Tämän sopimuksen sopijapuolina ovat. - pysäkkien, - pysäkkikatosten, - bussiterminaalien, - lauttaterminaalien ja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tämän sopimuksen sopijapuolina ovat. - pysäkkien, - pysäkkikatosten, - bussiterminaalien, - lauttaterminaalien ja"

Transkriptio

1 Sopimus 1 (13) HSL:N JA HKL:N YHTEISTYÖSOPIMUS PYSÄKKIEN, ASEMIEN JA TERMINAALIEN STAATTINEN INFORMAATIO Tämä HSL:n ja HKL:n yhteistyösopimus pysäkkien, asemien ja terminaalien staattinen informaatio korvaa sopijapuolten allekirjoittaman samannimisen sopimuksen alkaen 1 Sopimusosapuolet Tämän sopimuksen sopijapuolina ovat - tilaajana Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä, jäljempänä Tilaaja tai HSL (Y-tunnus ) - tuottajana Helsingin kaupungin liikennelaitos -liikelaitos/hkl- Raitioliikenne, jäljempänä Tuottaja tai HKL (Y-tunnus ) 2 Sopimuksen kohde Tällä sopimuksella sovitaan HKL:n hallinnoimien Helsingin kaupungin alueella sijaitsevien - pysäkkien, - pysäkkikatosten, - bussiterminaalien, - lauttaterminaalien ja - pysäkkikohtaisten aikataulujen, - palvelu- ja pienkalustolinjojen aikataulujen, - linjakarttojen, - yhdistelmäaikataulujulisteiden, - kilvityksien, - yksittäisten terminaalijulisteiden ja - muun pysäkeille tai terminaaleihin asennettavaksi tarkoitetun tiedotusja julisteaineiston - tuottamisesta (tarkemmin määritellyllä tavalla), - toimittamisesta, - asentamisesta, - ylläpidosta ja - näiden tehtävien tarkemmasta työnjaosta HSL:n ja HKL:n välillä niin kuin tässä sopimuksessa jäljempänä tarkemmin määritellään. HKL tuottaa HSL:lle tässä sopimuksessa tarkoitetut palvelut.

2 Sopimus 2 (13) HSL maksaa HKL:lle sopimuksen mukaisen korvauksen palveluista ja myötävaikuttaa palvelun tuottamiseen tarkemmin tässä sopimuksessa tarkoitetulla tavalla. Tämän sopimuksen määräyksiä noudatetaan myös soveltuvin osin Suomenlinnan hoitokunnan, Uudenmaan ELY-keskuksen ja puolustusvoimien hallinnoimien, Helsingin alueella sijaitsevien, pysäkkien sekä Helsingin sataman ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) hallinnassa olevien pysäkkialueiden pysäkkien staattisen informaation tuottamiseen, asentamiseen ja ylläpitoon. HSL vastaa siitä, että HKL voi tuottaa tässä sopimuksessa tarkoitetut palvelut myös näillä alueilla. Sopimusta sovelletaan edellä olevan mukaisesti kaikkiin HSL:n tilaaman liikenteen käytössä oleviin Helsingin alueella sijaitseviin joukkoliikennepysäkkeihin ja terminaaleihin. Sopimusta sovelletaan myös Helsingin alueen pysäkeille tehtäviin muihin staattista informaatiota koskevien ylläpito- ja kunnossapitotöiden toteuttamiseen, kuitenkin siten, että hinnoittelusta sovitaan erikseen. Tämän sopimuksen liitteenä 1 on luettelo sopimuksentekohetkellä sopimuksen piiriin kuuluvista pysäkeistä, pysäkkikatoksista, bussiterminaaleista ja lauttaterminaaleista. Selvyyden vuoksi todetaan, että sopimusta ei miltään osin sovelleta pysäkkien tms. mainospintoihin eikä sähköisiin joukkoliikenteen infojärjestelmiin eikä näihin liittyviin palveluihin (ks. myös kohta 5.1). 3 Omistus Tällä sopimuksella ei muuteta miltään osin pysäkkien, mainoslaitteiden, kilpien, infomateriaalin tms. omistussuhteita. Kumpikin sopijapuoli omistaa hankkimansa tai aiemmin omistamansa omaisuuden. 4 Osapuolten palvelut, vastuut ja velvoitteet 4.1 Pysäkkien aikatauluaineisto HKL vastaa kaikista pysäkkien aikataulujen asennukseen liittyvistä hankinnoista ja infopaikkojen ja taulujen hankinnasta. Näiden hankinta ja sijoittelu valmistellaan yhdessä HSL:n kanssa vuosittain maaliskuun loppuun mennessä Aikatauluaineiston tuottaminen HSL vastaa joukkoliikennerekisterin aikataulutietojen oikeellisuudesta

3 Sopimus 3 (13) ja tulostusasun (Iayout) toteuttamisesta. Muutokset joukkoliikennerekisteriin tulee tehdä niin, että ne ovat HKL:n käytössä viikolla 9 (kesä) ja viikolla 21 (talvi) tai sopimusosapuolten yhdessä sopimassa aikataulussa. HKL tuottaa (koostaa ja ryhmittelee, tulostaa) joukkoliikennerekisteristä pysäkeille asennettavan aikatauluaineiston. HSL vastaa terminaaleihin asennettavien yhdistelmäaikataulujulisteiden tuottamisesta alueittain ja toimittaa valmiit painotuotteet HKL:lle noin 2 viikkoa ennen aikataulukauden vaihtumista. Yhdistelmäaikataulujulisteiden vaihtotyö voidaan aloittaa kaksi (2) viikkoa ennen muutoksen voimaantuloa ja työn tulee olla tehtynä liikennöintikauden vaihtumispäivän aamuna Pysäkkien aikataulujen paikoilleen asentaminen ja kunnossapito HKL asentaa aikatauluaineiston pysäkeille paikoilleen. Aikatauluaineisto asennetaan paikoilleen HSL:n kirjallisesta tilauksesta. Tilaus tulee tehdä sähköisessä muodossa. HKL vastaa tilatun muutoksen toteutuksesta sopimusosapuolten yhdessä sopimassa aikataulussa. Aikataulujen vaihtotyö voidaan aloittaa kaksi (2) viikkoa ennen muutoksen voimaantuloa ja työn tulee olla tehtynä liikennöintikauden vaihtumispäivän aamuna. HKL vastaa pysäkkien aikataulujen kunnossapidosta. HSL tiedottaa matkustajille ja liikennöitsijöille aikataulujen vaihtotöiden mahdollisesti aiheuttamista häiriöistä. 4.2 Linjakartat, julisteet ja muu joukkoliikenneinformaatio HSL vastaa pysäkeille ja terminaaleihin asennettavien linjakarttojen ja muiden HSL:n joukkoliikenteen julisteiden sekä paperisen liikenneinformaation tuottamisesta ja painattamisesta. HKL vastaa HSL:n toimittamien materiaalien kausittaisesta varastoinnista. HKL asentaa joukkoliikenteen julisteet, linjakartat ja paperisen liikenneinformaation pysäkeille paikoilleen. Aineiston tulee olla HKL:n käytettävissä kesäliikenteen osalta kaksi (2) viikkoa ennen kesäliikenteen aloittamista ja talviliikenteen osalta kolme (3) viikkoa ennen talviliikenteen aloittamista. Muut kesken vuoden toteutettavat vähäiset liikennemuutoksista aiheutuvat karttojen ja julisteiden muutokset tulee tilata kaksi (2) viikkoa ennen muutoksen toteutusta. HSL toimittaa materiaalin HKL:n Vallilan varikolle.

4 Sopimus 4 (13) Aineisto asennetaan paikoilleen HSL:n kirjallisesta tilauksesta. Tilaus tulee tehdä sähköisessä muodossa. HKL vastaa tilatun asennuksen toteutuksesta sopimusosapuolten yhdessä sopimassa aikataulussa. Julisteiden vaihtotyö voidaan aloittaa kaksi (2) viikkoa ennen muutoksen voimaantuloa ja työn tulee olla tehtynä liikennöintikauden vaihtumispäivän aamuna. HKL vastaa kaikista linjakartan ja muun HSL:n joukkoliikenteen kampanjajulisteiden asennukseen liittyvistä hankinnoista. Linjakartta, hintajuliste ja muu HSL:n joukkoliikennekampanjoihin liittyvä julistemateriaali toimitetaan sään kestävänä. HKL vastaa pysäkeille ja terminaaleihin asennettujen linjakarttojen ja muun HSL:n joukkoliikenteen kampanjajulisteiden kunnossapidosta Tiedotteet ja huputukset poikkeustilanteissa HKL vastaa poikkeustilanteisiin ja muiden vastaaviin tilanteisiin liittyvien tiedotteiden tulostamisesta, toimittamisesta, asentamisesta sekä poistamisesta. Ennalta tiedetyissä poikkeustilanteissa HSL toimittaa tiedotteen sähköisenä HKL:lle heti, kun poikkeustiedote on saatu tuotettua, kuitenkin viimeistään poikkeusta edeltävänä arkipäivänä klo mennessä. HKL asentaa tiedotteet sovittuihin kohteisiin HSL:n määrittelemänä ajankohtana. Äkillisemmissä tilanteissa (tieto ja tarve saman vuorokauden aikana) HSL vastaa itse tiedotteiden asentamisesta, mikäli HKL ei pysty asentamista hoitamaan lyhyen varoitusajan vuoksi. Virka-ajan ulkopuolella tapahtuvasta työstä sovitaan erikseen. HSL informoi HKL:ää poikkeustilanteen loppumisesta, jollei sitä ole kirjattu poikkeustiedotteeseen. Poikkeustilanteen jälkeen HKL poistaa tiedotteen välittömästi, kuitenkin viimeistään poikkeustilanteen loppumista seuraavana arkipäivänä. HSL vastaa itse viemiensä tiedotteiden poistamisesta. Pysäkkien poistuessa käytöstä (pysyvästi tai väliaikaisesti) HKL vastaa pysäkkien linjakilpien huputuksesta. Ennalta tiedetyissä tilanteissa HSL toimittaa tiedon HKL:lle välittömästi tiedon saatuaan, kuitenkin viimeistään muutosta edeltävänä arkipäivänä klo mennessä. Huputus tulee toteuttaa HSL:n määrittelemänä ajankohtana. Äkillisemmissä tilanteissa (tieto ja tarve saman vuorokauden aikana) HSL vastaa itse käytöstä poistuvien pysäkkien huputuksesta, mikäli HKL ei pysty huputtamista hoitamaan lyhyen varoitusajan vuoksi. Virka-ajan ulkopuolella tapahtuvasta työstä sovitaan erikseen.

5 Sopimus 5 (13) Huputettujen pysäkkien käyttöönoton yhteydessä HKL poistaa huputuksen HSL:n määrittelemänä ajankohtana. HSL vastaa itse huputtamiensa pysäkkien huputuksen poistamisesta. HSL toimittaa HKL:lle sen tarvitseman määrän HSL-ilmeen huppuja. 4.3 Kilvitystyöt HKL toteuttaa sopimuksen piiriin kuuluvien, liitteessä 1 eriteltyjen, pysäkkien linjastomuutoksista aiheutuvat pysäkkien ja terminaalien kilvitykset HSL:n Graafinen ohjeistus Pysäkkiliuskat -ohjeen mukaan (liite 5). Kilvitykseen kuuluvat seuraavat erilliset osa-alueet: - pysäkin liikennemerkki - pysäkin nimi ja numerotunnus - pysäkkiä käyttävien linjojen linjatunnusliuskat - mahdolliset maksuvyöhykemerkit - lasikatoksien otsalautojen nimien ja lyhytnumeroiden merkintä - pysäkin liikennemerkin kehikko - muut erikseen sovittavat pysäkin merkinnät HKL vastaa kaikista pysäkkien ja terminaalien kilvityksiin liittyvistä tilauksista ja HSL niistä aiheutuvista kustannuksista. HKL vastaa HSL:n määrittämästä pysäkkien ja terminaalien kilvityksen sisällöstä ja kunnossapidosta Aikataulukauden vaihtumisesta johtuvat kilvitystyöt Aikataulukauden vaihtumisesta johtuva kilvitystyö tehdään HSL:n kirjallisesta tilauksesta. Tilaus tulee tehdä sähköisessä muodossa, jossa muutokset esitetään linja- ja pysäkkikohtaisesti. HKL vastaa tilatun muutoksen toteutuksesta sopimusosapuolten yhdessä sopimassa aikataulussa. Kilvitystyöt voidaan aloittaa kaksi (2) viikkoa ennen muutoksen voimaantuloa ja työn tulee olla tehtynä liikennöintikauden vaihtumispäivän aamuna. Liikennöintikauden vaihtumiseen liittyvän linja- ja pysäkkikohtaisen aineiston tulee olla HKL:n käytettävissä viikolla 9 (kesä) ja viikolla 21 (talvi). HSL tiedottaa matkustajille ja liikennöitsijöille kilvitystöiden mahdollisesti aiheuttamista häiriöistä Muut kilvitystyöt Muut kuin kohdassa mainitut kilvitystyöt tehdään HSL:n kirjallisesta tilauksesta. Tilaus tulee tehdä sähköisessä muodossa, jossa muutokset esitetään linja- ja pysäkkikohtaisesti.

6 Sopimus 6 (13) Kesken vuoden toteutettaviin vähäisiin liikennemuutoksiin liittyvät kilvitykset HSL:n tulee tilata vähintään kaksi (2) viikkoa ennen muutoksen toteutusta. Äkilliset poikkeustilanteisiin liittyvät pienet muutokset HSL:n tulee tilata mahdollisimman pian tarpeen ilmettyä, ja HKL pyrkii toteuttamaan ne viimeistään seuraavana arkipäivänä. Laajemmat kilvitystyöt tulee tilata työn laajuus ja muut työn suorittamiseen vaikuttavat seikat huomioon ottaen riittävän ajoissa ennen muutoksen tai työn toteuttamista. 4.4 Kunnossapito HKL vastaa edellä mainittujen työosien kunnossapidosta Pysäkki informaation asentaminen ja kunnossapito -dokumentin mukaisesti (liite 4). HKL tarkkailee muiden työosien tekemisen yhteydessä pysäkkien kuntoa ja kirjaa ylös havaitut puutteet sekä korjaa staattisessa informaatiossa havaitut puutteet. Tämän lisäksi HKL tekee kunnossapitoajoa erillisen suunnitelman mukaisesti, suunnitelmaa tarkistetaan tarvittaessa, vähintään kerran vuodessa. Kunnossapitoajon tarkoituksena on varmistaa, ettei pysäkin kunnossa puutteita, joita ei ole havaittu muiden töiden yhteydessä. Kunnossapitoajon aikana havaitut puutteet ja viat kirjataan työnseurantajärjestelmään. Puutteet ja viat korjataan myöhemmin erillisten työmääräysten perusteella. Mikäli puute tai vika on niin vähäinen, että se on mahdollista korjata nopeasti kunnossapitoajon aikataulujen puitteissa ja kunnossapitoajokalustoon kuuluvalla työvälineistöllä, se voidaan korjata kunnossapitoajon yhteydessä. Kunnossapidon toteutumista ja siihen liittyviä asioita käsitellään kuukausittain HKL:n ja HSL:n yhteisissä kunnossapidon seurantapalavereissa. 4.5 Muut erikseen sovittavat työt HKL vastaa pysäkkien staattisen informaation hoitoon liittyvistä muista erikseen sovittavista töistä, joita ei edellisten työosien yhteydessä ole määritelty. Erikseen sovittavat työt vaativat molempien osapuolten hyväksynnän ja niiden toteutusajankohta sekä kustannukset sovitaan hyväksymisen yhteydessä.

7 Sopimus 7 (13) 4.6 Paikkatiedot ja pysäkkien muutostyöt HSL:llä on paikkatiedosto joukkoliikennerekisterissä. Paikkatiedostoon sisältyy pysäkki- ja terminaalikohtaiset varustetiedot kilvityksineen. Tietojen tulee olla HKL:n vapaassa käytössä. HSL vastaa JORE-järjestelmän käytön edellyttämien asennusten tavanomaisista kustannuksista. HSL toimittaa HKL:lle tiedon uusien pysäkkien tarpeesta, pysäkkien siirroista ja pysäkkien poistoista. HKL vastaa varustetiedoston ylläpitämisestä HSL:n joukkoliikennerekisterissä. 4.7 Asiakaspalautteet Pysäkkien ja terminaalien joukkoliikenne- ja aikatauluinformaatiosta tuleva asiakaspalaute ohjataan HSL:n palautejärjestelmään. HSL vastaa asiakaspalautteeseen vastaamisesta. Palautteet ja vastaukset välitetään HKL:lle tarpeen mukaan mahdollisia toimenpiteitä varten. 4.8 Palvelun laatu HKL toteuttaa työt ammattitaitoisesti, laadukkaasti ja hyvän tavan mukaisesti. HKL on vastuussa selkeistä työn aikana sattuneista virheistä, kuten aikataulujen tai linjakilpien asentamisesta väärille pysäkeille ja vastaa korjaavien toimien kustannuksista. HKL:llä on oikeus käyttää alihankkijoita palveluiden tuottamiseen. HKL vastaa alihankkijoidensa työstä kuin omastaan. Mikäli virheet johtuvat HSL:n virheellisestä ohjeistuksesta, HSL maksaa korjaavien toimien kustannukset täysmääräisesti sovitun hinnaston mukaisesti. Epäselvät ja tulkinnanvaraiset tilanteet sovitaan tapauskohtaisesti. Pysäkkien ja töiden laatua seurataan järjestelmällisesti työseurantajärjestelmästä saatavien raporttien avulla. Lisäksi laatua seurataan vähintään kaksi kertaa vuodessa pidettävissä HKL-HSL yhteistyöpalavereissa Laadun määritelmä Tavoitteena on staattisen pysäkki-informaation hyvä laatu, jossa pysäkin kilvitykset, aikataulut, linjakartta ja muu informaatio on sisällöltään oikein ja esteettömästi luettavissa. Pysäkin yleisilme on siisti, materiaalit ovat ehjiä ja puhtaita. Kilvitys noudattaa HSL:n Graafinen ohjeistus Pysäkkiliuskat -ohjetta (liite 5) ja aikataulut sekä linjakartat ym. ovat sijoitettu HSL:n ohjeistamille paikoille. Matkustaja voi luottaa pysäkillä saamansa staattisen informaation oikeellisuuteen ja ajantasaisuuteen.

8 Sopimus 8 (13) Työnseurantajärjestelmä HSL ja HKL ottavat käyttöön yhteisen työnseurantajärjestelmän, jonka kautta HSL toimittaa HKL:lle työtilaukset. Työnseurantajärjestelmällä seurataan työtilausten ja kustannusten kehittymistä. HKL täyttää sovitut tiedot töiden etenemisestä ja niiden vaatimista tunti- ja/tai materiaalimääristä järjestelmään sekä ilmoittaa töiden etenemisestä ja valmistumisesta. Työnseurantajärjestelmä poistaa nykyisen asennusraportin tarpeen, sillä järjestelmästä saadaan ajettua haluttuja raportteja. HSL ja HKL sopivat yhdessä työnseurantaohjelmiston räätälöinnistä yhteisiin tarpeisiin. HSL vastaa kaikista järjestelmän kustannuksista (käyttöönotto, kuukausimaksu, kouluttajan maksu). 5 Palvelumaksut HSL maksaa HKL:lle seuraavat maksut: - Asentamisen ja ylläpidon perusmaksu - Yksikkömaksut - Läpilaskutettavat erät Maksujen määrät kuvataan liitteessä Asentamisen ja ylläpidon perusmaksu Perusmaksu kattaa seuraavat palvelut: - hallinnon kulut (talous- ja yleishallinto) - työnjohdon henkilöstökustannukset - toimitilakustannukset - aikataulukauden vaihtoon liittyvät aikataulujen vaihtotyöt kaksi kertaa vuodessa (kesä ja talvi) - karttojen ja julisteiden vaihto kerran vuodessa - kunnossapitoajon perusosa Kunnossapitoajon perusosaa voidaan kohdentaa muihin tehtäviin niin erikseen sovittaessa. Uudelleen kohdentaminen ei vaikuta perusmaksun suuruuteen tai aiheuta HSL:lle lisäkustannuksia. Seurantaryhmä seuraa asentamisen ja ylläpidon perusmaksuun sisältyvien työmäärien toteutumista. Jos työmäärät muuttuvat merkittävästi, voidaan työmääriä ja sopimuskorvausta yhteisesti sopimalla tarkistaa (sopimuksen kohta 11).

9 Sopimus 9 (13) 5.2 Yksikkömaksut Tehtävistä, jotka eivät kuulu perusmaksuun, peritään korvausta liitteen 2 taulukon Yksikköhinnat mukaisesti Aikataulukauden aikana tehtävät muutostyöt HSL:n tilaamien aikataulukauden aikana tehtävien staattisen informaation muutostöiden laskutus tapahtuu Liitteen 2 taulukon Yksikköhinnat mukaisesti tilauksen sisältämien yksittäisten toimenpiteiden (tiedote, aikataulu, huppu, juliste, kartta, kilpi) lukumäärän ja työn suoritusajankohdan perusteella. Mikäli HSL:n yksittäisen tilauksen sisältämät toimenpiteet kohdistuvat maantieteellisesti toisistaan kaukana oleviin kohteisiin siten että välimatkat kohteiden välillä muodostuvat tarpeettoman pitkiksi, HKL:llä on oikeus jakaa tilaus työn suorittamisen kannalta tarkoituksenmukaisiksi osiksi ja käsitellä osia omina tilauksinaan Tuntiveloituksena suoritettavat työt Tuntiveloituksena suoritetaan työt, joita ei kunnossapitoajon tai muiden perusmaksuun kuuluvien töiden ohessa ehditä tehdä. Työt laskutetaan liitteen 2 mukaisin tuntiveloitushinnoin. 5.3 Erikseen laskutettavat erät HSL maksaa toteutuneiden kulujen mukaan HKL:n maksamat hankinnat yms. kustannukset, kuten esim. - pysäkkimerkit - kilvet (nimi, numerotunnus, liikemerkki, linjatunnusliuskat, maksuvyöhykemerkit) - lasikatosten otsalautojen nimien ja lyhytnumeroiden merkinnät - pysäkin liikennemerkin kehikko - julistelistat (aikataulujen ja karttojen kiinnitys) - pysäkkiaikataulujen painotyö - ostopalvelut - muut HKL:n tilaamat tämän sopimuksen mukaisiin palveluihin kohdistuvat maksut, joiden ei ole sovittu sisältyvän johonkin tämän sopimuksen mukaiseen maksuun. HKL voi tilata edellä mainittuja palveluntuottamiseen tarvittavia materiaaleja ja palveluja tarpeen mukaan ilman erillistä HSL:n hyväksyntää. Muihin erikseen laskutettaviin kuluihin tulee saada HSL:n hyväksyntä sähköpostilla. Hyväksyntä voidaan HKL:n riskillä hakea jälkikäteen. Mikäli hankinta tehdään vahingon välttämiseksi, HSL voi kieltäytyä hyväksynnän antamisesta vain erityisestä, perustellusta syystä.

10 Sopimus 10 (13) 6 Hintojen tarkistaminen Hintoja tarkistetaan vuosittain pysäkkimäärien ja yleisen hintatason muutoksen mukaisesti. Perusmaksun osalta käytetään pysäkkimäärinä sopimuskautta edeltävien kahden edellisen vuoden lopun pysäkkimäärää (esim sopimuskaudelle lasketaan muutoskerroin vuosien 2014 ja 2015 lopun pysäkkimäärien suhteessa). Hintatason muutokseen käytetään Raideliikenneindeksin (2005=100) Korjaus ja huolto -alaindeksiä ja indeksimuutos lasketaan käyttäen sopimuskautta edeltävien kahden edellisen vuoden indeksilukua. Perusmaksu 2016 = Perusmaksu 2015 * pysäkkimäärä 2015/pysäkkimäärä 2014 * Indeksiluku 2015/Indeksiluku Yksikköhintojen ja tuntiveloitushinnan osalta hintoja tarkistetaan vain yleisen hintatason muutoksen mukaisesti. Hintatason muutokseen käytetään Raideliikenneindeksin (2005=100) Korjaus ja huolto -alaindeksiä ja indeksimuutos lasketaan käyttäen sopimuskautta edeltävien kahden edellisen vuoden indeksilukua. Yksikköhinta tai tuntiveloitus 2016 = Hinta 2015 * Indeksiluku 2015/Indeksiluku Korvausten maksaminen HSL maksaa tämän sopimuksen mukaiset maksut HKL:lle laskua vastaan jälkikäteen kuukausittain 30 päivää netto. Sopimuksen mukaiset maksut laskuttaa HKL-Raitioliikenne kuitenkin niin, että pysäkkiaikataulujen painotyön laskuttaa Hallinto- ja talousyksikkö. Kunnes työnseurantajärjestelmä otetaan käyttöön, lasku sisältää asennusraportin, josta selviävät tehdyt toimenpiteet, yksilöidyt tuntimäärät sekä hankitut tarvikkeet ja alihankintatyöt. Mikäli HSL jättää laskun määräpäivään mennessä maksamatta, lasketaan sille korkolain mukaista viivästyskorkoa. HSL:n tulee reklamoida HKL:ää havaitsemistaan puutteista tai epäkohdista laskutuksessa tai sen perusteissa. Laskua koskevat reklamaatiot käsitellään ensisijaisesti kunnossapidon seurantapalaverissa ja tarvittaessa HKL- Raitioliikenteen ja HSL:n yleisessä liikennöintisopimukseen perustuvassa Tilaaja Tuottaja-palaverissa.

11 Sopimus 11 (13) 8 Ylivoimainen este Kumpikaan sopijapuoli ei ole vastuussa viivästyksestä tai vahingosta, jotka aiheutuvat sopijapuolen vaikutusmahdollisuuden ulkopuolella olevasta esteestä, jota sopijapuolen ei kohtuudella voida edellyttää ottaneen huomioon sopimuksentekohetkellä ja jonka seurauksia sopijapuoli ei myöskään kohtuudella olisi voinut välttää eikä voittaa. Sopijapuolen on ilmoitettava viipymättä toiselle sopijapuolelle esteen alkamisesta samoin kuin sen päättymisestä. 9 Sopimuksen voimaantulo ja voimassaolo Sopimusmuutos tulee voimaan takautuvasti alkaen ja on voimassa toistaiseksi kahdentoista (12) kuukauden irtisanomisajalla. 10 Sopimuksen irtisanominen ja purkaminen 11 Sopimuksen muuttaminen Irtisanomisen tulee tapahtua kirjallisesti. Sopijapuolella on kuitenkin oikeus irtisanoa tämä sopimus päättymään välittömin vaikutuksin, mikäli toinen sopijapuoli rikkoo olennaisesti tämän sopimuksen ehtoja eikä kolmenkymmenen (30) päivän kuluessa kirjallisesta huomautuksesta ole korjannut sopimusrikkomustaan. Kummallakin sopijapuolella on oikeus purkaa sopimus, mikäli toinen sopijapuoli on tullut kykenemättömäksi vastaamaan sopimuksen mukaisista velvoitteista. Kaikki muutokset sopimukseen tehdään kirjallisesti. Mikäli sopimuksen lähtökohdissa tai muissa sopimuksen toteuttamiseen ja soveltamiseen vaikuttavissa olosuhteissa tapahtuu merkittäviä muutoksia, sopijapuolet neuvottelevat muutosten vaikutuksista sopimuksen sisältöön. 12 Sopimuksen siirtäminen Sopijapuolella ei ole oikeutta siirtää tätä sopimusta tai tähän sopimukseen perustuvia oikeuksiaan lukuun ottamatta oikeuksiaan saataviin kolmannelle ilman toisen sopijapuolen etukäteen antamaa kirjallista suostumusta. 13 Yhteistyön periaatteet Sopijapuolet noudattavat sopimuksen soveltamisessa ja kaikessa yhteistyössä hyvän kumppanuuden periaatteita sekä ottavat toiminnassaan ja päätöksenteossaan huomioon myös toisen sopijapuolen edut ja tavoitteet.

12 Sopimus 12 (13) Tämän sopimuksen toteutumista ja laatua seuraa staattisen informaation seurantaryhmä, joka kokoontuu kunnossapidon seurannan kuukausipalaverin yhteydessä vähintään neljä (4) kertaa vuodessa. Mahdollisissa erimielisyystilanteissa asiat käsitellään ensisijaisesti kunnossapidon seurantapalavereissa seurantaryhmän toimesta. Asiat, joita seurantaryhmässä ei saada ratkaistuiksi, viedään käsiteltäviksi HKL-Raitioliikenteen ja HSL:n yleiseen Tilaaja Tuottaja-palaveriin käsiteltäviksi. 14 Erimielisyyksien ratkaisemiseen sovellettava laki Sopimusta koskevat erimielisyydet pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti keskinäisin neuvotteluin. Mikäli neuvotteluissa ei päästä yhteisymmärrykseen, erimielisyydet ratkaistaan Helsingin käräjäoikeudessa. Sopimuksen tulkinnassa sovelletaan Suomen lakia. 15 Yhteyshenkilöt Sopimuksen yhteyshenkilöt on lueteltu sopimuksen liitteessä 3.

13 Sopimus 13 (13) 16 Sopimuskappaleet Tätä sopimusta on allekirjoitettu kaksi (2) samasanaista kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle. Helsingissä päivänä kuuta 2015 HELSINGIN SEUDUN LIIKENNE -kuntayhtymä Suvi Rihtniemi toimitusjohtaja Reijo Mäkinen osastonjohtaja HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKENNELAITOS -liikelaitos Ville Lehmuskoski toimitusjohtaja Yrjö Judström hallinto- ja talousjohtaja Pekka Sirviö yksikön johtaja LIITTEET Liite 1: Pysäkki- ja kohdeluettelo Liite 2: Palvelumaksut Liite 3: Yhteyshenkilöluettelo Liite 4: Pysäkki informaation asentaminen ja kunnossapito Liite 5: HSL:n graafinen ohjeistus Pysäkkiliuskat

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061 SOPIMUS OSOITE- JA POSTITUSPALVELUISTA TILAAJA Toiminimi Y-tunnus Kotipaikka Yhteyshenkilö Osoite Puhelin Sähköposti Maksuehdot 14 pv netto, laskutus 3-12 kk välein, 1. vuosi ennakkomaksu 240 e (hintaan

Lisätiedot

SOPIMUS luonnos 1 (5).18.2015

SOPIMUS luonnos 1 (5).18.2015 SOPIMUS luonnos 1 (5) Turku Touring Oy:n opastetut kiertoajelut Koiramäen lasten kaupunkikerros ja Turku sightseeing 1. Sopijapuolet Palveluntuottaja: Osoite Y-tunnus: Yhteyshenkilö: ja Tilaaja: Turku

Lisätiedot

SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ

SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ Kuopion kaupunki 1 (6) SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ Sopimuksen osapuolet Kuopion kaupunki Perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueet PL 227 70101 Kuopio Juankosken

Lisätiedot

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(5) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 SOPIMUKSEN EHDOT... 3 4 SOPIMUKSEN MUUTOKSET... 3

Lisätiedot

Palvelusopimus. joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmään. liittymisestä

Palvelusopimus. joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmään. liittymisestä Palvelusopimus joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmään liittymisestä LUONNOS 05032015 Toimittaja TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy Y- tunnus 2560184-9 Bertel Jungin aukio 5 02600 ESPOO Toimittajan

Lisätiedot

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki Palvelusopimus Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä Kemin kaupunki 1.8.2014 ATERIAPALVELUSOPIMUS 2 (8) Sisällysluettelo: 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET... 3 2 SOPIMUKSEN KOHDE... 3 3 SOPIMUSASIAKIRJAT

Lisätiedot

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut Asiantuntijapalvelut SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Soveltaminen... 2 1.2 Työmenetelmät... 2 2 TOIMITTAJAN VELVOLLISUUDET... 2 2.1 Yleistä... 2 2.2 Tiedottaminen palvelun edistymisestä... 2 3 TILAAJAN

Lisätiedot

Tilaajan yhteyshenkilö:

Tilaajan yhteyshenkilö: Sopimusmalli 1 SOPIMUS UIMAOPETUSPALVELUN TUOTTAMISESTA Sopimusosapuolet Yritys (jäljempänä palveluntuottaja) Osoite ja Kirkkonummen kunta/ sivistyspalvelut (jäljempänä tilaaja) Jäljempänä termillä sopimusosapuoli

Lisätiedot

KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000

KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000 KH&I-YSE 2000 26.1.2000 1(6) KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000 1 Soveltamisala Yleisiä sopimusehtoja sovelletaan kiinteistönhoidossa ja kiinteistöjen isännöinnissä toimeksisaajan

Lisätiedot

Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus

Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus 2027/02.08.00.00.00/2016 Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus Solita Oy Arkadiankatu 2, 00100 Helsinki Åkerlundinkatu 11, 33100 Tampere Torikatu 18, 90100 Oulu 1060155-5 31.10.2016 2 (6) 1 SOPIMUSOSAPUOLET

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta ja. Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus. Valtori

Punkalaitumen kunta ja. Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus. Valtori Palvelusopimus 1 / 6 PALVELUSOPIMUS Asiointitili-palvelusta Punkalaitumen kunta ja Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus www.valtori.fi VALTORI Palvelusopimus

Lisätiedot

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Medbit Oy 1 SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT-12-2014 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Raision sosiaali- ja terveyskeskus Y- tunnus: 0204428-5 Osoite: PL 100, 20201 RAISIO Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA

NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA 1 SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT 1.1 Tilaaja Nurmijärven kunta (jäljempänä Tilaaja) < osoite > < Y-tunnus > 1.2 Toimittaja

Lisätiedot

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa Sopimus lastensuojelulain mukaisesta ympärivuorokautisesta hoidosta. 1. Sopijapuolet Tilaaja PL 85 45101 Kouvola Y-tunnus 0161075-9 Yhteyshenkilö Palvelupäällikkö Sanna-Riitta Junnonen PL 85 45101 Kouvola

Lisätiedot

Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ

Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ 2 (5) Sisällys 1 Osapuolet... 3 2 Sopimuksen tausta ja tarkoitus... 3 3 Mittausalueet... 3 4 Mittausalueen ylläpitäjän

Lisätiedot

SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA

SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA 1 (5) SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: Tilaajan yhteyshenkilö Toimittaja: Y-tunnus: Toimittajan yhteyshenkilö 2. Sovellettavat

Lisätiedot

Tilauksen kohteena olevan tuotteen ja/tai palvelun toimitus. Asiakkaan antamien tietojen nojalla laadittu ehdotus hankinnan ehdoista.

Tilauksen kohteena olevan tuotteen ja/tai palvelun toimitus. Asiakkaan antamien tietojen nojalla laadittu ehdotus hankinnan ehdoista. Yleiset sopimusehdot 1 Määritelmät Nämä ovat DC Net Works Oy:n (jäljempänä Toimittaja) tuottamissa hankintapalveluissa käytetyt yleiset sopimusehdot. Sopimus syntyy Tilaajan ja Toimittajan välillä Tilaajan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (5) 131 Yhteistyöpöytäkirja HSL:n kanssa koskien Jokeri-linjan liikennöintiä varten tarvittavan kaluston hankintaa HEL 2016-008863 T 00 01 06 Päätös esitti kaupunginhallitukselle,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/

Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/ Helsingin kaupunki Esityslista 17/2016 1 (5) 2 Suomenlinnan lauttaliikennettä koskevan liikennöintisopimuksen tekeminen HSL:n kanssa HEL 2016-010853 T 08 00 05 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (5) 164 Suomenlinnan lauttaliikennettä koskevan liikennöintisopimuksen tekeminen HSL:n kanssa HEL 2016-010853 T 08 00 05 Päätös päätti oikeuttaa HKL:n tekemään Suomenlinnan

Lisätiedot

NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET

NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä, jollei ostoliikennesopimuksessa

Lisätiedot

Sairaalaniemen kumppanuuskaavan suunnittelusopimus

Sairaalaniemen kumppanuuskaavan suunnittelusopimus 1 (5) Sairaalaniemen kumppanuuskaavan suunnittelusopimus 1. Sopimuksen osapuolet Toimittajat Tilaajat 2. Hankkeen yhteyshenkilöt Tilaajan yhteyshenkilö: Rovaniemen kaupunki Toimittajan (jäljempänä ryhmän)

Lisätiedot

1 / 5. Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai yhdessä Osapuolet

1 / 5. Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai yhdessä Osapuolet 1 / 5 SOPIMUS Helsinki-lähettiläsvalmennuksen mentorointi 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai yhdessä Osapuolet Tilaaja Helsingin kaupunki, Oiva Akatemia -liikelaitos

Lisätiedot

JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Könnintie 27 B, 60800 ILMAJOKI. Hankinta- ja taloussuunnittelija, p.

JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Könnintie 27 B, 60800 ILMAJOKI. Hankinta- ja taloussuunnittelija, p. LIITE 2 SOPIMUS SOPIMUS HAMMASLÄÄKÄRITYÖVOIMAN VUOKRAAMISESTA VIIKONLOPPU- JA ARKIPYHÄILTOIHIN 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Könnintie

Lisätiedot

Valionrannan kumppanuuskaavan suunnittelusopimus

Valionrannan kumppanuuskaavan suunnittelusopimus 1 (5) Valionrannan kumppanuuskaavan suunnittelusopimus 1. Sopimuksen osapuolet Toimittajat Tilaajat 2. Hankkeen yhteyshenkilöt Tilaajan yhteyshenkilö: Rovaniemen kaupunki Toimittajan (jäljempänä ryhmän)

Lisätiedot

1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus ), osoite: Otto Mannisentie 2. Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite:

1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus ), osoite: Otto Mannisentie 2. Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite: 1 SOPIJAPUOLET 1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus 0164690-3), osoite: Otto Mannisentie 2 1.2 51200 Kangasniemi ( Tilaaja ) Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite: ja 1.3 Kuntien Tiera Oy

Lisätiedot

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä:

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen (Sopimus) on tehty seuraavien osapuolten välillä: TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä: (1) Ranuan kunta (y-tunnus 0191974-8), Aapiskuja 6 B, 97700 Ranua ("Tilaaja"); ja (2) [ ] (y-tunnus [ ]), [LISÄÄ

Lisätiedot

Bussikorttien latausta koskeva myyntipalvelu

Bussikorttien latausta koskeva myyntipalvelu 1 Sopimus Dnro xxxx-2014 x.x.2014 Ympäristötoimiala Bussikorttien latausta koskeva myyntipalvelu 1 Sopimuksen osapuolet M Roine Oy ja Turun kaupungin Ympäristötoimialan (jäljempänä joukkoliikenne) sopivat

Lisätiedot

KUUMA seutu liikelaitos (y tunnus 0127485-5) Kauppakaari 1-3 C 04200 Kerava

KUUMA seutu liikelaitos (y tunnus 0127485-5) Kauppakaari 1-3 C 04200 Kerava 1 SOPIMUS KUUMA -seutu liikelaitos tilaajana ja Oy toimittajana ovat tehneet seuraavan sopimuksen koskien Paikallisen kehittämisen ja lähidemokratian toimintamalli projektia. 1. SOPIJAPUOLET 1.1 Tilaaja:

Lisätiedot

SOPIMUS TAVARAN X HANKINNASTA

SOPIMUS TAVARAN X HANKINNASTA LIITE 5A SOPIMUS SOPIMUS TAVARAN X HANKINNASTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Jyväskylän yliopisto Pl 35 40014 Jyväskylän yliopisto (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM)

Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM) 1 SOPIMUS KAUKO- JA LÄHIJUNALIIKENTEEN OSTAMISESTA 1. OSAPUOLET Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM) VR-Yhtymä Oy (jäljempänä VR) 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS JA KOHDE LVM ostaa VR:ltä sopimuskauden

Lisätiedot

Palvelusopimus Paimion kaupungin ruokapalveluiden ja siivouspalveluiden tuottamisesta

Palvelusopimus Paimion kaupungin ruokapalveluiden ja siivouspalveluiden tuottamisesta 1 (6) Kauppakirjan liite 8: Palvelusopimus Paimion kaupungin ruokapalveluiden ja siivouspalveluiden tuottamisesta 1. Sopimuksen osapuolet Tilaaja Paimion kaupunki (Y-tunnus 0136169-2) PL 50 21531 Paimio

Lisätiedot

LUONNOS APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI JÄRVENPÄÄN ATERIA- JA SIIVOUSPALVELUT JATSI OY. 2017

LUONNOS APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI JÄRVENPÄÄN ATERIA- JA SIIVOUSPALVELUT JATSI OY. 2017 LUONNOS APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI JA JÄRVENPÄÄN ATERIA- JA SIIVOUSPALVELUT JATSI OY. 2017 APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA 1. Sopijapuolet 1.1 Järvenpään kaupunki 0126541-4 PL

Lisätiedot

Kiiruun koulukeskuksen ensikertainen kalustus

Kiiruun koulukeskuksen ensikertainen kalustus Sopimusluonnos 1 (5) Kiiruun koulukeskuksen ensikertainen kalustus Sisällys 1 Sopijapuolet... 2 2 Sopimuksen tausta, tarkoitus ja kohde... 2 3 Sopimuksen voimaantulo... 2 4 Asiakirjojen noudattamisjärjestys...

Lisätiedot

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ 2 (7) Sisällys 1 SOPIMUSOSAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 AVOIN SÄHKÖNTOIMITUS... 3

Lisätiedot

Sopimus kulttuurimatkailutuotteen tekemisestä ja käytöstä (malli)

Sopimus kulttuurimatkailutuotteen tekemisestä ja käytöstä (malli) Sopimus kulttuurimatkailutuotteen tekemisestä ja käytöstä (malli) Tämä sopimus ei ole virallinen sopimus, vaan malli, jonka pohjalle rakentaa sellainen. Huomioita; Kulttuurimatkailun viitekehyksessä on

Lisätiedot

Linnala Setlementti ry (Linnala)

Linnala Setlementti ry (Linnala) 1 SOPIMUS HENKILÖSTÖPALVELUN MYYNNISTÄ 1. Sopijapuolet Savonlinnan kaupunki (kaupunki) yhteys/vastuuhenkilö Linnala Setlementti ry (Linnala) 2. Sopimuksen tarkoitus Tässä sopimuksessa määritellään sopijapuolten

Lisätiedot

PUITESOPIMUS LÄHIJUNALIIKENTEEN KILPAILUTUSMATERIAALIEN KÄÄNNÖSPALVELUN HANKINNASTA

PUITESOPIMUS LÄHIJUNALIIKENTEEN KILPAILUTUSMATERIAALIEN KÄÄNNÖSPALVELUN HANKINNASTA SOPIMUSLUONNOS 1 (8) PUITESOPIMUS LÄHIJUNALIIKENTEEN KILPAILUTUSMATERIAALIEN KÄÄNNÖSPALVELUN HANKINNASTA 1 Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL) Opastinsilta 6 A 00520 Helsinki

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan ja Suomen Maatalouden Laskentakeskus Oy:n välillä.

Lisätiedot

VIRVE-sopimus. Helsingin Kaupunginkanslia Hallinto-osasto

VIRVE-sopimus. Helsingin Kaupunginkanslia Hallinto-osasto VIRVE-sopimus Helsingin Kaupunginkanslia Hallinto-osasto 9.3.2016 VIRVE-sopimus 2015 1 (3) Yritysluottamuksellinen 1. SOPIMUSOSAPUOLET 1.1. ASIAKAS 1.2. SUOMEN VIRVERKKO OY 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS 3.

Lisätiedot

Helsingin seudun paikallistelevisio Stadi.TV:n Projektisopimus

Helsingin seudun paikallistelevisio Stadi.TV:n Projektisopimus Helsingin seudun paikallistelevisio Stadi.TV:n Projektisopimus 1 Sopijapuolet 1. Helsingin kaupungin kaupunginkanslian tietotekniikka- ja viestintäosasto (jäljempänä Helsingin kaupunki ) 2. Forum Virium

Lisätiedot

Yritys (jäljempänä Toimittaja) Osoite Y-tunnus. Molemmat jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet. Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot

Yritys (jäljempänä Toimittaja) Osoite Y-tunnus. Molemmat jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet. Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 3 1 (7) Toimistotyön ergonomiatuotteiden hankinta 1. Sopijaosapuolet Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas) Hankintapalvelut PL 640 Y-tunnus 0101263-6 2. Sopimuksen yhteyshenkilöt:

Lisätiedot

AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ

AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ 8.1.2014 2 (7) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XX (Reservinhaltija) ja Fingrid Oyj (Fingrid) ovat tehneet

Lisätiedot

Mobiilin somepalvelun ketterä kehittäminen, sopimusehtoluonnos

Mobiilin somepalvelun ketterä kehittäminen, sopimusehtoluonnos Mobiilin somepalvelun ketterä kehittäminen, sopimusehtoluonnos 1. Sopijapuolet Kehitysvammaliitto ry (jäljempänä Tilaaja) Viljatie 4 A 00700 Helsinki Y-tunnus 0116608-8 Yritys (jäljempänä Toimittaja) Osoite

Lisätiedot

(LUONNOS) PALVELUSOPIMUS

(LUONNOS) PALVELUSOPIMUS 1 (5) 8.11.2016 (LUONNOS) PALVELUSOPIMUS Saimaan Tukipalvelut Oy:n Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän keskussairaalalle tuottamista kiinteistöjen huolto- ja kunnossapitopalveluista

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Rakennusvirasto

HELSINGIN KAUPUNKI Rakennusvirasto 2 (8) Sisältö 1 SOPIJAPUOLET 4 1.1 Tilaaja 4 1.2 Toimittaja 4 2 SOPIMUKSEN KOHDE 4 3 ASIAKIRJAT 4 4 SOPIMUKSEN SYNTYMINEN JA KAUSI 5 5 ALIHANKKIJAT 5 6 PALVELUNTUOTTAJALLE MAKSETTAAVAT KORVAUKSET 5 7.1.

Lisätiedot

Joukkoliikenteen aikataulusuunnitteluohjelmiston hankinta ja käyttöönotto sekä ylläpito- ja tukipalvelu ajalle 17.3.2014 (tavoite) - 31.5.

Joukkoliikenteen aikataulusuunnitteluohjelmiston hankinta ja käyttöönotto sekä ylläpito- ja tukipalvelu ajalle 17.3.2014 (tavoite) - 31.5. SOPIMUS 1(7) SOPIMUS Joukkoliikenteen aikataulusuunnitteluohjelmiston hankinta ja käyttöönotto sekä ylläpito- ja tukipalvelu ajalle 17.3.2014 (tavoite) - 31.5.2020 Sisällysluettelo 1 SOPIJAPUOLET... 2

Lisätiedot

LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5

LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5 LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5 OSTOLIIKENTEEN EHDOT ASIOINTILIIKENNE / KIMPPAKYYTI Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä, jollei

Lisätiedot

SASTAMALAN RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUT OY

SASTAMALAN RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUT OY Palvelusopimus SASTAMALAN RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUT OY Hoitokatu 6 A, PL 23, 38200 Sastamala, www.servi.fi etunimi.sukunimi@servi.fi, Y-tunnus: 2414170-5 Sisällys 1. Sopijapuolet... 3 2. Määritelmät...

Lisätiedot

Tampereen liikenteen tilannekuva. Puitesopimus LUONNOS

Tampereen liikenteen tilannekuva. Puitesopimus LUONNOS Tampereen liikenteen tilannekuva Puitesopimus LUONNOS 29.6.2015 1 Sisällys 1 Sopijapuolet... 2 2 Sopimuksen tausta, tarkoitus ja kohde... 2 3 Sopimuksen voimaantulo ja sopimuskausi... 3 4 Sopimuksen irtisanominen...

Lisätiedot

REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS

REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS Lisenssisopimus 1 (5) REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS 1 OSAPUOLET Tämä lisenssisopimus ( Sopimus ) on tehty seuraavien osapuolten välillä: 1. Trainer4You Revolution Oy, y-tunnus 2623516 6, Suomessa rekisteröity

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT LIITE 2 SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT Tilaaja: Vaihtoehtoisesti: Sipoon kunta PL 7 04131 Sipoo Y-tunnus: 0203533-8 Helena Räsänen, palvelujohtaja

Lisätiedot

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Porvoon sairaanhoitoalue (jäljempänä sha)

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Porvoon sairaanhoitoalue (jäljempänä sha) HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN PORVOON SAIRAANHOITOALUEEN JA ITÄ-UUDENMAAN PELASTUSLAITOKSEN AIESOPIMUS ENSIHOIDON PALVELUTUOTANNOSTA JA ENSIVASTEPALVELUISTA 1. Sopijaosapuolet Itä-Uudenmaan

Lisätiedot

Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymä (Servica) Y-tunnus Leväsentie Kuopio

Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymä (Servica) Y-tunnus Leväsentie Kuopio Servica Itä-Suomen huoltopalvelut lky Sivu 1 / 3 PALVELUSOPIMUS 1. SOPIJAOSAPUOLET Tilaaja Y-tunnus: 0208061-4 PL 13 77601 Suonenjoki Tuottaja Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymä (Servica)

Lisätiedot

SEUDULLISEN KUNTAPALVELUTOIMISTON PUITESOPIMUS

SEUDULLISEN KUNTAPALVELUTOIMISTON PUITESOPIMUS Liite 1 Seutuhallitus 5.6.2008 SEUDULLISEN KUNTAPALVELUTOIMISTON PUITESOPIMUS Sivu 1 / 7 SEUDULLISEN KUNTAPALVELUTOIMISTON PUITESOPIMUS 1. Sopijapuolet Tilaaja kunta/kaupunki Tuottaja Oulunkaaren seutukunnan

Lisätiedot

Palveluntarjoaja: XXX, (jäljempänä Palveluntarjoaja) Y-tunnus: XXX Osoite: XXX Yhteyshenkilö: XXX sähköpostiosoite: XXX puh.: XXX

Palveluntarjoaja: XXX, (jäljempänä Palveluntarjoaja) Y-tunnus: XXX Osoite: XXX Yhteyshenkilö: XXX sähköpostiosoite: XXX puh.: XXX JANAKKALAN KUNTA METSÄOMAISUUDEN HOITO SOPIJAOSAPUOLET Tilaaja: Janakkalan kunta, (jäljempänä Tilaaja) Y-tunnus: 0147510-4 Osoite: Juttilantie 1, 14200 Turenki Yhteyshenkilö: XXX sähköpostiosoite: XXX

Lisätiedot

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2 / FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2 / FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2 / 2017-2020 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY 2 (6) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS Fortum Power and Heat Oy (Kuormanhaltija), Y-tunnus: 0109160-2 ja Finextra Oy (Finextra),

Lisätiedot

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS. Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti)

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS. Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti) 1 (5) 1. SOPIJAOSAPUOLET OSTAJA: Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS Yhteystiedot: OSTAJAN YHTEYSHENKILÖ: Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti) (Yhteystiedot, jos poikkeavat

Lisätiedot

1 Urakkasopimus YSE 1998 RT Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998.

1 Urakkasopimus YSE 1998 RT Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998. 1 Urakkasopimus YSE 1998 RT 80260 RT 80260 1(5) URAKKASOPIMUS YSE 1998 Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998. Hanke Numero Rakennuskohde Urakkasopimus PÄÄURAKKA 1

Lisätiedot

1 (3) Liitteet (1 kpl)

1 (3) Liitteet (1 kpl) 1 Sopimus yhteistyöstä sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinnassa 1. Sopijapuolet 1. ky (LSHP) 2. Enontekiön kunta 3. Inarin kunta 4. Kemijärven kaupunki 5. Kittilän

Lisätiedot

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON LAITOSHUOLLON JA SIIVOUSPALVELUJEN SIIRTÄMISESTÄ HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRILLE

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON LAITOSHUOLLON JA SIIVOUSPALVELUJEN SIIRTÄMISESTÄ HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRILLE SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON LAITOSHUOLLON JA SIIVOUSPALVELUJEN SIIRTÄMISESTÄ HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRILLE välillä. päivänä kuuta 2017 1 Sopijapuolet Luovuttaja

Lisätiedot

Luonnos 2010. VR Osakeyhtiön ja Helsingin seudun liikenne kuntayhtymän välinen sopimus junaliikenteen tarkastustoiminnasta

Luonnos 2010. VR Osakeyhtiön ja Helsingin seudun liikenne kuntayhtymän välinen sopimus junaliikenteen tarkastustoiminnasta Luonnos 2010 VR Osakeyhtiön ja Helsingin seudun liikenne kuntayhtymän välinen sopimus junaliikenteen tarkastustoiminnasta VR Osakeyhtiön ja Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän välinen sopimus junaliikenteen

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS. KOHA-kirjastotietojärjestelmä ylläpito- ja kehittämispalveluista Mikkelin kaupungin ja Koha Suomi Oy:n välillä

PALVELUSOPIMUS. KOHA-kirjastotietojärjestelmä ylläpito- ja kehittämispalveluista Mikkelin kaupungin ja Koha Suomi Oy:n välillä 1 PALVELUSOPIMUS KOHA-kirjastotietojärjestelmä ylläpito- ja kehittämispalveluista Mikkelin kaupungin ja Koha Suomi Oy:n välillä 2 1. OSAPUOLET Tilaaja: Mikkelin kaupunki (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan

Lisätiedot

Yhteistyösopimus. Uudenkaupungin kaupungin. Finn Sportsman Oy:n. välillä

Yhteistyösopimus. Uudenkaupungin kaupungin. Finn Sportsman Oy:n. välillä KAU Yhteistyösopimus Uudenkaupungin kaupungin ja Finn Sportsman Oy:n välillä 2 1. OSAPUOLET Tämän yhteistyösopimuksen osapuolina ovat: (1) Uudenkaupungin kaupunki (Y-tunnus: 0144036-6) Välskärintie 2 23500

Lisätiedot

Ennakkotyö on Toimittajan Tilaajalle tekemä, ennen Sopimuksen syntymistä, tehty työ.

Ennakkotyö on Toimittajan Tilaajalle tekemä, ennen Sopimuksen syntymistä, tehty työ. 1. SOVELTAMISALA Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan elinkeinonharjoittajien väliseen Palveluiden kauppaan. Näitä ehtoja sovelletaan, elleivät osapuolet ole toisin sopineet. 2. MÄÄRITELMÄT Dokumentaatio

Lisätiedot

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON TOIMIPAIKKOJEN KÄYTTÄMISESTÄ SOSIAALI- JA TERVEYSALAN OPISKELIJOIDEN KOULUTUKSEEN

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON TOIMIPAIKKOJEN KÄYTTÄMISESTÄ SOSIAALI- JA TERVEYSALAN OPISKELIJOIDEN KOULUTUKSEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN N TOIMIPAIKKOJEN KÄYTTÄMISESTÄ SOSIAALI- JA TERVEYSALAN OPISKELIJOIDEN KOULUTUKSEEN 1 SOPIJAPUOLET Tämän sopimuksen osapuolia ovat Helsingin kaupungin sosiaali-

Lisätiedot

PERHERYHMÄKOTI SOPIMUSLUONNOS

PERHERYHMÄKOTI SOPIMUSLUONNOS LIITE 4 PERHERYHMÄKOTI SOPIMUSLUONNOS 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: Sipoon kunta PL 7, 04131 Sipoo Y-tunnus: 0203533-8 Yhteyshenkilö: Palveluntuottaja:? Y-tunnus: Yhteyshenkilö: Perheryhmäkoti

Lisätiedot

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY 2(5) SOPIMUKSEN TARKOITUS Fortum Power and Heat Oy (Kuormanhaltija), y-tunnus: 0109160-2 ja Finextra Oy (Finextra),

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/8 LIIKENNELAITOS -liikelaitos HKL-Yhteiset palvelut

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/8 LIIKENNELAITOS -liikelaitos HKL-Yhteiset palvelut HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/8 HKL:N JA HSL:N YHTEISTYÖPÖYTÄKIRJA JOKERI-LINJAN KALUSTOHANKINNAN PERIAATTEISTA 1. Osapuolet Helsingin Seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL) Helsingin kaupungin liikennelaitos

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUSLUONNOS Liite 3 1(6) OPETUSVIRASTO 15.4.2015

HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUSLUONNOS Liite 3 1(6) OPETUSVIRASTO 15.4.2015 HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUSLUONNOS Liite 3 1(6) SOPIMUSLUONNOS, ERIKOISIKKUNOIDEN PESUPALVELU 1. Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin kaupungin opetusvirasto, PL 3000, 00099 Helsingin kaupunki jäljempänä Tilaaja

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS POLTTOAINEEN TOIMITTAMISESTA

SOPIMUSLUONNOS POLTTOAINEEN TOIMITTAMISESTA 1 SOPIMUSLUONNOS POLTTOAINEEN TOIMITTAMISESTA 1 Sopijapuolet Polttoaineen myyjä, Metsänhoitoyhdistys Kalajokilaakso, seuraavassa myyjä ja polttoaineen ostaja, Pyhäjoen kunta, seuraavassa ostaja, ovat sopineet

Lisätiedot

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS SOPIMUS 22.2.2018 Sivu 1/5 Tilaaja: Tampereen kaupunki Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmä Frenckellinaukio 2 33100 Tampere Toteuttaja: Tampereen Tilapalvelut Oy Frenckellinaukio 2K 33100

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALAN VARASTOPALVELUJEN TUOTANTOA KOSKEVA YHTEISTOIMINTASOPIMUS

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALAN VARASTOPALVELUJEN TUOTANTOA KOSKEVA YHTEISTOIMINTASOPIMUS LUONNOS 141117 1 SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALAN VARASTOPALVELUJEN TUOTANTOA KOSKEVA YHTEISTOIMINTASOPIMUS 1 Johdanto 1.1 Sopijapuolet Helsingin kaupunki Y-tunnus: 0201256-6 Osoite: PL 1, 00099 HELSINGIN

Lisätiedot

Puitesopimus - Saimaan talous ja tieto

Puitesopimus - Saimaan talous ja tieto Kaupunginhallitus 28.5.2018 Liite 1 209 - Saimaan talous ja tieto Oy:n toimittamista asiantuntija-, projekti- ja jatkuvista palveluista Mikkelin kaupunki 20.6.2018 Asiakas: Mikkelin kaupunki Sivu 1 Sisällysluettelo

Lisätiedot

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 4 / FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 4 / FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 4 / 2017-2020 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY 2 (6) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS Fortum Power and Heat Oy (Tuottaja), Y-tunnus: 0109160-2 ja Finextra Oy (Finextra), Y-tunnus:

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS: PUHDISTAMOLIETTEEN KUIVAUKSEN LAITEHANKINTA. Molemmat Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet

SOPIMUSLUONNOS: PUHDISTAMOLIETTEEN KUIVAUKSEN LAITEHANKINTA. Molemmat Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet LIITE 7: Sopimusluonnos 0(5) SOPIMUSLUONNOS: PUHDISTAMOLIETTEEN KUIVAUKSEN LAITEHANKINTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Toimittaja:

Lisätiedot

SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN [X] OY:N. välillä. [. päivänä kuuta 2014]

SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN [X] OY:N. välillä. [. päivänä kuuta 2014] SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN JA [X] OY:N välillä [. päivänä kuuta 2014] 1. OSAPUOLET 1.1 Luovuttaja Helsingin kaupunki (Palmia liikelaitos)

Lisätiedot

METSURIPALVELUT

METSURIPALVELUT HANKINTASOPIMUS 1 (5) METSURIPALVELUT 2014-2015 1. SOPIJAOSAPUOLET Tilaaja: Espoon kaupunki / Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos PL 6400 Teirinsyrjä 4 02070 ESPOON KAUPUNKI Yhteyshlö etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/

Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/ Helsingin kaupunki Esityslista 17/2016 1 (5) 3 Yhteistyösopimus Espoon kaupungin kanssa koskien Raide-Jokerilinjan suunnittelua ja toteuttamista HEL 2016-009656 T 00 01 06 Esitysehdotus Taustaa esittää

Lisätiedot

LIITTYMISSOPIMUS NRO 5XXX ASIAKAS OY FINGRID OYJ

LIITTYMISSOPIMUS NRO 5XXX ASIAKAS OY FINGRID OYJ 20XX-S-XXX SOPIMUSLUONNOSMALLI 18.5.2015 Huom! Tämä sopimusmalli on kytkinlaitosliityntää varten. Punaiset kohdat päivitetään. LIITTYMISSOPIMUS NRO 5XXX ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(5) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET

Lisätiedot

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli)

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) LIITE 5 1 KITEEN KAUPUNKI Sivistyskeskus OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) 1. Sopijapuolet Tilaaja: Yhteyshenkilö: Kiteen kaupunki Sivistyskeskus Kiteentie 25 82500 KITEE Perusopetuksen

Lisätiedot

1. Konserttisali 2. Konserttisalin lämpiö- ja aputilat 3. Taiteilijakahvio

1. Konserttisali 2. Konserttisalin lämpiö- ja aputilat 3. Taiteilijakahvio Salassa pidettävä kohtien 5, 6, 7 ja 8 osalta, JulkL 24 1 mom. 17 ja 20 kohta OSAKASSOPIMUS 1 Osapuolet 1.1 Helsingin kaupunki PL 1, 00099 Helsingin kaupunki Y-tunnus 0201256-6 1.2 Yleisradio Oy Radiokatu

Lisätiedot

1. Sopijapuolet. Tilaaja: Sastamalan kaupunki Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelut PL 23, Sastamala

1. Sopijapuolet. Tilaaja: Sastamalan kaupunki Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelut PL 23, Sastamala 5a. Sopimusluonnos vakituisesta hammaslääkäripalvelusta Sopimus hammaslääkäripalveluiden tuottamisesta 1. Sopijapuolet Tilaaja: Sastamalan kaupunki Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelut PL 23,

Lisätiedot

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2015 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2015 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2015 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY 2 (5) Sisällys 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 TEHORESERVIMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN... 3 3.1 Tehoreservimaksu... 3

Lisätiedot

KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUSLUONNOS

KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUSLUONNOS KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUSLUOOS 2017-2018 1. Yleistä Puitesopimus edellyttää yhteistyötä, joka vaatii molemmilta osapuolilta käytännön tasolla ansaittua luottamusta, paneutumista toisen toimintaan,

Lisätiedot

Linnala Setlementti ry (Linnala)

Linnala Setlementti ry (Linnala) 1 LUONNOS 6.8.2015 SOPIMUS HENKILÖSTÖPALVELUN MYYNNISTÄ 1. Sopijapuolet Savonlinnan kaupunki (kaupunki) yhteys/vastuuhenkilö Linnala Setlementti ry (Linnala) 2. Sopimuksen tarkoitus Tässä sopimuksessa

Lisätiedot

LIITTYMISSOPIMUS NRO 20XX-S-XXX/0 ASIAKAS OY FINGRID OYJ

LIITTYMISSOPIMUS NRO 20XX-S-XXX/0 ASIAKAS OY FINGRID OYJ UUSI SOPIMUSLUONNOSMALLI 1.12.2017 LIITTYMISSOPIMUS NRO 20XX-S-XXX/0 ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(6) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 LIITTYMISPISTEISTÄ

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA

OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA Tämä osakassopimus (jäljempänä Sopimus) on solmittu seuraavien osapuolten välillä: 1. Helsingin kaupunki (Y-tunnus 0201256-6),

Lisätiedot

Luonnos VUOKRASOPIMUS 1 OSAPUOLET. (1) Vuokranantaja. Lappeenrannan kaupunki ( ) PL 11, Lappeenranta.

Luonnos VUOKRASOPIMUS 1 OSAPUOLET. (1) Vuokranantaja. Lappeenrannan kaupunki ( ) PL 11, Lappeenranta. VUOKRASOPIMUS 1 OSAPUOLET (1) Vuokranantaja Lappeenrannan kaupunki (0162193-3) PL 11, 53101 Lappeenranta (2) Vuokralainen Lappeenrannan Yritystila Oy (0368899-8) Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta Vuokranantaja

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 23.3.2018 1 / 5 HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 1 SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) (jäljempänä Tilaaja ) PL33, 00023 Valtioneuvosto Y-tunnus: 0244685-8

Lisätiedot

(jäljempänä yhdessä 'Sopijapuolet' ja erikseen myos 'Sopijapuoli')

(jäljempänä yhdessä 'Sopijapuolet' ja erikseen myos 'Sopijapuoli') SOPIMUS VUOKRASOPIMUKSEN SIIRROSTA 1. SOPIJAPUOLET 1.1. Turun Teknologiakiinteistöt Oy (Y-tunnus: 2349955-3) Tykistökatu 6 B, Biocity 20520 Turku (jäljempänä 'Teknologiakiinteistöt') 1.2. Turun Yliopisto

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUKSEN EBR-PALVELUN TILAUS

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUKSEN EBR-PALVELUN TILAUS 1(6) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUKSEN EBR-PALVELUN TILAUS Toimi näin: 1. Tulosta tämä sivu ja liitteenä oleva sopimus. Hyväksy palvelun ehdot täyttämällä tyhjät kohdat ja allekirjoittamalla sopimus. 2.

Lisätiedot

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan

Lisätiedot

Sopimus koskee Nurmijärven kunnan kouluterveydenhuollon tarvitsemia optikon ja silmälääkärin suorittamia näöntutkimuspalveluja.

Sopimus koskee Nurmijärven kunnan kouluterveydenhuollon tarvitsemia optikon ja silmälääkärin suorittamia näöntutkimuspalveluja. SOPIMUS NÄÖNTUTKIMUSPALVELUN HANKINNASTA KOULUTERVEYDENHUOLTOON 1. Sopijaosapuolet Tilaaja: Nurmijärven kunta Keskustie 2 B/PL 37 01901 Nurmijärvi Y-tunnus: 9014643-2 Yhteyshenkilöt: Sopimusasiat: hankintajohtaja

Lisätiedot

Tämän sopimuksen kohteena on projekti Kulttuuripalvelujen talouden ja toiminnan vertailutiedosto IV.

Tämän sopimuksen kohteena on projekti Kulttuuripalvelujen talouden ja toiminnan vertailutiedosto IV. SOPIMUS 1(4) 15.3.2017 KULTTUURIPALVELUJEN TALOUDEN JA TOIMINNAN VERTAILUTIEDOSTO IV PROJEKTI 1 Sopimuksen kohde ja tarkoitus Tämän sopimuksen kohteena on projekti Kulttuuripalvelujen talouden ja toiminnan

Lisätiedot

RAILI-palvelun lupaehdot

RAILI-palvelun lupaehdot Lupaehdot 1 (5) RAILI-palvelun lupaehdot 1. SOVELTAMISALA Yleistä Asiakkaalla tarkoitetaan näissä lupaehdoissa yritysasiakasta, jolle Liikennevirasto on myöntänyt RAILI-palvelun käyttöluvan. Palvelusta

Lisätiedot

LUOVUTUSSOPIMUS. KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [ ]

LUOVUTUSSOPIMUS. KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [ ] LUOVUTUSSOPIMUS KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [] SOPIMUS [1] LUOVUTUSSOPIMUS 1 Siirron osapuolet 1.1 Luovuttaja Kouvolan kaupunki (y-tunnus xxxx) (jäljempänä Kouvola)

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS SUOMEN ICEHEARTS RY:N LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN ETELÄ-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRIN TOIMINNAN RAHOITUSTA 2019 LÄHTIEN

YHTEISTYÖSOPIMUS SUOMEN ICEHEARTS RY:N LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN ETELÄ-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRIN TOIMINNAN RAHOITUSTA 2019 LÄHTIEN #328176 - v2 I YHTEISTYÖSOPIMUS SUOMEN ICEHEARTS RY:N JA LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN JA ETELÄ-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRIN VÄLILLÄ KOSKIEN TOIMINNAN RAHOITUSTA 2019 LÄHTIEN #328176 - v2 II #328176 -

Lisätiedot

Liite 3. Puitesopimusmalli

Liite 3. Puitesopimusmalli PUITESOPIMUS 1. PUITESOPIMUSTOIMITTAJA Pankkiyhteys: Yhteyshenkilö: Yhteystiedot: 2. TILAAJA Oy Helsingin Asuntohankinta Ab Yhteyshenkilö: Yhteystiedot: Tukholmankatu 2, 3. kerros, 00250 Helsinki 3. SOPIMUKSEN

Lisätiedot

SOPIMUS HELSINGIN JA ESPOON MERIALUEEN KALATALOUDELLISESTA YHTEISTARKKAILUSTA VUONNA 2017

SOPIMUS HELSINGIN JA ESPOON MERIALUEEN KALATALOUDELLISESTA YHTEISTARKKAILUSTA VUONNA 2017 1/5 SOPIMUS HELSINGIN JA ESPOON MERIALUEEN KALATALOUDELLISESTA YHTEISTARKKAILUSTA VUONNA 2017 Tämä sopimus tulee voimaan 1.1.2017 ja se korvaa 31.12.2017 asti voimassa olevan yhteistarkkailusopimuksen

Lisätiedot