Maalivahdin varusteet: Kypärä, rintapanssari, maalivahdin hanskat, polvisuojat ja sisäpelikengät

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Maalivahdin varusteet: Kypärä, rintapanssari, maalivahdin hanskat, polvisuojat ja sisäpelikengät"

Transkriptio

1

2 Salibandy Floorball The ballgame that is played with rackets. Salibandy on sisätiloissa pelattava mailapeli, joka on koostunut jääkiekosta, katukiekosta ja jääpallosta. Lajista käytetään myös usein nimitystä sähly, jolla kuitenkin nykyään tarkoitetaan lähinnä kaveriporukoissa leikki tai kuntoilumielessä pelattavaa mailapeliä. Ruotsinkielisestä nimestä bandy polveutuva. Nimi keksittiin 21. syyskuuta Salibandy puolestaan on jalostunut kilpaurheiluksi miesten ja naisten salibandyliigojen, maajoukkue ja MM-kisojen myötä salibandyn kehittäjä maana pidetään ruotsia. Laji alkoi kehittyä luvun loppu puollella ruotsin Göteborgissa. Maalivahdin varusteet: Kypärä, rintapanssari, maalivahdin hanskat, polvisuojat ja sisäpelikengät Salibandykentän leveys voi sääntöjen mukaan olla metriä ja pituus metriä. Pelivälineenä on muovinen pallo, jota pelataan hiilikuiduista tai komposiitista tehdyllä mailalla.

3 Peliaika vaihtelee sarjoittain, mutta ylimmillä sarjatasoilla on sama käytäntö kuin jääkiekossa, peliaika 3X20miinuttia. Salibandyn maailmanmestaruuskilpailut järjestetään joka toinen vuosi siten, että miehet pelaavat parillisina ja naiset parittomina vuosina. Ruotsissa perustettiin ensimmäinen kansallinen salibandy Kansallisella tasolla lajia alettiin pelata 80-luvun alussa. Suomen Salibandyliitto perustettiin 23. syyskuuta 1985 Vuonna 1986 Ruotsi, Suomi ja Sveitsi perustivat kansainvälisen salibandyliiton. Korkealla mailalla pelaamisesta tuomitaan vapaalyönti, jos palloa on pelattu polvitason yläpuolella, mutta lantiotason alapuolella. Rangaistus tuomitaan, jos palloa on pelattu lantiotason yläpuolella. Mailaan lyönnistä tai painamisesta tuomitaan rangaistus, mikäli sillä erotuomariin tulkinnan mukaan saavutetaan huomattavaa etua tai se tehdään ilman mahdollisuutta pelata palloa Jatkuvasta väärästä pelitavasta tuomitaan kahden minuutin joukkuerangaistus. Se voidaan tuomita yksittäisen pelaajan tai koko joukkueen syyllistyessä toistuviin vapaalyönnin aiheuttaviin rikkeisiin Vastustajan työntäminen muuten kuin olkapäällä olkapäätä vasten on kielletty kuten myös taklaaminen. Aino, Aida, Osmo, Leevi ja Lari

4 Ice hockey Ice hockey is ä gäme which you pläy on ice with ice hockey sticks änd ä puck. Joukkueet: jokerit, blues, kä rpä t, pelikäänit jä HIFK Tunnetut pelääjät: Teemu Selä nne, Säku Koivu, Petri Kontiolä jä Järmo Myllys. Jä ä kiekkoä pelätään jä ä llä. Värusteisiin kuuluu: kypä rä, luistimet, mäilä, polvisuojät, rintäsuojät, sä ä risuojät, kyynä r- suojät, jä hänsikkäät. Jä ä kiekkoä pelätään kiekollä käukälossä. liigojä on: SM-liigä, mestis, Suomi-särjä, Läppi-liigä, NHL, KHL.

5 Jä ä kiekko on määilmän lääjuinen läji. Jä ä kiekossä pidetä ä n mestäruuskilpäilujä. Suomi voitti mestäruus kisät vuonnä: Känädässä on eniten jä ä kiekon pelääjiä jä jä ä hällejä. Jä ä kiekkoä on pelättu 1920 vuoden olympiäläisistä lä htien. Suomi säi pronssiä vuoden 2014 talviolympialaisissa. Ja a kiekko peli kesta a 60 minuuttia. Jä ä kiekko on perustettu luvullä shintyn, hurlingin jä jälkäpällon muunnelmänä. Sä ä nno t väihtelevät hiemän särjoittän jä mäittäin. Suomessä, kuten lä hes käikissä muissäkin mäissä kä ytetä ä n känsäinvä lisen jä ä kiekkoliiton sä ä nto kirjää. NHL:SSÄ kä ytetä ä n eri sä ä nto jä. Hällitsevä määilmänmestäri on Venä jä. Tehnyt: Joonätän, Benjämin, Käislä, Ätte jä Moonä

6 Lumiläutäilu jä läskettelu Snowboärding änd skiing In skiing and snowboarding you can do tricks. Suomen laskettelu olosuhteet ovat hyvät. Suosittuja laskettelu keskuksia ovat esimerkiksi: Tahko, Talma, Ruka ja Messilä. Temput kuuluvat myös lasketteluun. Suosittuja temppuja ovat: voltti, bäkkäri, 180,360 ja crab. Tarvitset mukaasi myös: Laudan/sukset, monot, kypärän ja jos haluat niin myös sauvat. Voit tietysti vuokrata varusteesi paikan päältä. Lumilautailu sai alkunsa 1960-luvulla. Perinteinen rinnelasku (vapaalasku, freeride) on suosituin laskettelutyyli lumilaudalla. Freestyle laskeminen tarkoittaa kaikkea laskemista johon kuuluu temppujen tekemistä lumilaudalla. Temppuja voi tehdä ilmassa ja lumessa. Lainelautailu oli suuressa suosiossa, ja ihmiset halusivat kokeilla saman tunteen myös talvella alueilla jossa lumi peittää maan. Varsinaisesti lumilatailu sai alkunsa 60-luvun lopulla järjestetyistä kilpailuluista. Lumilautailutyylit ovat rinnelasku, ratalasku ja freestyle.

7

8 Jalkapallo - Football Football is a ball game. In football there are eleven players.. Pelaajat: Laita, Toppari, Puolustaja, Hyökkääjä, Keskikenttäpelaaja, Maalivahti. Kuuluisia suomalaisia pelaajia: Jari Litmanen ja Teemu Pukki. Maajoukkueet: Saksa, Espanja, Egypti, Ruotsi, Suomi, Italia, Hollanti, U.S.A., Venäjä, Kroatia ja Portugal. Säännöt: Paitsio, sivuraja, käsivirhe, rangaistuspotku ja vapaapotku. Järvenpään Palloseura: Harjoituksia 2-4 kertaa viikossa, Harjoitusten kesto puolitoistatuntia, Järvenpään Palloseura perustettiin 1947, Järvenpään palloseura pelaa Kakkosessa. Järvenpään Palloseura on yksi Suomen suurimmista. Järvenpään Palloseuralla on noin 1000 jäsentä joista, noin 900 on juniori-ikäisiä tyttöjä ja poikia.

9 JäPSin logo Tehnyt: Eelis K, Eelis L, Luukas, Ninni ja Frida.

10 Hevosen hoito ja ratsastus Horse care and riding Esteratsastus Show jumping Esteratsastuksessa mennään myös esteitä. Esteitä voi myös hypätä maastossa niitä kutsutaan maastoesteiksi. Esteratsastuksessa mennään myös puomeja. Esteratsastuksessa voi myös osallistua kisoihin. Askellajit Hevonen menee neljää eri askellajia. Hitain on käynti. Käynnin lisäksi on ravi se on hevosen toisiksi hitain askellaji. Ravin jälkeen tulee laukka, laukka on hevosen toiseksi nopein askellaji.laukan jälkeen tulee kiito laukka se on hevosen nopein askellaji.

11 Kouluratsastus Dressage Kouluratsastuksessa ei hypätä esteitä. Temponlisäyksessä hevonen pidentää askeltaan. Kouluratsastuksessa voi myös opetella pohkeenväistöä. Myös kouluratsastuksessa voi osallistua kouluratsastus kisoihin. Maastoratsastus Hacking out Maastossa voi myös osallistua maasto kisoihin. Maastoratsastus on ulkona ratsastamista. Maastossa voi myös ratsastaa yöllä sitä kutsutaan yömaastoksi. Ennen kun voi laittaa satulan ja suitset hevonen pitää harjata. Ensimmäisenä pitää harjata kumisukalla. Sen jälkeen tulee kovaharja. Kovanharjan jälkeen tulee pölyharja. Pölyharjan jälkeen tulee pehmeäharja. Pehmeänharjan jälkeen tulee kaviokoukku. Tehnyt: Erika, Elmiina, Helmiina, Joenna ja Laura

12 Lentopallo Volleyball Volleyball is a ball game you play with your hands. Pelaajat. Lentopallossa on monia pelaajia. Kentällä on 6 pelaajaa molemmilla puolilla. Pelissä on vaihtopelaajia. Pelaajia ovat esim: yleispelaaja, keskitorjuja, passari, hakkuri ja libero. Tekniikka. Lentopallossa on syöksyjä ja lyöntejä aloitussyöttöjä. lyöntejä ovat esim: hihalyönti, sormilyönti ja iskulyönti. Kenttä on 9x9 metriä. Pallo ei saa mennä kenttä rajojen yli.

13 Säännöt: Erävoittoon tarvitaan 25 pistettä. Peli aloitetaan aloitussyötöllä. Lentopallossa on 3erää. Pelin tarkoituksena on saada pallo vastapuolen kenttään tai pelata pallo ulos pelialueelta siten, että vastustaja koskee palloon viimeksi. Palloa saa pelata kaikilla ruumiinosilla, myös jaloilla ja päällä. Aloitussyöttö tulee kuitenkin suorittaa kädellä tai käsivarrella. Pelin pallo on aitoa nahkaa ja painaa g. Verkon pituus on miehillä 243 cm ja naisilla 224cm. Tehnyt: TIMI, NIILO NY, NIILO NI, JOONIS JA TOMAS.

14 partio - Scouts In scouts you survive in water and in the ground. Retket kestävät noin yksi kaksi päivää. Partiolaisia oli vuonna Partiossa selviydytään vedessä sekä maastossa. Partiossa käytetään partiohuivia ja partiopaitaa. Järvenpäässä on yksi partiolippukunta nimeltä Kiehiset. Partiossa autetaan silti

15 esim., aikuinen auttaa ruuan laitossa, puiden pilkkomisessa ja teltan pystyttämisessä. Partiossa kisataan muita vastaan järjestämällä kilpailuja. Partioleireillä nukutaan teltassa metsässä. Partiossa suojellaan luontoa. Joka vuosi on partion suurjuhla. Haastattelimme Maya Tolvasta joka harrasti partiota. 1. Miksi aloit harrastamaan partiota? Maya: Tykkään luonnosta. 2. Kuinka monta kertaa partio on viikossa? Maya: Yhden kerran viikossa. 3. Mikä partiossa on parasta? Maya: Retket ja partio kaverit. TEHNYT: Emilia, Alex, Emma, Max ja Maya.

16 Dance / Tanssi Dancing is fun. Tanssi on eräänlainen taidemuoto. Taidetanssiin kuuluvat esittävät tanssin (näyttämötanssin) eri muodot. Niitä ovat muun muassa baletti, jazztanssi, katutanssit, modernitanssi, nykytanssi ja tanssiteatteri. Myös kansantanssin, flamencon ja stepin piirissä tehdään nykyään tanssitaiteeksi luettavia teoksia. katutanssi haastateltava: Ville Sikström. Kuinka kauan olet harrastanut tanssia? Noin 1,5 vuotta. Mikä on parasta tanssissa? Imitoiminen ja oppiminen. Millaista tanssia harrastat? Lockingia ja poppingia. Kauan harjoitukset kestävät? Yhden tunnin, yhden kerran viikossa.

17 Katutanssit / Streetdance Katutanssit ovat tanssimuoto. Niihin kuuluu mm. locking, popping, hiphop ja breakdance. Katutanssissa pyritään tekemään kulmia, lukkoja ja liikkeitä. Katutanssi on Amerikasta kotoisin. Joonä, Ville, Hugo, Älinä jä Jeremiäs

18 Koripallo Basketball Basketball is played with hands. Keksijä: James Naismith. Koripallo on urheilulaji ja pääasiassa sisällä pelattava peli, jossa kaksi joukkuetta pelaa toisiaan vastaan. Koripallo on kontaktilaji, mutta taklaukset eivät ole sallittuja. Joukkueeseen kuului viisi pelaajaa ja seitsemän vaihtopelaajaa. Koripalloa ei saa kantaa kädessä. Suomen Koripalloliiton jäsenenä on noin 250 koripalloseuraa. Koripallossa puolustetaan omaa koria ja hyökätään vasta puolen koriin. Koripallon MM kisat pidetään yhden kerran neljässä vuodessa. Peetu Allonen. Kuinka monta kertaa viikossa sinulla on harjoituksia: 2 kertaa viikossa. Mitä teette harkoissa: harjoitellaan uusia kuvioita. Onko harkoissa kivaa: on. kuinka monta pistettä saatte yhdessä pelissä: pistettä. Kuinka monesta virheestä joutuu pois pelistä: 5 virheestä.

19 Daniel, Peetu, Pietari ja Arttu

20 Finnish baseball Pesäpallo You need a bat, a ball and a helmet when you play finnish baseball. Hit the ball and run to the bases. Tarvikkeet: pesäpallomaila, piikkarit, kypärä, räpylä lyöntiteline, merkkiviuhka ja pallo. Mitä eroa on ulkokenttäläisillä ja sisäkenttäläisillä? Sisäkenttäläiset ottavat palloa kiinni, ulkokenttäläiset lyövät palloa. Mistä pesäpallossa saa pisteitä? Pesäpallossa saa pisteitä kun juoksee ykkösen, kakkosen, kolmosen ja kotiin palamatta. Pesäpallo on Suomen kansallislaji. Kentällä on enintään12 pelaajaa. Kauan peli kestää? Peli kestää 1-2 tuntia. Kunnari on kun juoksee suoraan kaikkien pesien kautta kolmospesälle palamatta. Pesäpallo-ottelussa kilpailee kaksi joukkuetta. Joukkueet ovat vuorotellen sisällä ja ulkona. Ulkovuorolla ulkokentällä on yhteensä 9 pelaajaa. Kipe eli Kinnarin pesis on Järvenpääläinen pesisjoukkue.

21 Pesiksen idea Lukkari syöttää pallon lyöjälle. Joka lyö pallon kentälle, sisäkenttäläiset ottavat pallon kiinni ja heittävät sen takaisin lukkarille. Joka ottaa pallon kiinni sillä aikaa lyöjä juoksee niin monta pesää kun pystyy. Jos pallo on lukkarin kädessä kun lyöjä vielä juoksee lyöjä palaa. Samuel, Pyry, Peppi, Nelli ja Lili

22 Tekijät: Vihtakadun koulun luokat Syksy 2014

Hevospallo. Ollessani syksyllä 2008 töissä Barcelonassa

Hevospallo. Ollessani syksyllä 2008 töissä Barcelonassa 1. Teksti ja kuvat: Ilkka Uusitalo Hevospallo Hiekka pölisee, kun kaksi neljän ratsukon joukkuetta rynnistää kentän päästä päähän. Ratsastajat syöttelevät palloa joukkue tovereilleen ja yrittävät saada

Lisätiedot

... 17 ... 29 ... 11... 12... 13... 14... 15... 16 ... 18... 20... 21... 23... 24... 26... 28

... 17 ... 29 ... 11... 12... 13... 14... 15... 16 ... 18... 20... 21... 23... 24... 26... 28 1 ... 7... 9... 11... 12... 13... 14... 15... 16... 17... 18... 20... 21... 23... 24... 26... 28... 29... 30... 32... 34... 36... 37... 39... 41... 43... 44... 46... 48... 48 2 ... 53... 56 3 Tämä opas

Lisätiedot

ISBN 951-25-1038-3 PUMA 6920-448-7208

ISBN 951-25-1038-3 PUMA 6920-448-7208 PALLOILUKOULUTUS Puolustusvoimien Koulutuksen Kehittämiskeskus ISBN 951-25-1038-3 PUMA 6920-448-7208 Ykkös-Offset Oy Vaasa 1999 Sisällysluettelo 1. PALLOILUKOULUTUKSEN PÄÄMÄÄRÄ... 7 2. OPETUSTARKOITUS...

Lisätiedot

Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA

Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA Salibandyn pelisäännöt Suomen Salibandyliiton hyväksymä käännös kansainvälisistä pelisäännöistä (voimassa 1.7.2010 lähtien) 1 PELIALUE 101 Pelikentän mitat...3 102

Lisätiedot

PESISKAIKILLE.COM. Henry Manni. Liikunnanohjauksen perustutkinto. Liikuntakeskus Pajulahti

PESISKAIKILLE.COM. Henry Manni. Liikunnanohjauksen perustutkinto. Liikuntakeskus Pajulahti PESISKAIKILLE.COM Henry Manni Liikunnanohjauksen perustutkinto Liikuntakeskus Pajulahti 2013 Tiivistelmä Tekijä(t) Henry Manni Työn nimi PESISKAILLE.COM Tutkinto ja tutkinnon osa Liikunnan neuvonnan perustutkinto

Lisätiedot

Ohjeita ja materiaalia koululaisten jääpalloturnauksen järjestämiseksi

Ohjeita ja materiaalia koululaisten jääpalloturnauksen järjestämiseksi Ohjeita ja materiaalia koululaisten jääpalloturnauksen järjestämiseksi Turnauksen suunnittelu Huolellinen suunnittelu on turnauksen järjestämisessä kaiken a ja o. Huolellisesti suunniteltu turnaus on helppo

Lisätiedot

Kausijulkaisu 2012-2013

Kausijulkaisu 2012-2013 Kausijulkaisu 2012-2013 KIEKKO-VANTAA, ITÄ ry KIEKKO-VANTAAN JUNIORIT ry LÄTKÄÄ HYVÄSSÄ SEURASSA! TB BAUHAUS TAMMISTO Palvelemme ma-pe 10 20, la 10 17. Tsekkaa kauden parhaimmat pelivälineet ja kovimmat

Lisätiedot

Tytötkin haluavat pelata jäällä - ringette on mainio koulupeli

Tytötkin haluavat pelata jäällä - ringette on mainio koulupeli www.skrl.fi SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... sivu 3 2. Ringeten tekniikka... sivu 5 3. Ringetteharjoituksia kouluun... sivu 7 4. Leikkejä... sivu 18 5. Säännöt ja pelialue kaukalossa... sivu 20 1. Yleistä

Lisätiedot

Talvikisat Vierumäellä 17-18.1.2014 Tervetuloa!

Talvikisat Vierumäellä 17-18.1.2014 Tervetuloa! Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry Talvikisat Vierumäellä 17-18.1.2014 Tervetuloa! 2 ENNEN TALVIKISA-TAPAHTUMAA MAJOITUS Majoitusvarauksista vastaa Tuomo Järvinen tuomo.jarvinen@vierumaki.fi

Lisätiedot

ILVES Sanomat. IceGirls. Ilves. edistää markkinointia tyylillä. Vesa Toskala on jättänyt stressit nuoremmille. Helmikuu 2012

ILVES Sanomat. IceGirls. Ilves. edistää markkinointia tyylillä. Vesa Toskala on jättänyt stressit nuoremmille. Helmikuu 2012 Liigapomo Jukka-Pekka Vuorinen koventaisi rangaistuksia Vesa Toskala on jättänyt stressit nuoremmille Kitaristi Kankkis työstää Ilveksen radiomainoksia ILVES Sanomat Helmikuu 2012 Ilves IceGirls edistää

Lisätiedot

Lentopallon katsojan opas

Lentopallon katsojan opas Lentopallon katsojan opas Lentopallon katsojan opas Anu Laakso ja Suomen Lentopalloliitto 2009 Tekstien käyttäminen tai osittainenkin lainaaminen vain Lentopalloliiton luvalla. Tämän oppaan tarkoituksena

Lisätiedot

HSK Squash 1/2012. Euroopan mestarin mietteitä. Junioriharrastuksesta elämäntavaksi!

HSK Squash 1/2012. Euroopan mestarin mietteitä. Junioriharrastuksesta elämäntavaksi! HSK Squash 1/2012 HSK:n seurainfo k audelle 2012 13 HSK SQUASH HELSINKI Euroopan mestarin mietteitä Junioriharrastuksesta elämäntavaksi! Sisältö 3 Puheenjohtajalta Från ordförande Micke Rundman 4 7 Tunteet

Lisätiedot

ETSITKÖ PANKKIA, JOSTA SAAT HENKILÖKOHTAISTA PALVELUA?

ETSITKÖ PANKKIA, JOSTA SAAT HENKILÖKOHTAISTA PALVELUA? JOUKKUE OLEMME ME! ILMOITUS MUSTA 2/13 Francis Parén HC TPS TURKU OY:N VIRALLINEN UUTISLEHTI NHL-UNELMA ELÄÄ YHÄ Täällä Turussa on MAHTAVAT KANNATTAJAT. Tykkään siitä kulman porukasta - heillä on hyvä

Lisätiedot

Ruoveden Seurakunnan Atleetit ry RuoSkA

Ruoveden Seurakunnan Atleetit ry RuoSkA KAUSIJULKAISU 2011 2012 2 RuoSkA 2011 2012 Ruoveden Seurakunnan Atleetit ry RuoSkA Perustettu: 1980 Kotikenttä: PHPOY Areena Kaukalon koko: pituus 57 m, leveys 28 m Seuran osoite: Kotviontie 52, 34600

Lisätiedot

ALOITTELIJAN OPPIMINEN. Käytäntöyhteisönä naisten salibandyjoukkue

ALOITTELIJAN OPPIMINEN. Käytäntöyhteisönä naisten salibandyjoukkue ALOITTELIJAN OPPIMINEN Käytäntöyhteisönä naisten salibandyjoukkue Elina Kouri Pro gradu -tutkielma Kasvatustieteet Käyttäytymistieteiden laitos Elokuu 2014 Ohjaaja: Fritjof Sahlström HELSINGIN YLIOPISTO

Lisätiedot

Ringetteviikko. Hyödynnä valmiita tekstipohjia viestinnässä. Ringetteviikko. Kaveripäivä

Ringetteviikko. Hyödynnä valmiita tekstipohjia viestinnässä. Ringetteviikko. Kaveripäivä Ringetteviikko Hyödynnä valmiita tekstipohjia viestinnässä Tässä alla on valmiita ringetestä kertovia tekstejä, joita voit hyödyntää Ringetteviikon viestinnässä sellaisenaan tai itse niitä muokkaamalla

Lisätiedot

Musta TAPPARA TÄNÄÄN KLO 18.30 VS. HC TPS Turku Oy:n virallinen uutislehti Turkulaisen kiekkosyksyn kiintotähti s. 17. nro 2 / 2011 ILMOITUSLIITE

Musta TAPPARA TÄNÄÄN KLO 18.30 VS. HC TPS Turku Oy:n virallinen uutislehti Turkulaisen kiekkosyksyn kiintotähti s. 17. nro 2 / 2011 ILMOITUSLIITE Musta nro 2 / 2011 Turkulaisen kiekkosyksyn kiintotähti s. 17 LIITE Veli-Matti Vittasmäki tavoitteena NHL s. 20 VS. TAPPARA TÄNÄÄN KLO 18.30 Otteluisäntä: SATO OVET AVATAAN 1,5 h ENNEN OTTELUN ALKUA LIPUT:

Lisätiedot

Girls Hockey Day. Catseista maailmalle ja maailmalta Catseihin. Catsit kohti kautta 2008-2009. Hockey. Hockey

Girls Hockey Day. Catseista maailmalle ja maailmalta Catseihin. Catsit kohti kautta 2008-2009. Hockey. Hockey 1 Girls Hockey Day Catseista maailmalle ja maailmalta Catseihin Catsit kohti kautta 2008-2009 Hockey w w w. h o c k e y c a t s. f Hockey i 2 KAIKKI TULOSTEET! Yrjönkatu 35, 40100 Jyväskylä www.kopioteam.fi

Lisätiedot

Pallopelejä ja pelisovelluksia

Pallopelejä ja pelisovelluksia Terhi Huovinen, Virpi Remahl ja Sari Turunen Pallopelejä ja pelisovelluksia www.kll.fi Pallopelejä ja pelisovelluksia Terhi Huovinen, Virpi Remahl ja Sari Turunen Koulun liikuntakerhovihko on osa Opetushallituksen

Lisätiedot

Kausijulkaisu 2012-2013. basketball. basketball

Kausijulkaisu 2012-2013. basketball. basketball Kausijulkaisu 2012-2013 basketball basketball Innoctus Oy Soita 010 281 6100 2 www.innoctus.fi Espoo Basket Team vahvassa nosteessa Olemme asettaneet kuluvalle kaudelle kunnianhimoisen tavoitteen: nostaa

Lisätiedot

Nikolai I ONKO TÄSSÄ VEIKKAUSLIIGAN YKKÖSLAITURI? NAISTEN LIIGA ÅLAND UNITED YKKÖNEN KTP TAI KUOLEMA YKSI MEISTÄ HANNU TIHINEN FUTSAL JONI PAKOLA

Nikolai I ONKO TÄSSÄ VEIKKAUSLIIGAN YKKÖSLAITURI? NAISTEN LIIGA ÅLAND UNITED YKKÖNEN KTP TAI KUOLEMA YKSI MEISTÄ HANNU TIHINEN FUTSAL JONI PAKOLA SUOMEN PALLOLIITON JÄSENLEHTI 1/2014 VOITTOJA JOKA PÄIVÄ Nikolai I ONKO TÄSSÄ VEIKKAUSLIIGAN YKKÖSLAITURI? NAISTEN LIIGA ÅLAND UNITED YKKÖNEN KTP TAI KUOLEMA YKSI MEISTÄ HANNU TIHINEN FUTSAL JONI PAKOLA

Lisätiedot

PELISÄÄNNÖT, PESÄPALLON PERUSTEOS

PELISÄÄNNÖT, PESÄPALLON PERUSTEOS PELISÄÄNNÖT, PESÄPALLON PERUSTEOS Pesäpallo on Suomen kansallispeli ja pelisäännöt sen yleinen perusta. Pesäpallon pelisääntöjä täydentää Pesäpallotuomarin ohjekirja, jossa on esimerkkejä sääntökohtien

Lisätiedot

Eväitä elämään - katsaus 20 v. takaa sivu 3 Koululaiset kertovat kummitoiminnasta sivu 4 Our School, in English

Eväitä elämään - katsaus 20 v. takaa sivu 3 Koululaiset kertovat kummitoiminnasta sivu 4 Our School, in English 5 O p p i m i s e n i l o a j ä r v e n p ä ä s s ä v u o d e s t a 1 9 9 1 v u o t t a Eväitä elämään - katsaus 20 v. takaa sivu 3 Koululaiset kertovat kummitoiminnasta sivu 4 Our School, in English sivu

Lisätiedot

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 1 JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 2 SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 Alkuperäisteos: Official Rule Book 2014-2018 International Ice Hockey Federation Syyskuu 2014 Copyright Suomen

Lisätiedot

Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen Ratsastusjaosto 2014

Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen Ratsastusjaosto 2014 Aluevalmennettavan opas 2014 Yleistä... 4 Aluevalmennus... 4 Osallistumisoikeus Hämeen alueen aluevalmennuksiin... 4 Kun sinut on valittu aluerenkaaseen... 4 SRL:n jäsenyys... 4 Aluekilpailulupa... 5 Hevosen

Lisätiedot

NIKLAS MOISANDER JOHTAA AJAXISSA ESIMERKILLÄÄN

NIKLAS MOISANDER JOHTAA AJAXISSA ESIMERKILLÄÄN SUOMEN PALLOLIITON JÄSENLEHTI 6/2014 VOITTOJA JOKA PÄIVÄ NIKLAS MOISANDER JOHTAA AJAXISSA ESIMERKILLÄÄN CAPTAIN S BALL MARKKU PELTONIEMI UEFA MICHEL PLATINI FUTSAL MIIKA HOSIO OSOITTEENA FUTIS EURAN PALLO

Lisätiedot

Helmikuu 2009. - taitokiekkoa vuodesta 1931 - ILVES Sanomat. Markus Seikola on SM-LIIGAN PELÄTYIN POMMITTAJA

Helmikuu 2009. - taitokiekkoa vuodesta 1931 - ILVES Sanomat. Markus Seikola on SM-LIIGAN PELÄTYIN POMMITTAJA - taitokiekkoa vuodesta 1931 - ILVES Sanomat Helmikuu 2009 Markus Seikola on SM-LIIGAN PELÄTYIN POMMITTAJA 2 3 - taitokiekkoa vuodesta 1931 - Ilves Hakametsän hallissa runkosarjassa La 21.2. 17.00 Ilves-Jokerit

Lisätiedot

Turistina Tunisiassa s. 8-9 La Mayonnaise s. 10-11 PSC Järvenpää 10V s. 14-16 Lahden SM-Info s. 20-21. NAISIA NAISIA s. 17. 2 / 2000 10.

Turistina Tunisiassa s. 8-9 La Mayonnaise s. 10-11 PSC Järvenpää 10V s. 14-16 Lahden SM-Info s. 20-21. NAISIA NAISIA s. 17. 2 / 2000 10. Turistina Tunisiassa s. 8-9 La Mayonnaise s. 10-11 PSC Järvenpää 10V s. 14-16 Lahden SM-Info s. 20-21 NAISIA NAISIA s. 17 2 / 2000 10. vsk 2 Pääkirjoitus Hallitus 2000 Julkaisija: 2 2000 Taistelua pelaajista

Lisätiedot

Lyseon koulun lehti 2014

Lyseon koulun lehti 2014 Lyseon koulun lehti 2014 Pääkirjoitus Jälleen on yksi lukuvuosi lopuillaan. Tänä vuonna Häly tehtiin kuvataiteen ja äidinkielen yhteisellä mediakurssilla. Oppia lehden tekoon käytiin hakemassa Hämeen Sanomista,

Lisätiedot