2/2007. SIVU2 Agricolasta. SIVU5 Elämän teologia. SIVU7 Mainospätkiin etsitään varhaisnuoria ja nuoria. LIITE Liitteenä Kirkkopäivien nuorten ohjelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "2/2007. SIVU2 Agricolasta. SIVU5 Elämän teologia. SIVU7 Mainospätkiin etsitään varhaisnuoria ja nuoria. LIITE Liitteenä Kirkkopäivien nuorten ohjelma"

Transkriptio

1 ZOOKKONEN SIVU2 Agricolasta SIVU5 Elämän teologia SIVU7 Mainospätkiin etsitään varhaisnuoria ja nuoria LIITE Liitteenä Kirkkopäivien nuorten ohjelma

2 KynäWARRES Agricola, tekstiviestinnän isä Tämän vuoden pääsiäisen vieton yhteyteen osuu myös Agricolan päivä. Pääsiäismaanantaina juhlitaan kirkonmiestä ja kirjailijaa. Agricolan kuoleman 450 vuotisjuhla julistaa, että hänen ansiostaan Suomi sai oman kielen ja mielen. ABCKIRIA oli nykykirjallisuuden mittapuiden mukaan kooltaan varsin vaatimaton teos. Mutta sisällöltään painava, keskittyihän se kristittynä, itse asiassa ihmisenä elämisen keskeisimpiin asioihin, kuten kymmeneen käskyyn ja uskonkappaleisiin. Kirjansa johdannossa Agricola kirjoittaa: Oppe nyt wanha / ia noori / joilla ombi Sydhen toori. Jumalan keskyt / ia mielen / iotca taidhat Somen kielen. Laki / se Sielun hirmutta / mutt Cristus sen tas lodhutta. Lue sijs hyue Lapsi teste / Alcu oppi ilman este. NijtemuistaElemesaina/ nin Jesus sinun Armons laina. Nykyajan lukija mielestä Agricolan teksti näyttää äkkiseltään perin oudolta. Sanat kirjoitetaan kummallisesti. Oudoilta tuntuvat sanamuodotkin. Mutta kun tekstin lukee ajatuksella läpi, se on kuin onkin aivan ymmärrettävää. Selvää suomea siis. Ehkä yllättävintä Agricolan kielessä on se, että se lyhyenä ja ytimekkäänä muistuttaa hämmästyttävän paljon nykyajan viestinnän käyttämää kieltä. Yllä olevan lainauksen pituus on välilyönteineen vain kaksisataaseitsemänkymmentä (270) merkkiä, siis vajaat kaksi tekstiviestiä. Taitaisivat siis Agricola ja aikamme tekstiviesti ihminen melko pian löytää toisensa sanojen erilaisesta kirjoitustavasta ja taivutusmuodoista huolimatta. Eihän tuosta Agricolan tekstistä itse asiassa taida puuttua kuin hymiöt :) Niin että kyllä Agricolan hyvin voi julistaa paitsi suomen kielen ja mielen myös maailmanlaajan tekstiviestikielen isäksi. Hyvää pääsiäisaikaa ja Agricolan juhlaa! Huppe

3 UUTISSII Kutsu seurakuntien työntekijöille! El Salvadorin luterilaisen kirkon piispa Medardo Gómez luennoi Elämän teologiasta Kaarinan kirkolla, Voudinkatu 2, Kaarina, torstaina klo Luennon lomassa nautimme yhdessä keväisen brunssin, hinta 6 euroa. Seurakuntayhtymän työntekijöiden osalta brunssin maksanee koulutustoimikunta. Mikäli ei, kukin seurakunta voinee maksaa omat työntekijänsä. Ilmoittautumiset seurakunnittain perjantaihin mennessä ja tiedustelut Pirjo Vahtola, Kaarinan seurakunta, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän koulutustoimikunta ja Turun arkkihiippakunnan Salvador toimikunta Elämän teologian lyhyt esittely El Salvadorin luterilaisen kirkon piispa Medardo Gómezin toteuttama Elämän teologia on luterilaisesti painottunut vapautuksen teologian tulkintamalli. Se on luonteeltaan kontekstuaalista Ristin teologiaa ja on syntynyt ja muovautunut räikeästi epäoikeudenmukaisen ja väkivaltaisen yhteiskunnallisen tilanteen keskellä (El Salvadorin sisällissota ). Kuvaillussa elämäntilanteessa kristityillä kirkoilla ovat vaihtoehdot vähissä: joko ummistaa silmänsä ja korvansa ja keskittyä hengelliseen toimintaan oman lauman keskuudessa tai nähdä ja kuulla kansan enemmistön hätä ja kärsimys ja ryhtyä sitten profeetallisiin toimenpiteisiin ja alkaa raamatun Sanan valossa vaatia oikeudenmukaisuuden ja rakkauden toteutumista koko kansan keskuudessa. Luonnollisesti tästä ankarasta valinnasta joutuu kärsimään; El Salvadorin luterilainen kirkko on marttyyrikirkko. Elämän teologia julistaa ylösnoussutta Jeesusta joka vaeltaa yhdessä kansansa kanssa ja joka tulee lihaksi prosesseissa kohti oikeudenmukaisuuden toteutumista. (Gómez, 2007). Elämän teologia on valpasta ja käytännöllistä arjen teologiaa. Sitä ei ole luotu lukukammion hiljaisuudessa vaan se toteutuu ja sitä luodaan kadulla, kodeissa ja työpaikoilla.

4 UUTISSII.. Mina Heipä hei! Olisiko sinulla kiinnostusta tulla sanomaan muutama otsikon kaltainen lause kameran eteen? Etsimme nuoria ja lapsia esiintyjiksi mainokseen. Tarkoituksena on kuvata jokaisesta esiintyjästä erinäköisiä ja kokoisia kasvokuvia, joista sitten työstetään 10 lyhyttä mainosta. Mainosta tullaan käyttämään osana valtakunnallisten Kirkkopäivien lasten ja nuorten ohjelmaa ja jatkossa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän konserteissa videomateriaalina. Kuvauspäivä Kuvauspäivä on lauantai Paikkana on taideja toimintakeskus Vimman (Aurakatu 16) sali. Aloitamme yhteisellä aloitusinfolla klo Kuvauksia jatkamme klo saakka. Ohjaaja ja kuvaaja Ohjaajana toimii dokumenttiohjaaja Sami Kuokkanen Staff Onlysta. Esiintyjille on luvassa kopio mainoksesta DVD muodossa ja kahvilippu Vimman kahvilaan. Ilmoittautuminen Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen. Jokaiselle kuvattavalle lähetetään ennakkomateriaalia asiaan liittyen. Alle 18 vuotiailta kuvattavilta edellytämme huoltajien suostumista kyseiseen projektiin. Ilmoittautumiset (nimi, osoite, puhelinnro, sähköposti) pe mennessä: Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kasvatusasiain keskus, sähköpostitse: puhelimitse: Lisätietoja: Jani Käsmä, sähköpostitse: puhelimitse:

5 UUTISSII Turun Kirkkopäivillä kohtaavat Kirkko, kulttuuri ja yhteiskunta... Turussa järjestetään 43. valtakunnalliset Kirkkopäivät Turun tuomiokirkkotorille, Vanhalle Suurtorille ja niiden liepeille odotetaan jopa kirkossa toimivaa, kirkosta kiinnostunutta ja kirkkoa kaihtavaa osallistujaa. Kirkkopäivien teemana on Pyhä yksinkertaisuus. Tapahtumissa etsitään yksinkertaista uskoa, yksinkertaista yhteyttä ja yksinkertaista hyvää. Mikä edelleen on luovuttamatonta, yhteistä ja pyhää? Maaki! Kirkkopäivien ohjelma löytyy nyt netistä: Oheisesta Zookkosen liitteessä on nuorten ohjelma kootusti. Turkulainen kulttuuri on täysin rinnoin mukana. Samoin koko kirkollisen elämän kirjo kymmenien ohjelmaa järjestävien yhteisöjen kautta. Kirkkopäivät on kirkon suurtapahtuma, joka järjestetään joka toinen vuosi eri puolilla Suomea. Kirkkopäivät toteutetaan paikallisseurakunnan ja Kirkkopalvelujen yhteishankkeena..... saaki! Kirkkopäivät on kansanjuhla, jossa kohtaavat kirkko, kulttuuri, yhteiskunta ja tuhannet kävijät. Toukokuisena viikonloppuna eri puolilla Turkua järjestetään toistasataa tapahtumaa lapsille, nuorille ja aikuisille: ulkoilmajuhlia, teatteria, keskusteluja, konsertteja, näyttelyjä.

6 MUILT Valtakunnallinen monikulttuurisen nuorisotyön toimijoiden koulutustapaaminen Turussa Aika: torstai perjantai Paikka: Nuorten taide ja toimintatalo Vimma Aurakatu 16 Turun nuorisoasiainkeskuksen monikulttuurinen toiminta järjestää muiden monikulttuurista työtä tekevien yhteistyötahojen kanssa koulutustapaamisen Nuorten taide ja toimintatalo Vimmassa (Aurakatu 16). Asiantuntija alustusten lisäksi käsittelyyn nostetaan osallistujia askarruttavia kysymyksiä ja varataan riittävästi aikaa yhteiselle kokemusten jaolle. Erilaisten toimintamallien ja kokemusten jakaminen ovat ohjelman läpikäyviä teemoja. Aloitamme työskentelyn torstai kello Torstai ilta jatkuu suolamakasiineilla: Turun kaupungin Nuorisoasiainkeskus kutsuu osallistujat illanviettoon Nuorten taide ja toimintatalo Vimmassa. Perjantaina lopetamme kello Hinta: 20 e. Osallistujat vastaavat majoituksesta itse (< fi/360/hotellit/hotellit.htm>). Ilmoittautumiset: Hasan Habib, sähköposti < mailto:hasan. puh Tapahtuman järjestävät: Turun kaupungin nuorisoasiainkeskus ja yhteistyössä Helsingin nuorisoasiainkeskus/onnistuvat opit monikulttuurinen nuorisotyö ja Allianssi ry.

7 MUILT Varhaisen puuttumisen koulutus Keinoja päihteidenkäyttöön puuttumiseen. Aika Paikka Hinta SPR V S, piiritoimisto, Yliopistonk. 24A SPR:n jäsenet 25 sis. ruokailut ja koulutuksen tai 5 pelkällä kahvilla ja koulutuksella. Ei jäsenet, hinta 35 tai 5. Kurssilta saa valmiuksia tunnistaa käyttäjiä, hoitoon ohjata heitä, kohdata heidät kokonaisvaltaisesti ja ottaa päihteiden käyttö puheeksi käytön eri vaiheissa. Kurssi sopii erityisen hyvin ensiapupäivystäjille ja muille päihteitä kokeilevia ja käyttäviä kohtaaville aikuisille sekä kaikille muille asiasta kiinnostuneille. Opetuspäivät ovat kurssilla melko pitkiä, la klo n n ja su klo n n Lisätiedot piiritoimistosta p Ilmoittautuminen: 5.4. mennessä puh tai varsinais ilmoittautuminen on sitova, peruminen ko. päivän jälkeen johtaa kurssimaksun perimiseen. "Varpu" koulutus antaa perustiedot huumeista, erilaisista käyttökulttuureista sekä huumetilanteestamme.

8 ZOOKKONEN Zookkonen On Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kasvatusasiain keskuksen tiedotuslehti. Zookkonen ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Linkki vakioaineistoon Oheisesta linkistä löytyy kokouskalenteri, toimialakohtaisia suunnitelmia, seurakunnan nuorisotyöntekijöiden ja partiovastaavien yhteystietoja. Linkistä löytyy myös saarnan aiheita. Ilmestymisaikataulu 2007 Aineisto DL Ilmestyy Numero vko 7 vko 8 Zookkonen 1/2007 vko 13 vko 14 Zookkonen vko 21 vko 22 Zookkonen 3/2007 vko 35 vko 36 Zookkonen 4/2007 vko 42 vko 43 Zookkonen 5/2007 vko 49 vko 50 Zookkonen 6/2007 Aineisto Aineiston pitää olla viimeistään aineiston DL viikon viimeisenä päivänä (ks. ilmestymisaikataulu) Jani Käsmällä: Päätoimittaja Kasvatustoimen johtaja: Hannu Hurme , Toimituskunta Jani Käsmä, Johanna Grönqvist, Atte Airaksinen, Rita Suhonen ja Hannu Hurme. Valokuvat ja taitto Valokuvat Hannu Hurme ja Jani Käsmä. Taitto Jani Käsmä. Zookkosen jakelu Mikäli haluat päästä postituslistalle, laita sähköpostiosoitteesi meille kasvatusasiain keskukseen:

SIVU2 Vaikeuksien kautta voittoon. SIVU4 Kirkkopäivillä 75 000 tilaisuuskävijää. SIVU5 Heinänokka 40 vuotta

SIVU2 Vaikeuksien kautta voittoon. SIVU4 Kirkkopäivillä 75 000 tilaisuuskävijää. SIVU5 Heinänokka 40 vuotta ZOOKKONEN SIVU2 Vaikeuksien kautta voittoon SIVU4 Kirkkopäivillä 75 000 tilaisuuskävijää SIVU5 Heinänokka 40 vuotta LIITE Liitteenä Kirkkopäivien nuorten ohjelman valokuvasatoa KynäWARRES Per aspera ad

Lisätiedot

Kasvatusasiain keskuksen tiedotuslehti. Tukea uskontokasvatukseen. Tämän päivän tuhlaajapoika. Yhteisvastuun teemana nuoret. Talenttia kaikilla

Kasvatusasiain keskuksen tiedotuslehti. Tukea uskontokasvatukseen. Tämän päivän tuhlaajapoika. Yhteisvastuun teemana nuoret. Talenttia kaikilla 1 2011 Kasvatusasiain keskuksen tiedotuslehti Tukea uskontokasvatukseen Tämän päivän tuhlaajapoika Yhteisvastuun teemana nuoret Talenttia kaikilla Kynäwarres Tummia pilviä Vuoden 2010 rippikoulutilastot

Lisätiedot

ZOOKKONEN. SIVU3 Voisinko ojentaa virtuaalikäsivarren? SIVU4 Yhteisvastuukeräys on alkanut. SIVU7 Ryhmätyönohjaukseen. SIVU8 Vaalien tuloksista

ZOOKKONEN. SIVU3 Voisinko ojentaa virtuaalikäsivarren? SIVU4 Yhteisvastuukeräys on alkanut. SIVU7 Ryhmätyönohjaukseen. SIVU8 Vaalien tuloksista ZOOKKONEN SIVU3 Voisinko ojentaa virtuaalikäsivarren? SIVU4 Yhteisvastuukeräys on alkanut SIVU7 Ryhmätyönohjaukseen SIVU8 Vaalien tuloksista Kevään Kynäwarres ääniä... voi luontoa tarkkaileva jo hiljalleen

Lisätiedot

ZOOKKONEN. SIVU 3 Tärkein tehtävä. SIVU 5 Ihme sinussa ja minussa. SIVU 6 Lasten kesä ilmestynyt. SIVU 8 Nuoret aikuiset seurakunnassa

ZOOKKONEN. SIVU 3 Tärkein tehtävä. SIVU 5 Ihme sinussa ja minussa. SIVU 6 Lasten kesä ilmestynyt. SIVU 8 Nuoret aikuiset seurakunnassa ZOOKKONEN SIVU 3 Tärkein tehtävä SIVU 5 Ihme sinussa ja minussa SIVU 6 Lasten kesä ilmestynyt SIVU 8 Nuoret aikuiset seurakunnassa Kynäwarres NUJOTUSTA Tuskin kukaan osaa kertoa mistä se johtuu, mutta

Lisätiedot

ZOOKKONEN. SIVU3 Killar och tjejer i kyrkan. SIVU6 Kesäkolosta perhekahvilaksi. SIVU8 Rippikoulu ja nuorten leirit savuttomia

ZOOKKONEN. SIVU3 Killar och tjejer i kyrkan. SIVU6 Kesäkolosta perhekahvilaksi. SIVU8 Rippikoulu ja nuorten leirit savuttomia ZOOKKONEN SIVU3 Killar och tjejer i kyrkan SIVU6 Kesäkolosta perhekahvilaksi SIVU8 Rippikoulu ja nuorten leirit savuttomia SIVU 12 Ääntä, valoa ja retkeilyvälineitä kansalle Kynäwarres Dejavou ja toivo

Lisätiedot

Uudet nettisivut avattu. Käy avaamassa luukku. Nuorisolaki muuttuu. Tilaa jouluherkkuja

Uudet nettisivut avattu. Käy avaamassa luukku. Nuorisolaki muuttuu. Tilaa jouluherkkuja 6 2010 Uudet nettisivut avattu Käy avaamassa luukku Nuorisolaki muuttuu Tilaa jouluherkkuja 4 5 9 13 ynäwarres Näillä mennään Mutta Maria kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut, ja tutkisteli sitä.

Lisätiedot

Risti ja liekki. Porin Metodistiseurakunta: JUMALAN KUNNIAKSI PALVELLEN YHTEYSTIETOJA. Porin Metodistiseurakunnan seurakuntalehti Tammikuu 2009

Risti ja liekki. Porin Metodistiseurakunta: JUMALAN KUNNIAKSI PALVELLEN YHTEYSTIETOJA. Porin Metodistiseurakunnan seurakuntalehti Tammikuu 2009 YHTEYSTIETOJA PORIN METODISTISEURAKUNTA Eteläpuisto 17, 28100 Pori kotisivu: porinmetodisti.seurakunta.net e-mail: pori@metodistikirkko.fi Seurakunnan pastori 044-259 2783 pasi.runonen@metodistikirkko.fi

Lisätiedot

Hiippakuntauutiset helsinki 2/03

Hiippakuntauutiset helsinki 2/03 Hiippakuntauutiset helsinki 2/03 36 Isä meidän, joka olet kaupungissa Sari Kuvaja: Kaupunkilaisaikuisen unelmia dynaamisesta kirkosta Vuorotteluvapaalla turistipapiksi? P IISPAN PIISI Ethän myöhästy Yksi

Lisätiedot

1 Kirkonpalwelija 2011

1 Kirkonpalwelija 2011 Kirkonpalwelija 1 2011 Kirkonpalvelutyö kirkon työtä? Pääministeri Mari Kiviniemi oppi kantapään kautta, että isänmaan asialla oleminen on tarkan pelin paikka. Kiviniemen tokaisu, että oppositio toimii

Lisätiedot

Hiippakuntauutiset. helsinki 1/04. Onnea matkaan Espoo. Hiippakuntadekaani Kai Peltonen. Namibia-yhteistyö laajenee

Hiippakuntauutiset. helsinki 1/04. Onnea matkaan Espoo. Hiippakuntadekaani Kai Peltonen. Namibia-yhteistyö laajenee Hiippakuntauutiset helsinki 1/04 1 Onnea matkaan Espoo Hiippakuntadekaani Kai Peltonen Namibia-yhteistyö laajenee P IISPAN PIISI Samalla asialla Vantaalaisen piispantarkastuksen aikana 1997 kiiteltiin

Lisätiedot

Lippukunnan viestintä on moniportaista. Johtajiston sisäinen viestintä on a ja o

Lippukunnan viestintä on moniportaista. Johtajiston sisäinen viestintä on a ja o Viestintä OIKEAA TIETOA OIKEILLE IHMISILLE Viestintä on paljon muutakin kuin yksisuuntaista tiedottamista. Viestinnällä voidaan luoda yhteisöllisyyttä, me-henkeä, ratkaista hankalia tilanteita ja jopa

Lisätiedot

Asiaa seurakuntaan... Päätoimittajan kynästä Ilomantsin ortodoksinen seurakunta Virasto avoinna Osoite: Puh: Fax. Email: Kirkkoherra: Email:

Asiaa seurakuntaan... Päätoimittajan kynästä Ilomantsin ortodoksinen seurakunta Virasto avoinna Osoite: Puh: Fax. Email: Kirkkoherra: Email: Asiaa seurakuntaan... Ilomantsin ortodoksinen seurakunta Virasto avoinna ma, ke ja pe 9-13. Osoite: Mantsintie 7, 82900 Ilomantsi Puh: 013 881 084, Fax. 013 883 673 Email: ilomantsi@ort.fi Kirkkoherra:

Lisätiedot

Etsivän ja epäilevän piispa Espoon hiippakuntaliite s. 12. piispa. Mikko Heikka. www.evl.fi/srk/hyvinkaa KIRKONMÄELTÄ. seurakuntalehti nro 1 29.1.

Etsivän ja epäilevän piispa Espoon hiippakuntaliite s. 12. piispa. Mikko Heikka. www.evl.fi/srk/hyvinkaa KIRKONMÄELTÄ. seurakuntalehti nro 1 29.1. K Hyvinkään seurakuntalehti nro 1 29.1.2004 Mikko Heikka Kuva: EASTPRESS/Seppo J. J. Sirkka Etsivän ja epäilevän piispa Espoon hiippakuntaliite s. 12 piispa www.evl.fi/srk/hyvinkaa Kirkonmäki-Gallup Mitä

Lisätiedot

inkeriläisten viesti Seurakunnat inkeriläisten tukena

inkeriläisten viesti Seurakunnat inkeriläisten tukena 4 2013 Seurakunnat inkeriläisten tukena tässä numerossa: Pääkirjoitus: Mitä teille kentällä kuuluu?....s.3 Seurakunnat inkeriläisten tukena... s.4 Liljan matka Venjoelta draamaohjaajaksi... s.8 Inkeriläisten

Lisätiedot

saa apua Lue lisää S. 4-5

saa apua Lue lisää S. 4-5 Naantalin seurakuntalehti 3/2006 1.9.2006 Perheongelmiin saa apua Lue lisää S. 4-5 Jonkun pitäisi tehdä jotain ole joku! Lue lisää S. 2 Kesän 2006 riparimuistoja muistoja Lue lisää S.8 Pääkirjoitus Kaikella

Lisätiedot

Jäsenkirje 3/2012. Avaamisia JÄSENKIRJE 3/2012 L O U N A I S - S U O M E N S Y Ö M I S H Ä I R I Ö P E R H E E T R Y W W W. S Y L I I N.

Jäsenkirje 3/2012. Avaamisia JÄSENKIRJE 3/2012 L O U N A I S - S U O M E N S Y Ö M I S H Ä I R I Ö P E R H E E T R Y W W W. S Y L I I N. Jäsenkirje 3/2012 L O U N A I S - S U O M E N S Y Ö M I S H Ä I R I Ö P E R H E E T R Y W W W. S Y L I I N. F I Avaamisia Kirjeen sisältö: Puheenjohtajan tervehdys Avajaiset Olet arvokas - koulukiertue

Lisätiedot

UOMAS MESSU. Pääkirjoitus: Katse menneeseen ja tulevaan. Olli Valtonen: Missä kärsimys piileskelee? Laura Mäkelä: Liturgia on seurakunta

UOMAS MESSU. Pääkirjoitus: Katse menneeseen ja tulevaan. Olli Valtonen: Missä kärsimys piileskelee? Laura Mäkelä: Liturgia on seurakunta UOMAS MESSU TUOMASMESSU.FI 2/2012 Pääkirjoitus: Katse menneeseen ja tulevaan Olli Valtonen: Missä kärsimys piileskelee? Laura Mäkelä: Liturgia on seurakunta Tuomasmessu: Tapahtui vuonna 2011! pääkirjoitus

Lisätiedot

Hiippakuntauutiset. helsinki 3/06. Helsingin seurakuntarakenneuudistus puhututtaa. Hiippakunta kansainvälistyy

Hiippakuntauutiset. helsinki 3/06. Helsingin seurakuntarakenneuudistus puhututtaa. Hiippakunta kansainvälistyy Hiippakuntauutiset helsinki 3/06 1 Helsingin seurakuntarakenneuudistus puhututtaa Hiippakunta kansainvälistyy P IISPAN PIISI Tekstin todistusvoima Reko Lundán, kirjailija ja ohjaaja, kuoli 27.10.2006 vain

Lisätiedot

KOULUTUSKALENTERI 2016. Iloa, rohkeutta ja ammattitaitoa kasvatukseen

KOULUTUSKALENTERI 2016. Iloa, rohkeutta ja ammattitaitoa kasvatukseen KOULUTUSKALENTERI 2016 Iloa, rohkeutta ja ammattitaitoa kasvatukseen Sisällys sisällys SINULLE JA TYÖYHTEISÖLLESI koulutuksen laajuus ja vaativuus KOULUTTAJIEN YHTEYSTIEDOT yhteys- ja hintatiedot KASVATUKSEN

Lisätiedot

Armonlaakson laitumilla sydän liikkuu suvisilla. Iloon, toivoon, vapauteen henki nousee kirkkauteen. Armonlaakson aarre.

Armonlaakson laitumilla sydän liikkuu suvisilla. Iloon, toivoon, vapauteen henki nousee kirkkauteen. Armonlaakson aarre. Naantalin seurakuntalehti 2/2007 25.5.2007 Armonlaakson aarre -näytelmän ensi-ilta 22.8. klo 20.15, muut näytökset 25.8. klo 20.15 ja 6.10. klo 19. Lue lisää s. 3 Rukous ja uni ovat sukulaisia. Lue lisää

Lisätiedot

Hiippakuntauutiset. Jaana Hallamaa: Pyhä on tässä hetkessä. Sosiaalinen media haastaa kirkon. Katsaus hiippakunnan juhlavuoteen

Hiippakuntauutiset. Jaana Hallamaa: Pyhä on tässä hetkessä. Sosiaalinen media haastaa kirkon. Katsaus hiippakunnan juhlavuoteen Hiippakuntauutiset HELSINKI 3/09 1 Jaana Hallamaa: Pyhä on tässä hetkessä Sosiaalinen media haastaa kirkon Katsaus hiippakunnan juhlavuoteen p i i s pa n pi i s i Pyhä vai Jumala? Kirkko valmistautuu kolmivuotiseen

Lisätiedot

Hiippakuntauutiset. helsinki 2/11. Martti Ajo: Terapeuttiset työkalut auttavat sielunhoitajaa. Hyvä aikuissuhde on nuorelle kantava voima

Hiippakuntauutiset. helsinki 2/11. Martti Ajo: Terapeuttiset työkalut auttavat sielunhoitajaa. Hyvä aikuissuhde on nuorelle kantava voima Hiippakuntauutiset helsinki 2/11 1 Martti Ajo: Terapeuttiset työkalut auttavat sielunhoitajaa Hyvä aikuissuhde on nuorelle kantava voima Toimintakalenteri 2012 Raine Haikarainen 2 I r j a n i k k u n a

Lisätiedot

Rakkauden avulla kannamme toisiamme

Rakkauden avulla kannamme toisiamme Tamperelainen seurakuntalehti Huhtikuu 2015 Hannu Jukola siltalehti.fi Pääsiäisnumero ja Tuomasmessun juhlaliite Tämän pellavapuvun koristeet ovat käsin virkattua pitsiä Kaste kantaa -näyttelyt: sivu 16

Lisätiedot

Huumori ja ilo kuuluvat seurakuntaan - sivu 12

Huumori ja ilo kuuluvat seurakuntaan - sivu 12 Hyvinkään seurakuntalehti 1 1.2.2007 Osallistumalla Jorma Ersta autat! Yhteisvastuukeräys 2007 Perun ja Suomen lasten hyväksi Keskiaukeama Huumori ja ilo kuuluvat seurakuntaan - sivu 12 Karel McLeod Smith

Lisätiedot

Hiippakuntauutiset helsinki 1/03

Hiippakuntauutiset helsinki 1/03 Kristillistä esineistöä Kaikilta mantereilta - 24 maasta Ajankohtainen näkökulma Hiippakuntauutiset helsinki 1/03 Pääsiäiskynttilät -kortit ja -koristeet Krusifiksit, ristit, ikonit luostarituotteita lahjoja

Lisätiedot

UOMAS MESSU. Strings of Hope Johanna Almark-Mannila virittää lohtua syksyyn TUOMASMESSU.FI 3/2012

UOMAS MESSU. Strings of Hope Johanna Almark-Mannila virittää lohtua syksyyn TUOMASMESSU.FI 3/2012 UOMAS MESSU TUOMASMESSU.FI 3/2012 Strings of Hope Johanna Almark-Mannila virittää lohtua syksyyn pääkirjoitus pirjo kantala TUOMAS Tuomasmessu 3/2012 Julkaisija Tuomasyhteisö ry. MESSU Rohkeutta mennä

Lisätiedot

Espoon vapaaseurakunnan lehti nro 3/2013 6.10.2013. kuva: Jarkko Vertanen

Espoon vapaaseurakunnan lehti nro 3/2013 6.10.2013. kuva: Jarkko Vertanen Espoon vapaaseurakunnan lehti nro 3/2013 6.10.2013 Matinkylän Kaivolla pidetään seurakuntamme jumalanpalvelus joka toinen sunnuntai. Monet eri kristilliset tahot toimivat viikon mittaan näissä samoissa

Lisätiedot

15.11.2012 SISÄLTÖ KANSAINVÄLISEN TOIMINNAN TIEDOTE MARRASKUU 2012 1 (12)

15.11.2012 SISÄLTÖ KANSAINVÄLISEN TOIMINNAN TIEDOTE MARRASKUU 2012 1 (12) 15.11.2012 KANSAINVÄLISEN TOIMINNAN TIEDOTE MARRASKUU 2012 Tiedote välittää ajankohtaista tietoa nuoriso ja kulttuurialan kansainvälisistä mahdollisuuksista, koulutuksista, tapahtumista ja avustuksista

Lisätiedot

Kirkonseutu. Lahen Raita ja Marianne Valola. Salvadorilainen messu Ristinkirkossa. Suvivirsi soi kesän alkavaksi Heinolan Kirkkopuistossa

Kirkonseutu. Lahen Raita ja Marianne Valola. Salvadorilainen messu Ristinkirkossa. Suvivirsi soi kesän alkavaksi Heinolan Kirkkopuistossa Salvadorilainen messu Ristinkirkossa On vain yksi maapallo, suojele sitä! Suvivirsi soi kesän alkavaksi Heinolan Kirkkopuistossa Kirkonseutu SIVU 9 SIVU 7 SIVU 16 Numero 10 Keskiviikkona 14.5.2014 Lahen

Lisätiedot

Kerhot alkavat. tule kipin kapin mukaan! SIVU 4. Toivon sanoma lohduttaa omaisia Rakkaus ei ole turhaa: se jää elämään ja tuo toivoa.

Kerhot alkavat. tule kipin kapin mukaan! SIVU 4. Toivon sanoma lohduttaa omaisia Rakkaus ei ole turhaa: se jää elämään ja tuo toivoa. Tuomas Koskialho 10/22 13/20 21.5.2008 29.8.2012 www.tampereenkirkkosanomat.fi REILUSTI KRISTITTY Touhuaminen alkoi Vuoreksen Klaavassa Avoimen päiväkerhon ensimmäiseen toimintapäivään saapui muun muassa

Lisätiedot