66 Toivola-Mynttila-Peruvesi ROYK ja Orasmaa Oy:n kaavahanke / lausunto Korkeimmalle hallinto-oikeudelle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "66 Toivola-Mynttila-Peruvesi ROYK ja Orasmaa Oy:n kaavahanke / lausunto Korkeimmalle hallinto-oikeudelle"

Transkriptio

1 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) Aika , klo 17:23-18:58 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 64 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 65 Pöytäkirjan tarkastus 66 Toivola-Mynttila-Peruvesi ROYK ja Orasmaa Oy:n kaavahanke / lausunto Korkeimmalle hallinto-oikeudelle 67 Talousarvion toteutuminen maaliskuu Selvitys ikääntyvien palveluasumisen järjestämisestä ja toteuttamisesta 69 Maa-aineslain mukaisten taksojen hyväksyminen Mikkelissä, Hirvensalmella, Mäntyharjussa, Pertunmaalla ja Kangasniemellä 70 Männikkö- ja Lisämännikkö-nimisten kiinteistöjen ostaminen / määrärahamuutos 71 Le Cong Thuong ja Phuo Say Sok / määräalan myyminen Nuolinki tilasta Lisäpykälät 72 Kunnantalon kiinniolo kesällä 2016

2 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Hujanen, puheenjohtaja Toni Maczulskij, 1. varapuheenjohtaja Tanja Hartonen-Pulkka, 2. varapuheenjohtaja Ari A Hartonen Ilpo Honkanen Liisa Torniainen Sari Lantta Markku J. Lamponen, varajäsen Mirva Penttinen, varajäsen Muut saapuvilla olleet Arja Leppäkumpu, hallintosihteeri, sihteeri Leena Pekkanen, Kv pj. Antti Mustonen, Kv 2. vpj Tuomo Penttinen, hallintojohtaja, esittelijä Päivi Niiranen, vt. perusturvajohtaja Poissa Ismo Partio Raili Rantanen Allekirjoitukset Seppo Hujanen Puheenjohtaja Arja Leppäkumpu Sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja on tarkastettu ja hyväksytty Ari Hartonen Tanja Hartonen-Pulkka Pöytäkirjan nähtävänäolo Pöytäkirja on nähtävillä Mäntyharjun kunnantalolla hallintosihteerin huonessa klo Arja Leppäkumpu

3 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) 64 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Esittelijä: Tuomo Penttinen, hallintojohtaja Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) 65 Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirjantarkastajat on valittu aakkosjärjestyksessä. Esittelijä: Tuomo Penttinen, hallintojohtaja Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan Ari Hartonen ja Tanja Hartonen-Pulkka. Pöytäkirjantarkatajiksi valittiin Ari Hartonen ja Tanja Hartonen-Pulkka. Puheenjohtaja totesi kunnanjohtaja Ollikaisen olevan estynyt saapumasta kokoukseen, joten esittelijänä toimii hallintojohtaja Tuomo Penttinen hallintosäännön 13 mukaisesti.

5 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) 66 Toivola-Mynttila-Peruvesi ROYK ja Orasmaa Oy:n kaavahanke / lausunto Korkeimmalle hallinto-oikeudelle MjuDno Valmistelija / lisätiedot: Tuomo Penttinen tuomo.penttinen@mantyharju.fi Liitteet 1 Liite 1 Kaava pykala 17.pdf 2 Liite 1a Toivola Mynttila Peruvesi royk muutos kaavaselostus.pdf 3 Liite 1b Kartta.pdf 4 Liite 2 Valitus Itä-S ho S Mattila.pdf 5 Liite 2a Valitus Itä-S ho E Siltovuori.pdf 6 Liite 2b Valitus Itä-S ho S Holopainen.pdf 7 Liite 3 Kunnan lausunto Itä-S ho.pdf 8 Liite 4 Itä-S ho päätös valituksiin.pdf 9 Liite 5 Valitus kho Siltovuori.pdf Kunnanvaltuusto on hyväksynyt Toivola-Mynttilä-Peruvesi rantaosayleiskaavan muutoksen. Päätöksestä on Seija Mattila, Sinikka Holopainen ja Eero Siltovuori sekä Keijo Siltovuoren kuolinpesän osakkaat valittaneet Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Kunnanhallitus on antanut Itä-Suomen hallinto-oikeudelle lausunnon valituksista. Itä-Suomen hallinto-oikeus on antanut asiasta päätöksen 16/0016/3, pvm , jolla hallinto-oikeus on hylännyt valitukset. Eero Siltovuori ja valtakirjalla Keijo Siltovuoren kuolinpesä on hakenut em. Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätökseen muutosta Korkeimmalta hallintooikeudelta. Korkein hallinto-oikeus on dnro 0470/1/16 pyytänyt Mäntyharjun kunnalta selvitystä mennessä. Selvityksen antamiselle on saatu jatkoaikaa saakka. Vaatimus Valituksenalainen päätös on kumottava asiassa aikaisemmin Itä-Suomen hallinto-oikeudelle esitettyjen vaatimusten mukaisesti. Pyyntö Pyydetään kaavoitettavaa aluetta ja lähiseutua koskevaa katselmusta. Peruste Tässä valitusasiakirjassa esille tuodut perusteet ja aikaisemmissa oikaisuja valituskäsittelyissä esitetyt perustelut. Seija Mattila ja Sinikka Holopainen ovat tehneet hallinto-oikeudelle valituksen, mutta eivät Keijo Siltavuoren osakkaita valita erikseen valitusosoituksen mukaisesti. Seija Mattilan ja Sinikka Holopaisen valituksessaan Itä-Suomen hallinto-oikeudelle esitetyt asiat tulee ottaa huomioon tämän valituksen osana.

6 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) Aikaisemmin esitetyn lisäksi tässä valituksessa painotetaan asiakohtia, joita Itä-Suomen hallinto-oikeus ei ole ottanut huomioon tai käsittelyt ja päätellyt puutteellisesti. Kunnanhallituksen vastine: Kunnanhallitus viittaa Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätöksessään esille tuomiin perusteisiin. Lisäksi kunnanhallitus toteaa, että Seija Mattila ja Sinikka Holopainen eivät ole valittaneet Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallintooikeuteen omien valitustensa osalta. Täten heidän valituksessaan Itä-Suomen hallinto-oikeudelle esitettyjä asioita ei tule käsitellä osana tätä valitusta. Tämän valituksen osana käsitellään ainoastaan tässä valituksessa esille nostetut asiat. Valituksessa ei ole tuotu esille mitään sellaista uutta seikkaa, joka ei olisi ollut tiedossa jo rantaosayleiskaavan muutosta hyväksyttäessä tai Itä-Suomen hallinto-oikeudella tehdessään valituksen hylännyttä päätöstä eikä sellaisia syitä, joiden vuoksi valituksenalainen valtuuston päätös tulisi kumota tai palauttaa uudelleen käsiteltäväksi. Tarkemmat yksityiskohtaisiin perusteluihin annettavat vastineet ovat jäljessä. Peruste 1 Lähialueen maanomistajia ei ole kohdeltu yhdenvertaisesti. Kunnanhallituksen vastine: Kunnanhallitus viittaa Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätöksessään esille tuomiin perusteisiin. Lisäksi kunnanhallitus toteaa, että maanomistajalla tai haltijalla ei ole subjektiivista oikeutta saada käyttää tilaansa rakentamiseen, vaan rakennusoikeuksien osoittamista ohjaa laissa kaavalle asetetut sisältövaatimukset. Tilan 12:156 emätilan rantarakennusoikeus on ylitetty eikä sille voida siten osoittaa uutta rantarakentamista. Maanomistajien tasapuolinen kohtelu taasen edellyttää samanlaista kohtelua vain siinä tapauksessa, kun alueita osoitetaan samanlaisiin käyttötarkoituksiin. Matkailupalvelujen rakentamiseen ei sovelleta samoja mitoitusperiaatteita kuin tavanomaiseen rantarakentamiseen, jota tilan 12:156 osalta on esitetty. Matkailupalvelujen rakentamista voidaan osoittaa erilaisin perustein ja tehokkaammin kuin tavanomaista loma-asumista. Valituksenalaisessa kaavassa on osoitettu olemassa olevat rantaan rajoittuvat rakennuspaikat lukuun ottamatta huoltamorannan loma-asuntoaluetta. Tämän lisäksi matkailupalvelujen alueelle saa sijoittaa yhden asuinrakennuksen sellaiselle paikalle, jossa on olemassa oleva sauna. Muilta osin kaavassa osoitetuilla rakentamiseen tarkoitetuilla alueilla on kysymys matkailuun liittyvästä rakentamisesta. Kun otetaan huomioon kaavan tarkoitus ja ranta-alueelle osoitetut aluevaraukset, päätös ei ole valituksessa mainitulla perusteella maanomistajien yhdenvertaisen kohtelun vastainen.

7 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) Valituksessa ei ole tuotu esille mitään sellaista uutta seikkaa, joka ei olisi ollut tiedossa jo rantaosayleiskaavan muutosta hyväksyttäessä tai Itä-Suomen hallinto-oikeudella tehdessään valituksen hylännyttä päätöstä eikä sellaisia syitä, joiden vuoksi valituksenalainen valtuuston päätös tulisi kumota tai palauttaa uudelleen käsiteltäväksi. Peruste 2 Osaa maankäyttö- ja rakennuslain säädöksistä ei ole otettu riittävästi huomioon. Kunnanhallituksen vastine: Kunnanhallitus viittaa Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätöksessään esille tuomiin perusteisiin. Lisäksi kunnanhallitus toteaa, että golfkentän rakentamisen vaikutus rantakiinteistöille on vähäinen, koska kenttä ei ulotu rantavyöhykkeelle. Matkailupalvelujen alueet on sijoitettu siten, että niiltä avautuu maisemat golfkentälle. Uusille loma-asunnoille pyritään ranta-asemakaavavaiheessa määrittämään nimikoidut yhteiskäyttörannat, millä ohjataan rantojen hallittua ja ristiriidatonta hyödyntämistä Kaavan vaikutusten arvioinnin mukaisesti golfkenttäalueen pintavedet eivät tule aiheuttamaan vesistökuormitusta Peruveteen, koska alueen kastelua varten rakennettavat kosteikkorakenteet ja lammet toimivat veden keräilyaltaina ja samalla varmistavat sade- ja hulevesien imeytymisen ja puhdistumisen. Kaavassa on otettu riittävästi huomioon maiseman ja luonnonarvojen vaaliminen, asumisen tarpeet sekä ympäristöhaittojen vähentäminen. Vuonna 2014 on myös sovittu hankealueelta Peruveteen johtavien vesien tarkkailusta yhdessä Mikkelin seudun ympäristöpalveluiden kanssa (muistio : Mäntyharjun kunta, Vola-Golf, Golfliitto, Mikkelin seudun ympäristöpalvelut). Vesinäytteet otetaan ja analysoidaan vesinäytteenottoon perehtyneen ammattilaisen toimesta. Näytteenoton yhteydessä arvioidaan myös uoman virtaama. Näytteenottopaikalle rakennetaan mittapato virtaaman arviointia varten. Vesinäytteet otetaan ennen rakentamisen aloittamista, rakentamisen aikana ja rakentamisen päätyttyä. Näytteenotoissa ja analysoinnissa käytetään seurantavesien ohjelman mukaista näytteenottoa ja analyysilistaa. Valituksessa ei ole tuotu esille mitään sellaista uutta seikkaa, joka ei olisi ollut tiedossa jo rantaosayleiskaavan muutosta hyväksyttäessä tai Itä-Suomen hallinto-oikeudella tehdessään valituksen hylännyttä päätöstä eikä sellaisia syitä, joiden vuoksi valituksenalainen valtuuston päätös tulisi kumota tai palauttaa uudelleen käsiteltäväksi. Peruste 3 Itä-Suomen hallinto-oikeus pitää kaavassa olevien tilojen rasitteiden selvitystä tarpeettomana. Kunnanhallitus viittaa Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätöksessään esille tuomiin perusteisiin.

8 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) Lisäksi kunnanhallitus toteaa, että kiinteistörekisteriin ei ole merkitty tilalle 12:156 sellaisia rasiteoikeuksia, jotka muuttuisivat käyttökelvottomiksi kaavassa esitettyjen ratkaisujen myötä. Myöskään tilan 12:219 tai muiden kaava-alueen tilojen osalta ei kiinteistörekisteristä käy ilmi sellaisia rasitevelvollisuuksia, joiden käytön kaavaratkaisu estäisi Valituksessa ei ole tuotu esille mitään sellaista uutta seikkaa, joka ei olisi ollut tiedossa jo rantaosayleiskaavan muutosta hyväksyttäessä tai Itä-Suomen hallinto-oikeudella tehdessään valituksen hylännyttä päätöstä eikä sellaisia syitä, joiden vuoksi valituksenalainen valtuuston päätös tulisi kumota tai palauttaa uudelleen käsiteltäväksi. Peruste 4 Vuorovaikutus kaavoittajan ja tilan 12:156 omistajien sekä useiden alkujaan kaavaan mukaan tulleiden tilojen välillä on ollut puutteellista, myöskään vesialueen omistajaa ei ole kuultu. Itä-Suomen hallinto-oikeus päätös sivu 6 (10) Suunnittelualueen laajuudesta esitetty valitusperuste. Kunnanhallitus viittaa Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätöksessään esille tuomiin perusteisiin. Lisäksi kunnanhallitus toteaa, vesialueen omistaja on kaavan osallisena verrattavissa muihin kuntalaisiin osallisiin, esim. maanomistajiin, yhdistyksiin tai yhteisöihin. Kaikilla kaavan osallisilla, eli myös vesialueen omistajalla, on ollut mahdollisuus kaavaluonnoksen nähtävillä olon ja kaavaehdotuksen nähtävillä olon yhteydessä muistutusten tekemiseen. Noudatettu kaavoitusmenettely täyttää maankäyttö ja -rakennuslaissa edellytetyt vuorovaikutusta koskevat vaatimukset. Asiaan osallisilla on ollut riittävä mahdollisuus osallistua kaavan valmisteluun, arvioida kaavoituksen vaikutuksia ja lausua mielipiteensä asiasta. Valituksessa ei ole tuotu esille mitään sellaista uutta seikkaa, joka ei olisi ollut tiedossa jo rantaosayleiskaavan muutosta hyväksyttäessä tai Itä-Suomen hallinto-oikeudella tehdessään valituksen hylännyttä päätöstä eikä sellaisia syitä, joiden vuoksi valituksenalainen valtuuston päätös tulisi kumota tai palauttaa uudelleen käsiteltäväksi. Peruste 5 Hallinto-oikeuden selvitys Karjoniemen tielle liittyvästä kaavaselostuksen kevyen liikenteen väylästä ei anna vastausta, onko kevyen liikenteen väylä olemassa vaiko ei. Oikeus ei myöskään selvitä, voiko kaavoittaja päättää väylästä sopimatta maanomistajien kanssa. Kunnanhallitus viittaa Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätöksessään esille tuomiin perusteisiin. Lisäksi kunnanhallitus toteaa, että oikeusvaikutteisessa kaavakartalla ei ole osoitettu kevyen liikenteen väylää. Kaavaselostuksen maininnat ovat liittyneet kaava-alueen ulkopuolisiin suunnitelmiin, joiden toteuttamisesta on tässä vaiheessa luovuttu. Kaava ei ole lainvastainen sillä perusteella, että suunnittelualueen ulkopuolelle on suunniteltu kevyen liikenteen väylää. Tällaisista suunnitelmista kuullaan tarvittaessa osallisia niiden toteuttamiseen liittyvän lainsäädännön mukaisesti.

9 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) Valituksessa ei ole tuotu esille mitään sellaista uutta seikkaa, joka ei olisi ollut tiedossa jo rantaosayleiskaavan muutosta hyväksyttäessä tai Itä-Suomen hallinto-oikeudella tehdessään valituksen hylännyttä päätöstä eikä sellaisia syitä, joiden vuoksi valituksenalainen valtuuston päätös tulisi kumota tai palauttaa uudelleen käsiteltäväksi. Esittelijä: Tuomo Penttinen, hallintojohtaja Kunnanhallitus 1. toteaa edellä mainituilla perusteilla sekä Itä-Suomen hallintooikeuden päätöksessään esille tuomilla perusteilla, että valituksessa ei ole tuotu esille mitään sellaista uutta seikkaa, joka ei olisi ollut tiedossa jo rantaosayleiskaavan muutosta hyväksyttäessä tai Itä- Suomen hallinto-oikeudella tehdessään valituksen hylännyttä päätöstä eikä sellaisia syitä, joiden vuoksi valituksenalainen valtuuston päätös tulisi kumota tai palauttaa uudelleen käsiteltäväksi; 2. valituksenalainen kaava ei ole lainvastainen valituksessa esitettyjen valitusperusteiden johdosta ja 3. pyytää Korkeinta hallinto-oikeutta hylkäämään valittajien valituksen kokonaisuudessaan. Hyväksyttiin. Tiedoksi Korkein hallinto-oikeus, kaavoitusinsinööri Hanna Nirkko, paikkatietokäsittelijä Markku Lamponen, DI Jarmo Mäkelä

10 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) 67 Talousarvion toteutuminen maaliskuu 2016 MjuDno Valmistelija / lisätiedot: Tuomo Penttinen tuomo.penttinen@mantyharju.fi Liitteet 1 Maaliskuu 2016 taloustilanne.pdf Kunnan taloudellista tilannetta tarkastellaan kuukausittain ja aina kolmannesvuosiraportin yhteydessä. Liitteenä maaliskuun 2016 tilanteen mukainen talousarvion toteuma tuloslaskelman tasolla koko kunnan osalta sekä palvelualuettainen seuranta vastuualuetasolta. Toimintatuotot Maasliskuussa toimintatuottoja kertyi Kasvua edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 0,9% ( ). KERTYMÄ YLITTI TALOUSARVION :LLA. Toimintakulut Toimintakulut 1-3/2016 olivat Kasvua edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan 5,5%. KERTYMÄ YLITTI TALOUSARVION :LLA. Verotulot ja valtionosuudet Verotuloja kertyi Kasvua edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 0,6%. KERTYMÄ YLITTI TALOUSARVIOVARAUKSEN :LLA. Valtionosuuksia kertyi Kertymä pieneni edelliseen vuoteen verrattuna 1,3%. KERTYMÄ ALITTI TALOUSARVIOVARAUKSEN :LLA. Valtionosuuskertymä on alkuvuodesta tasaista kertymää pienempi vuoden 2014 maksettujen valtionosuuksien takaisinperinnän vuoksi. Lautakuntatason seuranta Lautakuntatason raportteja tarkasteltaessa on syytä huomata: - Perusturvalautakunnan kertymässä on erikoissairaanhoidon osalla ( ostopalvelut) kirjattu kalliin hoidon ennakkolasku noin Perusturvan palvelualueelle kohdistuvia laskuja on kirjaamatta noin :n arvosta. - Lähes jokaisella lautakuntatasolla kertymäprosentti 1-3 / 2016 ylittää edellisen vuoden kertymäprosentin. Koska samoilla lautakunnilla menot 2015 ylittivät talousarviovarauksen on pääteltävissä, että talousarviossa pysyminen on haasteellista. Tilikauden 1-3/2016 tulos Toteumavertailu näyttää tulokseksi ylijäämää Korjattu tulos saadaan huomioimalla: - kirjaamattomat laskut noin ( perusturva ensihoito ja toimeentulotuki)

11 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) - kirjattu kalliin hoidon ennakkolasku , josta kohdistuu ajalle 1-3/ lomarahat (maksussa kesäkuussa), joista kohdistuu ajalle 1-3/2016 noin EM. PERUSTEILLA KORJATTU KAUSITULOS 1-3 / 2016 ON n Esittelijä: Tuomo Penttinen, hallintojohtaja Kunnanhallitus merkitsee talouden toteutumisen 3/2016 tiedoksi. Keskustelun jälkeen kunnanhallitus tarkensi päätösehdotuksensa seuraavaksi: Kunnanhallitus 1. edellyttää hallintokunnilta, että ne kiinnittävät menotalouteen erityistä huomiota, 2. pyytää hallintokunnilta erillisen selvityksen tämän hetkisestä taloudellisesta tilateesta ja siihen johtaneista syistä osana kolmannesvuosiraporttia, 3. korostaa, että talousarvio on sitova asiakirja, josta ei saa poiketa.

12 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) Perusturvalautakunta, 7, Kunnanhallitus, 20, Perusturvalautakunta, 30, Kunnanhallitus, 68, Selvitys ikääntyvien palveluasumisen järjestämisestä ja toteuttamisesta MjuDno Perusturvalautakunta, , 7 Valmistelija / lisätiedot: Markku T Tuunainen markku.tuunainen@mantyharju.fi Perusturvalautakunta pyysi kokouksessaan perusturvajohtajalta alustavaa ehdotusta ikääntyvien palveluasumisen järjestämisestä ja toteuttamisesta esitettäväksi lautakunnan kokouksessa tammikuussa Perusturvajohtaja antaa tilannekatsauksen ikääntyneiden palveluasumisesta. Oheismateriaali lähetetään lautakunnan jäsenille ennen kokousta. Esittelijä: Markku T Tuunainen, perusturvajohtaja Perusturvalautakunta keskustelee asiasta ja linjaa jatkotyöstämisen suuntaa. Perusturvalautakunta esittää kunnanhallitukselle, että 1. perustetaan poikkihallinnollinen työryhmä, johon kuuluvat johtava lääkäri, hyvinvointipalveluiden vastuualuejohtaja, kiinteistöpäällikkö ja hallintojohtaja 2. selvitetään olemassa olevien toimijoiden halukkuus toiminnan laajentamiseen 3. kilpailutetaan yksityiset palveluntuottajat 30 paikan kokonaisuudesta tai 50 paikan kokonaisuudesta, jos olemassa olevien toimijoiden kanssa ei päästä sopimukseen 4. kilpailutuksessa käytetään ulkopuolista asiantuntijaa 5. kotihoidon toimintaedellytykset turvataan 6. Ruskahovin alakerrassa olevista väistötiloista luovutaan viimeistään vuoden 2017 aikana 7. selvitykset pyydetään maaliskuun perusturvalautakuntaan. Kunnanhallitus, , 20 Esittelijä: Jukka Ollikainen, kunnanjohtaja Kunnanhallitus 1. perustaa poikkihallinnollisen työryhmän,

13 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) 2. nimeää jäsenet em. työryhmään ja 3. toteaa, että työryhmä ottaa valmistelussaan huomioon perusturvalautakunnan esityksen mukaiset kohdat 2-7. Kunnanhallitus 1. perusti poikkihallinnollisen työryhmän, 2. nimesi työryhmän jäseniksi kunnanhallituksen pj. Seppo Hujasen, perusturvaltk:n pj. Raimo Leppäkummun, hyvinvointipalveluiden vastuualuejohtaja Päivi Niirasen, hallintojohtaja Tuomo Penttisen ja vs. kiinteistöpäällikkö Jouni Huusarin. Työryhmän kokoonkutsujaksi nimettiin hallintojohtaja Penttinen, 3. toteaa, että työryhmä ottaa valmistelussaan huomioon perusturvalautakunnan esityksen mukaiset kohdat 2-7, 4. toteaa, että työryhmä voi täydentää tarvittaessa kokoonpanoaan, 5. toteaa, että työryhmä aloittaa toimintansa välittömästi. Perusturvalautakunta, , 30 Valmistelija / lisätiedot: Päivi Niiranen paivi.niiranen@mantyharju.fi Liitteet 1 Liite3.Palveluasumisen selvitys Kunnanhallitus on kokouksessaan , 20 nimennyt työryhmän valmistelemaan ikääntyvien palvelusumisen järjestämistä ja toteuttamista. Työryhmään nimettiin kh:n pj. Seppo Hujanen, perusturvaltk:n pj. Raimo Leppäkumpu, hyvinvointipalveluiden vastuualuejohtaja Päivi Niiranen, hallintojohtaja Tuomo Penttinen ja vs. kiinteistöpäällikkö Jouni Huusari. Työryhmä on kokoontunut 3 kertaa. Lisäksi työryhmä on käynyt tutustumassa Janakkalassa ja Lahdessa palveluasumisyksiköihin. Työryhmä on tehnyt esiselvitystyötä perusturvalautakunnan ja kunnanhallituksen esitysten pohjalta ja laatinut palveluasumisen selvityksen (liite). Toimeksiannon mukaisesti työryhmä on selvittänyt vaihtoehtoisia palveluasumisen järjestämistapoja, joita ovat kilpailuttaminen (puitesopimusmenettelyllä tai neuvottelumenettelyllä) ja palvelun järjestäminen palvelusetelillä. Palveluasuminen on mahdollista toteuttaa palvelusetelillä ilman kilpailutusta, joka on nopein ja joustavin tapa järjestää asiakkaan palveluasuminen. Palveluasumispaikkojen tarve Mäntyharjussa maaliskuussa 2016 n. 50 paikkaa. Palveluseteli on myös hyvä mekanismi asiakkaan valinnanvapauden toteuttamiseen. Asiakas ja/tai hänen omaisensa valitsevat myönnetyn

14 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) palvelusetelin kautta haluamansa palveluntuottajan. Asiakas voi edelleen valita palvelusetelin sijaan myös kunnan tuottaman asumispalveluyksikön. Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunnan päätös mahdollistaa tehostetun palveluasumisen palvelusetelin käyttöönoton. Palvelusetelimalli on kunnan kannalta riskitön (kunnalla ei taloudellista vastuuta investoinnista eikä sitoutumista paikkojen ostamiseen). Valtuustolle pidetyn infotilaisuuden pohjalta on tilattu Arkkitehtitoimisto Arkviiri Oy:ltä rakennuspaikkaselvitys (Maastomalli ja selvitys rakentamismahdollisuuksista) koskien terveyskeskuksen tonttia. Selvityksen tulee olla valmis Asiakokonaisuudesta keskustellaan kokouksessa. Kokouksessa läsnä myös hallintojohtaja Tuomo Penttinen ja vs. kiinteistöpäällikkö Jouni Huusari. Esittelijä: Päivi Niiranen, vt. perusturvajohtaja Perusturvajohtaja esittää perusturvalautakunnalle työryhmän suositusten pohjalta: 1. Mäntyharjun kunta ottaa seudullisesti hyväksytyn tehostetun palveluasumisen palvelusetelin käyttöön välittömästi, kun tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajia on Mäntyharjussa; 2. kunta ei sitoudu investoinnin rahoittamiseen eikä tietyn paikkamäärän ostamiseen; 3. hanke toteutetaan ns. välivuokrausmallia hyödyntäen, jolloin asukkaan maksama vuokra alenee alv-prosentin verran; 4. rakentamisen laatuun tulee kiinnittää erityistä huomiota; 5. perusturvalautakunta saattaa asian kunnanhallitukselle tiedoksi. Perusturvalautakunta hyväksyi vt. perusturvajohtajan ehdotuksen ikääntyvien palveluasumisen järjestämisestä ja toteuttamisesta seuraavasti: 1. Mäntyharjun kunta ottaa seudullisesti hyväksytyn tehostetun palveluasumisen palvelusetelin käyttöön välittömästi, kun tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajia on Mäntyharjussa; 2. kunta ei sitoudu investoinnin rahoittamiseen eikä tietyn paikkamäärän ostamiseen; 3. hanke toteutetaan ns. välivuokrausmallia hyödyntäen, jolloin asukkaan maksama vuokra alenee alv-prosentin verran; 4. rakentamisen laatuun tulee kiinnittää erityistä huomiota; 5. esitetään Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunnalle tehostetun palveluasumisen palvelusetelin hinnan korottamista vuodelle 2017 aterian osuuden verran (n. 15 /vrk) tai vaihtoehtoisesti palvelusetelin nykyiseen arvoon ei enää kuuluisi ateriapalvelu; kuitenkin mikäli palvelusetelin arvon uudelleen määrittely viivästyy, Mäntyharjun kunta on valmis korvaamaan mäntyharjulaisille aterioiden osuuden;

15 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) 6. perusturvalautakunta saattaa asian kunnanhallitukselle tiedoksi. Kunnanhallitus, , 68 Liitteet 1 Liite3.Palveluasumisen selvitys Arkkitehtitsto Arkviiri Oy 2204_2016 Mharjun palvelutaloselvitys.pdf Esittelijä: Tuomo Penttinen, hallintojohtaja Kunnanhallitus 1. merkitsee perusturvalautakunnan palveluasumista koskevan päätöksen tiedoksi ja 2. saattaa edellä mainitun päätöksen kunnanvaltuustolle tiedoksi. Kunnanhallitukselle jaettiin pöydälle liitteessä 1 (palveluasumisen selvitys ) mainittu oheismateriaali (Mikkelin Sateenkaari ry:n kirje (ei julkinen), luettelo palveluasumisen käyttöön soveltuvista tonteista asemakaava-alueella ja kartta kunnan omistamista maa-alueista/selvitys kaavamerkinnöistä). Lisäksi kunnanhallitukselle jaettiin Arkkitehtitoimisto Arkviiri Oy:n palvelutaloselvitys Merkittiin tiedoksi. Vt. perusturvajohtaja Päivi Niiranen oli saapuvilla asian käsittelyn ajan.

16 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) 69 Maa-aineslain mukaisten taksojen hyväksyminen Mikkelissä, Hirvensalmella, Mäntyharjussa, Pertunmaalla ja Kangasniemellä MjuDno Valmistelija / lisätiedot: Tuomo Penttinen tuomo.penttinen@mantyharju.fi Liitteet 1 Maa-aineslain mukaisten viranomaistehtävien maksutaksat 2016 Maa-aineslakiin (MAL 1981/555) tehtyjen muutosten myötä maaaineslain noudattamista valvoo lähtien kuntien ympäristönsuojelun hallinnosta annetussa laissa tarjoitettu kunnan ympäristösuojeluviranomainen. Mikkelin seudun ympäristölautakunta toimii Mikkelin, Hirvensalmen, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Kangasniemen ympäristösuojeluviranomaisena. Mikkelin seudun ympäristölautakunnan toimialueen kunnissa päätösvaltaa maa-aineslain mukaisten maksujen määräytymisessä ovat käyttäneet tekniset ja rakennuslautakunnat ja kunnanvaltuustot kunnasta riippuen. Mäntyharjussa maa-ainestaksa on hyväksytty rakennus- ja ympäristölautakunnassa Koska Mikkelin seudun ympäristölautakunta toimii jatkossa ympäristösuojeluviranomaisena on johdonmukaista, että maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta perittävät maksut ovat samat koko Mikkelin seudun ympäristöpalveluiden toimialueella. Mikkelin seudun ympäristölautakunta on kokouksessaan päättänyt esittää toimialueen kunnille, että kuntien valtuustot hyväksyvät liitteenä olevan ehdotuksen maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta ja vakuuksien ja maa-aineslain ja ympäristösuojelulain yhteiskäsitelyistä perittävistä maksuista. Esittelijä: Tuomo Penttinen, hallintojohtaja Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto hyväksyy liitteenä olevan maa-aineslain mukaisten viranomaistehtävien maksutaksat Mäntyharjun kunnan osalta. Hyväksyttiin.

17 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) Kunnanhallitus, 44, Kunnanvaltuusto, 20, Kunnanhallitus, 70, Männikkö- ja Lisämännikkö-nimisten kiinteistöjen ostaminen / määrärahamuutos MjuDno Kunnanhallitus, , 44 Valmistelija / lisätiedot: Tuomo Penttinen tuomo.penttinen@mantyharju.fi Liitteet 1 KK Björkman.pdf 2 Aanestysptk_Männikkö ja Lisämännikkö.xls Mäntyharjun kunnassa sijaitsevat Männikkö- ja Lisämännikkö- nimiset kiinteistöt sijaitsevat osoitteessa Kyttäläntie 46. Kiinteistöjen tarkempi sijainti selviää liitteenä olevasta kartasta. Kiinteistöjen pinta-alat ovat yhteensä 4940 m2. Kaavamerkintä KL. Kiinteistöllä sijaitsee vuonna 1965 rakennettu ja useampaan kertaan laajennettu kaupparakennus. Rakennuksen alakerta on tehty betonista ja yläkerta on puurakenteinen. Rakennuksen kerrosala on 637 m2. Kiinteistöistä on laadittu Aitoasunnot / Palhomaa Oy LKV:n toimesta arviokirja. Arviokirjan mukaan kiinteistöjen käypä arvo on /-15 %. Kunnanhallituksen asettaman palveluasumista suunnittelevan työryhmän toimesta on kartoitettu ko. tarkoitukseen soveltuvat alueet. Toiminnan kannalta on tärkeää, että kiinteistö sijaitsisi lähellä palveluja. Erityisesti terveyspalveluiden läheisyys painaa sijoituspaikkaa harkittaessa. Asemakaava-alueella terveyspalveluiden lähellä ei ole kunnan omistuksessa kaavamerkinnällä Y varustettua riittävän isoa ja rakentamiskelpoista tonttia ko. tarkoitukseen. Kyseiset alueet ovat joko yksityisen tai seurakunnan omistuksessa. Männikkö- ja Lisämännikkö- nimiset tilat muodostavat kokonaisuuden, joka mahdollistaa palveluasumisyksikön rakentamisen läheiset palvelut huomioiden optimaaliselle paikalla kunnan keskustaan. Rakentaminen edellyttää kaavamuutosta. Muutosprosessin arvioitu kestoaika on 6-8 kuukautta. Tällä aikataululla palveluasumishankeen kilpailutus voidaan toteuttaa vuoden 2016 aikana jolloin rakentaminen ajoittuu vuodelle Kuten kauppakirjasta käy ilmi on myyjän kanssa sovittu, että osana käsiteltävää kauppaa myyjä ostaa Kiinteistö Oy Keskiväliltä Asunto Oy Tanhuharjussa sijaitsevan 73,5 m2:n suuruisen osakkeen hintaan Esittelijä: Jukka Ollikainen, kunnanjohtaja Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että valtuusto 1. ostaa MB-Martti Björkman Oy:ltä :n kauppahintaan Mäntyharjun kunnassa sijaitsevat Männikkö- ja Lisämännikkö- nimiset tilat rakennuksineen;

18 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) 2. hyväksyy kauppakirjaluonnoksen; 3. myöntää :n lisämäärärahan vuoden 2016 talousarvion investointiosan kohtaan maa-alueiden / osakkeiden hankinta / keskustan kehittäminen. Keskustelun kuluessa esitti Tanja Hartonen-Pulkka, että kunta ei osta ko. tonttia ja ei myönnä lisämäärärahaa sen hankintaan. Toni Maczulskij kannatti Tanja Hartonen-Pulkan esitystä. Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja totesi, että on tehty kunnanjohtajan ehdotuksesta poikkeava kannatettu esitys, joten on suoritettava äänestys. Puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: ne, jotka kannattavat kunnanjohtajan esitystä äänestävät KYLLÄ ja Tanja Hartonen-Pulkan esitystä kannattavat äänestävät EI. Äänestysehdotus hyväksyttiin. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä annettiin 9 ääntä, joista 5 KYLLÄ- ja 4 EI-ääntä, joten puheenjohtaja totesi kunnanjohtajan päätösesityksen tulleen kunnanhallituksen päätökseksi. Hyväksyttiin kunnanjohtajan päätösehdotus. Kunnanvaltuusto, , 20 Liitteet 1 KK Björkman.pdf 2 Aanestysptk_Männikkö ja Lisämännikkö.xls Kunnanvaltuusto 1. ostaa MB-Martti Björkman Oy:ltä :n kauppahintaan Mäntyharjun kunnassa sijaitsevat Männikkö- ja Lisämännikkönimiset tilat rakennuksineen; 2. hyväksyy kauppakirjaluonnoksen ja 3. myöntää :n lisämäärärahan vuoden 2016 talousarvion investointiosan kohtaan maa-alueiden / osakkeiden hankinta / keskustan kehittäminen. Puheenjohtajan julistettua keskustelun alkaneeksi esitti kunnanhallituksen pj., valtuutettu Seppo Hujanen, että asia jätetään pöydälle lisäselvityksiä varten. Esitystä kannattivat valtuutetut Ismo Partio ja Markku Häkkänen. Puheenjohtaja totesi tehdyn kannatetun pöydällepanoesityksen, joten seuraavat puheenvuorot koskevat pöydällepanoesitystä. Valtuutetut Antti Mustonen, Tanja Hartonen-Pulkka ja Timo Kuoksa kannttivat pöydällepanoa.

19 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) Valtuutettu Timo Kuoksa esitti, että valtuuston päätökseen liitetään seuraava ponsi: "Ikääntyvien palveluasumisen järjestäminen ja toteuttaminen On perustettu työryhmä ja sille on annettu tehtävät. Odotamme selvityksiä, neuvottelujen tuloksia ja toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoja - väliraporttia ennen mahdollisesti tarvittavaa yksityisten palvelutuottajien kilpailutusta. Aikataulun kiireellisyyden vuoksi ensisijaisena tavoitteena rakennuspaikan valinnassa on kunnan omistuksessa olevat alueet. Asetetun työryhmän selvitystyön eteneminen ja vaihtoehtoisten mallien esittäminen tulee olla käytettävissä perusturvalautakunnalla ja kunnanhallituksella mennessä." Puheenjohtajan päätettyä keskustelun hän totesi Timo Kuoksan jättäneen ponsiesityksen liitettäväksi valtuuston päätökseen ja totesi, että valtuutettujen tulee yksimielisesti hyväksyä ponsi liitettäväksi päätökseen. Kukaan valtuutetuista ei vastustanut ponnen liittämistä päätökseen. Kunnanvaltuusto 1. jätti yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen kohdat 1-3 pöydälle lisäselvityksiä varten ja 2. liitti yksimielisesti päätökseen Timo Kuoksan jättämän ponnen, joka on seuraava: "Ikääntyvien palveluasumisen järjestäminen ja toteuttaminen On perustettu työryhmä ja sille on annettu tehtävät. Odotamme selvityksiä, neuvottelujen tuloksia ja toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoja - väliraporttia ennen mahdollisesti tarvittavaa yksityisten palvelutuottajien kilpailutusta. Aikataulun kiireellisyyden vuoksi ensisijaisena tavoitteena rakennuspaikan valinnassa on kunnan omistuksessa olevat alueet. Asetetun työryhmän selvitystyön eteneminen ja vaihtoehtoisten mallien esittäminen tulee olla käytettävissä perusturvalautakunnalla ja kunnanhallituksella mennessä. Kunnanhallitus, , 70 Valmistelija / lisätiedot: Tuomo Penttinen tuomo.penttinen@mantyharju.fi Perusturvalautakunta on kokouksessaan käsitellyt palveluasumisratkaisuja Mäntyharjussa. Lautakunnan päätöksen mukaisesti kunnassa otetaan käyttöön palvelusetelli, jonka arvoa esitetään tarkistettavaksi. Ratkaisu tarkoittaa, että palveluasumispaikkojen lisäämiseksi kuntaan ei järjestetä kilpailutusta eikä kunnan tarvitse osoittaa mahdolliselle rakennushankkeelle tonttia. Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunnan hyväksymillä palvelutuottajilla on mahdollisuus toteuttaa yksikön rakentaminen kuntaan kaavan mahdollistamalle tontille ilman kunnan panosta.

20 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) Kunta joutuu toki käsittelemään asiaa mikäli ko. maa-alue on kunnan omistuksessa tai mikäli rakentaminen ko. maa-alueelle vaatii kaavamuutosta. Kunnanhallituksessa käsitelty Männikkö ja Lisämännikkö - nimisten kiinteistöjen ostaminen / määrärahamuutos on perustunut tarpeelle osoittaa palvelurakentamiselle paikka. Perusturvalautakunnan päätöksen jälkeen ko. tarve on poistunut, joten kunnalla ei ole intressiä toteuttaa kauppaa neuvotellussa muodossa. Esittelijä: Tuomo Penttinen, hallintojohtaja Kunnanhallitus 1.kumoaa päätöksen koskien Männikkö- ja Lisämännikkönimisten tilojen ostamista ja lisämäärärahan myöntämistä vuoden 2016 talousarvion investointiosaan; 2.saattaa asian kunnanvaltuustolle tiedoksi. Hyväksyttiin.

21 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) 71 Le Cong Thuong ja Phuo Say Sok / määräalan myyminen Nuolinki tilasta MjuDno Valmistelija / lisätiedot: Tuomo Penttinen tuomo.penttinen@mantyharju.fi Liitteet 1 Nuolinki , tontti 7 Mäntyharjun kunta on laittanut myyntiin Vanosen osayleiskaava-alueelta useita omarantaisia lomarakentamiseen tarkoitettuja tontteja. Le Cong Thuong ja Phuo Say Sok ovat tehneet osotarjouksen noin m2 määräalasta Mäntyharjun kunnan Partsinmaan kylässä olevasta Nuolinki kiinteistöstä, Määräala on rakentamaton. Määräala on merkitty liitekarttaan numerolla 7. Tarjottu kauppahinta on ja se sisältää puuston arvon ja sähköliittymän. Sähköliittymän hankintahinta ko. tontille on ollut Vahvistetussa kaavassa Nuolinki ( ) tilalle on vahvistettu kolme rantarakennuspaikkaa. Kunta on aiemmin myynyt näistä yhden. Mäntyharjun kunnanvaltuusto on kokouksessaan hyväksynyt " rakennustonttien varaaminen, varausmaksut ja yleiset myyntiperusteet." Myyntiehtojen kohdan D mukaisesti ranta-alueiden asema- ja yleiskaavan mukaisten tonttien kauppahinta on vähintään / tontti. Kunnanhallitus on asettanut Vanosen osayleiskaava-alueen loma-asuntorakentamiseen tarkoitetuille tonteille pohjahinnat. Ko. tontin pohjahinnaksi on määritelty Kunnanhallituksen kehittämisjaosto on keskustellut tonttien hinnoittelusta ja päättänyt, että kiinteistövälittäjän esittämää yleistä myyntihinnan alennusta ei tehdä vaan myyntihinta ratkaistaan tapauskohtaisesti. Hallintosäännön 14 1 mom. 2 kohta Kunnanhallitus ratkaisee asian, joka koskee kiinteän omaisuuden myymistä tai muuta luovuttamista ja niistä laadittujen kauppakirjojen hyväksymistä, kun valtuusto on vahvistanut myynnissä noudatettavat yleiset perusteet. Esittelijä: Tuomo Penttinen, hallintojohtaja Kunnanjohtaja tekee esityksen kokouksessa käydyn keskustelun perusteella. Keskustelun jälkeen kunnanjohtaja teki seuraavan päätösehdotuksen:

22 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) Kunnanhallitus 1. katsoo, että saatu tarjous ei vastaa kunnan tonttihinnoittelua alueella, 2. esittää ostajille hinnaksi (hinta sisältää puuston arvon ja sähköliittymän) sekä 3. valtuuttaa kunnanjohtajan allekirjoittamaan kauppakirjan, mikäli ostajat hyväksyvät kunnanhallituksen asettaman hinnan , Hyväksyttiin.

23 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) 72 Kunnantalon kiinniolo kesällä 2016 Valmistelija / lisätiedot: Tuomo Penttinen tuomo.penttinen@mantyharju.fi Kunnantalon henkilöstön lomia on keskitetty heinäkuulle Kunnanhallitus merkitsee tietoonsa, että kunnantalo on kiinni Merkittiin tiedoksi.

24 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) Muutoksenhakukielto 66, 67, 68, 69, 70, 72 Muutoksenhakukielto Oikaisuvaatimus / kunnallisvalitus Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. (Kuntalaki 91 ).

25 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) Oikaisuvaatimus 71 Oikaisuvaatimusohje Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen saa tehdä: se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimusaika Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimus on toimitettava Mäntyharjun kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Oikaisuvaatimusviranomainen Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Mäntyharjun kunnanhallitus. Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: Postiosoite: PL 76 Käyntiosoite: Asematie 3 Sähköpostiosoite: kirjaamo@mantyharju.fi Faksi: (015) Puhelinnumero: (015) Kunnan kirjaamon aukioloaika: klo 9-15 Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava päätös, johon haetaan oikaisua se, millaista oikaisua vaaditaan, sekä millä perusteella oikaisua vaaditaan. Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite. Pöytäkirja

26 Mäntyharju Pöytäkirja 7/ (26) tä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Mäntyharjun kunnan kirjaamosta.

30 Selvitys ikääntyvien palveluasumisen järjestämisestä ja toteuttamisesta

30 Selvitys ikääntyvien palveluasumisen järjestämisestä ja toteuttamisesta Mäntyharju Ote pöytäkirjasta 5/2016 1 (6) Perusturvalautakunta, 7, 28.01.2016 Kunnanhallitus, 20, 08.02.2016 Perusturvalautakunta, 30, 20.04.2016 30 Selvitys ikääntyvien palveluasumisen järjestämisestä

Lisätiedot

66 Toivola-Mynttila-Peruvesi ROYK ja Orasmaa Oy:n kaavahanke / lausunto Korkeimmalle hallinto-oikeudelle

66 Toivola-Mynttila-Peruvesi ROYK ja Orasmaa Oy:n kaavahanke / lausunto Korkeimmalle hallinto-oikeudelle Mäntyharju Ote pöytäkirjasta 7/2016 1 (7) 66 Toivola-Mynttila-Peruvesi ROYK ja Orasmaa Oy:n kaavahanke / lausunto Korkeimmalle hallinto-oikeudelle MjuDno-2016-123 Valmistelija / lisätiedot: Tuomo Penttinen

Lisätiedot

3 Perusturvalautakunnan järjestäytyminen ja kokoukset 2017

3 Perusturvalautakunnan järjestäytyminen ja kokoukset 2017 Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (7) Aika 11.01.2017, klo 16:01-18:58 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Perusturvalautakunnan

Lisätiedot

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (11) Aika 18.01.2017, klo 17:00-17:48 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Adressi Mäntyharjun

Lisätiedot

3 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat / tielautakunta

3 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat / tielautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2016 1 (11) Aika 23.03.2016, klo 16:30-16:46 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Laskujen

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Sivistyslautakunta 16.06.2015. Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30. Kunnantalo, kokoushuone Lahna.

Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Sivistyslautakunta 16.06.2015. Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30. Kunnantalo, kokoushuone Lahna. Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 Pöytäkirjan tarkastus 24 Rehtorin

Lisätiedot

26 Hallintopalveluiden ja sivistyspalveluiden palvelualueen johtajien virkajärjestelyt

26 Hallintopalveluiden ja sivistyspalveluiden palvelualueen johtajien virkajärjestelyt Mäntyharju Pöytäkirja 4/2016 1 (23) Aika 02.05.2016, klo 18:01-18:40 Paikka Valtion virastokeskus, valtuustosali Käsitellyt asiat 24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 25 Pöytäkirjan tarkastus 26

Lisätiedot

Terveyspalveluiden toimintakäsikirjaan on päivitetty maksutaksatiedot.

Terveyspalveluiden toimintakäsikirjaan on päivitetty maksutaksatiedot. Mäntyharju Ote pöytäkirjasta 1/2016 1 (5) 6 Toimintakäsikirjat 2016 MjuDno-2016-84 Valmistelija / lisätiedot: Markku T Tuunainen markku.tuunainen@mantyharju.fi Liitteet 1 Liite5.Toimintakäsikirja 2016

Lisätiedot

21 Esi- ja perusopetuksen tieto- ja viestintätekniikkasuunnitelma

21 Esi- ja perusopetuksen tieto- ja viestintätekniikkasuunnitelma Mäntyharju Pöytäkirja 3/2018 1 (11) Aika 20.03.2018, klo 18:01-18:36 Paikka Kunnantalo, Kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20 Kirjaston

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 8/ (9) Rakennuslautakunta Aika , klo 16:55-17:26. Paikka Kirjasto, Lääkärinkuja 2.

Mäntyharju Pöytäkirja 8/ (9) Rakennuslautakunta Aika , klo 16:55-17:26. Paikka Kirjasto, Lääkärinkuja 2. Mäntyharju Pöytäkirja 8/2017 1 (9) Aika 16.11.2017, klo 16:55-17:26 Paikka Kirjasto, Lääkärinkuja 2 Käsitellyt asiat 50 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 51 Pöytäkirjan tarkastus 52 Rakennusvalvonnan

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tarkastuslautakunta TIlintarkastajan väliraportti tilivuoden 2018 tilintarkastuksesta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tarkastuslautakunta TIlintarkastajan väliraportti tilivuoden 2018 tilintarkastuksesta Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/2019 1 ( 12) Aika 09.01.2019, klo 08:30-11:25 Paikka Kunnanhallituksen huone, Kunnanvirasto, Rautalampi Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 13) Aika 13.03.2019, klo 08:05-10:55 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone, kunnanvirasto Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

4 Vuolijoen aluelautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pito v Aluelautakunnan kannanotto diakonin virkaan Vuolijoen-Otanmäen alueella

4 Vuolijoen aluelautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pito v Aluelautakunnan kannanotto diakonin virkaan Vuolijoen-Otanmäen alueella Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (14) Aika 19.01.2017, klo 17:59-19:33 Paikka Otanmäen urheilutalo, Rullaajantie 4, Otanmäki Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

4 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat 2017 / sivistyslautakunta. 5 Kunnallisen perhepäivähoidon kustannuskorvaukset 2017

4 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat 2017 / sivistyslautakunta. 5 Kunnallisen perhepäivähoidon kustannuskorvaukset 2017 Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (15) Aika 24.01.2017, klo 17:59-18:18 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Sivistyslautakunnan

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 8/ (10) Sivistyslautakunta Aika , klo 18:00-18:49. Liikuntahalli Kisala.

Mäntyharju Pöytäkirja 8/ (10) Sivistyslautakunta Aika , klo 18:00-18:49. Liikuntahalli Kisala. Mäntyharju Pöytäkirja 8/2017 1 (10) Aika 17.10.2017, klo 18:00-18:49 Paikka Liikuntahalli Kisala Käsitellyt asiat 67 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 68 Pöytäkirjan tarkastus 69 Elokuvateatteri

Lisätiedot

20 Perusopetuksen opetustuntimäärät lukuvuonna

20 Perusopetuksen opetustuntimäärät lukuvuonna Mäntyharju Pöytäkirja 3/2017 1 (11) Aika 21.03.2017, klo 18:01-18:39 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus 19 Talousarvion

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 12) Vuolijoen aluelautakunta Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v.

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 12) Vuolijoen aluelautakunta Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v. Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 ( 12) Aika 22.01.2019, klo 18:07-19:27 Paikka Otanmäen koulu, Uunimiehentie 10 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

4 Laskujen hyväksyjät ja asitarkastajat v. 2016 / tekninen lautakunta

4 Laskujen hyväksyjät ja asitarkastajat v. 2016 / tekninen lautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2016 1 (12) Aika 26.01.2016, klo 17:00-17:46 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Vuoden

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

141 Aloite / toisen ottoautomaatin saaminen Mäntyharjun keskustaan

141 Aloite / toisen ottoautomaatin saaminen Mäntyharjun keskustaan Mäntyharju Pöytäkirja 15/2015 1 (7) Aika 07.12.2015, klo 16:00-16:28 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 138 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 139 Pöytäkirjan tarkastus 140 Lainan

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 1 Aika: 03.09.2019 klo 08:30-09:45 Paikka: Kokoushuone 2 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 11 Kokouksen järjestäytyminen 3 12 Työterveyshuollon järjestäminen 4 PÖYTÄKIRJA 4/2019

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 24.1.2019 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

36 Vuolijoen aluelautakunnan kehittämissuunnitelma Aluelautakunta vauhtiin -hankkeen tilannekatsaukset v. 2017

36 Vuolijoen aluelautakunnan kehittämissuunnitelma Aluelautakunta vauhtiin -hankkeen tilannekatsaukset v. 2017 Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (17) Aika 23.05.2017, klo 18:07-21:09 Paikka Vuolijoen koulu, Ouluntie 2 Käsitellyt asiat 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 33 Pöytäkirjan tarkastus 34 Työllisyysvarojen

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 3/ (11) Tekninen lautakunta Aika , klo 16:59-17:31. Kunnantalo, teknisen johtajan huone

Mäntyharju Pöytäkirja 3/ (11) Tekninen lautakunta Aika , klo 16:59-17:31. Kunnantalo, teknisen johtajan huone Mäntyharju Pöytäkirja 3/2017 1 (11) Aika 21.02.2017, klo 16:59-17:31 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjan tarkastus 15

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 9/ ( 11) Rakennuslautakunta

Mäntyharju Pöytäkirja 9/ ( 11) Rakennuslautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 9/2018 1 ( 11) Aika 20.11.2018, klo 16:30-17:25 Paikka Kirjasto, Lä ä kä rinkuja 2 Käsitellyt asiat 54 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 55 Pöytäkirjan tarkastus 56 Rakennusvalvonnan

Lisätiedot

30 Selvitys ikääntyvien palveluasumisen järjestämisestä ja toteuttamisesta

30 Selvitys ikääntyvien palveluasumisen järjestämisestä ja toteuttamisesta Mäntyharju Pöytäkirja 5/2016 1 (15) Aika 20.04.2016, klo 16:02-18:13 Paikka Kunnantalon kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjan tarkastus 30 Selvitys

Lisätiedot

33 Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v. 2018

33 Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v. 2018 Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/2018 1 (12) Aika 04.06.2018, klo 17:47-20:51 Paikka Otanmäen koulu, Uunimiehentie 10 Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 4/ ( 16) Ristiinan aluejohtokunta

Mikkeli Pöytäkirja 4/ ( 16) Ristiinan aluejohtokunta Mikkeli Pöytäkirja 4/2018 1 ( 16) Aika 05.09.2018, klo 17:00-18:04 Paikka Metsä linna, Kitereentie 13, Ristiina Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Pöytäkirjan

Lisätiedot

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen. MUUTOKSENHAKUOHJEET HENKILÖSTÖJAOSTO Muutoksenhakukielto Päätöstä koskeva muutoksenhakukielto liitetään oikaisuvaatimusta varten pyydettyyn pöytäkirjanotteeseen. Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain

Lisätiedot

228 Hallintosäännön muutos / liikuntapalveluiden siirtäminen osaksi teknistä toimialaa

228 Hallintosäännön muutos / liikuntapalveluiden siirtäminen osaksi teknistä toimialaa Mäntyharju Pöytäkirja 18/2017 1 (11) Aika 11.12.2017, klo 16:01-16:17 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 226 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 227 Pöytäkirjan tarkastus 228 Hallintosäännön

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 7/ ( 10) Työllisyysjaosto Kainuun ja Kajaanin työllisyysnäkymät sekä Kasvupalvelupilotti Kopakka

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 7/ ( 10) Työllisyysjaosto Kainuun ja Kajaanin työllisyysnäkymät sekä Kasvupalvelupilotti Kopakka Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 7/2018 1 ( 10) Aika 12.11.2018, klo 16:05-17:36 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone Kekkonen Käsitellyt asiat 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 37 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/

LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 104 Tekninen lautakunta 24.11.2016 AIKA 24.11.2016 klo 17:00-19:30 PAIKKA Kunnantalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 71 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 106 72 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJAT

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

14 Toimintakäsikirjat 2016 / Mielenterveys- ja päihdepalvelujen toimintakäsikirja 2016

14 Toimintakäsikirjat 2016 / Mielenterveys- ja päihdepalvelujen toimintakäsikirja 2016 Mäntyharju Pöytäkirja 2/2016 1 (13) Aika 23.02.2016, klo 17:06-18:46 Paikka Kunnantalon kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 12 Pöytäkirjan tarkastus 13 Talousseuranta

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 54-60 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisu vaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Ote pöytäkirjasta 2/ (5) Sivistyslautakunta

Kajaanin kaupunki Ote pöytäkirjasta 2/ (5) Sivistyslautakunta Kajaanin kaupunki Ote pöytäkirjasta 2/2018 1 (5) Sivistyslautakunta, 63, 01.06.2017 Sivistyslautakunta, 113, 13.12.2017 Sivistyslautakunta, 15, 21.02.2018 15 Sivistystoimialan viranhaltijoiden hallintosäännössä

Lisätiedot

Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, Kajaani. 19 Pelastusjohtajan sijaisuus ja tulosalueiden päälliköt

Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, Kajaani. 19 Pelastusjohtajan sijaisuus ja tulosalueiden päälliköt Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (12) Aika 05.10.2017, klo 17:00-18:33 Paikka Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/2018 1 ( 9) Aika 22.10.2018, klo 15:32-16:11 Paikka Kunnanviraston 1. krs:n neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 11 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

38 Viranhaltijoiden päätösluettelot ja toimielinten pöytäkirjat

38 Viranhaltijoiden päätösluettelot ja toimielinten pöytäkirjat Hämeenkyrö Pöytäkirja 4/2018 1 (11) Aika 05.03.2018, klo 17:40-17:48 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 36 Pöytäkirjan tarkastus 37 Kettupolun päiväkodin

Lisätiedot

20 Männikkö- ja Lisämännikkö-nimisten kiinteistöjen ostaminen / määrärahamuutos

20 Männikkö- ja Lisämännikkö-nimisten kiinteistöjen ostaminen / määrärahamuutos Mäntyharju Pöytäkirja 3/2016 1 (18) Aika 04.04.2016, klo 18:01-18:30 Paikka Valtion virastokeskus, valtuustosali Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus 19

Lisätiedot

Tarjouspyyntöasiakirjat on annettu seuraaville urakoitsijoille: Jani Härkönen/ Autoyhtymä Härkönen Oy euroa.

Tarjouspyyntöasiakirjat on annettu seuraaville urakoitsijoille: Jani Härkönen/ Autoyhtymä Härkönen Oy euroa. Puumala Ote pöytäkirjasta 4/2015 1 (5) 37 Kappalaisenkujan, Ruoritien ja Kalliomäentien perusparannus PuuDno-2015-317 Valmistelija / lisätiedot: Kimmo Hagman kimmo.hagman@puumala.fi Savo-Karjalan Vesi-

Lisätiedot

48 Rakennuskielto Ryhälän osayleiskaava / Alapohjonen

48 Rakennuskielto Ryhälän osayleiskaava / Alapohjonen Puumala Ote pöytäkirjasta 8/2015 1 (5) Kunnanhallitus, 143, 07.12.2015 Valtuusto, 48, 14.12.2015 48 Rakennuskielto Ryhälän osayleiskaava / Alapohjonen 623-402-1-12 PuuDno-2015-364 Kunnanhallitus, 07.12.2015,

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 7) Aika 09.11.2018, klo 08:30-08:35 Paikka Seutulantalo, kokoushuone Aino Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 8 Oikeuden

Lisätiedot

12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely

12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely Puumala Ote pöytäkirjasta 2/2016 1 (5) Kunnanhallitus, 24, 15.02.2016 Valtuusto, 12, 29.02.2016 12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ ( 12) Henkilöstöjaosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ ( 12) Henkilöstöjaosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2018 1 ( 12) Aika 17.10.2018, klo 17:01-19:33 Paikka Kirkkonummen kunnantalo, kokoushuone Herman Käsitellyt asiat 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Tarjoukset on pyydetty klo mennessä ja määräaikaan mennessä saadut tarjoukset on avattu , mistä erillinen avauspöytäkirja.

Tarjoukset on pyydetty klo mennessä ja määräaikaan mennessä saadut tarjoukset on avattu , mistä erillinen avauspöytäkirja. Puumala Ote pöytäkirjasta 3/2015 1 (7) 30 Pirttimäen metsätien rakentaminen PuuDno-2015-255 Valmistelija / lisätiedot: Kimmo Hagman kimmo.hagman@puumala.fi Liitteet 1 Pirttimäen metsätien kartat 2015.pdf

Lisätiedot

16 Suunnitelma kiinteistöjen peruskorjaukseen varatun määrärahan käytöstä

16 Suunnitelma kiinteistöjen peruskorjaukseen varatun määrärahan käytöstä Mäntyharju Pöytäkirja 3/2016 1 (13) Aika 03.05.2016, klo 17:00-18:50 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Pyhä Käsitellyt asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan tarkastus 14 Työhyvinvointikysely

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, 61-63 Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 23.8.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 9/ (11) Kunnanhallitus Pöytäkirjan nähtävillä pitäminen ja kokouksen päättäminen

Laihia Pöytäkirja 9/ (11) Kunnanhallitus Pöytäkirjan nähtävillä pitäminen ja kokouksen päättäminen Laihia Pöytäkirja 9/2018 1 (11) Aika 17.04.2018, klo 16:45-16:52 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 140 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 141 Pöytäkirjan tarkistus 142 Maanvuokrasopimus/Isootupa

Lisätiedot

26 Haastattelutyöryhmän nimeäminen / tukipalvelulautakunta

26 Haastattelutyöryhmän nimeäminen / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 5/2016 1 (8) Aika 21.06.2016, klo 17:00-17:33 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Pyhä Käsitellyt asiat 24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 25 Pöytäkirjan tarkastus 26 Haastattelutyöryhmän

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 4/ ( 12) Kajaanin Mamselli - liikelaitoksen johtokunta

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 4/ ( 12) Kajaanin Mamselli - liikelaitoksen johtokunta Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 4/2018 1 ( 12) Aika, klo 13:03-16:06 Paikka Käsitellyt asiat Kainuun ammattiopisto, rak Oppi 4, ravintola Vimpeli, kabinetti, Opintie 3, 87100 Kajaani 21 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Osastopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Osastopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 16 Kahden yleisen alueen lunastustoimituksen hakeminen maanmittauslaitokselta, 91-403-2-97, 91-412-2-423 -m-ala HEL 2017-000953 T 10 01 00 Haagan Urheilutie, Kirkkosalmentie

Lisätiedot

3 Toimintakäsikirjat 2015 / seudullinen yhteistyö. 5 Perusturvalautakunnan haastattelutyöryhmän toiminta 2015

3 Toimintakäsikirjat 2015 / seudullinen yhteistyö. 5 Perusturvalautakunnan haastattelutyöryhmän toiminta 2015 Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (13) Aika 25.03.2015, klo 16:09-17:08 Paikka Kunnantalon kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Toimintakäsikirjat

Lisätiedot

Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 13 Konserniyhteisöjen tavoitteiden toteuma 12/ Muut asiat

Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 13 Konserniyhteisöjen tavoitteiden toteuma 12/ Muut asiat Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 8) Aika 12.04.2018, klo 07:37-08:45 Paikka Käsitellyt asiat Jä rvenpä ä - talo, Terijoki kokoushuone, 2. kerros 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 16:00-18:35

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 16:00-18:35 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2018 1 Tarkastuslautakunta AIKA 12.12.2018 klo 16:00-18:35 PAIKKA Lautakuntien kokoushuone, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 48 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

54 Talousarvion muutos / Suur-Savon Sähkö Oy:n osakkeiden lunastaminen

54 Talousarvion muutos / Suur-Savon Sähkö Oy:n osakkeiden lunastaminen Mäntyharju Pöytäkirja 8/2016 1 (10) Aika 20.10.2016, klo 18:00-18:46 Paikka Valtion virastokeskus, valtuustosali Käsitellyt asiat 52 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 53 Pöytäkirjan tarkastus 54

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus Kunta Porvoon kaupunki Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus 12.8.2019 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

4 Rakennusvalvonnan tarkastus- ja valvontatehtävistä sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut

4 Rakennusvalvonnan tarkastus- ja valvontatehtävistä sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (12) Aika 30.01.2017, klo 16:39-17:13 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Pyhä Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Laskujen hyväksyminen

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Koulutuslautakunnan päätöksiin 64 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Perusturvalautakunnan päätöksiin 65 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta.

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta. MUUTOKSENHAKUOHJE 67,68, 69, 70, 71 MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa;

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 3/ ( 13) Sivistyslautakunta

Mäntyharju Pöytäkirja 3/ ( 13) Sivistyslautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 3/2019 1 ( 13) Aika 19.03.2019, klo 18:02-18:57 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20 Kirjaston

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-19:30

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-19:30 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2018 1 Tarkastuslautakunta AIKA 21.11.2018 klo 17:15-19:30 PAIKKA Lautakuntien kokoushuone, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 43 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 13/ (10) Tekninen lautakunta Aika , klo 17:00-17:31. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 13/ (10) Tekninen lautakunta Aika , klo 17:00-17:31. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 13/2017 1 (10) Aika 19.12.2017, klo 17:00-17:31 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 89 Pöytäkirjan tarkastus 90 Metsästysvuokrasopimus

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 8/2016 1 Aika: 09.11.2016 klo 17:30-21:05 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 40 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 41 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ ( 17) Tarkastuslautakunta Tilintarkastuksen väliraportti tilikauden 2018 tilintarkastuksesta

Laihia Pöytäkirja 1/ ( 17) Tarkastuslautakunta Tilintarkastuksen väliraportti tilikauden 2018 tilintarkastuksesta Laihia Pöytäkirja 1/2019 1 ( 17) Aika 24.01.2019, klo 13:00-16:33 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 3.2.2016 Pykälä 1-13 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 5.2.2016 Muutoksenhakukiellot :t 1-5, 8, 10-13 Valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 6/ ( 9) Etelä- Savon pelastuslautakunta

Mikkeli Pöytäkirja 6/ ( 9) Etelä- Savon pelastuslautakunta Mikkeli Pöytäkirja 6/2018 1 ( 9) Aika 20.09.2018, klo 17:00-18:00 Paikka TUMA, Sammonkatu 12 Mikkeli Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 17 Pöytäkirjan tarkastus 18 Ei julkinen

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 6, 9 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 2/ (12) Tekninen lautakunta Aika , klo 17:00-17:50. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 2/ (12) Tekninen lautakunta Aika , klo 17:00-17:50. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 2/2018 1 (12) Aika 21.02.2018, klo 17:00-17:50 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan tarkastus 10 Vuoden 2017

Lisätiedot

57 Valvira / selityspyyntö / lastensuojelun määräaikojen valtakunnallinen valvonta

57 Valvira / selityspyyntö / lastensuojelun määräaikojen valtakunnallinen valvonta Mäntyharju Pöytäkirja 9/2016 1 (11) Aika 21.09.2016, klo 16:02-16:54 Paikka Kunnantalon kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 55 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 56 Pöytäkirjan tarkastus 57 Valvira

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 5/ (10) Rakennuslautakunta Aika , klo 13:51-14:09. Kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 5/ (10) Rakennuslautakunta Aika , klo 13:51-14:09. Kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 5/2016 1 (10) Aika 09.06.2016, klo 13:51-14:09 Paikka Kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 28 Pöytäkirjan tarkastus 29 Irtisanoutuminen /

Lisätiedot

114 Mäntyharjun kunta II kolmannesvuosiraportti

114 Mäntyharjun kunta II kolmannesvuosiraportti Mäntyharju Pöytäkirja 11/2015 1 (10) Aika 20.10.2015, klo 15:59-16:20 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 112 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 113 Pöytäkirjan tarkastus 114 Mäntyharjun

Lisätiedot

Pykälät: 357-362, 366-367, 369-372, 374. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella.

Pykälät: 357-362, 366-367, 369-372, 374. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella. Muutoksenhakuohje Muutoksenhakukiellot Päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, jos päätös koskee kuntalain 91 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa työ- tai virkaehtosopimuksen

Lisätiedot

9 Käytöstä poistetun irtaimen omaisuuden myynti, Pelastuslaitos

9 Käytöstä poistetun irtaimen omaisuuden myynti, Pelastuslaitos Mikkeli Pöytäkirja 2/2015 1 (9) Etelä-Savon pelastuslautakunta 03.06.2015 Aika 03.06.2015, klo 14:00-14:40 Paikka Juva Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 8 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Anna-Maija Jukkara. talousjohtaja, kokouksen sihteeri

Anna-Maija Jukkara. talousjohtaja, kokouksen sihteeri Pöytäkirja 3/2019 1/12 Tarkastuslautakunta 2019-2021 16.4.2019 KOKOUSTIEDOT Aika tiistai 16.4.2019 klo 13.00-16.00 Paikka Kouvolan Hovioikeudentalo, kokoustila Presidentti Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 9/ (13) Sivistyslautakunta Aika , klo 17:55-18:10. Kunnantalo, kokoushuone Lahna.

Mäntyharju Pöytäkirja 9/ (13) Sivistyslautakunta Aika , klo 17:55-18:10. Kunnantalo, kokoushuone Lahna. Mäntyharju Pöytäkirja 9/2016 1 (13) Aika 15.11.2016, klo 17:55-18:10 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 76 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 77 Pöytäkirjan tarkastus 78 Talousarvion

Lisätiedot

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Mikkeli Pöytäkirja 2/2016 1 (10) Aika 25.02.2016, klo 14:04-14:54 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, 50100 Mikkeli Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunginmuseo

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunginmuseo Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 25, digimarkkinoinnin hankinta Tulos Helsinki Oy:ltä HEL 2016-004304 T 02 08 01 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti hankkia digitaalisen markkinoinnin kehittämistä

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 13 Tekninen lautakunta 19.02.2019 AIKA 19.02.2019 klo 10:30-12:51 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA 15 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

3 Tarkastuslautakunnan valmistelijan / pöytäkirjanpitäjän määrääminen. 5 Tarkastuslautakunnan laskujen hyväksyminen ja asiatarkastus

3 Tarkastuslautakunnan valmistelijan / pöytäkirjanpitäjän määrääminen. 5 Tarkastuslautakunnan laskujen hyväksyminen ja asiatarkastus Mäntyharju Pöytäkirja 1/2016 1 (12) Aika 05.04.2016, klo 09:05-11:00 Paikka Terveyskeskuksen kokoushuone Sopukka Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Rakennuttamispäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Rakennuttamispäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) KIRDno-2017-58 Jokirinteen oppimiskeskus, rakennuttaminen, Juristin palvelut Hankinnan kohde Jokirinteen oppimiskeskuksen rakennuttajakonsultiksi valittiin kunnanhallituksen

Lisätiedot

57 Edustajan nimeäminen Vee jakaja ry:n ja Kymenlaakson Jäte Oy:n yhtiökokouksiin

57 Edustajan nimeäminen Vee jakaja ry:n ja Kymenlaakson Jäte Oy:n yhtiökokouksiin Mäntyharju Pöytäkirja 6/2016 1 (16) Aika 11.04.2016, klo 16:59-17:39 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 55 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 56 Pöytäkirjan tarkastus 57 Edustajan

Lisätiedot

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta Otteet Otteen liitteet

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 8 Kehitysvammaisten Palvelusäätiö sr, palvelusetelituottaja, omaishoidon tuen kotiin annettava palvelu HEL 2017-008876 T 05 00 00 Päätös Päätöksen perustelut Sairaala-,

Lisätiedot

Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone

Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja OULUNKYLÄN ALA-ASTEEN KOULU JOHTOKUNTA 27.05.2019 Kokousaika 27.5.2019 klo 18.00 19.00 Kokouspaikka Oulunkylän ala-asteen koulu, Teinintie 12, rehtorin huone Jäsenet Heikkinen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Liikennelaitos -liikelaitos (HKL) 7/2015 HKL-Raitioliikenne 20.03.2015 Yksikön johtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Liikennelaitos -liikelaitos (HKL) 7/2015 HKL-Raitioliikenne 20.03.2015 Yksikön johtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 14 pakettiautojen vuokraus HEL 2015-003371 T 02 08 02 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti hankkia pakettiautojen vuokrauksen vuodelle 2015 Stara logistiikalta 42 000

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Aika: 07.02.2018 klo 17:30-20:07 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 6 Kokouksen järjestäytyminen 3 7 Yhdyskuntavaliokunnan yleiskatsaus

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) KIRDno-2018-713 Veikkolan talvihoitourakka lisätyö 3 (3/2018) Hankinnan kohde Kuntatekniikan lautakunta on kokouksessaan 14.6.2018 92 päättänyt valita Veikkolan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkiympäristön toimiala Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) johtaja 55 Kalasataman keskuksen kortteleihin 10620 ja 10621 sijoitettavien vesi-, jätevesi- ja hulevesijohtojen kunnossapitovastuita koskeva sopimus (Sörnäinen, Kalasatama)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Helsingin Satama -liikelaitos 18/2014 15.12.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Helsingin Satama -liikelaitos 18/2014 15.12.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 18 Länsisataman laajennusalueen syvätiivistysurakka 2015 HEL 2014-014030 T 02 08 03 00 Päätös päätti tilata Länsisataman syvätiivistysurakan edullisimman tarjouksen

Lisätiedot

Malminkartanon ala-asteen koulu, Puustellintie 6, opettajienhuone

Malminkartanon ala-asteen koulu, Puustellintie 6, opettajienhuone HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 3/2018 MALMINKARTANON ALA-ASTEEN KOULU JOHTOKUNTA 4.10.2018 Kokousaika 4.10.2018 klo 18.05 18.46 Kokouspaikka Malminkartanon ala-asteen koulu, Puustellintie 6, opettajienhuone

Lisätiedot

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, kiinteistölautakunta Otteet Otteen liitteet

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, kiinteistölautakunta Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 105 Asuntontin (pientalo, 1 080 k-m2) lyhytaikainen vuokraaminen rakennusluvan hakemista varten Asunto Oy Helsingin Peltokylänraitti 8:lle (Suutarila, Siltamäki, tontti

Lisätiedot

30 Tileistä poistettavat saatavat vuodelta 2013 / perusturvalautakunta

30 Tileistä poistettavat saatavat vuodelta 2013 / perusturvalautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 6/2015 1 (8) Aika 21.10.2015, klo 16:00-18:43 Paikka Kunnantalon kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjan tarkastus 30 Tileistä

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) KIRDno-2017-244 : Kt 51 eteläinen aluehoitourakka lisätyö 7 (4/2018) Hankinnan kohde Kuntatekniikan lautakunta on kokouksessaan 31.8.2017 15 valinnut kantatien

Lisätiedot

Paikka: Munkkiniemen ala-asteen koulun opettajainhuone, Tietokuja 1

Paikka: Munkkiniemen ala-asteen koulun opettajainhuone, Tietokuja 1 Johtokunnan kokous Aika: Maanantaina 26.3.2018 klo 18.03 Paikka: n opettajainhuone, Tietokuja 1 Paikalla: Pesonen, Kajosaari, Raitala, Paavola, Martelius, Joki, Salminen, Hirsto, Nieminen, Oppilasedustaja

Lisätiedot