7/14.06/2013 TEKLA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "7/14.06/2013 TEKLA"

Transkriptio

1 Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Hämeenlinnan hallinto-oikeuden selvityspyyntö koskien Tampereen yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaoston lausuntoa, joka koski sako- ja umpikaivolietteiden kuljetuksen järjestämistä Pälkäneen kunnan alueella /14.06/2013 TEKLA Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaosto teki päätöksen ( 18 ), että sako- ja umpikaivolietteiden kiin teis tökoh tai nen kuljetus toteutetaan alkaen kunnan järjestämänä jätteen kul je tuk se na. Alueellisen jätehuoltojaoston päätös perustui mm. Pöyry Finland Oy:n te kemään perusteelliseen selvitykseen. Ko. asiassa on kuntaa lähestynyt Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL OY kir jeel lä sekä Pirkanmaan Jätehuolto Oy. Kummatkin kirjeet lähetetään lau ta kun nan jäsenille esityslistan mukana. Jätehuoltojaoston tekemään päätökseen ( 18 ) jätettiin yk sit täisel le kunnalle mahdollisuus hakea kiinteistön haltijan järjestämälle jät teenkul je tuk sel le jatkoa. Tällöin kunnan on tehtävä hakemus jaostolle mennessä. Hakemuksessa kunnan on jätelain 37.1 :n mukaan pe rus tellus ti osoitettava, että kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus kun nan alueella täyttää jätelain ( 646 /2011 ) vaatimukset jä te huol to jaos ton päätöspöytäkirjan liitteen 9 mukaisesti. Kunnan järjestämä jätteenkuljetus on lain määräämä pääsääntö, josta voi poi ke ta vain erityisistä syistä. Pälkäneen kunnan kannalta on erityisen tärkeää, että sako- ja um pi kai voliet tei den kuljetus, vastaanotto ja käsittely toimii moitteettomasti ja asial lises ti sekä lain edellyttämällä tavalla. Oleellista on, että järjestelmä on hy vin toimivaa ja kuntalaiset saavat kaikin puolin osaavaa ja tehokasta pal ve lua. Pälkäneen kunta itse käsittelee puhdistamoillaan suuria määriä kun nan eri alueilta tulevaa jätevettä sekä sako- ja umpikaivolietteitä. Näiden liet tei den puhdistukseen on panostettu ja mm. Tommolan uuden jä te ve den puh dis tamon rakentamisessa on huomioitu sako-ja umpikaivolietteiden vas taan ot to ja puhdistus voimakkaasti.

2 Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle: 1) että Pälkäneen kunta hakisi alueelliselta jätehuoltojaostolta lupaa, että Pälkäneen kunnan alueella voisi jatkua sako- ja umpikaivolietteiden tyh jen nyk ses sä ja kuljetuksessa nykyinen kiinteistön haltijan jär jes tämä jätteenkuljetus, koska: sako- ja umpikaivolietteiden kuljetuksessa on Pälkäneen alueella useita eri kuljetusyrityksiä, jotka pystyvät asiallisesti kustannustehokkaasti ja kattavasti hoitamaan lietteiden kuljetukset ja toiminta täyttää jätelain 85 :n vaatimukset, sako- ja umpikaivolietteiden kuljetukset voidaan alueellisesti hoitaa tehokkaasti ja asiakkaan näkökulmasta katsoen oikeaan aikaan, kuljetuksista pidetään oikeanlaista kirjausta jota viranomaiset voivat valvoa, kiinteistöt voivat kilpailuttaa paikallisesti tehokkaasti kuljetuksensa, kuljetusten ajankohdan voivat kotitaloudet nopeasti ja tehokkaasti sopia paikallisten kuljettajien kanssa, järjestelmä on toiminut hyvin 2) että kunnanhallitus käsittelisi asian ja antaisi Pälkäneen kunnan esityksen ja kannanoton asiasta Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan jätejaostolle. Keskustelun aikana puheenvuoroja käyttivät Pohjola, Pihkala ja Vesava. Keskustelun jälkeen tekninen lautakunta hyväksyi teknisen johtajan esityksen. Tämä pykälä tarkastettiin heti kokouksessa. KH Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää esittää lausuntonaan teknisen lautakunnan antaman päätöksen asiasta. TEKLA Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti. Alueellinen jätehuoltojaosto on lähettänyt Pälkäneen kunnalle kirjeen, joka koskee kunnan hakemusta sako- ja umpikaivolietteen kuljetuksen järjestämisestä Kirjeessä pyydetään Pälkäneen kuntaa

3 täydentämään hakemustaan sako- ja umpikaivolietteen kuljetuksen järjestämisestä kiinteistön haltijan järjestämänä. Täydennyspyynnössä on monta eri kohtaa, johon kunnan olisi vastattava mennessä ja ko. täydennyspyyntökirje lähetetään lautakunnan jäsenille esityslistan mukana. Tekninen johtaja on laatinut täydennyspyynnön, jota alueellinen jätehuoltojaosto kunnalta pyysi. Täydennyspyyntöön tekninen johtaja on saanut lisätietoja mm. SKAL OY:ltä. Teknisen johtajan laatima täydennyspyyntö lähetetään lautakunnan jäsenille esityslistan mukana. Lisäksi lautakunnan jäsenille lähetään lista Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n alueella toimivista lietetoimijoista ja Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n laatimaa materiaalia asian tiimoilta. Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että kunnanhallitus täydentäisi hakemaansa lupaa jatkaa sako- ja umpikaivolietteiden tyhjennyksen ja kuljetuksen toimintaa nykyisen mallin mukaisena eli kiinteistön haltijan järjestämänä jätteenkuljetuksena teknisen johtajan tekemän täydennysselvityksen mukaisesti. Tekninen johtaja selvitti lautakunnalle asiaa ja sen sisältöä sekä tekemäänsä lisäselvitystä. Pitkän keskustelun aikana puheenvuoroja käyttivät Pohjola,Giren,Koskelo, Ailio,Lindfors, Saarikko, Pihkala ja Vesava. Keskustelun jälkeen tekninen lautakunta hyväksyi teknisen johtajan esityksen. TEKLA Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaosto teki päätöksen ( 18 ), että sako- ja umpikaivolietteiden kiin teis tökoh tai nen kuljetus toteutetaan alkaen kunnan järjestämänä jätteen kul je tuk se na. Alueellisen jätehuoltojaoston päätös perustui mm. Pöyry Finland Oy:n te kemään perusteelliseen selvitykseen. Ko. asiassa on kuntaa lähestynyt Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL OY kir jeel lä sekä Pirkanmaan Jätehuolto Oy. Kummatkin kirjeet lähetetään lau ta kun nan jäsenille esityslistan mukana.

4 Jätehuoltojaoston tekemään päätökseen ( 18 ) jätettiin yk sit täisel le kunnalle mahdollisuus hakea kiinteistön haltijan järjestämälle jät teenkul je tuk sel le jatkoa. Tällöin kunnan on tehtävä hakemus jaostolle mennessä. Hakemuksessa kunnan on jätelain 37.1 :n mukaan pe rus tellus ti osoitettava, että kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus kun nan alueella täyttää jätelain ( 646 /2011 ) vaatimukset jä te huol to jaos ton päätöspöytäkirjan liitteen 9 mukaisesti. Kunnan järjestämä jätteenkuljetus on lain määräämä pääsääntö, josta voi poi ke ta vain erityisistä syistä. Pälkäneen kunnan kannalta on erityisen tärkeää, että sako- ja um pi kai voliet tei den kuljetus, vastaanotto ja käsittely toimii moitteettomasti ja asial lises ti sekä lain edellyttämällä tavalla. Oleellista on, että järjestelmä on hy vin toimivaa ja kuntalaiset saavat kaikin puolin osaavaa ja tehokasta pal ve lua. Pälkäneen kunta itse käsittelee puhdistamoillaan suuria määriä kun nan eri alueilta tulevaa jätevettä sekä sako- ja umpikaivolietteitä. Näiden liet tei den puhdistukseen on panostettu ja mm. Tommolan uuden jä te ve den puh dis tamon rakentamisessa on huomioitu sako-ja umpikaivolietteiden vas taan ot to ja puhdistus voimakkaasti. Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle: 1) että Pälkäneen kunta hakisi alueelliselta jätehuoltojaostolta lupaa, että Pälkäneen kunnan alueella voisi jatkua sako- ja umpikaivolietteiden tyh jen nyk ses sä ja kuljetuksessa nykyinen kiinteistön haltijan jär jes tämä jätteenkuljetus, koska: sako- ja umpikaivolietteiden kuljetuksessa on Pälkäneen alu eella useita eri kuljetusyrityksiä, jotka pystyvät asiallisesti kus tannus te hok kaas ti ja kattavasti hoitamaan lietteiden kuljetukset ja toi min ta täyttää jätelain 85 :n vaatimukset, sako- ja umpikaivolietteiden kuljetukset voidaan alueellisesti hoitaa tehokkaasti ja asiakkaan näkökulmasta katsoen oikeaan aikaan, kuljetuksista pidetään oikeanlaista kirjausta jota viranomaiset voi vat valvoa, kiinteistöt voivat kilpailuttaa paikallisesti tehokkaasti kul je tuk sensa, kuljetusten ajankohdan voivat kotitaloudet nopeasti ja te hokkaas ti sopia paikallisten kuljettajien kanssa, järjestelmä on toiminut hyvin 2) että kunnanhallitus käsittelisi asian ja antaisi Pälkäneen kunnan esi tyksen ja kannanoton asiasta Tampereen kaupungin yh dys kun ta lau takun nan jätejaostolle. Keskustelun aikana puheenvuoroja käyttivät Pohjola, Pihkala ja Vesava.

5 Keskustelun jälkeen tekninen lautakunta hyväksyi teknisen johtajan esi tyksen. Tämä pykälä tarkastettiin heti kokouksessa. KH Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää esittää lausuntonaan teknisen lautakunnan an taman päätöksen asiasta. Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti. TEKLA Alueellinen jätehuoltojaosto on lähettänyt Pälkäneen kunnalle kirjeen, joka kos kee kunnan hakemusta sako- ja umpikaivolietteen kuljetuksen jär jes tämi ses tä Kirjeessä pyydetään Pälkäneen kuntaa täydentämään ha ke mus taan sako- ja umpikaivolietteen kuljetuksen järjestämisestä kiinteis tön haltijan järjestämänä. Täydennyspyynnössä on monta eri kohtaa, johon kunnan olisi vastattava mennessä ja ko. täydennyspyyntökirje lähetetään lautakunnan jä se nil le esityslistan mukana. Tekninen johtaja on laatinut täydennyspyynnön, jota alueellinen jä te huol tojaos to kunnalta pyysi. Täydennyspyyntöön tekninen johtaja on saanut li sätie to ja mm. SKAL OY:ltä. Teknisen johtajan laatima täydennyspyyntö lä hete tään lautakunnan jäsenille esityslistan mukana. Lisäksi lautakunnan jäsenille lähetään lista Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n alu eel la toimivista lietetoimijoista ja Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n laatimaa ma te ri aa lia asian tiimoilta. Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että kunnanhallitus täydentäisi hakemaansa lupaa jatkaa sako- ja umpikaivolietteiden tyhjennyksen ja kuljetuksen toimintaa nykyisen mallin mukaisena eli kiinteistön haltijan järjestämänä jätteenkuljetuksena teknisen johtajan tekemän täydennysselvityksen mukaisesti. Tekninen johtaja selvitti lautakunnalle asiaa ja sen sisältöä sekä tekemäänsä lisäselvitystä.

6 Pitkän keskustelun aikana puheenvuoroja käyttivät Pohjola,Giren,Koskelo, Ailio,Lindfors, Saarikko, Pihkala ja Vesava. Keskustelun jälkeen tekninen lautakunta hyväksyi teknisen johtajan esi tyksen. KH Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus hyväksyy teknisen lautakunnan esityksen. TEKLA Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti. Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaosto on pitämässään kokouksessa päättänyt, että Pälkäneen kunnalle ei myönnetä poikkeusta jätehuoltojaoston tekemästä pää tökses tä. Johtopäätöksenä heidän päätöksessään on, että jätelain 37.1 :ssä määrä tyt edellytykset kiinteistön haltijan järjestämälle jätteenkuljetukselle eivät edel leen kään täyty Pälkäneen kunnan alueella. Tämän vuoksi Pälkäneen kun nal le ei voida myöntää poikkeusta jätehuoltojaoston teke mäs tä päätöksestä. Jätehuoltojaoston tekemän pää töksen mukaisesti kiinteistön haltijan järjestämä sako- ja umpikaivolietteen jätteen kul je tus päättyy Pälkäneen kunnan alueella Sako- ja umpi kai vo liet teen kiinteistöittäinen kuljetus toteutetaan alkaen kunnan järjestämänä jätteenkuljetuksena Pälkäneen kunnan alueella. Sa ko- ja umpikaivolietteiden vastaanottopaikat määritellään jaoston te kemän päätöksen 7 mukaisesti. Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaoston päätös lähe te tään lautakunnan jäsenille esityslistan mukana. Esitys kokouksessa. Tekninen johtaja selvitti lautakunnalle Tampereen kaupungin ym pä ris tö lauta kun nan jätehuoltojaoston päätöstä ja sen sisältöä. Lisäksi tekninen joh taja selvitti toimintoja joita hän oli asian johdosta tehnyt. Keskustelun aikana puhuttiin paljon sako- ja umpikaivolietteiden kul je tusjär jes tel mis tä ja jätehuoltojaoston päätöksestä.

7 Keskustelun aikana tekninen johtaja esitti, että: Tekninen lautakunta päättää tehdä kunnallisvalituksen Tampereen kaupun gin ympäristölautakunnan jätehuoltojaoston päätöksestä, joka koski Päl kä neen kunnan hakemusta sako- ja umpikaivolietteen kuljetuksen järjes tä mi sen jatkamisesta kiinteistökohtaisena toimintana alkaen. Pitkän keskustelun aikana puheenvuoroja käyttivät Pohjola, Lindfors, Ailio, Ahlqvist, Tuominen, Saarikko, Pihkala ja Vesava. Tekninen lautakunta päätti: 1) tehdä kunnallisvalituksen Tampereen kaupungin ym pä ris tö lau ta kunnan jätehuoltojaoston päätöksestä, joka koski Pälkäneen kunnan hake mus ta sako- ja umpikaivolietteen kuljetuksen järjestämisen jat ka mises ta kiinteistökohtaisena toimintana alkaen ja 2) antaa tekniselle johtajalle valtuudet tehdä ko kunnallisvalitus. KH Tekninen lautakunta on päättänyt valittaa Tampereen kau pun gin yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaoston päätöksestä , joka koski kunnan sako- ja umpikaivolietteen kiinteistön hal ti jan järjestämän jätteenkuljetusten jatkamista alkaen. Jaosto päät ti, ettei Pälkäneen kunnalle myönnetä poikkeusta jätehuoltojaoston tekemästä päätöksestä. Kuntalain 23 nojalla kunnanhallitus valvoo kunnan etua ja, joillei joh tosään nöis sä toisin määrätä, edustaa kuntaa ja käyttää sen puhevaltaa. Pälkäneen kunnan johtosäännöissä ei ole määräyksiä siitä, mikä toimielin tai viranhaltija voi käyttää kunnan puhevaltaa, jonka vuoksi on yksin kunnan hal li tuk sen tehtävänä käyttää kunnan puhevaltaa. Edellä mainitun johdosta tekninen lautakunta on päätöksellään ylittänyt toimivaltansa päättäessään valittaa Pälkäneen kunnan puoles ta Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaoston päätök ses tä. Osana kunnanhallituksen suorittamaa sen alaisten viranomaisten pää tösten laillisuusvalvontaa voi kunnanhallitus kuntalain 51 nojalla ottaa kunnan hal li tuk sen käsiteltäväksi asian, joka on em. lain nojalla siirretty kunnan hal li tuk sen alaisen viranomaisen tai kunnanhallituksen jaoston toi mi valtaan ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen. Jarno Moisala, hallintojohtaja p , Kunnanjohtaja

8 Kunnanhallitus päättää 1. käyttää kuntalain 51 nojalla otto-oikeutta ja kumota teknisen lau takun nan päätöksen koskien kunnallisvalituksen te kemis tä Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaoston pää tök ses tä , joka koski kunnan sako- ja um pi kai vo lietteen kiinteistön haltijan järjestämän jätteenkuljetusten jatkamista alkaen; 2. tehdä kunnallisvalituksen Tampereen kaupungin yh dys kun ta lau ta kunnan jätehuoltojaoston päätöksestä , joka koski kunnan sa ko- ja umpikaivolietteen kiinteistön haltijan järjestämän jät teen kul jetus ten jatkamista alkaen ja 3. oikeuttaa kunnanjohtajan laatimaan ja allekirjoittamaan em. kun nal lisva li tuk sen. TEKLA Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti Hämeenlinnan hallinto-oikeus on lähettänyt Pälkäneen kunnanhallitukselle sel vi tys pyyn nön, joka koskee Tampereen yhdyskuntalautakunnan jä te huolto jaos ton lausuntoa, joka koskee sako - ja umpikaivolietteiden kul je tuk sen järjestämistä. Hämeen hallinto-oikeuden selvityspyynnön mukaan kun nan tulee antaa lausunto mennessä. Jos kunta ei halua an taa selitystä, kunnan on kuitenkin allekirjoitettava Hallinto-oikeuden lä het teessä oleva todistus asiakirjojen vastaanottamisesta sekä palautettava to distus vastauskuoressa tai lähetettävä samansisältöinen sähköpostiviesti hallin to-oi keu den sähköpostiosoitteeseen. Hämeenlinnan hallinto-oikeuden selvityspyyntö ja sen mukana tullut Tampe reen yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaoston lausunto valituksineen lähe te tään lautakunnan jäsenille esityslistan mukana. Sako- ja umpikaivolietteiden kuljetuksen järjestämisen jatkaminen kiin teistö koh tai se na järjestelmänä on ollut käsittelyssä jo useaan otteeseen tek nises sä lautakunnassa sekä kunnanhallituksessa. Tampereen yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaoston lausunto on varsin pit kä ja monisanainen ja siihen lausunnon antaminen vaatii perusteellista pa neu tu mis ta ja työtä. Tästä syystä on syytä hakea lausunnon antamiseen li sä ai kaa Hämeenlinnan hallinto-oikeudelta asti ja valmistella lau sun to perusteellisesti ja tarkasti. Tekninen toimi haki asian käsittelyä varten lisäaikaa Hämeenlinnan hal linto-oi keu del ta asti sähköpostilla ja Hallinto-oikeus myön si samana päivänä sähköpostilla Pälkäneen kunnalle lisäajan sel vitys tä varten asti. Tekninen lautakunta:

9 Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että: 1) kunnanhallitus päättää hyväksyä teknisen toimen hakeman lisäajan selvityksen antamista varten Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle koskien sako- ja umpikaivolietteiden kuljetuksen järjestämistä 2) että Pälkäneen kunta antaa Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle selvityksen koskien Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaoston lausuntoa, joka koski Pälkäneen kunnan sako- ja umpi kai vo liet tei den kuljetuksen järjestämistä Pälkäneen kunnan alueella. Tekninen johtaja selvitti lautakunnalle asian sisältöä,yksityiskohtia ja asiaan vaikuttavia tekijöitä. Pitkän keskustelun aikana puheenvuoroja käyttivät Tuominen, Saarikko, Ailio, Pohjola, Pihkala ja Vesava. Keskustelun jälkeen tekninen lautakunta päätti esittää kunnanhallitukselle, et tä: 1) kunnanhallitus päättää hyväksyä teknisen toimen hakeman lisäajan selvityksen antamista varten Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle koskien sako- ja umpikaivolietteiden kuljetuksen järjestämistä 2) että Pälkäneen kunta antaa Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle selvityksen koskien Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaoston lausuntoa, joka koski Pälkäneen kunnan sako- ja umpi kai vo liet tei den kuljetuksen järjestämistä Pälkäneen kunnan alueella. 3) sako- ja umpikaivolietteiden kuljetuksesta ja käsittelystä kiinteistökohtaisesti tehtäisiin selvitys koko Pälkäneen kunnan alueelta. KH Tekninen johtaja tulee kokoukseen selvittämään asiaa. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää hyväksyä teknisen lautakunnan esityksen. Käsittely Matti Vesava esitteli asia kokouksessa ja poistui pykälän käsittelyn jälkeen klo Käsittelyn aikana kunnanjohtaja muutti päätösehdotustaan seuraavasti: 1. kunnanhallitus päättää hyväksyä teknisen toimen hakeman lisäajan selvityksen antamista varten Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle koskien sako- ja umpikaivolietteiden kuljetuksen järjestämistä. 2. kunnanhallitus antaa yleishallinnolle ja tekniselle toimelle tehtäväksi

10 valmistella hallinto-oikeudelle selvityksen koskien Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaoston lausuntoa, joka koski Pälkäneen kunnan sako- ja umpikaivolietteiden kuljetuksen järjestämistä Pälkäneen kunnan alueella. 3. kunnanhallitus antaa tekniselle toimelle tehtäväksi tehdä selvityksen sako- ja umpikaivolietteiden kuljetuksesta ja käsittelystä kiinteistökohtaisesti koko Pälkäneen kunnan alueella. KH Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti. Kunnanhallitus on pitämässä kokouksessaan päättänyt mm., että yleishallinto ja tekninen toimi valmistelisivat hallinto-oikeudelle sel vi tyksen, koskien Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan jä te huol tojaos ton lausuntoa, joka koski Pälkäneen kunnan sako- ja um pi kai vo liet teiden kuljetuksen järjestämistä Pälkäneen kunnan alueella. Tekninen johtaja on omalta osaltaan miettinyt selvityksen sisältöä ja etsinyt nii tä oleellisia tekijöitä, jotka vaikuttavat sako- ja umpikaivolietteiden kul jetuk seen ja käsittelyyn. Teknisen johtajan käsityksen mukaan ainakin seuraa vat seikat tulisi ottaa huomioon, kun Pälkäneen kunnan selvitys an netaan: kuljetusten nykyhinta Pälkäneen kunnan alueella ja mahdollinen yh teinen hinta, jota käytetään koko Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n alueella; ovat ko kaikki alueet yhdenvertaisessa asemassa vai onko ns. syr jäalueil la korotettu hinta kalusto, jolla sako- ja umpikaivolietteitä kuljetetaan; kaikkiin tyh jen nyspaik koi hin ei varmastikaan pääse kuorma-autoilla, vaan tarvitaan mm. trak to ri ve tois ta lietesäiliökalustoa logistiikka ja tyhjennysvälit; miten sovittaa yhteen eri kiinteistöjen kai vojen tyhjennykset ja reitit; eri puolilla Pälkänettä on monenlaista asutusta oma ko ti ta lois ta mummonmökkeihin ja maataloista loma-asuntoihin, näil lä kaikilla on erilainen ja toisistaan poikkeava sako- ja umpikaivojen täyt ty mis ryt mi riippuen mm. asukasmääristä ja kohteen käytöstä sako- ja umpikaivolietteiden käsittely; Pälkäneen kunnan puh dis ta moil le voi sako- ja umpikaivolietettä tuoda vain vesihuoltolaitoksen an ta mien määräysten ja ohjeiden mukaisesti, puhdistamoiden kapasiteetti kä si tellä ko lietteitä vaihtelee suuresti ja varsinkin puhdistamoiden lie te säi liöiden tilakapasiteetti on rajattua, sako - ja umpikaivolietteiden kä sit te ly ei saa vaarantaa millään lailla puhdistamojen toimintaa vaan kä sit te lyt tulee tapahtua hallitusti ja oikeaoppisesti kuntien työmäärän kasvu; miten paljon kuntien viranhaltijoiden (ym päris tön suo je lu sih tee ri, rakennustarkastus, vesihuoltolaitos ) työmäärät kas va vat, jos sako- ja umpikaivolietteiden kuljetuksen järjestäminen tulee kunnan tehtäväksi, lisääntyykö työmäärät ja miten paljon ja jou tuu ko kunta maksamaan järjestelmästä jätehuoltoyhtiölle lisämaksua kunnanhallitus päätti, että tekninen toimi tekee selvityksen sako- ja umpi kai vo liet tei den kuljetuksesta ja käsittelystä kiinteistökohtaisesti; tämä var mas ti selventää koko kunnan alueen lieteasiaa ja on niitä omalta osal taan parantamassa ja kehittämässä toimintaa kuntien välinen yhteistyö sako- ja umpikaivolietteiden kuljetuksissa ja kä sit te lys sä; tällä toiminnalla voidaan kehittää yhdessä naapurikuntien kans sa asiaa ja tehdä yhteistyötä mm. eri puhdistamoilla

11 Tekninen lautakunta esittää kokouksessaan kun nan hal li tuk sel le, että kunnanhallitus asiaa käsitellessään ja selvitystä tehdessään ottaisi huo mi oon teknisen johtajan asiaan liittyvät ja selosteosassa olevat seikat. Kuntalain 23 nojalla kunnanhallitus valvoo kunnan etua ja, jollei joh tosään nöis sä toisin määrätä, edustaa kuntaa ja käyttää sen puhevaltaa. Pälkä neen kunnan johtosäännöissä ei ole määräyksiä siitä, mikä toimielin tai vi ran hal ti ja voi käyttää kunnan puhevaltaa, jonka vuoksi on yksin kun nanhal li tuk sen tehtävänä käyttää kunnan puhevaltaa. Hämeenlinnan hallinto-oikeus on Pälkäneen kunnan lisäaikapyynnön mukai ses ti antanut lausunnon antamiseen aikaa asti. Tuomas Hirvonen, vt.hallintojohtaja puh , Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää oikeuttaa kunnanjohtajan ja vt. hallintojohtajan laati maan ja allekirjoittamaan kunnanhallituksen puolesta selityksen Hä meenlin nan hallinto-oikeuden selityspyyntöön yhdyskuntalautakunnan jä te huol tojaos ton lausunnon johdosta. Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti.

TEKLA Alueellisen jätehuoltojaoston päätös perustui mm. Pöyry Finland Oy:n te kemään perusteelliseen selvitykseen.

TEKLA Alueellisen jätehuoltojaoston päätös perustui mm. Pöyry Finland Oy:n te kemään perusteelliseen selvitykseen. Tekninen lautakunta 138 09.12.2014 Kunnanhallitus 335 10.12.2014 Tekninen lautakunta 43 13.05.2015 Kunnanhallitus 137 28.05.2015 Tekninen lautakunta 89 13.10.2015 Kunnanhallitus 250 22.10.2015 Tekninen

Lisätiedot

Sakokaivoliete 10,29 / m3 ( nyt kunnassa 8,5 / m3 ) Umpikaivoliete 6,40 / m3 ( nyt kunnassa 4,5 / m3 )

Sakokaivoliete 10,29 / m3 ( nyt kunnassa 8,5 / m3 ) Umpikaivoliete 6,40 / m3 ( nyt kunnassa 4,5 / m3 ) Tekninen lautakunta 107 08.11.2016 Kunnanhallitus 273 10.11.2016 Lausuntopyyntö sako- ja umpikaivolietteiden taksaesityksestä 1.1.2017 alkaen 7/14.06/2013 TEKLA 08.11.2016 107 Alueellinen jätehuoltojaosto

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tekninen lautakunta 09.01.2017 AIKA 09.01.2017 kello 18:00-20:10 PAIKKA Pälkäneen kunnan kunnanhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 1 Pälkäneen liikuntakeskus Kostia-areenan

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Pälkäneen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Pälkäneen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Tekninen lautakunta 11.04.2016 AIKA 11.04.2016 kello 18:00-18:40 PAIKKA Pälkäneen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 28 Lausunto Kukkiasaaren

Lisätiedot

Sakokaivoliete 10,29 / m3 ( nyt kunnassa 8,5 / m3 ) Umpikaivoliete 6,40 / m3 ( nyt kunnassa 4,5 / m3 )

Sakokaivoliete 10,29 / m3 ( nyt kunnassa 8,5 / m3 ) Umpikaivoliete 6,40 / m3 ( nyt kunnassa 4,5 / m3 ) Tekninen lautakunta 107 08.11.2016 Kunnanhallitus 273 10.11.2016 Tekninen lautakunta 80 16.10.2017 80 Lausuntopyyntö sako- ja umpikaivolietteiden käsittelymaksuista 7/14.06/2013, 187/14.05/2017 TEKLA 08.11.2016

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Kunnanhallitus 12.01.2017 AIKA 12.01.2017 kello 18:35-20:50 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Sivu 1 Pälkäneen liikuntakeskus Kostia-areenan urakkatarjoukset

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Kunnanhallitus 16.03.2016 AIKA 16.03.2016 kello 18:00-20:10 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Sivu 49 Kunnan konserniyhtiö Pälkäneen Asuntotuotanto

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Kiinteistön liittäminen järjestettyyn jätehuoltoon / Tontti 2 1: /54.544/2016 YMPLTK

Ympäristölautakunta Kiinteistön liittäminen järjestettyyn jätehuoltoon / Tontti 2 1: /54.544/2016 YMPLTK Ympäristölautakunta 26 21.02.2017 Kiinteistön liittäminen järjestettyyn jätehuoltoon / Tontti 2 1:164 228/54.544/2016 YMPLTK 10.05.2016 74 Asia Alueellinen jätehuoltoviranomainen kehotti 23.2.2016 kiin

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristövaliokunta Kunnan järjestämään jätehuoltoon liittyminen

Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristövaliokunta Kunnan järjestämään jätehuoltoon liittyminen Ympäristölautakunta 17 01.03.2017 Ympäristölautakunta 35 05.04.2017 Ympäristövaliokunta 7 14.06.2017 Kunnan järjestämään jätehuoltoon liittyminen 51/11.03.02/2017 YMPLTK 01.03.2017 17 Asia ja sen käsittely

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 155 09.06.2016 Kunnanvaltuusto 37 15.06.2016 Kunnanhallitus 49 22.02.2017 Kunnanvaltuusto 8 09.03.2017 Väliaikaisen rahoituksen myöntäminen yleishyödyllisille Leader-hankkeille 95/02.05.03/2016,

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00. Kunnanhallitus 31 13.02.2017 Kunnanhallitus 71 27.02.2017 Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) Kunnanhallitus 13.02.2017 31 118/00.00.01/2016 Kunnanvaltuusto hyväksyi 20.6.2016 Kirkkonummen

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

SDP:n valtuustoryhmän valtuustoaloite kirkonkylän keskustaan tilapäisen puutarhajätteen keräyspisteen järjestämiseksi / Pihtipudas

SDP:n valtuustoryhmän valtuustoaloite kirkonkylän keskustaan tilapäisen puutarhajätteen keräyspisteen järjestämiseksi / Pihtipudas Tekninen lautakunta 22 22.02.2017 SDP:n valtuustoryhmän valtuustoaloite kirkonkylän keskustaan tilapäisen puutarhajätteen keräyspisteen järjestämiseksi / Pihtipudas 661/003/2016 Tekninen lautakunta 22.02.2017

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 Ympäristölautakunta 75 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 32/60.602/2013 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus KH 117 KUUMA-komissio 1.3.

Kunnanhallitus Valtuusto KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus KH 117 KUUMA-komissio 1.3. Kunnanhallitus 117 07.05.2018 Valtuusto 55 30.05.2018 KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus 2017 KH 117 KUUMA-komissio 1.3.2018 Kuntalain 87 i :n mukaan liikelaitoksen tilikausi on

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 Ympäristölautakunta 72 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 35/60.602/2013 Ympäristölautakunta 72 Asia Hakija

Lisätiedot

Sako ja umpikaivolietteiden jätteenkuljetusjärjestelmästä päättäminen Haminan kaupungin alueella

Sako ja umpikaivolietteiden jätteenkuljetusjärjestelmästä päättäminen Haminan kaupungin alueella Kymen jätelautakunta 3 28.01.2016 Sako ja umpikaivolietteiden jätteenkuljetusjärjestelmästä päättäminen Haminan kaupungin alueella 7629/14.06.00/2015 Kyjäte 3 Jätelaki (646/2011) velvoittaa kunnan järjestämään

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Lausunto kiinteän jätteen kuljetusjärjestelmästä / Päijät-Hämeen jätelautakunta

Lausunto kiinteän jätteen kuljetusjärjestelmästä / Päijät-Hämeen jätelautakunta Tekninen lautakunta 166 13.12.2016 Lausunto kiinteän jätteen kuljetusjärjestelmästä / Päijät-Hämeen jätelautakunta 1707/14.06.00/2016 Tekla 13.12.2016 166 Valmistelija: rakennuspäällikkö Ari Matteinen,

Lisätiedot

Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle

Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle Tekninen lautakunta 118 24.10.2018 Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle Tekninen lautakunta 24.10.2018 118 Tekninen johtaja Reima Ojala 11.10.2018: Kaupunginhallitus on käsitellyt

Lisätiedot

Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015. Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015

Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015. Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015 Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015 Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015 KHALL 88 Hallintojohtaja Kuntalain 28 :n mukaan kunnan asukkaalla on oikeus tehdä kunnalle aloitteita

Lisätiedot

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta Ympäristölautakunta 222 14.06.2016 Kaupunginhallitus 6 20.06.2016 Johtosääntömuutokset / ympäristölautakunta 361/00.01.01/2016 Ympla 14.06.2016 222 Valmistelija: Rakennustarkastaja Jorma Hankaniemi Maankäyttö-

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Valmistelija rakennustarkastaja Markku Vaittinen: Tornion kaupunki teknisten palvelujen lautakunta

Valmistelija rakennustarkastaja Markku Vaittinen: Tornion kaupunki teknisten palvelujen lautakunta Teknisten palvelujen ltk 80 24.05.2017 Kaupunginhallitus 209 21.06.2017 Kaupunginhallitus 231 14.08.2017 POIKKEAMISLUPAHAKEMUS NRO P8/2017 ALASAUKKO-OJA ANNE 218/10.03.00/2017 TEKN 24.05.2017 80 Valmistelija

Lisätiedot

Valmistelija: Ari Pöllänen, tekninen johtaja/toimialajohtaja, p , s-posti:

Valmistelija: Ari Pöllänen, tekninen johtaja/toimialajohtaja, p , s-posti: Tekninen lautakunta 15 17.02.2016 Vesihuoltoliikelaitoksen 17 15.03.2016 johtokunta Tekninen lautakunta 36 20.04.2016 Tekninen lautakunta 58 22.06.2016 Kunnanhallitus 127 08.08.2016 Kunnanvaltuusto 29

Lisätiedot

Avustuksen myöntäminen Sydän-Satakunnan Urheiluhallit Oy:n toiminnan turvaamiseksi ajalle

Avustuksen myöntäminen Sydän-Satakunnan Urheiluhallit Oy:n toiminnan turvaamiseksi ajalle Vapaa-aikalautakunta 15 27.01.2015 Avustuksen myöntäminen Sydän-Satakunnan Urheiluhallit Oy:n toiminnan turvaamiseksi ajalle 6.10.2014 30.4.2015 67/531/2014 KH 06.10.2014 211 Sydän-Satakunnan Urheiluhallit

Lisätiedot

Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi

Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi Perusturvalautakunta 30 08.05.2014 Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi 89/05.09.00/2013 Perusturvalautakunta 30 Valmistelija: perusturvajohtaja

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 Kaupunginhallitus 327 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 100 16.09.2015 Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 297/00.01.02/2015 PERLJ 16.06.2015 59 Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa

Lisätiedot

1. toteutuvatko monipuoliset jätehuoltopalvelut ja mahdollisuus kiinteis töit täi seen jätehuoltoon kunnassa

1. toteutuvatko monipuoliset jätehuoltopalvelut ja mahdollisuus kiinteis töit täi seen jätehuoltoon kunnassa Jätelautakunta 23 16.06.2015 Jätteenkuljetuksen järjestäminen Someron kaupungissa 74/14.06.00/2015 JÄTELK 23 Forssan kaupungin jätelautakunta teki 11.6.2013 ( 10) jätelain 149 :n mukaisen päätöksen jatkaa

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

Jokilaaksojen jätelautakunta 16 19.05.2014 Jokilaaksojen jätelautakunta 21 17.06.2014

Jokilaaksojen jätelautakunta 16 19.05.2014 Jokilaaksojen jätelautakunta 21 17.06.2014 Jokilaaksojen jätelautakunta 16 19.05.2014 Jokilaaksojen jätelautakunta 21 17.06.2014 Sako- ja umpikaivolietteiden kuljetusta koskevan rekisterin, kuljetusjärjestelmän tarkastelun sekä viranomaiselle syntyvien

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 24 19.05.2016 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 19.05.2016 24 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kunnanhallitus 137 29.05.2017 Kunnan luottamushenkilövalinnat 1/00.00.01/2017 KHALL 29.05.2017 137 Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa

Lisätiedot

Valmistelu: Sosiaali- ja terveysjohtaja Eliisa Tornberg, p. 050-3771 513

Valmistelu: Sosiaali- ja terveysjohtaja Eliisa Tornberg, p. 050-3771 513 Sosiaali- ja terveyslautakunta 41 23.04.2013 Kunnanhallitus 121 06.05.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 68 27.08.2013 Kunnanhallitus 217 16.09.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 60 26.08.2014 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen ,

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen , Kaupunginhallitus 5 09.06.2014 Kaupunginhallitus 10 23.02.2015 Kaupunginhallitus 7 04.04.2016 Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina 2014-2017 / Ajankäytön järjestäminen

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen edustajien valinta yksityisoikeudellisiin yhteisöihin ajalle

Kaupunginhallituksen edustajien valinta yksityisoikeudellisiin yhteisöihin ajalle Kaupunginhallitus 170 21.08.2017 Kaupunginhallitus 175 04.09.2017 Kaupunginhallitus 15 22.01.2018 Kaupunginhallituksen edustajien valinta yksityisoikeudellisiin yhteisöihin ajalle 1.6.2017-31.5.2019 221/00.04.02/2017

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 239 28.11.2016 Kunnanvaltuusto 59 12.12.2016 TALOUSARVIOMUUTOKSET 2016 167/02.02/2016 KHALL 239 Vuoden 2016 talousarvioon on tullut tarve tehdä muutoksia sekä meno jen että tulojen osalta.

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 Kaupunginhallitus 23 26.01.2015 Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 652/01.011/2012 KAUPHALL 26.01.2015 23 Seloste 1. Aino Mattila -säätiö Seloste Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen Kaupunginhallitus 119 31.03.2014 Kaupunginvaltuuston kokouksen 27.1.2014 päätösten täytäntöönpano 1224/07.02.03/2014 KHALL 119 Kuntalain 23.1 :n mukaan kunnanhallitus vastaa kunnan hal lin nos ta ja taloudenhoidosta

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33 VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 216, 217, 220, 224, 225, 227, 228 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Työryhmä on kokouksessaan laatinut luettelon rea li soi tavis ta kiinteistöistä ja omaisuudesta.

Työryhmä on kokouksessaan laatinut luettelon rea li soi tavis ta kiinteistöistä ja omaisuudesta. TEKNINEN LAUTAKUNTA 125 20.11.2014 KAUPUNGINHALLITUS 473 01.12.2014 KAUPUNGINHALLITUS 6 09.01.2017 Kaupungin omaisuuden myynti 1832/10/2014 TELA 125 Kaupunki on perustanut 24.10.2013 77 kiinteistöjen hallinta

Lisätiedot

Lautakunta on päättänyt vapauttamisen periaatteista 23.4.2015 kokouk

Lautakunta on päättänyt vapauttamisen periaatteista 23.4.2015 kokouk Ympäristölautakunta 193 27.10.2015 Ympäristölautakunta 233 15.12.2015 MIRJA JA RAIMO LIETZÉNIN VAPAUTUSHAKEMUS VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTÄMISESTÄ / LAUSUNTO MIRJA JA RAIMO LIETZÉNIN VALITUKSESTA

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU

LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU Kaavoitus- ja rakennusjaosto 26 02.03.2017 Kaavoitus- ja rakennusjaosto 40 06.04.2017 LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU 3047/10.03.00.02/2016

Lisätiedot

Hallitus päättää antaa seuraavat määräykset viranhaltijoiden toimivallan rajois. 1. Sopimusten päätösvaltuuksien ja allekirjoitusoikeuksien delegointi

Hallitus päättää antaa seuraavat määräykset viranhaltijoiden toimivallan rajois. 1. Sopimusten päätösvaltuuksien ja allekirjoitusoikeuksien delegointi Hallitus 87 16.06.2017 VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALLAN RAJOJEN MUUTTAMINEN Hallitus 87 Esittelijä Toimitusjohtaja Raimo Inkinen Valmistelija Johtava lakimies Sari Forsström, p. 050 463 1667 Ehdotuksen perustelut

Lisätiedot

MARKO RANTASEN VAPAUTUSHAKEMUS VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTÄMISESTÄ / LAUSUNTO MARKO RANTASEN VALITUKSESTA TURUN HALLINTO-OIKEUDELLE

MARKO RANTASEN VAPAUTUSHAKEMUS VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTÄMISESTÄ / LAUSUNTO MARKO RANTASEN VALITUKSESTA TURUN HALLINTO-OIKEUDELLE Ympäristölautakunta 161 06.10.2015 Ympäristölautakunta 222 26.11.2015 MARKO RANTASEN VAPAUTUSHAKEMUS VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTÄMISESTÄ / LAUSUNTO MARKO RANTASEN VALITUKSESTA TURUN HALLINTO-OIKEUDELLE

Lisätiedot

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Mäntykodin palvelutuotannon kilpailuttaminen 53/00.01.00/2015 Yhtymähallitus 26.08.2015

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet vuodelle 2015 KHALL

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017

Kunnanhallitus Valtuusto VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017 Kunnanhallitus 91 22.05.2017 Valtuusto 29 12.06.2017 VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017 KH 22.05.2017 91 (Valmistelija hallintojohtaja Marjatta Savolainen) Valittaessa kunnan toimielimiä

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 Kaupunginhallitus 327 07.09.2015 Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 297/00.01.02/2015 PERLJ 16.06.2015 59 Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa 2014 vuoden 2015 talousarvion.

Lisätiedot

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00.

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00. Sivistyslautakunta 85 21.10.2014 Sivistyslautakunta 90 12.11.2014 Sivistyslautakunta 103 10.12.2014 Kunnanhallitus 41 16.03.2015 Valtuusto 12 30.03.2015 Uimahallin aukioloajat Sivistyslautakunta 21.10.2014

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 Sivistys- ja hyvinvointilautakunta AIKA 07.01.2019 klo 17:00 PAIKKA Messi KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4.

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4. KEURUUN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA Kaupunginhallitus 82 05.03.2012 Kaupunginhallitus 96 26.03.2012 Valtuusto 9 02.04.2012 Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen

Lisätiedot

Valmistelija: Harri Anttila, kunnanjohtaja p , s-posti:

Valmistelija: Harri Anttila, kunnanjohtaja p , s-posti: Kunnanhallitus 113 22.05.2017 Kunnanvaltuusto 38 05.06.2017 Kunnanhallitus 214 09.10.2017 Keskusvaalilautakunnan vaali 96/00.00.01/2017 Kh 22.05.2017 113 Valmistelija: Harri Anttila, kunnanjohtaja p. 0400

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Lausunto jätehuoltomääräysten muuttamisesta

Lausunto jätehuoltomääräysten muuttamisesta Kaavoitus- ja 18 02.03.2017 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 89 20.03.2017 Lausunto jätehuoltomääräysten muuttamisesta 687/11.01.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 02.03.2017 18 Ympäristöpäällikkö

Lisätiedot

Lausunto vesiliikennelain mukaisesta hakemusasiasta / Nopeusrajoitus Airismaan länsikärjen ja Väliluodon väliseen kapeikkoon

Lausunto vesiliikennelain mukaisesta hakemusasiasta / Nopeusrajoitus Airismaan länsikärjen ja Väliluodon väliseen kapeikkoon Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 29 12.03.2015 Lausunto vesiliikennelain mukaisesta hakemusasiasta / Nopeusrajoitus Airismaan länsikärjen ja Väliluodon väliseen kapeikkoon 114/10.05.01/2015 Kaavoitus-

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1 AIKA 16.11.2015 klo 17:30 PAIKKA Kärsämäki-sali, Frosteruksenkatu 25 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 276 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 125 10.04.2018 Ehdokkaiden nimeäminen Oy Levi Ski Resort Ltd:n hallituksen jäseniksi, yhtiökokousedustajan nimeäminen ja toimiohjeiden antaminen yhtiökokousedustajalle 113/00.00.01/2017

Lisätiedot

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/2015 1 Kunnanhallitus 05.10.2015 Kokousaika 05.10.2015 klo 17:30-17:41 Kokouspaikka kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 187 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille

Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille Perusturvalautakunta 4 24.04.2018 Kaupunginhallitus 4 07.05.2018 Perusturvalautakunta 5 16.10.2018 Kaupunginhallitus 11 22.10.2018 Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille

Lisätiedot

Henkilökuljetuspalveluiden järjestämisen kannalta on tar koi tuksenmukaista käyttää yhden vuoden optiota. Valmistelijan päätösehdotus:

Henkilökuljetuspalveluiden järjestämisen kannalta on tar koi tuksenmukaista käyttää yhden vuoden optiota. Valmistelijan päätösehdotus: Yhtymähallitus 75 08.04.2014 Yhtymähallitus 253 09.12.2014 Yhtymähallitus 41 26.02.2015 Yhtymähallitus 71 21.04.2015 Taksiliikenteen kilpailutus 517/02.08.03/2014 Yhall 08.04.2014 75 Sosiaalityön päällikkö

Lisätiedot

Hallintosäännön uudistaminen

Hallintosäännön uudistaminen Kaupunginhallitus 51 20.02.2017 Kaupunginhallitus 59 27.02.2017 Kaupunginhallitus 75 06.03.2017 Hallintosäännön uudistaminen 64/00.01.01.00/2013 Kaupunginhallitus 20.02.2017 51 Kaupunginlakimies Turo Järvinen:

Lisätiedot

Lausunto alueelliselle jätehuoltojaostolle sako- ja umpikaivolietteiden taksaesityksestä alkaen

Lausunto alueelliselle jätehuoltojaostolle sako- ja umpikaivolietteiden taksaesityksestä alkaen Tekninen lautakunta 125 24.11.2016 Lausunto alueelliselle jätehuoltojaostolle sako- ja umpikaivolietteiden taksaesityksestä 1.1.2017 alkaen 524/72.723/2016 TEKLTK 24.11.2016 125 24.11.2016 Yhdyskuntatekniikan

Lisätiedot

Vuoden 2015 arviointikertomus / Konsernihallinnon lausunto

Vuoden 2015 arviointikertomus / Konsernihallinnon lausunto astuslautakunta 2013-2016 32 16.11.2015 astuslautakunta 2013-2016 4 20.01.2016 astuslautakunta 2013-2016 8 09.03.2016 astuslautakunta 2013-2016 13 06.04.2016 astuslautakunta 2013-2016 18 25.05.2016 astuslautakunta

Lisätiedot

8 27.02.2014. Lausunnon antaminen Kuopion hallinto-oikeudelle asiakirjapyyntöä koskevassa valitusasiassa

8 27.02.2014. Lausunnon antaminen Kuopion hallinto-oikeudelle asiakirjapyyntöä koskevassa valitusasiassa Joensuun alueellinen jätelautakunta 8 27.02.2014 Lausunnon antaminen Kuopion hallinto-oikeudelle asiakirjapyyntöä koskevassa valitusasiassa 1464/14.06.00/2013 JATELK 8 Jätelautakunta on päättänyt kokouksessaan

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto.

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto. Kunnanhallitus 284 09.09.2013 Tarkastuslautakunta 32 11.09.2013 Sisäisen valvonnan ohjeet ja tarkastussääntö 1272/01/010/2008 KHALL 284 1272/01/010/2008 KHALL 607 Johtoryhmän ja tilintarkastajien keskusteluissa

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus jätehuoltopäällikön varastosiirtopäätökseen 1553 (Baidel Oy / Havila Harri)

Oikaisuvaatimus jätehuoltopäällikön varastosiirtopäätökseen 1553 (Baidel Oy / Havila Harri) Tekninen lautakunta 166 26.08.2014 Oikaisuvaatimus jätehuoltopäällikön varastosiirtopäätökseen 1553 (Baidel Oy / Havila Harri) 5583/14.06/2014 Tela 166 Baidel Oy /Harri Havila on tehnyt oikaisuvaatimuksen

Lisätiedot