Helsingin yliopiston alumnit tekevät matkan Karibialle maaliskuuta 2015.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helsingin yliopiston alumnit tekevät matkan Karibialle 1.-12. maaliskuuta 2015."

Transkriptio

1 Alumnimatka Kuubaan Helsingin yliopiston alumnit tekevät matkan Karibialle maaliskuuta Tervetuloa ainutlaatuiselle matkalle kokemaan se eksoottinen ja moniulotteinen Kuuba, joka tuskin pitkään säilyy nykyisellään. Matkan järjestää Helsingin yliopiston alumniyhdistys yhteistyössä lääketieteellisen tiedekunnan kanssa. Matkaseurue koostuu niin lääkäreistä, matemaatikoista, teologeista kuin historioitsijoista ja juristeista. Huolella valitut matkakohteet, asiantuntijaluennoitsijat ja akateeminen matkaseura yhdistettynä mukavaan matkustusmuotoon luovat erinomaiset puitteet elämykselle.

2 Kuuba on pokkeuksellisen mielenkiintoinen matkakohde. Minne Karibialla menetkin, huomaat, että siellä kaikki on toisin. Siellä eletään Karibian rytmissä ja nauru on herkässä. Perinteinen kuva liidunvalkeista palmurannoista ja turkoosinsinertävästä merestä ovat täyttä totta. Samalla sisämaa tarjoaa sademetsiä ja laajan kirjon eri kasvi- ja eläinlajeja joita ei löydä muualta. Suurin osa kulttuuriperintöä on peräisin niiltä orjilta, jotka ja 1700-luvulla tuotiin saarille työvoimaksi. Muualta tulleista vaikutteista ja yleisestä nykyaikaistamisesta huolimatta tämä perintö ei ole katoamassa. Kuuban historia ulottuu kauas aikaan ennen Castroa ja Che Guevaraan, ennen Kolumbusta ja aikaa, jolloin espanjalaiset valloittivat Latinalaisen Amerikan. On vaikea olla ihastumatta Kuubaan ja sen rikkaaseen luontoon, kulttuuriin, rakennustaiteeseen, mereen ja rantoihin puhumattakaan asukkaista. Matkalle osallistuu myös Lääketieteellisen tiedekunnan Vuoden Alumni 2012, Infektiotautiopin professori ja trooppisten tautien asiantuntija Heikki Peltola. Hän on tutkinut paljon lasten vaikeita infektioita, myös kehitysmaissa, ja julkaissut tuloksiaan lääketieteen arvostetuimmissa julkaisuissa. Kuuba on Peltolalle tuttu (tavannut jopa Fidel Castron) ja hän luennoikin meille matkan aikana. Matkalle on myös kutsuttu mukaan Kuuban asiantuntija, jonka nimi vahvistuu myöhemmin. Lisäksi kaikissa kohteissa on paikalliset englanninkieliset oppaat vierailujen aikana. Kaikista käytännön asioista vastaa matkanjohtaja, Alumniyhdistyksen toiminnanjohtaja Pia Österman. Tämä on matka jota ei voi jättää kokematta!

3 Päivittäinen matkaohjelma maaliskuuta 2015 Päivä 1 Helsinki - Havanna (1.3.) Aikainen lähtö KLM:n lennolla Amsterdamin tai Pariisin tai Amsterdamin ja Pariisin kautta Havannaan. Saavumme Kuubaan myöhään iltapäivällä ja siirrymme kentältä hotelliin, jossa syömme tervetuliaisillallisen. Ennen illallista saamme kuulla professori Peltolan luennon: Che Guevara, kollega Argentiinasta. Päivä 2 Che Guevaran kaupunki Santa Clara Cienfuegos (2.3.) Lähdemme hotellista aamiaisen jälkeen ja ajamme Santa Claran kaupunkiin. Kaupunki tunnetaan Che Guevaran kaupunkina. Täällä hänen määrällisesti alivoimaiset sissijoukkonsa pysäyttivät Batistan vastahyökkäyksen vuonna Taistelu oli sodalle käänteentekevä. Lounaan jälkeen käymme muun muassa mahtavalla Che monumentilla ja mausoleumissa sekä museossa mistä ajamme Cienfuegosiin, jossa aluksemme Serenissima odottaa meitä. Astumme laivaan ja purettuamme laukkumme syömme yhteisen illallisen. Päivä 3 Cienfuegos -kaupunkikävely (3.3.) Cienfuegos sijaitsee Kuuban etelärannikolla ja siellä asuu noin asukasta. Kaupunkia pidetään yhtenä maan kauneimmista johtuen sen erikoisesta arkitehtuurista ja sijainnista Karibianmeren ison lahden poukamassa. Cienfuegos on yksi Kuuban tärkeimmistä rannikkokaupungeista ja se on erityisesti aikana ennen vallankumousta saavuttanut vaurautensa sokerintuotannosta, lannotteista, öljynjalostuksesta, kalastusesta sekä hedelmä- ja tupakkakaupasta. Kaupunkikierroksemme vie meidät Cienfuegosin UNESCON maailman perinnöksi lueteltuun vanhaan kaupunginosaan. Kävelemme Paseo del Prado pääkatua kauniille Parque Marti torille, jossa on aivan oma riemukaarensa.

4 Käymme Tomas Terry teatterissa vuodelta 1895 tyylikkäine kattomaalauksineen ja parvekkeineen jossa muun muassa Caruso on esiintynyt. Tämä yhä käytössä oleva teatteri on yksi Latinalaisen Amerikan vanhimpia. Käymme kaupungin katedraalissa ja koemme ihmeellisen kasvitieteellisen puutarhan, jossa on yksi maailman suurimmista palmukokoelmista. Päätämme kaupunkikieroksemme ylelliseen sokeriparonin palatsiin, josta ajamme takaisin laivaan lounaalle. Iltapäivä on vapaa omatoimiselle tutustumiselle. Syötyämme illallisen laivaan saapuu kuubalainen orkesteri viihdyttämään meitä Andrea Loungessa jonka jälkeen Serenissima suuntaa kohti Trinidadia. Päivä 4 Trinidad (4.3.) Halukkaat voivat käynnistää aamun yhteisellä ohjatulla liikuntatuokiolla etukannella varhain aamulla. Jätämme laivan aamiaisen jälkeen ja lähdemme kaupunkikävelylle Trinidadiin erääseen Kuuban kauneimmista kaupungeista. Alkuperäiset mukulakivikadut ja pastellinväriset talot antavat vaikutelman kuin aika olisi pysähtynyt viisisataa vuotta sitten. Myös Trinidad on lueteltu Unescon maailmanperintökohteeksi. Kaupunki toimi luvulta 1800-luvulle sokeri ja orjakaupan keskuksena. Talot kaupungin sydämessä, Plaza Mayo, useat palatsit ja leveät bulevardit todistavat kaupungin suuruusajasta. Tutustuttuamme kaupunkiin palaamme laivaan lounaalle. Iltapäivän aikana matkaamme kohti Santiago de Cubaa ja kuulemme ennen illallista professori Peltosen luennon: Orjakauppa, musiikki ja infektiot. Päivä 5 Siirtomaakaupunki Santiago de Cuba (5.3.) Maan toiseksi suurinta asukkaan kaupunkia Santiago de Cubaa kutsutaan usein Kuuban salaiseksi pääkaupungiksi. Santiago de Cuba ei koskaan amerikkalaistunut kuten Havanna mistä syystä kaupunki onkin säilyttänyt aidon viehätyksensä ja rikkaan historiallisen arvonsa. Kaupunki on rakennettu terasseille. Viehättävät talot rautakaltereineen ja puisine kaiteineen kietoutuvat rinteille mahtavan vuoristomaiseman (Sierra Maestra), syvänsinisen meren upeiden uimarantojen ja huojuvien palmujen ympäröimänä.

5 Lounaan jälkeen lähdemme kaupunkikierrokselle. Näemme niin yksinkertaiset korttelit kuin mahtavat siirtomaahuvilat ja palatsit. Ajamme historialliseen keskustaan, jossa ohjelmaan sisältyy käynti Diego Vela zqueen talossa. Pysähdymme hetkeksi myös Bacardin perheen palatsilla. Santiago de Cuba on se paikka mistä rommin tuotanto käynnistyi kyseisen perheen toimesta. Seuraava pysähdys on Plaza de la Revolution isoine kenraali Maceo monumentteineen minkä jälkeen vierailemme kunnianarvoisessa Casa de la Trova musiikkikahvilassa. Jos meillä on onnea, saatamme kuulla hieman musiikkia ennen kuin matkaamme takaisin alukselle syödäksemme illallisen. Päivä 6 Vallankumouskaupunki Santiago de Cuba (6.3.) Halukkaat voivat käynnistää aamun yhteisellä ohjatulla liikuntatuokiolla etukannella varhain aamulla. Syötyämme aamiaisen kierroksemme Santiago de Cubassa jatkuu. Ensimmäinen pysähdys on Moncada-varuskunta. Tämä kaupungin ehkä tunnetuin rakennus toimii nykyään Kuuban vallankumouksen historialle omistettuna museona. Santiago de Cubaa kutsutaan Kuubassa vallankumouskaupungiksi koska Castron vallankumous Batistan hallinon kukistamiseksi alkoi täällä. Vaikka hyökkäys epäonnistui, johti se 26:s kesäkuuliikkeen perustamiseen, joka lopulta johti diktaattori Batistan kukistumiseen. Museon jälkeen ajamme San Pedro dela Rocan linnakkeeseen, joka tunnetaan myös Castillo del Moro nimellä. Tämäkin matkakohde on lueteltu Unescon maailmanperinnöksi. Jatkamme monumentaaliselle Cementario de Santa Ifigenia hautausmaalle, joka on peräisin 1800-luvun lopulta ja Kuban toiseksi tärkein. Hautausmaalla on useita kauniita ja vaikuttavia hautamonumentteja ja täällä sijaitsee myös kansallissankari Martisin hauta. Ifigeniaan on haudattuina useita Kuuballe tärkeitä henkilöitä kuten 26:s kesäkuuliikeen vallankumouksellisia. Syömme lounaamme kauniissa Hotelli Casa Granadassa, jonka jälkeen iltapäivä on varattu omatoimiselle tutustumiselle. Alkuillasta jatkamme risteilyä Kuuban kaunista rannikkoa seuraten.

6 Päivä 7 Bahia de Nipe (7.3.) Ankkuroimme kauniiseen Bahia de Nipe lahteen. Täällä Columbus nousi maihin löytäessään suuren saaren, jonka nimeksi myöhemmin tuli Kuuba. Hienot rannat ja kristallinkirkas vesi kutsuvat rentoutumaan ja uimaan. Iltapäivä on varattu rantaelämyksille. Saamme nauttia auringosta ja ihanista uintiretkistä. Alkuillasta palaamme laivaan ja jatkamme matkaamme kohti pääkaupunki Havannaa. Päivä 8 Rentoutumista merellä (8.3.) Ollessamme merellä jokaisella on aikaa rentoutua ja nauttia. Nyt on aikaa auringonottoon, vilvoitteluun jacuzzissa, lukemiseen ja seurusteluun. Halukkaille on mahdollista järjestää yhteinen liikuntatuokio etukannella. Iltaisin laivan pianisti viihdyttää meitä Andrea Loungessa. Ennen illallista saamme kuulla professori Peltolan luennon Aëdes aegypti, silmälääkäri Carlos Finlay ja keltakuume.

7 Päivä 9 Hemmingwayn jalanjäljissä Havannassa (9.3.) Aamiaisen jälkeen jätämme Serenissiman ja aloitamme tämän Ernst Hemingwaylle omistetun päivän ajamalla linja-autolla Hemingwayn talolle, jonka nimi on FincaVigia. Se sijaitsee San Francisco de Paulassa, vaatimattomassa esikaupungissa aivan Havannan ulkopuolella. Täällä Hemmingway asui vuodesta 1939 vuoteen Hänen kuolemansa jälkeen talo luovutettiin lähes koskemattomana Kuuban kansalle. On todella erikoinen kokemus käydä hänen kotonaan sisustus, kaikki hänen kirjansa ja vaatteensa ovat paikallaan aivan kuin hän tulisi kotiin hetkenä minä hyvänsä. Teemme kävelyn puutarhassa, jossa hänen veneensä Pilar ja kissahautausmaa sijaitsevat. Jatkamme matkaa pieneen hurmaavaan kalastajakylään nimeltä Cojimar. Täällä Hemingway piti alustaan. Alkuksen kippari Georges Fuentes oli esikuvana kalastaja Santiagolle kirjassa Vanhus ja Meri. Kylässä on myös pronssinen rintakuva kuuluisasta kirjailijasta ja täällä syömme maukkaan lounaan tunnetussa kalaravintolassa, jonka ruokalistalla on ollut samoja ruokalajeja jo vuodelta Jatkamme tutustumalla kirjailijan suosikki kapakoihin La Bodequita del Medion ja La Floridatan missä hän tapasi juoda jääkylmät Daiquirinsa. Palattuamme Havannaan tutustumme Ambos Mundos Hotelliin, joka on tyyliltään klassinen siirtomaakauden tuote vuodelta Täällä vanha ilmapiiri suorastaan huokuu seinistä. Hotelli oli Hemingwayn suosikkihotelli kun hän ensi kertaa saapui Kuubaan. Huone nro 511, jossa hän muun muassa kirjoitti kirjan Kenelle kellot soivat, on säilytetty museona. Päivän päätteeksi ajamme omalle hotellillemme, kirjaudumme sisään ja syömme illallisen.

8 Päivä 10 Havanna-kaupunkikierros sekä Cabaret Tropicana (10.3.) Syötyämme aamiaisen olemme valmiit tutustumaan Havannan miljoonakaupunkiin. Kaupunkikierros antaa meille hyvän kuvan maan värikkäästä pääkaupungista ja oppaamme tutustuttaa meidät kaupungin kuuluisimpiin paikkoihin, niin suuriin kuin pieniinkin. Vanha Havanna on saamassa takaisin rakennustaiteellisen kauneutensa kiitos innokkaan restaurointityön ja nykyään kaupunginosa La Habana Vieja (Vanha Havanna) kuuluu sekin Unescon maailmanperintölistalle. Kierroksemme alkaa Kaupungin historiallisesta osasta ja kulkee mahtavien torien Plaza de Armas ja Katedraalitorin kautta. Tutustumme San Cristobalin katedraaliin kauniine barokkijulkisivuineen ja saamme ihailla Plaza de Armasin historiallisia rakennuksia. Jatkamme tutustumalla El Morro ja La Cabana linnakkeisiin, joista on erinomaiset näkymät kaupunkiin. Käymme sikarikaupassa, jossa näemme kuinka sikarit pyöritellään ja teemme käynnin rommimuseossa Museo del Ron maistiaisineen. Ajamme Serenissimalle syödäksemme lounaan siellä. Havanna on elävä amerikkalaisten autojen museo, jossa on lukematon määrä hyvin hoidettuja dollarihymyjä 50-luvulta. Minne katseen vain kääntää näkee vanhan Letukan, Buikin, Pontiacin, Hudsonin tai Plymarin. Iltapäivällä teemme ajelun näillä unelma-autoilla. Luvassa on ainutlaatuinen kokemus kun nojamme taakse ja nautimme matkasta, joka tarjoaa niin kulttuuria kuin historiaa. Vierailemme Hotelli National de Cubassa ja nautimme sen tarjoamista upeista näkymistä ja tutustumme tottakai sen Hall of Famen iin nähdäksemme ketkä kuuluisuudet ovat asuneet täällä. Pysähdymme myös torille, joka kuuluu mailman suurimpiin: Plaza de la Revolucio n (vallankumoustori). Tämän jälkeen ajamme laivalle levähtämään. Cabaret Tropicana! Legendaarinen ja maailmankuulu yökerho! Poisluettuna rulettipöytiä ei mikään ole muuttunut sitten vuoden 1939, jolloin yökerho avattiin. Show on näytetty sen jälkeen lähes joka ilta myös vallankumousvuosina. Show on kaikkea sitä mitä kuubalaiset rakastavat; kaksikymmenhenkinen orkesteri avaa näytöksen minkä jälkeen värikkäissä asuissa esiintyvät tanssijat luovat karnevaalitunnelman maan kuuluisimmassa cabaressa. Show alkaa kello ja jatkuu amfiteatterissa taivaan alla. Syömme jäähyväisillallisen ennen illan esitystä.

9 Päivä 11 Havanna- Helsinki (11.3.) Lennämme Havannasta lounasaikaan tai iltapäivästä KLM:n tai Air Francen lennolla Amsterdamin tai vaihtoehtoisesti Parisin ja Amsterdamin kautta. Saavumme Helsinkiin 12 maaliskuuta iltapäivällä tai alkuillasta.

10 m/s M/S serenissima SERENISSIMA M/S M/S Serenissima Serenissima aloitti aloitti kunnioitettavan kunnioitettavan uransa uransa Hurtigrutenin Hurtigrutenin reitillä reitillä Norjan Norjan rannikolla 1960-luvulla. Vuonna 2003 tehdyn perusteellisen remontin aikana rannikolla 1960-luvulla. Vuonna 2003 tehdyn perusteellisen remontin aikana alus muutettiin perinteiseksi risteilyalukseksi, ja vuonna 2012 alus uudistettiin alus muutettiin perinteiseksi risteilyalukseksi, ja vuonna 2012 alus uudistettiin täysin. Serenissiman koko ja syvyys tekevät mahdolliseksi sen, että laiva pääsee täysin. Serenissiman koko ja syvyys tekevät mahdolliseksi sen, että laiva pääsee suoraan keskelle historiallisia kaupunkeja ja pienempiinkin satamiin, joihin suuret suoraan keskelle historiallisia kaupunkeja ja pienempiinkin satamiin, joihin suuret risteilyalukset eivät pääse. risteilyalukset eivät pääse. Laiva tarjoaa reilulle sadalle matkustajalle aistikkaan, kustavilaiseen tyyliin Laiva sisustetun tarjoaa ympäristön reilulle sadalle sekä korkeatasoista matkustajalle aistikkaan, palvelua. Herkulliset kustavilaiseen ateriat, tyyliin sisustetun aamiais- ja ympäristön lounasbuffetit sekä sekä korkeatasoista pöytiin tarjoillun palvelua. illallisen Herkulliset tarjoaa koulutettu ateriat, aamiais- miehistö ja aluksen lounasbuffetit ruokasalissa. sekä pöytiin Hytit on tarjoillun varustettu illallisen mukavuuksin. tarjoaa koulutettu miehistö aluksen ruokasalissa. Hytit on varustettu mukavuuksin. Aluksesta saa tietoa sen kotisivuilta ja aluksen Aluksesta kaavakuva saa on tietoa alla. Hurtigrutenin sen kotisivuilta tuntija on koonnut yhteen laivasta pienen ja aluksen kaavakuva historiikin ja on lisännyt alla. Hurtigrutenin siihen uusia tuntija kuvia osoitteessa on koonnut captainsvoyage.com/hurtigruten/ yhteen laivasta pienen serenissima---harald-jarl.html. historiikin ja lisännyt siihen uusia kuvia osoitteessa captainsvoyage.com/ hurtigruten/serenissima---harald-jarl.html. AIKATALU AikAtAlu 1.3. Helsinki Havanna 2.3. Che Guevaaran kaupunki Santa Clara - Cienfuegos Istanbul emb. 18: Cienfuegos -kaupunkikävely Istanbul dep. 13: Trinidad Mirina / Limnos 11:30 18: Siirtomaakaupunki Santiago de Cuba Thessaloniki 07:00 18: Vallankumouskaupunki Santiago de Cuba Bahia Volos de Nipa 07: Rentoutumista Kusadasi / Efesus merellä 13:30 20: Hemmingwayn Canakkele / Troja jalanjäljissä Havannassa : Havanna-kaupunkikierros Istanbul sekä 07:00 Cabaret arr Tropicana Havanna- Helsinki Lentoajat (Turkish Airways) Lentoajat Helsinki (KLM) Istanbul 13:05 16: Helsinki Istanbul Havanna, Helsinki 14:00 17:25 aamu 1.3. ip 1.3. Havanna Amsterdam Helsinki, lounasaika 11.3 ip /11

11 HINNAT Hintaan sisältyvät lentomatkat sekä kaikki lentoverot, viisumit sekä Kuuban maastapoistumismaksu, risteily valitsemassasi hyttiluokassa, täyshoito ruokajuomineen (viini, olut, alkoholittomat juomat), juomarahat miehistölle laivalla ja kuljetukset sekä retket ohjelman mukaisesti kuten vierailun Hemmingwayn kotimuseossa ja legendaarisen Cabaret Shown Tropicana yökerhossa sekä suomalaisen matkanjohdon ja luento-ohjelman. Hyttiluokka Hinta/hlö euroissa Lisämaksu mikäli soolona tuplahytissä Executive Suite Owners Suite Junior Suite Deluxe Stateroom Superior Stateroom Standard Stateroom Standard Single Sisäpuolen hytti kahdelle Sisäpuolen hytti yhdelle Alumniyhdistyksen toiminnanjohtaja Pia Österman toimii matkanjohtajana. ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautumiset ja tiedustelut ystävällisesti sähköpostitse projetktivastaava Yvonne Cronström:ille, Lisätietoa puhelimitse numerosta , jätä viesti niin otamme yhteyttä. Lisätietoja myös numerosta Ilmoittautumismaksu on 500 euroa. Loppulasku lähetetään noin kuusi viikkoa ennen lähtöpäivämäärää. Viimeinen ilmoittautumispäivä PERUUTUSKULUT Ilmoittautumishetkestä lähtien: 500 /hlö päivää ennen matkaa 25 % matkan hinnasta päivää ennen matkaa 50 % matkan hinnasta Tämän jälkeen 100% matkan hinnasta. Matkan toteutumiselle edellytämme 60 ilmoittautunutta. Suosittelemme tarkistamaan, että matkavakuutus on voimassa ja varmistamaan, että vakuutuksen peruutusturva on voimassa. ROKOTTEET Rokotteiden vaatimukset ja suositukset muuttuvat maasta riippuen jatkuvasti. Pyydämme kääntymään lääkärin tai terveyskeskuksen puoleen ajantasaisen tiedon saamiseksi. Suosittelemme tarkistamaan polio- ja jäykkäkouristusrokotteiden voimassaolon sekä havrixtai twinrixrokotteen ottamista hepatiittia vastaan. Lisätietoa: rokote.fi SAIRASVAKUUTUS Kuuban matkalla edellytetään todistus voimassaolevasta sairasvakuutuksesta. Yleensä tämä sisältyy tavalliseen kotivakuutukseen. Ota kotivakuutuksesi kantakortti mukaan.

12 M/S SERENISSIMA

13 Executive Suite Owner Suite Junior Suite Deluxe Stateroom Superior Stateroom Standard Stateroom Standard Single Inside cabin Huomioikaa ystävällisesti kuvien olevan viitteellisiä, sisustus hyttikohtainen.

Helsingin yliopiston alumnit tekevät matkan Karibialle 1. 12.3.2015

Helsingin yliopiston alumnit tekevät matkan Karibialle 1. 12.3.2015 Alumnimatka Kuubaan Helsingin yliopiston alumnit tekevät matkan Karibialle 1. 12.3.2015 Tervetuloa ainutlaatuiselle matkalle kokemaan eksoottinen ja moniulotteinen Kuuba. Muualta tulleista vaikutteista

Lisätiedot

MYSTINEN INTIA 19. 27.2.2016

MYSTINEN INTIA 19. 27.2.2016 MYSTINEN INTIA 19. 27.2.2016 Alumnien hiihtolomamatkan kohteena ovat Delhi, Agra, Ranthambore ja Jaipur Tervetuloa ainutlaatuiselle matkalle kokemaan mystinen ja moniulotteinen Intia. Intiassa matkalainen

Lisätiedot

KAUPUNKI. ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET

KAUPUNKI. ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET KAUPUNKI ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET Alpit, Alsacen viinimatka, Slovenia Kroatia Italia, Amsterdam ja KESTOSUOSIKIT Tallinna, Pärnu ja Saarenmaa! Elämänmittaisia matkamuistoja. Maailma täynnä kauniita,

Lisätiedot

VenäjänMatkat ja kielikurssit

VenäjänMatkat ja kielikurssit VenäjänMatkat ja kielikurssit 2010 Tietoa ja tunnetta 1 Vodkan juhlaa ja keväinen Viipuri Aika 2.-3.4.2010 2 pv/1yö, pe-la Matkustustapa bussi Hinta 160 /hlö jäsenalennus 20 hlö. bussimatkat Helsinki-Viipuri-Helsinki

Lisätiedot

Ainutlaatuisia rannikkomatkoja vuodesta 1893

Ainutlaatuisia rannikkomatkoja vuodesta 1893 013 Ainutlaatuisia rannikkomatkoja vuodesta 1893 NORja 1893 ambassador Etuja Hurtigrutenin kanta-asiakkaille Trym Ivar Bergsmo 1893 Ambassador -jäsenyys tarjoaa erikoisetuja kanta-asiakkaillemme Tervetuloa

Lisätiedot

Brasilia Jos matkailu on intohimosi on Brasilia matkakohteesi!

Brasilia Jos matkailu on intohimosi on Brasilia matkakohteesi! Brasilia Jos matkailu on intohimosi on Brasilia matkakohteesi! Sensational! COLUMBIA VENEZUELA GUYANA SURINAM FRANSK GUYANA Brasilia Marajó Belém ECUADOR PERU BOLIVIA PARAGUAY Manaus A M A Z O N A S Cuiabá

Lisätiedot

Kuuba 24.11. - 5.12.2008 Havanna - Cienfuegos - Varadero

Kuuba 24.11. - 5.12.2008 Havanna - Cienfuegos - Varadero 1 Kuuba InTek, Itä-Suomi Kuuba 24.11. - 5.12.2008 Havanna - Cienfuegos - Varadero huomautus: ajomatkat ja kellonajat Kuuban tyyliin, eli noin vapaamuotoinen matkakertomus naisnäkövinkkelistä katsottuna

Lisätiedot

Tervetuloa turkkiin!*

Tervetuloa turkkiin!* Tervetuloa turkkiin!* KAIKKI TARVITTAVAT TIEDOT LOMAASI VARTEN OPPAASI / ELÄMYKSIÄ / RETKIÄ / KÄYTÄNNÖN TIETOA / KOTIMATKA TERVETULOA TURKKIIN! Arvoisa vieras Nazarin oppaina ja aktiviteettioppaina toivotamme

Lisätiedot

KANARIANSAARILLE JA MADEIRALLE

KANARIANSAARILLE JA MADEIRALLE Risteilyt KANARIANSAARILLE JA MADEIRALLE tai KANARIANSAARILLE JA MAROKKOON Käytännön tietoja matkasta Puhelin: 09 5422 9900 www.apollomatkat.fi Käytännön tietoja matkasta Risteily Las Palmasista MSC Armonialla

Lisätiedot

1 2/2012. KENGÄN koputuksia PIENI- JA ISOKENKÄISET RY SMÅ OCH STORA SKOR RF TALL & SMALL ASSOCIATION NA EUROOPPATREFFIT 2012 FINLAND

1 2/2012. KENGÄN koputuksia PIENI- JA ISOKENKÄISET RY SMÅ OCH STORA SKOR RF TALL & SMALL ASSOCIATION NA EUROOPPATREFFIT 2012 FINLAND KENGÄN koputuksia 1 2/2012 PIENI- JA ISOKENKÄISET RY SMÅ OCH STORA SKOR RF TALL & SMALL ASSOCIATION NA EUROOPPATREFFIT 2012 FINLAND Tampere 10. 17.6.2012 Saajan tilinumero Mottagarens kontonummer IBAN

Lisätiedot

Louis Cristalilla Kuubassa

Louis Cristalilla Kuubassa 2/2014 www.ulkomatala.net 30.4.2014 Louis Cristalilla Kuubassa Vinojäänmurtaja Baltika valmistui SNCM Uusia laivoja vai konkussi? Pääkirjoitus Merikesä on eri kesä? Kevät on jälleen kerran kovaa vauhtia

Lisätiedot

Suomalaisen Klubin Laulujen Laiva Saône- ja Rhônejoen risteily 16-23.10 2014 Amadeus Symphony

Suomalaisen Klubin Laulujen Laiva Saône- ja Rhônejoen risteily 16-23.10 2014 Amadeus Symphony Suomalaisen Klubin Laulujen Laiva Saône- ja Rhônejoen risteily 16-23.10 2014 Amadeus Symphony "Laulujen Laiva on varattu tällä risteilyllä vain Suomalaisen Klubin jäsenille puolisoineen sekä heidän ystävilleen.

Lisätiedot

GALAPAGOS & ANDIEN PILVIMETSÄT

GALAPAGOS & ANDIEN PILVIMETSÄT Suomen Kuvausmatkat oy GALAPAGOS & ANDIEN PILVIMETSÄT Aika: Ryhmäkoko: Hinta: Pe 16.10. - Su 1.11.2015 17 pv 15 henkilöä + matkanjohtaja Standard-luokan hytti, 6 160 eur* Sviitti-hytti, 7 140 eur - täynnä

Lisätiedot

Risteily Euroopan historiaan MS Deutschlandilla 27. huhtikuuta 6. toukokuuta 2012 Lissabon La Coruña St.Malo Dover Amsterdam - Hampuri

Risteily Euroopan historiaan MS Deutschlandilla 27. huhtikuuta 6. toukokuuta 2012 Lissabon La Coruña St.Malo Dover Amsterdam - Hampuri Risteily Euroopan historiaan MS Deutschlandilla 27. huhtikuuta 6. toukokuuta 2012 Lissabon La Coruña St.Malo Dover Amsterdam - Hampuri Iberian niemimaa, Ranskan Atlantin-rannikko, Englannin kanaali, Alankomaiden

Lisätiedot

GALAPAGOSSAARET & ANDIEN PILVIMETSÄT 13. - 27. 11.2016

GALAPAGOSSAARET & ANDIEN PILVIMETSÄT 13. - 27. 11.2016 GALAPAGOSSAARET & ANDIEN PILVIMETSÄT 13. - 27. 11.2016 Suomen Kuvausmatkat oy GALAPAGOS & ANDIEN PILVIMETSÄT Aika: Su 13.11. - Su 27.11.2016 Ryhmäkoko: 15 henkilöä + matkanjohtaja Hinta: Standard-luokan

Lisätiedot

KANARIAN- SAARET. Talvi 2013 2014. Kohdetieto. Viisi saarta viikossa m/s Kristina Katarinalla! La Palma. Teneriffa. La Gomera. Gran Canaria.

KANARIAN- SAARET. Talvi 2013 2014. Kohdetieto. Viisi saarta viikossa m/s Kristina Katarinalla! La Palma. Teneriffa. La Gomera. Gran Canaria. Talvi 2013 2014 KANARIAN- SAARET Kohdetieto La Palma La Gomera Teneriffa Lanzarote Fuerteventura El Hierro Gran Canaria Viisi saarta viikossa m/s Kristina Katarinalla! Onnellisten saarina tunnetut Kanariansaaret

Lisätiedot

Viron kylpylälomat. Islanti. Teemamatkat. Hotellilomat

Viron kylpylälomat. Islanti. Teemamatkat. Hotellilomat Viron kylpylälomat Islanti Teemamatkat Hotellilomat 2012 TEEMAMATKAT EUROOPPAAN Saga Matkat 2012 Uudistuneesta esitteestämme löydät enemmän vaihtoehtoja ja monipuolisuutta tehdään yhdessä matkastasi sopiva

Lisätiedot

Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä

Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä scandjet esite 3 Sisällysluettelo Scandjet Scandjet 4 Haastattelussa Pavel 30 Haastattelussa kohdeoppaamme Karin 78 Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä Tässä esitteessä saatte tutustua meidän

Lisätiedot

Puerto de la Cruz Orotavan laakso

Puerto de la Cruz Orotavan laakso Puerto de la Cruz Orotavan laakso Teneriffa, nautintojen saari 2 Kaikkea kaikille 4 Orotavan laakso, Teiden puutarha 6 Puerto de la Cruz, täydellinen pakopaikka 8 La Orotava, mahtava ja majesteettinen

Lisätiedot

Lontoon. joulumatka. Kylpylälomat sivut 3 6. Tallinna sivut 8 9. Pärnu sivu 10. Tartto sivu 11. Riika sivu 12. Uutta: Vilna sivu 13.

Lontoon. joulumatka. Kylpylälomat sivut 3 6. Tallinna sivut 8 9. Pärnu sivu 10. Tartto sivu 11. Riika sivu 12. Uutta: Vilna sivu 13. Joulumatkat 2014 Kylpylälomat sivut 3 6 Tallinna sivut 8 9 Pärnu sivu 10 Tartto sivu 11 Uutta: Lontoon joulumatka sivulla 15 Riika sivu 12 Vilna sivu 13 Budapest sivu 14 Sisällys Hemmottelevat kylpylälomat

Lisätiedot

BUSSILOMAT 2015. www.matkarasti.fi. YLIVIESKA (08) 4694 470 ylivieska@matkarasti.fi

BUSSILOMAT 2015. www.matkarasti.fi. YLIVIESKA (08) 4694 470 ylivieska@matkarasti.fi BUSSILOMAT 2015 www.matkarasti.fi YLIVIESKA (08) 4694 470 ylivieska@matkarasti.fi Matka-Rastin Bussilomat 2015 Nauti kesällä 2015 huolettomasta ja helposta lomasta; varaa matka Matka-Rastin Bussilomat

Lisätiedot

Unelmaristeilyt. Aitoa Berliiniä etsimässä

Unelmaristeilyt. Aitoa Berliiniä etsimässä CWT Kaleva Travelin asiakaslehti 3/11 Unelmaristeilyt Aitoa Berliiniä etsimässä CWT Kaleva Travelin kehitystyö jatkuu vahvana suomalaisasiakasta kuunnellen CWT Kaleva Travel Index kertoo lentomatkustuksen

Lisätiedot

24.4.2012 Vanhojen Kettujen juhlavuoden matka PERUN AMAZON, MACHU PICCHU JA TITICACA -JÄRVI 4. 16.2.2013

24.4.2012 Vanhojen Kettujen juhlavuoden matka PERUN AMAZON, MACHU PICCHU JA TITICACA -JÄRVI 4. 16.2.2013 24.4.2012 Vanhojen Kettujen juhlavuoden matka PERUN AMAZON, MACHU PICCHU JA TITICACA -JÄRVI 4. 16.2.2013 Lima-Puerto-Maldonado-Cuzco-Machu Picchu-Puno-Titicaca Peru tunnetaan ennen kaikkea inkahallitsijoista-

Lisätiedot

ECUADORIN ANDIT & GALAPAGOSSAARET 16. - 27. 11.2016

ECUADORIN ANDIT & GALAPAGOSSAARET 16. - 27. 11.2016 ECUADORIN ANDIT & GALAPAGOSSAARET 16. - 27. 11.2016 Suomen Kuvausmatkat oy ECUADORIN ANDIT & GALAPAGOS Aika: Ke 16.11. - Su 27.11.2016 Kesto: 12 pv Ryhmäkoko: 15 henkilöä + matkanjohtaja Hinta: Standard-luokan

Lisätiedot

THAIMAA. Nautiskelijan VINKKIÄ KANARIAN- SAARILLE 6 JANGTSEJOEN VARRELLA 32 MEKSIKON HERKKUJA 40 KENIAN VÄRIKÄS LINNUSTO 54 KESTOSUOSIKKI RODOS 26

THAIMAA. Nautiskelijan VINKKIÄ KANARIAN- SAARILLE 6 JANGTSEJOEN VARRELLA 32 MEKSIKON HERKKUJA 40 KENIAN VÄRIKÄS LINNUSTO 54 KESTOSUOSIKKI RODOS 26 1/2014 45 VINKKIÄ KANARIAN- SAARILLE 6 JANGTSEJOEN VARRELLA 32 MEKSIKON HERKKUJA 40 KENIAN VÄRIKÄS LINNUSTO 54 KESTOSUOSIKKI RODOS 26 Nautiskelijan THAIMAA Hemmottelua kaikille aisteille 16 Vain Finnmatkoilta

Lisätiedot

Tervetuloa turkkiin!*

Tervetuloa turkkiin!* Tervetuloa turkkiin!* KAIKKI TARVITTAVAT TIEDOT LOMAASI VARTEN OPPAASI / ELÄMYKSIÄ / RETKIÄ / KÄYTÄNNÖN TIETOA / KOTIMATKA TERVETULOAANTALYAAN Antalyaa voidaan kuvailla turkkilaisen rivieran sykkivänä

Lisätiedot

LÄHDE SUOL RY:N OPINTOMATKALLE EKSOOTTISEEN ETELÄ-AFRIKKAAN 8.- 20.6. 2016.

LÄHDE SUOL RY:N OPINTOMATKALLE EKSOOTTISEEN ETELÄ-AFRIKKAAN 8.- 20.6. 2016. LÄHDE SUOL RY:N OPINTOMATKALLE EKSOOTTISEEN ETELÄ-AFRIKKAAN 8.- 20.6. 2016. Atlantin ja Intian valtamerien välissä sijaitseva Etelä-Afrikka on elämys vailla vertaa. Maalla on ollut vaikea menneisyys. Buurisodat

Lisätiedot

Matkaohjelma. Once in the lifetime 15.11. - 4.12. 2014 AUSTRALIAN KIERTOMATKA, MACAO JA SINGAPORE

Matkaohjelma. Once in the lifetime 15.11. - 4.12. 2014 AUSTRALIAN KIERTOMATKA, MACAO JA SINGAPORE Matkaohjelma 15.11. - 4.12. 2014 AUSTRALIAN KIERTOMATKA, MACAO JA SINGAPORE Once in the lifetime HELSINKI HONG KONG / MACAO 2 YÖTÄ - CAIRNS PALM COVE 6 YÖTÄ SUURI VALLIRIUTTA - AYERS ROCK 1 YÖ ALICE SPRINGS

Lisätiedot

Makusi mukaan. maailmalle. www.matka-agentit.fi

Makusi mukaan. maailmalle. www.matka-agentit.fi Makusi mukaan maailmalle 2014 www.matka-agentit.fi 30. 20. San Francisco Los Angeles 25. 12. Makusi mukaan maailmalle... Matkoja ympäri maailmaa valitse omasi! Pohjois- Amerikka New York Miami Reykjavik

Lisätiedot

Kokous- ja ryhmämatkat 2013

Kokous- ja ryhmämatkat 2013 Kokous- ja ryhmämatkat 2013 Sisällys Kokous- ja koulutusmatkat Ryhmämyynti p. (03) 45 800 ma-pe klo 9-17 ryhmat@ikaalistenmatkatoimisto.fi www.ikaalistenmatkatoimisto.fi IKAALINEN Itsenäisyydenkatu 7 39500

Lisätiedot