Luomuviinimatka. Toskanaan

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Luomuviinimatka. Toskanaan 10.10. 17.10.2015"

Transkriptio

1 Luomuviinimatka Toskanaan Syttyykö silmiisi haaveileva katse kuulleessasi sanan Toskana? Jos vastauksesi on kyllä, toivotamme sinut sydämellisesti tervetulleeksi mukaamme:

2 OHJELMA 1. Päivä: Lauantai Suunnitellut lennot: Aamulla aikaisin Kuopiosta KUO-HEL Ja Helsingistä HEL-FCO Olemme siis hyvissä ajoin perillä, jotta meille jää koko päivä aikaa tutustua tähän ylvääseen ja sykähdyttävään kaupunkiin! Viemme matkatavaramme hotelliimme, pidämme pienen raikastus- ja lepotauon ja sen jälkeen teemme tutustumiskierroksen antiikin Roomaan. Kaupunkiin on helppo tutustua kävellen. Meidän walking tourimme kestää noin 3 tuntia ja alkaa Forum Romanumin alueelta, joka oli aikoinaan Rooman valtakunnan hallinnollinen keskus ja sydän. Tällä alueella Cicero piti kuuluisia puheitaan ja juuri tämä paikka on se, jossa Julius Cesar menehtyi salaliittolaisten murhaamana. Käymme myös Palatinuskukkulalla, jolla sijaitsivat keisarilliset palatsit. Yksi huippukohdista on vierailumme maailmankuuluisalla Colosseumilla, jolla järjestettiin aikoinaan gladiaattoritaisteluita. Tämän jälkeen tutustumme San Clementen kirkkoon, jonka pohjimmainen kerros on osa antiikin ajan roomalaista patriisihuvilaa. Kaiken tämän jälkeen nautimme yhdessä aidon italialaisen illallisen! Illallisen jälkeen majoitumme hotelliimme ansaitulle yölevolle.

3 2. päivä: sunnuntai Herkullinen aamiainen hotellilla. Nyt lähdemme kohti seuraavaa majapaikkaamme, jonne on noin 200 km ajomatka. Pysähtelemme toivomusten mukaisesti aina kun näemme kauniin paikan. Matka saattaa kestää kauankin Mutta ei se haittaa: mehän olemme lomalla! Saavumme majapaikkaamme CASTEL BRUNELLOon, joka on viehättävässä Sant Angelo in Collen kylässä. Täällä emäntä Erna odottaa meitä tervetulomaljan kera. Pulahdamme uima-altaaseen, käveleksimme kylässä pieniä kujia myöten, nyt on aikaa rentoutua. Illalla lähdemme yhdessä paikalliseen ravintolaan herkuttelemaan.

4 3. Päivä: maanantai Pulahdus uima-altaaseen. Ja sitten ravitseva aamiainen Castellossamme. Tänään meillä on ilo tutustua Loackerin luomuviinitilaan Corte Pavoneen. Lähdemme majapaikastamme noin kello ja ajomatkaa on vain vajaa ½ tuntia. Olemme hivelevän kauniilla Montalcinon alueella. Täällä luomuviinitasting Sangiovese-, Canaiolo-, Malvasia- ja Trebbiano rypäleistä, sekä Loackerin Top Tuscany -tuotteita. Koska olemme tässä lähellä ihanaa välimeren rantaa, käymme siellä myös nauttimassa uimisesta ja ihanasta hiekkarannasta, rantabaarista ja jäätelöstä. Illalla syömme yhteisen illallisen ja palaamme Castelloomme yöunille.

5 4. Päivä: tiistai Herkullinen aamiainen Castellossamme.niin ja tietysti pulahdu uimaaltaaseemme! Tänään ihastelemme kuuluisan Montepulcianon kapeita katuja, lukuisia viinibaareja ja tietysti myös shoppailemme :) Kello menemme tutustumaan luomuviinitila Il Conventinoon, joka on 10 minuutin kävelymatkan päässä Montepulcianon keskustasta. Tilan omistaja Alberto esittelee meille toimintaansa ja maistamme hänen mahtavia Vino Rosso di Montepulciano, Nobile di Montepulciano ja Nobile Riservaansa. Nautimme täällä yhteisen illallisen, jonka jälkeen palaamme takaisin Castelloomme.

6 5. päivä: keskiviikko Aamu-uinti halukkaille ja sitten herkullinen aamiainen Castellossamme. Tänään lähdemme vähän aikaisemmin liikkeelle, sillä kello 9.00 aloitamme tutustumisen pienessä, idyllisessä Marchiallan kylässä Maria Pian Passapontin ja hänen isänsä Gioseppen luomuviineihin. Suosittelemme luomuoliiviöljyn ostoa Maria Pialta. Maista itse niin huomaat sen! Tämän jälkeen vuorossa Chiantilainen San Michelen luomuviinitila, joka on 15 km Florenzesta. Täällä tutustuminen heidän Toskanalle tyypillisiin Fiascotuotteisiin, tasting ja pientä purtavaa. Matka jatkuu Panzanoon maailman huippuluomuviinitiloihin kuuluvalle Fattoria Casalosten tilalle, jossa aloitamme kierroksen kello Tutustumme tilaan ja heidän mahtaviin luomuviineihinsä. Palaamme illalla Castelloomme.

7 6. päivä: torstai Herkullinen aamiainen Castellossamme. Tänään luomuviinitila Colle Massari, jonne lähdemme kello ajamaan. Ajomatkaa on noin 45 minuuttia. Siellä meitä odottaa luomuviinitilakierros, tutustuminen kellariin, tasting kaikkien heille kuuluvien 3 tilan Colle Massari, Grattamacco ja Poggio di Sotto - tuottamien luomuviinien kera, joka yhdistetään kevyeen lounaaseen. Täällä voimme maistella myös omasta tuotannosta Extra Virgin Olive Oilia ja Grappaa! Palaamme iltapäivällä takaisin Castelloomme, jotta on aikaa vielä levätä ja sulatella kaikkea.

8 7. päivä: perjantai Herkullinen aamiainen Castellossamme. Tänään teemme vaelluksen viinipalstojen halki läheiseen luostariin. Iltapäivä on vapaassa käytössä oman mielen ja kiinnostuksen mukaan. Illalla tapaamme yhteiselle illalliselle pienessä viihtyisässä ravintolassa kotikylässämme.

9 8. päivä: lauantai Virkistävä aamu-uinti ja aikainen aamiainen Castellossamme, jonka jälkeen lähdemme ajamaan kohti Roomaa. Paluulennot FCO - HEL HEL - KUO Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa ja max. on 18 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan! Luomuviinimatkoillamme koko ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa oppimiseen, nauttimiseen sekä rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa. Luomuviinimatkalle otetaan mukaan vain mukavia, rentoja, miellyttäviä, humoristisia, joustava-asenteisia, kulttuurista ja nautinnosta kiinnostuneita henkilöitä. Ryhmäläisten viihtyminen on täten taattu.

10 Hintaan sisältyy Lennot (Kuopio) - Helsinki Rooma - Helsinki (Kuopio) Yllämainitut kuljetukset Yöpymiset laadukkaassa hotellissa Roomassa sekä Castellossa Walking sight seeing Roomassa Tervetuliasmalja Castellossa Joka aamu herkullinen aamiainen Vierailut ITS Langefeldin tuottajatiloilla tastingeineen ja pikkupurtavan kanssa Tutustuminen oliiviöljyn valmistukseen Kerran päivässä herkullinen ateria (juomat eivät sisälly hintaan) Opastus toskanalaiseen ruokaan ja kulttuuriin Opastettu vaellus viinipalstojen halki. Ota vaelluskenkäsi mukaan! Mukana aina suomen/saksan/englannin/(italian) kielinen opas ja luomuviiniasiantuntija Marjut Langefeld. Mukavaa yhdessäoloa, nautintoa ja lomailua! Hinta Helsingistä 1.790,- / henkilö, Kuopiosta 1.890,- / henkilö. Matkan etumaksu 400 /henkilö maksetaan varauksen yhteydessä, loput mennessä. Yöpyminen tyylikkäissä kahden hengen huoneissa. Yhden hengen huoneessa 135 /viikko lisämaksu. Noudatamme ITS-Langefeldin matkaehtoja, jotka matkalaisen tulee hyväksyä varauksen yhteydessä. Matkaehdot lähetetään sähköposti-liitteenä. Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin. Tervetuloa mukaan tälle unohtumattomalle kulinaariselle luomuviinielämysmatkallemme! Parhain terveisin Marjut ja Manfred Langefeld