Isokirjaiminen Näppäimistö

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Isokirjaiminen Näppäimistö"

Transkriptio

1 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas TM Ai Squared

2 Copyrights ZoomText Keyboard Software Copyright 2008, Algorithmic Implementations, Inc. All Rights Reserved. ZoomText Large-Print Keyboard User s Guide Copyright 2008, Algorithmic Implementations, Inc. All Rights Reserved. Unauthorized copying, duplicating, selling or otherwise distributing this software or documentation is a violation of Federal Copyright Law. No part of this publication can be reproduced, transmitted, stored in a retrieval system, or translated into any language in any form by any means without the express written consent of Algorithmic Implementations, Inc. (d.b.a. Ai Squared). Trademarks ZoomText is a registered trademark of Algorithmic Implementations, Inc. ZoomText Large-Print Keyboard is a trademark of Algorithmic Implementations, Inc. Windows is a registered trademark of Microsoft Corporation. Software License Agreement The software included with this product is licensed, not sold. You must either agree to the license contract in the software Setup screen or promptly return the ZoomText Large-Print Keyboard, along with the software, for a refund, excluding the return costs. After you install the software, you may consult the license and the Limited Warranty for the product at any time by looking in the Legal Information section of the software Help files. You may also print a copy for your records. Third Edition: March, 2008 Ai Squared P.O. Box 669 Manchester Center, VT USA

3 Sisällysluettelo Johdanto... 2 Järjestelmävaatimukset... 4 Näppäimistön ohjelman asennus... 5 Näppäimistön ohjelman päivittäminen... 6 Näppäimistön kytkeminen... 7 ZoomText Näppäimistö... 8 ZoomText Toimintonäppäimet... 9 Toimintonäppäinten käyttäminen ZoomText Suurennuslasin kanssa... 9 Toimintonäppäinten kuvaukset ZoomText Näppäimistön Asetukset ZoomText Näppäimistön Järjestelmätarjottimen Ikoni ZoomText Näppäimistön Asetukset -ikkuna Määritä Näppäin toiminto ZoomText komentojen allokointi Windows komennon allokointi Ohjelma komentojen allokointi ZoomText Toimintonäppäinten esto Lyhennetyt näppäinten nimet Mitä Näppäimistön valot tarkoittavat Huolto Vianetsintä Terveysvaroitus Rajallinen takuu... 38

4 2 Johdanto Onnittelut ZoomText Isokirjaimisen Näppäimistön hankinnan johdosta. Näppäimistön avulla kirjoitat helposti ja sen avulla hallitset myös ZoomText 9 ohjelmaa. Uusi ZoomText näppäimistö tarjoaa isot painikkeet, jotka on helppo nähdä myös heikossa valaistuksessa näin mahdollistaen nopean oikeinkirjoituksen ja samalla pienentäen silmän rasitusta. ZoomText näppäimistö sisältää myös 18 painiketta, jotka tarjoavat ZoomTextin tärkeimpien toimintojen hallinnan kertakosketuksella. ZoomText toimintonäppäimillä voit Käynnistää ZoomTextin Näyttää ZoomText työkalurivin Pienentää ja suurentaa suurennuksen tasoa mille tahansa tasolle Aktivoida värien, osoittimen ja kursorin hallintatyökalut Käynnistää ZoomTextin Työpöytä ja Web Haku toiminnot Vaihtaa puheen päälle ja pois päältä sekä mukauttaa lukunopeutta

5 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 3 Käynnistää ZoomTextin AppReader, DocReader ja SpeakIt toiminnot Aktivoida kirjoituksen ja hiiren toistoäänet Voit myös allokoida ZoomTextin toimintonäppäimille muita ZoomText komentoja, suosituimmat Internet ja multimedia komennot. Voit myös määrittää ne avaamaan ohjelman, websivun tai dokumentin. ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö on täydellinen seuralainen ZoomText Suurennuslasille ja ZoomText Suurennuslasi/Lukijalle (versiot 9.03 ja uudemmat). Kun niitä käytetään yhdessä, näkövammaisen työasema on valmis.

6 4 Järjestelmävaatimukset ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö omaa seuraavat laitteisto- ja ohjelmistovaatimukset: IBM tai yhteensopiva tietokone USB tai PS/2 näppäimistöportti Windows Vista, XP tai 2000 operatiivinen järjestelmä ZoomText 9.03 tai uudempi (käyttääksesi ZoomText toimintonäppäimiä)

7 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 5 Näppäimistön ohjelman asennus Ennen kuin kytket ZoomText näppäimistön järjestelmääsi, ZoomText Suurennuslasin tai Suurennuslasi/ Lukijan (versio 9.03 tai uudempi), ja ZoomText näppäimistön ohjelmat tulee olla asennettuna järjestelmääsi. Nämä asennukset vaaditaan voidaksesi käyttää ZoomText toimintonäppäimiä. Asentaaksesi ZoomText Suurennuslasin tai ZoomText Suurennuslasi/Lukijan, katso ZoomText käyttöopasta tai käyttäjän pikaopasta. Asentaaksesi ohjelman ZoomText näppäimistölle seuraa alla olevia ohjeita. Näppäimistön ohjelman asentaminen 1. Laita ZoomText näppäimistön ohjelma CD C-asemaan. Asennusohjelma alkaa automaattisesti. 2. Seuraa ohjeita ruudulla suorittaaksesi asennuksen. Jos asennusohjelma ei ala automaattisesti 1. Windows Käynnistä valikosta, valitse Suorita Selaa CD-ROM aseman kohdalle. 3. Valitse Setup ohjelma ja klikkaa Avaa. 4. Klikkaa OK Suorita -ikkunassa.

8 6 Näppäimistön ohjelman päivittäminen Pitääksesi ZoomText näppäimistön ohjelman päivitettynä viimeisimmillä korjauksilla ja parannuksilla, Sinun tulisi säännöllisin väliajoin ajaa komento Tarkista päivityksiä, joka on ZoomTextin ohjelmakansiossa. Tarkista päivityksiä komento käynnistää Internet-sovelluksesi online näppäimistön päivityspalveluun ja tarkistaa onko käytössäsi viimeisin saatavilla oleva ZoomText Näppäimistö ohjelma. Jos päivitys on saatavilla, näytetään ohjeet sen lataamiseen ja asentamiseen. Tarkistaaksesi ZoomText näppäimistön päivityksiä Windows Käynnistä valikossa, valitse Kaikki ohjelmat ZoomText Näppäimistö Tarkista päivityksiä. Webselaimesi avautuu ZoomText Näppäimistö päivityspalvelun sivulle. Websivu kertoo onko päivitys saatavana. Jos päivitys on saatavana, seuraa ohjeita ladataksesi ja asentaaksesi päivitys. Huom: Toiminto vaatii Internet-yhteyden.

9 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 7 Näppäimistön kytkeminen ZoomText Näppäimistö voidaan kytkeä tietokoneesi joko USB- tai PS/2-portin kautta. Kytkeminen USB-porttiin 1. Kytke neliskulmainen USB liitin näppäimistön johdon päässä tietokoneen neliskulmaiseen USB-porttiin. Kytkeminen PS/2-porttiin 1. Sammuta tietokoneesi kokonaan. 2. Liitä USB-PS/2 adapteri (mukana) USB liittimen näppäimistön johdon päässä. 3. Kytke näppäimistö tietokoneen pyöreään PS/2 näppäimistöporttiin. 4. Käynnistä tietokone ja voit aloittaa ZoomText näppäimistön käytön.

10 8 ZoomText Näppäimistö ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistöllä on yleinen näppäinulkonäkö, joten pienet erot sen ja vanhan näppäimistösi välillä pitäisivät olla nopeat oppia. 18 ZoomText toimintonäppäimen oppiminen on myös helppoa, kiitos niiden tutun layoutin ja nimeämisen, joka simuloi ZoomText 9 käyttöliittymän painikelayouttia. Itse asiassa, toimintonäppäinten avulla, ZoomTextin käynnistäminen ja operointi ei voi enää helpommaksi tulla. Paina vain Käynnistä näppäintä (1. näppäin rivissä) startataksesi ZoomTextin. Kun ZoomText on käytössä, testaa muita 17 näppäintä testataksesi muita ZoomTextin toiminnoista. ZoomText Toimintonäppäimet ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö

11 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 9 ZoomText Toimintonäppäimet ZoomTextin toimintonäppäimet edustavat yleisimpiä ZoomText Suurennuslasin ja ZoomText Suurennuslasi/Lukijan toimintoja. Jokainen näppäin ja sen toiminto on kuvattu toimintonäppäinten taulukossa sivulla 13. Täydelliset tiedot jokaisesta toiminnosta saat ZoomTextin käyttöoppaasta tai ZoomTextin Ohje-osasta. Toimintonäppäinten käyttäminen ZoomText Suurennuslasin kanssa Oletusarvoiltaan kahdeksan toimintonäppäintä on allokoitu toiminnoille jotka ovat saatavana vain ZoomText Suurennuslasi/Lukija versiossa. Tämän vuoksi ZoomText Suurennuslasin ja Näppäimistön yhteiskäytössä näiden näppäinten painaminen ei tuota niiden oletusasetuksena olevaa toimintoa. Sen sijaan, käyttäjä ohjataan antamaan näppäimelle vaihtoehtoinen komento joka on saatavilla kun käytetään ZoomText Suurennuslasia. Lisätietoa näppäinten toimintojen vaihdosta sivulla 14 ZoomText Näppäimistön Asetukset.

12 10 Toimintonäppäinten kuvaukset Alla ovat kuvaukset ZoomTextin toimintonäppäimistä (oletusasetusarvot) ja ZoomText 9 työkalurivin toimintoon viittaava painike. Näppäin Kuvaus Painike Käynnistää ZoomTextin. Huom.: Jos ZoomText on käynnissä, Käynnistyspainikkeen painaminen lopettaa ohjelman. Sallii tai estää ZoomTextin. Avaa ja sulkee ZoomTextin työkalurivin. Vaihtaa ZoomTextin värien hallinnan päälle ja pois päältä. Vaihtaa ZoomTextin hiiren hallinnan päälle ja pois päältä. (Jatkuu)

13 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 11 Näppäin Kuvaus Painike Vaihtaa ZoomTextin kursorin hallinnat päälle ja pois päältä. Avaa Työpöytä Haku toiminnon. Avaa Web Haku toiminnon. + Pienentää ZoomTextin suurennuksen tasoa (yksi taso kerrallaan). Suurentaa ZoomTextin suurennuksen tasoa (yksi taso kerrallaan). Oletusasetuksena seuraavat toimintonäppäimet on allokoitu puhe- ja lukutoiminnoille jotka on saatavissa ainoastaan ZoomText Suurennuslasi/ Lukija versiossa. Jos käytössäsi on ZoomText Suurennuslasi, voit allokoida nämä näppäimet muille komennoille. Lisätietoa saat kohdasta ZoomText Näppäimistön Asetukset sivulla 13.

14 12 Näppäin Kuvaus Pienentää ZoomTextin puhenopeutta. Painike Nopeuttaa ZoomTextin puhenopeutta. Käynnistää AppReaderin lukemaan tekstiä viimeisessä aktiivissa sovelluksessa. Käynnistää DocReaderin lukemaan tekstiä viimeisestä aktiivista sovelluksesta. Käynnistää SpeakIt työkalun jonka avulla voit lukea valittuja näytön osia. Vaihtaa ZoomTextin kirjoituksen toistoäänen päälle ja pois päältä. Vaihtaa ZoomTextin hiiren toistoäänen päälle ja pois päältä. Kääntää puheen tuottaminen päälle ja pois päältä.

15 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 13 ZoomText Näppäimistön Asetukset ZoomText Näppäimistön Asetukset mahdollistavat toimintonäppäinten allokoimisen omien tarpeittesi mukaan. Jokainen toimintonäppäin voidaan allokoida haluamallesi ZoomText, Internet ja multimedia komennolle, tai avaamaan tietty ohjelma, websivu tai dokumentti. Näppäimistön asetukset myös antava mahdollisuuden konfiguroida kuinka haluat näppäimistön ohjelman käynnistyvät ja näkyvän järjestelmässäsi.

16 14 Näppäimistön Järjestelmätarjottimen Ikoni Kun ZoomText näppäimistön ohjelma on käynnissä, sen ohjelmaikoni näkyy järjestelmätarjottimella (kellon vieressä). Klikkaamalla ikonia saat näkyviin valikon joka mahdollistaa seuraavat asiat: Avata ZoomText Näppäimistön Asetuksetikkunan. Estää ZoomText toimintonäppäimet. Nähdä ohjelman versiotiedot. Avata ZoomTextin Näppäimistön Ohje-osion. ZoomText Näppäimistön järjestelmätarjottimen ikoninvalikko

17 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 15 ZoomText Näppäimistön Asetukset -ikkuna ZoomText Näppäimistön Asetukset ikkuna mahdollistaa nykyisten toimintonäppäinten asetusten tarkastelun ja niiden allokoinnin toisille komennoille käyttäen Määritä Näppäin toiminnon avulla. Näppäimistön Asetukset ikkuna mahdollistaa myös kaikkien toimintonäppäinten käytön estämisen ja ZoomText näppäimistön ikonin piilotuksen järjestelmätarjottimella. Näppäimistön asetukset ikkunan avaaminen Tee yksi seuraavista: Klikkaa ZoomText näppäimistön ikonia järjestelmätarjottimessa ja valitse Avaa ZoomText Näppäimistö tarjotinvalikosta. Windows Käynnistä valikossa, valitse Kaikki ohjelmat ZoomText Näppäimistö ZoomText Näppäimistö. ZoomText Näppäimistö Asetukset ikkuna tulee näkyviin.

18 16 ZoomText Näppäimistö Asetukset -ikkuna Seuraava taulukko kuvaa ZoomText näppäimistön asetukset.

19 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 17 Asetus Näppäinseloste Allokoitu komento Määritä näppäin Palauta oletusasetukset Estä kaikki toimintonäppäimet Näytä ZoomText Näppäimistö ikoni järjestelmätarjottim ella Kuvaus Näyttää listan ZoomTextin toimintonäppäimistä. Näyttää selosteen komennosta joka on sillä hetkellä allokoitu kyseessä olevalle toimintonäppäimelle. Avaa määritä näppäin toiminnon korostetulle kohteelle näppäinseloste listassa. Palauttaa kaikki toimintonäppäimet niiden alkuperäisiin asetuksiin. Estää kaikki ZoomText toimintonäppäimet. Tämä valinta on rakennettu kiertämään ongelmat kannettavien tietokoneiden sisäänrakennettujen multimedianäppäinten, kuten volume hiljemmalle tai kovemmalle ja vaimenna kaikki näppäimille. Kun ZoomText näppäimistö ohjelma on käytössä, sen ikoni näkyy järjestelmätarjottimella.

20 18 Määritä Näppäin toiminto Valitessa Määritä näppäin painike ZoomText Näppäimistön Asetukset ikkunassa, näppäinten määrittelytyökalu tulee esille. Työkalun avulla voit uudelleen määritellä ZoomTextin toimintonäppäimiä haluamillesi ZoomText komennoille, Windows komennoille (Internet tai multimedia), tai avaamaa sovelluksen, websivun tai dokumentin. ZoomText toimintonäppäinten uudelleen määrittely 1. Avaa ZoomText Näppäimistön Asetukset ikkuna ja valitse näppäin jonka toiminnon haluat muuttaa. 2. Klikkaa Määritä näppäin painiketta. Näppäinten määrittelytyökalu avautuu. 3. Erityinen Näppäimen Määrite kohdan alapuolella valitse haluttu allokointityyppi ja sitten klikkaa Seuraava painiketta. Ohjelma antaa listan komentovaihtoehdoista valitulle allokointityypille. Tietoa komentovaihtoehdoista, katso ZoomText komentojen allokointi sivulla 22. Windows komentojen allokointi sivulla 28. Ohjelmisto komentojen allokointi sivulla 32.

21 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 19 Vinkki Voit myös pitää Alt näppäintä alhaalla painaessasi toimintonäppäintä avataksesi Määritä näppäin toiminnon kyseiselle näppäimelle. Määritä näppäin työkalu pääikkuna Seuraava taulukko kuvaa Määritä näppäin työkalun pääikkunan asetukset.

22 20 Asetus Käytä oletusasetuksia Poista tämän näppäimen asetus Valitse ZoomText komennoista Valitse Windows komennoista Käynnistä sovellus, websivu tai dokumentti Kuvaus Palauttaa valitun toimintonäppäimen sen alkuperäiseen asetukseen. Estää valitun toimintonäppäimen. Mahdollistaa ZoomText komennon allokoinnin valitulle toimintonäppäimelle. Mahdollistaa Windows komennon (Internet tai multimedia) allokoinnin valitulle toimintonäppäimelle. Mahdollistaa valitun sovelluksen, websivun tai dokumentin avaamisen painettaessa valittua toimintonäppäintä.

23 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 21 ZoomText komentojen allokointi Valittaessa Valitse ZoomText komennoista valinta Määritä näppäin toiminnossa, alla oleva ikkuna tulee esiin. Tästä ikkunasta voit valita ZoomText komennon jonka haluat antaa ZoomText Näppäimistö Asetukset ikkunasta valitsemallesi toimintonäppäimelle. ZoomText komennon allokoiminen ZoomText toimintonäppäimelle Valitse haluttu ZoomText komento ja klikkaa Lopeta painiketta. Määritä näppäin toiminto ZoomText komento valinnat

24 22 Seuraavat taulukot kuvaavat ZoomText komennot joita voidaan allokoida ZoomText toimintonäppäimille. Lisätietoa ZoomText komennoista saat ZoomText käyttöoppaasta tai ZoomTextin Ohje-osiosta. Uudet Mallit -komennot Käynnistää Uudet mallit 1 10 Käynnistää ZoomText Uudet Mallit (jos allokoitu) valitulle numerolle Suurennuksen Komennot Lisää Suurennusta Pienennä Suurennusta Zoomattu ikkuna Koko Zoomattu ikkuna Linssi Zoomattu ikkuna Rivi Lisää ZoomTextin suurennuksen tasoa (yksi taso kerrallaan). Pienentää ZoomTextin suurennuksen tasoa (yksi taso kerrallaan). Asettaa zoomatun ikkunan tyypin asentoon Koko. Asettaa zoomatun ikkunan tyypin asentoon Linssi. Asettaa zoomatun ikkunan tyypin asentoon Rivi. (Jatkuu)

25 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 23 Zoomattu ikkuna Päällekkäin Zoomattu yläikkuna Zoomattu alaikkuna Zoomattu vasen ikkuna Zoomattu oikea ikkuna Selaa läpi Zoomatut Ikkuna -tyypit Selaa läpi Leikattu ikkuna -tyypit Mukautus työkalu Asettaa zoomatun ikkunan tyypin asentoon Päällekkäin. Asettaa zoomatun ikkunan asentoon yläikkuna. Asettaa zoomatun ikkunan asentoon alaikkuna. Asettaa zoomatun ikkunan asentoon vasen ikkuna. Asettaa zoomatun ikkunan asentoon oikea ikkuna. Selaa zoomatut ikkunatyypit järjestyksessä läpi. Selaa leikatut ikkunatyypit järjestyksessä läpi. Aktivoi zoomatun ikkunan mukautus työkalun, jota käytetään zoomatun ikkunan koon määritykseen sekä ikkunan liikuttamiseen. (Jatkuu)

26 24 Jäädytetyn Ikkunan työkalu Salli/estä jäädytetty ikkuna Salli/estä Värien hallinta Salli/estä osoittimen hallinta Salli/estä Kursorin hallinta Avaa Työpöytä Haku Avaa Web Haku Avaa Teksti Haku Aktivoi Jäädytys työkalun, jota käytetään luomaan ja muokkaamaan jäädytettyjä ikkunoita. Sallii ja estää jäädytetyt ikkuna. Sallii ja estää valitut värien hallinnat. Sallii ja estää valitut osoittimen hallinnat. Sallii ja estää valitut kursorin hallinnat. Avaa työpöytä haku toiminnon. Avaa web haku toiminnon. Avaa teksti haku toiminnon.

27 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 25 Sekalaiset komennot Paikallistaja Päällä/pois päältä Näkymä muoto Siirrä Hiiri näyttöön Siirrä näyttö hiireen Päästä läpi Laittaa päälle ja pois päältä näkymän paikallistajan (kun käytetään päällekkäin tai leikattuja zoomausikkunoita). Aktivoi Näkymä muodon Siirtää hiiren osoittimen suurennettuun näkymään. Siirtää suurennetun näkymän hiiren osoittimen kohdalle. Pakottaa ZoomTextin päästämään seuraava pikanäppäin kombinaatio nykyiseen sovellukseen. Lukijan komennot Salli/estä puhe Nopeuta puhenopeutta Vaihtaa puheen tuoton päälle ja pois päältä. Nopeuttaa ZoomTextin puhenopeutta (yksi taso kerrallaan). (Jatkuu)

28 26 Hidasta puhenopeutta Kirjoituksen toistoäänen muoto Hiiren toistoäänen muoto Käynnistä AppReader Käynnistä DocReader Speak-It Työkalu Hidastaa ZoomTextin puhenopeutta (yksi taso kerrallaan). Selaa läpi kirjoituksen toistoäänen muodot. Selaa läpi hiiren toistoäänen muodot. Käynnistää AppReaderin nykyisessä sovelluksessa. Käynnistää DocReaderin nykyisessä sovelluksessa. Aktivoi SpeakIt työkalun. Lukualueiden komennot Aloita lukualueet 1 10 Seuraava lukualue Edellinen lukualue Aloittaa valitun lukualueen (jos määritelty) Aloittaa seuraavan lukualueen nykyiselle sovellukselle. Aloittaa edellisen lukualueen nykyiselle sovellukselle.

29 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 27 Näytönluku komennot Sano ikkunan otsikko Sano tarkennus Sano tilannerivi Sano aika Sano päivämäärä Sano leikepöytä Selaa läpi puhemoottorit Selaa läpi Äänioppaan tasot Sanoo aktiivin ikkunan otsikon. Sanoo tarkennuksen kohteen. Sanoo tiedot tilanneriviltä. Sanoo kellonajan. Sanoo tämän päivän päivämäärän. Sanoo Windows leikepöydän sisällön. Selaa läpi järjestelmässä saatavilla olevat puhemoottorit. Selaa läpi äänioppaan tasot. Käyttöliittymän komennot Käynnistä ZoomText Salli/estä ZoomText ZoomText työkalurivi Käynnistää ZoomText ohjelman. Sallii ja estää ZoomTextin. Palauttaa ja minimoi ZoomText käyttöliittymän.

30 28 Windows komennon allokointi Valitessa Valitse Windows komentojen listasta valinta Määritä näppäin toiminnossa, alla oleva ikkuna avautuu. Tämä ikkuna antaa valita Windows Internet tai multimedia komennon ZoomText Näppäimistön asetukset ikkunassa valitsemallesi toimintonäppäimelle. Windows komennon allokointi ZoomText toimintonäppäimelle Valitse haluttu Windows komento ja klikkaa Lopeta painiketta. Määritä näppäin toiminto Windows komentojen valinnat

31 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 29 Seuraava taulukko kuvaa Windows komennot jotka voidaan allokoida ZoomText toimintonäppäimille. Internet ja Multimedia komennot Selaimen kotisivu Selain takaisin Avaa oletusasetuksena olevan selaimen määritetylle kotisivulle. Avaa edellisen websivun. Selain eteenpäin Selaimen päivitys Selain stop Selaimen haku Selaimen suosikit Käynnistä sähköposti Käynnistä mediasoitin Avaa seuraavan websivun. Päivittää oletusasetuksena olevan selaimen nykyisen websivun. Pysäyttää websivun tai tiedoston lataamisen oletusasetuksena olevassa selaimessa. Aktivoi oletusasetuksena olevan selaimen haku työkalun. Avaa oletusasetuksena olevan selaimen suosikit-listan. Käynnistää oletusasetuksena olevan sähköpostiohjelman. Käynnistää oletusasetuksena olevan mediasoittimen. (Jatkuu)

32 30 Media Play/Pause Media Stop Vaihtaa play ja pause (tauko) tilojen välillä oletusasetuksena olevassa mediasoittimessa. Pysäyttää mediasoittimen. Media seuraava raita Siirtyy seuraavaan ääniraitaan oletusasetuksena olevassa mediasoittimessa. Media edellinen raita Siirtyy edelliseen ääniraitaan oletusasetuksena olevassa mediasoittimessa. Ääni kovemmalle Kasvattaa äänen tasoa. Ääni hiljaisemmaksi Vaimenna ääni Pienentää äänen tasoa. Hiljentää kaiken äänen pois (mute).

33 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 31 Ohjelma komentojen allokointi Valitessa Käynnistä sovellus, websivu tai dokumentti valinta Määritä näppäin toiminnossa, alla oleva ikkuna avautuu. Tämä ikkuna antaa allokoida tietyn ohjelman, websivun tai dokumentin joka avataan painaessa ZoomText Näppäimistö Asetukset ikkunassa määriteltyä näppäintä. Ohjelma komennon allokointi ZoomText toimintonäppäimelle Anna polku tai URL ohjelmalle, websivulle tai dokumentille jonka haluat avata ja klikkaa Lopeta painiketta. Määritä näppäin toiminto ohjelma komennon valinta

34 32 ZoomText Toimintonäppäinten esto Voi olla hetkiä jolloin ZoomTextin toimintonäppäimet halutaan estää toimimasta. Esimerkiksi kun ZoomText näppäimistön ohjelmisto on asennettu kannettavalle tietokoneelle; multimedia ja Internet näppäimet jotka on rakennettu kannettaviin tietokoneisiin sisälle toimivat ZoomText toimintonäppäinten komentoina. Tämä johtuu siitä, että sisäänrakennetut näppäimet käyttävät samoja näppäinkoodeja kuin ZoomTextin toimintonäppäimet. Jos haluat sisäänrakennettujen multimedia ja Internet näppäinten toimivan normaalisti, voit tilapäisesti estää ZoomText toimintonäppäimet. ZoomText toimintonäppäinten estäminen Järjestelmätarjottimella, klikkaa ZoomText Näppäimistö ikonia ja valitse Estä kaikki toimintonäppäimet. Väkämerkki tulee näkyviin valinnan viereen. ZoomText toimintonäppäinten toiminnan palauttaminen Järjestelmätarjottimella, klikkaa ZoomText Näppäimistöikonia ja valitse Estä kaikki toimintonäppäimet. Väkämerkki poistuu valinnan vierestä.

35 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 33 Lyhennetyt näppäinten nimet Jotta isokokoiset kirjaimet ovat mahdollisia ZoomText näppäimistössä, jotkut olemassa olevat nimet ovat lyhennetty mahtuakseen näppäimelle. Nämä näppäimet ovat listattu alla: Print Screen Insert Scroll Lock Delete Pause/Break Page Up Home Page Down End Num Lock

36 34 Mitä Näppäimistön valot tarkoittavat Näppäimistön valot, jotka ovat numero-osion yläpuolella, näyttävät Num Lock, Caps Lock ja Scroll Lock näppäinten tilanteen. Esimerkiksi, jos Num Lock on päällä, Num Lock valo palaa; jos Caps Lock on pois päältä, Caps Lock valo ei pala. ZoomText Näppäimistön valot

37 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 35 Huolto Näppäimistölle kaatuu nestettä. Jos näppäimistölle kaatuu nestettä, sammuta tietokoneesi välittömästä ja irrota näppäimistö. Käännä näppäimistö ylösalaisin saadaksesi nesteen pois. o Jos neste on vettä, anna näppäimistön kuivun ennen seuraavaa käyttöä. o Jos neste on tahmeaa, poista neste, sitten pyyhi näppäimistö kostealla kankaalla. Anna näppäimistön kuivua ennen kuin yhdistät sen takaisin tietokoneeseen. Näppäimistön pito puhtaana. Saadaksesi maksimaalisen hyödyn näppäimistöstäsi, pidä se aina puhtaana ja vapaana roskasta, kuten ruoan murut tai pöly. Näppäimistö tulisi puhdistaa kuukausittain sumuta ja pyyhi puhdistusaineella kyllästetyllä kankaalla. Varmista, että tietokone on pois päältä ennen puhdistusta.

38 36 Vianetsintä Jos ongelmia esiintyy ZoomText näppäimistön kanssa, voit hakea vianetsintä-tietoja ZoomText Näppäimistön Ohje osiosta. Päästäksesi vianetsintä-tietoihin 1. Järjestelmätarjottimessa, klikkaa ZoomText Näppäimistö ikonia ja valitse Ohje. ZoomText Näppäimistön Ohje osio aukeaa. 2. Sisällys välilehdeltä, valitse Huolto ja Vianmääritys kirja. 3. Valitse Vianmääritys aihe. Vianmääritys-tiedot näkyvät ikkunan oikeassa paneelissa. Huom: Vianmääritys-tiedot on mahdollista löytää myös perustietokirjastossa Ai Squared:n websivulla, osoitteessa

39 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 37 Terveysvaroitus Näppäimistön käyttö voi olla yhteydessä vakaviin loukkaantumisiin tai sairauksiin. Käytettäessä tietokonetta, kuten muidenkin aktiviteettien kanssa, voit kokea hetkittäistä epämukavuutta käsissä, käsivarsissa, olkapäissä, niskassa tai muissa ruumiinosissa. Jos oireilu on jatkuvaa tai toistuvaa epämukavuutta, kipua, jomotusta, särkyä, pistelyä, tunnottomuutta, polttavaa tunnetta tai jäykkyyttä, ÄLÄ JÄTÄ NÄITÄ OIREITA HUOMIOTTA. OTA YHTEYS AIKAILEMATTA TERVEYDEN- HUOLLON AMMATTILAISIIN, vaikka oireet esiintyisivät kun et työskentele tietokoneen kanssa. Tämän kaltaiset oireet voivat olla oireita kivuliaasta ja joskus parantumattomasta sairaudesta tai hermoston, lihasten, jänteiden tai muiden ruumiinosien häiriöistä. Nämä tuki- ja liikuntaelinten sairaudet sisältävät mm. erimuotoisia jännetulehduksia kuten jännetupentulehdus tai hauislihaksen jänteen tulehduksen. Vaikka tutkijat eivät vielä pysty vastaamaan moniin kysymyksiin tukija liikuntaelinten sairauksista, on olemassa yleinen hyväksyntä että useat tekijät liittyvät niiden esiintymisiin, esimerkiksi lääkinnällinen ja fyysinen kunto, stressi ja stressinsietokyky, yleisterveys, sekä työasento ja kehon käyttö muissa aktiviteeteissa(sisältäen näppäimistön ja osoittimen käytön). Jotkut tutkimukset ehdottavat, että näppäimistön käyttöaika on myös tekijä. Ohjeita varten kuinka voit työskennellä mukavammin tietokoneesi äärellä ja mahdollisesti vähentää tuki- ja liikuntaelinten sairauksia tulisi käyttäjän ottaa yhteyttä paikalliseen terveydenhuollon ammattilaiseen. Jos sinulla on kysymyksiä kuinka oma elämäntyylisi, aktiviteettisi tai lääkinnällinen ja fyysinen kunto voivat liittyä tuki- ja liikuntaelinten sairauksiin, tulisi sinun olla yhteydessä terveydenhuollon ammattilaiseen.

40 38 Rajallinen takuu ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö sisältää takuun sekä valmistusvirheiden varalta että lähetyksen aiheuttamia vikoja varten. Molempien takuutyyppien tiedot ovat alla. Lähetysvauriot Paketit vaurioituvat joskus lähettäessä niiden käsittelijöiden toimesta. Jos on tarve lähettää näppäimistö takaisin paketin vaurioiden takia, on siitä ilmoitettava Ai Squared:lle seitsemän (7) päivän kuluessa paketin vastaanottamisesta. Mikäli ilmoitusta ei tehdä edellä mainitun ajan puitteissa, Ai Squared voi oman harkinnan mukaan korvata näppäimistön. Valmistusvirheet Näppäimistöt ovat valmistusvirheiden osalta valmistajan antaman takuun alaisena kuusi (6) kuukautta alkuperäisestä lähetyspäivämäärästä lukien. Valmistusvirheisiin sisältyvät mutta eivät ole rajoitettu asioihin kuten tahmeat tai rikkinäiset näppäimet sekä rikkinäiset tai toimimattomat johdot. Normaaliin käyttöön liittyvät kulumat eivät sisälly takuuseen. Jos sinulla ongelma ja haluat tiedustella sisältyykö se valmistajan takuuseen, soita meille (802) Takuusi kattaa ostosi, ei välttämättä juuri sitä näppäimistöä jota käytät. Jos näppäimistösi lähetetään korjattavaksi tai vaihdettavaksi, takuu jatkuu alkuperäisestä ostopäivästä se ei käynnisty uudestaan, kun uusi tai korjattu näppäimistösi saapuu.

41 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 39 Näppäimistöjen palautusoikeus Voidaksesi palauttaa näppäimistön Ai Squared:lle korjattavaksi tai vaihdettavaksi, tarvitsen ensin RMA (Return Merchandise Authorization), tavaran palautus, numeron Ai Squared:lta. Palautuksia ei oteta vastaan ilman voimassa olevaa RMA numeroa. Saadaksesi RMA numeron, ota yhteys AI Squared myyntiin puhelimitse (802) Ai Squared maksaa postituskulut vialliselle tuotteelle ensimmäiset 30 päivää ostopäivästä lukien. Kun olet puhunut kanssamme, me järjestämme lähettäjämme noutamaan pakettisi ja kiinnittämään tarvittavan lähetystarran. Me korjaamme tai vaihdamme näppäimistön oman harkintamme mukaan. Jos näppäimistösi hajoaa ensimmäisen 30 päivän jälkeen, on sinun silti hankittava RMA meiltä ja sitten lähetettävä tavara Ai Squared:lle omalla kustannuksellasi. Me korjaamme tai vaihdamme näppäimistön ja lähetämme sen takaisin sinulle maksutta.

42 40

43 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 41

44 TM Ai Squared Puh: (802) Fax: (802) S-posti: Postios.: P.O. Box 669 Manchester Center, VT USA

Suurennus ja näyntönhalli ntaohjelma helpottamaan silmien rasitusta. Pikaopas

Suurennus ja näyntönhalli ntaohjelma helpottamaan silmien rasitusta. Pikaopas Suurennus ja näyntönhalli ntaohjelma helpottamaan silmien rasitusta Pikaopas Tervetuloa ZoomText Express on edullinen ja helppokäyttöinen suurennusohjelma tietokoneellesi. ZoomText Express suurentaa hieman

Lisätiedot

STELLARIUM KÄYTTÖOHJE

STELLARIUM KÄYTTÖOHJE Järjestelmävaatimukset: Windows (XP, Vista, 7) DirectX 9.x ja uusin ServicePack tai MacOS X 10.3.x (tai suurempi), 3D-grafi ikkkortti ja OpenGL-tuki, min. 512 MB RAM, 1 GB vapaata levytilaa. ASENNUS Asennus

Lisätiedot

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa Onnittelut GIGABYTE tietokoneen ostosta. Tämä käyttöohje auttaa sinua tietokoneesi käyttöönotossa. Lopullisen tuotteen asetukset riippuvat ostohetken mallista. GIGABYTE varaa itselleen oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Hiiressäsi on kallistusrulla pysty- ja vaakasuoravieritystä, yhden askeleen zoomausta ja nopeaa Internet-navigointia varten.

Hiiressäsi on kallistusrulla pysty- ja vaakasuoravieritystä, yhden askeleen zoomausta ja nopeaa Internet-navigointia varten. Hiiren käyttö Painikkeet Painikkeet Hiiressäsi on kolme painiketta sekä vieritys- ja kallistusrulla. Hiiren toimintojen painikkeet valikossa voit parantaa tuottavuuttasi osoittamalla hiiren painikkeet

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 1 INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 HUOM: Tämä ohje on tarkoitettu yksittäisen koneen päivittämiseen, mikäli InterBase on asennettu serverille ota yhteys DL Software Tukeen. HUOM: Mikäli koneessasi on

Lisätiedot

TRUST WIRELESS KEYBOARD

TRUST WIRELESS KEYBOARD TRUST WIRELESS KEYBOARD Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Wireless Keyboard -tuotteen käyttäjille. Ota ongelmatilanteissa yhteyttä yhteen Trustin asiakaspalvelukeskuksista.

Lisätiedot

Norton AntiVirus Online -käyttöopas

Norton AntiVirus Online -käyttöopas Käyttöopas Norton AntiVirus Online -käyttöopas Tässä oppaassa kuvailtu ohjelmisto on varustettu lisenssisopimuksella, ja sitä voidaan käyttää ainoastaan sopimusehtojen mukaisesti. Käyttöoppaan versio 15,0

Lisätiedot

TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300

TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300 TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Ami Mouse Wireless 300 -tuotteen käyttäjille.voit liikkua hiiren avulla kaikissa lempisovelluksissasi

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä jaksossa on tietoja käyttöpaneelin käytöstä, tulostimen asetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoiden sisällöstä. 1 Useimpia tulostimen asetuksia voi muuttaa sovellusohjelmasta tai tulostinajurista.

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

TRUST WIRELESS KEYBOARD & MOUSE

TRUST WIRELESS KEYBOARD & MOUSE TRUST WIRELESS KEYBOARD & MOUSE Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Wireless Keyboard & Mouse -tuotteiden käyttäjille. Jos kaipaat lisäapua, voit ottaa yhteyttä

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

TW-LTE 4G/3G. USB-modeemi (USB 2.0)

TW-LTE 4G/3G. USB-modeemi (USB 2.0) TW-LTE 4G/3G USB-modeemi (USB 2.0) Tiedonsiirtonopeus: 100 Mbps/50 Mbps LTE: 1800/2100/2600 MHz GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz UMTS: 900/2100 MHz Pikaohje (Finnish) CE Käyttöönotto- ohje SIM- kortin

Lisätiedot

ETÄPALVELU. HALTIK Videoportaali - osallistujan ohje

ETÄPALVELU. HALTIK Videoportaali - osallistujan ohje ETÄPALVELU HALTIK Videoportaali - osallistujan ohje 19.5.2015 Laitevaatimukset Tietokoneessa tulee olla asennettuna: Web-kamera Mikrofoni ja kaiuttimet tai kuulokkeet Tietokoneen internet selaimen tulee

Lisätiedot

C: Rulla D: Paristotila E: Käytössä / Ei käytössä - painike F: Yhteyspainike G: Optinen liikkeentunnistin

C: Rulla D: Paristotila E: Käytössä / Ei käytössä - painike F: Yhteyspainike G: Optinen liikkeentunnistin Tuotetiedot Vastaanotin Hiiri Näppäimistö A: Ilmaisin B: Yhteyspainike Asennus C: Rulla D: Paristotila E: Käytössä / Ei käytössä - painike F: Yhteyspainike G: Optinen liikkeentunnistin H: Paristotila I:

Lisätiedot

TRUST SIGHT FIGHTER VIBRATION FEEDBACK & PREDATOR QZ 500

TRUST SIGHT FIGHTER VIBRATION FEEDBACK & PREDATOR QZ 500 TRUST SIGHT FIGHTER VIBRATION FEEDBACK & PREDATOR QZ 500 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Sight Fighter Vibration Feedback - ja Predator QZ 500 - tuotteiden

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SHARP MX-M260

Käyttöoppaasi. SHARP MX-M260 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SHARP MX-M260. Löydät kysymyksiisi vastaukset SHARP MX-M260 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti Johdanto Älä altista PU011-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU011-korttia

Lisätiedot

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla Sivu 1/6 Yhteysopas Tuetut käyttöjärjestelmät Software and Documentation -CD-levyltä voi asentaa tulostinohjelmiston seuraaviin käyttöjärjestelmiin: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server 2008

Lisätiedot

1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc

1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc Word - harjoitus 1 1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc Kopioi itsellesi harjoitus3_korjaus.doc niminen tiedosto Avaa näyttöön kopioimasi harjoitus. Harjoitus on kirjoitettu WordPerfet 5.1 (DOS) versiolla

Lisätiedot

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Klikkaa sitä Windows-versiota, jonka haluat kopioida USB-tikulle, niin pääset suoraan oikeaan oppaaseen. Windows

Lisätiedot

Finnfoam tuotekirjaston asennusohje. Asennus ja rekisteröintiohje

Finnfoam tuotekirjaston asennusohje. Asennus ja rekisteröintiohje Finnfoam tuotekirjaston asennusohje Asennus ja rekisteröintiohje 1. Sisältö 1. Lataa asennuspaketti 4 2. Zip-tiedoston purku ja sovelluksen asennus 4 3. Sovelluksen rekisteröinti 8 4. Sisällön lataus 10

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 419462-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröity tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN?

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? Connect-ohje oppilaalle MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? 1. Avaa internet-selain ja kirjoita osoiteriville virtuaaliluokkasi osoite, esim. http://tampere.adobeconnect.com/virta ja paina Enter: Luokkien

Lisätiedot

Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia

Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia Tämä ohje on tarkoitettu ammattilaisille, jotka työskentelevät HUS:n ulkopuolella ja eivät omista

Lisätiedot

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU Yleisimmät ongelmat CGI (Mukana) sovellus Sovelluksen päivittäminen Lataaminen ja asennus Kielen vaihtaminen Ympäristön vaihtaminen (tuotanto-testi) Uudelleenasennus Pakotettu

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3.1 Laajakaistaliittymän asetusten tarkistus / Windows XP Seuraavien ohjeiden avulla tarkistat Windows XP -käyttöjärjestelmien asetukset ja luot Internet-yhteyden.

Lisätiedot

Midland BTNext -päivityssovellus

Midland BTNext -päivityssovellus Midland BTNext -päivityssovellus Kun olet ladannut BTNext-päivityssovelluksen web-sivultamme, kaksoisnapsauta sitä ja seuraa asennusmenettelyä. BTNext-päivityssovellus asentuu automaattisesti "Program"-valikkoon,

Lisätiedot

TRUST FLAT SCAN USB 19200

TRUST FLAT SCAN USB 19200 TRUST FLAT SCAN USB 19200 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Flat Scan USB 19200 - tuotteen käyttäjille. Tuotteen asentamisessa ei tarvita mitään erityisiä ennakkotietoja

Lisätiedot

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPress-hallintajärjestelmän kanssa on hyvin helppoa. Sitä vähän tutkimalla ja tätä ohjetta lukemalla sen käyttö tulee nopeasti tutuksi. Olen myös

Lisätiedot

1 Tivax Professional 4.5

1 Tivax Professional 4.5 Tivax Professional 4.5 1 1 Tivax Professional 4.5 1.1 Tivax ohjelman asentaminen TivaxProfessional versio 4.5 asennetaan joko CD:ltä tai lataamalla asennustiedosto Internetistä. Asennus CD:ltä: Asennusohjelma

Lisätiedot

Etäkokousohjeet HUS:n ulkopuolisille ammattilaisille, joilla on käytössä VRK-kortti

Etäkokousohjeet HUS:n ulkopuolisille ammattilaisille, joilla on käytössä VRK-kortti Etäkokousohjeet HUS:n ulkopuolisille ammattilaisille, joilla on käytössä VRK-kortti Tämä ohje on tarkoitettu HUS:n ulkopuolella, muussa sairaanhoitopiirissä työskentelevälle ammattilaiselle, jolla on käytössä

Lisätiedot

6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.)

6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.) 6. Tekstin muokkaaminen 6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.) Tekstin maalaaminen onnistuu vetämällä hiirellä haluamansa tekstialueen yli (eli osoita hiiren

Lisätiedot

Lync-järjestelmän käyttö etäpalvelussa Työasemavaatimukset ja selainohjelman asennus. 14.10.2015 Valtiovarainministeriö

Lync-järjestelmän käyttö etäpalvelussa Työasemavaatimukset ja selainohjelman asennus. 14.10.2015 Valtiovarainministeriö Lync-järjestelmän käyttö etäpalvelussa Työasemavaatimukset ja selainohjelman asennus 14.10.2015 Valtiovarainministeriö 1 1 Taustaa Nykyisten videoneuvottelulaitteiden sopimus päättyy vuoden 2015 lopussa.

Lisätiedot

Lab SBS3.FARM_Hyper-V - Navigating a SharePoint site

Lab SBS3.FARM_Hyper-V - Navigating a SharePoint site Lab SBS3.FARM_Hyper-V - Navigating a SharePoint site Note! Before starting download and install a fresh version of OfficeProfessionalPlus_x64_en-us. The instructions are in the beginning of the exercise.

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE YKSIKKÖHINTA SOPIMUKSEN TOTEUTUNEET MÄÄRÄT-SOVELLUS CMPRO5 VERSIO 2.8 PÄIVITETTY HEINÄKUU 2010 COPYRIGHT 2010 ARTEMIS FINLAND OY. ALL RIGHTS RESERVED. KÄYTTÖOHJE SIVU 2 (12) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

Webinaariin liittyminen Skype for

Webinaariin liittyminen Skype for Webinaariin liittyminen Skype for Business Web Appin kautta Ohjeet Sähköpostin Liity webinaariin tästä -linkki Kun klikkaat Osallistumisohjeet webinaariin -sähköpostiviestissä olevaa Liity webinaariin

Lisätiedot

sivu 1 SURFCAM V5 JÄRJESTELMÄN VAATIMUKSET

sivu 1 SURFCAM V5 JÄRJESTELMÄN VAATIMUKSET sivu 1 Minimi: Käyttöjärjestelmä: Windows XP Service Pack 3 Prosessori: Duo Core II tai nopeampi Muisti: 2 GB RAM Kovalevytila: 1 GB vapaana DVD asema Näytönohjain: 512 MB näyttömuistia. DirectX 9.0c tai

Lisätiedot

Share-työkalu (AC 9.1)

Share-työkalu (AC 9.1) 1 Share-työkalu (AC 9.1) Share-työkalulla voit jakaa Connect-huoneessa tietokoneesi näyttöä, koneellasi auki olevia sovelluksia tai valkotaulun, johon voi piirtää tai kirjoittaa. Jos haluat uuden Share-työkalun,

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti Johdanto Älä altista PU013-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU013-korttia

Lisätiedot

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti asennus...

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Ver. 2. Ohjelmisto-opas. PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish

Ver. 2. Ohjelmisto-opas. PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish Ver. 2 Ohjelmisto-opas Copyright c PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish Johdanto...3 Tämän ohjelmisto-oppaan käyttäminen...3 Järjestelmävaatimukset...4 Varoitukset...6 Asentaminen/poistaminen...6

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN?

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? Connect-ohje oppilaalle MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? 1. Avaa internet-selain ja kirjoita osoiteriville virtuaaliluokkasi osoite, esim. http://tampere.adobeconnect.com/virta ja paina Enter: Luokkien

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

E-RESULTS LITE -OHJEET

E-RESULTS LITE -OHJEET E-RESULTS LITE -OHJEET 1 ALKUVALMISTELUT Huolehdi ennen rastiesi pitoa, että Tulospalvelutietokoneen akku on ladattu täyteen Seuran EMIT-kortit ovat tallessa ja selkeästi erillään lähtöleimasimesta. Lähtö-

Lisätiedot

1 KÄYNNISTÄ MD-3100 USB ADSL MODEM. Tuotetiedot

1 KÄYNNISTÄ MD-3100 USB ADSL MODEM. Tuotetiedot Tuotetiedot A B C D A. Virtavalo (palaa: USB-yhteys ja tietokone ovat käytössä / ei pala: ei yhteyttä tai tietokoneeseen ei tule virtaa. B. ADSL LINK -merkkivalo (vilkkuu: ADSL-linjaa haetaan / palaa yhtäjaksoisesti:

Lisätiedot

MOT: ADOBE CONNECT 1 (17) Projektipäällikkö Ari Sivula. Monimuotoisen opetuksen taitaja -koulutus ADOBE CONNECT. Peruskäyttö

MOT: ADOBE CONNECT 1 (17) Projektipäällikkö Ari Sivula. Monimuotoisen opetuksen taitaja -koulutus ADOBE CONNECT. Peruskäyttö MOT: ADOBE CONNECT 1 (17) Monimuotoisen opetuksen taitaja -koulutus ADOBE CONNECT Peruskäyttö MOT: ADOBE CONNECT 2 (17) Sisällysluettelo 1. JOHDANTO... 3 2. TARVITTAVAT LAITTEISTOT... 4 3. CONNECT-HUONE

Lisätiedot

Resteri myyntireskontra (Dos)

Resteri myyntireskontra (Dos) Resteri myyntireskontra (Dos) (lisäohjelma peruslaskutukseen: "laajempi myyntireskontra") Vuosipäivitys 3.11.2007 Atsoft Oy Mäkinen puh (09) 350 7530 0400-316 088 www.atsoft.fi Malminkaari 21 B fax (09)

Lisätiedot

TIETOKONEEN ÄÄRELLÄ. Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto

TIETOKONEEN ÄÄRELLÄ. Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto TIETOKONEEN ÄÄRELLÄ Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto Materiaalin tekijä: Teksti ja ulkoasu: Sari Pajarinen Piirroskuvat: Renja Perälä TIETOKONEELLA

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön

Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön Page 1/9 1. Sisällysluettelo Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön... 1 1. Sisällysluettelo... 2 2. Asennus... 3 2.1 Ohjelman asennus... 3 2.2 Laiteajurin asennus... 3 3.

Lisätiedot

AdobeConnect peruskäyttövinkkejä

AdobeConnect peruskäyttövinkkejä AdobeConnect peruskäyttövinkkejä Verkkotilaisuuden valmistelu ja kirjautuminen 1. Kytke kamera ja mikrofoni ennen tietokoneen käynnistystä a. Pöytäkoneessa laitteet kytketään aina TAKAPANEELIIN 2. Käynnistä

Lisätiedot

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi. 3. Aseta valokuva/asiakirja

Lisätiedot

EASY Tiedostopalvelin Käyttöopas

EASY Tiedostopalvelin Käyttöopas EASY Tiedostopalvelin Käyttöopas Windows Client www.storageit.fi - Äyritie 8 D, 01510 VANTAA Salorantie 1, 98310 KEMIJÄRVI Sisältö 1. Asennus 2. Yhdistäminen pilveen - Tiedostojen siirto - Paikallisten

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Versio 2008.1 15.10.2008 ohje 15.10.2008 Asennus, käyttöönotto ja päätoiminnot Ohjelmiston tarkoitus Ohjelmiston tarkoitus on yhdistää Peltotuki

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N76 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa

Lisätiedot

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU ,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU Tässä pääsette tutustumaan Internet Explorerin (IE) käyttöön. Muitakin selainversioita löytyy, kuten esimerkiksi Netscape, Opera ja Mozilla. Näiden muiden selainten

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin PU006V2 Sweex 2-porttinen PCI-sarjakortti Johdanto Älä altista PU006V2-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU006V2-korttia erittäin

Lisätiedot

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Sisäänkirjautuminen... 1 3. Palvelussa navigointi... 2 4. Laitteet... 2 5. Sisällönhallinta... 4 6. Soittolistat... 7 7. Aikataulut...

Lisätiedot

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Laitteen ensimmäinen käyttöönotto 1. Aseta SIM-kortti laitteen pohjaan pyötätuen takana olevaan SIM-korttipaikkaan 2. Aseta mukana tullut ethernetkaapeli tietokoneen

Lisätiedot

USB-siirto-ohjelman ja ajurin asentaminen

USB-siirto-ohjelman ja ajurin asentaminen 1 (8) USB-siirto-ohjelman ja ajurin asentaminen Ladattuasi Handan CV-7700 PVR laitteen USB-siirto-ohjelman Welhon internet- sivuilta, asenna ohjelma alla olevien ohjeiden mukaan. Siirto-ohjelman asennus

Lisätiedot

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin.

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. MEDIA ER KOTELO CMP-MOB10 CMP-MOB30 OHJEET SUOMI Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. 1. Pakkauksen sisältö 1 Media player kotelo Kantolaukku Kaukosäädin Verkkomuuntaja

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Trust PhotoCam LCD 2300 PHOTOCAM LCD Pika-asennusohje. Versio 1.0

Trust PhotoCam LCD 2300 PHOTOCAM LCD Pika-asennusohje. Versio 1.0 PHOTOCAM LCD 2300 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust PhotoCam LCD 2300 -tuotteen käyttäjille. Jos kaipaat lisäapua, voit ottaa yhteyttä yhteen Trustin asiakaspalvelukeskuksista.

Lisätiedot

GroupWise Calendar Publishing Host User

GroupWise Calendar Publishing Host User GroupWise 8 Calendar Publishing Host User 8 17. lokakuu 2008 Novell GroupWise Calendar Publishing Host User PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com YLEISTÄ Novell GroupWise Calendar Publishing Host User on Web-pohjainen

Lisätiedot

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.88. Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.88. Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.88 Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET...1 3. PC SUITE -OHJELMISTON ASENTAMINEN...2 4. KÄYTÖN ALOITTAMINEN...3

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

MITEN TARKISTAT TIETOKONEESI VERKKOKORTTIASETUKSET

MITEN TARKISTAT TIETOKONEESI VERKKOKORTTIASETUKSET MITEN TARKISTAT TIETOKONEESI VERKKOKORTTIASETUKSET 1. Sisällys 1. Sisällys...2 2. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows 7, Windows 8 ja Windows 10...3 3. Laajakaistaliittymän asetukset / Mac OS X...6

Lisätiedot

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. HydraVision Käyttöopas Versio 1.1 P/N 137-40340-20 Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. ATI, kaikki ATI-tuotteiden ja tuotteen ominaisuuksien nimet ovat Ati Technologies Inc:in

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröity tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä luvussa on tietoja käyttöpaneelista, tulostinasetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoista. Useimmat tulostinasetukset voidaan muuttaa sovellusohjelmalla tai tulostinajurilla. Sovellusohjelmalla

Lisätiedot

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S PIKAOPAS DNA Mokkula 4G LTE WLAN S Virtapainike Navigaatiopainike WPS-painike LCD-näyttö Ulkoisen antennin liitin Micro USB-portti Paketin sisältö Mokkulan lisäksi: Litium-ioniakku Seinälatausadapteri

Lisätiedot

Online-kurssien pikaopas Adobe Connect -yhteyden käyttämiseen

Online-kurssien pikaopas Adobe Connect -yhteyden käyttämiseen Online-kurssien pikaopas Adobe Connect -yhteyden käyttämiseen Laitteisto ja ohjelmat Sovelton Online-kurssit käyttävät alustanaan Adobe Connect -ympäristöä. Asiakasohjelmaksi riittää pelkkä www-selain

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_LP 17.3.2016 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma

Lisätiedot

OP-eTraderin käyttöopas

OP-eTraderin käyttöopas OP-eTraderin käyttöopas Tämä käyttöopas on lyhennetty versio virallisesta englanninkielisestä käyttöoppaasta, joka löytyy etrader - sovelluksen Help-valikosta tai painamalla sovelluksessa F1 -näppäintä.

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

Jos haluat uuden Share-työkalun, valitse Pods -> Share -> Add New Share tai jos sinulla on jo auki Share-työkalu, näyttää se tältä:

Jos haluat uuden Share-työkalun, valitse Pods -> Share -> Add New Share tai jos sinulla on jo auki Share-työkalu, näyttää se tältä: Share-työkalu Share-työkalulla voit jakaa Connect-huoneessa tietokoneesi näyttöä, koneellasi auki olevia sovelluksia tai valkotaulun, johon voi piirtää tai kirjoittaa. Jos haluat uuden Share-työkalun,

Lisätiedot

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut Turvallinen veneily -näyttö Kun VesselView käynnistetään sen oltua sammutettuna vähintään 30 sekuntia, näyttöön tulee turvalliseen veneilyyn liittyviä ohjeita sisältävä ikkuna. Jatka painamalla Accept

Lisätiedot

TAMK Ohjelmistotekniikka G Graafisten käyttöliittymien ohjelmointi Herkko Noponen Osmo Someroja. Harjoitustehtävä 2: Karttasovellus Kartta

TAMK Ohjelmistotekniikka G Graafisten käyttöliittymien ohjelmointi Herkko Noponen Osmo Someroja. Harjoitustehtävä 2: Karttasovellus Kartta TAMK Ohjelmistotekniikka G-04237 Graafisten käyttöliittymien ohjelmointi Harjoitustehtävä 2: Karttasovellus Kartta TAMK Karttasovellus Kartta Sivu 2/8 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...3 2. VAATIMUSMÄÄRITTELY...

Lisätiedot

Site Data Manager Käyttöohje

Site Data Manager Käyttöohje Site Data Manager Käyttöohje Sisällysluettelo Sivu Mikä on SDM 2 SDM asennus 2 Ohjelman käyttö 3 Päävalikko 4 Varmuuskopion tekeminen 5 Täydellisen palautuksen tekeminen 6 Osittaisen palautuksen tekeminen

Lisätiedot