Isokirjaiminen Näppäimistö

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Isokirjaiminen Näppäimistö"

Transkriptio

1 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas TM Ai Squared

2 Copyrights ZoomText Keyboard Software Copyright 2008, Algorithmic Implementations, Inc. All Rights Reserved. ZoomText Large-Print Keyboard User s Guide Copyright 2008, Algorithmic Implementations, Inc. All Rights Reserved. Unauthorized copying, duplicating, selling or otherwise distributing this software or documentation is a violation of Federal Copyright Law. No part of this publication can be reproduced, transmitted, stored in a retrieval system, or translated into any language in any form by any means without the express written consent of Algorithmic Implementations, Inc. (d.b.a. Ai Squared). Trademarks ZoomText is a registered trademark of Algorithmic Implementations, Inc. ZoomText Large-Print Keyboard is a trademark of Algorithmic Implementations, Inc. Windows is a registered trademark of Microsoft Corporation. Software License Agreement The software included with this product is licensed, not sold. You must either agree to the license contract in the software Setup screen or promptly return the ZoomText Large-Print Keyboard, along with the software, for a refund, excluding the return costs. After you install the software, you may consult the license and the Limited Warranty for the product at any time by looking in the Legal Information section of the software Help files. You may also print a copy for your records. Third Edition: March, 2008 Ai Squared P.O. Box 669 Manchester Center, VT USA

3 Sisällysluettelo Johdanto... 2 Järjestelmävaatimukset... 4 Näppäimistön ohjelman asennus... 5 Näppäimistön ohjelman päivittäminen... 6 Näppäimistön kytkeminen... 7 ZoomText Näppäimistö... 8 ZoomText Toimintonäppäimet... 9 Toimintonäppäinten käyttäminen ZoomText Suurennuslasin kanssa... 9 Toimintonäppäinten kuvaukset ZoomText Näppäimistön Asetukset ZoomText Näppäimistön Järjestelmätarjottimen Ikoni ZoomText Näppäimistön Asetukset -ikkuna Määritä Näppäin toiminto ZoomText komentojen allokointi Windows komennon allokointi Ohjelma komentojen allokointi ZoomText Toimintonäppäinten esto Lyhennetyt näppäinten nimet Mitä Näppäimistön valot tarkoittavat Huolto Vianetsintä Terveysvaroitus Rajallinen takuu... 38

4 2 Johdanto Onnittelut ZoomText Isokirjaimisen Näppäimistön hankinnan johdosta. Näppäimistön avulla kirjoitat helposti ja sen avulla hallitset myös ZoomText 9 ohjelmaa. Uusi ZoomText näppäimistö tarjoaa isot painikkeet, jotka on helppo nähdä myös heikossa valaistuksessa näin mahdollistaen nopean oikeinkirjoituksen ja samalla pienentäen silmän rasitusta. ZoomText näppäimistö sisältää myös 18 painiketta, jotka tarjoavat ZoomTextin tärkeimpien toimintojen hallinnan kertakosketuksella. ZoomText toimintonäppäimillä voit Käynnistää ZoomTextin Näyttää ZoomText työkalurivin Pienentää ja suurentaa suurennuksen tasoa mille tahansa tasolle Aktivoida värien, osoittimen ja kursorin hallintatyökalut Käynnistää ZoomTextin Työpöytä ja Web Haku toiminnot Vaihtaa puheen päälle ja pois päältä sekä mukauttaa lukunopeutta

5 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 3 Käynnistää ZoomTextin AppReader, DocReader ja SpeakIt toiminnot Aktivoida kirjoituksen ja hiiren toistoäänet Voit myös allokoida ZoomTextin toimintonäppäimille muita ZoomText komentoja, suosituimmat Internet ja multimedia komennot. Voit myös määrittää ne avaamaan ohjelman, websivun tai dokumentin. ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö on täydellinen seuralainen ZoomText Suurennuslasille ja ZoomText Suurennuslasi/Lukijalle (versiot 9.03 ja uudemmat). Kun niitä käytetään yhdessä, näkövammaisen työasema on valmis.

6 4 Järjestelmävaatimukset ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö omaa seuraavat laitteisto- ja ohjelmistovaatimukset: IBM tai yhteensopiva tietokone USB tai PS/2 näppäimistöportti Windows Vista, XP tai 2000 operatiivinen järjestelmä ZoomText 9.03 tai uudempi (käyttääksesi ZoomText toimintonäppäimiä)

7 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 5 Näppäimistön ohjelman asennus Ennen kuin kytket ZoomText näppäimistön järjestelmääsi, ZoomText Suurennuslasin tai Suurennuslasi/ Lukijan (versio 9.03 tai uudempi), ja ZoomText näppäimistön ohjelmat tulee olla asennettuna järjestelmääsi. Nämä asennukset vaaditaan voidaksesi käyttää ZoomText toimintonäppäimiä. Asentaaksesi ZoomText Suurennuslasin tai ZoomText Suurennuslasi/Lukijan, katso ZoomText käyttöopasta tai käyttäjän pikaopasta. Asentaaksesi ohjelman ZoomText näppäimistölle seuraa alla olevia ohjeita. Näppäimistön ohjelman asentaminen 1. Laita ZoomText näppäimistön ohjelma CD C-asemaan. Asennusohjelma alkaa automaattisesti. 2. Seuraa ohjeita ruudulla suorittaaksesi asennuksen. Jos asennusohjelma ei ala automaattisesti 1. Windows Käynnistä valikosta, valitse Suorita Selaa CD-ROM aseman kohdalle. 3. Valitse Setup ohjelma ja klikkaa Avaa. 4. Klikkaa OK Suorita -ikkunassa.

8 6 Näppäimistön ohjelman päivittäminen Pitääksesi ZoomText näppäimistön ohjelman päivitettynä viimeisimmillä korjauksilla ja parannuksilla, Sinun tulisi säännöllisin väliajoin ajaa komento Tarkista päivityksiä, joka on ZoomTextin ohjelmakansiossa. Tarkista päivityksiä komento käynnistää Internet-sovelluksesi online näppäimistön päivityspalveluun ja tarkistaa onko käytössäsi viimeisin saatavilla oleva ZoomText Näppäimistö ohjelma. Jos päivitys on saatavilla, näytetään ohjeet sen lataamiseen ja asentamiseen. Tarkistaaksesi ZoomText näppäimistön päivityksiä Windows Käynnistä valikossa, valitse Kaikki ohjelmat ZoomText Näppäimistö Tarkista päivityksiä. Webselaimesi avautuu ZoomText Näppäimistö päivityspalvelun sivulle. Websivu kertoo onko päivitys saatavana. Jos päivitys on saatavana, seuraa ohjeita ladataksesi ja asentaaksesi päivitys. Huom: Toiminto vaatii Internet-yhteyden.

9 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 7 Näppäimistön kytkeminen ZoomText Näppäimistö voidaan kytkeä tietokoneesi joko USB- tai PS/2-portin kautta. Kytkeminen USB-porttiin 1. Kytke neliskulmainen USB liitin näppäimistön johdon päässä tietokoneen neliskulmaiseen USB-porttiin. Kytkeminen PS/2-porttiin 1. Sammuta tietokoneesi kokonaan. 2. Liitä USB-PS/2 adapteri (mukana) USB liittimen näppäimistön johdon päässä. 3. Kytke näppäimistö tietokoneen pyöreään PS/2 näppäimistöporttiin. 4. Käynnistä tietokone ja voit aloittaa ZoomText näppäimistön käytön.

10 8 ZoomText Näppäimistö ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistöllä on yleinen näppäinulkonäkö, joten pienet erot sen ja vanhan näppäimistösi välillä pitäisivät olla nopeat oppia. 18 ZoomText toimintonäppäimen oppiminen on myös helppoa, kiitos niiden tutun layoutin ja nimeämisen, joka simuloi ZoomText 9 käyttöliittymän painikelayouttia. Itse asiassa, toimintonäppäinten avulla, ZoomTextin käynnistäminen ja operointi ei voi enää helpommaksi tulla. Paina vain Käynnistä näppäintä (1. näppäin rivissä) startataksesi ZoomTextin. Kun ZoomText on käytössä, testaa muita 17 näppäintä testataksesi muita ZoomTextin toiminnoista. ZoomText Toimintonäppäimet ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö

11 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 9 ZoomText Toimintonäppäimet ZoomTextin toimintonäppäimet edustavat yleisimpiä ZoomText Suurennuslasin ja ZoomText Suurennuslasi/Lukijan toimintoja. Jokainen näppäin ja sen toiminto on kuvattu toimintonäppäinten taulukossa sivulla 13. Täydelliset tiedot jokaisesta toiminnosta saat ZoomTextin käyttöoppaasta tai ZoomTextin Ohje-osasta. Toimintonäppäinten käyttäminen ZoomText Suurennuslasin kanssa Oletusarvoiltaan kahdeksan toimintonäppäintä on allokoitu toiminnoille jotka ovat saatavana vain ZoomText Suurennuslasi/Lukija versiossa. Tämän vuoksi ZoomText Suurennuslasin ja Näppäimistön yhteiskäytössä näiden näppäinten painaminen ei tuota niiden oletusasetuksena olevaa toimintoa. Sen sijaan, käyttäjä ohjataan antamaan näppäimelle vaihtoehtoinen komento joka on saatavilla kun käytetään ZoomText Suurennuslasia. Lisätietoa näppäinten toimintojen vaihdosta sivulla 14 ZoomText Näppäimistön Asetukset.

12 10 Toimintonäppäinten kuvaukset Alla ovat kuvaukset ZoomTextin toimintonäppäimistä (oletusasetusarvot) ja ZoomText 9 työkalurivin toimintoon viittaava painike. Näppäin Kuvaus Painike Käynnistää ZoomTextin. Huom.: Jos ZoomText on käynnissä, Käynnistyspainikkeen painaminen lopettaa ohjelman. Sallii tai estää ZoomTextin. Avaa ja sulkee ZoomTextin työkalurivin. Vaihtaa ZoomTextin värien hallinnan päälle ja pois päältä. Vaihtaa ZoomTextin hiiren hallinnan päälle ja pois päältä. (Jatkuu)

13 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 11 Näppäin Kuvaus Painike Vaihtaa ZoomTextin kursorin hallinnat päälle ja pois päältä. Avaa Työpöytä Haku toiminnon. Avaa Web Haku toiminnon. + Pienentää ZoomTextin suurennuksen tasoa (yksi taso kerrallaan). Suurentaa ZoomTextin suurennuksen tasoa (yksi taso kerrallaan). Oletusasetuksena seuraavat toimintonäppäimet on allokoitu puhe- ja lukutoiminnoille jotka on saatavissa ainoastaan ZoomText Suurennuslasi/ Lukija versiossa. Jos käytössäsi on ZoomText Suurennuslasi, voit allokoida nämä näppäimet muille komennoille. Lisätietoa saat kohdasta ZoomText Näppäimistön Asetukset sivulla 13.

14 12 Näppäin Kuvaus Pienentää ZoomTextin puhenopeutta. Painike Nopeuttaa ZoomTextin puhenopeutta. Käynnistää AppReaderin lukemaan tekstiä viimeisessä aktiivissa sovelluksessa. Käynnistää DocReaderin lukemaan tekstiä viimeisestä aktiivista sovelluksesta. Käynnistää SpeakIt työkalun jonka avulla voit lukea valittuja näytön osia. Vaihtaa ZoomTextin kirjoituksen toistoäänen päälle ja pois päältä. Vaihtaa ZoomTextin hiiren toistoäänen päälle ja pois päältä. Kääntää puheen tuottaminen päälle ja pois päältä.

15 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 13 ZoomText Näppäimistön Asetukset ZoomText Näppäimistön Asetukset mahdollistavat toimintonäppäinten allokoimisen omien tarpeittesi mukaan. Jokainen toimintonäppäin voidaan allokoida haluamallesi ZoomText, Internet ja multimedia komennolle, tai avaamaan tietty ohjelma, websivu tai dokumentti. Näppäimistön asetukset myös antava mahdollisuuden konfiguroida kuinka haluat näppäimistön ohjelman käynnistyvät ja näkyvän järjestelmässäsi.

16 14 Näppäimistön Järjestelmätarjottimen Ikoni Kun ZoomText näppäimistön ohjelma on käynnissä, sen ohjelmaikoni näkyy järjestelmätarjottimella (kellon vieressä). Klikkaamalla ikonia saat näkyviin valikon joka mahdollistaa seuraavat asiat: Avata ZoomText Näppäimistön Asetuksetikkunan. Estää ZoomText toimintonäppäimet. Nähdä ohjelman versiotiedot. Avata ZoomTextin Näppäimistön Ohje-osion. ZoomText Näppäimistön järjestelmätarjottimen ikoninvalikko

17 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 15 ZoomText Näppäimistön Asetukset -ikkuna ZoomText Näppäimistön Asetukset ikkuna mahdollistaa nykyisten toimintonäppäinten asetusten tarkastelun ja niiden allokoinnin toisille komennoille käyttäen Määritä Näppäin toiminnon avulla. Näppäimistön Asetukset ikkuna mahdollistaa myös kaikkien toimintonäppäinten käytön estämisen ja ZoomText näppäimistön ikonin piilotuksen järjestelmätarjottimella. Näppäimistön asetukset ikkunan avaaminen Tee yksi seuraavista: Klikkaa ZoomText näppäimistön ikonia järjestelmätarjottimessa ja valitse Avaa ZoomText Näppäimistö tarjotinvalikosta. Windows Käynnistä valikossa, valitse Kaikki ohjelmat ZoomText Näppäimistö ZoomText Näppäimistö. ZoomText Näppäimistö Asetukset ikkuna tulee näkyviin.

18 16 ZoomText Näppäimistö Asetukset -ikkuna Seuraava taulukko kuvaa ZoomText näppäimistön asetukset.

19 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 17 Asetus Näppäinseloste Allokoitu komento Määritä näppäin Palauta oletusasetukset Estä kaikki toimintonäppäimet Näytä ZoomText Näppäimistö ikoni järjestelmätarjottim ella Kuvaus Näyttää listan ZoomTextin toimintonäppäimistä. Näyttää selosteen komennosta joka on sillä hetkellä allokoitu kyseessä olevalle toimintonäppäimelle. Avaa määritä näppäin toiminnon korostetulle kohteelle näppäinseloste listassa. Palauttaa kaikki toimintonäppäimet niiden alkuperäisiin asetuksiin. Estää kaikki ZoomText toimintonäppäimet. Tämä valinta on rakennettu kiertämään ongelmat kannettavien tietokoneiden sisäänrakennettujen multimedianäppäinten, kuten volume hiljemmalle tai kovemmalle ja vaimenna kaikki näppäimille. Kun ZoomText näppäimistö ohjelma on käytössä, sen ikoni näkyy järjestelmätarjottimella.

20 18 Määritä Näppäin toiminto Valitessa Määritä näppäin painike ZoomText Näppäimistön Asetukset ikkunassa, näppäinten määrittelytyökalu tulee esille. Työkalun avulla voit uudelleen määritellä ZoomTextin toimintonäppäimiä haluamillesi ZoomText komennoille, Windows komennoille (Internet tai multimedia), tai avaamaa sovelluksen, websivun tai dokumentin. ZoomText toimintonäppäinten uudelleen määrittely 1. Avaa ZoomText Näppäimistön Asetukset ikkuna ja valitse näppäin jonka toiminnon haluat muuttaa. 2. Klikkaa Määritä näppäin painiketta. Näppäinten määrittelytyökalu avautuu. 3. Erityinen Näppäimen Määrite kohdan alapuolella valitse haluttu allokointityyppi ja sitten klikkaa Seuraava painiketta. Ohjelma antaa listan komentovaihtoehdoista valitulle allokointityypille. Tietoa komentovaihtoehdoista, katso ZoomText komentojen allokointi sivulla 22. Windows komentojen allokointi sivulla 28. Ohjelmisto komentojen allokointi sivulla 32.

21 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 19 Vinkki Voit myös pitää Alt näppäintä alhaalla painaessasi toimintonäppäintä avataksesi Määritä näppäin toiminnon kyseiselle näppäimelle. Määritä näppäin työkalu pääikkuna Seuraava taulukko kuvaa Määritä näppäin työkalun pääikkunan asetukset.

22 20 Asetus Käytä oletusasetuksia Poista tämän näppäimen asetus Valitse ZoomText komennoista Valitse Windows komennoista Käynnistä sovellus, websivu tai dokumentti Kuvaus Palauttaa valitun toimintonäppäimen sen alkuperäiseen asetukseen. Estää valitun toimintonäppäimen. Mahdollistaa ZoomText komennon allokoinnin valitulle toimintonäppäimelle. Mahdollistaa Windows komennon (Internet tai multimedia) allokoinnin valitulle toimintonäppäimelle. Mahdollistaa valitun sovelluksen, websivun tai dokumentin avaamisen painettaessa valittua toimintonäppäintä.

23 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 21 ZoomText komentojen allokointi Valittaessa Valitse ZoomText komennoista valinta Määritä näppäin toiminnossa, alla oleva ikkuna tulee esiin. Tästä ikkunasta voit valita ZoomText komennon jonka haluat antaa ZoomText Näppäimistö Asetukset ikkunasta valitsemallesi toimintonäppäimelle. ZoomText komennon allokoiminen ZoomText toimintonäppäimelle Valitse haluttu ZoomText komento ja klikkaa Lopeta painiketta. Määritä näppäin toiminto ZoomText komento valinnat

24 22 Seuraavat taulukot kuvaavat ZoomText komennot joita voidaan allokoida ZoomText toimintonäppäimille. Lisätietoa ZoomText komennoista saat ZoomText käyttöoppaasta tai ZoomTextin Ohje-osiosta. Uudet Mallit -komennot Käynnistää Uudet mallit 1 10 Käynnistää ZoomText Uudet Mallit (jos allokoitu) valitulle numerolle Suurennuksen Komennot Lisää Suurennusta Pienennä Suurennusta Zoomattu ikkuna Koko Zoomattu ikkuna Linssi Zoomattu ikkuna Rivi Lisää ZoomTextin suurennuksen tasoa (yksi taso kerrallaan). Pienentää ZoomTextin suurennuksen tasoa (yksi taso kerrallaan). Asettaa zoomatun ikkunan tyypin asentoon Koko. Asettaa zoomatun ikkunan tyypin asentoon Linssi. Asettaa zoomatun ikkunan tyypin asentoon Rivi. (Jatkuu)

25 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 23 Zoomattu ikkuna Päällekkäin Zoomattu yläikkuna Zoomattu alaikkuna Zoomattu vasen ikkuna Zoomattu oikea ikkuna Selaa läpi Zoomatut Ikkuna -tyypit Selaa läpi Leikattu ikkuna -tyypit Mukautus työkalu Asettaa zoomatun ikkunan tyypin asentoon Päällekkäin. Asettaa zoomatun ikkunan asentoon yläikkuna. Asettaa zoomatun ikkunan asentoon alaikkuna. Asettaa zoomatun ikkunan asentoon vasen ikkuna. Asettaa zoomatun ikkunan asentoon oikea ikkuna. Selaa zoomatut ikkunatyypit järjestyksessä läpi. Selaa leikatut ikkunatyypit järjestyksessä läpi. Aktivoi zoomatun ikkunan mukautus työkalun, jota käytetään zoomatun ikkunan koon määritykseen sekä ikkunan liikuttamiseen. (Jatkuu)

26 24 Jäädytetyn Ikkunan työkalu Salli/estä jäädytetty ikkuna Salli/estä Värien hallinta Salli/estä osoittimen hallinta Salli/estä Kursorin hallinta Avaa Työpöytä Haku Avaa Web Haku Avaa Teksti Haku Aktivoi Jäädytys työkalun, jota käytetään luomaan ja muokkaamaan jäädytettyjä ikkunoita. Sallii ja estää jäädytetyt ikkuna. Sallii ja estää valitut värien hallinnat. Sallii ja estää valitut osoittimen hallinnat. Sallii ja estää valitut kursorin hallinnat. Avaa työpöytä haku toiminnon. Avaa web haku toiminnon. Avaa teksti haku toiminnon.

27 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 25 Sekalaiset komennot Paikallistaja Päällä/pois päältä Näkymä muoto Siirrä Hiiri näyttöön Siirrä näyttö hiireen Päästä läpi Laittaa päälle ja pois päältä näkymän paikallistajan (kun käytetään päällekkäin tai leikattuja zoomausikkunoita). Aktivoi Näkymä muodon Siirtää hiiren osoittimen suurennettuun näkymään. Siirtää suurennetun näkymän hiiren osoittimen kohdalle. Pakottaa ZoomTextin päästämään seuraava pikanäppäin kombinaatio nykyiseen sovellukseen. Lukijan komennot Salli/estä puhe Nopeuta puhenopeutta Vaihtaa puheen tuoton päälle ja pois päältä. Nopeuttaa ZoomTextin puhenopeutta (yksi taso kerrallaan). (Jatkuu)

28 26 Hidasta puhenopeutta Kirjoituksen toistoäänen muoto Hiiren toistoäänen muoto Käynnistä AppReader Käynnistä DocReader Speak-It Työkalu Hidastaa ZoomTextin puhenopeutta (yksi taso kerrallaan). Selaa läpi kirjoituksen toistoäänen muodot. Selaa läpi hiiren toistoäänen muodot. Käynnistää AppReaderin nykyisessä sovelluksessa. Käynnistää DocReaderin nykyisessä sovelluksessa. Aktivoi SpeakIt työkalun. Lukualueiden komennot Aloita lukualueet 1 10 Seuraava lukualue Edellinen lukualue Aloittaa valitun lukualueen (jos määritelty) Aloittaa seuraavan lukualueen nykyiselle sovellukselle. Aloittaa edellisen lukualueen nykyiselle sovellukselle.

29 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 27 Näytönluku komennot Sano ikkunan otsikko Sano tarkennus Sano tilannerivi Sano aika Sano päivämäärä Sano leikepöytä Selaa läpi puhemoottorit Selaa läpi Äänioppaan tasot Sanoo aktiivin ikkunan otsikon. Sanoo tarkennuksen kohteen. Sanoo tiedot tilanneriviltä. Sanoo kellonajan. Sanoo tämän päivän päivämäärän. Sanoo Windows leikepöydän sisällön. Selaa läpi järjestelmässä saatavilla olevat puhemoottorit. Selaa läpi äänioppaan tasot. Käyttöliittymän komennot Käynnistä ZoomText Salli/estä ZoomText ZoomText työkalurivi Käynnistää ZoomText ohjelman. Sallii ja estää ZoomTextin. Palauttaa ja minimoi ZoomText käyttöliittymän.

30 28 Windows komennon allokointi Valitessa Valitse Windows komentojen listasta valinta Määritä näppäin toiminnossa, alla oleva ikkuna avautuu. Tämä ikkuna antaa valita Windows Internet tai multimedia komennon ZoomText Näppäimistön asetukset ikkunassa valitsemallesi toimintonäppäimelle. Windows komennon allokointi ZoomText toimintonäppäimelle Valitse haluttu Windows komento ja klikkaa Lopeta painiketta. Määritä näppäin toiminto Windows komentojen valinnat

31 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 29 Seuraava taulukko kuvaa Windows komennot jotka voidaan allokoida ZoomText toimintonäppäimille. Internet ja Multimedia komennot Selaimen kotisivu Selain takaisin Avaa oletusasetuksena olevan selaimen määritetylle kotisivulle. Avaa edellisen websivun. Selain eteenpäin Selaimen päivitys Selain stop Selaimen haku Selaimen suosikit Käynnistä sähköposti Käynnistä mediasoitin Avaa seuraavan websivun. Päivittää oletusasetuksena olevan selaimen nykyisen websivun. Pysäyttää websivun tai tiedoston lataamisen oletusasetuksena olevassa selaimessa. Aktivoi oletusasetuksena olevan selaimen haku työkalun. Avaa oletusasetuksena olevan selaimen suosikit-listan. Käynnistää oletusasetuksena olevan sähköpostiohjelman. Käynnistää oletusasetuksena olevan mediasoittimen. (Jatkuu)

32 30 Media Play/Pause Media Stop Vaihtaa play ja pause (tauko) tilojen välillä oletusasetuksena olevassa mediasoittimessa. Pysäyttää mediasoittimen. Media seuraava raita Siirtyy seuraavaan ääniraitaan oletusasetuksena olevassa mediasoittimessa. Media edellinen raita Siirtyy edelliseen ääniraitaan oletusasetuksena olevassa mediasoittimessa. Ääni kovemmalle Kasvattaa äänen tasoa. Ääni hiljaisemmaksi Vaimenna ääni Pienentää äänen tasoa. Hiljentää kaiken äänen pois (mute).

33 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 31 Ohjelma komentojen allokointi Valitessa Käynnistä sovellus, websivu tai dokumentti valinta Määritä näppäin toiminnossa, alla oleva ikkuna avautuu. Tämä ikkuna antaa allokoida tietyn ohjelman, websivun tai dokumentin joka avataan painaessa ZoomText Näppäimistö Asetukset ikkunassa määriteltyä näppäintä. Ohjelma komennon allokointi ZoomText toimintonäppäimelle Anna polku tai URL ohjelmalle, websivulle tai dokumentille jonka haluat avata ja klikkaa Lopeta painiketta. Määritä näppäin toiminto ohjelma komennon valinta

34 32 ZoomText Toimintonäppäinten esto Voi olla hetkiä jolloin ZoomTextin toimintonäppäimet halutaan estää toimimasta. Esimerkiksi kun ZoomText näppäimistön ohjelmisto on asennettu kannettavalle tietokoneelle; multimedia ja Internet näppäimet jotka on rakennettu kannettaviin tietokoneisiin sisälle toimivat ZoomText toimintonäppäinten komentoina. Tämä johtuu siitä, että sisäänrakennetut näppäimet käyttävät samoja näppäinkoodeja kuin ZoomTextin toimintonäppäimet. Jos haluat sisäänrakennettujen multimedia ja Internet näppäinten toimivan normaalisti, voit tilapäisesti estää ZoomText toimintonäppäimet. ZoomText toimintonäppäinten estäminen Järjestelmätarjottimella, klikkaa ZoomText Näppäimistö ikonia ja valitse Estä kaikki toimintonäppäimet. Väkämerkki tulee näkyviin valinnan viereen. ZoomText toimintonäppäinten toiminnan palauttaminen Järjestelmätarjottimella, klikkaa ZoomText Näppäimistöikonia ja valitse Estä kaikki toimintonäppäimet. Väkämerkki poistuu valinnan vierestä.

35 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 33 Lyhennetyt näppäinten nimet Jotta isokokoiset kirjaimet ovat mahdollisia ZoomText näppäimistössä, jotkut olemassa olevat nimet ovat lyhennetty mahtuakseen näppäimelle. Nämä näppäimet ovat listattu alla: Print Screen Insert Scroll Lock Delete Pause/Break Page Up Home Page Down End Num Lock

36 34 Mitä Näppäimistön valot tarkoittavat Näppäimistön valot, jotka ovat numero-osion yläpuolella, näyttävät Num Lock, Caps Lock ja Scroll Lock näppäinten tilanteen. Esimerkiksi, jos Num Lock on päällä, Num Lock valo palaa; jos Caps Lock on pois päältä, Caps Lock valo ei pala. ZoomText Näppäimistön valot

37 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 35 Huolto Näppäimistölle kaatuu nestettä. Jos näppäimistölle kaatuu nestettä, sammuta tietokoneesi välittömästä ja irrota näppäimistö. Käännä näppäimistö ylösalaisin saadaksesi nesteen pois. o Jos neste on vettä, anna näppäimistön kuivun ennen seuraavaa käyttöä. o Jos neste on tahmeaa, poista neste, sitten pyyhi näppäimistö kostealla kankaalla. Anna näppäimistön kuivua ennen kuin yhdistät sen takaisin tietokoneeseen. Näppäimistön pito puhtaana. Saadaksesi maksimaalisen hyödyn näppäimistöstäsi, pidä se aina puhtaana ja vapaana roskasta, kuten ruoan murut tai pöly. Näppäimistö tulisi puhdistaa kuukausittain sumuta ja pyyhi puhdistusaineella kyllästetyllä kankaalla. Varmista, että tietokone on pois päältä ennen puhdistusta.

38 36 Vianetsintä Jos ongelmia esiintyy ZoomText näppäimistön kanssa, voit hakea vianetsintä-tietoja ZoomText Näppäimistön Ohje osiosta. Päästäksesi vianetsintä-tietoihin 1. Järjestelmätarjottimessa, klikkaa ZoomText Näppäimistö ikonia ja valitse Ohje. ZoomText Näppäimistön Ohje osio aukeaa. 2. Sisällys välilehdeltä, valitse Huolto ja Vianmääritys kirja. 3. Valitse Vianmääritys aihe. Vianmääritys-tiedot näkyvät ikkunan oikeassa paneelissa. Huom: Vianmääritys-tiedot on mahdollista löytää myös perustietokirjastossa Ai Squared:n websivulla, osoitteessa

39 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 37 Terveysvaroitus Näppäimistön käyttö voi olla yhteydessä vakaviin loukkaantumisiin tai sairauksiin. Käytettäessä tietokonetta, kuten muidenkin aktiviteettien kanssa, voit kokea hetkittäistä epämukavuutta käsissä, käsivarsissa, olkapäissä, niskassa tai muissa ruumiinosissa. Jos oireilu on jatkuvaa tai toistuvaa epämukavuutta, kipua, jomotusta, särkyä, pistelyä, tunnottomuutta, polttavaa tunnetta tai jäykkyyttä, ÄLÄ JÄTÄ NÄITÄ OIREITA HUOMIOTTA. OTA YHTEYS AIKAILEMATTA TERVEYDEN- HUOLLON AMMATTILAISIIN, vaikka oireet esiintyisivät kun et työskentele tietokoneen kanssa. Tämän kaltaiset oireet voivat olla oireita kivuliaasta ja joskus parantumattomasta sairaudesta tai hermoston, lihasten, jänteiden tai muiden ruumiinosien häiriöistä. Nämä tuki- ja liikuntaelinten sairaudet sisältävät mm. erimuotoisia jännetulehduksia kuten jännetupentulehdus tai hauislihaksen jänteen tulehduksen. Vaikka tutkijat eivät vielä pysty vastaamaan moniin kysymyksiin tukija liikuntaelinten sairauksista, on olemassa yleinen hyväksyntä että useat tekijät liittyvät niiden esiintymisiin, esimerkiksi lääkinnällinen ja fyysinen kunto, stressi ja stressinsietokyky, yleisterveys, sekä työasento ja kehon käyttö muissa aktiviteeteissa(sisältäen näppäimistön ja osoittimen käytön). Jotkut tutkimukset ehdottavat, että näppäimistön käyttöaika on myös tekijä. Ohjeita varten kuinka voit työskennellä mukavammin tietokoneesi äärellä ja mahdollisesti vähentää tuki- ja liikuntaelinten sairauksia tulisi käyttäjän ottaa yhteyttä paikalliseen terveydenhuollon ammattilaiseen. Jos sinulla on kysymyksiä kuinka oma elämäntyylisi, aktiviteettisi tai lääkinnällinen ja fyysinen kunto voivat liittyä tuki- ja liikuntaelinten sairauksiin, tulisi sinun olla yhteydessä terveydenhuollon ammattilaiseen.

40 38 Rajallinen takuu ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö sisältää takuun sekä valmistusvirheiden varalta että lähetyksen aiheuttamia vikoja varten. Molempien takuutyyppien tiedot ovat alla. Lähetysvauriot Paketit vaurioituvat joskus lähettäessä niiden käsittelijöiden toimesta. Jos on tarve lähettää näppäimistö takaisin paketin vaurioiden takia, on siitä ilmoitettava Ai Squared:lle seitsemän (7) päivän kuluessa paketin vastaanottamisesta. Mikäli ilmoitusta ei tehdä edellä mainitun ajan puitteissa, Ai Squared voi oman harkinnan mukaan korvata näppäimistön. Valmistusvirheet Näppäimistöt ovat valmistusvirheiden osalta valmistajan antaman takuun alaisena kuusi (6) kuukautta alkuperäisestä lähetyspäivämäärästä lukien. Valmistusvirheisiin sisältyvät mutta eivät ole rajoitettu asioihin kuten tahmeat tai rikkinäiset näppäimet sekä rikkinäiset tai toimimattomat johdot. Normaaliin käyttöön liittyvät kulumat eivät sisälly takuuseen. Jos sinulla ongelma ja haluat tiedustella sisältyykö se valmistajan takuuseen, soita meille (802) Takuusi kattaa ostosi, ei välttämättä juuri sitä näppäimistöä jota käytät. Jos näppäimistösi lähetetään korjattavaksi tai vaihdettavaksi, takuu jatkuu alkuperäisestä ostopäivästä se ei käynnisty uudestaan, kun uusi tai korjattu näppäimistösi saapuu.

41 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 39 Näppäimistöjen palautusoikeus Voidaksesi palauttaa näppäimistön Ai Squared:lle korjattavaksi tai vaihdettavaksi, tarvitsen ensin RMA (Return Merchandise Authorization), tavaran palautus, numeron Ai Squared:lta. Palautuksia ei oteta vastaan ilman voimassa olevaa RMA numeroa. Saadaksesi RMA numeron, ota yhteys AI Squared myyntiin puhelimitse (802) Ai Squared maksaa postituskulut vialliselle tuotteelle ensimmäiset 30 päivää ostopäivästä lukien. Kun olet puhunut kanssamme, me järjestämme lähettäjämme noutamaan pakettisi ja kiinnittämään tarvittavan lähetystarran. Me korjaamme tai vaihdamme näppäimistön oman harkintamme mukaan. Jos näppäimistösi hajoaa ensimmäisen 30 päivän jälkeen, on sinun silti hankittava RMA meiltä ja sitten lähetettävä tavara Ai Squared:lle omalla kustannuksellasi. Me korjaamme tai vaihdamme näppäimistön ja lähetämme sen takaisin sinulle maksutta.

42 40

43 ZoomText Isokirjaiminen Näppäimistö Käyttöopas 41

44 TM Ai Squared Puh: (802) Fax: (802) S-posti: Postios.: P.O. Box 669 Manchester Center, VT USA

Pikanäppäin Yhdistelmiä. Luku 6 Pikanäppäimet

Pikanäppäin Yhdistelmiä. Luku 6 Pikanäppäimet Luku 6 Pikanäppäimet Pikanäppäimet ovat näppäinyhdistelmiä, jotka mahdollistavt ZoomTextin komennot ilman ZoomTextin käyttäjäliittymän aktivointia. Pikanäppäin komentoja on melkein jokaisella ZoomTextin

Lisätiedot

Suurennus ja näyntönhalli ntaohjelma helpottamaan silmien rasitusta. Pikaopas

Suurennus ja näyntönhalli ntaohjelma helpottamaan silmien rasitusta. Pikaopas Suurennus ja näyntönhalli ntaohjelma helpottamaan silmien rasitusta Pikaopas Tervetuloa ZoomText Express on edullinen ja helppokäyttöinen suurennusohjelma tietokoneellesi. ZoomText Express suurentaa hieman

Lisätiedot

Index. ääniopas 163 Äänioppaan painike 139

Index. ääniopas 163 Äänioppaan painike 139 Index Ä ääniopas 163 Äänioppaan painike 139 A AHOI pikanäppäimet 225 aina ylimmäisenä 213 Aktovoidaksesi ZoomText 9.1 21 alueen sisäpuolella 127 alueen ulkopuolella 127 Alueet painike 139 AppRdr painike

Lisätiedot

Ohjelman Suositukset. Luku 5 Suositukset

Ohjelman Suositukset. Luku 5 Suositukset Luku 5 Suositukset Suositukset ovat asetuksia jotka määräävät kuinka ZoomText käynnistyy, lopettaa ja esiintyy Windows työpöydällä käytön aikana. Aktivoimalla Automaattiset Päivitykset, aina ZoomTextin

Lisätiedot

ZoomText 9.1. Lisäys käyttöoppaaseen. Ai Squared

ZoomText 9.1. Lisäys käyttöoppaaseen. Ai Squared ZoomText 9.1 Lisäys käyttöoppaaseen Ai Squared Copyrights ZoomText Magnifier Copyright 2008, Algorithmic Implementations, Inc. All Rights Reserved. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2008, Algorithmic

Lisätiedot

Direct Access Keyboard

Direct Access Keyboard Direct Access Keyboard Käyttäjän opas Versio 1.0 Tekijänoikeus Tämän käyttöoppaan monistaminen tai siirtäminen sähköisesti tai mekaanisesti valokuvaamalla tai nauhoittamalla tieto- tai hakujärjestelmiin

Lisätiedot

Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot

Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot Kaikki ZoomTextin asetukset voidaan tallentaa ja palauttaa käyttämällä mallitiedostoja. Mallitiedostot kontrolloivat kaikkia ZoomTextin toimintoja mukaan lukien suurennustasot,

Lisätiedot

ZoomText 10.1. Käyttöoppaan lisäosa

ZoomText 10.1. Käyttöoppaan lisäosa ZoomText 10.1 Windows 8:lle Käyttöoppaan lisäosa Copyrights ZoomText Magnifier Copyright 2013, Algorithmic Implementations, Inc. All Rights Reserved. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2013, Algorithmic

Lisätiedot

Lupa opetuskäyttöön pyydettävä. info@tietsikka.net. Näppäimistö. Kohdistimen ohjausnäppäimistö. Funktionäppäimistö. Kirjoitusnäppäimistö

Lupa opetuskäyttöön pyydettävä. info@tietsikka.net. Näppäimistö. Kohdistimen ohjausnäppäimistö. Funktionäppäimistö. Kirjoitusnäppäimistö Näppäimistö 2005 Päivi Vartiainen 1 Kohdistimen ohjausnäppäimistö Funktionäppäimistö Kirjoitusnäppäimistö Numeronäppäimistö Kohdistimen ohjausnäppäimistöllä siirretään hiiren osoitinta ruudulla. Kohdistin

Lisätiedot

ZoomText 10.1. Käyttöoppaan lisäosa

ZoomText 10.1. Käyttöoppaan lisäosa ZoomText 10.1 Käyttöoppaan lisäosa Copyrights ZoomText Magnifier Copyright 2014, Algorithmic Implementations, Inc. All Rights Reserved. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2014, Algorithmic Implementations,

Lisätiedot

CEM DT-3353 Pihtimittari

CEM DT-3353 Pihtimittari CEM DT-3353 Pihtimittari Sivu 1/5 CEM DT-3353 Pihtimittari Ongelma Mittarin ohjelmisto ilmoittaa NO DATA vaikka tiedonsiirtokaapeli on kytketty tietokoneen ja mittarin välille, mittarissa on virta päällä

Lisätiedot

Topfieldin sarjaporttipäivitystyökalun asennus(rs232)

Topfieldin sarjaporttipäivitystyökalun asennus(rs232) Topfieldin sarjaporttipäivitystyökalun asennus(rs232) Oheinen kuvasarja selitysteksteineen opastaa sinut onnistuneesti päivittämään Topfield -vastaanottimesi. - Lataa sarjaportti -päivitystyökalu -sivustolta

Lisätiedot

Nero 7:n Windows Vista TM -tuki

Nero 7:n Windows Vista TM -tuki Nero 7:n Windows Vista TM -tuki Nero AG Sivu 1 Tietoja tekijänoikeudesta ja tavaramerkistä Tämä opaskirjanen ja sen sisältö on Nero AG:n omaisuutta ja suojattu tekijänoikeudella. Kaikki oikeudet pidätetään.

Lisätiedot

ZoomText 10.1 Pikaoppaan Lisäosa

ZoomText 10.1 Pikaoppaan Lisäosa ZoomText 10.1 Pikaoppaan Lisäosa Tämä lisäosa ZoomText Pikaoppaaseen käy läpi uuden toiminnot ja muutokset, jotka liittyvät ZoomText 10.1:lle ohjelmaan. Ensisijaiset ohjeet asennukseen ja ZoomText 10.1:n

Lisätiedot

ZoomText 10.1 Windows 8:lle Pikaoppaan Lisäosa

ZoomText 10.1 Windows 8:lle Pikaoppaan Lisäosa ZoomText 10.1 Windows 8:lle Pikaoppaan Lisäosa Tämä lisäosa ZoomText Pikaoppaaseen käy läpi uuden toiminnot ja muutokset, jotka liittyvät ZoomText 10.1 Windows 8:lle ohjelmaan. Ensisijaiset ohjeet asennukseen

Lisätiedot

Lumon tuotekirjaston asennusohje. Asennus- ja rekisteröintiohje

Lumon tuotekirjaston asennusohje. Asennus- ja rekisteröintiohje Lumon tuotekirjaston asennusohje Asennus- ja rekisteröintiohje 1. Sisältö 1. Asennuspaketin lataaminen 4 2. Zip-tiedoston purkaminen ja sovelluksen asentaminen 4 3. Sovelluksen rekisteröiminen 7 4. Sisällön

Lisätiedot

Unifaun OnlinePrinter

Unifaun OnlinePrinter Unifaun OnlinePrinter Unifaun Online 2013-10-14 2 Sisältö 1 Unifaun OnlinePrinter tulostusasetukset... 3 2 Automaattinen asennus - Unifaun Online Printer... 4 3 Javan asentaminen... 6 4 Vianmääritys Internet

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

STELLARIUM KÄYTTÖOHJE

STELLARIUM KÄYTTÖOHJE Järjestelmävaatimukset: Windows (XP, Vista, 7) DirectX 9.x ja uusin ServicePack tai MacOS X 10.3.x (tai suurempi), 3D-grafi ikkkortti ja OpenGL-tuki, min. 512 MB RAM, 1 GB vapaata levytilaa. ASENNUS Asennus

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. CREATIVE DESKTOP WIRELESS 6000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1151411

Käyttöoppaasi. CREATIVE DESKTOP WIRELESS 6000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1151411 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle CREATIVE DESKTOP WIRELESS 6000. Löydät kysymyksiisi vastaukset CREATIVE DESKTOP WIRELESS 6000 käyttöoppaasta

Lisätiedot

Garmin Astro ohjelmistopäivitys

Garmin Astro ohjelmistopäivitys Garmin Astro ohjelmistopäivitys Laitteen ohjelmisto päivitys kannattaa suorittaa silloin tällöin. Ohjelmistopäivityksellä voit saada laitteeseesi uusia ominaisuuksia ja parannuksia vanhoihin ominaisuuksiin.

Lisätiedot

Selaimen asetukset. Toukokuu 2014 1 (7) Selaimen asetukset. 1994-2014 Tikon Oy. All rights reserved.

Selaimen asetukset. Toukokuu 2014 1 (7) Selaimen asetukset. 1994-2014 Tikon Oy. All rights reserved. Toukokuu 2014 1 (7) Selaimen asetukset Toukokuu 2014 2 (7) 1 Johdanto... 3 2 Windows... 3 3 Selaimet... 3 3.1 Yleiset asetukset (kaikki selaimet)... 3 3.1.1 Zoom-asetus... 3 3.1.2 Pop-up Blocker... 3 3.2

Lisätiedot

Plantronics DA80 Audio Processor. User Guide

Plantronics DA80 Audio Processor. User Guide Plantronics DA80 Audio Processor User Guide Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Virta 4 Plantronics Spokes -ohjelmisto 5 Sovelluksen asentaminen 5 Aloita ohjelmistot 5 Hub-sovelluksen välilehdet 5 Kuulokkeen

Lisätiedot

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa Onnittelut GIGABYTE tietokoneen ostosta. Tämä käyttöohje auttaa sinua tietokoneesi käyttöönotossa. Lopullisen tuotteen asetukset riippuvat ostohetken mallista. GIGABYTE varaa itselleen oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

BaseMidlet. KÄYTTÖOHJE v. 1.00

BaseMidlet. KÄYTTÖOHJE v. 1.00 KÄYTTÖOHJE v. 1.00 KUVAUS BaseMidlet on matkapuhelimessa toimiva sovellus jolla voi etäkäyttää Tiimi 7000 sarjan säätimiä. Copyright Team-Control Oy, oikeudet muutoksiin pidätetään. TiiMi on Team-Control

Lisätiedot

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ Windows XP-käyttöjärjestelmän asetuksilla sekä Word-asetuksilla voit vaikuttaa tietokoneen näytön ulkoasuun, selkeyteen ja helppokäyttöisyyteen.. 1) ASETUKSET

Lisätiedot

Helppokäyttöisyyttä Windows Vista käyttöjärjestelmän asetuksilla

Helppokäyttöisyyttä Windows Vista käyttöjärjestelmän asetuksilla Lena Wahlroos-Hänninen, Helsingin Tikoteekki 2009 1 Helppokäyttöisyyttä Windows Vista käyttöjärjestelmän asetuksilla Windows-käyttöjärjestelmä mahdollistaa useita eri helppokäyttötoimintoja, joilla voi

Lisätiedot

Windows 10 käyttöjärjestelmän helppokäyttötoiminnot ja asetukset

Windows 10 käyttöjärjestelmän helppokäyttötoiminnot ja asetukset Windows 10 käyttöjärjestelmän helppokäyttötoiminnot ja asetukset Windowsin asetukset on keskus, jossa voit mm. muuttaa tietokoneen näkemistä, kuulemista ja käyttämistä helpottavia helppokäyttötoimintoja.

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Tikon Web-sovellukset

Tikon Web-sovellukset Toukokuu 2015 1 (11) Tikon Web-sovellukset Toukokuu 2015 2 (11) 1 Johdanto... 3 2 Silverlight sovellukset... 3 2.1 Windows... 3 2.1.1 Microsoft Silverlight... 3 2.1.2 Tablet-laitteet... 4 2.1.3 Selaimet...

Lisätiedot

Asennuksessa kannattaa käyttää asennusohjelman tarjoamia oletusarvoja.

Asennuksessa kannattaa käyttää asennusohjelman tarjoamia oletusarvoja. 1 1 Tivax Laskutus 4.5 1.1 Tivax ohjelman asentaminen TivaxLaskutus version 4.5 asentamiseksi on oltava asennus CD. Asennusohjelma käynnistetään tuplaklikkamalla asennus CD:llä olevaa Tivax45LaskuSetup.exe

Lisätiedot

Riikka Marttinen, Helsingin Tikoteekki, 2012. Windows 7:n helppokäyttötoiminnot

Riikka Marttinen, Helsingin Tikoteekki, 2012. Windows 7:n helppokäyttötoiminnot Windows 7:n helppokäyttötoiminnot Windows-käyttöjärjestelmä mahdollistaa useita eri helppokäyttötoimintoja, joilla voi helpottaa tietokoneen käyttöä. Valitsemalla Käynnistä/Ohjauspaneeli/Helppokäyttökeskus

Lisätiedot

Tarkista mukana tulevat oheistarvikkeet

Tarkista mukana tulevat oheistarvikkeet Onnittelut GIGABYTE tietokoneen ostosta. Tämä käyttöohje auttaa sinua tietokoneesi käyttöönotossa. Lopullisen tuotteen asetukset riippuvat ostohetken mallista. GIGABYTE varaa itselleen oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta

Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta..1 Tiedoston kytkeminen haluttuun ohjelmaan...2 Pikakuvakkeen luominen...3 Resurssien jakaminen verkossa olevien

Lisätiedot

Selkosanakirja sdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmq. Tietokoneet. wertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk 1.4.

Selkosanakirja sdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmq. Tietokoneet. wertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk 1.4. qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghj klöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwerty uiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxc vbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåa Selkosanakirja

Lisätiedot

Calisto P240. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS

Calisto P240. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Calisto P240 USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Tervetuloa Onnittelumme uuden Plantronics-tuotteen hankinnasta. Tämä opas sisältää Plantronics Calisto P240 -USB-kuulokkeen asennus- ja käyttöohjeet. Laitteen pikaoppaassa

Lisätiedot

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Käyttöohje

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Käyttöohje WBelectronics Infinity USB Phoenix - Käyttöohje Johdanto Laitteen asentaminen Onneksi olkoon Infinity USB Phoenix -laitteen hankinnasta! Infinity kytketään toimintaan kolmessa vaiheessa: 1) Asenna laite

Lisätiedot

Hiiressäsi on kallistusrulla pysty- ja vaakasuoravieritystä, yhden askeleen zoomausta ja nopeaa Internet-navigointia varten.

Hiiressäsi on kallistusrulla pysty- ja vaakasuoravieritystä, yhden askeleen zoomausta ja nopeaa Internet-navigointia varten. Hiiren käyttö Painikkeet Painikkeet Hiiressäsi on kolme painiketta sekä vieritys- ja kallistusrulla. Hiiren toimintojen painikkeet valikossa voit parantaa tuottavuuttasi osoittamalla hiiren painikkeet

Lisätiedot

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA SISÄLLYS 1. KUVAN TUOMINEN PAINTIIN...1 1.1. TALLENNETUN KUVAN HAKEMINEN...1 1.2. KUVAN KOPIOIMINEN JA LIITTÄMINEN...1 1.1. PRINT

Lisätiedot

E s i t y s g r a f i i k k a a s e l k o k i e l e l l ä MICROSOFT. PowerPoint. P e t r i V a i n i o P e t r i I l m o n e n TIKAS-SARJA

E s i t y s g r a f i i k k a a s e l k o k i e l e l l ä MICROSOFT. PowerPoint. P e t r i V a i n i o P e t r i I l m o n e n TIKAS-SARJA MICROSOFT E s i t y s g r a f i i k k a a s e l k o k i e l e l l ä PowerPoint P e t r i V a i n i o P e t r i I l m o n e n TIKAS-SARJA 6 Sisällysluettelo JOHDANTO TIKAS-PROJEKTI KIRJAN RAKENNE JA TASOMERKINNÄT

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

Luku 1 Johdanto. ZoomText 9.1 on saatavana kahtena eri versiona:

Luku 1 Johdanto. ZoomText 9.1 on saatavana kahtena eri versiona: Luku 1 Johdanto ZoomText 9.1 on tietokoneohjelma näkövammaisille henkilöille. Kaksi mukautettua ohjelmaa, monitorin suurennuslasi- ja lukuohjelma, ZoomText helpottaa tekstin lukemista ja kuulemista monitorilta

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

ATI REMOTE WONDER Asennusopas

ATI REMOTE WONDER Asennusopas ATI REMOTE WONDER Asennusopas i Vastuuvapautuslauseke Vaikka tämän asiakirjan laatimisessa on pyritty äärimmäiseen huolellisuuteen, ATI Technologies Inc. ei vastaa ATI-laitteen tai - ohjelmiston, muun

Lisätiedot

Tikon Web-sovellukset

Tikon Web-sovellukset Marraskuu 2014 1 (9) Tikon Web-sovellukset Marraskuu 2014 2 (9) 1 Johdanto... 3 2 Windows... 3 2.1 Microsoft Silverlight... 3 3 Tablet-laitteet... 4 4 Selaimet... 5 4.1 Yleiset asetukset (kaikki selaimet)...

Lisätiedot

ZoomText 8.1. Pikakäyttäjäopas. version

ZoomText 8.1. Pikakäyttäjäopas. version ZoomText Pikakäyttäjäopas version 8.1 Sisältö Tervetuloa ZoomText 8.1:n... 2 Järjestelmän Vaatimukset... 3 ZoomTextin Asennus... 4 ZoomTextin Käynnistys... 5 ZoomTextin Käyttäjäliittymä... 6 ZoomTextin

Lisätiedot

McAfee VirusScan Enterprice 7.0.0 asennus

McAfee VirusScan Enterprice 7.0.0 asennus 1 McAfee VirusScan Enterprice 7.0.0 asennus Asennuksen vaiheet: 1. McAfee VirusScan Enteprice 7.0.0 asennus 2. McAfee VirusScan Enteprice 7.0.0 On-Access Scan:n konfigurointi 3. Automaattisten päivitysten

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

TRUST WIRELESS KEYBOARD

TRUST WIRELESS KEYBOARD TRUST WIRELESS KEYBOARD Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Wireless Keyboard -tuotteen käyttäjille. Ota ongelmatilanteissa yhteyttä yhteen Trustin asiakaspalvelukeskuksista.

Lisätiedot

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP DHCP-käyttöönotto 1 1. YLEISTÄ...2 2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP...2 3. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN - RAS PPPoE Windows 2000 / XP...4 4. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN Windows

Lisätiedot

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa.

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa. 2 Sisällysluettelo Aihe: Sivunumero: 1. Yleistä tietoa laitteesta 1.1. Tärkeimmät ominaisuudet 3. 1.2. Laitteistovaatimukset 3. 1.3. Rajoitukset/kiellot 3. 2. Piirtopöydän esittely 2.1. Laitteen osat 4.

Lisätiedot

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 1 INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 HUOM: Tämä ohje on tarkoitettu yksittäisen koneen päivittämiseen, mikäli InterBase on asennettu serverille ota yhteys DL Software Tukeen. HUOM: Mikäli koneessasi on

Lisätiedot

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat Microsoft Office 2010 löytyy tietokoneen käynnistävalikosta aivan kuin kaikki muutkin tietokoneelle asennetut ohjelmat. Microsoft kansion sisältä löytyy toimisto-ohjelmistopakettiin kuuluvat eri ohjelmat,

Lisätiedot

OTOsuite. Asennusopas. Suomi

OTOsuite. Asennusopas. Suomi OTOsuite Asennusopas Suomi Asiakirjassa kuvataan OTOsuite-ohjelman asentaminen DVD:ltä, muistitikulta tai pakatusta tiedostosta. Järjestelmävaatimukset 1,5 GHz:n suoritin tai parempi (suositus 2 GHz) 2

Lisätiedot

WinTraden päivitys- ja asennusohjeistus 2006-09-06

WinTraden päivitys- ja asennusohjeistus 2006-09-06 Sisällysluettelo Automaattisesta päivityksestä...1 Uuden version hakeminen...2 Laajennetut asetukset...3 Lataamisen aloittaminen...3 Latauksen päättäminen...5 Ohjelman asentamisesta...6 Kielen valinta...6

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

Norton AntiVirus Online -käyttöopas

Norton AntiVirus Online -käyttöopas Käyttöopas Norton AntiVirus Online -käyttöopas Tässä oppaassa kuvailtu ohjelmisto on varustettu lisenssisopimuksella, ja sitä voidaan käyttää ainoastaan sopimusehtojen mukaisesti. Käyttöoppaan versio 15,0

Lisätiedot

Korkeakoulujen prosessipalvelin: mallintajan palvelinohje Versio 0.2

Korkeakoulujen prosessipalvelin: mallintajan palvelinohje Versio 0.2 Korkeakoulujen prosessipalvelin: mallintajan palvelinohje Versio 0.2 Sisällysluettelo Muutoshistoria...3 1 Johdanto...4 2 Palvelimen käyttöön tarvittavat ohjelmat...4 3 Palvelimelle kirjautuminen...4 4

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Vasemman laidan painikkeet... 5 4 Erikoishinnoittelut ruutu... 6 5 Raportit... 12 1 Yleistä Fivaldi Asiakaskohtaiset

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Tervetuloa! Ohjattu asennus asentaa Logitech Harmony kaukoohjaimen ohjelmiston koneellesi jatkaaksesi paina NEXT. Valitse kieli ja paina ok. Ohessa on Logitech

Lisätiedot

Jäsenrekisteri (dos) Kirjuri tekstinkäsittely Vuosipäivitys 3.11.2007

Jäsenrekisteri (dos) Kirjuri tekstinkäsittely Vuosipäivitys 3.11.2007 Jäsenrekisteri (dos) Kirjuri tekstinkäsittely Vuosipäivitys 3.11.2007 Asentaminen... 4 Näppäinpikakomentoja... 5 EtäAsteri... 6 Tulostaminen doswintu:n avulla... 8 Wordiin tulostaminen... 10 Windows XP

Lisätiedot

1 Tivax siirto uuteen koneeseen

1 Tivax siirto uuteen koneeseen Tivax siirto uuteen koneeseen 1 1 Tivax siirto uuteen koneeseen 1.1 Tivax ohjelman asentaminen Huom. Siirrossa mahdollisesti esiintyvien ongelmien ratkaisu on veloituksetonta ainoastaan asiakkaille, joilla

Lisätiedot

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin Zyxel Prestige 645 ISP Zyxel Prestige 645 WEB Zyxel Prestige 645R Zyxel Prestige 645 Ennen aloitusta tarkista,

Lisätiedot

TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300

TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300 TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Ami Mouse Wireless 300 -tuotteen käyttäjille.voit liikkua hiiren avulla kaikissa lempisovelluksissasi

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

TRUST WIRELESS KEYBOARD & MOUSE

TRUST WIRELESS KEYBOARD & MOUSE TRUST WIRELESS KEYBOARD & MOUSE Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Wireless Keyboard & Mouse -tuotteiden käyttäjille. Jos kaipaat lisäapua, voit ottaa yhteyttä

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 2 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytät selaimena Mozilla, Firefox

Lisätiedot

mobile PhoneTools Käyttöopas

mobile PhoneTools Käyttöopas mobile PhoneTools Käyttöopas Sisältö Vaatimukset...2 Ennen asennusta...3 Asentaminen - mobile PhoneTools...4 Matkapuhelimen asennus ja määritys...5 Online-rekisteröinti...7 Asennuksen poistaminen - mobile

Lisätiedot

VATT Talouden rakenteet. Ohje: Pdf-dian liittäminen PowerPoint -esitykseen. Sisällys:

VATT Talouden rakenteet. Ohje: Pdf-dian liittäminen PowerPoint -esitykseen. Sisällys: VATT Talouden rakenteet Ohje: Pdf-dian liittäminen PowerPoint -esitykseen Tämä ohje koskee Acrobat Reader -ohjelman versiota 9 sekä Firefox ja Internet Explorer -selaimia. Huomaa, että aikaisemmissa versioissa

Lisätiedot

Coolselector Asennusohje

Coolselector Asennusohje MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Coolselector Asennusohje Täydellinen valinta on vain muutaman klikkauksen päässä www.danfoss.fi/kylma Yleiset vaatimukset Windows XP asennus Windows 7 asennus Asennuksen poisto

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen s. 1/5 Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen Yleistä Internetissä on paljon hyödyllisiä ilmaisohjelmia, jotka voi ladata ja asentaa omalle koneelle. Osa ohjelmista löytyy suomenkielisiltä sivuilta,

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Ohjeita tietokoneverkon käyttöön Latokartano-säätiön ja Metsäylioppilaiden asuntosäätiön asuntoloissa

Ohjeita tietokoneverkon käyttöön Latokartano-säätiön ja Metsäylioppilaiden asuntosäätiön asuntoloissa Ohjeita tietokoneverkon käyttöön Latokartano-säätiön ja Metsäylioppilaiden asuntosäätiön asuntoloissa 12.9.2011 Osa 1: Perustietoa verkosta Asuntoloiden sisäverkko on yhdistetty Internettiin NATtaavalla

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Windows-koneilla

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Windows-koneilla Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 3 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytössä Mozzilla Firefox tai

Lisätiedot

Windowsin pikanäppäimet

Windowsin pikanäppäimet 1 / 9 12.9.2017 klo 15.02 Windowsin pikanäppäimet Valitse tuoteversio Windows 10 Windows 10 Pikanäppäimet ovat näppäimiä tai näppäinyhdistelmiä, joiden avulla voidaan tehdä joitakin samoja toimia kuin

Lisätiedot

Novapoint 16.20 Lisensiointi. Copyright 2006, ViaNova IT AS. All rights reserved 1

Novapoint 16.20 Lisensiointi. Copyright 2006, ViaNova IT AS. All rights reserved 1 Novapoint 16.20 Lisensiointi Copyright 2006, ViaNova IT AS. All rights reserved 1 Sisällysluettelo Työasemakohtainen lisensiointi... 3 Laitteistolukon (USB-lukon) ajurin asennus...3 Laitteistolukon (USB-lukon)

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Windows XP

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Windows XP Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA Käyttöjärjestelmä: Windows XP Espoon Taloyhtiöverkot Oy, 2010 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa opastetaan,

Lisätiedot

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Klikkaa sitä Windows-versiota, jonka haluat kopioida USB-tikulle, niin pääset suoraan oikeaan oppaaseen. Windows

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Adobe Premiere Elements ohjeet

Adobe Premiere Elements ohjeet Adobe Premiere Elements ohjeet 1. Käynnistä ohjelma kaksoisnapsauttamalla työpöydän kuvaketta. 2. Avautuvasta Elements-ikkunasa valitse a. New Project jos aloitat uuden videoeditoinnin. b. Open Project

Lisätiedot

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Asennuksessa on kaksi vaihetta. Ensin asennetaan ohjelma tietokoneelle (vaiheet 1-3). Sen jälkeen asennetaan lisenssi (vaiheet 4-12). 1. Aseta Mathcad 14 CD-levy

Lisätiedot

Konfiguraatiotyökalun päivitys

Konfiguraatiotyökalun päivitys Konfiguraatiotyökalun päivitys Kuinka aloitan? Konfiguraatiotyökalu avataan niin kuin aiemminkin suoraan Tenstar clientin käyttöliittymästä, tai harjoituksen ollessa käynnissä. Kuinka aloitan konfiguraatiotyökalun

Lisätiedot

Calisto P240-M. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS

Calisto P240-M. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS TM Calisto P240-M USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Tervetuloa Onnittelumme uuden Plantronics-tuotteen hankinnasta. Tämä opas sisältää Plantronics Calisto P240-M -USB-kuulokkeen asennus- ja käyttöohjeet. Calisto

Lisätiedot

Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje

Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje 9234594 2. painos Nokia, Nokia Connecting People ja Pop-Port ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Copyright 2005 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Johdanto

Lisätiedot

Verkkolisensoinnin Lueminut

Verkkolisensoinnin Lueminut Verkkolisensoinnin Lueminut Yrityksen hallinto Trimble Navigation Limited Engineering and Construction Division 935 Stewart Drive Sunnyvale, California 94085 U.S.A. Puhelin: +1-408-481-8000 Maksuton: +1-800-874-6253

Lisätiedot

2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto

2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto 2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto Asenna ensin tietokoneeseesi modeemi tai ISDN-sovitin valmistajan ohjeiden mukaisesti. Varmista myös, että Windowsissa on asennettu puhelinverkkoyhteydet. Seuraa

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä jaksossa on tietoja käyttöpaneelin käytöstä, tulostimen asetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoiden sisällöstä. 1 Useimpia tulostimen asetuksia voi muuttaa sovellusohjelmasta tai tulostinajurista.

Lisätiedot

Network Video Recorder. Pika-asennusohje

Network Video Recorder. Pika-asennusohje Network Video Recorder Pika-asennusohje 1 Aloitus Paketti sisältää Tarkasta paketin sisältö huolellisesti. Paketin tulisi sisältää seuraavat tarvikkeet. Jos jokin osista puuttuu tai on vahingoittunut,

Lisätiedot

HYÖDYNNÄ SUBSCRIPTION-ETUSI

HYÖDYNNÄ SUBSCRIPTION-ETUSI HYÖDYNNÄ SUBSCRIPTION-ETUSI OHJELMISTOJEN LATAAMINEN Autodesk Subscription sopimuksella saat kaikki edut irti ohjelmistostasi. Tässä ohjeessa käydään läpi, kuinka voit ladata Subscriptionsopimukseesi sisältyviä

Lisätiedot

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA Asennusohjeiden sisältö 1. RICA optimointiohjelmoinnin periaate isoftloaderilla... 2 2. RICA isoftloader toimituspaketin sisältö... 3 3. isoftloader Sync-ohjelmiston

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SHARP MX-M260

Käyttöoppaasi. SHARP MX-M260 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SHARP MX-M260. Löydät kysymyksiisi vastaukset SHARP MX-M260 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot