Pohjolankatu 9, Iisalmi Puhelin: Internet kotisivut: Rekisterinumero: Y-tunnus:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pohjolankatu 9, 74100 Iisalmi Puhelin: 017 82 2181 Internet kotisivut: www.mll.fi/iisalmi Rekisterinumero: 85465 Y-tunnus: 1025706-1"

Transkriptio

1 Iisalmen yhdistys ry Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry Kotikunta: Iisalmi Osoite: Pohjolankatu 9, Iisalmi Puhelin: Internet kotisivut: Rekisterinumero: Y-tunnus: Tilivuosi 2012 ajalta SISÄLLYSLUETTELO Toimintakertomus (s.2-11) Tuloslaskelma Tase Tilinpäätöksen liitetiedostot Tilinpäätöksen allekirjoitukset ja tilintarkastajien tilinpäätösmerkinnät Tuloslaskelma- ja tase-erittelyt Tilikartta Tasekirja on säilytettävä vähintään 10 vuotta tilikauden päättymisestä ja tilikauden tositeaineisto on säilytettävä vähintään 6 vuotta sen tilivuoden lopusta, jona tilikausi on päättynyt.

2 Iisalmen yhdistys ry 2 TOIMINTAKERTOMUS 2012 YLEISTÄ Vuosi 2012 oli yhdistyksemme 87. toimintavuosi. Toimintavuoden lopussa jäsenmäärämme oli 195 ja kannattajajäseniä oli viisi. Yhdistyksemme tavoitteena on ollut iisalmelaisten lasten, nuorten ja lapsiperheiden perusturvallisuuden, hyvinvoinnin ja terveen kehityksen edistäminen. Yhdistyksemme toiminnassa on ollut keskeisintä jatkaa ja kehittää perhekeskustoimintaa paikallisten tarpeiden ja toiveiden mukaisesti sekä toteuttaa Perheen talo - yhteistyötä, jonka tavoitteena on yhdistää Iisalmen Pelastakaa Lapset ry:n, Ylä- Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry:n ja MLL:n Iisalmen yhdistys ry:n voimavaroja toimintaan lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi. Yhteistyötä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän, Iisalmen evankelisluterilaisen seurakunnan, paikallisten oppilaitosten ja muiden järjestöjen kanssa on jatkettu. 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Hallitus Jäsen Henkilökohtainen varajäsen Niina Rieppo puheenjohtaja Iiris Lukin varapj./sihteeri Katja Juntunen Marja Karjalainen rahastonhoitaja Sanni Rose Tuula Rissanen Hanne Kortelainen Anne Manninen Riitta Pennanen Riitta Kauhanen Marika Lätti Sanna Savonen Päivi Kärkkäinen Minna Niskanen Minna Kärkkäinen Mira Kärkkäinen Maarit Vaurio Tiia Räikkönen Eila Eskelinen Toiminnantarkastajat Jarmo Huttunen Maarit Lyyra-Heinonen Varatoiminnantarkastajat Taina Kattainen Kaisa Tikka Hallinto Kevätkokous pidettiin perhekeskus Onni ja Ilonassa Siihen osallistui neljä yhdistyksemme jäsentä. Kokoukselle esitettiin vuoden 2011 toimintakertomus ja tilinpäätös, jonka jälkeen kokous vahvisti tilinpäätöksen ja myönsi hallitukselle vastuuvapauden. Syyskokous pidettiin perhekeskus Onni ja Ilonassa. Paikalla oli seitsemän henkilöä, joista yhdistyksemme jäseniä oli kuusi. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkoi vuonna 2011 ensimmäisen kolmivuotiskautensa aloittanut Niina Rieppo. Hallituksen jäsenistä erovuorossa olivat varsinainen jäsen Mira Kärkkäinen ja hänen varajäsenensä Maarit Vaurio, varsinainen jäsen Tiia Räikkönen ja hänen varajäsenensä Eila Eskelinen sekä varsinainen jäsen Minna Niskanen ja hänen varajäsenensä Minna Kärkkäinen.

3 Iisalmen yhdistys ry 3 Hallitukseen valittiin vuosiksi varsinaisina jäseninä Mira Kärkkäinen toiseksi kolmevuotiskaudeksi sekä Maija Kahelin ja Maarit Vaurio ensimmäiseksi kolmevuotiskaudeksi. Mira Kärkkäisen varajäseneksi valittiin uutena Mervi Ryytty, Maija Kahelinin varajäseneksi uutena Riitta Leivo ja Maarit Vaurion varajäseneksi uutena Eevakaisa Martikainen. Toiminnantarkastajiksi vuodelle 2013 valittiin Jarmo Huttunen ja Maarit Lyyra- Heinonen sekä varatoiminnantarkastajiksi Taina Haverinen ja Kaisa Tikka. Kokous vahvisti vuoden 2013 yhdistyksen jäsenmaksuksi 25 euroa. Toimintasuunnitelma ja talousarvio vahvistettiin hallituksen esittämässä muodossa. Syyskokous päätti valtuuttaa MLL:n Iisalmen paikallisyhdistyksen hallituksen valitsemaan edustajansa piirin kokouksiin. Yhdistyksemme hallitus piti kuluneen vuoden aikana kymmenen kokousta. Perheen talo -yhteistyön ohjausryhmässä ovat yhdistystämme edustaneet Niina Rieppo ja Anne Vola. Yhdistyksemme kirjanpidon on hoitanut Tilitoimisto Tuula Kauppinen. Yhdistyksellämme on Mannerheimin Lastensuojeluliiton keskitetty lasten ja vapaaehtoisten tapaturma- ja vastuuvakuutus. Järvi-Suomen piirin järjestämä seututapaaminen oli Onni ja Ilonassa. Yhdistyksestämme mukana oli Niina Rieppo. Lapinlahdelta tapaamisessa oli mukana kaksi henkilöä. Perheen talo-yhteistyöstä mukana olivat Anne Kuivalainen ja kaksi sosionomi-opiskelijaa. Seututapaamisen vetäjänä oli Merja Pitkänen Kuopiosta. MLL:n Järvi-Suomen piirin kevätkokous järjestettiin Mikkelissä ja syyskokous Suonenjoella, Vanhamäen hyvinvointikeskuksessa. Kokouksissa yhdistystämme edusti Anne Vola. Hänet valittiin Järvi-Suomen piirihallitukseen kaudelle Anne Vola toimi vuonna 2012 MLL:n liittovaltuuston varsinaisena jäsenenä, yhtenä Järvi-Suomen piirihallituksen varapuheenjohtajista ja Lapsemme-lehden toimitusneuvoston jäsenenä Järvi-Suomen piirin järjestöpäällikkö Mirja Lavonen-Niinistö kävi tutustumassa perhekeskus Onni ja Ilonaan sekä yhdistyksemme toimintaan. Paikalla olivat Niina Rieppo ja Iiris Lukin. Jäsenhuolto Yhdistyksemme jäsenvastaava Mira Kärkkäinen lähetti jäsenillemme jäsenkirjeen keväällä Jäsenkirjettä sponsoroi Kaisanet. Kirjeessä jäsenet kutsuttiin kevätkokoukseen ja tiedotettiin ajankohtaisista asioista sekä jäseneduista. Vuonna 2012 yhdistyksen jäsenet saivat valtakunnallisten MLL:n jäsenetujen lisäksi paikallisina jäsenetuina 10 % alennuksen NäppäräNäpistä, Taikatalosta ja lastenvaateliike ZaZasista. Kannatusjäseniä vuonna 2012 olivat Iisalmen I apteekki, Savipellon apteekki, Kirkkopuiston apteekki, Kulta- ja Kelloliike Lyytikäinen Ky ja Salon Marleena.

4 Iisalmen yhdistys ry 4 2. PERHEKESKUS ONNI JA ILONA Yhdistyksemme perhekeskus Onni ja Ilona toimi vuonna 2012 Iisalmen Teollisuuskylä Oy:ltä vuokratuissa tiloissa Naistentalossa, Pohjolankatu 9, puhelin Perhekeskus Onni ja Ilonan, kahvilatilan ja Iisalmen Pelastakaa Lapset ry:n kanssa yhteisen toimisto tilan, vuokra on maksettu perhekahvilan tuotolla ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vuosiavustuksella. Perhekeskus Onni ja Ilonassa toimi vuoden 2012 aikana kaikenikäisille suunnattu perhekahvila sekä alle kouluikäisten lasten ja heidän vanhempiensa viikoittaiset vertaisryhmät. Toiminnan tavoitteena on ollut lasten, nuorten ja perheiden psykososiaalisen hyvinvoinnin tukeminen, tukemalla vanhempien jaksamista, vahvistamalla vanhemmuutta ja isovanhemmuutta, luomalla sosiaalisia verkostoja ja estämällä syrjäytymistä. Perhekeskus Onni ja Ilona oli vuonna 2012 avoinna yhteensä 239 päivänä. Kävijöitä oli vuoden 2012 aikana yhteensä noin 8000 henkilöä. Toiminnasta ilmoitettiin viikoittain Iisalmen Sanomien muistio-palstalla sekä jatkuvana ilmoituksena MLL:n Iisalmen yhdistyksen nettisivuilla sekä Perheen talo-yhteistyön nettisivuilla. Perhekeskustoiminnasta ovat vastanneet kuluneena vuotena perhekahvilan osalta perhekahvilavastaava Riitta Kauhanen, puheenjohtaja Niina Rieppo, Perheen taloyhteistyön koordinaattori Sinikka Niskanen ja Perheen talo-yhteistyön toiminnanohjaaja Anne Kuivalainen yhdessä perhekahvilaemäntien kanssa. Vertaisryhmien sisällöstä ja toiminnasta ovat vastanneet Perheen talo-yhteistyön osalta Sinikka Niskanen ja Anne Kuivalainen sekä yhdistyksemme vertaisryhmävastaava Sanna Savonen. Perhekahvila Perhekeskus Onni ja Ilonassa jatkoi toimintaansa avoin perhekahvila, perheiden vapaamuotoinen kohtaamispaikka, jossa arjen ilot ja surut voidaan käydä läpi kahvikupin ääressä sekä tutustua muihin vanhempiin ja lapsiin. Perhekahvila on ollut auki maanantaista perjantaihin klo Heinäkuussa perhekahvila oli suljettu kahden viikon ajan kesälomien vuoksi. Vuonna 2012 perhekahvila oli avoinna myös lauantaina , jolloin pidettiin pihakirppis. Perhekahvilaa ovat hoitaneet kuluvana vuonna työ- ja elinkeinotoimiston myöntämällä palkkatuella, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän palkkatuen lisätuella ja yhdistyksen varoilla palkatut perhekahvilaemännät Paula Mantela , Seija Balk- Anttonen sekä Sanna Ruotsalainen Perhekahvilassa harjoittelijana ovat toimineet Helena Saaranen , Anna-Mari Ullgren , Sanna Korolainen , Päivi Nikkilä sekä Niina Laakkonen Perhekahvilatyöntekijät ovat valmistaneet ja myyneet kahvilan tuotteita, huolehtineet kahvilan siisteydestä ja erilaisista päivärutiineista sekä luoneet perhekahvilan hengen. Lisäksi he ovat osallistuneet Naistentalon yhteisten tilojen siivoukseen Onni ja Ilonan vuorolla ja siivonneet korvausta vastaan myös talon muutaman vuokralaisen siivousvuorolla. Perhekahvilan kahvi on keitetty Reilun kaupan -kahvista.

5 Iisalmen yhdistys ry 5 Yhdistyksemme suositteli, etteivät yhdistyksemme työntekijät ja harjoittelijat tupakoi tai käytä voimakkaasti tuoksuvia kauneudenhoitotuotteita työaikanaan sekä ettei Onni ja Ilonassa käytetä tuoksuvia pesu- ja puhdistusaineita. Työntekijät ja harjoittelijat ovat osallistuneet perhekeskuksen työyhteisöpalavereihin. Lisäksi perhekahvilaemännät ovat käyneet Osaaja Plus kehityskeskusteluja Sinikka Niskasen kanssa. Perhekahvilaemäntien esimiehenä ovat toimineet Riitta Kauhanen ja Sinikka Niskanen. Lakisääteinen työterveyshuolto ostettiin Ylä-Savon SOTE kuntayhtymältä. Perhekahvilatyöntekijät pitivät alkuvuodesta 2012 perhekahvilan muun ohjelman salliessa lapsiparkkia. Lapsiparkista perittiin maksua 3 euroa / 1. tunti, 2 euroa / 2. tunti ja 1 euro / 3. tunti ensimmäiseltä lapselta ja sisaruksilta vastaavasti 2 euroa - 1 euro - 1 euro. Maaliskuussa 2012 MLL:n Iisalmen yhdistyksen hallitus päätti lopettaa lapsiparkin pitämisen tarpeettomana ja resurssien puutteiden vuoksi. Lisäksi Iisalmessa oli tarjolla muiden yhteisöjen järjestämää ilmaista lapsiparkkitoimintaa. Keskiviikkoisin on ollut keittopäivä klo 10 13, jolloin perhekahvilasta on voinut ostaa keittolounaan aikuisille hintaan 3,80 ja lapsille 1,50. Lounas on sisältänyt keiton, leivän ja juoman. Ruokailijoita on ollut noin 30 henkilöä / kerta. Vuonna 2012 ruokailijoita oli perhekeskus Onni ja Ilonan kävijöistä yhteensä 1443 henkilöä. Muu toiminta Perhekeskus Onni ja Ilonassa yhdistyksemme on pitänyt sääntömääräisen syys- ja kevätkokouksen sekä kymmenen hallituksen kokousta. Perheen talo -yhteistyön esittelyjä, yhteistyöpalavereja ja ohjausryhmän kokouksia on myös pidetty perhekeskuksella. Yhteensä oman yhdistyksen (sis. Perheen talo-yhteistyö) tilaisuuksia on vuoden 2012 aikana ollut 55 kertaa. Kirkkomuskari, pienten pyhäkoulu, aloitti syyskuussa kokoontuen kerran kuussa. Ohjaajana toimii Riitta Kauhanen Iisalmen ev.lut seurakunnasta. Vuonna 2012 perhekeskus Onni ja Ilona oli iltaisin yhteensä 65 kertaa muiden yhdistysten tai Naistentalon yrittäjien käytettävissä kilon kahvipakettivuokralla tai jollakin muulla erikseen sovitulla raaka-aineella.

6 Iisalmen yhdistys ry 6 3. VERTAISRYHMÄT Vertaisryhmien kehittäminen on kuulunut MLL:n Iisalmen yhdistyksen osalta Perheen talo- yhteistyöhön. Vertaisryhmissä samassa elämäntilanteessa olevat ihmiset kohtaavat, vaihtavat kokemuksiaan ja tukevat toisiaan. Yhdistyksemme vertaisryhmävastaavana kuluneena vuotena toimi Sanna Savonen. Vertaisryhmien suunnittelusta ja ohjauksesta ovat vastanneet Perheen talo-yhteistyön koordinaattori Sinikka Niskanen ja ohjaaja Sirkku Nevalainen 2/2012 saakka. Ohjaaja Sirkku Nevalaisen äitiysloman sijaisena toimi sosiaalikasvattaja Anne Kuivalainen. RAY:n lisärahoitus Perheen taloyhteistyölle mahdollisti sen, että ohjaajan paikka muuttui kokopäiväiseksi ja ohjaajan nimike muutettiin samalla toiminnanohjaajaksi. Lisäksi vertaisryhmissä toimi MLL:n Iisalmen yhdistyksen nimissä työ- ja elinkeinotoimiston palkkatuella työllistetty Eija Hiltunen saakka. Hän oli suunnittelemassa ryhmiin erilaisia kädentaidollisia toimintoja ja osallistui avustaviin ohjaustehtäviin. Hummerit Korallit Merivuokot Perheryhmä Hummerit kokoontui perhekeskus Onni ja Ilonassa maanantaisin kello 10 alkaen. Ryhmä on suunnattu alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen, jonne ovat olleet tervetulleita myös kummit, mummit tai muut lapselle tärkeät henkilöt. Ryhmässä käyvät lapset ovat olleet iältään parista kuukaudesta noin 5-vuoteen. Isommat lapset otettiin ryhmässä huomioon muun muassa jokaisella kerralla olevalla askartelulla sekä aloitustuokiossa olevilla laululeikeillä. Kevätkaudella ryhmässä kävi oma kerhomummo Kaisa Loiva. Vuoden ensimmäinen uusi vauvaryhmä 0-6 kk:n vauvojen ja heidän vanhempiensa vertaisryhmä Korallit kokoontui tiistaisin klo 10 perhekeskus Onni ja Ilonassa. Ryhmä muotoutui pikkuhiljaa kevättalven aikana. Ryhmällä oli myös oma kerhomummo Maija-Leena Kumpulainen, joka kävi joka viikko ryhmässä. Kerhomummosta tuli tärkeä osa ryhmää. Kevätkaudella ja kesällä, 6-12 kk:n vauvojen ja heidän vanhempiensa vertaisryhmä kokoontui torstaisin klo 10 perhekeskus Onni ja Ilonassa. Sama ryhmä jatkoi vielä syyskauden kk:n ikäisten taaperoiden ja heidän vanhempiensa vertaisryhmänä jouluun saakka. Sinisimpukat Sinisimpukat ryhmä jatkoi vuoden 2012 alussa vertaisryhmänä vielä kk:n ikäisille taaperoille ja heidän vanhemmilleen. Ryhmä kokoontui perjantaisin klo 10 alkaen Perhekeskus Onni ja Ilonassa Ryhmä kokoontui vielä kesäajan ja syksystä integroitiin Hummerit- perheryhmään. Helmisimpukat Helmisimpukat ryhmä aloitti syksyllä uutena vertaisryhmänä 0-6 kk:n ikäisille vauvoille ja heidän vanhemmilleen. Ryhmä kokoontui perjantaisin klo 10 alkaen perhekeskus Onni ja Ilonassa.

7 Iisalmen yhdistys ry 7 Monikkoperheet Kaksosperheiden vanhempien toiveesta viriteltiin syksyllä parin vuoden tauon jälkeen vertaisryhmä monikkoperheille. Ryhmän sisältöä ideoitiin yhdessä perheiden kanssa. Toiminnassa mukana oli yhteensä kuusi eri perhettä ja kokoontumisia kerran viikossa keskiviikko- tai torstai-iltapäivisin klo 14. Lisäksi perheet toivoivat kerran kuukaudessa kokoontumista klo 16 alkaen, jolloin mahdollistuisi myös työssäkäyvien osallistuminen. Imetystukiryhmä Imetystukiryhmä kokoontui kevätkaudella 7 kertaa joka toinen keskiviikko klo 14 alkaen Perhetuvalla. Toiminnanohjaaja (sij.) Anne Kuivalainen toimi kevätkaudella vertaistukiryhmän ohjaajana työparinaan terveydenhoitajaopiskelija, joka suoritti harjoitteluaan Iisalmen äitiys- ja lastenneuvolassa. Syyskaudella imetystukiryhmä järjestettiin Perhekeskus Onni ja Ilonaan avatussa Vauvakammarissa. Ajankohta muutettiin klo ja ajatuksena oli että imettävät äidit voisivat halutessaan ruokailla MLL:n perhekahvilan keittopäivänä. Ryhmän ohjelmaan sisältyi tietoa imetyksen merkitystä äidille ja lapselle, imuotteesta ja imetysasennoista, imetyksen pulmatilanteista, maidon riittävyydestä, omasta jaksamisesta ja vieroittumisesta/vieroittamisesta. Isä-lapsi -toiminta Isä - lapsi toiminnalla ei kuluvana vuonna ollut erikseen yhtään tapahtumaan. Isiä kutsuttiin osallisumaan enemmän vertaisryhmiin sekä erilaisiin perhetapahtumiin Perhevalmennusryhmä Perhevalmennusryhmät ovat osa Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän perhevalmennusrunkoa, jonka on työstänyt moniammatillinen perhevalmennustyöryhmä. Uusi perhevalmennusmalli perustuu eri tahojen tiiviiseen yhteistyöhön eli työryhmän jäsenet on sitoutettu vastaamaan tiettyjen perhevalmennukseen kuuluvien kertojen pitämiseen. Perheen talo yhteistyö vastaa yhdessä Iisalmen seurakunnan lapsityön yhdestä kokoontumisesta, joka käsittelee vertaisuutta voimavarojen antajana. Vetäjinä niissä ovat toimineet Iisalmen seurakunnan johtava lapsityönohjaaja Anu Naakka ja Perheen talo yhteistyön koordinaattori Sinikka Niskanen. Perhevalmennuksen runkoa päätettiin uudistaa syksystä alkaen. Enne joulua kokeiltiin raskaana oleville ryhmäneuvolaa. Ryhmäneuvolat korvaavat aiemmat perhevalmennuskerrat ennen synnytystä lukuun ottamatta KYS:n synnytysvalmennuskäyntiä Kuopiossa. Vahvuutta vanhemmuuteen Mannerheimin Lastensuojeluliiton koordinoimaa Vahvuutta Vanhemmuuteen perheryhmätoimintaa syksyllä 2011 aloitettua pilottiryhmää jatkettiin ja ryhmä kokoontui 5 kertaa (ohjaajina Sinikka Niskanen ja Eila Eskelinen). Ryhmään otettiin viisi perhettä. Syksyllä aloitettiin uusi perheryhmä terveydenhoitajan (Marja-Leena Räisänen ja Sisko Eskelinen) vetäminä. Vauhtiviikarit Vauhtiviikarit-ryhmä oli 2-3-vuotiaan lapsen ja hänen vanhempansa välisen vuorovaikutuksen tukeminen toiminnallisin keinoin. Ryhmä toteutettiin sosionomiopiskelijoiden opinnäytetyönä ja siihen otettiin mukaan kuusi vanhempi-lapsi paria ja se kokoontui seitsemän kertaa. Opiskelijat olivat Hanna-Riikka Karppinen ja Mari Hartikainen ja opinnäyttetyön tuotoksena syntyi ohjaajan opas ammattilaisille.

8 Iisalmen yhdistys ry 8 4. TILAISUUDET JA TAPAHTUMAT Ohjattuja toimintatuokioita leikkipuistoissa Iiris Lukin ja Niina Rieppo järjestivät kesällä ohjattua leikkipuistotoimintaa kolmessa iisalmelaisessa leikkipuistossa. Savipellon Petrinpuistossa mukana oli 16 lasta, Marjahaan Kakaravaarassa mukana oli viisi lasta ja Sankarinniemen leikkipuistossa kahdeksan lasta. Hiekkataidetapahtuma Sanna Savonen ja Mira Kärkkäinen järjestivät kaupungin rannalla lauantaina hiekkataidetapahtuman. Osallistujia oli 23 lasta. Iisalmen Citymarket sponsoroi tapahtumaa antamalla karkkipussit ja limonadit kaikille lapsille. Pihakirppis Pihakirppis järjestettiin Naistentalon sisäpihalla lauantaina Paikalla oli kahdeksan myyjää, joista yksi oli MLL:n Iisalmen yhdistys. Yhdistyksen pöytää oli pitämässä Niina Rieppo. Lystisunnuntai Lystisunnuntaita vietettiin Perhekeskus Onni ja Ilonassa klo Paikalla oli 16 aikuista ja 16 lasta. Tarjolla oli perhekahvilaemäntien valmistamaa riisipuuroa ja joulutorttuja. Leikittämässä ja laulattamassa olivat Niina Rieppo ja Iiris Lukin, Eerika Riepon säestäessä pianolla. Järjestelyissä oli myös mukana Anne Manninen. 5. KOULUTUS JA VALISTUS Tukioppilastoiminta Tukioppilastoimintaa järjestetään Juhani Ahon sekä Kauppis-Heikin yläkouluissa. Vuonna 2012 MLL:n Iisalmen paikallisyhdistyksen ja koulujen välisiä yhteisiä projekteja ei ollut. Koulut toimivat itsenäisesti tukioppilastyössään ja olivat suoraan yhteydessä Järvi-Suomen piiriin. Vuosi 2012 oli tukioppilastoiminnan 40-vuotis juhlavuosi. Valistus Yhdistyksemme lainattavaa tai paikan päällä luettavaa valistusmateriaalia on säilytetty perhekeskus Onni ja Ilonassa. 6. LASTENHOITO Lastenhoitajatoiminta Lastenhoitajien välitys tapahtui Järvi-Suomen piirin kautta Kuopiosta. Lastenhoitajan pystyi varaamaan Internetin kautta tai puhelimitse arkisin klo 7-12 välisenä aikana. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä tuki Järvi-Suomen piiriä, mikä mahdollisti MLL:n lastenhoitajien saamisen Iisalmen alueella. Lapsiparkkitoiminta Perhekahvilatyöntekijät pitivät alkuvuodesta 2012 perhekahvilan muun ohjelman salliessa lapsiparkkia. Maaliskuussa 2012 MLL:n Iisalmen yhdistyksen hallitus päätti lopettaa lapsiparkin pitämisen resurssien puutteiden vuoksi. Lisäksi Iisalmessa oli tarjolla muiden yhteisöjen järjestämää ilmaista lapsiparkkitoimintaa.

9 Iisalmen yhdistys ry 9 7. TURVAVÄLINEIDEN VUOKRAUS Turvakaukaloa (alle 18kg) ja turvaistuinta (9-36kg) vuokrattiin edelleen Perhekeskus Onni ja Ilonasta. Turvaistuinten vuokra vuonna 2012 oli 5 euroa / viikko ja 10 euroa / kuukausi. Panttimaksu oli 20 euroa. Elokuusta 2012 alkaen turvaistuinten vuokraa muutettiin niin, että vuokra oli ainoastaan 5 euroa / viikko ja panttimaksu oli edelleen 20 euroa. Turvaistuimia oli kysytty eniten lomaileville lapsille ja tarvetta oli kuukausittain. 8. TIEDOTUS JA VAIKUTTAMINEN Tiedotus Yhdistyksemme seuraavista toiminnoista tiedotettiin Iisalmen Sanomien sunnuntain muistiossa ja / tai kerrottiin paikallisissa sanomalehdissä: Yhdistyksen viralliset kokoukset Perhekeskus Onni ja Ilonan viikko-ohjelma Hiekkataidetapahtuma Perheen talo -yhteistyö Yhdistyksemme toiminnasta on kerrottu myös internet-sivuilla ja neuvoloiden, päiväkotien sekä kauppojen ilmoitustauluilla. Yhdistyksemme tilasi Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapsemme-lehden Iisalmen terveyskeskuksen neuvolaan, Iisalmen Sairaalan äitiyspoliklinikalle, Ylä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymän lasten ja nuorten palveluihin, Perhekeskus Onni ja Ilonaan, Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistyksen Perhetupaan ja kannattajajäsenille. Perheen talo- yhteistyön koordinaattori Sinikka Niskanen esitteli kuluneen vuoden aikana Perheen talo -yhteistyön ja yhdistyksemme toimintaa lukuisissa eri tilaisuuksissa ja tilanteissa. Yhdistyksemme, Iisalmen Pelastakaa Lapset ry ja Ylä-Savon Ensija turvakotiyhdistys ry myivät mainoksia Iisalmen Sanomiin saaden lehteen kahdeksansivuisen liitteen, jossa kerrottiin yhdistysten toiminnoista ja Perheen talo - yhteistyöstä sekä julkaistiin yhdistysten puheenjohtajien yhteinen kirjoitus yhteistyöstä lapsiperheiden hyväksi. Vaikuttaminen Perhekeskus Onni ja Ilonassa järjestettiin lapsiperheitä koskeva vaalipaneeli kunnallisvaaliehdokkaille Vaalipaneeliin saatiin edustaja jokaisesta puolueesta ja kuulijoita paikalle saapui parisenkymmentä. Vaalipaneelin puheenjohtajana toimi MLL:n Järvi-Suomen piirin vapaaehtoistyönkoordinaattori Eila-Mari Väätäinen.

10 Iisalmen yhdistys ry VARAINHANKINTA Varoja yhdistyksemme toimintaan, Perhekeskus Onni ja Ilonan vuokraan sekä perhekahvilaemäntien palkkakustannuksiin saatiin jäsen- ja kannatusjäsenmaksuilla, osallistumalla Mannerheimin Lastensuojeluliiton valtakunnalliseen Kevätilovarainkeräyskampanjaan sekä myymällä liiton Poikaset-tuotteita, äitienpäivä- ja joulukortteja. Toimintaamme rahoitimme myös perhekahvilan ja joulumessujen tuotoilla, työ- ja elinkeinotoimiston, Kelan ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän työllistämistuilla sekä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vuosiavustuksella. Varoja saimme myös Limusilla järjestettävästä kasvomaalauksesta. Lisäksi Iisalmen Citymarketissa oli pullonpalautuskuitti- lahjoituksille palautuslaatikko. Kevätilo-keräys Valtakunnallinen Kevätilo-keräys toteutettiin Iisalmessa lauantaina K-Supermarket Torikulmalla sekä Prismalla perjantaina ja lauantaina Kerääjinä Torikulmalla olivat Marja Karjalainen ja Iiris Lukin. Prismalla kerääjinä olivat Mira Kärkkäinen ja Riitta Kauhanen sekä Anne Manninen ja Niina Rieppo. Lisäksi keräyslipasta pidettiin perhekahvilassa ja Kaisanetin myymälässä. Limuset MLL:n Iisalmen yhdistys oli tekemässä kasvomaalauksia lapsille Limusilla torstaina Maalaajina olivat Mira Kärkkäinen, Iiris Lukin, Riitta Kauhanen ja Alisa Kauhanen. MLL:n toimintaa esittelemässä ja kasvomaalauksen jonoa ohjaamassa oli Anne Vola. Joulumessut Yrittäjä naisten Joulumessut järjestettiin perinteiseen tapaan Olvihallilla sunnuntaina Yhdistyksellämme oli myynnissä vapaaehtoistemme valmistamia kakkuja, leivonnaisia, laatikoita ja lahjatavaraa sekä MLL:n tuotteita. Messuilla myymässä olivat Marika Lätti, Niina Rieppo, Maija Kahelin ja Anne Manninen. Muu varainhankinta Yhdistyksemme oli Fröbelin Palikat konsertissa lipunmyynnissä ja tarkistuksessa sekä lavavahteina Paikalla olivat Marja Karjalainen, Iiris Lukin, Mira Kärkkäinen, Anne Manninen ja Marika Lätti. Iisalmen Citymarketissa pidettiin välisenä aikana kaupan asiakkaille lapsiparkkia. Yhdistyksemme huolehtii lapsiparkista lauantaina Paikalla Iiris Lukin, Niina Rieppo, Anne Manninen ja Riitta Kauhanen.

11 Iisalmen yhdistys ry PERHEEN TALO-YHTEISTYÖ Paikalliset lastensuojelujärjestöt: Iisalmen Pelastakaa Lapset ry, Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry ovat tehneet pitkäjänteistä yhteistyötä yhteisen tavoitteen - YHDESSÄ LAPSEN PARHAAKSI- mukaisesti jo yli kymmenen vuoden ajan. Tehostaakseen tavoitteen saavuttamista järjestöt hakivat rahoitusta Perheen talo -yhteistyöhankkeelle Rahaautomaattiyhdistykseltä, joka on rahoittanut hanketta vuodesta 2004 lähtien. Vuodesta 2009 alkaen Perheen talo yhteistyö on saanut RAY:N kohdennettua Ak-toimintaavustusta. Lisäksi Perheen talo yhteistyö sai Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän myöntämää vuosiavustusta. Yhteistyön hallinnoijana on toiminut Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry. Perheen talo yhteistyön koordinaattorina on toiminut Sinikka Niskanen ja osaaikaisena ohjaajana Sirkku Nevalainen 2/2012 saakka. Ohjaaja Sirkku Nevalaisen äitiysloman sijaisena toimi sosiaalikasvattaja Anne Kuivalainen. RAY:n lisärahoitus Perheen talo-yhteistyölle mahdollisti sen, että ohjaajan paikka muuttui kokopäiväiseksi ja ohjaajan nimike muutettiin samalla toiminnanohjaajaksi. Tiivis kumppanuus kolmen suuren valtakunnallisen lastensuojelujärjestön paikallisyhdistysten sekä julkisen sektorin, oppilaitosten ja muiden yhteistyötahojen kanssa on ollut ainutlaatuista ja innovatiivisuudessaan merkittävää. Perheen talo yhteistyön ja yhdistysten yhteistyössä kehittämät vertaisryhmä-, tukihenkilö- ja avopalvelutoiminnat (yökylä- ja tapaamispaikkatoiminnat) sekä moniammatillinen Ylä-Savon mediakasvatustyöryhmä ja yhteistyö Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa ovat löytäneet oman paikkansa ehkäisevän lastensuojelun palveluprosesseisssa. Perheen talo -yhteistyöstä on kuluneelta vuodelta oma toimintakertomus. Siihen voi tutustua paremmin

KYS:n synnytysvalmennus Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjälle ja heidän tukihenkilölleen.

KYS:n synnytysvalmennus Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjälle ja heidän tukihenkilölleen. Raskausajan valmennukset Suuhygienistin ja fysioterapeutin valmennus Suuhygienisti ohjaa suun hyvinvointiin liittyvistä asioista. Fysioterapeutin valmennuksessa opastetaan ergonomiasta, raskausajan liikunnasta

Lisätiedot

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS 1.9.2016 PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNTEEN PERHEKESKUSMALLI Visio: Perhekeskustoimintaan

Lisätiedot

Saksin Sukuseura ry:n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys:

Saksin Sukuseura ry:n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys: 1/5 Vuosikokouksen 2013 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys: Kokonaisohjelma:

Lisätiedot

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan!

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan! SELKOESITE Tule mukaan toimintaan! MLL:n Uudenmaan piiri Asemapäällikönkatu 12 C 00520 Helsinki Tel. +358 44 0470 407 uudenmaan.piiri@mll.fi uudenmaanpiiri.mll.fi Mannerheimin Lastensuojeluliitto Mannerheimin

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sivu 1/5 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Yleistä MLL Meilahden yhdistys ry () on keskoslasten ja heidän vanhempiensa ja muiden läheistensä sekä keskosten kanssa työskentelevien oma yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena

Lisätiedot

KUTSU. Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen. syyskokous. pidetään maanantaina klo alkaen Meijän Vintillä os.

KUTSU. Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen. syyskokous. pidetään maanantaina klo alkaen Meijän Vintillä os. KUTSU Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään maanantaina 21.11.2016 klo 16.45 alkaen Meijän Vintillä os. Savonkatu 11 A 6 Kokouksessa käsitellään sääntöjen 15 määräämät asiat. Luottamusvaalikokous

Lisätiedot

SUOMEN LAMMASYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

SUOMEN LAMMASYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 (4) SUOMEN LAMMASYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Lammasyhdistys r.y., ruotsiksi Finlands Fårförening r.f. ja kotipaikka Helsingin kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoitus on edistää maamme

Lisätiedot

Kokous on kaikille avoin. Jäsenet ovat tervetulleita saunaan kello 18 alkaen.

Kokous on kaikille avoin. Jäsenet ovat tervetulleita saunaan kello 18 alkaen. KOKOUSKUTSU Vuosikokous 2016 Aika: 8.3.2016 kello 19.00 Paikka: Sauna Arla, Kaarlenkatu 15, Helsinki ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen: puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku.

Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku. 1 Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on -edistää oppilaiden vanhempien ja koulun välistä

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen.

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen. IKAALISTEN NUORISO-ORKESTERIN TUKI RY SÄÄNNÖT Yleistä 1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on

Lisätiedot

PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 27.9.2011 1 Yhdistyksen nimi on Yy-Kaa-Koo ry (Yhteinen Kasvatus Koulussa), ja se toimii Piikkiön yhtenäiskoulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Kaarinan

Lisätiedot

Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut

Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut Perhepalvelukeskus, Korkalonkatu 4, 96100 Rovaniemi Kuva: Pekka Ojaniemi Palveluja perheille Avoin päiväkoti Avoimen päiväkodin toiminta on tarkoitettu alle kouluikäisille

Lisätiedot

2.1 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry 2.2 Iisalmen Pelastakaa lapset ry 2.3 Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry

2.1 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry 2.2 Iisalmen Pelastakaa lapset ry 2.3 Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry 2 SISÄLLYS 1 YLEISTÄ PERHEEN TALO -YHTEISTYÖSTÄ 2 PERUSTIEDOT KUMPPANEISTA 2.1 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry 2.2 Iisalmen Pelastakaa lapset ry 2.3 Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry. ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on

Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry. ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on KIIHTELYSVAARAN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN säännöt (hyväksytty 10.1.2006) 1 Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Ma 6.2.2017 klo 17.00 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs. VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 1. KOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

1. Hallituksen puheenjohtaja Petra Jormalainen avasi kokouksen klo. 13.00 ja toivotti läsnäolijat tervetulleiksi.

1. Hallituksen puheenjohtaja Petra Jormalainen avasi kokouksen klo. 13.00 ja toivotti läsnäolijat tervetulleiksi. KOKOUSPÖYTÄKIRJA Marika Englund 15.2.2011 BARBET FINLAND RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS Aika ja paikka: 5.2.2011, Taiteentekijäntie 7, Helsinki Läsnä: Paula Horne (pj), Marika Englund (siht), Petra Jormalainen,

Lisätiedot

Haukiputaan vanhempainyhdistyksen vuosikokouksen kokouksen pöytäkirja kello Haukiputaan koululla

Haukiputaan vanhempainyhdistyksen vuosikokouksen kokouksen pöytäkirja kello Haukiputaan koululla Haukiputaan vanhempainyhdistyksen vuosikokouksen kokouksen pöytäkirja 28.9. kello 18.00 Haukiputaan koululla 1. Kokouksen järjestäytyminen Katja Lahdenranta-Linna valittiin vuosikokouksen puheenjohtajaksi.

Lisätiedot

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962 1 Kokouksen avaus VUOSIKOKOUS 12.2.2007 ESITYSLISTA 2 Kokouksen laillisuuden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta 5 Vuoden 2006

Lisätiedot

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS JYTY JÄMSÄ RY Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS 2015 1 1. HALLINTO 1.1 Hallitus Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Sihteeri Ulla Mäkiaho Riitta Leiman Ulla Peltonen

Lisätiedot

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016 TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016 Vuosikokouksen jälkeen kyläasiamies Henrik Hausen kertoo uudesta hankkeesta ja vastaa kysymyksiin. 28.2.2016 klo 18.00. Paikka Tuohikoto Käsiteltävät asiat: 1.

Lisätiedot

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt 1 Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan liitoksi, nimi on Hyvinkään Keilailuliitto ry. Sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki. 2 Liiton tarkoituksena on johtaa

Lisätiedot

Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi!

Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi! Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi! Lapsiparkkiin ovat tervetulleita 0-6 vuotiaat lapset. Lapsiparkissa hoitajina toimivat perhetyöntekijät. Tee rauhassa ruokaostokset, piipahda vaatekaupassa

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

JYTY KEMIJÄRVI RY Pöytäkirja 2/2015. Aika: 1.12.2015 klo 16:04 17:00 Paikka: Sivistysosaston kokoushuone, Vapaudenkatu 8 a, 2.krs

JYTY KEMIJÄRVI RY Pöytäkirja 2/2015. Aika: 1.12.2015 klo 16:04 17:00 Paikka: Sivistysosaston kokoushuone, Vapaudenkatu 8 a, 2.krs 1 (10 ) JYTY KEMIJÄRVI RY Pöytäkirja 2/2015 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS JA TÄYDENNYSVAALI PÄÄLUOTTAMUSMIEHEN VALITSEMISEKSI Aika: 1.12.2015 klo 16:04 17:00 Paikka: Sivistysosaston kokoushuone, Vapaudenkatu

Lisätiedot

Suomen Internet-yhdistys - SIY ry. Yhdistysrekisteritunnus 169.671

Suomen Internet-yhdistys - SIY ry. Yhdistysrekisteritunnus 169.671 Suomen Internet-yhdistys - SIY ry Yhdistysrekisteritunnus 169.671 TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2008 Suomen Internet-yhdistys - SIY ry SISÄLLYSLUETTELO Tilinpäätös 1.1. - 31.12.2008 Sivut TOIMINTAKERTOMUS 1 TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri ry Nylands miljövårdsdistrik rf SÄÄNNÖT

Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri ry Nylands miljövårdsdistrik rf SÄÄNNÖT Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri ry Nylands miljövårdsdistrik rf Nämä sääännöt on hyväksytty piirin syyskokouksessa 28.10.2006 ja rekisteröity yhdistysreksiteriin 28.12.2006. SÄÄNNÖT Yhdistys ja sen tarkoitus

Lisätiedot

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi.

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi. ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Paikka Järjestötalo, Paulan Sali, Seinäjoki Aika Ke 25.5.2016 klo 18.00 - Läsnä VUOSIKOKOUS 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen järjestäytyminen Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri,

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Satakissa ry. Nimi ja kotipaikka. Tarkoitus ja toiminta. Jäsenyys

SÄÄNNÖT. Satakissa ry. Nimi ja kotipaikka. Tarkoitus ja toiminta. Jäsenyys SÄÄNNÖT Satakissa ry Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Satakissa ry, josta näissä säännöissä käytetään nimeä yhdistys ja sen kotipaikka on Porin kaupunki ja toimialueena koko Suomi. Yhdistyksen

Lisätiedot

Toimintakertomus. vuodelta 2015

Toimintakertomus. vuodelta 2015 Toimintakertomus vuodelta 2015 31.12.2015 Kanta-Hämeen TOIMINTAKERTOMUS 1/8 JOHDANTO Kanta-Hämeen AVH-yhdistys ry. on valtakunnallisen kansanterveys-, vammais- ja potilasjärjestö Aivoliitto ry:n jäsenyhdistys

Lisätiedot

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013.

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013. Vallilan vanhemmat-yhdistyksen kokous 02.04.2013 Aika: Tiistai 02.04.2013 klo 18.00 Paikka: Vallilan koulun opettajanhuone 1. Läsnä Opettaja Sami Paavola Annu Kilpeläinen (3A) Anu Vauramo (6A) Kati Lounema

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Karateseura Honbu ja sen kotipaikka on Helsinki.

Yhdistyksen nimi on Karateseura Honbu ja sen kotipaikka on Helsinki. 1 (5) Karateseura Honbu ry yhdistyksen kokoukseen 17.5.09 hyväksymät säännöt YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Karateseura Honbu ja sen kotipaikka on Helsinki. 2 Yhdistyksen tarkoitus on edistää

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi Kotipaikka Etelä-Suomen Syöpäyhdistys Södra Finlands Cancerförening r.y. Helsinki Osoite Liisankatu 21 B

Lisätiedot

Turun Seudun Pool ry. Tilinpäätös

Turun Seudun Pool ry. Tilinpäätös Turun Seudun Pool ry Tilinpäätös 1.6.2015 31.5.2016 Sisällys Sisällysluettelo...2 Toimintakertomus...3 Vuosikertomus...5 Taseet...7 Tilinpäätöksen allekirjoitukset...8 Toimintakertomus 2015-2016 YLEISTÄ

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016 1/5 SF-CARAVAN YDIN-HÄME RY PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016 Aika 10.4.2016 klo 13.00 Paikka Hämeenhelmi, Leppäkoskentie 788, Leppäkoski Läsnä 23 SF-Caravan Ydin-Häme ry:m varsinaista jäsentä

Lisätiedot

TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Yhdistyksen vuosiavustushakemus 2017 ja avustussääntö. Sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja yhdistykset

TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Yhdistyksen vuosiavustushakemus 2017 ja avustussääntö. Sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja yhdistykset TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Yhdistyksen vuosiavustushakemus 2017 ja avustussääntö Sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja yhdistykset Tuusulan sosiaali- ja terveyslautakunta PL 60 04301 Tuusula

Lisätiedot

ISÄ-LAPSITOIMINTA Toiminnan määrittely Isä-lapsitoiminta 13.2.2008 27.5.2009

ISÄ-LAPSITOIMINTA Toiminnan määrittely Isä-lapsitoiminta 13.2.2008 27.5.2009 ISÄ-LAPSITOIMINTA Toiminnan määrittely Isä-lapsitoiminta on tarkoitettu kaikille alle kouluikäisten lasten isien ja lasten yhteiseksi kohtaamispaikaksi. Tapaamiset antavat mahdollisuuden tutustua muihin

Lisätiedot

Aika lauantai 14.11.2015 klo 12.05-12.55 Paikka Ruissalon Kylpylä, Ruissalon puistotie 640, Turku

Aika lauantai 14.11.2015 klo 12.05-12.55 Paikka Ruissalon Kylpylä, Ruissalon puistotie 640, Turku 16.11.2015 1(5) YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika lauantai 14.11.2015 klo 12.05-12.55 Paikka Ruissalon Kylpylä, Ruissalon puistotie 640, Turku 1 Kokouksen avaus 2 Läsnäolijoiden toteaminen 3

Lisätiedot

Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa

Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa Ehkäisevä perhetyö on kokonaisvaltaista kotiin annettavaa tukea vanhemmuuden ja arjen haasteisiin. Tukea voidaan tarjota mm. vanhemman jaksamiseen,

Lisätiedot

Varsinainen liittokokous alkaa

Varsinainen liittokokous alkaa KUUROJEN LIITTO RY ESITYSLISTA 1 (5) Varsinainen liittokokous Aika 6.-7.6.2015 Paikka Valkea Talo, Ilkantie 4, 00400 Helsinki Lauantai 6.6. Lounas klo 11.30-12.30 Kahvi klo 15.00-15.30 8.30 9.30 Edustajavaltakirjojen

Lisätiedot

SUOLAHDEN-SUMIAISTEN VESIOSUUSKUNTA Osuuskuntakokous

SUOLAHDEN-SUMIAISTEN VESIOSUUSKUNTA Osuuskuntakokous SUOLAHDEN-SUMIAISTEN VESIOSUUSKUNTA Osuuskuntakokous PÖYTÄKIRJA Kokousaika Torstaina 25.04.2013 klo 18.00-19.41 Kokouspaikka Osuuskunnan toimisto, Keiteleentie 11, 44200 Suolahti Kutsutut: 8 osuuskunnan

Lisätiedot

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004 1 2 Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa.. 04 Esitysluonnos Koulujen Musiikinopettajat ry:n syyskokoukselle Riihimäellä.. 14 4 5 6 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi

Lisätiedot

Jäsenkirje / Kevät 2016

Jäsenkirje / Kevät 2016 Jäsenkirje / Kevät 2016 Hei MLL Kaarinan jäsen! Kiitos, että kuulut paikallisyhdistykseemme. Uusi jäsenyyskausi on startattu käyntiin osittain uudella hallituksella. Uusien ja vanhojen jäsenten yhteystiedot

Lisätiedot

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Hyväksytty yhdistyksen kevätkokouksessa 29.3.2014. 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Porin akateeminen nörttikulttuurin arvostusseura ja

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2006 1

TOIMINTASUUNNITELMA 2006 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2006 1 1. YLEISTÄ Keski Suomen Ekonomit ry. on v.1937 perustettu yhdistys, jonka tehtävänä on toimia korkeamman taloustieteellisen koulutuksen hankkineiden yhdyssiteenä toiminta alueellaan,

Lisätiedot

AISAPARI RY:N SÄÄNNÖT hyväksytty

AISAPARI RY:N SÄÄNNÖT hyväksytty AISAPARI RY:N SÄÄNNÖT hyväksytty 23.10.2013 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on AISAPARI ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kauhava ja sen toimialueen muodostavat seuraavat kunnat: Alajärvi, Evijärvi,

Lisätiedot

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2015

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2015 Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2015 YHDISTYKSEN ARVOT Lapsen ja lapsuuden arvostus Yhteisvastuu Inhimillisyys Yhdenvertaisuus VISIO MLL Leppävaaran yhdistyksen

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt. 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta.

Yhdistyksen säännöt. 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta. ELÄKELIITON HÄMEEN YHDISTYS ry Yhdistyksen säännöt 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta. 2 Tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt I YLEISIÄ SÄÄNNÖKSIÄ. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2 Yhdistyksen tarkoitus. 3 Yhdistyksen toiminta

Yhdistyksen säännöt I YLEISIÄ SÄÄNNÖKSIÄ. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2 Yhdistyksen tarkoitus. 3 Yhdistyksen toiminta Yhdistyksen säännöt I YLEISIÄ SÄÄNNÖKSIÄ 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Seinäjoen kristillisen opiskelijatyön tuki ry. Yhdistyksen kotipaikka on Seinäjoki. 2 Yhdistyksen tarkoitus

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana Omakotiyhdistyksen säännöt Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Saarenkylän Omakotiyhdistys ry. Sen kotipaikka on Rovaniemi ja toimialue on Saarenkylä. Näissä säännöissä käytetään nimitystä

Lisätiedot

Luolajan koulun vanhempainyhdistys ry Vuosikokous Säännöt rekisteröity

Luolajan koulun vanhempainyhdistys ry Vuosikokous Säännöt rekisteröity Luolajan koulun vanhempainyhdistyksen säännöt Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimenä on Luolajan koulun vanhempainyhdistys, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä yhdistys. Yhdistyksen kotipaikkana

Lisätiedot

SISÄLLYS 1 YLEISTÄ HANKKEESTA 2 PERUSTIEDOT KUMPPANEISTA

SISÄLLYS 1 YLEISTÄ HANKKEESTA 2 PERUSTIEDOT KUMPPANEISTA 2 SISÄLLYS 1 YLEISTÄ HANKKEESTA 2 PERUSTIEDOT KUMPPANEISTA 2.1 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry 2.2 Iisalmen Pelastakaa lapset ry 2.3 Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry 2.4 Iisalmen

Lisätiedot

SOMAKISS ry:n säännöt

SOMAKISS ry:n säännöt SOMAKISS ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on SOMAKISS ry ja kotipaikka, Helsinki 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on edistää somali- ja abessinialaiskissojen kasvatusta,

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012

Toimintakertomus 2012 Toimintakertomus 2012 Leena Roivas Puheenjohtaja 2011-2014 TOIMINTA-AJATUS Liitto on ammatillisesti ja yhteiskunnallisesti vastuunsa tuntevien naisten puolueisiin sitoutumaton järjestö, joka on aktiivisesti

Lisätiedot

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014 TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014 Aika 9.2.2014 klo 14.00. Paikka Tuohikoto Käsiteltävät asiat 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 14.00. ja esitteli vierailijan, Salon kyläasiamies

Lisätiedot

SUOMEN NUORISOVALTUUSTOJEN LIITTO NUVA RY:N VÄLI-SUOMEN PIIRI RY.

SUOMEN NUORISOVALTUUSTOJEN LIITTO NUVA RY:N VÄLI-SUOMEN PIIRI RY. Aika: 24.11.2012, klo 13.00 Paikka: ABC Seinäjoki, Vekaratehtaankatu 13, 60100 Seinäjoki Asia nro Liite nro 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen 3. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt

Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry, ruotsiksi Miljöstuderande MYY rf ja englanniksi The Association

Lisätiedot

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1. Ursan puheenjohtaja Tapio Markkanen avasi kokouksen klo

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1. Ursan puheenjohtaja Tapio Markkanen avasi kokouksen klo Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2011 Paikka: Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6, Helsinki Aika: Tiistai 8.11.2011 kello 19.15. 1. KOKOUKSEN AVAUS Ursan puheenjohtaja

Lisätiedot

LIIKKALAN-RUOTILAN KYLÄYHDISTYS RY 1 (5) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

LIIKKALAN-RUOTILAN KYLÄYHDISTYS RY 1 (5) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT LIIKKALAN-RUOTILAN KYLÄYHDISTYS RY 1 (5) 1 Yhdistyksen nimi on Liikkalan-Ruotilan kyläyhdistys ry ja sen kotipaikka on Anjalankoski. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää Liikkalan ja Ruotilan alueiden

Lisätiedot

Tämän muistion tarkoituksena on selventää jäsenistölle Liiton sääntömuutosta.

Tämän muistion tarkoituksena on selventää jäsenistölle Liiton sääntömuutosta. SÄÄNTÖMUUTOSMUISTIO 23.09.2009 Tämän muistion tarkoituksena on selventää jäsenistölle Liiton sääntömuutosta. Muistiossa on kirjattuna ensin nykyinen sääntökohta ja sen perään esitetty muutos perusteluineen.

Lisätiedot

Mirja Lavonen-Niinistö Lapsiperheiden tukiverkostot miten eri toimijoiden työstä rakentuu toimiva ja vaikuttava kokonaisuus

Mirja Lavonen-Niinistö Lapsiperheiden tukiverkostot miten eri toimijoiden työstä rakentuu toimiva ja vaikuttava kokonaisuus Mirja Lavonen-Niinistö 14.6.2011 Lapsiperheiden tukiverkostot miten eri toimijoiden työstä rakentuu toimiva ja vaikuttava kokonaisuus Perhekeskusajattelu Perustuu monen eri toimijatahon väliseen yhteistyöhön

Lisätiedot

Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toiminta alueena kokovaltakunnan alue.

Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toiminta alueena kokovaltakunnan alue. 1/5 SÄÄNNÖT 1. NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toiminta alueena kokovaltakunnan alue. 2. TARKOITUS Yhdistys on käyttäjävetoinen SAP Finland Oy:sta

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ry. Sen kotipaikka on Turun kaupunki ja toimintaalueena

Yhdistyksen nimi on Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ry. Sen kotipaikka on Turun kaupunki ja toimintaalueena Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ry:n säännöt 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ry. Sen kotipaikka on Turun kaupunki ja toimintaalueena Varsinais-Suomi. Yhdistys

Lisätiedot

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri sekä kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka tarvittaessa toimivat ääntenlaskijoina

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri sekä kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka tarvittaessa toimivat ääntenlaskijoina Kasvitieteellisen puutarhan ystävät ry Botaniska trädgårdens vänner rf PÖYTÄKIRJA 15.11.2013 SYYSKOKOUS Aika Torstai 7.11.2013 kello 17.30 18.10 Paikka Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, palmuhuonerakennus,

Lisätiedot

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry Hallituksen esitys kevätkokoukselle 14.4.2016 Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry Säännöt 1 Nimi Yhdistyksen nimi on Naisjärjestöjen Keskusliitto Kvinnoorganisationernas

Lisätiedot

YHDISTYKSEN HALLITUS KAUDELLA 2016 puheenjohtaja ja vertaistukihenkilö sihteeri

YHDISTYKSEN HALLITUS KAUDELLA 2016 puheenjohtaja ja vertaistukihenkilö sihteeri Jäsenkirje 2/2016 YHDISTYKSEN HALLITUS KAUDELLA 2016 puheenjohtaja ja vertaistukihenkilö sihteeri rahastonhoitaja varsinainen jäsen varajäsen Tony Kallioinen Anja Kontto Jaana Viilamo Eeva-Liisa Paattiniemi

Lisätiedot

VIROLAHDEN PURSISEURA ry:n SÄÄNNÖT Hyväksytty yhdistysrekisteri /PRH 7.6.1984, muutettu huhtikuussa 2015, astuvat voimaan 1.5.2015 alkaen.

VIROLAHDEN PURSISEURA ry:n SÄÄNNÖT Hyväksytty yhdistysrekisteri /PRH 7.6.1984, muutettu huhtikuussa 2015, astuvat voimaan 1.5.2015 alkaen. VIROLAHDEN PURSISEURA ry:n SÄÄNNÖT Hyväksytty yhdistysrekisteri /PRH 7.6.1984, muutettu huhtikuussa 2015, astuvat voimaan 1.5.2015 alkaen. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Virolahden

Lisätiedot

(Säännöt on ennakkotarkastettu Patentti- ja rekisterihallituksessa 6.6.2012, rekisterinumero on 135.654))

(Säännöt on ennakkotarkastettu Patentti- ja rekisterihallituksessa 6.6.2012, rekisterinumero on 135.654)) Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Tukiyhdistyksen mallisäännöt 1 - yksi (1) sääntömääräinen kokous vuodessa (Säännöt on ennakkotarkastettu Patentti- ja rekisterihallituksessa 6.6.2012, rekisterinumero on

Lisätiedot

Toimintakaudelle tilintarkastajaksi valittiin Seija Lindell.

Toimintakaudelle tilintarkastajaksi valittiin Seija Lindell. Porin Taitoluistelu ry VUOSIKERTOMUS sivu 1 VUOSIKERTOMUS 1.1.2011 31.12.2011 Porin Taitoluistelu ry:n virallinen rekisteröintipäivä on 1.4.2000. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja lisätä taitoluistelun

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET 2013 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN HALLINTOMALLI PÄÄTÖKSENTEON VUODENKIERTO

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET 2013 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN HALLINTOMALLI PÄÄTÖKSENTEON VUODENKIERTO Kokousaika Keskiviikko 24.4. klo 17 Kokouspaikka Lempoisten srk-talo, pieni sali 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 KOKOUKSEN AVAUS VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET

Lisätiedot

MAANMITTAUSLAITOKSEN TEKNISET MATE RY. Yhdistyksen säännöt

MAANMITTAUSLAITOKSEN TEKNISET MATE RY. Yhdistyksen säännöt MAANMITTAUSLAITOKSEN TEKNISET MATE RY Yhdistyksen säännöt Säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Maanmittauslaitoksen tekniset MATE ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä liitto. Sen kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 19.55 Paikka: Seurakuntakoti Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa x Kiljunen

Lisätiedot

Rahastonhoitajana yhdistyksessä

Rahastonhoitajana yhdistyksessä Rahastonhoitajana yhdistyksessä Sisältö Rahastonhoitaja Yhdistyksen toiminta: lait ja säännöt Rahastonhoitaja on yksi keskeisistä toimijoista Rahastonhoitajan tehtävät ja vastuut Talousarvio Kirjanpito

Lisätiedot

Viuruniemen kyläyhdistys ry Toimintakertomus vuodelta 2015

Viuruniemen kyläyhdistys ry Toimintakertomus vuodelta 2015 Viuruniemen kyläyhdistys ry Toimintakertomus vuodelta 2015 Viuruniemen kyläyhdistyksessä oli 200 jäsentä (v.2014 jäseniä oli 181). Viuruniemen kyläyhdistyksen hallitukseen kuuluivat Saila Keronen puheenjohtaja,

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Ensi keväänä vietettävien Kevätpäivien osalta järjestelyt ovat vielä avoinna. Viimeistään tulevassa syyskokouksessa saamme varmistusta asiaan.

Ensi keväänä vietettävien Kevätpäivien osalta järjestelyt ovat vielä avoinna. Viimeistään tulevassa syyskokouksessa saamme varmistusta asiaan. Jäsenkirje 2/12 SUOMEN RAVINAISTEN LIITTO RY:N JÄSENYHDISTYKSILLE Hyvät Ravinaiset Kesä on jo takanapäin, mutta voimme vielä muistella hienoja Mikkelin kuninkuusraveja ja muita tapahtumia. Syksy on tullut

Lisätiedot

SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT

SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Sotaveteraaniliitto ry, ruotsiksi Finlands Krigsveteranförbund rf. Näissä säännöissä

Lisätiedot

Lupsakkaa Joulun aikaa!

Lupsakkaa Joulun aikaa! Jyty Varkaus Ry Joulukuu 2012 Kuukausitiedote 1 Hallituksen joulukuun kokouksen päätökset 2 Edunvalvontakatsaus 3 Syyskokouksen päätökset 4 Jäsenmaksu 2013 5 Jyty Varkaus ry:n hallitus 2013 6 Jyty Varkaus

Lisätiedot

Espoon hyvinvointialojen henkilöstö JHL ry. 587 PÖYTÄKIRJA 8/20

Espoon hyvinvointialojen henkilöstö JHL ry. 587 PÖYTÄKIRJA 8/20 SYYSKOKOKOUS Tiistai 24. marraskuuta 2015 klo 18.00 Valtuustotalon kahvio, Espoon keskus KOKOUSILLAN AVAUS, Puheenjohtaja Anna-Maija Kukkonen avasi kokousillan. VIERAILIJAN PUHEENVUORO Juhana Harju, viestintäpäällikkö

Lisätiedot

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä yhdistyksen hallituksen päätöksellä, jos hän on. PoPoPet Ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka.

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä yhdistyksen hallituksen päätöksellä, jos hän on. PoPoPet Ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka. PoPoPet Ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus 3 Omaisuus 4 Jäsenet Yhdistyksen nimi on PoPoPet Ry (Pohjois-Pohjanmaan hylättyjen pieneläinten tuki ja sijaiskoti ry. Yhdistyksen kotipaikka on Oulu

Lisätiedot

Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut

Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut Perhepalvelukeskus, Korkalonkatu 4, 96100 Rovaniemi Päivitetty 1.5.2016 / Marja Leena Nurmela Kuva: Pekka Ojaniemi Palveluja perheille Avoin päiväkoti Avoimen päiväkodin

Lisätiedot

Varsinainen liittokokous alkaa

Varsinainen liittokokous alkaa KUUROJEN LIITTO RY ESITYSLISTA 1 (5) Varsinainen liittokokous Aika 11.6.2016 Paikka Porin Yliopistokeskus, Pohjoisranta 11, 28101 Pori Lounas klo 12.00-13.00 Kahvi klo 15.30 16.00 9.00 10.00 Edustajavaltakirjojen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1 MISSIO Edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää tervettä kilpailua ja naisyrittäjien

Lisätiedot

Lapsi- ja perhetyö SYKSY Seurakunta pyrkii tukemaan vanhempia heidän kasvatustehtävässään kristillisen arvomaailmaan pohjalta.

Lapsi- ja perhetyö SYKSY Seurakunta pyrkii tukemaan vanhempia heidän kasvatustehtävässään kristillisen arvomaailmaan pohjalta. Lapsi- ja perhetyö SYKSY 2016 Seurakunta pyrkii tukemaan vanhempia heidän kasvatustehtävässään kristillisen arvomaailmaan pohjalta. Toimintamuodot Perhekerho Avoin päiväkerho Vauva- ja perhemuskarit Perheleiri

Lisätiedot

Tapani Saarinen toivotti syyskokoukseen osallistuneet johtokunnan puolesta tervetulleiksi ja avasi syyskokouksen klo 18:05.

Tapani Saarinen toivotti syyskokoukseen osallistuneet johtokunnan puolesta tervetulleiksi ja avasi syyskokouksen klo 18:05. Kangasalan Melojat ry TYÖJÄRJESTYS Kangasalan Melojien syyskokous Aika: 22.11.2016 klo 18:00 Paikka: Vesaniemen takkahuone, Kangasala 1 Kokouksen avaus Tapani Saarinen toivotti syyskokoukseen osallistuneet

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 07.04.2015 1 Aika Tiistaina 07.04.2015 klo 16.00 16.58 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 3/2010 Kirkkoneuvosto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2010

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 3/2010 Kirkkoneuvosto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2010 Kirkkoneuvosto 18.3.2010 29 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2010 KOKOUSAIKA torstaina 18. päivänä maaliskuuta 2010 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Sari Heiskanen Markku Huttunen Tuula

Lisätiedot

Kristillinen Eläkeliitto ry

Kristillinen Eläkeliitto ry Kristillinen Eläkeliitto ry Piirin mallisäännöt Mallisäännöt Hyväksytty PRH 1 Sisällys I PERUSSÄÄNNÖKSET... 2 Nimi, kotipaikka... 2 Tarkoitus... 2 Toiminta... 2 II JÄSENYYS... 3 Jäsenet... 3 Jäsenen velvollisuudet...

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN RESERVIUPSEERIT R.Y:N SÄÄNNÖT

YLÖJÄRVEN RESERVIUPSEERIT R.Y:N SÄÄNNÖT 1(5) YLÖJÄRVEN RESERVIUPSEERIT R.Y:N SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi on Ylöjärven Reserviupseerit r.y. Sen kotipaikka on Ylöjärven kaupunki. 1 Yhdistys on Suomen Reserviupseeriliitto - Finlands Reservofficersförbund

Lisätiedot

Äänestäjien liitto ry

Äänestäjien liitto ry Äänestäjien liitto ry Tilinpäätös ja toimintakertomus 2009 Äänestäjien liitto ry perustettiin vuonna 2009. Halusimme innostaa ihmisiä mukaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen luomalla heille työkaluja

Lisätiedot

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT Sisällysluettelo 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA...3 2 YHDISTYKSEN TARKOITUS...3 3 TOIMINNAN LAATU...3 4 JÄSENYYTTÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET...4 5 YHDISTYKSESTÄ EROAMINEN

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 18.12.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta.

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta. Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1. YLEISTÄ Kymen terveydenhoitajayhdistys ry on perustettu 29.11.1945 Kotkassa nimellä Suomen terveydenhoitajayhdistys ry:n Kymen osasto. Alkanut vuosi on yhdistyksen

Lisätiedot

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 02/2016

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 02/2016 AIKA Tiistai 31.5.2016 kello 15.00 PAIKKA Microkadun kampus, B-osan 1. kerroksen luokkatila B1012 käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Liite/Viite * Asia 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

HELSINGIN KEHITYSVAMMATUKI 57 RY:N SÄÄNNÖT

HELSINGIN KEHITYSVAMMATUKI 57 RY:N SÄÄNNÖT HELSINGIN KEHITYSVAMMATUKI 57 RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty 26.11.2009 Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry ja kotipaikka

Lisätiedot

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry kutsuu edustajanne SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN VUOSIKOKOUKSEEN

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry kutsuu edustajanne SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN VUOSIKOKOUKSEEN KOKOUSKUTSU 28.3.2013 Pohjois-Suomen pelastusliitto ry kutsuu edustajanne SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN VUOSIKOKOUKSEEN Sokos Hotel Vuokattiin, Kidekuja 2, Vuokatti lauantaina huhtikuun 20. päivänä 2013 klo 14.00 Kokouksessa

Lisätiedot