Pohjolankatu 9, Iisalmi Puhelin: Internet kotisivut: Rekisterinumero: Y-tunnus:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pohjolankatu 9, 74100 Iisalmi Puhelin: 017 82 2181 Internet kotisivut: www.mll.fi/iisalmi Rekisterinumero: 85465 Y-tunnus: 1025706-1"

Transkriptio

1 Iisalmen yhdistys ry Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry Kotikunta: Iisalmi Osoite: Pohjolankatu 9, Iisalmi Puhelin: Internet kotisivut: Rekisterinumero: Y-tunnus: Tilivuosi 2012 ajalta SISÄLLYSLUETTELO Toimintakertomus (s.2-11) Tuloslaskelma Tase Tilinpäätöksen liitetiedostot Tilinpäätöksen allekirjoitukset ja tilintarkastajien tilinpäätösmerkinnät Tuloslaskelma- ja tase-erittelyt Tilikartta Tasekirja on säilytettävä vähintään 10 vuotta tilikauden päättymisestä ja tilikauden tositeaineisto on säilytettävä vähintään 6 vuotta sen tilivuoden lopusta, jona tilikausi on päättynyt.

2 Iisalmen yhdistys ry 2 TOIMINTAKERTOMUS 2012 YLEISTÄ Vuosi 2012 oli yhdistyksemme 87. toimintavuosi. Toimintavuoden lopussa jäsenmäärämme oli 195 ja kannattajajäseniä oli viisi. Yhdistyksemme tavoitteena on ollut iisalmelaisten lasten, nuorten ja lapsiperheiden perusturvallisuuden, hyvinvoinnin ja terveen kehityksen edistäminen. Yhdistyksemme toiminnassa on ollut keskeisintä jatkaa ja kehittää perhekeskustoimintaa paikallisten tarpeiden ja toiveiden mukaisesti sekä toteuttaa Perheen talo - yhteistyötä, jonka tavoitteena on yhdistää Iisalmen Pelastakaa Lapset ry:n, Ylä- Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry:n ja MLL:n Iisalmen yhdistys ry:n voimavaroja toimintaan lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi. Yhteistyötä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän, Iisalmen evankelisluterilaisen seurakunnan, paikallisten oppilaitosten ja muiden järjestöjen kanssa on jatkettu. 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Hallitus Jäsen Henkilökohtainen varajäsen Niina Rieppo puheenjohtaja Iiris Lukin varapj./sihteeri Katja Juntunen Marja Karjalainen rahastonhoitaja Sanni Rose Tuula Rissanen Hanne Kortelainen Anne Manninen Riitta Pennanen Riitta Kauhanen Marika Lätti Sanna Savonen Päivi Kärkkäinen Minna Niskanen Minna Kärkkäinen Mira Kärkkäinen Maarit Vaurio Tiia Räikkönen Eila Eskelinen Toiminnantarkastajat Jarmo Huttunen Maarit Lyyra-Heinonen Varatoiminnantarkastajat Taina Kattainen Kaisa Tikka Hallinto Kevätkokous pidettiin perhekeskus Onni ja Ilonassa Siihen osallistui neljä yhdistyksemme jäsentä. Kokoukselle esitettiin vuoden 2011 toimintakertomus ja tilinpäätös, jonka jälkeen kokous vahvisti tilinpäätöksen ja myönsi hallitukselle vastuuvapauden. Syyskokous pidettiin perhekeskus Onni ja Ilonassa. Paikalla oli seitsemän henkilöä, joista yhdistyksemme jäseniä oli kuusi. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkoi vuonna 2011 ensimmäisen kolmivuotiskautensa aloittanut Niina Rieppo. Hallituksen jäsenistä erovuorossa olivat varsinainen jäsen Mira Kärkkäinen ja hänen varajäsenensä Maarit Vaurio, varsinainen jäsen Tiia Räikkönen ja hänen varajäsenensä Eila Eskelinen sekä varsinainen jäsen Minna Niskanen ja hänen varajäsenensä Minna Kärkkäinen.

3 Iisalmen yhdistys ry 3 Hallitukseen valittiin vuosiksi varsinaisina jäseninä Mira Kärkkäinen toiseksi kolmevuotiskaudeksi sekä Maija Kahelin ja Maarit Vaurio ensimmäiseksi kolmevuotiskaudeksi. Mira Kärkkäisen varajäseneksi valittiin uutena Mervi Ryytty, Maija Kahelinin varajäseneksi uutena Riitta Leivo ja Maarit Vaurion varajäseneksi uutena Eevakaisa Martikainen. Toiminnantarkastajiksi vuodelle 2013 valittiin Jarmo Huttunen ja Maarit Lyyra- Heinonen sekä varatoiminnantarkastajiksi Taina Haverinen ja Kaisa Tikka. Kokous vahvisti vuoden 2013 yhdistyksen jäsenmaksuksi 25 euroa. Toimintasuunnitelma ja talousarvio vahvistettiin hallituksen esittämässä muodossa. Syyskokous päätti valtuuttaa MLL:n Iisalmen paikallisyhdistyksen hallituksen valitsemaan edustajansa piirin kokouksiin. Yhdistyksemme hallitus piti kuluneen vuoden aikana kymmenen kokousta. Perheen talo -yhteistyön ohjausryhmässä ovat yhdistystämme edustaneet Niina Rieppo ja Anne Vola. Yhdistyksemme kirjanpidon on hoitanut Tilitoimisto Tuula Kauppinen. Yhdistyksellämme on Mannerheimin Lastensuojeluliiton keskitetty lasten ja vapaaehtoisten tapaturma- ja vastuuvakuutus. Järvi-Suomen piirin järjestämä seututapaaminen oli Onni ja Ilonassa. Yhdistyksestämme mukana oli Niina Rieppo. Lapinlahdelta tapaamisessa oli mukana kaksi henkilöä. Perheen talo-yhteistyöstä mukana olivat Anne Kuivalainen ja kaksi sosionomi-opiskelijaa. Seututapaamisen vetäjänä oli Merja Pitkänen Kuopiosta. MLL:n Järvi-Suomen piirin kevätkokous järjestettiin Mikkelissä ja syyskokous Suonenjoella, Vanhamäen hyvinvointikeskuksessa. Kokouksissa yhdistystämme edusti Anne Vola. Hänet valittiin Järvi-Suomen piirihallitukseen kaudelle Anne Vola toimi vuonna 2012 MLL:n liittovaltuuston varsinaisena jäsenenä, yhtenä Järvi-Suomen piirihallituksen varapuheenjohtajista ja Lapsemme-lehden toimitusneuvoston jäsenenä Järvi-Suomen piirin järjestöpäällikkö Mirja Lavonen-Niinistö kävi tutustumassa perhekeskus Onni ja Ilonaan sekä yhdistyksemme toimintaan. Paikalla olivat Niina Rieppo ja Iiris Lukin. Jäsenhuolto Yhdistyksemme jäsenvastaava Mira Kärkkäinen lähetti jäsenillemme jäsenkirjeen keväällä Jäsenkirjettä sponsoroi Kaisanet. Kirjeessä jäsenet kutsuttiin kevätkokoukseen ja tiedotettiin ajankohtaisista asioista sekä jäseneduista. Vuonna 2012 yhdistyksen jäsenet saivat valtakunnallisten MLL:n jäsenetujen lisäksi paikallisina jäsenetuina 10 % alennuksen NäppäräNäpistä, Taikatalosta ja lastenvaateliike ZaZasista. Kannatusjäseniä vuonna 2012 olivat Iisalmen I apteekki, Savipellon apteekki, Kirkkopuiston apteekki, Kulta- ja Kelloliike Lyytikäinen Ky ja Salon Marleena.

4 Iisalmen yhdistys ry 4 2. PERHEKESKUS ONNI JA ILONA Yhdistyksemme perhekeskus Onni ja Ilona toimi vuonna 2012 Iisalmen Teollisuuskylä Oy:ltä vuokratuissa tiloissa Naistentalossa, Pohjolankatu 9, puhelin Perhekeskus Onni ja Ilonan, kahvilatilan ja Iisalmen Pelastakaa Lapset ry:n kanssa yhteisen toimisto tilan, vuokra on maksettu perhekahvilan tuotolla ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vuosiavustuksella. Perhekeskus Onni ja Ilonassa toimi vuoden 2012 aikana kaikenikäisille suunnattu perhekahvila sekä alle kouluikäisten lasten ja heidän vanhempiensa viikoittaiset vertaisryhmät. Toiminnan tavoitteena on ollut lasten, nuorten ja perheiden psykososiaalisen hyvinvoinnin tukeminen, tukemalla vanhempien jaksamista, vahvistamalla vanhemmuutta ja isovanhemmuutta, luomalla sosiaalisia verkostoja ja estämällä syrjäytymistä. Perhekeskus Onni ja Ilona oli vuonna 2012 avoinna yhteensä 239 päivänä. Kävijöitä oli vuoden 2012 aikana yhteensä noin 8000 henkilöä. Toiminnasta ilmoitettiin viikoittain Iisalmen Sanomien muistio-palstalla sekä jatkuvana ilmoituksena MLL:n Iisalmen yhdistyksen nettisivuilla sekä Perheen talo-yhteistyön nettisivuilla. Perhekeskustoiminnasta ovat vastanneet kuluneena vuotena perhekahvilan osalta perhekahvilavastaava Riitta Kauhanen, puheenjohtaja Niina Rieppo, Perheen taloyhteistyön koordinaattori Sinikka Niskanen ja Perheen talo-yhteistyön toiminnanohjaaja Anne Kuivalainen yhdessä perhekahvilaemäntien kanssa. Vertaisryhmien sisällöstä ja toiminnasta ovat vastanneet Perheen talo-yhteistyön osalta Sinikka Niskanen ja Anne Kuivalainen sekä yhdistyksemme vertaisryhmävastaava Sanna Savonen. Perhekahvila Perhekeskus Onni ja Ilonassa jatkoi toimintaansa avoin perhekahvila, perheiden vapaamuotoinen kohtaamispaikka, jossa arjen ilot ja surut voidaan käydä läpi kahvikupin ääressä sekä tutustua muihin vanhempiin ja lapsiin. Perhekahvila on ollut auki maanantaista perjantaihin klo Heinäkuussa perhekahvila oli suljettu kahden viikon ajan kesälomien vuoksi. Vuonna 2012 perhekahvila oli avoinna myös lauantaina , jolloin pidettiin pihakirppis. Perhekahvilaa ovat hoitaneet kuluvana vuonna työ- ja elinkeinotoimiston myöntämällä palkkatuella, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän palkkatuen lisätuella ja yhdistyksen varoilla palkatut perhekahvilaemännät Paula Mantela , Seija Balk- Anttonen sekä Sanna Ruotsalainen Perhekahvilassa harjoittelijana ovat toimineet Helena Saaranen , Anna-Mari Ullgren , Sanna Korolainen , Päivi Nikkilä sekä Niina Laakkonen Perhekahvilatyöntekijät ovat valmistaneet ja myyneet kahvilan tuotteita, huolehtineet kahvilan siisteydestä ja erilaisista päivärutiineista sekä luoneet perhekahvilan hengen. Lisäksi he ovat osallistuneet Naistentalon yhteisten tilojen siivoukseen Onni ja Ilonan vuorolla ja siivonneet korvausta vastaan myös talon muutaman vuokralaisen siivousvuorolla. Perhekahvilan kahvi on keitetty Reilun kaupan -kahvista.

5 Iisalmen yhdistys ry 5 Yhdistyksemme suositteli, etteivät yhdistyksemme työntekijät ja harjoittelijat tupakoi tai käytä voimakkaasti tuoksuvia kauneudenhoitotuotteita työaikanaan sekä ettei Onni ja Ilonassa käytetä tuoksuvia pesu- ja puhdistusaineita. Työntekijät ja harjoittelijat ovat osallistuneet perhekeskuksen työyhteisöpalavereihin. Lisäksi perhekahvilaemännät ovat käyneet Osaaja Plus kehityskeskusteluja Sinikka Niskasen kanssa. Perhekahvilaemäntien esimiehenä ovat toimineet Riitta Kauhanen ja Sinikka Niskanen. Lakisääteinen työterveyshuolto ostettiin Ylä-Savon SOTE kuntayhtymältä. Perhekahvilatyöntekijät pitivät alkuvuodesta 2012 perhekahvilan muun ohjelman salliessa lapsiparkkia. Lapsiparkista perittiin maksua 3 euroa / 1. tunti, 2 euroa / 2. tunti ja 1 euro / 3. tunti ensimmäiseltä lapselta ja sisaruksilta vastaavasti 2 euroa - 1 euro - 1 euro. Maaliskuussa 2012 MLL:n Iisalmen yhdistyksen hallitus päätti lopettaa lapsiparkin pitämisen tarpeettomana ja resurssien puutteiden vuoksi. Lisäksi Iisalmessa oli tarjolla muiden yhteisöjen järjestämää ilmaista lapsiparkkitoimintaa. Keskiviikkoisin on ollut keittopäivä klo 10 13, jolloin perhekahvilasta on voinut ostaa keittolounaan aikuisille hintaan 3,80 ja lapsille 1,50. Lounas on sisältänyt keiton, leivän ja juoman. Ruokailijoita on ollut noin 30 henkilöä / kerta. Vuonna 2012 ruokailijoita oli perhekeskus Onni ja Ilonan kävijöistä yhteensä 1443 henkilöä. Muu toiminta Perhekeskus Onni ja Ilonassa yhdistyksemme on pitänyt sääntömääräisen syys- ja kevätkokouksen sekä kymmenen hallituksen kokousta. Perheen talo -yhteistyön esittelyjä, yhteistyöpalavereja ja ohjausryhmän kokouksia on myös pidetty perhekeskuksella. Yhteensä oman yhdistyksen (sis. Perheen talo-yhteistyö) tilaisuuksia on vuoden 2012 aikana ollut 55 kertaa. Kirkkomuskari, pienten pyhäkoulu, aloitti syyskuussa kokoontuen kerran kuussa. Ohjaajana toimii Riitta Kauhanen Iisalmen ev.lut seurakunnasta. Vuonna 2012 perhekeskus Onni ja Ilona oli iltaisin yhteensä 65 kertaa muiden yhdistysten tai Naistentalon yrittäjien käytettävissä kilon kahvipakettivuokralla tai jollakin muulla erikseen sovitulla raaka-aineella.

6 Iisalmen yhdistys ry 6 3. VERTAISRYHMÄT Vertaisryhmien kehittäminen on kuulunut MLL:n Iisalmen yhdistyksen osalta Perheen talo- yhteistyöhön. Vertaisryhmissä samassa elämäntilanteessa olevat ihmiset kohtaavat, vaihtavat kokemuksiaan ja tukevat toisiaan. Yhdistyksemme vertaisryhmävastaavana kuluneena vuotena toimi Sanna Savonen. Vertaisryhmien suunnittelusta ja ohjauksesta ovat vastanneet Perheen talo-yhteistyön koordinaattori Sinikka Niskanen ja ohjaaja Sirkku Nevalainen 2/2012 saakka. Ohjaaja Sirkku Nevalaisen äitiysloman sijaisena toimi sosiaalikasvattaja Anne Kuivalainen. RAY:n lisärahoitus Perheen taloyhteistyölle mahdollisti sen, että ohjaajan paikka muuttui kokopäiväiseksi ja ohjaajan nimike muutettiin samalla toiminnanohjaajaksi. Lisäksi vertaisryhmissä toimi MLL:n Iisalmen yhdistyksen nimissä työ- ja elinkeinotoimiston palkkatuella työllistetty Eija Hiltunen saakka. Hän oli suunnittelemassa ryhmiin erilaisia kädentaidollisia toimintoja ja osallistui avustaviin ohjaustehtäviin. Hummerit Korallit Merivuokot Perheryhmä Hummerit kokoontui perhekeskus Onni ja Ilonassa maanantaisin kello 10 alkaen. Ryhmä on suunnattu alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen, jonne ovat olleet tervetulleita myös kummit, mummit tai muut lapselle tärkeät henkilöt. Ryhmässä käyvät lapset ovat olleet iältään parista kuukaudesta noin 5-vuoteen. Isommat lapset otettiin ryhmässä huomioon muun muassa jokaisella kerralla olevalla askartelulla sekä aloitustuokiossa olevilla laululeikeillä. Kevätkaudella ryhmässä kävi oma kerhomummo Kaisa Loiva. Vuoden ensimmäinen uusi vauvaryhmä 0-6 kk:n vauvojen ja heidän vanhempiensa vertaisryhmä Korallit kokoontui tiistaisin klo 10 perhekeskus Onni ja Ilonassa. Ryhmä muotoutui pikkuhiljaa kevättalven aikana. Ryhmällä oli myös oma kerhomummo Maija-Leena Kumpulainen, joka kävi joka viikko ryhmässä. Kerhomummosta tuli tärkeä osa ryhmää. Kevätkaudella ja kesällä, 6-12 kk:n vauvojen ja heidän vanhempiensa vertaisryhmä kokoontui torstaisin klo 10 perhekeskus Onni ja Ilonassa. Sama ryhmä jatkoi vielä syyskauden kk:n ikäisten taaperoiden ja heidän vanhempiensa vertaisryhmänä jouluun saakka. Sinisimpukat Sinisimpukat ryhmä jatkoi vuoden 2012 alussa vertaisryhmänä vielä kk:n ikäisille taaperoille ja heidän vanhemmilleen. Ryhmä kokoontui perjantaisin klo 10 alkaen Perhekeskus Onni ja Ilonassa Ryhmä kokoontui vielä kesäajan ja syksystä integroitiin Hummerit- perheryhmään. Helmisimpukat Helmisimpukat ryhmä aloitti syksyllä uutena vertaisryhmänä 0-6 kk:n ikäisille vauvoille ja heidän vanhemmilleen. Ryhmä kokoontui perjantaisin klo 10 alkaen perhekeskus Onni ja Ilonassa.

7 Iisalmen yhdistys ry 7 Monikkoperheet Kaksosperheiden vanhempien toiveesta viriteltiin syksyllä parin vuoden tauon jälkeen vertaisryhmä monikkoperheille. Ryhmän sisältöä ideoitiin yhdessä perheiden kanssa. Toiminnassa mukana oli yhteensä kuusi eri perhettä ja kokoontumisia kerran viikossa keskiviikko- tai torstai-iltapäivisin klo 14. Lisäksi perheet toivoivat kerran kuukaudessa kokoontumista klo 16 alkaen, jolloin mahdollistuisi myös työssäkäyvien osallistuminen. Imetystukiryhmä Imetystukiryhmä kokoontui kevätkaudella 7 kertaa joka toinen keskiviikko klo 14 alkaen Perhetuvalla. Toiminnanohjaaja (sij.) Anne Kuivalainen toimi kevätkaudella vertaistukiryhmän ohjaajana työparinaan terveydenhoitajaopiskelija, joka suoritti harjoitteluaan Iisalmen äitiys- ja lastenneuvolassa. Syyskaudella imetystukiryhmä järjestettiin Perhekeskus Onni ja Ilonaan avatussa Vauvakammarissa. Ajankohta muutettiin klo ja ajatuksena oli että imettävät äidit voisivat halutessaan ruokailla MLL:n perhekahvilan keittopäivänä. Ryhmän ohjelmaan sisältyi tietoa imetyksen merkitystä äidille ja lapselle, imuotteesta ja imetysasennoista, imetyksen pulmatilanteista, maidon riittävyydestä, omasta jaksamisesta ja vieroittumisesta/vieroittamisesta. Isä-lapsi -toiminta Isä - lapsi toiminnalla ei kuluvana vuonna ollut erikseen yhtään tapahtumaan. Isiä kutsuttiin osallisumaan enemmän vertaisryhmiin sekä erilaisiin perhetapahtumiin Perhevalmennusryhmä Perhevalmennusryhmät ovat osa Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän perhevalmennusrunkoa, jonka on työstänyt moniammatillinen perhevalmennustyöryhmä. Uusi perhevalmennusmalli perustuu eri tahojen tiiviiseen yhteistyöhön eli työryhmän jäsenet on sitoutettu vastaamaan tiettyjen perhevalmennukseen kuuluvien kertojen pitämiseen. Perheen talo yhteistyö vastaa yhdessä Iisalmen seurakunnan lapsityön yhdestä kokoontumisesta, joka käsittelee vertaisuutta voimavarojen antajana. Vetäjinä niissä ovat toimineet Iisalmen seurakunnan johtava lapsityönohjaaja Anu Naakka ja Perheen talo yhteistyön koordinaattori Sinikka Niskanen. Perhevalmennuksen runkoa päätettiin uudistaa syksystä alkaen. Enne joulua kokeiltiin raskaana oleville ryhmäneuvolaa. Ryhmäneuvolat korvaavat aiemmat perhevalmennuskerrat ennen synnytystä lukuun ottamatta KYS:n synnytysvalmennuskäyntiä Kuopiossa. Vahvuutta vanhemmuuteen Mannerheimin Lastensuojeluliiton koordinoimaa Vahvuutta Vanhemmuuteen perheryhmätoimintaa syksyllä 2011 aloitettua pilottiryhmää jatkettiin ja ryhmä kokoontui 5 kertaa (ohjaajina Sinikka Niskanen ja Eila Eskelinen). Ryhmään otettiin viisi perhettä. Syksyllä aloitettiin uusi perheryhmä terveydenhoitajan (Marja-Leena Räisänen ja Sisko Eskelinen) vetäminä. Vauhtiviikarit Vauhtiviikarit-ryhmä oli 2-3-vuotiaan lapsen ja hänen vanhempansa välisen vuorovaikutuksen tukeminen toiminnallisin keinoin. Ryhmä toteutettiin sosionomiopiskelijoiden opinnäytetyönä ja siihen otettiin mukaan kuusi vanhempi-lapsi paria ja se kokoontui seitsemän kertaa. Opiskelijat olivat Hanna-Riikka Karppinen ja Mari Hartikainen ja opinnäyttetyön tuotoksena syntyi ohjaajan opas ammattilaisille.

8 Iisalmen yhdistys ry 8 4. TILAISUUDET JA TAPAHTUMAT Ohjattuja toimintatuokioita leikkipuistoissa Iiris Lukin ja Niina Rieppo järjestivät kesällä ohjattua leikkipuistotoimintaa kolmessa iisalmelaisessa leikkipuistossa. Savipellon Petrinpuistossa mukana oli 16 lasta, Marjahaan Kakaravaarassa mukana oli viisi lasta ja Sankarinniemen leikkipuistossa kahdeksan lasta. Hiekkataidetapahtuma Sanna Savonen ja Mira Kärkkäinen järjestivät kaupungin rannalla lauantaina hiekkataidetapahtuman. Osallistujia oli 23 lasta. Iisalmen Citymarket sponsoroi tapahtumaa antamalla karkkipussit ja limonadit kaikille lapsille. Pihakirppis Pihakirppis järjestettiin Naistentalon sisäpihalla lauantaina Paikalla oli kahdeksan myyjää, joista yksi oli MLL:n Iisalmen yhdistys. Yhdistyksen pöytää oli pitämässä Niina Rieppo. Lystisunnuntai Lystisunnuntaita vietettiin Perhekeskus Onni ja Ilonassa klo Paikalla oli 16 aikuista ja 16 lasta. Tarjolla oli perhekahvilaemäntien valmistamaa riisipuuroa ja joulutorttuja. Leikittämässä ja laulattamassa olivat Niina Rieppo ja Iiris Lukin, Eerika Riepon säestäessä pianolla. Järjestelyissä oli myös mukana Anne Manninen. 5. KOULUTUS JA VALISTUS Tukioppilastoiminta Tukioppilastoimintaa järjestetään Juhani Ahon sekä Kauppis-Heikin yläkouluissa. Vuonna 2012 MLL:n Iisalmen paikallisyhdistyksen ja koulujen välisiä yhteisiä projekteja ei ollut. Koulut toimivat itsenäisesti tukioppilastyössään ja olivat suoraan yhteydessä Järvi-Suomen piiriin. Vuosi 2012 oli tukioppilastoiminnan 40-vuotis juhlavuosi. Valistus Yhdistyksemme lainattavaa tai paikan päällä luettavaa valistusmateriaalia on säilytetty perhekeskus Onni ja Ilonassa. 6. LASTENHOITO Lastenhoitajatoiminta Lastenhoitajien välitys tapahtui Järvi-Suomen piirin kautta Kuopiosta. Lastenhoitajan pystyi varaamaan Internetin kautta tai puhelimitse arkisin klo 7-12 välisenä aikana. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä tuki Järvi-Suomen piiriä, mikä mahdollisti MLL:n lastenhoitajien saamisen Iisalmen alueella. Lapsiparkkitoiminta Perhekahvilatyöntekijät pitivät alkuvuodesta 2012 perhekahvilan muun ohjelman salliessa lapsiparkkia. Maaliskuussa 2012 MLL:n Iisalmen yhdistyksen hallitus päätti lopettaa lapsiparkin pitämisen resurssien puutteiden vuoksi. Lisäksi Iisalmessa oli tarjolla muiden yhteisöjen järjestämää ilmaista lapsiparkkitoimintaa.

9 Iisalmen yhdistys ry 9 7. TURVAVÄLINEIDEN VUOKRAUS Turvakaukaloa (alle 18kg) ja turvaistuinta (9-36kg) vuokrattiin edelleen Perhekeskus Onni ja Ilonasta. Turvaistuinten vuokra vuonna 2012 oli 5 euroa / viikko ja 10 euroa / kuukausi. Panttimaksu oli 20 euroa. Elokuusta 2012 alkaen turvaistuinten vuokraa muutettiin niin, että vuokra oli ainoastaan 5 euroa / viikko ja panttimaksu oli edelleen 20 euroa. Turvaistuimia oli kysytty eniten lomaileville lapsille ja tarvetta oli kuukausittain. 8. TIEDOTUS JA VAIKUTTAMINEN Tiedotus Yhdistyksemme seuraavista toiminnoista tiedotettiin Iisalmen Sanomien sunnuntain muistiossa ja / tai kerrottiin paikallisissa sanomalehdissä: Yhdistyksen viralliset kokoukset Perhekeskus Onni ja Ilonan viikko-ohjelma Hiekkataidetapahtuma Perheen talo -yhteistyö Yhdistyksemme toiminnasta on kerrottu myös internet-sivuilla ja neuvoloiden, päiväkotien sekä kauppojen ilmoitustauluilla. Yhdistyksemme tilasi Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapsemme-lehden Iisalmen terveyskeskuksen neuvolaan, Iisalmen Sairaalan äitiyspoliklinikalle, Ylä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymän lasten ja nuorten palveluihin, Perhekeskus Onni ja Ilonaan, Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistyksen Perhetupaan ja kannattajajäsenille. Perheen talo- yhteistyön koordinaattori Sinikka Niskanen esitteli kuluneen vuoden aikana Perheen talo -yhteistyön ja yhdistyksemme toimintaa lukuisissa eri tilaisuuksissa ja tilanteissa. Yhdistyksemme, Iisalmen Pelastakaa Lapset ry ja Ylä-Savon Ensija turvakotiyhdistys ry myivät mainoksia Iisalmen Sanomiin saaden lehteen kahdeksansivuisen liitteen, jossa kerrottiin yhdistysten toiminnoista ja Perheen talo - yhteistyöstä sekä julkaistiin yhdistysten puheenjohtajien yhteinen kirjoitus yhteistyöstä lapsiperheiden hyväksi. Vaikuttaminen Perhekeskus Onni ja Ilonassa järjestettiin lapsiperheitä koskeva vaalipaneeli kunnallisvaaliehdokkaille Vaalipaneeliin saatiin edustaja jokaisesta puolueesta ja kuulijoita paikalle saapui parisenkymmentä. Vaalipaneelin puheenjohtajana toimi MLL:n Järvi-Suomen piirin vapaaehtoistyönkoordinaattori Eila-Mari Väätäinen.

10 Iisalmen yhdistys ry VARAINHANKINTA Varoja yhdistyksemme toimintaan, Perhekeskus Onni ja Ilonan vuokraan sekä perhekahvilaemäntien palkkakustannuksiin saatiin jäsen- ja kannatusjäsenmaksuilla, osallistumalla Mannerheimin Lastensuojeluliiton valtakunnalliseen Kevätilovarainkeräyskampanjaan sekä myymällä liiton Poikaset-tuotteita, äitienpäivä- ja joulukortteja. Toimintaamme rahoitimme myös perhekahvilan ja joulumessujen tuotoilla, työ- ja elinkeinotoimiston, Kelan ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän työllistämistuilla sekä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vuosiavustuksella. Varoja saimme myös Limusilla järjestettävästä kasvomaalauksesta. Lisäksi Iisalmen Citymarketissa oli pullonpalautuskuitti- lahjoituksille palautuslaatikko. Kevätilo-keräys Valtakunnallinen Kevätilo-keräys toteutettiin Iisalmessa lauantaina K-Supermarket Torikulmalla sekä Prismalla perjantaina ja lauantaina Kerääjinä Torikulmalla olivat Marja Karjalainen ja Iiris Lukin. Prismalla kerääjinä olivat Mira Kärkkäinen ja Riitta Kauhanen sekä Anne Manninen ja Niina Rieppo. Lisäksi keräyslipasta pidettiin perhekahvilassa ja Kaisanetin myymälässä. Limuset MLL:n Iisalmen yhdistys oli tekemässä kasvomaalauksia lapsille Limusilla torstaina Maalaajina olivat Mira Kärkkäinen, Iiris Lukin, Riitta Kauhanen ja Alisa Kauhanen. MLL:n toimintaa esittelemässä ja kasvomaalauksen jonoa ohjaamassa oli Anne Vola. Joulumessut Yrittäjä naisten Joulumessut järjestettiin perinteiseen tapaan Olvihallilla sunnuntaina Yhdistyksellämme oli myynnissä vapaaehtoistemme valmistamia kakkuja, leivonnaisia, laatikoita ja lahjatavaraa sekä MLL:n tuotteita. Messuilla myymässä olivat Marika Lätti, Niina Rieppo, Maija Kahelin ja Anne Manninen. Muu varainhankinta Yhdistyksemme oli Fröbelin Palikat konsertissa lipunmyynnissä ja tarkistuksessa sekä lavavahteina Paikalla olivat Marja Karjalainen, Iiris Lukin, Mira Kärkkäinen, Anne Manninen ja Marika Lätti. Iisalmen Citymarketissa pidettiin välisenä aikana kaupan asiakkaille lapsiparkkia. Yhdistyksemme huolehtii lapsiparkista lauantaina Paikalla Iiris Lukin, Niina Rieppo, Anne Manninen ja Riitta Kauhanen.

11 Iisalmen yhdistys ry PERHEEN TALO-YHTEISTYÖ Paikalliset lastensuojelujärjestöt: Iisalmen Pelastakaa Lapset ry, Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry ovat tehneet pitkäjänteistä yhteistyötä yhteisen tavoitteen - YHDESSÄ LAPSEN PARHAAKSI- mukaisesti jo yli kymmenen vuoden ajan. Tehostaakseen tavoitteen saavuttamista järjestöt hakivat rahoitusta Perheen talo -yhteistyöhankkeelle Rahaautomaattiyhdistykseltä, joka on rahoittanut hanketta vuodesta 2004 lähtien. Vuodesta 2009 alkaen Perheen talo yhteistyö on saanut RAY:N kohdennettua Ak-toimintaavustusta. Lisäksi Perheen talo yhteistyö sai Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän myöntämää vuosiavustusta. Yhteistyön hallinnoijana on toiminut Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry. Perheen talo yhteistyön koordinaattorina on toiminut Sinikka Niskanen ja osaaikaisena ohjaajana Sirkku Nevalainen 2/2012 saakka. Ohjaaja Sirkku Nevalaisen äitiysloman sijaisena toimi sosiaalikasvattaja Anne Kuivalainen. RAY:n lisärahoitus Perheen talo-yhteistyölle mahdollisti sen, että ohjaajan paikka muuttui kokopäiväiseksi ja ohjaajan nimike muutettiin samalla toiminnanohjaajaksi. Tiivis kumppanuus kolmen suuren valtakunnallisen lastensuojelujärjestön paikallisyhdistysten sekä julkisen sektorin, oppilaitosten ja muiden yhteistyötahojen kanssa on ollut ainutlaatuista ja innovatiivisuudessaan merkittävää. Perheen talo yhteistyön ja yhdistysten yhteistyössä kehittämät vertaisryhmä-, tukihenkilö- ja avopalvelutoiminnat (yökylä- ja tapaamispaikkatoiminnat) sekä moniammatillinen Ylä-Savon mediakasvatustyöryhmä ja yhteistyö Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa ovat löytäneet oman paikkansa ehkäisevän lastensuojelun palveluprosesseisssa. Perheen talo -yhteistyöstä on kuluneelta vuodelta oma toimintakertomus. Siihen voi tutustua paremmin

Pohjolankatu 9, 74100 Iisalmi Puhelin: 017 82 2181

Pohjolankatu 9, 74100 Iisalmi Puhelin: 017 82 2181 Iisalmen yhdistys ry Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry Kotikunta: Iisalmi Osoite: Pohjolankatu 9, 74100 Iisalmi Puhelin: 017 82 2181 Sähköposti: iisalmen.yhdistys(at)mll.fi Rekisterinumero:

Lisätiedot

Pohjolankatu 9, 74100 Iisalmi Puhelin: 017 82 2181 Internet kotisivut: www.mll.fi/iisalmi Rekisterinumero: 85465 Y-tunnus: 1025706-1

Pohjolankatu 9, 74100 Iisalmi Puhelin: 017 82 2181 Internet kotisivut: www.mll.fi/iisalmi Rekisterinumero: 85465 Y-tunnus: 1025706-1 Iisalmen yhdistys ry Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry Kotikunta: Iisalmi Osoite: Pohjolankatu 9, 74100 Iisalmi Puhelin: 017 82 2181 Internet kotisivut: www.mll.fi/iisalmi Rekisterinumero:

Lisätiedot

Pohjolankatu 9, 74100 Iisalmi Puhelin: 017 82 2181

Pohjolankatu 9, 74100 Iisalmi Puhelin: 017 82 2181 Iisalmen yhdistys ry Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry Kotikunta: Iisalmi Osoite: Pohjolankatu 9, 74100 Iisalmi Puhelin: 017 82 2181 Sähköposti: iisalmen.yhdistys(at)mll.fi Rekisterinumero:

Lisätiedot

MLL:n palvelut lapsille ja lapsiperheille Kainuussa. 4.6.2015 / Seija Karjalainen

MLL:n palvelut lapsille ja lapsiperheille Kainuussa. 4.6.2015 / Seija Karjalainen MLL:n palvelut lapsille ja lapsiperheille Kainuussa 4.6.2015 / Seija Karjalainen Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten,

Lisätiedot

2.1 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry 2.2 Iisalmen Pelastakaa lapset ry 2.3 Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry

2.1 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry 2.2 Iisalmen Pelastakaa lapset ry 2.3 Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry 2 SISÄLLYS 1 YLEISTÄ PERHEEN TALO -YHTEISTYÖSTÄ 2 PERUSTIEDOT KUMPPANEISTA 2.1 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry 2.2 Iisalmen Pelastakaa lapset ry 2.3 Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys

Lisätiedot

KYS:n synnytysvalmennus Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjälle ja heidän tukihenkilölleen.

KYS:n synnytysvalmennus Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjälle ja heidän tukihenkilölleen. Raskausajan valmennukset Suuhygienistin ja fysioterapeutin valmennus Suuhygienisti ohjaa suun hyvinvointiin liittyvistä asioista. Fysioterapeutin valmennuksessa opastetaan ergonomiasta, raskausajan liikunnasta

Lisätiedot

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS 1.9.2016 PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNTEEN PERHEKESKUSMALLI Visio: Perhekeskustoimintaan

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY HALLITUS Rauno Veijanen jatkoi yhdistyksen puheenjohtajana ja Pasi Juuti sihteerinä. Varapuheenjohtajana toimi Hannele Rintavaara

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1.

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 13.10.2012 klo 12.00 12.25 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

Laurinlahden Koti ja Koulu ry. Tilinpäätös

Laurinlahden Koti ja Koulu ry. Tilinpäätös Laurinlahden Koti ja Koulu ry Tilinpäätös 1.8.2009 31.7.2010 1 Tilinpäätös tilikaudelta 1.8.2009-31.7.2010 sivu Sisällysluettelo 1 Toimintakertomus 2 Tuloslaskelma 4 Tase 5 Luettelo käytetyistä kirjanpitokirjoista

Lisätiedot

2.1 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry 2.2 Iisalmen Pelastakaa lapset ry 2.3 Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry

2.1 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry 2.2 Iisalmen Pelastakaa lapset ry 2.3 Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry 2 SISÄLLYS 1 YLEISTÄ PERHEEN TALO -YHTEISTYÖSTÄ 2 PERUSTIEDOT KUMPPANEISTA 2.1 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry 2.2 Iisalmen Pelastakaa lapset ry 2.3 Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys

Lisätiedot

Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen

Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen Neuvolan perhetyön asiakkaan ääni: Positiivinen raskaustesti 2.10.2003 Miten tähän on tultu? Valtioneuvoston

Lisätiedot

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki.

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki. Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. Rek.nro 149.234 Ensirek.pvm 13.6.1988 PIRKKA-HÄMEEN MEHILÄISHOITAJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Suomen Internet-yhdistys - SIY ry. Yhdistysrekisteritunnus 169.671

Suomen Internet-yhdistys - SIY ry. Yhdistysrekisteritunnus 169.671 Suomen Internet-yhdistys - SIY ry Yhdistysrekisteritunnus 169.671 TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2009 Suomen Internet-yhdistys - SIY ry SISÄLLYSLUETTELO Tilinpäätös 1.1. - 31.12.2009 Sivut TOIMINTAKERTOMUS 1 TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

15.6.2012 Sinikka Niskanen

15.6.2012 Sinikka Niskanen Perheen talo -yhteistyö Perheen talo -yhteistyö on Iisalmen Pelastakaa Lapset ry:n, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry:n ja Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry:n kumppanuushanke,

Lisätiedot

KELLOKOSKEN PERHEKESKUS IKIOMA. Taustalla Tuulas-hanke Toiminta alkanut elokuussa 2007 Kellokosken sosiaali- ja terveysaseman uusissa tiloissa

KELLOKOSKEN PERHEKESKUS IKIOMA. Taustalla Tuulas-hanke Toiminta alkanut elokuussa 2007 Kellokosken sosiaali- ja terveysaseman uusissa tiloissa KELLOKOSKEN PERHEKESKUS IKIOMA Taustalla Tuulas-hanke Toiminta alkanut elokuussa 2007 Kellokosken sosiaali- ja terveysaseman uusissa tiloissa TYÖNTEKIJÄT Hankerahoituksella palkatut työntekijät: IKIOMASSA

Lisätiedot

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan!

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan! SELKOESITE Tule mukaan toimintaan! Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry Perhetalo Heideken Sepänkatu 3 20700 Turku p. 02 273 6000 info.varsinais-suomi@mll.fi Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Lisätiedot

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2013

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2013 Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2013 YHDISTYKSEN ARVOT VISIO Lapsen ja lapsuuden arvostus Yhteisvastuu Inhimillisyys Suvaitsevaisuus Ilo Visio on näkymä yhdistyksen

Lisätiedot

MLL:n Kainuun piiri Vierailu MLL:n Lapin piiriin Seija Karjalainen

MLL:n Kainuun piiri Vierailu MLL:n Lapin piiriin Seija Karjalainen MLL:n Kainuun piiri 2017 Vierailu MLL:n Lapin piiriin 20.5.2017 Seija Karjalainen Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kainuun piiri ry Perustettu 1950 Vuosikokoukset, piirihallitus, puheenjohtaja Toivo Sistonen

Lisätiedot

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan!

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan! SELKOESITE Tule mukaan toimintaan! Mannerheimin Lastensuojeluliitto Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) on vuonna 1920 perustettu kansalaisjärjestö edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sivu 1/5 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Yleistä MLL Meilahden yhdistys ry () on keskoslasten ja heidän vanhempiensa ja muiden läheistensä sekä keskosten kanssa työskentelevien oma yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena

Lisätiedot

Saksin Sukuseura ry:n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys:

Saksin Sukuseura ry:n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys: 1/5 Vuosikokouksen 2013 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle esitetään seuraava työjärjestys: Kokonaisohjelma:

Lisätiedot

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan!

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan! SELKOESITE Tule mukaan toimintaan! MLL:n Uudenmaan piiri Asemapäällikönkatu 12 C 00520 Helsinki Tel. +358 44 0470 407 uudenmaan.piiri@mll.fi uudenmaanpiiri.mll.fi Mannerheimin Lastensuojeluliitto Mannerheimin

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot

Perhetyö. Ylikartanon päiväkodin Perheiden Villiinassa

Perhetyö. Ylikartanon päiväkodin Perheiden Villiinassa 1 Perhetyö Ylikartanon päiväkodin Perheiden Villiinassa 10.10.2012 Hanna Hirvonen, lastentarhanopettaja 2 MIKÄ ON PERHEIDEN VILLIINA? Ylikartanon päiväkodin avoimia varhaiskasvatuspalveluja tarjoava ryhmä

Lisätiedot

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 KUOPION SELKÄYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2016 2 Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 Jäsenistö Vuoden 2016 lopussa jäsenmäärä oli 386 henkilöä. Vapaaehtoistyöntekijöiden määrä 30 henkilöä ja

Lisätiedot

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 Sisällys Esityslista...1 Toimintakertomus 1.8.2013 31.7.2014...2 Esitys toimintasuunnitelmaksi 2014 2015...4 Tilinpäätös 31.7.2014...5 Talousarvio toimikaudelle 1.8.2014

Lisätiedot

19/1/2012 Mervi Kestilä. Mannerheimin Lastensuojeluliitto lapsiperheiden arjen tukena

19/1/2012 Mervi Kestilä. Mannerheimin Lastensuojeluliitto lapsiperheiden arjen tukena 19/1/2012 Mervi Kestilä Mannerheimin Lastensuojeluliitto lapsiperheiden arjen tukena MLL:n arvot Inhimillisyys Lapsen ja lapsuuden arvostus Yhteisvastuu Suvaitsevaisuus ja yhdenvertaisuus Ilo 2 Toiminnan

Lisätiedot

Lasten ja vapaaehtoistoimijoiden tapaturma- ja vastuuvakuutuksen voimassaolon varmistaminen ks. Yhdistysnetti

Lasten ja vapaaehtoistoimijoiden tapaturma- ja vastuuvakuutuksen voimassaolon varmistaminen ks. Yhdistysnetti MLL:n paikallisyhdistyksen hallinnon vuosikello (Lähde: MLL /Yhdistysnetti) TAMMIKUU Yhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokous Varan, sihteerin, rahastonhoitajan, jäsenvastaavan ja muiden vastuuhenkilöiden

Lisätiedot

Läsnä 15 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. Yhdistyksen puheenjohtaja Ville Savoranta avasi kokouksen.

Läsnä 15 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. Yhdistyksen puheenjohtaja Ville Savoranta avasi kokouksen. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 12.10.2013 klo 12.00 12.30 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 15 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

KUTSU. Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen. syyskokous. pidetään maanantaina klo alkaen Meijän Vintillä os.

KUTSU. Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen. syyskokous. pidetään maanantaina klo alkaen Meijän Vintillä os. KUTSU Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään maanantaina 21.11.2016 klo 16.45 alkaen Meijän Vintillä os. Savonkatu 11 A 6 Kokouksessa käsitellään sääntöjen 15 määräämät asiat. Luottamusvaalikokous

Lisätiedot

MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS

MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS ESITYSLISTA Aika: 19.2.2014 klo 18.00 Paikka: Kahvila Nanda Wanha Talo, Savilahdenkatu 12, Mikkeli 1. VUOSIKOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen puheenjohtaja Kirsi-Maaria

Lisätiedot

Avointa toimintaa Hattulassa

Avointa toimintaa Hattulassa Avointa toimintaa Hattulassa alle kouluikäisille syksy 2015 Hattulan seurakunnan kerhot Parola, Huilis, Parolantie 37 (Valintatalon päädyssä. Vanhaa apteekkia vastapäätä) 3-5-vuotiaat aamupäiväryhmä: perjantaisin

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 1 SUOMEN HAUTAUSTOIMINNAN KESKUSLIITTO RY BEGRAVNINGSVERKSAMHETENS CENTRALFÖRBUND I FINLAND RF YLEISTÄ Liiton kotisivu: www.shk.fi Y-tunnus: 1480117-5 LIITTOKOKOUS

Lisätiedot

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä Oulun Rajakylän koulun vanhempainyhdistys 1 Yhdistyksen nimi on OULUN RAJAKYLÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS ry ja se toimii Rajakylän koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Oulu. 2 Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Kokouksen esityslista

Kokouksen esityslista Kutsu sääntömääräiseen vuosikokoukseen Keski-Suomen Sukututkijat ry kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen vuosikokoukseen, joka pidetään keskiviikkona 25.3.2015 klo 17.00 alkaen Jyväskylän maakunta-arkistossa.

Lisätiedot

SUOMEN LAMMASYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

SUOMEN LAMMASYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 (4) SUOMEN LAMMASYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Lammasyhdistys r.y., ruotsiksi Finlands Fårförening r.f. ja kotipaikka Helsingin kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoitus on edistää maamme

Lisätiedot

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus)

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus) 1/5 Vuosikokouksen 2014 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet ja suvun toiminnasta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle

Lisätiedot

2016 TOIMINTAKERTOMUS

2016 TOIMINTAKERTOMUS TOIMINTAKERTOMUS 2016 TOIMINTAKERTOMUS 2016 Ylimattilantie 86110 PARHALAHTI http://www.parha.net Toimintakertomus 1.1. 31.12.2016 YLEISTÄ Yhdistys perustettiin 16.10.2010. Yhdistyksen virallinen rekisteröintipäivämäärä

Lisätiedot

Kokous on kaikille avoin. Jäsenet ovat tervetulleita saunaan kello 18 alkaen.

Kokous on kaikille avoin. Jäsenet ovat tervetulleita saunaan kello 18 alkaen. KOKOUSKUTSU Vuosikokous 2016 Aika: 8.3.2016 kello 19.00 Paikka: Sauna Arla, Kaarlenkatu 15, Helsinki ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen: puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan

Lisätiedot

2.1 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry 2.2 Iisalmen Pelastakaa lapset ry 2.3 Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry

2.1 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry 2.2 Iisalmen Pelastakaa lapset ry 2.3 Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry 2 SISÄLLYS 1 YLEISTÄ PERHEEN TALO -YHTEISTYÖSTÄ 2 PERUSTIEDOT KUMPPANEISTA 2.1 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry 2.2 Iisalmen Pelastakaa lapset ry 2.3 Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys

Lisätiedot

Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut

Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut Perhepalvelukeskus, Korkalonkatu 4, 96100 Rovaniemi Kuva: Pekka Ojaniemi Palveluja perheille Avoin päiväkoti Avoimen päiväkodin toiminta on tarkoitettu alle kouluikäisille

Lisätiedot

MLL:n perhekummitoiminta - auttavia käsiä ja aikuista seuraa

MLL:n perhekummitoiminta - auttavia käsiä ja aikuista seuraa Perheiden hyvinvoinnin merkitys lapselle MLL:n perhekummitoiminta - auttavia käsiä ja aikuista seuraa Marita Viertonen toiminnanjohtaja marita.viertonen@mll.fi p. 044 299 0541 MLL on kaikille avoin poliittisesti

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen.

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen. IKAALISTEN NUORISO-ORKESTERIN TUKI RY SÄÄNNÖT Yleistä 1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen Leija-hanke 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen YVPL Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry Olemme lastensuojelujärjestö Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on lastensuojelujärjestö,

Lisätiedot

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta 1(5) VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA (yhdistyksen nimi) ESITYSLISTA RANTAMÄEN MARTTAYHDISTYS RY:N VUOSIKOKOUS Aika: Paikka: KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN AVAUS JA JÄRJESTÄYTYMINEN 1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja

Lisätiedot

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys toimialueellaan 1) edistää yhteisöllisyyttä tukemalla lapsiperheiden keskinäistä yhteistoimintaa

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys toimialueellaan 1) edistää yhteisöllisyyttä tukemalla lapsiperheiden keskinäistä yhteistoimintaa MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITON PAIKALLISYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yleistä 1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE Yhdistyksen nimi on Mannerheimin Lastensuojeluliiton Keski-Espoon yhdistys ry. Sen kotipaikka

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku.

Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku. 1 Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on -edistää oppilaiden vanhempien ja koulun välistä

Lisätiedot

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY 1 EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY Hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa 25.11.2004 ja kevätkokouksessa 10.2.2005. Merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin 5.5.2006. 1 Nimi, kotipaikka ja

Lisätiedot

Monikulttuurinen lapsi- ja perhetoiminta-hanke. Tule mukaan toimintaan!

Monikulttuurinen lapsi- ja perhetoiminta-hanke. Tule mukaan toimintaan! Monikulttuurinen lapsi- ja perhetoiminta-hanke Tule mukaan toimintaan! Kansalaisjärjestöt On mahdollisuus osallistua erilaisiin toimintoihin ja harrastuksiin. Voi vaikuttaa yhteiskunnan asioihin. Suuri

Lisätiedot

SISÄLLYS 1 YLEISTÄ HANKKEESTA 2 PERUSTIEDOT KUMPPANEISTA

SISÄLLYS 1 YLEISTÄ HANKKEESTA 2 PERUSTIEDOT KUMPPANEISTA 2 SISÄLLYS 1 YLEISTÄ HANKKEESTA 2 PERUSTIEDOT KUMPPANEISTA 2.1 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry 2.2 Iisalmen Pelastakaa lapset ry 2.3 Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry 2.4 Iisalmen

Lisätiedot

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Esityksen mukaan.

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Esityksen mukaan. Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1(5) SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2010 Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki Aika: Tiistai 9.11.2010 kello 19.15. Läsnä: Luettelo liitteenä 1. KOKOUKSEN

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminnan esittely

Yhdistyksen toiminnan esittely Yhdistyksen toiminnan esittely Oulun Seudun yhden Vanhemman Perheet ry on valtakunnallisen Yhden Vanhemman Perheiden liitto ry:n jäsenyhdistys joka toimii Oulun seudulla, pitäen sisällään seuraavat kunnat

Lisätiedot

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B ETELÄ KAJAANIN KYLÄT RY PÖYTÄKIRJA 1(5) VUOSIKOKOUS 31.3.2015 Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Paikka Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B Osallistujat Fordell Pertti Juntunen Raija Kauppinen Esko Kallio

Lisätiedot

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962 1 Kokouksen avaus VUOSIKOKOUS 12.2.2007 ESITYSLISTA 2 Kokouksen laillisuuden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta 5 Vuoden 2006

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Tikkanen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin

Yhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Tikkanen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin ESITYSLISTA 6.10.2015 1(6) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 15.11.2015 kello 9.00. Paikka Kokoustila Snellman & Kallavedet, Scandic Hotelli, Satamakatu 1, 70100 Kuopio I KOKOUKSEN

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 MLL Halikon yhdistyksen vuosi oli toimintaa ja haasteita täynnä. Vuosi lähti käyntiin uuden valitun puheenjohtajan pyytäessä eroa ja kaupungin ilmoituksella että Vinkkiksen nuorisotilat,

Lisätiedot

Varhaiskasvatussuunnitelma. Klaukkalan avoin päiväkoti 2012-2013

Varhaiskasvatussuunnitelma. Klaukkalan avoin päiväkoti 2012-2013 Varhaiskasvatussuunnitelma Klaukkalan avoin päiväkoti 2012-2013 1. AVOIMEN VARHAISKASVATUKSEN PALVELUT Avoimet varhaiskasvatuspalvelut kunnassa on jaettu kolmeen päätaajamaan kirkonkylään, Rajamäkeen ja

Lisätiedot

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus Korson koulun vanhempainyhdistys ry Toimintakertomus kaudelta 1.8.2015-31.7.2016 2 Sisällys 1. Korson koulun vanhempainyhdistys ry... 3 2. Jäsenyys... 3 3. Hallitustyö... 3 4. Toiminta... 4 5. Talous...

Lisätiedot

PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 27.9.2011 1 Yhdistyksen nimi on Yy-Kaa-Koo ry (Yhteinen Kasvatus Koulussa), ja se toimii Piikkiön yhtenäiskoulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Kaarinan

Lisätiedot

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Ma 6.2.2017 klo 17.00 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs. VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 1. KOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS JYTY JÄMSÄ RY Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS 2015 1 1. HALLINTO 1.1 Hallitus Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Sihteeri Ulla Mäkiaho Riitta Leiman Ulla Peltonen

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä

Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä 1 Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä 2 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ 3 2. HALLITUS 4 3. JÄSENET 4 4. TALOUS 4 5. TOIMINTA 5 5.1 SYYSJUHLA 5 5.2 LASKIAISRIEHA 5 5.3 KEVÄTKIRPPIS

Lisätiedot

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016 TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016 Vuosikokouksen jälkeen kyläasiamies Henrik Hausen kertoo uudesta hankkeesta ja vastaa kysymyksiin. 28.2.2016 klo 18.00. Paikka Tuohikoto Käsiteltävät asiat: 1.

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry

Keravan Reserviläiset ry Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus Tuloslaskelma ja tase 2011 Yleistä Vuosi 2011 oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi!

Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi! Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi! Lapsiparkkiin ovat tervetulleita 0-6 vuotiaat lapset. Lapsiparkissa hoitajina toimivat perhetyöntekijät. Tee rauhassa ruokaostokset, piipahda vaatekaupassa

Lisätiedot

1. Hallituksen puheenjohtaja Petra Jormalainen avasi kokouksen klo. 13.00 ja toivotti läsnäolijat tervetulleiksi.

1. Hallituksen puheenjohtaja Petra Jormalainen avasi kokouksen klo. 13.00 ja toivotti läsnäolijat tervetulleiksi. KOKOUSPÖYTÄKIRJA Marika Englund 15.2.2011 BARBET FINLAND RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS Aika ja paikka: 5.2.2011, Taiteentekijäntie 7, Helsinki Läsnä: Paula Horne (pj), Marika Englund (siht), Petra Jormalainen,

Lisätiedot

OPINTOTOIMINNAN KESKUSLIITTO ry. CENTRALFÖRBUNDET FÖR STUDIEVERKSAMHET rf SÄÄNNÖT

OPINTOTOIMINNAN KESKUSLIITTO ry. CENTRALFÖRBUNDET FÖR STUDIEVERKSAMHET rf SÄÄNNÖT OPINTOTOIMINNAN KESKUSLIITTO ry CENTRALFÖRBUNDET FÖR STUDIEVERKSAMHET rf SÄÄNNÖT ------- Nämä säännöt on hyväksytty Opintotoiminnan Keskusliitto OK ry:n sääntömääräisessä kevätkokouksessa 21.5.2003 ja

Lisätiedot

ISÄ-LAPSITOIMINTA Toiminnan määrittely Isä-lapsitoiminta 13.2.2008 27.5.2009

ISÄ-LAPSITOIMINTA Toiminnan määrittely Isä-lapsitoiminta 13.2.2008 27.5.2009 ISÄ-LAPSITOIMINTA Toiminnan määrittely Isä-lapsitoiminta on tarkoitettu kaikille alle kouluikäisten lasten isien ja lasten yhteiseksi kohtaamispaikaksi. Tapaamiset antavat mahdollisuuden tutustua muihin

Lisätiedot

15/11/2016 Kaisa Raninen. Toimintasuunnitelma 2017

15/11/2016 Kaisa Raninen. Toimintasuunnitelma 2017 15/11/2016 Kaisa Raninen Toimintasuunnitelma 2017 Toimintaympäristö - valtakunnallinen MLL on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. MLL:n tavoitteena on

Lisätiedot

JYTY KEMIJÄRVI RY Pöytäkirja 2/2015. Aika: 1.12.2015 klo 16:04 17:00 Paikka: Sivistysosaston kokoushuone, Vapaudenkatu 8 a, 2.krs

JYTY KEMIJÄRVI RY Pöytäkirja 2/2015. Aika: 1.12.2015 klo 16:04 17:00 Paikka: Sivistysosaston kokoushuone, Vapaudenkatu 8 a, 2.krs 1 (10 ) JYTY KEMIJÄRVI RY Pöytäkirja 2/2015 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS JA TÄYDENNYSVAALI PÄÄLUOTTAMUSMIEHEN VALITSEMISEKSI Aika: 1.12.2015 klo 16:04 17:00 Paikka: Sivistysosaston kokoushuone, Vapaudenkatu

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry. ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on

Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry. ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on KIIHTELYSVAARAN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN säännöt (hyväksytty 10.1.2006) 1 Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka

Lisätiedot

1(4) VUOSIKOKOUS 3.3.2013. Aika Sunnuntai 3.3.2013 klo 14.20 16.05 Lehtovaaran erätalo, Piiralantie 145A

1(4) VUOSIKOKOUS 3.3.2013. Aika Sunnuntai 3.3.2013 klo 14.20 16.05 Lehtovaaran erätalo, Piiralantie 145A ETELÄ KAJAANIN KYLÄT RY PÖYTÄKIRJA 1(4) VUOSIKOKOUS 3.3.2013 Aika Sunnuntai 3.3.2013 klo 14.20 16.05 Paikka Lehtovaaran erätalo, Piiralantie 145A Osallistujat Käsitellyt asiat: Laatikainen Sinikka Fordell

Lisätiedot

Espoon Vihreät ry. Tasekirja

Espoon Vihreät ry. Tasekirja Espoon Vihreät ry Tasekirja 1.1.2010-31.12.2010 Espoon Vihreät ry Y-tunnus 1525338-5 Fredrikinkatu 33 a 3 krs. 00120 Helsinki 1(6) Espoon Vihreät ry Tilinpäätös tilikaudelta 1.1.2010-31.12.2010 Sisällys

Lisätiedot

Liitteet 1 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, 66

Liitteet 1 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, 66 LAURITSALAN SEURAKUNTA ASIALISTA 1 (6) Hallituskatu 15, PL 1018 53301 LAPPEENRANTA PUH. 05 6126401, 6126406 Aika Keskiviikkona 16.4.2008 klo 17.30 18.25 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Keskuskatu 1.

Lisätiedot

Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012. Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17.

Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012. Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17. Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012 Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17.00 Paikka: Hotel Kalevala Väinämöinen 9 88900 Kuhmo Ohjelma: Kainuun

Lisätiedot

KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY

KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kuopion steinerpedagogiikan kannatusyhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kuopion kaupunki.

Lisätiedot

Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri ry Nylands miljövårdsdistrik rf SÄÄNNÖT

Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri ry Nylands miljövårdsdistrik rf SÄÄNNÖT Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri ry Nylands miljövårdsdistrik rf Nämä sääännöt on hyväksytty piirin syyskokouksessa 28.10.2006 ja rekisteröity yhdistysreksiteriin 28.12.2006. SÄÄNNÖT Yhdistys ja sen tarkoitus

Lisätiedot

SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY

SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Sivu 2 / 5 YLEISKATSAUS SF-Caravan Saimaan Seutu ry on perustettu 13.6.1970 ja se kuuluu jäsenjärjestönä SF-Caravan ry:een, joka on 17.5.1964 perustettu

Lisätiedot

Keski-Suomen Autismiyhdistys ry

Keski-Suomen Autismiyhdistys ry Keski-Suomen Autismiyhdistys ry Toimintakertomus 2016 1 Yhdistyksen johto Yhdistyksen toimintaa johti yhdistyksen vuosikokouksessa valittu 5 henkinen hallitus: Ari Hartikainen, pj., Sari Kujanpää, varapj.,

Lisätiedot

V-S Jyty ry TIEDOTTAA

V-S Jyty ry TIEDOTTAA V-S Jyty ry TIEDOTTAA 24.10.2014 V-S Jyty ry:n tiedote 2/2014 K O K O U S K U T S U V-S Jyty ry:n syyskokous pidetään tiistaina 2.12.2014 klo 17.00 alkaen Linnateatterissa, 4. kerroksen teatterisali, Linnankatu

Lisätiedot

Haukiputaan vanhempainyhdistyksen vuosikokouksen kokouksen pöytäkirja kello Haukiputaan koululla

Haukiputaan vanhempainyhdistyksen vuosikokouksen kokouksen pöytäkirja kello Haukiputaan koululla Haukiputaan vanhempainyhdistyksen vuosikokouksen kokouksen pöytäkirja 28.9. kello 18.00 Haukiputaan koululla 1. Kokouksen järjestäytyminen Katja Lahdenranta-Linna valittiin vuosikokouksen puheenjohtajaksi.

Lisätiedot

Suomen Internet-yhdistys - SIY ry. Yhdistysrekisteritunnus 169.671

Suomen Internet-yhdistys - SIY ry. Yhdistysrekisteritunnus 169.671 Suomen Internet-yhdistys - SIY ry Yhdistysrekisteritunnus 169.671 TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2008 Suomen Internet-yhdistys - SIY ry SISÄLLYSLUETTELO Tilinpäätös 1.1. - 31.12.2008 Sivut TOIMINTAKERTOMUS 1 TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

Toimintakertomus. vuodelta 2015

Toimintakertomus. vuodelta 2015 Toimintakertomus vuodelta 2015 31.12.2015 Kanta-Hämeen TOIMINTAKERTOMUS 1/8 JOHDANTO Kanta-Hämeen AVH-yhdistys ry. on valtakunnallisen kansanterveys-, vammais- ja potilasjärjestö Aivoliitto ry:n jäsenyhdistys

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

OAJ alueyhdistyksen toimitila, Kirkkokatu 18, Joensuu

OAJ alueyhdistyksen toimitila, Kirkkokatu 18, Joensuu SYYSKOKOUS 2013 Aika maanantai 23.10.2013 klo 18.00 Paikka Läsnä OAJ alueyhdistyksen toimitila, Kirkkokatu 18, Joensuu Osallistujaluettelo liitteenä 1 Kokouksen avaus Yhdistyksemme puheenjohtajan Pasi

Lisätiedot

MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS

MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS ESITYSLISTA Aika: 19.2.2013 klo 18.00 Paikka: Keskussairaalan hallintorakennuksen kokoustila Porrassalmenkatu 35-37, vanhan sisäpihan hallintorakennus 1. VUOSIKOKOUKSEN

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN RESERVIUPSEERIT RY:N SÄÄNNÖT

JYVÄSKYLÄN RESERVIUPSEERIT RY:N SÄÄNNÖT JYVÄSKYLÄN RESERVIUPSEERIT RY:N SÄÄNNÖT Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Jyväskylän Reserviupseerit ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistys on Suomen Reserviupseeriliitto

Lisätiedot

Porslahden venekerho ry

Porslahden venekerho ry 1 Porslahden venekerho ry Y: 2043375-1 TASEKIRJA 01.01.2012-31.12.2012 2 Tasekirjan julkinen osio TASE VASTAAVAA... 3 TASE VASTATTAVAA... 4 TULOSLASKELMA... 5 KÄYTETYT KIRJANPITOKIRJAT... 7 TOSITELAJIT...

Lisätiedot

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt 1 Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan liitoksi, nimi on Hyvinkään Keilailuliitto ry. Sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki. 2 Liiton tarkoituksena on johtaa

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Satakissa ry. Nimi ja kotipaikka. Tarkoitus ja toiminta. Jäsenyys

SÄÄNNÖT. Satakissa ry. Nimi ja kotipaikka. Tarkoitus ja toiminta. Jäsenyys SÄÄNNÖT Satakissa ry Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Satakissa ry, josta näissä säännöissä käytetään nimeä yhdistys ja sen kotipaikka on Porin kaupunki ja toimialueena koko Suomi. Yhdistyksen

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin ESITYSLISTA 13.10.2017 1(6) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 19.11.2017 kello 9.00. Paikka Palmgren-konservatorio Rautatienpuistokatu 7, 28130 Pori I KOKOUKSEN AVAAMINEN II KOKOUKSEN

Lisätiedot

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013.

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013. Vallilan vanhemmat-yhdistyksen kokous 02.04.2013 Aika: Tiistai 02.04.2013 klo 18.00 Paikka: Vallilan koulun opettajanhuone 1. Läsnä Opettaja Sami Paavola Annu Kilpeläinen (3A) Anu Vauramo (6A) Kati Lounema

Lisätiedot

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi.

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi. ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Paikka Järjestötalo, Paulan Sali, Seinäjoki Aika Ke 25.5.2016 klo 18.00 - Läsnä VUOSIKOKOUS 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen järjestäytyminen Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri,

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D Sotkamo

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D Sotkamo YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa 16.12.2017 yhteystiedot osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D 88600 Sotkamo kotipaikka Tampere rekisterinumero 186.788 1. NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen

Lisätiedot

Jäsenkirje / Kevät 2016

Jäsenkirje / Kevät 2016 Jäsenkirje / Kevät 2016 Hei MLL Kaarinan jäsen! Kiitos, että kuulut paikallisyhdistykseemme. Uusi jäsenyyskausi on startattu käyntiin osittain uudella hallituksella. Uusien ja vanhojen jäsenten yhteystiedot

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot