Pohjolankatu 9, Iisalmi Puhelin: Internet kotisivut: Rekisterinumero: Y-tunnus:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pohjolankatu 9, 74100 Iisalmi Puhelin: 017 82 2181 Internet kotisivut: www.mll.fi/iisalmi Rekisterinumero: 85465 Y-tunnus: 1025706-1"

Transkriptio

1 Iisalmen yhdistys ry Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry Kotikunta: Iisalmi Osoite: Pohjolankatu 9, Iisalmi Puhelin: Internet kotisivut: Rekisterinumero: Y-tunnus: Tilivuosi 2012 ajalta SISÄLLYSLUETTELO Toimintakertomus (s.2-11) Tuloslaskelma Tase Tilinpäätöksen liitetiedostot Tilinpäätöksen allekirjoitukset ja tilintarkastajien tilinpäätösmerkinnät Tuloslaskelma- ja tase-erittelyt Tilikartta Tasekirja on säilytettävä vähintään 10 vuotta tilikauden päättymisestä ja tilikauden tositeaineisto on säilytettävä vähintään 6 vuotta sen tilivuoden lopusta, jona tilikausi on päättynyt.

2 Iisalmen yhdistys ry 2 TOIMINTAKERTOMUS 2012 YLEISTÄ Vuosi 2012 oli yhdistyksemme 87. toimintavuosi. Toimintavuoden lopussa jäsenmäärämme oli 195 ja kannattajajäseniä oli viisi. Yhdistyksemme tavoitteena on ollut iisalmelaisten lasten, nuorten ja lapsiperheiden perusturvallisuuden, hyvinvoinnin ja terveen kehityksen edistäminen. Yhdistyksemme toiminnassa on ollut keskeisintä jatkaa ja kehittää perhekeskustoimintaa paikallisten tarpeiden ja toiveiden mukaisesti sekä toteuttaa Perheen talo - yhteistyötä, jonka tavoitteena on yhdistää Iisalmen Pelastakaa Lapset ry:n, Ylä- Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry:n ja MLL:n Iisalmen yhdistys ry:n voimavaroja toimintaan lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi. Yhteistyötä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän, Iisalmen evankelisluterilaisen seurakunnan, paikallisten oppilaitosten ja muiden järjestöjen kanssa on jatkettu. 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Hallitus Jäsen Henkilökohtainen varajäsen Niina Rieppo puheenjohtaja Iiris Lukin varapj./sihteeri Katja Juntunen Marja Karjalainen rahastonhoitaja Sanni Rose Tuula Rissanen Hanne Kortelainen Anne Manninen Riitta Pennanen Riitta Kauhanen Marika Lätti Sanna Savonen Päivi Kärkkäinen Minna Niskanen Minna Kärkkäinen Mira Kärkkäinen Maarit Vaurio Tiia Räikkönen Eila Eskelinen Toiminnantarkastajat Jarmo Huttunen Maarit Lyyra-Heinonen Varatoiminnantarkastajat Taina Kattainen Kaisa Tikka Hallinto Kevätkokous pidettiin perhekeskus Onni ja Ilonassa Siihen osallistui neljä yhdistyksemme jäsentä. Kokoukselle esitettiin vuoden 2011 toimintakertomus ja tilinpäätös, jonka jälkeen kokous vahvisti tilinpäätöksen ja myönsi hallitukselle vastuuvapauden. Syyskokous pidettiin perhekeskus Onni ja Ilonassa. Paikalla oli seitsemän henkilöä, joista yhdistyksemme jäseniä oli kuusi. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkoi vuonna 2011 ensimmäisen kolmivuotiskautensa aloittanut Niina Rieppo. Hallituksen jäsenistä erovuorossa olivat varsinainen jäsen Mira Kärkkäinen ja hänen varajäsenensä Maarit Vaurio, varsinainen jäsen Tiia Räikkönen ja hänen varajäsenensä Eila Eskelinen sekä varsinainen jäsen Minna Niskanen ja hänen varajäsenensä Minna Kärkkäinen.

3 Iisalmen yhdistys ry 3 Hallitukseen valittiin vuosiksi varsinaisina jäseninä Mira Kärkkäinen toiseksi kolmevuotiskaudeksi sekä Maija Kahelin ja Maarit Vaurio ensimmäiseksi kolmevuotiskaudeksi. Mira Kärkkäisen varajäseneksi valittiin uutena Mervi Ryytty, Maija Kahelinin varajäseneksi uutena Riitta Leivo ja Maarit Vaurion varajäseneksi uutena Eevakaisa Martikainen. Toiminnantarkastajiksi vuodelle 2013 valittiin Jarmo Huttunen ja Maarit Lyyra- Heinonen sekä varatoiminnantarkastajiksi Taina Haverinen ja Kaisa Tikka. Kokous vahvisti vuoden 2013 yhdistyksen jäsenmaksuksi 25 euroa. Toimintasuunnitelma ja talousarvio vahvistettiin hallituksen esittämässä muodossa. Syyskokous päätti valtuuttaa MLL:n Iisalmen paikallisyhdistyksen hallituksen valitsemaan edustajansa piirin kokouksiin. Yhdistyksemme hallitus piti kuluneen vuoden aikana kymmenen kokousta. Perheen talo -yhteistyön ohjausryhmässä ovat yhdistystämme edustaneet Niina Rieppo ja Anne Vola. Yhdistyksemme kirjanpidon on hoitanut Tilitoimisto Tuula Kauppinen. Yhdistyksellämme on Mannerheimin Lastensuojeluliiton keskitetty lasten ja vapaaehtoisten tapaturma- ja vastuuvakuutus. Järvi-Suomen piirin järjestämä seututapaaminen oli Onni ja Ilonassa. Yhdistyksestämme mukana oli Niina Rieppo. Lapinlahdelta tapaamisessa oli mukana kaksi henkilöä. Perheen talo-yhteistyöstä mukana olivat Anne Kuivalainen ja kaksi sosionomi-opiskelijaa. Seututapaamisen vetäjänä oli Merja Pitkänen Kuopiosta. MLL:n Järvi-Suomen piirin kevätkokous järjestettiin Mikkelissä ja syyskokous Suonenjoella, Vanhamäen hyvinvointikeskuksessa. Kokouksissa yhdistystämme edusti Anne Vola. Hänet valittiin Järvi-Suomen piirihallitukseen kaudelle Anne Vola toimi vuonna 2012 MLL:n liittovaltuuston varsinaisena jäsenenä, yhtenä Järvi-Suomen piirihallituksen varapuheenjohtajista ja Lapsemme-lehden toimitusneuvoston jäsenenä Järvi-Suomen piirin järjestöpäällikkö Mirja Lavonen-Niinistö kävi tutustumassa perhekeskus Onni ja Ilonaan sekä yhdistyksemme toimintaan. Paikalla olivat Niina Rieppo ja Iiris Lukin. Jäsenhuolto Yhdistyksemme jäsenvastaava Mira Kärkkäinen lähetti jäsenillemme jäsenkirjeen keväällä Jäsenkirjettä sponsoroi Kaisanet. Kirjeessä jäsenet kutsuttiin kevätkokoukseen ja tiedotettiin ajankohtaisista asioista sekä jäseneduista. Vuonna 2012 yhdistyksen jäsenet saivat valtakunnallisten MLL:n jäsenetujen lisäksi paikallisina jäsenetuina 10 % alennuksen NäppäräNäpistä, Taikatalosta ja lastenvaateliike ZaZasista. Kannatusjäseniä vuonna 2012 olivat Iisalmen I apteekki, Savipellon apteekki, Kirkkopuiston apteekki, Kulta- ja Kelloliike Lyytikäinen Ky ja Salon Marleena.

4 Iisalmen yhdistys ry 4 2. PERHEKESKUS ONNI JA ILONA Yhdistyksemme perhekeskus Onni ja Ilona toimi vuonna 2012 Iisalmen Teollisuuskylä Oy:ltä vuokratuissa tiloissa Naistentalossa, Pohjolankatu 9, puhelin Perhekeskus Onni ja Ilonan, kahvilatilan ja Iisalmen Pelastakaa Lapset ry:n kanssa yhteisen toimisto tilan, vuokra on maksettu perhekahvilan tuotolla ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vuosiavustuksella. Perhekeskus Onni ja Ilonassa toimi vuoden 2012 aikana kaikenikäisille suunnattu perhekahvila sekä alle kouluikäisten lasten ja heidän vanhempiensa viikoittaiset vertaisryhmät. Toiminnan tavoitteena on ollut lasten, nuorten ja perheiden psykososiaalisen hyvinvoinnin tukeminen, tukemalla vanhempien jaksamista, vahvistamalla vanhemmuutta ja isovanhemmuutta, luomalla sosiaalisia verkostoja ja estämällä syrjäytymistä. Perhekeskus Onni ja Ilona oli vuonna 2012 avoinna yhteensä 239 päivänä. Kävijöitä oli vuoden 2012 aikana yhteensä noin 8000 henkilöä. Toiminnasta ilmoitettiin viikoittain Iisalmen Sanomien muistio-palstalla sekä jatkuvana ilmoituksena MLL:n Iisalmen yhdistyksen nettisivuilla sekä Perheen talo-yhteistyön nettisivuilla. Perhekeskustoiminnasta ovat vastanneet kuluneena vuotena perhekahvilan osalta perhekahvilavastaava Riitta Kauhanen, puheenjohtaja Niina Rieppo, Perheen taloyhteistyön koordinaattori Sinikka Niskanen ja Perheen talo-yhteistyön toiminnanohjaaja Anne Kuivalainen yhdessä perhekahvilaemäntien kanssa. Vertaisryhmien sisällöstä ja toiminnasta ovat vastanneet Perheen talo-yhteistyön osalta Sinikka Niskanen ja Anne Kuivalainen sekä yhdistyksemme vertaisryhmävastaava Sanna Savonen. Perhekahvila Perhekeskus Onni ja Ilonassa jatkoi toimintaansa avoin perhekahvila, perheiden vapaamuotoinen kohtaamispaikka, jossa arjen ilot ja surut voidaan käydä läpi kahvikupin ääressä sekä tutustua muihin vanhempiin ja lapsiin. Perhekahvila on ollut auki maanantaista perjantaihin klo Heinäkuussa perhekahvila oli suljettu kahden viikon ajan kesälomien vuoksi. Vuonna 2012 perhekahvila oli avoinna myös lauantaina , jolloin pidettiin pihakirppis. Perhekahvilaa ovat hoitaneet kuluvana vuonna työ- ja elinkeinotoimiston myöntämällä palkkatuella, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän palkkatuen lisätuella ja yhdistyksen varoilla palkatut perhekahvilaemännät Paula Mantela , Seija Balk- Anttonen sekä Sanna Ruotsalainen Perhekahvilassa harjoittelijana ovat toimineet Helena Saaranen , Anna-Mari Ullgren , Sanna Korolainen , Päivi Nikkilä sekä Niina Laakkonen Perhekahvilatyöntekijät ovat valmistaneet ja myyneet kahvilan tuotteita, huolehtineet kahvilan siisteydestä ja erilaisista päivärutiineista sekä luoneet perhekahvilan hengen. Lisäksi he ovat osallistuneet Naistentalon yhteisten tilojen siivoukseen Onni ja Ilonan vuorolla ja siivonneet korvausta vastaan myös talon muutaman vuokralaisen siivousvuorolla. Perhekahvilan kahvi on keitetty Reilun kaupan -kahvista.

5 Iisalmen yhdistys ry 5 Yhdistyksemme suositteli, etteivät yhdistyksemme työntekijät ja harjoittelijat tupakoi tai käytä voimakkaasti tuoksuvia kauneudenhoitotuotteita työaikanaan sekä ettei Onni ja Ilonassa käytetä tuoksuvia pesu- ja puhdistusaineita. Työntekijät ja harjoittelijat ovat osallistuneet perhekeskuksen työyhteisöpalavereihin. Lisäksi perhekahvilaemännät ovat käyneet Osaaja Plus kehityskeskusteluja Sinikka Niskasen kanssa. Perhekahvilaemäntien esimiehenä ovat toimineet Riitta Kauhanen ja Sinikka Niskanen. Lakisääteinen työterveyshuolto ostettiin Ylä-Savon SOTE kuntayhtymältä. Perhekahvilatyöntekijät pitivät alkuvuodesta 2012 perhekahvilan muun ohjelman salliessa lapsiparkkia. Lapsiparkista perittiin maksua 3 euroa / 1. tunti, 2 euroa / 2. tunti ja 1 euro / 3. tunti ensimmäiseltä lapselta ja sisaruksilta vastaavasti 2 euroa - 1 euro - 1 euro. Maaliskuussa 2012 MLL:n Iisalmen yhdistyksen hallitus päätti lopettaa lapsiparkin pitämisen tarpeettomana ja resurssien puutteiden vuoksi. Lisäksi Iisalmessa oli tarjolla muiden yhteisöjen järjestämää ilmaista lapsiparkkitoimintaa. Keskiviikkoisin on ollut keittopäivä klo 10 13, jolloin perhekahvilasta on voinut ostaa keittolounaan aikuisille hintaan 3,80 ja lapsille 1,50. Lounas on sisältänyt keiton, leivän ja juoman. Ruokailijoita on ollut noin 30 henkilöä / kerta. Vuonna 2012 ruokailijoita oli perhekeskus Onni ja Ilonan kävijöistä yhteensä 1443 henkilöä. Muu toiminta Perhekeskus Onni ja Ilonassa yhdistyksemme on pitänyt sääntömääräisen syys- ja kevätkokouksen sekä kymmenen hallituksen kokousta. Perheen talo -yhteistyön esittelyjä, yhteistyöpalavereja ja ohjausryhmän kokouksia on myös pidetty perhekeskuksella. Yhteensä oman yhdistyksen (sis. Perheen talo-yhteistyö) tilaisuuksia on vuoden 2012 aikana ollut 55 kertaa. Kirkkomuskari, pienten pyhäkoulu, aloitti syyskuussa kokoontuen kerran kuussa. Ohjaajana toimii Riitta Kauhanen Iisalmen ev.lut seurakunnasta. Vuonna 2012 perhekeskus Onni ja Ilona oli iltaisin yhteensä 65 kertaa muiden yhdistysten tai Naistentalon yrittäjien käytettävissä kilon kahvipakettivuokralla tai jollakin muulla erikseen sovitulla raaka-aineella.

6 Iisalmen yhdistys ry 6 3. VERTAISRYHMÄT Vertaisryhmien kehittäminen on kuulunut MLL:n Iisalmen yhdistyksen osalta Perheen talo- yhteistyöhön. Vertaisryhmissä samassa elämäntilanteessa olevat ihmiset kohtaavat, vaihtavat kokemuksiaan ja tukevat toisiaan. Yhdistyksemme vertaisryhmävastaavana kuluneena vuotena toimi Sanna Savonen. Vertaisryhmien suunnittelusta ja ohjauksesta ovat vastanneet Perheen talo-yhteistyön koordinaattori Sinikka Niskanen ja ohjaaja Sirkku Nevalainen 2/2012 saakka. Ohjaaja Sirkku Nevalaisen äitiysloman sijaisena toimi sosiaalikasvattaja Anne Kuivalainen. RAY:n lisärahoitus Perheen taloyhteistyölle mahdollisti sen, että ohjaajan paikka muuttui kokopäiväiseksi ja ohjaajan nimike muutettiin samalla toiminnanohjaajaksi. Lisäksi vertaisryhmissä toimi MLL:n Iisalmen yhdistyksen nimissä työ- ja elinkeinotoimiston palkkatuella työllistetty Eija Hiltunen saakka. Hän oli suunnittelemassa ryhmiin erilaisia kädentaidollisia toimintoja ja osallistui avustaviin ohjaustehtäviin. Hummerit Korallit Merivuokot Perheryhmä Hummerit kokoontui perhekeskus Onni ja Ilonassa maanantaisin kello 10 alkaen. Ryhmä on suunnattu alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen, jonne ovat olleet tervetulleita myös kummit, mummit tai muut lapselle tärkeät henkilöt. Ryhmässä käyvät lapset ovat olleet iältään parista kuukaudesta noin 5-vuoteen. Isommat lapset otettiin ryhmässä huomioon muun muassa jokaisella kerralla olevalla askartelulla sekä aloitustuokiossa olevilla laululeikeillä. Kevätkaudella ryhmässä kävi oma kerhomummo Kaisa Loiva. Vuoden ensimmäinen uusi vauvaryhmä 0-6 kk:n vauvojen ja heidän vanhempiensa vertaisryhmä Korallit kokoontui tiistaisin klo 10 perhekeskus Onni ja Ilonassa. Ryhmä muotoutui pikkuhiljaa kevättalven aikana. Ryhmällä oli myös oma kerhomummo Maija-Leena Kumpulainen, joka kävi joka viikko ryhmässä. Kerhomummosta tuli tärkeä osa ryhmää. Kevätkaudella ja kesällä, 6-12 kk:n vauvojen ja heidän vanhempiensa vertaisryhmä kokoontui torstaisin klo 10 perhekeskus Onni ja Ilonassa. Sama ryhmä jatkoi vielä syyskauden kk:n ikäisten taaperoiden ja heidän vanhempiensa vertaisryhmänä jouluun saakka. Sinisimpukat Sinisimpukat ryhmä jatkoi vuoden 2012 alussa vertaisryhmänä vielä kk:n ikäisille taaperoille ja heidän vanhemmilleen. Ryhmä kokoontui perjantaisin klo 10 alkaen Perhekeskus Onni ja Ilonassa Ryhmä kokoontui vielä kesäajan ja syksystä integroitiin Hummerit- perheryhmään. Helmisimpukat Helmisimpukat ryhmä aloitti syksyllä uutena vertaisryhmänä 0-6 kk:n ikäisille vauvoille ja heidän vanhemmilleen. Ryhmä kokoontui perjantaisin klo 10 alkaen perhekeskus Onni ja Ilonassa.

7 Iisalmen yhdistys ry 7 Monikkoperheet Kaksosperheiden vanhempien toiveesta viriteltiin syksyllä parin vuoden tauon jälkeen vertaisryhmä monikkoperheille. Ryhmän sisältöä ideoitiin yhdessä perheiden kanssa. Toiminnassa mukana oli yhteensä kuusi eri perhettä ja kokoontumisia kerran viikossa keskiviikko- tai torstai-iltapäivisin klo 14. Lisäksi perheet toivoivat kerran kuukaudessa kokoontumista klo 16 alkaen, jolloin mahdollistuisi myös työssäkäyvien osallistuminen. Imetystukiryhmä Imetystukiryhmä kokoontui kevätkaudella 7 kertaa joka toinen keskiviikko klo 14 alkaen Perhetuvalla. Toiminnanohjaaja (sij.) Anne Kuivalainen toimi kevätkaudella vertaistukiryhmän ohjaajana työparinaan terveydenhoitajaopiskelija, joka suoritti harjoitteluaan Iisalmen äitiys- ja lastenneuvolassa. Syyskaudella imetystukiryhmä järjestettiin Perhekeskus Onni ja Ilonaan avatussa Vauvakammarissa. Ajankohta muutettiin klo ja ajatuksena oli että imettävät äidit voisivat halutessaan ruokailla MLL:n perhekahvilan keittopäivänä. Ryhmän ohjelmaan sisältyi tietoa imetyksen merkitystä äidille ja lapselle, imuotteesta ja imetysasennoista, imetyksen pulmatilanteista, maidon riittävyydestä, omasta jaksamisesta ja vieroittumisesta/vieroittamisesta. Isä-lapsi -toiminta Isä - lapsi toiminnalla ei kuluvana vuonna ollut erikseen yhtään tapahtumaan. Isiä kutsuttiin osallisumaan enemmän vertaisryhmiin sekä erilaisiin perhetapahtumiin Perhevalmennusryhmä Perhevalmennusryhmät ovat osa Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän perhevalmennusrunkoa, jonka on työstänyt moniammatillinen perhevalmennustyöryhmä. Uusi perhevalmennusmalli perustuu eri tahojen tiiviiseen yhteistyöhön eli työryhmän jäsenet on sitoutettu vastaamaan tiettyjen perhevalmennukseen kuuluvien kertojen pitämiseen. Perheen talo yhteistyö vastaa yhdessä Iisalmen seurakunnan lapsityön yhdestä kokoontumisesta, joka käsittelee vertaisuutta voimavarojen antajana. Vetäjinä niissä ovat toimineet Iisalmen seurakunnan johtava lapsityönohjaaja Anu Naakka ja Perheen talo yhteistyön koordinaattori Sinikka Niskanen. Perhevalmennuksen runkoa päätettiin uudistaa syksystä alkaen. Enne joulua kokeiltiin raskaana oleville ryhmäneuvolaa. Ryhmäneuvolat korvaavat aiemmat perhevalmennuskerrat ennen synnytystä lukuun ottamatta KYS:n synnytysvalmennuskäyntiä Kuopiossa. Vahvuutta vanhemmuuteen Mannerheimin Lastensuojeluliiton koordinoimaa Vahvuutta Vanhemmuuteen perheryhmätoimintaa syksyllä 2011 aloitettua pilottiryhmää jatkettiin ja ryhmä kokoontui 5 kertaa (ohjaajina Sinikka Niskanen ja Eila Eskelinen). Ryhmään otettiin viisi perhettä. Syksyllä aloitettiin uusi perheryhmä terveydenhoitajan (Marja-Leena Räisänen ja Sisko Eskelinen) vetäminä. Vauhtiviikarit Vauhtiviikarit-ryhmä oli 2-3-vuotiaan lapsen ja hänen vanhempansa välisen vuorovaikutuksen tukeminen toiminnallisin keinoin. Ryhmä toteutettiin sosionomiopiskelijoiden opinnäytetyönä ja siihen otettiin mukaan kuusi vanhempi-lapsi paria ja se kokoontui seitsemän kertaa. Opiskelijat olivat Hanna-Riikka Karppinen ja Mari Hartikainen ja opinnäyttetyön tuotoksena syntyi ohjaajan opas ammattilaisille.

8 Iisalmen yhdistys ry 8 4. TILAISUUDET JA TAPAHTUMAT Ohjattuja toimintatuokioita leikkipuistoissa Iiris Lukin ja Niina Rieppo järjestivät kesällä ohjattua leikkipuistotoimintaa kolmessa iisalmelaisessa leikkipuistossa. Savipellon Petrinpuistossa mukana oli 16 lasta, Marjahaan Kakaravaarassa mukana oli viisi lasta ja Sankarinniemen leikkipuistossa kahdeksan lasta. Hiekkataidetapahtuma Sanna Savonen ja Mira Kärkkäinen järjestivät kaupungin rannalla lauantaina hiekkataidetapahtuman. Osallistujia oli 23 lasta. Iisalmen Citymarket sponsoroi tapahtumaa antamalla karkkipussit ja limonadit kaikille lapsille. Pihakirppis Pihakirppis järjestettiin Naistentalon sisäpihalla lauantaina Paikalla oli kahdeksan myyjää, joista yksi oli MLL:n Iisalmen yhdistys. Yhdistyksen pöytää oli pitämässä Niina Rieppo. Lystisunnuntai Lystisunnuntaita vietettiin Perhekeskus Onni ja Ilonassa klo Paikalla oli 16 aikuista ja 16 lasta. Tarjolla oli perhekahvilaemäntien valmistamaa riisipuuroa ja joulutorttuja. Leikittämässä ja laulattamassa olivat Niina Rieppo ja Iiris Lukin, Eerika Riepon säestäessä pianolla. Järjestelyissä oli myös mukana Anne Manninen. 5. KOULUTUS JA VALISTUS Tukioppilastoiminta Tukioppilastoimintaa järjestetään Juhani Ahon sekä Kauppis-Heikin yläkouluissa. Vuonna 2012 MLL:n Iisalmen paikallisyhdistyksen ja koulujen välisiä yhteisiä projekteja ei ollut. Koulut toimivat itsenäisesti tukioppilastyössään ja olivat suoraan yhteydessä Järvi-Suomen piiriin. Vuosi 2012 oli tukioppilastoiminnan 40-vuotis juhlavuosi. Valistus Yhdistyksemme lainattavaa tai paikan päällä luettavaa valistusmateriaalia on säilytetty perhekeskus Onni ja Ilonassa. 6. LASTENHOITO Lastenhoitajatoiminta Lastenhoitajien välitys tapahtui Järvi-Suomen piirin kautta Kuopiosta. Lastenhoitajan pystyi varaamaan Internetin kautta tai puhelimitse arkisin klo 7-12 välisenä aikana. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä tuki Järvi-Suomen piiriä, mikä mahdollisti MLL:n lastenhoitajien saamisen Iisalmen alueella. Lapsiparkkitoiminta Perhekahvilatyöntekijät pitivät alkuvuodesta 2012 perhekahvilan muun ohjelman salliessa lapsiparkkia. Maaliskuussa 2012 MLL:n Iisalmen yhdistyksen hallitus päätti lopettaa lapsiparkin pitämisen resurssien puutteiden vuoksi. Lisäksi Iisalmessa oli tarjolla muiden yhteisöjen järjestämää ilmaista lapsiparkkitoimintaa.

9 Iisalmen yhdistys ry 9 7. TURVAVÄLINEIDEN VUOKRAUS Turvakaukaloa (alle 18kg) ja turvaistuinta (9-36kg) vuokrattiin edelleen Perhekeskus Onni ja Ilonasta. Turvaistuinten vuokra vuonna 2012 oli 5 euroa / viikko ja 10 euroa / kuukausi. Panttimaksu oli 20 euroa. Elokuusta 2012 alkaen turvaistuinten vuokraa muutettiin niin, että vuokra oli ainoastaan 5 euroa / viikko ja panttimaksu oli edelleen 20 euroa. Turvaistuimia oli kysytty eniten lomaileville lapsille ja tarvetta oli kuukausittain. 8. TIEDOTUS JA VAIKUTTAMINEN Tiedotus Yhdistyksemme seuraavista toiminnoista tiedotettiin Iisalmen Sanomien sunnuntain muistiossa ja / tai kerrottiin paikallisissa sanomalehdissä: Yhdistyksen viralliset kokoukset Perhekeskus Onni ja Ilonan viikko-ohjelma Hiekkataidetapahtuma Perheen talo -yhteistyö Yhdistyksemme toiminnasta on kerrottu myös internet-sivuilla ja neuvoloiden, päiväkotien sekä kauppojen ilmoitustauluilla. Yhdistyksemme tilasi Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapsemme-lehden Iisalmen terveyskeskuksen neuvolaan, Iisalmen Sairaalan äitiyspoliklinikalle, Ylä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymän lasten ja nuorten palveluihin, Perhekeskus Onni ja Ilonaan, Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistyksen Perhetupaan ja kannattajajäsenille. Perheen talo- yhteistyön koordinaattori Sinikka Niskanen esitteli kuluneen vuoden aikana Perheen talo -yhteistyön ja yhdistyksemme toimintaa lukuisissa eri tilaisuuksissa ja tilanteissa. Yhdistyksemme, Iisalmen Pelastakaa Lapset ry ja Ylä-Savon Ensija turvakotiyhdistys ry myivät mainoksia Iisalmen Sanomiin saaden lehteen kahdeksansivuisen liitteen, jossa kerrottiin yhdistysten toiminnoista ja Perheen talo - yhteistyöstä sekä julkaistiin yhdistysten puheenjohtajien yhteinen kirjoitus yhteistyöstä lapsiperheiden hyväksi. Vaikuttaminen Perhekeskus Onni ja Ilonassa järjestettiin lapsiperheitä koskeva vaalipaneeli kunnallisvaaliehdokkaille Vaalipaneeliin saatiin edustaja jokaisesta puolueesta ja kuulijoita paikalle saapui parisenkymmentä. Vaalipaneelin puheenjohtajana toimi MLL:n Järvi-Suomen piirin vapaaehtoistyönkoordinaattori Eila-Mari Väätäinen.

10 Iisalmen yhdistys ry VARAINHANKINTA Varoja yhdistyksemme toimintaan, Perhekeskus Onni ja Ilonan vuokraan sekä perhekahvilaemäntien palkkakustannuksiin saatiin jäsen- ja kannatusjäsenmaksuilla, osallistumalla Mannerheimin Lastensuojeluliiton valtakunnalliseen Kevätilovarainkeräyskampanjaan sekä myymällä liiton Poikaset-tuotteita, äitienpäivä- ja joulukortteja. Toimintaamme rahoitimme myös perhekahvilan ja joulumessujen tuotoilla, työ- ja elinkeinotoimiston, Kelan ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän työllistämistuilla sekä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vuosiavustuksella. Varoja saimme myös Limusilla järjestettävästä kasvomaalauksesta. Lisäksi Iisalmen Citymarketissa oli pullonpalautuskuitti- lahjoituksille palautuslaatikko. Kevätilo-keräys Valtakunnallinen Kevätilo-keräys toteutettiin Iisalmessa lauantaina K-Supermarket Torikulmalla sekä Prismalla perjantaina ja lauantaina Kerääjinä Torikulmalla olivat Marja Karjalainen ja Iiris Lukin. Prismalla kerääjinä olivat Mira Kärkkäinen ja Riitta Kauhanen sekä Anne Manninen ja Niina Rieppo. Lisäksi keräyslipasta pidettiin perhekahvilassa ja Kaisanetin myymälässä. Limuset MLL:n Iisalmen yhdistys oli tekemässä kasvomaalauksia lapsille Limusilla torstaina Maalaajina olivat Mira Kärkkäinen, Iiris Lukin, Riitta Kauhanen ja Alisa Kauhanen. MLL:n toimintaa esittelemässä ja kasvomaalauksen jonoa ohjaamassa oli Anne Vola. Joulumessut Yrittäjä naisten Joulumessut järjestettiin perinteiseen tapaan Olvihallilla sunnuntaina Yhdistyksellämme oli myynnissä vapaaehtoistemme valmistamia kakkuja, leivonnaisia, laatikoita ja lahjatavaraa sekä MLL:n tuotteita. Messuilla myymässä olivat Marika Lätti, Niina Rieppo, Maija Kahelin ja Anne Manninen. Muu varainhankinta Yhdistyksemme oli Fröbelin Palikat konsertissa lipunmyynnissä ja tarkistuksessa sekä lavavahteina Paikalla olivat Marja Karjalainen, Iiris Lukin, Mira Kärkkäinen, Anne Manninen ja Marika Lätti. Iisalmen Citymarketissa pidettiin välisenä aikana kaupan asiakkaille lapsiparkkia. Yhdistyksemme huolehtii lapsiparkista lauantaina Paikalla Iiris Lukin, Niina Rieppo, Anne Manninen ja Riitta Kauhanen.

11 Iisalmen yhdistys ry PERHEEN TALO-YHTEISTYÖ Paikalliset lastensuojelujärjestöt: Iisalmen Pelastakaa Lapset ry, Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry ovat tehneet pitkäjänteistä yhteistyötä yhteisen tavoitteen - YHDESSÄ LAPSEN PARHAAKSI- mukaisesti jo yli kymmenen vuoden ajan. Tehostaakseen tavoitteen saavuttamista järjestöt hakivat rahoitusta Perheen talo -yhteistyöhankkeelle Rahaautomaattiyhdistykseltä, joka on rahoittanut hanketta vuodesta 2004 lähtien. Vuodesta 2009 alkaen Perheen talo yhteistyö on saanut RAY:N kohdennettua Ak-toimintaavustusta. Lisäksi Perheen talo yhteistyö sai Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän myöntämää vuosiavustusta. Yhteistyön hallinnoijana on toiminut Mannerheimin Lastensuojeluliiton Iisalmen yhdistys ry. Perheen talo yhteistyön koordinaattorina on toiminut Sinikka Niskanen ja osaaikaisena ohjaajana Sirkku Nevalainen 2/2012 saakka. Ohjaaja Sirkku Nevalaisen äitiysloman sijaisena toimi sosiaalikasvattaja Anne Kuivalainen. RAY:n lisärahoitus Perheen talo-yhteistyölle mahdollisti sen, että ohjaajan paikka muuttui kokopäiväiseksi ja ohjaajan nimike muutettiin samalla toiminnanohjaajaksi. Tiivis kumppanuus kolmen suuren valtakunnallisen lastensuojelujärjestön paikallisyhdistysten sekä julkisen sektorin, oppilaitosten ja muiden yhteistyötahojen kanssa on ollut ainutlaatuista ja innovatiivisuudessaan merkittävää. Perheen talo yhteistyön ja yhdistysten yhteistyössä kehittämät vertaisryhmä-, tukihenkilö- ja avopalvelutoiminnat (yökylä- ja tapaamispaikkatoiminnat) sekä moniammatillinen Ylä-Savon mediakasvatustyöryhmä ja yhteistyö Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa ovat löytäneet oman paikkansa ehkäisevän lastensuojelun palveluprosesseisssa. Perheen talo -yhteistyöstä on kuluneelta vuodelta oma toimintakertomus. Siihen voi tutustua paremmin

SISÄLLYSLUETTELO. 4 HANKKEEN TOIMINTA-ALUE, PÄÄMÄÄRÄ JA TAVOITTEET 4.1 Toiminta-alue 4.2 Päämäärä 4.3 Tavoitteet 5 PROJEKTIN KOHDERYHMÄT

SISÄLLYSLUETTELO. 4 HANKKEEN TOIMINTA-ALUE, PÄÄMÄÄRÄ JA TAVOITTEET 4.1 Toiminta-alue 4.2 Päämäärä 4.3 Tavoitteet 5 PROJEKTIN KOHDERYHMÄT 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO 1.1 Perheen talo yhteistyöhankkeen tausta ja historia 1.2 Perheen talo yhteistyöhankkeen tarve 1.3 Yleistä Ylä-Savon seudusta 1.4 Perheen talo yhteistyöhankkeen kehityskaari

Lisätiedot

2010 Toimintakertomus

2010 Toimintakertomus 2010 Toimintakertomus 2 Sisällysluettelo Puheenjohtajan tervehdys...4 Toiminnanjohtajan tervehdys...5 1 LASTEN JA LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN JA ELINOLOJEN EDISTÄMINEN...6 1.1 Näkyvyys ja vaikuttaminen...6

Lisätiedot

1. Lasten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin ja elinolojen edistäminen s. 8 Lapsi- ja perhepoliittinen vaikuttaminen ja viestintä s. 8

1. Lasten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin ja elinolojen edistäminen s. 8 Lapsi- ja perhepoliittinen vaikuttaminen ja viestintä s. 8 Vuosikertomus 2014 Julkaisija: Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piiri ry Pyhäjärvenkatu 5 B 33200 Tampere p. (03) 254 5400 f. (03) 254 5419 etunimi.sukunimi@mll.fi hameenpiiri.mll.fi Teksti: MLL:n

Lisätiedot

Puheenjohtajan tervehdys... 4. Toiminnanjohtajan tervehdys... 5

Puheenjohtajan tervehdys... 4. Toiminnanjohtajan tervehdys... 5 TOIMINTAKERTOMUS 2011 2 Sisällysluettelo Puheenjohtajan tervehdys... 4 Toiminnanjohtajan tervehdys... 5 1 LASTEN JA LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN JA ELINOLOJEN EDISTÄMINEN... 6 1.1 Näkyvyys ja vaikuttaminen...

Lisätiedot

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 ADOPTIOPERHEET RY, TOIMINTAKERTOMUS ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 TOIMINTAVUOSI 2010 Yleistä Kulunut toimikausi oli yhdistyksen neljästoista. Yhdistyksen toiminnan vakiintuminen jatkui Raha-automaattiyhdistyksen

Lisätiedot

Mannerheimin Lastesuojeluliiton Lammin paikallisyhdistys ry.

Mannerheimin Lastesuojeluliiton Lammin paikallisyhdistys ry. Mannerheimin Lastesuojeluliiton Lammin paikallisyhdistys ry. Toimintakertomus vuodelta 2011 1. Yleistä Yhdistyksen toiminnan perustana ja keskeisinä päämäärinä olivat lapsen ja lapsuuden arvostus, suvaitsevaisuus,

Lisätiedot

SISÄLLYS 1. HALLINTO

SISÄLLYS 1. HALLINTO 1 SISÄLLYS 1. Hallinto 2 2. Kokoukset 2 3. Jäsenet 2 4. Työntekijät 3 5. Liedon MLL:n 86. vuosi 3 6. Toimintamuodot 4 6.1. Perhekahvila 4 6.2. Vauvakahvila 5 6.3. Puistotreffit 7 6.4. Lastenhoitopalvelut

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012

TOIMINTAKERTOMUS 2012 TOIMINTAKERTOMUS 2012 MLL Tampereen osasto ry:n toimintakertomus 2012 MLL Tampereen osasto toimii aktiivisesti yhdessä lasten, nuorten ja lapsiperheiden kanssa tukemalla arkea laadukkailla palveluilla.

Lisätiedot

1. HALLINTO TILINTARKASTAJAT. Koski Topi Alikirri Minna varalla: Sairanen Maija Rämö Tarja 2. KOKOUKSET

1. HALLINTO TILINTARKASTAJAT. Koski Topi Alikirri Minna varalla: Sairanen Maija Rämö Tarja 2. KOKOUKSET SISÄLLYS 1. Hallinto 2 2. Kokoukset 2 3. Jäsenet 2 4. Työntekijät 3 5. Toimintamuodot 3 5.1. Perhekahvila 3 5.2. Vauvakahvila 4 5.3. Puistotreffit 6 5.4. Lastenhoitopalvelut 7 5.5. Työryhmä Lapanen 7 6.

Lisätiedot

Vuosikertomus 2012 SUVAITSEVAISUUS LUOTTAMUS LUOVUUS YHTEISTYÖ AVOIMUUS

Vuosikertomus 2012 SUVAITSEVAISUUS LUOTTAMUS LUOVUUS YHTEISTYÖ AVOIMUUS Vuosikertomus 2012 SUVAITSEVAISUUS AVOIMUUS LUOTTAMUS LUOVUUS YHTEISTYÖ PÄÄMÄÄRÄMME Voimia vanhemmille, mahdollisuuksia lapsille ARVOMME Suvaitsevaisuus, avoimuus, luottamus, luovuus, yhteistyö Pienperheyhdistys

Lisätiedot

PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS 2012

PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS 2012 TOIMINTAKERTOMUS 2012 2 Sisällysluettelo PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS 2012... 4 TOIMINNANJOHTAJAN TERVEHDYS... 5 1 LASTEN JA LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN JA ELINOLOJEN EDISTÄMINEN... 6 1.1 Näkyvyys ja vaikuttaminen...

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry HYVÄT TUULET RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Lauhatuuli Myöhätuuli Hiekkaharjuntie 13 A Lammaslammentie 17 A 01300 Vantaa 01710 Vantaa 09-8734386

Lisätiedot

28.4.2012 TOIMINTAKERTOMUS 2011

28.4.2012 TOIMINTAKERTOMUS 2011 TOIMINTAKERTOMUS 2011 Adoptioperheet ry on adoptiolasten vanhempien, adoptiota harkitsevien ja adoptioprosessissa mukana olevien yhdistys, joka pyrkii toiminnallaan tukemaan adoptioprosessin eri vaiheissa

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014

Toimintakertomus 2014 Toimintakertomus 2014 JOENSUUNSEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY OMAISOIVA -JOENSUUNSEUTU Hallituksen esitys 20.3.2015 Kevätkokouksen vahvistus 16.4.2015 O, Sisältö YLEISTÄ... 3 TOIMISTO... 3 TOIMINTA...

Lisätiedot

Jyväskylän seudun Perhe -hanke 1.7.2005 30.10.2007

Jyväskylän seudun Perhe -hanke 1.7.2005 30.10.2007 Jyväskylän seudun Perhe -hanke 1.7.2005 30.10.2007 Perhepalveluverkostoja, varhaista tukea ja kumppanuutta 15.9.2006 Projektipäällikkö Jaana Kemppainen 2 SISÄLTÖ 1. JOHDANTO...3 2. HANKKEEN PÄÄMÄÄRÄ JA

Lisätiedot

Julkaisija Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry Perhetalo Heideken Sepänkatu 3, 20700 Turku p. (02) 273 6000

Julkaisija Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry Perhetalo Heideken Sepänkatu 3, 20700 Turku p. (02) 273 6000 Vuosikertomus 2014 Julkaisija Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry Perhetalo Heideken Sepänkatu 3, 20700 Turku p. (02) 273 6000 info.varsinais-suomi@mll.fi varsinaissuomenpiiri.mll.fi

Lisätiedot

Sophie 3/2010. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piirin lehti 24.9.2010

Sophie 3/2010. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piirin lehti 24.9.2010 Sophie 3/2010 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piirin lehti 24.9.2010 MLL:N HÄMEEN PIIRI RY Piiritoimisto Pyhäjärvenkatu 5 B, 33200 TAMPERE (Klingendahl, 2. kerros) P. (03) 254 5400 (keskus) F.

Lisätiedot

Toimintakertomus 2013

Toimintakertomus 2013 Toimintakertomus 2013 Tampereen Napapiiri ry Tampereen Napapiiri ry TOIMINTAKERTOMUS 1 (6) Toimintavuosi 2013 Sääntöjen mukaan Tampereen Napapiiri ry edistää pirkanmaalaisten perheiden yhteistoimintaa

Lisätiedot

ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009

ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009 ADOPTIOPERHEET RY, TOIMINTAKERTOMUS ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009 Yleistä Kulunut toimikausi oli yhdistyksen kolmastoista. Yhdistyksen toiminnan vakiintuminen jatkui Raha-automaattiyhdistyksen

Lisätiedot

Sisältö. Puheenjohtajan tervehdys... 3. Toiminnanjohtajan tervehdys... 4 1 LASTEN JA LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN JA ELINOLOJEN EDISTÄMINEN...

Sisältö. Puheenjohtajan tervehdys... 3. Toiminnanjohtajan tervehdys... 4 1 LASTEN JA LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN JA ELINOLOJEN EDISTÄMINEN... TOIMINTAKERTOMUS 2013 Sisältö Puheenjohtajan tervehdys... 3 Toiminnanjohtajan tervehdys... 4 1 LASTEN JA LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN JA ELINOLOJEN EDISTÄMINEN... 5 2 KANSALAISTOIMINNAN TUKI... 6 3 LAPSI-

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2006 SISÄLLYS

Toimintakertomus vuodelta 2006 SISÄLLYS Toimintakertomus vuodelta 2006 SISÄLLYS LYHYESTI...2 YHDISTYSTOIMINTA...3 Vuosikokous...3 Yhdistyksen toimintatilat...3 TALOUS...3 Toiminnan rahoitus...3 Materiaalin ja välineiden myynti ja vuokraus...4

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodesta 2008

Toimintakertomus vuodesta 2008 Toimintakertomus vuodesta 2008 SISÄLLYS Yhteenveto...1 Toiminta...2 Imetystukitoiminta...2 Imetystukipuhelin...2 Vapaaehtoisten jaksaminen ja tapaamiset...3 Koulutus...3 Muu vapaaehtoistoiminta...3 Imetyksen

Lisätiedot

Toimintavuosi 2014. Tampereen Napapiiri ry TOIMINTAKERTOMUS 1 (7) Hyväksytty vuosikokouksessa 5.3.2015

Toimintavuosi 2014. Tampereen Napapiiri ry TOIMINTAKERTOMUS 1 (7) Hyväksytty vuosikokouksessa 5.3.2015 Tampereen Napapiiri ry TOIMINTAKERTOMUS 1 (7) Toimintavuosi 2014 Sääntöjen mukaan Tampereen Napapiiri ry edistää pirkanmaalaisten perheiden yhteistoimintaa sekä edistää lapsiperheiden ja lasta odottavien

Lisätiedot

Vuosikertomus 2013. Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, 20700 Turku. www.vslapset.fi

Vuosikertomus 2013. Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, 20700 Turku. www.vslapset.fi Vuosikertomus 2013 Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, 20700 Turku. www.vslapset.fi 2 VUOSIKERTOMUS 2013 Sisältö 1. KATSAUS VUOTEEN 2013... 3 2. JÄRJESTÖ YHTEISTYÖ- JA ASIANTUNTIJAJÄRJESTÖNÄ... 3 2.1 Toiminnan

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS VUODELLE 2011

VUOSIKERTOMUS VUODELLE 2011 VUOSIKERTOMUS VUODELLE 2011 Hyväksytty vuosikokouksessa 24.3.2012 Sisältö VUOSI 2011 TIIVIISTI... 2 TOIMINTA... 3 Vertaistukitoiminta... 3 Neuvonta... 3 Jäsen- ja kuntoutustoiminta... 4 VAIKUTTAMINEN,

Lisätiedot

Adoptioperheet ry:n. Vuosikertomus

Adoptioperheet ry:n. Vuosikertomus Adoptioperheet ry:n Vuosikertomus 2013 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 3 TOIMINTA 4 Vapaaehtois- ja vertaistoiminta 4 Rekrytointi, perehdytys ja koulutus 5 Työnohjaus ja tuki 6 Tapahtumat 7 Paikallistoiminta

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS. Liisa Lehto-Ääri

TOIMINTAKERTOMUS. Liisa Lehto-Ääri TOIMINTAKERTOMUS 2011 Liisa Lehto-Ääri 1 SISÄLLYS 1. Hallinto 2 2. Kokoukset 2 3. Jäsenet 2 4. Työntekijät 3 5. Puheenjohtajan tervehdys Miksi teemme vapaaehtoistyötä? 3 6. Toimintamuodot 4 6.1. Perhekahvila

Lisätiedot

Vuosikertomus 2012. Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, 20700 Turku. www.vslapset.fi

Vuosikertomus 2012. Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, 20700 Turku. www.vslapset.fi Vuosikertomus 2012 Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, 20700 Turku. www.vslapset.fi 2 VUOSIKERTOMUS 2012 SISÄLTÖ KATSAUS VUOTEEN 2012 3 TOIMINTA-AJATUS JA ARVOT 4 TOIMINTAYMPÄRISTÖ 5 LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINNIN

Lisätiedot

Vuosikertomus 2014 1

Vuosikertomus 2014 1 Vuosikertomus 2014 1 2 Sisältö Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry 5 Puheenjohtajan puheenvuoro 6 Toiminnanjohtajan katsaus 7 Hallinto 8 Edunvalvonta ja järjestötoiminta 10 Tukitoiminta 15 Palvelutoiminta

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014

Toimintakertomus 2014 Toimintakertomus 2014 Imetyksen tuki ry:n perustehtävä on yksilöllisen imetyksen tukeminen tarjoamalla laadukasta vertaistukea ja edistämällä imetysmyönteisiä asenteita yhteiskunnassa. Yhdistyksen visio

Lisätiedot