Tieturin ITIL Expert Smart Track koulutusohjelma sis. tablettitietokone (ios/ Windows/Android)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tieturin ITIL Expert Smart Track koulutusohjelma sis. tablettitietokone (ios/ Windows/Android)"

Transkriptio

1 Tieturin ITIL Expert Smart Track koulutusohjelma sis. tablettitietokone (ios/ Windows/Android) Tämän ainutlaatuisen ohjelman avulla saavutat arvostetun ITIL Expert-sertifikaatin joustavasti, edullisesti ja systemaattisesti. Koulutusohjelma muodostuu noin kerran kuussa pidettävistä suomenkielisistä lähiopetuspäivistä ja lähipäivien välillä suoritettavista englanninkielisistä verkkokurssimoduleista. Koulutusohjelma sisältää kaikki ITIL Expert Lifecycle modulit (Service Operation, Service Transition, Service Design, Service Strategy ja Continual Service Improvement) sekä viimeisenä pakollisen Managing Across the Lifecycle-modulin. Koulutusohjelman suorittaneille myönnetään ITIL Expert-sertifikaatti. Koulutusohjelman ennakkovaatimuksena on ITIL V3 Foundation tai ITIL V3 Foundation Bridge-sertifikaatti. Lähiopetus Lähikoulutus pidetään suomeksi Tieturin tiloissa Ruoholahdessa. Jokainen moduli alkaa yhden päivän lähiopetuksella, jonka aikana käydään lävitse modulin tärkeimmät osat ja moduliin liittyviä harjoituksia. Verkkokoulutus Verkkokurssimodulit ovat englanninkielisiä. Verkkokurssin voit suorittaa haluamassasi tahdissa kuitenkin viimeistään vuoden sisällä koulutsohjelman aloittamisesta. Suositeltu tapa on suorittaa verkkomoduli noin kuukauden sisällä kyseisestä lähiopetuspäivästä. Verkkomodulin minimituntimäärä on 21 tuntia, eli noin 5 h viikossa, kun etenet suositusaikataulussa. Sertifiointitestit Jokaisen modulin päätteeksi suoritetaan kyseisen modulin sertifiointitesti. Testi on vapaaehtoinen, mutta ITIL Expert-sertifikaatin saaminen edellyttää kaikkien modulitestien suorittamista. Testit voit suorittaa haluamassasi järjestyksessä Tieturin tiloissa yleisinä testipäivinä tai esimerkiksi omalla työpaikallasi. Managing Across the Lifecycle-testiin voit kuitenkin osallistua vasta, kun olet suorittanut muut testit onnistuneesti. Kunkin testin hinta on 285 (testit eivät sisälly koulutusohjelman hintaan). Testit ovat monivalintatestejä ja kukin testi kestää 120 minuuttia. Koulutusohjelman osallistujat saavat jokaisesta modulista käyttöönsä runsaasti esimerkkikysymyksiä.

2 Moduleiden suoritusaikataulu ja -järjestys Lähipäivä 1, Service Strategy. klo Itseopiskelua 21 h (minimi) seuraavan Lähipäivä 2, Continual Service Improvement, klo Itseopiskelua 21 h (minimi) seuraavan kuukauden aikana. Sertifiointitesti jakson lopussa tai erikseen sovittavana aikana. Lähipäivä 3, Service Operation, klo Itseopiskelu 21 h (minimi) seuraavan Lähipäivä 4, Service Transition, klo Itseopiskelu 21 h (minimi) seuraavan Lähipäivä 5, Service Design, klo Itseopiskelu 21 h (minimi) seuraavan Lähipäivä 6, Managing Across the Lifecycle (MALC), kl Itseopiskelu 30 h (minimi) seuraavan kuukauden aikana. Sertifiointitesti jakson lopussa tai erikseen sovittavana aikana. Huom! Voit aloittaa ohjelman jo Service Design-osiolla, jolloin sinun kohdallasi lähipäivä jää pois. Koulutusohjelman hinta ja sisältö Hinta Koulutuskortteja voi käyttää, veloitus on 14 päivää. Koulutusohjelman hintaan sisältyy: - lähiopetuspäivät Tieturilla - verkkokurssimoduleiden käyttöoikeus vuoden ajan ohjelman aloittamisesta - jokaiselle modulille kaksi harjoitustestiä vastauksineen ja selityksineen - kirjalliset materiaalit, Study Guides, online-harjoituksia - runsaasti oheismateriaalia: Process ranking sheet, Process assessment sheet, Stakeholder maps, CAB operation guidelines, OLA example, RFC form, Risk Assessment template, Measuring ITIL ebook, jne, yhteensä 1000 sivua hyödyllistä lisämateriaalia, malleja, taulukoita ym - Kurssilla ei jaeta paperimuodossa materiaalia, vaan jokainen osanottaja saa omakseen tablettitietokoneen, johon on ladattu etukäteen kurssimateriaalit. Itseopiskeluvideot ovat netissä. Hintaan ei sisälly: - Testit. Testien hinta on 285 /testi, ja ne laskutetaan erikseen - ITIL-ydinkirjat (Service Strategy, Service Design, Service Transition, Service Operation, Continual Service Improvement). Kirjojen hankkiminen etukäteen on suositeltavaa. Kirjoja voi hankkia nettikirjakaupoista (esim Amazon) tai itsmf Finlandin kautta,

3 Ilmoittautuminen: kyseisen kurssin kohdalla tai viesti FAQ: Q: Kurssilla jaetaan tablettitietokone. Voinko valita mallin itse? A: Kannatamme valinnan vapautta, emmekä ole sitoutuneet mihinkään käyttöjärjestelmään tai valmistajaan. Voit valita seuraavista malleista itsellesi sopivimman: Apple ipad retina, 9,7, 16GB, WiFi Microsoft Surface, RT, MB, WiFi + Touch Cover näppäimistö Samsung Galaxy Tab 3, 10.1, 16GB WiFi + Book Cover suojakotelo Q: Paljonko Expert-ohjelmaan sisältyy itseopiskelua? A: Minimimäärä on 21h per moduli (viimeinen moduli 30h), eli noin 5-6 h per viikko, jos jakson suorittaa kuukaudessa. Tuntimäärään sisältyy opetuvideot, harjoitukset ja harjoitustestit. On kuitenkin suositeltavaa varata lisäksi aikaa testiin valmistautumiseen ja oheismateriaalin lukemiseen. Q: Voiko verkkokurssin käydä missä ja koska vain? A: Kyllä. Kotoa, työpaikalta, hotellista. Tarvitset vain nettiyhteyden. Kaikki lisämateriaalit, kuten Study Guidet, ym ovat ladattavissa, joten voit tulostaa ne tai tallentaa koneellesi ja lukea ilman verkkoyhteyttäkin. Opetusvideot tarvitsevat aina verkkoyhteyden. Jokainen moduli muodostuu useasta oppitunnista ja jokaiselle oppitunnille on ladattavissa oma sivuinen Study Guide. Oppitunnin jälkeen on Online Quiz, joka varmistaa oppimisen. Oppitunnin voi käydä lävitse kuinka monta kertaa tahansa. Q: Minkälaisen tietokoneen tarvitsen kurssia varten? A: Minimivaatimus Windows XP tai Mac, 256 MB muistia, 500Mhz prosessori, ääniominaisuudet (kaiutin tai kuulokkeet), Flash Player, Acrobat Reader, 1MB nettiyhteys. Useimmat uudenaikaiset pöytäkoneet ja kannettavat soveltuvat. Q: Onko tämä virallisesti akkreditoitu koulutusohjelma? A: Kyllä. Jokainen moduli on käynyt lävitse virallisen akkreditointimenettelyn ja yksittäisestä modulista saatava todistus oikeuttaa osallistumaan kyseisen modulin sertifiointitestiin. Q: Olen jo suorittanut yhden tai useamman Intermediate Lifecycle-modulin. Voinko kuitata jonkun tentin sillä, vai joudunko käymään koko ohjelman? A: Suoritettu moduli kelpaa sellaisenaan, eikä sitä tarvitse uusia, eikä sinun tarvitse osallistua sitä koskevaan lähipäivään. Saat aiemmin suorittamastasi modulista 490 hyvityksen koulutusohjelman hinnasta. Suorittamisella tarkoitetaan hyväksyttyä sertifiointitestiä.

4 Q: Olen jo suorittanut yhden tai useamman Intermediate Capability-modulin. Voinko sillä korvata jonkun tentin, vai joudunko käymään koko ohjelman? A: Voit korvata. Sertifiointisäännöissä on kuvattu sallittuja Capability / Lifecyclemoduliyhdistelmiä. Jos olet esimerkiksi jo suorittanut Release, Control and Validationmodulin, voit korvata sillä Service Transition-modulin. Ota yhteyttä Ben Kallandiin (ben.kalland@tieturi.fi) tai Jari Kassliniin (jari.kasslin@tieturi.fi) varmistaaksesi modulien yhteensopivuuden. Saat aiemmin suorittamastasi modulista 490 hyvityksen koulutusohjelman hinnasta. Suorittamisella tarkoitetaan hyväksyttyä sertifiointitestiä. Q: Haluaisin osallistua vain yhteen tai kahteen moduliin, en koko putkeen. Onko se mahdollista? A: Se on mahdollista, mutta koulutusohjelman toteutuminen riippuu siitä kuinka moni osallistuja suorittaa koko ohjelman. Kun ohjelma toteutuu, yksittäisiin moduleihin voidaan ottaa lisäosallistujia. Yhden modulin hinta on 1 550, sisältäen lähipäivät, materiaalit ja verkkokurssin. Yksittäinen moduli ei sisällä tablettitietokonetta. Q: Miten testit hoidetaan? A: Joko Tieturin tiloissa Helsingissä tai Tampereella yleisinä testipäivinä tai netin kautta esimerkiksi kotoa tai omalta työpaikaltasi. Silloin tarvitsen tietokoneen jossa on kamera, mikrofoni ja nettiyhteys. Q:Yksi lähipäivistä osuu ajankohtaan, joka minulle ei sovi. Haluaisin kuitenkin suorittaa kyseisen modulin. Miten menetellä? A: Ota yhteyttä Ben Kallandiin tai Jari Kassliniin. Voit kenties osallistua seuraavaan vastaavaan lähipäivään tai voit suorittaa sen itseopiskeluna. Emme suosittele, että jättäisit pois useampaa kuin yhtä tai kahta lähipäivää. Q:Voiko testin uusia, jos epäonnistun? Voinko kuitenkin jatkaa ohjelmaa? A: Voit uusia testin. Voit osallistua seuraavalle lähipäivälle ja seuraavaan testiinkin, vaikka edellinen testi olisi suorittamatta. Ainoastaan viimeinen moduli, Managing Across the Lifecycle, edellyttää, että edelliset testit on suoritettu. Expert-sertifikaatin saaminen edellyttää kaikkien viiden Lifecycle-testin ja Managing Across the Lifecycle-testin suorittamista Q: Minulla on ITIL V2 Foundation sertifiointi. Voinko osallistua Expert-ohjelmaan? A: Koulutusohjelma edellyttää Versio 3-tasoista sertifikaattia. Vuoden 2011 alusta alkaen sertifikaattia ei voi enää päivittää, vaan sinun on suoritettava V3 sertifiointi kokonaan uudestaan. Jos sinulla on V2-sertifikaatti ja ilmoittaudut Expert-koulutusohjelmaan, voit osallistua V3 Foundation-kurssille maksutta, maksat vain sertifiointimaksun. Voit aloittaa Expert-koulutusohjelman heti, mutta testeihin voit osallistua vasta kun V3 Foundation sertifikaatti on suoritettu.

5 Q: Mitä modulit sisältävät? A: Service Operation Tämä moduli käsittelee palvelutuotannon prosesseja ja funktioita, esimerkiksi häiriönhallintaa ja palvelupisteen (service deskin) toimintaa, prosessien käyttöönottoa ja kriittisiä menestystekijöitä. Modulin tavoitteena on oppia miten koordinoidaan ja hallitaan palvelutuotantoa siten, että sovittuja palvelutasoja voidaan ylläpitää kustannustehokkaasti. Service Design Tämä moduli käsittelee palveluiden suunnittelua - miten palvelusuunnittelua mitataan ja hallitaan, minkälaisia organisatoorisia ja teknisiä haasteita palvelutuotannossa voi olla, miten palvelusuunnitteluprosessit toimivat yhdessä muiden palvelunhallintaprosessien kanssa, mitä rooleja ja vastuita palvelusuunnittelussa on. Modulin tavoitteena on oppia miten koordinoidaan ja hallitaan uusien palvelujen suunnittelua siten, että palvelut ovat teknisesti, kustannus- ja riskinäkökulmasta sekä asiakkaan arvo-näkökulmasta optimaalisia. Service Transition Tämä moduli käsittelee transitiovaihetta, johon kuuluu konfiguraationhallinta, muutoksenhallinta, asennus ja testaus. Modulin tavoitteena on oppia miten koordinoidaan ja hallitaan käyttöönottovaihetta ja siihen kuuluvat organisaation muutokseen, kommunikointiin, analyysiin, implementointitavan valintaan liittyviä aktiviteetteja. Service Strategy Tämä moduli käsittelee strategiavaihetta miten määritellään palveluita ja markkinasegmenttejä, miten tehdään strateginen arviointi ja miten hallitaan kysyntää. Moduliin kuuluu myös taloushallinta ja portfolion hallinta. Modulin tavoitteena on oppia miten koordinoidaan ja hallitaan palvelustrategian laatimista ja ymmärtää siihen liittyviä kriittisiä menestystekijöitä ja riskejä. Continual Service Improvement Tämä moduli käsittelee laatujohtamista, johon sisältyy tekniikoita ja metodeja palveluiden laadun kehittämiseen ja mittaamiseen ja miten organisoidutaan ja kehitetään prosesseja laadun kehittämiseksi. Modulin tavoitteen on oppia miten koordinoidaan ja hallitaan palvelun mittaamista ja laadunparannusta. Kuvaukset ja kurssiohjelma löytyvät myös Tieturin sivuilta hakusanalla itil.

6 .

Adobe Digital Editions -ohjeet

Adobe Digital Editions -ohjeet Adobe Digital Editions -ohjeet Adobe Digital Editions on Adoben e-kirjojen lukemiseen tarkoitettu kevyt erillinen lukuohjelma, joka on ollut käytössä Adobe Reader -ohjelman 8-versiosta alkaen. Ohjelman

Lisätiedot

Johdanto. Olet rekisteröitynyt cined.eu -esitysalustalle ja käyttäjätilisi onaktivoitu.

Johdanto. Olet rekisteröitynyt cined.eu -esitysalustalle ja käyttäjätilisi onaktivoitu. CinEd-käyttöopas Johdanto Olet rekisteröitynyt cined.eu -esitysalustalle ja käyttäjätilisi onaktivoitu. Tämän käyttäjätilin avulla voit katsoa ja ladata elokuvia, jotka ovat saatavilla kotimaassasi ja

Lisätiedot

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2017

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2017 Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Kurssiohjelma Syksy 2017 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Kursseista

Lisätiedot

Linuxissa uusi elämä 1

Linuxissa uusi elämä 1 17.06.19 Linuxissa uusi elämä 1 Linux on hyvä vaihtoehto Windowsille Uusiin tai vanhempiin tietokoneisiin Miksi käyttäisin Linuxia Tekniikan Maailman Linux vinkki Siirtyisinkö Linuxiin? 17.06.19 Linuxissa

Lisätiedot

Tabletit opetuskäytössä - työpaja

Tabletit opetuskäytössä - työpaja Tabletit opetuskäytössä - työpaja Maakunnallinen lukioveso 27.10.2012 Markus Maunula, FM Centria ammattikorkeakoulu Mitä ovat tabletit? Tabletit opetuksessa Kolme ekosysteemia Sovellukset Sisältö ipad

Lisätiedot

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2016

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2016 Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Kurssiohjelma Syksy 2016 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Kursseista

Lisätiedot

Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server.

Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server. PIKA-ALOITUSOPAS Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server. Fiscal Media Manager -ohjelmalla tehdään kalenteri,

Lisätiedot

Adobe Connect eli AC on tietokoneella käytettävä verkkokokous- ja -koulutusjärjestelmä.

Adobe Connect eli AC on tietokoneella käytettävä verkkokokous- ja -koulutusjärjestelmä. OSALLISTUJAN OHJEET Adobe Connect 9 -verkkokokoukseen 1 Adobe Connect eli AC on tietokoneella käytettävä verkkokokous- ja -koulutusjärjestelmä. Laitteistovaatimukset AC:n käyttö vaatii melko uuden tietokoneen,

Lisätiedot

Online-kurssien pikaopas Adobe Connect -yhteyden käyttämiseen

Online-kurssien pikaopas Adobe Connect -yhteyden käyttämiseen Online-kurssien pikaopas Adobe Connect -yhteyden käyttämiseen Laitteisto ja ohjelmat Sovelton Online-kurssit käyttävät alustanaan Adobe Connect -ympäristöä. Asiakasohjelmaksi riittää pelkkä www-selain

Lisätiedot

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Pika-asennusopas

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Pika-asennusopas Xerox Device Agent, XDA-Lite Pika-asennusopas XDA-Liten esittely XDA-Lite on ohjelmisto, jolla kerätään laitetietoja ja sen päätehtävänä on lähettää automaattisia mittarilukemia laskutuksen tarkkuuden

Lisätiedot

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Ohjelma Tammi-maaliskuu 2016 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Asiakaskoulutuksista

Lisätiedot

Q Hinnasto. iphone huoltohinnasto alv. 24%

Q Hinnasto. iphone huoltohinnasto alv. 24% Q2-2019 Hinnasto iphone huoltohinnasto alv. 24% iphone 5 / 5S / 5C Laitteen vaihto korvaavaan laitteeseen 299,00 iphone SE Laitteen vaihto korvaavaan laitteeseen 349,00 iphone 6 Laitteen vaihto korvaavaan

Lisätiedot

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Esimerkkejä opintopoluista aineopinnot syksyllä 2014 tai keväällä 2015 aloittaneille. Aineopinnot 35 op koostuvat: A 1. Yhteiset sisältöopinnot

Lisätiedot

TU-C3010 Projektien suunnittelu ja ohjaus (5 op.)

TU-C3010 Projektien suunnittelu ja ohjaus (5 op.) TU-C3010 Projektien (5 op.) Kevät 2018 Kurssin tavoitteet ja sisältö Kurssin tavoitteena on opettaa opiskelijoille projektiliiketoiminnan, erityisesti projektinhallinnan käsitteet, toimintatavat ja menetelmät.

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Ohjelma Huhti-toukokuu 2016 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Asiakaskoulutuksista

Lisätiedot

Q Hinnasto. iphone huoltohinnasto alv. 24% alv. 0%

Q Hinnasto. iphone huoltohinnasto alv. 24% alv. 0% Q1-2019 Hinnasto iphone huoltohinnasto alv. 24% alv. 0% iphone 5 / 5S / 5C iphone SE Laitteen vaihto korvaavaan laitteeseen 349,00 281,45 iphone 6 Laitteen vaihto korvaavaan laitteeseen 349,00 281,45 iphone

Lisätiedot

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto Windows 10:n asennus, päivitysten tarkistus ja Abitti-asetukset Kytke tietokone verkkovirtaan ennen koneen käynnistämistä! Windows 10 Home käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Microsoft-teollisuussertifikaatit Metropolian testauskeskuksessa

Microsoft-teollisuussertifikaatit Metropolian testauskeskuksessa Cisco Networking Academy Metropolia Ammattikorkeakoululla ja sen edeltäjällä (Helsingin ammattikorkeakoulu) on vuodesta 1997 (ensimmäisenä Suomessa) toiminut Cisco Networking Academy. Metropolian kurssit

Lisätiedot

Pyhä ITIL - mikä toimii ja mikä ei. Aale Roos www.pohjoisviitta.fi @aalem

Pyhä ITIL - mikä toimii ja mikä ei. Aale Roos www.pohjoisviitta.fi @aalem Pyhä ITIL - mikä toimii ja mikä ei Aale Roos www.pohjoisviitta.fi @aalem ITILIN lyhyt historia 1980 luku brittiläinen julkishallinto sisäinen => mainframe => luokkayhteiskunta => byrokratia => ei asiakkuuksia

Lisätiedot

PromePro Professional

PromePro Professional PromePro Professional Opinto-opas 2012 20.9.2011 KOULUTUSOHJELMAN TAVOITTEET JA SISÄLTÖ... 2 KOHDERYHMÄ JA KOKEMUSVAATIMUKSET... 3 PROJEKTITYÖ... 4 SUORITUSVAATIMUKSET JA TODISTUS... 4 TOTEUTTAMISEHDOT...

Lisätiedot

Oppimisympäristön ominaisuudet

Oppimisympäristön ominaisuudet Oppimisympäristön ominaisuudet Skholen oppimisympäristö Skholessa voit opiskella tietokoneella, mobiililaitteella tai tabletilla Kaksikielinen käyttöliittymä suomeksi ja englanniksi Kirjautuminen osoitteista

Lisätiedot

YO-info Sotungin lukio ja etälukio

YO-info Sotungin lukio ja etälukio YO-info Sotungin lukio ja etälukio TI 22.1.2019 Opinto-ohjaaja Elina Korkea-aho Osallistumisoikeus yo-tutkintoon - Osallistumisoikeus kevään ylioppilaskokeisiin edellyttää, että tutkintoaineesta on saatu

Lisätiedot

VERKKOLUOKAN TEKNISET ONGELMAT

VERKKOLUOKAN TEKNISET ONGELMAT VERKKOLUOKAN TEKNISET ONGELMAT INFO, https://genfibeta.weebly.com/info.html (genfibeta.weebly.com/ muuttuu myöhemmin gen.fi/-osoitteeksi) VERKKOLUOKKA, https://genfibeta.weebly.com/info-v.html Verkkoluokan

Lisätiedot

Ongelmatilanteita verkkokokousympäristössä (BigBlueButton) Mediamaisteri Group PL 82 (Sumeliuksenkatu 18 B) FI-33101 TAMPERE www.mediamaisteri.

Ongelmatilanteita verkkokokousympäristössä (BigBlueButton) Mediamaisteri Group PL 82 (Sumeliuksenkatu 18 B) FI-33101 TAMPERE www.mediamaisteri. Ongelmatilanteita verkkokokousympäristössä (BigBlueButton) Mediamaisteri Group PL 82 (Sumeliuksenkatu 18 B) FI-33101 TAMPERE www.mediamaisteri.com Mediamaisteri Group 2011 Ongelmat ja niiden ennaltaehkäisy

Lisätiedot

ITIL. Perustason tentti. Esimerkkitentti A, versio 5.1. Monivalinta. Ohjeet

ITIL. Perustason tentti. Esimerkkitentti A, versio 5.1. Monivalinta. Ohjeet ITIL Perustason tentti Esimerkkitentti A, versio 5.1 Monivalinta Ohjeet 1. Vastaa kaikkiin 40 kysymykseen. 2. Kaikki vastaukset on merkittävä oheiseen vastaustaulukkoon. 3. Vastausaikaa on 60 minuuttia.

Lisätiedot

Jouko Nielsen. Ubuntu Linux

Jouko Nielsen. Ubuntu Linux Jouko Nielsen Ubuntu Linux 19.4.2017 SISÄLLYS 1 UBUNTU... 3 2 LUETTELO VERSIOISTA... 4 3 OMINAISUUDET... 4 4 ASENNUS... 5 5 UBUNTU SERVER... 9 LÄHTEET... 10 3 1 UBUNTU Ubuntu on debian pohjainen Linux

Lisätiedot

LIIKENNELUPA- KURSSIT 2006-2007. Yhteisölupa Kotimaanluvasta yhteisöluvaksi Liikennetraktorilupa

LIIKENNELUPA- KURSSIT 2006-2007. Yhteisölupa Kotimaanluvasta yhteisöluvaksi Liikennetraktorilupa LIIKENNELUPA- KURSSIT 2006-2007 Yhteisölupa Kotimaanluvasta yhteisöluvaksi Liikennetraktorilupa YHTEISÖLUPA Ammattimaisen tavaraliikenteen harjoittaminen lukeutuu luvanvaraisiin elinkeinoaloihin. Koti-

Lisätiedot

DIGILEHTI KUULUU KAIKILLE!

DIGILEHTI KUULUU KAIKILLE! DIGILEHTI KUULUU KAIKILLE! Sisällysluettelo Mikä on digilehti?... 4 Mitä tarvitset?... 6 Miten luot käyttäjätunnuksen?.. 8 Miten käytät digilehteä?... 10 Digilehden ominaisuudet eri laitteissa... 12 Toiminnot

Lisätiedot

Joustavasti verkossa ERIVERIA.FI

Joustavasti verkossa ERIVERIA.FI Joustavasti verkossa Opiskelijan info verkko-opiskelusta 1. eriveria, mikä se on? 2. Mitä on verkko-opiskelu? 3. Miksi verkko-opiskelua? 4. Mistä opinnot löytyvät? 5. Mitä opintoja? 6. Miten verkossa opiskellaan?

Lisätiedot

BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Sovellus

BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Sovellus BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Sovellus BEYOND Touch -SOVELLUS Jotta saisit kaiken irti BEYOND: Two Souls -pelikokemuksesta, suosittelemme pelaamaan peliä langattomalla DUALSHOCK 3-ohjaimella. Jos kuitenkin

Lisätiedot

Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.1.2 SP1

Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.1.2 SP1 Toukokuu 2012 1 (14) Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.1.2 SP1 Asennusohje Toukokuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo 1. Vaatimukset palvelimelle... 3 1.1..NET Framework 4.0... 3 1.2. Palvelimen Internet

Lisätiedot

Kerttulin lukion kurssien valintaopas 2014-2015

Kerttulin lukion kurssien valintaopas 2014-2015 1 Kerttulin lukion kurssien valintaopas 2014-2015 Kurssien suoritusaikasuositus: A (äidinkieli) 3 vuoden syksy 1,2,3 4,5,6,7,8*,9* 8*,9* 3 vuoden kevät 1,2,3 4,5,6,7 6,7,8,9 4 vuoden syksy 1,2,3 4,5,6,7

Lisätiedot

ISEB/ISTQB FOUNDATION CERTIFICATE IN SOFTWARE TESTING III

ISEB/ISTQB FOUNDATION CERTIFICATE IN SOFTWARE TESTING III KOULUTUSTIEDOTE 1(5) ISEB/ISTQB FOUNDATION CERTIFICATE IN SOFTWARE TESTING III Kuvaus ja tavoite ISEB/ISTQB Foundation Certificate in Software Testing -sertifikaattiin valmentava koulutus (2,5 pv) ja sertifikaattikoe

Lisätiedot

Online karttapäivitys

Online karttapäivitys Online karttapäivitys Online karttapäivitystä koskevia yleisiät tietoja Karttatietoja päivitetään jatkuvasti, koska ne vanhenevat. Multimediajärjestelmässä päivittämisen voi tehdä seuraavilla tavoilla:

Lisätiedot

päiväys tekijä tarkastaja hyväksyjä Muutoshistoria Julkunen (Marja Julkunen)

päiväys tekijä tarkastaja hyväksyjä Muutoshistoria Julkunen (Marja Julkunen) Valtiokonttori Kieku-toimiala Ohje Mikko 18.4.2016 Kieku-tietojärjestelmä Työasemavaatimukset 1 (5) Asiakirjan muutoshistoria versio päiväys tekijä tarkastaja hyväksyjä Muutoshistoria 1.5 12.2.2014 Mikko

Lisätiedot

TRUST USB VIDEO EDITOR

TRUST USB VIDEO EDITOR TRUST USB VIDEO EDITOR Pika-asennusohje SF Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust USB Video Editor -tuotteen käyttäjille. Tuotteen asentamisessa tarvitaan jonkin verran kokemusta

Lisätiedot

WoodForce-palvelun minimilaitevaatimukset ja referenssilaitteet

WoodForce-palvelun minimilaitevaatimukset ja referenssilaitteet WoodForce-palvelun minimilaitevaatimukset ja referenssilaitteet Päiväys: 7.10.2016 Versio: 1.5 SISÄLTÖ 1. JOHDANTO... 3 1.1 Termit... 3 2. MINIMILAITEVAATIMUKSET KORJUUN PC-SOVELLUKSELLE JA TIEDONSIIRROLLE...

Lisätiedot

DIGILEHTI KUULUU KAIKILLE!

DIGILEHTI KUULUU KAIKILLE! DIGILEHTI KUULUU KAIKILLE! Sisällysluettelo Mikä on digilehti?... 4 Mitä tarvitset?... 6 Miten luot käyttäjätunnuksen?... 8 Miten käytät digilehteä?... 10 Digilehden ominaisuudet eri laitteissa... 12 Toiminnot

Lisätiedot

LÖYTÖTAVARAHUUTOKAUPPA

LÖYTÖTAVARAHUUTOKAUPPA LÖYTÖTAVARAHUUTOKAUPPA 1.10.2019 M1 Silmälaseja Pussillinen. M2 Sekalaista tavaraa Laukullinen. M3 Vaatteita ja kenkiä Säkillinen. M4 Leluja Laukullinen. M5 Niskatyynyjä Säkillinen. M6 Sekalaista tavaraa

Lisätiedot

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle 3.2.2015 Esa Väistö Sisällysluettelo 2 (8) Office2013 ProPlus asennus opiskelijoille ja opettajille... 3 Asennus Windows työasemaan... 3 Asennus

Lisätiedot

2 Konekieli, aliohjelmat, keskeytykset

2 Konekieli, aliohjelmat, keskeytykset ITK145 Käyttöjärjestelmät, kesä 2005 Tenttitärppejä Tässä on lueteltu suurin piirtein kaikki vuosina 2003-2005 kurssin tenteissä kysytyt kysymykset, ja mukana on myös muutama uusi. Jokaisessa kysymyksessä

Lisätiedot

ENTER ry N Ziessler 12/2016

ENTER ry N Ziessler 12/2016 Yhteenveto: Opastusaiheet marraskuussa 2016 Opastusaiheiden seuranta toteutettiin marraskuussa 2016. Kyselyyn vastasi yhteensä 49 opastajaa, jotka raportoivat yhteensä 223 opastusksesta. Suurin osa opastuksista

Lisätiedot

Tablet-tietokoneen ja älypuhelimen peruskäyttö. 4.11.2014 Jorma Flinkman

Tablet-tietokoneen ja älypuhelimen peruskäyttö. 4.11.2014 Jorma Flinkman Tablet-tietokoneen ja älypuhelimen peruskäyttö 4.11.2014 Jorma Flinkman Wikipedia.fi 2 Mikä ihmeen tabletti? Taulutietokone (tai paneelitietokone tai tabletti engl. tablet personal computer eli tablet

Lisätiedot

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Link SCM Simple Communication Module Asennusohje. Danfoss Heating Solutions

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Link SCM Simple Communication Module Asennusohje. Danfoss Heating Solutions MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Simple Communication Module Asennusohje Danfoss Heating Solutions Sisällysluettelo Johdanto.... 29 Asennus.... 29 Kiinnitys.... 29 Johdotus... 30 Laitteen lisääminen.... 30

Lisätiedot

Joustavasti verkossa ERIVERIA.FI

Joustavasti verkossa ERIVERIA.FI Joustavasti verkossa Opiskelijan info verkko-opiskelusta 1. eriveria, mikä se on? 2. Mitä on verkko-opiskelu? 3. Miksi verkko-opiskelua? 4. Mitä opintoja? 5. Miten aloitan verkko-opiskelun? 6. Miten verkossa

Lisätiedot

JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE

JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE TEKNINEN OHJE OSAAJAPLUS- JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OsaajaPlus -järjestelmä on luotu siten, että sen käyttöön tarvittavat ohjelmat ovat maksutta ladattavissa internetistä.

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET INTERNET-ASENNUS. Navita Yritysmalli. YHTEYSTIEDOT Visma Solutions Oy Mannerheiminkatu 5 53900 LAPPEENRANTA Puh.

ASENNUSOHJEET INTERNET-ASENNUS. Navita Yritysmalli. YHTEYSTIEDOT Visma Solutions Oy Mannerheiminkatu 5 53900 LAPPEENRANTA Puh. 1/5 ASENNUSOHJEET INTERNET-ASENNUS Navita Yritysmalli YHTEYSTIEDOT Visma Solutions Oy Mannerheiminkatu 5 53900 LAPPEENRANTA Puh. 010 7564 986 Käyttöönotto Matti Sihvo Koulutus Jan-Markus Viikari LAITEVAATIMUKSET

Lisätiedot

Q Hinnasto. iphone huoltohinnasto alv. 24% alv. 0%

Q Hinnasto. iphone huoltohinnasto alv. 24% alv. 0% Q4-2018 Hinnasto iphone huoltohinnasto alv. 24% alv. 0% iphone 5 / 5S / 5C iphone SE iphone 6 iphone 6 Plus Laitteen vaihto korvaavaan laitteeseen 399,00 321,77 iphone 6S iphone 6S Plus Laitteen vaihto

Lisätiedot

ipad:n päivitys versioon ios 7 Porin kaupungin luottamushenkilöt

ipad:n päivitys versioon ios 7 Porin kaupungin luottamushenkilöt ipad:n päivitys versioon ios 7 Porin kaupungin luottamushenkilöt Sivu 1 / 8 Mikä versio ipadissani on? Alkusyksyllä 2013 jaetuissa kaupungin luottamushenkilöiden ipadeissa käyttöjärjestelmän versio on

Lisätiedot

Tietokoneen, tabletin ja älypuhelimien hankinta. Seniorit nettiin syksy 2019 Raimo Anttila, Jukka Hanhinen, Tuulikki Paturi

Tietokoneen, tabletin ja älypuhelimien hankinta. Seniorit nettiin syksy 2019 Raimo Anttila, Jukka Hanhinen, Tuulikki Paturi Tietokoneen, tabletin ja älypuhelimien hankinta Seniorit nettiin syksy 2019 Raimo Anttila, Jukka Hanhinen, Tuulikki Paturi Mistä tänään puhutaan? Älypuhelimet Tietokoneet Tabletit VALINTA LÄHTEE TARPEESTA

Lisätiedot

SUOJAA YRITYKSESI AINA JA KAIKKIALLA. F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas

SUOJAA YRITYKSESI AINA JA KAIKKIALLA. F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas SUOJAA YRITYKSESI AINA JA KAIKKIALLA F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas SISÄLLYS 1 KIRJAUTUMINEN SOVELLUSKAUPPAAN... 3 2 LAITTEIDEN SUOJAAMINEN... 4 3 IPHONE JA IPAD-LAITTEIDEN APN-VARMENNE... 6 4 MOBIILITIETOTURVAN

Lisätiedot

SYKSY 2018 Viikko nro 38 MA TI KE TO PE 21.9.

SYKSY 2018 Viikko nro 38 MA TI KE TO PE 21.9. ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT LUKUJÄRJESTYS 2019 Opintojaksojen tarkat aika- ja paikkatiedot löydät Korpista, jonne myös mahdolliset muutokset päivitetään. Opintojaksoille

Lisätiedot

(Core) & (Test Manager). Sertifikaattikoe klo

(Core) & (Test Manager). Sertifikaattikoe klo KOULUTUSTIEDOTE 1(6) ISTQB ADVANCED TEST MANAGER Kuvaus ja tavoite ISTQB Advanced level -sertifikaattiin valmentava koulutus (5 pv) ja sertifikaattikoe (3 h 45 min). Koulutus sisältää kahden päivän Core-osuuden

Lisätiedot

1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus)

1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus) 1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus) Olette pomosi kanssa tarkastaneet asiakkaan tekemän ja sinun korjaaman suunnitelman ja tehneet oman versionsa siitä. Noudata siis tätä tekemäänne uutta

Lisätiedot

Tervetuloa kursseillemme! Kursseista tietoa myös verkkosivulla lastukirjastot.fi/ajankohtaista

Tervetuloa kursseillemme! Kursseista tietoa myös verkkosivulla lastukirjastot.fi/ajankohtaista Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Kurssiohjelma Loka-joulukuu 2015 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa

Lisätiedot

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä Maaliskuu/kesäkuu 2019 Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Kilpailutyyppien rinnalle erillinen testaamiseen perustuva merkkijärjestelmä. Kaikille

Lisätiedot

sivu 1 SURFCAM V5 JÄRJESTELMÄN VAATIMUKSET

sivu 1 SURFCAM V5 JÄRJESTELMÄN VAATIMUKSET sivu 1 Minimi: Käyttöjärjestelmä: Windows XP Service Pack 3 Prosessori: Duo Core II tai nopeampi Muisti: 2 GB RAM Kovalevytila: 1 GB vapaana DVD asema Näytönohjain: 512 MB näyttömuistia. DirectX 9.0c tai

Lisätiedot

Mathcad 15 asennus. 29.10.12 (rev.4)

Mathcad 15 asennus. 29.10.12 (rev.4) 29.10.12 (rev.4) Mathcad 15 asennus Tässä ohjeessa neuvotaan lähinnä version 15.010 asennus, mutta myös muiden versioiden valintoja selostetaan. Kaikkia Mathcad-versiot asennetaan samalta medialta, ainoastaan

Lisätiedot

MILESTONE ADVANCED CERTIFICATION OHJELMA 2013

MILESTONE ADVANCED CERTIFICATION OHJELMA 2013 Kurssikuvaus Tämä kolmipäiväinen koulutus antaa osanottajille tarvittavan tietotaidon Milestone XProtect Enterprise ja XProtect Corporate alustojen asentamiseen, konfigurointiin ja käyttöön. Koulutus sisältää

Lisätiedot

HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus)

HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus) HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus) Microsoft Windows Vista Business Microsoft Winodows 7 Professional Upgrade

Lisätiedot

OSALLISTUJAN OHJEET Adobe Connect -verkkokokoukseen

OSALLISTUJAN OHJEET Adobe Connect -verkkokokoukseen 1 OSALLISTUJAN OHJEET Adobe Connect -verkkokokoukseen Adobe Connect eli AC on tietokoneella käytettävä verkkokokous- ja -koulutusjärjestelmä. Verkkokokoukseen osallistujien kannattaa käyttää puhumiseen

Lisätiedot

Avoimen yliopiston kauppatieteellisten opintojen alkuinfo 17.8.2015 klo 17.00 Töölön kampus

Avoimen yliopiston kauppatieteellisten opintojen alkuinfo 17.8.2015 klo 17.00 Töölön kampus Avoimen yliopiston kauppatieteellisten opintojen alkuinfo 17.8.2015 klo 17.00 Töölön kampus Kauppatieteellinen ala Väylä - Erillisvalinta Kauppakorkeakoulun kandidaattiohjelmaan - Hakijoille, joilla ei

Lisätiedot

Ohje. Aloituspäivän keskeisiä teemoja ovat tutustuminen opiskeluryhmään, opiskelun verkkotyökalujen käyttö sekä tutustuminen opintojen sisältöön.

Ohje. Aloituspäivän keskeisiä teemoja ovat tutustuminen opiskeluryhmään, opiskelun verkkotyökalujen käyttö sekä tutustuminen opintojen sisältöön. Ohje Arvoisa it-tradenomiopiskelija Vielä kerran onneksi olkoon! Olet tullut valituksi suorittamaan tradenomitutkintoa Laureaan. Opinnot alkavat maanantaina 15. tammikuuta 2018 klo 08:30-16.00 (Laurea

Lisätiedot

JOTKUT IHMISET ONNISTUVAT ELÄMÄSSÄÄN, KOSKA KOHTALO ON NIIN MÄÄRÄNNYT; MUTTA USEIMMAT IHMISET ONNISTUVAT, KOSKA HE OVAT ITSE NIIN PÄÄTTÄNEET.

JOTKUT IHMISET ONNISTUVAT ELÄMÄSSÄÄN, KOSKA KOHTALO ON NIIN MÄÄRÄNNYT; MUTTA USEIMMAT IHMISET ONNISTUVAT, KOSKA HE OVAT ITSE NIIN PÄÄTTÄNEET. JOTKUT IHMISET ONNISTUVAT ELÄMÄSSÄÄN, KOSKA KOHTALO ON NIIN MÄÄRÄNNYT; MUTTA USEIMMAT IHMISET ONNISTUVAT, KOSKA HE OVAT ITSE NIIN PÄÄTTÄNEET. JOTKUT IHMISET ONNISTUVAT (DIGITAALISISSA)YLIOPPILASKOKEIS

Lisätiedot

Tablettitietokoneen ostossa huomioitavia seikkoja. Tuulikki Paturi 28.1.2016

Tablettitietokoneen ostossa huomioitavia seikkoja. Tuulikki Paturi 28.1.2016 Tablettitietokoneen ostossa huomioitavia seikkoja Tuulikki Paturi 28.1.2016 Henkilökohtaiset tietokonelaitteet Älypuhelin mukaan Tabletti Mukaan ja kotiin Läppäri kotiin 2 Mikä on tabletti? Yleiskäyttöinen

Lisätiedot

SAMSUNG COMMUNICATION TOOLKIT. IT S TABTIME! Nauti mukavista vapaahetkistä Galaxy Tab S2:n kanssa.

SAMSUNG COMMUNICATION TOOLKIT. IT S TABTIME! Nauti mukavista vapaahetkistä Galaxy Tab S2:n kanssa. SAMSUNG COMMUNICATION TOOLKIT SM-T810 / SM-T815 / SM-T710 SM-G388FDSANEE / SM-T715 IT S TABTIME! Nauti mukavista vapaahetkistä Galaxy Tab S2:n kanssa. 2 IT'S TABTIME! NAUTI MUKAVISTA VAPAAHETKISTÄ GALAXY

Lisätiedot

Miten kurssit tehdään Eirassa?

Miten kurssit tehdään Eirassa? Miten kurssit tehdään Eirassa? Peruskoulussa sinun pitää olla tunneilla, tehdä kurssiin kuuluvat tehtävät ja osallistua loppukokeisiin. Verkkokurssit (suomen kielen kirjoituskurssi s2kki2v ja s2klu2v)

Lisätiedot

Kieku-tietojärjestelmä Työasemavaatimukset sla-

Kieku-tietojärjestelmä Työasemavaatimukset sla- Kieku-tietojärjestelmä Työasemavaatimukset -sla- Kieku-tietojärjestelmä 2 (7) Asiakirjan muutoshistoria Versio päiväys tekijä tarkastaja hyväksyjä Muutos 1.0 -sla- Viety dokumentti Palkeiden pohjaan ja

Lisätiedot

Copyright RGF Data. Puhelin / Älypuhelin / Tabletti / Kannettava tietokone / Pöytä-lattiatietokone

Copyright RGF Data. Puhelin / Älypuhelin / Tabletti / Kannettava tietokone / Pöytä-lattiatietokone Puhelin / Älypuhelin / Tabletti / Kannettava tietokone / Pöytä-lattiatietokone Käyttötarkoitus uutiset, keskustelut, kirjoitus, videot Käyttötavat vain kotipöydällä, nojatuolissa Käyttöpaikat koti, työpaikka,

Lisätiedot

Langattoman kotiverkon mahdollisuudet

Langattoman kotiverkon mahdollisuudet Langattoman kotiverkon mahdollisuudet Tietoisku 5.4.2016 mikko.kaariainen@opisto.hel.fi Lataa tietoiskun materiaali netistä, kirjoita osoite selaimen osoitelokeroon: opi.opisto.hel.fi/mikko Tietoverkot

Lisätiedot

4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä)

4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä) KILPAILUN JÄRJESTÄMISEN OHJEISTUS 1. Kilpailupaikka 2. Kilpailusta tiedottaminen 3. Tuomareiden ja toimihenkilöiden varaaminen 4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua

Lisätiedot

LÖYTÖTAVARAHUUTOKAUPPA 3.2.2015

LÖYTÖTAVARAHUUTOKAUPPA 3.2.2015 LÖYTÖTAVARAHUUTOKAUPPA 3.2.2015 M1 Vaatteita ja kenkiä Säkillinen; hyväkuntoisia, myös uusia M2 Vaatteita ja kenkiä Säkillinen; hyväkuntoisia, myös uusia M3 Leluja Laukullinen M4 Vaatteita ja kenkiä Säkillinen;

Lisätiedot

Windowsin kehitysvaiheet CT50A2602 Käyttöjärjestelmät

Windowsin kehitysvaiheet CT50A2602 Käyttöjärjestelmät Windowsin kehitysvaiheet CT50A2602 Käyttöjärjestelmät Oskar Paakkarinen 0398391 Outi Tikkala 103126 Petri Keronen 0398320 Tero Thil 0398443 Topi Ranta 0398401 Riikka Pitkälä 0383089 Windows= Microsoftin

Lisätiedot

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Asennuksessa on kaksi vaihetta. Ensin asennetaan ohjelma tietokoneelle (vaiheet 1-3). Sen jälkeen asennetaan lisenssi (vaiheet 4-12). 1. Aseta Mathcad 14 CD-levy

Lisätiedot

Liittyminen Sovelton Online-tapahtumaan Microsoft Lync Web App -selainlaajennuksella (Windows, MAC ja ipad)

Liittyminen Sovelton Online-tapahtumaan Microsoft Lync Web App -selainlaajennuksella (Windows, MAC ja ipad) Lync WebApp -ohje 1 (13) Liittyminen Sovelton Online-tapahtumaan Microsoft Lync Web App -selainlaajennuksella (Windows, MAC ja ipad) Huom. Kaikki käyttöjärjestelmät ja selainohjelmat eivät ole tuettuja.

Lisätiedot

Operatiiviset päivät Ohjeita luennoitsijoille AV-tekniikasta

Operatiiviset päivät Ohjeita luennoitsijoille AV-tekniikasta Operatiiviset päivät 15.-17.11.2017 Ohjeita luennoitsijoille AV-tekniikasta 1. Luentosalin AV-tekniikka ja esityksen valmistelu Helsingin Messukeskuksen luentotilojen varustukseen kuuluu verkkoliittymä

Lisätiedot

Voimistelu liikuttaa!

Voimistelu liikuttaa! Materiaalit löytyvät osoitteesta https://voimistelu.kuvat.fi/kuvat/ salasana: rv2018 Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä Tarkennus aikataulutukseen 14.8.2019. Merkkien suoritukset (pronssi, hopea ja

Lisätiedot

Miten voin selvittää säästömahdollisuuteni ja pääsen hyötymään niistä?

Miten voin selvittää säästömahdollisuuteni ja pääsen hyötymään niistä? Se edullisempi tietokanta Miten voin selvittää säästömahdollisuuteni ja pääsen hyötymään niistä? Rasmus Johansson rasmus.johansson@microsoft.com Ratkaisumyyntipäällikkö (Sovellusalusta) Microsoft Oy Miten

Lisätiedot

Painikkeet ja toiminnot

Painikkeet ja toiminnot Pikaopas Painikkeet ja toiminnot 1. Etukamera 2. Äänenvoimakkuuden + -painike 3. Äänenvoimakkuuden - -painike 4. Takakamera 5. Kuulokeliitäntä 6. SIM-korttipaikka 7. Virta- ja lukituspainike 8. Virtaliitäntä

Lisätiedot

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä Maaliskuu 2019 Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Kilpailutyyppien rinnalle erillinen testaamiseen perustuva merkkijärjestelmä. Kaikille voimistelulajeille

Lisätiedot

Googlen palvelut synkronoinnin apuna. Kampin palvelukeskus Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo

Googlen palvelut synkronoinnin apuna. Kampin palvelukeskus Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo Googlen palvelut synkronoinnin apuna Kampin palvelukeskus 31.01.2018 Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo Google-tili Jos käytät Gmail-sähköpostia niin sinulla on Google-tili (nn.nn@gmail.com)

Lisätiedot

Mika Seitsonen Executive Consultant Marika Kotola Customer Executive

Mika Seitsonen Executive Consultant Marika Kotola Customer Executive Mika Seitsonen Executive Consultant mika.seitsonen@sovelto.fi 050 595 9718 Marika Kotola Customer Executive marika.kotola@sovelto.fi 0400 737 753 TEEMAT Roolipohjaisuuden taustat ja uuden sertifiointiohjelman

Lisätiedot

Mirva Verkko-opetuksen koordinaattori, VirtuaaliAMK yhteyshenkilö. 4/2/12 Copyright VirtuaaliAMK

Mirva Verkko-opetuksen koordinaattori, VirtuaaliAMK yhteyshenkilö. 4/2/12 Copyright VirtuaaliAMK Mirva Pilli-Sihvola@kyamk.fi Verkko-opetuksen koordinaattori, VirtuaaliAMK yhteyshenkilö 1 Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulu, VirtuaaliAMK, on ammattikorkeakoulujen (29) muodostama yhteistyöverkosto.

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 5: Microsoft Virtual PC asennus ja hallinta

TEHTÄVÄ 5: Microsoft Virtual PC asennus ja hallinta TEHTÄVÄ 5: Microsoft Virtual PC asennus ja hallinta Windows 7 Enterprise Windows XP Pro Microsoft Virtual PC Windows XP Pro * * Tietokone, jossa on jo asennettuna Windows XP Pro Tomi Stolpe Turun AKK 5.11.2009

Lisätiedot

C-AJOLUPAKORTTIKURSSI TEIVON RAVIRADALLA 11.4-21.5.2007. järjestäjänä Hämeen hevosjalostusliitto ry

C-AJOLUPAKORTTIKURSSI TEIVON RAVIRADALLA 11.4-21.5.2007. järjestäjänä Hämeen hevosjalostusliitto ry C-AJOLUPAKORTTIKURSSI TEIVON RAVIRADALLA 11.4-21.5.2007 järjestäjänä Hämeen hevosjalostusliitto ry KURSSIOHJELMA HUOM! Ohjelma saattaa kurssin edetessä hieman muuttua. Keskiviikko 11.4. klo 18.00 ravintolakatsomon

Lisätiedot

Tentissä ratkaistaan neljä ohjelmointitehtävää Javalla. Tehdään sähköisesti mikroluokan Windows-koneilla.

Tentissä ratkaistaan neljä ohjelmointitehtävää Javalla. Tehdään sähköisesti mikroluokan Windows-koneilla. Tentti Tentti Tentissä ratkaistaan neljä ohjelmointitehtävää Javalla. Tehdään sähköisesti mikroluokan Windows-koneilla. Omia koneita ei saa käyttää. Sähköisessä tentissä on paperitentin tapaan osaamisen

Lisätiedot

Kurssitusten tarve kipuaa

Kurssitusten tarve kipuaa Kurssitusten tarve kipuaa 9.11.2000 08:02 Muinoin tietotekniikkakurssilla opeteltiin ohjelmat läpikotaisin. Nyt niistä opetellaan vain työssä tarvittavat toiminnot. Niissäkin on työntekijälle tekemistä,

Lisätiedot

OPPIMISSOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET

OPPIMISSOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET OPPIMISSOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET Käyttöohjeen sisältö Tästä käyttöohjeesta löydät seuraavat ohjeet ja tiedot: Salasanan luominen Sovelluksen lataaminen ja kirjautuminen Profiilikuvan asettaminen Muumi-hahmon

Lisätiedot

Ammatillinen perus- ja jatkokoulutus koostuu seuraavista koulutuskokonaisuuksista:

Ammatillinen perus- ja jatkokoulutus koostuu seuraavista koulutuskokonaisuuksista: Koulutusesite 2016 Provita Oy on luontaistuotealan tutkimus-, tiedotus- ja koulutuskeskus Provita Oy tarjoaa tietoa ja taitoa fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin sekä terveiden elämäntapojen edistämiseksi

Lisätiedot

Tentissä ratkaistaan neljä ohjelmointitehtävää Javalla. Tehdään sähköisesti mikroluokan Windows-koneilla.

Tentissä ratkaistaan neljä ohjelmointitehtävää Javalla. Tehdään sähköisesti mikroluokan Windows-koneilla. Tentti Tentti Tentissä ratkaistaan neljä ohjelmointitehtävää Javalla. Tehdään sähköisesti mikroluokan Windows-koneilla. Omia koneita ei saa käyttää. Sähköisessä tentissä on paperitentin tapaan osaamisen

Lisätiedot

(Acerin) Windows 8 tabletti henkilöstön työkäytössä Koonnut Hanna Frilander, Mobiilit ohjaajat hanke 9.1.2014

(Acerin) Windows 8 tabletti henkilöstön työkäytössä Koonnut Hanna Frilander, Mobiilit ohjaajat hanke 9.1.2014 (Acerin) Windows 8 tabletti henkilöstön työkäytössä Koonnut Hanna Frilander, Mobiilit ohjaajat hanke 9.1.2014 Tähän dokumenttiin on koottu kokemuksia Acer Iconia W511 NT.L0NED.001 tabletin käytöstä henkilöstön

Lisätiedot

PÄIVITÄ TIETOKONEESI

PÄIVITÄ TIETOKONEESI PÄIVITÄ TIETOKONEESI SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi PÄIVITÄ TIETOKONEESI 2(16) Sisällys 1. Mihin päivityksiä tarvitaan?... 3 1.1. Windowsin

Lisätiedot

OSALLISTUJAN OHJEET Adobe Connect -verkkokokoukseen

OSALLISTUJAN OHJEET Adobe Connect -verkkokokoukseen 1 OSALLISTUJAN OHJEET Adobe Connect -verkkokokoukseen Adobe Connect eli AC on tietokoneella käytettävä verkkokokous- ja -koulutusjärjestelmä. Laitteistovaatimukset löytyvät dokumentin lopusta. Ennen kokoukseen

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

ITIL KÄYTÄNNÖSSÄ JA HÄIRIÖN- JA ONGELMANHAL- LINTA FIKTIIVISESSÄ YRITYKSESSÄ

ITIL KÄYTÄNNÖSSÄ JA HÄIRIÖN- JA ONGELMANHAL- LINTA FIKTIIVISESSÄ YRITYKSESSÄ ITIL KÄYTÄNNÖSSÄ JA HÄIRIÖN- JA ONGELMANHAL- LINTA FIKTIIVISESSÄ YRITYKSESSÄ Miettinen Mikael Opinnäytetyö Tietojenkäsittely ja tietoliikenne (ICT) Tietojenkäsittelyn koulutus Tradenomi (AMK) 2018 Opinnäytetyön

Lisätiedot

Pedacode Pikaopas. Java-kehitysympäristön pystyttäminen

Pedacode Pikaopas. Java-kehitysympäristön pystyttäminen Pedacode Pikaopas Java-kehitysympäristön pystyttäminen Pikaoppaan sisältö Pikaoppaassa kuvataan, miten Windowstyöasemalle asennetaan Java-ohjelmoinnissa tarvittavat työkalut, minkälaisia konfigurointeja

Lisätiedot

LÖYTÖTAVARAHUUTOKAUPPA 4.11.2014

LÖYTÖTAVARAHUUTOKAUPPA 4.11.2014 LÖYTÖTAVARAHUUTOKAUPPA 4.11.2014 M1 Sekalaista tavaraa Laukullinen; myös uusia M2 Vaatteita ja kenkiä Säkillinen, hyväkuntoisia; myös uusia M3 Aurinkolaseja 45 kpl M4 Vaatteita ja kenkiä Säkillinen, hyväkuntoisia;

Lisätiedot

PM Club Jyväskylä. IPMA C tason projektipäällikkövalmennus & IPMA Level C sertifiointi. 25.11.2016 PM Club Jyväskylä joxi.kaaja@pry.

PM Club Jyväskylä. IPMA C tason projektipäällikkövalmennus & IPMA Level C sertifiointi. 25.11.2016 PM Club Jyväskylä joxi.kaaja@pry. PM Club Jyväskylä IPMA C tason projektipäällikkövalmennus & IPMA Level C sertifiointi 25.11.2016 PM Club Jyväskylä joxi.kaaja@pry.fi 2015 Projektiyhdistys ry PM Club Jyväskylä / IPMA C erikoispaketti,

Lisätiedot