Maakunnan kehittämisraha

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Maakunnan kehittämisraha"

Transkriptio

1 Maakunnan kehittämisraha Hankkeen aloitus Ohjeita hankkeen toteuttajalle Pohjois-Karjalan maakuntaliitto jakaa vuosittain valtioneuvoston myöntämää maakunnan kehittämisrahaa hakemusten perusteella erilaisiin hankkeisiin. Avustusten käyttöä valvovat Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, työ- ja elinkeinoministeriö ja valtiontalouden tarkastusvirasto. Maakuntaliitossa on laadittu hankkeiden toteuttajia varten oheiset ohjeet, joiden tarkoituksena on vastata useimpiin esille tuleviin kysymyksiin. Mikäli toteuttajalle tulee esiin muita hankkeeseen liittyviä kysymyksiä tai asioita niin pyydämme ystävällisesti kääntymään sivulla viisi mainittujen henkilöiden puoleen. Päätöksen saajan on toimitettava päätös välittömästi tiedoksi kaikille hankkeen osapuolille. Hankkeen vastuullinen toteuttaja on velvollinen välittömästi ilmoittamaan hankkeen mahdollisista muutoksista Pohjois-Karjalan maakuntaliitolle. Mikäli hankkeen toteuttajan rinnalla on muita avustuksen saajia, tulee laatia vastuunjakosopimus. Sopimuksessa määritellään avustuksen todelliset saajat ja rahoitusosuudet. Vastuunjakosopimus on jokaisen avustuksen saajan ja hankkeen todellisen toteuttajan allekirjoitettava ja toimitettava Pohjois-Karjalan maakuntaliitolle. Vastuunjakosopimus on edellytys maksatuksille. Mikäli hanke ei toteudu sille asetetussa määräajassa, voidaan hankkeelle myöntää erityisistä syistä jatkoaikaa. Kirjallinen hakemus jatkoajasta on toimitettava Pohjois-Karjalan maakuntaliitolle ennen hankkeen toteutusajan päättymistä. Liite 1: Malli vastuunjakosopimuksesta Hankkeen aloituspalaveri Ohjausryhmä Pohjois-Karjalan maakuntaliitolla on käytössä menettelytapa, jonka mukaan myönteisen hankepäätöksen jälkeen käydään hankkeen aloituspalaveri. Alle euron hankkeissa toteuttaja arvioi itse aloituspalaverin tarpeellisuuden. Aloituspalaverissa käydään läpi mm. hankkeen toteutukseen ja taloudenhoitoon liittyviä käytännön järjestelyjä. Toteuttajatahon edustajina neuvottelussa ovat mm. hankkeen vetäjä(t) ja kirjanpitäjä. Hankkeen toteuttajan on varattava neuvotteluaika hankkeen yhteyshenkilöltä tai hallinto- ja talousjohtaja Jari Aholta puh , jari.aho(at)pohjois-karjala.fi. Hankkeelle on perustettava ohjausryhmä. Ensimmäinen ohjausryhmän kokous on pidettävä heti hankkeen käynnistyessä. Ohjausryhmä käsittelee hankkeen raportit ja toteutuneet kustannukset ja esittää ne hyväksyttäviksi Pohjois-Karjalan maakuntaliitolle. 1 (5)

2 Hankkeen toteuttaminen Hankinnat Maksatus Alle euron hankkeissa rahoittaja arvioi ohjausryhmän tarpeellisuuden. Liite 2: Ohjeita hankkeen ohjausryhmälle Hankkeen toteutuksen pohjana on rahoituspäätöksen mukainen hankesuunnitelma. Päätöksessä hyväksyttyä, menolajeihin perustuvaa kustannusarviota on tarvittaessa mahdollista muuttaa hankkeen aikana. Tarkistus voidaan tehdä, jos kokonaiskustannusarvio säilyy ennallaan ja jos tarkistus ei aiheuta oleellista muutosta hankkeen tavoitteisiin ja sisältöön. Kaikista muutoksista on sovittava etukäteen Pohjois-Karjalan maakuntaliiton kanssa Hankkeen kustannusten kohtuullisuuden varmistamiseksi hankintojen kilpailuttaminen on välttämätöntä. Hankkeessa ostettavat tai vuokrattavat tavarat ja palvelut on kilpailutettava ensisijaisesti toteuttajan omien hankintaohjeiden tai liitteessä 3 olevien ohjeiden mukaan. Kilpailuttamatta tehdyt hankinnat voidaan jättää joko kokonaan tai osittain hyväksymättä tukikelpoisiksi menoiksi. Kilpailutus koskee kaikkia julkisia organisaatioita. Yksityisiä yrityksiä ja organisaatioita kilpailutus koskee silloin, kun julkisyhteisöjen myöntämä tuki hankinnalle on yli 50 %. Julkista tukea on maakunnan kehittämisrahan lisäksi esim. kuntien myöntämä hankeavustus. Kilpailuttamista koskevat asiakirjat on säilytettävä ja pyydettäessä toimitettava maksatushakemusten yhteydessä Pohjois-Karjalan maakuntaliitolle. Juridinen vastuu kilpailutuksesta on hankkeen toteuttajalla, mutta myös ohjausryhmässä on hyvä käsitellä hankinnat ja niiden kilpailuttaminen. Liite 3: Ohjeita hankintojen kilpailuttamisesta Avustus maksetaan hankkeen ohjausryhmän esityksen ja maksatushakemuksen perusteella. Maksatusta voidaan hakea esim. puolivuosittain toteutuneiden kustannusten perusteella. Avustusten maksamista on haettava Pohjois-Karjalan maakuntaliitolta maksatushakemuksella viimeistään neljän (4) kuukauden kuluessa hankkeen toteutusajan päättymisestä. Myöhästyneen maksatushakemuksen perusteella ei tukea voida maksaa. Maksatushakemuksen liitteet mainittu liitteessä 4. Viimeinen avustuserä maksetaan vasta, kun loppuraportti on toimitettu ja hyväksytty. Maksatuksen edellytyksenä on myös se, että avustuksen saaja on toimittanut määräajassa hankkeen viimeisimmän seurantalomakkeen Pohjois-Karjalan maakuntaliitolle. Liite 4: Maksatuksen hakemisen ohjeet Liite 5: Tukikelpoiset kustannukset Liite 6: Maksatusyhteenvetotaulukko 2 (5)

3 Raportointi Kirjanpito Tiedotus Valvonta Maksatushakemuksen yhteydessä tuen saajan on aina toimitettava Pohjois-Karjalan maakuntaliitolle väliraportti hankkeen etenemisestä ja selvitys hankkeesta syntyneistä kustannuksista. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto lähettää esitäytetyn seurantalomakkeen hankkeille rahoituspäätöksen yhteydessä (ota riittävä määrä kopioita). Lomake on palautettava tammi- ja elokuun loppuun mennessä (raportointikaudet ja ). Hankkeen päättyessä seurantalomake tulee toimittaa viimeisen maksatushakemuksen mukana. Hankkeesta on laadittava loppuraportti, jossa kuvataan tehty kehittämistyö ja saavutetut tulokset. Loppuraportti on toimitettava Pohjois-Karjalan maakuntaliitolle maksatushakemuksen yhteydessä viimeistään neljän (4) kuukauden kuluessa hankkeen toteutusajan päättymisestä. Loppuraportti on edellytys viimeisen avustuserän maksamiselle. Ennen viimeistä maksatusta on tuen saajan annettava Pohjois-Karjalan maakuntaliitolle selvitys siitä miten, ja millä resursseilla tuen avulla alkuunsaatua toimintaa on tarkoitus jatkaa. Liite 7: Raportointiohjeet Hankkeesta on pidettävä erillistä kirjanpitoa kirjanpitolain mukaan. Hankkeen kirjanpito on pidettävä omalla tilillään tai kustannuspaikallaan siten, että kustannukset voidaan helposti todentaa. Hankkeen toteuttamiseen liittyvät tositteet on säilytettävä niin, että niitä voidaan vaikeuksitta valvoa. Kaikki asiakirjat on dokumentoitava siten, että niiden liittyminen kyseiseen hankkeeseen on selvää. Avustuksen saajan tulee säilyttää hankkeeseen liittyvä aineisto ja tositteet kirjanpitolain mukaisesti. Kirjanpitokirjat ja käyttöaikaa koskevin merkinnöin varustettu tililuettelo on säilytettävä vähintään 10 vuotta tilikauden päättymisestä ja tositteet ym. aineisto on säilytettävä vähintään kuusi vuotta tilivuoden päättymisestä (katso tarkemmat ohjeet kirjanpitolaista). Tiedotus tekee hankkeet tutuiksi suurelle yleisölle ja edistää yhteistyötä. Tiedotuksen tarkoituksena on kertoa hankkeen tuloksista, levittää hyviä käytäntöjä ja lisätä hanketoiminnan avoimuutta ja näkyvyyttä. Hankkeesta tiedotettaessa on hyvä tuoda esille rahoittaja ja käyttää Pohjois-Karjalan maakuntaliiton logoa esimerkiksi julkaisuissa ja painotuotteissa. Pohjois-Karjalan maakuntaliiton tunnukset löytyvät osoitteesta (tietopalvelu, logot). Avustusten käyttöä valvovat Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, työ- ja elinkeinoministeriö ja valtiontalouden tarkastusvirasto. 3 (5)

4 Edellä mainittujen viranomaisten edustajilla on oikeus suorittaa valtionavustuslain (688/2001) 16 mukaisesti hankkeeseen liittyviä tarkastuksia. Viranomainen voi päätöksellään valtuuttaa toisen viranomaisen tai ulkopuolisen tilintarkastajan suorittamaan tarkastuksen. Valvontaa varten tuen saaja on velvollinen esittämään kaiken tiliaineiston, asiakirjat ja selvitykset sekä tarpeellisen muun aineiston ja muutoinkin avustamaan tarkastuksissa. Tarkastuksia on oikeus suorittaa myös avustuksen saajien tiloissa. Tarkastustoimintaa voidaan kohdistaa myös hankkeen alihankkijoihin, mikä rahoituksen saajan tulee sopimuksin tehdä alihankkijoilleen tiettäväksi. Avustuksen maksamisen lopettaminen ja takaisinperintä Oikeusohjeet Pohjois-Karjalan maakuntaliiton on päätöksellään määrättävä avustuksen maksaminen lopetettavaksi sekä jo maksettu avustus takaisinperittäväksi, jos: 1) avustuksen myöntämistä, maksamista tai valvontaa varten on annettu virheellisiä tai harhaanjohtavia tietoja taikka rahoituksen myöntämistä, maksamista tai valvontaa varten annettavia tietoja on salattu ja virheellisten tai harhaanjohtavien tietojen antamisella tai tietojen salaamisella on ollut vaikutusta rahoituksen saamiseen 2) avustuksen maksamista tai valvontaa varten on kieltäydytty antamasta tarvittavia tietoja, asiakirjoja tai muuta aineistoa taikka tarkastusta suoritettaessa kieltäydytty täyttämästä muita rahoituksen saajalle tarkastuksen suorittamiseksi laissa säädettyjä velvollisuuksia 3) avustusta on käytetty muuhun tarkoitukseen kuin se on myönnetty 4) avustuksen saaja on olennaisesti laiminlyönyt avustuspäätöksessä määrättyjä ehtoja 5) avustus tai sen osa on myönnetty tai maksettu väärin perustein 6) sellaisen omaisuuden omistus- tai hallintaoikeus, jonka hankkimiseen avustus on myönnetty, on luovutettu ennen kuin viisi vuotta on kulunut avustuksen maksamispäivästä taikka avustuksen saaja on lopettanut avustuksen kohteena olleen toiminnan tai supistanut sitä olennaisesti. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto voi päätöksellään määrätä avustuksen maksamisen lopetettavaksi taikka avustuksen osittain tai kokonaan takaisinperittäväksi, jos: 1) avustuksen saaja ei ole noudattanut avustuspäätöksessä määrättyjä ehtoja 2) avustuksen saaja on joutunut ulosottotoimenpiteen kohteeksi, selvitystilaan, konkurssiin taikka yrityksen saneerauksesta annetussa laissa (47/1993) tarkoitetun saneerausmenettelyn tai yksityishenkilön velkajärjestelystä annetussa laissa (57/1993) tarkoitetun velkajärjestelyn kohteeksi ja jollei tuen käyttötarkoituksesta muuta johdu. Takaisinperittävää määrää voidaan korottaa enintään 20 prosentilla tai jos menettely on ollut erittäin törkeää, enintään 100 prosentilla edellä mainittujen takaisinperintäperusteiden 1-6 kohdissa. Avustuksen saajan on maksettava palautettavalle tai takaisin perittävälle määrälle korkoa avustuksen maksupäivästä lukien. Korko on korkolain (633/1982) 3 :n 2 momentin ja 12 :n mukainen vuotuinen korko lisättynä kolmella prosenttiyksiköllä. Jos takaisinperittävää määrää ei makseta viimeistään asetettuna eräpäivänä, on sille maksettava vuotuista viivästyskorkoa korkolain 4 :n tarkoitetun korkokannan mukaan. Rikollisiksi epäillyissä tapauksissa ryhdytään tarpeellisiin toimenpiteisiin. Kansalliset säädökset: - laki alueiden kehittämisestä (1651/2009) 4 (5)

5 Muutoksenhaku Tiedustelut Liitteet - valtioneuvoston asetus alueiden kehittämisestä (1837/2009) - laki eräiden työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalan ohjelmien ja hankkeiden rahoittamisesta (1652/2009) - valtioneuvoston asetus eräiden työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalan ohjelmien ja hankkeiden rahoittamisesta (1695/2009) - valtionavustuslaki 688/2001. Lisäksi tulee noudattaa seuraavia määräyksiä ja toimintaperiaatteita: - kirjanpitolaki (1336/1997, A1339/1997) ja sen muutokset - laki julkisista hankinnoista (321/2010)) - valtioneuvoston asetus julkisista hankinnoista (614/2007). Lisätietoja myös: ja Rahoitus- ja maksatuspäätökseen haetaan muutosta ko. päätöksestä ilmenevin tavoin. Avustuksen myöntämistä koskeviin kysymyksiin vastaa suunnittelujohtaja Risto Poutiainen, aluekehitysasiantuntija Pia Pitkänen tai hankepäätöksessä mainittu yhteyshenkilö. Maksatuksiin liittyviin kysymyksiin vastaa hallinto- ja talousjohtaja Jari Aho. Hankkeen tiedot ovat Pohjois-Karjalan maakuntaliiton ja työ- ja elinkeinoministeriön käytössä seurantaa varten. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto pidättää itsellään oikeuden tarkistaa tarvittaessa näitä ohjeita. 1. Malli vastuunjakosopimuksesta 2. Ohjeita hankkeen ohjausryhmälle 3. Ohjeita hankintojen kilpailuttamisesta 4. Maksatuksen hakemisen ohjeet 5. Tukikelpoiset kustannukset 6. Maksatusyhteenvetotaulukko 7. Raportointiohjeet Liitteet 1-7 noudettavissa myös Pohjois-Karjalan maakuntaliiton internet -sivuilta osoitteesta: > Rahoitus > Maakunnan kehittämisraha Lisätietoja hankeohjeista: Hallinto- ja talousjohtaja Jari Aho, jari.aho(at)pohjois-karjala.fi, (5)

Päätös harkinnanvaraisen valtionavustuksen myöntämiseksi [hallituksen kärkihankkeeseen ]

Päätös harkinnanvaraisen valtionavustuksen myöntämiseksi [hallituksen kärkihankkeeseen ] Avustuspäätös, MALLI Päätös harkinnanvaraisen valtionavustuksen myöntämiseksi [hallituksen kärkihankkeeseen ] Päähakija Yhteistyökumppanit Avustushakemus Päätös (liite 1.) Ympäristöministeriö on valtionavustuslain

Lisätiedot

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö. Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Tiedotustilaisuus 10.11.2014, Opetushallitus

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö. Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Tiedotustilaisuus 10.11.2014, Opetushallitus Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Tiedotustilaisuus 10.11.2014, Opetushallitus Valtionavustuslaki (688/2001) Valtionavustuslaki on yleislaki, jossa säädetään niistä

Lisätiedot

HAKEMUS Pomarkun kunta hakee euron valtionavustusta hintavelvoitteiden korvaamiseen vuodelle 2018.

HAKEMUS Pomarkun kunta hakee euron valtionavustusta hintavelvoitteiden korvaamiseen vuodelle 2018. VALTIONAVUSTUSPÄÄTÖS 14.3.2018 VARELY/554/2018 Pomarkun kunta Vanhatie 14 29630 Pomarkku HAKEMUS Pomarkun kunta hakee 4 170 euron valtionavustusta hintavelvoitteiden korvaamiseen vuodelle 2018. PÄÄTÖS

Lisätiedot

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö. Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Kick off , Opetushallitus

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö. Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Kick off , Opetushallitus Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Kick off 12.5.2014, Opetushallitus Valtionavustuslaki (688/2001) Valtionavustuslaki on yleislaki, jossa säädetään niistä perusteista

Lisätiedot

Valtionavustusten käyttö ja käytön valvonta. Oppimisympäristöjen kehittämishankkeiden seminaari 6.11.2014

Valtionavustusten käyttö ja käytön valvonta. Oppimisympäristöjen kehittämishankkeiden seminaari 6.11.2014 Valtionavustusten käyttö ja käytön valvonta Oppimisympäristöjen kehittämishankkeiden seminaari 6.11.2014 Opetushallituksen vastuut valtionapuviranomaisena Päätöksenteko Prosessivastuu Valvontavastuu Vaikuttavuuden

Lisätiedot

OPETUSHALLITUKSEN YLEISOHJE Valtionavustuksen hakijoille ja käyttäjille

OPETUSHALLITUKSEN YLEISOHJE Valtionavustuksen hakijoille ja käyttäjille OPETUSHALLITUKSEN YLEISOHJE Valtionavustuksen hakijoille ja käyttäjille 17.1.2012 2 Sisällysluettelo 1. Valtionavustuksen hakeminen.3 2. Valtionavustuksen asianmukaiseen käyttöön liittyviä ohjeita. 3 3.

Lisätiedot

OHJEET MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHAN KÄYTÖSTÄ Maakunnan kehittämisrahan hakeminen ja myöntäminen Hankkeen toteuttaminen ja toteutumisen seuranta Tuen

OHJEET MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHAN KÄYTÖSTÄ Maakunnan kehittämisrahan hakeminen ja myöntäminen Hankkeen toteuttaminen ja toteutumisen seuranta Tuen OHJEET MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHAN KÄYTÖSTÄ Maakunnan kehittämisrahan hakeminen ja myöntäminen Hankkeen toteuttaminen ja toteutumisen seuranta Tuen maksaminen ja käyttöä koskevat ehdot Myönnetyn avustuksen

Lisätiedot

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö. Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Tiedotustilaisuus 7.5.2015, Opetushallitus

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö. Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Tiedotustilaisuus 7.5.2015, Opetushallitus Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Tiedotustilaisuus 7.5.2015, Opetushallitus Valtionavustuslaki (688/2001) Valtionavustuslaki on yleislaki, jossa säädetään niistä

Lisätiedot

Maakuntahallituksen päätös 168 1 (8) Päiväys 16.12.2013 306/03.03.02/2013. Maakunnan kehittämisraha. Hakemusnumero 13034 Hankenumero 118113.

Maakuntahallituksen päätös 168 1 (8) Päiväys 16.12.2013 306/03.03.02/2013. Maakunnan kehittämisraha. Hakemusnumero 13034 Hankenumero 118113. Maakuntahallituksen päätös 168 1 (8) Päiväys 16.12.2013 306/03.03.02/2013 Asia Maakunnan kehittämisraha Hakemusnumero 13034 Hankenumero 118113 Hakija Hakemus saapunut Hanke Vantaan Innovaatioinstituutti

Lisätiedot

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Jaana Airaksinen, asiantuntija Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Opetustoimen henkilöstökoulutus vuonna 2014 tiedotustilaisuus 1.11.2013, Opetushallitus Valtionavustuslaki (688/2001) Valtionavustuslaki

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Selluloosa ja selluloosajohdannaiset elintarv... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (8) 22.2.2018 EURA 2014/5573/09 02 01

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Kaasurenessanssi - uusiutuviin energialähteis... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (7) 24.9.2015 EURA 2014/2519/09 02 01

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Rakennerahasto-ohjelman 2014-2020 tekninen tu... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (7) 24.6.2015 EURA 2014/2364/09 02 01

Lisätiedot

RAHOITUSPÄÄTÖKSEN EHDOT Alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistäminen

RAHOITUSPÄÄTÖKSEN EHDOT Alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistäminen RAHOITUSPÄÄTÖKSEN EHDOT Alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistäminen (AIKO rahoitus), flat rate hankkeet Nämä rahoitusehdot ovat osa tuen myöntämispäätöstä. Jos näitä ehtoja ei noudateta, maksatukset

Lisätiedot

POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA

POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA 1. SOPIMUSOSAPUOLET Projektin toteuttaja: Y-tunnus: Osoite: Projektin tilaaja: Pohjois-Pohjanmaan liitto Y-tunnus: 0922484-4 Osoite: Sepänkatu

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Kansainvälinen Savonlinna, Free University of... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (7) 15.12.2016 EURA 2014/4475/09 02 01

Lisätiedot

HANKEHALLINNOINTIOHJE MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHAN MYÖNTÄMINEN, MAKSATUS JA VALVONTA

HANKEHALLINNOINTIOHJE MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHAN MYÖNTÄMINEN, MAKSATUS JA VALVONTA Maakuntahallitus 184, 18.8.2008 Mkj 82, 22.6.2010, päivitykset II/ 2011, joulukuu 2012 HANKEHALLINNOINTIOHJE MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHAN MYÖNTÄMINEN, MAKSATUS JA VALVONTA Sisältö Maakunnan kehittämisraha

Lisätiedot

Suomen luonnonsuojeluliitto ry

Suomen luonnonsuojeluliitto ry Maakuntajohtajan päätös 1 (7) 233 / 2017 9.6.2017 331/03.03.02/2017 Asia Maakunnan kehittämisraha Hakemusnumero 17006 Hakija Suomen luonnonsuojeluliitto ry Hakemus saapunut Hanke 11.5.2017 Hankkeen kustannusarvio

Lisätiedot

UIA hakemuksen valmistelu

UIA hakemuksen valmistelu Maakuntajohtajan päätös 1 (7) 438 / 2017 21.12.2017 531/03.03.02/2017 Asia Maakunnan kehittämisraha Hakemusnumero 17007 Hakija Vantaan kaupunki Hakemus saapunut Hanke 4.12.2017 Hankkeen kustannusarvio

Lisätiedot

Maakuntahallituksen päätös 155 1 (7) Päiväys 28.11.2011 313/03.03.02/2011. Maakunnan kehittämisraha. Hakemusnumero 11027 Hankenumero 117482.

Maakuntahallituksen päätös 155 1 (7) Päiväys 28.11.2011 313/03.03.02/2011. Maakunnan kehittämisraha. Hakemusnumero 11027 Hankenumero 117482. Maakuntahallituksen päätös 155 1 (7) Päiväys 28.11.2011 313/03.03.02/2011 Asia Maakunnan kehittämisraha Hakemusnumero 11027 Hankenumero 117482 Hakija Hakemus saapunut Hanke Espoon seudun koulutuskuntayhtymä

Lisätiedot

MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHAN MYÖNTÄMINEN, MAKSATUS JA VALVONTA

MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHAN MYÖNTÄMINEN, MAKSATUS JA VALVONTA MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHAN MYÖNTÄMINEN, MAKSATUS JA VALVONTA SISÄLTÖ Maakunnan kehittämisraha... 2 Ohjeen soveltamisala... 2 Säädösperusta... 2 Hakemus- ja päätöstietojen julkisuus... 2 Hankkeiden seuranta

Lisätiedot

OPETUSHALLITUKSEN YLEISOHJE Valtionavustuksen hakijoille ja käyttäjille 14.6.2012

OPETUSHALLITUKSEN YLEISOHJE Valtionavustuksen hakijoille ja käyttäjille 14.6.2012 OPETUSHALLITUKSEN YLEISOHJE Valtionavustuksen hakijoille ja käyttäjille 14.6.2012 Sisällys 1. Valtionavustuksen hakeminen... 1 2. Valtionavustuksen asianmukaiseen käyttöön liittyviä ohjeita... 1 3. Avustuksen

Lisätiedot

NASTOLAN ALUEJOHTOKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ

NASTOLAN ALUEJOHTOKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ Kaupunginhallituksen toimiala NASTOLAN ALUEJOHTOKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ Nastolan aluejohtokunta 23.02.2016 12 1 NASTOLAN ALUEJOHTOKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ Sisällysluettelo Sivu 1. Avustuksen saajat... 2 2. Avustuksen

Lisätiedot

Valtionavustushankkeiden talouden hallinta

Valtionavustushankkeiden talouden hallinta Valtionavustushankkeiden talouden hallinta 7.11.2016 Hankeryhmät: Osaamisperusteisuuden ja asiakaslähtöisyyden edistäminen ja Ammatillisen koulutuksen kansainvälistyminen Marja Savilepo taloustarkastaja

Lisätiedot

Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös. 5G-selvitys Suomen kasvukäytävällä Moreeni-Rastikankaan alueella

Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös. 5G-selvitys Suomen kasvukäytävällä Moreeni-Rastikankaan alueella Maakuntajohtajan päätös 1 (8) 412 / 2018 2.11.2018 474/07.00.03.02/2018 Asia Hakemusnumero Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös AIKO052 Hakemus saapunut 3.10.2018 Hakija Hanke AIKO-toimenpide

Lisätiedot

Yliopistolaki. 6 luku Yliopistojen ohjaus ja rahoitus. 45 Tavoitteiden asettaminen. 46 Valtion rahoituksen määräytymisperusteet

Yliopistolaki. 6 luku Yliopistojen ohjaus ja rahoitus. 45 Tavoitteiden asettaminen. 46 Valtion rahoituksen määräytymisperusteet Yliopistolaki 6 luku Yliopistojen ohjaus ja rahoitus 45 Tavoitteiden asettaminen Opetusministeriö ja yliopistot sopivat määrävuosiksi kerrallaan yliopiston toiminnalle asetettavista koulutus- ja tiedepolitiikan

Lisätiedot

Uudenmaan innovaatiotoiminnan rahoitus 2019

Uudenmaan innovaatiotoiminnan rahoitus 2019 Uudenmaan innovaatiotoiminnan rahoitus 2019 Rahoituksen hakeminen ja myöntäminen Hankkeen toteuttaminen ja toteutumisen seuranta Rahoituksen maksaminen ja käyttöä koskevat ehdot Myönnetyn rahoituksen käytön

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: "TKI-energiakeskittymä - Kädet ja aivot yhdes... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 27.3.2015 EURA 2014/545/09 02 01 01/2014/UML

Lisätiedot

Avustushakemus Kaupungin avustus seuralle/yhdistykselle. Vuosi. Yleishallinto. Seura/Yhdistys/Ryhmä. Osoite. Pankki ja tilin n:o.

Avustushakemus Kaupungin avustus seuralle/yhdistykselle. Vuosi. Yleishallinto. Seura/Yhdistys/Ryhmä. Osoite. Pankki ja tilin n:o. Avustushakemus Kaupungin avustus seuralle/yhdistykselle Vuosi Yleishallinto Hakija Seura/Yhdistys/Ryhmä Osoite Pankki ja tilin n:o Y-tunnus Kotipaikka Rekisteröitymisvuosi Toimihenkilöt Puheenjohtaja Puh.nro

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: EcoSairila -Shaoxing yhteistyömahdollisuuksie... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (8) 21.6.2017 EURA 2014/4423/09 02 01

Lisätiedot

Startup Commons Global Oy. OS4GROWTH -puiteohjelmahakemuksen hankevalmistelu

Startup Commons Global Oy. OS4GROWTH -puiteohjelmahakemuksen hankevalmistelu Maakuntajohtajan päätös 1 (7) 69 / 2019 21.3.2019 132/07.00.03.02/2019 Asia Maakunnan kehittämisraha Hakemusnumero 19001 Hakija Startup Commons Global Oy Hakemus saapunut Hanke 7.3.2019 Hankkeen kustannusarvio

Lisätiedot

Valtionavustushankkeiden talousasioita Taloustarkastaja Marja Savilepo puh

Valtionavustushankkeiden talousasioita Taloustarkastaja Marja Savilepo puh Valtionavustushankkeiden talousasioita 1.9.2017 Taloustarkastaja Marja Savilepo marja.savilepo@oph.fi puh. 029 533 1567 Yleistä 1/3 Harkinnanvaraisten valtionavustusten myöntämiseen sovelletaan valtionavustuslakia

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (8) 28.9.2017 EURA 2014/4993/09 02 01 01/2017/ESAVO Tuensaajat Itä-Savon Koulutuskuntayhtymä Y-tunnus:0207390-8 Etelä-Savon Koulutus

Lisätiedot

Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös

Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös Maakuntajohtajan päätös 1 (8) 485 / 2018 20.12.2018 671/07.00.03.02/2018 Asia Hakemusnumero Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös AIKO058 Hakemus saapunut 5.12.2018 Hakija Hanke AIKO-toimenpide

Lisätiedot

Hanketukien maksatus 2014-2020

Hanketukien maksatus 2014-2020 Hanketukien maksatus 2014-2020 Yksinkertaistetut kustannusmallit ja maksatuksen hakeminen Anette Mäkelä 18.3.2015 Yksinkertaistetut kustannusmallit 2014-2020 Käytetään pääsääntöisesti Perustuvat EU:n yleisasetuksen

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 14.4.2015 EURA 2014/440/09 02 01 01/2014/UML Tuensaajat Lappeenrannan teknillinen yliopisto Y-tunnus:0245904-2 Teknologian

Lisätiedot

Uusi rahoituslaki ja soveltaminen. Hallitusneuvos Tuula Manelius AKY/Aluestrategiaryhmä

Uusi rahoituslaki ja soveltaminen. Hallitusneuvos Tuula Manelius AKY/Aluestrategiaryhmä Uusi rahoituslaki ja soveltaminen Hallitusneuvos Tuula Manelius AKY/Aluestrategiaryhmä Rahoituslaki ja rahoitusasetus Laki eräiden työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalan ohjelmien ja hankkeiden rahoittamisesta

Lisätiedot

Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös. Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY

Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös. Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY Maakuntajohtajan päätös 1 (8) 488 / 2018 20.12.2018 680/07.00.03.02/2018 Asia Hakemusnumero Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös AIKO060 Hakemus saapunut 14.12.2018 Hakija Hanke AIKO-toimenpide

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: KymRIS Smart Specialisation in Northern Growt... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 9.6.2015 EURA 2014/595/09 02 01 01/2014/UML

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Asumisen energiatehokkuuden parantaminen sisä... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (8) 1.6.2016 EURA 2014/3683/09 02 01 01/2016/ESAVO

Lisätiedot

Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös

Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös Maakuntajohtajan päätös 1 (8) 388 / 2017 16.11.2017 491/03.03.04/2017 Asia Hakemusnumero Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös AIKO030 Hakemus saapunut 26.10.2017 Hakija Hanke AIKO-toimenpide

Lisätiedot

YRITYSTEN TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITTÄMIS- AVUSTUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA

YRITYSTEN TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITTÄMIS- AVUSTUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA 1 YRITYSTEN TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITTÄMIS- AVUSTUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA Maksatuksen yleisiä edellytyksiä... 1 Hakemuksen täyttöohjeita... 2 Hakijan perustiedot... 3 Maksatuksen tiedot...

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Kiina-Eurooppa-Venäjä yritysyhteistyöseminaar... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (8) 8.8.2017 EURA 2014/5248/09 02 01 01/2017/UML

Lisätiedot

PÄÄTÖS 4.10, 2016 STM/3238/2016 VALTIONAVUSTUKSEN MYÖNTÄMINEN - MUUTOSAGENTTI. Porvoon kaupunki Raatihuoneenkatu 5 b Porvoo

PÄÄTÖS 4.10, 2016 STM/3238/2016 VALTIONAVUSTUKSEN MYÖNTÄMINEN - MUUTOSAGENTTI. Porvoon kaupunki Raatihuoneenkatu 5 b Porvoo le SOSIAAl4- JA TERVEYSMINISTERIÖ PÄÄTÖS 4.10, 2016 STM/3238/2016 VALTIONAVUSTUKSEN MYÖNTÄMINEN - MUUTOSAGENTTI HAKIJA Porvoon kaupunki Raatihuoneenkatu 5 b 06100 Porvoo HAKEMUS Porvoon kaupunki on hakenut

Lisätiedot

Maksatus Lump sum -hankkeissa. Aila Jumppanen

Maksatus Lump sum -hankkeissa. Aila Jumppanen Maksatus Lump sum -hankkeissa Aila Jumppanen Maksatushakemus 1 Maksatushakemukset ja seurantaraportit tehdään EURA:ssa hankepäätöksen mukaisessa aikataulussa. Maksatuskaudet 1-2 ja palautuspäivät on mainittu

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNNAN LIIKUNTALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ AVUSTUKSEN MÄÄRITTELY

NURMIJÄRVEN KUNNAN LIIKUNTALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ AVUSTUKSEN MÄÄRITTELY NURMIJÄRVEN KUNNAN LIIKUNTALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ AVUSTUKSEN MÄÄRITTELY 1 Nurmijärven kunnan liikuntalautakunta jakaa vuosittain lautakunnan johtosäännön 4 :n 2. kohdan mukaisesti avustuksia paikallisen

Lisätiedot

ESR-RAHOITUKSEN EHTOLIITE OHJELMAKAUSI 2007 2013

ESR-RAHOITUKSEN EHTOLIITE OHJELMAKAUSI 2007 2013 ESR-RAHOITUKSEN EHTOLIITE OHJELMAKAUSI 2007 2013 ESR-projektin toteutuksen ja rahoituksen maksamisen ehdot tiedoksi projektissa toimiville alihankkijoille ja yhteistyökumppaneille Projektin toteuttajan/rahoituksen

Lisätiedot

Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös

Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös Maakuntajohtajan päätös 1 (8) 486 / 2018 20.12.2018 688/07.00.03.02/2018 Asia Hakemusnumero Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös AIKO062 Hakemus saapunut 14.12.2018 Hakija Hanke AIKO-toimenpide

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (8) 16.2.2015 EURA 2014/591/09 02 01 01/2014/HÄMELY Tuensaaja Helsingin kaupunki Y-tunnus:0201256-6 Hankehakemuksenne 30.1.2015

Lisätiedot

Valtionavustuspäätös, avustuksen käyttö ja raportointi. Ohjeistus on suuntaa-antava. Tarkista tulkinta ollessasi epävarma valtiovarainministeriöstä.

Valtionavustuspäätös, avustuksen käyttö ja raportointi. Ohjeistus on suuntaa-antava. Tarkista tulkinta ollessasi epävarma valtiovarainministeriöstä. Valtionavustuspäätös, avustuksen käyttö ja raportointi Ohjeistus on suuntaa-antava. Tarkista tulkinta ollessasi epävarma valtiovarainministeriöstä. Valtionavustuspäätös Valtiovarainministeriö tekee kirjallisen

Lisätiedot

Maakuntahallituksen päätös 1 (8) 5 / 2014 Päiväys 3.2.2014 337/03.03.02/2013. Maakunnan kehittämisraha. Hakemusnumero 13040 Hankenumero 118157.

Maakuntahallituksen päätös 1 (8) 5 / 2014 Päiväys 3.2.2014 337/03.03.02/2013. Maakunnan kehittämisraha. Hakemusnumero 13040 Hankenumero 118157. Maakuntahallituksen päätös 1 (8) 5 / 2014 Päiväys 3.2.2014 337/03.03.02/2013 Asia Maakunnan kehittämisraha Hakemusnumero 13040 Hankenumero 118157 Hakija Uudenmaan liitto Hakemus saapunut Hanke 13.12.2013

Lisätiedot

Hyvä hankehallinto Kieltenopetuksen varhentaminen, kehittäminen ja lisääminen Aloitustapaaminen

Hyvä hankehallinto Kieltenopetuksen varhentaminen, kehittäminen ja lisääminen Aloitustapaaminen Hyvä hankehallinto Kieltenopetuksen varhentaminen, kehittäminen ja lisääminen Aloitustapaaminen 15.5.2017 Eeva-Kaisa Linna Opetushallitus valtionapuviranomaisena Prosessivastuu Päätöksenteko Valvontavastuu

Lisätiedot

VALMISTELURAHOITUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA

VALMISTELURAHOITUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA 1.2.2012 1 VALMISTELURAHOITUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA VALMISTELURAHOITUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA... 1 Maksatuksen yleisiä edellytyksiä... 1 Hakemuksen täyttöohjeita...

Lisätiedot

Valtionavustushankkeen taloushallinto - ohjaus ja seuranta

Valtionavustushankkeen taloushallinto - ohjaus ja seuranta Valtionavustushankkeen taloushallinto - ohjaus ja seuranta Yleistä avustusten myönnöstä Valtionavustuspäätös Avustuksen käyttötarkoitus/hyväksyttävät kokonaismenot/ valtionavustus Avustuksen maksu, käyttöaika

Lisätiedot

Hankehallinnoinnin ehdot ja ohjeet

Hankehallinnoinnin ehdot ja ohjeet Ohjeet 1 (12) 09.05.2016 HL/81/04.00.04.05/2016 Hankehallinnoinnin ehdot ja ohjeet Alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistämisen määräraha (AIKO) Maakunnan kehittämisraha Hyväksytty Hämeen maakuntahallituksessa

Lisätiedot

Liite 3 Avustusehdot. Poliittinen toiminta

Liite 3 Avustusehdot. Poliittinen toiminta Liite 3 Avustusehdot Poliittinen toiminta Valtioneuvoston antamat puoluelain (10/1969) 9 :n 4 momentissa sekä valtionavustuslain 11 :n 3 ja 4 momentissa tarkoitetut valtionavustuksen maksamista, käyttöä,

Lisätiedot

Mikäli Akatemia on päätöksessään asettanut myönnölle erityisehdon, on sitä noudatettava.

Mikäli Akatemia on päätöksessään asettanut myönnölle erityisehdon, on sitä noudatettava. 30.1.2007 SUOMEN AKATEMIAN RAHOITUSPÄÄTÖSTEN YLEISET EHDOT Tuki tutkijakouluille ja valtakunnallisille tutkijankoulutuskursseille, tutkimusyhteistyön edistäminen, tuki tiedeakatemioille ja tiedepoliittisille

Lisätiedot

Valtionavustuksen yleisohje hakijoille ja rahoituksen asianmukainen käyttö

Valtionavustuksen yleisohje hakijoille ja rahoituksen asianmukainen käyttö Jaana Summanen, asiantuntija Valtionavustuksen yleisohje hakijoille ja rahoituksen asianmukainen käyttö Opetustoimen henkilöstökoulutus vuonna 2013 tiedotustilaisuus 2.11.2012, Opetushallitus Valtionavustuslaki

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Termolaite - Puun lämpökäsittelyn tutkimuslai... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 20.6.2018 EURA 2014/6400/09 02 01

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Datasta hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 27.11.2017 EURA 2014/5043/09 02 01

Lisätiedot

Tempo! De minimis -rahoitus

Tempo! De minimis -rahoitus Tempo! De minimis -rahoitus Kustannusseurannan keventämisen pilotti 1.6.2017 31.5.2018 Miten projektin tavoitteita seurataan ja miten eteneminen raportoidaan Tekesille? Aluksi Lue rahoituspäätös sekä rahoitusehdot

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Kuitu3 - Biotalouden tutkimuksen ja osaamisen... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 30.11.2016 EURA 2014/3788/09 02 01

Lisätiedot

Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös. Vedia CaaS Pohjoisella kasvuvyöhykkeellä (CaaS-E18)

Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös. Vedia CaaS Pohjoisella kasvuvyöhykkeellä (CaaS-E18) Maakuntajohtajan päätös 1 (8) 414 / 2018 6.11.2018 457/07.00.03.02/2018 Asia Hakemusnumero Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös AIKO050 Hakemus saapunut 1.10.2018 Hakija Hanke AIKO-toimenpide

Lisätiedot

Rahoitusta haetaan flat-rate -hankkeena. Hanke on yhden hakijan hanke.

Rahoitusta haetaan flat-rate -hankkeena. Hanke on yhden hakijan hanke. Maakuntajohtajan päätös 1 (8) 112 / 2019 18.6.2019 388/07.00.03.02/2019 Asia Hakemusnumero Uudenmaan innovaatiotoiminnan rahoituspäätös UIR003 Hakemus saapunut 3.6.2019 Hakija Hanke TTS Työtehoseura Lisää

Lisätiedot

MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHAN MYÖNTÄMINEN, MAKSATUS JA VALVONTA

MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHAN MYÖNTÄMINEN, MAKSATUS JA VALVONTA MH 27.5.2013 1/11 PÄÄTÖKSEN EHDOT Tuki on myönnetty seuraavien ehtojen mukaisesti: MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHAN MYÖNTÄMINEN, MAKSATUS JA VALVONTA 1. Tuen käytössä sovellettavat lait, säädökset, asetukset

Lisätiedot

Valtionavustuksen saajan on noudatettava avustettavassa toiminnassa valtionavustuspäätöksessä mainittuja ehtoja ja rajoituksia

Valtionavustuksen saajan on noudatettava avustettavassa toiminnassa valtionavustuspäätöksessä mainittuja ehtoja ja rajoituksia ERITYISAVUSTUKSEN EHDOT JA RAJOITUKSET Yleistä Opetushallitus myöntää valtionavustuksia sekä kansallisen että kansainvälisen rahoituksen puitteissa. Opetushallitus käsittelee valtionavustushakemukset,

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: 6AIKA: CityGeoModel- avoin geotietomalli kaup... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 24.8.2015 EURA 2014/2308/09 02 01

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Kyberturvallisuusosaamisen ja liiketoiminnan... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 1.6.2015 EURA 2014/2366/09 02 01 01/2015/UML

Lisätiedot

Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös. Pääkaupunkiseudun kasvusopimus (Smart and Clean)

Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös. Pääkaupunkiseudun kasvusopimus (Smart and Clean) Maakuntajohtajan päätös 1 (8) 424 / 2018 29.11.2018 598/07.00.03.02/2018 Asia Hakemusnumero Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös AIKO055 Hakemus saapunut 15.11.2018 Hakija Hanke AIKO-toimenpide

Lisätiedot

Toteuttajien tukiosuus (EU ja valtio) koko hankkeen toteutusaikana: Koko hanke:

Toteuttajien tukiosuus (EU ja valtio) koko hankkeen toteutusaikana: Koko hanke: Maakuntahallitus 41 13.03.2017 EAKR- JA VALTIONTUEN TAKAISINPERINTÄ A32028 229/00.01.05.20/2011 Maakuntahallitus 13.03.2017 41 Päijät-Hämeen liitto on 13.4.2012 ja 22.1.2014 tekemillään rahoituspäätöksillä

Lisätiedot

Valtionavustusten yleisohje hakijoille ja käyttäjille 1/2015

Valtionavustusten yleisohje hakijoille ja käyttäjille 1/2015 Valtionavustusten yleisohje hakijoille ja käyttäjille 1/2015 Sisällys 1. Valtionavustukset... 1 2. Valtionavustuksen käyttöön liittyviä ohjeita... 1 2.1. Avustuksen käyttöön liittyviä yleisiä ohjeita...

Lisätiedot

YLEISOHJE VALTIONAVUSTUSTEN HAKIJOILLE JA KÄYTTÄJILLE

YLEISOHJE VALTIONAVUSTUSTEN HAKIJOILLE JA KÄYTTÄJILLE 2/500/2016/OPH YLEISOHJE VALTIONAVUSTUSTEN HAKIJOILLE JA KÄYTTÄJILLE Opetushallituksen yleisohje harkinnanvaraisten valtionavustusten hakemisesta, käytöstä ja käytön valvonnasta Sisällysluettelo 1.Yleistä...

Lisätiedot

Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös. aigo Asemanseutujen joukkoliikenteen kehittäminen ympärivuotisella automaatiolla

Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös. aigo Asemanseutujen joukkoliikenteen kehittäminen ympärivuotisella automaatiolla Maakuntajohtajan päätös 1 (8) 304 / 2017 3.10.2017 412/03.03.04/2017 Asia Hakemusnumero Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös AIKO029 Hakemus saapunut 1.9.2017 Hakija Hanke AIKO-toimenpide

Lisätiedot

ASIAKASPALVELUN UUSI TOIMINTAMALLI AUTETAAN ASIAKASTA DIGITAALISTEN PALVELUIDEN KÄYTÖSSÄ (AUTA)

ASIAKASPALVELUN UUSI TOIMINTAMALLI AUTETAAN ASIAKASTA DIGITAALISTEN PALVELUIDEN KÄYTÖSSÄ (AUTA) VM056:00/2016 3.10.2016 ASIAKASPALVELUN UUSI TOIMINTAMALLI AUTETAAN ASIAKASTA DIGITAALISTEN PALVELUIDEN KÄYTÖSSÄ (AUTA) 1. AUTA-hankkeen valtionavustusohje Tässä ohjeessa kuvataan AUTA-hankkeen kokeilulle

Lisätiedot

Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös. Pääkaupunkiseudun kasvusopimus (Smart and Clean)

Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös. Pääkaupunkiseudun kasvusopimus (Smart and Clean) Maakuntajohtajan päätös 1 (8) 382 / 2018 5.10.2018 469/07.00.03.02/2018 Asia Hakemusnumero Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös AIKO049 Hakemus saapunut 17.9.2018 Hakija Hanke AIKO-toimenpide

Lisätiedot

EURA järjestelmässä rahoitettavan EAKR-osarahoitteisen hankkeen päätöksen ehdot

EURA järjestelmässä rahoitettavan EAKR-osarahoitteisen hankkeen päätöksen ehdot EURA 2014 -järjestelmässä rahoitettavan EAKR-osarahoitteisen hankkeen päätöksen ehdot Päätöksen säädösperusta Laki alueiden kehittämisen ja rakennerahastohankkeiden rahoittamisesta (8/2014), jäljempänä

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 18.3.2016 EURA 2014/3312/09 02 01 01/2015/POPELY Tuensaajat Seinäjoen koulutuskuntayhtymä SEDU/ Koulutuskeskus SEDU Y-tunnus:1007629-5

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: METSIIN - metsäalan kehittämishanke investoin... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 24.3.2016 EURA 2014/3197/09 02 01

Lisätiedot

TEM. Valtioneuvoston asetus kiertotalouden investointi- ja kehittämishankkeisiin myönnettävästä avustuksesta. Soveltamisala

TEM. Valtioneuvoston asetus kiertotalouden investointi- ja kehittämishankkeisiin myönnettävästä avustuksesta. Soveltamisala 1 LUONNOS 13.11.2017 TY TEM Valtioneuvoston asetus kiertotalouden investointi- ja kehittämishankkeisiin myönnettävästä avustuksesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään valtionavustuslain (688/2001)

Lisätiedot

Ohjeet maakunnan kehittämisrahan käytöstä

Ohjeet maakunnan kehittämisrahan käytöstä Hakija Valmistelija Yhteyshenkilö Maksatustarkastaja Hankehakemus Rahoituspäätös Valvonta Maksatuspäätös Ohjeet maakunnan kehittämisrahan käytöstä Maakunnan kehittämisrahan hakeminen ja myöntäminen Hankkeen

Lisätiedot

Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö

Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö Kurikan vapaa-aikalautakunnan 16.3.2016 hyväksymä Voimaantulo, kun vapaa-aikalautakunnan päätös on lainvoimainen. Vuoden 2016 haettavat avustukset käsitellään hyväksytyn

Lisätiedot

EURA järjestelmässä rahoitettavan ESR-osarahoitteisen hankkeen päätöksen ehdot

EURA järjestelmässä rahoitettavan ESR-osarahoitteisen hankkeen päätöksen ehdot EURA 2014 -järjestelmässä rahoitettavan ESR-osarahoitteisen hankkeen päätöksen ehdot Päätöksen säädösperusta Laki alueiden kehittämisen ja rakennerahastohankkeiden rahoittamisesta (8/2014), jäljempänä

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 21.10.2015 EURA 2014/2486/09 02 01 01/2015/UML Tuensaaja Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Y-tunnus:1039730-4 Hankehakemuksenne

Lisätiedot

TeamFinland Explorer-rahoitus Hyväksyttävät kustannukset ja projektiseuranta

TeamFinland Explorer-rahoitus Hyväksyttävät kustannukset ja projektiseuranta TeamFinland Explorer-rahoitus Hyväksyttävät kustannukset ja projektiseuranta Rahoitusehdot: Yritysten de minimis -avustus 30.8.2017 DM 1817112 v.2 Copyright Tekes Projektin vastuullinen johtaja: Lue rahoituspäätös

Lisätiedot

Liikkumisen ohjauksen valtionavustukset 2016

Liikkumisen ohjauksen valtionavustukset 2016 Liikkumisen ohjauksen valtionavustukset 2016 Toni Bärman 22.3.2016 Liikkumisen ohjauksen valtionavustukset, taustaa 18.3.2016 2 Taustaa, laki & asetus Valtionavustuslaki 688/2001 Hakemus-, myöntö-, maksatusprosessi

Lisätiedot

Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös

Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös Maakuntajohtajan päätös 1 (8) 415 / 2018 6.11.2018 531/07.00.03.02/2018 Asia Hakemusnumero Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) rahoituspäätös AIKO54 Hakemus saapunut 22.10.2018 Hakija Hanke AIKO-toimenpide

Lisätiedot

PÄÄTÖS Päätös yksityisen tien parantamisen valtionavustuksesta. Hankkeelle on tehty tarkastus

PÄÄTÖS Päätös yksityisen tien parantamisen valtionavustuksesta. Hankkeelle on tehty tarkastus VARELY/3169/2016 1(5) ^sidrnkaijpungin k^i-tprnkt Haukharjan yksityistie Harri Soisalo Haukharjantie 286 23500 Uusikaupunki ijj"'^ 'l/ 08 201? Hakemuksenne VARELY/3169/2016 26. 09. 2016 Päätös yksityisen

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 29.6.2016 EURA 2014/3770/09 02 01 01/2016/ESAVO Tuensaaja Helsingin yliopisto Y-tunnus:0313471-7 Hankehakemuksenne 3.6.2016

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Osallisuuden varmistaminen ja syrjäytymisen e... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 10.2.2017 EURA 2014/3384/09 02 01

Lisätiedot

Information system development method selection framework - DEMSEF

Information system development method selection framework - DEMSEF Maakuntajohtajan päätös 1 (8) 113 / 2019 18.6.2019 402/07.00.03.02/2019 Asia Hakemusnumero Uudenmaan innovaatiotoiminnan rahoituspäätös UIR005 Hakemus saapunut 7.6.2019 Hakija Hanke Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Nastolan aluejohtokunnan projektiavustusten toimintaperiaatteet ja hakuohjeet

Nastolan aluejohtokunnan projektiavustusten toimintaperiaatteet ja hakuohjeet Nastolan aluejohtokunnan projektiavustusten toimintaperiaatteet ja hakuohjeet Nastolan aluejohtokunta 11.12.2018 62 Osallisuuden ja hyvinvoinnin jaosto 12.12.2018 48 toimintaperiaatteet ja hakuohjeet 2

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Energiatehokkaan asumisen mittaus- ja kehitys... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 24.3.2017 EURA 2014/4346/09 02 01

Lisätiedot

Toteuttajien tukiosuus (EU ja valtio) koko hankkeen toteutusaikana: Koko hanke:

Toteuttajien tukiosuus (EU ja valtio) koko hankkeen toteutusaikana: Koko hanke: Maakuntahallitus 40 13.03.2017 EAKR- JA VALTIONTUEN TAKAISINPERINTÄ A32358 226/00.01.05.20/2012 Maakuntahallitus 13.03.2017 40 Päijät-Hämeen liitto on 7.3.2013 ja 11.3.2014 tekemillään rahoituspäätöksillä

Lisätiedot

Savonlinnan seudun kuntayhtymä: Saap..1. g...r :01!.. Dnro..g.../.. /.r /

Savonlinnan seudun kuntayhtymä: Saap..1. g...r :01!.. Dnro..g.../.. /.r / Savonlinnan seudun kuntayhtymä: Saap..1. g....r :01!.. Dnro..g.../.. /.r / Savonlinnan Seudun Nuorisotoimi wan Tuki r,y. Pappilankatu 3 57100 SAVONLINNA p.044-5715890 nutu n,verkkosaari.net www.verkkosaari.net

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 6.2.2015 EURA 2014/297/09 02 01 01/2014/UML Tuensaaja Cursor Oy Y-tunnus:0727178-6 Hankehakemuksenne 12.11.2014 Alueellinen

Lisätiedot

Nastolan aluejohtokunnan avustussääntö

Nastolan aluejohtokunnan avustussääntö Nastolan aluejohtokunnan avustussääntö Nastolan aluejohtokunta 22.8.2017 41 Osallisuuden ja hyvinvoinnin jaosto 24.8.2017 11 Kaupunginhallitus 4.9.2017 280 avustussääntö 2 (6) Sisällys 1. Avustuksen saajat...

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 26.9.2018 EURA 2014/6412/09 02 01 01/2018/ESAELY Tuensaajat Itä-Suomen Yliopisto Y-tunnus:2285733-9 Savon koulutuskuntayhtymä

Lisätiedot

Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke

Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke Info toimenpiteiden toteuttajille 29.10.2018 Leader Varsin Hyvä Eeva Mettala-Willberg Toimenpiteen aloittaminen Toimenpiteen toteuttamisen on saanut aloittaa

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 3.5.2018 EURA 2014/6116/09 02 01 01/2017/PL Tuensaaja Porin kaupunki Y-tunnus:0137323-9 Hankehakemuksenne 5.3.2018 Alueellinen

Lisätiedot

MAASEUDUN KEHITTÄMISEN MÄÄRÄRAHASTA MAKSETTAVAN TUEN KÄYTTÖÄ KOSKEVAT EHDOT (päivitetty )

MAASEUDUN KEHITTÄMISEN MÄÄRÄRAHASTA MAKSETTAVAN TUEN KÄYTTÖÄ KOSKEVAT EHDOT (päivitetty ) Liite 1 1 (6) MAASEUDUN KEHITTÄMISEN MÄÄRÄRAHASTA MAKSETTAVAN TUEN KÄYTTÖÄ KOSKEVAT EHDOT (päivitetty 30.3.2017) Noudatettava lainsäädäntö Maaseudun kehittämisen määrärahan käyttämisessä, maksamisessa

Lisätiedot