exploré 5 Matkasuurennuslaite

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "exploré 5 Matkasuurennuslaite"

Transkriptio

1 exploré 5 Matkasuurennuslaite Käyttöohje

2

3 Pikaohje laitteen käyttöönottoon Liitä USB latauskaapeli virtalähteeseen. Pidä explorē 5:ttä niin, että näyttö on sinua kohti. Varmista että kohoympyrä latauskaapelin USB liittimessä on samalla puolella kuin näyttö. Liitä kaapeli varovasti latausporttiin joka sijaitsee laitteen vasemmalla puolella ja liitä verkkolaite pistorasiaan. TÄRKEÄÄ: Liitä johto varovaisesti latausporttiin. Anna laitteen latautua kunnes akku on täynnä. Laite lämpenee latauksen aikana tämä on normaalia. Kun laite on ladattu täyteen, irrota kaapeli varovasti. Paina Virtapainiketta käynnistääksesi laitteen.

4 Esittely Kiitos, kun valitsit HumanWare explorē 5:n, helppokäyttöisen, pienen ja kannettavan suurennuslaitteen 5 tuuman selkeällä näytöllä. Itsekin suurennuslaitteen käyttäjinä tiedämme HumanWarella että korkealaatuisen kuvan lisäksi hyvän suurennuslaitteen on oltava yksinkertainen, kannettava, mukava käyttää ja aina valmis käyttöön, kun tarvitset sitä, missä oletkin. Sinun explorē 5 suunniteltiin nämä asiat mielessä. Pidämme tärkeänä, että voimme tarjota sinulle tuotteen, joka täyttää toiveesi ja odotuksesi. Lue nämä ohjeet huolella läpi ennen kuin otat laitteen käyttöön. Jos sinulla on jotain kysyttävää, niin ota yhteyttä laitteen sinulle toimittaneeseen pisteeseen tai maahantuojaan. Yhteystiedot löydät tämän ohjeen takasivulta. Pakkauksen sisältö explorē 5 suurennuslaite Suojalaukku Verkkolaite USB kaapeli Kaulanauha Käyttöohje Pikaohje Takuukortti Mikrokuituinen puhdistusliina Laitekuvaus Etupuoli 1. Värivalitsin 2. Suurennuspainike 3. Pienennyspainike 4. Jäädytyspainike 5. Kiinnitysrengas

5 1 2 3 Takapuoli 1. Virtapainike 3. Ledit 2. Kamera 4. Kahva 4 3 Vasen reuna 1. USB liitin 1 Oikea reuna 1. HDMI Liitin 1

6 Laitteen käyttäminen Käynnistä laite painamalla Virtapainiketta joka on laitteen oikeassa yläreunassa. Voit pitää laitetta kädessä pitämällä sitä reunoista kiinni aivan kuten tablettia. Vaihtoehtoisesti voit avata kahvan sivulta ja pitää laitetta kuten pitäisi suurennuslasia. Voit myös käyttää laitetta avaamalla kahvan pystysuunnassa ja pitämällä laitetta luettavan materiaalin päällä. Muutamassa sekunnissa explorē 5 näyttö avautuu ja näyttää kameran kuvan ruudulla. Tämä on suurennustila. Laitteen sammuttaminen Sammuta laite painamalla Virtapainiketta. vaihtoehtoisesti, jos laitteen kahva on auki, voit sammuttaa laitteen yksinkertaisesti painamalla kahvan kiinni laitteeseen.

7 Suurennustila Suurennustila on explorē 5:n Käyttötila. Pidä laitetta katsottavan tekstin tai kohteen päällä ja aloita lukeminen. Suurennus ja pienennys Suurenna kuvaa pitämällä Suurennuspainiketta painettuna kunnes kuva on sopivan kokoinen. Samalla tavalla pienennät kuvaa pitämällä pienennyspainiketta painettuna, kunnes kuva on sopivan kokoinen. Kuvatilan vaihtaminen Voit tehdä explorē 5 laitteen kuvasta sinulle parhaiten sopivan. Paina vain Värivalitsin painiketta kunnes haluamasi vaihtoehto näkyy ruudulla. Käytössä olevat väriyhdistelmät ovat: Värikuva, musta valkoisella, valkoinen mustalla, musta keltaisella, keltainen mustalla Muita väriyhdistelmiäkin on saatavilla: musta oranssilla, oranssi mustalla, musta turkoosilla, turkoosi mustalla, musta violetilla, violetti mustalla, musta vihreällä, vihreä mustalla, sininen keltaisella, keltainen sinisellä, valkoinen sinisellä, sininen valkoisella. Voit valita suosikki väritilasi valikosta. Kuvan jäädyttäminen Voit pysäyttää kuvan jäädytyksen avulla helpottamaan yksityiskohdan katsomista. Se auttaa esimerkiksi tarrojen tai kaupan hyllyjen hintojen katsomista. Kun haluat pysäyttää katsomasi kuvan, paina jäädytyspainiketta. Tällöin laite ottaa pikakuvan katsomastasi kohteesta. Kuva pysyy ruudulla haluamasi ajan. Palaa suurennustilaan painamalla uudelleen Jäädytyspainiketta. Jäädytetyn kuvan koon muuttaminen Voit muuttaa jäädytetyn kuvan kokoa samalla tavalla kuin suurennustilassakin, eli painamalla joko suurennus- tai pienennyspainiketta.

8 Galleriatila Kuvan tallettaminen galleriaan Kun haluat tallentaa elävän tai pysäytetyn kuvan Galleriaan, pidä Jäädytyspainiketta painettuna puoli sekuntia suurennustilassa. Sinun pitäisi tällöin nähdä teksti Tallentaa ruudulla lyhyesti sen merkiksi, että kuva on tallennettu explorē 5:n galleriaan. Galleriassa olevien kuvien katselu Pääset explorē 5:n Galleriaan pitämällä Jäädytä ja Värivalitsin painikkeita samanaikaisesti painettuna suurennustilassa. Gallerian pitäisi nyt avautua. Voit liikkua Galleriassa painamalla Suurenna ja Pienennä -painikkeita. Poistu Galleriasta painamalla Väritila painiketta. Kuvien poisto galleriasta Kun haluat poistaa kuvia Galleriasta, pidä Jäädytä ja Väritila painikkeita painettuna jotta pääset Galleriaan. Navigoi haluamasi kuvan kohdalle Suurennus- ja Pienennyspainikkeiden avulla, pidä sitten Jäädytä painiketta painettuna poistaaksesi kuvan. Vahvista poistaminen painamalla Suurennus-painiketta. Voit peruuttaa poiston painamalla Pienennys painiketta. Jos haluat poistaa kaikki tallentamasi kuvat kerralla, mene valikkoon ja valitse Poista Gallerian sisältö. Kuvien vienti tietokoneelle Jos haluat viedä tallentamasi kuvat tietokoneellesi, liitä suurennuslaite tietokoneeseen USB kaapelilla. Sinun nyt pitäisi nähdä PC liitetty ilmoitus ruudulla. Voit nyt kopioida ja liittää kuvia Galleriastasi PC:lle käyttämällä tietokoneen tiedostoselainta. Kun laite on liitetty tietokoneeseen, se käyttäytyy kuin ulkoinen levyasema. Gallerian kuvat ovat Images kansiossa explorē 5:n muistissa. Älä irrota kaapelia kesken kopioinnin tai poistamisen, koska se saattaa sekoittaa kuvatiedostoja prosessin aikana.

9 Määritä laitteen asetuksia Asetusten muuttaminen ja liikkuminen asetuksissa Pidä Väritilapainiketta painettuna päästäksesi valikkoon. Voit liikkua valikossa ylös ja alaspäin painamalla Suurennus ja pienennyspainikkeita. Valitse haluamasi kohta painamalla Jäädytä -painiketta. Palaa takaisin valikon edelliselle tasolle Väritila painikkeella tai pidä sitä painettuna jos haluat takaisin suurennustilaan. Valikko sisältää seuraavat osat: Galleria (Pääsy Gallerian kuviin) Näytön kirkkaus: (Muuttaa näytön kirkkautta): 1-9 (8*) Autosammutus: (valitse, kuinka kauan laite pysyy päällä): 1 minuutti, 2 minuuttia, 5 minuuttia* Esiasetettu suurennus (Valitse se suurennus, jolla laite avautuu): Edellinen (suurennus, joka sinulla oli laitetta sammutettaessa), 2x* - 22x Väritila (alavalikko) Esiasetettu väritila (Valitse väritila jolla laite käynnistyy): Edellinen* (viimeksi käytetty väritila), Väri, sallitut väritilat Valikko (vaihda väriyhdistelmiä): musta oranssilla, oranssi mustalla, musta turkoosilla, turkoosi mustalla, musta violetilla, violetti mustalla, musta vihreällä, vihreä mustalla, sininen keltaisella, keltainen sinisellä, valkoinen sinisellä, sininen valkoisella Sallitut väritilat (valitse sallitut väriparit suurennustilaan): musta oranssilla, oranssi mustalla, musta turkoosilla, turkoosi mustalla, musta violetilla, violetti mustalla, musta vihreällä, vihreä mustalla, sininen keltaisella, keltainen sinisellä, valkoinen sinisellä, sininen valkoisella

10 Kieli: Englanti (US)*, Englanti (UK), Ranska, Espanja, Saksa, Hollanti, Tanska, Puola, Portugali (Portugali), Portugali (Brasilia), Norja, Italia, Ruotsi, Suomi, Venäjä, Tshekki, Japani, Korea Näyttö: 50Hz, 60Hz* Poista Galleria Tehdas asetukset Laitteesta (katso tietoja laitteestasi): Ohjelma, Laite, Sarjanumero Ohjelmaversion ja sarjanumeron katsominen Katso explorē 5:n ohjelmaversio ja laitteen sarjanumero menemällä valikkoon. Pääset sinne pitämällä Väritila painiketta painettuna. Vieritä alas Pienennä painikkeella kunnes olet kohdassa Laitteesta ja paina sitten Jäädytä painiketta. Näet nyt explorē 5:n ohjelma- ja laiteversiot. Tehdasasetusten palautus Kun haluat palauttaa tehdasasetukset, pidä Väritila -painiketta painettuna niin pääset valikkoon. Vieritä alas kohtaan Tehdasasetukset painamalla Pienennä- sitten Jäädytä painiketta. Tehdasasetukset palautuvat. Päivitä explore 5 Mene sivulle: ja lataa viimeisin explorē 5:n ohjelmaversio. Liitä laite tietokoneeseesi USB kaapelin avulla. Käytä PC:n tiedostoselainta ja kopioi ja liitä lataamasi päivitys explorē 5:n juureen. Kun siirto on suoritettu, irrota USB kaaplei PC:stäsi. Käynnistä explorē 5. Laitteen pitäisi nyt päivittää ohjelman automaattisesti. Laitteen lataaminen TÄRKEÄÄ: Akku lämpenee ladattaessa. Tämä on normaalia. Älä lataa akkuja lämpölähteen lähellä.

11 Lataa akku pistorasiasta: Liitä USB latausjohto explorē 5:n Virtalähde pistorasiaan. Liitä sitten USB latausjohto varovasti suurennuslaitteeseen ja liitä johto pistorasiaan. Anna laitteen latautua, kunnes akku on täynnä. Kestää arviolta noin 4 tuntia, jos akku on tyhjä. Lataa akku tietokoneelta: Liitä USB latauskaapeli suurennuslaitteen virtapistokkeeseen ja PC:n USBporttiin. Latauksen aikana alla oleva kuva näkyy tilapäisesti, kun akku alkaa latautua tai kun laite käynnistetään. lataaminen tietokoneen USB liitännän kautta on yleensä hitaampaa. Joissain tapauksissa suurennuslaite ei lataudu ollenkaan, jos tietokoneelta ei riitä teho lataamiseen. Tehokkain tapa ladata laite on käyttää kaapelia ja liittää se pistokkeen avulla pistorasiaan. laitetta voidaan käyttää lataamisen aikana. Se tosin pidentää latausaikaa. Huomaa, että jos akku on täysin tyhjä tai sitä ei ole käytetty pitkään aikaan, saattaa kestää muutaman minuutin, ennen kuin laite osoittaa mitään toimintaa. Tämä on normaalia. Huomaa myös, että kuten kaikki sähköiset laitteet, explorē 5 lämpenee käytettäessä ja ladattaessa tämä on normaalia. Akun turvaohjeita: Älä pura akkua tai muuta sen kytkentöjä. Käytä ainoastaan HumanWaren laturia. Akun laittaminen tuleen, lämmittäminen, iskeminen, kastaminen tai oikosulkeminen aiheuttaa riskin ylilämpenemiselle, syttymiselle tai räjähtämiselle.

12 Vianetsintä Laite ei käynnisty Pidä Virtapainiketta painettuna. Jos laite ei silti käynnisty, laitteen akku saattaa tarvita lataamista. Liitä USB latauskaapeli ja muuntaja virtapistokkeeseen ja pistorasiaan tai vain USB kaapeli käynnissä olevaan tietokoneeseen. jos akku on täysin tyhjentynyt, saattaa kestää muutaman minuutin ennen kuin latautuminen alkaa. Katso Kappale 6:sta lisätietoja. Näyttö on pimeä Jos laite on makuulla pöydällä tai tasaisella alustalla, saattaa näyttö olla pimeä. Nosta laitetta katsoaksesi, onko tämä syynä pimeään ruutuun. Jos tämä ei auta, käynnistä laite uudelleen. Laite sammuu käyttämättömänä Tämä on normaalia ja sen tarkoitus on säästää akkua. Oletuksena laite sammuu 2 minuutin toimettomuuden jälkeen. Automaattista sammumista on mahdollisuus muuttaa että aika on 30 sekuntia, 1 minuutti, 2 minuuttia, 5 minuuttia tai 10 minuuttia. Värejä on vaikea erottaa Varmista ensin, että vallitseva valo on riittävä ympärilläsi. Valitse eri väriyhdistelmä painamalla suurennustilassa Värivalintapainiketta. Kuvassa on paljon heijastuksia Käännä luettavaa kohdetta eri kulmaan vähentääksesi sen heijastuksia. Muita ongelmia Palauta tehdasasetukset valikosta. Katso tehdasasetusten palautuksen ohjeesta aikaisemmin tässä ohjeessa. Laitteen puhdistaminen LCD näytön puhdistaminen Varmista että laite on sammutettu ja irti pistorasiasta.

13 Käytä vain vastaavaa mikrokuituliinaa, kuin mikä tuli explorē 5 toimituksessa. Pyyhi kevyesti ja huolellisesti LCD näyttö joka kohdasta. Jos päätät puhdistaa LCD ruudun jollain puhdistusaineella, varmista, että se sopii LCD näytöille. Vääräntyyppinen puhdistusaine saattaa pilata näytön lopullisesti. Käytä vain pieni määrä nestettä puhdistukseen, ettei sitä pääse laitteeseen sisälle. Laitteen sisällä se saattaa aiheuttaa vikoja. Varmista ettei nestettä jää ruudulle. Toista toimenpide läiskille, jotka eivät lähteneet ensimmäisellä kerralla. Älä koskaan käytä kodin puhdistusaineita explorē 5:n puhdistukseen. Älä koskaan ruiskuta puhdistusainetta suoraan ruudulle. Älä koskaan käytä vahvoja tai liuottavia aineita laitteen puhdistukseen. Älä käytä paperipyyhkeitä ruudun puhdistukseen. Laitteen kuoren puhdistaminen Varmista että laite on sammutettu ja irti pistorasiasta. Jos on tarvetta, käytä hieman kosteaa liinaa kuoren puhdistukseen. Varmista, ettei kosteutta jää laitteeseen. Toista toimenpide, jos läiskiä jää vielä kuoreen. Älä koskaan käytä hankaavia materiaaleja, sumutteita, alkoholia tai liuottimia puhdistaessasi explorē 5:n kuoria. Liite A. Turvallisuusohjeet Älä katso LED valoihin, jotka ovat laitteen alla. Pidä laite erossa vedestä tai kosteudesta. Älä upota laitetta mihinkään. Sammuta explorē 5 ennen puhdistamista. Käytä vain laitteen mukana tulleita kaapeleita. Akku explorē 5:ssä on sisäinen ladattava Li-Ion akku. Akun vaihto on tehtävä Humanwaren valtuuttaman henkilön toimesta. Älä jätä laitetta alttiiksi korkeille lämpötiloille edes säilytyksen aikana. Käytä vain USB-yhteensopivaa laturia akun lataamiseen. Älä pura tai muuta laitetta.

14 Älä anna laitteen kastua. Älä iske tai heitä laitetta. Älä naputtele tai käytä laitetta kovilla esineillä Jos akku vuotaa ja nestettä joutuu silmiin, älä hiero silmiä. Huuhdo silmiä välittömästi juoksevalla vedessä ja hakeudu lääkärin hoitoon vahinkojen estämiseksi. Jos akku vuotaa ja nestettä joutuu kosketuksiin ihon kanssa, huuhtele ihoa välittömästi juoksevalla vedellä estääksesi vahinkoja. Käy tarvittaessa lääkärin tarkistettavana. Liite B. Teknisiä tietoja Koko: 89 x x 21.3mm Paino: 228grammaa Virran syöttö: Type C USB connector, 5V. Max virta 1.5A Latausaika: 4 tuntia (kun laite on sammutettu.) HDMI yhteensopivuus: Tukee vain HDMI televisioformaattia. Ei tukea DVI emulaatiolle. Käyttöolosuhteet: Lämpötila: 10 C - 40 C / 50 F F Kosteus: 20% - 80% Virtalähde: USB sisäänmeno 1 Kuljetus- ja säilytysolosuhteet: Lämpötila: -20 C - 60 C / -4 F F Kosteus: 10% - 95% Liite C. FCC Information Alkukielinen FCC Statement: This device complies with part 15 of the FCC Rules. Operation is subject to the following two conditions: (1) This device may not cause harmful interference, and (2) this device must accept any interference received, including interference that may cause undesired operation.

15 FCC Warning: Changes or modifications not expressly approved by the party responsible for compliance could void the user's authority to operate the equipment. Note: This equipment has been tested and found to comply with the limits for a Class B digital device, pursuant to part 15 of the FCC Rules. These limits are designed to provide reasonable protection against harmful interference in a residential installation. This equipment generates, uses and can radiate radio frequency energy and, if not installed and used in accordance with the instructions, may cause harmful interference to radio communications. However, there is no guarantee that interference will not occur in a particular installation. If this equipment does cause harmful interference to radio or television reception, which can be determined by turning the equipment off and on, the user is encouraged to try to correct the interference by one or more of the following measures: Reorient or relocate the receiving antenna. Increase the separation between the equipment and receiver. Connect the equipment into an outlet on a circuit different from that to which the receiver is connected. Consult the dealer or an experienced radio/tv technician for help. Note: This unit was tested with shielded cables on the peripheral devices. Shielded cables must be used with the unit to ensure compliance. Liite D. Takuu HumanWare takaa explorē 5:n olevan ostopäivästä lähtien yhden vuoden ajan (mikäli ostomaan laki ei muuta vaadi) vapaa materiaali ja valmistusvioista. Tämä takuu ei ole siirrettävissä ja kattaa vain sellaiset tapaukset, joissa vika ei johdu epäasiallisesta käytöstä, huonosta kohtelusta tai välinpitämättömyydestä. Epäasiallinen käyttö on kaikkea käyttöä, joka ei vastaa tämän käyttöohjeen ohjeita. Missään tapauksessa HumanWare tai sen jälleenmyyjät eivät ole vastuussa välillisistä vioista. Takuun mukaiset toimenpiteet edellyttävät asiallisen ostotodistuksen esittämistä. Säilytä sen vuoksi ostokuitti. Jos laite pitää lähettää huoltoon, käytä alkuperäispakkausta.

16 Laitteen maahantuonti ja myynti: Audienta Oy Nuijamiestentie 5 A Helsinki Puhelin: info@audienta.fi

ESITTELY OSAT JA TARVIKKEET RAKENNE EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN EXPLORĒ 7 TOIMINNOT Virta päälle / pois...

ESITTELY OSAT JA TARVIKKEET RAKENNE EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN EXPLORĒ 7 TOIMINNOT Virta päälle / pois... ESITTELY... 1 1. OSAT JA TARVIKKEET... 2 2. RAKENNE... 2 3. EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN... 4 3.1 EXPLORĒ 7 TOIMINNOT... 4 3.1.1 Virta päälle / pois... 4 3.1.2 Suurennus/pienennys... 5 3.1.3 Väritila ja kameran

Lisätiedot

Käyttöohje. USB Charger UCH20

Käyttöohje. USB Charger UCH20 Käyttöohje USB Charger UCH20 Sisältö Johdanto... 3 USB Charger: Tietoja... 3 USB-laturin käyttäminen... 4 Laitteen akun lataaminen...4 Juridiset tiedot...5 Declaration of Conformity...6 2 Johdanto USB

Lisätiedot

Presenter SNP6000. Register your product and get support at Käyttöopas

Presenter SNP6000. Register your product and get support at  Käyttöopas Register your product and get support at www.philips.com/welcome Presenter SNP6000 FI Käyttöopas 1 a b c d e 2 3 4 Federal Communication Commission Interference Statement This equipment has been tested

Lisätiedot

SkillGuide. Käyttöopas. Suomi

SkillGuide. Käyttöopas. Suomi SkillGuide Käyttöopas Suomi SkillGuide SkillGuide on palautelaite, joka on suunniteltu antamaan reaaliaikaista ja tiivistettyä palautetta elvytyksen onnistumisesta. www.laerdal.com Nuken varusteet SkillGuide

Lisätiedot

Käyttöohje. Autopikalaturi AN420

Käyttöohje. Autopikalaturi AN420 Käyttöohje Autopikalaturi AN420 Sisältö Johdanto...3 Helppoa lataamista...3 Käyttäminen: Autopikalaturi...4 Laitteiden lataaminen...4 Juridiset tiedot...5 Declaration of Conformity for AN420...5 AVISO

Lisätiedot

Käyttöohje. Quick Charger UCH10

Käyttöohje. Quick Charger UCH10 Käyttöohje Quick Charger UCH10 Sisältö Johdanto...3 Helppoa lataamista...3 Käyttäminen: Quick Charger...4 Laitteen akun lataaminen...4 Juridiset tiedot...5 Declaration of Conformity for UCH10...5 2 Johdanto

Lisätiedot

Käyttöohje. RC-Dex kaukosäädin

Käyttöohje. RC-Dex kaukosäädin Käyttöohje RC-Dex kaukosäädin Sisältö Uusi RC-Dex -kaukosäädin........................ 4 Tarvikkeet.......................................... 7 Paristo............................................. 8 Pariston

Lisätiedot

Käyttöohjeet. TV-Dex

Käyttöohjeet. TV-Dex Käyttöohjeet TV-Dex 2 Sisällys Pakkauksen sisältö... 4 Laitteen kuvaus....5 TV:n kaukosäädin...7 TV-alusta...8 LED-valot........................................... 9 Käytön aloittaminen:...10 Laitteiden

Lisätiedot

Käyttöohje. USB Type-C -latausteline DK60

Käyttöohje. USB Type-C -latausteline DK60 Käyttöohje USB Type-C -latausteline DK60 Sisältö Johdanto... 3 DK60 USB Type-C -latausteline: Tietoja...3 DK60 USB Type-C -latausteline: Käyttäminen... 4 Liittimien käyttäminen...4 Lataaminen... 4 Oikeudelliset

Lisätiedot

Pebble mini Kannettava suurennuslaite

Pebble mini Kannettava suurennuslaite Pebble mini Kannettava suurennuslaite Käyttöohje Maahantuoja: KL Support Oy Nuijamiestentie 3 B 00400 Helsinki Puh. (09) 580 3880 www.kl-support.fi 1 Olet saanut uuden Pebble mini suurennuslaitteen, jonka

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

Käyttöohje. Stereo Bluetooth Headset SBH80

Käyttöohje. Stereo Bluetooth Headset SBH80 Käyttöohje Stereo Bluetooth Headset SBH80 Sisältö Johdanto...3 Toimintojen yleiskuvaus...3 Laitteen yleiskuvaus...3 Perusasiat...5 Akun lataaminen...5 Akun tila...5 Kuulokkeiden kytkeminen päälle ja pois...5

Lisätiedot

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä SUOMI 49 Johdanto Onnittelut ostoksestasi ja tervetuloa Philips-tuotteiden käyttäjäksi! Hyödynnä Philipsin tuki ja rekisteröi tuotteesi osoitteessa www.philips.com/welcome. Yleiskuvaus (Kuva 1) 1 Terä

Lisätiedot

Taskutulostin KÄYTTÖOPAS

Taskutulostin KÄYTTÖOPAS Taskutulostin KÄYTTÖOPAS Kiitos Polaroid Mint -taskutulostimen ostamisesta. Tämä käyttöopas on tarkoitettu tarjoamaan sinulle ohjeita, joita noudattamalla tämän tuotteen käyttö on turvallista eikä se aiheuta

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje. Asennusvideo Käyttövideo Asetusvideo. www.vdocyclecomputing.com/service

Lyhyt käyttöohje. Asennusvideo Käyttövideo Asetusvideo. www.vdocyclecomputing.com/service Lyhyt käyttöohje Asennusvideo Käyttövideo Asetusvideo www.vdocyclecomputing.com/service 1 Näyttö Pakkauksen sisältö Perusnäyttö: Nykyinen kellonaika Nykyinen lämpötila Nykyinen nopeus Paristo asennettuna

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

MagniLink Visus Käyttöohje 7942139

MagniLink Visus Käyttöohje 7942139 Käyttöohje Maahantuonti ja markkinointi: Low Vision Inno Oy Sirrikuja 3 L Puh: 040 777 1320 Sähköposti: info@lowvision.fi 00940 Helsinki Fax: 09 6898 8342 Internet: www.lowvision.fi Valmistaja: LVI Low

Lisätiedot

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg 1. Turvallisuusohjeet Lue tämä käyttöohje ennen käyttöä! 1.1 Vaakaa ei saa ylikuormittaa. 1.2 Älä roikota painavaa takkaa pitkää aikaa vaa assa,

Lisätiedot

Käyttöohje. Style Cover Window SCR46

Käyttöohje. Style Cover Window SCR46 Käyttöohje Style Cover Window SCR46 Sisältö Aloittaminen... 3 Johdanto... 3 Yleiskatsaus... 3 Yhden kosketuksen asennus...3 Lataaminen... 4 Perusteiden oppiminen... 5 Vuorovaikutus ikkunan kanssa... 5

Lisätiedot

Mac. Valmistelut. Mac

Mac. Valmistelut. Mac Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

Contour Mouse Wireless käyttöohje. /1 Contour Mouse Wireless käyttöohje

Contour Mouse Wireless käyttöohje. /1 Contour Mouse Wireless käyttöohje Käyttöohje 4 Pakkauksen sisältö 1. Contour Mouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. USB/Micro-USB-kaapeli 5. Käyttöohje 2 3 Yläosan toiminnot Oikea painike 5 5 Contour Mouse Keskipainike

Lisätiedot

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa:

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa: Potilasopas Tämän oppaan omistaa: Icare HOME (Malli: TA022) POTILASOPAS TA022-035 FI-3.1 3 Johdanto Tämä opas sisältää Icare HOME -tonometrin käyttöohjeet. Lue ohjeet huolellisesti, ennen kuin alat käyttää

Lisätiedot

Käyttöohje. Stereo Bluetooth Headset SBH70

Käyttöohje. Stereo Bluetooth Headset SBH70 Käyttöohje Stereo Bluetooth Headset SBH70 Sisältö Johdanto...3 Toimintojen yleiskuvaus...3 Laiteyleiskuvaus...3 Perusasiat...5 Akun lataaminen...5 Akku ja virranhallinta...5 Kuulokkeiden kytkeminen päälle

Lisätiedot

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet HP Roar Plus -kaiutin Muut ominaisuudet Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft-konsernin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 5 1 /1 Unimousen toiminnot Taaksepäin-painike Vieritysrulla/-painike

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 Unimousen toiminnot 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 Vieritysrulla/-painike Taaksepäin-painike

Lisätiedot

Calisto USB-kaiutinpuhelin. Käyttöopas

Calisto USB-kaiutinpuhelin. Käyttöopas Calisto 7200 USB-kaiutinpuhelin Käyttöopas Sisällysluettelo Yleiskatsaus 3 Connect to PC 4 Päivittäinen käyttö 5 Power 5 Äänenvoimakkuus 5 Mykistys / mykistyksen poisto 5 Puheluun vastaaminen tai puhelun

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 5 1 /1 Unimousen toiminnot Vieritysrulla/-painike Vasen painike

Lisätiedot

Käyttöohje. Stereo Bluetooth Headset SBH20

Käyttöohje. Stereo Bluetooth Headset SBH20 Käyttöohje Stereo Bluetooth Headset SBH20 Sisältö Johdanto...3 Lisälaitteen yleiskuvaus...3 Perusasiat...4 Soittaminen...6 Musiikin kuunteleminen...6 Monipisteteknologia...7 Vianmääritys...7 Oikeudelliset

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka päivitetään laiteohjelma langattomiin kauko-ohjaimiin WR-1 ja

Lisätiedot

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSIA 2 LATAUS 2 VIANETSINTÄ JA HUOLTO 3 TAKUU 5 VAROITUKSIA Älä käytä laturin seinäpistokkeessa jatkojohtoa, jos mahdollista. Jos joudut käyttämään

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä opaskirjassa kerrotaan, miten WR-R10- langattoman kaukoohjaimen laiteohjelma päivitetään. Jos

Lisätiedot

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk kitsound.co.uk VAROITUS: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PHOTOSMART 6221 PREMIUM CAMERA DOCK http://fi.yourpdfguides.com/dref/4172827

Käyttöoppaasi. HP PHOTOSMART 6221 PREMIUM CAMERA DOCK http://fi.yourpdfguides.com/dref/4172827 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP PHOTOSMART 6221 PREMIUM CAMERA DOCK. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP PHOTOSMART 6221 PREMIUM CAMERA DOCK

Lisätiedot

Käyttöohje DENVER PBA-12000BLACK

Käyttöohje DENVER PBA-12000BLACK Käyttöohje DENVER PBA-12000BLACK Tulo (Micro USB) (Lataa PBA-12000BLACK) Lähtö Lähtö 1. Lataa DENVER PBA-12000BLACK verkkolaitteella (verkkolaite ei mukana). 2. Lataa DENVER PBA-12000BLACK liittämällä

Lisätiedot

SmashBass. Langattomat kuulokkeet

SmashBass. Langattomat kuulokkeet SmashBass Langattomat kuulokkeet FI Käyttöohje- SmashBass beta Langattomat kuulokkeet Tuotteen turvallinen käsittely Lue nämä ohjeet ennen käyttöä! 1. Pidä kuulokkeet ja niiden mukana tulevat varusteet

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915

Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915 Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915 Tiedostojen hallinta... 2 Kuinka pääsen käyttämään microsd-kortille, SD-kortille ja USB-laitteelle tallennettuja tietojani?... 2 Kuinka siirrän valitun tiedoston

Lisätiedot

Air Sync Käyttöopas. Air Syncin lataaminen. Virran kytkentä ja katkaisu On/Off Air Sync

Air Sync Käyttöopas. Air Syncin lataaminen. Virran kytkentä ja katkaisu On/Off Air Sync Air Sync Käyttöopas Air Syncin lataaminen 1. Liitä Air Syncin Micro USB-liitin (D) tietokoneeseesi tai muuhun vastaavaan latauslaitteeseen käyttämällä mukana tullutta USB-kaapelia tai vastaavaa Micro USBliitintä.

Lisätiedot

Micro USB -latausteline DK52

Micro USB -latausteline DK52 Käyttöohje Micro USB -latausteline DK52 Sisältö Micro USB -latausteline -käyttöopas...3 Johdanto...4 Micro USB -latausteline: Tietoja...4 Micro USB -latausteline: Käyttäminen...5 Liittimien käyttäminen...5

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

NOVA LANGATTOMAT KUULOKKEET

NOVA LANGATTOMAT KUULOKKEET Varoitus: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita. Ei sovellu

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kuvataan kuinka päivitetään Nikonin peilittömien

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

Usein kysyttyä Transformer TF201:stä

Usein kysyttyä Transformer TF201:stä FI7211 Usein kysyttyä Transformer TF201:stä Tiedostojen hallinta... 2 Kuinka pääsen käyttämään microsd-kortille, SD-kortille ja USB-laitteelle tallennettuja tietojani?... 2 Kuinka siirrän valitun tiedoston

Lisätiedot

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

JUSTFOG 1453 KÄYTTÖOHJE

JUSTFOG 1453 KÄYTTÖOHJE JUSTFOG 1453 KÄYTTÖOHJE 1/8 KÄYTÖN ALOITUS Täyttö Kierrä tankin yläosa irti vastapäivään pitämällä toisella kädellä kiinni tankista ja tarttumalla toisella kädellä päädyn uritettuun osaan. Varo, ettei

Lisätiedot

Suomi Sivu 1. WEEE Ilmoitus. EU:n WEEE-direktiivi

Suomi Sivu 1. WEEE Ilmoitus. EU:n WEEE-direktiivi Käyttöohje WEEE Ilmoitus EU:n WEEE-direktiivi Euroopan unionin WEEE-direktiivi (sähkö- ja elektroniikkalaiteromu) astui voimaan vuonna 2003. Sen tarkoituksena on suojella ympäristöä ja terveyttä sekä

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Touch Memo -laitteen käyttöopas

Touch Memo -laitteen käyttöopas Touch Memo -laitteen käyttöopas Kiitos, että olet ostanut Touch Memo -äänimerkkauslaitteen. Lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöä ja huomioi varotoimenpiteet. Säilytä käyttöohje

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

RIBBONS BLUETOOTH-KUULOKKEET

RIBBONS BLUETOOTH-KUULOKKEET Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET

WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET NÄPPÄIMET JA LIITTIMET KÄYTTÖÖNOTTO JA ENSIMMÄINEN LAITEPARITUS 2. Paina ja pidä virtanäppäinta pohjassa samanaikaisesti molemmista kuulokkeista kunnes

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Tervetuloa. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli. USBvirtasovitin. Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti.

Pakkauksen sisältö. Tervetuloa. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli. USBvirtasovitin. Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti. Arlo Baby -pikaopas Pakkauksen sisältö Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli USBvirtasovitin Pikaopas Seinäpidike Kiinnitysruuvit Liitä

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

JABRA EVOLVE 65 pikaohje. Laitteen nappulat. Magneettinen kouru mikrofonille. Säädettävä pääpanta. Äänisäätö ylös Varattuna -valo

JABRA EVOLVE 65 pikaohje. Laitteen nappulat. Magneettinen kouru mikrofonille. Säädettävä pääpanta. Äänisäätö ylös Varattuna -valo JABRA EVOLVE 65 pikaohje Laitteen nappulat Magneettinen kouru mikrofonille Säädettävä pääpanta Äänisäätö ylös Varattuna -valo Monitoiminappula Äänisäätö alas Akun indikaattori Bluetooth indikaattori On/Off/Connect

Lisätiedot

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa Onnittelut GIGABYTE tietokoneen ostosta. Tämä käyttöohje auttaa sinua tietokoneesi käyttöönotossa. Lopullisen tuotteen asetukset riippuvat ostohetken mallista. GIGABYTE varaa itselleen oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

RACE -BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS

RACE -BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS VAROITUS: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita. Ei sovellu

Lisätiedot

Turvapainike. Käyttöohje

Turvapainike. Käyttöohje Turvapainike Käyttöohje Yhteystiedot Tekninen asiakaspalvelu asiakaspalvelu@avarn.fi 010 620 2010 (arkisin klo 8-16) Hälytyskeskus halytyskeskus@avarn.fi 010 620 2000 Terkniset tiedot Puhelinverkko: kaksitaajuus

Lisätiedot

Sisältö 1. Johdanto... 4 1.1. Tästä käyttöohjeesta... 4 1.2. Mitä laatikossa on?... 5 1.3. Opi tuntemaaan Traveller HD... 5 2. Aloita...6 2.1.

Sisältö 1. Johdanto... 4 1.1. Tästä käyttöohjeesta... 4 1.2. Mitä laatikossa on?... 5 1.3. Opi tuntemaaan Traveller HD... 5 2. Aloita...6 2.1. KÄYTTÖOHJE Sisältö 1. Johdanto... 4 1.1. Tästä käyttöohjeesta... 4 1.2. Mitä laatikossa on?... 5 1.3. Opi tuntemaaan Traveller HD... 5 2. Aloita......6 2.1. KokoaTraveller HD... 7 3. Käytä....7 3.1. Liu

Lisätiedot

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427 Version: FIN180427 Käyttäjän 1 käsikirja Sisällys 1 WTN-Radiomajakka Näytöt ja näppäimet... 3 2 Käynnistys ja toiminta-aika... 4 2.1 WTN-laitteen käynnistys... 4 2.2 WTN-laitteen sammutus... 4 2.3 Virransyöttö:...

Lisätiedot

Turvaohjeet ja määräykset

Turvaohjeet ja määräykset Turvaohjeet ja määräykset Business PC -tietokoneet Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tämän asiakirjan tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. HP-tuotteiden takuut määritellään

Lisätiedot

Käyttöohje. Bluetooth -näppäimistö BKB50

Käyttöohje. Bluetooth -näppäimistö BKB50 Käyttöohje Bluetooth -näppäimistö BKB50 Sisältö Perusasiat...3 Yleiskuvaus...3 Näppäimistön yleiskuvaus...3 Näppäimistön lataaminen...4 Kytkeminen päälle ja pois...5 Aloittaminen...6 Näppäimistön käyttövalmistelut...6

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Kommunikaattori. K ä yttöohje. Maahantuoja: KL Support Oy Nuijamiestentie 5 A 4 Puh. (09) 580 3880

Kommunikaattori. K ä yttöohje. Maahantuoja: KL Support Oy Nuijamiestentie 5 A 4 Puh. (09) 580 3880 Echo M inirc Kommunikaattori K ä yttöohje Maahantuoja: KL Support Oy Nuijamiestentie 5 A 4 Puh. (09) 580 3880 Kiitos sinulle, kun valitsit Echo MiniRC kommunikaattorin apuvälineeksesi. Ennen kuin otat

Lisätiedot

Stereo Bluetooth Headset SBH60

Stereo Bluetooth Headset SBH60 Käyttöohje Stereo Bluetooth Headset SBH60 Sisältö Johdanto...3 Toimintojen yleiskuvaus...3 Laitteen yleiskuvaus...3 Perusasiat...5 Akun lataaminen...5 Kuulokkeiden kytkeminen päälle ja pois...5 Äänenvoimakkuuden

Lisätiedot

Nokia Extra Power DC-11 / DC-11K lisävirtalaite 9212427/2

Nokia Extra Power DC-11 / DC-11K lisävirtalaite 9212427/2 Nokia Extra Power DC-11 / DC-11K lisävirtalaite 5 2 4 3 9212427/2 2008-2010 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Johdanto Nokia Extra Power DC-11- / DC-11K -lisävirtalaitteen (jäljempänä DC-11) avulla voit

Lisätiedot

Asennusopas Käyttöohje TV-SOVITIN 2

Asennusopas Käyttöohje TV-SOVITIN 2 Asennusopas Käyttöohje TV-SOVITIN 2 2 SISÄLLYSLUETTELO Yleiset varoitukset 6 Pakkauksen sisältö 8 TV-sovitin2-laitteen kuva 9 Asennus 11 TV-sovitin2-laitteen aktivointi ensimmäisen kerran 12 TV-sovitin2-laitteen

Lisätiedot

SLAMMERS LANGATTOMAT KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS

SLAMMERS LANGATTOMAT KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi ohjeen tuotteet.

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

PIKAOPAS (VER 1.0) TARKISTA OHJELMISTOPÄIVITYKSET OSOITTEESTA

PIKAOPAS (VER 1.0) TARKISTA OHJELMISTOPÄIVITYKSET OSOITTEESTA PIKAOPAS (VER 1.0) TARKISTA OHJELMISTOPÄIVITYKSET OSOITTEESTA WWW.INTERPHONE.COM LAITTEEN AKKUA KOSKEVIA HUOMAUTUKSIA Lataa laitteen akku täyteen ennen ensimmäistä käyttökertaa. Laitteen säilyttäminen

Lisätiedot

LoopHEAR 101. Palvelupistesilmukka. Käyttöohje

LoopHEAR 101. Palvelupistesilmukka. Käyttöohje LoopHEAR 101 Palvelupistesilmukka Käyttöohje 1 Kiitos, kun ostit LoopHEAR palvelupistesilmukan. Tätä silmukkaa voidaan käyttää monissa eri tilanteissa sekä julkisissa että yksityisissä tiloissa. Tätä silmukkaa

Lisätiedot

Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Bluesia. Lue myös sen laitteen ohjeet, jonka kanssa aiot käyttää Bluesia ennekuin yhdistät laitteet.

Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Bluesia. Lue myös sen laitteen ohjeet, jonka kanssa aiot käyttää Bluesia ennekuin yhdistät laitteet. Bluetooth teknologiaa käyttävä vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Bluesia.

Lisätiedot

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet PipeSpy Putki- ja rakennekamera Mallinumero: 7B20 Asennus- ja käyttöohjeet Lue nämä ohjeet kokonaan ennen järjestelmän käyttöönottoa! Sisältö Tekniset tiedot... 3 Huomio... 3 Käyttökohteet... 3 Tunne työkalusi...

Lisätiedot

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2 Nokia DT-600 -laturi 6 1 2 2 5 4 3 7 Painos 1.2 8 9 10 11 2010 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Johdanto Nokia DT-600 -laturilla voit ladata viiden yhteensopivan laitteen akun samanaikaisesti. DT-600-laitteessa

Lisätiedot

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1 1 Yleiskatsaus Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera SG520 Series Sivu 1 1 Yleiskatsaus Sisältö 1 Yleiskatsaus... 3 1.1 Kameran rakenne... 3 1.2 Yleinen kuvaus... 4 1.3 Näyttö... 4 1.4 Kuvien ja videoiden

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje ELK-68 Käyttöohje Varotoimenpiteet Käytä tätä laitetta turvallisesti ja tehokkaasti. Lue ohje huolellisesti ennen käyttöä. Korjauksen saa suorittaa vain valtuutettu huolto. Sammuta virrat jos menet leimahdus

Lisätiedot

testo 831 Käyttöohje

testo 831 Käyttöohje testo 831 Käyttöohje FIN 2 1. Yleistä 1. Yleistä Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä käyttöohje myöhempää käyttöä varten. 2. Tuotekuvaus Näyttö Infrapuna- Sensori, Laserosoitin

Lisätiedot

Li-Ion Akkupack. Käyttöohje Turvaohjeet

Li-Ion Akkupack. Käyttöohje Turvaohjeet Li-Ion Akkupack Käyttöohje Turvaohjeet STABILA-litiumioniakkupakkauksen ja verkkolaitteen käyttöohje Tärkeitä ohjeita Lue turvaohjeet ja käyttöohje huolellisesti läpi. Tämä käyttöohje on säilytettävä ja

Lisätiedot

BOOMBAR + BLUETOOTH-KAIUTIN KÄYTTÖOPAS

BOOMBAR + BLUETOOTH-KAIUTIN KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

JABRA MOVE WIRELESS. KäyttöOpas. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. KäyttöOpas. jabra.com/movewireless KäyttöOpas jabra.com/movewireless 1. TERVETULOA...3 2. TOIMITUSSISÄLTÖ... 4 3. KUINKA KÄYTÄT...5 3.1 KORKEUDEN SÄÄTÖ 4. LATAAMINEN... 6 4.1 AKUN TILA 5. KUINKA KYTKET...7 5.1 BLUETOOTHIN LIITTÄMINEN UUTEEN

Lisätiedot

Maahantuoja: KL Support Oy Nuijamiestentie 3 B Puh: (09) 580 3880 00400 Helsinki www.kl-support.fi

Maahantuoja: KL Support Oy Nuijamiestentie 3 B Puh: (09) 580 3880 00400 Helsinki www.kl-support.fi Maahantuoja: KL Support Oy Nuijamiestentie 3 B Puh: (09) 580 3880 00400 Helsinki www.kl-support.fi DaVinci HD suurennuslaite OCR ominaisuudella Laite on suunniteltu henkilöille, joilla on vaikea nähdä

Lisätiedot

D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F: USB-liitäntä

D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F: USB-liitäntä DB-80 Kiikarit ja digitaalikamera Tuotetiedot A: Objektiivin rengas B: Kiikariobjektiivi C: Nestekidenäyttö Ohjeet käytettäessä kiikareina D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F:

Lisätiedot

Käyttöohje. Autojen kojelautakamera CCT Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje. huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje. Autojen kojelautakamera CCT Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje. huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Autojen kojelautakamera CCT-1210 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1 Tuotteen rakenne 1. LCD-näyttö 2. Ylös/mykistys 3. Valikko

Lisätiedot

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe Kiitos siitä, että olet ostanut SingStar -mikrofonipaketin. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE

HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE SUOMI KÄYTTÖOPAS HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE LUE OHJEET ENNEN LATURIN KÄYTTÖÄ Omistajan käyttöopas Lue tämä käyttöopas huolellisesti. Se sisältää tärkeitä käyttöohjeita.

Lisätiedot