Voimistelua alkeista huipulle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Voimistelua alkeista huipulle"

Transkriptio

1 Voimistelua alkeista huipulle VOIMISTELU- JA URHEILUSEURA ELISE RY TOIMINTAKERTOMUS 2015

2 TOIMINTAKERTOMUS 2015 TOIMINNAN TARKOITUS JA TAVOITTEET Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry:n sääntöjen mukaan seuran toiminnan tarkoitus on edistää urheilun ja erilaisten liikuntamuotojen harrastusta ja terveitä elämäntapoja. Seuran toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet. Seuran arvot ovat: yhteisöllisyys, avoimuus, suvaitsevaisuus, liikunnan ilo ja liikunnalliseen- ja terveelliseen elämäntapaan kasvaminen. MONIPUOLINEN JA JÄSENIÄ PALVELEVA TOIMINTA Vuosi 2015 oli seuran 94. toimintavuosi. Hallituksen ja voimistelujaoston asettamien suuntaviivojen mukaisesti voimistelu on mahdollista aloittaa jumppakoulu-, alkeis- tai esivalmennusryhmissä ja myöhemmin valita harrastamisen tai kilpailuun tähtäävien ryhmien välillä. Rytmisen voimistelun valmennustoiminnassa on panostettu sekä yksilö- että joukkuevalmennukseen. Joukkuevoimistelutoiminta on edelleen laajentunut ja tarjontaa on kaikissa ikäryhmissä kuten myös kilpa- ja mestaruustasolla. Harrasteryhmät tarjoavat mahdollisuuden lajiin näytöstavoittein. Rytmisen voimistelun ja joukkuevoimistelun rinnalla toimivat akrobatiavoimistelun sekä erilaiset tanssillisen voimistelun ryhmät. Koripallossa toimii yhdistetty miesten ja poikien joukkue. Kevätkaudella 2015 järjestettiin Rytmisen luokkakilpailu, Voimistelun Asema ja naisten 1. EM-karsinta maaliskuussa. Toukokuussa järjestettiin yhdessä Elise-V:n kanssa kevätnäytös. Lokakuussa Elise järjesti Elise Cup kilpailun, joka korvasi 30 vuotta järjestetyn Minirytmiset- tapahtuman, jossa mukana oli myös joukkuevoimistelu. Joulunäytös Maija Poppanen järjestettiin Töölön Kisahallissa yhdessä Elise-Vantaan kanssa. Järjestetyt tapahtumat tarjosivat paitsi osallistumismahdollisuuden kilpailijoille ja esiintyjille myös laadukkaita voimistelutapahtumia yleisölle.

3 TOIMINTA LAAJENEE JA KASVAA Seurassa pidettyjen voimistelutuntien määrä kasvoi edellisestä vuodesta jälleen 10 % ja etenkin harrasteryhmien voimistelijoiden määrä lisääntyi reilusti. Voimisteluryhmissä harjoitteli vuoden aikana yli 950 voimistelijaa. Toiminnassa mukana olevista yhä useampi osallistui vuoden 2015 aikana enemmän kuin kerran viikossa, mikä on nuorten kokonaisliikuntamäärien kasvamistavoitetta ajatellen ilahduttavaa. TOIMINNAN LAATU PERUSTUU ASIANTUNTEMUKSEEN JA OSAAMISEEN Seuran voimistelutoiminnassa on vuoden 2015 aikana toiminut n. 40 ohjaajaa/valmentajaa, joista vakituisia oli 5. Syksyllä 2015 seuraan palkattiin ensimmäinen JV-vastuuvalmentaja Riina Berg. Seuran voimistelun valmennus- ja harrastetoiminnan organisoinnista on vastannut valmennuspäällikkö yhdessä voimistelujaoston kanssa. Voimistelujaostoon ovat kuuluneet Laura Ahonen, Anna Airaksinen, Iida Ritokoski, Riina Berg (Sirja Lepistö) ja Miia Green. Seuralla on sekä Voimisteluliiton myöntämä Huippuseura-status sekä harrasteliikunnan puolelta Sinettiseura-status, jotka ovat osoituksia seuran korkeasta laadusta. Seuran valmennuspäällikkö Laura Ahonen valittiin vuoden helsinkiläisvalmentajaksi. SEURAN KOULUTUSTOIMINTA Seuran valmentajat ja ohjaajat ovat vuoden aikana kouluttautuneet kotimaisilla ja kansainvälisillä kursseilla. Kotimaassa ohjaajia, valmentajia, ja seurajohtoa osallistui Suomen Voimisteluliiton, ESLU:n ja Suomen Valmentajat ry:n koulutuksiin. Riina Määttä sai keväällä valmiiksi oppisopimuspohjaiset liikuntaneuvojaopintonsa yhteistyössä Elisen ja Kisakallion Urheiluopiston kanssa. Minna Mäkinen jatkoi AMK liikunnanohjaajaopintojaan työn ohessa ja äitiyslomalla. Hanna Niemi aloitti vastaavat AMK liikunnanohjaajaopinnot työn ohessa. Voimisteluliiton tuomarikoulutuksiin osallistui Elisestä yhteensä 10 rytmisen- ja joukkuevoimistelun tuomaria. Elise Voimisteluliiton huippuseuraprojektin osana järjestämät omat jumppakouluohjaajakoulutukset (30h) jatkuivat syksyllä Koulutukseen osallistuvat 12 valmentajaa saavat koulutuksen loppuun keväällä Koulutuksen suunnittelusta ja toteutuksesta on vastannut Marianna Tarhala. Jumppakoulukoulutukset ovat olleet avoinna täydennyskoulutuksena Elise-seurojen kaikille valmentajille. Valmentajien kauden avaustapaamisissa jatkettiin koulutuksia yhteistyössä Sportfocuksen kanssa. Tammikuussa käsiteltiin käytännön valmennustyön kohtaamisiin liittyviä haastavia tilanteita urheilupsykologi Terhi Lehtoviidan johdolla. Elokuussa käynnistyi Elisen valmentajien viestintäkoulutus.

4 Vuoden 2015 aikana järjestettiin valmentajille kaksi koulutusta yhteistyössä Fysioterapiakonsulttien kanssa. Kaikille valmentajille suunnattu koulutus käsitteli voimistelijan lihastasapainokartoituksen hyödyntämistä valmennuksessa. Nuorten ja naisten SM-tason valmentajille järjestettiin lisäksi koulutus jalkaterän ja keskivartalon hallintaharjoitteista ja niiden hyödyntämisestä arkivalmennuksessa. Vuoden 2015 aikana ohjaajat ja valmentajat osallistuivat aikaisempien vuosien tapaan aktiivisesti seuran toiminnan arviointiin ja kehittämiseen. Hallituksen jäsenet ja seurakoordinaattori ovat osallistuneet sekä Voimisteluliiton että ESLUn järjestämiin koulutuksiin ajankohtaistapahtumiin. SEURAN HUIPPUVOIMISTELU Suomen Voimisteluliitto on myöntänyt seuralle huippuseurastatuksen. Seura tekee kiinteää yhteistyötä liiton ja myös muiden huippuseurastatuksen saaneiden seurojen kanssa huippuvoimistelun saralla. Seuralle valittu kehitysohjelma ja seuraprofiili määrittävät seuran huippu-urheilun toteuttamista. Huippuseurastatus pohjautuu laadukkaaseen seuratyöhön ja sen tarkoituksena on tuottaa myös kansainvälistä arvokilpailumenestystä. Vuoden 2015 aikana seura on saavuttanut runsaasti kansainvälistä menestystä, josta huomattavimpana osoituksena paikan saavuttaminen toiseen Rion Olympiakarsintaan, Test Eventiin sekä yksilöissä että joukkueella. Lahjakkuuspotentiaalin vahvistamisen toimintamallia on kehitetty edelleen. Vuoden 2015 aikana innostuneiden ja voimisteluun taipumuksia omaavien lasten tunnistaminen ja eteenpäin ohjaus seuran voimistelukouluryhmistä on toiminut esimerkillisesti. Sekä kevät- että syyskaudella järjestettiin ikäluokkien yhteisharjoituksia, joiden perusteella kaikille mukaan tulleille suositeltiin parhaiten taitotasoa ja kiinnostusta vastaavaa ryhmää. Vuoden 2015 aikana on valmennuksen mentorointijärjestelmää kehitetty edelleen. Marianna Tarhala on jatkanut Elisen jumppakouluohjaajakoulutuksen käyneiden ohjaajien mentorointia. Iida Ritokoski on vastannut esivalmennusryhmien valmentajien mentoroinnista sekä tuntisisältöjen kehittämisestä. Joukkuevoimistelun kehitystyötä ja mentorointitapaamisia on vetänyt Riina Berg. Rytmisen voimistelun valmentajien kanssa kehityskeskustelut on käynyt Laura Ahonen. Osana tavoitteellista valmennusta on lisätty yhteistyötä fysioterapeuttien kanssa. Tätä tukitoimien osa-aluetta on integroitu toimintaan sekä valmentajakoulutuksina että osana arkiharjoittelua. Yhteistyö FTK:n kanssa on tiivistynyt ja Elisen oppilaita varten on nyt tarjolla seurallemme kiintiöidyt ajat perjantaisin Kampin FTK:n toimipisteessä. Taloudessa on kiinnitetty huomiota hyvän taloussuunnittelun lisäksi kustannustehokkaaseen toimintaan, talousohjelmien uusimiseen sekä toiminnan järkiperäistämiseen. Aktiivinen markkinointi ja laadukas toiminta ovat kasvattaneet sekä harraste- että valmennusryhmien voimistelijoiden määrää, mikä on osaltaan vaikuttanut seuran hyvään tulokseen.

5 Henkilöstöresurssien vahvistaminen talous- ja hallintohenkilön osalta saatiin päätökseen kuluvan vuoden aikana. Seuran saamalla lähes täysimääräisellä Opetusministeriön seuratuella on pystytty vahvistamaan seurakoordinaattorin vakituinen toimi pysyväksi. Palkatun seurakoordinaattorin avulla seura on pystynyt myös kehittämään talous- ja hallintopalveluja sekä vapauttamaan valmentajien ja luottamushenkiöiden Olosuhderesurssien parantamista edistettiin yhdessä Voimisteluliiton, Urheiluakatemian ja Kisakallion kanssa. Seuran huippu-urheilun eteenpäin viemisestä seurassa ovat vastanneet valmennuspäällikkö ja voimistelujaosto yhdessä valmennustiimien kanssa. Seuran huippuvoimistelun tasosta on osoituksena se, että Suomen rytmisen joukkuemaajoukkueen valmennusryhmän kahdeksasta voimistelijasta kuusi edustaa Eliseä ja kaksi sisarseuraamme Elise-Järvenpäätä. Yksi seuramme edustaja on vuoden 2015 aikana kuulunut rytmisen yksilömaajoukkueeseen. Elisen valmennuspäällikkö toimii rytmisen joukkuemaajoukkueen valmentajana. Seura on maajoukkuevoimistelijoiden myötä mukana Voimisteluliiton Rio-projektissa. VOIMISTELURYHMÄT Alkeis-, harraste- ja jumppakouluryhmiä (1-2 harjoitusta viikossa) on syksystä 2015 alkaen toiminut eri puolilla Helsinkiä 32. Ryhmiä on tarjolla Arabiassa, Kampissa, Laajasalossa, Latokartanossa, Malmilla, Mellunmäessä, Töölössä, Vallilassa ja Vuosaaressa. Ryhmissä on mahdollisuus tutustua voimistelutoimintaan, löytää voimistelu omaksi harrastuksekseen ja kehittyä voimistelun perustaidoissa sekä välineellä että ilman. Omien taitojen kehittymisen, liikunnan ilon sekä terveydellisten vaikutusten lisäksi tavoitteena ovat esiintymiset seuran kevät- ja joulunäytöksissä (esiintyminen vapaaehtoista). Harrasteryhmissä on 39 harjoitusviikkoa vuodessa. Yhteensä ryhmien tunneille on osallistunut n. 700 harrastajaa. Lasten esivalmennusryhmät ovat yhteisiä joukkuevoimistelulle ja rytmiselle voimistelulle. Esivalmennusryhmiä on toiminut Kampissa, Laajasalossa, Mellunmäessä ja Vuosaaressa. Esivalmennusryhmien tunneille on osallistunut noin 80 harrastajaa. RYTMINEN VOIMISTELU Rytmisen voimistelun lasten ja pre-nuorten valmennusryhmiä on vuoden 2015 aikana toiminut seitsemän. Näissä ryhmissä on yhteensä 70 tavoitteellisesti harjoittelevaa voimistelijaa. Nuorten harrastekilparyhmien suosio on kuluneen vuoden pysynyt korkealla. Harrastaminen näissä ryhmissä on mahdollista aloittaa myös teini-iässä ilman

6 aiempaa voimistelutaustaa. Stadionilla toimivissa ryhmissä on ollut mukana yli 50 teini-ikäistä harrastajaa. Nuorten ja naisten valmennusryhmien voimistelijat ovat harjoitelleet viidestä kymmeneen kertaa viikossa. Ryhmissä harjoittelee n. 40 voimistelijaa. Valmennustoimintaa järjestetään vuodessa viikkoa ryhmästä riippuen. Koska kiinteää harjoitustilaa ei ole käytettävissä, on ryhmien toiminta jouduttu hajauttamaan eri puolille Helsinkiä. Harjoituspaikkoina toimivat Kampin liikuntakeskus, Laajasalon palloiluhalli, Mäkelänrinteen urheiluhalli, Töölön Kisahalliin sekä joukkuevoimistelun osalta Latokartanon liikuntahalli. Mäkelänrinteen hallin käytön on mahdollistanut yhteistyö Mäkelänrinteen urheilulukion ja pääkaupunkiseudun urheiluakatemian kanssa. Vaikean tilapulan vuoksi osan valmennusryhmien harjoituksia joudutaan kuitenkin pitämään myös Olympiastadionin Itäsiiven saleissa, Katajanokan liikuntahallissa sekä koulujen saleissa, vaikka nämä tilat eivät täytä rytmisen voimistelun edellyttämiä korkeusvaatimuksia eikä niissä ole mattoa. Valmennusryhmien harjoitusohjelmaan on lajiharjoittelun lisäksi kuulunut tanssia ja balettia. Valmennustoimintaa on tehostettu järjestämällä arkiharjoittelun lisäksi leirimuotoista harjoittelua sekä Suomessa että ulkomailla. Valmennusryhmien voimistelijat ovat osallistuneet näytöstoimintaan sekä kansallisiin Voimisteluliiton kilpailujärjestelmän mukaisiin kilpailuihin. Seuran kärkivoimistelijat kuuluvat maajoukkueeseen ja edustavat Suomea kansainvälisissä kilpailuissa. AKROBATIAVOIMISTELU Stadionin itäsivun saleissa ovat vuoden 2015 aikana toimineet akrobatiavoimistelun alkeis- ja jatkoryhmät. Ryhmien toiminnasta on vastannut Sanna Heikkilä. Akrobatian harrastajia on noin 20. JOUKKUEVOIMISTELU Vuoden 2015 aikana Elisessä on toiminut valmennusryhmiä alle 10v., 10-12v., 12-14v ja 14-16v. Joukkueita oli yhteensä 10. Team Joukkueet 3kpl kuuluvat voimisteluliiton valmennusrinkiin. 8-10v. Ring ikäryhmä on ollut nopeassa kasvussa. Joukkueiden harjoittelu on tavoitteellista ja pidempiaikainen tähtäin on 10-12v. kansallinen kärki. Joukkuevoimisteluvalmennuksen kehittämisestä on vastannut Riina Berg, joka aloitti päätoimisena työssään elokuussa TANSSILLINEN VOIMISTELU Vuonna 2015 Elisessä toimi tanssillisen voimistelun esiintyvä ryhmä Kokooma sekä syksystä alkaen yli 16-vuotiaille harrastajille suunnattu Flow Gymnastics ryhmä.

7 Elisen tanssillisen voimistelun harrastajat ovat osallistuneet menestyksellisesti Voimisteluliiton tanssillisen voimistelun kilpailutoimintaan sekä 15th World Gymnaestrada suurtapahtumaan. Vuonna 2015 Kokoomassa voimisteleva Emma- Leena Heikkinen on toiminut Voimisteluliitossa tanssillisen voimistelun kehittämistyöryhmässä. EASY SPORT TOIMINTA Yhteistyössä Helsingin kaupungin liikuntaviraston Elise on osallistunut koululaisten loma-aikoina lapsille maksuttomaan Easy Sport toimintaan, lisäksi olemme olleet mukana Helsingin kaupungin yhdessä Valon kanssa järjestämässä lapset liikkuu hankkeessa. PELISÄÄNNÖISTÄ POHJA YHTEISILLE KÄYTÄNNÖILLE Jumppakoulu-, harraste- ja valmennusryhmissä on sovittu yhteisistä pelisäännöistä. Ryhmissä käydään vuosittain pelisääntökeskustelut. Seuran käytössä on hallituksen laatima Toimintaohje ja siihen liittyvä talousohje, jossa määritellään seuran toimintatavat ja talouteen liittyvät käytännöt. Toimintaohjetta päivitetään vuosittain hallituksen toimesta. TOIMIVA TIEDONKULKU VIESTINTÄ Seuran sisäisen ja ulkoisen tiedotuksen pääväylänä toimivat kotisivut osoitteessa Internet-sivujen päivittämisestä ovat vastanneet Miia Green ja Laura Ahonen. Nettisivujen ohelle tärkeäksi väyläksi varsinkin nuorten voimistelijoiden keskuudessa ovat nousseet seuran omat Facebook-sivut. Nettisivuilta löytyvät tiedot tarjolla olevista harraste- ja valmennusryhmistä, harjoituspaikoista sekä valmentajien, ohjaajien ja hallituksen jäsenten esittelyt. Seuran toiminnan ajankohtaiset asiat on löydettävissä etusivulta ja koko kauden ohjelma löytyy Tapahtumakalenteri-linkin takaa. Voimistelijoiden sivuille on kerätty hyödyllistä tietoa lasten ja nuorten voimisteluharrastukseen ja valmennukseen liittyvistä asioista. Ryhmäkohtaisia tiedotteita on lähetetty lukuvuodessa vähintään neljä. Valmennusryhmissä jaetaan lisäksi erillisiä tapahtumatiedotteita sekä tiedotteet lomaaikojen leirimuotoisten harjoittelujaksojen ohjelmasta. Valmennusryhmien voimistelijat täyttävät lisäksi vuosittain toiminnan arviointi- ja kehittämiskaavakkeet. Valmennusryhmäläisten vanhemmille on lähetetty sähköpostitiedotteita, joissa on kerrottu seuran toiminnasta ja tulevista tapahtumista sekä pyritty kannustamaan vanhempia mukaan seuran toimintaan. Seuran vanhempaintyöryhmällä on sosiaalisessa mediassa oma suljettu FB-ryhmä. Toinen suljettu FB-ryhmä on kaikille Elise-vanhemmille. Näiden ryhmien yhteyshenkilönä toimi vuonna 2015

8 vanhempaintyöryhmän vetäjä Karina Moslova ja loppuvuodesta vetäjäksi valittiin Laura Thölix. Keväällä kaikille valmennus- ja harrasteryhmien vanhemmille lähetettiin hallituksen laatima seuran toimintaa koskeva kysely. Kyselyn tuloksena seuran viestintään päätettiin panostaa ja kaikkien valmentajien ja ohjaajien viestintäkoulutus otettiin ohjelmaan heti syyskauden alusta ja sitä jatketaan vielä tulevan kevään aikana. Rytmisen ja joukkuevoimistelun valmennusryhmien vanhemmille järjestettiin keväällä ja syksyllä yhteiset vanhempainillat Mäkelänrinteessä. Lisäksi vanhemmilla on ollut mahdollisuus varata vastuuvalmentajilta myös ns. vanhempainvartteja, joissa voidaan käsitellä voimistelijaan ja hänen valmennukseensa liittyviä asioita. Seuran tarjoamia harrastusmahdollisuuksia on esitelty myös harrastemessuilla, erilaisissa yleisötilaisuuksissa, kaupunginosatapahtumissa sekä kauppakeskuksiin suunnatuissa esiintymisissä ja tempauksissa. KILPAILUJEN JA TAPAHTUMIEN JÄRJESTÄMINEN Seura järjesti vuoden 2015 aikana seuraavat kilpailutapahtumat: RV luokkakilpailut ja voimistelun asema RV EM-karsinta Elise Cup Kaikkien seuran järjestämien kilpailujen toteutuksesta on vastannut voimistelujaosto yhdessä vanhempien talkooryhmien kanssa. Kilpailujen tulospalvelusta on vastannut Jari-Pekka Korhonen. Seuran kevätnäytös järjestettiin 3.5. Korson monitoimitalo Lumossa ja joulunäytös Töölön Kisahallissa. Molemmat näytökset järjestettiin yhteistyössä Elise - Vantaan kanssa. Vuoden suurimmaksi tapahtumaksi kohosi sadun muotoon rakennettu Joulunäytös, jossa lähes tuhat katsojaa seurasi Maija Poppanen satua mukailevia näyttäviä voimistelullisia esityksiä. Näytöksen käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastasi Riina Määttä. Suomen voimisteluliiton Jumppaviikon avoimet ovet järjestettiin tammikuussa Kevät- ja syyskaudella Kaveri mukaan jumppaan tempauksessa saleilla kävi voimisteluun tutustumassa kymmeniä uusia voimistelutoiminnasta kiinnostuneita kokeilijoita. MUUTA TOIMINTAA SEURASSA Seura järjesti syys- ja kevätkauden alussa valmentajille ja ohjaajille tarkoitetut koulutusillat. Valmentajatilaisuuksissa pääpaino vuonna 2015 oli viestintäasioissa, joiden käsittelyä jatketaan vielä kevään 2016 aikana.

9 Lähes 70 eliseläistä osallistui kesällä 2015 Voimistelun suurtapahtumaan Gymnaestradaan. Voimistelijoita oli mukana niin avajaisissa, kaupunkilavoilla, messukeskuksen lavoilla kuin Pohjola-illassakin. Seuramme sai paljon näkyvyyttä tapahtumassa ja ennen kaikkea voimistelijat saivat ikimuistoisia kokemuksia. Hiihtolomaviikon, Kesäloman ja syysloman aikana Elise oli mukana Easy Sport tapahtumassa Kisahallissa, jossa lapsilla ja nuorilla oli mahdollisuus kokeilla seuramme tarjoamia voimistelulajeja. Elise oli kauden 2015 aikana esiintymisillä sekä lasten puuhapisteillä kevätkaudella Arabian katufestareilla sekä syyskaudella Vuosaaren kesäjuhlilla, Töölönlahden lastenfestareilla sekä Seurasaaren tonttupolulla. Elise on järjestänyt tähtipäivän sekä keväällä että syksyllä. ORGANISAATIO Hallituksen jäseninä toimivat vuoden 2015 aikana seuraavat henkilöt vastuualueittain: puheenjohtaja Kaisu Kaija, varapuheenjohtaja Riina Löfgren, sihteeri Susanna Kyntöjärvi ja rahastonhoitaja Arja Liinavuori ja koripallo-vastaava Harri Luoma. Hallitus kokoontui vuoden aikana 9 kertaa ja sääntömääräiset asiat on käsitelty seuran vuosikokouksissa ja Hallituksen alaisuudessa toimivaa vanhempaintyöryhmää on vetänyt Karina Moslova ja loppuvuodesta hänen tilalleen valittiin Laura Thölix. Vanhempaintyöryhmän muina jäseninä ovat olleet kunkin valmennusryhmän yhteysvanhemmat. Lajitoiminnan käytännön toteutuksesta kantavat vastuun voimistelu- ja koripallojaostot. Jaostot ovat toimineet itsenäisesti lajiliittojensa piirissä ja niiden jäsenet ovat toimineet seuran tapahtumien järjestämisen lisäksi monissa kansallisissa tapahtumissa käytännön järjestelyistä vastaavina toimijoina. Aleksandra Mavrakis on ollut Voimisteluliiton rytmisen voimistelun lajiasiantuntijaryhmän jäsen. SEURAN TALOUS Seuran jäsenmäärän kasvu ja tarkka taloudenpito vuoden 2015 aikana paransivat edelleen seuran tulosta, mikä oli ,38 euroa positiivinen. Hyvään tulokseen vaikutti myös seuran järjestämä joulunäytös, jonka kaksi näytöstä olivat loppuunmyytyjä. Seuran hyvän tuloksen avulla seura valmistautuu vuoteen 2016, jolloin seuratukea ei enää saada ja kaupungin avustukset tilojen osalta saattavat pienentyä huomattavasti. Seuran kirjanpidosta on vastannut yhdessä seurakoordinaattorin ja rahastonhoitajan kanssa kirjanpitotoimisto Oy Noble Services Ltd. Vuoden 2015 kirjanpidon tilintarkastuksesta vastasi HTM Matti A. Mäkinen ja HTM yhteisö Tiliextra Oy.

10 HYVÄT TOIMINTAEDELLYTYKSET LAADUKKAAN TOIMINNAN POHJANA Voimistelu- ja urheiluseura ELISE ry. Laadukas toiminta edellyttää riittäviä valmentaja-/ohjaaja-, tila- ja taloudellisia resursseja. Valmentaja- ja ohjaajatilanne on sekä valmennus- että harrasteryhmien osalta riittävä. Olemme panostaneet koulutusmahdollisuuksien turvaamiseen edelleen kuluneen vuoden aikana. Valmentajat ja ohjaajat ovat osallistuneet täydennyskoulutukseen sekä Suomessa että ulkomailla. Uusia vuoden 2015 aikana seuran toimintaan mukaan tulleita ohjaajia on viisi. Toimintaan tarvittavien tilojen riittämättömyys on kuluneen vuoden aikana ollut edelleen vaikea haaste. Kampin liikuntakeskuksessa vallitsevan tilanahtauden vuoksi rytmisen voimistelun valmennusryhmien toimintaa on osittain jouduttu siirtämään muihin vähemmän lajiharjoitteluun soveltuviin tiloihin kuten koululjen saleihini, Katajanokan liikuntahalliin ja Stadionin Itäsivun saleihin. Mäkelänrinteen urheilulukion mahdollistama Mäkelänrinteen uintikeskuksen hallin käyttö naisten ja nuorten maajoukkuetason voimistelijoiden harjoitteluun on helpottanut tilan ahtautta muissa toimipisteissä. Opetusviraston salien varhain (joulukuun alussa ja toukokuun puolivälissä) päättyvät kaudet vaikeuttavat seuramme lasten- ja nuorten harrasteliikunnan järjestämistä. Kansainväliselle tasolle tähtäävän valmennustoiminnan haasteena on edelleen virallisen kilpailualustan puuttuminen pääkaupungista. Puute on haaste sekä lajiharjoittelun laadulle että terveydelle. Laadukkaan valmennustoiminnan ylläpitäminen ja kehittäminen luo myös taloudellisia haasteita toiminnalle. Tärkein osuus toiminnan rahoituksesta saadaan jaostojen omatoimisella varainhankinnalla. Seuran vuosijäsenmaksu oli 27 varsinaiselle jäsenelle ja 20 kannatusjäsenelle. Harjoitusmaksut vaihtelevat ryhmissä harjoituskertojen, harjoituksen kesto ja ohjauksen sisällön vaativuuden mukaan. Taloudellista tukea seura saa vuosittain Helsingin kaupungin avustuksena. Huippu-urheilijoiden valmennuksen tueksi on saatu tukea Voimisteluliitolta, Olympiakomitealta ja yksittäisiltä säätiöiltä. VOIMISTELUJAOSTO Voimistelujaoston jäsenet ovat yhdessä valmennuspäällikön kanssa koordinoineet rytmisen voimistelun, akrobatiavoimistelun ja joukkuevoimistelun toimintaa. Voimistelujaostossa ovat vuonna 2015 toimineet Laura Ahonen, Anna Airaksinen, Minna Mäkinen/ Riina Berg ja Iida Ritokoski. Voimistelujaoston vuoden 2015 toiminnan tärkeimmät kehittämiskohteet olivat seuran voimistelijan polun ja valmentajakoulutuksen kehittäminen. VALMENTAJAT Vuoden 2015 aikana valmentajina/ohjaajina ovat toimineet Laura Ahonen/RV, Anna Airaksinen baletti, RV, Natalia Burmak RV, Svetlana Evtchina RV, Eerika Flinkkilä JV, Janis Gangnuss baletti, Larisa Gryadunova RV, Nina Hanhela RV, Sanna Heikkilä/Akro, Vilma Heino JV, Jannika Jokinen RV, Seena Jäntti JV, Joa Kivinen/ baletti,, Galina Korovina JV, Anni Laasanen RV, Sirja Lepistö tanssi/jv, Carita

11 Liikanen RV, Eeva Lilja JV, Henna Mansikkamäki JV, Sara Martins Lopes RV, Vanessa Martins Lopes RV, Alexandra Mavrakis RV, Minna Lepistö RV/JV, Riina Määttä RV, Elina Halonen RV, Hanna Niemi JV/RV, Elina Orpana baletti, Eija-Leena Patanen JV, Minttu-Maari Patanen /JV/tanssi, Minna Puro/RV, Aino Pitkänen RV, Katariina Päivilä RV, Riina Berg JV, Grette Riehakainen/RV Iida Ritokoski Elina Rikkas/RV, RV,Anastasia Sergeeva/Rv, Alma Smolander RV, Marianna Tarhala RV,Jannica Tuominen/ JV, Paula Thesleff JV, Linda Toppari RV. Apuohjaajina ovat toimineet Sanni Hyytinen,Julia Kahelin, Ida Kärnä, Karla Matis,Kristiina Lapina, Lilja Leivo, Tuuli Oinonen ja Katja Tikhomirova, Vuoden 2015 aikana ohjaajille ja valmentajille on järjestetty yhteisiä tapaamisia ja tilaisuuksia: kauden avausinfo elokuussa Mäkelänrinteen lukiossa, syyskauden päättävä jouluillallinen Ravintola Allotriassa sekä joulunäytöksen yhteydessä pidetty glögi-tilaisuus Kisahallissa. LEIRITOIMINTA Seuran rytmisen- ja joukkuevoimistelun naisten ja nuorten sekä pre-nuorten valmennusryhmien kesäleirit järjestettiin heinä-elokuussa Kisakallion urheiluopistolla. Kisakalliossa järjestettiin myös useita 2-3 vuorokauden mittaisia leirejä valmennusryhmäläisille sekä syyskauden avajaisleiri seuran kaikille harrastajille. Uutena vuoden 2015 aikana otettiin aiempaa nuoremmat ikäluokat syntyneet) mukaan Kisakallion leiritykseen sekä rytmisessä että joukkuevoimistelussa. Pre-nuorten ja nuorten ryhmän voimistelijat osallistuivat leiriin Pietarissa tammikuussa Seuran valmennusryhmien voimistelijoille järjestettiin lisäksi Helsingissä useita leirimuotoisia tehostetun valmennuksen viikonloppuja sekä leirimuotoista harjoitustoimintaa talvilomalla, pääsiäisenä ja kesälomakauden aikana. Kesäkuun alussa järjestettiin kaksi ja elokuun alussa yksi viikon mittainen liikunnallinen päiväleiri Olympiastadionin Itäsivun saleissa 6-13v. lapsille. KILPAILUTOIMINTA Seuran valmennusryhmien voimistelijat osallistuivat kilpailutoimintaan menestyksekkäästi sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Kansainvälinen kilpailutoiminta EM-kilpailussa Valko-Venäjän Minskissä Elisen Ekaterina Volkova sijoittui 4-ottelussa sijalle 13. ja vanteella sijalle 10. MM-kilpailussa Saksan Stuttgartissa Ekaterina sijoittui sijalle 27. ja saavutti paikan toiseen Olympiakarsintaan, Test Eventiin. Naisten maajoukkue (Riikka Kangas, Sonja Kokkonen, Heleri Kolkkanen, Iina Linna, Aino Purje ja Kati Rantsi) sijoittui MM-kilpailussa 2-ottelussa sijalle 15. ja saavutti myös paikan Olympialaisten Test Eventiin Rioon. European Gameseissa Azerbeidzanin Bakussa kesäkuussa maajoukkue (Kokkonen, Kolkkanen, Koprinen, Linna, Purje,

12 Rantsi) sijoittui vannekeilaohjelmalla sijalle kahdeksan. Universiadeissa Korean Gwangjoussa rytmisen joukkue Sonja Kokkonen, Heleri Kolkkanen, Iina Linna, Aino Purje ja Katri Rantsi saavutti Suomen ainoat Universiadien mitalit sijoittumalla pronssille joukkueiden 2-ottelussa ja nauhan finaalissa. Rytminen voimistelu Ekaterina Volkova voitti naisten ja Rebecca Gergalo nuorten Suomen mestaruuden. Ekaterina voitti mestaruudet myös vanteen, pallon ja nauhan finaaleissa, keiloilla hän sai hopeaa. Rebecca voitti narun, vanteen ja keilojen finaalit, pallolla hän sai pronssia. Siiri Joronen sijoittui naisten 4-ottelussa sijalle viisi ja parhaalla välineellään vanteella sijalle neljä. Joukkueiden nuorten SM-kilpailussa Elisen joukkue Lotta Granö, Assi Johansson, Ava Lähteenaro, Inka Ora, Anna Tikhomirova sijoittui pronssisijalle. Pre-nuorten joukkuemestaruuskilpailuissa Elisen joukkueet ottivat kaksoisvoiton. Voittaneessa joukkueessa Pikkumyyt Murmelit voimistelivat Elina Jyrkönen, Linnea Haikarainen, Sara Napari, Nelli Snell, Hanna Valle ja Sara Heiskanen. Hopealle sijoittuneessa Pikkumyyt isot joukkueessa kilpailivat Assi Johansson, Inka Ora, Emilia Liikanen, Ava Lähteenaro ja Niina Rinnesaari. Kauden päättyessä rytmisen voimistelun luokka- ja harrastekilpailuihin oli osallistunut yhteensä yli 100 seuran voimistelijaa. Joukkuevoimistelu Team joukkueet osallistuivat SM-kilpailuihin sekä keväällä että syksyllä. Kaudet olivat nousujohteisia ja tavoitteena oli saada nimeä ja kokemusta joukkueille. SEURAN VOIMISTELIJAT MAAJOUKKUEESSA Naisten yksilömaajoukkueeseen ovat vuoden 2015 aikana kuulunut Ekaterina Volkova. Naisten joukkuemaajoukkueeseen ovat Elisestä kuuluneet Riikka Kangas, Sonja Kokkonen, Heleri Kolkkanen, Elina Koprinen, Kristina Lapina, Iina Linna ja Aino Purje. Joukkuemaajoukkue kuuluu myös Voimisteluliiton Rio-ryhmään. Nuorten maajoukkueryhmään kuului Elisa Liinavuori.Toistakymmentä seuran voimistelijaa on lisäksi valittu Voimisteluliiton Nuorten ryhmään / Minirinkiin. KORIPALLOTOIMINTA

13 Elise koripallon 2015 toimintakertomus Miesten joukkueella pelasimme keväällä SKL sarjaa jossa kymmenestä ottelusta voitimme kuusi ja sijoitus oli viides. Harjoiteltu on keväällä kaksi kertaa viikossa maanantaina ja torstaina Vallilassa. Syksyllä osallistuimme miestenjoukkueella SKL sarjaan. SKL viitosdivisioonan sarjassa miehet pelasivat kymmenen ottelua, joista voitettiin kaksi ja sijoitus oli kymmenes. Harjoiteltiin kahdesti viikossa: maanantaina ja torstaina Vallilassa. Miesten joukkueeseen on vuoden aikana kuuluneet seuraavat pelaajat: Riku Luoma, Jari Stenius, Paavo Lehtonen, Mikko Hara, Olli Berg, Joel Viskari, Oskari Luoma, Harri Luoma, Marjut Hänninen, Simo Kolehmainen, Janne Riekkinen, Juuso Lehtinen, Aleksi Jantunen, Sebastian Taucius, Ville Syrjälä, Teo Schiffer, Noah Jacob, Atte Heinonen, Arttu Lahtinen, Joakim Larkio ja Konsta Kyyhkynen. Joukkueen johtajana ja valmentajana toimi Harri Luoma Harjoitukset keväällä: Ma klo STADIN AMMATTIOPISTO/Tekniikka ja asennus, Nilsiänkatu 3, Vallila To klo STADIN AMMATTIOPISTO/Tekniikka ja asennus, Nilsiänkatu 3, Vallila Harjoitukset syksyllä: Ma klo STADIN AMMATTIOPISTO/Tekniikka ja asennus, Nilsiänkatu 3, Vallila To klo STADIN AMMATTIOPISTO/Tekniikka ja asennus, Nilsiänkatu 3, Vallila

Voimistelua alkeista huipulle

Voimistelua alkeista huipulle Voimistelua alkeista huipulle VOIMISTELU- JA URHEILUSEURA ELISE RY TOIMINTAKERTOMUS 2014 TOIMINTAKERTOMUS 2014 TOIMINNAN TARKOITUS JA TAVOITTEET Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry:n sääntöjen mukaan

Lisätiedot

Voimistelua alkeista huipulle

Voimistelua alkeista huipulle Voimistelua alkeista huipulle VOIMISTELU- JA URHEILUSEURA ELISE RY TOIMINTAKERTOMUS 2016 TOIMINTAKERTOMUS 2016 TOIMINNAN TARKOITUS JA TAVOITTEET Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry:n sääntöjen mukaan

Lisätiedot

Voimistelua alkeista huipulle

Voimistelua alkeista huipulle Voimistelua alkeista huipulle VOIMISTELU- JA URHEILUSEURA ELISE RY TOIMINTAKERTOMUS 2012 TOIMINTAKERTOMUS 2012 TOIMINNAN TARKOITUS JA TAVOITTEET Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry:n sääntöjen mukaan

Lisätiedot

Voimistelu- ja urheiluseura Elise

Voimistelu- ja urheiluseura Elise Voimistelu- ja urheiluseura Elise Perustettu vuonna 1921 Jäseniä 871 Voimistelun erikoisseura Akrobatiavoimistelu Joukkuevoimistelu Rytminen voimistelu Sinettiseura Voimisteluliiton huippuvoimisteluseura

Lisätiedot

ELANNON ISKU RY TOIMINTAKERTOMUS

ELANNON ISKU RY TOIMINTAKERTOMUS Alkeista huipulle ELANNON ISKU RY TOIMINTAKERTOMUS 2007 TOIMINTAKERTOMUS 2007 TOIMINNAN TARKOITUS JA TAVOITTEET Elannon Isku ry:n sääntöjen mukaan seuran toiminnan tarkoitus on edistää urheilun ja erilaisten

Lisätiedot

Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry

Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016 1 TOIMINNAN TAVOITTEET JA PAINOPISTEET Elise ry:n tavoitteena on luoda seuran toiminnalle hyvät

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2014

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2014 Voimistelu- ja urheiluseura ELISE ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINNAN TAVOITTEET JA PAINOPISTEET Elise ry:n tavoitteena on luoda seuran toiminnalle hyvät toimintaedellytykset,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2015

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2015 Voimistelu- ja urheiluseura ELISE ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1 TOIMINNAN TAVOITTEET JA PAINOPISTEET Elise ry:n tavoitteena on luoda seuran toiminnalle hyvät toimintaedellytykset,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2013

TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Voimistelu- ja urheiluseura ELISE ry TOIMINTASUUNNITELMA 2013 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 1 TOIMINNAN TAVOITTEET JA PAINOPISTEET Elise ry:n toiminnan tavoite on luoda hyvät toimintaedellytykset, toimivat

Lisätiedot

Voimistelu- ja urheiluseura Elise Laura Ahonen

Voimistelu- ja urheiluseura Elise Laura Ahonen Voimistelu- ja urheiluseura Elise Laura Ahonen Perustettu vuonna 1921 Vuonna 2013 jäseniä 819 Voimistelun erikoisseura Akrobatiavoimistelu Joukkuevoimistelu Rytminen voimistelu Sinettiseura Voimisteluliiton

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS Voimistelu- ja urheiluseura ELISE ry.

VUOSIKERTOMUS Voimistelu- ja urheiluseura ELISE ry. VUOSIKERTOMUS 2018 Vuonna 2018 Elisessä panostettiin toiminnan laadun kehittämiseen sekä perustettiin uusia ryhmiä tarjonnan lisäämiseksi. Lisäksi uudistettiin Elisen strategia, joka tähtää harjoittelu-

Lisätiedot

Voimistelua alkeista huipulle

Voimistelua alkeista huipulle Voimistelua alkeista huipulle Voimistelu- ja urheiluseura ELISE ry TOIMINTAKERTOMUS 2010 TOIMINTAKERTOMUS 2010 TOIMINNAN TARKOITUS JA TAVOITTEET Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry:n sääntöjen mukaan

Lisätiedot

Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry

Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2017 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2017 1 TOIMINNAN TAVOITTEET JA PAINOPISTEET Elise ry:n tavoitteena on luoda seuran toiminnalle hyvät

Lisätiedot

Voimistelu- ja urheiluseura Elise - Vantaa ry. Toimintakertomus 2013

Voimistelu- ja urheiluseura Elise - Vantaa ry. Toimintakertomus 2013 Voimistelu- ja urheiluseura Elise - Vantaa ry Toimintakertomus 2013 TOIMINNAN TARKOITUS JA TAVOITTEET Voimistelu- ja urheiluseura Elise - Vantaa ry:n sääntöjen mukaan seuran toiminnan tarkoitus on edistää

Lisätiedot

Joukkuevoimistelun syysinfo 2014. Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry.

Joukkuevoimistelun syysinfo 2014. Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry. Joukkuevoimistelun syysinfo 2014 Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry. Voimistelu- ja urheiluseura Elise Perustettu vuonna 1921 Vuonna 2013 jäseniä 819 Voimistelun erikoisseura Akrobatiavoimistelu Joukkuevoimistelu

Lisätiedot

Joukkuevoimistelun info syksy 2015. Voimistelu- ja urheiluseura Elise

Joukkuevoimistelun info syksy 2015. Voimistelu- ja urheiluseura Elise Joukkuevoimistelun info syksy 2015 Voimistelu- ja urheiluseura Elise Voimistelu- ja urheiluseura Elise Perustettu vuonna 1921 Vuonna 2013 jäseniä 819 Voimistelun erikoisseura Akrobatiavoimistelu Joukkuevoimistelu

Lisätiedot

Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry

Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018 1 TOIMINNAN TAVOITTEET JA PAINOPISTEET Elise ry:n tavoitteena on luoda seuran toiminnalle hyvät

Lisätiedot

ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2016

ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2016 ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2016 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 2 2 TOIMINNAN TAVOITTEET... 2 3 HARRASTELIIKUNTA... 2 3.1. Lapset ja nuoret... 3 3.2 Perheliikunta... 3 4 VALMENNUSTOIMINTA...

Lisätiedot

ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2014

ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2014 ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2014 Sisältö 1 YLEISTÄ... 3 2 TOIMINNAN TAVOITTEET... 3 3 HARRASTELIIKUNTA... 3 3.1. Lapset... 4 3.2. Lapset ja nuoret... 4 3.3. Perheliikunta... 4 4

Lisätiedot

Elannon ISKU ry Voimistelu- ja urheilutoimintaa jo vuodesta 1921. ELANNON ISKU ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008

Elannon ISKU ry Voimistelu- ja urheilutoimintaa jo vuodesta 1921. ELANNON ISKU ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 ELANNON ISKU ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TOIMINTASUUNNITELMA 2008 1 TOIMINNAN TAVOITTEET JA PAINOPISTEET Elannon Isku ry:n toiminnan tavoite on luoda hyvät toimintaedellytykset, toimivat

Lisätiedot

Voimistelu- ja urheiluseura Elise - Vantaa ry

Voimistelu- ja urheiluseura Elise - Vantaa ry Voimistelu- ja urheiluseura Elise - Vantaa ry Toimintakertomus 2012 TOIMINNAN TARKOITUS JA TAVOITTEET Voimistelu- ja urheiluseura Elise - Vantaa ry:n sääntöjen mukaan seuran toiminnan tarkoitus on edistää

Lisätiedot

ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA 2018

ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA 2018 1 ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA 2018 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 2 2 TOIMINNAN TAVOITTEET... 2 3 HARRASTELIIKUNTA... 3 4 VALMENNUSTOIMINTA... 4 5 VALMENTAJATOIMIKUNTA... 4 6 KOULUTUSTOIMINTA...

Lisätiedot

Elannon ISKU ry Voimistelu- ja urheilutoimintaa jo vuodesta 1921. ELANNON ISKU ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007

Elannon ISKU ry Voimistelu- ja urheilutoimintaa jo vuodesta 1921. ELANNON ISKU ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 ELANNON ISKU ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 SEURAN JÄRJESTÄMIÄ TAPAHTUMIA Svolin Jumppaviikko avoimet ovat 13.-21.1. Voimisteluvalmentajien ja johtokunnan yhteistapaaminen 22.1. Valmennusryhmien

Lisätiedot

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA Suomen mestaruuskilpailut 1.-2.3. Espoo Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 8.-9.3. Tanska Luokkanousukilpailut

Lisätiedot

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA Kirjan ja ruusun päivä 8.5. Elannon Isku - Vantaan kevätnäytös 15.5. Suomen Voimistelupäivät 8.-10.6. Svolin

Lisätiedot

ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2013

ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2013 ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2013 TAPAHTUMIA VUODEN 2013 AIKANA (JV = Joukkuevoimistelu RV= Rytminen voimistelu) 1.-3.2 RV Tuomarikoulutus (1- ja 2-taso) Helsinki 15. 17.2. Minirytmisten

Lisätiedot

ELANNON ISKU RY TOIMINTAKERTOMUS

ELANNON ISKU RY TOIMINTAKERTOMUS Alkeista huipulle ELANNON ISKU RY TOIMINTAKERTOMUS 2003 TOIMINTAKERTOMUS 2003 TOIMINNAN TARKOITUS JA TAVOITTEET Elannon Isku ry:n sääntöjen mukaan seuran toiminnan tarkoitus on edistää urheilun ja erilaisten

Lisätiedot

SC VANTAA. Jäsenkirje 3/2014

SC VANTAA. Jäsenkirje 3/2014 SC VANTAA Jäsenkirje 3/2014 1. Katsaus joukkuevoimistelijoiden kevääseen... 2 2. Mukaan joukkuevoimisteluun... 3 3. Harrasteliikuntaryhmiin ilmoittautuminen alkanut... 3 4. Valmentajaksi tai ohjaajaksi

Lisätiedot

Voimistelu ja urheiluseura www.elise.fi 1 LIIKUNTAA LÄHELLÄ KOTIASI Elise tarjoaa liikuntamahdollisuuksia monipuolises eripuolilla Helsinkiä. Toiminta myös Vantaalla ja Järvenpäässä. Helsingissä: Arabia,

Lisätiedot

Suomen Voimisteluliitto Rytminen voimistelu Minirinki ja N-ryhmä. Vanhempaininfo

Suomen Voimisteluliitto Rytminen voimistelu Minirinki ja N-ryhmä. Vanhempaininfo Suomen Voimisteluliitto Rytminen voimistelu Minirinki ja N-ryhmä Vanhempaininfo 26.1.2019 Suomen rytmisen huippuhetket 2018 MM joukkueiden 2-ottelu 10. sija, vanne 9.sija EM joukkueiden 2-ottelu 9.sija,

Lisätiedot

Joukkuevoimistelun valmennukseen uusia tuulia

Joukkuevoimistelun valmennukseen uusia tuulia Joukkuevoimistelun valmennukseen uusia tuulia Joukkuevoimistelun valmennusjärjestelmän uudistuksia on toteutettu vaiheittain viimeisen vuoden aikana. Liittojohtoista valmennustoimintaa kehitetään lajiasiantuntijaryhmän

Lisätiedot

Mäntsälän Voimistelijoiden jvtoiminta

Mäntsälän Voimistelijoiden jvtoiminta Mäntsälän Voimistelijoiden jvtoiminta kaudella 2016-2017 Tuovinen 17.5.2016 PL 45, 04601 Mäntsälä www.mantsalanvoimistelijat.fi puh 040 513 7892 mantsalan.voimistelijat@msoynet.com Vanhempainillan aiheet

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015

JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015 JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015 Järvenpään Voimistelijat ry. pähkinänkuoressa Perustettu vuonna 1950 Jäseniä n. 667 henkilöä (tilanne 24.8.2015) Lapset

Lisätiedot

Helsingin NMKY. Kausi B-pojat (s.-02)

Helsingin NMKY. Kausi B-pojat (s.-02) Helsingin NMKY Kausi 2017 2018 B-pojat (s.-02) Asialista Esittely Valmentajat Tavoitteet ja kulmakivet HNMKY Pelaajapolku Urheilijaksi kasvaminen Kesäharjoittelu Kausi 2017-2018 Viestintä ja vuorovaikutus

Lisätiedot

Voimistelu hyvä harrastus. lapsellesi. Voimistelu ja urheiluseura Elise ry Voimistelu ja urheiluseura Elise - Vantaa ry

Voimistelu hyvä harrastus. lapsellesi. Voimistelu ja urheiluseura Elise ry Voimistelu ja urheiluseura Elise - Vantaa ry Voimistelu hyvä harrastus lapsellesi Voimistelu ja urheiluseura Elise ry Voimistelu ja urheiluseura Elise - Vantaa ry LIIKUNTAA LÄHELLÄ KOTIASI Elise tarjoaa liikuntamahdollisuuksia monipuolisesti eripuolilla

Lisätiedot

Voimistelu- ja urheiluseura Elise - Vantaa ry. Toimintakertomus 2017

Voimistelu- ja urheiluseura Elise - Vantaa ry. Toimintakertomus 2017 Voimistelu- ja urheiluseura Elise - Vantaa ry Toimintakertomus 2017 TOIMINNAN TARKOITUS JA TAVOITTEET Voimistelu- ja urheiluseura Elise - Vantaa ry:n sääntöjen mukaan seuran toiminnan tarkoitus on edistää

Lisätiedot

V O I M I S T E L U -hyvä harrastus lapsellesi-

V O I M I S T E L U -hyvä harrastus lapsellesi- V O I M I S T E L U -hyvä harrastus lapsellesi- Elannon Isku ry tarjoaa tasokasta ja tavoitteellista voimisteluvalmennusta lapsellesi: voimistelun alkeisryhmät jumppakouluryhmät rytmisen voimistelun valmennus

Lisätiedot

RV SM-karsinta Suoritusjärjestys

RV SM-karsinta Suoritusjärjestys RV SM-karsinta 17.4. Suoritusjärjestys Ryhmä 1 noin klo 12.00-13.40 12:00 1. Lähteenaro Ava Elise naru 12:02 Esitys Siiri Joronen 12:04 2. Kauranen Alma Elise-J vanne 12:06 Esitys Vanessa Jasnikovski keilat

Lisätiedot

LUOKKAKILPAILUT luokka SUORITUSJÄRJESTYS / RYHMÄ 1 (klo 12.00)

LUOKKAKILPAILUT luokka SUORITUSJÄRJESTYS / RYHMÄ 1 (klo 12.00) 2.luokka LUOKKAKILPAILUT 15.10.2011 2.luokka SUORITUSJÄRJESTYS / RYHMÄ 1 (klo 12.00) VAPAA VÄLINE 1 Janina Widberg RaJu vapaa Jenni Kaita SVSE 3 Alexia Fanfani OVO vapaa 5 Vera Forssel ESVOLI vapaa 7 Laura

Lisätiedot

Tervetuloa joulunäytökseemme. Frozen. Lauantai klo ja klo Töölön Kisahalli, Paavo Nurmen kuja 1.

Tervetuloa joulunäytökseemme. Frozen. Lauantai klo ja klo Töölön Kisahalli, Paavo Nurmen kuja 1. Tervetuloa joulunäytökseemme Frozen Lauantai 10.12.2016 klo 14.00 ja klo 17.00 Töölön Kisahalli, Paavo Nurmen kuja 1 Käsiohjelma Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry Voimistelu- ja urheiluseura Elise-Vantaa

Lisätiedot

Visio, missio, arvot ja strategia

Visio, missio, arvot ja strategia Visio, missio, arvot ja strategia Joensuun Kataja ry taitoluistelujaosto Arvot toiminnan perusta Visio tahtotila Jatkuva kehitys Missio tehtävä Strategia toimintamalli Arvot AVOIMUUS Asioista puhutaan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA 2017 2018 Tässä toimintasuunnitelmassa esitellään seuran eri toimialojen tärkeimmät kehityskohteet kaudelle 2017 2018. Erityisesti näihin kehityskohteisiin halutaan panostaa laadukkaan

Lisätiedot

Tiesittekö, että. alueella toimii menestyksekäs voimisteluseura? Tai, että yrityksellänne on mahdollisuus olla mukana rakentamassa tätä menestystä?

Tiesittekö, että. alueella toimii menestyksekäs voimisteluseura? Tai, että yrityksellänne on mahdollisuus olla mukana rakentamassa tätä menestystä? Tiesittekö, että alueella toimii menestyksekäs voimisteluseura? - toiminut vuodesta 1998 - useita mitalisijoja SM-kisoissa - lajeina naisten- ja miesten telinevoimistelu, TeamGym, trampoliinivoimistelu,

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010 KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2010 1. TOIMINNAN LÄHTÖKOHTA Kankaanpään Uimarit ry:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa eri ikäryhmille uimaopetus, harrastus- ja kilpauintipalveluita.

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2011

TOIMINTAKERTOMUS 2011 TOIMINTAKERTOMUS 2011 Taipumattomat r.y. Hiihtomajantie 2 96400 Rovaniemi puh: 040-5419119 taipumattomat@santasport.fi 1. YLEISTÄ Taipumattomat ry. on Rovaniemellä toimiva Suomen pohjoisin voimistelun

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE. Joulun aika ja kauden käännös JOULUN AIKA. KUNTOJUMPAT (yli 15v.) Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14

JÄSENTIEDOTE. Joulun aika ja kauden käännös JOULUN AIKA. KUNTOJUMPAT (yli 15v.) Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14 JÄSENTIEDOTE Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14 Joulun aika ja kauden käännös Kiitos kaikille jäsenille, taustajoukoille ja yhteistyökumppaneille syyskaudesta. Järvenpään Voimistelijoiden

Lisätiedot

Voimistelu- ja urheiluseura Elise Vantaa ry SEURAESITE 2014

Voimistelu- ja urheiluseura Elise Vantaa ry SEURAESITE 2014 Voimistelu- ja urheiluseura Elise Vantaa ry SEURAESITE 2014 Voimistelu - hyvä harrastus lapsellesi LIIKUNTAA LÄHELLÄ KOTIASI Elise Vantaa tarjoaa liikuntamahdollisuuksia monipuolisesti kauppakeskus Jumbon

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

Espoon Telinetaiturit ry. Toimintakertomus toimintavuodelta 2015, lyhennelmä

Espoon Telinetaiturit ry. Toimintakertomus toimintavuodelta 2015, lyhennelmä Espoon Telinetaiturit ry Toimintakertomus toimintavuodelta 2015, lyhennelmä Johdanto EsTT:n toiminnan painopisteet ovat voimistelun ydintoiminnassa (harraste-, kilpailu- ja aikuisvoimistelu) sekä seuran

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y.

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. 1. JOHDANTO HALLINTO Johtokunnan jäsenet kaudella 2014 2015: Puheenjohtaja Joona Knuuti (Petri Hannula osan kautta) Ulkoiset yhteydet, yleinen

Lisätiedot

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Stadin paras kasvattajaseura 2020 Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Toiminta-ajatus Jalkapalloa lähialueella, omalla tasolla ja itselle sopivassa joukkueessa Kustannukset ovat suhteessa harrastukseen

Lisätiedot

Alppilan Salamat on aloittanut toimintansa v Sen kotipaikkana ja toimintaalueena on Helsingin kaupunki.

Alppilan Salamat on aloittanut toimintansa v Sen kotipaikkana ja toimintaalueena on Helsingin kaupunki. Alppilan Salamat ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 1. Toiminta-ajatus Alppilan Salamat on aloittanut toimintansa v.1959. Sen kotipaikkana ja toimintaalueena on Helsingin kaupunki. Alppilan Salamat pyrkii

Lisätiedot

Voimistelujaoston toimintakertomus vuodelta 2011

Voimistelujaoston toimintakertomus vuodelta 2011 Voimistelujaoston toimintakertomus vuodelta 2011 1.Yleistä Turun Pyrkivän voimistelijaoston toiminta vuonna 2011 oli haasteellinen taloudellisesti, mutta toiminnan taso pysyi korkeana ja monipuolisena.

Lisätiedot

Joukkuevoimistelun info. Kuva: Sami Ilvonen. syksy 2016

Joukkuevoimistelun info. Kuva: Sami Ilvonen. syksy 2016 Joukkuevoimistelun info Kuva: Sami Ilvonen syksy 2016 Voimistelu ja urheiluseura Elise Perustettu vuonna 1921 Vuonna 2015 seuramme liikutti yli 900 lasta Voimistelun erikoisseura Akrobatiavoimistelu Joukkuevoimistelu

Lisätiedot

1. Joukkuevoimistelijoiden kuulumisia

1. Joukkuevoimistelijoiden kuulumisia JÄSENKIRJE 2/2015 1. Joukkuevoimistelijoiden kuulumisia... 2 2. Mukaan joukkuevoimisteluun... 3 3. SC Vantaan valmennustiimi vahvistuu... 4 4. Special Olympics voimistelu... 4 5. Kesävoikat yli 3-vuotiaille

Lisätiedot

Vaajakosken Kuohu / Painijaosto. Toimintakertomus 2016

Vaajakosken Kuohu / Painijaosto. Toimintakertomus 2016 Vaajakosken Kuohu / Painijaosto Toimintakertomus 2016 1 1 Sisällysluettelo 1.0 Johdanto 1.1 Painijaosto 1.2 Jäsenmäärä 1.3 Jäsenyydet 2.0 Toiminta 2.1 Harrastustoiminta ryhmittäin 2.2 Kilpailutoiminta

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

FC SCJ Strategia 2019

FC SCJ Strategia 2019 FC SCJ Strategia 2019 Toiminta-ajatus Seuran toiminnan tarkoituksena on tarjota tavoitteellista ja laadukasta yhteisöllisyyttä korostavaa jalkapallon harraste- ja kilpatoimintaa lapsille, nuorille, perheille

Lisätiedot

Ikäkausikilpailut 22.2.2014. Nimi Synt.vuosi Luokka/sarja Väline Seura

Ikäkausikilpailut 22.2.2014. Nimi Synt.vuosi Luokka/sarja Väline Seura 1 Vendela Alilehto 2005 8-10v. naru Suomalainen voimisteluseura Espoo ry, SVS Espoo Vendela Alilehto 2005 8-10v. vanne Suomalainen voimisteluseura Espoo ry, SVS Espoo 2 Aida Haveri 2004 8-10v. naru Suomalainen

Lisätiedot

KUOPION UIMASEURA RY

KUOPION UIMASEURA RY Kuopion Uimaseuran vuosikokous 2008 KUOPION UIMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.9.2008-31.8.2009 KUOPION UIMASEURA RY, uintityötä jo vuodesta 1904 2 TOIMINNAN TAVOITTEET Seuran toiminnan pääpaino on kilpailullisen

Lisätiedot

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019 Ysikaks Nivala Toimintasuunnitelma 2019 Toiminnan arvot Ysikaks Nivala Ry:n toiminnan arvoina on tarjota harrastajille monipuolista liikuntaa ja lajitaitojen harjoittamista kohtuullisin kustannuksin. Haluamme

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Esipuhe Iisalmen Taekwondo Ry on vuonna 2000 perustettu liikunta- ja urheiluseura, sen tarkoituksena on edistää Taekwondon keinoin kunto- ja terveysliikuntaa, kilpaurheilua sekä

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

PAKILAN VOIMISTELIJAT PNV ry

PAKILAN VOIMISTELIJAT PNV ry PAKILAN VOIMISTELIJAT PNV ry TOIMINTASUUNNITELMA 1.9.2017-31.8.2018 SISÄLTÖ 1. Yleistä 2. Seuran toimintatavoitteet 3. Harrasteliikunta 3.1. Lasten ja nuorten liikunta (LaNu) 3.2. Aikuisten ryhmäliikunta

Lisätiedot

M-Teamin strategia

M-Teamin strategia M-Teamin strategia 2014-2018 25.8.2014 Toimintaympäristön muutostekijät M-Teamin strategia Salibandyliiton strategia Yhteisöllisyys, vapaaehtoistyö ja seurauskollisuus Kilpailu kunnallisista liikuntapaikoista

Lisätiedot

KOKOUKSEN AVAUS http://voimistelu.fi/portals/0/naisten%20telinevoimistelu/dokumentit/ote%20toimintaohjesäännöstä_2015.pdf

KOKOUKSEN AVAUS http://voimistelu.fi/portals/0/naisten%20telinevoimistelu/dokumentit/ote%20toimintaohjesäännöstä_2015.pdf Tervetuloa! Tervetuloa! Esityslista KOKOUKSEN AVAUS http://voimistelu.fi/portals/0/naisten%20telinevoimistelu/dokumentit/ote%20toimintaohjesäännöstä_2015.pdf KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Todetaan

Lisätiedot

GT TEAMIT RED ORANGE GREEN GT KILPATEAM

GT TEAMIT RED ORANGE GREEN GT KILPATEAM GT TEAMIT 2018-2019 RED ORANGE GREEN GT KILPATEAM GRANI TENNIKSEN PELAAJAN POLKU MIKSI GT? yksi Suomen suurimmista tennisseuroista viihtyisä ja turvallinen halli ystävällinen ilmapiiri ammattitaitoiset

Lisätiedot

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Kriteerit jakautuvat peruskriteereihin ja laatukriteereihin. Peruskriteerit luovat seuran tavoite- ja tahtotilan, jotka toteutuvat laatukriteerien toimenpiteiden

Lisätiedot

SC VANTAAN JÄSENKIRJE 3/ 2013

SC VANTAAN JÄSENKIRJE 3/ 2013 SC VANTAAN JÄSENKIRJE 3/ 2013 1. Menestystä joukkuevoimistelussa 2. Mukaan joukkuevoimisteluun 3. Joukkuevoimistelun harrastejoukkue 4. Harrasteliikuntaa keväällä 2014 5. Voimistelua erityistä apua tarvitseville

Lisätiedot

Pakilan Voimistelijat PNV ry TOIMINTASUUNNITELMA Hyväksytty

Pakilan Voimistelijat PNV ry TOIMINTASUUNNITELMA Hyväksytty Pakilan Voimistelijat PNV ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019 2020 Hyväksytty 27.5.2019 TAVOITTEET TOIMENPITEET MITTARIT Tuotevalikoima: Ryhmät nykyistä täydemmiksi 2 3 uutta ryhmää Tuntivalikoiman selkeyttäminen

Lisätiedot

2. Sagira Esala, vanne. 4. Kiia Gustafsson, naru. 6. Iiris Juntunen, vanne. 8. Hulda Elopuro, naru. 10. Martina Kaunisvesi, naru

2. Sagira Esala, vanne. 4. Kiia Gustafsson, naru. 6. Iiris Juntunen, vanne. 8. Hulda Elopuro, naru. 10. Martina Kaunisvesi, naru Suoritusjärjestys Luokka 2 päivitetty 14.10. Luokka 2, ryhmä 1 Luokka 2, ryhmä 1, vapaa 1. Jasmin Rasinkangas 3. Sofia Halme 5.Rosa Rinkkala 7. Juulia Vainio 9. Emma Meriläinen 11. Essi Ukkonen 13. Katja

Lisätiedot

Seura on Suomen Voimisteluliitto Svoli ry:n sekä Etelä-Suomen Urheilu ja Liikunta ry:n jäsen.

Seura on Suomen Voimisteluliitto Svoli ry:n sekä Etelä-Suomen Urheilu ja Liikunta ry:n jäsen. :n TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 SEURAN TOIMINNASTA Kausi 2013-2014 oli seuran kolmastoista toimintavuosi. Seuran tarkoituksena on edistää jäsenistönsä liikkumista ja tarjota eri-ikäisille mahdollisuus

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 SISÄLTÖ 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset... 3 1.1.4 Seuran toimisto... 3

Lisätiedot

Elise Vantaa ry SEURAESITE 2012-2013

Elise Vantaa ry SEURAESITE 2012-2013 Elise Vantaa ry SEURAESITE 2012-2013 nnn Voimistelu - hyvä harrastus lapsellesi LIIKUNTAA LÄHELLÄ KOTIASI Elise Vantaa tarjoaa liikuntamahdollisuuksia monipuolisesti kauppakeskus Jumbon läheisyydessä hyvien

Lisätiedot

Lajiliittojen aikuisliikunnan itsearviointikysely - Yhteenveto. Ulla Nykänen, Matleena Livson, Satu Ålgars

Lajiliittojen aikuisliikunnan itsearviointikysely - Yhteenveto. Ulla Nykänen, Matleena Livson, Satu Ålgars Lajiliittojen aikuisliikunnan itsearviointikysely - Yhteenveto 2018 Ulla Nykänen, Matleena Livson, Satu Ålgars Seuratoiminnan kasvumahdollisuudet Koko väestö Drop out Harrastajat liikunta- ja urheiluseurassa

Lisätiedot

VaKP Voimistelu valmennustoiminta. Kilpa-aerobicin vanhempainilta

VaKP Voimistelu valmennustoiminta. Kilpa-aerobicin vanhempainilta VaKP Voimistelu valmennustoiminta Kilpa-aerobicin vanhempainilta 1.10.2018 Vanhempainillan ohjelma Käytännön asioita: kilpailumatkat, tiedonkulku, maksut, lisenssit, ym. Tiedotustilaisuus VaKP kilpa-aerobictiimi

Lisätiedot

ELISE-J RVENP, IK KAUSIKILPAILUT 21.-22.5. ILMOITTAUTUNEET: Asema NIMI KENEN KANSSA V LINEET SEURA 1 Iida Rosendahl 2002 Vuorinen, Rusama vapaa 1 lk

ELISE-J RVENP, IK KAUSIKILPAILUT 21.-22.5. ILMOITTAUTUNEET: Asema NIMI KENEN KANSSA V LINEET SEURA 1 Iida Rosendahl 2002 Vuorinen, Rusama vapaa 1 lk Asema NIMI KENEN KANSSA V LINEET SEURA 1 Iida Rosendahl 2002 Vuorinen, Rusama vapaa 1 lk pienet Esvoli 2 Emilia Vuorinen 2003 Rosendahl, Rusama vapaa 1 lk pienet Esvoli 3 Sandra Kukkurainen 2003 Ohtola,

Lisätiedot

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi 2016-2017, 2017-2018 ja 2018-2019 Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja strategiset painopisteet Strategian osana on määritelty myös seuran

Lisätiedot

*Perustettu vuonna 1956 *Vuonna 2013 noin 1300 lapsi- ja

*Perustettu vuonna 1956 *Vuonna 2013 noin 1300 lapsi- ja Perustettu vuonna 1956 *Vuonna 2013 noin 1300 lapsi- ja aikuisharrastajaa. *Salon suurin seura; jalkapallo, taitoluistelu, salibandy ja koripallo. *Toimisto sijaitsee Salossa Helsingintiellä, seuran omistamissa

Lisätiedot

Nuorten maajoukkueohjelma

Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelman tavoitteet Tuottaa mahdollisimman monta pelaajaa aikuismaajoukkueisiin vähintään 3 pelaajaa/ikäluokka 3 kansainvälisen tason huippua/vuosikymmen Kilpailla

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

TURUN JYRYN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015

TURUN JYRYN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 TURUN JYRYN Seuran toimintaa kehitetään koko ajan. Haluamme tarjota laadukasta ja virikkeellistä toimintaa liikunnasta kiinnostuneille. Seuraamme puhaltavat uudet tuulet, jos seuratoiminnan kehittämistukea

Lisätiedot

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0 SINETTISEURAKRITEERIT versio 3.0 Sinettikriteerien uudistaminen Työstetty työryhmällä: Henna Sivenius (hiihto), Maiju Kokkonen (taitoluistelu), Turkka Tervomaa (jääkiekko), Henri Alho (jalkapallo), Tiiu

Lisätiedot

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä Maaliskuu/kesäkuu 2019 Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Kilpailutyyppien rinnalle erillinen testaamiseen perustuva merkkijärjestelmä. Kaikille

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

KUOPION UIMASEURA RY

KUOPION UIMASEURA RY Kuopion Uimaseura ry vuosikokous 2007 KUOPION UIMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.9.2007-31.8.2008 Hyväksytty vuosikokouksessa 28.11.2007 Kuopion Uimaseura ry vuosikokous 2007 2 TOIMINNAN TAVOITTEET Seuran

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2014 30.6.2015

TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2014 30.6.2015 TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2014 30.6.2015 1.7.2014 30.6.2015 on Suomalaisen Voimisteluseura Espoo ry:n (SVSE) neljästoista toimintavuosi. SVSE on Suomen Voimisteluliitto Svoli ry:n jäsen ja Etelä-Suomen Liikunta-

Lisätiedot

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä Maaliskuu 2019 Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Kilpailutyyppien rinnalle erillinen testaamiseen perustuva merkkijärjestelmä. Kaikille voimistelulajeille

Lisätiedot

Klo Nuorten 4-ottelun osallistujien esittely Tuomareiden esittely Esitys: Minirytmisten harrasteryhmä Esitys: Amanda Virkkunen / 1.

Klo Nuorten 4-ottelun osallistujien esittely Tuomareiden esittely Esitys: Minirytmisten harrasteryhmä Esitys: Amanda Virkkunen / 1. Klo 11.00 Nuorten 4-ottelun osallistujien esittely Tuomareiden esittely Esitys: Minirytmisten harrasteryhmä Esitys: Amanda Virkkunen / 1.luokan vapaa Klo 11.15 Kilpailu alkaa nuorten 4-ottelu NARU 1 Laura

Lisätiedot

SC VANTAAN JÄSENKIRJE 2 / 2014

SC VANTAAN JÄSENKIRJE 2 / 2014 SC VANTAAN JÄSENKIRJE 2 / 2014 1. SC Vantaa ja Tapanilan Erä ovat aloittaneet seurayhteistyön 2. Koko perhe liikkumaan! 3. Syksyn kuulumisia 4. Leiristipendit kesäksi 2015 5. Seuran jäsenten syyskokous

Lisätiedot

KILPAVOIMISTELU TOVOLISSA

KILPAVOIMISTELU TOVOLISSA Aineisto: Suomen Voimisteluliitto (Svoli) ToVoLin nettisivut Petri Vilhunen (kuvat) Google kuvahaku Toijalan Voimistelu ja Liikunta KILPAVOIMISTELU TOVOLISSA TO V O LI N KI LPA V O I MI STELUN V A A TI

Lisätiedot

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen Ysikaks Nivala Toimintasuunnitelma 2018 Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen Toiminnan arvot - monipuolinen liikunta lajitaitojen harjoittaminen kasvatus yhteistyössä vanhempien, koulujen ja muiden

Lisätiedot

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA 2016-2017 UVL:n organisaatio Ohjaajat ja Valmentajat Valmentajatiimi Jumppakummit Nuorisoklubi Kilta Johtokunta UVL:n toiminta Nuorten liikunta Lasten harrastajaryhmät

Lisätiedot

LeKi-futis toimintasuunnitelma 2013

LeKi-futis toimintasuunnitelma 2013 1. Johtokunnan kokoonpano 2013: Johtokunta jatkaa neljännen toimintavuoden seuraavalla kokoonpanolla: Johtokunta: Petri Mäkinen, puheenjohtaja; Matti Huvinen, vara puheenjohtaja; Harri Bergström, sihteeri;

Lisätiedot

Vanhempainilta Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu

Vanhempainilta Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu Vanhempainilta 16.8.2017 Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu Illan kulku 2 1. Valmentajien esittely 2. Uuden valmennusjärjestelmän esittely 3. Joukkuevoimistelutoimialan pelisääntöjen läpikäyminen 4.

Lisätiedot

Östersundom Idrottsförening rf Östersundomin Urheiluseura ry. Toimintasuunnitelma 2014

Östersundom Idrottsförening rf Östersundomin Urheiluseura ry. Toimintasuunnitelma 2014 Toimintasuunnitelma 2 (5) 1. Yhdistystoiminta 2. Junioritoiminta 3. Aikuiset Tavoitteenamme vuodelle on edelleen pystyä muokkaamaan ja sopeuttamaan toimintaamme toimintaympäristömme muutosten mukaan. Tätä

Lisätiedot

TERVETULOA VALMENNUSRYHMÄÄN!

TERVETULOA VALMENNUSRYHMÄÄN! TERVETULOA VALMENNUSRYHMÄÄN! Tässä info kirjeessä kerrotaan seuramme valmennusryhmien toimintaan liittyen yleisistä asioista. Seuramme kilpailulajit ovat joukkuevoimistelu ja tanssillinen voimistelu. JOUKKUEVOIMISTELU

Lisätiedot

RaJun JV-valmennuksen kehittämistavoitteita

RaJun JV-valmennuksen kehittämistavoitteita RaJun JV-valmennuksen kehittämistavoitteita 1. Kaikkien JV-valmentajien osaamistasoa kohotetaan yksilöllisen koulutussuunnitelman mukaan seuraavilla osa-alueilla tarvelähtöisesti: Valmennuksen suunnittelu

Lisätiedot