käyttöohje bruksanvisning

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "käyttöohje bruksanvisning"

Transkriptio

1 käyttöohje bruksanvisning Pesukone Tvättmaskin EWC 1050 EWC 1350

2 2 electrolux Sisällys Turvallisuusohjeet 2 Laitteen kuvaus 3 Käyttöpaneeli 5 Käyttöönotto 7 Päivittäinen käyttö 7 Hyödyllisiä neuvoja ja vinkkejä 10 Pesuohjelmat 11 Electrolux. Thinking of you. Lue lisää osoitteessa Hoito ja puhdistus 13 Käyttöhäiriöt 15 Tekniset tiedot 17 Kulutusarvot 17 Asennus 18 Ympäristönsuojelu 21 Oikeus muutoksiin pidätetään Turvallisuusohjeet Tärkeää Lue huolellisesti ja säilytä tulevaa tarvetta varten. Hankkimasi laite vastaa kotitalouslaitteiden teollisuusstandardeja ja laiteturvallisuusmääräyksiä. Valmistajina katsomme kuitenkin velvollisuudeksemme antaa seuraavat turvallisuusohjeet. Säilytä käyttöohjekirja tallessa tulevaa tarvetta varten. Jos laite myydään tai luovutetaan uudelle omistajalle, tai jos vaihdat asuntoa ja jätät laitteen entiseen asuntoosi, luovuta käyttöohjekirja laitteen mukana, jotta uusi omistaja voi tutustua laitteen toimintaan ja siihen liittyviin varoituksiin. Ohjeet on EHDOTTOMASTI luettava huolellisesti ennen pesukoneen asentamista ja käyttöä. Tarkista laite kuljetusvaurioiden varalta ennen kuin käynnistät sen ensimmäisen kerran. Älä koskaan kytke vahingoittunutta laitetta verkkovirtaan. Jos laitteen osia on vaurioitunut, ota yhteys jälleenmyyjään. Jos hankit laitteen talvella ulkolämpötilan ollessa pakkasen puolella: Anna laitteen olla huoneenlämpötilassa 24 tuntia ennen kuin käytät sitä ensimmäisen kerran. Yleiset turvallisuusohjeet Laitteen teknisten ominaisuuksien muuttaminen tai muiden muutosten tekeminen laitteeseen on kielletty turvallisuussyistä. Luukun lasi voi kuumentua korkean lämpötilan pesuohjelmissa. Älä koske lasiin! Varmista, että kotieläimet eivät pääse kiipeämään rumpuun. Tarkista rumpu ennen kuin aloitat koneen käytön. Kolikot, hakaneulat, hiuspinnit, naulat, ruuvit, kivet tai muut kovat ja terävät esineet voivat aiheuttaa vakavia vahinkoja, eikä niitä sen vuoksi saa joutua koneen sisälle. Annostele huuhteluaine ja pesuaine ohjeiden mukaisesti. Jos huuhtelu- tai pesuainetta käytetään liikaa, tekstiilit voivat vahingoittua. Noudata valmistajan annosteluohjeita. Pese pienet vaatekappaleet, esimerkiksi sukat, nauhat, pesunkestävät vyöt jne. pesupussissa tai tyynyliinan sisällä, sillä pienet vaatekappaleet voivat muuten joutua pesusäiliön ja sisemmän rummun väliin. Älä pese pesukoneessa valaanluita sisältäviä tekstiilejä tai saumaamattomia tai rispaantuneita vaatteita. Irrota virtajohto pistorasiasta ja sulje vesihana aina käytön jälkeen sekä ennen puhdistusta ja huoltoa. Älä missään tapauksessa yritä korjata laitetta omatoimisesti. Asiantuntemattoman henkilön suorittamat korjaukset voivat aiheuttaa henkilövahinkoja tai vakavia toimintahäiriöitä. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen. Vaadi aina alkuperäisten varaosien käyttöä. Asennus Laite on painava ja sen siirtämisessä on noudatettava varovaisuutta. Tarkista pakkauksen purkamisen yhteydessä, ettei laite ole vaurioitunut. Jos et ole

3 varma asiasta, älä käytä laitetta, vaan ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen. Poista kaikki kuljetustuet ja pakkausmateriaalit ennen laitteen käyttöä. Muussa tapauksessa laitteelle tai muulle omaisuudelle voi aiheutua vakavia vahinkoja. Lue käyttöohjeen aihetta käsittelevä kohta. Kun laite on asennettu paikalleen, tarkista ettei se ole vedenotto- ja tyhjennysletkun päällä ja tarkista myös, ettei kansilevy paina virtajohtoa seinää vasten. Jos laite sijoitetaan lattiamaton päälle, säädä jalkoja siten, että ilma pääsee kiertämään vapaasti laitteen alla. Tarkista aina asennuksen jälkeen, ettei letkuista ja niiden liitännöistä vuoda vettä. Jos laite asennetaan paikkaan, jossa on jäätymisen vaara, lue kohta Suojeltava jäätymiseltä. Kaikki laitteen asennukseen liittyvät putkiasennustyöt on annettava ammattitaitoisen putkimiehen tai muun asiantuntevan henkilön tehtäväksi. Kaikki laitteen asennuksessa tarvittavat sähkötyöt on annettava asiantuntevan sähköasentajan tehtäväksi. Käyttö Tämä laite on tarkoitettu kotitalouskäyttöön. Laitetta ei saa käyttää muulla kuin käyttötarkoituksen mukaisella tavalla. Pese pesukoneessa vain konepesuun tarkoitettuja tekstiilejä. Noudata tekstiilien hoito-ohjemerkintöjä. Älä täytä konetta liian täyteen. Katso Pesuohjelmataulukko. Tarkista ennen pesua, että kaikki taskut on tyhjennetty ja napit ja vetoketjut ovat kiinni. Laitteen kuvaus electrolux 3 Älä pese koneessa rispaantuneita tai repeytyneitä vaatteita. Käsittele maali-, muste-, ruoste- ja ruohotahrat ennen pesua. Kaarituellisia rintaliivejä EI saa pestä pesukoneessa. Vaatteita, jotka ovat olleet kosketuksissa haihtuvien petrolituotteiden kanssa, ei saa pestä pesukoneessa. Jos käytät haihtuvia puhdistusnesteitä, varmista, että neste on poistettu vaatekappaleesta ennen kuin laitat vaatteen koneeseen. Älä irrota verkkopistoketta johdosta vetämällä, vaan vedä aina pistokkeesta. Älä koskaan käynnistä laitetta, jos virtajohto on vahingoittunut, tai jos käyttöpaneeli, kansilevy tai jalusta on vaurioitunut siten, että laitteen sisäosiin voi koskea. Lasten turvallisuus Tämä laite ei ole tarkoitettu fyysisesti tai sensorisesti rajoitteisten tai muulla tavalla taitamattomien tai kokemattomien henkilöiden (ei myöskään lasten) käyttöön, ellei heidän turvallisuudestaan vastuussa oleva henkilö valvo ja opasta heitä laitteen käytössä. Pikkulapsia on valvottava eikä heidän pidä antaa leikkiä laitteella. Pakkaustarvikkeet (esim. muovi, polystyreeni) saattavat olla vaarallisia lapsille aiheuttaen tukehtumisvaaran. Pidä ne poissa lasten ulottuvilta. Pidä kaikki pesuaineet turvallisessa paikassa poissa lasten ulottuvilta. Varmista, että lapset tai kotieläimet eivät pääse kiipeämään rumpuun. Uusi pyykinpesukoneesi pesee pyykin käyttäen mahdollisimman vähän vettä, energiaa ja pesuainetta. Uuden pesujärjestelmän ansiosta laite hyödyntää pesuaineen tehokkaasti käyttäen vähemmän vettä ja säästäen tällä tavoin energiaa.

4 4 electrolux Laitteen etupuoli Pesuainelokerikko 2 Käyttöpaneeli 3 Luukun kahva 4 Säädettävät jalat (etupuolella)

5 electrolux 5 Laitteen takaosa Kuljetustuet 2 Tyhjennysletku Pesuainelokerikko Pesujauheen tai nestemäisen pesuaineen lokero varsinaista pesua varten. Jos käytät nestemäistä pesuainetta, annostele pesuaine juuri ennen pesuohjelman käynnistämistä. Nestemäisten lisäaineiden lokero (huuhteluaine, tärkki). Huuhteluaineet ja tärkki annostellaan lokeroon ennen pesuohjelman käynnistämistä. 3 Virtajohto 4 Vedenottoletku Esipesulle tarkoitettu pesuaine tulee laittaa suoraan rumpuun. Käyttöpaneeli Ohjelmanvalitsimeen, linkousnopeuden valitsimeen, ohjelmankulun näytön merkkivaloihin ja erilaisiin painikkeisiin viitataan tässä käyttöohjeessa numeroilla, jotka on mainittu oheisessa taulukossa.

6 6 electrolux Pesuainelokerikko 2 AJASTIN-painike 3 ESIPESU-painike 4 PIKAPESU-painike 5 LISÄHUUHTELU-painike 6 KÄYNNISTÄ/TAUKO-painike 7 Ohjelmankulun näyttö 8 LINKOUSNOPEUDEN valitsin 9 Ohjelmanvalitsin Pesuainelokerikko Pesuainelokerikossa on kaksi lokeroa, yksi pesuaineelle ja yksi huuhteluaineelle. Esipesuun tarkoitettu pesuaine tulee laittaa suoraan rumpuun. Ajastin Tällä painikkeella pesuohjelma voidaan asettaa käynnistymään kuuden tai kolmen tunnin kuluttua. Esipesu Kun valitset tämän lisätoiminnon, pesuohjelmaan kuuluu esipesu ennen varsinaista pesua. Pesuohjelma kestää tällöin pitempään. Tämä lisätoiminto on suositeltava hyvin likaiselle pyykille. Pikapesu Kun valitset tämän lisätoiminnon, ohjelman kesto lyhenee noin 10 minuuttia. Tämä lisätoiminto on suositeltava vähän likaiselle valko- tai kirjopyykille ja siliäville tekstiileille. Lisähuuhtelu Pesukoneesi on suunniteltu siten, että se säästää energiaa. Jos haluat huuhdella pyykin käyttäen enemmän vettä (lisähuuhtelu), valitse tämä lisätoiminto. Pesuohjelmaan kuuluu tällöin joitakin lisähuuhteluita. Tämä lisätoiminto on suositeltava henkilöille, joilla on pesuaineallergia, tai alueella, jossa vesi on hyvin pehmeää. Käynnistä/Tauko Tällä painikkeella voit käynnistää tai keskeyttää valitun ohjelman. Näyttö (A) (B) (C) (D) (E) Merkkivalon A palaessa käynnissä on pesuvaihe. Merkkivalon B palaessa käynnissä on huuhtelu. Merkkivalon C palaessa käynnissä on linkous. Merkkivalo D syttyy pesuohjelman päättyessä. Merkkivalo E ilmaisee, voiko luukun avata: Merkkivalon palaessa luukkua ei voi avata. Kun merkkivalo ei pala, luukun voi avata. Merkkivalon vilkkuessa luukun voi avata pian.

7 electrolux 7 Linkousnopeuden valitsin Linkousnopeuden valitsimella voit muuttaa valitun ohjelman linkousnopeutta tai valita lisätoiminnon "Rypistymisen esto" tai "Ei linkousta". Ohjelmanvalitsin Tällä valitsimella voit kytkeä/katkaista laitteen virran ja/tai valita pesuohjelman. Näytön symbolit = Ajastin, = Esipesu, = Pikapesu, = Lisähuuhtelu, = Käynnistä/Tauko, Käyttöönotto Varoitus! Tarkista, että sähkö- ja vesiliitännät on suoritettu asennusohjeiden mukaisesti. Tärkeää Poista kaikki tekstiilit rummusta. Tärkeää Suosittelemme, että annat pesukoneen käydä tyhjänä poistaaksesi Päivittäinen käyttö Pyykin täyttäminen koneeseen Avaa luukku vetämällä luukun kahvasta varovasti ulospäin. Ravistele vaatteita ja työnnä ne rumpuun yksi kerrallaan. Sulje luukku. = Pesu, = Huuhtelut, = Linkous, = Jakson loppu, = Luukku on lukittu, = Rypistymisen esto, = Ei linkousta, = Puuvilla, = Tekokuidut, = Hellävarainen, = Käsinpesu, = Villa, 30 = Pikaohjelma 30, = Tyhjennys, = Kylmä, = VIRTA PÄÄLLE/POIS PÄÄLTÄ jäämät, joita laitteeseen on saattanut jäädä valmistusprosessin yhteydessä. Kaada noin 100 ml pesuainetta suoraan rumpuun ja käynnistä puuvillapesuohjelma 60 C:n lämpötilassa. Kun ohjelma on päättynyt, laite on käyttövalmis. Annostele tarvittaessa huuhteluaine pienempään lokeroon, jossa on merkintä (älä ylitä lokeron MAX-merkintää). Sulje lokero varovasti. Pesuaineen ja huuhteluaineen annostelu Vedä pesuainelokerikko kokonaan auki. Annostele tarvittava määrä pesuainetta vasemmanpuoleiseen suurempaan lokeroon.

8 8 electrolux Pesuohjelman valitseminen ohjelmanvalitsimella (9) Käännä ohjelmanvalitsin haluamasi ohjelman kohdalle. Valitsinta voi kääntää joko myötätai vastapäivään. Painikkeen 6 vihreä merkkivalo alkaa vilkkua. Valittuun pesuohjelmaan kuuluvia vaiheita vastaavat merkkivalot palavat ohjelmankulun näytössä. Asento vastaa ohjelman nollausta ja virran katkaisemista laitteesta. Ohjelman lopussa ohjelmanvalitsin on käännettävä asentoon, jolloin virta katkeaa koneesta Tärkeää Jos käännät ohjelmanvalitsimen jonkin toisen ohjelman kohdalle pesuohjelman aikana, ohjelmavaiheen näytön merkkivalot alkavat vilkkua virhetoiminnan merkiksi. Virheellisesti valittu ohjelma ei käynnisty. Linkousnopeuden tai lisätoimintojen "Rypistymisen esto" ja "Ei linkousta" valitseminen (8) Linkousnopeus tai lisätoiminnot "Rypistymisen esto" tai "Ei linkousta" valitaan linkousnopeuden valitsimella. Asento 1300 (tai 1000) vastaa 900 kierrosta minuutissa tekokuitu- ja villaohjelmissa sekä 700 kierrosta minuutissa hienopesuohjelmassa. Asento 500 vastaa 500 kierrosta minuutissa tekokuitu- ja villaohjelmissa sekä 450 kierrosta minuutissa hienopesuohjelmassa. Rypistymisen esto Kun valitset tämän toiminnon, viimeistä huuhteluvettä ei tyhjennetä koneesta pyykin rypistymisen estämiseksi. Pesuohjelman lopussa merkkivalot "Loppu" ja "Luukku lukittu" palavat ja ilmoittavat, että vesi on tyhjennettävä koneesta (katso kohta "Ohjelman lopussa"). Ei linkousta Kun valitset tämän lisätoiminnon, pyykkiä ei lingota ohjelman lopussa. Lisätoimintoa käytetään erittäin herkkälaatuisille tekstiileille. Puuvilla- ja tekokuituohjelmissa ohjelmaan kuuluu lisähuuhteluita. Kussakin ohjelmassa sallitut maksimilinkousnopeudet on mainittu kohdassa Pesuohjelmat. Ajastetun pesuohjelman valitseminen painikkeella 2 Jos haluat asettaa ohjelman käynnistymään myöhempänä ajankohtana, valitse haluamasi viiveaika painamalla toistuvasti painiketta 2. Viiveaikaa vastaava merkkivalo syttyy. Ajastus on valittava ohjelman asettamisen jälkeen ja ennen painikkeen 6 painamista. Voit peruuttaa ajastuksen tai muuttaa viiveaikaa vielä ennen kuin painat painiketta 6. Ajastetun käynnistyksen peruuttaminen painikkeen 6 painamisen jälkeen: 1. Aseta pesukone taukotilaan painikkeella Kun painat kerran painiketta 2, valitun viiveajan merkkivalo sammuu. 3. Käynnistä ohjelma painamalla uudelleen painiketta 6. Tärkeää Valittua viiveaikaa voidaan muuttaa vasta sen jälkeen kun pesuohjelma on valittu uudelleen. Luukku on lukittu viiveen aikana (luukun lukituksen merkkivalo palaa). Ajastusta ei voi valita TYHJENNYS- eikä LINKOUS -ohjelmassa. Haluttujen lisätoimintojen valitseminen painikkeilla 3, 4 ja 5 Pesuohjelmasta riippuen voit yhdistää siihen erilaisia lisätoimintoja. Lisätoiminnot valitaan

9 electrolux 9 pesuohjelman valitsemisen jälkeen, ennen painikkeen 6 painamista. Lisätoimintoa vastaava merkkivalo syttyy. Jos valitset pesuohjelmaan sopimattoman lisätoiminnon, merkkivalo vilkkuu noin kaksi sekuntia. Lisätoimintojen yhteensopivuus pesuohjelmien kanssa on esitetty kohdassa Pesuohjelmat. Ohjelman käynnistäminen painikkeella 6 Käynnistä valitsemasi ohjelma painamalla tätä painiketta. Painikkeen merkkivalo lakkaa vilkkumasta jääden palamaan pysyvästi. Merkkivalot A ja E syttyvät ohjelmankulun näytössä ilmaisten, että ohjelma on käynnistynyt ja luukku on lukittu. Lisätoiminnon tai käynnissä olevan ohjelman muuttaminen Kaikkiin lisätoimintoihin voidaan tehdä muutoksia, ennen kuin kone on aloittanut vastaavan ohjelmavaiheen. Ennen kuin voit tehdä muutoksia, ohjelma on keskeytettävä painikkeella 6. Ohjelmaan voi tehdä muutoksia niin kauan kuin painiketta 6 ei ole painettu. Käynnissä olevan ohjelman muuttaminen on mahdollista vain nollaamalla ohjelma. Käännä ohjelmanvalitsin asentoon ja sen jälkeen uutta ohjelmaa vastaavaan asentoon. Käynnistä uusi ohjelma painamalla uudelleen painiketta 6. Ohjelman keskeyttäminen Voit keskeyttää käynnissä olevan ohjelman painikkeella 6. Painikkeen merkkivalo alkaa vilkkua. Käynnistä ohjelma uudelleen painamalla painiketta uudestaan. Pesuohjelman peruuttaminen Voit peruuttaa käynnissä olevan ohjelman kääntämällä ohjelmanvalitsimen asentoon. Sen jälkeen voit valita uuden ohjelman. Luukun avaaminen ohjelman käynnistymisen jälkeen Aseta pesukone aluksi taukotilaan painamalla painiketta 6. Muutaman minuutin kuluttua luukun voi avata, mikäli pesuohjelman olosuhteet ovat seuraavat: Veden lämpötila on alle 55 C. Veden pinta on luukun alareunan alapuolella. Pesuohjelma ei ole linkousvaiheessa. Jos luukkua ei voi avata, mutta sinun on välttämättä avattava se, pesukoneesta on katkaistava virta kääntämällä ohjelmanvalitsin asentoon. Luukun voi avata muutaman minuutin kuluttua. (Huomioi vedenpinnan taso ja lämpötila!). Tämän toimenpiteen jälkeen ohjelma on asetettava ja lisätoiminnot valittava uudelleen. Paina lopuksi painiketta 6. Pesuohjelman päättyessä Ohjelma päättyy automaattisesti. Merkkivalo D syttyy ilmaisten, että pesuohjelma on päättynyt. Kun merkkivalo E sammuu, voit avata luukun ja ottaa pyykit pois koneesta. Jos rummussa on vettä ohjelman lopussa (kun olet valinnut Rypistymisen esto -lisätoiminnon, voit tyhjentää veden seuraavalla tavalla : Käännä ohjelmanvalitsin asentoon. Valitse Tyhjennys tai Linkous. Paina painiketta 6. Kun merkkivalo E sammuu, voit avata luukun ja ottaa pyykit pois koneesta. Katkaise virta koneesta ohjelman lopussa kääntämällä ohjelmanvalitsin asentoon. Ota pyykki koneesta ja tarkista, että rumpu on tyhjä. Jos et pese toista koneellista, sulje vesihana. Jätä luukku auki, jotta rumpu tuulettuu.

10 10 electrolux Hyödyllisiä neuvoja ja vinkkejä Pyykin lajittelu Noudata tekstiilien hoito-ohjemerkintöjä ja valmistajan antamia pesuohjeita. Lajittele pyykki seuraavalla tavalla: valkoiset, värilliset, tekokuidut, hienopyykki, villavaatteet. Lämpötilat normaalilikainen valkoinen puuvilla ja pellava (esim. pöytätabletit, pyyhkeet, pöytäliinat, laka- 95 tai 90 nat jne.) normaalilikaiset värinpitävät vaatteet (esim. paidat, yöpaidat, pyjamat, jne.), materiaalina 60 /50 puuvilla, pellava tai tekokuidut sekä vähän likaiset puuvillavaatteet (esim. alusvaatteet) kylmä vesi herkkälaatuiset tekstiilit (esim. verhot), pyykki, jossa on sekä tekokuitu- että villavaatteita (merkintä "puhdasta uutta villaa, konepestävä, kutistumaton") Ennen koneen täyttämistä Älä koskaan pese valkoisia ja värillisiä vaatteita yhdessä. Valkoiset voivat menettää "valkoisuuttaan" pesussa. Uudet värilliset vaatteet voivat laskea väriä ensimmäisessä pesussa. Pese ne erillään ensimmäisen kerran. Tarkista, ettei pyykin joukkoon ole jäänyt metalliesineitä (esim. hiuspinnejä, hakaneuloja). Sulje tyynyliinojen napit, vetoketjut, koukut ja nepparit. Sido kiinni vyöt tai pitkät nauhat. Poista itsepintaiset tahrat ennen pesua. Hankaa erittäin likaisia kohtia erikoispesuaineella tai puhdistustahnalla. Pese verhot erityisen varovasti. Poista koukut tai sido ne pussin tai verkon sisälle. Maksimitäyttömäärät Suositellut täyttömäärät on mainittu ohjelmataulukossa. Yleisohjeet: Puuvilla, pellava: täysi rumpu, mutta ei täyteen ahdettu Tekokuidut: täytä rumpu korkeintaan puolilleen Arat kuidut ja villavaatteet: täytä rumpu korkeintaan 1/3-täydeksi. 1) Älä käytä asetonia keinosilkkiin. Noudattamalla maksimitäyttömääriä edistät veden ja energian taloudellista käyttöä. Vähennä pyykin määrää, jos pyykki on hyvin likaista. Pyykin paino Seuraavassa on mainittu joitakin esimerkkipainoja: Seuraavassa on mainittu joitakin esimerkkipainoja kylpypyyhe 1200 g pussilakana 700 g miehen työpaita 600 g lakana, miesten pyjama 500 g pöytäliina 250 g tyynyliina, käsipyyhe, yöpaita, 200 g miestenpaita pöytätabletti, pikkuhousut, 100 g lautasliina, pusero, miesten alushousut Tahrojen poistaminen Itsepintaiset tahrat eivät välttämättä lähde pelkällä vedellä ja pesuaineella. Sen vuoksi ne on hyvä käsitellä ennen pesua. Veri: Käsittele tuoreet tahrat kylmällä vedellä. Liota kuivuneita tahroja yön yli erikoispesuaineessa ja hankaa vedellä ja saippualla. Öljypohjainen maali: Kostuta bensiinipohjaisella tahranpoistoaineella, levitä vaate pehmeän kankaan päälle ja sivele tahraa. Käsittele useita kertoja. Kuivuneet rasvatahrat: Kostuta tärpätillä, levitä vaate pehmeälle alustalle ja sivele tahraa sormenpäillä tai puuvillaliinalla. Ruoste: Kuumaan veteen liuotettu oksaalihappo tai ruosteenpoistoaine kylmänä. Ole varovainen vanhojen ruostetahrojen kanssa, sillä selluloosarakenne on jo vahingoittunut ja kankaaseen voi tulla reikiä. Hometahrat: Käsittele valkaisuaineella, huuhtele hyvin (vain valkoiset ja värinpitävät värilliset). Ruoho: Liota kevyesti ja käsittele valkaisuaineella (vain valkoiset ja värinpitävät värilliset). Kuulakärkikynä ja liima: Kostuta asetonilla, 1), levitä vaate pehmeän kankaan päälle ja sivele tahraa. Huulipuna: Kostuta asetonilla kuten edellä ja käsittele tahrat sen jälkeen denaturoidulla

11 alkoholilla. Käsittele jäljelle jääneet läiskät valkaisuaineella. Punaviini: Liota pesuainevedessä, huuhtele ja käsittele etikka- tai sitruunahapolla. Huuhtele lopuksi. Käsittele jäljelle jääneet läiskät valkaisuaineella. Muste: Musteen tyypistä riippuen kostuta kangas ensin asetonilla 1) ja sen jälkeen etikkahapolla. Käsittele jäljelle jääneet läiskät valkoisissa tekstiileissä valkaisuaineella ja huuhtele lopuksi huolellisesti. Tervatahrat: Käsittele ensin tahranpoistoaineella, denaturoidulla alkoholilla tai bensiinillä ja hankaa sen jälkeen puhdistustahnalla. Pesuaineet ja lisäaineet Hyvä pesutulos riippuu myös pesuaineen valinnasta ja oikeasta annostelusta. Pesuaineiden oikealla annostelulla voidaan myös suojella ympäristöä. Vaikka pesuaineet ovat biologisesti hajoavia, ne sisältävät ainesosia, jotka suurina määrinä voivat häiritä luonnon tasapainoa. Pesuaineen valinta riippuu kuitutyypistä (arat kuidut, villa, puuvilla jne.), väristä, pesulämpötilasta ja likaisuusasteesta. Tässä pesukoneessa voidaan käyttää kaikkia normaaleja pesukoneille tarkoitettuja pesuaineita: jauhemaisia pesuaineita kaikille kuitutyypeille jauhemaisia pesuaineita aroille kuiduille (enintään 60 C) ja villalle nestemäisiä pesuaineita, mieluiten alhaisen lämpötilan pesuohjelmissa (enintään 60 C) kaikille kuitutyypeille, tai villavaatteiden erikoispesuaineita. Pesu- ja lisäaineet annostellaan oikeaan lokeroon ennen pesuohjelman käynnistämistä. Pesuohjelmat Esipesulle tarkoitettu pesuaine laitetaan suoraan rumpuun. Jos käytät nestemäistä pesuainetta, valitse ilman esipesua oleva ohjelma. Annostele nestemäinen pesuaine pesupalloon ennen ohjelman käynnistämistä. Pesukoneessa on kierrätysjärjestelmä, joka mahdollistaa pesuainetiivisteen optimaalisen käytön. Noudata tuotteen valmistajan annosteluohjeita. Älä annostele ainetta yli pesuainelokerikon MAX-merkinnän. Vedenkovuusasteet Veden kovuus luokitellaan niin sanottujen kovuusasteiden mukaisesti. Paikkakuntasi vedenkovuustiedot ovat saatavilla vesiyhtiöstä tai paikalliselta viranomaiselta. Käytä vedenpehmennysainetta, jos veden kovuus on keskitasoa tai korkea (kovuusasteesta II lähtien). Noudata valmistajan ohjeita. Pesuaineen määrän voi tällöin annostella kovuustason I (= pehmeä) mukaisesti. Taso Ohjelma/lämpötila Tekstiilien materiaali Lisätoiminnot PUUVILLA 90 Valkoinen puuvilla (hyvin likaiset ja normaalilikaiset puuvillatekstiilit) Vedenkovuusasteet Ominaisuus Saksalainen järjestelmä dh Ranskalainen järjestelmä T.H 1 pehmeä keskitaso kova erittäin kova > 21 > 37 LINKOUSNOPEUDEN ALENNUS/RYPISTY- MISEN ESTO AJASTIN ESIPESU PIKAPESU 1) LISÄHUUHTELU electrolux 11 Pesuohjelman kuvaus Varsinainen pesu Huuhtelut Pitkä linkous, enintään 1 300/1 000 kierr./min Maksimitäyttö 3 kg

12 12 electrolux Ohjelma/lämpötila Tekstiilien materiaali Lisätoiminnot PUUVILLA SÄÄSTÖ (E) 60 PUUVILLA PUUVILLA SÄÄSTÖ (E) 40 TEKOKUIDUT HIENOPESU 40 KÄSINPESU 30 VILLA 40 - Kylmä MINIOHJELMA 30 Valkoinen puuvilla, säästöpesu (Tämä pesuohjelma sopii vähän likaisille tai normaalilikaisille puuvillavaatteille. Lämpötila on alhaisempi ja pesuaika pitempi. Hyvä pesutulos energiaa säästäen.) Värillinen puuvilla (normaalilikaiset puuvillavaatteet) Värillinen puuvilla, säästöpesu (Puuvillan säästöohjelma. Katso "Puuvilla 60 Säästö") Tekokuidut tai sekoitekuidut: alusvaatteet, värilliset vaatteet, kutistumattomat paidat, puserot. Arat tekstiilit akryyli, viskoosi, polyesteri. Erikoisohjelma arkalaatuisille kuiduille, joissa on merkintä «käsinpesu» Pesuohjelma konepestäville villavaatteille. Vähän likainen pyykki tai raikastettavat tekstiilit. LINKOUSNOPEUDEN ALENNUS/RYPISTY- MISEN ESTO AJASTIN ESIPESU LISÄHUUHTELU LINKOUSNOPEUDEN ALENNUS/RYPISTY- MISEN ESTO AJASTIN ESIPESU PIKAPESU 1) LISÄHUUHTELU LINKOUSNOPEUDEN ALENNUS/RYPISTY- MISEN ESTO AJASTIN ESIPESU LISÄHUUHTELU LINKOUSNOPEUDEN ALENNUS/RYPISTY- MISEN ESTO AJASTIN ESIPESU PIKAPESU LISÄHUUHTELU LINKOUSNOPEUDEN ALENNUS/RYPISTY- MISEN ESTO AJASTIN ESIPESU LISÄHUUHTELU LINKOUSNOPEUDEN ALENNUS/RYPISTY- MISEN ESTO AJASTIN LINKOUSNOPEUDEN ALENNUS/RYPISTY- MISEN ESTO AJASTIN LINKOUSNOPEUDEN ALENNUS/RYPISTY- MISEN ESTO AJASTIN Pesuohjelman kuvaus Varsinainen pesu Huuhtelut Pitkä linkous, enintään 1 300/1 000 kierr./min Maksimitäyttö 3 kg Varsinainen pesu Huuhtelut Pitkä linkous, enintään 1 300/1 000 kierr./min Maksimitäyttö 3 kg Varsinainen pesu Huuhtelut Pitkä linkous, enintään 1 300/1 000 kierr./min Maksimitäyttö 3 kg Varsinainen pesu Huuhtelut Lyhyt linkous, enintään 900 kierr./min Maksimitäyttö 1,5 kg Varsinainen pesu Huuhtelut Lyhyt linkous, enintään 700 kierr./min Maksimitäyttö 1,5 kg Varsinainen pesu Huuhtelut Lyhyt linkous, enintään 900 kierr./min Maksimitäyttö 1 kg Varsinainen pesu Huuhtelut Lyhyt linkous, enintään 900 kierr./min Maksimitäyttö 1 kg Varsinainen pesu Huuhtelut Lyhyt linkous, enintään 700 kierr./min Maksimitäyttö 1,5 kg

13 electrolux 13 Ohjelma/lämpötila Tekstiilien materiaali Lisätoiminnot HUUHTELU TYHJENNYS LINKOUS Tätä ohjelmaa voidaan käyttää käsinpestyjen puuvillavaatteiden huuhteluun ja linkoamiseen. Ohjelmassa on kolme huuhtelua ja pitkä loppulinkous. Linkousnopeutta voi alentaa. Viimeisen huuhteluveden tyhjennys ohjelmissa, joihin on valittu lisätoiminto "Rypistymisen esto". Erillinen linkous käsinpestyille vaatteille tai pesuohjelman jälkeen, johon on valittu "Rypistymisen esto". Voit valita linkousnopeuden lingottavalle pyykille sopivaksi valitsinta kääntämällä. LINKOUSNOPEUDEN ALENNUS/RYPISTY- MISEN ESTO LISÄHUUHTELU LINKOUSNOPEUDEN ALENNUS Pesuohjelman kuvaus Huuhtelut Linkous, enintään 1 300/1 000 kierr./min Maksimitäyttö 3 kg Veden tyhjennys Maksimitäyttö 3 kg Ohjelman nollaus tai virran katkaiseminen lait- / POIS PÄÄLTÄ teesta 1) Jos valitset tämän lisätoiminnon, laita koneeseen vähemmän pyykkiä. Suositeltu täyttö puuvillaohjelmassa on 2 kg. Tyhjennys ja pitkä linkous Linkousnopeus enintään 1 300/1 000 kierr./ min Maksimitäyttö 3 kg Hoito ja puhdistus Tärkeää Kytke laite irti verkkovirrasta, ennen kuin aloitat mitään puhdistus- tai huoltotöitä. Kalkinpoisto Vesijohtovesi sisältää yleensä kalkkia. Pesukone on hyvä puhdistaa vedenpehmennysjauheella säännöllisin väliajoin. Suorita puhdistus erillään pyykinpesusta ja noudata pehmennysaineen valmistajan ohjeita. Tällä tavoin voit välttää kalkkikerääntymien muodostumisen. Huoltopesu Kun pesukoneessa pestään pyykkiä alhaisen lämpötilan ohjelmilla, rummun sisälle voi kerääntyä jäämiä. Huoltopesu on suositeltavaa suorittaa säännöllisin väliajoin. Huoltopesun suorittaminen: Rummussa ei saa olla pyykkiä. Valitse puuvillan pesuohjelma korkeimmassa lämpötilassa. Käytä normaali määrä pesuainetta. Pesuaineen on oltava jauhemaista ja biologisesti hajoavaa. Ulkopintojen puhdistaminen Käytä laitteen ulkopintojen puhdistuksessa ainoastaan mietoa puhdistusainetta ja vettä ja kuivaa lopuksi huolellisesti. Pesuainelokerikon puhdistaminen Pesuaineen ja lisäaineiden lokerot on puhdistettava säännöllisesti. 1. Pesuainelokerikon voi tarvittaessa vetää kokonaan ulos koneesta puhdistusta varten. Vedä lokerikkoa ulospäin siten, että se vapautuu pidikkeestään.

14 14 electrolux 2. Voit irrottaa lokerikon sisäreunassa olevan putken puhdistusta varten painamalla sitä sisäänpäin ja vetämällä samalla ylöspäin. Huuhtele lokerikko juoksevan veden alla ja poista kaikki kerääntynyt pesujauhe. Kun laitat lokerikon takaisin paikalleen, paina sitä alaspäin, kunnes kuulet selvän naksahduksen. Laita lokerikko takaisin paikalleen ja käynnistä huuhteluohjelma ilman pyykkiä. Tulovesisihdin puhdistaminen Jos vesi on erittäin kovaa ja sisältää kalkkia, tulovesisihti voi tukkeutua. Sihti on sen vuoksi puhdistettava säännöllisin väliajoin. Sulje vesihana. Ruuvaa vedenottoletku irti. Puhdista sihti jäykällä harjalla. Kiinnitä vedenottoletku takaisin paikalleen. Kotelosyvennyksen puhdistaminen Irrotettuasi lokerikon puhdista kotelosyvennys pienen harjan avulla varmistaen, että kaikki pesujauheen jäämät poistuvat syvennyksen ylä- ja alaosasta. Suojeltava jäätymiseltä Seuraavat varotoimenpiteet on suoritettava, jos kone altistuu alle 0 C:n lämpötilalle. Sulje vesihana. Ruuvaa vedenottoletku irti. Valitse pesuohjelma, käynnistä kone ja anna ohjelman pyöriä lyhyen aikaa. Keskeytä pesuohjelma kääntämällä ohjelmanvalitsin asentoon.

15 electrolux 15 Aseta vedenotto- ja tyhjennysletkujen päät alaspäin viettäen lattiakaivoon. Varmista, että letkun pää ei mene viemärin vesilukon pinnan alapuolelle. Valitse ja käynnistä Tyhjennys-ohjelma. Käännä ohjelmanvalitsin asentoon. Kun käytät konetta seuraavan kerran, varmista, että ympäristön lämpötila on yli 0 C. Laitetta saa käyttää ja säilyttää vain sisätiloissa normaalissa huoneenlämpötilassa. Valmistaja ei vastaa jäätymisen aiheuttamista vahingoista. Käyttöhäiriöt Jotkin ongelmat voivat aiheutua yksinkertaisten huoltotoimenpiteiden tai tarkistusten laiminlyönnistä, ja ne voidaan poistaa helposti ilman huoltomiehen apua. Tarkista alla olevan taulukon kohdat ennen kuin soitat huoltoon. Pesuohjelman aikana punainen Loppu - merkkivalo voi alkaa vilkkua ilmaisten, että laite ei toimi: Merkkivalo vilkkuu kerran: vedenottohäiriö. Ongelma Pesuohjelma ei käynnisty: Kone ei ota vettä: Kone täyttyy ja tyhjenee sen jälkeen heti: Kone ei poista vettä ja/tai ei linkoa: Merkkivalo vilkkuu kaksi kertaa: vedenpoistohäiriö. Merkkivalo vilkkuu neljä kertaa: luukku auki. Kun ongelma on poistettu, käynnistä ohjelma uudelleen KÄYNNISTÄ-painikkeella. Jos ongelma ei tarkistuksista huolimatta poistu, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen. Mahdollinen syy / ratkaisu Luukku ei ole kiinni. Sulje luukku. Pistoke ei ole kunnolla kiinni pistorasiassa. Kiinnitä pistoke pistorasiaan. Pistorasiaan ei tule virtaa. Tarkista kodin sähköjärjestelmä. Päävirtasulake on palanut. Vaihda sulake. Ohjelmanvalitsin ei ole oikeassa asennossa eikä Käynnistä-painiketta ole painettu. Käännä ohjelmanvalitsinta ja paina uudelleen Käynnistä-painiketta. Ajastin on kytketty. Jos haluat pestä pyykin heti, peruuta ajastus. Vesihana on kiinni. Avaa vesihana. Vedenottoletku on litistynyt tai mutkalla. Tarkista vedenottoletkun liitäntä. Vedenottoletkun sihti on tukossa. Tarkista tulovesisihti. Luukku ei ole kunnolla kiinni. Sulje luukku. Tyhjennysletkun pää on liian matalalla. Lue ohjeet kohdasta "Asennus". Tyhjennysletku on litistynyt tai mutkalla. Tarkista tyhjennysletkun liitäntä. On valittu lisätoiminto/ohjelma, jossa vesi jää rumpuun tai jossa ei ole lainkaan linkousvaiheita. Valitse tyhjennys- tai linkousohjelma. Pyykki ei ole jakautunut tasaisesti rumpuun. Levitä pyykki paremmin rummun sisään.

16 16 electrolux Ongelma Lattialla on vettä: Pesutulos ei ole tyydyttävä: Luukku ei aukea: Kone tärisee tai käyntiääni on kova: Linkous alkaa myöhään tai kone ei linkoa lainkaan: Rummussa ei näy vettä: Jos ongelmaan ei löydy ratkaisua, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen. Ennen kuin soitat huoltoon, merkitse muistiin laitteen mallinumero, sarjanumero ja ostopäivä: Huoltoliike tarvitsee nämä tiedot. Mahdollinen syy / ratkaisu Pesuainetta on käytetty liikaa tai pesuaine on sopimatonta (muodostaa liian paljon vaahtoa). Vähennä pesuaineen määrää tai käytä toista pesuainetta. Tarkista, että vedenottoletkun liittimet eivät vuoda. Tätä ei ole aina helppo tarkistaa, koska vesi valuu letkun pintaa alaspäin. Tarkista, onko letku kostea. Tarkista vedenottoletkun liitäntä. Tyhjennysletku on vaurioitunut. Vaihda tilalle uusi. Pesuainetta on käytetty liian vähän tai pesuaine on sopimatonta. Lisää pesuaineen määrää tai käytä toista pesuainetta. Pinttyneitä tahroja ei ole käsitelty ennen pesua. Käsittele vaikeat tahrat tahranpoistoaineella. Pesuohjelmalle ei ole valittu oikeaa lämpötilaa. Tarkista, onko lämpötila oikea. Liikaa pyykkiä. Vähennä pyykkiä. Ohjelma on edelleen käynnissä. Odota, että ohjelma päättyy. Luukun lukko ei ole vielä vapautunut. Odota, kunnes luukun lukituksen merkkivalo sammuu. Rummussa on vettä. Valitse tyhjennys tai linkous ja tyhjennä vesi koneesta. Kuljetustukia ja pakkausmateriaaleja ei ole poistettu. Tarkista, että laite on asennettu oikein. Jalkoja ei ole säädetty. Tarkista, että laite on tasapainotettu kunnolla. Pyykki ei ole jakautunut tasaisesti rumpuun. Levitä pyykki paremmin rummun sisään. Rummussa on mahdollisesti vain vähän pyykkiä. Laita koneeseen enemmän pyykkiä. Elektroninen epätasapainon tunnistusjärjestelmä estää linkouksen, koska pyykki ei ole jakautunut tasaisesti rumpuun. Kone yrittää levittää pyykkiä rummussa kääntämällä rumpua vastakkaiseen suuntaan. Kone voi tehdä näin useita kertoja ennen kuin epätasapaino korjautuu ja normaali linkous voi alkaa. Jos pyykki on vielä 10 minuutin kuluttua liikaa epätasapainossa, kone ei linkoa lainkaan Tässä tapauksessa pyykki on levitettävä käsin rummun sisällä ja linkous on valittava uudelleen. Levitä pyykki paremmin rummun sisään. Liian vähän pyykkiä. Lisää pyykkiä, levitä pyykkiä käsin rummun sisällä ja valitse linkousohjelma. Uuden teknologian mukaiset pesukoneet toimivat erittäin taloudellisesti käyttäen vähän vettä ilman, että sillä on vaikutusta suorituskykyyn.

17 electrolux 17 Mod Prod. No Ser. No Tekniset tiedot Mitat Sähköliitäntä Vedenpaine Leveys Korkeus Syvyys 49,5 cm 67 cm 51,5 cm Sähköliitännän tiedot on merkitty pesukoneen luukun sisäreunassa olevaan arvokilpeen. Minimi Maksimi 0,05 MPa 0,8 MPa Maksimitäyttömäärä Puuvilla 3 kg Linkousnopeus Maksimi 1000 kierrosta/min (EWC 1050) 1300 kierrosta/min (EWC 1350) Kulutusarvot Ohjelma Energiankulutus (kwh) Vedenkulutus (litroina) Ohjelman kesto (minuuttia) Valkoinen puuvilla ~ 126 Puuvilla ~ 107 Puuvilla 60 C SÄÄS- TÖ 1) ~ 130 Puuvilla 40 C SÄÄS ~ 126 TÖ Siliävät ~ 67 Hienopesu ~ 61 Käsinpesu ~ 50 Villa ~ 50 Miniohjelma ~ 30 Huuhtelut ~ 27 Tyhjennys - - ~ 1

18 18 electrolux Ohjelma Energiankulutus (kwh) Vedenkulutus (litroina) Ohjelman kesto (minuuttia) Linkous - - ~ 5 1) Puuvillan säästöohjelma, 60 C, pyykin määrä 3 kg, on energiatarrassa mainittujen tietojen viiteohjelma, joka täyttää standardin ETY 92/75 vaatimukset. Taulukossa mainitut kulutustiedot ovat ainoastaan suuntaa-antavia, sillä arvot voivat vaihdella pyykin määrän ja tyypin, tuloveden lämpötilan ja ympäristön lämpötilan mukaisesti. Asennus Laitteen nostaminen paikalleen Ole varovainen nostaessasi konetta. Virheelliset nostomenetelmät voivat aiheuttaa fyysisiä vammoja ja vahingoittaa myös konetta. Avaa luukku ja tartu luukun aukon yläreunaan. Voit nostaa konetta myös tarttumalla kansilevyn takareunaan. Varoitus! Älä koskaan nosta konetta käyttöpaneelista, luukusta tai pesuainelokerikosta. Pakkauksen purkaminen Pesukone toimitetaan huolellisesti pakattuna. Pakkaamisessa on käytetty useita lukituslaitteita/pakkausmateriaaleja, jotka estävät rummun ja moottorin vaurioitumisen kuljetuksen aikana. Kaikki kuljetustuet ja pakkauksen osat on poistettava ennen laitteen käyttöä. Säilytä kaikki kuljetussuojukset tallessa, jotta voit käyttää niitä uudelleen, jos kone kuljetetaan joskus toiseen paikkaan. 1. Aseta lattialle koneen taakse polystyreenipaloja ja kallista kone varovasti takaosansa varaan niiden päälle. Varo litistämästä letkuja. Poista koneen olla oleva polystyreenialusta ja tukilista. 2. Nosta kone takaisin pystyyn ja irrota virtajohto sekä tyhjennys- ja vedenottoletkut koneen takana olevista letkun pidikkeistä.

19 electrolux 19 Sijoittaminen Asenna laite tasaiselle, kovalle lattialle. Tarkista, ettei ilmankierto esty koneen ympärillä mattojen tai vastaavien vuoksi. Tarkista, ettei kone kosketa seinää tai viereisiä kaappeja. Tasapainota pesukone säätämällä kahta etummaista jalkaa. Tarkista tasapaino tarvittaessa vesivaa'an avulla. Voit suorittaa säädön tarvittaessa ruuviavaimella. Kun kone on hyvin tasapainotettu, se ei tärise, ei pidä ääntä eikä liiku paikaltaan toiminnan aikana. 3. Avaa ja irrota koneen takana olevat kolme ruuvia sopivalla ruuviavaimella ja poista myös välikappaleet. 4. Aseta ruuvien reikiin mukana toimitetut muovitulpat. Tulpat on pakattu käyttöohjeen pussiin, joka on rummun sisällä. Huomio Älä koskaan yritä poistaa lattian epätasaisuutta laittamalla puunpaloja, pahvia tai muuta vastaavaa koneen alle. Vesiliitäntä Varoitus! Tämä pesukone on kytkettävä kylmävesihanaan. 1. Liitä koneen mukana toimitettu vedenottoletku hanaan, jossa on ¾-tuuman kierreliitin. Käytä aina koneen mukana toimitettua letkua. Voit tarvittaessa käyttää koneen mukana toimitettua tai muuta sopivaa supistusliitintä (1/2 tuumaa).

20 20 electrolux Taivuttamalla letku altaan reunan yli laitteen mukana toimitetun muovisen letkunohjaimen avulla. Tärkeää Älä käytä entisen koneesi letkua veden ottamiseen. 2. Vedenottoletkun koneen puoleinen pää voidaan kääntää kumpaan suuntaan tahansa. Aseta letku oikein löysäämällä rengasmutteri. Kun vedenottoletku on paikallaan, muista kiristää rengasmutteri uudelleen vuotojen välttämiseksi. Tässä tapauksessa on varmistettava, ettei letku pääse irtoamaan veden tyhjennyksen yhteydessä. Letku voidaan sitoa hanaan rautalangalla tai kiinnittää seinään. Vesilukolla varustettuun altaan poistoputkeen mm Vedenottoletkua ei saa jatkaa. Jos letku on liian lyhyt, eikä hanaa voi siirtää, hanki tähän käyttötarkoitukseen tarkoitettu pitempi letku. Tärkeää Ennen kuin kytket koneen uuteen vesiputkistoon tai putkistoon, jota ei ole käytetty vähään aikaan, juoksuta vesijohtoverkosta riittävä määrä vettä, jotta putkiin mahdollisesti kerääntyneet epäpuhtaudet poistuvat. Veden tyhjentäminen Tyhjennysletkun pää voidaan kiinnittää kolmella eri tavalla: Tyhjennysletkun voi liittää suoraan putkeen (esimerkiksi kylpyammeen tai altaan alle) vesilukon yläpuolelle. Tyhjennysletku on asennettava siten, että letku menee altaan yläreunan tasolle ja kiinnitetään paikalleen tähän kohtaan. Suoraan viemäriputkeen, joka on vähintään 65 cm:n ja korkeintaan 80 cm:n korkeudella. Tyhjennysletkun pään ympärillä ja alapuolella on oltava ilmarako. Tämä tarkoittaa sitä, että viemäriputken sisähalkaisijan on oltava suurempi kuin letkun halkaisija.

21 electrolux 21 Letkua työnnetään viemäriputken sisään yli 50 mm ja kiinnitetään paikalleen tähän kohtaan. Tyhjennysletku ei saa olla mutkalla. 40 mm mm Tyhjennysletkua voi jatkaa enintään 3,5 metrin pituiseksi. Käytä jatkoletkuna letkua, jonka sisähalkaisija on vähintään yhtä suuri kuin koneen oman letkun halkaisija. Kiinnitä jatkoletku sopivalla letkuliittimellä. Sähköliitännän tiedot on merkitty pesukoneen luukun sisäreunassa olevaan arvokilpeen. Tarkista, että kodin sähköjärjestelmä kestää vaaditun maksimikuorman huomioiden myös muut käytössä olevat sähkölaitteet. Kytke laite maadoitettuun pistorasiaan. Valmistaja ei vastaa millään tavalla vaurioista tai vahingoista, jotka ovat Ympäristönsuojelu Tuotteeseen tai sen pakkaukseen merkitty symboli, osoittaa, että tätä tuotetta ei saa laittaa sekajätteen joukkoon, vaan se on toimitettava erilliseen sähkö- ja elektroniikkajätteiden keräyspisteeseen. Asianmukaisella jätehuollolla estetään mahdolliset ympäristö- ja terveyshaitat. Laitetta ei saa purkaa ennen jätehuoltoon luovuttamista eikä laitteen sisälle saa laittaa muita jätteitä. Tarkempia tietoja tämän tuotteen kierrättämisestä saat kuntasi jäteasioita aiheutuneet edellä esitettyjen turvallisuusohjeiden laiminlyönnistä. Kun laite on asennettu paikalleen, virtajohdon on oltava helppopääsyisessä paikassa. Jos laitteen virtajohto joudutaan vaihtamaan, vaihdon saa suorittaa vain valtuutettu huoltoliike. hoitavalta viranomaiselta, liikkeestä josta tuote on ostettu tai internet sivuiltamme Pakkausmateriaalit Materiaalit, joissa on merkintä, ovat kierrätyskelpoisia. >PE<=polyetyleeni >PS<=polystyreeni >PP<=polypropyleeni Tällaiset materiaalit voi kierrättää viemällä ne asianmukaisiin keräyssäiliöihin.

22 22 electrolux Ympäristönsuojeluohjeita Noudata seuraavia ohjeita säästääksesi vettä, energiaa ja luontoa: Normaalilikaisen pyykin pesussa ei tarvita esipesua, jolloin voidaan säästää pesuainetta, vettä ja aikaa ja suojella samalla myös ympäristöä. Laite toimii taloudellisemmin, kun täytät rummun täyteen. Tahrat ja vähäinen lika voidaan poistaa asianmukaisella esikäsittelyllä. Tällöin pyykin voi pestä alhaisemmassa lämpötilassa. Annostele pesuaine veden kovuuden, pyykin likaisuuden ja pyykin määrän mukaisesti.

23 Innehåll Electrolux. Thinking of you. Ta del av våra tankegångar på Säkerhetsinformation 23 Produktbeskrivning 24 Kontrollpanel 26 Innan maskinen används första gången 28 Daglig användning 28 Råd och tips 30 electrolux 23 Diskprogram 32 Underhåll och rengöring 34 Om maskinen inte fungerar 36 Tekniska data 38 Förbrukningsvärden 38 Installation 39 Miljöskydd 42 Med reservation för ändringar Säkerhetsinformation Viktigt Läs noga igenom och spara för framtida behov. Säkerheten för din maskin överensstämmer med industristandard och med säkerhetsbestämmelser enligt lag för tvättmaskiner. Som tillverkare anser vi dock att det är vår plikt att ge följande säkerhetsanvisningar. Det är mycket viktigt att bruksanvisningen hålls tillgänglig tillsammans med produkten för framtida referens. Om maskinen säljs eller överlåts till en annan ägare, eller om du flyttar och låter maskinen vara kvar, se till att bruksanvisningen medföljer maskinen så att den nya ägaren kan studera hur maskinen fungerar och ta del av säkerhetsföreskrifterna. Du MÅSTE läsa dem noggrant innan du installerar eller använder maskinen. Kontrollera före start av maskinen att den inte har några transportskador. Anslut aldrig en skadad maskin. Kontakta din återförsäljare om någon del är skadad. Om maskinen levereras på vintern när det är minusgrader. Förvara den i rumstemperatur i 24 timmar innan den används första gången. Allmän säkerhet Det är farligt att ändra specifikationerna och att försöka modifiera denna produkt på något sätt. Under tvättprogram med hög temperatur kan glaset i luckan bli hett. Ta inte i det! Se till att inga husdjur kryper in i trumman. Kontrollera trumman innan du använder tvättmaskinen för att undvika detta. Föremål såsom mynt, säkerhetsnålar, nålar, skruvar, stenar eller andra hårda, vassa föremål kan orsaka allvarliga skador och får inte läggas i maskinen. Använd endast rekommenderade mängder av sköljmedel och tvättmedel. Tvätten kan skadas om du fyller på för mycket. Följ tillverkarens rekommendationer om dosering. Tvätta små föremål som strumpor, spetsar, tvättbara bälten och liknande i en tvättpåse eller ett örngott för att förhindra att de fastnar mellan trumman och tvättbaljan. Använd inte maskinen för att tvätta artiklar med plast- eller metallinlägg, material utan fåll eller fransiga material. Gör maskinen strömlös och stäng vattenkranen efter användning och före rengöring och underhåll. Du får inte under några omständigheter försöka reparera tvättmaskinen på egen hand. Reparationer som utförs av oerfarna personer kan orsaka personskador eller allvarliga felfunktioner. Kontakta Electrolux Service. Begär alltid att original reservdelar används vid reparationer. Installation Tvättmaskinen är tung. Var försiktig när du flyttar den.

24 24 electrolux Kontrollera att tvättmaskinen inte är skadad när du packar upp den. Vid tveksamhet, använd inte maskinen och kontakta Electrolux Service. Allt förpackningsmaterial och alla transportbultar skall avlägsnas före användning. Annars kan både tvättmaskinen och annan egendom skadas allvarligt. Se relevant avsnitt i bruksanvisningen. Kontrollera efter installation av maskinen att inget står på inlopps-och tömningsslangen och att topplocket inte klämmer elkabeln mot väggen. Om tvättmaskinen placeras på ett mattbelagt golv, justera fötterna så att luft kan cirkulera fritt under maskinen. Kontrollera efter installationen att det inte läcker vatten från slangarna eller slangkopplingarna. Om maskinen installeras i ett utrymme som kan utsättas för frost, läs avsnittet "frysrisk". Allt rörarbete som krävs för att installera den här maskinen ska utföras av en behörig rörmontör eller annan kompetent person. Allt arbete avseende elektricitet som krävs för att installera denna maskin skall utföras av en behörig elektriker. Användning Tvättmaskinen är konstruerad för användning i ett hushåll. Den får inte användas för andra ändamål än de för vilka maskinen är konstruerad. Tvätta endast material som är avsedda för maskintvätt. Följ anvisningarna på varje skötseletikett. Fyll inte maskinen med för mycket tvätt. Se tvättprogramstabellen. Produktbeskrivning Kontrollera före tvätt att alla fickor är tomma och att alla knappar och dragkedjor är knäppta och stängda. Undvik att tvätta fransiga eller trasiga artiklar och förbehandla fläckar efter färg, bläck, rost och gräs innan du tvättar. Bysthållare med metallbygel får INTE maskintvättas. Plagg som har varit i kontakt med flyktiga petroleumprodukter bör inte maskintvättas. Om en flyktig rengöringsvätska har använts, se till att vätskan avlägsnas innan plagget läggs in i maskinen. Drag aldrig i nätkabeln för att lossa stickkontakten från eluttaget; Ta tag i stickkontakten. Använd inte tvättmaskinen om elkabeln, kontrollpanelen, topplocket eller botten är skadad så att tvättmaskinens insida är åtkomlig. Barnlås Tvättmaskinen är inte avsedd att användas av personer (även barn) med nedsatt fysisk eller sensorisk förmåga, eller med bristande erfarenhet och kunskap, om de inte instrueras och övervakas av en person som ansvarar för deras säkerhet. Små barn skall övervakas så att de inte leker med maskinen Förpackningsmaterialet (t.ex. plastfolie och polystyren) kan vara farligt för barn - kvävningsrisk föreligger! Förvara dessa material utom räckhåll för barn. Förvara alla tvättmedel på en säker plats utom räckhåll för barn. Se till att barn och husdjur inte kryper in i trumman. Din nya tvättmaskin uppfyller alla moderna krav för effektiv behandling av tvätt med låg förbrukning av vatten, energi och tvättmedel. Maskinens nya tvättsystem använder tvättmedlet maximalt och minskar vattenförbrukningen för att spara energi.

25 electrolux 25 Maskinens framsida Tvättmedelsfack 2 Kontrollpanel 3 Luckhandtag 4 Justerbara fötter(framsida)

26 26 electrolux Maskinens baksida Transportsäkringar 2 Avloppsslang Tvättmedelsfack Fack för pulvertvättmedel eller flytande tvättmedel för huvudtvätten. Om du använder flytande tvättmedel häller du i det precis innan du startar programmet. Fack för flytande tillsatser (sköljmedel, stärkningsmedel). Sköljmedel eller stärkningsmedel måste fyllas på i facket innan tvättprogrammet startas. 3 Elanslutning 4 Inloppsslang Förtvättmedel ska läggas direkt i trumman. Kontrollpanel Hädanefter indikeras programvredet, centrifugeringsvredet, indikeringar för programförlopp och olika knappar med nedanstående nummer.

27 electrolux Tvättmedelsfack 2 Knapp för FÖRDRÖJD START 3 Knapp för FÖRTVÄTT 4 SNABB-knapp 5 Knapp för SUPERSKÖLJNING 6 START/PAUS-knapp 7 Programfasindikatorer 8 Val av reducerad CENTRIFUGERING 9 Programväljare Tvättmedelsfack Tvättmedelsfacket har 2 separata fack för tvättmedel och sköljmedel. Förtvättmedel ska läggas direkt i trumman. Fördröjd start Starten av ett program kan fördröjas med 6 eller 3 timmar. Förtvätt Med detta val genomför maskinen en förtvätt innan huvudtvätten. Tvättiden förlängs. Detta val rekommenderas för mycket smutsig tvätt. Snabb Med detta val minskas tvättiden med ca. 10 minuter. Detta val rekommenderas för lätt smutsig vit-/kulör och syntetisk tvätt. Supersköljning Denna maskin är konstruerad för att spara energi. Välj detta val för att skölja tvätten med extra mycket vatten (supersköljning). Några extra sköljningar genomförs. Den här funktionen rekommenderas för personer som är allergiska mot tvättmedel och för områden där vattnet är mycket mjukt. Start Paus Med denna knapp startas eller avbryts det valda programmet. Display (A) (B) (C) (D) (E) Kontrollampan A tänds när maskinen genomför tvättfasen. Kontrollampan B tänds när maskinen sköljer. Kontrollampan C tänds när maskinen centrifugerar. Kontrollampan D tänds när tvättprogrammet är klart. Kontrollampan E visar om luckan kan öppnas: Lampan är tänd: luckan kan inte öppnas. Lampan är släckt: luckan kan öppnas. Lampan blinkar: luckan kan snart öppnas. Väljare för reducerad centrifugering Med hjälp av centrifugeringsvredet kan det valda programmets centrifugeringshastighet

28 28 electrolux ändras. Du kan även välja sköljstopp eller ingen centrifugering. Programväljare Med denna kan maskinen sättas på/av och/ eller välja ett program. Tabell över symboler = Fördröjd start = Förtvätt = Snabb = Supersköljning = Start/Paus = Tvätt = Sköljningar = Centrifugering = Programslut = Lucklås = Sköljstopp = Ingen centrifugering = Bomull = Syntet = Fintvätt = Handtvätt = Ylle 30 = Mini 30 = Tömning = Kallt = PÅ/AV Innan maskinen används första gången Varning Kontrollera att anslutningarna för el och vatten har utförts enligt installationsanvisningarna. Viktigt Ta bort allt material från trumman. Viktigt Vi rekommenderar att du kör ett program utan tvätt för att avlägsna alla rester Daglig användning Fylla på tvätt Öppna luckan genom att försiktigt dra handtaget utåt. Lägg tvätten i trumman, ett plagg i taget, och skaka ut dem så mycket det går. Stäng luckan. som kan ha blivit kvar efter tillverkningsprocessen. Häll cirka 100 ml tvättmedel direkt i trumman och kör ett bomullsprogram med 60 C. När programmet har slutförts är maskinen klar att användas. Fyll vid behov på sköljmedel i det lilla facket som är markerat (mängden får inte överskrida "MAX" markeringen i facket). Skjut in facket försiktigt. Mät upp tvätt- och sköljmedel Dra ut tvättmedelsfacket så långt det går. Mät upp önskad tvättmedelsmängd, lägg det i det stora facket till vänster.

29 electrolux 29 Ingen centrifugering Med detta val är alla centrifugeringsfaser borttagna. Används för mycket ömtåliga textilier. Maskinen lägger till extra sköljningar till bomulls- och syntetprogrammen. För maximal centrifugeringshastighet för olika program, se avsnittet Tvättprogram. Välj Fördröjd start genom att trycka på knapp 2 Innan du startar programmet, om du vill senarelägga starten, tryck upprepade gånger på knappen 2 för att välja den önskade startfördröjningen. Motsvarande indikering tänds. Välj önskat program med programväljaren (9) Vrid programväljaren till önskat program. Programväljaren kan vridas med- eller moturs. Det gröna ljuset för knapp 6 börjar blinka I programfasdisplayen är det valda programmets alla fasindikeringar tända. I läge återställs programmet och maskinen stängs AV. När programmet är klart måste programvredet vridas till läge för att maskinen ska stängas av. Viktigt Om du vrider programväljaren till ett annat program när maskinen är igång börjar indikeringarna för programfas att blinka för att markera felaktigt val. Maskinen kommer inte att utföra det nya programmet. Välj centrifugeringshastighet, sköljstopp eller ingen centrifugering (8) Välj centrifugeringshastighet, sköljstopp eller ingen centrifugering genom att vrida på centrifugeringsvredet. Läge 1300 (eller 1000) motsvarar 900 varv/minut för syntet- och ylleprogram och 700 varv/minut för fintvätt. Läge 500 motsvarar 500 varv/minut för syntet- och ylleprogram och 450 varv/minut för fintvätt. Sköljstopp När du väljer den här funktionen tömmer maskinen inte det sista sköljvattnet för att tvätten inte ska skrynklas. När programmet är slut tänds lamporna "Slut" och "Lucklås" för att visa att vattnet måste tömmas ut. (Se "När programmet är klart".) Du måste göra detta val efter att du har ställt in programmet och innan du trycker på knapp 6. Du kan avbryta eller ändra fördröjningstiden när som helst, innan du trycker på knapp 6. Avbryta fördröjd start efter att du har tryckt på knapp 6 : 1. Ställ tvättmaskinen i PAUS-läge genom att trycka på knapp Tryck en gång på knapp 2, indikeringen för vald fördröjning släcks. 3. Tryck på knapp 6 igen för att starta programmet. Viktigt Den inställda fördröjningen kan inte ändras förrän du har valt tvättprogrammet på nytt. Luckan är låst under fördröjningstiden (indikeringen för låst lucka lyser). Fördröjd start kan inte väljas med programmen TÖM eller CENTRIFUGERING. Välj det önskade tillvalet med knapparna 3, 4 och 5 Beroende på vilket program du har valt kan du kombinera det med olika tillvalsfunktioner. Dessa måste väljas efter val av önskat program och innan du trycker på knappen 6. Motsvarande indikering tänds.

käyttöohje bruksanvisning

käyttöohje bruksanvisning käyttöohje bruksanvisning Pesukone Tvättmaskin EWC 1050 EWC 1350 2 electrolux SISÄLLYS Turvallisuusohjeet 2 Laitteen kuvaus 3 Käyttöpaneeli 5 Käyttöönotto 7 Päivittäinen käyttö 7 Hyödyllisiä neuvoja ja

Lisätiedot

EWC FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 23

EWC FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 23 EWC 1350...... FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 23 2 electrolux SISÄLLYS Turvallisuustiedot 2 Turvallisuusohjeet 3 Laitteen kuvaus 4 Käyttöpaneeli 6 Käyttöönotto 8 Päivittäinen käyttö

Lisätiedot

EWC FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 23

EWC FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 23 EWC 1350...... FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 23 2 electrolux SISÄLLYS Turvallisuusohjeet 2 Laitteen kuvaus 3 Käyttöpaneeli 5 Käyttöönotto 7 Päivittäinen käyttö 7 Hyödyllisiä neuvoja

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX L66840 http://fi.yourpdfguides.com/dref/811499

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX L66840 http://fi.yourpdfguides.com/dref/811499 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EWF

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EWF Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EWF16781W

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EWF16781W Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

EWC FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 25

EWC FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 25 EWC 1350 FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 25 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSOHJEET... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...5 4. KÄYTTÖPANEELI... 7 5. KÄYTTÖÖNOTTO...

Lisätiedot

käyttöohje bruksanvisning

käyttöohje bruksanvisning käyttöohje bruksanvisning Pesukone Tvättmaskin Steam System EWF 147580 W EWF 167580 W 2 electrolux SISÄLLYS Turvallisuusohjeet 2 Laitteen kuvaus 4 Käyttöpaneeli 5 Ensimmäinen käyttökerta 7 Omat asetukset

Lisätiedot

EWC FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 26

EWC FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 26 EWC 1350 FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 26 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...6 4. KÄYTTÖPANEELI... 7 5. KÄYTTÖÖNOTTO...

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX LN77470

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX LN77470 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX L16850 http://fi.yourpdfguides.com/dref/811221

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX L16850 http://fi.yourpdfguides.com/dref/811221 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

RENLIG FI SE IS IWM60

RENLIG FI SE IS IWM60 RENLIG FI SE IS IWM60 SUOMI 4 SVENSKA 27 ÍSLENSKA 49 SUOMI 4 Sisällys Turvallisuustiedot 4 Turvallisuusohjeet 5 Laitteen kuvaus 6 Käyttöpaneeli 8 Ensimmäinen käyttökerta 10 Päivittäinen käyttö 10 Hyödyllisiä

Lisätiedot

Käyttöohje (220035/60-1) Pesukone-kuivausrumpu pesutorni TALPET CS 10 (Centurion)

Käyttöohje (220035/60-1) Pesukone-kuivausrumpu pesutorni TALPET CS 10 (Centurion) Käyttöohje (220035/60-1) Pesukone-kuivausrumpu pesutorni TALPET CS 10 (Centurion) Yleistä Pesukone on sijoitettu pesutornin ala- ja kuivausrumpu yläosaan. Pesutornin etupaneelissa on kaksi käyttöpaneelia,

Lisätiedot

käyttöohje bruksanvisning

käyttöohje bruksanvisning käyttöohje bruksanvisning Pesukone Tvättmaskin EWS 126410 W 2 electrolux Sisällys Turvallisuusohjeet 2 Laitteen kuvaus 3 Käyttöpaneeli 5 Ensimmäinen käyttökerta 7 Omat asetukset 8 Päivittäinen käyttö 8

Lisätiedot

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0 SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN FI EPO2 Versio 1.0 Käytettyä tuotetta ei saa hävittää talousjätteen mukana. Laite on toimitettava keräyspisteeseen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätykseen. Asianmukainen

Lisätiedot

RENLIG FI SE IS FWM6

RENLIG FI SE IS FWM6 RENLIG FI SE IS FWM6 SUOMI 4 SVENSKA 29 ÍSLENSKA 52 SUOMI 4 Sisällys Turvallisuusohjeet 4 Laitteen kuvaus 7 Käyttöpaneeli 8 Ensimmäinen käyttökerta 10 Päivittäinen käyttö 10 Hyödyllisiä neuvoja ja vinkkejä

Lisätiedot

RENLIG FI SE IS FWM7D5

RENLIG FI SE IS FWM7D5 RENLIG FI SE IS FWM7D5 SUOMI 4 SVENSKA 34 ÍSLENSKA 63 SUOMI 4 Sisällys Turvallisuusohjeet 4 Laitteen kuvaus 7 Käyttöpaneeli 8 Ensimmäinen käyttökerta 12 Omat asetukset 12 Päivittäinen käyttö - Pyykin

Lisätiedot

EWP 1274 TDW EWP 1474 TDW... FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 22

EWP 1274 TDW EWP 1474 TDW... FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 22 EWP 1274 TDW EWP 1474 TDW...... FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 22 2 www.electrolux.com SISÄLLYS 1. TURVALLISUUSTIEDOT................................................... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET..................................................

Lisätiedot

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WK-6 WATER KETTLE NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM VEDENKEITIN FIN KÄYTTÖOHJE Lue tämä käyttöohje huolella ennen vedenkeittimen käyttöönottoa

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. ROSENLEW RTF802 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1078307

Käyttöoppaasi. ROSENLEW RTF802 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1078307 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Erilliset ohjelmapaketit

Erilliset ohjelmapaketit Erilliset ohjelmapaketit Baby Eco Home XL Hygiene & Kids Medic fi-fi M.-Nr. 09 579 560 Sisällysluettelo Ohjelmien valinta...3 Ohjelmapaketit...4 Linkous...5 Ohjelmanvalintataulukko...6 Ohjelman kulku...10

Lisätiedot

Lasten ja taitamattomien henkilöiden turvallisuus

Lasten ja taitamattomien henkilöiden turvallisuus RENLIG FI SE SUOMI 4 SVENSKA 30 SUOMI 4 Sisältö Turvallisuustiedot 4 Turvallisuusohjeet 5 Laitteen kuvaus 7 Käyttöpaneeli 8 Käyttöönotto 11 Päivittäinen käyttö 11 Vihjeitä ja neuvoja 14 Ohjelmat 15 Kulutusarvot

Lisätiedot

HFW41L8140. FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 27

HFW41L8140. FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 27 HFW41L8140 FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 27 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...5 4. KÄYTTÖPANEELI... 6 5. OHJELMAT...7

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE F26905010109 PESUKONE

KÄYTTÖOHJE F26905010109 PESUKONE KÄYTTÖOHJE F6905010109 PESUKONE I 0 a b c d e II 1.1 1. 1.1.3 1.3 1.4 1.1.1 1..1 1.1. 1.. 1.4.1 1.4..1 1..3 1..4 1.5 1.4.3...1 90.. 100 100 100..3..4..5.3.4 abcd.4.1.4..4.3 III 1h 9h 6h 3h SELECT.4.1.4..4.3.5

Lisätiedot

KÄYTTÖTARKOITUS PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO

KÄYTTÖTARKOITUS PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO KÄYTTÖTARKOITUS Tämä pesukone on tarkoitettu ainoastaan kotitalouksissa yleisen pyykkimäärän pesuun ja linkoukseen. Noudata pesukoneen käytössä tämän käyttöohjeen, asennusohjeiden ja ohjelmataulukon ohjeita.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX LAVAMAT

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX LAVAMAT Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX LAVAMAT 74555. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Käyttöohje Pesukone LAVAMAT 61260TL LAVAMAT 61460TL

Käyttöohje Pesukone LAVAMAT 61260TL LAVAMAT 61460TL FI Käyttöohje Pesukone LAVAMAT 61260TL LAVAMAT 61460TL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 5 4. KÄYTTÖPANEELI... 6 5. OHJELMATAULUKKO... 7

Lisätiedot

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan.

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan. Ympäristöystävällinen hävittäminen Hoito ja puhdistus Hoito ja puhdistus Huoltopalvelu Hävitä pakkaus ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti. Tämän laitteen merkintä perustuu käytettyjä sähkö- ja elektroniikkalaitteita

Lisätiedot

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. FI Käyttöohje Pesukone RTF71203W TURVALLISUUSTIEDOT Lue laitteen mukana toimitetut ohjeet ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Valmistaja ei ota vastuuta henkilövahingoista

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

Koneen käyttö. Lisätietoja (sekä vianmääritykseen ja huoltoon liittyvät ohjeet) löytyy kuivausrummun käyttöohjeesta.

Koneen käyttö. Lisätietoja (sekä vianmääritykseen ja huoltoon liittyvät ohjeet) löytyy kuivausrummun käyttöohjeesta. Koneen käyttö Lisätietoja (sekä vianmääritykseen ja huoltoon liittyvät ohjeet) löytyy kuivausrummun käyttöohjeesta. Lajittele pyykki hoito-ohjeen mukaan: Ei rumpukuivausta Sopii rumpukuivaukseen - alhaisella

Lisätiedot

EWC FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 26

EWC FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 26 EWC 1350 FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 26 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. ASENNUS... 6 4. LAITTEEN KUVAUS...9 5. KÄYTTÖPANEELI...

Lisätiedot

Kytke kone pois päältä Aseta ohjelmavalitsin asentoon Pois päältä. Peseminen

Kytke kone pois päältä Aseta ohjelmavalitsin asentoon Pois päältä. Peseminen Pyykinpesukoneesi Onnittelut valintasi on nykyaikainen, laadukas ja korkeatasoinen Smeg-pyykinpesukone. Pyykinpesukoneelle on tunnusomaista säästeliäs veden- ja energiankulutus. Jokaisen tehtaalta lähtevän

Lisätiedot

Pyykinpesukone VM 1200-00 F digital AQUA SPRAY FIN

Pyykinpesukone VM 1200-00 F digital AQUA SPRAY FIN Pyykinpesukone VM 1200-00 F digital AQUA SPRAY FIN Käyttöohje 2 SISÄLLYSLUETTELO Yleistä... 4 Tärkeitä turvallisuusohjeita... 5 Pesukoneen asennus... 6 Koodien ilmoitukset vianetsintä... 8 Vaatteissa olevat

Lisätiedot

SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa.

SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa. RENLIG FI SE SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa. SVENSKA Var god se den sista sidan i denna handbok för en komplett

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

WD40A74140. FI Kuivaava pesukone Käyttöohje 2 SV Tvätt-torkmaskin Bruksanvisning 33

WD40A74140. FI Kuivaava pesukone Käyttöohje 2 SV Tvätt-torkmaskin Bruksanvisning 33 WD40A74140 FI Kuivaava pesukone Käyttöohje 2 SV Tvätt-torkmaskin Bruksanvisning 33 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 5 3. LAITTEEN KUVAUS...7 4. KÄYTTÖPANEELI...

Lisätiedot

EWP 1674 TDW... FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 22

EWP 1674 TDW... FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 22 EWP 1674 TDW...... FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 22 2 www.electrolux.com SISÄLLYS 1. TURVALLISUUSTIEDOT................................................... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET..................................................

Lisätiedot

KONEEN KÄYTTÖ. Vie ohjelmanvalitsin asentoon Off ( O ).

KONEEN KÄYTTÖ. Vie ohjelmanvalitsin asentoon Off ( O ). KONEEN KÄYTTÖ Lisätietoja (myös vianetsinnästä ja huollosta) löytyy käyttöohjeiden eri luvuista. Lajittele pyykki hoito-ohjeen mukaan Ei rumpukuivausta Rumpukuivaus sallittu - alhaisessa lämpötilassa Rumpukuivaus

Lisätiedot

BOMANN HÖYRYPUHDISTIN DR921 KÄYTTÖOHJE

BOMANN HÖYRYPUHDISTIN DR921 KÄYTTÖOHJE BOMANN HÖYRYPUHDISTIN DR921 KÄYTTÖOHJE LAITTEEN OSAT 1 letku 2 lämpötilan merkkivalo (oranssi) 3 päällekytkennän merkkivalo (punainen) 4 päälle/pois kytkin 5 kantosanka 6 turvalukitus /täyttöreikä 7 keitin

Lisätiedot

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. FI Käyttöohje 2 Pesukone SV Bruksanvisning 18 Tvättmaskin RTF 71443W TURVALLISUUSTIEDOT Lue laitteen mukana toimitetut ohjeet ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Valmistaja

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. ROSENLEW RTT5050 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1079346

Käyttöoppaasi. ROSENLEW RTT5050 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1079346 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle ROSENLEW RTT5050. Löydät kysymyksiisi vastaukset ROSENLEW RTT5050 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

UFW 69K9163. FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 29

UFW 69K9163. FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 29 UFW 69K9163 FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 29 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...5 4. KÄYTTÖPANEELI... 6 5.

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

FI SV TVÄTTMASKIN KÄYTTÖOHJE 2 BRUKSANVISNING 24

FI SV TVÄTTMASKIN KÄYTTÖOHJE 2 BRUKSANVISNING 24 EWT1376EOW FI SV PESUKONE TVÄTTMASKIN KÄYTTÖOHJE 2 BRUKSANVISNING 24 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 5 4. KÄYTTÖPANEELI... 6 5.

Lisätiedot

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. FI Käyttöohje Pesukone RTF71203W TURVALLISUUSTIEDOT Lue laitteen mukana toimitetut ohjeet ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Valmistaja ei ota vastuuta henkilövahingoista

Lisätiedot

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. FI Käyttöohje 2 Pesukone SV Bruksanvisning 18 Tvättmaskin RTF 81443W TURVALLISUUSOHJEET Lue laitteen mukana toimitetut ohjeet ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Valmistaja

Lisätiedot

Hierova kylpyamme Monte 62105 ASENNUSOPAS HIEROVA KYLPYAMME KÄYTTÖOHJE MALLI: MONTE 62105 Hyvä käyttäjä: Kiitos, että valitsit BATHLIFE kylpyammeen. Varmistaaksesi turvallisuutesi, lue ohjeet huolellisesti

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

D90 Användarmanual Käyttöohje

D90 Användarmanual Käyttöohje D90 Användarmanual Käyttöohje Läs denna användarmanual och säkerhetsanvisningarna noga innan bryggaren tas i bruk! Lue nämä käyttöohjeet sekä turvaohjeet ennen kuin alat käyttää keitintä! PÅ/AV brytare

Lisätiedot

Huolto-opas Kuivausrumpu

Huolto-opas Kuivausrumpu Huolto-opas Kuivausrumpu T5190LE Malli N1190.. Alkuperäiset ohjeet 438 9098-10/FI 2015.09.11 Sisältö Sisältö 1 Merkinnät...5 2 Yleistä...5 3 Huolto...6 3.1 Puhdista nukkasuodattimet...6 3.2 Erikoissuodatin...6

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

Osien kuvaus G H. Sisäänrakennettu turvalukitus. Ennen ensimmäistä käyttökertaa

Osien kuvaus G H. Sisäänrakennettu turvalukitus. Ennen ensimmäistä käyttökertaa Turvallisuusohjeet Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Säilytä nämä ohjeet, takuutodistus, ostokuitti ja, mikäli mahdollista, pakkauslaatikko sisäosineen. Tämä laite on tarkoitettu

Lisätiedot

Käyttöohje Bruksanvisning

Käyttöohje Bruksanvisning 132979151_FINLANDESE.qxd 29/01/2008 11.03 Pagina 1 Käyttöohje Bruksanvisning Pyykinpesukone Vaskemaskin EWF 12449 W EWF 14589 W 132979151_FINLANDESE.qxd 30/10/2007 14.05 Pagina 2 electrolux 3 Tervetuloa

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10 Tørr Dehumidifier Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. DH-10 S. 2 DH-10

Lisätiedot

EWF 1408 WDL FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 27

EWF 1408 WDL FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 27 EWF 1408 WDL FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 27 2 SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 5 4. KÄYTTÖPANEELI... 6 5. OHJELMATAULUKKO...

Lisätiedot

INSTRUCTIONS FOR USE WASHING MACHINE KÄYTTÖOHJEEN PESUKONETTA FIN BRUKSANVISNING TVÄTTMASKINEN. www.upo.fi

INSTRUCTIONS FOR USE WASHING MACHINE KÄYTTÖOHJEEN PESUKONETTA FIN BRUKSANVISNING TVÄTTMASKINEN. www.upo.fi GB INSTRUCTIONS FOR USE WASHING MACHINE FIN KÄYTTÖOHJEEN PESUKONETTA SW BRUKSANVISNING TVÄTTMASKINEN www.upo.fi 1 17 a b c g 2 18 d e f 3 B 19 g 4 20 C A 21 22 D 5 6 7 8 A A 9 A 10 11 12 13 14 15 B 25

Lisätiedot

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. FI Käyttöohje 2 Pesukone SV Bruksanvisning 19 Tvättmaskin RTT 6120K2 TURVALLISUUSTIEDOT Lue laitteen mukana toimitetut ohjeet ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Valmistaja

Lisätiedot

Bruksanvisning. Käyttöohje. Tvättmaskin. Pesukone RTT 5090 RTT 0950

Bruksanvisning. Käyttöohje. Tvättmaskin. Pesukone RTT 5090 RTT 0950 Käyttöohje Bruksanvisning Pesukone Tvättmaskin RTT 5090 RTT 0950 Sisältö Turvallisuustiedot 2 Turvallisuusohjeet 3 Laitteen kuvaus 4 Käyttöpaneelin kuvaus 4 Ohjelmataulukko 5 Kulutusarvot 6 Lisätoiminnot

Lisätiedot

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min.

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min. OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useita tuuletintyyppejä. On mahdollista, että tekstissä on yksityiskohtia, jotka eivät koske valitsemaasi tuuletinta. ASENNUS Valmistaja ei vastaa virheellisestä

Lisätiedot

Bruksanvisning. Käyttöohje. Tvättmaskin. Pesukone RTT 1262

Bruksanvisning. Käyttöohje. Tvättmaskin. Pesukone RTT 1262 Käyttöohje Bruksanvisning Pesukone Tvättmaskin RTT 1262 Sisältö Turvallisuustiedot 2 Turvallisuusohjeet 3 Laitteen kuvaus 4 Käyttöpaneeli 4 Ohjelmataulukko 5 Kulutusarvot 6 Lisätoiminnot 7 Turvallisuustiedot

Lisätiedot

SW 30K4101. FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 25

SW 30K4101. FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 25 SW 30K4101 FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 25 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...5 4. KÄYTTÖPANEELI... 6 5. OHJELMAT...7

Lisätiedot

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Movair AF 170 Käyttöohje Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Sisällysluettelo Yleistä... 3 Varoitus!... 3 Laitteen käyttö ja suodattimien vaihto... 4 Alipaineistajan käyttö... 4 Suodattimien

Lisätiedot

LAITTEEN TOIMINTA. Lisätietoja (esimerkiksi vianetsinnästä ja huollosta) löytyy käyttöohjeen eri osioista.

LAITTEEN TOIMINTA. Lisätietoja (esimerkiksi vianetsinnästä ja huollosta) löytyy käyttöohjeen eri osioista. LAITTEEN TOIMINTA Lisätietoja (esimerkiksi vianetsinnästä ja huollosta) löytyy käyttöohjeen eri osioista. Lajittele pyykki niiden hoito-ohjeiden mukaan. Ei rumpukuivausta Voi kuivata kuivausrummussa alhaisessa

Lisätiedot

WDL1450-00 F KÄYTTÖOHJE PYYKINPESUKONEET

WDL1450-00 F KÄYTTÖOHJE PYYKINPESUKONEET WDL1450-00 F KÄYTTÖOHJE PYYKINPESUKONEET SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 3 Tärkeitä turvallisuusohjeita 4 Pesukoneen asennus 5 Vianetsintäkoodi-ilmoitukset 7 Vaatteissa olevat pesuohjeet 10 Huolto ja puhdistus

Lisätiedot

Tärkeimmät ominaisuudet Haluatko pestä pyykit 30 minuutissa? Helppoa. Pyykkisi ovat valmiit juuri silloin kuin haluat. Pese vaatteesi puolet nopeammin

Tärkeimmät ominaisuudet Haluatko pestä pyykit 30 minuutissa? Helppoa. Pyykkisi ovat valmiit juuri silloin kuin haluat. Pese vaatteesi puolet nopeammin RUOANVALMISTUS ASTIANPESU KYLMÄSÄILYTYS PYYKINKÄSITTELY Start Tuotteet Pyykinkäsittely Pyykinpesukoneet RTF71663W RTF71663W Vertaile Jälleenmyyjät Yleiskuva Muut tiedot Galleria Asiakastuki A+++ -energialuokka,

Lisätiedot

WDE 1250-00 F KÄYTTÖOHJE PYYKINPESUKONEET

WDE 1250-00 F KÄYTTÖOHJE PYYKINPESUKONEET WDE 1250-00 F KÄYTTÖOHJE PYYKINPESUKONEET SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 3 Tärkeitä turvallisuusohjeita 4 Pesukoneen asennus 5 Vianetsintäkoodi-ilmoitukset 7 Vaatteissa olevat pesuohjeet 10 Huolto ja puhdistus

Lisätiedot

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. FI Käyttöohje 2 Pesukone SV Bruksanvisning 20 Tvättmaskin RTT 6100K TURVALLISUUSTIEDOT Lue laitteen mukana toimitetut ohjeet ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Valmistaja

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 400

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 400 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 400 stop BREWING heißes wasser B-2264 empty low temperature empty Käyttöohje Cafitesse 400 - LED-merkkivalot LED (vihreä) LED (keltainen) LED (punainen) LED (punainen) stop BREWING

Lisätiedot

PESUKONEET 2015-2016 OSTOAPU. Tarvitsetko apua? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta. SUOMI

PESUKONEET 2015-2016 OSTOAPU. Tarvitsetko apua? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta. SUOMI SUOMI OSTOAPU PESUKONEET 2015-2016 Tarvitsetko apua? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta. POIMINTAPALVELU Valitse haluamasi tuotteet, anna ostoslistasi henkilö kunnalle ja he

Lisätiedot

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa:

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa: Potilasopas Tämän oppaan omistaa: Icare HOME (Malli: TA022) POTILASOPAS TA022-035 FI-3.1 3 Johdanto Tämä opas sisältää Icare HOME -tonometrin käyttöohjeet. Lue ohjeet huolellisesti, ennen kuin alat käyttää

Lisätiedot

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. FI Käyttöohje 2 Pesukone SV Bruksanvisning 18 Tvättmaskin RTT 7120K TURVALLISUUSTIEDOT Lue laitteen mukana toimitetut ohjeet ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Valmistaja

Lisätiedot

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. FI Käyttöohje 2 Pesukone SV Bruksanvisning 18 Tvättmaskin RTT 7122N TURVALLISUUSTIEDOT Lue laitteen mukana toimitetut ohjeet ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Valmistaja

Lisätiedot

FW 33F7141. FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 25

FW 33F7141. FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 25 FW 33F7141 FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 25 2 SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...5 4. KÄYTTÖPANEELI... 6 5. OHJELMATAULUKKO... 7

Lisätiedot

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. FI Käyttöohje 2 Pesukone SV Bruksanvisning 18 Tvättmaskin RTT 6100K TURVALLISUUSTIEDOT Lue laitteen mukana toimitetut ohjeet ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Valmistaja

Lisätiedot

OHJELMAN KÄYTTÄMINEN

OHJELMAN KÄYTTÄMINEN Etsi erillisistä käyttöohjeista lisätietoja. OHJELMAN KÄYTTÄMINEN Lajittele pyykki vaatteiden hoito-ohjeiden mukaan. Ei rumpukuivausta Voi kuivata kuivausrummussa alhaisessa lämpötilassa Voi kuivata kuivausrummussa

Lisätiedot

Koneen käyttö. Lisätietoja (sekä vianmääritykseen ja huoltoon liittyvät ohjeet) löytyy kuivausrummun käyttöohjeesta.

Koneen käyttö. Lisätietoja (sekä vianmääritykseen ja huoltoon liittyvät ohjeet) löytyy kuivausrummun käyttöohjeesta. Koneen käyttö Lisätietoja (sekä vianmääritykseen ja huoltoon liittyvät ohjeet) löytyy kuivausrummun käyttöohjeesta. Lajittele pyykki hoito-ohjeen mukaan: Ei rumpukuivausta Sopii rumpukuivaukseen - alhaisella

Lisätiedot

Kuljetustukien poistaminen

Kuljetustukien poistaminen Pesurumpuun jäänyt kosteus johtuu tehtaalla suoritetusta Tarvikkeet mallista riippuen Turvallisuusohjeet Pyykinpesukone on painava - ole varovainen konetta nostettaessa. Huomio: Jäätyneet letkut voivat

Lisätiedot

EWTD 26410W. FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 22

EWTD 26410W. FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 22 EWTD 26410W FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 22 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...5 4. KÄYTTÖPANEELI... 6 5.

Lisätiedot

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä SUOMI 49 Johdanto Onnittelut ostoksestasi ja tervetuloa Philips-tuotteiden käyttäjäksi! Hyödynnä Philipsin tuki ja rekisteröi tuotteesi osoitteessa www.philips.com/welcome. Yleiskuvaus (Kuva 1) 1 Terä

Lisätiedot

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL Asennusohjeet Ennen jääkaapin asentamista 4 Vesiliitäntä 4 Sähköliitäntä 5 Jääkaapin sijoitus ja tasapainottaminen 6 Asennusmitat ja -vaatimukset 7 Pakastimen

Lisätiedot

SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa.

SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa. TVÄTTAD FI SE SUOMI Tämän oppaan viimeisellä sivulla on täydellinen luettelo IKEA:n nimeämistä huoltopalveluista sekä heidän puhelinnumeronsa. SVENSKA Var god se den sista sidan i denna handbok för en

Lisätiedot

FW42L8141 FW43L8162. FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 27

FW42L8141 FW43L8162. FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 27 FW42L8141 FW43L8162 FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 27 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...5 4. KÄYTTÖPANEELI...

Lisätiedot

FW 34F8142. FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 25

FW 34F8142. FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 25 FW 34F8142 FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 25 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...6 4. KÄYTTÖPANEELI... 7 5. OHJELMATAULUKKO...

Lisätiedot

EWS 1252 EDU... FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 22

EWS 1252 EDU... FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 22 EWS 1252 EDU...... FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 22 2 www.electrolux.com SISÄLLYS 1. TURVALLISUUSTIEDOT................................................... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET..................................................

Lisätiedot

EWS 1042 EDU. FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 23

EWS 1042 EDU. FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 23 EWS 1042 EDU FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 23 2 SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 5 4. KÄYTTÖPANEELI... 6 5. OHJELMAT... 6 6.

Lisätiedot

PESUMERKINTÖJEN ABC. Vaatteen hoito- ohjeiden lisäksi on muistettava pesuaineen annosteluohjeet sekä pyykin lajittelu.

PESUMERKINTÖJEN ABC. Vaatteen hoito- ohjeiden lisäksi on muistettava pesuaineen annosteluohjeet sekä pyykin lajittelu. PESUMERKINTÖJEN ABC Jokaisesta vaatteesta löytyvä pesumerkintä kertoo, miten voi parhaiten välttää vaatteen kutistumisen, venymisen, nyppyyntymisen ja värien lähdön. Ennen pyykinpesua kannattaa siis uhrata

Lisätiedot

Käyttöohje Pesukone Bruksanvisning Tvättmaskin LAVAMAT 74270TL

Käyttöohje Pesukone Bruksanvisning Tvättmaskin LAVAMAT 74270TL FI SV Käyttöohje Pesukone Bruksanvisning Tvättmaskin 2 25 LAVAMAT 74270TL 2 www.aeg.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 5 4. KÄYTTÖPANEELI... 6 5. OHJELMATAULUKKO...

Lisätiedot

PYYKINPESUKONE XPM50 KÄYTTÖOHJE

PYYKINPESUKONE XPM50 KÄYTTÖOHJE PYYKINPESUKONE XPM50 KÄYTTÖOHJE LAITTEEN KUVAILU OHJELMAKYTKIN PESUAIKAKYTKIN PYYKKIRUMMUN KANSI SUODATIN SIIPIPYÖRÄ POISVUOTOLETKU KOTELO ALUSTA POISVUOTOKYTKIN LINKOUKSEN AJASTIN LINKOUSRUMMUN KANSI

Lisätiedot

EWF 1476 HDW EWF 1676 HDW... FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 23

EWF 1476 HDW EWF 1676 HDW... FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 23 EWF 1476 HDW EWF 1676 HDW...... FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 23 2 www.electrolux.com SISÄLLYS 1. TURVALLISUUSTIEDOT................................................... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET..................................................

Lisätiedot

EWT 1274AOW. FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 23

EWT 1274AOW. FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 23 EWT 1274AOW FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 23 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...5 4. KÄYTTÖPANEELI... 6 5.

Lisätiedot

EWT1376EOW FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 24

EWT1376EOW FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 24 EWT1376EOW FI PESUKONE KÄYTTÖOHJE 2 SV TVÄTTMASKIN BRUKSANVISNING 24 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS... 5 4. KÄYTTÖPANEELI... 6 5.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX LAV45050

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX LAV45050 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX LAV45050. Löydät kysymyksiisi vastaukset AEG-ELECTROLUX LAV45050 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

ILMANKOSTUTIN SHF 1005 KÄYTTÖOHJE

ILMANKOSTUTIN SHF 1005 KÄYTTÖOHJE ILMANKOSTUTIN SHF 1005 KÄYTTÖOHJE Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Käytä laitetta vain ohjeiden mukaisesti. Säilytä nämä ohjeet tulevaisuutta varten. Suosittelemme, että säilytät

Lisätiedot

SW31K6121. FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 25

SW31K6121. FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 25 SW31K6121 FI Pesukone Käyttöohje 2 SV Tvättmaskin Bruksanvisning 25 2 www.electrolux.com SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSTIEDOT... 3 2. TURVALLISUUSOHJEET... 4 3. LAITTEEN KUVAUS...5 4. KÄYTTÖPANEELI... 6 5. OHJELMAT...7

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot