YLÄMYLLYN KESKUSTAN ASE- MAKAAVAN MUUTOS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YLÄMYLLYN KESKUSTAN ASE- MAKAAVAN MUUTOS"

Transkriptio

1 LIPERIN KUNTA YLÄMYLLYN KESKUSTAN ASE- MAKAAVAN MUUTOS Ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P28339

2 1 (23) Leskinen Timo Sisällysluettelo 1 Perus- ja tunnistetiedot Tunnistetiedot Kaava-alueen sijainti Kaavan nimi ja tarkoitus Tiivistelmä Kaavaprosessin vaiheet Asemakaava Asemakaavan toteuttaminen Lähtökohdat Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Maanomistus Luonnonympäristö Maisema Rakennettu ympäristö Väestömäärä, väestökehitys ja väestöennusteet Palvelut Liikenne Tekninen huolto Ympäristöhäiriöt Suunnittelutilanne Asemakaavan suunnittelun vaiheet Asemakaavan suunnittelun tarve ja päätökset Osallistuminen ja yhteistyöosalliset Osalliset Vireille tulo Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettely Viranomaisyhteistyö Asemakaavan tavoitteet Asemakaavan kuvaus Kaavan rakenne Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Aluevaraukset Tekninen huolto Kaavan vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Vaikutukset liikenteeseen ja liikenneturvallisuuteen... 16

3 2 (23) Leskinen Timo Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Vaikutukset maisemaan Taloudelliset vaikutukset Kaupalliset vaikutukset Sosiaaliset vaikutukset Asemakaavan toteutus Liitteet - Osallistumis- ja arviointisuunnitelma - Kaavakartta ja -määräykset - Viranomaisneuvottelun muistio

4 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 1 (21) YLÄMYLLYN KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Tämä on asemakaavan selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaava koskee Liperin kunnan Ylämyllyn taajamassa keskeisesti sijaitsevaa korttelia 157. Kaavamuutoksen alue on kunnan omistuksessa. Tavoitteena on laatia maankäyttö- ja rakennuslain mukainen asemakaava korttelille 157. Asemakaavan alueen pinta-ala on noin 2,4 ha. Asemakaavalla muodostuvat korttelit 157 ja toriaukio. 1.2 Kaava-alueen sijainti Asemakaava koskee Ylämyllyn keskustan korttelia 157. Suunnittelualue on merkitty oheiseen kuvaan (kuva 1). Tarkka suunnittelualueen rajaus on esitetty kuvassa 2. Muutosalue sijaitsee keskeisellä paikalla Ylämyllyn keskustassa liikenteellisessä solmukohdassa palveluiden saavutettavissa. Kuva 1. Kaava-alueen sijainti punaisella soikiolla, pohjakartta MML

5 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 2 (21) Kuva 2. Alueen asemakaava, alueen rajaus punaisella 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus Kaavan nimi tulee kaava-alueen sijainnista. Tarkoitus on muuttaa nykyistä asemakaavaa vastaamaan paremmin maankäytön tarpeisiin. Liperin kunnan tavoitteena mahdollistaa alueelle liike- ja toimistorakennusten lisäksi monipuolisten palveluiden ja kaupan rakentamisen. Alueen asuntotarjontaa monipuolistetaan osoittamalla alueelle myös kerrostaloasumista. 2 Tiivistelmä 2.1 Kaavaprosessin vaiheet Liperin kunnanhallitus on tehnyt päätöksen asemakaavan laatimisesta Aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu on pidetty Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja kaavaluonnos olivat nähtävillä Kaavaehdotus oli nähtävillä pp.kk. pp.kk välisen ajan. TÄYDENNETÄÄN PROSESSIN EDETESSÄ.

6 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 3 (21) 2.2 Asemakaava Tavoitteena on muuttaa korttelin 157 asemakaavan liike- ja toimistorakennusten korttelialueen kohdemerkintää (K) siten, että se mahdollistaa liike- ja toimistorakennusten lisäksi vähittäistavarakaupan suuryksikön sekä asuinkerrostaloja. Korttelin tehokkuuslukua tarkistetaan ylöspäin. Asemakaavan tavoitteena on lisätä keskustamaista asumista sekä kaupallisten palvelujen alueita toiminnan tarpeisiin sopiviksi ja parantaa pysäköinti- ja liikennejärjestelyjä kaava-alueella. Asemakaan muutoksella muodostuvat korttelit 157 ja toriaukio. Alueelle saa sijoittaa asumista, palveluasumista, virastoja, toimistotiloja sekä liiketiloja sekä vähittäiskaupan suuryksikön. Liiketilojen ja vähittäiskaupan suuryksikön yhteinen kerrosala saa olla enintään 4000 k-m Asemakaavan toteuttaminen Asemakaavaa voidaan alkaa toteuttaa välittömästi kaavan saatua lainvoiman. Toteuttamisesta vastaa maanomistaja. 3 Lähtökohdat 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Maanomistus Kaavoitettava alue sijaitsee Liperin kunnassa Ylämyllyn taajaman keskustassa. Suunnittelualue on rakentamaton ja sijaitsee Ylämyllyntien ja Liperintien risteyksen / kiertoliittymän läheisyydessä. Valtatie 9 kulkee alueesta pohjoiseen noin 400 metrin päässä. Suunnittelualueen liikenneyhteydet ovat hyvät. Alue rajoittuu pohjoisessa Ylämyllyntiehen, idässä Liperintiehen ja etelässä Honkatiehen. Pohjois- ja länsiosat ovat muuta aluetta korkeammalla. Kaavaalue on Liperin kunnan omistuksessa Luonnonympäristö Maisema Kaavaalue on kokonaisuudessaan mäntykangasta. Alueella on vastikään suoritettu harvennushakkuita. Suunnittelualueelta ei ole tiedossa uhanalaisia tai harvinaisia lajeja. Suunnittelualue on luoteesta kaakkoon viettävää mäntymetsää, jossa on suoritettu harvennushakkuita. Rakentamaton kaavaalue on rakennetun taajamaympäristön ympäröimä, jossa tiestö sekä muu infrastruktuuri on toteutettu.

7 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 4 (21) Kuva 3: Suunnittelualueen vastahakattua mäntymetsää Kuva 4: Näkymä etelässä Rakennettu ympäristö Korttelin 157 pohjoispuolella sijaitsee huoltoasema, länsipuolella palvelurakennuksia ja idässä asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueita. Eteläpuolella on rakentamattomia puistoalueita.

8 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 5 (21) Kuva 5: Suunnittelualueen läheisyydessä olevaa rakentamista Väestömäärä, väestökehitys ja väestöennusteet Palvelut Liikenne Ylämylyn taajamassa on noin 4500 asukasta. Alueen asukasluku on ollut ollut jatkuvassa kasvussa. Pääosa Liperiin rakennettavista uusista asunnoista sijoittuu Ylämyllyn tai vanhalle varuskunta-alueelle. Kaavaalueella ei ole palveluita, mutta se sijaitsee keskeisellä paikalla Ylämyllyn taajamassa, jolloin palvelut ovat lähietäisyydellä. Muutosaluetta vastapäätä Ylämyllyntien pohjoispuolella sijaitsee motelli ja Shell huoltoasema, jonka vieressä Liperintien vastakkaisella puolella St1 jakeluasema. Puolivälin päiväkoti, kaupat ja apteekit sijaitsevat Liperintien toisella puolella. Viereisellä tontilla on päiväkoti, neuvola, terveysasema ja seurakuntatalo. Alueen eteläpuolelle on suunniteltu Honkatien uusi tielinjaus ja kiertoliittymä Ylämyllyntielle. Uusi tielinjaus on huomioitu kaavamuutoksen suunnittelussa. Kaavaalue on hyvin joukkoliikenteen saavutettavissa. Honkatien varrella on paikallisliikenteen pysäkit ja Liperintien varrella on kaukoliikenteen pysäkit. Ylämyllyntien varrella on pikavuoron pysäkit. Kevyenliikenteen verkosto on kattava ja yhteydet kaava-alueelle taajaman muista osista ovat hyvät. Kaavaalueella on tiheä polkuverkosto. Kulku alueelle tulee tapahtumaan kaavaalueen etelä- ja pohjoispuolelta.

9 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 6 (21) Tekninen huolto Kaava-alue on kunnallistekniikan ulottuvissa Ympäristöhäiriöt Liikenteestä aiheutuu vähäistä melua. 3.2 Suunnittelutilanne Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden tarkoituksena on edistää hyvän elinympäristön ja kestävän kehityksen toteutumista alueiden käyttöä koskevassa päätöksenteossa. MRL:n 24 velvoittaa: Maakunnan suunnittelussa ja muussa alueiden käytön suunnittelussa on huolehdittava valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden huomioon ottamisesta siten, että edistetään niiden toteuttamista. Tavoitteet ovat luonteeltaan yleisiä ja ne on ryhmitelty kuuteen asiakokonaisuuteen (Valtioneuvosto , päivitetty ), joista viisi koskee tätä yleiskaava-aluetta: Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet koskevat seuraavia asiakokonaisuuksia: - Toimiva aluerakenne - Eheytyvä yhdyskuntarakenne ja elinympäristön laatu - Kulttuuri- ja luonnonperintö, virkistyskäyttö ja luonnonvarat - Toimiva yhteysverkko ja energiahuolto Maakuntakaava Pohjois-Karjalan maakuntavaltuusto hyväksyi maakuntakaavan 1. vaiheen Valtioneuvosto vahvisti kaavan Maakuntavaltuusto hyväksyi maakuntakaavan täydennyksen eli 2. vaihekaavan ja ympäristöministeriö vahvisti sen Maakuntavaltuusto hyväksyi maakuntakaavan 3. vaiheen kokouksessaan ja sen vahvisti Ympäristöministeriö Maakuntavaltuusto hyväksyi maakuntakaavan 4. vaiheen. Valtuustosta kaava etenee ympäristöministeriön vahvistettavaksi. Maakuntakaavan 4. vaiheessa käsitellään: vähittäiskaupan suuryksiköt, keskus-verkko, taajamatoimintojen alueet, joitakin teollisuus- ja työpaikkatoimintojen alueita sekä Ylämyllyn taajaman radan pohjoispuolen maan-käyttö. Maakuntakaavaavan yhdistelmäkartassa alueelle on osoitettu taajama-toimintojen alue (A), ydinkaupunkiseudun alakeskus (ca). Lisäksi kaavassa on merkintä valtakunnallisesti merkittävä runkotie, seututie ja eri-tasoliittymä sekä merkintöjä valtakunnallisesti, maakunnallisesti tai seudullisesti merkittävistä luonnonsuojelulain nojalla suojelluista tai suojeltavaksi aiotuista alueista. (SL). Maakuntakaavojen merkinnät eivät estä alueen kehittämistä.

10 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 7 (21) Kuva 3. Ote maakuntakaavan yhdistelmäkartasta vaiheista 1-3 Kuva 4. Ote maakuntakaavan vaiheesta 4 Suunnittelualueelle tai sen läheisyyteen liittyvät seuraavat vaihekaava 4. varaukset: TAAJAMATOIMINTOJEN ALUEET (A) Aluevarausmerkinnällä osoitetaan taajamatoimintojen aluetta, jolla on yhdyskuntarakenteen kehittämisen kannalta vähintään seudullista merkitystä ja jonka suunnittelussa tulee ottaa huomioon ylikunnalliset aluetarpeet.

11 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 8 (21) Merkintään sisältyy mm. yksityiskohtaista suunnittelua edellyttävät asumisen, palvelujen, merkittäviä ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuus- ja työpaikka-alueiden sekä muiden taajamatoimintojen sijoittumis- ja laajentumisalueet. Merkintä sisältää myös taajaman sisäistä käyttöä palvelevat liikenneväylät, virkistysalueet ja -yhteydet, yhdyskuntateknisen huollon alueet, muut erityisalueet sekä paikalliset suojelualueet. Suunnittelumääräys: Yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa tulee ottaa huomioon taajaman erityispiirteet ja edistää yhdyskuntarakenteen eheytymistä sekä keskustaalueen kehittämistä taajaman toiminnalliseksi ja taajamakuvaltaan selkeäksi kokonaisuudeksi sekä kiinnittää huomiota taajamakuvaan ja taajaman sisäisen viherverkoston, arvokkaan kulttuuriympäristön ominaispiirteiden sekä luonnonympäristön ja rakennetun ympäristön kohteiden erityisarvojen säilyttämiseen. Laajennusalueiden suunnittelussa tulee ottaa huomioon taloudellisuus, palvelujen saavutettavuus, kevyen liikenteen sekä joukkoliikenteen toimintamahdollisuudet. TYÖPAIKKATOIMINTOJEN ALUE (TP, TP-1, TP-kme) Merkinnällä osoitetaan aluerakenteen kannalta merkittävää työpaikkaaluetta, jolla on vähintään seudullista merkitystä. Alue on tarkoitettu pääasiassa ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien tuotanto-, varasto- ja tilaa vievän kaupan ja muiden palvelujen alueeksi. Lisämerkinnällä -1 osoitetaan alueita, jotka sijaitsevat osittain tai kokonaan luokitelluilla pohjavesialueilla. Lisä-merkinnällä -kme osoitetaan alueita, joihin voidaan sijoittaa merkitykseltään seudullisia vähittäiskaupan suuryksiköitä, jotka kaupan laatu huomioon ottaen voivat perustellusta syystä sijoittua myös keskusta-alueiden ulkopuolelle kuten auto-, rauta-, huonekalu-, puutarha- ja maatalouskauppaa. Suunnittelumääräys: Alueelle ei saa suunnitella sellaisia työpaikkatoimintoja, joilla on merkittäviä haitallisia ympäristövaikutuksia lähialueille. Lisämerkinnällä -1 osoitettujen alueiden suunnittelussa tulee ottaa huomioon pohjavesien suojelu. Lisämerkinnällä -kme osoitetuilla alueilla vähittäiskaupan suur-yksiköiden mitoitus ja tarkempi sijoittuminen tulee suunnitella siten, ettei niillä ole yksin tai yhdessä muiden hankkeiden kanssa merkittäviä haitallisia vaikutuksia keskusta-alueiden kaupallisiin palveluihin ja niiden kehittämiseen. Samoin yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa tulee kiinnittää erityistä huomiota alueiden saavutettavuuteen joukko- ja kevyellä liikenteellä. Tilaan vaativan kaupan suuryksikön enimmäismitoitus on Joensuun TP-kme alueella k- m². TP-kme merkintä mahdollistaa tilaa vaativan kaupan suuryksiköt. ALAKESKUS, KOHDEMERKINTÄ (ca) Merkinnällä osoitetaan Joensuun kaupunkiseudun alakeskukset, joihin sijoittuu asumisen ohella keskustahakuisia palvelu-, hallinto- ja muiden toimintojen alueita niihin liittyvine liikenne- ja viheralueineen. Merkinnän osoittamalle alueelle ei saa sijoittaa seudullisesti merkittäviä vähittäiskaupan suuryksikköjä. Suunnittelumääräys: Yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa tulee kiinnittää huomiota taajamakuvaan, kulttuuriympäristön ominaispiirteiden säilymiseen, keskusta-alueen

12 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 9 (21) toimivuuteen, kevyen liikenteen toimintamahdollisuuksiin ja keskustan liittymiseen muuhun taajamarakenteeseen. VIHERYHTEYSTARVE Merkinnällä osoitetaan Joensuun kaupunkiseutuun liittyviä olemassa olevia tai tavoitteellisia viheryhteyksiä, joilla on merkitystä erityisesti seudullisen virkistysalueverkoston, mutta myös ekologisten yhteyksien kannalta. Suunnittelumääräys: Yksityiskohtaisessa suunnittelussa tulee määrittää viheryhteyden tarkempi sijainti sekä varmistaa maastokäytävän riittävä leveys, jotta alueellinen viheralueiden verkosto voidaan toteuttaa riittävän yhtenäisenä kokonaisuutena. Maakuntakaavojen merkinnät eivät estä alueen kehittämistä. Yleiskaava on kumonnut kunnanvaltuuston ja hyväksymän ja Ympäristökeskuksen vahvistaman osayleiskaavan kuvassa (kuva 5) osoitetuilta alueilta. Kuva 5. Ote kumotusta osayleiskaavasta Asemakaavoitusta ohjaavaksi kaavaksi on tullut kumoamisen jälkeen Joensuun seudun yleiskaava 2020, siten kuin se kohdistuu kumottavien kaavojen alueisiin.

13 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 10 (21) Kuva 6. Ote voimassa olevasta yleiskaavasta Joensuun seudun yleiskaava 2020:ssa kaavaalueelle kohdistuvat seuraavat varaukset: Aluekeskuksen keskustatoimintojen alue tai kohde (CA, ca) Alueelle tai kohdemerkinnän vaikutusalueelle voidaan sijoittaa kaupallisia ja julkisia palveluja, muita alueen luonteeseen soveltuvia työpaikkoja, kerrostai pientaloasumista, puistoja tai lähivirkistysalueita sekä toreja, aukioita, katuja ja muita liikenne- ja pysäköintialueita. Alueelle on mahdollista sijoittaa MRL 58.3 :n perusteella vähittäiskaupan suuryksikkö. Ulkoilun yhteystarve Merkinnällä on osoitettu ulkoilun vetovoima-alueilla sellaisia yhteysvälejä, joissa ulkoilun ohjaaminen merkityille reiteille on tarpeen. Toisaalta yhteystarpeita on osoitettu kuvaamaan seudun ulkoilureittiverkoston yhteyspuutteita niin paikallisen virkistyksen kuin luonto- ja vapaa-ajan matkailun kehittämisen kannalta. Kevyen liikenteen laatukäytävä Merkinnällä osoitetaan hyvätasoisina kehitettävät kevyen liikenteen yhteysvälit. Asemakaava Ylämyllyn keskustan asemakaavan ja laajennus on hyväksytty Liperin kunnanvaltuustossa Voimassa olevassa Ylämyllyn asemakaavassa suunnittelualue on osoitettu merkinnällä K-1.

14 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 11 (21) K-1 on liike- ja toimistorakennusten korttelialue, johon saa sijoittaa lisäksi moottoriajoneuvojen huoltoasema ja siihen liittyviä korjaamotoimintaa palvelevia rakennuksia. Alueen tehokkuusluku on 0,4 ja suurin sallittu kerrosluku on kaksi kerrosta. Kuva 7. Ajantasa-asemakaava ja asemakaavamuutoksen rajaus punaisella Rakennusjärjestys Kunnanvaltuusto hyväksyi rakennusjärjestyksen Rakennusjärjestys on ollut voimassa alkaen. Pohjakartta Suunnittelualueesta on käytössä Liperin kunnan mittausosaston laatima, numeerisessa muodossa oleva ajantasainen pohjakartta. Rakennuskiellot Alueella ei ole voimassa rakennuskieltoa. Muut suunnitelmat ja selvitykset Edellisessä kaavavaiheessa on tehty Ylämyllyn liikennealuevarausselvitys (Ramboll 2012), jossa on analysoitu alueen nykyisiä liikennemääriä ja niiden suuntia sekä ennustettu tulevaa liikennettä. Virtuaalimalli

15 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 12 (21) Ylämyllyn keskustasta on tehty virtuaalimallinnus, jossa on tutkittu uuden palvelukorttelin massoittelua ja suhdetta ympäristöön. 4 Asemakaavan suunnittelun vaiheet 4.1 Asemakaavan suunnittelun tarve ja päätökset Kunta laadituttaa asemakaavan. Konsulttina projektissa toimii FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:n Kuopion toimisto. Asemakaavan tarkoituksena on osoittaa alueelle asumista, liiketiloja ja kaupallista rakentamista. 4.2 Osallistuminen ja yhteistyöosalliset Osalliset Osallisia ovat alueen maanomistajat ja asukkaat sekä muut, joiden oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa. Osallisia ovat myös viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa kaavoitus käsittelee. Maanomistajat, asukkaat Viranomaiset Kunnan hallintokunnat - suunnittelualueen ja lähialueen asukkaat - maanomistajat - osakaskunnat - Pohjois-Karjalan ELY-keskus - Pohjois-Savon ELY-keskus, liikenne ja infrastruktuuri- vastuualue - Pohjois-Karjalan maakuntaliitto - Museovirasto - Alueen kylätoimikunta - Alueelliset sähköyhtiöt Vireille tulo Kaavan vireille tulosta tiedotetaan osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävillä oloa koskevassa kuulutuksessa paikallislehdessä ja kunnan ilmoitustaululla. OAS on nähtävillä koko prosessin ajan. Liperin kunnanhallitus on tehnyt päätöksen asemakaavan laatimisesta Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettely Luonnos valmistui huhtikuussa Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä kaavaluonnos ovat olleet nähtävillä Luonnoksesta ei esitetty yhtään muistutusta. Kaavaehdotus on ollut nähtävillä pp.kk. pp. kk.2016 välisen ajan. Ehdotuksesta pyydetään tarvittavat lausunnot. Täydennetään prosessin edetessä.

16 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 13 (21) Viranomaisyhteistyö Kaavan aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu pidettiin Kaavaluonnoksesta saatiin lausunnot Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon ELYkeskukselta, Pohjois-Karjalan maakuntaliitolta, Museovirastolta ja Pohjois- Karjalan Sähkönsiirto Oy:ltä. Lausuntojen perusteella kaavakartasta on poistettu liittymänuolet ja kaavaselostusta on täydennetty. Yhteenveto ja vastine lausuntoihin on selostuksen liitteenä. Kaavaehdotuksesta pyydetään lausunnot viranomaisilta Asemakaavan tavoitteet Asemakaavan tavoitteena on tukea ja tiivistää Ylämyllyn keskustaa. Alueelle on tarkoitus sijoittaa 4-keroksisia rakennusmassoja. Alueelle toivotaan asumista, palveluasumista, yksityisiä ja julkisija palveluita, toimistoja sekä kauppoja jotka palvelevat noin 4500 Ylämyllyn asukasta. 5 Asemakaavan kuvaus 5.1 Kaavan rakenne Koko suunnitteualue on osoitettu asuinkerrostalojen sekä virasto-, toimisto- ja liikerakennusten korttelialueeksi AKM-1. Alueelle saa sijoittaa asumista, palveluasumista, virastoja, toimistotiloja sekä liiketiloja sekä vähittäiskaupan suuryksikön. Liiketilojen ja vähittäiskaupan suuryksikön yhteinen kerrosala saa olla enintään 4000 k-m2.

17 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 14 (21) Kuva 8: Havainnekuva alueen mahdollisesta toteutuksesta 5.2 Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Rakennuspaikkoja sijoittaessa huomioidaan alueen luonnonolot siten, että luonnonarvoiltaan arvokkaimmat alueet jätetään rakentamisen ulkopuolelle. Kaava ei vähennä luonnon monimuotoisuutta alueella. 5.3 Aluevaraukset AKM -1 Asuinkerrostalojen sekä virasto-, toimisto- ja liikerakennusten korttelialue. Alueelle saa sijoittaa asumista, palveluasumista, virastoja, toimistotiloja sekä liiketiloja sekä vähittäiskaupan suuryksikön. Liiketilojen ja vähittäiskaupan suuryksikön yhteinen kerrosala saa olla enintään 4000 k-m2. Koko kaava-alueen pinta-ala on n. 2,4 ha. Kaava-alue on kokonaisuudessaan osoitettu AKM-1 alueeksi. Alueen rakennusoikeus on k-m², josta 4000 k- m² saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin. Kaava-alue on osoitettu yhtenä rakennuspaikkana, koska konkreettista hanketta ei ole tiedoissa ja tulevalle suunnittelulle halutaan antaa vapautta. Alueelle saa

18 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 15 (21) muodostaa useampia rakennuspaikkoja. On erittäin epätodennäköistä, että alue toteutuisi yhtenä hankkeena. Korttelialueelle on osoitettu torialue ohjeellisena. Torin paikka voi sijoittua myös eri paikkaan, kuin mitä kaavassa on esitetty. Tavoitteena on, että alueen autopaikkoja toteutetaan länsireunaan, missä maanpinnan korkeusero antaa luontaiset mahdollisuudet kansipaikoitukseen. Alueelle on annettu seuraavat pysäköintiä koskevat määräykset: Autopaikkoja on rakennettavasti seuraavasti: - 1 autopaikka kutakin asuntoa kohti sekä 1 vieraspaikka / 10 asuntoa kohti. - 1 autopaikka 50 vähittäiskaupan suuryksikön sekä liike ja toimistotilan kerrosalaneliömetriä kohti. Lisäksi kaavassa on annettu seuraat yleismääräykset: Piha ja pysäköintijärjestelyiden tulee mahdollistaa turvallinen kulkuyhteys kävelijöille ja pyöräilijöille katualueiden, torin sekä autopaikkojen välille. Padotuskorkeuden alapuolelle jäävien tilojen viemäröinti tulee hoitaa kiinteistökohtaisin pumppaamoin. Korttelialueilla on ennen rakentamistoimenpiteitä tehtävä maaperätutkimukset ja ne on liitettävä rakennuslupa asiakirjoihin. Korttelialueen voi jakaa useampaan rakennuspaikkaan.

19 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 16 (21) Kuva 9: Näkymä Liperintieltä 5.4 Tekninen huolto Alueen jätevedet on liitettävissä viemäriin, joka kulkee alueen poikki. Korttelin liikennöinti tulee tapahtumaan kolmen liittymän kautta. Kaksi niistä sijoittuu Ylämyllyntielle ja yksi Honkatielle. Honkatien ja Liperintien kiertoliittymä tulisi toteuttaa viimeistään saman aikaisesti kuin kaupalliset palvelut. 5.5 Kaavan vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Kaavalla ei ole vaikutusta rakennettuun ympäristöön tai oleviin rakennuksiin, koska alue on rakentamaton. Alueen rakentaminen tiivistää taajamarakennetta ja hyödyntää olemassa olevaa kunnallistekniikkaa Vaikutukset liikenteeseen ja liikenneturvallisuuteen Ylämyllyn asemakaavan kaupallisen maankäytön liikennetuottoja arvioitaessa on 50 % kaupasta oletettu päivittäistavarakaupaksi ja 50 % erikoistavarakaupaksi. Kun Ylämyllyllä on jo tällä hetkellä hyvätasoiset K- ja S ryhmän marketit, on hyvin epätodennäköistä, että kolmatta niiden liikennetuottojen tasoista päivittäistavarakauppa alueelle hakeutuu. Erikoiskaupassakin tällaisilla kauppapaikoilla liikennetuotot jäävät normaalia pienemmäksi. Ylämyllyn asemakaava- alueen kaupallinen maankäyttö tuottaisi ajon/vrk riippuen millaista edellä esitettyjen kaupan muotojen tarkemmasta tyypistä. Raskaan liikenteen osuus em. liikennetuotosta olisi raskasta ajoneuvoa vuorokaudessa. Liikenteestä 2/3 suuntautuu Ylämyllyntielle ja 1/3 Honkatielle. Liperintien keksimääräinen vuorokausiliikenne on noin ajon/vrk ja Ylämyllyntien keskimääräinen vuorokausiliikenne noin 2500 ajon/vrk. Em. liikennemäärät on arvioitu ELY :n liikennetilaston, Pöyryn aiemmin laatiman liikenneselvityksen ja liikennesuunnittelijamme maastokäynnillä laskemien huippuvarttien perusteella. Ylämyllyn Keskustan asemakaava-alueen henkilöautoliikenne ohjataan tulppaliittymillä ensin kahdelle kokoojakadulle, joista toinen on Ylämyllyntie ja toinen Honkatie. Honkatieltä asemakaava- alueen liikenne ohjataan kiertoliittymillä seudulliselle tielle (Liperintie). Asemakaava-alueen raskas liikenne ohjataan omasta liittymästä Ylämyllyntielle ja siitä edelleen nykyisen kiertoliittymän kautta Liperintielle. Ylämyllyntien ja Liperintien liittymässä on kiertoliittymä, joka voi hyvin ottaa vastaa uuden maankäytön tuottaman liikenteen. Honkatien ja Liperintien liittymä on perusteltua siirtää Puolivälintien liittymän kohdalle ja rakentaa siihen uusi nelihaarainen kiertoliittymä. Kiertoliittymällä saadaan myös Liperintien luontevasti auto-

20 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 17 (21) liikenteen nopeudet laskettua taajaman 40 km/h nopeustasolle. Järjestelyllä poistuu autoliikenteeltä Honkatien pituuskaltevuusongelma Liperintien liittymään tultaessa ja Liperintietä ylittävän kevyen liikenteen turvattomuus autoliikenteen liian suurien nopeuksien osalta. Liittymä tulisi toteuttaa viimeistään kaupallisten palveluiden toteuttamisen kanssa samanaikaissti. Uusi maankäyttö kasvattaa liikennemääriä vain hyvin pienellä alueella katuverkkoa. Aiemmin Pöyry Oy:n laatimassa toimivuustarkastelussa hivenen suuremmilla liikennetuotoilla ovat lähialueen liittymät todettu toimiviksi. Lisääntyvä liikenne kasvattaa autoliikenteen liikenneonnettomuusriskiä, mutta mm. Honkatien ja Puolivälintien liittymien yhdistäminen yhteen kiertoliittymään parantaa siinä kohtaa merkittävästi liikenneturvallisuutta sekä Liperintiellä että Honkatiellä. Ylämyllyn keskustan uusi maankäyttö luo mahdollisuuden kasvattaa erityisesti kevyen liikenteen osuutta asiointimatkalla, koska alue on normaalin pyöräilymatkan etäisyydellä valtaosasta koko Ylämyllyn asemakaava-alueen asutuksesta. Alueella on kattava kevyenliikenteen verkosto. Joukkoliikenteen linjat ja pysäkit ovat jalankulkuetäisyydellä uudesta maankäytöstä. Joukkoliikenteen käyttöä on mahdollista hieman kasvattaa, mikäli se muuten soveltuu päivittäiseksi kulkumuodoksi, esim. tekee työmatkan Joensuuhun linja-autolla Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Ympäristö muuttuu puistomaisesta metsäalueesta rakennetuksi alueeksi. Rakentaminen ei heikennä luonnon monimuotoisuutta alueella. Alueen toteuttaminen ei vaaranna pohjaveden määrää tai laatua Vaikutukset maisemaan Rakentamisen myötä rakentamattomana ollut luonnonmaisema muuttuu rakennetuksi ympäristöksi. Lähimaisemassa ja kaukomaisemassa tapahtuva on kohtuullisen merkittävä kaava-alueen sijaitessa keskeisellä paikalla taajamassa.

21 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 18 (21) Kuva 10: Rakentamisen suhde taajamarakenteeseen Taloudelliset vaikutukset Kaavalla ei ole suoria taloudellisia vaikutuksia muille kuin maanomistajalle. Alueen arvo kasvaa kaavan ansiosta. Kunta saa tuloja kiinteistöverosta sekä välillisiä tuloja uusien asuntojen rakentamisesta ja asukkaiden ostokäyttäytymisen kautta Kaupalliset vaikutukset Kaupallisten vaikutusten arvioinnin lähtötiedot perustuvat Pohjois-Karjalan kauppapaikkaselvitykseen, joka laadittiin Pohjois-Karjalan 4. vaihemaakuntakaavan taustaselvityksenä. (Pohjois-Karjalan liitto 2015). Palveluverkon ja palvelutarjonnan kehitys Asemakaava mahdollistaa kaupallisten palvelujen sijoittumisen Ylämyllyn keskustaan. Uudet palvelut täydentävät Ylämyllyn nykyistä kaupallista palvelutarjontaa ja vahvistavat sitä kautta Ylämyllyn alakeskuksen kaupallista vetovoimaa ja asemaa Joensuun kaupunkiseudun kaupallisessa palveluverkossa. Asemakaava luo edellytykset Joensuun kaupunkiseudun kaupan palveluverkon alueellisesti tasapainoiselle kehitykselle maankäyttö- ja rakennuslain tavoitteiden mukaisesti. Mikäli asemakaava-alueen kaupallisten palvelujen mitoitus perustuu vaikutusalueen oman väestön kysyntään, asemakaavan toteutuksen myötä ei ole odotettavissa olemassa olevien myymälöiden lopettamisia. Nykyinen palveluverkko säilyy ja täydentyy uusilla palveluilla. Kaavan toteutuminen lisää palvelutarjontaa ja valintamahdollisuuksia erityisesti Ylämyllyn lähialueella asuvien näkökulmasta. Ylämyllyn väestömäärän odotetaan kasvavan, joten uudet palvelut vastaavat myös tulevaan kysyntään. Vaikutukset kaupan toiminta- ja kehitysedellytykset

22 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 19 (21) Pohjois-Karjalan 4. vaihemaakuntakaavan mukaan Ylämyllyn alakeskukseen ei saa sijoittaa seudullisesti merkittäviä vähittäiskaupan suuryksikköjä. Maakuntakaavassa määritelty merkitykseltään seudullisen vähittäiskaupan suuryksikön koon alaraja on Ylämyllyn alakeskuksessa tilaa vaativan erikoistavaran kaupassa k-m² ja muussa vähittäiskaupassa (päivittäistavarakauppa ja muu kuin tilaa vaativan erikoistavaran kauppa) k-m². Ylämyllyn taajama-alueen (YKR-taajama) väestömäärä oli vuonna 2013 noin asukasta. Taajama-alueen väestön ostovoiman pohjalta arvioitu laskennallinen liiketilatarve on noin k-m 2, josta kohdistuu päivittäistavarakauppaan noin k-m 2, muuhun erikoiskauppaan noin k-m 2 sekä tilaa vaativan erikoistavaran kauppaan ja autokauppaan noin k-m 2. Ylämyllyn alueen olemassa oleva liiketila on karkeasti arvioiden noin k-m 2 eli huomattavasti vähemmän kuin laskennallinen liiketilatarve. Ylämyllyn olemassa oleva palvelutarjonta ei siten vastaa alueen asukkaiden kysyntää, joten ostovoimaa siirtyy huomattava määrä alueen ulkopuolelle Joensuuhun. Mikäli tavoitteena on kysynnän ja tarjonnan tasapaino, tarvittaisiin Ylämyllyn alueelle uutta liiketilaa jo nykytilanteessa noin k-m 2. Asemakaava-alue sijoittuu keskeiselle alueelle Ylämyllyn keskustaan, joten todennäköistä on, että kaava-alueelle sijoittuva kauppa on ns. keskustahakuista kauppaa (päivittäistavarakauppaa ja muuta erikoiskauppaa), jonka liiketilan lisätarve on noin k-m 2. Ylämyllyn kerrosala ja laskennallinen liiketilan lisätarve vuonna 2013: PT-kauppa ja TIVA- ja Kerrosala erikoiskauppa autokauppa yhteensä Kerrosala Liiketilatarve Lisätilan tarve Ylämyllyn asemakaavassa osoitettavan vähittäiskaupan suuryksikön mitoitus voi Pohjois-Karjalan 4. vaihemaakuntakaavassa määritellyn seudullisuuden alarajan mukaan olla päivittäistavarakaupan ja muun erikoiskaupan osalta enintään k-m 2. Ylämyllyn asukkaiden kysyntä riittää kattamaan k-m 2 :n liiketilan lisäyksen, joten mitoituksen ollessa enintään k-m 2 kaavan toteuttaminen ei aiheuta haitallisia vaikutuksia olemassa olevien myymälöiden toiminta- ja kehitysedellytyksiin. Uusien myymälöiden perustaminen muuttaa kuitenkin lyhyellä tähtäimellä aina kilpailuasetelmaa ja kilpailutilannetta. Asemakaavan toteuttamisen vaikutukset ovat riippuvaisia siitä, minkä toimialan toimijoita asemakaava-alueelle sijoittuu. Joka tapauksessa vaikutukset kohdistuvat pääosin Ylämyllyllä toimiviin myymälöihin, laajempia seudullisia vaikutuksia asemakaavan toteutuksella ei ole. Toimivan kilpailun edellytykset Maankäyttö- ja rakennuslakiin tulleen lakimuutoksen myötä kilpailun toimivuuden edistämisen näkökulman tulee olla mukana alueidenkäytön suunnittelun tavoitteissa ja kaavojen vaikutusten arvioinnissa kaikilla kaavatasoilla. Käytännössä kilpailun toimivuuden edistäminen merkitsee sitä, että kaupalle osoitetaan riittävästi sijaintipaikkoja olemassa olevaan tai suunniteltuun yhdyskuntarakenteeseen ja että myös uusilla toimijoilla on edellytykset sijoittua kilpailukykyisille liikepaikoille. Ylämyllyn asemakaava luo edellytykset uusien toimijoiden sijoittumiselle Ylämyllyn alakeskukseen, mikä parantaa toimivan kilpailun edellytyksiä.

23 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 20 (21) Kaupan palvelujen saavutettavuus Asemakaava-alue ja sen mahdollistamat kaupalliset palvelut sijoittuvat Ylämyllyn keskustaan, joka on hyvin saavutettavissa kaikilla kulkumuodoilla. Lähiasutuksen suuri määrä (noin asukasta) ja hyvät kevyen liikenteen yhteydet mahdollistavat hyvän saavutettavuuden kevyellä liikenteellä. Käytännössä valtaosa myös lähialueen asioinneista tehtäneen kuitenkin henkilöautolla. Henkilöautolla tehtävien asiointimatkojen kannalta saavutettavuuteen (ja liikenneturvallisuuteen) tulee vaikuttamaan erityisesti asemakaava-alueen liikenne- ja pysäköintijärjestelyjen toimivuus. Henkilöauton ja kevyen liikenteen lisäksi Ylämyllyn keskusta on saavutettavissa myös julkisella liikenteellä. Vaikutukset keskusta-alueiden kaupan kehitykseen Asemakaava-alue mahdollistaa kaupan toimijoiden sijoittumisen Ylämyllyn keskustaan maankäyttö- ja rakennuslain tavoitteiden mukaisesti. Asemakaavan mahdollistamat kaupalliset palvelut lisäävät Ylämyllyn keskustan kaupallista palvelutarjontaa ja sitä kautta keskustan kaupallista vetovoimaa ja asemaa Joensuun kaupunkiseudun keskus- ja palveluverkossa. Ylämyllyn lähialueen nykyinen kysyntä mahdollistaa uusien palvelujen sijoittumisen ilman merkittäviä haitallisia vaikutuksia Ylämyllyn tai muiden keskusten kaupan toiminta- ja kehitysedellytyksiin. Palvelutarjonnan lisääntyminen ja kaupallisen vetovoiman vahvistuminen parantavat Ylämyllyn keskustan ja siellä toimivan kaupan kehitysedellytyksiä Sosiaaliset vaikutukset Työllisyysvaikutukset Rakentamisvaiheen työllisyysvaikutusta voidaan arvioida asemakaavan mahdollistaman liikerakentamisen määrän (n k-m²), keskimääräisten rakennuskustannusten, rakentamisen toimialan liikevaihdon ja henkilöstömäärän sekä työpanoskertoimien avulla. Keskimääräisenä rakentamiskustannuksena on käytetty 1800 /k-m². Mikäli asemakaavan mahdollistama liikerakentaminen toteutuu kokonaisuudessaan, rakennusvaiheen työllisyysvaikutus on yhteensä noin 50 henkilötyövuotta, josta noin puolet on välittömiä vaikutuksia rakentamisen toimialalla ja noin puolet välillisiä vaikutuksia muilla toimialoilla. Voidaan myös arvioida, että muun kuin liikerakentamisen työllisyysvaikutukset ovat vähintään yhtä suuret, oletettavasti suuremmat kuin liikerakentamisen. Toimintavaiheen työllisyysvaikutus on arvioitu asemakaavan mahdollistaman kaupallisen toiminnan liikevaihtoarvion, vähittäiskaupan toimialan liikevaihdon ja henkilöstömäärän sekä työpanoskertoimien avulla. Mikäli asemakaavan mahdollistama liikerakentaminen toteutuu kokonaisuudessaan, on toimintavaiheen työllisyysvaikutus yhteensä noin 70 henkilötyövuotta, josta noin 55 henkilötyövuotta on välittömiä vaikutuksia kaupan toimialoilla ja noin 15 henkilötyövuotta välillisiä vaikutuksia muilla toimialoilla. Vaikutukset elämän laatuun Uusien palveluiden ansiosta voidaan olettaa, että Ylämyllyllä asuvien viihtyvyys paranee ja alueen vetovoimaisuus kasvaa palveluiden keskityttyä yhteen paikkaan.

24 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 21 (21) Kaavalla ei heikennetä yleistä virkistyskäyttöä alueella. Kaava ei aiheuta turvallisuuden heikkenemistä alueella. 6 Asemakaavan toteutus Asemakaavan toteutumista ohjaa kaavakartan lisäksi tämä asemakaavaselostus. Alueen voi toteuttaa välittömästi kaavan saatua lainvoiman. valvoo normaalina viranomaisvalvontana alueen jatkosuunnittelua sekä rakentamista. Rakennusten ja rakenteiden tulee sopia malliltaan, materiaaleiltaan, mittasuhteiltaan ja väritykseltään olemassa olevaan maisemaan ja rakennuskantaan. Kuopiossa Timo Leskinen aluepäällikkö, DI

YLÄMYLLYN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 157

YLÄMYLLYN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 157 Liperin kunta, 1(10) LIPERIN KUNTA YLÄMYLLYN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 157 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KAAVIN KUNTA Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23617 Kaavaselostus 1 (2) Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (10) Paananen Susanna Sisällysluettelo 1 TIIVISTELMÄ... 1 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, kortteli 615

Asemakaavan muutos, kortteli 615 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI Asemakaavan muutos, kortteli 615 Kaavaselostus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 5.10.2012 P195-P19523 Kaavaselostus

Lisätiedot

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337 Kaavaselostus, ehdotus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 11.12.2012

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Kaavaselostus Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I SISÄLLYSLUETTELO 1 Tiivistelmä... 1 1.1

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (8) S. Paananen, T. Järvinen Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 1 1.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen PIHTIPUTAAN KUNTA Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta- Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 1.4.2019 P37114 Kaavaselostus 1 (17) Timo Leskinen 1.4.2019 Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49.

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. SULKAVAN KUNTA RANTA-SASTAVIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 26.11.2013 Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. Ranta-asemakaavan muutoksella muodostuu

Lisätiedot

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013 Kaavaselostus Hyväksytty: KVALT.. FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 25.8.2014 P195-P19523

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS

ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS FCG Finnish Consulting Group Oy Lapinlahden kunta ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS Kaavaselostus Luonnos 13.3.2012 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I Kuopio Onkiveden

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

HERMANNINRANNAN ASEMAKAAVA

HERMANNINRANNAN ASEMAKAAVA FCG Finnish Consulting Group Oy RAUTALAMMIN KUNTA HERMANNINRANNAN ASEMAKAAVA Kaavaselostus ASEMAKAAVA KOSKEE RAUTALAMMIN KUNNAN TILAA 57:9 JA OSAA TILASTA 57:10. ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 158, TONTTI

Lisätiedot

JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Ehdotus Kaavaselostus. Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa.

JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Ehdotus Kaavaselostus. Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa. JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Kaavaselostus Ehdotus 14.5.2018 Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa. Kaavan vireilletulo: Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta.. 2018

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (5) KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 LIPERIN KUNTA KÄSÄMÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

Kirkonkylän asemakaavan laajennus

Kirkonkylän asemakaavan laajennus TUUSNIEMI Kirkonkylän asemakaavan laajennus Kaavaselostus HYVÄKSYTTY: KVAL pp.kk.2017 xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus 1 (10) Savolainen Lilian 8.9.2017 Sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT...

Lisätiedot

Kainuun kaupan palveluverkkoselvitys Page 1

Kainuun kaupan palveluverkkoselvitys Page 1 Kainuun kaupan palveluverkkoselvitys 31.3.2014 Page 1 Kaupan palveluverkkoselvityksessä: Selvitettiin Kainuun kaupan palvelurakenteen ja yhdyskuntarakenteen kehitys, nykytilanne ja kehitysnäkymät Laadittiin

Lisätiedot

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T E K N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20667 Kaavaselostus Lilian Savolainen Sisällysluettelo

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...3 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...3

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (6) TURUNKANKAAN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 7.2.2014 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

Saunataipaleen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen

Saunataipaleen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen SUONENJOEN KAUPUNKI ANNA-LIISA AIRAKSINEN, ERKKI AIRAKSINEN JA PEKKA AIRAKSINEN Saunataipaleen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen Kaavaselostus, FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 549230-P30817 Kaavaselostus,

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Havainnekuva Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Havainnekuva Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

Korttelin 46 (osa) asemakaavan muutos

Korttelin 46 (osa) asemakaavan muutos KEITELEEN KUNTA Korttelin 46 (osa) asemakaavan muutos Kaavaselostus (luonnos) Kunnanvaltuusto:..201_ FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P37311 Kaavaselostus (luonnos) 1 (12) Timo Leskinen / Heli Lievonen

Lisätiedot

PYHÄSELKÄ TELMONSELÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS

PYHÄSELKÄ TELMONSELÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LIPERIN KUNTA PYHÄSELKÄ TELMONSELÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS EHDOTUS 1.3.2016 Kaavan valmisteluaineisto nähtävillä: 17.12.2015 15.1.2016 Kaavaehdotus nähtävillä:

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 5.4.2019 Korttelin 46 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja sisältöön

Lisätiedot

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 11.3.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (10) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

LÄNSIVÄYLÄN KAUPALLISTEN PALVELUJEN NYKYTILAN SELVITYS Liite 3 (tark )

LÄNSIVÄYLÄN KAUPALLISTEN PALVELUJEN NYKYTILAN SELVITYS Liite 3 (tark ) LÄNSIVÄYLÄN KAUPALLISTEN PALVELUJEN NYKYTILAN SELVITYS Liite 3 (tark. 7.12.2016) Lähtökohdat Pieksämäen merkittävin tilaa vaativan kaupan alue on kehittynyt Pieksämäen kantakaupungin ja Naarajärven taajamakeskusten

Lisätiedot

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 2 Sisällysluettelo: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

ASEMKAAVAAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 407 JA 408, URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN SEKÄ KATUALUEITA.

ASEMKAAVAAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 407 JA 408, URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN SEKÄ KATUALUEITA. Joroisten kunta 1(6) JOROISTEN KUNTA GOLF-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMKAAVAAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 407 JA 408, URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN SEKÄ KATUALUEITA. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 2

ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 2 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy NIVALAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 2 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 2 TONTTI 1 P30045 9.6.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta

Lisätiedot

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A Vieremän kunta ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 410-10-63 KIVIHAKA JA 410-10-64 KOTIRANTA Kaavaselostus 699-P21549 21.8.2013 Kaavaselostus,

Lisätiedot

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Kolpin asemakaavan muutos, korttelit 210-211 ja 221-229 sekä viheralue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599407201606 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) VIEREMÄN KUNTA VALKEISKYLÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 925-417-4-36 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? 2

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS KESKUSTAAJAMAN KORTTE- LEISSA 510 JA 511

ASEMAKAAVAN MUUTOS KESKUSTAAJAMAN KORTTE- LEISSA 510 JA 511 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy NIVALAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KESKUSTAAJAMAN KORTTE- LEISSA 510 JA 511 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 510 TONTIT 1-5 JA KORTTELIN 511 TONTTI

Lisätiedot

Lausunto 1 (4) Dnro 148/05.01/2017. Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen. Raaseporin kaupunki/kaavoituslautakunta. Elina Kurjenkatu 11 B

Lausunto 1 (4) Dnro 148/05.01/2017. Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen. Raaseporin kaupunki/kaavoituslautakunta. Elina Kurjenkatu 11 B Lausunto 1 (4) 8.3.2017 Dnro 148/05.01/2017 Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen Raaseporin kaupunki/kaavoituslautakunta Elina Kurjenkatu 11 B 10300 Karjaa Lausuntopyyntö 7.2.2017 Lepin liikealue, itäisen osan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 3.10.2018 Lempyyn osayleiskaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS KESKUSTAAJAMAN KORTTE- LEISSA 506 JA 507

ASEMAKAAVAN MUUTOS KESKUSTAAJAMAN KORTTE- LEISSA 506 JA 507 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy NIVALAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KESKUSTAAJAMAN KORTTE- LEISSA 506 JA 507 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 506 TONTIT 3 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 507

Lisätiedot

Kaavaselostus

Kaavaselostus 4 NIVALAN KAUPUNKI KORTTELIN 309 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 15.5.2012 ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU kortteli 309, TONTIT 2 ja 4 ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN

Lisätiedot

KORTTELEIDEN 27 JA 29 ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELEIDEN 27 JA 29 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy NIVALAN KAUPUNKI KORTTELEIDEN 27 JA 29 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIT 27 TONTTI 7 JA 8 SEKÄ KORTTELI 29 TONTIT 1, 2 JA 3 P27721

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Karhulan alueen asemakaava 1 (6) 12.8.2019 Kontiolahti, Lehmo Karhulan alueen asemakaava (OAS) n tarkoitus Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 SAUVON KUNTA KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.10.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 60 (RISTIINA), KORTTELI 2 (OSA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 60 (RISTIINA), KORTTELI 2 (OSA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Mikkelin kaupunki 1/5 MIKKELIN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 60 (RISTIINA), KORTTELI 2 (OSA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee kaupunginosan 60(Ristiina),

Lisätiedot

SULAN OSAYLEISKAAVAEHDOTUS

SULAN OSAYLEISKAAVAEHDOTUS SULAN OSAYLEISKAAVAEHDOTUS Kuntakehityslautakunta 22.4.2015 KAAVALUONNOS KAAVAEHDOTUS 15.4.2014 PALAUTE OSAYLEISKAAVAEHDOTUKSESTA Nähtävillä 22.5. 27.6.2014 Lausuntoja 23 Muistutuksia 20 Pääasiat lausunnoissa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) Äyskosken ranta-asemakaavan muutos TERVON KUNTA ÄYSKOSKEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1.8.2019 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö-

Lisätiedot

107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy

107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy 107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 30.5.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja

Lisätiedot

Asemakaavan muutos kortteli 162 (osa)

Asemakaavan muutos kortteli 162 (osa) FCG Finnish Consulting Group Oy NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori Asemakaavan muutos kortteli 162 (osa) Kaavaselostus, luonnos P13943 28.12.2010 Kunnanvaltuusto: pp.kk.vvvv xx FCG Finnish Consulting Group Oy

Lisätiedot

LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE

LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA Mäntyharjun kunta LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE Kaavaselostus, luonnos Kaavan vireille tulo: Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto: FCG SUUNNITTELU

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 16.4.2019 Kuutinrannan asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) LIPERIN KUNTA PYHÄSELÄN TELMONSELÄN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN

Lisätiedot

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy 107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS Ote rantayleiskaavakartasta SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2 Alueen yleiskuvaus 1.3 Luonnonympäristö 1.4

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (6) KAAVIN KUNTA VIHTAJÄRVI PEUKALONIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 23.2.2015 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö-

Lisätiedot

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (7) JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava ja ranta-asemakaavan muutos, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis-

Lisätiedot

TERVON KUNTA ALLAAN TILAN ASEMAKAAVA ( ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 1 Hankekuvaus

TERVON KUNTA ALLAAN TILAN ASEMAKAAVA ( ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 1 Hankekuvaus FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunntelma 1 ( 6 ) TERVON KUNTA ALLAAN TILAN ASEMAKAAVA (844-411-7-1) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Hankekuvaus Asemakaava koskee Tervon

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Kaavaselostus LUONNOS KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ

Kaavaselostus LUONNOS KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ Kaavaselostus LUONNOS 29.8.2016 KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ Kaavaselostus Sivu 1/8 SISÄLLYSLUETTELO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 2 1.1 Suunnittelualueen sijainti ja kuvaus...

Lisätiedot

TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY KITEEN KAUPUNKI

TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY KITEEN KAUPUNKI TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY KITEEN KAUPUNKI KITEEN KAUPUNKI Paloaseman asemakaava asemakaavan muutos YLEISTÄ Kiteen kaupunginhallitus on 5.10.2015 252 päättänyt käynnistää Paloaseman asemakaavan laatimisen

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

Turunkankaan asemakaava

Turunkankaan asemakaava S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A JUUAN KUNTA Turunkankaan asemakaava Kaavaselostus, luonnos Kaavan vireille tulo Kunnanhallitus Kaavan hyväksyminen Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto FCG SUUNNITTELU JA

Lisätiedot

PUUMALAN KUNTA KOTINIEMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

PUUMALAN KUNTA KOTINIEMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PUUMALAN KUNTA KOTINIEMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus Luonnos 7.2.2014 Asemakaavamuutos koskee Puumalan Kitulanniemessä kiinteistöä 623-415-4-217. Asemakaavamuutoksella vahvistuu korttelit 241, 242,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 21.8.2015 14.9.2015

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 21.8.2015 14.9.2015 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (4) LEPPÄVIRRAN KUNTA KORTTELIN 67 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 21.8.2015 14.9.2015 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

Lisätiedot

TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 215(OSA)

TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 215(OSA) S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 215(OSA) Kaavaselostus, luonnos Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 31.10.2012

Lisätiedot

Kuva 1: Kaavamuutosalueen likimääräinen rajaus ja sijainti

Kuva 1: Kaavamuutosalueen likimääräinen rajaus ja sijainti FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunntelma 1 ( 5 ) TERVON KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Hankekuvaus Asemakaavan muutos koskee kortteleja 9(osa),

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA

ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA EHDOTUS 8.4.2016 KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ SISÄLLYSLUETTELO 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 2 1.1 Kaava-alueen sijainti... 2 1.2

Lisätiedot

Edsevön asemakaavan muutos (Edsevön eritasoliittymä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Edsevön asemakaavan muutos (Edsevön eritasoliittymä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Edsevön asemakaavan muutos (Edsevön eritasoliittymä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599402201608 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

tilat Kivihaka ja Kotiranta. Rotimon ja Marttisenjärven osayleiskaava on vahvistettu

tilat Kivihaka ja Kotiranta. Rotimon ja Marttisenjärven osayleiskaava on vahvistettu Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) VIEREMÄN KUNTA ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 410-10-63 KIVIHAKA JA 410-10-64 KOTIRANTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1/6 NILSIÄN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMA KORTTELIN 83 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 10.5.2011 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1 Kaavatunnus 2-236 Asianumero 144/10.02.03/2014 ASRA.ltk: 8.4.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1 Asemakaavan muutos koskee korttelin 2061 tonttia 1. Asemakaavan muutoksella muodostuvat

Lisätiedot

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL 1 (13) VAALAN KUNTA Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL Asemakaavaselostus Kaavamuutosalueen rajaus voimassa olevalla asemakaavakartalla.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie Kaavatunnus 3-337 Asianumero ASRA.ltk: 19.4.2016 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie Asemakaavan muutos koskee korttelin 3772 tonttia 4 Asemakaavan muutoksella muodostuu kortteli 3772

Lisätiedot

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 8.5.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy. NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori. Asemakaavan muutos kortteli 8. Kaavaselostus, luonnos P14273

FCG Finnish Consulting Group Oy. NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori. Asemakaavan muutos kortteli 8. Kaavaselostus, luonnos P14273 FCG Finnish Consulting Group Oy NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori Asemakaavan muutos kortteli 8 Kaavaselostus, luonnos P14273 21.1.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus, luonnos I SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 124 ja 125 (osa) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 5.5.2011 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 14.3.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

TEOLLISUUSKYLÄN KORTTELIN 316 ASEMAKAAVAN MUUTOS

TEOLLISUUSKYLÄN KORTTELIN 316 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy NIVALAN KAUPUNKI TEOLLISUUSKYLÄN KORTTELIN 316 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 316 TONTIT 1 4 JA 6-9 P24387 1.12.2014 Kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (6) 10.12.2018 Huutokosken teollisuusalueen asemakaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja arviointisuunnitelma? Maankäyttö- ja

Lisätiedot

KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 120 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 120 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Nilsiä, Tahkovuori 1/5 NILSIÄ, TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 120 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee Tahkovuoren asemakaava-alueen korttelia 110, 119

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 132-AK1302b NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 KAAVASELOSTUS Ehdotus 28.8.2013 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot... 3 1.1.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

KALLIONTIEN, ASEMATIEN, LEHTOLANTIEN JA PIRTTI- RANNANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KALLIONTIEN, ASEMATIEN, LEHTOLANTIEN JA PIRTTI- RANNANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy NIVALAN KAUPUNKI KALLIONTIEN, ASEMATIEN, LEHTOLANTIEN JA PIRTTI- RANNANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KATUJA P28913 1.6.2016 Kaavan

Lisätiedot

NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54

NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54 107-AK1602 MYNÄMÄEN KUNTA NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54 KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 14.10.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (16) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 107

ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 107 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy NIVALAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 107 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELI 107 P29359 21.3.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta

Lisätiedot