MUSTASAAREN KUNTA BASTUHOLMENIN RANTA-ASEMAKAAVAN OSAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Mustasaaren kunta. Kaavaselostus - käännös Kunta.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MUSTASAAREN KUNTA BASTUHOLMENIN RANTA-ASEMAKAAVAN OSAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Mustasaaren kunta. Kaavaselostus - käännös Kunta."

Transkriptio

1 Kunta Mustasaaren kunta Asiakirja Kaavaselostus - käännös Päivämäärä MUSTASAAREN KUNTA BASTUHOLMENIN RANTA-ASEMAKAAVAN OSAN MUUTOS KAAVASELOSTUS

2 KAAVASELOSTUS 2 BASTUHOLMENIN RANTA-ASEMAKAAVAN OSAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Laatija Päivämäärä Tarkastaja Christoffer Rönnlund Jonas Aspholm Tarkastettu Ramboll Hovioikeudenpuistikko 19 E VAASA P F

3 1-2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot Kaavoitettavan alueen sijainti Kaavan nimi ja tarkoitus Selvitykset 6 2. TIIVISTELMÄ Kaavoitusprosessin vaiheet Kaavoitustyö Ranta-asemakaavan toteutus 6 3. LÄHTÖKOHDAT Selvitys kaavoitusalueen oloista Alueen yleiskuvaus Luonnonympäristö Rakennettu ympäristö Maanomistussuhteet Suunnittelutilanne Kaavoitusaluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Maakuntakaava Strateginen yleiskaava Yleiskaava Asemakaava Rakennusjärjestys Tonttijako ja tonttirekisteri Pohjakartta 9 4. KAAVOITUSPROSESSIN VAIHEET Suunnittelun tarve Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Osallistuminen ja vuorovaikutus Viranomaisyhteistyö KAAVAN TAVOITE Lähtöaineiston mukaiset ja kaavoitusprosessin aikana syntyneet tavoitteet KAAVAN LÄHTÖKOHtaiset VAIHTOEHDOT Luonnos Ehdotus KAAVAN KUVAUS Kaavan rakenne Mitoitus Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden saavuttminen 14

4 Kaavan suhde muihin suunnitelmiin Aluevaraukset Merkinnät ja määräykset Nimi KAAVAN VAIKUTUKSET Selvitys vaikutuksista alueeseen Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Vaikutukset rakennettuun ympäristöön KAAVAN TOTEUS Toteuttaminen ja ajoitus 16 LIITTEET: Liite 1 - Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Liite 2A Kooste vastineista, luonnosvaihe (täydennetään myöhemmin prosessin aikana). Liite 2B Kooste vastineista, ehdotusvaihe (täydennetään myöhemmin prosessin aikana).

5 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavoitustyö toteutetaan yhteistyöhankkeena Mustasaaren kunnan ja Ramboll Finland Oy:n kesken. Maanmittausinsinööri AMK Christoffer Rönnlund on toiminut kaavan laatijana. Maanmittausinsinööri AMK Jonas Aspholm on toiminut laatutarkastajana. Tietoa tästä suunnitelmasta ja kaavoitushankkeesta saa kunnan kaavoituspäälliköltä (alla yhteystiedot). KAAVOITTAJA: Mustasaaren kunta Keskustie Mustasaari Puh (0) Faksi +358 (0) KAAVOITUSKONSULTTI: Ramboll Finland Oy Hovioikeudenpuistikko 19 E VAASA Puh Faksi Kaavoituspäällikkö Barbara Påfs Puh Sähköposti: barbara.pafs@korsholm.fi Kaavan laatija Maanmittausins. AMK Christoffer Rönnlund Puh Sähköposti: christoffer.ronnlund@ramboll.fi Laatutarkastaja Maanmittausins. AMK Jonas Aspholm Puh Sähköposti: jonas.aspholm@ramboll.fi 1.2 Kaavoitettavan alueen sijainti Kaavoitettava alue koostuu Mustasaaren kunnassa sijaitsevan kiinteistön GRÖNLUND RN:o 21:6 osista ja koko kiinteistöstä NORDPÅLEN RN:o 21:7. Alue koostuu Bastuholmenin rantakaavan alueesta, joka on hyväksytty Suunnittelualue sijaitsee Petsmon kylässä Bastuholmenin alueella. Vaikutusalue käsittää Koivulahden (noin 13,5 km), kuntakeskuksen Sepänkylässä (noin 24 km) ja Vaasan kaupungin (noin 27 km). Kaavoitettavan alueen sijainti seudulla ja ohjeellinen sijainti alla olevissa kuvissa.

6 1-5 Kuva 1. Alueen sijainti seudulla. Maanmittauslaitos. Kuva 2. Alueen ohjeellinen sijainti. Kartalla oranssilla värillä kiinteistöt, joita kaavoitus koskee. Maanmittauslaitos.

7 Kaavan nimi ja tarkoitus Kaavan nimi on BASTUHOLMENIN RANTA-ASEMAKAAVAN OSAN MUUTOS. Kaavoituksen tarkoituksena on: - Rakennuspaikan siirto korttelissa 3, kiinteistöllä GRÖNLUND RN:o 21:6. - Mahdollistaa autotallin/hallin rakentaminen kiinteistöllä NORDPÅLEN RN:o 21:7. - Rakennusoikeuden korotus/tarkistus kaikilla tonteilla, jotka kuuluvat kaavoitettavalle alueelle. 1.4 Selvitykset Hanketta varten laaditaan luontoselvitys. 2. TIIVISTELMÄ 2.1 Kaavoitusprosessin vaiheet Yhdyskuntarakentamisen lautakunta päätti, että konsultti voi selvittää kaavoitustehtävän edellytyksiä _..201_..201_ Kuulutus kaavoituksen käynnistämisestä kunnantalon virallisten kuulutusten ilmoitustaululla sekä paikallislehdissä. Kuulutus samalla OAS:n (osallistumis- ja arviointisuunnitelman) ja luonnoksen asettamisesta virallisesti nähtäville. OAS nähtävillä. Luonnos nähtävillä (valmisteluvaiheen kuuleminen). Ehdotus nähtävillä. Tekninen lautakunta käsitteli ranta-asemakaavan. Kunnanhallitus käsitteli ranta-asemakaavan. Kunnanvaltuusto hyväksyi ranta-asemakaavan. 2.2 Kaavoitustyö Kaavoitettava alue käsittää Bastuholmenin alueella yhtenäisen ranta-alueen, joka on varattu sekä loma-asutukselle että virkistykselle. Kaavalla laaditaan ranta-asemakaavan muutos. 2.3 Ranta-asemakaavan toteutus Ranta-asemakaavan toteuttaminen voidaan aloittaa, kun se on hyväksytty kunnanvaltuustossa ja saanut lainvoiman. Maanomistajalla on vastuu alueen toteuttamisesta.

8 LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys kaavoitusalueen oloista Alueen yleiskuvaus Kaavoitettava alue sijaitsee Bastuholmenin alueella Petsmossa. Kaavoitettava alue on kooltaan noin 3,4 ha. Alueella on ennestään kolme vapaa-ajan tonttia, joista kaksi on rakennettu Luonnonympäristö Maiseman ominaispiirteet Maisemaa leimaa meren läheisyys, alue rajautuu rantaan ja on pääosin metsää. Topografia Alueella on suhteellisen korkea ja jyrkkä ranta. Alue sijoittuu korkeuskäyrien 0 ja 8 mpy välille. Tietolähde; Maanmittauslaitos. Vesistö ja vesitalous Alueella ei ole vesijohtoja tai pohjavesialueita. Tietolähde; SYKE, Karttakeskus Rakennettu ympäristö Lähialueella on suhteellisen tiheää loma-asutusta, 500 m säteellä on kuusi olemassa olevaa vapaa-ajan kiinteistöä. Noin 6,5 km etäisyydellä, Petsmon kyläkeskustassa on pysyvää asutusta. Palvelut Alueen lähellä ei ole palveluita. Petsmon kyläkeskustassa on jotain palvelutarjontaa, mm. ruokatavarakauppa ja pankin haarakonttori. Liikenne Alueelle on tieyhteys. Alueen osoite on Bastuholmen. Tekninen huolto Alueella on sähköt, mutta ei mitään muuta teknistä huoltoa Maanomistussuhteet Kiinteistöt GRÖNLUNDS RN:o 21:6 ja NORDPÅLEN RN:o 21:7, joita kaavoitus koskee, ovat yksityisessä omistuksessa.

9 Suunnittelutilanne Kaavoitusaluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Maakuntakaava Sekä maakuntakaavassa että eri vaihekaavoissa ei ole mitään aluetta koskevia varauksia Strateginen yleiskaava Mustasaaren kunta on laatinut strategisen yleiskaavan koko kunnan alueelle. Yleiskaavassa on kaava-alueella merkintä muut alueet (M). Loma-asuntoalueet on kaavassa osoitettu M- merkinnällä Yleiskaava Alueelle on laadittu rantaosayleiskaava, joka on hyväksytty kunnanvaltuustossa Rantaosayleiskaavassa ranta-asemakaava-alue on osoitettu alueena, jolla on ranta-asemakaava ja siten rantaosayleiskaavan määräykset eivät koske ranta-asemakaava-aluetta Asemakaava Alueella on ennestään asemakaava. Bastuholmenin rantakaava on hyväksytty kunnanvaltuustossa Kaavassa on kolme korttelia ja yhteensä kahdeksan tonttia, joista kaksi on jätetty vahvistamatta, joka tarkoittaa, että kuudelle niistä voi rakentaa.

10 1-9 Kuva 3. Ote Bastuholmenin rantakaavasta Rakennusjärjestys Rakennusjärjestys on hyväksytty kunnanvaltuustossa Tonttijako ja tonttirekisteri Alueen kiinteistöjaon tiedot perustuvat Maanmittauslaitoksen ajankohtaisiin tietoihin Pohjakartta Kaavoituksen pohjana on käytetty ajantasaista pohjakarttaa. Pohjakarttaa on täydennetty 04/2016 ja se on kaavoituspäällikkö Barbara Påfsin xx.xx.2016 hyväksymä.

11 KAAVOITUSPROSESSIN VAIHEET Kunnilla on Suomen lain mukaan kaavoitusmonopoli omilla alueillaan, joten koko kaavoitusprosessin aikana on tehtävä sujuvaa yhteystyötä Mustasaaren kunnan kanssa tiedonkulun varmistamiseksi. Sidosryhmille on annettava mahdollisuus tulla kuulluksi kaavoitustyön aikana, ja siksi järjestetään virallisia nähtävilläolovaiheita. Ensimmäisessä vaiheessa laaditaan Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS). OAS asetetaan julkisesti nähtäville. Nähtävilläoloaikana osalliset voivat jättää huomautuksen ja viranomaisilta pyydetään lausunnot. OAS on tiedotuksellinen asiakirja, joka kertoo siitä, mistä suunnittelutyössä on kyse, kaavatyötä ohjaavista lakipykälistä ja yhteyshenkilöistä mahdollisissa kysymyksissä. Tarvittaessa OAS:aa täydennetään kaavatyön edetessä. Toisessa vaiheessa laaditaan luonnos maankäytöstä. Siinä otetaan huomioon OAS:n nähtävilläoloaikana saatu palaute. Laaditut ja olemassa olevat hanketta koskevat selvitykset otetaan huomioon. Kun toimiva kaavaratkaisu on saatu aikaan, luonnos asetetaan virallisesti nähtäville. Nähtävilläoloaikana osalliset voivat jättää huomautuksia ja viranomaisilta pyydetään lausunnot. Ensimmäinen ja toinen vaihe voidaan suorittaa rinnakkain. Kolmannessa vaiheessa laaditaan ehdotus, jossa otetaan huomioon luonnoksen nähtävilläolon aikana saatu palaute. Kaavaehdotus laaditaan parhaan mahdollisen ratkaisun saavuttamiseksi. Kun toimiva kaavaratkaisu on saatu aikaan, kaavaehdotus asetetaan virallisesti nähtäville. Nähtävilläoloaikana osalliset voivat jättää muistutuksia ja viranomaisilta pyydetään lausunnot. Neljännessä vaiheessa tehdään teknisiä tarkistuksia kaavaehdotukseen. Tekniset tarkistukset tehdään kaavaehdotuksen nähtävilläolon aikana saadun palautteen pohjalta sekä mahdollisten pienten virheiden korjaamiseksi. Jos ehdotukseen on tehtävä suuria muutoksia, ehdotus voidaan asettaa uudelleen virallisesti nähtäville. Pienet ehdotukseen tehdyt muutokset eivät kuitenkaan edellytä uutta nähtäville asettamista. Viidennessä ja viimeisessä vaiheessa kunta hyväksyy kaavaehdotuksen. Hyväksymisestä voi tehdä valituksen. Mikäli valituksia ei jätetä, kaava saa lainvoiman. 4.1 Suunnittelun tarve Ranta-asemakaavan laatimisen tarve lähtee yksityisten maanomistajien toiveista muuttaa olemassa olevaa kaavaa ja perustuu MRL 74 :ään - Maanomistajan oikeus ranta-asemakaavan laatimiseen. 4.2 Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Yhdyskuntarakentamisen lautakunta päätti , että konsultti voi selvittää kaavoitustehtävän edellytyksiä. Yhdyskuntarakentamisen lautakunnan päätös ( ) otettiin pohjaksi hakemukselle, jonka Grönlund RN:o 21:6 maanomistajat jättivät. Hakemus koski Bastuholmenin ranta-asemakaavan osan muutosta. Myöhemmässä vaiheessa, , halusivat myös kiinteistön Nordpålen RN:o 21:7 omistajat osallistua kaavoitukseen. Kaavoitus käynnistyi virallisesti, kun yhdyskuntarakentamisen lautakunta käsitteli OAS:aa ja kaavaluonnosta Osallistuminen ja yhteistyö Osallisia ovat maanomistajat ja ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa. Lisäksi osallisia ovat viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa kaavoitustyössä käsitellään. Osallisilla on mahdollisuus osallistua kaavan valmisteluun, arvioida kaavoitustyön vaikutuksia ja ilmaista mielipiteensä asiasta kirjallisesti tai suullisesti (MRL 62 :n mukaisesti).

12 1-11 Kaavoitustyöhön osallisiksi on määritelty seuraavat (MRA 28 :n mukaisesti): Osalliset Viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa kaavoitustyössä käsitellään: MUSTASAAREN KUNNAN ERI HALLINTOTOIMET (Keskustie 4, MUSTASAARI) ETELÄ-POHJANMAAN ELY-KESKUS (elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus) (PL 262, VAASA) Alueen yritykset, paikalliset yhteisöt ja organisaatiot, joiden toimialaa kaavoitustyössä käsitellään. Kaikki, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaavoitustyö saattaa huomattavasti vaikuttaa: Käyttäjät, haltijat, maanomistajat sekä asukkaat kaavoitusalueella ja sen vaikutusalueella. Yhdistykset ja yhteisöt, joiden toimintaan tai intressipiiriin kaavoitustyöllä saattaa olla vaikutuksia Vireilletulo Kaavoituksen vireilletulosta on kuulutettu ja hankkeen käynnistämisestä on ilmoitettu yleisölle OAS:n (osallistumis- ja arviointisuunnitelma) ja kaavaluonnoksen nähtävilläolon yhteydessä. Kuulutus julkaistiin _._.201_ Mustasaaren virastotalolla. Kuulutus oli myös paikallisissa sanomalehdissä _._.201_. Esityslistat ja pöytäkirjat ovat myös olleet nähtävillä internetissä osoitteessa Osallistuminen ja vuorovaikutus Tähän kohtaan täydennetään päivämäärät myöhemmin kaavoitusprosessin aikana, kun kyseinen aihe on käsitelty. OAS (osallistumis- ja arviointisuunnitelma) on ollut nähtävillä...201_ MRL 63 :n ja MRA 30 :n mukaisesti. Luonnos on ollut nähtävillä...201_ MRL 62 :n mukaisesti. Lausuntopyynnöt luonnoksesta on lähetetty asianomaisille viranomaisille ja yhteisöille MRA 30 :n mukaisesti. Luonnoksesta saatiin _ lausuntoa ja mielipidettä. Ehdotus on ollut nähtävillä _ MRL 65 :n mukaisesti. Lausuntopyynnöt ehdotuksesta on lähetetty asianomaisille viranomaisille ja yhteisöille MRA 27 :n ja MRA 28 :n mukaisesti. Ehdotuksesta saatiin lausuntoa ja muistutusta Viranomaisyhteistyö Ranta-asemakaavan vähäisen merkityksen vuoksi ei ole nähty tarpeelliseksi järjestää viranomaisneuvottelua tai viranomaisten työneuvottelua. Mikäli neuvottelu myöhemmin osoittautuu tarpeelliseksi, voidaan se järjestää MRL 66 :n ja MRA 26 :n mukaisesti ennen kuin ehdotus laitetaan nähtäville.

13 KAAVAN TAVOITE 5.1 Lähtöaineiston mukaiset ja kaavoitusprosessin aikana syntyneet tavoitteet Kaavoituksen tavoitteena ja osatavoitteena on siirtää korttelin 3 tontti nro 1 tilalla Grönlund RN:o 21:6 nykyiseltä paikaltaan. Toiveena on siirtää tonttia pohjoiseen korttelissa 3 (ks. alla oleva kuva). Loma-asunnon rakentamisen edellytykset ovat paljon paremmat paikalla, jonne tontti on tarkoitus siirtää. Nykyinen tontti sijaitsee lahdessa matalalla alueella, jonka vuoksi luonnonolosuhteisiin kohdistuu paljon enemmän toimenpiteitä ennen kun rakennuspaikka voidaan rakentaa ja ottaa käyttöön. Kuva 4. Punainen väri osoittaa paikan, mistä rakennuspaikka siirretään, vihreä väri osoittaa rakennuspaikan uuden sijainnin. Toinen tavoite kaavoitustyössä on mahdollistaa ajoneuvohallin/autotallin rakentaminen kiinteistölle Nordpålen RN:o 21:7. Nykyisessä kaavassa ei ole siihen mahdollisuutta. Lisäksi yksi kaavan tavoitteista on nostaa rakennusoikeus 150 m²:iin kunnan rakennusjärjestyksen mukaisesti. Rakennusoikeuden nosto on tarkoitettu kaikille kaavoitettavan alueen rajauksen sisällä oleville RA-tonteille Taustatiedot Kaavoituksen tausta-aineistona toimivat: olemassa olevat kaavat ja kaavoituksen pohjakartta. Kaavoitustyön suorittaminen: Kaavoitustyön perustana ovat: Maankäyttö- ja rakennuslain 5 Aluesuunnittelun tavoitteet, 9 - Vaikutusten selvittäminen kaavaa laadittaessa ja 73 - Ranta-alueiden loma-asutusta koskevan yleis- ja asemakaavan erityiset sisältövaatimukset.

14 KAAVAN LÄHTÖKOHTAISET VAIHTOEHDOT 6.1 Luonnos Laaditussa maankäyttöluonnoksessa on huomioitu sekä maanomistajien että kunnan esittämät tavoitteet. Tavoitteet kohdassa 5 on huomioitu. Kuva 5. Luonnoshahmotelma Luonnoksen nähtävilläolon aikana saadut lausunnot ja mielipiteet sekä niiden huomioon ottaminen Yhteenveto lausunnoista ja saaduista mielipiteistä luonnoksen virallisen nähtävilläolon ajalta sekä vastineet niihin esitetään Liitteessä 2A Kooste vastineista, luonnosvaihe. Lisätään myöhemmin. 6.2 Ehdotus Lisätään myöhemmin Ehdotuksen nähtävilläolon aikana saadut lausunnot ja muistutukset sekä niiden huomioon ottaminen Yhteenveto viranomaislausunnoista ja saaduista muistutuksista ehdotuksen virallisen nähtävilläolon ajalta sekä vastineet niihin esitetään Liitteessä 2B Kooste vastineista, ehdotusvaihe. Lisätään myöhemmin.

15 KAAVAN KUVAUS 7.1 Kaavan rakenne Kaava sisältää noin 500 m pitkän ranta-alueen. Kaavalla siirretään korttelin 3 tontti 1 nykyiseltä paikaltaan. Tontin uusi sijoituspaikka tässä kaavassa on korttelin 3 tontti nro 2. Korttelin 2 yhteyteen osoitetaan kaavassa uusi alue (M-1), jonne voi rakentaa autotallin. Alue on aikaisemmassa kaavassa varattu lähivirkistysalueeksi. Rakentaminen M-1-alueella tulee sovittaa rantamaisemaan ja ympäristöön. Tämä on huomioitu osoittamalla rakennusala olemassa olevien rakennusten taakse ja riittävän kauas rannasta sekä kaavakartalla osoitetuilla yleisillä kaavamääräyksillä. Kaikkien RA-tonttien rakennusoikeus nostetaan kaavoituksella 150 m²:iin kunnan rakennusjärjestyksen mukaisesti Mitoitus Kaavan mitoitusta ei ole muutettu, koska kaavoituksella ei alueelle muodostu uusia rakennuspaikkoja. Kaava antaa aikaisempaan kaavaan verrattuna mahdollisuuden rakentaa yhden enintään 100 m² suuruisen autotallin. Autotallille ei muodosteta erillistä rakennuspaikkaa vaan se liittyy jo rakennettuun vapaa-ajan kiinteistöön. Kortteliin 2 (RA-1) annetaan mahdollisuus rakentaa vierasmajan sijaan suurempi loma-asunto, jolla on 130m² rakennusoikeutta. Kokonaisrakennusoikeus (150m²) pidetään kuitenkin samanlaisena kunnan rakennusjärjestykseen verrattuna. Rakentaminen korttelissa 3 noudattaa rakennusjärjestyksen mukaisia neliömetrimääriä. 7.2 Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden saavuttminen Kaavan yleisiä määräyksiä noudattamalla arvioidaan, että kaavan mahdollistama rakentaminen ei aiheuta kohtuuttomia vaikutuksia lähialueen vedenlaatuun. 7.3 Kaavan suhde muihin suunnitelmiin Ranta-osayleiskaavan huomioiminen: Alue rajautuu Mustasaaren kunnan mantereen puoleisten rantojen rantayleiskaavaan. Tällä kaavamuutoksella ei ole vaikutusta ko. rantayleiskaavan maankäyttöön eikä hyödyntämiseen. 7.4 Aluevaraukset Merkinnät ja määräykset Kaavan merkinnät on esitetty alla olevissa kohdissa ja ne on merkitty myös karttalle. Määräykset ainoastaan kartalla. RA LOMA-ASUNTOJEN KORTTELIALUE. RA-1 LOMA-ASUNTOJEN KORTTELIALUE. VL LÄHIVIRKISTYSALUE. M-1 MAA- JA METSÄTALOUSALUE. Muut merkinnät: katso kaavakarttaa.

16 Nimi Kaavan nimi on BASTUHOLMENIN RANTA-ASEMAKAAVAN OSAN MUUTOS. 8. KAAVAN VAIKUTUKSET 8.1 Selvitys vaikutuksista alueeseen Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Maiseman erityispiirteet Kaava muuttaa toteutuessaan paikallista maisemaa. Rakentaminen on erittäin vähäistä ja kyseessä ei ole mikään merkittävä muutos alueen luonteeseen. Yhteenveto: Maisemavaikutukset arvioidaan vähäisiksi. Vesistö ja vesitalous Kaava ei aiheuta loma-asuntojen rakennuspaikkojen lisäämistä ja vaikutusten voidaan katsoa pysyvän ennallaan. Kaavan veden- ja jätevedenkäsittelyn määräyksiä noudattamalla estetään haitalliset vaikutukset sekä lähialueen vesistöön että lähiympäristöön. Yhteenveto: Vaikutukset vesistöön ja vesitalouteen pysyvät ennallaan ja arvioidaan vähäisiksi mikäli kaavan yleisiä määräyksiä noudatetaan. Ympäristö Alueelle ei ole tarpeen tehdä mitään suuria toimenpiteitä (esim. ruoppaus, maarakennustyöt) luonnonolosuhteita koskien. Tarpeelliset toimenpiteet uudella rakennuspaikalla ovat huomattavasti pienempiä verrattuna siihen mitä olisi tarvittu aikaisemmalla rakennuspaikalla. Autotallin rakentaminen kiinteistölle NORDPÅLEN ei aiheuta merkittäviä vaikutuksia. Yhteenveto: Vaikutukset luontoon arvioidaan pieniksi Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Virkistys ja vapaa-ajantoiminta Kaavassa on osoitettu virkistysalueita. Kaikki lähivirkistysalueet (VL) on osoitettu lisämerkinnällä yk, jolla osoitetaan alueen sisäisille virkistystarpeille yhteiskäyttöalueet. Tässä ja alkuperäisessä kaavassa on riittävästi yhtenäisiä alueita tähän tarkoitukseen. Yhteenveto: Vaikutukset virkistykseen ja vapaa-ajan toimintaan arvioidaan hyviksi. Tekninen huolto Uudet rakennukset voidaan liittää olemassa olevaan sähköverkkoon. Alueella ei ole muuta teknistä huoltoa. Kaavoitustyön aikana ei ole ollut tiedossa vesi- eikä viemäriverkoston rakentamissuunnitelmia. Yhteenveto: Vaikutukset tekniseen huoltoon arvioidaan vähäisiksi.

17 KAAVAN TOTEUS 9.1 Toteuttaminen ja ajoitus Tarkoitus on, että asemakaava hyväksytään kunnanvaltuustossa vuoden 2016 aikana. Alueen toteuttaminen on maanomistajien velvollisuutena, sen jälkeen kun asemakaava on vahvistettu.

MUSTASAAREN KUNTA BASTUHOLMENIN RANTA-ASEMAKAAVAN OSAN MUU- TOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Vastaanottaja Mustasaaren kunta

MUSTASAAREN KUNTA BASTUHOLMENIN RANTA-ASEMAKAAVAN OSAN MUU- TOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Vastaanottaja Mustasaaren kunta Vastaanottaja Mustasaaren kunta Asiakirja Osallistumis- ja arviointisuunnitelma - käännös Päivämäärä 14.10.2016 MUSTASAAREN KUNTA BASTUHOLMENIN RANTA-ASEMAKAAVAN OSAN MUU- TOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI

KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI Kunta Kristiinankaupunki Asiakirja Kaavaselostus - käännös Päivämäärä 8.11.2018 KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI KRISTIINANKAUPUNGIN RANTAOSAYLEISKAAVAN OSAN TARKISTUS, TJÖCKÖN 5 Laatija Christoffer Rönnlund,

Lisätiedot

VÖYRIN KUNTA BRAXREVETIN RANTA-ASEMAKAAVA JA KALKSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVAN OSAN MUUTOS. Vöyrin kunta. Kaavaselostus - käännös

VÖYRIN KUNTA BRAXREVETIN RANTA-ASEMAKAAVA JA KALKSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVAN OSAN MUUTOS. Vöyrin kunta. Kaavaselostus - käännös Kunta Vöyrin kunta Asiakirja Kaavaselostus - käännös Päivämäärä 5.10.2016 VÖYRIN KUNTA BRAXREVETIN RANTA-ASEMAKAAVA JA KALKSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVAN OSAN MUUTOS 1-1 KAAVASELOSTUS Braxrevetin ranta-asemakaava

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti punaisella rajauksella. Pohjakartta Maanmittauslaitos. KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 KANNUKSEN KAUPUNKI SISÄLLYS 1 1 Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ, RÅSTIN ALUE Asemakaavan muutos korttelin 721 tontilla 3

SEPÄNKYLÄ, RÅSTIN ALUE Asemakaavan muutos korttelin 721 tontilla 3 O s a l l i s t u m i s - j a a r v i o i n t i s u u n n i t e l m a, k o r t t e l i 7 2 1 S e p ä n k y l ä s s ä Sivu 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 7.4.2015 SEPÄNKYLÄ,

Lisätiedot

Sivu 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto TUOVILA Asemakaavan muutos Tuovilan koulu

Sivu 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto TUOVILA Asemakaavan muutos Tuovilan koulu Sivu 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 12.9.2016 TUOVILA Asemakaavan muutos Tuovilan koulu Sivu 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

VÖYRIN KUNTA BRAXREVETIN RANTA-ASEMAKAAVA JA KALKSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVAN OSAN MUUTOS. Vöyrin kunta. Kaavaselostus - käännös 8.3.

VÖYRIN KUNTA BRAXREVETIN RANTA-ASEMAKAAVA JA KALKSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVAN OSAN MUUTOS. Vöyrin kunta. Kaavaselostus - käännös 8.3. Kunta Vöyrin kunta Asiakirja Kaavaselostus - käännös Päivämäärä 8.3.2017 Hyväksytty kunnanvaltuustossa: 14.9.2017 92 VÖYRIN KUNTA BRAXREVETIN RANTA-ASEMAKAAVA JA KALKSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVAN OSAN MUUTOS

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

tark Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

tark Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.8.2007 tark. 11.1.2010 Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.1.2010 1 TEHTÄVÄN KUVAUS ESIPUHE Niinniemen alueen asemakaavoitus käynnistyi virallisesti

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos

SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 25.8.2014, tarkistettu 5.10.2015 SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

ÄHTÄRIN KAUPUNGIN HANKAVEDEN KYLÄ 26.01.2015

ÄHTÄRIN KAUPUNGIN HANKAVEDEN KYLÄ 26.01.2015 Zi-1c 1 OSÄLLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SAPPIONMETSÄN RANTÄKAAVAN MUUTTAMINEN ÄHTÄRIN KAUPUNGIN HANKAVEDEN KYLÄ 26.01.2015 OÄS Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetään asemakaavamuutoksen

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1RA, 2RA, 3RA, 4RA, 7RA, 8RA ja 12RA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.4.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 SAUVON KUNTA KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.10.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

S i v u 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto SINGSBY Trollkunibackin asemakaava

S i v u 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto SINGSBY Trollkunibackin asemakaava S i v u 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 20.5.2015 SINGSBY Trollkunibackin asemakaava S i v u 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee

Lisätiedot

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10. LAVIAN KUNTA LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.2014 Ilmari Mattila Kaavoitus- ja Arkkitehtipalvelu Mattila Oy

Lisätiedot

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN KUNTA Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 21.03.2014 Päivitetty 14.02.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi14022015.doc Osallistumis-

Lisätiedot

MUSTASAAREN KUNTA HEIMLANDSSKATANIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 6 SEKÄ VIRKISTYSLUE. Asemakaavaselostus

MUSTASAAREN KUNTA HEIMLANDSSKATANIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 6 SEKÄ VIRKISTYSLUE. Asemakaavaselostus MUSTASAAREN KUNTA HEIMLANDSSKATANIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 6 SEKÄ VIRKISTYSLUE Asemakaavaselostus 9.1.2018 1 (12) SISÄLLYSLUETTELO 1 Perus- ja tunnistetiedot... 3 1.1 Tunnistetiedot... 3 1.2

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslain 63. :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavoitusosasto 4.10.2012

Maankäyttö- ja rakennuslain 63. :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavoitusosasto 4.10.2012 Sivu 1 Maankäyttö- ja rakennuslain 63. :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavoitusosasto 4.10.2012 SEPÄNKYLÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELISSA 45 JA SIIHEN LIITTYVILLÄ TIE- JA

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JÄMSÄN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA Länkipohjan teollisuusalueen asemakaava (55. kaupunginosa) Tampereentie Tampere 65 km Jämsä 27 km Hirsikankaantie Suunnittelualue

Lisätiedot

LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS 29.10.2012 2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 2 3. LAADITUT SELVITYKSET JA AIEMMAT SUUNNITELMAT... 2 3.1. VALTAKUNNALLISET

Lisätiedot

SUOLAJÄRVEN RANTAASEMAKAAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN KAAVASELOSTUS INSINÖÖRITOIMISTO PAAVO PARVIAINEN OY

SUOLAJÄRVEN RANTAASEMAKAAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN KAAVASELOSTUS INSINÖÖRITOIMISTO PAAVO PARVIAINEN OY 20.6.2017 KAAVASELOSTUS SUOLAJÄRVEN RANTAASEMAKAAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN INSINÖÖRITOIMISTO PAAVO PARVIAINEN OY Sivu 2 / 8 Sisällysluettelo Sisällysluettelo Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Perustiedot 1.2

Lisätiedot

RIIHINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA

RIIHINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNE VEHKAJÄRVI 1 RIIHINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 26.11.2007 Tunnistetiedot Kaavan nimi: Riihiniemen ranta-asemakaava Kunta: Pälkäne 635 Kylä: Vehkajärvi 461 Tila:

Lisätiedot

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.7.2006 Suunnittelualue ja nykyinen maankäyttö Voimassa olevan kaavan

Lisätiedot

BÖLE Sveden, asemakaavan muutos korttelissa 42

BÖLE Sveden, asemakaavan muutos korttelissa 42 S i v u 1 Liite 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 2.9.2013 Päivitetty 16.11.2015 BÖLE Sveden, asemakaavan muutos korttelissa 42 S i v u 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman

Lisätiedot

Kunta. Maalahden kunta. Asiakirja. Kaavaselostus - käännös. Päivämäärä Hyväksytty kunnanvaltuustossa: MAALAHDEN KUNTA RANTA-ASEMAKAAVA ÖJNA

Kunta. Maalahden kunta. Asiakirja. Kaavaselostus - käännös. Päivämäärä Hyväksytty kunnanvaltuustossa: MAALAHDEN KUNTA RANTA-ASEMAKAAVA ÖJNA Kunta Maalahden kunta Asiakirja Kaavaselostus - käännös Päivämäärä 8.10.2018 Hyväksytty kunnanvaltuustossa: MAALAHDEN KUNTA RANTA-ASEMAKAAVA ÖJNA 1-1 RANTA-ASEMAKAAVA ÖJNA KAAVASELOSTUS Laatija Christoffer

Lisätiedot

MUSTASAAREN KUNTA GRISSELSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELIA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

MUSTASAAREN KUNTA GRISSELSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELIA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma MUSTASAAREN KUNTA GRISSELSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELIA 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.10.2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.10.2017 Grisselskärin ranta-asemakaavan

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ, kortteli 601 Asemakaavan muutos

SEPÄNKYLÄ, kortteli 601 Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 20.4.2017, täydennetty 16.8.2017 SEPÄNKYLÄ, kortteli 601 Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 8.8.2013, tarkistettu 28.2.2014 BÖLE, KOTIMETSÄ 1 Sivu 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee riittävän

Lisätiedot

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä.

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta Kylä Tilat Kaavan nimi Kaavan laatu Keuruu Pihlajavesi 249-407-2-59 Hakemaniemi 249-407-2-97 Eemelinranta Pihlajaveden osayleiskaava Osayleiskaavan muutos

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6

MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6 MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6 KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12010 19.09.2010 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot MERIKARVIA,

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

TÖLBY, NORRSKOGENIN ASEMAKAAVA JA SIIHEN LIITTYVÄT VIRKISTYS- JA TIEALUEET

TÖLBY, NORRSKOGENIN ASEMAKAAVA JA SIIHEN LIITTYVÄT VIRKISTYS- JA TIEALUEET 1/7 Maankäyttö- ja rakennuslain 63. :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavoitusosasto 23.1.2013, 5.1.2015 TÖLBY, NORRSKOGENIN ASEMAKAAVA JA SIIHEN LIITTYVÄT VIRKISTYS- JA TIEALUEET 2/7

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 15.8.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Kauttua 406 KORTTELI 658 TONTTI 3 KIINTEISTÖT 2:574 (osa) 2:261 Kaavan laatija

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTTAMINEN Keskinen/ Tilat Järvikannas 1:34 ja Ellivuori 1:57 Kelkjärvi/Tilat Järvelä 1:68 ja Soramäki 1:129 Päiväys 23.1.2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis-

Lisätiedot

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Tohmajärven kunta Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos 7.12.2018 1/5 7.12.2018 Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Sisältö 1 Suunnittelun lähtökohdat ja tavoitteet... 2 2 Suunnittelualueen

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI Päiväys 9.1.2014 KIVIJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SEKÄ LUUMÄEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

MAALAHDEN KUNTA YKSITYISKOHTAINEN OSAYLEISKAAVA ÖJNA KAAVASELOSTUS. Maalahden kunta. Kaavaselostus - käännös Hyväksytty kunnanvaltuustossa:

MAALAHDEN KUNTA YKSITYISKOHTAINEN OSAYLEISKAAVA ÖJNA KAAVASELOSTUS. Maalahden kunta. Kaavaselostus - käännös Hyväksytty kunnanvaltuustossa: Kunta Maalahden kunta Asiakirja Kaavaselostus - käännös Päivämäärä 15.5.2018 Hyväksytty kunnanvaltuustossa: MAALAHDEN KUNTA YKSITYISKOHTAINEN OSAYLEISKAAVA ÖJNA KAAVASELOSTUS 1-1 YKSITYISKOHTAINEN OSAYLEISKAAVA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.6.2011 RANTA-ASEMAKAAVA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.6.2011 RANTA-ASEMAKAAVA 1.6.2011 TAMMELAN KUNTA Lunkaan kylä Kiinteistö Mäkilä RN:o 17:0 Tammelan kunta Kunnanhallitus TAMMELAN KUNTA 2(5) Tunnistetiedot: Kunta: Kaavan nimi: Suunnittelualue: Kaavan laadituttaja: Tammela Pääjärven

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 18.2.2015 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS

NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 21.3.2013 NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja

Lisätiedot

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtö-

Lisätiedot

VAALAN KUNTA. ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus

VAALAN KUNTA. ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus VAALAN KUNTA ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus Nähtävilläolo: Kaavaluonnos xx Kaavaehdotus xx Hyväksymispäivämäärät: Kunnanhallitus xx / xx Kunnanvaltuusto xx / xx Selostus koskee 25.3.2015

Lisätiedot

Karjankujan asemakaavan muutos, kortteli 156

Karjankujan asemakaavan muutos, kortteli 156 SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA SÄKYLÄN KUNTA Karjankujan asemakaavan muutos, kortteli 156 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21555 1 (8) Seppänen Pekka Sisällysluettelo 1 Suunnittelualue... 2 2 Suunnittelutehtävän

Lisätiedot

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA KREULANRANNAN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 30.11.2015, tarkistettu 22.3.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Hinnerjoki 403 KIINTEISTÖT 1:122 (osa), 10:17, 1:135 (osa), 1:139, 1:140,

Lisätiedot

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 311-RAK1716 NAANTALIN KAUPUNKI KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 18.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (11) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos ja -laajennus 16. kaupunginosan korttelin 6285 tontti 2 sekä viereinen asemakaavaton alue, Nikkarinkuja 5 Ilmakuva suunnittelualueesta Pictometry,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 27.11.2013 Vähä-Väkkärän ranta-asemakaavan osittainen muutos Porin kaupunki Rankun kylä Sopukka RN:o 6:68 Svälsö RN:o 6:70 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T E K N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20667 Kaavaselostus Lilian Savolainen Sisällysluettelo

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ Vanhankaupungintien asemakaava

SEPÄNKYLÄ Vanhankaupungintien asemakaava O s a l l i s t u m i s - j a a r v i o i n t i s u u n n i t e l m a, V a n h a n k a u p u n g i n t i e Sivu 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 21.3.2016 Päivitetty 10.4.2017

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Kaavaselostus Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I SISÄLLYSLUETTELO 1 Tiivistelmä... 1 1.1

Lisätiedot

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI 1 INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N 50170 MIKKELI RYTÖLÄ -RANTAMÄKI RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulosta ilmoitettu 3.10.2015 Tekninen lautakunta hyväksynyt,

Lisätiedot

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN kunta Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 12.11.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi 12112015.doc Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

PÄLKÄNE HARHALA. KUIKKO RN:o 8:46 KUIKON RANTA-ASEMAKAAVA

PÄLKÄNE HARHALA. KUIKKO RN:o 8:46 KUIKON RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNE HARHALA KUIKKO RN:o 8:46 KUIKON RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 16.6.2009 Tunnistetiedot Kaavan nimi: Kuikon ranta-asemakaava Kunta: Pälkäne (635) Kylä: Harhala (402)

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Tekla 2.2.2017 3, liite 1 Tekla 24.5.2017 27, liite 4 OAS 1 (4) ONKIVEDEN NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 14.10.2016 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 16WWE0492 5/2010 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KEHVONSALON KARTANON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 Sisältö 1 SUUNNITTELUTEHTÄVÄN LÄHTÖKOHDAT 3 1.1 Suunnittelutehtävän määrittely 3 1.2 Suunnittelutilanne

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4.3.2013 KOKEMÄEN KAUPUNKI RISTEN VANHAN KOULUN ASEMAKAAVA RISTEN (201) KAUPUNGINOSAN OSAKORTTELI 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa (OAS) täydennetään

Lisätiedot

ULVILA PALUS PALUSJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE LÄHIVIRKISTYSALUETTA

ULVILA PALUS PALUSJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE LÄHIVIRKISTYSALUETTA ULVILA PALUS PALUSJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE LÄHIVIRKISTYSALUETTA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU LÄHIVIRKISTYSALUE ULVILASSA 5.3.2013 MAANKÄYTTÖOSASTO 1. PERUS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi kerrotaan,

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) LIPERIN KUNTA PYHÄSELÄN TELMONSELÄN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 4.9.2014 VIKBY, ASEMAKAAVAN MUUTOS VIKBYN YRITYSALUEEN KORTTELISSA 7 OAS, asemakaavan muutos Vikbyn yritysalueen korttelissa 7 ~ 2 ~ OAS,

Lisätiedot

Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava

Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja sisältöön nähden tarpeellinen

Lisätiedot

AATILAN RANTA-ASEMAKAAVA

AATILAN RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNEEN KUNTA AATILAN RANTA-ASEMAKAAVA KOSKEE OSAA KIINTEISTÖSTÄ AATILA 635-421-12-32/2 JA KIINTEISTÖÄ RANTALÄHDE 635-421-12-35 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 09.09.2014 OSALLISTUMIS-JA ARVIOINTI-

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Pitkämön tekojärven tilan 7:391 ranta-asemakaavan muutos

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Pitkämön tekojärven tilan 7:391 ranta-asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 16.3.2016 KURIKAN KAUPUNKI Pitkämön tekojärven tilan 7:391 ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto SEPÄNKYLÄ Asemakaavan muutos kortteleissa 17 18

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto SEPÄNKYLÄ Asemakaavan muutos kortteleissa 17 18 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 27.5.2016 SEPÄNKYLÄ Asemakaavan muutos kortteleissa 17 18 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee riittävän

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ, Gäddan alue Asemakaavan laajennus, korttelit

SEPÄNKYLÄ, Gäddan alue Asemakaavan laajennus, korttelit O s a l l i s t u m i s - j a a r v i o i n t i s u u n n i t e l m a, k o r t t e l i t 6 6 1-665 S i v u 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 11.12.2015 Täydennetty 3.5.2016

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 17.2.2009

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 17.2.2009 HÄMEENKYRÖN KUNTA Asemakaava koskee Hämeenkyrön kunnan Järvenkylän kylä kiinteistöjä Heiskala (2:137), Rantakoivisto (2:213) ja Kotiranta I (2:214). HÄMEENKYRÖN KUNTA HÄMEENKYRÖN KUNTA 2(7) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA ORIMATTILA JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Virenojan kylässä vanhan tiilitehtaan alue ja tien toisella puolella Ritalan tila 1 KAAVA-ALUEEN SIJAINTI JA KUVAUS Tehtävänä on

Lisätiedot

Muonio. ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Muonio. ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Muonio ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 19.12.2016 Seitap

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4.3.2013 KOKEMÄEN KAUPUNKI JÄRVIMUTKALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 2 PITKÄJÄRVI (107) KAUPUNGINOSAN OSAKORTTELI 2 JA VL-ALUE Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Taapurintien asemakaava

Taapurintien asemakaava Taapurintien asemakaava Asemakaavan vaiheittainen muutos Ehdotus Kaavan laatija: Akaan kaupunki Päiväys: KAAVAN TUNNISTETIEDOT Kaavan nimi Taapurintien asemakaavan vaiheittainen muutos Kaavan päiväys Kiinteistöt

Lisätiedot

Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 2013 Sodankylä, Kakslauttasen asemakaava ja asemakaavan muutos

Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 2013 Sodankylä, Kakslauttasen asemakaava ja asemakaavan muutos Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 SODANKYLÄ KAKSLAUTTASEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS KAKSLAUTTASEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS ASEMAKAAVAKSI JA ASEMAKAAVAN MUUTOS KAKSLAUTTASEN

Lisätiedot

ASIKKALA, PÄIJÄNNE RISTIKALLION RANTA-ASEMAKAAVA

ASIKKALA, PÄIJÄNNE RISTIKALLION RANTA-ASEMAKAAVA INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY ASIKKALA, PÄIJÄNNE RISTIKALLION RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 10.5.2019 Kaava-alueen rajaus Insinööritoimisto Poutanen Oy Linnankatu 9 13100 Hämeenlinna

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ Vanhakaupungintien asemakaava

SEPÄNKYLÄ Vanhakaupungintien asemakaava O s a l l i s t u m i s - j a a r v i o i n t i s u u n n i t e l m a, V a n h a k a u p u n g i n t i e Sivu 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 21.3.2016 SEPÄNKYLÄ Vanhakaupungintien

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 24.9.2014 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus / luonnos. Vaalan kunta

Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus / luonnos. Vaalan kunta Vaalan kunta Vireilletulo: Nähtävilläolo: Kaavaluonnos xx.xx.2016 xx.xx.2016 Kaavaehdotus Hyväksyminen: Kunnanhallitus Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus / luonnos Selostus koskee

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUHANGAN KUNTA METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI KAAVAN MUUTOS KOSKEE METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAA VASTAAMAAN YKSITYISEN MAAN SUOJELUTAVOITTEITA.

Lisätiedot

Utsuvaara III asemakaava ja korttelin 802 asemakaavamuutos

Utsuvaara III asemakaava ja korttelin 802 asemakaavamuutos KITTILÄN KUNTA KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaara III asemakaava ja korttelin 802 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.10.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 1 2 1. Osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARJALOHJA RANTA-ASEMAKAAVA Tila: Lehtoniemi 1:204 Kylä: 427 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päiväys 19.9.2012 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

MUSTASAAREN KUNTA HEMLANDSSKATANIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELIA 6. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

MUSTASAAREN KUNTA HEMLANDSSKATANIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELIA 6. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma MUSTASAAREN KUNTA HEMLANDSSKATANIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELIA 6 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.5.2017 SISÄLLYSLUETTELO 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN SISÄLTÖ JA TARKOITUS...

Lisätiedot

(Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS

(Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS (Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kaavaselostus koskee 4.11.2008 päivättyä kaavakarttaa. Ranta-asemakaavan

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi (275) KYLÄ Kirkonkylä ALUE Kuhmontien katualue ja siihen liittyvät virkistysalueet

Lisätiedot

Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus. Vaalan kunta

Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus. Vaalan kunta Vaalan kunta Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus Vireilletulo: 16.9.2016 Nähtävilläolo: Kaavaluonnos 16.9. 30.9.2016 Kaavaehdotus Hyväksyminen: Kunnanhallitus Selostus koskee 16.1.2017

Lisätiedot

Vimpeli, Pyhälahden ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Vimpeli, Pyhälahden ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Vimpeli, Pyhälahden ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue ja maankäytölliset lähtökohdat. Suunnittelualueena on Markku Metsäpellon omistamat tilat Rn:o 14:128 ja

Lisätiedot

Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503

Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503 17.9.2018 Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Arkkitehtitoimisto Kaarlo Rohola Oy Apiankatu 1 / 37600 Valkeakoski OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN (OAS)

Lisätiedot