Leivintupa raportti ajalta Aarno Aittamäki. Ulkotyöt:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Leivintupa raportti ajalta10.04-01.05. Aarno Aittamäki. Ulkotyöt:"

Transkriptio

1 Leivintupa raportti ajalta Aarno Aittamäki Ulkotyöt: Katto: Tiilien latominen aloitettiin syyskuun alkupäivinä. Lännen puoleinen lape tuli valmiiksi ja idän puoleinen lape Ruoteina käytettiin 22x50 kokoista rimaa, muutamia paikkoja kiilattiin suoremmaksi kiiloilla. Ruodeväli oli n.36 cm:ä. Tiilinä käytettiin kaksikouruisia keraamisia tiiliä, joista suurin osa oli peräisin kunnanviraston katolta. Piipunpellit ja tuuletushatun pellit maalattiin lentiiran tervamaalilla yhteen kertaan värisävynä graffiti. Osa päätyräystäs laudoista maalattiin Uula tuotteen petrooliöljymaalilla. Laudoitus: Pohjoisseinällä korjattiin hirren vaihdon vuoksi purettua laudoitusta vastaavanlaisella laudalla kuin vanhakin. Nauloina käytettiin kirkkaita 3 nauloja. Päädyssä säilytettiin rimalaudoituksen alla ollut alkuperäinen vaakalaudoitus.

2 Etelänpuoleisella seinällä korjaukseen käytettiin vanhaa 25x150 lautaa, jatkokset tehtiin viistetyin liitoksin. Nauloina käytettiin kirkkaita 3 nauloja. Laudoituksen alle tuli tervapaperi ja tarvittava koolaus. Länsiseinä laudoitettiin kokonaan uudella laudalla (25x150). Rimoina käytettiin 18-20x45 rimoja. Laudat naulattiin kirkkailla 3 nauloilla ja rimat kirkkailla 4 nauloilla. Seinää suoristettiin rimoilla ja hirsiä veistämällä. Alinta hirttä tervattiin wc:n kulmalla. Sisätyöt: Vintti: Vintille puhallettiin Roger Engblom :ilta ostettua purun ja kutterinlastun sekoitusta 25m :ta, häneltä vuokratulla puruimurilla. Purujen alle asennettiin tervapaperi.

3 Keittiö: Keittiön katossa ollut lahovaurio n.1.5m korjattiin samanlaisella helmiponttipaneelilla kuin vanhakin (23x97). Paneelit kiinnitettiin kahdella 3 naulalla/kannattaja. Samalla kattolistaa uusittiin n.2 metriä. Pyykkitupa: Katosta paneloitiin uudella paneelilla noin puolet. Paneelina käytettiin helmiponttipaneelia 23x95 ja se kiinnitettiin kahdella 3 naulalla/kannattaja. Kattolistat uusittiin muilta seiniltä paitsi keittiön vastaiselta seinältä. Ulkoseinät paneloitiin uudella STP tyyppisellä paneelilla (17x95), saunan vastaiseen seinää käytimme vanhaa paneelia. Seinien alaosaan tuli uusi pelti vanhan mallin mukaan. Pelti teetettiin Linmetissä. Pelti maalattiin molemmin puolin Linmetissä Rostex maalilla. Pelti kiinnitettiin seinään nauloilla. Paneelien ja pellin taakse tuli tervapaperi. Panelointia koolattiin ohuin rimoin muutamin paikoin ja pellin taakse tuli 32x95 vaakakoolaus.

4 Sauna: Katosta paneloitiin uudella paneelilla noin puolet. Paneelina käytettiin STP tyyppistä paneelia koko23x95 ja se kiinnitettiin yhdellä 3 naulalla/kannattaja. Kattolistoista uusittiin pyykituvan vastaiselta seinältä oven--ulkoseinänvälinen matka, ulkoseinä kokonaan, ulkoseinä--pukuhuoneen ovi välinen matka. Ulkoseinät paneloitiin uudella STP tyyppisellä paneelilla (17x95), samoin wc:n vastainen seinä oveen asti, pyykkituvan vastaiseen seinää käytimme vanhaa paneelia. Ulkoseinän alaosa pellitettiin samoin kuin pyykkituvassa. Paneelien ja pellin taakse tuli tervapaperi. Pukuhuoneeseen menevä ovi listoitettiin uusilla listoilla. Lauteiden rungot tehtiin höylätystä männystä (45x95) ja lauteet haavasta (28X95). Saunan ikkunakarmi teetettiin Kirjalan puulla ja maalattiin samoin kuin kaikki muutkin ikkunat. Wc: Vanhasta varastosta tehtiin wc ja se paneloitiin uudella STP tyyppisellä paneelilla (17x95), myös katto. Katto listoitettiin uudella paneelilla, samoin oviaukko. Runko tehtiin 2x4:sta samalla tavoin kuin saunan vanha seinärunkokin oli tehty. Seinät eristettiin pellavaeristeellä cm:ä. Wc:n puoleiselle seinälle tuli rakennuspaperi, ulkoseinille tervapaperi.

5 Pukuhuone: Pukuhuoneen kattoa uusittiin n. 2 metriä vanhan tyyppisellä STP- paneelilla (17x95). Kaikki kattolistat uusittiin paitsi eteiseen menevän oven päälle jäi vanha. Ulkoseinän panelointia korjattiin vanhalla paneelilla, alle tuli tervapaperi. Ikkuna listoitettiin uusilla listoilla. Eteinen: Ovet listoitettiin vanhoilla listoilla ja ulko-oven päälle tuli uusi kattolista kuitenkin vanhasta listasta otettu. Lattiaan tuli yksi uusi lattialauta. Leivintupa: Seinäpanelointia uusittiin pohjoispuolen seinällä ikkunasta itäseinälle asti ja itäseinä paneloitiin kokonaan. Mankelihuoneen vastaista seinää korjattiin vanhalla paneelilla (n.1.5m :ä). Paneelina STP- tyyppi (17x95), alle tuli tervapaperi. Kattopaneelia uusittiin eteisen kulmasta ulkoseinään asti. Paneelina helmiponttipaneeli (17x95). Uutta lattialistaa tarvittiin kaikille seinille paitsi saunan vastaiselle seinälle jäi vanha lista. Kattolistat tuli kaikki uusiksi paitsi mankelihuoneen vastaiselle seinälle tuli vanha. Ovet ja ikkunat listoitettiin vanhoilla listoilla. Mankelihuone: Kattoon tuli uutta paneelia puoli metriä. Lattia listoitettiin vanhoilla listoilla, samoin ovi. Ikkunaan tuli uudet listat.

6 Sähkötyöt: Mankelihuone ja leivintupa johdotettiin alakautta, muihin huoneisiin johdot tuotiin yläkautta ja jaettiin rasioille ja katkaisijoille. Ovet: Saunan ja wc:n karmeihin teetettiin uudet kynnykset. Mankelihuoneen oven kynnystä korjattiin. Saunan ovea jouduttiin myös lahovaurioiden vuoksi korjaamaan. Pohjoispäädyn ovi listoitettiin ulkoapäin uusilla listoilla. Ikkunat: Saunan, pukuhuoneen, leivintuvan ja mankelihuoneen ikkunat listoitettiin ulkoa - ja sisältäpäin uusilla listoilla. Portaat: Ulkoportaat tehtiin piirustusten mukaan.

7 Työn tohinassa huomattua: Pohjoispäädyssä on ollut ennen rimalaudoitusta portaat vinttiin. Leivintuvan pohjoispäädyn puoleinen ikkuna on ollut ennen suurempi. Leivintuvasta on ollut ovi ulos itäpuolen ikkunoiden välissä. Pohjoispäädyn ulko-ovi on jälkeenpäin asennettu (vaakapaneelissa ei näkynyt listoituksen merkkejä), samoin pukuhuoneen ikkuna (aukko tehty jälkikäteen, karapuu näkyvissä) Materiaalit: Puutavara hankittiin pääosin Tommy Sundvik :ilta ja höylättiin Roger Engblom :illa. Kattolista (65 mm) teetettiin Pekka Uusitalolla Yläneellä, muut listat teki Kaj Björkman omasta puutavarastaan. Saunassa tarvittu puutavara tuli Rogerilta. Muuta: Listat teetettiin vanhojen mallien mukaan, ainoastaan kattolistat tuottivat ongelmia ja näistä ei saatu täysin samanlaisia. Kapeampi lista on hieman erilainen ja pyykkituvassa oleva lista on vähän kapeampi kuin alkuperäinen. Paneelit ovat lähes täysin samanlaiset kuin vanhatkin. Ulkona käytetty vaakapaneeli on hienosahattu vanhan ollessa höylätty.

8 Kemiön leivintuvan maalaukset ( ) Yleistä Pintojen väritykseen ja maalaukseen on käytetty pääosin sekä valmiita Uulan maalituotteita että vernissaa ja tervavernissaa pigmenteillä ja maaleilla sävyttäen. Tarkoituksena on ollut uusien pintojen käsittely niin, että ne eivät kiinnitä huomiota uutuudellaan vanhan pinnan vieressä. Uusien pintojen vanhetessa sävyt voivat erota vanhoista pinnoista vielä enemmän kuin nyt. Öljymaalina oli käytössä Uulan pellavaöljymaali eri sävyissä, joita jatkossa sanotaan vain öljymaaleiksi. Tervana käytettiin Uulan hautatervaa. Suutari/puutyöverstas Katto ja seinät on pestiin nestemäisellä mäntysuovalla. Koska katto jäi epätasaisen väriseksi, se maalattiin valkoisella öljymaalilla grafiitilla sävyttäen. Katon uudet paikkauslaudat maalattiin ensin Uulan värittömällä öljykuullolla kasselinruskealla sävyttäen. Palomuuri ja lieden muuraus harjattiin ja maalattiin kahteen - kolmeen kertaan kalkkimaalilla. Lieden metalliosat harjattiin teräsharjalla ja pyyhittiin lampaanrasvalla. Pieni maalaamaton raita seinässä on peitetty vihreällä öljymaalilla sävy %, johon on lisätty porvoonsinistä öljymaalia. Yläkerran huone Ruosteiset sähköjohdot poistettiin. Katon pinkopahvin revenneet ja vesivaurioiset kohdat pyyhittin puhtaaksi vanhasta liimamaalista ja paikattiin tapetilla, joka liimattiin nykyaikaisella liisteri/puuliimaseoksella. Katto pohjamaalattiin vernissalla ohennetulla valkoisella öljymaalilla ja pintamaalattiin liimamaalilla. Seinien tapetit harjattiin pölystä ja kirkkaimmat maalitahrat peitettiin liimamaalilla. Pinkopahvin repeämiä ja pusseja ei korjattu. Pyykkitupa Katto ja kattolistat maalattiin tummaksi tervan ja vernissa seoksella, joka oli sävytetty kasselinruskealla, vihreällä ja ruskealla umbralla sekä grafiitilla. Jotta pinnan kiilto vastaisi vanhaa osaa, tervavernissan päälle siveltiin Uulan venelakkaa paikoitellen kertaalleen. Paneeliseinien uudet osat värjättiin pääosin ruskealla umbralla ja grafiitilla sävytetyllä tervavernissalla. Osaan laudoista värjättiin vernissan, punaokran ja keltaokran sekoituksella.

9 Uusi pariovi kuultomaalattiin pyykkituvan puolelta tervavernissalla, pigmenttinä hiukan punaokraa. Pinta lakattiin Uulan venelakalla, jossa rypistymisen estämiseksi 10% Oulutärpättiä ja punertavan sävyn aikaansaamiseksi 10% öljymaalia sävy terra 404. Uudet ovenpielilistat värjättiin katosta jääneellä tervavernissalla, johon lisättiin punaokraa. Päälle siveltiin hieman Uulan venelakkaa. Sauna Uudet paneelipinnat jätettiin suunnitelman mukaan käsittelemättä. Ikkuna-aukko maalattiin porvoonsinisellä öljymaalilla, jota sävytettiin keltaokralla vihertävämmäksi. Uusi ovenpielilista ja pukuhuoneeseen johtavan oven paikkaus tummennettiin värjätyllä öljykuullolla. Pukuhuone Pukuhuoneessa maalattiin puupuhtaat pinnat vanhoja maalipintoja mukaillen. Kattoa maalattiin porvoonsinisellä öljymaalilla, johon lisättiin keltaokraa ja kasselinruskeaa. Kattolista maalattiin katosta jääneellä maalilla, johon lisättiin valkoista öljymaalia. Uusi seinäpaneeli ja vaakalistat pohjamaalattiin ruskealla öljymaalilla sävy umbra % ja pintamaalattiin porvoonsinisellä öljymaalilla, johon lisättiin keltaokraa ja sinkkivihreää. Ikkuna-aukko kuten saunassa. Uudet ovi- ja lattialistoitukset sekä ikkunan kehyslistat maalattiin ruskealla pellavaöljymaalilla sävy terra 404, johon lisättiin keltaokraa ja valkoista öljymaalia. Seinien alaosa maalattiin ruskeaksi öljymaalilla sävy umbra %, johon lisättiin vihreää umbraa. Vessa Vessan seinät ja katto maalattiin öljymaalilla sävy % vaaleanvihreäksi. Ovenpielilista maalattiin kuten pukuhuoneessa. Takaeteinen Eteisen lattiapaikkaus maalattiin umbra % -öljymaalilla, johon oli lisätty vihreää öljymaalia sävy % sekä grafiittia. Uudet osat lattialistaa maalattiin kuten pukuhuoneessa. Leipomo Leipomossa kahden seinän ja katon uudet paneelit käsiteltiin vernissalla, joka kattoa varten värjättiin öljymaalilla sävy umbra % sekä kasselinruskealla. Kattolista värjättiin edellisellä sekoituksella, jota tummennettiin kasselinruskealla. Seinään sivellyn vernissan värjäystiedot puuttuvat. Lisäksi vernissaan lisättiin serotiinia ja valopetroolia.

10 Lattia maalattiin kolmeen kertaa Uulan vaaleanharmaalla lakkamaalilla, jossa ensimmäiseen sivelyyn lisättiin vernissaa noin 20% sekä hiukan Oulu-tärpättiä, toiseen sivelyyn hiukan vernissaa ja kolmas tehtiin ohentamattomana. Koska naulauksen upotukset näkyivät edelleen häiritsevästi, ne kitattiin lakkamaalista ja liidusta tehdylla kitillä sekä maalattiin kertaalleen. Lattialista maalattiin öljymaalilla sävy terra 404, johon lisättiin valkoista öljymaalia ja keltaokraa. Leivinuunista pestiin irtoava kalkkimaali pois ja maalattiin se kahteen-kolmeen kertaan kalkkimaalilla. Metalliosat harjattiin puhtaaksi ruosteesta ja pyyhittiin lampaanrasvalla. Mankelihuoneeseen johtavan oven pielet paikkamaalattiin pukuhuoneen vihreällä seinämaalilla ja kynnys tummalla öljykuullolla. Mankelihuoneen ikkunanpielilistat maalattiin öljymaalilla sävy terra 404, johon lisättiin ruskeaa umbraa. Ulkomaalaukset Seinät Seiniä paikkamaalattiin sekä Curatiossa keitetyllä punamultamaalilla että Uulan keittomaalilla, sävynä italianpunainen. Ikkunat Vesipellit pohjamaalattiin valkealla ruosteenestopohjamaalilla (Ferrex) ja pintamaalattiin kertaalleen valkealla öljymaalilla. Ikkunoiden pokia ja karmeja viimeisteltiin vernissalla ohennetulla valkoisella öljymaalilla ja uudet kehyslaudat maalattiin valkoisella petrooliöljymaalilla. Ulko-ovet Ulko-ovet pohjamaalattiin valkealla Lappi öljymaalilla, joka sävytettiin punaruskeaksi rautaoksidipunaisella sekä öljymaalilla sävy terra 404. Pintamaalaus tehtiin kertaalleen öljymaalisekoituksella 60% terra 404 sävyä ja 40% valkeaa Lappia. Ovenpielet maalattiin valkoisella petrooliöljymaalilla ja sadelippojen kattopellit mustalla tervamaalilla. Takaporras Portaan kaiteet maalattiin sinkkivalkoispohjamaalilla, välimaalaus vernissalla ohennetulla valkealla öljymaalilla ja pinta ohentamattomalla öljymaalilla. Askelmat siveltiin kahteen kertaan tervan, vernissan ja Oulutärpätin sekoituksella, jossa kutakin kolmannes, muu laudoitus punamultamaalilla. Rakennusmaalari Ritva Ahonen

Urajärven kartanomuseo

Urajärven kartanomuseo Urajärven kartanomuseo Hugon huoneen ikkunan uuden karmin teko ja olemassa olevien pokien kunnostustyö 7-8/2013 Karmi Karmi oli huonokuntoinen ja aiemmissa korjauksissa sitä oli kaltoin kohdeltu. Karmia

Lisätiedot

RÄNNIEN ASENNUS, VANHAN MAALIN POISTOA ULKOSEINISTÄ, KASVIMAAN ISTUTUS. Kaarinalaiset nuoret ja Jari Suormaa, Notke projekti. Toukokuun viikonloppu.

RÄNNIEN ASENNUS, VANHAN MAALIN POISTOA ULKOSEINISTÄ, KASVIMAAN ISTUTUS. Kaarinalaiset nuoret ja Jari Suormaa, Notke projekti. Toukokuun viikonloppu. RÄNNIEN ASENNUS, VANHAN MAALIN POISTOA ULKOSEINISTÄ, KASVIMAAN ISTUTUS Kaarinalaiset nuoret ja Jari Suormaa, Notke projekti. Toukokuun viikonloppu. Talossa oli vain yksi ränni alun perin. Turun yliopisto

Lisätiedot

Awaus HUONEKORTTI. PVM: 30.7.2010 KOHDE: GREENBUILD OY Soihtutie 12a ja 12b

Awaus HUONEKORTTI. PVM: 30.7.2010 KOHDE: GREENBUILD OY Soihtutie 12a ja 12b 001 TUULIKAAPPI (alakerta) Seinät Saumanauhoitus, tasoitus ja pohjamaalaus 1x. Pintamaalaus, Värisilmä Oy:n Sointu tai Tikkurila Oy:n Harmony. Tikkurilan symphony-värikartasta Lattia Lattiaan asennetaan

Lisätiedot

Urajärven kartanomuseo, Asikkala. Konservointityöraportti: Konservointi-, maalaus ja puusepäntyöt

Urajärven kartanomuseo, Asikkala. Konservointityöraportti: Konservointi-, maalaus ja puusepäntyöt Urajärven kartanomuseon kunnostus- ja konservointihanke 2009-2013 Urajärven kartanomuseo, Asikkala Konservointityöraportti: Konservointi-, maalaus ja puusepäntyöt Konservointi-, maalaus ja -puusepäntyöt

Lisätiedot

Urajärven kartano ja kulttuuripuisto. Rakennusten kunnostus- ja konservointityöt 2009-2013

Urajärven kartano ja kulttuuripuisto. Rakennusten kunnostus- ja konservointityöt 2009-2013 Urajärven kartano ja kulttuuripuisto Rakennusten kunnostus- ja konservointityöt 2009-2013 Päärakennus, Keittiö Keittiö ennen restaurointia Seinältä löytyneitä fragmentteja vanhasta tapetoinnista Konservaattori

Lisätiedot

Kunnostus- ja maalaustyöt 2013

Kunnostus- ja maalaustyöt 2013 LANGINKOSKEN KEISARILLINEN KALASTUSMAJA Kunnostus- ja maalaustyöt 2013 18.11.2013 KOHDE JA YHTEYSTIEDOT Rakennuskohde Langinkosken keisarillinen kalastusmaja Keisarinmajantie118 48230 Kotka Rakennuttaja

Lisätiedot

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Vihertien leikkipuistorakennus Vihertie / Uomakuja 12 01620 VANTAA 1. YLEISTÄ Kohteen yleistiedot Vihertien

Lisätiedot

Korjausrakentamiskeskus Tammelan ulkoväritystutkimus

Korjausrakentamiskeskus Tammelan ulkoväritystutkimus 5 2015 Korjausrakentamiskeskus Tammelan ulkoväritystutkimus Historiaa Tammelan korjausrakentamiskeskuksen nykyinen päärakennus on alunperin rakennettu useita huoneistoja käsittäväksi asuinrakennukseksi.

Lisätiedot

Verkkovajan restaurointi

Verkkovajan restaurointi Riihen restaurointi Pahoin vuotanut, tiensä päähän tullut vanha pärekatto uusittiin. Vuotavan katon aiheuttamat lahovauriot vesikaton ja välikaton rakenteissa korjattiin entisen kaltaiseksi. Päätyseiniä

Lisätiedot

Vaunuvajan restaurointi (1/2)

Vaunuvajan restaurointi (1/2) Vaunuvajan restaurointi (1/2) Vaunuvajan nurkkakiviä oikaistiin ja pitkien, notkollaan olevien seinälinjojen alle lisättiin kivet. Rakennusta ja kattoa oikaistiin "virheitä puolittamalla" vain sen verran,

Lisätiedot

Honkatalot-vakiotoimitussisältö PolarHuvilat ekopuutalorakenteella

Honkatalot-vakiotoimitussisältö PolarHuvilat ekopuutalorakenteella 1 Honkatalot-vakiotoimitussisältö Honkatalojen PolarHuvilat sisältävät kaikki alla olevat rakennusmateriaalit ja -osat: 1. PIIRUSTUKSET (Honkatalojen toimituksen osalta) a. pohjapiirustus b. julkisivupiirustukset

Lisätiedot

5. Sisäänkäyntiportaat 6. Kattovedet tulevat seinän viereen maahan ja roiskuvat perustuksia vasten

5. Sisäänkäyntiportaat 6. Kattovedet tulevat seinän viereen maahan ja roiskuvat perustuksia vasten 1. 1. Julkisivu, sisäänkäynnit 2. Julkisivu pääty 3. Julkisivu, takaa 4. Julkisivu, toinen pääty 5. Sisäänkäyntiportaat 6. Kattovedet tulevat seinän viereen maahan ja roiskuvat perustuksia vasten 2. 7.

Lisätiedot

Bonola, eli entinen Lappeenrannan maatalous- ja puutarhaoppilaitoksen (LaMPola) rehtorin asunto.

Bonola, eli entinen Lappeenrannan maatalous- ja puutarhaoppilaitoksen (LaMPola) rehtorin asunto. Bonola, eli entinen Lappeenrannan maatalous- ja puutarhaoppilaitoksen (LaMPola) rehtorin asunto. Koulumiljööstä vanha rehtorin talo yli 2000 neliön pihapiirineen sai uudet omistajat vuonna 2010. Siitä

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Asiakas: Osoite: Puhelinnumero: Rakentamiskunta: Rakennuksen käyttötarkoitus: Edustaja:

TARJOUSPYYNTÖ. Asiakas: Osoite: Puhelinnumero: Rakentamiskunta: Rakennuksen käyttötarkoitus: Edustaja: 1 TARJOUSPYYNTÖ Asiakas: Osoite: Puhelinnumero: Rakentamiskunta: Rakennuksen käyttötarkoitus: Edustaja: kohteesta on luonnostelusopimus, joka LIITTEENÄ kohteesta ei ole tehty luonnostelusopimusta Todennäköinen

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Asiakas: Osoite: Puhelinnumero: Rakentamiskunta: Rakennuksen käyttötarkoitus: Edustaja:

TARJOUSPYYNTÖ. Asiakas: Osoite: Puhelinnumero: Rakentamiskunta: Rakennuksen käyttötarkoitus: Edustaja: 1 TARJOUSPYYNTÖ Asiakas: Osoite: Puhelinnumero: Rakentamiskunta: Rakennuksen käyttötarkoitus: Edustaja: kohteesta on luonnostelusopimus, joka LIITTEENÄ kohteesta ei ole tehty luonnostelusopimusta Todennäköinen

Lisätiedot

Seinät: tasoitetaan ja maalataan puolikiiltävällä Luja 20, G497.tikkurilan työohjeiden mukaan.

Seinät: tasoitetaan ja maalataan puolikiiltävällä Luja 20, G497.tikkurilan työohjeiden mukaan. Hangon asuntolan korjaustoimeenpiteet. I-Kerros. Makuhuoneet/asuinhuoneet 1-10: Ulkonurkkaan valkoinen muovisuojalista. Lattiat: Vanhaa mattoa säästetään, suojataan ja vahataan uudelleen. Ovet: Ovet vaihdetaan.

Lisätiedot

LÄMPÖKUVAUSRAPORTTI. Gsm. 040-861 7001. Osoite. Postitoimipaikka. Tilaaja:Jukka Hillo c/o As Oy Iirisranta. Osoite:Iirislahdentie 42 asunto 13

LÄMPÖKUVAUSRAPORTTI. Gsm. 040-861 7001. Osoite. Postitoimipaikka. Tilaaja:Jukka Hillo c/o As Oy Iirisranta. Osoite:Iirislahdentie 42 asunto 13 LÄMPÖKUVAUSRAPORTTI Kuvauksen suorittaja Tr-Lämpökuvaus Oy Gsm. 040-861 7001 Osoite Postitoimipaikka Krämertintie 31 D 006 Helsinki TilaajaJukka Hillo c/o As Oy Iirisranta OsoiteIirislahdentie 42 asunto

Lisätiedot

Asunto on 6/6 kerroksessa 1956 rakennetussa talossa Helsingin Kalliossa. Talossa on hissi. Asukkaat muuttavat työn ajaksi pois asunnosta.

Asunto on 6/6 kerroksessa 1956 rakennetussa talossa Helsingin Kalliossa. Talossa on hissi. Asukkaat muuttavat työn ajaksi pois asunnosta. Kirstinkatu, Helsinki Tarjouspyyntö: Kerrostalon asunnon maalaus 4.6.2016 Liitteet: Pohjakuva Huoneselostus + värisävyt Valokuvat Työnkuvaus: Asunto on 6/6 kerroksessa 1956 rakennetussa talossa Helsingin

Lisätiedot

Remonttisuunnitelma 1 (12) Kohde

Remonttisuunnitelma 1 (12) Kohde Remonttisuunnitelma 1 (12) 1 Kohde As Oy yhtiön Huoneisto sijaitsee Tahmelassa,Tamperella. Taloyhtiön rakennukset ovat otettu käyttöön vuonna 1980-1981. Yhtiöjärjestyksen mukaan huoneisto on 3. Kerroksinen

Lisätiedot

Saumanauhoitus, tasoitus ja pohjamaalaus 1x. Pintamaalaus, Värisilmä Oy:n Premium tai Tikkurila Oy:n Luja, puolihimmeä.

Saumanauhoitus, tasoitus ja pohjamaalaus 1x. Pintamaalaus, Värisilmä Oy:n Premium tai Tikkurila Oy:n Luja, puolihimmeä. 001 TUULIKAAPPI (alakerta) Seinät Saumanauhoitus, tasoitus ja pohjamaalaus 1x. Pintamaalaus, Värisilmä Oy:n Premium tai Tikkurila Oy:n Luja, puolihimmeä. Tikkurilan symphony-värikartasta Lattia Lattiaan

Lisätiedot

AS OY KERAVAN NURMIPUISTO Ravikuja 12, 04250 Kerava. RAKENNUSTAPASELOSTUS Pvm. 8.1.2014

AS OY KERAVAN NURMIPUISTO Ravikuja 12, 04250 Kerava. RAKENNUSTAPASELOSTUS Pvm. 8.1.2014 AS OY KERAVAN NURMIPUISTO Ravikuja 12, 04250 Kerava RAKENNUSTAPASELOSTUS Pvm. 8.1.2014 Yleiskuvaus: Perustukset: Ulkoseinät: 2 rivitalon ja 1 paritalon sekä 2 autokatoksen uudiskohde. Talo A perustetaan

Lisätiedot

perustuksen mittaohje asiakkaan perustussuunnittelun pohjaksi Rakentamisopas

perustuksen mittaohje asiakkaan perustussuunnittelun pohjaksi Rakentamisopas 1. Yleistä Kaikkien Hirsikoto asiakkaiden käytettävissä on asiantunteva puhelinneuvonta Hirsikoto toimituksissa noudatetaan hirsitalojen RT 16-10589 hirsitalojen toimitusehtoja Hirsikoto toimitukset ylittävät

Lisätiedot

R S - M A S S I I V I T O I M I T U S

R S - M A S S I I V I T O I M I T U S RS-MASSIIVITOIMITUS 1. SUUNNITELMAT JA OHJEET - pääpiirustukset (pohjat, julkisivut ja leikkaus) rakennuslupaa varten - viranomaisten vaatimat u-arvo- ja lujuuslaskelmat toimitettavista puuosista - hirsikaaviot

Lisätiedot

perustuksen mittaohje asiakkaan perustussuunnittelun pohjaksi Rakentamisopas

perustuksen mittaohje asiakkaan perustussuunnittelun pohjaksi Rakentamisopas 1.1. Yleistä Kaikkien Hirsikoto asiakkaiden käytettävissä on asiantunteva puhelinneuvonta koko rakennusvaiheen ajan Hirsikoto toimituksissa noudatetaan hirsitalojen RT 16-10589 hirsitalojen toimitusehtoja

Lisätiedot

LIITE 1 DOKUMENTOINTI RAKENTEET. Yleistä

LIITE 1 DOKUMENTOINTI RAKENTEET. Yleistä 1 DOKUMENTOINTI LIITE 1 RAKENTEET Yleistä Rakenteet arvioitiin silmämääräisesti 19.3.2009. Asiantuntija-apuna arvioinnissa olivat mukana Pälkäneen kunnan rakennusmestari Asko Valkama ja Pirkanmaan maakuntamuseon

Lisätiedot

IKKUNOIDEN HUOLTO KURSSI CURATIO TURUNMAAN KORJAUSRAKENTAMISYHDISTYS RY SAGALUND, KEMIÖNSAARI 14.-15.5.2011 KURSSIMATERIAALIA

IKKUNOIDEN HUOLTO KURSSI CURATIO TURUNMAAN KORJAUSRAKENTAMISYHDISTYS RY SAGALUND, KEMIÖNSAARI 14.-15.5.2011 KURSSIMATERIAALIA IKKUNOIDEN HUOLTO KURSSI CURATIO TURUNMAAN KORJAUSRAKENTAMISYHDISTYS RY SAGALUND, KEMIÖNSAARI 14.-15.5.2011 KURSSIMATERIAALIA Anna Karamäki Milla Halonen MIKSI VANHAT IKKUNAT KANNATTAA SÄILYTTÄÄ? Vanhat

Lisätiedot

AS OY KERAVAN NURMIPUISTO Ravikuja 12, 04250 Kerava. RAKENNUSTAPASELOSTUS Pvm. 28.4.2014

AS OY KERAVAN NURMIPUISTO Ravikuja 12, 04250 Kerava. RAKENNUSTAPASELOSTUS Pvm. 28.4.2014 AS OY KERAVAN NURMIPUISTO Ravikuja 12, 04250 Kerava RAKENNUSTAPASELOSTUS Pvm. 28.4.2014 Yleiskuvaus: Perustukset: Ulkoseinät: 2 luhtitalon ja 1 erillisen varastorakennuksen sekä 1 autokatoksen uudiskohde.

Lisätiedot

E K O R E X H I R S I T A L O T

E K O R E X H I R S I T A L O T EKOREX HIRSITALOT 1. SUUNNITELMAT JA OHJEET - pääpiirustukset (pohjat, julkisivut ja leikkaus) rakennuslupaa varten - viranomaisten vaatimat u-arvo- ja lujuuslaskelmat toimitettavista puuosista - hirsikaaviot

Lisätiedot

BJÖRKFELDTIN TALON KUNNOSTUSTYÖT TYÖMAARAPORTTI

BJÖRKFELDTIN TALON KUNNOSTUSTYÖT TYÖMAARAPORTTI BJÖRKFELDTIN TALON KUNNOSTUSTYÖT TYÖMAARAPORTTI LEVANDE BYGGNADSTRADITION ELÄVÄ RAKENNUSPERINNE Byggnadsvårdsförening i Åboland r.f Turunmaan korjausrakentamisyhdistys r.y. Tutkivat purkutyöt, havaitut

Lisätiedot

Piirustuluettelo. Liitteet

Piirustuluettelo. Liitteet Rakennustapaseloste Seinät - kaikki seinät tasoitetaan lasikuitutapetista ja muista epätaisuuksista - kaikki seinät maalataan, jos huonekortissa ei ole toisin mainittu - myös kiintokalusteiden taustat

Lisätiedot

Toimitussisällöt. Hietakulma Oy Koskenojankatu 11 38700 KANKAANPÄÄ

Toimitussisällöt. Hietakulma Oy Koskenojankatu 11 38700 KANKAANPÄÄ Toimitussisällöt Hietakulma Oy Runkotoimitus Säältä Suojaan Vesikattovalmis Verhouspaketti + maalaus Väliseinäpaketti Sivu 2/5 Runkotoimitus - välipohjaelementin runko rakennesuunnitelman - ei vesikattorakenteita

Lisätiedot

Hinnasto ja toimitussisällöt 2012

Hinnasto ja toimitussisällöt 2012 Hinnasto ja toimitussisällöt 2012 Sisältöluettelo s. 1 Hinnasto s. 2 Trond s. 3 H-cabin s. 8 Sahib s. 13 Stole s. 19 Villa Tyyne s. 25 Ole s. 31 Ole-2 s. 36 Stabbur s. 42 Taru-sauna s. 49 Asennus s. 53

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 04. IKKUNAT JA OVET Sisällä

MAALILINJA NEUVOO 04. IKKUNAT JA OVET Sisällä MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET Sisällä Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat ikkunat ja ovet... 4 Vanhat maalattavat ikkunat ja ovet... 6 Uudet lakattavat ikkunat ja ovet... 8 Vanhat lakattavat

Lisätiedot

ASUNTO OY ESKOLAN OLAVINPUISTO

ASUNTO OY ESKOLAN OLAVINPUISTO ASUNTO OY ESKOLAN OLAVINPUISTO Uusi tasokas rivitaloyhtiö Eskolaan! Tasokas kokonaisuus erinomaisella paikalla. Toimivat tilaratkaisut, erinomainen varustelutaso, omat varastot autokatospaikat yms. Rakentajana:

Lisätiedot

TAAR GROUP OY SISUSTUSREMONTTI- KOHTEITA KERROSTALOISSA

TAAR GROUP OY SISUSTUSREMONTTI- KOHTEITA KERROSTALOISSA KERROSTALOISSA Kellonsoittajankatu, Turku: - Yhteistyössä Laattapiste Turku Oy:n kanssa valmistui helmikuussa 2014 kerrostalo kolmion kylpyhuone. - Purettiin vanhasta KPH:sta ns. piian eteisen ja suihkun

Lisätiedot

TAAR GROUP OY SISUSTUSREMONTTI -KOHDE OMAKOTITALOSSA

TAAR GROUP OY SISUSTUSREMONTTI -KOHDE OMAKOTITALOSSA - Yhteistyössä Laattapiste Turku Oy:n kanssa valmistui maaliskuussa 2014 omakotitalon pesutilat. Alakertaan uudistettiin sauna ja suihkutilat sekä yläkertaan WC/suihkun uudistus. - Vierellä kuvissa olevat

Lisätiedot

Z010 LANGINKOSKEN KEISARILLISEN KALASTUSMAJAN. HUOl TOMAALAUS- JA KORJAUSTYÖT

Z010 LANGINKOSKEN KEISARILLISEN KALASTUSMAJAN. HUOl TOMAALAUS- JA KORJAUSTYÖT 1 LANGINKOSKEN KEISARILLISEN KALASTUSMAJAN HUOl TOMAALAUS- JA KORJAUSTYÖT Z010 Langinkosken keisarillisen kalastusmajan huolto maalaus- ja korjaustyöt 2010 2 KOHDE JA YHTEYSTIEDOT Rakennuskohde Langinkosken

Lisätiedot

Villa-mallit hinnasto

Villa-mallit hinnasto Villa-mallit hinnasto Mammuttipaketti Malli Villa-64 43 000 Villa-70 48 540 Villa-63 39 940 Villa-86 53 870 Villa-80 65 850 Villa-76 53 100 Villa-81 56 800 Villa-79 55 910 Villa-88 67 840 Villa-130 71

Lisätiedot

Hangon asuntolan korjaustoimeenpiteet. KORJATTU /PÄIVITETTY 21.1.2016 KORJATUT KOHDAT MUSTALLA. I-Kerros. Makuhuoneet/asuinhuoneet 1-10:

Hangon asuntolan korjaustoimeenpiteet. KORJATTU /PÄIVITETTY 21.1.2016 KORJATUT KOHDAT MUSTALLA. I-Kerros. Makuhuoneet/asuinhuoneet 1-10: Hangon asuntolan korjaustoimeenpiteet. KORJATTU /PÄIVITETTY 21.1.2016 KORJATUT KOHDAT MUSTALLA. I-Kerros. Makuhuoneet/asuinhuoneet 1-10: Katot: tasoitetaan/korjataan ja maaltaan matta valkoisella siroplast

Lisätiedot

Elementtirakennukset. Roskakatokset - Huvimajat - Leikkimökki Puucee - Saunat - Varastot - Katokset ja tallit

Elementtirakennukset. Roskakatokset - Huvimajat - Leikkimökki Puucee - Saunat - Varastot - Katokset ja tallit Elementtirakennukset Roskakatokset - Huvimajat - Leikkimökki Puucee - Saunat - Varastot - Katokset ja tallit ROSKAKATOKSET elementtitoimitus paketti ei sisällä ovielementtiä, katemateriaalia, ruuveja eikä

Lisätiedot

Näin lisäeristät 4. Sisäpuolinen lisäeristys. Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet

Näin lisäeristät 4. Sisäpuolinen lisäeristys. Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet Näin lisäeristät 4 Sisäpuolinen lisäeristys Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet Tammikuu 202 Sisäpuolinen lisälämmöneristys Lisäeristyksen paksuuden määrittää ulkopuolelle jäävän eristeen

Lisätiedot

TYÖOHJE SMYYGI- ELI TÄYTELISTA JA IKKUNAPENKKI

TYÖOHJE SMYYGI- ELI TÄYTELISTA JA IKKUNAPENKKI NIKO PALONEN / www.suorakon.com TYÖOHJE SMYYGI- ELI TÄYTELISTA JA IKKUNAPENKKI 8.10.2014 JOHDANTO Tämän oppaan tarkoitus on kertoa smyygi- eli täytelistan tekemisestä vanhan hirsirakennuksen ikkunakarmin

Lisätiedot

Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VANTAA. Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa

Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VANTAA. Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Lattiarakenteen kuntotukimus Tarkastuskohde: Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VNT Tilaaja: Mikko Krohn Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Vahinkonumero: Tarkastaja:

Lisätiedot

AS OY RIISTATIE 12-14

AS OY RIISTATIE 12-14 Sisustus-esite A S OY R I I S T A T I E 1 2-1 4 HUONETILOJEN VARUSTEET YLEISET TILAT 1 SISÄOVET JEasy 201 umpi KOSTEAN TILAN OVET LIUKUOVET steady 411 JBath kosteantilan ovi SAUNAN OVET, kokolasiovi sisäkattoon

Lisätiedot

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123 04.05.205 /6 Kohteen tiedot Nimi MALLITALO 930 luvun esimerkki Katuosoite Hämeenkatu Postiosoite 00000, Kotikunta Rakennuskunta/maakunta Helsinki, Uusimaa Käyttäjän tiedot Nimi Erkki Esimerkki Katuosoite

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Asiakas: Osoite: Puhelinnumero: Rakentamiskunta: Rakennuksen käyttötarkoitus: Edustaja:

TARJOUSPYYNTÖ. Asiakas: Osoite: Puhelinnumero: Rakentamiskunta: Rakennuksen käyttötarkoitus: Edustaja: 1 TARJOUSPYYNTÖ Asiakas: Osoite: Puhelinnumero: Rakentamiskunta: Rakennuksen käyttötarkoitus: Edustaja: kohteesta on luonnostelusopimus, joka LIITTEENÄ kohteesta ei ole tehty luonnostelusopimusta Todennäköinen

Lisätiedot

Ensimmäisen vuoden työpanoksesta suuren osan veivät kaivon kunnostaminen ja kompostikäymälän rakentaminen piharakennuksen entiseen liiteriin.

Ensimmäisen vuoden työpanoksesta suuren osan veivät kaivon kunnostaminen ja kompostikäymälän rakentaminen piharakennuksen entiseen liiteriin. Rakennuksen kunto ei vuoden 2009 kesällä ollut kehuttava; 1980- luvun puolivälin jälkeen ei tehty minkäänlaisia korjaustöitä. Seinät olisivat luultavasti tuhoutuneet, jos tiilikaton alla ei olisi ollut

Lisätiedot

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Festivo 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

Kivijärven kirkko. Väritutkimusraportti

Kivijärven kirkko. Väritutkimusraportti Kivijärven kirkko Väritutkimusraportti 18.11.1999 Kivijärven kirkon väritutkimus 30.10.-8.11.1999 Kivijärven kirkon sisäpuolen osittainen väritutkimus tehtiin loka-marraskuussa 1999. Tutkimuksessa keskityttiin

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET. Sisällä

MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET. Sisällä 016 MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET Sisällä SISÄLLYSLUETTELO Niksit...3 Uudet maalattavat ikkunat ja ovet... 4 Vanhat maalattavat ikkunat ja ovet... 6 Uudet lakattavat ikkunat ja ovet... 8 Vanhat

Lisätiedot

Laukkarinne 4 01200 VANTAA. Vantaan Tilakeskus Kielotie 13 01300 VANTAA

Laukkarinne 4 01200 VANTAA. Vantaan Tilakeskus Kielotie 13 01300 VANTAA Kosteusvauriokartoitus ja pintakosteusmittaus Tarkastuskohde: Hakunilan nuorisotila Laukkarinne 4 01200 VANTAA Tilaaja: Mikko Krohn Vantaan Tilakeskus Kielotie 13 01300 VANTAA Vahinkonumero: Tarkastaja:

Lisätiedot

UUDET MAJAT. Liite 1 Yleiset ohjeet. Majojen mittavaihtoehdot

UUDET MAJAT. Liite 1 Yleiset ohjeet. Majojen mittavaihtoehdot Liite 1 Yleiset ohjeet UUDET MAJAT Majojen mittavaihtoehdot Ohessa on majojen mittavaihtoehdot 1:100 kuvina. Vanhan majan mitat voivat poiketa näistä, mutta siinä tapauksessa pinta-ala on ratkaiseva majan

Lisätiedot

MUUTTOVALMIS SISUSTUSVALMIS AVAIMET KÄTEEN LISÄTIETOJA X= kuuluu urakkaan, O= ei kuulu urakkaan

MUUTTOVALMIS SISUSTUSVALMIS AVAIMET KÄTEEN LISÄTIETOJA X= kuuluu urakkaan, O= ei kuulu urakkaan MUUTTOVALMIS SISUSTUSVALMIS AVAIMET KÄTEEN LISÄTIETOJA X= kuuluu urakkaan, O= ei kuulu urakkaan SUUNNITELMAT JA VALVONTA Pääpiirustukset ja pääsuunnittelijan Pääpiirustukset, perustamistapaselvitys O X

Lisätiedot

Sisustusesite AS OY RIISTATIE 12-14

Sisustusesite AS OY RIISTATIE 12-14 Sisustusesite AS OY RIISTATIE 12-14 HUONETILOJEN VARUSTEET YLEISET TILAT 1 SISÄOVET JEasy 201 umpi KOSTEAN TILAN OVET LIUKUOVET steady 411 JBath kosteantilan ovi SAUNAN OVET, kokolasiovi sisäkattoon asti.

Lisätiedot

Lauttasaaren kartano, sisätilojen väritutkimus Konservointi T. Sonninen Oy 2.3.2012

Lauttasaaren kartano, sisätilojen väritutkimus Konservointi T. Sonninen Oy 2.3.2012 Lauttasaaren kartano, sisätilojen väritutkimus Konservointi T. Sonninen Oy 2.3.2012 Väritutkimukset Lauttasaaren kartanossa: Helena Wassholm Marja Valtonen Tiina Sonninen Mikroskooppinäytteet ja kuvat:

Lisätiedot

TAAR GROUP OY SISUSTUSREMONTTI -KOHDE OMAKOTITALOSSA

TAAR GROUP OY SISUSTUSREMONTTI -KOHDE OMAKOTITALOSSA - Yhteistyössä Laattapiste Turku Oy:n kanssa valmistui toukokuussa 2014 omakotitalon pesutilat. - Urakan perustana on aina asiakkaan ja Laattapisteen yhteisesti hyväksymä suunnitelma valmiista muutoksesta.

Lisätiedot

KUNTOTUTKIMUS: VARASTO-/TALLIRAKENNUS

KUNTOTUTKIMUS: VARASTO-/TALLIRAKENNUS : VARASTO-/TALLIRAKENNUS Kotka, Langinkoski 05/2010 Suhonen, Järvinen Kymenlaakson ammattikorkeakoulu 1. Yleistä 1.1. Ajankohta Kuntotutkimus suoritettiin kahden päivän aikana 11. 12.5.2010. 1.2. Työn

Lisätiedot

PANELOINTI. [ Puu tekee kodin ]

PANELOINTI. [ Puu tekee kodin ] PANELOINTI [ Puu tekee kodin ] SUUNNITTELE ENNEN KUIN ALOITAT Huone näyttää vaakapaneloituna leveämmältä ja matalammalta, kun taas pystypaneloituna se näyttää korkeammalta ja kapeammalta. Puolipaneeli,

Lisätiedot

Jaana Ahonen

Jaana Ahonen LANGINKOSKEN KEISARILLINEN KALASTUSMAJA BALUSTERIKAITEIDEN MAALAUS JA ASENNUS 16.7 2013 Jaana Ahonen 2 KOHDE JA YHTEYSTIEDOT Rakennuskohde Langinkosken keisarillinen kalastusmaja Keisarinmajantie118 48230

Lisätiedot

Pinkopahvin kiinnitys seinään

Pinkopahvin kiinnitys seinään Pinkopahvin kiinnitys seinään työnäytös Tammelassa 13.4.2010 Niko Palonen Juhani Korpinen SataEDU Nakkilan toimipiste Kahden ajan maailmanperinnöt projekti 2010 Pinkopahvin kiinnitys seinään työnäytös

Lisätiedot

Saunan rakentaminen ja remontointi

Saunan rakentaminen ja remontointi Saunan rakentaminen ja remontointi Suomessa saunan rakentamisen tapoja on todennäköisesti yhtä monta kuin on tekijöitäkin. Seuraavat saunan rakennusohjeet perustuvat 20 vuoden kokemukseemme saunojen rakentamisesta

Lisätiedot

Rakennusohjeet. Tee koti, jossa mieli lepää.

Rakennusohjeet. Tee koti, jossa mieli lepää. Rakennusohjeet Tee koti, jossa mieli lepää. Hyvä Cello-saunan rakentaja Onnea hyvästä saunavalinnasta. Olemme koonneet ohjeita ja neuvoja, joiden avulla Cello-saunan rakentaminen onnistuu helposti. Näin

Lisätiedot

Vallinojan koulu ja päiväkoti, ulkoseinärakenteiden kuntoselvitys LIITE 1 / 1(14) Rakennustekniikan valokuvat

Vallinojan koulu ja päiväkoti, ulkoseinärakenteiden kuntoselvitys LIITE 1 / 1(14) Rakennustekniikan valokuvat Vallinojan koulu ja päiväkoti, ulkoseinärakenteiden kuntoselvitys LIITE 1 / 1(14) Kuva 1 Pohjoispääty, jossa keittiö ja päiväkoti vasemmalla ja koulusiipi oikealla. Kuva 2 Itäsivun julkisivu, jossa oikealla

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Asiakas: Osoite: Puhelinnumero: Rakentamiskunta: Rakennuksen käyttötarkoitus: Edustaja:

TARJOUSPYYNTÖ. Asiakas: Osoite: Puhelinnumero: Rakentamiskunta: Rakennuksen käyttötarkoitus: Edustaja: 1 TARJOUSPYYNTÖ Asiakas: Osoite: Puhelinnumero: Rakentamiskunta: Rakennuksen käyttötarkoitus: Edustaja: kohteesta on luonnostelusopimus, joka LIITTEENÄ kohteesta ei ole tehty luonnostelusopimusta Todennäköinen

Lisätiedot

LIITE 7 KORPELA RANTA-ASEMAKAAVA RAKENNUS-, KULTTUURIHISTORIA- JA MAISEMATAR- KASTELU VALOKUVAT 1-22

LIITE 7 KORPELA RANTA-ASEMAKAAVA RAKENNUS-, KULTTUURIHISTORIA- JA MAISEMATAR- KASTELU VALOKUVAT 1-22 LIITE 7 KORPELA RANTA-ASEMAKAAVA RAKENNUS-, KULTTUURIHISTORIA- JA MAISEMATAR- KASTELU VALOKUVAT 1-22 Rakennukset, kulttuurihistoria Korpelan tilan entisessä talouskeskuksessa sijaitsevat asuinrakennus,

Lisätiedot

Pintamääritteet ks raksel ARK Rakennustoimenpide. Korjaus- ja laajennus MÄNTYMÄEN KOULU. Tinasepäntie 45

Pintamääritteet ks raksel ARK Rakennustoimenpide. Korjaus- ja laajennus MÄNTYMÄEN KOULU. Tinasepäntie 45 Pintamääritteet ks raksel ARK 101-01 Tuloste sisältää kannen sekä 4 sivua, tulostus A3. Rakennustoimenpide Piirustuslaji Korjaus- ja laajennus TYÖPIIRUSTUS Rakennuskohteen nimi ja osoite Piirustuksen sisältö

Lisätiedot

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123 04.05.205 /6 Kohteen tiedot Nimi MALLITALO 940 luvun esimerkki Katuosoite Hämeenkatu Postiosoite 00000, Kotikunta Rakennuskunta/maakunta Helsinki, Uusimaa Käyttäjän tiedot Nimi Erkki Esimerkki Katuosoite

Lisätiedot

Sisävaiheen kirvestyöt Panelointi

Sisävaiheen kirvestyöt Panelointi Sisävaiheen kirvestyöt Panelointi Erilaisia lähdemateriaaleja Ratu - kortit 54-0263, s-1204 rt- kortit Eikä sovi unohtaa ehtymätöntä ja helppokäyttöistä internetiä. Erilaisia hakukoneita käyttämällä löydät

Lisätiedot

Sisällysluettelo sivu nimi

Sisällysluettelo sivu nimi Sisällysluettelo sivu nimi 4...Lobelia 6...Pakkasmittariperhonen 8...Kangasperhonen 10...Lehtikehrääjä 11...Kirjoheinäperhonen 12...Valkoapila 14...Kuunlilja Elegans 16...Tupsukirjosiipi 18...Purjeperhonen

Lisätiedot

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta.

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta. Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

VÄLITTÖMIEN KORJAUSTEN KUSTANNUKSET YHTEENSÄ (alv 0%) Allasosasto 55 112. Pesuhuoneet ja saunat 20 300. Kemikaalivarasto 16 928. Talotekniikka 26 600

VÄLITTÖMIEN KORJAUSTEN KUSTANNUKSET YHTEENSÄ (alv 0%) Allasosasto 55 112. Pesuhuoneet ja saunat 20 300. Kemikaalivarasto 16 928. Talotekniikka 26 600 VÄLITTÖMIEN KORJAUSTEN KUSTANNUKSET YHTEENSÄ (alv 0%) OSA HINTA Allasosasto 55 112 Pesuhuoneet ja saunat 20 300 Kemikaalivarasto 16 928 Talotekniikka 26 600 Muut tilat 17 264 YHTEENSÄ 136 204 ALLASOSASTO,

Lisätiedot

Tehdasmaalattu lista nopeuttaa työtä. Mutta silloin ei ole tapana peittää maalilla tiivisteitä ja liitoksia.

Tehdasmaalattu lista nopeuttaa työtä. Mutta silloin ei ole tapana peittää maalilla tiivisteitä ja liitoksia. 1. Listat asennetaan rakentamisen ja korjaamisen loppuvaiheessa. Yleensä listojen asennusjärjestys on kattolistat, vuorauslaudat ja jalkalistat. Käsittelemättömät listat kiinnitetään, tiivistetään ja maalataan

Lisätiedot

LÄMPÖKUVAUS MITTAUSRAPORTTI 1 TYÖPAJA, LUOKKATILAN PUOLEINEN OSA

LÄMPÖKUVAUS MITTAUSRAPORTTI 1 TYÖPAJA, LUOKKATILAN PUOLEINEN OSA Kuva Tuulikaappi, ulkoovi. 3,8 23, 4,4 30 3,2 2 2 Tuulikaapin ulkoovesta johtuu viileää ulkoilmaa sisätilaan päin sekä ulkooven reunoilta tapahtuu ilmavuotoa, jotka aiheuttavat liittyvien rakenteiden ja

Lisätiedot

Iso-Pappilan museoalue Mäntyharju

Iso-Pappilan museoalue Mäntyharju Iso-Pappilan museoalue Mäntyharju Väentupa, navetta, vaunuvaja-halkoliiteri, riihi, paja, verkkovaja ja aitat RESTAUROINTITYÖT 2011 Hanna Kemppainen Suunnittelija Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Lisätiedot

Urajärven kartanomuseo, Asikkala. Restaurointityöraportti: Rantamajan maalaustyöt ja kuistin uusiminen

Urajärven kartanomuseo, Asikkala. Restaurointityöraportti: Rantamajan maalaustyöt ja kuistin uusiminen Urajärven kartanomuseon kunnostus- ja konservointihanke 2009-2013 Urajärven kartanomuseo, Asikkala Restaurointityöraportti: Rantamajan maalaustyöt ja kuistin uusiminen Museovirasto Kulttuuriympäristön

Lisätiedot

Huonekortti: Olohuone

Huonekortti: Olohuone Huonekortti: Olohuone Seinämateriaali: 220mm leveä viistosaumainen mäntypaneeli Ikkunaseinä: levytetään, maalataan sävy LUMI Tikkurila 4040 Morsian Lattia/nurkka/ikkuna/ovi listat kaikissa huoneissa, mänty-

Lisätiedot

Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely sisällä ja ulkona

Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely sisällä ja ulkona Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely sisällä ja ulkona Lämpökäsitelty puu suositellaan aina pintakäsiteltäväksi, koska sävytetty pintakäsittely auttaa pintaa säilyttämään kauniin värinsä ja estää sää rasitusten

Lisätiedot

YH-Asumisoikeus Länsi Oy Raision Kaislaniitty

YH-Asumisoikeus Länsi Oy Raision Kaislaniitty YH-Asumisoikeus Länsi Oy Raision Kaislaniitty SISUSTUSMATERIAALIEN VALITSEMINEN Tässä esitteessä esittelemme asunnon hintaan kuuluvia sisustusmateriaaleja, varusteita ja laitteita. Asukkaalla on mahdollisuus

Lisätiedot

Sisämaalaus Ongelmat Ratkaisut. Risto Hakkarainen

Sisämaalaus Ongelmat Ratkaisut. Risto Hakkarainen Sisämaalaus Ongelmat Ratkaisut Risto Hakkarainen Kattopinnat Ruiskutasoite Liimamaali Kalkkimaali Puupaneeli Betoni Tasoite Rappaus Haltex Kipsikartonki Paneelit esim. korea, koto, mdf Kattopinnat Maalaamaton

Lisätiedot

Laukaa 11. Laukaan työkohteet

Laukaa 11. Laukaan työkohteet 11. n työkohteet Työnsuunnittelija Jukka Leinonen on laatinut loppuraportit n työkohteista. Loppuraporttien henkilötyöpäiviin on merkitty työntekijöiden työpäivät. n kunta työllisti työkohteille neljä

Lisätiedot

Kotaniementie 7 as 3 Kaunisharju, 40800 Vaajakoski

Kotaniementie 7 as 3 Kaunisharju, 40800 Vaajakoski Kotaniementie 7 as 3 Kaunisharju, 1 Nyt ennakkomarkkinoinnissa upea rivitalo järven rannalla! As Oy Kotaranta rakennetaan omalle tontille Leppäveden rantaan. Yhtiö on vapaarahoitteinen ja käsittää yhden

Lisätiedot

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA

LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA LÄMPÖKÄSITELLYN PUUN PINTAKÄSITTELY SISÄLLÄ JA ULKONA Lämpökäsitelty puu suositellaan aina pintakäsiteltäväksi, koska sävytettypintakäsittely auttaa pintaa säilyttämään kauniin värinsä ja estää säärasitusten

Lisätiedot

3h+k+kph+3mh+ves+kel+s+ph+kph+3var, 161,0 m², Omakotitalo, Lapinlahti, Keskusta, Asematie 20

3h+k+kph+3mh+ves+kel+s+ph+kph+3var, 161,0 m², Omakotitalo, Lapinlahti, Keskusta, Asematie 20 3h+k+kph+3mh+ves+kel+s+ph+kph+3var, 161,0 m², 195 000 Omakotitalo, Lapinlahti, Keskusta, Asematie 20 Yksityinen myyjä Willem Haen Puh: 044 7720230 Lapsiperheen hirsitalo kylän sydämessä Kodikas tunnelma,

Lisätiedot

Finnforest Terassin kokoamisohje Terassi 10

Finnforest Terassin kokoamisohje Terassi 10 Finnforest Terassin kokoamisohje Terassi 10 Terassin kokoaminen ja perustaminen Terassi on tarkoitettu koottavaksi valmiiksi pohjustetulle ja tasatulle maalle. Perustamisessa on otettava huomioon mahdollinen

Lisätiedot

VÄRITUTKIMUS, 1996 Maalarimestari Silja Selanen. Alastaron kirkko. Alttari. Alttarikehystys 1. vanhin värikrs. n. vuonna

VÄRITUTKIMUS, 1996 Maalarimestari Silja Selanen. Alastaron kirkko. Alttari. Alttarikehystys 1. vanhin värikrs. n. vuonna VÄRITUTKIMUS, 1996 Maalarimestari Silja Selanen Alastaron kirkko Alttari Alttarikehystys 1. vanhin värikrs. n. vuonna 1 7 50 a. marmorointimaalaus öljyllä b. marmorointimaalaus öljyllä L068,JÖ68 N029,M029

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNKI. NAVETHALIA Oraskuja 1 01370 Vantaa . 1 (20) 1920540 Ari Kuusisto 5.5.2009. Sisältö KUNTOARVIORAPORTTI 5.5.2009.

VANTAAN KAUPUNKI. NAVETHALIA Oraskuja 1 01370 Vantaa . 1 (20) 1920540 Ari Kuusisto 5.5.2009. Sisältö KUNTOARVIORAPORTTI 5.5.2009. . 1 (20) Sisältö KUNTOARVIORAPORTTI 5.5.2009 Projekti VANTAAN KAUPUNKI NAVETHALIA Oraskuja 1 01370 Vantaa Rev. Päiväys Muuttanut Hyväksynyt Muutos P:\\Kuntoarvio_.doc Aaro Kohonen Oy www.aarokohonen.com

Lisätiedot

Näsin kartanon pintakerroskartoitus

Näsin kartanon pintakerroskartoitus Näsin kartanon pintakerroskartoitus Aino Aropaltio 29.1.2014 SISÄLTÖ JOHDANTO... 3 HUONE 101... 4 SEINÄT... 4 KATTO... 7 LATTIA... 8 OVET JA OVILISTAT, IKKUNOIDEN VUORILISTAT... 8 HUONE 102... 9 SEINÄT...

Lisätiedot

AS OY TUUSULAN MUORINSYLI Muorinkuja 8, 04300 Tuusula RAKENNUSTAPASELOSTUS 9.1.2014

AS OY TUUSULAN MUORINSYLI Muorinkuja 8, 04300 Tuusula RAKENNUSTAPASELOSTUS 9.1.2014 AS OY TUUSULAN MUORINSYLI Muorinkuja 8, 04300 Tuusula RAKENNUSTAPASELOSTUS 9.1.2014 Yleiskuvaus: Perustukset: Ulkoseinät: 3kpl paritaloja 1 autokatosta sekä jätekatos. RS uudiskohde. Oma tontti (3107m2).

Lisätiedot

Raita 142. Unelmista oma koti. Suosikki. Taloteko- materiaalipaketti. Hintaan 47 000.

Raita 142. Unelmista oma koti. Suosikki. Taloteko- materiaalipaketti. Hintaan 47 000. Raita 142 Suosikki >> Huoneistoala 142m2 >> Toimivaa tilaa, tämän ajan suosikki ratkaisuna >> Yhteensopiva keittiö, ruokailu- ja olohuone >> Ajanmukainen arkkitehtuuri Taloteko- materiaalipaketti Hintaan

Lisätiedot

Pinta-ala: 14,70 m 2. Seinävahvuus: paneeli 16 mm + runko 70 mm

Pinta-ala: 14,70 m 2. Seinävahvuus: paneeli 16 mm + runko 70 mm Tuote tilattava myymälään ennakkoon. Pinta-ala: 14,70 m 2 4492 x 3272 mm Seinävahvuus: paneeli 16 mm + runko 70 mm Ovityyppi: C11 *) Ikkunatyyppi: 3 x R3, kiinteä *) Ikkunatyyppi: 3 x B2, avattava *) Harjakorkeus:

Lisätiedot

Rakennusta alkuperäisasussaan

Rakennusta alkuperäisasussaan Raunion Tila 834-423-1-33 Omistajat Anne Rämö ja Juha Kujala Suunnittelu Jutta Varjus Rakentaminen Rauli Thynell, Juha itse ja sukulaiset Rakennuksen peruskorjaus, toisen kerroksen ja kuistin rakentaminen

Lisätiedot

Näin lisäeristät 2. Purueristeisen seinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n

Näin lisäeristät 2. Purueristeisen seinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Näin lisäeristät 2 Purueristeisen seinän ulkopuolinen lisäeristys Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Tammikuu 2012 Ulkopuolinen lisäeristys PAROC Renova levyllä Puurunkoinen, purueristeinen talo,

Lisätiedot

YH Kodit Kaarinan Kreivi

YH Kodit Kaarinan Kreivi YH Kodit Kaarinan Kreivi KIINTOKALUSTEET / KEITTIÖ Kalusteovi valkoinen, suorareunainen, maalattu mdf-ovi Kalusterungot, ylä- ja alasokkelit sekä mahdolliset sivutäytteet ovat valkoista melamiinia. Kalustevedin

Lisätiedot

LIITE 1. Rakennuslupapiirustukset

LIITE 1. Rakennuslupapiirustukset LIITE 1. Rakennuslupapiirustukset LIITE 2. Lämpökameran mittauspisteet Lämpökameran mittauspisteet, 1-kerros Lämpökameran mittauspisteet, 2-kerros Lämpökameran mittauspisteet, kellari LIITE 3. Lämpökamerakuvat

Lisätiedot

AS OY TUUSULAN MILLANPIILO Kurjentie 24/Peurantie 23, Tuusula RAKENNUSTAPASELOSTUS

AS OY TUUSULAN MILLANPIILO Kurjentie 24/Peurantie 23, Tuusula RAKENNUSTAPASELOSTUS AS OY TUUSULAN MILLANPIILO Kurjentie 24/Peurantie 23, 04320 Tuusula RAKENNUSTAPASELOSTUS 11.11.2016 Yleiskuvaus: Perustukset: Ulkoseinät: RS uudiskohde, jossa 4 kpl paritaloja, 7 asunnon rivitalo. 1 autokatos,

Lisätiedot

Toimitussisältö kylmät autotallit ja katokset

Toimitussisältö kylmät autotallit ja katokset Toimitussisältö kylmät autotallit ja katokset Lupakuvat Lupakuvat vakiomalleihin on ladattavissa veloituksetta pdf ja dwg muodossa tuotesivun alalaidasta. Mikäli malli ei vastaa toiveita niin lupakuvat

Lisätiedot

Kääpätie 10. 90820 Kello. www.rakennusliikevanttila.fi

Kääpätie 10. 90820 Kello. www.rakennusliikevanttila.fi Kääpätie 10 www.rakennusliikevanttila.fi Rakennustapaselostus As Oy Kiimingin Hiihtäjäntie Hiihtäjäntie 15, 90900 Kiiminki Yleistä: As Oy Kiimingin Hiihtäjäntie muodostuu kahdesta yksikerroksisesta rivitalosta

Lisätiedot

Saunaremontti ja uuden saunan rakentaminen yhdistelmäsauna ja infrasauna

Saunaremontti ja uuden saunan rakentaminen yhdistelmäsauna ja infrasauna Saunaremontti ja uuden saunan rakentaminen yhdistelmäsauna ja infrasauna Kun kiuassaunaan asennetaan myös infrapunalämpö, tulee ottaa huomioon muutamia näissä ohjeissa olevia tärkeitä seikkoja. Seuraavat

Lisätiedot

Lattiat TK, MH Muovimatto UPOFLOOR 53 / 25050 harmaa. Jalkalistat valkoiset. ET, KE ja OH Tammiparketti. Jalkalistat tammensävyinen MDF-lista.

Lattiat TK, MH Muovimatto UPOFLOOR 53 / 25050 harmaa. Jalkalistat valkoiset. ET, KE ja OH Tammiparketti. Jalkalistat tammensävyinen MDF-lista. 2H+KE+ 540 TK, MH ET, KE ja Tammiparketti Jalkalistat tammensävyinen MDF-lista PH/KHH/WC ja TK, KE ja ET MH PH/KHH/ WC Boordi sininen 15x200 mm (Kalustekaavion mukaan) TK, ET, KE, ja MH PH/KHH/WC ja 3H+KT+

Lisätiedot