Leivintupa raportti ajalta Aarno Aittamäki. Ulkotyöt:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Leivintupa raportti ajalta10.04-01.05. Aarno Aittamäki. Ulkotyöt:"

Transkriptio

1 Leivintupa raportti ajalta Aarno Aittamäki Ulkotyöt: Katto: Tiilien latominen aloitettiin syyskuun alkupäivinä. Lännen puoleinen lape tuli valmiiksi ja idän puoleinen lape Ruoteina käytettiin 22x50 kokoista rimaa, muutamia paikkoja kiilattiin suoremmaksi kiiloilla. Ruodeväli oli n.36 cm:ä. Tiilinä käytettiin kaksikouruisia keraamisia tiiliä, joista suurin osa oli peräisin kunnanviraston katolta. Piipunpellit ja tuuletushatun pellit maalattiin lentiiran tervamaalilla yhteen kertaan värisävynä graffiti. Osa päätyräystäs laudoista maalattiin Uula tuotteen petrooliöljymaalilla. Laudoitus: Pohjoisseinällä korjattiin hirren vaihdon vuoksi purettua laudoitusta vastaavanlaisella laudalla kuin vanhakin. Nauloina käytettiin kirkkaita 3 nauloja. Päädyssä säilytettiin rimalaudoituksen alla ollut alkuperäinen vaakalaudoitus.

2 Etelänpuoleisella seinällä korjaukseen käytettiin vanhaa 25x150 lautaa, jatkokset tehtiin viistetyin liitoksin. Nauloina käytettiin kirkkaita 3 nauloja. Laudoituksen alle tuli tervapaperi ja tarvittava koolaus. Länsiseinä laudoitettiin kokonaan uudella laudalla (25x150). Rimoina käytettiin 18-20x45 rimoja. Laudat naulattiin kirkkailla 3 nauloilla ja rimat kirkkailla 4 nauloilla. Seinää suoristettiin rimoilla ja hirsiä veistämällä. Alinta hirttä tervattiin wc:n kulmalla. Sisätyöt: Vintti: Vintille puhallettiin Roger Engblom :ilta ostettua purun ja kutterinlastun sekoitusta 25m :ta, häneltä vuokratulla puruimurilla. Purujen alle asennettiin tervapaperi.

3 Keittiö: Keittiön katossa ollut lahovaurio n.1.5m korjattiin samanlaisella helmiponttipaneelilla kuin vanhakin (23x97). Paneelit kiinnitettiin kahdella 3 naulalla/kannattaja. Samalla kattolistaa uusittiin n.2 metriä. Pyykkitupa: Katosta paneloitiin uudella paneelilla noin puolet. Paneelina käytettiin helmiponttipaneelia 23x95 ja se kiinnitettiin kahdella 3 naulalla/kannattaja. Kattolistat uusittiin muilta seiniltä paitsi keittiön vastaiselta seinältä. Ulkoseinät paneloitiin uudella STP tyyppisellä paneelilla (17x95), saunan vastaiseen seinää käytimme vanhaa paneelia. Seinien alaosaan tuli uusi pelti vanhan mallin mukaan. Pelti teetettiin Linmetissä. Pelti maalattiin molemmin puolin Linmetissä Rostex maalilla. Pelti kiinnitettiin seinään nauloilla. Paneelien ja pellin taakse tuli tervapaperi. Panelointia koolattiin ohuin rimoin muutamin paikoin ja pellin taakse tuli 32x95 vaakakoolaus.

4 Sauna: Katosta paneloitiin uudella paneelilla noin puolet. Paneelina käytettiin STP tyyppistä paneelia koko23x95 ja se kiinnitettiin yhdellä 3 naulalla/kannattaja. Kattolistoista uusittiin pyykituvan vastaiselta seinältä oven--ulkoseinänvälinen matka, ulkoseinä kokonaan, ulkoseinä--pukuhuoneen ovi välinen matka. Ulkoseinät paneloitiin uudella STP tyyppisellä paneelilla (17x95), samoin wc:n vastainen seinä oveen asti, pyykkituvan vastaiseen seinää käytimme vanhaa paneelia. Ulkoseinän alaosa pellitettiin samoin kuin pyykkituvassa. Paneelien ja pellin taakse tuli tervapaperi. Pukuhuoneeseen menevä ovi listoitettiin uusilla listoilla. Lauteiden rungot tehtiin höylätystä männystä (45x95) ja lauteet haavasta (28X95). Saunan ikkunakarmi teetettiin Kirjalan puulla ja maalattiin samoin kuin kaikki muutkin ikkunat. Wc: Vanhasta varastosta tehtiin wc ja se paneloitiin uudella STP tyyppisellä paneelilla (17x95), myös katto. Katto listoitettiin uudella paneelilla, samoin oviaukko. Runko tehtiin 2x4:sta samalla tavoin kuin saunan vanha seinärunkokin oli tehty. Seinät eristettiin pellavaeristeellä cm:ä. Wc:n puoleiselle seinälle tuli rakennuspaperi, ulkoseinille tervapaperi.

5 Pukuhuone: Pukuhuoneen kattoa uusittiin n. 2 metriä vanhan tyyppisellä STP- paneelilla (17x95). Kaikki kattolistat uusittiin paitsi eteiseen menevän oven päälle jäi vanha. Ulkoseinän panelointia korjattiin vanhalla paneelilla, alle tuli tervapaperi. Ikkuna listoitettiin uusilla listoilla. Eteinen: Ovet listoitettiin vanhoilla listoilla ja ulko-oven päälle tuli uusi kattolista kuitenkin vanhasta listasta otettu. Lattiaan tuli yksi uusi lattialauta. Leivintupa: Seinäpanelointia uusittiin pohjoispuolen seinällä ikkunasta itäseinälle asti ja itäseinä paneloitiin kokonaan. Mankelihuoneen vastaista seinää korjattiin vanhalla paneelilla (n.1.5m :ä). Paneelina STP- tyyppi (17x95), alle tuli tervapaperi. Kattopaneelia uusittiin eteisen kulmasta ulkoseinään asti. Paneelina helmiponttipaneeli (17x95). Uutta lattialistaa tarvittiin kaikille seinille paitsi saunan vastaiselle seinälle jäi vanha lista. Kattolistat tuli kaikki uusiksi paitsi mankelihuoneen vastaiselle seinälle tuli vanha. Ovet ja ikkunat listoitettiin vanhoilla listoilla. Mankelihuone: Kattoon tuli uutta paneelia puoli metriä. Lattia listoitettiin vanhoilla listoilla, samoin ovi. Ikkunaan tuli uudet listat.

6 Sähkötyöt: Mankelihuone ja leivintupa johdotettiin alakautta, muihin huoneisiin johdot tuotiin yläkautta ja jaettiin rasioille ja katkaisijoille. Ovet: Saunan ja wc:n karmeihin teetettiin uudet kynnykset. Mankelihuoneen oven kynnystä korjattiin. Saunan ovea jouduttiin myös lahovaurioiden vuoksi korjaamaan. Pohjoispäädyn ovi listoitettiin ulkoapäin uusilla listoilla. Ikkunat: Saunan, pukuhuoneen, leivintuvan ja mankelihuoneen ikkunat listoitettiin ulkoa - ja sisältäpäin uusilla listoilla. Portaat: Ulkoportaat tehtiin piirustusten mukaan.

7 Työn tohinassa huomattua: Pohjoispäädyssä on ollut ennen rimalaudoitusta portaat vinttiin. Leivintuvan pohjoispäädyn puoleinen ikkuna on ollut ennen suurempi. Leivintuvasta on ollut ovi ulos itäpuolen ikkunoiden välissä. Pohjoispäädyn ulko-ovi on jälkeenpäin asennettu (vaakapaneelissa ei näkynyt listoituksen merkkejä), samoin pukuhuoneen ikkuna (aukko tehty jälkikäteen, karapuu näkyvissä) Materiaalit: Puutavara hankittiin pääosin Tommy Sundvik :ilta ja höylättiin Roger Engblom :illa. Kattolista (65 mm) teetettiin Pekka Uusitalolla Yläneellä, muut listat teki Kaj Björkman omasta puutavarastaan. Saunassa tarvittu puutavara tuli Rogerilta. Muuta: Listat teetettiin vanhojen mallien mukaan, ainoastaan kattolistat tuottivat ongelmia ja näistä ei saatu täysin samanlaisia. Kapeampi lista on hieman erilainen ja pyykkituvassa oleva lista on vähän kapeampi kuin alkuperäinen. Paneelit ovat lähes täysin samanlaiset kuin vanhatkin. Ulkona käytetty vaakapaneeli on hienosahattu vanhan ollessa höylätty.

8 Kemiön leivintuvan maalaukset ( ) Yleistä Pintojen väritykseen ja maalaukseen on käytetty pääosin sekä valmiita Uulan maalituotteita että vernissaa ja tervavernissaa pigmenteillä ja maaleilla sävyttäen. Tarkoituksena on ollut uusien pintojen käsittely niin, että ne eivät kiinnitä huomiota uutuudellaan vanhan pinnan vieressä. Uusien pintojen vanhetessa sävyt voivat erota vanhoista pinnoista vielä enemmän kuin nyt. Öljymaalina oli käytössä Uulan pellavaöljymaali eri sävyissä, joita jatkossa sanotaan vain öljymaaleiksi. Tervana käytettiin Uulan hautatervaa. Suutari/puutyöverstas Katto ja seinät on pestiin nestemäisellä mäntysuovalla. Koska katto jäi epätasaisen väriseksi, se maalattiin valkoisella öljymaalilla grafiitilla sävyttäen. Katon uudet paikkauslaudat maalattiin ensin Uulan värittömällä öljykuullolla kasselinruskealla sävyttäen. Palomuuri ja lieden muuraus harjattiin ja maalattiin kahteen - kolmeen kertaan kalkkimaalilla. Lieden metalliosat harjattiin teräsharjalla ja pyyhittiin lampaanrasvalla. Pieni maalaamaton raita seinässä on peitetty vihreällä öljymaalilla sävy %, johon on lisätty porvoonsinistä öljymaalia. Yläkerran huone Ruosteiset sähköjohdot poistettiin. Katon pinkopahvin revenneet ja vesivaurioiset kohdat pyyhittin puhtaaksi vanhasta liimamaalista ja paikattiin tapetilla, joka liimattiin nykyaikaisella liisteri/puuliimaseoksella. Katto pohjamaalattiin vernissalla ohennetulla valkoisella öljymaalilla ja pintamaalattiin liimamaalilla. Seinien tapetit harjattiin pölystä ja kirkkaimmat maalitahrat peitettiin liimamaalilla. Pinkopahvin repeämiä ja pusseja ei korjattu. Pyykkitupa Katto ja kattolistat maalattiin tummaksi tervan ja vernissa seoksella, joka oli sävytetty kasselinruskealla, vihreällä ja ruskealla umbralla sekä grafiitilla. Jotta pinnan kiilto vastaisi vanhaa osaa, tervavernissan päälle siveltiin Uulan venelakkaa paikoitellen kertaalleen. Paneeliseinien uudet osat värjättiin pääosin ruskealla umbralla ja grafiitilla sävytetyllä tervavernissalla. Osaan laudoista värjättiin vernissan, punaokran ja keltaokran sekoituksella.

9 Uusi pariovi kuultomaalattiin pyykkituvan puolelta tervavernissalla, pigmenttinä hiukan punaokraa. Pinta lakattiin Uulan venelakalla, jossa rypistymisen estämiseksi 10% Oulutärpättiä ja punertavan sävyn aikaansaamiseksi 10% öljymaalia sävy terra 404. Uudet ovenpielilistat värjättiin katosta jääneellä tervavernissalla, johon lisättiin punaokraa. Päälle siveltiin hieman Uulan venelakkaa. Sauna Uudet paneelipinnat jätettiin suunnitelman mukaan käsittelemättä. Ikkuna-aukko maalattiin porvoonsinisellä öljymaalilla, jota sävytettiin keltaokralla vihertävämmäksi. Uusi ovenpielilista ja pukuhuoneeseen johtavan oven paikkaus tummennettiin värjätyllä öljykuullolla. Pukuhuone Pukuhuoneessa maalattiin puupuhtaat pinnat vanhoja maalipintoja mukaillen. Kattoa maalattiin porvoonsinisellä öljymaalilla, johon lisättiin keltaokraa ja kasselinruskeaa. Kattolista maalattiin katosta jääneellä maalilla, johon lisättiin valkoista öljymaalia. Uusi seinäpaneeli ja vaakalistat pohjamaalattiin ruskealla öljymaalilla sävy umbra % ja pintamaalattiin porvoonsinisellä öljymaalilla, johon lisättiin keltaokraa ja sinkkivihreää. Ikkuna-aukko kuten saunassa. Uudet ovi- ja lattialistoitukset sekä ikkunan kehyslistat maalattiin ruskealla pellavaöljymaalilla sävy terra 404, johon lisättiin keltaokraa ja valkoista öljymaalia. Seinien alaosa maalattiin ruskeaksi öljymaalilla sävy umbra %, johon lisättiin vihreää umbraa. Vessa Vessan seinät ja katto maalattiin öljymaalilla sävy % vaaleanvihreäksi. Ovenpielilista maalattiin kuten pukuhuoneessa. Takaeteinen Eteisen lattiapaikkaus maalattiin umbra % -öljymaalilla, johon oli lisätty vihreää öljymaalia sävy % sekä grafiittia. Uudet osat lattialistaa maalattiin kuten pukuhuoneessa. Leipomo Leipomossa kahden seinän ja katon uudet paneelit käsiteltiin vernissalla, joka kattoa varten värjättiin öljymaalilla sävy umbra % sekä kasselinruskealla. Kattolista värjättiin edellisellä sekoituksella, jota tummennettiin kasselinruskealla. Seinään sivellyn vernissan värjäystiedot puuttuvat. Lisäksi vernissaan lisättiin serotiinia ja valopetroolia.

10 Lattia maalattiin kolmeen kertaa Uulan vaaleanharmaalla lakkamaalilla, jossa ensimmäiseen sivelyyn lisättiin vernissaa noin 20% sekä hiukan Oulu-tärpättiä, toiseen sivelyyn hiukan vernissaa ja kolmas tehtiin ohentamattomana. Koska naulauksen upotukset näkyivät edelleen häiritsevästi, ne kitattiin lakkamaalista ja liidusta tehdylla kitillä sekä maalattiin kertaalleen. Lattialista maalattiin öljymaalilla sävy terra 404, johon lisättiin valkoista öljymaalia ja keltaokraa. Leivinuunista pestiin irtoava kalkkimaali pois ja maalattiin se kahteen-kolmeen kertaan kalkkimaalilla. Metalliosat harjattiin puhtaaksi ruosteesta ja pyyhittiin lampaanrasvalla. Mankelihuoneeseen johtavan oven pielet paikkamaalattiin pukuhuoneen vihreällä seinämaalilla ja kynnys tummalla öljykuullolla. Mankelihuoneen ikkunanpielilistat maalattiin öljymaalilla sävy terra 404, johon lisättiin ruskeaa umbraa. Ulkomaalaukset Seinät Seiniä paikkamaalattiin sekä Curatiossa keitetyllä punamultamaalilla että Uulan keittomaalilla, sävynä italianpunainen. Ikkunat Vesipellit pohjamaalattiin valkealla ruosteenestopohjamaalilla (Ferrex) ja pintamaalattiin kertaalleen valkealla öljymaalilla. Ikkunoiden pokia ja karmeja viimeisteltiin vernissalla ohennetulla valkoisella öljymaalilla ja uudet kehyslaudat maalattiin valkoisella petrooliöljymaalilla. Ulko-ovet Ulko-ovet pohjamaalattiin valkealla Lappi öljymaalilla, joka sävytettiin punaruskeaksi rautaoksidipunaisella sekä öljymaalilla sävy terra 404. Pintamaalaus tehtiin kertaalleen öljymaalisekoituksella 60% terra 404 sävyä ja 40% valkeaa Lappia. Ovenpielet maalattiin valkoisella petrooliöljymaalilla ja sadelippojen kattopellit mustalla tervamaalilla. Takaporras Portaan kaiteet maalattiin sinkkivalkoispohjamaalilla, välimaalaus vernissalla ohennetulla valkealla öljymaalilla ja pinta ohentamattomalla öljymaalilla. Askelmat siveltiin kahteen kertaan tervan, vernissan ja Oulutärpätin sekoituksella, jossa kutakin kolmannes, muu laudoitus punamultamaalilla. Rakennusmaalari Ritva Ahonen

BJÖRKFELDTIN TALON KUNNOSTUSTYÖT TYÖMAARAPORTTI

BJÖRKFELDTIN TALON KUNNOSTUSTYÖT TYÖMAARAPORTTI BJÖRKFELDTIN TALON KUNNOSTUSTYÖT TYÖMAARAPORTTI LEVANDE BYGGNADSTRADITION ELÄVÄ RAKENNUSPERINNE Byggnadsvårdsförening i Åboland r.f Turunmaan korjausrakentamisyhdistys r.y. Tutkivat purkutyöt, havaitut

Lisätiedot

Työmaadokumentointi 1.3-30.11.2014 Piritta Ernvall

Työmaadokumentointi 1.3-30.11.2014 Piritta Ernvall Byggnadsvårdsförening i Åboland r.f Turunmaan korjausrakentamisyhdistys r.y. Projektet Stråket lever! Elämää raitille! - hanke Työmaadokumentointi 1.3-30.11.2014 Piritta Ernvall Elämää raitille! hankkeen

Lisätiedot

Viljakkalan Seurojentalo Korjausraportti

Viljakkalan Seurojentalo Korjausraportti Viljakkalan Seurojentalo Korjausraportti Viljakkalan Seurojentalo 1 Sisällys... 3 Johdanto... 3 Seurojentalon korjaukset aikajärjestyksessä... 4 Hankesuunnitelmien lyhennelmät... 6 2010/SEUROJENTALO PAREMMAKSI

Lisätiedot

Viljakkalan Seurojentalo Korjausraportti

Viljakkalan Seurojentalo Korjausraportti Viljakkalan Seurojentalo Korjausraportti Viljakkalan Seurojentalo Sisällys... 1 Johdanto... 1 Seurojentalon korjaukset aikajärjestyksessä... 2 Hankesuunnitelmien lyhennelmät... 4 2010/SEUROJENTALO PAREMMAKSI

Lisätiedot

NILSBYN VANHAN KOULUN KUNNOSTUSTYÖT TYÖMAARAPORTTI

NILSBYN VANHAN KOULUN KUNNOSTUSTYÖT TYÖMAARAPORTTI NILSBYN VANHAN KOULUN KUNNOSTUSTYÖT TYÖMAARAPORTTI LEVANDE BYGGNADSTRADITION ELÄVÄ RAKENNUSPERINNE Byggnadsvårdsförening i Åboland r.f Turunmaan korjausrakentamisyhdistys r.y. NILSBYN VANHAN KOULUN KUNNOSTUSTYÖT

Lisätiedot

V I L L A O I V A L A N R E S T A U R O I N T I K E S Ä L L Ä 2 0 1 2

V I L L A O I V A L A N R E S T A U R O I N T I K E S Ä L L Ä 2 0 1 2 V I L L A O I V A L A N R E S T A U R O I N T I K E S Ä L L Ä 2 0 1 2 V I L L A O I V A L A N R E S T A U R O I N T I K E S Ä L L Ä 2 0 1 2 S A A T E S A N A T Tuulikaapin terassin lahovaurio paljastui

Lisätiedot

Näsin kartanon pintakerroskartoitus

Näsin kartanon pintakerroskartoitus Näsin kartanon pintakerroskartoitus Aino Aropaltio 29.1.2014 SISÄLTÖ JOHDANTO... 3 HUONE 101... 4 SEINÄT... 4 KATTO... 7 LATTIA... 8 OVET JA OVILISTAT, IKKUNOIDEN VUORILISTAT... 8 HUONE 102... 9 SEINÄT...

Lisätiedot

V I L L A O I V A L A N R E S T A U R O I N T I K E V Ä Ä L L Ä 2 0 1 4

V I L L A O I V A L A N R E S T A U R O I N T I K E V Ä Ä L L Ä 2 0 1 4 V I L L A O I V A L A N R E S T A U R O I N T I K E V Ä Ä L L Ä 2 0 1 4 J u u l i a M i k k o l a M a r k o H u t t u n e n H e l l a H u t t u n e n P a u l i i n a S a a r i n e n A n a G a r c í a O

Lisätiedot

TUUSULAN PRIJUUTTI KUNTOARVIO SAATSI ARKKITEHDIT

TUUSULAN PRIJUUTTI KUNTOARVIO SAATSI ARKKITEHDIT TUUSULAN PRIJUUTTI KUNTOARVIO Tuusulan Prijuutin kuntoarvio Tilaaja: Tekijä: Valmistunut: 6.4.2015 Kansikuva: Kuvat: Tuusulan kuntakehitys/kaavoitus Maria Suutari-Jääskö ja Jaana Pohjola Hyryläntie 16

Lisätiedot

Lauttasaaren kartano, sisätilojen väritutkimus Konservointi T. Sonninen Oy 2.3.2012

Lauttasaaren kartano, sisätilojen väritutkimus Konservointi T. Sonninen Oy 2.3.2012 Lauttasaaren kartano, sisätilojen väritutkimus Konservointi T. Sonninen Oy 2.3.2012 Väritutkimukset Lauttasaaren kartanossa: Helena Wassholm Marja Valtonen Tiina Sonninen Mikroskooppinäytteet ja kuvat:

Lisätiedot

Venla Vuorela. Vanhan talon henki. Neuvoja vanhojen puurakennusten hoitoon

Venla Vuorela. Vanhan talon henki. Neuvoja vanhojen puurakennusten hoitoon Venla Vuorela Vanhan talon henki Neuvoja vanhojen puurakennusten hoitoon Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin Pohjois-Karjalan TE-keskus on rahoittanut

Lisätiedot

PELTOLAN KORJAUSLEIRI 2006. ARKKITEHTIOSASTON JULKAISUSARJA N:O 94 Kallion Savo-seura Arkkitehtuurin historia, Puurakentaminen

PELTOLAN KORJAUSLEIRI 2006. ARKKITEHTIOSASTON JULKAISUSARJA N:O 94 Kallion Savo-seura Arkkitehtuurin historia, Puurakentaminen PELTOLAN KORJAUSLEIRI 2006 ARKKITEHTIOSASTON JULKAISUSARJA N:O 94 Kallion Savo-seura Arkkitehtuurin historia, Puurakentaminen 1 2 RAPORTTI PELTOLAN KORJAUSLEIRISTÄ 17. 27.5.2006 Rakennuttaja: Luhangan

Lisätiedot

RÄNNIEN ASENNUS, VANHAN MAALIN POISTOA ULKOSEINISTÄ, KASVIMAAN ISTUTUS. Kaarinalaiset nuoret ja Jari Suormaa, Notke projekti. Toukokuun viikonloppu.

RÄNNIEN ASENNUS, VANHAN MAALIN POISTOA ULKOSEINISTÄ, KASVIMAAN ISTUTUS. Kaarinalaiset nuoret ja Jari Suormaa, Notke projekti. Toukokuun viikonloppu. RÄNNIEN ASENNUS, VANHAN MAALIN POISTOA ULKOSEINISTÄ, KASVIMAAN ISTUTUS Kaarinalaiset nuoret ja Jari Suormaa, Notke projekti. Toukokuun viikonloppu. Talossa oli vain yksi ränni alun perin. Turun yliopisto

Lisätiedot

VILLA GAHMBERGA eli KLOSTRET

VILLA GAHMBERGA eli KLOSTRET VILLA GAHMBERGA eli KLOSTRET lyhyt selv itys rakennusv aiheist a ja vuosien 2011 13 palorestauroinnist a Eteinen Artur Faltinin kuvaamana vuonna 1914. Kuva Kauniaisten pha. VILLA GAHMBERGA eli KLOSTRET

Lisätiedot

FORSSAN YHTEISLYSEO / INVENTOINTI JA TUTKIMUS PERUSKORJAUSTA VARTEN

FORSSAN YHTEISLYSEO / INVENTOINTI JA TUTKIMUS PERUSKORJAUSTA VARTEN A R K K I T E H T I T O I M I S T O MINKKINEN Oy 13.8.09/TM FORSSAN YHTEISLYSEO / INVENTOINTI JA TUTKIMUS PERUSKORJAUSTA VARTEN Lähteet: Forssan yhteiskoulu 1889-1924, Forssa 1924 Forssan yhteiskoulu 1899-1949,

Lisätiedot

VILLA OIVALAN ULKOVÄRISUUNNITELMA

VILLA OIVALAN ULKOVÄRISUUNNITELMA VILLA OIVALAN ULKOVÄRISUUNNITELMA 15.9.2013 Juulia Mikkola, arkkitehti SAFA Arkkitehtitoimisto Livady Hämeentie 4 C 11, 00530 Helsinki p. 09-348 70 501 juulia@livady.fi Värit on ilmoitettu NCS S -koodeina.

Lisätiedot

Pinkopahvi KORJAUSKORTISTO. Sisältö. Museovirasto

Pinkopahvi KORJAUSKORTISTO. Sisältö. Museovirasto Museovirasto KORJAUSKORTISTO Sisältö Yleistä... 2 n historiaa... 2 Nykyinen pinkopahvi... 3 pintojen kuntoarvio... 3 Vaurioiden korjaaminen... 3 Seinäpahvin kiristäminen... 4 Kattopahvin kiristäminen...

Lisätiedot

Mäntylän vaiheita. Kertomus yhden rakennuksen restauroinnista. Lukijalle. Mäntylän päärakennus restauroitiin Pohjois-Savon ympäristökeskuksen

Mäntylän vaiheita. Kertomus yhden rakennuksen restauroinnista. Lukijalle. Mäntylän päärakennus restauroitiin Pohjois-Savon ympäristökeskuksen Näkymiä MAALISKUU 2012 POHJOIS-SAVON ELY-keskus Mäntylän vaiheita Kertomus yhden rakennuksen restauroinnista Lukijalle Haluan tällä raportilla kertoa 1890-luvulla rakennetun hirsisen talonpoikaistalon

Lisätiedot

PEHTORIN TALO - GULA HUSET

PEHTORIN TALO - GULA HUSET H Å K A N S B Ö L E N K A R T A N O PEHTORIN TALO - GULA HUSET R A K E N N U S H I S T O R I A S E L VTALON IVAIHEET T Y1 S 2 PEHTORIN TALON RAKENNUSHISTORIASELVITYS H Å K A N S B Ö L E N K A R T A N O

Lisätiedot

ÖVRE NYBACKA, MAATILARAKENNUKSET Päärakennus, Renkitupa, Luhtiaitta ja Navetta

ÖVRE NYBACKA, MAATILARAKENNUKSET Päärakennus, Renkitupa, Luhtiaitta ja Navetta 29.10.2010 PÄÄRAKENNUS RENKITUPA LUHTIAITTA NAVETTA ASB-YHTIÖT ASB -Consult Oy Ab, Helsinki Unto Kovanen (GSM 040 848 4354) Rakennusarkkitehti, kuntotutkija RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO ÖVRE NYBACKA, MAATILARAKENNUKSET

Lisätiedot

Lappvikin koulu. Vanha kantatie 1-3 10820 LAPPOHJA RAKENNUSTEN KUNTOARVIO. Eksa Oy. Masuunikuja 11 08200 Lohja 019 325041

Lappvikin koulu. Vanha kantatie 1-3 10820 LAPPOHJA RAKENNUSTEN KUNTOARVIO. Eksa Oy. Masuunikuja 11 08200 Lohja 019 325041 Lappvikin koulu Vanha kantatie 1-3 10820 LAPPOHJA RAKENNUSTEN KUNTOARVIO Laatija: Kuntokartoitus ja Rakennuspalvelu Masuunikuja 11 08200 Lohja 019 325041 Laadittu: 19.5.2008 1 0 Yleistä Kuntoarvion tarkoituksena

Lisätiedot

Friisilän talkoot. Talkoopäiväkirja 13.2.1993 25.9.1994

Friisilän talkoot. Talkoopäiväkirja 13.2.1993 25.9.1994 Friisilän talkoot Talkoopäiväkirja 13.2.1993 25.9.1994 Raisionjokilaakson luonnonsuojeluyhdistyksen julkaisuja nro 3 2010 Taustaa tapahtumille Sain toukokuussa 2010 tehtäväkseni toimia eräänlaisena oppaana

Lisätiedot

Urajärven kartano ja kulttuuripuisto. työkausi 2012 toukokuusta lokakuuhun

Urajärven kartano ja kulttuuripuisto. työkausi 2012 toukokuusta lokakuuhun Urajärven kartano ja kulttuuripuisto työkausi 2012 toukokuusta lokakuuhun MUSEOVIRASTO URAMUS-HANKERYHMÄ Kansallismuseo Museovirasto KYH / Restaurointi Aki Arponen, konservaattori Satu Frondelius, amanuenssi

Lisätiedot

UTSJOEN VANHAT KOULUT

UTSJOEN VANHAT KOULUT UTSJOEN VANHAT KOULUT Rakennushistoriallinen selvitys (vain teksti) Arkkitehtitoimisto Ajantaju ssä 2007 1 Arkkitehtitoimisto Ajantaju Alkusanat Tämä Utsjoen vanhojen koulujen rakennushistoriallinen selvitystyö

Lisätiedot

Joensuun ortodoksisen seurakunnan Pyhän Nikolaoksen Kirkko. Restaurointityöt 2005-2006

Joensuun ortodoksisen seurakunnan Pyhän Nikolaoksen Kirkko. Restaurointityöt 2005-2006 1 Joensuun ortodoksisen seurakunnan Pyhän Nikolaoksen Kirkko Restaurointityöt 2005-2006 2 SISÄLLYSLUETTELO Johdanto s.2 1. Sisäänkäynnit ja portaat s.3 2. Seinien alaosat s.6 3. Pohjoinen sisäänkäynti

Lisätiedot

VANHAN RAUMAN KORJAUSRAKENTAMISKESKUS TAMMELA

VANHAN RAUMAN KORJAUSRAKENTAMISKESKUS TAMMELA VANHAN RAUMAN KORJAUSRAKENTAMISKESKUS TAMMELA VANHAN RAUMAN KORJAUSRAKENTAMISKESKUS TAMMELA opas historiallisen puurakennuksen muutostöihin sekä korjausrakentamiseen perinteisin menetelmin ja materiaalein

Lisätiedot

kenttätyöt 10. 15.2.2012

kenttätyöt 10. 15.2.2012 kenttätyöt 10. 15.2.2012 Pajan pohjois- ja länsijulkisivua luoteisnurkasta nähtynä vuonna 1968. Etualalla on pieni puistomainen vehreä tila Pajan ja Voimalan välissä. (Kuva: Suomen Rautatiemuseo / O. Karasjoki)

Lisätiedot

Urajärven kartano ja kulttuuripuisto. työkausi 2013

Urajärven kartano ja kulttuuripuisto. työkausi 2013 Urajärven kartano ja kulttuuripuisto työkausi 2013 MUSEOVIRASTO URAMUS-HANKERYHMÄ Kansallismuseo Museovirasto KYH / Restaurointi Aki Arponen, konservaattori Satu Frondelius, amanuenssi Jouni Kuurne, yli-intendentti

Lisätiedot

Öljymaali KORJAUSKORTISTO. Sisältö. Museovirasto KK 13 1.1.2000

Öljymaali KORJAUSKORTISTO. Sisältö. Museovirasto KK 13 1.1.2000 Museovirasto KORJAUSKORTISTO Öljymaali Sisältö Maalaustyö sujuu parhaiten silloin kun hyvät telineet ovat käytettävissä. Telineiden kävelytasot on nostettava aina yöksi pystyyn, ettei mahdollinen sadekuuro

Lisätiedot

rakennusten kuntoarvio ja korjaussuunnitelma

rakennusten kuntoarvio ja korjaussuunnitelma K I I K A L A N K O T I S E U T U M U S E O rakennusten kuntoarvio ja korjaussuunnitelma Kiikalan kotiseutumuseo rakennusten kuntoarvio ja korjaussuunnitelma Tilaaja: Kiikala-Seura ry Tekijät: Arkkitehtitoimisto

Lisätiedot