FACEBOOK. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu Tampere

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "FACEBOOK. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu Tampere"

Transkriptio

1 FACEBOOK HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu Tampere

2 FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Rekisteröityminen... 2 Käytön aloittaminen... 3 Facebookin rakenne... 3 Profiili... 3 Etusivu eli uutisvirta... 3 Profiilin muokkaus... 7 Toimintaloki... 8 Toiminnot eli mitä Facebookissa tehdään... 8 Kavereiden etsiminen ja lisääminen... 8 Tilapäivitys, kommentointi ja tykkääminen... 9 Linkkien, kuvien ja videoiden jakaminen Viestit ja keskustelu Kuva-albumit Sovellukset Ryhmät ja tykättävät sivut Yleistä huomioitavaa Internetin yhteisöpalveluihin liittyen... 12

3 FACEBOOK-KURSSI 2 Rekisteröityminen Facebookiin voi rekisteröityä käyttäjäksi kuka tahansa yli 13-vuotias. Rekisteröitymistä varten tarvitaan toimiva sähköpostiosoite, jonka salasana on tallessa. Rekisteröityminen aloitetaan Facebookin pääsivulta osoitteessa facebook.com. Sivulla on pieni rekisteröitymislomake. Täytä lomake ja klikkaa Rekisteröidy-painiketta. Seuraavalla sivulla rekisteröityminen vahvistetaan. Tämä tarkoittaa, että palvelulle osoitetaan rekisteröityneen henkilön pääsevän antamaansa sähköpostiosoitteeseen. Kirjaudu avautuvassa ikkunassa sähköpostiosoitteeseen, jonka annoit rekisteröitymislomakkeelle. Voit halutessasi lisätä myös puhelinnumerosi Facebookin turvallisuustietoihin. Usein tämä kannattaa, sillä puhelinnumeroa voidaan käyttää sähköpostin ohella tai vaihtoehtona, mikäli unohdat salasanasi. Voit itse päättää näkyykö numero Facebook-tiedoissa tuttavillesi. Jatkossa sinua pyydetään verkostoitumaan Facebookissa mahdollisesti olevien tuttaviesi kanssa, tutustumaan yksityisasetuksiin ja lataamaan profiilikuva. Rekisteröityessä voidaan myös käyttää ns. kuvavarmennusta, jossa pyydetään kirjoittamaan kuvassa olevat merkit. Tämä varmistaa, että rekisteröitymistä on tekemässä ihminen eikä kone. Tällaisia varmistuksia saattaa tulla eteen myöhemminkin, varsinkin jos et ole vielä vahvistanut käyttäjätiliäsi. Seuraavaksi annetaan erilaisia perustietoja muun muassa koulutuksesta ja työpaikasta. Nämä vaiheet voi ohittaa Ohita vaihe -linkistä, sillä tiedot voi jättää antamatta ja lisätä niitä sitten, kun olet tutustunut palveluun. Joistakin sähköpostipalveluista on rekisteröitymisen yhteydessä mahdollisuus hakea kavereita oman sähköpostin osoitekirjan avulla. Kaikkia toimintoja voi tehdä myöhemminkin. Facebook-profiilin rakentaminen kannattaa aloittaa maltilla. Aloita nimestä ja kuvasta ja lisää tietoja sitten kun tunnet tulleesi tutummaksi Facebookin kanssa. Kannattaa miettiä jo etukäteen, kenen kanssa aiot ruveta kaveriksi ja miten se vaikuttaa tietoihin, joita haluat itsestäsi jakaa. Huom! jos olet jo rekisteröitynyt Facebookiin, älä rekisteröidy toista kertaa. Rekisteröitymisen jälkeen palveluun kirjaudutaan sisään omalla käyttäjätunnuksella (sähköpostiosoite) ja Facebookin salasanalla.

4 FACEBOOK-KURSSI 3 Käytön aloittaminen Aloita Facebookin käyttö esimerkiksi näin: - Tutustu sivuston rakenteeseen, etusivuun, profiiliisi ja hakuun - Tutustu ohjekeskuksen suosittuihin aiheisiin - Lisää haluamasi tiedot itsestäsi, aloita nimestä ja kuvasta - Säädä yksityisyysasetukset. Muista tarkistaa kaikki asetukset! - Etsi tuttujasi haulla ja pyydä heitä kavereiksi - Etsi kiinnostavia seuraamiskohteita ja tykkää sivuista - Tutki ja kysele Facebookin rakenne Facebook rakentuu käyttäjien profiilisivuista. Jokaisella käyttäjällä on profiilin lisäksi oma henkilökohtainen etusivu eli uutisvirta. Etusivu on jokaisella Facebookin käyttäjällä erilainen, sen sisältö koostuu esimerkiksi kavereiden ja tykättyjen sivujen päivityksistä. Profiilisivulle lisäät itsestäsi tietoja, joita haluaa muille jakaa. Etusivulle eli uutisvirtaan puolestaan kerääntyvät aikajärjestyksessä kaikki omat ja seuraamiesi profiilien päivitykset. Kun kirjaudut sisään Facebookiin, etusivu on ensimmäinen näkymä. Profiili (aikajana) Profiili on näkymä itsestäsi, siellä ovat asiat jonka haluat muille Facebookissa näyttää. Nykyisin Facebookissa kaikki näkevät käyttäjän nimen sekä profiili- ja kansikuvan. Muiden tietojen näkymistä voit itse hallita. Profiiliin voit lisätä ne tiedot, joita haluat itsestäsi jakaa, ja jättää lisäämättä tiedot joita et halua Facebookiin. Ensimmäistä kertaa kirjauduttaessa profiili näyttää tyhjältä. Tietojen muokkaus ja lisäys onnistuu milloin tahansa. Kun olet käyttänyt Facebookia jonkin aikaa, profiilisivusi täydentyy ja alkaa näyttää erilaiselta. Oman profiilin osia voit muokata jokaisesta osasta löytyvää kynä -symbolia klikkaamalla tai Päivitä tietoja -painikkeesta. Muokkaustilassa profiili on jaettu osiin ja muokattava osio valitaan klikkaamalla sen osion kynäsymbolia. Kun tietojen muokkaus on valmis, muista painaa Tallennapainiketta. Etusivu eli uutisvirta Etusivusi näet vain sinä itse. Etusivun uutisvirtaan kerääntyvät omat ja Facebook-kavereidesi tilapäivitykset. Lisäksi uutisvirrassa näkyvät tykkäämiesi Facebook-sivujen päivitykset. Seuraavan sivun kuvassa nähdään Niina Nörtin etusivu. Vasemmassa laidassa on valikko, keskellä uutisvirta ja oikeassa laidassa ilmoituksia ja mainoksia. Uutisvirrassa näkyvät esimerkiksi Niinan kavereiden päivitykset. Oma etusivusi näyttää juuri käytön aloitettuasi tyhjältä. Vasta kun teet Facebookissa jotain tai kun sinulla on kavereita, päivitykset alkavat ilmestyä etusivullesi. Seuraavan sivun kuvassa näkyy esimerkiksi, että Lasse on tehnyt päivityksen ja Pekka on vaihtanut profiilikuvansa, mitä yhteiset ystävänne Lasse ja Anna ovat kommentoineet.

5 FACEBOOK-KURSSI 4 Huom! Facebook valikoi, mitkä päivitykset tulevat näkyville uutisvirtoihin. Emme aina voi itse vaikuttaa, mitkä päivitykset Facebook päättää laskea läpi omaan uutisvirtaamme. Jos haluaa nähdä kaikki jonkun henkilön tai sivuston julkaisemat päivitykset, kannattaa katsoa ko. profiilisivu. Uutisvirrassa näytetään joko suosituimmat tarinat tai viimeisimmät tapahtumat aikajärjestyksessä. Etusivun vasemmassa reunassa olevasta valikosta kohdasta Uutiset voit vaihtaa näkymää.

6 FACEBOOK-KURSSI 5 Etusivun vasemman reunan valikosta löytyvät tykkäämäsi sivut, sovellukset joita olet käyttänyt sekä ryhmät joihin kuulut. Kaverit -kohdasta pääset esimerkiksi luomaan kaverilistoja. Yläpalkki Facebook-sivusi yläreunassa näkyy koko ajan kuvassa alla oleva yläpalkki. Missä tahansa oletkin, omaa nimeäsi klikkaamalla pääset siirtymään omaan profiiliisi ja Etusivu-linkistä etusivullesi. Haku Yläreunan hakulaatikon avulla voit etsiä erilaisia Facebook-profiileja: ihmisiä, sivuja ja ryhmiä. Kirjoita hakulaatikkoon esimerkiksi henkilön nimi tai vaikkapa jokin yritys, taiteilija tai tv-ohjelma ja katso, onko tällä Facebook-profiilia. Kunkin käyttäjän omat asetukset määräävät, näkyvätkö he haussa. Kaveripyynnöt, viestit ja ilmoitukset Yläpalkissa oikealla olella olevat kolme kuvaketta ovat kaveripyyntö-, viesti- ja ilmoituskuvakkeet. Ne aktivoituvat, jos sinulle on tullut pyyntöjä tai viestejä. Toiset käyttäjät voivat pyytää sinua kaveriksi tai ehdottaa sinulle kavereita. Nämä ehdotukset näet klikkaamalla kaveripyynnöt-kuvaketta. Kaikkia ehdotettuja ei tarvitse kaveriksi ottaa, vaan pyynnön voi myös hylätä. Joskus kaveripyyntöjä voi tulla aivan tuntemattomilta profiileilta, joita käytetään esim. markkinointitarkoituksiin. Facebookissa voi lähettää toiselle käyttäjälle viestejä yksityisesti Viestit-osiossa. Jos olet saanut viestejä, viestikuvake aktivoituu ja näyttää saapuneiden viestien määrän. Klikkaamalla tätä kuvaketta pääset lukemaan viestisi ja myös lähettämään viestejä. Nämä viestit ovat henkilökohtaisessa Facebookin postilaatikossasi, eivätkä näy muille käyttäjille kuin sinulle. Facebookissa käyttämäsi sovellukset ja esimerkiksi Facebookin ylläpito voivat lähettää erilaisia ilmoituksia ja ne näkyvät ilmoituksissa klikkaamalla maapallon muotoista kuvaketta. Ilmoituskuvake aktivoituu kun joku esimerkiksi kommentoi päivitystäsi tai tykkää kuvastasi. Yksityisyyden asetukset ja valikko Yläpalkin vasemmasta laidasta lukon kuvaa klikkaamalla pääset hallitsemaan oman profiilisi yksityisyysasetuksia. Lukon kuvan vieressä olevaa pientä nuolta klikkaamalla puolestaan aukeaa valikko, josta voit siirtyä asetuksiin tai kirjautua ulos. Nuolen takaa löytyy myös nopein tie Facebookin omiin ohjeisiin. Ohjekeskuksesta löytyy paljon hyödyllistä tietoa Facebookin käyttöön liittyen. Muista kirjautua ulos Facebook-tilistäsi, jos käytät Facebookia vieraalla tietokoneella!

7 FACEBOOK-KURSSI 6 Asetukset On tärkeää käydä kaikki asetukset läpi ja muuttaa ne sopiviksi. Facebookissa yksityisyyttä hallitaan erilaisilla asetuksilla. Niillä määrität kenelle ja kuinka laajasti haluat päivitystesi ja tekemistesi näkyvän. Suurin osa asetuksista on omalla asetus-sivullaan. Osa asetuksista löytyy sen toiminnon läheltä, joita ne koskevat. Kaikissa asetuksissa Facebookissa käytetään alla olevia symboleja esittämään jonkin asian yksityisyysastetta: Asetuksiin pääsee oikeasta yläkulmasta avautuvan valikon kautta tai lukon kuvaa klikkaamalla ja valitsemalla Näytä lisää asetuksia. Asetukset-sivulla valitaan vasemmasta reunasta osio ja muokataan sen osion asetuksia. Jokaiselle asetukselle on oma rivinsä. Asetuksen riviltä voit lukea, mihin juuri tämä asetus vaikuttaa ja asetusta pääsee muokkaamaan klikkaamalla rivin lopusta Muokkaa-linkkiä. Käy läpi kaikki asetukset ja lue, mihin ne vaikuttavat. Alla on käsitelty muutamia asetuksia tarkemmin. Yleisissä asetuksissa voit vaihtaa salasanaasi ja käyttämääsi sähköpostiosoitetta. Turvallisuusosiossa voi hallita Facebookin käyttöön ja kirjautumiseen liittyviä turvallisuusasetuksia. Yksityisyys-osiossa voit valita asetukset, jotka vaikuttavat siihen, kuka näkee tekemisesi Facebookissa. Hakuasetuksista ( kuka voi nähdä minut hauissa kohta) kahdella ensimmäisellä hallitaan hakemista Facebookissa ja kolmas koskee Facebookin ulkopuolisia hakuja. Jos tämä asetus on pois päältä, esimerkiksi Google-haulla ei näe, että sinulla on Facebook-profiili. Aikajana ja merkitseminen osiossa määrittelet oman profiilisi julkaisuasetukset. Voit valita kuka näkee julkaisemasi päivitykset, ketkä voivat julkaista sinun aikajanallasi ja voiko sinua merkitä osalliseksi muiden julkaisuihin (esimerkiksi kuviin joissa esiinnyt). Huomaa, että voit myös muokata näitä asetuksia julkaisuhetkellä jokaisen julkaisun kohdalla erikseen. Estäminen osioissa voit estää erilaisia profiiliisi kohdistuvia asioita, kuten sovellus- tai tapahtumakutsuja. Voit myös estää jonkun tai joitakin käyttäjiä näkemästä profiiliasi Facebookissa. Ilmoitukset-osiossa hallitaan sitä, mistä Facebook-tapahtumista saat ilmoituksia ja miten. Erityisesti kannattaa huomata sähköposti-ilmoitusten hallinta. Jos käyt säännöllisesti Facebookissa, ei sähköpostiin tuleville ilmoituksille ole välttämättä tarvetta. Kannattaakin valita sähköposti-kohtaan valinta Vain käyttäjätiliäsi, turvallisuuttasi ja yksityisyyttäsi koskevat ilmoitukset. Sovellusasetuksissa hallitset käyttämiäsi sovelluksia ja voit poistaa niitä. Täältä kannattaa käydä tarkistamassa Muiden käyttämät sovellukset -asetus ja poistaa kaikki raksit. Tällä vältytään tilanteelta, että kaverisi käyttämä haitallinen sovellus saisi tietoja sinusta. Muista painaa Tallenna muutokset, jos muutat asetuksia!

8 FACEBOOK-KURSSI 7 Profiilin muokkaus Facebook-profiilin tietoja ja niiden näkymistä hallitaan profiilista käsin. Siirry omaan profiiliisi klikkaamalla nimeäsi yläreunan sinisessä palkissa. Jos haluat muokata tai lisätä profiilisi tietoja, klikkaa Päivitä tietoja painiketta tai Tietoja -linkkiä. Avautuvalla sivulla voit lisätä tai muokata tietojasi klikkaamalla Muokkaa-painikkeita. Muista painaa Tallenna, kun olet valmis. Jokaisen tiedon kohdalla voi säätää myös sen näkyvyyttä. Alla olevassa kuvassa muokataan osiota Tietoja sinusta. Kaverit-symbolia klikkaamalla on saatu auki valikko, jossa voidaan valita, kenelle juuri tämä tieto näkyy. Vie hiiri osion päälle. Muokkaustoiminto tulee näkyviin. Tästä valikosta määrittelet, kenelle tämä tieto näkyy. Muista lopuksi tallentaa muutokset.

9 FACEBOOK-KURSSI 8 Toimintaloki Pääset toimintalokiin klikkaamalla omalla profiilisivullasi Näytä toimintaloki painiketta (painike on sivun yläosassa, kansikuvan päällä). Toimintalokissa näet kaiken menneen toimintasi Facebookissa ja voit tarvittaessa poistaa jonkin tekemisesi näkyvistä jälkikäteen, tai vain piilottaa toimintaa näkymästä aikajanalla. Alla olevassa kuvassa näet muutaman lokimerkinnän. Jokaisen merkinnän oikeasta reunasta voit muuttaa sen näkyvyyttä. Kuvassa näkyvästä kaverit-symbolista voit säätää kenelle tämä tieto näkyy. Kynä-kuvakkeesta voit piilottaa tai korostaa aikajanalla sekä poistaa julkaisun kokonaan. Toiminnot eli mitä Facebookissa tehdään Kavereiden etsiminen ja lisääminen Kavereiden lisääminen alkaa heidän profiiliensa etsimisellä. Facebookin yläpalkissa on hakulaatikko, johon voit kirjoittaa henkilön nimen tai muun hakusanan. Hae kavereita näin: 1. Kirjoita hakulaatikkoon esimerkiksi tuttavasi nimi ja valitse avautuvasta listasta tuttavasi. Jos listassa ei ole tuttavaasi, klikkaa listan alareunasta Katso lisää tuloksia haulle 2. Valitse hakutuloslistasta oikea henkilö. Jos haluat, voit katsella muidenkin ihmisten profiileja klikkaamalla henkilön nimeä. 3. Klikkaa Lisää kaveriksi -linkkiä profiilin yläreunassa. Henkilö saa kaveripyynnön sinulta. Vaihtoehtoisesti voit lähettää löytämällesi henkilölle yksityisviestin Lähetä viesti -linkin kautta, jos mietit, onko profiili tuttavasi tai tunnistaako hän sinua. Tuttavasi saa ilmoituksen, että häntä pyydetään kaveriksi ja hän voi hyväksyä kaveriksi lisäämisen. Itsekin saat ilmoituksen joka kerta, kun joku pyytää sinua kaverikseen. Nämä ilmoitukset näkyvät yläpalkin kuvakkeessa, ja niitä kutsutaan kaveripyynnöiksi. Voit hyväksyä pyynnön klikkaamalla kaveripyyntö-linkkiä ja valitsemalla Vahvista.

10 FACEBOOK-KURSSI 9 Kaveripyyntö -kuvakkeen takaa löytyy myös lista ihmisistä, jotka saatat tuntea. Listalta löytyy sellaisia henkilöitä joilla on yhteisiä kavereita kanssasi tai muuta yhdistäviä tekijöitä. Kavereista voi muodostaa erilaisia listoja, joiden mukaan tietojaan tai julkaisujaan voi jakaa vain osalle kavereista. Listoista saat lisätietoja hakemalla Facebookin ohjeesta kaverilista-hakusanalla. On hyvä huomata, että kaveriksi ei tarvitse hyväksyä ihmisiä, joita ei halua, vaan pyynnön voi myös ohittaa (henkilö ei saa tästä ilmoitusta). Tilapäivitys, kommentointi ja tykkääminen Perustoimintona Facebookissa voidaan pitää tilapäivitystä, päivitysten kommentointia ja tykkäämistä. Tilapäivitys tarkoittaa käyttäjän kirjoittamaa tekstiä se voi olla jokin ajatus, kysymys, päivän tapahtuma tai mitä tahansa. Päivitys kirjoitetaan niin sanottuun julkaisimeen. Päivitys ilmestyy omalle profiilisivulle ja kavereiden etusivulle Facebookin määrittelemien algoritmien ja kavereiden asetusten mukaisesti. Julkaisin löytyy sekä etusivun että profiilien yläreunasta. Tilapäivityksen julkaiseminen tapahtuu yksinkertaisesti kirjoittamalla haluttu teksti laatikkoon. Tee päivitys näin: 1. Klikkaa Tila -kuvakkeen alla olevassa kirjoituskentässä. 2. Kirjoita haluamasi päivitys. 3. Paina Julkaise-painiketta. Tilapäivityksiä voi kommentoida niiden alle ilmaantuvassa kentässä tai Kommentoi-linkistä. Päivityksestä voi myös vain ilmoittaa tykkäävänsä klikkaamalla Tykkää-linkkiä. Kommentit ja tykkäykset näkyvät kaikille niille, joille alkuperäinen päivityskin näkyy.

11 FACEBOOK-KURSSI 10 Kommentoi näin: 1. Jos kommenttilaatikko ei ole näkyvissä, klikkaa sinistä Kommentoi-linkkiä. 2. Kirjoita laatikkoon kommenttisi. 3. Paina Enteriä. Linkkien, kuvien ja videoiden jakaminen Julkaisimen kautta voit jakaa myös linkkejä, videoita ja kuvia. Kuvan tai videon voi jakaa valitsemalla Lisää kuva -vaihtoehdon julkaisimen yläosasta ja seuraamalla ohjeita. Linkki jaetaan lisäämällä internet-osoite tilapäivitykseen ja Facebook muodostaa sen linkiksi automaattisesti. Elämäntapahtumapäivitys Profiilisivusi julkaisimesta löytyy tavallisen tilapäivityksen lisäksi myös vaihtoehto elämäntapahtumapäivitykselle. Elämäntapahtuma on aikajanallasi ja kavereidesi uutisvirrassa erityisesti korostettu tilapäivitys. Voit tehdä elämäntapahtumapäivityksen esimerkiksi muuttaessasi tai saadessasi uuden perheenjäsenen, tai mistä tahansa haluamastasi aiheesta. Näitä elämän merkkipaalu -päivityksiä voi tehdä myös jälkikäteen ja siten muokata Facebook-profiilista enemmän omaa elämää kuvaavan. Huomaa että voit tehdä tämän vain omalla profiilisivullasi! Viestit ja keskustelu Facebookissa on käytössäsi viestit-toiminto, jolla voit olla yhteydessä kavereihisi yksityisesti. Omiin viesteihisi pääset etusivun vasemman laidan Viestit-linkistä tai yläreunan viesti-kuvakkeesta. Voit lähettää kaverillesi viestejä sähköpostin tapaan sekä käydä pikaviestikeskusteluja. Pikaviestikeskusteluun pääset Keskustelu-painikkeesta oikeassa alareunassa. Asetuksistasi riippuen saatat nähdä myös sivun oikeassa reunassa listan kavereistasi, jotka ovat tavoitettavissa keskusteluun. Pääset keskustelemaan kaverisi kanssa klikkaamalla hänen nimeään. Kuva-albumit Jos julkaiset kuvan suoraan julkaisimen avulla, se ilmestyy seinällesi ja tallennetaan Aikajanakuvat-nimiseen albumiin. Kuva-albumeita voit tehdä itse lisää, nimetä haluamallasi tavalla, ja ladata niihin kuvia. Uuden kuva-albumin pääset luomaan etusivulta vasemman reunan Kuvat-linkistä. Tällä sivulla näkyvät kaikki omat ja kavereidesi kuvat, joihin sinut on merkitty. Yläreunan Luo albumi -painiketta klikkaamalla pääset luomaan uuden albumin. Albumiin halutut kuvat haetaan resurssienhallintaikkunassa tallennuspaikastaan. Kuvia lisätessäsi on hyvä huomata, että jokaisen albumin asetuksia voi säätää erikseen eli ne voi asettaa näkymään eri kavereille.

12 FACEBOOK-KURSSI 11 Sovellukset Facebookissa on käytettävissäsi paljon erilaisia sovelluksia kuten pelejä, testejä, musiikkisovelluksia, urheilusovelluksia... Osa niistä on Facebookin omia tuotteita kuten kuvasovellukset. Etusivun vasemmassa reunassa on linkki sovelluskeskukseen ja pikakuvakkeita käyttämiisi sovelluksiin. Sovelluksia voi etsiä yläreunan hakulaatikon avulla kirjoittamalla siihen sovelluksen nimi. Jos kaverisi käyttää jotain sovellusta, voit saada häneltä kutsuja käyttämään samaa sovellusta. Voit ohittaa nämä kutsut, jos et halua sovellusta käyttää. Jos hyväksyt kaverisi kutsun, hyväksyt samalla sovelluksen käyttöehdot ja luovutat sen tarvitsemat tiedot. Sovelluksia käytettäessä on hyvä muistaa, että kuka tahansa voi luoda sovelluksen ja hallinnoida sitä. Hyväksyessäsi sovelluksen, se saa käyttöönsä kaikki ne tiedot sinusta, joita siihen on määritelty tarvittavan. Jokaiselle sovellukselle voi erikseen käydä määrittelemässä sen asetuksissa, mitä se saa tehdä käyttäjän profiilissa. Sovellusten asetuksia pääsee muokkaamaan asetussivulla sovelluksetosiossa. Samasta paikasta pääset myös poistamaan sovelluksia, joita et halua enää käyttää. Ryhmät ja tykättävät sivut Facebookin ryhmät ovat yhteydenpitopaikkoja jonkin asian ympärillä. Sivut taas ovat ikään kuin tiedotuskanavia tai keskustelupaikkoja. Facebookiin voi perustaa esimerkiksi omalle koululle tai harrastukselle ryhmän. Ryhmässä voi käydä keskusteluja, jakaa kiinnostavaa tietoa ynnä muuta. Ryhmän perustaja määrittelee, voiko ryhmään liittyä kuka tahansa vai pitääkö ylläpitäjän hyväksyä liittyjä. Erilaisille yrityksille, yhteisöille, julkisuuden henkilöille, fiktiivisille hahmoilla ja muille sellaisille voi perustaa oman sivun. Näistä sivuista voivat toiset käyttäjät tykätä eli ilmoittaa ne omiksi kiinnostuksen kohteikseen. Sivuja voivat eri tahot käyttää esimerkiksi tiedotuskanavina. Esimerkkejä tällaisista ovat Tampereen kaupungin ja Tampereen kaupunkiliikenteen Facebooksivut. Hervannan kirjastolla ja tietotorilla on oma sivunsa, josta voi tykätä. Se löytyy hakemalla sanoilla Hervannan kirjasto. Ryhmään liitytään tai sivusta tykätään klikkaamalla sivun yläreunasta Liity ryhmään - tai Tykkää -painiketta. Kun tykkäät sivusta, sivulle kirjoitetut päivitykset ilmestyvät myös omalle etusivullesi Facebookin määrittelemien algoritmien mukaan.

13 FACEBOOK-KURSSI 12 Yleistä huomioitavaa Internetin yhteisöpalveluihin liittyen Facebook on oiva väline yhteydenpitoon tuttavien kanssa. Opettelemalla asetusten käyttöä saa omat tietonsa pysymään hallinnassa. Ennen palvelun käyttöä onkin hyvä miettiä itselleen selväksi, mitä Internetissä julkaistavalle tiedolle tapahtuu ja mitä itsestään todella haluaa kertoa. Mieti näitä kysymyksiä: Mitä tietoa Internetissä kannattaa julkaista, saako sitä koskaan pois sieltä? Mitä tietoa haluat antaa sukulaisille, entä työkavereille? Tunnistatko nettihuijauksen? Kenestä sinä saat julkaista tietoa ja kuka saa julkaista tietoa sinusta? Tieto voi säilyä Internetin syövereissä, vaikka poistatkin sen omasta profiilistasi Käytät palvelua omalla vastuullasi, väärinkäytöksiä ei voida estää Et voi vaikuttaa siihen, mitä kaverit kirjoittavat sinusta

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Rekisteröityminen... 2 Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

Jotta voit käyttää Facebookia täytyy sinun ensiksi luoda sinne käyttäjätili. Käyttäjätilin luominen onnistuu noudattamalla seuraavia ohjeita.

Jotta voit käyttää Facebookia täytyy sinun ensiksi luoda sinne käyttäjätili. Käyttäjätilin luominen onnistuu noudattamalla seuraavia ohjeita. Facebook-pikaopas Mikä Facebook on? Facebook on internetissä toimiva sosiaalinen palvelu, jonka avulla sen käyttäjät voivat olla yhteydessä ystäviinsä ja sukulaisiinsa, jakaa kuvia ja videoita sekä liittyä

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere. FACEBOOK-KURSSI Edistyneille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Aluksi... 2 Asetukset... 3 Käyttäjätilin asetukset...

Lisätiedot

FACEBOOK. Käytön aloitusopas. ATK Seniorit Mukanetti ry. Yliopistonkatu 58B Tampere. Huhtikuu 2017 puh

FACEBOOK. Käytön aloitusopas. ATK Seniorit Mukanetti ry. Yliopistonkatu 58B Tampere. Huhtikuu 2017 puh FACEBOOK Käytön aloitusopas ATK Seniorit Mukanetti ry Yliopistonkatu 58B 33100 Tampere Laatinut Katri Viikari www.mukanetti.net Huhtikuu 2017 puh. 03 222 5798 Facebook on Internetissä toimiva yhteisöpalvelu

Lisätiedot

Mikä on facebook? Rekisteröityminen

Mikä on facebook? Rekisteröityminen Mikä on facebook? Facebook on Internetissä toimiva sosiaalinen palvelu, jonka tarkoituksena on yhdistää ystäviä, työ ja opiskelu kavereita ja tuttuja. Ihmiset käyttävät facebookkia ollakseen yhteydessä

Lisätiedot

Näin teet oman tilin!

Näin teet oman tilin! Twitter Näin teet oman tilin! Mene osoitteeseen https://twitter.com/, missä uuden tilin luominen alkaa syöttämällä oma nimi, sähköpostiosoite (Tili pitää vahvistaa eli olemassa oleva osoite) sekä salasana.

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä.

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tule mukaan! Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tämän helppokäyttöisen netin kohtaamis- ja keskustelupaikan

Lisätiedot

FACEBOOK. www.facebook.com

FACEBOOK. www.facebook.com FACEBOOK www.facebook.com Mistä löydän facebookin? www.facebook.com ETUSIVUN NÄKYMÄ VALITAAN KIELEKSI SUOMI SIVUN TEKSTIT OVAT NYT SUOMEKSI REKISTERÖITYMINEN Rekisteröityminen 2/ Rekisteröityminen 3/ Kavereiden

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Twitter-yhteisöpalvelu ja sen käyttäminen

Twitter-yhteisöpalvelu ja sen käyttäminen Twitter-yhteisöpalvelu ja sen käyttäminen Twitter on mikroblogipalvelu, eli siellä jaettavat tilapäivitykset ym. ovat lyhyitä ja ytimekkäitä kertomuksia (max. 140 merkkiä per päivitys). Twitterin tilapäivityksiä

Lisätiedot

Facebook. Tilin luominen

Facebook. Tilin luominen Facebook Tilin luominen Facebook-tili Yhdellä käyttäjällä voi olla vain yksi tili Tili tulisi luoda omalla nimellä Yksityisyysasetuksista kannattaa pitää huolta alusta alkaen 2 Tilin luominen alkaa osoitteessa

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

OHJE 1: Uudet oppilaat

OHJE 1: Uudet oppilaat 1 OHJE 1: Uudet oppilaat HUOM! Jos Sinulla on jo Peda.net-tunnukset suomalaisen koulusi kautta, Sinun ei tarvitse rekisteröityä uudelleen. Kirjaudu sisään Omaan tilaasi ja aloita ohjeiden luku sivulta

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

Doodle helppoa aikatauluttamista

Doodle helppoa aikatauluttamista Doodle helppoa aikatauluttamista Kuinka käytän Doodlea? -vaiheittainen opas käyttöön ja aikataulukyselyn luomiseen http://www.doodle.com/ Doodle on ohjelma joka auttaa sinua aikatauluttamaan kokouksia

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla?

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit. Pääset

Lisätiedot

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Valtti Valmis tutkinto työelämävalttina, Jenni Kaisto Sisältö NÄKYMÄ SISÄÄNKIRJAUTUESSA... 1 NINGIN HALLINNOINTI JA MUOKKAUS... 3 KOJELAUTA...

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Tervetuloa mukaan rakentamaan yr-blogiamme! Lue seuraavat ohjeet ennen artikkelisi julkaisemista. Pääset kirjautumaan sisään osoitteessa

Lisätiedot

1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen

1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen 1 OHJEET 1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen verkkopalveluun 2 1.2 Rekisteröityminen 2 1.2 Tunnistautuminen 3 1.2.1 Tunnistautuminen henkilökortilla 3 1.2.2 Mobiilivarmenteella tunnistautuminen

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan tilattuasi alueen Opetusteknologiapalveluista: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2 Mietoisten kyläportaalin käyttöohjeet alasivujen ylläpitäjille Päivitetty 8.4.2011 Sisältö Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2 Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2 Yhdistyksen etusivun muokkaaminen...

Lisätiedot

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy Vehmaan kunta Wordpress käyttöopas Betta Digital Oy 1 / 22 Sisällys 1. Kirjautuminen... 3 1.1. Sisäänkirjautuminen ei onnistu... 3 2. Hallintapaneeli... 5 2.1. Sisään kirjautuneen hallintanäkymä... 6 3.

Lisätiedot

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Forte-kotisivujen päivitysohje 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ!

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! Tämä on opiskelijan Moodle-opas, josta saat tärkeimmät neuvot opiskellessasi LOVe lääkehoidon verkkokursseilla Moodle- oppimisympäristössä. Seuraamalla

Lisätiedot

opetusta elämää varten

opetusta elämää varten opetusta elämää varten Opetin.fi opetusta elämää varten Käyttäjän opas Opetin.fi on eri oppiaineiden ja kouluasteiden opettajille ja yrityksille suunnattu verkkopalvelu, joka tarjoaa elinkeinoelämää, yrityksiä

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

1 eportfolio Kyvyt.fi - palvelun käytön aloittaminen

1 eportfolio Kyvyt.fi - palvelun käytön aloittaminen eportfolio Kyvyt.fi - palvelussa on Salpauksen ryhmä nimeltä AMMATTIOSAAJAN TYÖKYKYPASSI. Ryhmän jäsenenä saat käyttöösi suorittamiseen tarvittavat valmiit sivupohjat. Salpauksessa eportoliota käytetään

Lisätiedot

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan -osoitteen kautta.

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan  -osoitteen kautta. Sisällysluettelo ST-Akatemia Online -palvelun käyttöohjeet... 2 1. Kirjautuminen... 2 1.1 Sisäänkirjautuminen... 2 1.2 Uloskirjautuminen... 2 2. Julkaisujen lukeminen... 2 2.1 Julkaisuista palaaminen palvelun

Lisätiedot

Hyödynnä Facebookia monipuolisesti vaarantamatta tietoturvaa tai yksityisyyttä. Facebookin viestit

Hyödynnä Facebookia monipuolisesti vaarantamatta tietoturvaa tai yksityisyyttä. Facebookin viestit VIESTITÄ TUTTAVILLE VAILLA HUOLIA: Hyödynnä Facebookia monipuolisesti vaarantamatta tietoturvaa tai yksityisyyttä. Facebookin viestit Facebookin viestit ovat hyvää vauhtia korvaamassa perinteisen sähköpostin.

Lisätiedot

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013 Rekisteröitymisohje Vaihe 1 Kiitos osoittamastasi luottamuksesta ja ilmoituksesta liittyä Suomen Yrittäjien hankintaasiamiespalvelun käyttäjäksi. Tämä ohje koskee rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi.

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

Ennen ensimmäistä kirjautumista käyttäjän tulee saada kutsu Sporttisaitin jäseneksi.

Ennen ensimmäistä kirjautumista käyttäjän tulee saada kutsu Sporttisaitin jäseneksi. Ennen ensimmäistä kirjautumista käyttäjän tulee saada kutsu Sporttisaitin jäseneksi. Jäsenkutsun mukana tulee linkki, josta pääsee täyttämään omat tietonsa. Sporttisaitti ei vaadi uusia käyttäjiä laittamaan

Lisätiedot

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPress-hallintajärjestelmän kanssa on hyvin helppoa. Sitä vähän tutkimalla ja tätä ohjetta lukemalla sen käyttö tulee nopeasti tutuksi. Olen myös

Lisätiedot

EeNet materiaalit ohje

EeNet materiaalit ohje EeNet materiaalit ohje EeNetin materiaaleissa voidaan ladata ja jakaa materiaaleja sekä katsoa ja keskustella materiaaleista. Materiaalit voivat olla teksti-, kuva tai videotiedostoja. Videoihin voidaan

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

OHJE 1: Uudet oppilaat

OHJE 1: Uudet oppilaat 1 OHJE 1: Uudet oppilaat HUOM! Jos Sinulla on jo Peda.net-tunnukset suomalaisen koulusi kautta, Sinun ei tarvitse rekisteröityä uudelleen. Kirjaudu sisään Omaan tilaasi ja aloita ohjeiden luku sivulta

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Kahoot! Kirjautuminen palveluun. Sinikka Leivonen

Kahoot! Kirjautuminen palveluun. Sinikka Leivonen Kahoot! Kahoot! on internetselaimessa toimiva sovellus, jonka avulla voit pitää pieniä testejä/kokeita tai kysellä mielipiteitä. Testeihin liittyy myös pelillisyys, sillä eniten pisteitä saanut voittaa.

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan:: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista numeroiduista osioista sekä osioiden molemmilla

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Mikä on Twitter? Rekisteröityminen

Mikä on Twitter? Rekisteröityminen Mikä on Twitter? Twitter on suosittu yhteisö ja mikroblogipalvelu, jonka välityksellä yritykset, ystävät ja perheenjäsenet voivat kommunikoida keskenään. Twitterin käyttö vastaa kysymykseen mitä teet tällä

Lisätiedot

Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen

Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen 26.1.2017 Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen Voit varata vanhan venepaikkasi uudestaan seuraavalle kaudelle kaupungin uudessa sähköisessä varauspalvelussa seuraamalla tätä ohjetta. Nämä toimenpiteet

Lisätiedot

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 2008 MOODLE TUTUKSI Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. ALOITUSNÄKYMÄ... 4 2. TUTUSTUMINEN... 5 3. KESKUSTELUT... 8 4. VIESTIT... 10 5. CHATIT... 10 6. TIEDOSTOJA OMALTA

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena tai etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Ohjeet Toivasten sukuseuran keskustelufoorumiin kirjautumisesta ja keskusteluiden käymisestä Foorumiin rekisteröityneet käyttäjät pääsevät kirjautumaan foorumille osoitteesta http://toivanen.ning.com Kirjautuminen

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1 WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1. Kirjaudu omilla tunnuksillasi Wilmaan sisään osoitteessa https://dila.starsoft.fi 2 Käyttäjätunnuksesi on etunimi.sukunimi Ensimmäisellä

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes Moodlen lohkot Lohkojen lisääminen: Moodlen lohkot sisältävät kurssialueen hallinnointiin liittyviä toimintoja. Kun saat uuden tyhjän kurssialueen, sen molemmilla reunoilla on valmiina muutama keskeinen

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE www.nettirassi.fi Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen ja rekisteröityminen... 4 2. Omat jutut kansio... 8 2.1. Omat tiedostot:... 8 2.2. Omat seurannat... 9 3. Omat terveystiedot...

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry 09/2012 Tämän ohjeen avulla lippukuntanne voi luoda uudet nettisivut käyttäen valmista Google sivusto mallipohjaa. OHJE: Google

Lisätiedot

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN 1. KIRJAUDU Navigoi osoitteeseen www.mukaanpartioon.fi. Aloita kirjautumalla: käyttäjätunnus: salasana: lippukunta HpL1Ka KUVA 1: Kirjautumislinkki

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä!

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä! Petsie kasvattaja 1 2 Sisällysluettelo Esittely...3 1. Kuinka pääset alkuun...4 1.1. Rekisteröinti...4 2. Lemmikit...4 2.1. Lemmikkien lisäys...4 2.2. Lemmikin tietojen muokkaus...4 3. Kasvattajasivu...5

Lisätiedot

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad Toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi

Lisätiedot

Savalanche käyttöohje

Savalanche käyttöohje Savalanche käyttöohje Ansaitse lisätuloja riskittömästi ja helposti 1. Savalancheen rekisteröityminen Savalanche-palvelun (www.savalanche.com) avulla voit ansaita rahaa riskittömästi ja helposti. Jos sinulla

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi.

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Tunnuksia jakavat Punomo.fi:n ylläpitäjät. Kun olet kirjautunut, blogin OHJAUSNÄKYMÄ

Lisätiedot

Facebook. 28.10.2013 Varsinais-Suomen kyläportaaliyhdistys ry Juha Heikkilä

Facebook. 28.10.2013 Varsinais-Suomen kyläportaaliyhdistys ry Juha Heikkilä Facebook 28.10.2013 Varsinais-Suomen kyläportaaliyhdistys ry Juha Heikkilä Sosiaalisen median työkalu = ilmainen Mahdollistaa yhteydenpidon tuntemiisi ihmisiin Helppokäyttöinen (kuitenkin laaja) Pääasiassa

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Viestin lähettäminen ja viestien hallinnointi Viestit-lohkon kautta:

Viestin lähettäminen ja viestien hallinnointi Viestit-lohkon kautta: Viestit Moodlessa on mahdollista käyttää Viestit-toimintoa henkilökohtaiseen viestintään opettajan ja opiskelijan välillä tai opiskelijoiden kesken. Jos haluat hyödyntää viestitoimintoa kurssillasi, kannattaa

Lisätiedot

Tietokannan luominen:

Tietokannan luominen: Moodle 2 Tietokanta: Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia, linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat,

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN Organisaatiot kuten eläinsuojeluyhdistykset kirjautuvat KIRJAUTUMINEN ORGANISAATIOT-osiosta: http://www.turvasiru.fi/pet/turvasiru.jsp Organisaatioiden

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 11.11.2011 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi Oodin HOPSin Ryhmätyökalu-toimintoa. Ryhmätyökalun avulla voi luoda

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

KANSALAISOPISTON INTERNET-ILMOITTAUTUMISEN OHJEET TUNNUKSEN JA SALASANAN HANKKIMINEN

KANSALAISOPISTON INTERNET-ILMOITTAUTUMISEN OHJEET TUNNUKSEN JA SALASANAN HANKKIMINEN KANSALAISOPISTON INTERNET-ILMOITTAUTUMISEN OHJEET Yleistä Opiston Internet-ilmoittautuminen perustuu siihen, että jokaisella ilmoittautujalla täytyy olla oma käyttäjätunnus ja salasana, jolla ilmoittautuminen

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 2015 Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 1 Sisällysluettelo 1. Sivustolle rekisteröityminen... 2 2. Yrityksen lisääminen... 3 2.1. Yritystiedot...

Lisätiedot

Käy$öohjeet ylläpitäjille. Yhteistyössä

Käy$öohjeet ylläpitäjille. Yhteistyössä Käy$öohjeet ylläpitäjille Yhteistyössä Copyright Mo5vade 2015 OSA1: PALVELUN TILAAMINEN JA KÄYTTÖÖNOTTO SELAINSUOSITUKSET Suosittelemme käyttämään palvelua Chromella, Safarilla tai modernilla (v. 10+)

Lisätiedot

Transkribuksen pikaopas

Transkribuksen pikaopas Transkribuksen pikaopas Transkribus on alusta, jolla voi puhtaaksikirjoittaa haluamaansa aineistoa ja automaattisesti tunnistaa käsinkirjoitettua tekstiä. Sitä käyttääkseen täytyy rekisteröityä. Tässä

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Kun olet valmis tekemään tilauksen, rekisteröidy sovellukseen seuraavasti:

Kun olet valmis tekemään tilauksen, rekisteröidy sovellukseen seuraavasti: HENKILÖKORTTIEN SUUNNITTELUSOVELLUS SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJE Voit kokeilla korttien suunnittelemista valmiiden korttipohjien avulla ilman rekisteröitymistä. Rekisteröityminen vaaditaan vasta, kun olet valmis

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 / / Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: https://www.martat.fi/wp-admin 2.2 Salasana hukassa? 3. Uuden Ajankohtaisen

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015 OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015 SISÄLLYSLUETTELO Senaattilan käyttäjäksi rekisteröityminen (sivut 3-24) Sähköpostiosoitteella rekisteröityminen Virtu-tunnistautumisella

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Työpaja Työpaja on vertaisarviointiin soveltuva työkalu. Työpaja mahdollistaa töiden palautuksen ja niiden jakelun opiskelijoiden arvioitavaksi sekä arvioinnin antamisen. Laita Muokkaustila päälle ja lisää

Lisätiedot