Helpoin tie uuteen kattoon. Betoni- ja savitiilikatot, aluskatteet ja tarvikkeet 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helpoin tie uuteen kattoon. Betoni- ja savitiilikatot, aluskatteet ja tarvikkeet 2013"

Transkriptio

1 Helpoin tie uuteen kattoon Betoni- ja savitiilikatot, aluskatteet ja tarvikkeet 2013

2 2

3 SISÄLTÖ Monier Helpoin tie uuteen kattoon 5 Globaali verkosto, paikallinen hankinta 6 Kauniit, kestävät ja luonnolliset materiaalit 8 Tyyliopas 10 Betonikattotiilet Ormax Polar 12 Ormax Protector+ 14 Ormax 16 Minster 18 Kattotarvikkeet Aluskatteet 34 Läpiviennit 36 Tiivistystuotteet 38 Kattoturvatuotteet 40 Remontoi kattosi 42 Tuoteluettelo 46 Tuotevalikoima 66 Valtuutettu asentaja 68 Laatu ja takuu 70 Savikattotiilet Turmalin 20 Nortegl 22 Granat 24 Rubin 13 V 26 Nova 28 Vittinge T11-E13 30

4

5 Aloita katon suunnittelu osoitteessa monier.fi! Helpoin tie uuteen kattoon. Uuden katon hankinta saattaa vaikuttaa suuritöiseltä, mutta sen ei tarvitse olla hankalaa. Autamme sinua löytämään kaiken tarvitsemasi kattotiilistä ja aluskatteista tiivistys- ja kattoturvatuotteisiin. Meiltä saat kaiken kattoprojektiisi tarvittavan helposti saman katon alta. Tuotteiden lisäksi tarjoamme ideoita, ohjeita ja laajan verkoston koulutettuja kattoasentajia, joiden avulla saat kotiisi parhaan mahdollisen katon. Halutessasi voit myös asentaa katon itse, sillä kattotiilemme on suunniteltu helposti asennettaviksi. Savi- ja betonikattotiilet korostavat kotisi näyttävyyttä ja kauneutta. Tutkimuksissa on osoitettu, että betoni ja savi ovat esimerkiksi peltiä kestävämpiä ja vahvempia materiaaleja. Voit siis olla varma, että Monier-katto on hyvin pitkäikäinen. Ota yhteyttä soittamalla numeroon tai käy kotisivuillamme osoitteessa monier.fi, niin autamme sinut alkuun!

6 Globaali verkosto, paikallinen hankinta. Tuotteidemme juuret ovat syvällä Suomessa. Kotimaisia Ormax-betonikattotiiliä on valmistettu jo yli kaksikymmentä vuotta ja niiden edeltäjiä aina vuodesta 1974 alkaen. Nykyiset Ormax-tiilet sekä uuden sukupolven Ormax Protector+ ja Ormax Polar valmistetaan omalla tehtaallamme Orimattilan Pennalassa, pohjoismaiden nykyaikaisemmissa olosuhteissa. Olemme ylpeitä kotimaisista juuristamme! Yrityksemme on valmistanut myös savikattotiiliä jo yli 100 vuoden ajan, ja olemme nykyisin maailman johtava katteiden ja kattotuotteiden valmistaja. Kokemuksen ja korkean ammattitaitomme ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme markkinoiden parhaan valikoiman eri kattotuotteita ja -tarvikkeita. Meillä on tuotantolaitoksia eri puolilla maailmaa, ja aidosti globaalina yrityksenä huomioimme tuotteissamme paikalliset perinteet, rakennustyylit ja sääolosuhteet pystymme siis tarjoamaan sopivan kattoratkaisun kaikkiin tarpeisiin. 6

7 Tuotteita, jotka vastaavat haasteisiin Alan markkinajohtajana olemme tuotekehityksen ja innovoinnin etulinjassa, joten voimme tarjota asiakkaillemme markkinoiden huipputuotteita. Pystymme myös testaamaan tuotteemme kilpailijoitamme tehokkaammin: meillä on sääasemia eri puolilla maailmaa paikoissa, joissa on vaihtelevat olosuhteet ja äärimmäisiä sääilmiöitä, esimerkiksi Malesian Bukit Kemuningissa, Yhdysvaltain Lake Walesissa ja Norjan Bergenissä. Asemilta saamiemme tietojen avulla kehitämme kattomateriaaleja, jotka kestävät happosateiden, auringonpaisteen ja pakkasen aiheuttamia rasituksia vuodesta toiseen. Kaikkien tuotteidemme kestävyys varmistetaan suorittamalla joukko testejä ja laatutarkistuksia Saksassa ja Englannissa sijaitsevissa teknisissä kehityskeskuksissamme, joissa tuotteet altistetaan muun muassa UV-säteilylle, pakkaselle, eroosiolle ja nopeille lämpötilanvaihteluille. Tärkein testeistämme suoritetaan tuulitunnelissa, jossa säätila voidaan vaihtaa nopeasti myrskystä kaatosateeksi.

8 Kauniit, kestävät ja luonnolliset materiaalit. Savi- ja betonikattotiilet ovat loistava sijoitus, sillä ne kestävät hyvin myös pohjoisen vaativissa sääolosuhteissa. Yrityksellämme on Euroopan laajin savi- ja betonikattotiilien valikoima, joten löydät varmasti sopivan tuotteen kaikkiin kohteisiin aina kesämökistä moderniin kaupunkikotiin. Valitse tiili, joka sopii parhaiten sinun tarpeisiisi. 8 Betoni 1900-luvulla betoni mullisti rakennustekniikan. Nykyisin betonia käytetään siltojen, palkkien ja seinien kantavissa rakenteissa sekä lattioiden, seinien ja kattojen pintamateriaalina. Samoin kuin savi, betoni on luonnonmateriaali, joka sisältää vain hiekkaa, vettä, sementtiä, rautaoksidipigmenttejä ja vesipohjaista maalia. Betoni on kestävä, mukautuva, tiivis, ja erittäin hyvin pakkasta kestävä materiaali. Savi Savi on ollut pitkään suosituin kattotiilimateriaali Euroopassa, ja savikattotiilet ovat yleisiä sekä kaupunki- että maaseutuympäristöissä. Monista muista materiaaleista poiketen luonnolliset, poltetusta savesta tehdyt kattotiilet eivät haalistu tai ruostu. Ne ovat kestäviä, pitkäikäisiä ja kaunistuvat vuosi vuodelta.

9

10 KATOT TYYLIOPAS Tyyliin sopiva katto? Talosi tyyli kertoo paljon sekä sinusta että kodistasi, ja oikeanlaiset kattotiilet tukevat tätä viestiä. Jotta tiilien valinta sujuisi mahdollisimman vaivattomasti, ohessa on esimerkkejä erityyppisistä taloista ja niihin sopivista tiilistä. Saat niistä ideoita, joiden avulla voit valita omaan tyyliisi ja kotiisi sopivat kattotiilet. Vittinge Perinteinen savikattotiili, jolla luot ajattoman katon. Katso sivu 30. KLASSINEN Klassinen tyyli sopii sekä kaupunkitaloihin että maaseutukartanoihin. Tunnelma on rauhallinen, harmoninen ja kutsuva. 10 Ormax Suomen suosituin kattotiili, jolla on laajin värivalikoima. Katso sivu 16. Ormax Protector+ Suojaa ja piristää ajatonta rakennustyyliä. Katso sivu 14. NÄYTTÄVÄ Näyttävä tyyli sopii yleensä rakennuksiin, joiden muotokieli on romanttinen. Tyylin miellyttävän selkeitä muotoja voidaan korostaa kiiltävillä kattotiilillä. Granat Granat on perinteinen savikattotiili ja sopii hyvin suomalaiseen rakennusperinteeseen. Katso sivu 24.

11 Hae lisää inspiraatiota valokuvagalleriastamme osoitteessa monier.fi. MODERNI Moderni tyyli viittaa usein funktionalismiin, suoriin linjoihin, tasakattoihin, arkkitehtien suunnittelemiin koteihin ja kuutiomuotoihin, jotka on suunniteltu erityisesti käyttötarkoitusta silmällä pitäen. Minster Palkittu betonikattotiili, joka antaa rakennukselle luonnetta. Katso sivu 18. Turmalin Yksinkertaisen tyylikäs ja helposti asennettava tiili. Katso sivu 20. Nova Nova-kattotiilessä kohtaavat innovaatio ja perinteet. Katso sivu 28. INNOVATIIVINEN Jos haluat yllättää, voit harkita maaseututalon piristämistä näyttävillä kattotiilillä tai valita moderniin taloon klassiset kattotiilet. Ormax Polar Luonnollinen uusi betonikattotiili, jossa on silkinhohtoiset mattasävyt. Katso sivu 12.

12 KATOT BETONI Uutuus! ORMAX POLAR kestävä uutuus luonnollisissa sävyissä. Pohjolan olosuhteissa ei luoteta sattumaan. Luonto ja sen voimat ovat vaativia, kovia mutta kauniita. Ormax Polar syntyy luonnosta ja se onkin meidän edistyksellisin ja kestävin suomalainen betonikattotiili. Ormax Polarin ainutlaatuinen pinta säilyttää luonnollisen sävynsä yli 30% pidempää muihin vastaaviin betonikattotiiliin verrattuna. Myös Ormax Polarin lämpöä heijastava pinta takaa miellyttävän sisäilman kesällä. Tiilen luonnolliset silkinhohtoiset mattasävyt sopivat hyvin suomalaiseen rakentamiseen Takuu 30 V. Katso tarkemmat takuuehdot kotisivuiltamme tai kysy lisää asiakaspalvelusta. Ruska Kaamos Kelo Kaarna ORMAX POLAR * 1:4 (14 ) kevyt aluskate 1:5 (11,3 ) kiinteälle alustalle asennettava aluskermi Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 420 mm 330 mm mm 298 mm 4,1 kg/kpl, 41 kg/m 2 9,5-11 kpl/m 2 * Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

13

14 KATOT BETONI ORMAX PROTECTOR+ entistäkin parempi suoja. Ormax Protectorissa yhdistyvät kaunis ulkonäkö ja pitkä elinkaari. Ainutlaatuinen Protector-pinnoite antaa tiilelle kauniin pinnan, joka hylkii tehokkaasti likaa ja kasvillisuutta. Pinnoite suojaa myös uvsäteilyltä, jolloin väri pysyy pitkään haalistumattomana. Kotimainen läpivärjätty Ormax Protector+ -betonikattotiili antaa katolle laadukkaan ja harmonisen ilmeen Takuu 30 V. Katso tarkemmat takuuehdot kotisivuiltamme tai kysy lisää asiakaspalvelusta. Ruukunpunainen Hiilenmusta Syvänpunainen Graniitinharmaa Pähkinänruskea ORMAX PROTECTOR+ * 1:4 (14 ) kevyt aluskate 1:5 (11,3 ) kiinteälle alustalle asennettava aluskermi Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 420 mm 330 mm mm 298 mm 4,1kg/kpl, 41 kg/m 2 9,5-11 kpl/m 2 * Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

15

16 KATOT BETONI ORMAX suunniteltu kestämään. Klassinen läpivärjätty betonikattotiili, helppo asentaa ja lukuisia värivaihtoehtoja. Ormaxia saa seitsemää eri väriä tietenkin laajalla kattotarvikevalikoimalla. Suomessa kehitetty ja valmistettu Ormax on kattotiili vaativiin sääoloihin, ja siinä on kestävä pintamaalaus Takuu 15 V. Katso tarkemmat takuuehdot kotisivuiltamme tai kysy lisää asiakaspalvelusta. Tekniikan Maailman Rakennusmaailma 6/09 laittoi betonikattotiilet paremmuusjärjestykseen! Monierin ORMAX on TM TESTIVOITTAJA! Savitiilenpunainen Tupapunainen Antiikinpunainen Harmaa Tummanharmaa Ruskea Musta ORMAX * 1:4 (14 ) kevyt aluskate 1:5 (11,3 ) kiinteälle alustalle asennettava aluskermi Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 420 mm 330 mm mm 298 mm 4,1 kg/kpl, 41 kg/m 2 9,5-11 kpl/m 2 * Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

17 ORMAX Ormax-betonikattotiili ei ole suotta Suomen suosituin kattotiili. Suomalainen ilmasto tuo mukanaan omat haasteet ja niistä selviämään tarvitaan parasta laatua. Toisin kuin esimerkiksi pelti, Ormax-katto on äänetön niin sateella kuin lämpötilan vaihteluissa. Klassisen harmonisen kaksoisaaltoprofiilinsa vuoksi Ormax sopii monenlaisiin suomalaistaloihin. Siinä muutamia syitä miksi kotimainen ORMAX-tiilikatto on valittu niin monen suomalaisen talon suojaksi.

18 KATOT BETONI MINSTER sileä, nykyaikainen ja kestävä. Minster on täysin uudenlainen, laattamallinen betonikattotiili. Tasainen muoto luo kevytilmeisen ja näyttävän kattopinnan, joka sopii niin nykyarkkitehtuuriin kuin vaikka hirsirakentamiseen. Minster on hiljainen ja kokonaistaloudellinen vaihtoehto sileälle pellille Takuu 30 V. Minster on palkittu Red Dot Award -muotoilupalkinnolla. Tummanruskea Musta Tummanharmaa Vaaleanharmaa Savitiilenpunainen Tupapunainen MINSTER * 1:3 (18,4 ) kevyt aluskate 1:4 (14 ) kiinteälle alustalle asennettava aluskermi Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 420 mm 330 mm mm 300 mm 5,25 kg/kpl, 58 kg/m kpl/m 2 * Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

19

20 KATOT SAVI TURMALIN vaivatonta eleganssia. Todella upea, kevytilmeinen laattamainen savikattotiili Turmalin on lukkiutuva ja helposti asennettava. Sen värit ja pintakäsittelyt on suunniteltu sopimaan harmonisesti yhteen nykyarkkitehtuurin kanssa. Lopputuloksena on tyylikäs ja nykyaikainen katto. Turmalin-tiileen saat täydellisen valikoiman erikoistiiliä ja kattotarvikkeita, joilla viimeistelet katon ilmeen Lasitettu harmaa Enkopoitu Lasitettu Enkopoitu Enkopoitu Savitiilenpunainen Lasitettu antrasiitti koralli harmaa kuparinpunainen musta TURMALIN *antrasiitti ja musta ** 1:3 (18,4 ) kevyt aluskate 1:4 (14 ) kiinteälle alustalle asennettava aluskermi Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 475 mm 278*/280 mm mm 238*/240 mm 4,4 kg/kpl, 50 kg/m 2 11,1-11,8 kpl/m 2 ** Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

21

22 KATOT SAVI NORTEGL pohjoismainen klassikko. Lukkiutuva, pohjoismaiseen makuun kehitetty savikattotiili. Helposti asennettava, varma ja taloudellinen. Tavanomaista suuremman kokonsa vuoksi Nortegl sopii myös laajoille kattopinnoille. Se vastaa limitykseltään useimpia betonikattotiiliä, joten se on omiaan myös vanhojen betonitiilikattojen saneerauksiin Savitiilenpunainen Lasitettu koralli Enkopoitu antiikki Enkopoitu antrasiitti Lasitettu musta NORTEGL * 1:3 (18,4 ) kevyt aluskate 1:4 (14 ) kiinteälle alustalle asennettava aluskermi Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 450 mm 280 mm mm Päätytiilellä ruodejako mm 259 mm 3,8 kg/kpl, 42 kg/m 2 10,2-12,2 kpl/m 2 * Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

23

24 KATOT SAVI GRANAT ajattoman muotoilun klassikko. Lukkiutuvalla savikattotiili Granatilla on luonteenomainen, selkeä kaksoisaaltomuoto. Tämäntyyppisiä savikattotiiliä on aiemmin valmistettu ja käytetty paljon Suomessa ja soveltuukin siksi hyvin kattokorjauksiin, mutta myös uudisrakennusten kattoihin. 24 Enkopoitu kuparinpunainen Savitiilenpunainen Enkopoitu antrasiitti Mattalasitettu koralli Mattalasitettu punainen GRANAT * 1:3 (18,4 ) kevyt aluskate 1:4 (14 ) kiinteälle alustalle asennettava aluskermi Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min.kattokaltevuus 430 mm 258 mm mm 213 mm 3,6 kg/kpl, 46 kg/m kpl/m 2 * Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

25

26 KATOT SAVI RUBIN 13 V mannermainen suosikki. Laadukas, sopivan hintainen savikattotiili antaa talollesi mannermaisen silauksen. Rubin on itse asiassa suosituin savikattotiilemme esimerkiksi Saksassa. Sen hieman erilainen aaltomuoto antaa talollesi jämäkkyyttä. Värivaihtoehtoja on useita. Rubiniin saa laajan valikoiman kattotarvikkeita. 26 Savitiilenpunainen Enkopoitu Enkopoitu Enkopoitu Mattalasitettu Lasitettu Mattalasitettu Lasitettu Lasitettu kuparinpunainen ruskea antrasiitti koralli kastanja punainen vihreä musta RUBIN 13V * 1:3 (18,4 ) kevyt aluskate 1:4 (14 ) kiinteälle alustalle asennettava aluskermi Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 435 mm 276 mm mm 225 mm 3,2 kg/kpl, 42 kg/m 2 13 kpl/m 2 * Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

27

28 KATOT SAVI NOVA savikattotiilien uusi sukupolvi. Nova on uusin ja edistyksellisin savikattotiilemme, jossa yhdistyvät uusi tekniikka ja perinteet. Teknisten ominaisuuksiensa ansiosta tiili on helppo asentaa ja kestää hyvin pohjoisen vaativassa ilmastossa. Perinteet näkyvät tiilen muodossa, joka on sama kuin ensimmäisissä käsintehdyissä tiilissä Enkopoitu savitiilenpunainen Enkopoitu antrasiitti Lasitettu musta Täältä löydät Novan videon ja tekniset tiedot. NOVA * 1:3 (18,4 ) kevyt aluskate 1:4 (14 ) kiinteälle alustalle asennettava aluskermi Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 450 mm 286 mm mm 238 mm 3,5 kg/kpl, 40 kg/m 2 11,3-12,2 kpl/m 2 * Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

29

30 KATOT SAVI VITTINGE perinteinen ja ainutlaatuinen. Perinteinen savikattotiili pohjoismaiseen rakennusperinteeseen. Ainutlaatuinen väri ja pintarakenne ovat varmasti tuttuja, sillä se on yleisin savikattotiilemme. Vittinge soveltuu siksi hyvin sekä kattokorjauksiin että uusiin perinnetaloihin. Vittinge savikattotiili on erittäin pitkäikäinen ja se vain kaunistuu vuosien myötä. 30 Vittinge yksikouruinen E13 Vittinge kaksikouruinen T11 Vittinge yksikouruinen E13 Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 420 mm 235 mm n. 375 mm n. 200 mm n. 2,5 kg/kpl, 33 kg/m 2 13,3 kpl/m 2 1:3 18,4 Vittinge kaksikouruinen T11 Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 420 mm 266 mm n. 375 mm n. 240 mm n. 2,7 kg/kpl, 29 kg/m 2 10,7 kpl/m 2 1:3 18,4 HUOM! Vittinge tiilten kanssa on aina käytettävä kiinteälle alustalle asennettavaa aluskermiä. Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

31 VITTINGE Aito savikattotiili on luonnontuote. Vittinge valmistetaan lähes käsityönä. Savi puristetaan muotoonsa muottilevyn päälle ja katkotaan oikeaan mittaansa. Tiilet kuivatetaan huolellisesti ja poltetaan uunissa noin tuhannen asteen lämmössä. Aikaa savenottopaikalta valmiiksi kattotiileksi kuluu ainakin kuusi viikkoa. Yksikouruinen Vittinge on ollut samanmuotoinen jo yli 300 vuotta. Kaksikouruinen vaihtoehto syntyi vuoden 1900 paikkeilla. Aitona savikattotiilenä Vittinge vanhenee arvokkaasti. Vittingellä luot ajattoman katon, joka kestää tyylikkäänä kaikki trendit.

32 VÅRA TAK TILLBEHÖR 32

33 Kattotarvikkeet Monierilla on laaja valikoima kattotarvikkeita, joiden avulla saat kauniin ja toimivan katon. Helpoin tapa on valita valmis kattopaketti, joka sisältää tiilet, aluskatteet, läpiviennit, kattoturvatuotteet, kiinnikkeet sekä tiivisteet. Kaikki kattotarvikkeet on testattu perusteellisesti, joten voit olla varma hankkimasi katon laadusta. Seuraavilla sivuilla esitellään kattotarvikkeidemme laajaa valikoimaa. Tarvikkeet on räätälöity kattotiiliämme varten, ja ne täyttävät kaikki viranomaisvaatimukset ja standardit.

34 KATTOTARVIKKEET ALUSKATTEET Valitse kattoon sopiva aluskate. Pitkäikäinen ja toimiva katto vaatii kunnollisen aluskatteen. Sen on oltava kestävä ja vedenpitävä, jotta se suojaa taloa ulkoa tulevalta kosteudelta. Valikoimamme sisältää teknisesti edistyneitä hengittäviä aluskatteita ja tarvikkeita. Hengittää rakenteen sisäpuolisen kosteuden ulos Pitää sadeveden ulkona 34 Kestää vähintään yhtä kauan kuin varsinainen katemateriaalikin Kevyt ja helppo asentaa Diffuusioavoimia eli hengittäviä aluskatteita voi hyvin verrata hengittäviin urheiluvaatteisiin. Nykyisin sadekelin vaatteet valmistetaan mukavista materiaaleista, jotka pitävät kosteuden ulkopuolella mutta hengittävät hikoilun aiheuttaman kosteuden ulos. Kuten hyvien urheiluvaatteiden, myös aluskatteiden on oltava hyvin kestäviä. DIVOROLL TOP RU Astumisen kestävä veden- ja tuulenpitävä korkealaatuisin hengittävä aluskatteemme, jossa on vedenkestävä kaksoisliimaraita. Divoroll Top RU sallii sisällä muodostuvan kosteuden haihtumisen ja pitää ulkoa tulevan kosteuden poissa. Voidaan asentaa sekä umpilaudoitukselle että vapaasti roikkuvana. Suositellaan erityisesti lämpimiin ja monimuotoisiin kattoihin. DIVOROLL UNIVERSAL 2S Vapaasti asennettava veden- ja tuulenpitävä hengittävä aluskate, joka kestää astumisen ja jossa on patentoitu kaksoisliimaraita. Suositellaan monimuotoisiin kattoihin. DIVOROLL UNIVERSAL Vapaasti asennettava hengittävä aluskate, joka kestää astumisen. Divoroll Universalia suositellaan käytettäväksi ns. kylmillä katoilla.

35

36 KATTOTARVIKKEET LÄPIVIENNIT 36 Tutustu Figaroll Plus -ulkotaitetiivisteen hyötyihin. Pidä katto kunnossa ja kuivana. Hyväkuntoinen ja kuiva katto kestää pidempään. Siksi on tärkeää pitää silmällä katon helpoimmin vaurioituvia kohtia: katonharjaa, räystäitä, läpivientejä ja sisätaitteita, jotka ovat katon riskialttiita kohtia. Jos tiilten alle menee roskia, ne estävät kunnollisen tuuletuksen ja veden valumisen, mikä saattaa johtaa ruoteiden lahoamiseen. Tämän estämiseksi suosittelemme Metalroll- ja Figaroll Plus -ulkotaitetiivisteiden käyttöä: tiivisteiden avulla ruoteet ja katto pysyvät kuivempina ja kestävät pidempään. Ilmastoinnin ja hormien putket menevät katon läpi, joten niiden läpivientien on oltava vesitiiviitä aluskatteen ja kattotiilien kohdalla. Tätä tarkoitusta varten tarjoamme erityisiä tiivistystuotteita sekä valmiita läpivientejä, jotka on suunniteltu tiilillemme.

37 METALROLL Erittäin mukautuva ja kestävä ulkotaitetiiviste ihanteelliseen ilmanvaihtoon. Venyvyys 50 %. Metalrollissa on patentoituun Crep-Tec-tekniikkaan perustuva tiivistys- ja tuuletusjärjestelmä, joka tekee ulkotaitetiivisteestä erittäin vesitiiviin. Estää veden ja roskien pääsyn tiilen alle ja sopii monenlaisiin kattotiiliin, myös korkeaprofiilisiin tiiliin. FIGAROLL PLUS Erittäin mukautuva ulkotaitetiiviste, jonka patentoidussa tiivistys- ja tuuletusjärjestelmässä käytetään innovatiivista labyrinttijärjestelmää. Venyvyys 50 %. Estää veden ja roskien pääsyn tiilen alle ja sopii suurimpaan osaan kattotiiliprofiileista. TUULETUSPUTKET Monierin tuuletusputket sisältävät läpivientitiilen- ja tiivisteen. Näin varmistetaan, että putkien ympäristöt ovat vesitiiviitä aluskatteesta kattotiiliin saakka. HUIPPUIMURIT Terveellisen ja raikkaan sisäilman edellytys on hyvä ilmanvaihto. Valikoimistamme löytyy huippuimuri mm. radonin poistoon ja keittiön tuuletukseen. KATTOLUUKUT Kattoluukkua käytetään kulkureittinä mentäessä katon kautta ullakkotilaan tai päinvastoin. Kattoluukkumme avulla saat kulkuaukosta tiiviin. LINTUESTEET Lintuesteet voidaan asentaa katon alaräystääseen estämään lintujen ja muiden pienten eläinten pääsy tiilien alle.

38 KATTOTARVIKKEET TIIVISTYSTUOTTEET 38 katon käyttöikää. Toimiva katto. Katossa saattaa olla monia erikoiskohtia, jotka vaativat tiivistystä. Kun olet asentanut ulkotaitetiivisteet käyttämällä esimerkiksi Metalroll-tiivistettä, suosittelemme tarkistamaan katon, savupiipun, kattoikkunoiden ja seinien liitokset. Katossa on luultavasti liitoksia, jotka on tiivistettävä. Tähän tarkoitukseen sopii erinomaisesti Wakaflex. Se on taipuisaa, monikerroksista tiivistettä, joka korvaa perinteiset metallija lyijylevyt, ja sen liimaraita suojaa kosteudelta. Tiiviste on joustavaa ja muotoutuu helposti. Työkaluiksi tarvitset vain sakset ja mitan. Wakaflexiä voi käyttää moniin eri tarkoituksiin ja sitä on saatavilla savitiilenpunaisena, mustana ja tummanharmaana. Tuote on ympäristöystävällisempää kuin lyijy ja säästää aikaa ja rahaa.

39

40 KATTOTARVIKKEET TURVATUOTTEET Sijoita turvallisuuteen. Talon omistajana vastuullasi on varmistaa, että katolle kiipeäminen, sillä liikkuminen ja työskentely onnistuvat turvallisesti. Talon omistaja vastaa myös siitä, että lakeja ja määräyksiä noudatetaan kattoturvatuotteiden määrän ja laadun suhteen. Löydät tarvittavat tuotteet luettelostamme. Kaikki tuotteemme ovat läpäisseet tiukat sää- ja turvallisuustestit, ja niitä on saatavilla kaikille kattotiilityypeille SEINÄTIKKAAT Katolle tulee järjestää katkeamaton kulkutie. Meiltä saat sertifioidut kotimaiset seinätikkaat katteen väreissä. 2 TIKASASKELMAT/ LAPETIKKAAT Tikasaskelmia ja lapetikkaita tarvitaan helpottamaan turvallista liikkumista katolla.

41 3 SADEVESIJÄRJESTELMÄ Oikein suunniteltu sadenvedenpoistojärjestelmä on tärkeä osa katon toimivuutta. Sadevesijärjestelmä on kehitetty sopimaan yhteen Monierin kattotiilien kanssa. Sadevesijärjestelmä on hyvä hankkia kattotoimituksen yhteydessä ja asentaa heti kun katto on valmis. Näin suojataan seinärakenteita kosteudelta KATTOSILLAT 4 5 Kattosiltoja tarvitaan helpottamaan turvallista kulkua katolla. LUMIESTE Lumiesteillä estetään lumen putoaminen kulkureiteille. Suuret lumimassat voivat olla hyvin painavia, joten laadukas lumieste on erittäin tärkeä turvallisuuden kannalta. Noudata RT-kortin ohjeita lumiesteiden määrässä. Lumieste on halpa henkivakuutus.

42 MONIER REMONTOI KATTOSI Vaihda vanha kattosi aitoon ja upeaan tiilikattoon. Kattotiiliä on asennettu katoille tuhansien vuosien ajan. Ja hyvästä syystä. Kattotiili toimii ja kestää pitkään. Eikö talosi olekin aidon betoni- tai savitiilikaton arvoinen? On tietysti ja vaihto kannattaa. 16% Tuuli 60% Lumi 42 13% Vesikatto 11% Rakenteet Varsinaisen katemateriaalin, eli vesikaton osuus katon kokonaiskuormasta on varsin pieni. Ei huolta painosta Kattotiili painaa peltiä enemmän, mutta kattosi on suunniteltu kestämään erittäin suuria kuormia, kuten lumikuormaa. Näiden rinnalla muutamien kymmenien kilojen neliöpainoerot materiaalien välillä eivät vaikuta. Jos oman katon kantavuus kuitenkin askarruttaa, ota yhteys tekniseen neuvontaamme niin kerromme lisää. Asentaminen ja huoltaminen on helppoa Tiilikatto on helppo asentaa myös itse. Kun kaipaat apua, meidän kauttamme löydät ammattitaitoiset ja luotettavat tiilikattoasentajat. Tiilikatto on jatkossa erittäin helppohoitoinen. Säännöllinen puhdistus riittää. Sinulla on siihen varaa Aito on edullisempi kun jäljitelmä. Nyt kannattaa toteuttaa kattoremontti tiilikatolla, sillä viimeisimmässä riippumattoman tahon hintavertailussa se todettiin edullisimmaksi vaihtoehdoksi. Muista myös kotitalousvähennys asennuskuluista. Katemateriaali Materiaali kustannus /m 2 Työmenekki tth Aputyö % Työkustannus /m 2 Kustannus -yhteensä /m 2 Betonitiilikate 23,39 0, ,90 33,29 Konesaumattu ohutlevykate 39,80 0, ,03 57,83 Muotolevy peltikate 30,79 0, ,28 42,07 Kattohuopalaattakate 37,32 0, ,12 51,44 Lähde: Rakennustieto Oy, Rakennusosien kustannuksia 2012.

43 Katso video kattoremontista..

44 KATTOTARVIKKEET REMONTOI KATTOSI Onko aika uusia katto? Kun katonvaihto on ajankohtainen, suosittelemme samalla uusimaan aluskatteen ja alusrakenteet. Näin varmistat, että katto on toimiva ja kestää pidempään. Samalla säästät energiaa ja rahaa sekä lisäät talosi arvoa. Voit asentaa katon itse tai autamme asentajan löytämisessä. Molemmissa tapauksissa toimitamme sinulle kaikki tarvitsemasi tuotteet ja jopa nostamme tiilet katolle saakka. 44 Vaihda vanha peltikatto Tiilikaton käyttöikä on huomattavasti pidempi kuin peltikaton, eikä tiilikattoa tarvitse maalata. Tiilikatto hengittää, joten riski kosteuden tiivistymiseen on pienempi, erityisesti hengittävää aluskatetta käytettäessä. Tiilikatto nostaa talon arvoa. Myös herkkäkorvaiset perheenjäsenet ja naapurisi arvostavat tiilikattoa, sillä kattotiilet eivät aiheuta melua huonolla säällä tai sään muuttuessa. Tiilikatto pysyy peltikattoa viileämpänä kesähelteillä. Se parantaa talossa asuvien elämän -ja unenlaatua. Vaihda vanha Vartti-katto Vanhoja kuitusementtikattoja on usein vanhoissa taloissa. Aikanaan se on saatettu vaihtaa vanhan tiilikaton tilalle. Kuitusementtilevyistä takaisin tiilikattoon vaihtaminen palauttaa talon tyylin ja luonteen ja nostaa sen arvoa. Hyvin vanhoissa kuitusementtilevyissä saattaa olla vielä asbestia. Työ kannattaakin antaa asbestipurkuluvan omaavalle ammattilaiselle. Sen voi tehdä itsekin, jos käytät hengityssuojainta ja käsittelet levyjä varovasti. Levyjä ei saa rikkoa. Kysy levyjen hävittämisestä oman kunnan jäteasemalta. Asbestijäte toimitetaan jäteasemalle pakattuna ja omaan paikkaan. Katto tulee remontoiduksi, ja ympäristöystävällisempi katto on mukavampi jättää seuraavalle sukupolvelle. Vaihda vanhat kattotiilet Uudet kattotiilet säilyttävät talon tunnelman ja luonteen. Ehkä aiempaa hienommat ja ylellisemmät kattotiilet nostavat entisestäänkin talon arvoa. Uudet vaatimukset ja uudenaikaisen talon tarpeet täyttävä katto on turvallinen. Kun kate joka tapauksessa vaihdetaan, energiankulutuksen kannalta on järkevää lisätä eristystä ja vaihtaa vanhan aluskatteen tilalle hengittävä aluskate.

45 Tee se itse! Viisi helppoa vaihetta Poista vanhat tiilet, eristeet, ruoteet ja aluskate. Asenna uusi aluskate. Käytä esimerkiksi Divorollia. (Katso sivu 34.) Asenna tiiliruoteet asianmukaisella ruodevälillä. Myös asennettuna Muista, että saat työkuluista kotitalousvähennystä. Haluamme auttaa sinua löytämään luotettavan ja ammattitaitoisen kattoasentajan. Meillä on laaja verkosto koulutettuja kattoasentajia, jotka tuntevat tuotteemme ja auttavat mielellään. Ota yhteyttä soittamalla numeroon tai käy kotisivuillamme osoitteessa monier.fi, niin autamme sinua remontin kaikissa vaiheissa! 4 5 Asenna uudet kattotiilet (tai halutessasi vanhat kattotiilet). Asenna kaikki muut kattotuotteet: kiinnikkeet, tiivisteet, läpiviennit, turvatuotteet jne. VALTUUTETTU ASENTAJA

46 ORMAX POLAR ORMAX POLAR KATTOTIILETORMAX POLAR LAPETIILI ORMAX POLAR Leveys: 330 mm, pituus: 420 mm. Hyötyleveys: 298 mm. Nippukoko: 6 kpl. Lavakoko: 252 kpl. Minimimyyntierä: 1/2 lavaa. Painon.4,1 kg/kpl. Lavan paino: n kg. Pyöristetty alareuna. Menekki n. 9,5 kpl/m². Ruodejako mm. PUOLITIILI ORMAX POLAR Käytetään sisä- ja ulkotaitteissa. Leveys: 180 mm. Pituus: 420 mm. Nippukoko: 5 kpl Pyöristetty alareuna. Menekki joka kolmas tiilirivi. HARJATIILI ORMAX POLAR Leveys: 260 mm. Pituus: 420 mm. Lavakoko: 50 kpl.myydään yksittäin. Lavan paino: n. 210 kg. Menekki 3 kpl/m. LOPETUSHARJATIILI ORMAX POLAR Käytetään harjan lopetuksissa. Betoninen. ALOITUSHARJATIILI ORMAX POLAR Käytetään harjan aloituksissa. Betoninen. Y-HARJATIILI ORMAX POLAR Käytetään aumakatossa harjan ja ulkotaitteiden liitoskohdassa. Betoninen. ULKOTAITTEIDEN X-HARJATIILI ORMAX POLAR Käytetään neljän ulkotaitteen liittymässä. Betoninen. ULKOTAITTEEN ALOITUSHAR- JATIILI ORMAX POLAR Käytetään ulkotaitteen aloituksissa. Betoninen. PÄÄTYREUNATIILI ORMAX POLAR Leveys: 140 mm. Pituus: 420 mm. Lavakoko 60 kpl. Myydään yksittäin. Reunatiileen on saatavana ruostumaton kattotiilenvärinen kiinnitysruuvi. Menekki sama kuin tiilirivien määrä, noin 3 kpl/m. 46

47 ORMAX PROTECTOR+ KATTOTIILETORMAX PROTECTOR+ LAPETIILI ORMAX PROTECTOR+ Leveys: 330 mm, pituus: 420 mm. Hyötyleveys: 298 mm. Nippukoko: 6 kpl. Lavakoko: 252 kpl. Minimimyyntierä: 1/2 lavaa. Painon.4,1 kg/kpl. Lavan paino: n kg. Pyöristetty alareuna. Menekki n. 9,5 kpl/m². Ruodejako mm. ORMAX PROTECTOR+ PUOLITIILI ORMAX PROTECTOR+ Käytetään sisä- ja ulkotaitteissa. Leveys: 180 mm. Pituus: 420 mm. Nippukoko: 5 kpl Pyöristetty alareuna. Menekki joka kolmas tiilirivi. HARJATIILI ORMAX PROTECTOR+ Leveys: 260 mm. Pituus: 420 mm. Lavakoko: 50 kpl.myydään yksittäin. Lavan paino: n. 210 kg. Menekki 3 kpl/m. LOPETUSHARJATIILI ORMAX PROTECTOR+ Käytetään harjan lopetuksissa. Betoninen. ALOITUSHARJATIILI ORMAX PROTECTOR+ Käytetään harjan aloituksissa. Betoninen. Y-HARJATIILI ORMAX PROTECTOR+ Käytetään aumakatossa harjan ja ulkotaitteiden liitoskohdassa. Betoninen. X-HARJATIILI ORMAX PROTECTOR+ Käytetään neljän harjan liittymässä. Betoninen. ULKOTAITTEIDEN X-HARJATIILI ORMAX PROTECTOR+ Käytetään neljän ulkotaitteen liittymässä. Betoninen. ULKOTAITTEEN ALOITUSHAR- JATIILI ORMAX PROTECTOR+ Käytetään ulkotaitteen aloituksissa. Betoninen. PÄÄTYREUNATIILI ORMAX PROTECTOR+ Leveys: 140 mm. Pituus: 420 mm. Lavakoko 60 kpl. Myydään yksittäin. Reunatiileen on saatavana ruostumaton kattotiilenvärinen kiinnitysruuvi. Menekki sama kuin tiilirivien määrä, noin 3 kpl/m. 47

48 ORMAX ORMAX KATTOTIILETORMAX LAPETIILI ORMAX Leveys: 330 mm, pituus: 420 mm. Hyötyleveys: 298 mm. Nippukoko: 6 kpl.lavakoko: 252 kpl. Minimimyyntierä: 1/2 lavaa. Paino n. 4,1 kg/kpl. Lavan paino: n kg. Pyöristetty alareuna. Menekki n. 9,5 kpl/m². Ruodejako mm PUOLITIILI ORMAX Leveys: 180 mm. Pituus: 420 mm. Nippukoko: 5 kpl Pyöristetty alareuna.käytetään sisä- ja ulkotaitteissa. Menekki n. joka kolmas tiilirivi. HARJATIILI ORMAX Leveys: 260 mm. Pituus: 420 mm Lavakoko: 50 kpl. Myydään yksittäin. Lavan paino: n. 210 kg. Menekki 3 kpl/m. LOPETUSHARJATIILI ORMAX Betoninen, käytetään harjan lopetuksissa. ALOITUSHARJATIILI ORMAX Betoninen, käytetään harjan aloituksissa. LEIKATUN TIILEN KIINNIKE Ulkotaitteiden reunoille tulevien leikattujen tiilien kiinnittämiseen. 25 kpl/pussi. HARJAPUUN KIINNITYSKULMA Helpottaa harjapuun asennuksen korkeussäätöä ja varmistaa katon tuuletusta. Voidaan säätää oikeaan kulmaan kaltevuuden mukaan. Sinkitty. Menekki 1 kpl/kattoristikko. OIKAISUKIILA Käytetään katonoikaisuun. 140 kpl/ltk. Muovia. Väri punainen. KOROTUSPALA Käytetään katon oikaisukiilojen alla tarvittaessa. 84 kpl/ltk. Muovia. Väri valkoinen. LÄPIVIENNITORMAX HARJATUULETUSTIILI Harjatiilituuletin on alipainetuuletin, joka korvaa yhden harjatiilen. Harjatiilituuletin koostuu Ø110 mm putkesta, sadehatusta ja harjan läpivientisuppilosta. Putken korkeus on 150 mm ja tuotteen korkeus 300 mm. XL-TUULETUSPUTKIPAKETTI 200 MM Sisältää 200 mm lämpöeristetyn putken,sadehatun ja XL-läpivientitiilen. XL-TUULETUSPUTKIPAKETTI 250 MM Sisältää 250 mm lämpöeristetyn putken, sadehatun ja XL-läpivientitiilen. KESKUSPÖLYNIMURIN POISTOPUTKI Sisältää läpivientitiilen, 75 mm:n lämpöeristetyn putken, sadehatun, aluskatteen läpivientitiivisteen ja liittimet. Halkaisija 50 ja 44 mm. RADONIMURI Korkeus 700 mm 2-nopeuksinen radonimuri. Sisäputki Ø 110 mm. Erikoissuojattu moottori. Ei sisällä läpivientitiiltä. LÄPIVIENTITIILI Sisältää aluskatteen läpivientitiivisteen ja kiinnitysruuvit. XL-LÄPIVIENTITIILI Sisältää XL-läpivientitiivisteen ja kiinnitysruuvit. Y-HARJATIILI ORMAX Betoninen, aumakatossa harjan ja ulkotaitteiden liitoskohdassa. ULKOTAITTEIDEN X-HARJATIILI ORMAX Betoninen, käytetään neljän ulkotaitteen liittymässä. ULKOTAITTEEN ALOITUSHARJATIILI ORMAX Betoninen, käytetään ulkotaitteen aloituksissa. PÄÄTYREUNATIILI ORMAX Leveys: 140 mm. Pituus: 420 mm. Lavakoko: 50 kpl. Myydään yksittäin. Päätyreunatiileen on saatavana ruostumaton kattotiilenvärinen kiinnitysruuvi. Menekki sama kuin tiilirivien määrä, noin 3 kpl/m LISÄTARVIKKEET ORMAX POLAR, ORMAX PROTECTOR+ JA ORMAX TILLEORMAX KIINNIKKEETORMAX KATTOTIILINAULA Ruostumaton kampanaula.200 kpl/ltk, 75 mm. Menekki 1 ltk / 100 m². LISTARUUVI Tiivisteellinen listaruuvi pääty- ja rintapeltien kiinnittämiseen. Maalattu kantaosa. 250 kpl/ltk. Menekki: 5 kpl/pelti. REUNATIILIRUUVI Ruostumattomasta teräksestä valmistettu ruuvi reunatiilien kiinnittämiseen, jossa on maalattu kantaosa. 100 kpl/ltk. Menekki 2 kpl / reunatiili. HARJATIILEN KIINNIKE Alumiinia. 50 kpl/pussi. Menekki 1 kpl / harjatiili. ANTENNIN LÄPIVIENTI Sisältää läpivientitiilen, antenniputken läpivientikauluksen ja aluskatteen läpivientitiivisteen. Kartioosa kumia. TUULETUSTIILI Sisältää aluskatteen läpivientitiivisteen. PIIPPUKUMI Käytetään XL-läpivientitiilen kanssa pyöreiden piippujen läpivientien yhteydessä. HUIPPUIMURIPAKETTI Korkeus 700 mm. Sisältää läpivientitiilen. Erillistä huoltokytkintä ei tarvita.sisäputki Ø 125 mm. Teho 80 l/s, kun vastus on 150 Pa. ERISTÄMÄTÖN TUULETUSPUTKI 110 MM Sisältää läpivientitiilen, 110 mm:n putken,taipuisan letkun, kiristimen ja aluskatteen läpivientitiivisteen. Käytetään viemärin tuuletuksessa. LÄMPÖERISTETTY TUULETUSPUTKI 110 MM Sisältää läpivientitiilen, eristetyn 110 mm:n putken, taipuisan letkun, kiristimen ja aluskatteen läpivientitiivisteen. Suositellaan viemärin tuuletukseen. LÄMPÖERISTETTY TUULETUSPUTKI 125 MM Sisältää läpivientitiilen,125 mm:n lämpöeristetyn putken, sadehatun ja aluskatteen läpivientitiivisteen. LÄMPÖERISTETTY TUULETUSPUTKI 160 MM Sisältää läpivientitiilen,160 mm:n lämpöeristetyn putken, sadehatun ja aluskatteen läpivientitiivisteen. XL-TUULETUSPUTKIPAKETTI 160 MM Sisältää 160 mm lämpöeristetyn putken, sadehatun ja XL-läpivientitiilen. SOLAR KATTOLÄPIVIENTI Käytetään aurinkokeräinten meno- ja paluuputkien, kaapeleiden tai muiden pienempien putkien läpivientiin katon läpi. TUULETUSPUTKEN HATTU 110 MM Käytetään 110 mm tuuletusputkisarjan kanssa,kun putkea käytetään alipainetuuletukseen. TUULETUSPUTKEN HATTU, ISO Käytetään eristetyn 110 mm tuuletusputkisarjan kanssa, kun putkea käytetään alipainetuuletukseen. ALUSKATTEET JA TIIVISTYSTUOTTEETORMAX DIVOROLL TOP RU -ALUSKATE Hengittävä liimareunainen aluskate, 75 m²/rulla. Leveys 1,5 m, pituus 50m. Palonkestävyys: E (EN ). Sd-arvo 0,03 Paino 210 g/m². DIVOROLL UNIVERSAL 2S- ALUSKATE Hengittävä liimareunainen aluskate, 75 m²/rulla. Leveys 1,5 m, pituus 50m. Palonkestävyys: E (EN ). Sd-arvo 0,03 Paino 150 g/m². DIVOROLL UNIVERSAL -ALUSKATE Hengittävä aluskate, 75 m²/rulla. Leveys: 1,5 m, pituus: 50 m. Palonkestävyys: E (EN ). Sd-arvo 0,03 Paino 150 g/m². KORJAUSTEIPPI UNOROLL Aluskatteen reikien ja viiltojen korjaukseen. Leveys 80 mm. Rullakoko 50 m. LIIMATEIPPI DUOROLL Aluskatteen liitosten yhteen liimaamiseen. Leveys 40 mm. Rullakoko 50 m. 48

Laadukkaat ja pitkäikäiset tiilikatot Betoni- ja savikattotiilet sekä aluskatteet. OTA ORMAX! www.ormax.fi

Laadukkaat ja pitkäikäiset tiilikatot Betoni- ja savikattotiilet sekä aluskatteet. OTA ORMAX! www.ormax.fi Laadukkaat ja pitkäikäiset tiilikatot Betoni- ja savikattotiilet sekä aluskatteet OTA ORMAX! www.ormax.fi Kauniit, kestävät ja luonnolliset materiaalit Savi- ja betonikattotiilet ovat loistava sijoitus,

Lisätiedot

Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012

Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 Kaikki TIILIKATOSTA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 MORE POWER TO YOUR ROOF TALOSI ON UUDEN KATON ARVOINEN Uusi katto on aina viisas investointi. Jokainen kattoon investoitu

Lisätiedot

KAIKKI TIILIKATOSTA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 MORE POWER TO YOUR ROOF

KAIKKI TIILIKATOSTA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 MORE POWER TO YOUR ROOF KAIKKI TIILIKATOSTA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 MORE POWER TO YOUR ROOF TALOSI ON UUDEN KATON ARVOINEN Uusi katto on aina viisas investointi. Jokainen kattoon investoitu

Lisätiedot

KAIKKI TIILIKATOSTA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2011 MORE POWER ROOFS TO YOUR FOR ROOF. www.monier.

KAIKKI TIILIKATOSTA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2011 MORE POWER ROOFS TO YOUR FOR ROOF. www.monier. KAIKKI TIILIKATOSTA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2011 MORE POWER ROOFS TO YOUR FOR ROOF LIVING I MUISTA KOTITALOUS- VÄHENNYS! SISÄLTÖ 2. Uusi katto on järkevä investointi 4.

Lisätiedot

UUTTA KATTOA VALITSEMASSA

UUTTA KATTOA VALITSEMASSA UUTTA KATTOA VALITSEMASSA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2009 ROOFS ROOFS FOR FOR LIVING www.monier.fi 1 TALOSI ON UUDEN KATON ARVOINEN 2 Uusi katto on aina viisas investointi.

Lisätiedot

UUTTA KATTOA VALITSEMASSA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2008

UUTTA KATTOA VALITSEMASSA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2008 UUTTA KATTOA VALITSEMASSA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2008 ROOFS ROOFS FOR FOR LIVING TALOSI ON UUDEN KATON ARVOINEN Uusi katto on aina viisas investointi. Jokainen kattoon

Lisätiedot

Helpoin tie uuteen kattoon Rakenna&Remontoi messut 27.1.2012

Helpoin tie uuteen kattoon Rakenna&Remontoi messut 27.1.2012 Helpoin tie uuteen kattoon Rakenna&Remontoi messut 27.1.2012 Teemu Sivenius Monier Oy Juuret tukevasti Suomessa Monier Oy on entinen Lafarge Roofing Oy Tiilikatevalmistajien markkinajohtaja Suomessa Markkinaosuudet

Lisätiedot

Ulkomaalaus. Puun pintakäsittely. on tarkoitettu seinille, seuraava vuorilaudoille

Ulkomaalaus. Puun pintakäsittely. on tarkoitettu seinille, seuraava vuorilaudoille Ulkomaalaus Puun pintakäsittely Puun pintakäsittelyn tarkoituksena on suojata puuta ympäristörasituksilta: kosteudelta, auringonvalolta, sinistäjä-, home- ja lahottajasieniltä. Suojaamisen ohella yhtäläisen

Lisätiedot

Vain paras laatu on tarpeeksi hyvää suomalaisille katoille

Vain paras laatu on tarpeeksi hyvää suomalaisille katoille Vain paras laatu on tarpeeksi hyvää suomalaisille katoille Sisällysluettelo Kattokeskus Kattokeskus Tietoa yrityksestä......................... 4 Sinua palvelevat.......................... 5 Tapamme toimia,

Lisätiedot

Tee katostasi täydellinen Monier tarvikkeilla.

Tee katostasi täydellinen Monier tarvikkeilla. kattotarvikkeet Tee katostasi täydellinen Monier tarvikkeilla. ROOFS FOR LIVING Tilaa myös kattotarvikkeet! Katto kannattaa ostaa valmiina kattopakettina Tämä varmistaa sen, että saat kaikki tarvittavat,

Lisätiedot

RUUKIN KATTO- PAKETTI

RUUKIN KATTO- PAKETTI www.ruukkikatot.fi RUUKIN KATTO- PAKETTI RUUKIN KATTOTUOTTEET www.ruukkikoti.fi Ruukin kattopaketti 1 Tiesitkö, että: Teräs on tutkimusten mukaan yleisin valinta kattokohteissa. Sen puolesta puhuvat nopea

Lisätiedot

ruukin Katonlaittajan opas

ruukin Katonlaittajan opas www.ruukkikatot.fi ruukin Katonlaittajan opas Näin remontoit kattosi Ohjeita ja vinkkejä katon kunnon tarkistukseen ja huoltoon Kattoremontti tekee ihmeitä! Kurkista kaipaako kattosi remonttia Rakennat

Lisätiedot

Rakennustuotteet. Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet

Rakennustuotteet. Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet Rakennustuotteet Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet Omakotitaloihin, vapaa-ajan rakennuksiin, autotalleihin ja halleihin. Uudisrakentamiseen, lisärakentamiseen ja saneeraamiseen. Plannjan

Lisätiedot

Rakennustuotteet. Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet

Rakennustuotteet. Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet Rakennustuotteet Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet Omakotitaloihin, vapaa-ajan rakennuksiin, autotalleihin ja halleihin. Uudisrakentamiseen, lisärakentamiseen ja saneeraamiseen. Plannjan

Lisätiedot

Rakennustuotteet. Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet

Rakennustuotteet. Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet Rakennustuotteet Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet Omakotitaloihin, vapaa-ajan rakennuksiin, autotalleihin ja halleihin. Uudisrakentamiseen, lisärakentamiseen ja saneeraamiseen. 2 Sisältö

Lisätiedot

Kerabit. Kerabit-tuoteopas. Bitumikatot Aluskatteet ja -rakenteet Perustusten veden- ja radoneristys Rakennuspaperit Bitumijalosteet

Kerabit. Kerabit-tuoteopas. Bitumikatot Aluskatteet ja -rakenteet Perustusten veden- ja radoneristys Rakennuspaperit Bitumijalosteet Kerabit Pitävät vedeneristysratkaisut Kerabit-tuoteopas Bitumikatot Aluskatteet ja -rakenteet Perustusten veden- ja radoneristys Rakennuspaperit Bitumijalosteet 1 Kerabit on osa Nordic Waterproofing -konsernia

Lisätiedot

Icopal Tuoteluettelo 2015. Tuoteluettelo 2015

Icopal Tuoteluettelo 2015. Tuoteluettelo 2015 Icopal luettelo 2015 luettelo 2015 Laatu ja ympäristö Icopalin tavoite on olla ensisijainen toimittaja tuotteissa ja palveluissa, joita tarjoamme rakennusten ja rakenteiden suojaamiseen ja peittämiseen,

Lisätiedot

Rakennustuotteet. 2011 Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet

Rakennustuotteet. 2011 Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet Rakennustuotteet 2011 Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet Omakotitaloihin, vapaa-ajan rakennuksiin, autotalleihin ja halleihin. Uudisrakentamiseen, lisärakentamiseen ja saneeraamiseen. 2 Sisältö

Lisätiedot

VILPE-ilmanvaihtotuotteet ja kattotarvikkeet

VILPE-ilmanvaihtotuotteet ja kattotarvikkeet VILPE-ilmanvaihtotuotteet ja kattotarvikkeet Sisällysluettelo 03 VILPEn tarina 4 Käyttökohteita 6 Valmistusmateriaalit, muotoilu ja värimahdollisuudet 8 Järjestelmämme 10 Kattoläpivientisarjat 12 Viemärin

Lisätiedot

Toimivat Katot 2 0 0 1

Toimivat Katot 2 0 0 1 Toimivat Katot 2001 2 SISÄLLYSLUETTELO Toimivat katot Toimiva katto tärkein julkisivu 4 Vesikatto on tärkeä asia 5 Kattosertifikaatti 5 Suunnittelu Loiva katto 6 Yläpohjarakenteet 7 Ilmansulku 7 Höyrynsulku

Lisätiedot

BENDERS KATOT BETONIKATTOTIILET. Luonnollinen valinta. Lisää Bendersistä www.benders.fi

BENDERS KATOT BETONIKATTOTIILET. Luonnollinen valinta. Lisää Bendersistä www.benders.fi BENDERS KATOT BETONIKATTOTIILET Luonnollinen valinta Lisää Bendersistä www.benders.fi OSAAMISTA JA PERINNETTÄ jo 50-vuoden kokemuksella! Tervetuloa Bendersille Toimintamme alusta asti tavoitteenamme on

Lisätiedot

Toimivat Katot 2 0 0 7

Toimivat Katot 2 0 0 7 Toimivat Katot 2007 Sisällysluettelo Toimivat Katot Toimiva katto tärkein julkisivu 5 Vesikatto on tärkeä asia 6 Loivat katot Loivien kattojen suunnittelu Katon käyttöikä 7 Yläpohjarakenteet 7 Ilmasulku

Lisätiedot

Myynti- ja toimitusehdot

Myynti- ja toimitusehdot Hinnasto 204 Uudet yhteystiedot 02.05.203 lähtien: MYYNTI JA TEKNINEN TUKI Puhelin 020 23 3233 Telefax 020 23 328 Sähköposti myynti@sktuote.fi EXPRESS NOUTOMYYMÄLÄ (Espoo) SK Tuote Oy Lintuvaarantie 33,

Lisätiedot

Asennusohjeet. Tiilikuviokatteet Katto- ja seinäprofiilit Sadevesijärjestelmät

Asennusohjeet. Tiilikuviokatteet Katto- ja seinäprofiilit Sadevesijärjestelmät Asennusohjeet Tiilikuviokatteet Katto- ja seinäprofiilit Sadevesijärjestelmät Sisältö Johdanto, Katon osat... 4 Kattoasennuksen valmistelut... 6 Plannjan tiilikuviokatteiden asentaminen... 10 Plannjan

Lisätiedot

Myynti- ja toimitusehdot

Myynti- ja toimitusehdot Hinnasto 203 MUSTASAARI (Vaasa) Kauppatie 9, 6560 Mustasaari Vaihde 020 23 3200 Telefax 020 23 328 Sähköposti vaasa@sktuote.fi etunimi.sukunimi@sktuote.fi Internet www.sktuote.fi Eero Saikkonen, toimitusjohtaja

Lisätiedot

TERÄSKATTEIDEN JA TARVIKKEIDEN ASENNUSOHJE WWW.POIMUKATE.FI

TERÄSKATTEIDEN JA TARVIKKEIDEN ASENNUSOHJE WWW.POIMUKATE.FI TERÄSKATTEIDEN JA TARVIKKEIDEN ASENNUSOHJE WWW.POIMUKATE.FI SISÄLTÖ TIILIKUVIOKATTEET... 3 POIMULEVYT... 5 KATTOPAKETIN TARVIKKEET...8 VESIKATON MITOITUS...9 Ulokkeiden mitoitus...9 Vähimmäiskaltevuudet...

Lisätiedot

Kumibitumikattolaatat Tuotetietoja ja asennusohjeet

Kumibitumikattolaatat Tuotetietoja ja asennusohjeet Kumibitumikattolaatat Tuotetietoja ja asennusohjeet www.katepal.fi Katepal-kumibitumikattolaatat Huom! Asennusohjeiden tuoreimman version löydät aina osoitteesta www.katepal.fi TUOTETIETOJA Käyttöalue

Lisätiedot

Tuotteet ja hinnat 1.2.2015. Pääesite 2015 www.velux.fi

Tuotteet ja hinnat 1.2.2015. Pääesite 2015 www.velux.fi Tuotteet ja hinnat 1.2.2015 Pääesite 2015 www.velux.fi 10% 90% Vietämme 90 % ajastamme sisätiloissa kotona, työssä, opinnoissa ja harrastuksissa. Makuuhuone Lastenhuone Olohuone Portaat ja käytävä Kylpyhuone

Lisätiedot

Tervetuloa pesulle! Laajan pesuallasvalikoimamme. alkaa sivulta Uudisrakennus vai remonttikohde? Tietoa oikean wc-istuimen valintaan löydät sivulta

Tervetuloa pesulle! Laajan pesuallasvalikoimamme. alkaa sivulta Uudisrakennus vai remonttikohde? Tietoa oikean wc-istuimen valintaan löydät sivulta IDO IDO Tervetuloa pesulle! Laajan pesuallasvalikoimamme esittely alkaa sivulta Uudisrakennus vai remonttikohde? Tietoa oikean wc-istuimen valintaan löydät sivulta Suihkukaappi, suihkunurkka vai näppärästi

Lisätiedot

ELÄMÄNLAATUA VIREÄSSÄ MANSIKKAKAUPUNGISSA

ELÄMÄNLAATUA VIREÄSSÄ MANSIKKAKAUPUNGISSA RAKENNUSMAAILMA KODIN KAIKKI KALUSTEET - keittiöt - kodinhoito- huoneet - komerot - wc-kalusteet - maksuton suunnittelu ja kotikäynti (mallikuvan tasoiset suunnitelmat maksutta) 1 Savon Seudun 1/2010 Messujakelu:

Lisätiedot