Laadukkaat ja pitkäikäiset tiilikatot Betoni- ja savikattotiilet sekä aluskatteet. OTA ORMAX!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Laadukkaat ja pitkäikäiset tiilikatot Betoni- ja savikattotiilet sekä aluskatteet. OTA ORMAX! www.ormax.fi"

Transkriptio

1 Laadukkaat ja pitkäikäiset tiilikatot Betoni- ja savikattotiilet sekä aluskatteet OTA ORMAX!

2 Kauniit, kestävät ja luonnolliset materiaalit Savi- ja betonikattotiilet ovat loistava sijoitus, sillä ne kestävät hyvin myös pohjoisen vaativissa sääolosuhteissa. Yrityksellämme on Euroopan laajin savi- ja betonikattotiilien valikoima, joten löydät varmasti sopivan tuotteen kaikkiin kohteisiin aina kesämökistä moderniin kaupunkikotiin. Valitse tiili, joka sopii parhaiten sinun tarpeisiisi. 2 Betoni 1900-luvulla betoni mullisti rakennustekniikan. Nykyisin betonia käytetään siltojen, palkkien ja seinien kantavissa rakenteissa sekä lattioiden, seinien ja kattojen pintamateriaalina. Samoin kuin savi, betoni on luonnonmateriaali, joka sisältää vain hiekkaa, vettä, sementtiä, rautaoksidipigmenttejä ja vesipohjaista maalia. Betoni on kestävä, mukautuva, tiivis, ja erittäin hyvin pakkasta kestävä materiaali. Savi Savi on ollut pitkään suosituin kattotiilimateriaali Euroopassa, ja savikattotiilet ovat yleisiä sekä kaupunki- että maaseutuympäristöissä. Monista muista materiaaleista poiketen luonnolliset, poltetusta savesta tehdyt kattotiilet eivät haalistu tai ruostu. Ne ovat kestäviä, pitkäikäisiä ja kaunistuvat vuosi vuodelta.

3 SISÄLTÖ Betoni ja savi - kestävät materiaalit 2 Ormax-betonikattotiili 4 Ormax Protector+ -betonikattotiili 6 Minster -laattakattotiili 8 Turmalin-laattakattotiili 10 Granat-savikattotiili 12 Vittinge-savikattotiili 14 Aluskatteet ja kattotarvikkeet 16 Kattoremontti 18 Hintavertailu 22 Kattotiilien mallit ja värit 23

4 KATOT BETONI ORMAX suunniteltu kestämään Klassinen läpivärjätty betonikattotiili on kaunis, kestävä ja hiljainen. Se sopii aina suomalaiseen luontoon ja arkkitehtuuriin. Valittavana on seitsemän luonnonläheistä väriä. Suomessa kehitetty ja valmistettu Ormax-kattotiili kestää vaativissa sääolosuhteissa. Saatavana täydellinen kattotarvikevalikoima. 4 4 Takuu 30 V. Katso tarkemmat takuuehdot kotisivuiltamme tai kysy lisää asiakaspalvelusta. Tekniikan Maailman Rakennusmaailma 6/09 laittoi betonikattotiilet paremmuusjärjestykseen! ORMAX oli TM TESTIVOITTAJA! Tupapunainen Savitiilenpunainen Antiikinpunainen Harmaa Tummanharmaa Ruskea Musta ORMAX * 1:4 (14 ) kevyt aluskate 1:5 (11,3 ) kiinteälle alustalle asennettava aluskermi Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 420 mm 330 mm mm 298 mm 4,1 kg/kpl, 41 kg/m 2 9,5-11 kpl/m 2 * Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

5 ORMAX Ormax-betonikattotiili ei ole suotta Suomen suosituin kattotiili. Suomalainen ilmasto tuo mukanaan omat haasteet ja niistä selviämään tarvitaan parasta laatua. Toisin kuin esimerkiksi pelti, Ormax-katto on äänetön sekä sateella että lämpötilan vaihteluissa. Klassisen harmonisen kaksoisaaltoprofiilinsa vuoksi Ormax sopii suomalaisiin taloihin. Ja siksi kotimainen Ormax-tiilikatto on valittu niin monen suomalaisen talon suojaksi.

6 KATOT BETONI ORMAX PROTECTOR+ entistäkin parempi suoja Ormax Protectorissa yhdistyvät kaunis ulkonäkö ja pitkä elinkaari. Ainutlaatuinen Protector+ -pinnoite antaa tiilelle kauniin pinnan, joka hylkii tehokkaasti likaa ja kasvillisuutta. Pinnoite suojaa myös uv-säteilyltä, jolloin väri pysyy pitkään haalistumattomana ja suojaa yläkertaa tai ullakkotiloja kuumenemiselta. Kotimainen läpivärjätty Ormax Protector+ -betonikattotiili antaa katolle laadukkaan ja harmonisen ilmeen. 6 6 Takuu 30 V. Katso tarkemmat takuuehdot kotisivuiltamme tai kysy lisää asiakaspalvelusta. Savitiilenpunainen Musta Tupapunainen Tummanharmaa Ruskea ORMAX PROTECTOR+ * 1:4 (14 ) kevyt aluskate 1:5 (11,3 ) kiinteälle alustalle asennettava aluskermi Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 420 mm 330 mm mm 298 mm 4,1kg/kpl, 41 kg/m 2 9,5-11 kpl/m 2 * Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

7

8 KATOT BETONI Minster sileä, eläväpintainen, nykyaikainen ja kestävä Minster on täysin uudenlainen, laattamallinen betonikattotiili. Tasainen muoto luo kevytilmeisen ja näyttävän kattopinnan, joka sopii niin nykyarkkitehtuuriin kuin vaikka hirsirakentamiseen. Minster on luonnonläheinen, hiljainen ja kokonaistaloudellinen vaihtoehto sileälle pellille. Lukkiutuva Minster asettuu helposti paikoilleen ja on kätevä asentaa. 8 8 Takuu 30 V. Tyylikäs Minster on palkittu Red Dot Award -muotoilupalkinnolla. Tummanruskea Musta Tummanharmaa Vaaleanharmaa Savitiilenpunainen Tupapunainen Minster * 1:3 (18,4 ) kevyt aluskate 1:4 (14 ) kiinteälle alustalle asennettava aluskermi Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 420 mm 330 mm mm 300 mm 5,25 kg/kpl, 58 kg/m kpl/m 2 * Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

9

10 KATOT SAVI TURMALIN - sileä, kestävä, moderni ja eläväpintainen Hienopiirteinen, kevytilmeinen laattamainen savikattotiili Turmalin sopii moderniin muotokieleen ja pelkistettyyn arkkitehtuuriin. Sen värit ja pintakäsittelyt on suunniteltu sopimaan harmonisesti yhteen sekä ympäröivän luonnon että nykyarkkitehtuurin kanssa. Lopputuloksena on tyylikäs ja nykyaikainen katto. Upea Turmalin on sekä sivusta että yläreunasta lukkiutuva kattotiili. Se on helppo asentaa Aito savi on ylivoimaisesti markkinoiden pitkäikäisin katemateriaali. Lasitettu harmaa Enkopoitu Lasitettu Enkopoitu Enkopoitu Savitiilenpunainen Lasitettu antrasiitti koralli harmaa kuparinpunainen musta TURMALIN *antrasiitti ja musta ** 1:3 (18,4 ) kevyt aluskate 1:4 (14 ) kiinteälle alustalle asennettava aluskermi Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 475 mm 278*/280 mm mm 238*/240 mm 4,4 kg/kpl, 50 kg/m 2 11,1-11,8 kpl/m 2 ** Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

11

12 KATOT SAVI GRANAT ajattoman muotoilun klassikko Lukkiutuvalla savikattotiili Granatilla on luonteenomainen, selkeä kaksoisaaltomuoto. Tämäntyyppisiä savikattotiiliä on aiemmin valmistettu ja käytetty paljon Suomessa ja siksi Granat soveltuukin hyvin kattokorjauksiin. Ajaton Granat on näyttävä ja kestävä myös uudisrakennusten katemateriaalina. 12 Enkopoitu kuparinpunainen Savitiilenpunainen Enkopoitu antrasiitti Mattalasitettu koralli Mattalasitettu punainen GRANAT * 1:3 (18,4 ) kevyt aluskate 1:4 (14 ) kiinteälle alustalle asennettava aluskermi Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min.kattokaltevuus 430 mm 258 mm mm 213 mm 3,6 kg/kpl, 46 kg/m kpl/m 2 * Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

13

14 KATOT SAVI VITTINGE perinteinen ja ainutlaatuinen Perinteinen savikattotiili pohjoismaiseen rakennusperinteeseen. Ainutlaatuinen väri ja pintarakenne ovat varmasti tuttuja, sillä se on yleisin savikattotiilemme. Vittinge soveltuu siksi hyvin sekä kattokorjauksiin että uusiin perinnetaloihin. Vittinge-savikattotiili on erittäin pitkäikäinen ja se vain kaunistuu vuosien myötä. 14 Vittinge yksikouruinen E13 Vittinge kaksikouruinen T11 Vittinge yksikouruinen E13 Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 420 mm 235 mm n. 375 mm n. 200 mm n. 2,5 kg/kpl, 33 kg/m 2 13,3 kpl/m 2 1:3 18,4 Vittinge kaksikouruinen T11 Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 420 mm 266 mm n. 375 mm n. 240 mm n. 2,7 kg/kpl, 29 kg/m 2 10,7 kpl/m 2 1:3 18,4 HUOM! Vittinge tiilten kanssa on aina käytettävä kiinteälle alustalle asennettavaa aluskermiä. Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

15 VITTINGE Aito savikattotiili on luonnontuote. Vittinge valmistetaan lähes käsityönä. Savi puristetaan muotoonsa muottilevyn päälle ja katkotaan oikeaan mittaansa. Tiilet kuivatetaan huolellisesti ja poltetaan uunissa noin tuhannen asteen lämmössä. Aikaa savenottopaikalta valmiiksi kattotiileksi kuluu ainakin kuusi viikkoa. Yksikouruinen Vittinge on ollut samanmuotoinen jo yli 300 vuotta. Kaksikouruinen vaihtoehto syntyi vuoden 1900 paikkeilla. Aitona savikattotiilenä Vittinge vanhenee arvokkaasti. Vittingellä luot ajattoman katon, joka kestää tyylikkäänä kaikki trendit.

16 KATOT ALUSKATE JA KATTOTARVIKKEET Aluskate ja kattotarvikkeet Pitkäikäinen ja toimiva katto vaatii kunnollisen aluskatteen sekä yhteensopivat kattotarvikkeet. Aluskatteen on oltava kestävä ja vedenpitävä, jotta se suojaa taloa ulkoa tulevalta kosteudelta. Valikoimamme sisältää teknisesti edistyneitä hengittäviä aluskatteita ja tarvikkeita. Hengittää rakenteen sisäpuolisen kosteuden ulos Pitää sadeveden ulkona 16 Kestää vähintään yhtä kauan kuin varsinainen katemateriaalikin Kevyt ja helppo asentaa Diffuusioavoimia eli hengittäviä aluskatteita voi hyvin verrata hengittäviin urheiluvaatteisiin. Nykyisin sadekelin vaatteet valmistetaan mukavista materiaaleista, jotka pitävät kosteuden ulkopuolella, mutta hengittävät hikoilun aiheuttaman kosteuden ulos. Kuten hyvien urheiluvaatteiden, myös aluskatteiden on oltava hyvin kestäviä. DIVOROLL TOP RU Astumisen kestävä veden- ja tuulenpitävä korkealaatuisin hengittävä aluskatteemme, jossa on vedenkestävä kaksoisliimaraita. Divoroll Top RU sallii sisällä muodostuvan kosteuden haihtumisen ja pitää ulkoa tulevan kosteuden poissa. Voidaan asentaa sekä umpilaudoitukselle että vapaasti roikkuvana. Suositellaan erityisesti lämpimiin ja monimuotoisiin kattoihin. DIVOROLL UNIVERSAL 2S Vapaasti asennettava veden- ja tuulenpitävä hengittävä aluskate, joka kestää astumisen ja jossa on patentoitu kaksoisliimaraita. Suositellaan monimuotoisiin kattoihin. DIVOROLL UNIVERSAL Vapaasti asennettava hengittävä aluskate, joka kestää astumisen. Divoroll Universalia suositellaan käytettäväksi ns. kylmillä katoilla.

17 KATON HARJALLA Katon harja kannattaa rakentaa ja tiivistää huolella. Hyvin tehty harja takaa katon tiiviyden ja toimivuuden katon koko eliniän ajan. Erityistiivisteidän käyttö on suositeltavaa. Myös kaikissa katon läpivienneissä suositellaan käytettäväksi tiilikattoon suunniteltua, yhteensopiva kattotarvikkeita ja tiivisteitä. METALROLL Metalrollissa on patentoituun Crep- Tec-tekniikkaan perustuva tiivistys- ja tuuletusjärjestelmä, joka tekee ulkotaitetiivisteestä erittäin vesitiiviin. Estää veden ja roskien pääsyn tiilen alle ja sopii myös korkeaprofiilisiin tiiliin. FIGAROLL PLUS Erittäin mukautuva ulkotaitetiiviste, jonka patentoidussa tiivistys- ja tuuletusjärjestelmässä käytetään innovatiivista labyrinttijärjestelmää. KAIKKI TOIMIVAAN KATTOON TARVITTAVAT KATTOTARVIKKEET Ulkotaitteen päätyharjatiili Metalroll/Figaroll ulkotaitetiiviste Harjanjakokappale Sisätaite Wakaflex Kattosilta Kattoluukku Harjatiili Harjatiilen kiinnike Aloitusharjatiili Kattotiilinaula Antennin läpivienti Lämpöeristetty tuuletusputki Lumieste Päätyreunatiili Sadevesijärjestelmä Puolitiili Päätyräystäspelti Tikasaskelma Seinätikas Viemärintuuletusputki Lintueste Aluskate Divoroll/Spanflex

18 KATOT REMONTOI KATTOSI Vaihda vanha kattosi aitoon ja upeaan tiilikattoon Kattotiiliä on asennettu katoille tuhansien vuosien ajan. Ja hyvästä syystä. Kattotiili toimii ja kestää pitkään. Eikö talosi olekin aidon betoni- tai savitiilikaton arvoinen? On tietysti - vaihto kannattaa. 18 Asentaminen ja huoltaminen on helppoa Tiilikatto on helppo asentaa myös itse. Kun kaipaat apua, meidän kauttamme löydät ammattitaitoiset ja luotettavat tiilikattoasentajat. Tiilikatto on käytösssä erittäin helppohoitoinen. Säännöllinen puhdistus riittää. Sinulla on siihen varaa Aito on edullisempi kun jäljitelmä. Nyt kannattaa toteuttaa kattoremontti tiilikatolla, sillä viimeisimmässä riippumattoman tahon hintavertailussa se todettiin edullisimmaksi vaihtoehdoksi. Muista myös kotitalousvähennys asennuskuluista. Katemateriaali Materiaali kustannus /m 2 Työmenekki tth Aputyö % Työkustannus /m 2 Kustannus -yhteensä /m 2 Betonitiilikate 23,39 0, ,90 33,29 Konesaumattu ohutlevykate 39,80 0, ,03 57,83 Muotolevy peltikate 30,79 0, ,28 42,07 Kattohuopalaattakate 37,32 0, ,12 51,44 Lähde: Rakennustieto Oy, Rakennusosien kustannuksia 2012.

19 Katso video kattoremontista.. Ei huolta painosta Kattotiili painaa peltiä enemmän, mutta kattosi on suunniteltu kestämään erittäin suuria kuormia, kuten lumikuormaa. Näiden rinnalla muutamien kymmenien kilojen neliöpainoerot materiaalien välillä eivät vaikuta. Jos oman katon kantavuus kuitenkin askarruttaa, ota yhteys tekniseen neuvontaamme niin kerromme lisää. 16% Tuuli 60% Lumi 13% Vesikatto 11% Rakenteet Varsinaisen katemateriaalin, eli vesikaton osuus katon kokonaiskuormasta on varsin pieni.

20 KATOT REMONTOI KATTOSI Tiilikaton voit valita, olipa nykyinen katteesi mikä tahansa Kattotiili sopii harjakatoilla korvaamaan kaikki entiset katemateriaalit. Kun katonvaihto on ajankohtainen, suosittelemme samalla uusimaan aluskatteen ja alusrakenteet. Näin varmistat, että katto on toimiva ja kestää pidempään. Samalla säästät energiaa ja rahaa sekä lisäät talosi arvoa. Voit asentaa katon itse tai autamme asentajan löytämisessä. Molemmissa tapauksissa toimitamme sinulle kaikki tarvitsemasi tuotteet ja jopa nostamme tiilet katolle saakka. 20 Vaihda vanha peltikatto Tiilikaton käyttöikä on huomattavasti pidempi kuin peltikaton, eikä tiilikattoa tarvitse maalata. Tiilikatto hengittää, joten riski kosteuden tiivistymiseen on pienempi, erityisesti hengittävää aluskatetta käytettäessä. Tiilikatto nostaa talon arvoa. Myös herkkäkorvaiset perheenjäsenet ja naapurisi arvostavat tiilikattoa, sillä kattotiilet eivät aiheuta melua huonolla säällä tai sään muuttuessa. Tiilikatto pysyy peltikattoa viileämpänä kesähelteillä. Se parantaa talossa asuvien elämän ja unen laatua. Vaihda vanha Vartti-katto Vanhoja kuitusementtikattoja on usein vanhoissa taloissa. Aikanaan se on saatettu vaihtaa vanhan tiilikaton tilalle. Kuitusementtilevyistä takaisin tiilikattoon vaihtaminen palauttaa talon tyylin ja luonteen ja nostaa sen arvoa. Hyvin vanhoissa kuitusementtilevyissä saattaa olla vielä asbestia. Työ kannattaakin antaa asbestipurkuluvan omaavalle ammattilaiselle. Sen voi tehdä itsekin, jos käytät hengityssuojainta ja käsittelet levyjä varovasti. Levyjä ei saa rikkoa. Kysy levyjen hävittämisestä oman kunnan jäteasemalta. Asbestijäte toimitetaan jäteasemalle pakattuna ja omaan paikkaan. Katto tulee remontoiduksi, ja ympäristöystävällisempi katto on mukavampi jättää seuraavalle sukupolvelle. Vaihda vanhat kattotiilet Uudet kattotiilet säilyttävät talon tunnelman ja luonteen. Ehkä aiempaa hienommat ja ylellisemmät kattotiilet nostavat entisestäänkin talon arvoa. Uudet vaatimukset ja uudenaikaisen talon tarpeet täyttävä katto on turvallinen. Kun kate joka tapauksessa vaihdetaan, energiankulutuksen kannalta on järkevää lisätä eristystä ja vaihtaa vanhan aluskatteen tilalle hengittävä aluskate.

21 Tee se itse! Viisi helppoa vaihetta Poista vanha kate, ruoteet ja aluskate. Asenna uusi aluskate. Käytä esimerkiksi Divorollia. (Katso sivu 16.) Asenna tiiliruoteet asianmukaisella ruodevälillä. Myös asennettuna Muista, että saat työkuluista kotitalousvähennystä. Haluamme auttaa sinua löytämään luotettavan ja ammattitaitoisen kattoasentajan. Meillä on laaja verkosto koulutettuja kattoasentajia, jotka tuntevat tuotteemme ja auttavat mielellään. Ota yhteyttä soittamalla numeroon tai käy kotisivuillamme osoitteessa ormax.fi, niin autamme sinua remontin kaikissa vaiheissa! 4 Asenna uudet kattotiilet (tai halutessasi vanhat kattotiilet). 5 Asenna kaikki muut kattotuotteet: kiinnikkeet, tiivisteet, läpiviennit, turvatuotteet jne. OTA ORMAX!

22 ORMAX TUOTEVALIKOIMA Kattotiiliemme hintavertailu Eri kattotiilet ovat tietenkin eri hintaisia. Mutta voidaksesi kunnolla vertailla, sinun on verrattava koko kattopakettien hintaa, sillä eri kattotiilet tarvitsevat erilaisia osia Teemme sen helpoksi Alla olevat hinnat on laskettu samalle tyyppitalolle, joka on 180 m² perustalo. Hinta on laskettu kattopaketille, johon kuuluvat: kattotiilet tiivisteet ilmanvaihtoläpiviennit kattoturvatuotteet aluskate (hengittävä Divoroll Top RU) Tämä antaa sinulle hyvän käsityksen hinnasta, mutta ei todellista hintaa. Sen saat omalta Ormax-jälleenmyyjältäsi. Kattolaskuri Ormax-Tiilikatot -kattolaskurin avulla voit helposti laskea katollesi kustannusarvion tiilistä ja tarvikkeista. Mukaan tulevat kaikki tarvittavat tiilet ja yleisimmät kattotarvikkeet. BETONIKATTOTIILET ORMAX-PAKETTI 4100 ORMAX PROTECTOR+ -PAKETTI 4300 MINSTER -PAKETTI 6500 SAVIKATTOTIILET Lasitettu Enkopoitu Savitiilenpunainen TURMALIN-PAKETTI GRANAT-PAKETTI VITTINGE T11 -PAKETTI 6800 * VITTINGE E13 -PAKETTI 6100 *

23 SAVIKATTOTIILET TURMALIN Enkopoitu antrasiitti Lasitettu koralli Enkopoitu harmaa Enkopoitu kuparinpunainen Savitiilen- punainen Lasitettu musta Lasitettu harmaa BETONIKATTOTIILET MINSTER ORMAX Savitiilen- punainen Tupapunainen Antiikin- punainen Harmaa Tumman- harmaa Ruskea Musta ORMAX PROTECTOR+ Savitiilen- punainen Tupapunainen Tummanharmaa Musta Ruskea Tupapunainen Savitiilenpunainen Tummanruskea Vaaleanharmaa Musta Tummanharmaa GRANAT Savitiilenpunainen Enkopoitu kuparinpunainen Enkopoitu antrasiitti Mattalasitettu koralli Mattalasitettu punainen VITTINGE Yksikouruinen E13 Kaksikouruinen T11

24 02/2015 ORMAX MONIER OY ~ katot@ormax.fi~ Sinikalliontie 3 B ~ Espoo ~ Puh ~ Fax Asiakaspalvelu: Puh ~ Fax ~ Tekninen neuvonta: Puh

Modernit laattakattotiilet Minster ja Turmalin. OTA ORMAX! www.ormax.fi

Modernit laattakattotiilet Minster ja Turmalin. OTA ORMAX! www.ormax.fi Modernit laattakattotiilet Minster ja Turmalin OTA ORMAX! www.ormax.fi Kestävät ja hiljaiset laattakattotiilet Konstailemattomille loiville katoille tarvitaan graafinen ja eläväpintainen kattomateriaali.

Lisätiedot

ORMAX Suomen suosituin tiilikatto. OTA ORMAX! www.ormax.fi

ORMAX Suomen suosituin tiilikatto. OTA ORMAX! www.ormax.fi ORMAX Suomen suosituin tiilikatto OTA ORMAX! www.ormax.fi Ormax valmistettu Suomessa Tuotteidemme juuret ovat syvällä Suomessa. Kotimaisia Ormax-betonikattotiiliä on valmistettu jo vuodesta 1977 lähtien.

Lisätiedot

Edistyksellinen kotimainen kattotiilivalikoima. OTA ORMAX!

Edistyksellinen kotimainen kattotiilivalikoima. OTA ORMAX! Edistyksellinen kotimainen kattotiilivalikoima OTA ORMAX! www.ormax.fi Uusi Ormax EVO - kattotiilievoluution tulos Uusi laattakattotiili Ormax EVO on kehitetty Suomen vaativiin ilmasto-olosuhteisiin. Se

Lisätiedot

RT 38661 tuotetieto 1 tuotetieto huhtikuu 2015. korvaa RT N/336-38360

RT 38661 tuotetieto 1 tuotetieto huhtikuu 2015. korvaa RT N/336-38360 RT 38661 tuotetieto 1 tuotetieto huhtikuu 2015 RT 38661 korvaa RT N/336-38360 252.2 Talo 2000 336 Talo 90 N SfB 1 (8) BETONI- JA SAVIKATTOTIILET DIVOROLL-ALUSKATTEET Ormax Monier Oy ORMAX MONIER OY - TIILIKATTOASIANTUNTIJASI

Lisätiedot

PIENTALORAKENTAMISEN AMMATTILAISPÄIVÄT Mikko Kuoppa & Niko Neuvonen, Oulu,

PIENTALORAKENTAMISEN AMMATTILAISPÄIVÄT Mikko Kuoppa & Niko Neuvonen, Oulu, PIENTALORAKENTAMISEN AMMATTILAISPÄIVÄT 2014 Mikko Kuoppa & Niko Neuvonen, Oulu, 26.9.2014 ORMAX MONIER OY Ormax Monier Oy Pääkonttori Espoossa Pohjoismaiden nykyaikaisin betonikattotiilitehdas Pennalassa

Lisätiedot

Kattotarvikkeet toimivaan ja turvalliseen kattoon. OTA ORMAX! www.ormax.fi

Kattotarvikkeet toimivaan ja turvalliseen kattoon. OTA ORMAX! www.ormax.fi Kattotarvikkeet toimivaan ja turvalliseen kattoon OTA ORMAX! www.ormax.fi Yhteensopivat kattotarvikkeet ovat tärkeät Katto kannattaa ostaa valmiina kattopakettina Tämä varmistaa sen, että saat kaikki tarvittavat,

Lisätiedot

Helpoin tie uuteen kattoon. Betoni- ja savitiilikatot, aluskatteet ja tarvikkeet 2013

Helpoin tie uuteen kattoon. Betoni- ja savitiilikatot, aluskatteet ja tarvikkeet 2013 Helpoin tie uuteen kattoon Betoni- ja savitiilikatot, aluskatteet ja tarvikkeet 2013 2 SISÄLTÖ 07 45 10 31 Monier Helpoin tie uuteen kattoon 5 Globaali verkosto, paikallinen hankinta 6 Kauniit, kestävät

Lisätiedot

Helpoin tie uuteen kattoon Rakenna&Remontoi messut 27.1.2012

Helpoin tie uuteen kattoon Rakenna&Remontoi messut 27.1.2012 Helpoin tie uuteen kattoon Rakenna&Remontoi messut 27.1.2012 Teemu Sivenius Monier Oy Juuret tukevasti Suomessa Monier Oy on entinen Lafarge Roofing Oy Tiilikatevalmistajien markkinajohtaja Suomessa Markkinaosuudet

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN Turmalin-savikattotiili Minster-betonikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 14.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 9 Alkulause

Lisätiedot

Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili

Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 20.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 6 Alkulause Ohjeet ja

Lisätiedot

www.ruukkikatot.fi ruukin uusi, upea finnera Plus -teräskate

www.ruukkikatot.fi ruukin uusi, upea finnera Plus -teräskate ruukin uusi, upea finnera Plus -teräskate vuoden tekninen takuu Finnera Plus - viimeisteltyä muotoilua ja ainutlaatuista ulkonäköä Loppuun asti mietittyä muotoilua aina etureunaa myöten Ruukki Finnera

Lisätiedot

Monierin ainutlaatuinen laattakattotiili.

Monierin ainutlaatuinen laattakattotiili. orma x minster Monierin ainutlaatuinen laattakattotiili. ROOFS ROOFS FOR FOR LIVING Tasainen laattakattotiili Ormax Minster on täysin uudenlainen betonikattotiili. Etäältä katsottuna sen tasainen muoto

Lisätiedot

UUTTA KATTOA VALITSEMASSA

UUTTA KATTOA VALITSEMASSA UUTTA KATTOA VALITSEMASSA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2009 ROOFS ROOFS FOR FOR LIVING www.monier.fi 1 TALOSI ON UUDEN KATON ARVOINEN 2 Uusi katto on aina viisas investointi.

Lisätiedot

KAIKKI TIILIKATOSTA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2011 MORE POWER ROOFS TO YOUR FOR ROOF. www.monier.

KAIKKI TIILIKATOSTA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2011 MORE POWER ROOFS TO YOUR FOR ROOF. www.monier. KAIKKI TIILIKATOSTA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2011 MORE POWER ROOFS TO YOUR FOR ROOF LIVING I MUISTA KOTITALOUS- VÄHENNYS! SISÄLTÖ 2. Uusi katto on järkevä investointi 4.

Lisätiedot

Tee katostasi täydellinen Monier tarvikkeilla.

Tee katostasi täydellinen Monier tarvikkeilla. kattotarvikkeet Tee katostasi täydellinen Monier tarvikkeilla. ROOFS FOR LIVING Tilaa myös kattotarvikkeet! Katto kannattaa ostaa valmiina kattopakettina Tämä varmistaa sen, että saat kaikki tarvittavat,

Lisätiedot

Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012

Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 Kaikki TIILIKATOSTA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 MORE POWER TO YOUR ROOF TALOSI ON UUDEN KATON ARVOINEN Uusi katto on aina viisas investointi. Jokainen kattoon investoitu

Lisätiedot

ASENNUSOHJE RUBIN 13V

ASENNUSOHJE RUBIN 13V Lasitettu musta Rubin-savikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 20.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 5 Alkulause Ohjeet ja vihjeet

Lisätiedot

KAIKKI TIILIKATOSTA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 MORE POWER TO YOUR ROOF

KAIKKI TIILIKATOSTA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 MORE POWER TO YOUR ROOF KAIKKI TIILIKATOSTA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 MORE POWER TO YOUR ROOF TALOSI ON UUDEN KATON ARVOINEN Uusi katto on aina viisas investointi. Jokainen kattoon investoitu

Lisätiedot

UUTTA KATTOA VALITSEMASSA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2008

UUTTA KATTOA VALITSEMASSA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2008 UUTTA KATTOA VALITSEMASSA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2008 ROOFS ROOFS FOR FOR LIVING TALOSI ON UUDEN KATON ARVOINEN Uusi katto on aina viisas investointi. Jokainen kattoon

Lisätiedot

Tee katostasi täydellinen Monier tarvikeilla.

Tee katostasi täydellinen Monier tarvikeilla. k attotarvikkeet Tee katostasi täydellinen Monier tarvikeilla. ROOFS FOR LIVING Tilaa myös kattotarvikkeet! Katto kannattaa ostaa valmiina kattopakettina Tämä varmistaa sen, että saat kaikki tarvittavat,

Lisätiedot

Ruukki Finnera Älykäs kattoratkaisu.

Ruukki Finnera Älykäs kattoratkaisu. Ruukki Finnera Älykäs kattoratkaisu. Uusi, innovatiivinen kattojärjestelmä. Finnera-moduulikattojärjestelmän innovatiivinen rakenne tekee teräskatostasi kauniin ja kestävän. Ainutlaatuisen etureunataitoksensa

Lisätiedot

ASENNUSOHJE EVO Ormax Monier Oy

ASENNUSOHJE EVO Ormax Monier Oy Päivitetty 27.09.2017 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.ormax.fi Sivu 1 / 10 Alkulause Ohjeet ja vihjeet helpottavat asennustyötä ja luovat edellytykset

Lisätiedot

AITO EKOLOGINEN TASAA LÄMPÖTILAEROJA KOTIMAINEN KESTÄÄ SATOJA VUOSIA PITKÄIKÄINEN VÄHÄPÄÄSTÖINEN TUULET JA MYRSKYT EIVÄT HETKAUTA

AITO EKOLOGINEN TASAA LÄMPÖTILAEROJA KOTIMAINEN KESTÄÄ SATOJA VUOSIA PITKÄIKÄINEN VÄHÄPÄÄSTÖINEN TUULET JA MYRSKYT EIVÄT HETKAUTA AITO EKOLOGINEN TASAA LÄMPÖTILAEROJA KOTIMAINEN KESTÄÄ SATOJA VUOSIA PITKÄIKÄINEN TUULET JA MYRSKYT EIVÄT HETKAUTA VÄHÄPÄÄSTÖINEN TIILIKATTO HIRSITALOON Niko Neuvonen, HTT Syysseminaari, 9.11.2016 TIILIKATON

Lisätiedot

ASENNUSOHJE GRANAT 13V

ASENNUSOHJE GRANAT 13V Mattalasitettu punainen Granat-savikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 20.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 5 Alkulause Granat-savikattotiilet

Lisätiedot

Enkopoitu savitiilenpunainen Nova-savikattotiili

Enkopoitu savitiilenpunainen Nova-savikattotiili Enkopoitu savitiilenpunainen Nova-savikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 21.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 6 Alkulause

Lisätiedot

BENDERS katot CARISMA SILEÄPINTAINEN KATTOTIILI. Helppo, kevyt, nopea, näyttävä! Lisätietoa Bendersistä www.benders.fi

BENDERS katot CARISMA SILEÄPINTAINEN KATTOTIILI. Helppo, kevyt, nopea, näyttävä! Lisätietoa Bendersistä www.benders.fi BENDERS katot ASENNUSOHJE CARISMA SILEÄPINTAINEN KATTOTIILI Helppo, kevyt, nopea, näyttävä! Lisätietoa Bendersistä www.benders.fi Bender Carisma-tiilen betonilisätarvikkeet sekä kattoturvatuotteet. T-harjakappale

Lisätiedot

Hinnasto Savi- ja betonikattotiilet sekä kattotarvikkeet, alv 0%. Voimassa 1.2.2015 alkaen.

Hinnasto Savi- ja betonikattotiilet sekä kattotarvikkeet, alv 0%. Voimassa 1.2.2015 alkaen. Hinnasto Savi- ja betonikattotiilet sekä kattotarvikkeet, alv 0%. Voimassa 1.2.2015 alkaen. SISÄLLYSLUETTELO ALUSKATTEET JA TIIVISTEET 7 ORMAX 8 ORMAX PROTECTOR+ 9 ORMAX JA ORMAX PROTECTOR+ TARVIKKEET

Lisätiedot

a Strong Aura Aura SI PARHAAKSI KATTOSI PARHAAKSI pi betonikattotiili Ulkomitat: erikoispinnoitteella

a Strong Aura Aura SI PARHAAKSI KATTOSI PARHAAKSI pi betonikattotiili Ulkomitat: erikoispinnoitteella a Strong Aura Aura attotiili AURA-kattotiili perinteisenä betonikattotiilenä perinteisenä betonikattotiilenä sopii sopii ltaan suomalaisiin muotoilultaan rakennuksiin. suomalaisiin Kattotiilen rakennuksiin.

Lisätiedot

Enketop Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille

Enketop Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Yksikomponenttinen pinnoitusjärjestelmä. Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Parvekkeet ja terassit eivät ainoastaan altistu jatkuvasti kovalle

Lisätiedot

UUTTA KATTOA VALITSEMASSA

UUTTA KATTOA VALITSEMASSA UUTTA KATTOA VALITSEMASSA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2009 ROOFS ROOFS FOR FOR LIVING www.monier.fi 1 TALOSI ON UUDEN KATON ARVOINEN 2 Uusi katto on aina viisas investointi.

Lisätiedot

UUTTA KATTOA VALITSEMASSA

UUTTA KATTOA VALITSEMASSA UUTTA KATTOA VALITSEMASSA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2010 ROOFS ROOFS FOR FOR LIVING I TALOSI ON UUDEN KATON ARVOINEN Ormax Minster harmaa II Uusi katto on aina viisas investointi.

Lisätiedot

KAIKKEA PELLISTÄ PARHAAT TERÄSKATTEET

KAIKKEA PELLISTÄ PARHAAT TERÄSKATTEET KAIKKEA PELLISTÄ PARHAAT TERÄSKATTEET TÄYDEN PALVELUN PELTITYÖT LAADUKKAASTI PERINTEINEN PELTISEPÄNLIIKE KATTOREMONTIT Suoritamme kattoremontteja niin pienempiin kotitalouksiin kuin suurempiin rivi- ja

Lisätiedot

ASENNUSOHJE ALUSKATTEET

ASENNUSOHJE ALUSKATTEET Päivitetty 03.04.2014 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 6 Yleistä Monierin hengittävät aluskatteet Divoroll Universal ja Divoroll

Lisätiedot

Näyttävää kotimaista laatua

Näyttävää kotimaista laatua 9 Betonikattotiili on lähes äänetön ja pitkäikäinen luonnonmukainen katemateriaali joka kestää tuulet ja tuiskut pakkaset ja helteet. Tiilikatteen arvostuksesta kertoo jo se, että monet muut katemateriaalit

Lisätiedot

CEMENTMOOD. Cembrit Flint Cembrit Granit Cembrit Grafi t Cembrit Sand Cembrit Perle

CEMENTMOOD. Cembrit Flint Cembrit Granit Cembrit Grafi t Cembrit Sand Cembrit Perle CEMENTMOOD Läpivärjätyt kuitusementtilevyt luonnonläheiseen julkisivusuunnitteluun Cembrit Flint Cembrit Granit Cembrit Grafi t Cembrit Sand Cembrit Perle www.cembrit.fi JULKISIVULEVYT LUONNONLÄHEISEEN

Lisätiedot

Tuotteet jyrkille katoille

Tuotteet jyrkille katoille Bitumikatteet Plano- ja Plano Pro -bitumikattolaatat LiimaUltra-tiivissaumakate PintaUltra-kolmiorimakate Decra-kiviteräskate Aluskatteet ja -kermit Tuotteet jyrkille katoille Mitä jyrkempi katto on, sitä

Lisätiedot

VESIKATON UUSINNAN HANKESUUNNITTELU 31.1.2012

VESIKATON UUSINNAN HANKESUUNNITTELU 31.1.2012 Asunto Oy Juhannusrinne Parolantie 3, 02200 Espoo VESIKATON UUSINNAN HANKESUUNNITTELU 31.1.2012 Parolantie 3, Espoo, Vesikaton uusinnan hankesuunniittelu 2(10) SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1 Hankesuunnittelun

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Aluskatteet ja tiivisteet. Nova. Ormax. Ormax Protector+ Nortegl. Evo. Rubin 13V. Turmalin. Sadevesijärjestelmä.

SISÄLLYSLUETTELO. Aluskatteet ja tiivisteet. Nova. Ormax. Ormax Protector+ Nortegl. Evo. Rubin 13V. Turmalin. Sadevesijärjestelmä. SISÄLLYSLUETTELO Aluskatteet ja tiivisteet Aluskatteet 4 Tiivisteet 4 Liimat 4 Ormax Kattotiilet 5 Ormax Protector+ Kattotiilet 6 Kiinnikkeet 7 Läpiviennit 8 Tiivistystuotteet 9 Kattoturvatuotteet 11 Lisätarvikkeet

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VITTINGE E13 JA T11

ASENNUSOHJE VITTINGE E13 JA T11 Vittinge T11 -kaksiaaltoinen savikattotiili Vittinge E13 -yksiaaltoinen savikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 04.09.2017 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311

Lisätiedot

PROFIILIPELTI- ESITE

PROFIILIPELTI- ESITE PROFIILIPELTI- ESITE www.janla.fi JanLa Oy on peltialan tukkuliike. Olemme erikoistuneet palvelemaan pinnoitetuilla ja sinkityillä ohutlevytuotteilla rakennusteollisuutta ja peltialan yrityksiä. Perustuotteitamme

Lisätiedot

Asennusohjeet Ormax-betonikattotiilet TIILIKATOT

Asennusohjeet Ormax-betonikattotiilet TIILIKATOT Asennusohjeet Ormax-betonikattotiilet TIILIKATOT Sisällysluettelo 6 18 Toimenpiteet ennen aloittamista 4 Työterveys ja -turvallisuus 5 Perusedellytykset 5 Työmaatoimituksen suunnittelu 6 Vastaanottotarkastus

Lisätiedot

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Kestävä, tyylikäs ja monipuolinen Keep it simple Puukomposiitti JUMA-Deck Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Ihanteellinen valinta ulkokäyttöön patioihin, terasseihin, laitureihin sekä

Lisätiedot

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Kestävä, tyylikäs ja monipuolinen Keep it simple Komposiittipuu KINDWOOD Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Ihanteellinen valinta ulkokäyttöön patioihin, terasseihin, laitureihin sekä moniin

Lisätiedot

RT 37631 X37-37631 ru / RT/KH 486-37631 tarviketiedosto 2

RT 37631 X37-37631 ru / RT/KH 486-37631 tarviketiedosto 2 RT 76 X7-76 ru / RT/KH 486-76 tarviketiedosto 2 ORIMA-SADEVESIJÄRJESTELMÄT Orima-sadevesijärjestelmiä valmistetaan sekä pyöreinä että kantikkaina muotoina. Materiaalina on vahva, kestävä ja huoltovapaa,

Lisätiedot

Nostalgia...4 Kruunukate...6 Tiilipoimu...8 Poimulevyt...10 Kattotarvikkeet...12 Kattoturvatuotteet...14 Sadevesijärjestelmä...16 Värit...

Nostalgia...4 Kruunukate...6 Tiilipoimu...8 Poimulevyt...10 Kattotarvikkeet...12 Kattoturvatuotteet...14 Sadevesijärjestelmä...16 Värit... Nostalgia...4 Kruunukate...6 Tiilipoimu...8 Poimulevyt...10 Kattotarvikkeet...12 Kattoturvatuotteet...14 Sadevesijärjestelmä...16 Värit...18 Raaka-aineet ja pinnoitteet...19 2 tärkeä osa maisemaa Poimukate

Lisätiedot

Pesu, ruosteenesto- ja maalauskäsittely Itsehuolto-ohjeet

Pesu, ruosteenesto- ja maalauskäsittely Itsehuolto-ohjeet VANHAN PELTIKATON HUOLTOMAALAUS Pesu, ruosteenesto- ja maalauskäsittely Itsehuolto-ohjeet www.restakoti.fi 1 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 1. PELTIKATON TEE-SE-ITSE -HUOLTOMAALAUS 2. MUOVIPINNOITETU PELTIKATON

Lisätiedot

ALUSKATTEET JA TIIVISTEET

ALUSKATTEET JA TIIVISTEET Aluskatteet ja tiivisteet Divoroll Top RU -aluskate Divoroll Universal 2S-aluskate Divoroll Universal -aluskate Tarralight-aluskermi TarraPolar-aluskermi Korjausteippi Unoroll Liimateippi Duoroll Tiivisteteippi

Lisätiedot

Vettä ja lämpöä turvallista asumista

Vettä ja lämpöä turvallista asumista E R I S T E T Y T P U T K I S TOJÄ R J E S T E L M ÄT Vettä ja lämpöä turvallista asumista 01 2011 10001 Uponor Quattro neliputkinen elementti lämmön ja lämpimän käyttöveden johtamiseen autotallin ja talon

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VITTINGE E13 JA T11

ASENNUSOHJE VITTINGE E13 JA T11 Vittinge T11 -kaksiaaltoinen savikattotiili Vittinge E13 -yksiaaltoinen savikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 20.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311

Lisätiedot

Virtaustekniset suoritusarvot ja s

Virtaustekniset suoritusarvot ja s Virtaustekniset suoritusarvot ja s VTT:n testausseloste Nro VTT-S-661-12 3 2 23V ine p t, Pa 2 1 1 18V 16V 14V 12V 1V 8V 6V 1 2 3 4 6 7 8 9 1 11 12 7 6 6 4 23VMX-ilmanvaihtotuotteet Tekninen esite MX-ilmanvaihtotuotteet

Lisätiedot

Hinnasto Ormax. Ormax savikattotiilet ja kattotarvikkeet, alv. 0 %. Voimassa alkaen. ormax.fi

Hinnasto Ormax. Ormax savikattotiilet ja kattotarvikkeet, alv. 0 %. Voimassa alkaen. ormax.fi Hinnasto 2019 Ormax savikattotiilet ja kattotarvikkeet, alv. 0 %. Voimassa 1.2.2019 alkaen. Ormax ormax.fi BMI Suomi palvelee BMI Ormax asiakaspalvelu Avoinna arkisin klo 7.30 16.00 p. 09 2533 7200 katot@bmigroup.com

Lisätiedot

MALLISTO AUTOTALLIT JA KATOKSET MALLISTO

MALLISTO AUTOTALLIT JA KATOKSET MALLISTO MALLISTO AUTOTALLIT JA KATOKSET MALLISTO GARAAS AUTOTALLIT GARAAS AUTOTALLIT Garaas elementtiautotalli on valmiiksi mietitty ratkaisu autotallin rakentamista suunnittelevalle. Mallistomme tallit tarjoavat

Lisätiedot

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin.

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet syntyvät vain parhaista raaka-aineista. LuviaWoodin korkealuokkaisissa tuotteissa yhdistyvät tarkkaan valittu suomalainen puu ja

Lisätiedot

Maankateratkaisut Keraamiset Penter-pihatiilet

Maankateratkaisut Keraamiset Penter-pihatiilet Maankateratkaisut 3.6 1.1.2014 Keraamiset Penter-pihatiilet Maankateratkaisut 2 Keraamisilla Penter-pihatiilillä yksilöllisen kaunis pihapiiri Wienerbergerin Penter-pihatiilet on valmistettu vanhoja tiilenpolttoperinteitä

Lisätiedot

Crawford Superior+ 42, malli Style, väri antrasiitinharmaa (RAL 7016), ikkunamalli D702 Crawford Superior+ 42

Crawford Superior+ 42, malli Style, väri antrasiitinharmaa (RAL 7016), ikkunamalli D702 Crawford Superior+ 42 Crawford Superior+ 42, malli Style, väri antrasiitinharmaa (RAL 7016), ikkunamalli D702 Crawford Superior+ 42 Vakaat ja tyylikkäät ratkaisut Crawford Superior 42+ Vaativalle ostajalle Crawford Superior+

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNIIKKA. Uponor Ultra Classic uuden sukupolven sileä maaviemärijärjestelmä

YHDYSKUNTATEKNIIKKA. Uponor Ultra Classic uuden sukupolven sileä maaviemärijärjestelmä YHDYSKUNTATEKNIIKKA Uponor Ultra Classic Uponor Ultra Classic uuden sukupolven sileä maaviemärijärjestelmä hyväksy vain uponor-laatua. Uponor Ultra Classic Uuden sukupolven PP-maaviemäri Uponor Ultra Classic

Lisätiedot

Crawford Superior 42. Optimaaliset ratkaisut. Crawford Superior 42, malli Style, väri valkoinen (RAL 9016)

Crawford Superior 42. Optimaaliset ratkaisut. Crawford Superior 42, malli Style, väri valkoinen (RAL 9016) Crawford Superior 42 Optimaaliset ratkaisut Crawford Superior 42, malli Style, väri valkoinen (RAL 9016) Crawford Superior 42 - Kauko-ohjattavaa laatua Hinta-laatusuhteeltaan markkinoiden paras ratkaisu

Lisätiedot

Hinnasto 2017 Savi- ja betonikattotiilet sekä kattotarvikkeet, alv. 0 %. Voimassa alkaen.

Hinnasto 2017 Savi- ja betonikattotiilet sekä kattotarvikkeet, alv. 0 %. Voimassa alkaen. Hinnasto 2017 Savi- ja betonikattotiilet sekä kattotarvikkeet, alv. 0 %. Voimassa 1.2.2017 alkaen. ormax.fi SISÄLLYSLUETTELO ALUSKATTEET JA TIIVISTEET 7 ORMAX 8 ORMAX PROTECTOR+ 9 ORMAX JA ORMAX PROTECTOR+

Lisätiedot

Surun hetkellä kaipaus saa näkyä

Surun hetkellä kaipaus saa näkyä Muistomerkkikuvasto Surun hetkellä kaipaus saa näkyä Kauniit muistot eivät koskaan kuole, eivät milloinkaan jätä yksin. Surun kohdatessa jäämme kaipaamaan läheistämme. Kun kaipuu koskettaa, yhdessä elettyjen

Lisätiedot

Jalotakan teräshormit

Jalotakan teräshormit Jalotakan teräshormit Tuoteluettelo 2010-2011 25 Jalotakan teräshormit ovat CE-merkittyjä tuotteita. Tämä takaa tuoteiden korkean laadun sekä turvallisuuden. Aluskatteen tiiviste Savupiipun eristetyn osan

Lisätiedot

Crawford Smart 42. Hintatietoiset ratkaisut. Crawford Smart 42, malli Trend kuosi Brilliant, väri valkoinen (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Hintatietoiset ratkaisut. Crawford Smart 42, malli Trend kuosi Brilliant, väri valkoinen (RAL 9016) Crawford Smart 42 Hintatietoiset ratkaisut Crawford Smart 42, malli Trend kuosi Brilliant, väri valkoinen (RAL 9016) Crawford Smart 42 - hintatietoinen Sisältä ja ulkoa Crawford Smart 42 on autotallinovi,

Lisätiedot

Kampista kattoremonttiin, rautatiestä rivitaloon. Talvi kesäksi ja myrsky poudaksi kunnon sääsuojilla

Kampista kattoremonttiin, rautatiestä rivitaloon. Talvi kesäksi ja myrsky poudaksi kunnon sääsuojilla Sääsuojaratkaisut Kampista kattoremonttiin, rautatiestä rivitaloon Talvi kesäksi ja myrsky poudaksi kunnon sääsuojilla KH-sääsuoja kevyt ja edustavan näköinen pulpetti- tai harjakatto yhteensopiva Allround-

Lisätiedot

- luotettavuutta tulevaisuudessakin - MELTEX-ALUSKATTEET Meltex-aluskatteet Aluskate on tärkeä osa kattorakennetta, sillä se varmistaa katon vesitiiveyden. Varsinaiset vesikatteet ovat normaalioloissa

Lisätiedot

KYLPYHUONEESI PIENIÄ JA SUURIA MUUTOKSIA, UUTUUKSIA & TARJOUKSIA!

KYLPYHUONEESI PIENIÄ JA SUURIA MUUTOKSIA, UUTUUKSIA & TARJOUKSIA! INSPIROIDU SUURIIN JA PIENIIN MUUTOKSIIN KYLPYHUONEESSASI. LUE LISÄÄ SVEDBERGS.FI. VALITSE OIKEA KYLPYHUONE SYKSYLLÄ. SÄÄSTÄT RAHAA! Kaikki tarjoukset voimassa niin kauan kuin varastoa riittää 12/9 6/11

Lisätiedot

thermowood 3 Thermowood Parantunut kestävyys Pidempi käyttöikä Muotopysyvyys Tasainen väri Ympäristöystävällinen materiaali

thermowood 3 Thermowood Parantunut kestävyys Pidempi käyttöikä Muotopysyvyys Tasainen väri Ympäristöystävällinen materiaali Thermowood Thermowood Metsä Woodin ThermoWood on lämpökäsiteltyä puuta. Lämpökäsittely vaikuttaa pysyvästi puun ominaisuuksiin. Käsittelyn ansiosta puu on kestävämpää, mittapysyvämpää ja sillä on parempi

Lisätiedot

Aidon lämmön lähteillä. Tulisijatuotteet

Aidon lämmön lähteillä. Tulisijatuotteet Aidon lämmön lähteillä. Tulisijatuotteet Tuotemallisto 2012 Aidon lämmön lähteillä Aito-takkaluukut ovat antaneet viimeisen silauksen tulisijoihin jo vuosikymmenien ajan. Takkaluukkujen ohella Aito-tulisijavalikoima

Lisätiedot

Uuden sukupolven tulisijat Linnatuli-takkamallisto 2009

Uuden sukupolven tulisijat Linnatuli-takkamallisto 2009 Uuden sukupolven tulisijat Linnatuli-takkamallisto 2009 www.linnatuli.fi Linnatuli helppo, kestävä ja tyylikäs tulisija Modernista perinteiseen Juhana Laatta: Ruoko pähkinänruskea viivapinta Luukku: Antiikkikupari

Lisätiedot

Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimaisen luotettava maaviemärijärjestelmä

Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimaisen luotettava maaviemärijärjestelmä yhdyskuntatekniikka uponor ultra RIB 2 Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimaisen luotettava maaviemärijärjestelmä hyväksy vain uponor-laatua. Uponor Ultra Rib 2 Ylivoimainen kestävyys Uponor Ultra Rib 2 on Ultra-tuoteperheen

Lisätiedot

TEHDASTAKUU 50 V HUOLTOVAPAA SEINÄVERHOUS. Vinyylillä eroon maalaushuolista!

TEHDASTAKUU 50 V HUOLTOVAPAA SEINÄVERHOUS. Vinyylillä eroon maalaushuolista! TEHDASTAKUU 50 V HUOLTOVAPAA SEINÄVERHOUS Vinyylillä eroon maalaushuolista! Seinäverhous Ei huoltoa, ei kustannuksia Kaycan-huoltovapaa verhousmateriaali on voimakkaita ilmaston- ja lämpötilanvaihteluita

Lisätiedot

Juuri sellaisena kuin haluat

Juuri sellaisena kuin haluat Ruukin KATTOPAKETTI Juuri sellaisena kuin haluat www.ruukkikoti.fi Kotisi on arvokas varmista, että kattosi suojaa sitä kaikissa tilanteissa. Ruukin katot valmistetaan korkealaatuisesta teräksestä. Edistyksellinen

Lisätiedot

KAIHDIN UUTISET AJATTOMAT SÄLEKAIHTIMET YLLÄTTÄVÄT RULLAKAIHTIMET MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN LAMELLIT SUOJAAVAT MARKIISIT TAKUULLA KOTIMAINEN!

KAIHDIN UUTISET AJATTOMAT SÄLEKAIHTIMET YLLÄTTÄVÄT RULLAKAIHTIMET MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN LAMELLIT SUOJAAVAT MARKIISIT TAKUULLA KOTIMAINEN! ULVILAN KAIHDIN OY TIEDOTUSLEHTI KESÄ 2016 www.ulvilankaihdin.fi AJATTOMAT SÄLEKAIHTIMET YLLÄTTÄVÄT RULLAKAIHTIMET MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN LAMELLIT SUOJAAVAT MARKIISIT TAKUULLA KOTIMAINEN! SÄLEKAIHTIMET

Lisätiedot

Swegon CASA Roof. Huippuimurit ja kattoläpiviennit. www.swegon.com/casa

Swegon CASA Roof. Huippuimurit ja kattoläpiviennit. www.swegon.com/casa Swegon CASA Roof Huippuimurit ja kattoläpiviennit www.swegon.com/casa Swegon CASA Roof -huippuimurit ja -kattoläpiviennit HUIPPUIMURIT Roof HI-11 -huippuimuri Eristetty radon-huippuimuri 11 mm. Sisäputki

Lisätiedot

Entisajan tunnelmaa. Käytännöllisyyttä pihaan. Ryhdikkyyttä puutarhaan

Entisajan tunnelmaa. Käytännöllisyyttä pihaan. Ryhdikkyyttä puutarhaan Entisajan tunnelmaa Käytännöllisyyttä pihaan Ryhdikkyyttä puutarhaan Betoninen pihakiviratkaisu on pitkäikäinen. Se on tehty kestämään kovaakin kulutusta. 50 ja 60 mm paksuiset pihakivet on tarkoitettu

Lisätiedot

Hyönteisverkko. Nauti raikkaasta ilmasta päivin öin

Hyönteisverkko. Nauti raikkaasta ilmasta päivin öin Hyönteisverkko Nauti raikkaasta ilmasta päivin öin Allergiaystävällinen verkko Onko sinulla tai jollakin perheesi jäsenellä allergioita? Luxaflex hyönteisverkko on tässä tapauksessa hyvä valinta. Olemme

Lisätiedot

BENDERS KATOT BETONIKATTOTIILET. Luonnollinen valinta. Lisää Bendersistä www.benders.fi

BENDERS KATOT BETONIKATTOTIILET. Luonnollinen valinta. Lisää Bendersistä www.benders.fi BENDERS KATOT BETONIKATTOTIILET Luonnollinen valinta Lisää Bendersistä www.benders.fi OSAAMISTA JA PERINNETTÄ jo 50-vuoden kokemuksella! Tervetuloa Bendersille Toimintamme alusta asti tavoitteenamme on

Lisätiedot

Lumieste tulee sijoittaa mahdollisimman lähelle räystästä siten, että lumikuormat siirtyvät kantaviin rakenteisiin.

Lumieste tulee sijoittaa mahdollisimman lähelle räystästä siten, että lumikuormat siirtyvät kantaviin rakenteisiin. PISKO LUMIESTEET Lumiesteillä estetään vaaratilanteet, joita lumen ja jään katolta putoaminen saattaa aiheuttaa. Lisäksi lumiesteillä voidaan suojata katolla sijaitsevia rakenteita. Lumiesteitä tulee käyttää

Lisätiedot

betonitiilikatto ORMAX, ORMAX PROTECTOR JA NATUR HELMIKUU 2008 Betonitiilikaton asennusohje

betonitiilikatto ORMAX, ORMAX PROTECTOR JA NATUR HELMIKUU 2008 Betonitiilikaton asennusohje betonitiilikatto ORMAX, ORMAX PROTECTOR JA NATUR HELMIKUU 2008 Betonitiilikaton asennusohje Sisältö Betonitiilikatto on helppo asentaa ja huoltaa...3 Yleisiä ohjeita...5 Aluskatteen asennus...6 Ruoteiden

Lisätiedot

Valmislauteet sinun mitoillasi

Valmislauteet sinun mitoillasi Valmislauteet sinun mitoillasi Valitse suosikkisi laajasta valikoimasta Valmiiksi mietitty ratkaisu toteutuu helposti ja vaivattomasti Laadukas kotimainen tuote saapuu nopeasti kotiovelle Suomalaista puusepäntaitoa

Lisätiedot

Ross-tuuletuspaalu. Alapohjan tuuletukseen ja tuloilmaputkeksi

Ross-tuuletuspaalu. Alapohjan tuuletukseen ja tuloilmaputkeksi Ross-tuuletuspaalu Alapohjan tuuletukseen ja tuloilmaputkeksi Tyylikäs vaihtoehto alapohjan tuuletukseen Ross-tuuletuspaalu on tyylikäs tuote talon ryömintätilan tuuletukseen sekä talon alapohjan kosteusvaurioiden

Lisätiedot

ruukin Katonlaittajan opas

ruukin Katonlaittajan opas www.ruukkikatot.fi ruukin Katonlaittajan opas Näin remontoit kattosi Ohjeita ja vinkkejä katon kunnon tarkistukseen ja huoltoon Kattoremontti tekee ihmeitä! Kurkista kaipaako kattosi remonttia Rakennat

Lisätiedot

TUNNELMA TULEE OVISTA IKKUNOISTA

TUNNELMA TULEE OVISTA IKKUNOISTA TUNNELMA TULEE OVISTA IKKUNOISTA Valtakunnan vaivattomin ovi- ja ikkunaremontti palveluasenteella ja maankuululla Kaskilaadulla. MATTI KASKI, TOIMITUSJOHTAJA HELPOSTI JA KERRALLA KUNTOON Ovi- ja ikkunaremontti

Lisätiedot

ULKOPUOLiset AURi NKOs UOJAt

ULKOPUOLiset AURi NKOs UOJAt ULKOPUOLiset AURi NKOs UOJAt Auringolta suojautuminen on tärkeä osa asumista sekä nykyaikaista rakentamista. Ulkotiloissa viilentävällä varjolla on tärkeä rooli paitsi viihtyisyyden myös terveytesi kannalta.

Lisätiedot

The Warm Societyn ainutlaatuinen lämmitysratkaisujen valikoima takaa miellyttävät asuin- ja työskentelyolot. Ratkaisujemme laaja kirjo muodokkaita ja

The Warm Societyn ainutlaatuinen lämmitysratkaisujen valikoima takaa miellyttävät asuin- ja työskentelyolot. Ratkaisujemme laaja kirjo muodokkaita ja Inspiraatio The Warm Societyn ainutlaatuinen lämmitysratkaisujen valikoima takaa miellyttävät asuin- ja työskentelyolot. Ratkaisujemme laaja kirjo muodokkaita ja värikkäitä lämmittimiä mahdollistaa oman

Lisätiedot

Tulisijatuotteet TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä.

Tulisijatuotteet TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä. Tulisijatuotteet TUOTEMALLISTO 2014 Aidon lämmön lähteillä. Aidon lämmön lähteillä Aito-takkaluukut ovat antaneet viimeisen silauksen tulisijoihin jo vuosikymmenien ajan. Takkaluukkujen ohella Aito-tulisijavalikoima

Lisätiedot

TULIA. Varaavat tiilitulisijat 2012-2013

TULIA. Varaavat tiilitulisijat 2012-2013 TULIA Varaavat tiilitulisijat 2012-2013 1 TULIA -tulisija aito, tiilitakka TULIA -tulisijat valmistetaan aidosta tiilestä TULIA -tulisijat valmistetaan keraamisista poltetuista tiilistä. Tulisijoihimme

Lisätiedot

Myynti Suomessa. Vaateritie 8, 03250 Ojakkala PL 157, 03101 Nummela Puh. 044 7444 140 www.vaaateri.fi TUOTELUETTELO

Myynti Suomessa. Vaateritie 8, 03250 Ojakkala PL 157, 03101 Nummela Puh. 044 7444 140 www.vaaateri.fi TUOTELUETTELO Myynti Suomessa Vaateritie 8, 03250 Ojakkala PL 157, 03101 Nummela Puh. 044 7444 140 www.vaaateri.fi TUOTELUETTELO Ympäristöystävälliset PlastRex- tuotteet Yrityksistä FinnVaateri Oy on PlastRex tuotteiden

Lisätiedot

Tulisijatuotteet. Tuotemallisto 2013. Aidon lämmön lähteillä.

Tulisijatuotteet. Tuotemallisto 2013. Aidon lämmön lähteillä. Tulisijatuotteet Tuotemallisto 2013 Aidon lämmön lähteillä. Aidon lämmön lähteillä Aito-takkaluukut ovat antaneet viimeisen silauksen tulisijoihin jo vuosikymmenien ajan. Takkaluukkujen ohella Aito-tulisijavalikoima

Lisätiedot

KATTO- JA SEINÄTUOTTEET

KATTO- JA SEINÄTUOTTEET KATTO- JA SEINÄTUOTTEET 5/2014 1 93 LUKKOSAUMALEVY ELEGANTTI Weckmanin Elegantti on perinteistä konesaumakattoa muistuttava lukkosaumakate. Lappeen pituisina toimitettavien Elegantti-levyjen asennus on

Lisätiedot

PIIPPU-LÄPIVIENTISARJA Metallisille, eristetyille ja tehdasvalmisteisille savupiipuille

PIIPPU-LÄPIVIENTISARJA Metallisille, eristetyille ja tehdasvalmisteisille savupiipuille PIIPPU-LÄPIVIENTISARJA Metallisille, eristetyille ja tehdasvalmisteisille savupiipuille SUUNNITTELU- ja ASENNUS- KÄSIKIRJA 1/2010 Sisällysluettelo 1. Piippu-läpivientisarja...3 2. Valmistusmateriaalit...3

Lisätiedot

B-58-01.13. member of

B-58-01.13. member of Valmiiksi Ferdigmalte maalatut vegg- seinä- og ja takplater kattopaneelit B-58-01.13 member of Todennäköisesti maailman puhtain Ympäristöystävälliset katot ja seinät Huntonit ei ehkä voi pidentää elämää,

Lisätiedot

Verhot ja verhotangot. Tee koti, jossa mieli lepää.

Verhot ja verhotangot. Tee koti, jossa mieli lepää. Verhot ja verhotangot Tee koti, jossa mieli lepää. TEE KOTI, JOSSA MIELI LEPÄÄ. Mitä Cello on? Cello on raikas ja ajanhenkinen sisustuksen ja kotona viihtymisen merkki, joka tarjoaa upeita kokonaisuuksia

Lisätiedot

lindab korkeat profiilit Lindab Coverline TM Lindab LHP 130 ja LHP/LTP115 Uuden ajan korkeat profiilit

lindab korkeat profiilit Lindab Coverline TM Lindab LHP 130 ja LHP/LTP115 Uuden ajan korkeat profiilit Lindab Coverline TM Lindab LHP 130 ja LHP/LTP115 Uuden ajan korkeat profiilit 2 Lindabin korkeaprofiilit - LTP115, LHP115 ja LHP130 Lindabin korkeaprofiileita LHP115 ja LHP130 käytetään kantavina rakenteina

Lisätiedot

ACO N o r d i c. ACO kuraritiläjärjestelmät Jätä lika jo ovelle. ACO kuraritiläjärjestelmät. ACO Vario ulkokäyttöön ACO Indoor sisäkäyttöön

ACO N o r d i c. ACO kuraritiläjärjestelmät Jätä lika jo ovelle. ACO kuraritiläjärjestelmät. ACO Vario ulkokäyttöön ACO Indoor sisäkäyttöön ACO N o r d i c 1 ACO kuraritiläjärjestelmät Jätä lika jo ovelle. ACO Vario ulkokäyttöön ACO Indoor sisäkäyttöön Jätä lika oven ulkopuolelle 2 Ensivaikutelma on aina ratkaisevan tärkeä ja nimenomaan talojen

Lisätiedot

Lukkoponttivinyylit Helposti asennettavaa designia

Lukkoponttivinyylit Helposti asennettavaa designia Lukkoponttivinyylit 2019 Helposti asennettavaa designia Starfloor Click 30 / Cube 3D Grey Kansi: Starfloor Click Ultimate / Weathered Oak Brown LUKKOPONTTIVINYYLI Starfloor Click 55 PLUS / Lime Oak Light

Lisätiedot

- HEAT & LIGHT - World Leaders in Radiant Heating

- HEAT & LIGHT - World Leaders in Radiant Heating TM - HEAT & LIGHT - World Leaders in Radiant Heating MIKSI TANSUN KVARTSILÄMMITIN? Lyhytaaltoista Lämmitysteknologiaa Tansun kvartsilämmittimet tuottavat aitoa lyhytaaltoista infrapunalämpöä. Tämä auringon

Lisätiedot

Uponor Ultra Double Asennusystävällinen maaviemärijärjestelmä

Uponor Ultra Double Asennusystävällinen maaviemärijärjestelmä yhdyskuntatekniikka uponor ultra double Uponor Ultra Double Asennusystävällinen maaviemärijärjestelmä UUTUUS! hyväksy vain uponor-laatua. Uponor Ultra Double Asennusystävällinen ja kestävä Uponor Ultra

Lisätiedot

Modernit ikkunat ja ovet

Modernit ikkunat ja ovet Modernit ikkunat ja ovet Kippi- ja liukuikkunat Ranskalaiset ikkunat Kiinteät ikkunat ja lasiseinät Liuku- ja pariovet Ulko- ja parvekeovet 1 Uudenlaista tila-ajattelua Edistyksellinen Iccuna muuttaa suomalaisten

Lisätiedot

www.sheikki.fi LUMIESTEIDEN ASENNUSOHJEET

www.sheikki.fi LUMIESTEIDEN ASENNUSOHJEET www.sheikki.fi LUMIESTEIDEN ASENNUSOHJEET PISKO -LUMIESTEET Lumiesteillä estetään vaaratilanteet, joita lumen ja jään katolta putoaminen saattaa aiheuttaa. Lisäksi lumiesteillä voidaan suojata katolla

Lisätiedot

Tak-ess-sisäkattolevyt B tak ess

Tak-ess-sisäkattolevyt B tak ess Tak-ess-sisäkattolevyt B-94-01.2019 tak ess Tak-ess Inspiration - jännittäviä ja kestäviä ratkaisuja Rakennatpa uutta tai remontoit, voit toteuttaa unelmasi elegantista ja tyylikkäästä sisäkatosta Tak-ess

Lisätiedot

Wave juustoveitsisetti

Wave juustoveitsisetti JOULUKUVASTO 2013 2 Story Of Cheese Tammesta ja harjatusta teräksestä valmistettu setti, jossa on juustoveitsi, haarukkaotin sekä viinipullonavaaja. Pakattu kirjan muotoiseen lahjalaatikkoon, jonka kanteen

Lisätiedot