KORKEA-ASTE TOINEN ASTE PERUSASTE YHTEIS- HAKU

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KORKEA-ASTE TOINEN ASTE PERUSASTE YHTEIS- HAKU"

Transkriptio

1

2 KORKEA-ASTE TOINEN ASTE YHTEIS- HAKU PERUSASTE

3 Ammatillinen perustutkinto Lukiotutkinto Ylioppilastutkinto Oppilaat hakevat lukioon ja ammatilliseen koulutukseen yhteishaussa.

4 Perusopetuksen jälkeinen valmistava koulutus. VALMA LUVA Oppisopimuskoulutus KYMPPI- LUOKKA Nuorten työpajat Kansanopistot

5 PERUSOPETUKSEN JÄLKEINEN VALMISTAVA KOULUTUS A) PERUSOPETUKSEN LISÄOPETUS Peruskoulun jälkeen voi hakea yhden lukuvuoden kestävään perusopetuksen lisäopetukseen eli kymppiluokalle. hakuaika haku samoja aineita kuin peruskoulussa työelämään tutustumista ammattiin valmentavia opintoja voi korottaa päättötodistuksen arvosanoja Turun kristillinen opisto Kaarina ja Turku Yhteishaussa saa 6 lisäpistettä.

6 B) AMMATILLISEEN PERUSKOULUTUKSEEN VALMENTAVA KOULUTUS, VALMA Peruskoulun jälkeen voi hakea ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen. hakuaika haku laajuus ½-1 lukuvuosi opintojen hyväksiluku mahdollista perustutkinnossa Turun ammatti-instituutti, Salon seudun ammattiopisto Yhteishaussa saa 6 lisäpistettä. Opiskelu- ja elämäntaidot paranevat. o opiskelussa korostuvat ohjaus, yksilöllisyys, toiminnallisuus ja käytännönläheisyys o tukea ammatinvalinnan ja urasuunnittelun tekemiseen o ohjausta aktiiviseksi yhteiskunnan jäseneksi

7 C) MAAHANMUUTTAJIEN LUKIOON VALMISTAVA KOULUTUS, LUVA Peruskoulun jälkeen voi hakea maahanmuuttajien lukioon valmentavaan koulutukseen. Koulutuksen tehtävänä on parantaa maahanmuuttajien ja vieraskielisten opiskelijoiden mahdollisuuksia päästä lukiokoulutukseen ja menestyä lukio-opinnoissa. hakuaika haku laajuus yksi lukuvuosi Turun iltalukio Yhteishaussa saa 6 lisäpistettä. Opiskelu- ja elämäntaidot paranevat.

8 KANSANOPISTOJEN KOULUTUS opiskellaan ja asutaan kansanopiston alueella sisältää sekä ilmaisia että maksullisia opintoja tarjoaa monenlaisia opintoja: yleissivistävät opinnot perusopetuksen lisäopetus (kymppiluokka) ammatilliseen perustutkintoon johtava koulutus ammatillinen lisäkoulutus Yhteishaussa enintään 6 lisäpistettä.

9 OPPISOPIMUSKOULUTUS Oppisopimus on opiskelijan ja työnantajan välillä kirjallisesti tehtävä työsopimus. ammattiin opiskelu tapahtuu työpaikalla (70-80 %) teoriaopiskelu tapahtuu ammattioppilaitoksessa aikaisemmasta kokemuksesta ja koulutuksesta riippuen kestää yleensä 2-4 vuotta opiskelijalle maksetaan sopimusten mukaista palkkaa ja työnantajalle korvausta opiskelupaikka on hankittava itse työ- ja elinkeinotoimisto sekä oppisopimustoimistot antavat neuvoja ja auttavat Yhteishaussa 3 työkokemuspistettä.

10 NUORTEN TYÖPAJAT tavoitteena tukea nuorta työn tai opiskelupaikan hakemisessa selkiyttää uravalintaa auttaa saattamaan kesken jääneet opinnot loppuun yleensä kuntien yhteistyöverkostojen järjestämiä haku oman alueen TE-toimiston kautta EI PITÄISI OLLA PERUS- KOULULAISEN TAVOITTEENA! Yhteishaussa enintään 3 lisäpistettä.

11 Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku Haussa ammatilliset perustutkinnot ja lukiokoulutus. Tulokset aikaisintaan Opiskelupaikka varmistettava viimeistään ! Haku perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen Haussa kymppiluokat, ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus VALMA sekä LUVA koulutus. Hakuaika , päättyy kello 15:00. Tulokset aikaisintaan Opiskelupaikka varmistettava viimeistään ! Sähköinen haku: Kevään 2017 yhteishaku! Varasuunnitelma?

12 Haku erityisopetuksena järjestettäviin ammatillisiin perustutkintoihin, ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan koulutukseen. Hakuun voi laittaa max. 5 toivetta. Erityisopetus! Hakuaika , päättyy kello 15:00. Tulokset aikaisintaan Opiskelupaikka varmistettava viimeistään ! Sähköinen haku:

13 Paimion etsivä nuorisotyö

14

15 ei enää arviointia joka jakson jälkeen joulutodistus ja kevään päättötodistus oppitunteja kaksi 1. jaksossa ja yksi 2. ja 3. jaksossa ensimmäiset jatko-opintokeskustelut on käyty 8. luokan aikana ja nyt syksyllä keskusteluja jatketaan oppilaiden omien toiveiden mukaan TET-jakso oli harjoittelemme yhteishakuohjelman käyttöä demo-ohjelman avulla ja teemme ns. koehaun, JOKA EI OLE SITOVA demo yhteishakulomakkeen täyttämisen harjoittelua varten on avattu osoitteeseen demo.opintopolku.fi koululla ovat vierailleet sekä Turun ammatti-instituutin että Ammattiopisto Livian edustajat olimme tutustumassa Salon seudun ammattiopistoon to käymme tutustumassa Turun Ammattiopistosäätiöön (TAO) viikolla 47 vierailemme Paimion lukiossa viikon 2 opo-tunnilla Edellisten lisäksi oppilailla on mahdollisuus käydä tutustumassa huoltajan pyynnöstä kahteen eri alaan/lukioon yhden koulupäivän ajan.

16 Turun ammatti-instituutti Koulukokeilut: to sähkö- ja automaatioala sekä tietoja tietoliikennetekniikka ti laboratorioalan ja media-alan perustutkinto Koulukokeiluun osallistujille tarjotaan lounas oppilaitoksessa ja oppilaat tutustuvat kokeilupäivänä molempiin ammatteihin. Mukaan otetaan 24 ensiksi ilmoittautunutta. Turun hakuopas

17 Turun ammatti-instituutti Autoalan tutustumispäivät Peltolan koulutalossa Tutustumispäivät: 13.1, 20.1, 27.1 ja 3.2 Päivän kesto: klo 9:00 14:00 Mukaan mahtuu: 20 oppilasta/päivä Päivän aikana: infoa alan koulutuksesta, tekemistä, näkemistä ja kokemista. Lounas sisältyy päivään. Sitovat ilmoittautumiset: Ilmoittautumisen tulee tapahtua peruskoulun opinto-ohjaajan kautta. Huoltajan yhteydenotto peruskoulun opoon. Peltolan koulutalo: Hamppukatu 2, A-rakennus

18 Turun ammatti-instituutti Logistiikka-alan tutustumispäivät Kuormakadun yksikössä Tutustumispäivät: 13.1, 20.1, 27.1 ja 3.2 Päivän kesto: klo 9:00 14:00 Mukaan mahtuu: 20 oppilasta/päivä Päivän aikana: infoa alan koulutuksesta, tekemistä, näkemistä ja kokemista. Lounas sisältyy päivään. Sitovat ilmoittautumiset: Ilmoittautumisen tulee tapahtua peruskoulun opinto-ohjaajan kautta. Huoltajan yhteydenotto peruskoulun opoon. Kuormakadun yksikkö: Kuormakatu 17

19 Turun lukiot Turun lukioiden esittelyillat keväällä 2017 löytyvät oppilaille jaetun hakuoppaan sivulta Turun hakuopas

20 Ammattiopisto Livia Koulutusten esittelypäivät ja avoimet ovet Ammattiopisto Liviassa. Tietoa nuorisokoulutuksesta

21 Salon seudun ammattiopisto Kaikki Salon tutustumispäivät ovat kello 9-14 ja oppilaitos tarjoaa tutustujille ilmaisen aterian koulun ruokalassa. Huoltajalta tieto peruskoulun opolle. Mukaan otetaan 25 opiskelijaa auto, logistiikka ja maarakennus hiusala liiketalous ja tietojenkäsittely rakentaminen ja talotekniikka sähkö- ja tietoliikennetekniikka hotelli-, ravintola- ja cateringala sekä kotityö- ja puhdistuspalveluala kone- ja metalliala käsi- ja taideteollisuusala sosiaali- ja terveysala, valmentava koulutus Huoltajan yhteydenotto peruskoulun opoon viimeistään !

22 Salon seudun ammattiopisto Tässä muutokset edelliseen vuoteen verrattuna: matkailuala ei tule yhteishakuun ensi vuonna, tulee alkamaan näillä näkymin joka toinen vuosi maarakennus tulee hakuun keväällä 2017 suunnitteluassistentti haussa jälleen uusina haussa kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinto, toimitilahuoltaja kiinteistöpalvelujen perustutkinto, kiinteistönhoitaja Salon koulutusesite

23 TUTKINNOT MUUTTUVAT audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto painoviestinnän perustutkinto kone- ja metallialan perustutkinto media-alan perustutkinto kone- ja tuotantotekniikan pt Uutta asiaa: Audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto ja painoviestinnän perustutkinto ovat alkaen media-alan perustutkinnon osaamisaloja (audiovisuaalisen viestinnän oa, julkaisutuotannon oa, painotuotannon oa). Kone- ja metallialan perustutkinto on alkaen kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto (asennuksen ja automaatioalan oa, tuotantotekniikan oa, valimotekniikan oa). Media-alan pt voi opiskella lähialueella ainakin Turun ammatti-instituutissa ja kone- ja tuotantotekniikan pt sekä Turun ammatti-instituutissa että Salon seudun ammattiopistossa.

24 TEKNOLOGIAYRITYSTEN AVOIMET OVET TEKNOLOGIAILTA klo Salon seutukunnan (Salo, Somero ja Perniö) ja Paimion kone- ja metallialan yritykset ja Salon seudun ammattiopisto tarjoavat yläkouluikäisten ja lukiolaisten vanhemmille ja heidän nuorillensa mahdollisuuden tutustua teknologiateollisuuden yrityksiin, niiden tuotantotiloihin ja työtehtäviin sekä oppimisympäristöön. Nyt sinulla on mahdollisuus päivittää työelämän tuntemustasi ja nähdä, millaista on työskentely kone- ja metallialalla sekä tukea omien nuorten opiskelu- ja uravalintoja. Stera Technologies Oy, Volttitie 3, Paimio OSALLISTUMINEN EI VAADI ILMOITTAUTUMISTA. Paikalla on Salon seudun ammattiopiston kone- ja metallialan opettajia kertomassa opiskelusta ammatillisella toisella asteella.

25 Koulukohtaista yhteishaun toteutusta ja pääsy- sekä soveltuvuuskokeisiin liittyviä asioita käsittelemme tarkemmin jatko-opintoillassa. Haku ammatilliseen ja lukiokoulutukseen luokan oppilaanohjaus päättyy yhteishaun loppuessa eli 3. jakson jälkeen.

26 LISÄTIETOJA JA NEUVONTAA Opintopolun hakuneuvonta hakijoille ja hakijoiden huoltajille Sähköposti: Puhelin: arkisin klo 9-13 Postiosoite: Opintopolun neuvonta Opetushallitus PL Helsinki Lisätietoja:

27 MUISTILISTA AVUKSI jatko-opiskelupaikan miettiminen vaihtoehtoihin tutustuminen tarvittaessa ohjausajan varaaminen omalta opolta koulutuskokeiluihin ja tutustumispäiviin ilmoittautuminen harkintaan perustuva valinta kaikki asiakirjat ja liitteet oltava opolla helmikuun loppuun mennessä ellei huoltaja hoida itse ko. asiakirjoja lapsensa hakukohteina oleviin oppilaitoksiin terveydelliset tekijät yhteys terveydenhoitajaan pikimmiten jos huolta lapsen koulunkäynnistä, ota yhteys koulun henkilökuntaan: luokanvalvoja, aineenopettaja, erityisopettaja, opo koulukuraattori tai psykologi, psykiatrinen sairaanhoitaja, terveydenhoitaja

28

YHTEISHAKUILTA 2.11.2015. Riitta Hietaranta & Antti Jokinen-Amee. oppilaanohjaaja

YHTEISHAKUILTA 2.11.2015. Riitta Hietaranta & Antti Jokinen-Amee. oppilaanohjaaja YHTEISHAKUILTA 2.11.2015 Riitta Hietaranta & Antti Jokinen-Amee oppilaanohjaaja Esitys on koulun kotisivuilla www.paimio.fi/opetus -> Peruskoulut -> Vista -> Oppilaanohjaus (oppilaanohjauksen sivusto),

Lisätiedot

YHTEISHAKUILTA. 3.11.2014 Riitta Hietaranta. opinto-ohjaaja

YHTEISHAKUILTA. 3.11.2014 Riitta Hietaranta. opinto-ohjaaja YHTEISHAKUILTA 3.11.2014 Riitta Hietaranta opinto-ohjaaja Esitys on koulun kotisivuilla www.paimio.fi/opetus -> Peruskoulut -> Vista -> Oppilaanohjaus (oppilaanohjauksen sivusto), joten voitte halutessanne

Lisätiedot

Valmentaudu tuleviin opintoihin!

Valmentaudu tuleviin opintoihin! Valmentaudu tuleviin opintoihin! Perusopetuksen jälkeinen valmistava koulutus 2015 2016 Koe tekemisen, osaamisen ja onnistumisen iloa! Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus (Valma) Valmentavassa

Lisätiedot

JATKO-OPINTOILTA Riitta Hietaranta, oppilaanohjaaja.

JATKO-OPINTOILTA Riitta Hietaranta, oppilaanohjaaja. JATKO-OPINTOILTA 1.2.2017 Riitta Hietaranta, oppilaanohjaaja pääsyperusteet lukiokoulutus ammatillinen koulutus harkintaan perustuva haku terveydelliset tekijät kaksoistutkinto eri koulutusvaihtoehdot

Lisätiedot

Poimintoja yhteishakuinfosta

Poimintoja yhteishakuinfosta Poimintoja yhteishakuinfosta 2013 2014 Rajamäen yläasteella ensisijaisesti haettiin ammatillinen koulutus 74 lukiokoulutus 61 valittiin opiskelijaksi ammatillinen koulutus 62 lukiokoulutus 60 Yhteishaku

Lisätiedot

Yhteishaku keväällä 2015. Linnainmaan koulu 13.1.2015

Yhteishaku keväällä 2015. Linnainmaan koulu 13.1.2015 Yhteishaku keväällä 2015 Linnainmaan koulu 13.1.2015 Kevään yhteishaku: Nettihaku missä ja milloin? Hakemus täytetään osoitteessa www.opintopolku.fi Hakuaika 24.2.-17.3.2015 Hakuaika päättyy viimeisenä

Lisätiedot

JATKO-OPINTOILTA 1.2.2016. Riitta Hietaranta opinto-ohjaaja

JATKO-OPINTOILTA 1.2.2016. Riitta Hietaranta opinto-ohjaaja JATK-PINTILTA 1.2.2016 Riitta Hietaranta opinto-ohjaaja SYKSYN VANHEMPAINILTA (2.11.2015) pääsyperusteet lukiokoulutus ammatillinen koulutus harkintaan perustuva valinta terveydelliset tekijät kaksoistutkinto

Lisätiedot

haetaan verkossa osoitteessa www.opintopolku.fi

haetaan verkossa osoitteessa www.opintopolku.fi hakuaika 24.2.-17.3.2015 haetaan verkossa osoitteessa www.opintopolku.fi järjestelmä tarkistaa, että kaikki tarvittavat tiedot on syötetty & ohjaa tarvittaessa lomakkeen jokaisessa kohdassa demo on harjoitteluohjelma:

Lisätiedot

KOUVOLAN YHTEISKOULU KESÄMUISTIO 2016 PERUSKOULUNSA PÄÄTTÄVÄLLE

KOUVOLAN YHTEISKOULU KESÄMUISTIO 2016 PERUSKOULUNSA PÄÄTTÄVÄLLE KOUVOLAN YHTEISKOULU KESÄMUISTIO 2016 PERUSKOULUNSA PÄÄTTÄVÄLLE YHTEISHAUN TULOKSET JULKAISTAAN AIKAISINTAAN TORSTAINA 16.6.2016 Ammatilliseen oppilaitokseen opiskelijaksi valitulle ilmoitetaan valinnasta

Lisätiedot

Kohti ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen kevään 2016 yhteishakua

Kohti ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen kevään 2016 yhteishakua Kohti ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen kevään 2016 yhteishakua Kielikoe ja oppimisvalmiuskoe tilaisuus VARIA 23.11. Kevään 2016 ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku + muutokset

Lisätiedot

YHTEISHAKU KEVÄT 2017

YHTEISHAKU KEVÄT 2017 YHTEISHAKU KEVÄT 2017 MILLOIN HAETAAN? Hakuaika 21.2. 14.3.2017 (koulussa vkolla 10) Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15. Harkintaan perustuvan valinnan (oppimisvaikeudet ja sosiaaliset syyt)

Lisätiedot

YHTEISHAKUILTA OPPILAANOHJAAJA KRISTIINA HELLÉN TURUN LYSEON KOULU

YHTEISHAKUILTA OPPILAANOHJAAJA KRISTIINA HELLÉN TURUN LYSEON KOULU YHTEISHAKUILTA 29.11.2017 OPPILAANOHJAAJA KRISTIINA HELLÉN TURUN LYSEON KOULU SUOMEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ ERILAISIA LUKIOITA Yleislukio (esim. Lyseon lukio) Steinerlukio Erikoislukio esim. Kerttulin urheilulukio

Lisätiedot

YHTEISHAKUINFO 12.11.2015

YHTEISHAKUINFO 12.11.2015 YHTEISHAKUINFO 12.11.2015 2 www.opintopolku.fi 3 Kevään 2016 hakuajat Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku 23.2.-15.3.2016 Erityisopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen haku

Lisätiedot

OPO-paketti Ohjeita perusopetuksen päättäville

OPO-paketti Ohjeita perusopetuksen päättäville OPO-paketti 2017 Ohjeita perusopetuksen päättäville Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku Erityisopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen haku Perusopetuksen jälkeisen valmistavan

Lisätiedot

Kirkkojärven koulun yhteishakuinfo keväälle Oppilaanohjaajat Kristiina Podduikin Pia Koski-Stremmelaar

Kirkkojärven koulun yhteishakuinfo keväälle Oppilaanohjaajat Kristiina Podduikin Pia Koski-Stremmelaar Kirkkojärven koulun yhteishakuinfo keväälle 2018 Oppilaanohjaajat Kristiina Podduikin Pia Koski-Stremmelaar 13.12.2017 ILLAN OHJELMA 18:00 lyhyet alkusanat ja musiikkiesitys 18:05 Ammatillisten opintojen

Lisätiedot

VAATIVANA ERITYISTUKENA JÄRJESTETTÄVÄ AMMATILLINEN KOULUTUS

VAATIVANA ERITYISTUKENA JÄRJESTETTÄVÄ AMMATILLINEN KOULUTUS 20.2. 13.3.2018 AMMATILLINEN JA LUKIOKOULUTUS 14.3.-4.4.2018 VAATIVANA ERITYISTUKENA JÄRJESTETTÄVÄ AMMATILLINEN KOULUTUS 22.5.-24.7.2018 PERUSOPETUKSEN JÄLKEINEN VALMISTAVA KOULUTUS (10.LK JA VALMA) Lukiokoulutus

Lisätiedot

Koulutustarjonta 2014. Opintopolku.fi -hakupalvelu

Koulutustarjonta 2014. Opintopolku.fi -hakupalvelu Koulutustarjonta 2014 Opintopolku.fi -hakupalvelu Muutoksia yhteishaussa Valintaperusteet Pisteytys muuttunut aiemmasta käytännöstä Harkintaan perustuva valinta Aiemmin joustava valinta Pääsy- ja soveltuvuuskokeet

Lisätiedot

1 INFOA YHTEISHAUSTA

1 INFOA YHTEISHAUSTA INFOA YHTEISHAUSTA 1 2 www.opintopolku.fi 3 Kevään 2017 hakuajat Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku 21.2.-14.3.2017 Erityisopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen haku 15.3.

Lisätiedot

SÄHKÖINEN YHTEISHAKU 2017 JA TOISELLE ASTEELLE SIIRTYMINEN. Annaleena Vuorinen Oppilaanohjaaja Karakallion koulu

SÄHKÖINEN YHTEISHAKU 2017 JA TOISELLE ASTEELLE SIIRTYMINEN. Annaleena Vuorinen Oppilaanohjaaja Karakallion koulu SÄHKÖINEN YHTEISHAKU 2017 JA TOISELLE ASTEELLE SIIRTYMINEN Annaleena Vuorinen Oppilaanohjaaja Karakallion koulu YHTEISHAKU ALKAA TIEDONSIIRROLLA JA HUOLTAJAN KUULEMISELLA Huoltajaa tiedotetaan ja kuullaan

Lisätiedot

YHTEISHAKUILTA Turun Lyseon koulu Oppilaanohjaaja Kristiina Hellén

YHTEISHAKUILTA Turun Lyseon koulu Oppilaanohjaaja Kristiina Hellén YHTEISHAKUILTA 2 25.1.2018 Turun Lyseon koulu Oppilaanohjaaja Kristiina Hellén Syksyn vanhempainilta 29.11.2017 Pääsyperusteet (lukiokoulutus, ammatillinen koulutus) Harkintaan perustuva haku Terveydelliset

Lisätiedot

YHTEISHAKUILTA. 4.11.2013 Riitta Hietaranta

YHTEISHAKUILTA. 4.11.2013 Riitta Hietaranta YHTEISHAKUILTA 4.11.2013 Riitta Hietaranta Vistan koulun yhteishaku 2013 Vistan koulun hakutilasto: A) lukioon 52,6 % B)ammatilliseen koulutukseen 46,0 % C) 10-luokalle 0,7 % D)ammattistarttiin 0,7 % Meidän

Lisätiedot

Valmistaudu tuleviin opintoihin!

Valmistaudu tuleviin opintoihin! Valmistaudu tuleviin opintoihin! Perusopetuksen jälkeinen valmistava koulutus 2017 2018 Oletko vailla opiskelupaikkaa? Ei hätää, tarjolla on useita mahdollisuuksia! Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava

Lisätiedot

11.12.2012. Ammattistarttilaisen polku - Starttaako moottori

11.12.2012. Ammattistarttilaisen polku - Starttaako moottori Ammattistarttilaisen polku - Starttaako moottori 1 APUA MULLA EI OO OPISKELUPAIKKAA! MITÄ MÄ TEEN? Zoomausopas opiskelijoille jotka eivät saaneet 2 asteen koulutuspaikkaa Hakuaikaa myöhennettiin heinäkuulle

Lisätiedot

Oppilaanohjaajat Nina Andersson Pia Koski-Stremmelaar Jenni Roos

Oppilaanohjaajat Nina Andersson Pia Koski-Stremmelaar Jenni Roos Oppilaanohjaajat Nina Andersson Pia Koski-Stremmelaar Jenni Roos 1 2 Kevään yhteishaku: Nettihaku osoitteessa www.opintopolku.fi Koulutustarjontaan voi jo tutustua Mukana ammatillinen peruskoulutus ja

Lisätiedot

Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa

Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa 1/5 Tiedote huoltajille Haut perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin keväällä ja kesällä 2019 Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa www.opintopolku.fi.

Lisätiedot

Ammatilliset erityisoppilaitokset

Ammatilliset erityisoppilaitokset Ammatilliset erityisoppilaitokset Mitä on ammatillinen erityisopetus? Tarkoitettu opiskelijoille, jotka tarvitsevat opinnoissa ja jatkosijoittumisessa vaativaa erityistä tukea Tuen perusteena esim. oppimisen

Lisätiedot

Yhteishakuilta päättöluokkalaisten huoltajille. Aikataulut ja järjestelyt. Nuorten valinnat ja aikuisten tuki.

Yhteishakuilta päättöluokkalaisten huoltajille. Aikataulut ja järjestelyt. Nuorten valinnat ja aikuisten tuki. Yhteishakuilta päättöluokkalaisten huoltajille Aikataulut ja järjestelyt. Nuorten valinnat ja aikuisten tuki. Oppilaanohjaajat Iiris Kurkela ja Suvi Koskinen KEVÄÄN 2018 HAKUAJAT www.opintopolku.fi Ammatillisen

Lisätiedot

TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN!

TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! YHTEISHAKU 2019 - yhteishaun aikataulu - hakuprosessi meidän koulussa - nettihaku: www.opintopolku.fi - opiskelupaikan varmistaminen

Lisätiedot

SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Yksi Suomen suurimmista ammatillisen perus-, jatko- ja täydennyskoulutuksen järjestäjistä n. 8000 opiskelijaa Henkilöstöä n. 850 Koulutamme ammattilaisia neljällä eri paikkakunnalla

Lisätiedot

Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa

Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa 1/5 Tiedote huoltajille Haut perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin keväällä ja kesällä 2018 Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa www.opintopolku.fi.

Lisätiedot

TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN!

TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! YHTEISHAKU 2019 - yhteishaun aikataulu ja muutokset - hakuprosessi meidän koulussa - nettihaku: www.opintopolku.fi - opiskelupaikan varmistaminen

Lisätiedot

Oppilaanohjaajat Nina Andersson Jenni Roos Minna Määttä

Oppilaanohjaajat Nina Andersson Jenni Roos Minna Määttä Oppilaanohjaajat Nina Andersson Jenni Roos Minna Määttä 1 2 Kevään yhteishaku: Nettihaku osoitteessa www.opintopolku.fi Koulutustarjontaan voi jo tutustua Mukana ammatillinen peruskoulutus, lukiokoulutus

Lisätiedot

YHTEISHAKU TOISEN ASTEEN KOULUTUKSIIN

YHTEISHAKU TOISEN ASTEEN KOULUTUKSIIN YHTEISHAKU TOISEN ASTEEN KOULUTUKSIIN 2016 Koulutusjärjestelmä PERUSKOULUN JÄLKEEN Lukiokoulutus Ammatillinen peruskoulutus Ammatillinen erityisopetus Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus

Lisätiedot

www.opintopolku.fi Hakuaika 24.2.-14.3.2014 Tieto valinnasta postitetaan alk. 12.6.2014 Opot koululla pe 13.6.

www.opintopolku.fi Hakuaika 24.2.-14.3.2014 Tieto valinnasta postitetaan alk. 12.6.2014 Opot koululla pe 13.6. YHTEISHAKU 2014 www.opintopolku.fi Hakuaika 24.2.-14.3.2014 Tieto valinnasta postitetaan alk. 12.6.2014 Opot koululla pe 13.6. Opiskelupaikan vastaanottaminen 26.6. mennessä Opiskelijavalinta Yhteishaussa

Lisätiedot

Yhteishaku 2016, opinto-ohjaajat Mikko Siippainen ja Mia Gerdt

Yhteishaku 2016, opinto-ohjaajat Mikko Siippainen ja Mia Gerdt TERVETULOA 9- LUOKKALAISTEN VANHEMPAINILTAAN! Tervehdyssanat, rehtori Pekka Pyykkönen ja apululaisrehtori Maaret Tervonen Yhteishaku 2016, opinto-ohjaajat Mikko Siippainen ja Mia Gerdt YHTEISHAKU 2016

Lisätiedot

JATKO-OPINTOILTA 3.2.2015

JATKO-OPINTOILTA 3.2.2015 JATKO-OPINTOILTA 3.2.2015 Riitta Hietaranta opinto-ohjaaja TAVOITTEENA JATKO-OPINNOT 1) AMMATILLISEN KOULUTUKSEN JA LUKIOKOULUTUKSEN YHTEISHAKU ammatilliset perustutkinnot Tähän lukiokoulutus osallistuvat

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN AMMATTIOPISTO

KESKI-POHJANMAAN AMMATTIOPISTO KESKI-POHJANMAAN AMMATTIOPISTO, Kokkola Hyvinvointikampus, Kokkola Kannuksen toimipaikka Kaustisen toimipaikka Kälviän toimipaikka Perhon toimipaikka Toholammin toimipaikka 2013 2014 Koulutus- ja opintoala

Lisätiedot

YHTEISHAKU TOISEN ASTEEN KOULUTUKSIIN

YHTEISHAKU TOISEN ASTEEN KOULUTUKSIIN YHTEISHAKU TOISEN ASTEEN KOULUTUKSIIN 2018 Koulutusjärjestelmä PERUSKOULUN JÄLKEEN Lukiokoulutus Ammatillinen peruskoulutus Ammatillinen erityisopetus Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus

Lisätiedot

Koulutuskuntayhtymä Tavastia. Viestintä ja markkinointi

Koulutuskuntayhtymä Tavastia. Viestintä ja markkinointi Koulutuskuntayhtymä Tavastia 28.4.2015 Viestintä ja markkinointi Ammattiopisto Tavastia Hämeenlinnan lyseon lukio ja aikuislinja Kaurialan lukio Lammin lukio Parolan lukio Vanajaveden Opisto Hämeenlinnan

Lisätiedot

Aloitus klo Opiskelu lukiossa: Kiimingin lukion rehtori Pia Räsänen Opiskelu ammattioppilaitoksessa: OSAOn Haukiputaan yksikön opinto-ohjaaja

Aloitus klo Opiskelu lukiossa: Kiimingin lukion rehtori Pia Räsänen Opiskelu ammattioppilaitoksessa: OSAOn Haukiputaan yksikön opinto-ohjaaja Yhteishakuilta 29.11.2011 Aloitus klo 18.00 Opiskelu lukiossa: Kiimingin lukion rehtori Pia Räsänen Opiskelu ammattioppilaitoksessa: OSAOn Haukiputaan yksikön opinto-ohjaaja Hannu Heikkinen Yhteishaun

Lisätiedot

Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa

Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa 1/5 Tiedote huoltajille Haut perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin keväällä ja kesällä 2017 Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa www.opintopolku.fi.

Lisätiedot

Tervetuloa Länsimäen koulun. yhteishaku 2015. vanhempainiltaan! Länsimäen koulu 2.12.2014 Antti Nyman

Tervetuloa Länsimäen koulun. yhteishaku 2015. vanhempainiltaan! Länsimäen koulu 2.12.2014 Antti Nyman Tervetuloa Länsimäen koulun yhteishaku 2015 vanhempainiltaan! Länsimäen koulu 2.12.2014 Antti Nyman OHJELMA Tervetuloa & avaussanat (Rehtori Riitta Reinikainen) Kevään yhteishaun aikataulu ja käytännöt

Lisätiedot

TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN!

TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! YHTEISHAKU 2018 - yhteishaun aikataulu ja muutokset - hakuprosessi meidän koulussa - nettihaku: www.opintopolku.fi - opiskelupaikan varmistaminen

Lisätiedot

TOISEN ASTEEN YHTEISHAKU 2015

TOISEN ASTEEN YHTEISHAKU 2015 TOISEN ASTEEN YHTEISHAKU 2015 8.12.2014 Hyvä päättöluokkalainen ja huoltajat, yksi elämäsi suurimmista päätöksistä on käsillä jatko-opintopaikan valinta. Yhteishaku tulee pian, joten nyt viimeistään on

Lisätiedot

Katsaus koulutustarjontaan. Valtuuston seminaari Jatta Herranen kehitysjohtaja

Katsaus koulutustarjontaan. Valtuuston seminaari Jatta Herranen kehitysjohtaja Katsaus koulutustarjontaan Valtuuston seminaari 20.9.2017 Jatta Herranen kehitysjohtaja jatta.herranen@pkky.fi 2 KOULUTUSMUODOT 2015 % 2016 % Ammatillinen peruskoulutus (33) 5 119 77 % 4 842 77,4 % Muut

Lisätiedot

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakupalvelujen keskeiset uudistukset

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakupalvelujen keskeiset uudistukset Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakupalvelujen keskeiset uudistukset 29.10.2013 Katariina Männikkö Esityksen sisältö Oppijan palvelut ja uusi perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen

Lisätiedot

Opintopolku ja hakeutuminen maahanmuuttajien ammatilliseen koulutukseen

Opintopolku ja hakeutuminen maahanmuuttajien ammatilliseen koulutukseen Opintopolku ja hakeutuminen maahanmuuttajien ammatilliseen koulutukseen 23.1. 2014 Maahanmuuttajien ammatillisen koulutuksen kehittämispäivä Katariina Männikkö Esityksen sisältö Oppijan verkkopalvelukokonaisuus

Lisätiedot

Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa www.opintopolku.fi.

Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa www.opintopolku.fi. 1/5 Tiedote huoltajille Haut perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin keväällä ja kesällä 2016 Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa www.opintopolku.fi.

Lisätiedot

Tervetuloa yhteishaun vanhempainiltaan Virve Willstedt Espoonlahden koulun opinto-ohjaaja

Tervetuloa yhteishaun vanhempainiltaan Virve Willstedt Espoonlahden koulun opinto-ohjaaja Tervetuloa yhteishaun vanhempainiltaan 18.1.2017 Virve Willstedt Espoonlahden koulun opinto-ohjaaja Ohjelma 18.00-18.30 Sähköinen yhteishaku ja toiselle asteelle siirtyminen 18.30-19.00 Omnian ja ammatillisen

Lisätiedot

JATKO-OPINTOILTA 4.2.2014

JATKO-OPINTOILTA 4.2.2014 JATKO-OPINTOILTA 4.2.2014 Riitta Hietaranta oppilaanohjaaja MITÄ PERUSKOULUN JÄLKEEN? (ks. syksyn esitys) ammatillinen koulutus lukiokoulutus useampi tutkinto samanaikaisesti kotitalousopetus entinen talouskoulu

Lisätiedot

Mitä perusopetuksen jälkeen? Keski-Suomen Autismiyhdistyksen vanhempainryhmä

Mitä perusopetuksen jälkeen? Keski-Suomen Autismiyhdistyksen vanhempainryhmä Mitä perusopetuksen jälkeen? Keski-Suomen Autismiyhdistyksen vanhempainryhmä 10.1.2015 Tero Kujala, ohjaava opettaja, KM, EO 1 Lisäopetusta? Perusopetuksen jälkeen nuorella on mahdollisuus hakeutua lisäopetukseen

Lisätiedot

Yhteishaku Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Katri Roppola Oppilaanohjaaja

Yhteishaku Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Katri Roppola Oppilaanohjaaja Yhteishaku 2018 Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Katri Roppola Oppilaanohjaaja Mitä ysin jälkeen? Peruskoulun jälkeen voit hakea ammattioppilaitokseen hakea lukioon suorittaa 3-4 vuodessa ammatillisen perustutkinnon,

Lisätiedot

Haut perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin keväällä ja kesällä 2020

Haut perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin keväällä ja kesällä 2020 1.10.2019 Haut perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin keväällä ja kesällä 2020 Lähes kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin voi tutustua ja hakea osoitteessa www.opintopolku.fi. Ammatillisen koulutuksen

Lisätiedot

Yhteishaku, kevät 2016. Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Katri Roppola oppilaanohjaaja

Yhteishaku, kevät 2016. Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Katri Roppola oppilaanohjaaja Yhteishaku, kevät 2016 Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Katri Roppola oppilaanohjaaja Mitä ysin jälkeen? Peruskoulun jälkeen voit hakea ammattioppilaitokseen hakea lukioon suorittaa 3-4 vuodessa ammatillisen

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku 2015 ja haku perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin. Sompion koulu 10.1.

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku 2015 ja haku perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin. Sompion koulu 10.1. Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku 2015 ja haku perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin Sompion koulu 10.1.2015 Hakuaika 24.2.-17.3.2015 osoitteessa: www.opintopolku.fi

Lisätiedot

Hakutoimiston palvelut ja erilaiset hakuväylät v. 2018

Hakutoimiston palvelut ja erilaiset hakuväylät v. 2018 Hakutoimiston palvelut ja erilaiset hakuväylät v. 2018 Ajankohtaista Amiksesta 2017 Laura Linnavuori 13.10.2017 Salpauksen hakutoimisto Hakutoimisto tarjoaa tietoa Koulutuskeskus Salpauksen monipuolisesta

Lisätiedot

TERVETULOA POROLAHDEN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN!

TERVETULOA POROLAHDEN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! TERVETULOA POROLAHDEN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! YHTEISHAKU 2018 - yhteishaun aikataulu ja muutokset - hakuprosessi meidän koulussa - nettihaku: www.opintopolku.fi - opiskelupaikan varmistaminen Opinto-ohjaajat

Lisätiedot

Yhteishaun ulkopuolinen muu perusopetuksen jälkeinen koulutus mukaan uuteen kansalliseen hakupalveluun ALPE 2 työpaja 18.10.2012

Yhteishaun ulkopuolinen muu perusopetuksen jälkeinen koulutus mukaan uuteen kansalliseen hakupalveluun ALPE 2 työpaja 18.10.2012 Yhteishaun ulkopuolinen muu perusopetuksen jälkeinen koulutus mukaan uuteen kansalliseen hakupalveluun ALPE 2 työpaja 18.10.2012 Opetushallitus / ALPE-tiimi Päivän ohjelma 9:30-10:00 Aamukahvi 10:00-10:15

Lisätiedot

Jatko-opintoilta

Jatko-opintoilta Jatko-opintoilta 31.1.2018 Vistan koulu 1.2.2018 Oppilaiden saamaa palautetta TET-jaksolta Oppilaat saivat kiitettävät arvioinnit käyttäytymisestä ohjeiden noudattamisesta ja asenteesta työtä kohtaan.

Lisätiedot

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakumenettely

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakumenettely Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakumenettely 25.11.2013 Katariina Männikkö Oppijan verkkopalvelut Todennetun osaamisen rekisteri Ilmoittautuminen ja haku esi- ja perusopetukseen Haku

Lisätiedot

SÄHKÖINEN YHTEISHAKU 2019 JA TOISELLE ASTEELLE SIIRTYMINEN

SÄHKÖINEN YHTEISHAKU 2019 JA TOISELLE ASTEELLE SIIRTYMINEN SÄHKÖINEN YHTEISHAKU 2019 JA TOISELLE ASTEELLE SIIRTYMINEN Oppilaanohjaajat Annaleena Leminen/Hanna-Mari Peurala (9ABC ja Jopot) ja Annaleena Vuorinen (9DEFG) Karakallion koulu KEVÄÄN 2019 HAKUAJAT 1.

Lisätiedot

Katariina Männikkö. Ammattistartit sähköiseen hakuun 28.11.2012 Ammattistarttipäivät

Katariina Männikkö. Ammattistartit sähköiseen hakuun 28.11.2012 Ammattistarttipäivät Katariina Männikkö Ammattistartit sähköiseen hakuun 28.11.2012 Ammattistarttipäivät Oppijan palvelut Oppijan verkkopalvelun esittelyvideo http://www.youtube.com/watch?v=yjfkp9xl8cq Nykytila Tavoitetila

Lisätiedot

Erityisopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen haku - Haku- ja valintaprosessi

Erityisopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen haku - Haku- ja valintaprosessi Erityisopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen haku - Haku- ja valintaprosessi 6.2.2015 Esityksen sisältö Yleistä erityisopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen hausta Haku- ja valintaprosessin

Lisätiedot

TERVETULOA POROLAHDEN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN!

TERVETULOA POROLAHDEN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! TERVETULOA POROLAHDEN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! YHTEISHAKU 2016 - yhteishaun aikataulu ja muutokset - hakuprosessi meidän koulussa - nettihaku: www.opintopolku.fi - opiskelupaikan varmistaminen Opinto-ohjaajat

Lisätiedot

TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN!

TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! TERVETULOA MEILAHDEN YLÄASTEEN KOULUN 9.-LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! YHTEISHAKU 2018 - yhteishaun aikataulu ja muutokset - hakuprosessi meidän koulussa - nettihaku: www.opintopolku.fi - opiskelupaikan varmistaminen

Lisätiedot

Yhteishaku sekä erityisoppilaitosten haku keväällä 2017

Yhteishaku sekä erityisoppilaitosten haku keväällä 2017 Yhteishaku sekä erityisoppilaitosten haku keväällä 2017 Erityisopetus ja valmentavat koulutukset ammatillisessa koulutuksessa Katariina Männikkö 7.4.2017 Katsaus vuoden 2016 hakuihin Lukuja kevään 2016

Lisätiedot

Mitä peruskoulun jälkeen?

Mitä peruskoulun jälkeen? Mitä peruskoulun jälkeen? Opinto-ohjaaja Pia Nissilä opintopolku.fi KEVÄÄLLÄ 2018 YHTEISHAKU Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku on 20.2.-13.3.2018. Koulutukset alkavat syksyllä 2018.

Lisätiedot

Kerro ne hänelle illalla

Kerro ne hänelle illalla Kerro ne hänelle illalla YHTEISHAKU 2015 Hakuaika ammatilliseen ja lukiokoulutukseen 24.2.-17.3.2015 LISÄKSI: *Haku erityisammattioppilaitoksiin, valmentavaan koulutukseen 18.3. 8.4.2015 *Haku VALMA-koulutuksiin,

Lisätiedot

Tervetuloa 9.luokkien vanhempainiltaan 25.9.2013. Aiheena yhdeksännen luokan haasteet, aikataulut sekä suuntautuminen jatko opintoihin

Tervetuloa 9.luokkien vanhempainiltaan 25.9.2013. Aiheena yhdeksännen luokan haasteet, aikataulut sekä suuntautuminen jatko opintoihin Tervetuloa 9.luokkien vanhempainiltaan 25.9.2013 Aiheena yhdeksännen luokan haasteet, aikataulut sekä suuntautuminen jatko opintoihin Suomen koulutusjärjestelmä 1 Koulutustarjonta Lukiot: 11 lukiota Tampereen

Lisätiedot

Mankkaan yhteishakuinfo keväälle 2016

Mankkaan yhteishakuinfo keväälle 2016 Mankkaan yhteishakuinfo keväälle 2016 oppilaanohjaaja Aija Helander http://www.oph.fi/koulutus_ja_tutkinnot ILLAN OHJELMA 18:00 lyhyet alkusanat 18:05 Ammatillisten perustutkintojen esittely, Espoon ammatillinen

Lisätiedot

Katariina Männikkö. Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen uudistuu 11.12.2012 Oppijan seminaari, Finlandia-talo

Katariina Männikkö. Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen uudistuu 11.12.2012 Oppijan seminaari, Finlandia-talo Katariina Männikkö Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen uudistuu 11.12.2012 Oppijan seminaari, Finlandia-talo Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen Mitä on perusopetuksen jälkeinen koulutus?

Lisätiedot

Muutokset opiskelijavalinnoissa erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden näkökulmasta

Muutokset opiskelijavalinnoissa erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden näkökulmasta Muutokset opiskelijavalinnoissa erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden näkökulmasta Erityisopetuksen kansalliset kehittämispäivät 23.- 24.4. Katariina Männikkö Esityksen sisältö Oppijan palvelut ja uudet

Lisätiedot

Mitä peruskoulun jälkeen? opintopolku.fi

Mitä peruskoulun jälkeen? opintopolku.fi Mitä peruskoulun jälkeen? opintopolku.fi KEVÄÄLLÄ 2016 YHTEISHAKU Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku on 23.2.-15.3.2016. Koulutukset alkavat syksyllä 2016. Sähköinen yhteishaku tehdään

Lisätiedot

YHTEISHAKU Hakuaika ammatilliseen ja lukiokoulutukseen

YHTEISHAKU Hakuaika ammatilliseen ja lukiokoulutukseen YHTEISHAKU 2018 Hakuaika ammatilliseen ja lukiokoulutukseen 20.2.-13.3.2018 LISÄKSI: *Haku erityisammattioppilaitoksiin ja siellä oleviin VALMA ja TELMA valmentaviin koulutukseen 14.3.-4.4.2018 *Haku perusopetuksen

Lisätiedot

TERVETULOA 9. LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN!

TERVETULOA 9. LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! TERVETULOA 9. LUOKKIEN VANHEMPAINILTAAN! 31.10.2017 www.ylojarvi.fi KORKEA- ASTE TOINEN ASTE PERUS- ASTE RL/SR 2013 Suomen koulutusjärjestelmä Lukiot Yliopistojen jatkotutkinnot - Tohtori -opinnot - Lisensiaatti

Lisätiedot

Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus Ammattistartti 20-40

Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus Ammattistartti 20-40 Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus Ammattistartti 20-40 Ammattistartti on valtakunnallisesti ja paikallisesti suunnattu ratkaisemaan ongelmia, jotka syntyvät nuoren uravalinnan

Lisätiedot

OPO-paketti. Ohjeita perusopetuksen päättäville

OPO-paketti. Ohjeita perusopetuksen päättäville OPO-paketti Ohjeita perusopetuksen päättäville Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku 2014 ja Haku perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin Kevään yhteishaku: Nettihaku missä

Lisätiedot

9-luokkien vanhempainilta

9-luokkien vanhempainilta 9-luokkien vanhempainilta Syksy 2017 Tervetuloa! Suomen koulutusjärjestelmä 9-luokan aikataulu 2017-2018 SYKSY 2017 KOULUTUSMAHDOLLISUUDET JA KIINNOSTUKSENI Hämeenlinnan koulutusmahdollisuudet TET-hakemus

Lisätiedot

TOISEN ASTEEN YHTEISHAUN AIKATAULUT VUONNA 2015

TOISEN ASTEEN YHTEISHAUN AIKATAULUT VUONNA 2015 TOISEN ASTEEN YHTEISHAUN AIKATAULUT VUONNA 2015 Hakuaika 24.2. 17.3.2015 www.opintopolku.fi HUOM! Erityisopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen haussa on mahdollista hakea yhdellä hakulomakkeella

Lisätiedot

OPETUSHALLITUKSEN OPPILAITOSTIETOJÄRJESTELMÄ (OPTI) NUORTEN AMMATILLINEN KOULUTUS 28.11.2007 1( 10) Hakuehdot Vuosi: Koulutuksen järjestäjä:

OPETUSHALLITUKSEN OPPILAITOSTIETOJÄRJESTELMÄ (OPTI) NUORTEN AMMATILLINEN KOULUTUS 28.11.2007 1( 10) Hakuehdot Vuosi: Koulutuksen järjestäjä: OPETUSHALLITUKSEN OPPILAITOSTIETOJÄRJESTELMÄ (OPTI) NUORTEN AMMATILLINEN KOULUTUS 8.11.007 1( 10) Hakuehdot Vuosi: 008 Koulutuksen järjestäjä: Oppilaitos: 10057 Salon seudun ammattiopisto Opetuspiste:

Lisätiedot

Oppimisen tuki Stadin ammattiopistossa

Oppimisen tuki Stadin ammattiopistossa Oppimisen tuki Stadin ammattiopistossa Stadin ammattiopisto: - Kaikkien oppilaitos - Opiskelijalle esteetön opiskelu siinä ryhmässä, missä hän aloittaa - Yksilölliset opintopolut crister.nyberg@hel.fi

Lisätiedot

YHTEISHAKU AIKATAULU, KÄYTÄNNÖN TOTEUTUS, VALINTAPERUSTEET JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ Riihikallion koulu

YHTEISHAKU AIKATAULU, KÄYTÄNNÖN TOTEUTUS, VALINTAPERUSTEET JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ Riihikallion koulu YHTEISHAKU 2017 AIKATAULU, KÄYTÄNNÖN TOTEUTUS, VALINTAPERUSTEET JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ Riihikallion koulu 23.11.2016 YLEISIÄ PERUSTEITA Yhteishaussa haetaan toisen asteen opintoihin (lukio ja ammattikoulut)

Lisätiedot

OPO-paketti 2016. Ohjeita perusopetuksen päättäville

OPO-paketti 2016. Ohjeita perusopetuksen päättäville OPO-paketti 2016 Ohjeita perusopetuksen päättäville Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku Erityisopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen haku Perusopetuksen jälkeisen valmistavan

Lisätiedot

OPO-paketti. Ohjeita perusopetuksen päättäville

OPO-paketti. Ohjeita perusopetuksen päättäville OPO-paketti Ohjeita perusopetuksen päättäville Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku 2015 ja Haku perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin Kevään yhteishaku: Nettihaku missä

Lisätiedot

YHTEISHAKUILTA opinto-ohjaaja Suvianna Seppälä

YHTEISHAKUILTA opinto-ohjaaja Suvianna Seppälä YHTEISHAKUILTA 12.12.2018 opinto-ohjaaja Suvianna Seppälä Mitä 9. luokan OPO-syksyyn kuuluu? TEHDYT VIERAILUT YHDESSÄ: Salon seudun ammattiopisto TAO=Turun Ammattiopistosäätiö Paimion lukio MEILLÄ KÄYNEET:

Lisätiedot

Avoimet ovet esittelypolut

Avoimet ovet esittelypolut LIITE 1 1 (6) Avoimet ovet 2016 -esittelypolut Tervetuloa tutustumaan Jyväskylän ammattiopiston koulutustarjontaan 22. 24.11.2016 klo 9.00 14.00. Ruokataukoa pidämme klo 11.00 12.00, jolloin ei järjestetä

Lisätiedot

Yhteishakuilta Joint application Studyinfo

Yhteishakuilta Joint application Studyinfo Yhteishakuilta Joint application Studyinfo Lauri Halla rehtori lauri.halla (at) ksyk.fi Henna Valtonen opinto-ohjaaja henna.valtonen (at) ksyk.fi Satu Nevalainen opinto-ohjaaja satu.nevalainen (at) ksyk.fi

Lisätiedot

yhteishaku 27.2. 16.3.2012 kpedu.fi hae netissä www.haenyt.fi KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ MELLERSTA ÖSTERBOTTENS UTBILDNINGSKONCERN

yhteishaku 27.2. 16.3.2012 kpedu.fi hae netissä www.haenyt.fi KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ MELLERSTA ÖSTERBOTTENS UTBILDNINGSKONCERN yhteishaku 27.2. 16.3.2012 hae netissä www.haenyt.fi kpedu.fi KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ MELLERSTA ÖSTERBOTTENS UTBILDNINGSKONCERN Ammatillinen perustutkinto Ammatilliset perustutkinnot ovat 120 opintoviikon

Lisätiedot

Havukosken koulun yhteishakuilta 24.11.2015. Saija Tikkanen Oppilaanohjaaja

Havukosken koulun yhteishakuilta 24.11.2015. Saija Tikkanen Oppilaanohjaaja Havukosken koulun yhteishakuilta 24.11.2015 Saija Tikkanen Oppilaanohjaaja PÄÄTTÖARVIOINTI Opetussuunnitelman perusteiden mukaan päättöarvosanan tulee perustua oppilaan osaamiseen perusopetuksen päättövaiheessa

Lisätiedot

Katariina Männikkö. Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen uudistuu 24.1.2013 Kotitalousopetuksen järjestäjien tilaisuus

Katariina Männikkö. Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen uudistuu 24.1.2013 Kotitalousopetuksen järjestäjien tilaisuus Katariina Männikkö Haku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen uudistuu 24.1.2013 Kotitalousopetuksen järjestäjien tilaisuus Mikä muuttuu kotitalousopetuksen järjestäjien kannalta? Kotitalousopetus poistuu

Lisätiedot

Opiskelijavalinnoissa uudistuksia 2013 2014 aikana

Opiskelijavalinnoissa uudistuksia 2013 2014 aikana 1/3 09/ 2013 Opiskelijavalinnoissa uudistuksia 2013 2014 aikana Opiskelijavalinnat uudistuvat vaiheittain kaikilla koulutusasteilla alkaen syksystä 2013. Yhdistävänä asiana uudistuksessa on uuden Opintopolku.fi

Lisätiedot

TERVETULOA 9.-luokkalaisten huoltajien jatko-opintoiltaan. yhteishaku ammatilliset opinnot yhdistelmäopinnot lukio-opinnot

TERVETULOA 9.-luokkalaisten huoltajien jatko-opintoiltaan. yhteishaku ammatilliset opinnot yhdistelmäopinnot lukio-opinnot TERVETULOA 9.-luokkalaisten huoltajien jatko-opintoiltaan yhteishaku ammatilliset opinnot yhdistelmäopinnot lukio-opinnot Ohjelma 16.11. 18.00-18.20 Tervetulosanat ja yhteishaun käytänteet Opinto-ohjaajat

Lisätiedot

YHTEISHAKU 2013. Vihdin yhteiskoulu

YHTEISHAKU 2013. Vihdin yhteiskoulu YHTEISHAKU 2013 Vihdin yhteiskoulu Hakuaika 25.2.-15.3.2013 klo 16.15 Täydennyshaku 5.-12.7.2013 klo 16.15 oppilaitosten vapaiksi jääneille paikoille - tulokset aikaisintaan 2.8.2013 Syksyn yhteishaku

Lisätiedot

Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015

Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015 27.8.2014 päivitetty Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015 Jyväskylän koulutuskuntayhtymän yhteistyötavoitteet lukioiden ja peruskoulujen kanssa Jokaisen peruskoulunsa päättävän nuoren tulisi löytää

Lisätiedot

Valmentaudu tuleviin opintoihin!

Valmentaudu tuleviin opintoihin! Valmentaudu tuleviin opintoihin! Perusopetuksen jälkeinen koulutus 2016 2017 Koe tekemisen, osaamisen ja onnistumisen iloa! Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus (Valma) Valmentavassa koulutuksessa

Lisätiedot

Uudistuneet ammatilliset perustutkinnot ja valmistavat koulutukset

Uudistuneet ammatilliset perustutkinnot ja valmistavat koulutukset UUSIEN AMMATILLISTEN PERUSTUTKINTOJEN JA TUTKINNON PERUSTEIDEN KÄYTTÖÖNOTTO - AIKATAULU Sirkka-Liisa Kärki Opetusneuvos Asiantuntijayksikön päällikkö Sirkka-Liisa.Karki@oph.fi Osaamisen ja sivistyksen

Lisätiedot

Demotilaisuus Hakulomake. - Eli hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa

Demotilaisuus Hakulomake. - Eli hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Demotilaisuus 18.1.2013 Hakulomake - Eli hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Esityksen tavoitteet Kertoa, miten OPH luo hakulomakkeen ja oppilaitokset lisäävät mahdollisia

Lisätiedot

Ammatillinen koulutus

Ammatillinen koulutus Ammatillinen koulutus pähkinänkuoressa AMMA projekti, 2005. Ammatillinen koulutus maahanmuuttajille. YLIOPISTOT 4-7 vuotta Suomen koulutusjärjestelmä AMMATTIKORKEA- KOULUT, 4 vuotta Suomessa kaikki käyvät

Lisätiedot

Sähköisen yhteishaun ohjeistus. Pikkola kevät 2016

Sähköisen yhteishaun ohjeistus. Pikkola kevät 2016 Sähköisen yhteishaun ohjeistus Pikkola kevät 2016 Illan teemat Mikä yhteishaku on? Miten opiskelijat valitaan yhteishaussa koulutuksiin? Miten yhteishaku toteutetaan Pikkolassa? Sähköinen yhteishaku Kaikki

Lisätiedot