PÖYTÄKIRJA 6/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 6/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PÖYTÄKIRJA 6/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 6/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5"

Transkriptio

1 PÖYTÄKIRJA 6/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 6/2016 Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Susanna Lehti, varapuheenjohtaja Espoon Kehitysvammatuki ry Hanna Bäckström Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry, poistui klo aikana Gun Ainamo Uudenmaan CP-yhdistys ry Raimo Aromaa Polioinvalidit ry, saapui klo 17.42, 6 aikana Mika Levänen Kynnys ry Teemu Hokkanen, Vihr Sosiaali- ja terveyslautakunta, saapui klo 17.26, 6 aikana Ulla Palomäki, Kok. Kaupunkisuunnittelu lautakunta Liisa Kivekäs, SDP Palveluliikelaitoksen johtokunta (Palveluliikelaitoksen johtokunta lopetettiin, nykyisin ko. asiat kaupunginhallituksessa) Nina Hiltunen Vammaispalvelut, Sosiaali- ja terveystoimi Sakari Meinilä Tilakeskusliikelaitos, Tekninen ja ympäristötoimi Anna Seppänen Liikunta- ja nuorisopalvelut, Sivistystoimi, poistui klo 20.03, 13 aikana MUUT EDUSTAJAT Mari Anthoni, Vihr Kaupunginhallituksen edustaja Hanne Österberg Vammaisneuvoston VAMMAISNEUVOSTON VARAJÄSENET Liisa Kotamies Allergia- ja Astma-yhdistys, Espoo ja Länsi-Uusimaa ry Marja Lamberg Suomen Kipu ry, saapui klo 17, 5 aikana Rea Kahila Helsingin ja Uudenmaan MSyhdistys ry Reijo Toiminen Espoon Seudun Näkövammaiset ry Riikka Kemppinen Potilas- ja Sosiaaliapu ry (POSA) Marita Lassila Pääkaupunkiseudun Diabetes-yhdistys ry Kaija Hietanen, PerusS&Sit. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta Mikael Jern, SFP Rakennuslautakunta Pasi Hovi, Kesk. Liikunta- ja nuorisolautakunta Marion Ticklén Terveyspalvelut, Sosiaali- ja terveystoimi Tiina Reponen Rakennusvalvontakeskus, Tekninen ja ympäristötoimi Merja-Riitta von Schantz Suomenkielisen opetuksen tulosyksikkö, Sivistystoimi Saara Hyrkkö, Vihr Kaupunginhallituksen edustaja (vara) Kalevi Bäckström Vammaisneuvoston neuvottelukunnan vara- ESPOON VAMMAISNEUVOSTO PL ESPOON KAUPUNKI ESBO HANDIKAPPRÅD PL ESBO STAD

2 neuvottelukunnan puheenjohtaja puheenjohtaja Eva Peltola Sosiaali- ja potilasasiamies Sari Hirvonen-Skarbö Esteettömyysneuvoja, poistui klo 20.03, 13 aikana Marja-Liisa Lahtinen Vanhusneuvosto Sirkku Kiviniitty Vammaisasiamies Vammaisneuvoston sihteeri Yhteystiedot: puh , postiosoite: PL 220, ESPOON KAUPUNKI Kamreerintie 2 A Robin Harms, ylitarkastaja, Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto, 6 Sirkku Wallin, esteettömyysasiantuntija, Rakennusvalvonta, KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avasi kokouksen. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Todettiin laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3 VALITAAN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJAT Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Reijo Toiminen ja Mika Levänen. 4 TODETAAN EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN HYVÄKSYMINEN Pöytäkirja on tarkastettu ja hyväksytty. 5 PÄÄTETÄÄN TYÖJÄRJESTYKSESTÄ JA KÄSITELTÄVISTÄ ASIOISTA Päätettiin edetä esityslistan mukaisesti. 6 UUDEN YHDENVERTAISUUSLAIN ESITTELY Uutta yhdenvertaisuuslakia esitteli ylitarkastaja Robin Harms Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistosta.

3 Yhdenvertaisuusvaltuutetulla on proaktiivinen tehtävä: edistää yhdenvertaisuutta sekä reaktiivinen tehtävä: puuttua syrjintään kantelujen ja yhteydenottojen kautta. Lisäksi yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto etsii aktiivisesti tapauksia järjestöjen, tuomioistuinten ja lehdistön kautta. 3 Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston tehtäviä ovat Selvitysten laatiminen ja teettäminen, raporttien julkaiseminen, aloitteiden tekeminen Neuvojen ja lausuntojen antaminen Tiedotuksen, koulutuksen ja kasvatuksen edistäminen Eurooppalaiseen ja kansainväliseen yhteistyöhön osallistuminen Suomen kansainvälisten ihmisoikeusvelvoitteiden noudattamisen ja kansallisen lainsäädännön toimivuuden seuraaminen toimialalla Ihmiskauppaan liittyvien ilmiöiden seuraaminen Yhdenvertaisuuden edistäminen YVL 5-7 :n tarkoittaa seuraavaa: Lakiin perustuva velvoite oppilaitoksilla, työnantajalla, viranomaisilla Arvioitava yhdenvertaisuuden toteutumista ja laadittava suunnitelma mennessä Valtuutettu voi antaa ohjeita ja neuvoja Valvonta: oppilaitoksia ja viranomaisia Yhdenvertaisuussuunnitelman voi laatia yhdessä toisen suunnitelman kanssa, esim. tasa-arvosuunnitelman kanssa (moniperusteinen syrjintä). Syrjintä voi olla välitöntä (esimerkiksi ei pääse ravintolaan vammaisuuden perusteella) tai välillistä (esimerkiksi luiskan puuttuminen), häirintää, kohtuullisten mukautusten epäämistä (kts. seuraava kohta) sekä ohje tai käsky syrjiä. Kohtuulliset mukautukset YVL 15 Kohtuulliset mukautukset koskevat viranomaisia, koulutuksen järjestäjiä, työnantajia ja tavaroiden tai palvelujen tarjoajia. Ne ovat velvoittavia vammaisten osalta. Kohtuullisten mukautusten tulee olla asianmukaiset ja kulloisessakin yksittäisessä tilanteessa tarvittavat. Vammaisen ihmisen tarpeiden lisäksi otetaan huomioon mm. aiheutuvat kustannukset, toimijan taloudelliset resurssit ja saatavissa oleva tuki. Sukupuoleen liittyvä syrjintä kuuluu tasa-arvovaltuutetulle, työelämän syrjintä (pääosin) aluehallintovirastoille. Yhdenvertaisuusvaltuutetulle toimitettujen asioiden käsittely: Kuukauden sisällä saa tiedon miten asiaa käsitellään ja asia käsitellään yleensä kuuden kuukauden kuluessa. Joissakin tilanteissa asia voi olla vireillä vuosiakin.

4 4 Asiakastapauksia vuonna 2015 oli 884, joista syrjintää koskevaa asiakastapausta oli 496, joista vammaisuutta koskevia oli 90. Parhaillaan on menossa kysely Vammaisten syrjintäkokemuksista arjessa. Liitteenä esityksen diat. Päätös: Tiedoksi 7 MAKSULLISET SEMINAARIT 7.1. Henkilökohtaisen avun päivät , Kuntatalo, Toinen linja 14, Helsinki. Päivien teema on Henkilökohtainen apu muutoksessa. Osallistumismaksu on 140 perushinta ja 100 alennettu hinta: Assistentti.info-verkoston jäsenyhteisöjen edustajat, opiskelijat ja henkilökohtaisen avun käyttäjät. Henkilökohtaiset avustajat pääsevät työtehtävässään tilaisuuteen ilmaiseksi. Päätös: Vammaisneuvosto päätti esittää osallistujiksi Henkilökohtaisen avun päiville Riikka Kemppisen, Raimo Aromaan, Teemu Hokkasen ja Gun Ainamon. 8 VAMMAISNEUVOSTON SYKSYN KOKOUSAJAT Käsiteltiin esitys vammaisneuvoston syksyn 2016 kokousajoista. Päätös: Vammaisneuvosto päätti syksyn 2016 kokousajat esityksen mukaan. Vammaisneuvoston syksyn kokousajat ovat klo 17 19: ma ma ke ke to 8.12 Neuvottelukunnan syyskokous pidetään ti klo 18 20, kahvi klo VAIKUTTAJATOIMIELINTEN TUTKIMUSTULOSTEN TOIMENPITEET Vaikuttajatoimielinten tutkimustuloksissa esitettyjä toimenpiteitä on käsitelty kaupunginsihteerin vetämässä työryhmässä. Parhaillaan laaditaan eri vaikuttajatoimielimille ohjeet Osallistumisesta ja lausuntokäytännöstä. Päätös: Vammaisneuvosto päätti, että sihteeri lähettää vammaisneuvoston ohjeluonnoksen Vammaisneuvoston osallistumisen periaatteet ja lausuntokäytäntö vammaisneuvostolle. Lisäksi päätettiin lisätä ohjeeseen, että vammaisneuvostolta ei voi pyytää lausunnon tekemistä heinäkuussa.

5 5 10 VUODEN 2016 ESTEETÖN TEKO VOITTAJAN JA KUNNIAMAININNAN SAAJIEN VALINTA Sovitun toimintatavan mukaisesti Vammaisneuvosto valitsee voittajan ja kunniamaininnan saajat. Yritykset ja yhteisöt sarjassa valitaan voittaja ja kaksi kunniamaininnan saajaa ja Espoon kaupunki sarjassa yksi kunniamaininnan saaja. Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä jakaa vuoden esteetön teko palkinnon ja kunniamaininnat Espoo-päivänä Kokouksen kulku: Tehtyjen ehdotusten perusteella ja viitaten Hallintolain 28 7-kohtaan ESPIN ry hallituksen jäsenet, Pirkko Kuusela, Raimo Aromaa ja Hanne Österberg, sekä yhdistyksen jäsenet Hanna Bäckström ja Mika Levänen jääväsivät itsensä. Myös esteettömyysneuvoja Sari Hirvonen-Skarbö jääväsi itsensä samasta syystä. Koska kokouksen puheenjohtaja oli jäävi ja varapuheenjohtaja ei ollut paikalla, valittiin yksimielisesti Liisa Kivekäs 10 puheenjohtajaksi. Valinnat tehtiin itsensä jäävänneiden poistuttua paikalta. Päätös: Vammaisneuvosto valitsi vuoden 2016 esteetön teko kilpailun voittajan ja kaksi kunniamaininnan saajaa Yritykset ja yhteisöt -sarjassa sekä yhden kunniamaininnan saajan Espoon kaupunki -sarjassa. Päätös on kirjattu erilliseen liitteeseen, joka julkaistaan Espoo-päivän jälkeen. 11 ESTEETTÖMYYDEN TILANNEKATSAUS Esteettömyysohjelman eteneminen Espoon esteettömyysohjelma vuosille on ollut käsiteltävänä kaupunginhallituksessa Kaupunginhallitus päätti viedä esteettömyysohjelman käsiteltäväksi valtuustoon. Valtuusto käsitteli esteettömyysohjelmaa ja päätti palauttaa sen uudelleen valmisteltavaksi. Valtuusto päätti, että esteettömyysohjelma tulee päivittää YK:n vammaissopimuksen mukaiseksi, ohjelmasta tulee toteuttaa lausuntokierros, kuten tekninen lautakunta edellytti ja tuomaan esteettömyysohjelma valtuustoon käsiteltäväksi kokoukseen. Päätös: Vammaisneuvosto päätti, että lausunto annetaan valtuuston päätöksen mukaisesti päivitettyyn sekä valtuutettujen toivein täydennettyyn esteettömyysohjelmaan. Lausunto käsitellään vammaisneuvoston elokuun (29.8.) kokouksessa, jonka jälkeen se toimitetaan eteenpäin. Tämä vammaisneuvoston päätös toimitetaan tiedoksi esteettömyysasiantuntijalle sekä kaupunginhallitukselle. Lisäksi päätettiin, että puheenjohtaja ja sihteeri selvittävät viikon 25 aikana, missä on päätetty pyytää vammaisneuvostolta lausunto aikaisemmin kuin muilta. Tieto vammaisneuvoston päätöksestä toimitetaan myös tälle taholle.

6 6 12 RAKENNETAAN KAIKILLE TYÖRYHMÄN KUULUMISET Rakennetaan kaikille työryhmän kuulumisista kertoo Hanna Bäckström. Päätös: Hanna Bäckströmin jouduttua poistumaan kokouksesta, työryhmän kuulumiset siirrettiin elokuun kokoukseen. 13 TIEDOKSI TUOTAVAT ASIAT Vammaisneuvoston antamat lausunnot ja kannanotot - Lausunto järjestöavustuksista sosiaali- ja terveyslautakunnalle Lausunto Asumisen ohjelmasta sosiaali- ja terveyslautakunnalle Vammaisasiamiehen kuuleminen on klo valtuustotalon kahviossa Espoo.fi sivujen ilmeuudistus Viestintäpäällikkö Virpi Pakkala esittelee Espoo.fi sivujen ilmeuudistusta vammaisneuvoston syyskauden ensimmäisessä kokouksessa Päätös: Vammaisneuvosto esittää, että uudistuksen yhteydessä on huomioitu heikkonäköisten, näkövammaisten ja sokeiden tarpeet. Espoo.fi sivut tulisi testata esteettömyyden osalta esimerkiksi Annanpura Oy:ssä. Lisäksi päätettiin, että sihteeri esittää Virpi Pakkalalle lisättäväksi Espoon sivuille palautesivun: espookuntoon.fi. Palautesivulla voitaisiin esittää esteettömyys- ja muita korjauksia PKS vammaisneuvostojen kokous on klo 9-12, paikka Vantaan Kaupungintalo, valtuustosali Vammaisneuvoston ja sosiaali- ja terveyslautakunnan yhteinen seminaari pidetään elokuussa. Ilmoitetaan ajankohta myöhemmin. 14 MUUT ASIAT - ei ollut muita asioita 15 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

7 7 Pirkko Kuusela puheenjohtaja Sirkku Kiviniitty sihteeri Mika Levänen pöytäkirjantarkastaja Reijo Toiminen pöytäkirjantarkastaja

PÖYTÄKIRJA 9/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 9/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 9/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 9/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 9/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 9/2016 Aika: 12.10.2016 klo 17.00-20.00 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 4/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 4/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 4/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 4/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 4/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 4/2016 Aika: 6.4.2016 klo 17.00-19.20 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 5/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 5/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 5/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 5/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 5/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 5/2016 Aika: 19.5.2016 klo 17.00-19.20 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 4/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 4/2017. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 4/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 4/2017. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 4/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 4/2017 Aika: 6.4.2017 klo 17-19.37 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 11/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 11/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 11/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 11/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 11/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 11/2016 Aika: 8.12.2016 klo 17.05 18.38 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 1/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 1/2017 Aika: 12.1.2017 klo 17-18.45 Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C

Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C PÖYTÄKIRJA 7/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 7/2016 Aika: 29.8.2016 klo 17.00-20.10 Paikka: Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C

Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C PÖYTÄKIRJA 8/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 8/2016 Aika: 19.9.2016 klo 17.05-19.17 Paikka: Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 10/ (6) VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 10/ (6) VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 10/2015 1 (6) VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS Aika: 8.12.2015 klo 17.00-19.14 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C

Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C PÖYTÄKIRJA 2/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 2/2016 Aika: 10.2.2016 klo 17.00 18.36 Paikka: Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 5/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 5/2017. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 5/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 5/2017. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 5/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 5/2017 Aika: 4.5.2017 klo 17-19.18 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 7/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 7/2017. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 7/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 7/2017. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 7/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 7/2017 Aika: 15.8.2017 klo 17-19.23 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 3/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 3/2017. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 3/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 3/2017. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 3/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 3/2017 Aika: 9.3.2017 klo 17-19.16 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 3/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 3/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 3/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 3/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 3/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 3/2016 Aika: 9.3.2016 klo 17.00-19.06 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C

Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C PÖYTÄKIRJA 10/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 10/2016 Aika: 9.11.2016 klo 17.00-19.14 Paikka: Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 9/2015 1 (8) VAMMAISNEUVOSTON PÖYTÄKIRJA. Aika: 17.11.2015 klo 17.00-19.20 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 9/2015 1 (8) VAMMAISNEUVOSTON PÖYTÄKIRJA. Aika: 17.11.2015 klo 17.00-19.20 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 9/2015 1 (8) VAMMAISNEUVOSTON PÖYTÄKIRJA Aika: 17.11.2015 klo 17.00-19.20 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon

Lisätiedot

Kokoushuone Lippajärvi, Tekniikantie 15, 1. krs., Otaniemi

Kokoushuone Lippajärvi, Tekniikantie 15, 1. krs., Otaniemi PÖYTÄKIRJA 11/2018 1 (5) Aika: klo 17-19 Paikka: Kokoushuone Lippajärvi, Tekniikantie 15, 1. krs., Otaniemi Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 KOKOUSKUTSU 3/2019 1 (5) Aika: 19.3.2019 klo 17-19 Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 6/ (6) VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 6/ (6) VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 (6) VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS Aika: 11.8.2015 klo 17.00 19.52 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKRIJA 8/2018 1 (5) Aika: klo 17 19.30 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik Walls varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Aika: klo Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5

Aika: klo Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5 PÖYTÄKRIJA 8/2015 1 (9) VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS Aika: 6.10.2015 klo 17.00-19.40 Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 9/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 9/2017. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 9/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 9/2017. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 9/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 9/2017 Aika: 10.10.2017 klo 17-18.58 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 (5) Aika: klo 17 19.18 Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik Walls

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 11/2017 1 (6) Aika: 12.12.2017 klo 17.09 19.50 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik Walls

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 7/2018 1 (6) Aika: klo 17 19.30 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik Walls varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 49. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 49. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 04.02.2013 Sivu 1 / 1 334/00.00.01/2013 49 Vammaisneuvoston asettaminen toimintakaudelle 2013 2014 Valmistelijat / lisätiedot: Kiviniitty Sirkku, puh. (09) 816 51044 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (6) Aika: klo 17 19.57 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik Walls varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 8/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 8/2017 Aika: 12.9.2017 klo 17-19.10 Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN

Lisätiedot

Aika: 7.4.2015 klo 17.00-19.54 Paikka: Kiinteistölautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 B

Aika: 7.4.2015 klo 17.00-19.54 Paikka: Kiinteistölautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 B PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 (12) VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS Aika: 7.4.2015 klo 17.00-19.54 Paikka: Kiinteistölautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 B Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 (6) Aika: klo 17.10 19.15 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik Walls varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 5/2019 1 (8) Aika: klo 17.04 19.39 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN ry Mika-Erik Walls varapuheenjohtaja Espoon Autismi

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 (7) Aika: klo 17 20.18 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik Walls varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 (6) Aika: klo 17.02 19.06. Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik Walls varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Aika: 16.6.2015 klo 17.00-20.00 Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5

Aika: 16.6.2015 klo 17.00-20.00 Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (6) VAMMAISNEUVOSTON PÖYTÄKIRJA Aika: 16.6.2015 klo 17.00-20.00 Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja

Lisätiedot

ESPOON VAMMAISNEUVOSTON NEUVOTTELUKUNTA*

ESPOON VAMMAISNEUVOSTON NEUVOTTELUKUNTA* 1 ESPOON VAMMAISNEUVOSTON NEUVOTTELUKUNTA* PÖYTÄKIRJA Sääntömääräinen kevätkokous Aika 25.4.2017 klo 18.00-19.58 Paikka Valtuustotalon Kahvio, Espoonkatu 5, 02770 Espoo Läsnä Liitteen 1 mukaisesti lisättynä

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 (6) Aika: 19.3.2019 klo 17-20.20 Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Pöytäkirja 4/2019 1 (7) Aika: 16.4.2019 klo 17-19.07 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN ry Mika-Erik Walls varapuheenjohtaja Espoon

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 10/2018 1 (8) Aika: klo 17 20.04 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik Walls varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 (8) Aika: klo 17 19.45 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik Walls varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Katsaus yhdenvertaisuuslakiin soveltavan liikunnan näkökulmasta

Katsaus yhdenvertaisuuslakiin soveltavan liikunnan näkökulmasta Katsaus yhdenvertaisuuslakiin soveltavan liikunnan näkökulmasta Ylitarkastaja Anni Valovirta 21.8.2018 YHDENVERTAISUUSVALTUUTETTU Yhdenvertaisuusvaltuutetun tehtävä Yhdenvertaisuuslain valvonta: yhdenvertaisuuden

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 31.03.2014 Sivu 1 / 1 1246/00.01.03/2014 97 Espoon kaupungin vammaisasiamiehen katsaus vuodelta 2013 Valmistelijat / lisätiedot: Sirkku Kiviniitty, puh. 050 344 5190 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Valmistelijat / lisätiedot: Sirkku Kiviniitty, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Valmistelijat / lisätiedot: Sirkku Kiviniitty, puh 17.05.2017 Sivu 1 / 1 1234/2017 00.01.03 103 Espoon kaupungin vammaisasiamiehen selvitys vuodelta 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Sirkku Kiviniitty, puh. 050 344 5190 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

YHDENVERTAISUUSLAKI MITÄ KÄYTÄNNÖSSÄ?

YHDENVERTAISUUSLAKI MITÄ KÄYTÄNNÖSSÄ? YHDENVERTAISUUSLAKI MITÄ KÄYTÄNNÖSSÄ? Vammaisten henkilöiden oikeudet ja yhdenvertaisuus 2.2.2017 Oulu Pamela Sarasmo Ylitarkastaja, YVV-toimisto 2 VALTUUTETUN TEHTÄVÄ Valtuutettu edistää yhdenvertaisuutta

Lisätiedot

UUSI YHDENVERTAISUUSLAKI SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKKAAN NÄKÖKULMASTA

UUSI YHDENVERTAISUUSLAKI SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKKAAN NÄKÖKULMASTA UUSI YHDENVERTAISUUSLAKI SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ASIAKKAAN NÄKÖKULMASTA ASIAKAS YTIMESSÄ, AMMATTILAISET YHTEISTYÖSSÄ AJANKOHTAISSEMINAARI 27.5.2015 27/05/2015 Pirjo Kruskopf, ylitarkastaja 2 Yhdenvertaisuusvaltuutettu

Lisätiedot

VAMMAISNEUVOSTON PÖYTÄKIRJA. Maanantai Kaupungintalo, valtuustosali. Länsi-Pohjan AVH-yhdistys ry.

VAMMAISNEUVOSTON PÖYTÄKIRJA. Maanantai Kaupungintalo, valtuustosali. Länsi-Pohjan AVH-yhdistys ry. VAMMAISNEUVOSTON PÖYTÄKIRJA Maanantai 28.8.2017 13.00 15.30 Kaupungintalo, valtuustosali Läsnä: Tornion Invalidit ry. Lapin Näkövammaiset ry., Tornion kerho Tornion seurakunta Liikuntatoimi Tornion Reuma

Lisätiedot

Aika: 5.5.2015 klo 17.05-19.10 Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5

Aika: 5.5.2015 klo 17.05-19.10 Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 (6) VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS Aika: 5.5.2015 klo 17.05-19.10 Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET VAMMAISNEUVOSTON VARAJÄSENET Pirkko

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 2/2019 1 (7) Aika: klo 17 20.10 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik Walls varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 08.06.2016 Sivu 1 / 1 1206/2016 00.01.03 122 Espoon kaupungin vammaisasiamiehen selvitys vuodelta 2015 Valmistelijat / lisätiedot: Sirkku Kiviniitty, puh. 050 344 5190 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Vihreiden ryhmähuone, Espoon kaupungin valtuustotalo, Espoonkatu 5

Vihreiden ryhmähuone, Espoon kaupungin valtuustotalo, Espoonkatu 5 TASA-ARVOTOIMIKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Aika Keskiviikko 23.10.2013 klo 17.00 20.00 Paikka Paikalla: Vihreiden ryhmähuone, Espoon kaupungin valtuustotalo, Espoonkatu 5 Marja Nuora, pj, Vihr. Mikael Forsström,

Lisätiedot

Kuntalan saunan kokoustila, Laukaantie 14, Laukaa. Tapio Kainu, poistui 14:37

Kuntalan saunan kokoustila, Laukaantie 14, Laukaa. Tapio Kainu, poistui 14:37 KOKOUSAIKA 29.5.2013, klo. 14:00-16:30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kuntalan saunan kokoustila, Laukaantie 14, Laukaa Varsinaiset jäsenet Jan Hänninen

Lisätiedot

Perjantai Terveyskeskuksen hallinnon neuvotteluhuone, 3.krs

Perjantai Terveyskeskuksen hallinnon neuvotteluhuone, 3.krs Perjantai 12.10.2018 12.00 14.00 Terveyskeskuksen hallinnon neuvotteluhuone, 3.krs läsnä: Tornion Invalidit ry. Raimo Toratti Lapin Näkövammaiset ry., Soile Järvirova Tornion kerho Tornion kaupunginhallitus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 15. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 15. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 24.05.2017 Sivu 1 / 1 47/2016 00.01.01 15 Päätöksiä ja kirjelmiä Valmistelijat / lisätiedot: Mauri Hämäläinen, puh. 043 826 5237 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupunkisuunnittelujohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 27. Valmistelijat / lisätiedot: Sirkku Kiviniitty, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 27. Valmistelijat / lisätiedot: Sirkku Kiviniitty, puh 9.05.06 Sivu / 06/06 00.0.03 7 Espoon kaupungin vammaisasiamiehen selvitys vuodelta 05 Valmistelijat / lisätiedot: Sirkku Kiviniitty, puh. 050 344 590 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus nuorisopalvelujen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 85. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 85. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 21.09.2016 Sivu 1 / 1 1441/2013 00.01.02 Kaupunginhallitus 177 30.5.2016 Valtuusto 83 13.6.2016 Tekninen lautakunta 85 21.9.2016 85 Esteetön Espoo 2020, Espoon kaupungin esteettömyysohjelman

Lisätiedot

33 Valitaan vammaisneuvostolle puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. 37 SoTe -uudistuksen eteneminen ja yhteistyö muiden vammaisneuvostojen kanssa

33 Valitaan vammaisneuvostolle puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. 37 SoTe -uudistuksen eteneminen ja yhteistyö muiden vammaisneuvostojen kanssa Tuusulan kunta Pöytäkirja 6/2017 1 (13) Aika 09.08.2017, klo 15:59-17:11 Paikka Kokoustila Martta-Maria, terveyskeskus 2 krs Käsitellyt asiat 29 Kokouksen avaaminen 30 Kokouksen läsnäolijat 31 Kokouksen

Lisätiedot

Vihreiden ryhmähuone, Espoon kaupungin valtuustotalo, Espoonkatu 5

Vihreiden ryhmähuone, Espoon kaupungin valtuustotalo, Espoonkatu 5 TASA-ARVOTOIMIKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 Aika Keskiviikko 20.11.2013 klo 17.08 19.15 Paikka Paikalla: Vihreiden ryhmähuone, Espoon kaupungin valtuustotalo, Espoonkatu 5 Marja Nuora pj, Vihr. Elena Aaltonen,

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja/ 5 / 2015 Asialista Vammaisneuvosto Lahdenpohja, Lahdenpohjantie 1, Mikkeli

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja/ 5 / 2015 Asialista Vammaisneuvosto Lahdenpohja, Lahdenpohjantie 1, Mikkeli Kokoustiedot Aika torstai klo 16.00 17.45 Paikka Lahdenpohja, Lahdenpohjantie 1, 50100 Mikkeli Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kauko Väisänen, puheenjohtaja Eero Erola, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Pohjois-Tapiolan koululla, tilana ruokalan lasihuone sisäänkäynti A-ovesta 2.krs

Pohjois-Tapiolan koululla, tilana ruokalan lasihuone sisäänkäynti A-ovesta 2.krs 22.1.2018 PÖYTÄKIRJA 1 (5) 29.1.2018 AARNIVALKEAN KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantaina 22.1.2018 klo 18:00-20.03 Paikka Läsnä Poissa Jakelu Pohjois-Tapiolan koululla, tilana ruokalan lasihuone sisäänkäynti

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA VANHUS- JA VAMMAISNEUVOSTO

PÖYTYÄN KUNTA VANHUS- JA VAMMAISNEUVOSTO PÖYTYÄN KUNTA VANHUS- JA VAMMAISNEUVOSTO 26.1.2018 1. Aika: 26.1.2018 klo 10.00-11.00 Paikka: Paikalla: Kotikarpalo, Talvitie 1, 21800 Kyrö Veikko Rantala, Auranmaan kansalliset seniorit Marja Viitanen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Vastaukset vammaisasiamiehen selvityksessä 2015 esitettyihin toimenpide-ehdotuksiin

Espoon kaupunki Pöytäkirja Vastaukset vammaisasiamiehen selvityksessä 2015 esitettyihin toimenpide-ehdotuksiin 24.08.2016 Sivu 1 / 1 1206/2016 00.01.03 97 Vastaukset vammaisasiamiehen selvityksessä 2015 esitettyihin toimenpide-ehdotuksiin Valmistelijat / lisätiedot: Nina Hiltunen, puh. 046 877 3466 Eija-Inkeri

Lisätiedot

VAMMAISTEN HENKILÖIDEN SYRJINTÄ YHDENVERTAISUUSLAKI APUUN

VAMMAISTEN HENKILÖIDEN SYRJINTÄ YHDENVERTAISUUSLAKI APUUN VAMMAISTEN HENKILÖIDEN SYRJINTÄ YHDENVERTAISUUSLAKI APUUN Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä Kehitysvammaisten Tukiliiton liittokokous 19.5.2017 24/05/ 2 Valtuutettu edistää yhdenvertaisuutta ja puuttuu

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (6) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (6) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (6) 16.1.2018 MERITORIN KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 16.1.2018 klo 18.00 Paikka Läsnä Meritorin koulun opettajainhuone Laura Kuivalainen pj. Marjo Mäntykivi Tiina Hero (poistui klo

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 AIKA 24.01.2017 klo 15:00 16:30 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro

Lisätiedot

1 Kirkkonummen vammaisneuvosto on Kirkkonummen kunnan sekä vammais- ja potilasjärjestöjen yhteistyöelin.

1 Kirkkonummen vammaisneuvosto on Kirkkonummen kunnan sekä vammais- ja potilasjärjestöjen yhteistyöelin. Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasääntö 1 Kirkkonummen vammaisneuvosto on Kirkkonummen kunnan sekä vammais- ja potilasjärjestöjen yhteistyöelin. 2 Kirkkonummen vammaisneuvoston tarkoituksena on 1)

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

Mitä ovat kohtuulliset mukautukset ja kenelle?

Mitä ovat kohtuulliset mukautukset ja kenelle? Mitä ovat kohtuulliset mukautukset ja kenelle? 13.4.2015 Pirkko Mahlamäki Pääsihteeri, Vammaisfoorumi ry Kohtuulliset mukautukset Nykytilanne Uudistettu yhdenvertaisuuslaki voimaan 1.1.2015 Käytäntöjä

Lisätiedot

4 Tampereen kaupungin hyvinvointikeskukset osallistumisen mahdollistajina. 5 Tampereen kaupungin yhdenvertaisuussuunnitelma

4 Tampereen kaupungin hyvinvointikeskukset osallistumisen mahdollistajina. 5 Tampereen kaupungin yhdenvertaisuussuunnitelma Tampere Pöytäkirja 1/2017 1 (13) Aika 17.01.2017, klo 14:00-17:30 Paikka Keskusvirastotalo, Tammerkoski, 2. kerros Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3

Lisätiedot

Yhdenvertaisuussuunnittelu. Erityisasiantuntija Panu Artemjeff Oikeusministeriö

Yhdenvertaisuussuunnittelu. Erityisasiantuntija Panu Artemjeff Oikeusministeriö Yhdenvertaisuussuunnittelu Erityisasiantuntija Panu Artemjeff Oikeusministeriö YES 7 -koulutus 9.2.2015 Panu Artemjeff 1 Uusi yhdenvertaisuuslaki Kaksi kärkeä: syrjinnän suoja ja yhdenvertaisuuden edistäminen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (8) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (8) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (8) 24.4.2019 NUUKSION KOULU Johtokunnan kokous Aika 13.2.2019 klo 17.30 Paikka Läsnä Nuuksion koulu, Heinästie 19 02820 Espoo Kaija Malk, puheenjohtaja Eeva Seppälä, jäsen Anne Paananen,

Lisätiedot

25 Hyvät valinnat - palkinto terveydenhuollon etiikan edistämisestä Pirkanmaalla

25 Hyvät valinnat - palkinto terveydenhuollon etiikan edistämisestä Pirkanmaalla Tampere Pöytäkirja 3/2017 1 (11) Aika 21.03.2017, klo 14:00-17:10 Paikka Keskusvirastotalo, Tammerkoski, 2. kerros Käsitellyt asiat 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS Aika: 12.12.2018 Paikka : Pyhäjoen lukio KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN 4

Lisätiedot

Paikka Lahnuksen koulun 6.luokka, luokkahuone 208

Paikka Lahnuksen koulun 6.luokka, luokkahuone 208 PÖYTÄKIRJA 1 (1) 27.9.2018 LAHNUKSEN KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 19.9.2018 klo 18.00 Paikka Lahnuksen koulun 6.luokka, luokkahuone 208 Läsnä Jakelu Tiia Kalmi, puheenjohtaja Jussi Kaasinen,

Lisätiedot

Marja Pajari-Korhonen, kirjoitustulkki Arja Purtilo, kirjoitustulkki

Marja Pajari-Korhonen, kirjoitustulkki Arja Purtilo, kirjoitustulkki Kokous Vammaisneuvoston kokous 1/2018 Aika, paikka Tiistaina 23.1.2018 kello 16.00-17.50 Imatran kaupungintalo, kokoustila Imatrankoski, h 308 Osallistujat Heikki Luukkanen, puheenjohtaja Helena Roiha,

Lisätiedot

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS Aika: 06.11.2018 Paikka : Pyhäjoen lukio KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN 4

Lisätiedot

Marika Uusikartano Arja Rantala Mikael Jukarainen

Marika Uusikartano Arja Rantala Mikael Jukarainen PÖYTÄKIRJA 1 (6) 2/17 25.9.17 NIITTYKUMMUN KOULU Johtokunnan kokous Aika 25.9.17 klo 17. Paikka Niittykummun koulu, Niittyportti 3 opettajainhuone Läsnä Kaj Hagros, pj Maija Sinisalo, esittelijä ja sihteeri

Lisätiedot

15 Kokouksen työjärjestys ja pöytäkirjantarkastajien valinta. 19 Terveiset yhteisöllisen asumisen seminaarista sekä Ikäkoti kuntoon - seminaarista

15 Kokouksen työjärjestys ja pöytäkirjantarkastajien valinta. 19 Terveiset yhteisöllisen asumisen seminaarista sekä Ikäkoti kuntoon - seminaarista Mikkeli Pöytäkirja 2/2017 1 (16) Aika 14.03.2017, klo 13:00-15:05 Paikka Lounashuoneen kabinetti, kaupungin virastotalo Käsitellyt asiat 13 Kokouksen avaus 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 15

Lisätiedot

68 Vammais- ja esteettömyysasiamies Hanna Karojärven esittäytyminen. 69 Ajankohtaista hyvinvoinnin palvelualueelta

68 Vammais- ja esteettömyysasiamies Hanna Karojärven esittäytyminen. 69 Ajankohtaista hyvinvoinnin palvelualueelta Tampere Pöytäkirja 8/2017 1 (13) Aika 19.09.2017, klo 14:00-16:41 Paikka Keskusvirastotalo, Tammerkoski, 2. krs Käsitellyt asiat 65 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 66 Pöytäkirjan tarkastus 67

Lisätiedot

Aika: 25.8.2014 klo 15.00-17.30 Paikka: Kiinteistölautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 B Osallistujat: (x) Pirkko Kuusela puh.joht.

Aika: 25.8.2014 klo 15.00-17.30 Paikka: Kiinteistölautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 B Osallistujat: (x) Pirkko Kuusela puh.joht. PÖYTÄKIRJA 7/2014 1 (5) VAMMAISNEUVOSTON PÖYTÄKIRJA 7/2014 Aika: 25.8.2014 klo 15.00-17.30 Paikka: Kiinteistölautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 B Osallistujat: (x) Pirkko Kuusela puh.joht. () Tuula

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (12 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (12 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (12 ) Vammaisneuvosto 14.10.2015 AIKA 14.10.2015 klo 09:00-10:35 PAIKKA Keskustan palvelutalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 10 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvirasto (Peltolantie 2 D, 3. krs, iso kokoushuone, Tikkurila)

Sosiaali- ja terveysvirasto (Peltolantie 2 D, 3. krs, iso kokoushuone, Tikkurila) VAMMAISNEUVOSTO Esityslista Kahvitarjoilu 30 minuuttia ennen kokouksen alkua henkilökunnan kahvihuoneessa Paikka: Sosiaali- ja terveysvirasto (Peltolantie 2 D, 3. krs, iso kokoushuone, Tikkurila) Aika:

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (11 ) Otsikko Sivu

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (11 ) Otsikko Sivu KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 (11 ) Vammaisneuvosto 23.03.2017 AIKA 23.03.2017 klo 09:15-11:10 PAIKKA Keskustan palvelutalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 Kokouksen avaus 3 10 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 28.02.2013 Sivu 1 / 12 Kokoustiedot Aika 28.02.2013 torstai klo 17:30-21:05 tauko klo 19.36-19.46 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla

Lisätiedot

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS Aika: 09.10.2018 Paikka : Pyhäjoen lukio KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN 4

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja/ 4 / 2015 Asialista Vammaisneuvosto Kirkonmäen seurakuntatalo, Otavankatu 9, Mikkeli

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja/ 4 / 2015 Asialista Vammaisneuvosto Kirkonmäen seurakuntatalo, Otavankatu 9, Mikkeli Kokoustiedot Aika tiistai klo 16.30 18.30 Paikka Kirkonmäen seurakuntatalo, Otavankatu 9, 50100 Mikkeli Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kauko Väisänen, puheenjohtaja Eero Erola, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Varapuheenjohtaja Lasse Jalonen avasi kokouksen.

Varapuheenjohtaja Lasse Jalonen avasi kokouksen. Sivu 1/5 N KOKOUS 2/2012 Aika to 16.2.2012 kello 13.30 15.30 Paikka Oulu10, Kokoushuone 156 Läsnä Lasse Jalonen, varapuheenjohtaja, Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry Anne Filali Vammaispalvelut Timo

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 10

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 10 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 16.03.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 16.03.2017 torstai klo 16:40-18:40 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula Viljakainen,

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KAUPUNKI VAMMAISNEUVOSTO

HÄMEENLINNAN KAUPUNKI VAMMAISNEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2019 22.3.2019 KOKOUSAIKA 21.3.2019 klo 16.15 18.00 KOKOUSPAIKKA Virvelinranta OSALLISTUJAT Kaupungin nimeämät edustajat Sivistys- ja hyvinvointilautakunta Kylli Kylliäinen Kaupunkirakennelautakunta

Lisätiedot

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS PÖYTÄKIRJA Aika: 01.02.2018 Paikka: Pyhäjoen kunnantalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2 KOKOUSVIRKAILIJOIDEN; PUHEENJOHTAJAN,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Pohjois-Tapiolan koululla, tilana ruokalan lasihuone sisäänkäynti A-ovesta 2.krs

Pohjois-Tapiolan koululla, tilana ruokalan lasihuone sisäänkäynti A-ovesta 2.krs PÖYTÄKIRJA 1 (6) 29.5.2018 AARNIVALKEAN KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantaina 28.5.2018 klo 18:00 Paikka Läsnä Poissa Jakelu Pohjois-Tapiolan koululla, tilana ruokalan lasihuone sisäänkäynti A-ovesta

Lisätiedot

67 HSL-linjastosuunnittelu, esittelijänä Jukka-Matti Laakso. 70 Tuusulan kunnan rakennusjärjestysehdotus, lausuntopyyntö

67 HSL-linjastosuunnittelu, esittelijänä Jukka-Matti Laakso. 70 Tuusulan kunnan rakennusjärjestysehdotus, lausuntopyyntö Tuusulan kunta Pöytäkirja 9/2017 1 (15) Aika 08.11.2017, klo 16:00-17:54 Paikka Kokoustila Aleksis, terveyskeskus 2 krs. Käsitellyt asiat 63 Kokouksen avaaminen 64 Kokouksen läsnäolijat 65 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

VALKEAKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 Vammaisneuvosto 25.02.2016. Kokousaika Torstai 25.02.2016 klo 13.00 14.36

VALKEAKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 Vammaisneuvosto 25.02.2016. Kokousaika Torstai 25.02.2016 klo 13.00 14.36 VALKEAKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kokousaika Torstai 25.02.2016 klo 13.00 14.36 Kokouspaikka Valkeakosken terveyskeskuksen luentosali, Särpimäenkatu 27, 37600 Valkeakoski Osallistujat Poissa olleet

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄILLÄ OLO: Pöytäkirja on julkisissa asioissa nähtävänä , Lavian seurakuntatoimistossa sen aukioloaikoina.

PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄILLÄ OLO: Pöytäkirja on julkisissa asioissa nähtävänä , Lavian seurakuntatoimistossa sen aukioloaikoina. Aika: Paikka: Tiistaina 17.9.2019 klo 18.00, kahvit klo 17.30 alkaen Seurakuntakodin kokoushuone Jäsenet: Tuija Kruus puheenjohtaja Anita Kamppi, varapj Seppo Laakso Matti Peltola Yrjö Rautiainen Anneli

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2010 Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2019 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2019 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2019 1 Laatimispvm 5.9.2019 Aika 13.09.2019 klo 09:00 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Osanottajat Nimi Laatunen Kirsti Sikkilä Sari Heikkilä Emma Henttonen Raimo

Lisätiedot

60 Tuusulan kunnan rakennusjärjestysehdotus, lausuntopyyntö

60 Tuusulan kunnan rakennusjärjestysehdotus, lausuntopyyntö Tuusulan kunta Pöytäkirja 8/2017 1 (14) Aika 30.10.2017, klo 10:00-12:44 Paikka Kokoustila Aleksis, terveyskeskus 2 krs. Käsitellyt asiat 54 Kokouksen avaaminen 55 Kokouksen läsnäolijat 56 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (9)

PÖYTÄKIRJA 1 (9) PÖYTÄKIRJA 1 (9) 26.9.2017 Tapiolan lukio Johtokunnan kokous Aika 19.09.2017 klo18.00 Paikka Tapiolan lukio, luokka C2. Tiedoksi Johtimo Nina pj. Malkamäki Mika, vpj. Grann Mirva, jäsen Kari Hannu, jäsen

Lisätiedot

U 10/2016 VP. Esteettömyysdirektiivi. TyV Yhdenvertaisuusvaltuutettu

U 10/2016 VP. Esteettömyysdirektiivi. TyV Yhdenvertaisuusvaltuutettu U 10/2016 VP Esteettömyysdirektiivi TyV 19.4.2016 Sama kohtelu yhdenvertaisuus Esteettömyys Lähtökohtana, kun suunnitellaan ja toteutetaan muutoksia yhteiskunnassamme Erilaisilla ihmisillä on erilaisia

Lisätiedot

Merisaappaan koulu, Merisaapas 6, Espoo. Miia Loisa-Turunen Mari Silvennoinen. Mikael Oresmaa Antti Helin

Merisaappaan koulu, Merisaapas 6, Espoo. Miia Loisa-Turunen Mari Silvennoinen. Mikael Oresmaa Antti Helin PÖYTÄKIRJA 1 (6) 24.5.2018 Merisaappaan koulu Johtokunnan kokous Aika tiistai 22.5.2018 klo 12.00 13.38 Paikka Merisaappaan koulu, Merisaapas 6, 02320 Espoo Läsnä Katja Halonen pj. Topi Puttonen Sari Hakola

Lisätiedot