PÖYTÄKIRJA 9/ (8) VAMMAISNEUVOSTON PÖYTÄKIRJA. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PÖYTÄKIRJA 9/2015 1 (8) VAMMAISNEUVOSTON PÖYTÄKIRJA. Aika: 17.11.2015 klo 17.00-19.20 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5"

Transkriptio

1 PÖYTÄKIRJA 9/ (8) VAMMAISNEUVOSTON PÖYTÄKIRJA Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Susanna Lehti, saapui klo 17.12, 6 aikana, poistui klo aikana varapuheenjohtaja Espoon Kehitysvammatuki ry Hanna Bäckström Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry Gun Ainamo Uudenmaan CP-yhdistys ry Raimo Aromaa Polioinvalidit ry Mika Levänen Kynnys ry Teemu Hokkanen, Vihr Sosiaali- ja terveyslautakunta Ulla Palomäki, Kok., saapui klo 17.24, 7 aikana Kaupunkisuunnittelu lautakunta Liisa Kivekäs, SDP Palveluliikelaitoksen johtokunta Anu Autio, Nina Hiltusen tilalla, poistui klo 19.00, 13 aikana Vammaispalvelut, Sosiaali- ja terveystoimi Sakari Meinilä Tilakeskusliikelaitos, Tekninen ja ympäristötoimi Anna Seppänen Liikunta- ja nuorisopalvelut, Sivistystoimi MUUT EDUSTAJAT Mari Nevalainen, Vihr Kaupunginhallituksen edustaja VAMMAISNEUVOSTON VARAJÄSENET Liisa Kotamies Allergia- ja Astma-yhdistys, Espoo ja Länsi-Uusimaa ry Marja Lamberg Suomen Kipu ry Rea Kahila Helsingin ja Uudenmaan MSyhdistys ry Reijo Toiminen Espoon Seudun Näkövammaiset ry Riikka Kemppinen Potilas- ja Sosiaaliapu ry (POSA) Marita Lassila, poistui klo aikana Pääkaupunki-seudun Diabetes-yhdistys ry Kaija Hietanen, PerusS&Sit. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta Mikael Jern, SFP Rakennuslautakunta Pasi Hovi, Kesk. Liikunta- ja nuoriso-lautakunta Marion Ticklén Terveyspalvelut, Sosiaali- ja terveystoimi Tiina Reponen Rakennusvalvontakeskus, Tekninen ja ympäristötoimi Merja-Riitta von Schantz Suomenkielisen opetuksen tulosyksikkö, Sivistystoimi Saara Hyrkkö, Vihr Kaupunginhallituksen edustaja (vara) ESPOON VAMMAISNEUVOSTO PL ESPOON KAUPUNKI ESBO HANDIKAPPRÅD PL ESBO STAD

2 2 Hanne Österberg Vammaisneuvoston neuvottelukunnan puheenjohtaja Eva Peltola Sosiaali- ja potilasasiamies Sari Hirvonen-Skarbö Esteettömyysneuvoja Marja-Liisa Lahtinen Vanhusneuvosto Sirkku Kiviniitty Vammaisasiamies Vammaisneuvoston sihteeri Yhteystiedot: puh , postiosoite: PL 220, ESPOON KAUPUNKI Kirkkojärventie 4 Kalevi Bäckström Vammaisneuvoston neuvottelukunnan varapuheenjohtaja 1 KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avasi kokouksen. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 3 VALITAAN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJAT Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Liisa Kivekäs ja Hanna Bäckström. 4 TODETAAN EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN HYVÄKSYMINEN Pöytäkirja on tarkastettu ja hyväksytty. Jatkossa linkki pöytäkirjaan lähetetään heti, kun pöytäkirja on hyväksytty. 5 PÄÄTETÄÄN TYÖJÄRJESTYKSESTÄ JA KÄSITELTÄVISTÄ ASIOISTA Työjärjestys hyväksyttiin esitetyssä muodossa.

3 3 6 MAKSULLISET SEMINAARIT 6.1. Vammaispalvelujen neuvottelupäiville osallistuvista on toivottu uudelleen käsiteltäväksi vammaisneuvostossa. Vammaisneuvoston kokouksessa 8.9. päätettiin ehdottaa Pirkko Kuuselaa ja Raimo Aromaata Vammaispalvelujen neuvottelupäiville. Vammaispalvelujen neuvottelupäivät ovat Scandic Park hotelli, Helsinki. 1 päivä alv, 2 päivää alv, opiskelijahinta: 2 päivää alv, hinnat sisältävät ohjelman, aamupalan, lounaan ja kahvin. Päätös: Päätetään, että ei nimetä lisää edustajia Vammaispalvelujen neuvottelupäiville. 7 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA Käsitellään vammaisneuvoston toimintasuunnitelman luonnos vuodelle (liite 1) Päätös: Hyväksytään vammaisneuvoston toimenpidesuunnitelma pienin korjauksin. Korjattu toimintasuunnitelma on pöytäkirjan liitteenä 1. 8 VAIKUTTAMISTOIMIELIMET JA UUSI KUNTALAKI TOIMENPIDE Uusi kuntalaki (410/2015) tuli voimaan Uuteen lakiin on koottu säännökset nk. vaikuttamistoimielimistä eli vanhusneuvostosta, vammaisneuvostosta ja nuorisovaltuustosta. Vanhusneuvosto on ollut pakollinen lukien ja kuntalain myötä vammaisneuvosto ja nuorisovaltuusto tulevat pakollisiksi alkavan valtuustokauden alussa. Näille on uuden lain mukaan annettava mahdollisuuksia osallistua kunnan eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun ja seurantaan asioissa, jotka koskevat neuvoston edustamaa väestöryhmää Espoon kaupunki on käynnistämässä seuraavaa toimenpidettä osana Osallistuva Espoo kehitysohjelmaa: Informoidaan kuntalain vaikuttamistoimielimiä koskevista sääntömuutoksista viranhaltijoita, luottamushenkilöitä ja vaikuttamistoimielinten jäseniä. Tunnistetaan ja kuvataan valmistelu- ja päätösprosessien hyviä käytäntöjä, joissa vaikuttamistoimielimet ovat voineet osallistua ja vaikuttaa. Edistetään ja laajennetaan hyvien käytäntöjen käyttöönottoa ja tapoja ottaa vaikuttamistoimielimet oikea-aikaisesti mukaan eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun ja seurantaan.

4 4 Toimenpiteen suunnittelua on käynnistetty työryhmässä, jonka puheenjohtaja on kaupunginsihteeri Mari Immonen ja siinä on edustajia konserniesikunnasta ja vaikuttamistoimielinten sihteerit. Toimenpiteen suunniteltu aikataulu: Lakimuutoksesta, sen vaikutuksista ja tarvittavista kaupungin toimenpiteistä käyty keskustelut vaikuttamistoimielinten (nuorisovaltuusto, vammaisneuvosto, vanhusneuvosto) ja näiden vastuuviranhaltijoiden kanssa (syksy 2015) Kuvattu yhteistyön ja kuulemisen keinoja ja menettelytapoja (kevät 2016) Lakimuutoksesta, sen vaikutuksista ja tarvittavista toimenpiteistä käyty keskustelut toimialojen johtoryhmissä (kevät 2016) Kartoitettu nykyisten valmisteluohjeiden muutostarpeet ja tehty niihin muutokset siitä, miten valmistelussa tulee toimia yhteistyössä vaikuttamistoimielinten kanssa ja miten vaikuttamistoimielinten näkemyksiä tulee kartoittaa valmistelun ja päätösprosessin aikana (syksy 2016) Kartoitettu ryhmähaastattelulla vaikuttamistoimielinten jäsenten näkemyksiä siitä (kevät 2016), Vammaisneuvostolta pyydetään kommentteja toimenpiteen kuvauksen luonnokseen. (liite 2) Päätös: Vammaisneuvosto valmistelee kommentit toimenpiteen kuvauksen luonnokseen mennessä. 9 VAMMAISPALVELUJEN ASIAKASMAKSUT ALKAEN Espoon kaupungin asiakasmaksujen päivityksiä valmistellaan parhaillaan. Vammaispalvelun asiakasmaksujen valmisteluun liittyen vammaispalvelut järjestivät työpajan, jonka tarkoituksena oli oikolukea ja mahdollisesti tarkentaa valmisteltua vammaispalvelun asiakasmaksujen liitettä. Vammaisneuvoston edustajina työpajaan osallistui Pirkko Kuusela, Hanne Österberg ja vammaisasiamies Sirkku Kiviniitty. Sosiaali- ja terveystoimen asiakasmaksut käsitellään sosiaali- ja terveyslautakunnassa Vammaisneuvostolta on pyydetty lausunto mennessä. Sirkku Kiviniitty pyytää asiakasmaksupäälliköltä Marjo Kekiltä sosiaali- ja terveyslautakunnan käsittelyyn menevän asiakasmaksuesityksen kokonaisuudessaan. Päätös: Vammaisneuvosto valmistelee lausunnon.

5 5 10 HENKILÖKOHTAISEN AVUN OPAS TYÖNANTAJALLE Vammaispalvelut ovat hylänneet Vammaisneuvoston esityksen kirjeen lähettämisestä työnantajille. Kirjeellä oli tarkoitus varmistaa työnantajien tiedonsaanti sekä antaa kaikille halukkaille mahdollisuus oppaan testaamiseen. Vammaispalvelut lähettää oppaan painettuna työnantajille tammikuussa. Lisäksi on tullut kyselyitä peruuntuneeseen esittelytilaisuuteen ilmoittautuneilta, joille on luvattu lähettää opas. Opasta ei ole kuitenkaan lupauksista huolimatta lähetetty. Päätös: Tiedoksi. 11 VAMMAISTEN ASUMINEN JA PALVELUT ESPOOSSA VUOTEEN 2025 Asumisstrategian valmistelu on siirtynyt eteenpäin. Asumisstrategia viedään sosiaalija terveyslautakuntaan vuoden 2016 maaliskuussa. Vammaisneuvostolle esitellään asumisstrategian linjauksia helmikuussa Päätös: Tiedoksi 12 VAMMAISTEN ASUMISPALVELUJEN HANKINNAN PERIAATTEET Vammaispalvelut esittelivät vammaisten asumispalvelujen periaatteita vammaisneuvostolle Vammaisneuvostolta on pyydetty lausunto Vammaisten asumispalvelujen periaatteista mennessä. Lausunnossaan vammaisneuvosto huomauttaa, että kilpailutus pitäisi pohjautua voimakkaasti esittelemättömään Asumisstrategiaan. Lisäksi myös hankinnan määrittely on suuri ja keskeneräinen. Vammaisneuvosto haluaa kommentoida kilpailutuksen ehtoja sekä yhteismitallisuuteen tähtääviä kuvauksia, ennen kilpailutuksen käynnistämistä. Vammaisneuvosto toimitti lausuntonsa Päätös: Tiedoksi.

6 6 13 ESTEETTÖMYYSASIOIDEN TILANNEKATSAUS Esteettömyysohjelman eteneminen ja esteettömyysseminaarin kuulumiset Esteettömyysohjelman eteneminen Vammaisneuvoston tekemä esitys kaupunginhallitukselle käynnistää uudelleen esteettömyysohjelman valmistelu, ei ole edennyt. Esitys valmistelusta on viety perusturvajohtajalle. Esteettömyyden vauhditusseminaarin kuulumiset Vammaisneuvoston järjestämässä esteettömyyden vauhditusseminaarissa oli mahdollisuus kokeilla pyörätuolia, haittalaseja ja liikkumista valkoisen kepin avulla. Kokeilijat kommentoivat, että näin saatu kokemus auttaa ymmärtämään liikunta- ja toimimisesteisten tilannetta merkittävästi paremmin kuin suullinen kuvailu. Seminaarin puheenvuorot olivat: Seminaarin avaus, vammaisneuvoston puheenjohtaja Pirkko Kuusela Esteettömyys rakentamisessa, yliarkkitehti Erja Väyrynen, ympäristöministeriö Rakennushankkeen esteettömyysprosessi ideasta käytäntöön, hankepäällikkö Sakari Meinilä, Tilakeskus liikelaitos, talonsuunnittelu Kirjasto kuuluu kaikille, suunnittelija Jaakko Tiinanen, kirjastopalvelut Pirkko Kuusela totesi avauspuheenvuorossa, että Espoossa ei ole voimassa olevaa esteettömyysohjelmaa edelleenkään ja kysyi toteutuuko Espoon arvojen ja kehittämisohjelmien arvolupaus sekä korosti esteettömyyttä laajempana käsitteenä. Erja Väyrynen kertoi esteettömien asuntojen voimakkaasti lisääntyvästä tarpeesta ja esteettömyyden toteuttamisen vähäisistä lisäkustannuksista, joista on julkisuudessa annettu toisenlainen kuva. Sakari Meinilä esitteli esteettömyysprosessia kaavoituksesta toteutukseen ja vammaisneuvoston osuutta siinä. Esityksessä viitattiin Espoon esteettömän rakentamisen ohjeeseen, jossa on kuvattu esteettömyysprosessi rakennushankkeissa. Jaakko Tiinanen kertoi Kirjasto kuuluu kaikille hankkeesta ja siinä tehdystä monipuolisesta ja vaikuttavasta toiminnasta. Hän toi esiin, kuinka tärkeää on kuulla kuntalaisia ja toimia heidän tarpeidensa mukaan, ei organisaatiolähtöisesti. Vammaisneuvoston sihteeri lähettää tilaisuuden materiaalin seminaariin osallistuneille, vammaisneuvostolle ja Rakennetaan kaikille työryhmälle. Materiaali julkaistaan myös nettisivuilla.

7 7 Päätös: Esteettömyysseminaarissa esillä ollut Espoon esteettömän rakentamisen ohje lähetetään vammaisneuvostolle ja viedään vammaisneuvoston Rakennetaan kaikille työryhmään tarkistettavaksi Esteettömyysasiamies Espoon esteettömyysasiamiehen tointa hoitanut Jaana Länkelin lopetti toimessa Hänen tilalleen ei ole palkattu uutta henkilöä. Jaana Länkelin on toiminut nykyisen toimensa ohella vs. esteettömyysasiamiehenä, mutta vammaisneuvostolle ei ole tullut tietoa, missä asioissa hän on mukana ja mihin asioihin vaikuttaa. Uuden esteettömyysasiamiehen nimike aiotaan muuttaa esteettömyysasiantuntijaksi ja sijainti olisi rakennusvalvonnassa. Vammaisneuvosto mielestä esteettömyysasiamiehen sijainti olisi parempi konsernihallinnossa ja toimenkuvan tulisi olla laajempi kuin rakennusvalvonnassa vaikuttaminen. Päätös: Päätettiin, että Pirkko Kuusela valmistelee vammaisneuvoston esityksen, jossa otetaan kantaa esteettömyysasiamiehen työtehtäviin ja sijaintiin kaupungin organisaatiossa. Ennen esityksen eteenpäinviemistä, se lähetetään kommenteille vammaisneuvostoon Uimahallien toiminnallinen esteettömyys Anna Seppänen on ehdottanut, että järjestetään liikuntapalvelujen ja vammaisneuvoston Rakennetaan kaikille työryhmän kanssa koekäynti Leppävaaran uimahallissa ennen uimahallin käyttöönottoa. Matinkylän uimahallin hankesuunnitelma on lähetetty Rakennetaan kaikille työryhmälle. Työryhmä tarkistaa, kuinka esteettömyys on huomioitu hankesuunnitelmassa. Matinkylän uimahallin rakentaminen siirtyy mahdollisesti vuodella eteenpäin. Päätös: Tehdään Leppävaaran uimahalliin yhteinen koekäynti ennen uimahallin käyttöönottoa. Sirkku Kiviniitty sopii Anna Seppäsen kanssa koekäynnin ajankohdan Suojateiden uudistaminen ja esteettömyys Reijo Toiminen toi esiin, että Espoon liikennevalojen ääniopasteet ovat monessa paikassa epäkunnossa. Ääniopasteita ei systemaattisesti tarkasteta, vaan jokaisesta rikkinäisestä opasteesta tulee ilmoittaa ja ääniopastetta ei senkään jälkeen aina korjata. Reijo Toiminen ehdotti kaikkien ääniopasteiden toimivuuden tarkastamista. Päätös: Vammaisneuvoston sihteeri tiedustelee, miten suojatieasia etenee pyöräilyn osalta. Lisäksi sovittiin, että suojateiden ääniopasteet otetaan esille vammaisneuvoston Rakennetaan kaikille työryhmässä.

8 8 14 TIEDOKSI TUOTAVAT ASIAT PKS vammaisneuvostojen tapaaminen PKS vammaisneuvostojen tapaaminen oli ennen vammaisneuvoston kokousta. Tapaamisen järjesti Kauniaisten vammaisneuvosto. Tapaamisessa jatkettiin keskustelua edellisen yhteisen tapaamisen pohjalta seuraavista aiheista: esteettömyys, verkostoyhteistyö ja ajankohtaiset asiat. Keskusteltiin myös vuonna 2017 voimaan tulevasta kuntalaista ja vammaisneuvoston asemasta. Kauniaisten vammaisneuvoston sihteeri laatii tapaamisesta muistion. Sovittiin, että Espoon vammaisneuvoston puheenjohtaja ja sihteeri valmistelevat kannanotot liikkumisesta, rakentamisesta ja normitalkoista. Helsingin vammaisneuvoston jäsen Kristiina Karhos valmistelee kirjeen invapysäköinti paikkojen ja vammaisen pysäköintiluvan hankaloituneesta käytöstä ja erikoisista sakotuskäytännöistä. Seuraavan PKS vammaisneuvostojen kokouksen järjestää Helsingin vammaisneuvosto. Alustava ajankohta on Iiriksessä, Itäkeskuksessa. Päätös: Tiedoksi 15 MUUT ASIAT Ei ollut muita asioita. 16 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Puheenjohtaja päättää kokouksen klo Pirkko Kuusela puheenjohtaja Sirkku Kiviniitty sihteeri Hanna Bäckström pöytäkirjantarkastaja Liisa Kivekäs pöytäkirjantarkastaja Vammaisneuvoston seuraava kokousaika on Valtuustotalo, kahvio

PÖYTÄKIRJA 9/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 9/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 9/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 9/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 9/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 9/2016 Aika: 12.10.2016 klo 17.00-20.00 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 5/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 5/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 5/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 5/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 5/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 5/2016 Aika: 19.5.2016 klo 17.00-19.20 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 4/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 4/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 4/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 4/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 4/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 4/2016 Aika: 6.4.2016 klo 17.00-19.20 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 11/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 11/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 11/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 11/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 11/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 11/2016 Aika: 8.12.2016 klo 17.05 18.38 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 4/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 4/2017. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 4/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 4/2017. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 4/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 4/2017 Aika: 6.4.2017 klo 17-19.37 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 1/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 1/2017 Aika: 12.1.2017 klo 17-18.45 Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 10/ (6) VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 10/ (6) VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 10/2015 1 (6) VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS Aika: 8.12.2015 klo 17.00-19.14 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C

Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C PÖYTÄKIRJA 8/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 8/2016 Aika: 19.9.2016 klo 17.05-19.17 Paikka: Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C

Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C PÖYTÄKIRJA 2/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 2/2016 Aika: 10.2.2016 klo 17.00 18.36 Paikka: Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN

Lisätiedot

Kokoushuone Lippajärvi, Tekniikantie 15, 1. krs., Otaniemi

Kokoushuone Lippajärvi, Tekniikantie 15, 1. krs., Otaniemi PÖYTÄKIRJA 11/2018 1 (5) Aika: klo 17-19 Paikka: Kokoushuone Lippajärvi, Tekniikantie 15, 1. krs., Otaniemi Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik

Lisätiedot

Aika: 7.4.2015 klo 17.00-19.54 Paikka: Kiinteistölautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 B

Aika: 7.4.2015 klo 17.00-19.54 Paikka: Kiinteistölautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 B PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 (12) VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS Aika: 7.4.2015 klo 17.00-19.54 Paikka: Kiinteistölautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 B Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C

Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C PÖYTÄKIRJA 10/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 10/2016 Aika: 9.11.2016 klo 17.00-19.14 Paikka: Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 KOKOUSKUTSU 3/2019 1 (5) Aika: 19.3.2019 klo 17-19 Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 49. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 49. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 04.02.2013 Sivu 1 / 1 334/00.00.01/2013 49 Vammaisneuvoston asettaminen toimintakaudelle 2013 2014 Valmistelijat / lisätiedot: Kiviniitty Sirkku, puh. (09) 816 51044 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 6/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 6/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 6/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 6/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 6/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 6/2016 Aika: 16.6.2016 klo 17.00-20.07 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 3/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 3/2017. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 3/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 3/2017. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 3/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 3/2017 Aika: 9.3.2017 klo 17-19.16 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 7/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 7/2017. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 7/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 7/2017. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 7/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 7/2017 Aika: 15.8.2017 klo 17-19.23 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C

Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C PÖYTÄKIRJA 7/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 7/2016 Aika: 29.8.2016 klo 17.00-20.10 Paikka: Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 3/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 3/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 3/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 3/2016. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 3/2016 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 3/2016 Aika: 9.3.2016 klo 17.00-19.06 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 5/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 5/2017. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 5/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 5/2017. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 5/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 5/2017 Aika: 4.5.2017 klo 17-19.18 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 11/2017 1 (6) Aika: 12.12.2017 klo 17.09 19.50 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik Walls

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKRIJA 8/2018 1 (5) Aika: klo 17 19.30 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik Walls varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 6/ (6) VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 6/ (6) VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 (6) VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS Aika: 11.8.2015 klo 17.00 19.52 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit

Lisätiedot

Aika: klo Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5

Aika: klo Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5 PÖYTÄKRIJA 8/2015 1 (9) VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS Aika: 6.10.2015 klo 17.00-19.40 Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja ESPIN

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 9/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 9/2017. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

PÖYTÄKIRJA 9/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 9/2017. Aika: klo Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 9/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 9/2017 Aika: 10.10.2017 klo 17-18.58 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 7/2018 1 (6) Aika: klo 17 19.30 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik Walls varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 (5) Aika: klo 17 19.18 Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik Walls

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (6) Aika: klo 17 19.57 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik Walls varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 (6) Aika: klo 17.10 19.15 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik Walls varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Aika: 16.6.2015 klo 17.00-20.00 Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5

Aika: 16.6.2015 klo 17.00-20.00 Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (6) VAMMAISNEUVOSTON PÖYTÄKIRJA Aika: 16.6.2015 klo 17.00-20.00 Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela, puheenjohtaja

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 (6) Aika: klo 17.02 19.06. Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik Walls varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 (6) Aika: 19.3.2019 klo 17-20.20 Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 5/2019 1 (8) Aika: klo 17.04 19.39 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN ry Mika-Erik Walls varapuheenjohtaja Espoon Autismi

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 8/2017 VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS 8/2017 Aika: 12.9.2017 klo 17-19.10 Paikka: Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 (7) Aika: klo 17 20.18 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik Walls varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Pöytäkirja 4/2019 1 (7) Aika: 16.4.2019 klo 17-19.07 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN ry Mika-Erik Walls varapuheenjohtaja Espoon

Lisätiedot

ESPOON VAMMAISNEUVOSTON NEUVOTTELUKUNTA*

ESPOON VAMMAISNEUVOSTON NEUVOTTELUKUNTA* 1 ESPOON VAMMAISNEUVOSTON NEUVOTTELUKUNTA* PÖYTÄKIRJA Sääntömääräinen kevätkokous Aika 25.4.2017 klo 18.00-19.58 Paikka Valtuustotalon Kahvio, Espoonkatu 5, 02770 Espoo Läsnä Liitteen 1 mukaisesti lisättynä

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 10/2018 1 (8) Aika: klo 17 20.04 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik Walls varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Vihreiden ryhmähuone, Espoon kaupungin valtuustotalo, Espoonkatu 5

Vihreiden ryhmähuone, Espoon kaupungin valtuustotalo, Espoonkatu 5 TASA-ARVOTOIMIKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Aika Keskiviikko 23.10.2013 klo 17.00 20.00 Paikka Paikalla: Vihreiden ryhmähuone, Espoon kaupungin valtuustotalo, Espoonkatu 5 Marja Nuora, pj, Vihr. Mikael Forsström,

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 (8 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 (8 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 (8 ) Vammaisneuvosto 10.11.2015 AIKA 10.11.2015 klo 09:10-10:55 PAIKKA Keskustan palvelutalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 20 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 (8) Aika: klo 17 19.45 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik Walls varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Aika: 5.5.2015 klo 17.05-19.10 Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5

Aika: 5.5.2015 klo 17.05-19.10 Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 (6) VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS Aika: 5.5.2015 klo 17.05-19.10 Paikka: Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET VAMMAISNEUVOSTON VARAJÄSENET Pirkko

Lisätiedot

Vihreiden ryhmähuone, Espoon kaupungin valtuustotalo, Espoonkatu 5

Vihreiden ryhmähuone, Espoon kaupungin valtuustotalo, Espoonkatu 5 TASA-ARVOTOIMIKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 Aika Keskiviikko 20.11.2013 klo 17.08 19.15 Paikka Paikalla: Vihreiden ryhmähuone, Espoon kaupungin valtuustotalo, Espoonkatu 5 Marja Nuora pj, Vihr. Elena Aaltonen,

Lisätiedot

VALKEAKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 Vammaisneuvosto 25.02.2016. Kokousaika Torstai 25.02.2016 klo 13.00 14.36

VALKEAKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 Vammaisneuvosto 25.02.2016. Kokousaika Torstai 25.02.2016 klo 13.00 14.36 VALKEAKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kokousaika Torstai 25.02.2016 klo 13.00 14.36 Kokouspaikka Valkeakosken terveyskeskuksen luentosali, Särpimäenkatu 27, 37600 Valkeakoski Osallistujat Poissa olleet

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 31.03.2014 Sivu 1 / 1 1246/00.01.03/2014 97 Espoon kaupungin vammaisasiamiehen katsaus vuodelta 2013 Valmistelijat / lisätiedot: Sirkku Kiviniitty, puh. 050 344 5190 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen ja vammaisneuvoston 2013-2016 nimeäminen

Vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen ja vammaisneuvoston 2013-2016 nimeäminen Vammaisneuvosto 4 31.01.2013 Kaupunginhallitus 90 11.02.2013 Kaupunginvaltuusto 34 18.02.2013 Vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen ja vammaisneuvoston 2013-2016 nimeäminen 202/00.00.01.06/2013

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 73. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 73. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 11.02.2013 Sivu 1 / 1 179/00.00.01/2013 Kaupunginhallitus 50 4.2.2013 73 Päihdeasiain neuvottelukunnan kokoonpano vuosille 2013-2014 (pöydälle 4.2.2013) Valmistelijat / lisätiedot: Nordling

Lisätiedot

POSION VAMMAIS-JA VANHUSNEUVOSTO TOIMINTAKERTOMUS

POSION VAMMAIS-JA VANHUSNEUVOSTO TOIMINTAKERTOMUS POSION VAMMAIS-JA VANHUSNEUVOSTO TOIMINTAKERTOMUS 2015 2 VAMMAIS-JA VANHUSNEUVOSTON KOKOONPANO 2015 Pirkko Mäkelä, puheenjohtaja 23.6.2015 lähtien, Eläkeliiton Posion yhdistys ry Sari Ylisirniö, sihteeri23.6.2015

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2011 34. Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa. MUUT Frondén Sten vt. perusturvajohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2011 34. Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa. MUUT Frondén Sten vt. perusturvajohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2011 34 Vammaisneuvosto AIKA 24.11.2011 klo 15:00-16:20 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Vainio Nils puheenjohtaja Laakso Jyrki jäsen Brand Pirkko

Lisätiedot

ESPOON VANHUSNEUVOSTO - ESBO ÄLDRERÅD Vanhusneuvoston kokous 1/2013 ja perehdytysseminaari. Aika: klo 13-16

ESPOON VANHUSNEUVOSTO - ESBO ÄLDRERÅD Vanhusneuvoston kokous 1/2013 ja perehdytysseminaari. Aika: klo 13-16 ESPOON VANHUSNEUVOSTO - ESBO ÄLDRERÅD Vanhusneuvoston kokous 1/2013 ja perehdytysseminaari Pöytäkirja Aika: 13.3.2013 klo 13-16 Paikka: Kauklahden elä ja asu -seniorikeskus, monitoimitila Hansakartano

Lisätiedot

Pohjois-Tapiolan koululla, tilana ruokalan lasihuone sisäänkäynti A-ovesta 2.krs

Pohjois-Tapiolan koululla, tilana ruokalan lasihuone sisäänkäynti A-ovesta 2.krs 22.1.2018 PÖYTÄKIRJA 1 (5) 29.1.2018 AARNIVALKEAN KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantaina 22.1.2018 klo 18:00-20.03 Paikka Läsnä Poissa Jakelu Pohjois-Tapiolan koululla, tilana ruokalan lasihuone sisäänkäynti

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Kaupunginhallitus 02.02.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Kaupunginhallitus 02.02.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 02.02.2015 Sivu 1 / 1 240/00.00.01/2015 46 Vanhusneuvoston asettaminen toimikaudelle 2015-2016 Valmistelijat / lisätiedot: Sirpa Immonen, puh. 046 877 2628 Niina Savikko, puh. 043 825

Lisätiedot

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5

Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 PÖYTÄKIRJA 2/2019 1 (7) Aika: klo 17 20.10 Paikka: Valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5 Läsnä VAMMAISNEUVOSTON JÄSENET Pirkko Kuusela puheenjohtaja ESPIN Espoon Invalidit ry Mika-Erik Walls varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5B, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu

Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5B, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 3/2013 1 Työsuojelutoimikunta 25.11.2013 Aika 25.11.2013 klo10:30-12:30 Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5B, Kiviharjuntie 11,

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Vanhusneuvosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Vanhusneuvosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 13) Aika 25.02.2019, klo 09:30-11:50 Paikka Kunnantalo, 5krs Kajanus Käsitellyt asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 34

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 34 KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 34 Vanhusneuvosto 16.11.2015 AIKA 16.11.2015 klo 13:00-14:45 PAIKKA Iltakello, Kauhava KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 Iltakellon tehostetun palveluasumisen yksiköihin

Lisätiedot

24.2.2009 VAMN 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VAMN 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VAMN 3 VAMMAISNEUVOSTON ASETTAMINEN 3

24.2.2009 VAMN 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VAMN 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VAMN 3 VAMMAISNEUVOSTON ASETTAMINEN 3 1/2009 24.2.2009 Asiat VAMN 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VAMN 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VAMN 3 VAMMAISNEUVOSTON ASETTAMINEN 3 VAMN 4 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

TASA-ARVOTOIMIKUNTA 1 (5) PÖYTÄKIRJA 1/2016

TASA-ARVOTOIMIKUNTA 1 (5) PÖYTÄKIRJA 1/2016 TASA-ARVOTOIMIKUNTA 1 (5) PÖYTÄKIRJA 1/2016 Aika Keskiviikko 3.2.2016 klo 17.00 18.24 Paikka Paikalla: Sihteeri Esittelijä Vihreiden ryhmähuone Espoonkatu 5, 02770 Espoo Teresia Volotinen, pj, Vihr. Elena

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 08.06.2016 Sivu 1 / 1 1206/2016 00.01.03 122 Espoon kaupungin vammaisasiamiehen selvitys vuodelta 2015 Valmistelijat / lisätiedot: Sirkku Kiviniitty, puh. 050 344 5190 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (12 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (12 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (12 ) Vammaisneuvosto 14.10.2015 AIKA 14.10.2015 klo 09:00-10:35 PAIKKA Keskustan palvelutalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 10 Pöytäkirjan

Lisätiedot

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Sosiaalitoimi Puthaanrannantie 15 99300 MUONIO 24.10.2013

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Sosiaalitoimi Puthaanrannantie 15 99300 MUONIO 24.10.2013 MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Puthaanrannantie 15 99300 MUONIO 24.10.2013 VANHUS- JA VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA Aika Torstai 24.10.2013 klo 14.00 15.30 Paikka Läsnä sto Osallistujat

Lisätiedot

Aika: 25.8.2014 klo 15.00-17.30 Paikka: Kiinteistölautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 B Osallistujat: (x) Pirkko Kuusela puh.joht.

Aika: 25.8.2014 klo 15.00-17.30 Paikka: Kiinteistölautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 B Osallistujat: (x) Pirkko Kuusela puh.joht. PÖYTÄKIRJA 7/2014 1 (5) VAMMAISNEUVOSTON PÖYTÄKIRJA 7/2014 Aika: 25.8.2014 klo 15.00-17.30 Paikka: Kiinteistölautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 B Osallistujat: (x) Pirkko Kuusela puh.joht. () Tuula

Lisätiedot

VAMN 27 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 28 VAMN 28 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 28 VAMN 29 ESTEETTÖMYYS KUNNASSA 29

VAMN 27 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 28 VAMN 28 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 28 VAMN 29 ESTEETTÖMYYS KUNNASSA 29 4/2016 23.11.2016 Asiat VAMN 27 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 28 VAMN 28 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 28 VAMN 29 ESTEETTÖMYYS KUNNASSA 29 VAMN 30 KUNNAN VAMMAISPOLIITTISEN OHJELMAN SEURAAMINEN

Lisätiedot

Perjantai Terveyskeskuksen hallinnon neuvotteluhuone, 3.krs

Perjantai Terveyskeskuksen hallinnon neuvotteluhuone, 3.krs Perjantai 12.10.2018 12.00 14.00 Terveyskeskuksen hallinnon neuvotteluhuone, 3.krs läsnä: Tornion Invalidit ry. Raimo Toratti Lapin Näkövammaiset ry., Soile Järvirova Tornion kerho Tornion kaupunginhallitus

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (6) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (6) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (6) 16.1.2018 MERITORIN KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 16.1.2018 klo 18.00 Paikka Läsnä Meritorin koulun opettajainhuone Laura Kuivalainen pj. Marjo Mäntykivi Tiina Hero (poistui klo

Lisätiedot

1 Kirkkonummen vammaisneuvosto on Kirkkonummen kunnan sekä vammais- ja potilasjärjestöjen yhteistyöelin.

1 Kirkkonummen vammaisneuvosto on Kirkkonummen kunnan sekä vammais- ja potilasjärjestöjen yhteistyöelin. Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasääntö 1 Kirkkonummen vammaisneuvosto on Kirkkonummen kunnan sekä vammais- ja potilasjärjestöjen yhteistyöelin. 2 Kirkkonummen vammaisneuvoston tarkoituksena on 1)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5 2681/10.03.02/2015 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Vera Schulman, puh. 043 825

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 27. Valmistelijat / lisätiedot: Sirkku Kiviniitty, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 27. Valmistelijat / lisätiedot: Sirkku Kiviniitty, puh 9.05.06 Sivu / 06/06 00.0.03 7 Espoon kaupungin vammaisasiamiehen selvitys vuodelta 05 Valmistelijat / lisätiedot: Sirkku Kiviniitty, puh. 050 344 590 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus nuorisopalvelujen

Lisätiedot

VAMN 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16 VAMN 16 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 16 VAMN 17 SUOMEN VAMMAISPOLIITTINEN OHJELMA 2010-2015 17

VAMN 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16 VAMN 16 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 16 VAMN 17 SUOMEN VAMMAISPOLIITTINEN OHJELMA 2010-2015 17 3/2010 27.10.2010 Asiat VAMN 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16 VAMN 16 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 16 VAMN 17 SUOMEN VAMMAISPOLIITTINEN OHJELMA 2010-2015 17 VAMN 18 PALAUTE SEUTUKUNNAN

Lisätiedot

Nicole Latini, nuorisovaltuusto (ei varaa) Tiina Ahlfors Hanna Hukari (vara) Kaarina Salonen, Konserniesikunta, henkilöstöyksikkö

Nicole Latini, nuorisovaltuusto (ei varaa) Tiina Ahlfors Hanna Hukari (vara) Kaarina Salonen, Konserniesikunta, henkilöstöyksikkö 1 (5) Aika Tiistai 31.10.2017 klo 17.00 18.21 Paikka Valtuustotalo, Espoonkatu 5, 02770 Espoo Kokoomuksen ryhmätyötila Osallistujat Hannu Heikkinen (Kok.), PJ Veera Lampi (Vihr.), VPJ Noora Rytilä (vara)

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvirasto (Peltolantie 2 D, 3. krs, iso kokoushuone, Tikkurila)

Sosiaali- ja terveysvirasto (Peltolantie 2 D, 3. krs, iso kokoushuone, Tikkurila) VAMMAISNEUVOSTO Esityslista Kahvitarjoilu 30 minuuttia ennen kokouksen alkua henkilökunnan kahvihuoneessa Paikka: Sosiaali- ja terveysvirasto (Peltolantie 2 D, 3. krs, iso kokoushuone, Tikkurila) Aika:

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 81

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 81 MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 81 Tarkastuslautakunta AIKA 02.09.2015 klo 16:15-17:37 PAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 38 HALLINTO- JA TALOUSJOHTAJAN

Lisätiedot

Aika Keskiviikko 16.3.2016 klo 16:00-18:00. Lasiputki, h. 4207, VT3, Virastopiha 2 C, 4. kerros

Aika Keskiviikko 16.3.2016 klo 16:00-18:00. Lasiputki, h. 4207, VT3, Virastopiha 2 C, 4. kerros PÖYTÄKIRJA 1 KESTÄVÄ KEHITYS -OHJELMA, OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Aika Keskiviikko 16.3.2016 klo 16:00-18:00 Paikka Kutsutut jäsenet Nuorisovaltuutettu Ohjelmapäällikkö Pysyvät asiantuntijat Viestintävastaava

Lisätiedot

Puheenjohtaja avasi kokouksen kello Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Puheenjohtaja avasi kokouksen kello Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Nöykkiön koulun johtokunnan pöytäkirja 1/2018 NÖYKKIÖN KOULU Johtokunnan kokous Aika kello 18.06 21.48 Paikka Nöykkiön koulu, koulun neuvottelutila 202 Läsnä Tiina Hyttinen puheenjohtaja Maria Nuotio Satu

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 22

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 22 KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 22 Vanhusneuvosto 25.08.2015 AIKA 25.08.2015 klo 13:00-15:00 PAIKKA Mäki-Kevari, Ylihärmä KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 18 Mäki-Kevarin tehostettuun palveluasumiseen

Lisätiedot

VAMN 19 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 20 VAMN 20 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 20

VAMN 19 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 20 VAMN 20 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 20 3/2009 30.9.2009 Asiat VAMN 19 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 20 VAMN 20 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 20 VAMN 21 VAMMAISPALVELULAIN MUUTOKSET 1.9.2009 LUKIEN JA HENKILÖKOHTAISENAVUN SOVELTAMISOHJE

Lisätiedot

VAMN 21 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 22 VAMN 22 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 22

VAMN 21 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 22 VAMN 22 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 22 5/2012 26.11.2012 Asiat VAMN 21 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 22 VAMN 22 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 22 VAMN 23 VAMMAISPOLIITTISEN OHJELMAN TARKISTUS 23 VAMN 24 VAMMAISNEUVOSTON ESITTEEN

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTÄKIRJA 4/2016 5.10.2016 KERAVAN VAMMAISNEUVOSTONKOKOUS AIKA 5.10.2016 klo 17.00 18.56 PAIKKA Terveyskeskus Ruokatila, Metsolantie 2 LÄSNÄ Taipale Olavi, puheenjohtaja Johansson Erja Molin Kati Kiiski

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 5/2015 51. Vammaisneuvosto 15.12.2015. Aika 15.12.2015 klo 16:00-16:55

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 5/2015 51. Vammaisneuvosto 15.12.2015. Aika 15.12.2015 klo 16:00-16:55 Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 5/2015 51 Vammaisneuvosto 15.12.2015 Aika 15.12.2015 klo 16:00-16:55 Paikka Läsnä Toimitila Veturi, Kauppamiehenkatu 4 (Pohjola-talo) 2. krs Luettelon mukaan Pykälät 32-37

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA. Aika: klo Palvelukeskus Kotikarpalo, Talvitie 1, KYRÖ

PÖYTYÄN KUNTA. Aika: klo Palvelukeskus Kotikarpalo, Talvitie 1, KYRÖ 31.01.2017 1. Aika: 31.1.2017 klo 9.10 10.10 Paikka: Palvelukeskus Kotikarpalo, Talvitie 1, 21800 KYRÖ Paikalla: Veikko Rantala, Auranmaan kansalliset seniorit Seppo Eskola, Pöytyän sotaveteraanit Jaakko

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 6/

PÖYTÄKIRJA 6/ KERAVAN VAMMAISNEUVOSTONKOKOUS AIKA 7.12.2017 klo 17.00 18.05 PAIKKA LÄSNÄ Keuda, Keskikatu 3, Kerava Kiiski Aarne, puheenjohtaja Käkelä Merja Sinijoki Seija Molin Kati Alkio Tiina Tenhunen Tapio Koskinen

Lisätiedot

31.8.2011 VANH 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16 VANH 16 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 16

31.8.2011 VANH 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16 VANH 16 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 16 3/2011 31.8.2011 Asiat VANH 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16 VANH 16 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 16 VANH 17 OSALLISTUMINEN KANGASALAN SEUDUN SYDÄNYHDISTYKSEN JÄRJESTÄMÄÄN SYYSTAPAHTUMAAN

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2017 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2017 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2017 1 Vanhusneuvosto Aika 07.03.2017 klo 09:30 Paikka Kunnantalo, 3 krs Eliel Läsnäolijat Niemeläinen Ismo puheenjohtaja Tammi Jukka varapuheenjohtaja Fellman Urban jäsen

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA. Aika: 25.01.2016 klo 9-10.50. Kartanokoti, Haverintie 27, 21900 Yläne. Paikka:

PÖYTYÄN KUNTA. Aika: 25.01.2016 klo 9-10.50. Kartanokoti, Haverintie 27, 21900 Yläne. Paikka: 25.01.2016 1. Aika: 25.01.2016 klo 9-10.50 Paikka: Kartanokoti, Haverintie 27, 21900 Yläne Paikalla: Veikko Rantala, Auranmaan kansalliset seniorit Seppo Eskola, Pöytyän sotaveteraanit Jaakko Mäkelä, Eläkeliiton

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 11.05.2016 Sivu 1 / 8 Kokoustiedot Aika 11.05.2016 keskiviikko klo 17:00-19:15 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Saapuvilla

Lisätiedot

TASA-ARVOTOIMIKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015. Aika Keskiviikko klo Vihreiden ryhmätila Espoonkatu 5, Espoo

TASA-ARVOTOIMIKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015. Aika Keskiviikko klo Vihreiden ryhmätila Espoonkatu 5, Espoo TASA-ARVOTOIMIKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 Aika Keskiviikko 25.11.2015 klo 17.03 19.45 Paikka Paikalla: Sihteeri Esittelijä Poissa: Vihreiden ryhmätila Espoonkatu 5, 02770 Espoo Teresia Volotinen, pj, Vihr.

Lisätiedot

Suolahden palvelukeskus, sosiaalitoimiston kokoushuone (Suojarinne 21) Otsikko Sivu

Suolahden palvelukeskus, sosiaalitoimiston kokoushuone (Suojarinne 21) Otsikko Sivu ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 Vanhusneuvosto AIKA 15.09.2014 kello 09:10-12:50 PAIKKA Suolahden palvelukeskus, sosiaalitoimiston kokoushuone (Suojarinne 21) LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko

Lisätiedot

Äänekosken terveyskeskus, Terveyskatu 8, kokoushuone. Otsikko Sivu

Äänekosken terveyskeskus, Terveyskatu 8, kokoushuone. Otsikko Sivu ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 Vanhusneuvosto AIKA 05.11.2014 kello 09:00-12:50 PAIKKA Äänekosken terveyskeskus, Terveyskatu 8, kokoushuone LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 46 Kokouksen

Lisätiedot

Ikäihmisten Neuvosto. Toimintakertomus 2016

Ikäihmisten Neuvosto. Toimintakertomus 2016 Ikäihmisten Neuvosto Toimintakertomus 2016 1 Sisällys YLEISTÄ... 2 JÄSENET... 3 TYÖVALIOKUNTA... 4 KOKOUKSET... 4 TAPAHTUMAT, KOULUTUKSET... 5 2 YLEISTÄ Ikäihmisten Neuvostolla oli historiansa kuudestoista

Lisätiedot

Vammaisneuvoston esitykset kaupungin vuoden 2016 talousarvioon. 1. Sosiaali- ja terveystoimi

Vammaisneuvoston esitykset kaupungin vuoden 2016 talousarvioon. 1. Sosiaali- ja terveystoimi Vammaisneuvoston esitykset kaupungin vuoden 2016 talousarvioon 1 Vammaisneuvosto pyytää ko. lautakunnilta vastaukset talousarvioesityksiin. Toimiala valmistelee oman toimialan esitykset. Sivistystoimen

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Otsikko Sivu 9 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS KOKOUKSEN PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA...

Otsikko Sivu 9 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS KOKOUKSEN PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA... 21 Nuorisovaltuuston kokous PÖYTÄKIRJA AIKA ti 5.2.2019 15.30 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELLYT AS IAT Otsikko Sivu 9 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...23 10 KOKOUKSEN AVAUS...23 11 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 29.03.2012 Sivu 1 / 12

Tarkastuslautakunta 29.03.2012 Sivu 1 / 12 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 29.03.2012 Sivu 1 / 12 Kokoustiedot Aika 29.03.2012 torstai klo 17:30-21:15 tauko klo 20.32-20.42 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Valmistelijat / lisätiedot: Sirkku Kiviniitty, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Valmistelijat / lisätiedot: Sirkku Kiviniitty, puh 17.05.2017 Sivu 1 / 1 1234/2017 00.01.03 103 Espoon kaupungin vammaisasiamiehen selvitys vuodelta 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Sirkku Kiviniitty, puh. 050 344 5190 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Vammaisneuvoston asettaminen toimikaudeksi /Länsi-Uudenmaan Näkövammaiset ry:n edustajan nimeäminen

Vammaisneuvoston asettaminen toimikaudeksi /Länsi-Uudenmaan Näkövammaiset ry:n edustajan nimeäminen Kaupunginhallitus 212 12.06.2017 Kaupunginhallitus 298 02.10.2017 Kaupunginhallitus 387 04.12.2017 Vammaisneuvoston asettaminen toimikaudeksi 1.6.2017-31.5.2021/Länsi-Uudenmaan Näkövammaiset ry:n edustajan

Lisätiedot

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa 6AIKA - AVOIMET JA ÄLYKKÄÄT PALVELUT-STRATEGIA KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa Muistio Ohjausryhmän kokous 6/2014 Aika: 17.10.2014, 10.00-13.00 Paikka: Tampereen kaupungintalo,

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 10 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTA-

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 10 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTA- ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 20 Vanhus- ja vammaisneuvosto 04.09.2012 AIKA 18:00-19:45 PAIKKA Palvelukeskus Mäntyrinne KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 10 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTA- 22 MINEN

Lisätiedot

Riitta Björklund kaupunkitarkastaja, sihteeri

Riitta Björklund kaupunkitarkastaja, sihteeri Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 29.01.2015 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 29.01.2015 torstai klo 16:00-19:35 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula Viljakainen,

Lisätiedot