Suomen kirjailijayhdistysten neuvottelukunta. Toimintakertomus 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen kirjailijayhdistysten neuvottelukunta. Toimintakertomus 2013"

Transkriptio

1 Suomen kirjailijayhdistysten neuvottelukunta Toimintakertomus 2013

2 Toimintakertomus 2013 Yleistä... 3 Talvipäivät... 3 Vuosikokous... 4 Työvaliokunta... 5 Hallintoelimet... 5 Jäsenyhdistykset... 6 Tiedotus, neuvonta ja vierailut... 6 Messut... 7 Suunta-palkinto... 7 Talous... 8 sivu 2 (8) Toimiston puh , faksi Runeberginkatu 32 C 28, Helsinki; Y-tunnus:

3 Yleistä Suomen Kirjailijayhdistysten neuvottelukunnan perusti Suomen Kirjailijaliitto vuonna vastapainoksi liiton Helsinki-keskeisyydelle. Samaan aikaan perustettiin myös yhä toimiva Suomen maakuntakirjailijat ry. Neuvottelukunta on koonnut sateenvarjonsa alle 31 kirjoittajayhdistystä. Niiden lisäksi maassamme toimii yhdistyksiä, jotka eivät tunne neuvottelukuntaa tai eivät muuten ole pitäneet tarpeellisena liittyä siihen. Kirjailijayhdistysten neuvottelukunnan tarkoitus on toimia yhdyssiteenä kirjoittajayhdistysten ja Kirjailijaliiton välillä. Samalla se on osa Kirjailijaliiton valtakunnallista toimintaa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi neuvottelukunta seuraa suomalaisen kirjallisuuden alan kehitystä ja tiedottaa siitä jäsenyhdistyksilleen sekä järjestää kokouksia ja tapahtumia. Neuvottelukunta täytti vuonna 2013 jo 50 vuotta. Kirjoittamisharrastus elää ja voi hyvin maassamme. Kirjoittaminen, lukeminen ja keskustelu kirjallisuudesta on edelleen suosittua ja se on levinnyt myös erilaisille verkon foorumeille. Verkon eri yhteisöt täydentävätkin hyvin kirjailijayhdistystoimintaa. Talvipäivät Vuoden 2013 Talvipäivät vietettiin Hämeenlinnassa Kanta-Hämeen Kirjailijayhdistys Vana-66 ry:n kutsusta. Hämeenlinnan Talvipäivien perjantain ohjelmassa oli perinteinen ja tärkeäksi koettu kirjailijayhdistysten puheenjohtajien palaveri sekä kirjallisuusohjelmaa, esiintyjinä Kai- Kyösti Kaukovalta, Tytti Heikkinen, Arto Kivimäki, Riikka Ala-Harja, Juha Itkonen ja Tuula-Liina Varis. Ilta päättyi Hämeenlinnan kaupungin vastaanottoon Raatihuoneen kellarissa. Lauantain seminaarissa kuultiin Olli Jalosen ja Nelli Hietalan kaunokirjalliset alustukset teemasta Muutos. Teemasta alustivat puheenvuoroissaan myös Taiteen edistämiskeskuksen erityisasiantuntija Henri Terho sekä Kirjailijaliiton lakimies Annaliina Rintala. Päivä päättyi vierailuun Kariston kustantamossa, sekä aforistiseen kahvituokioon Vanajanlinnassa. Illallinen nautittiin omakustanteisesti Kerhoravintola Seiskassa, Kirjailijaliitto maksoi esiintyneiden kirjailijoiden illalliset. Talvipäiville osallistuivat Kirjailijaliiton jäsenistä Riikka Ala-Harja (esiintyjä), Ville Hytönen (esiintyjä), Nelli Hietala (esiintyjä), Anne Hänninen (esiintyjä), Juha sivu 3 (8)

4 Itkonen (esiintyjä), Olli Jalonen (esiintyjä), Riitta Jalonen, Tapani Kinnunen, Ritva Kokkola, Juha-Pekka Koskinen, Kimmo Miettinen, Hannu Niklander, Heikki Palmu, Harri Raitis, Katariina Romppainen, Timo Sandberg, Tuula Sandström, Tarmo Talvio, Tapani Tavi, Hanna van der Steen, Ulla Vaarnamo, Tuula-Liina Varis (esiintyjä) ja Seija Vilén. Ensimmäisen kerran Talvipäiviä vietettiin Jyväskylässä vuonna Vuosikokous Neuvottelukunnan vuosikokous pidettiin Hämeenlinnassa hotelli Cumuluksen kokoustilassa sunnuntaina Edustettuna oli 11 yhdistystä: Kanta-Hämeen Kirjailijayhdistys Vana-66, Kainuun Kirjailijat, Lounais-Suomen Kirjailijat, Kirja-Varkaus, Pohjois-Pohjanmaan Kirjoittajat, Espoon Kirjailijat, Uudenmaan Kirjoittajat, Keski-Karjalan Kirjoittajayhdistys Martva, Pirkkalaiskirjailijat, Lapin Kirjallisuusseura, Pohjois-Karjalan kirjoittajayhdistys Ukri. Kokouksessa valittiin uusi työvaliokunta ja hyväksyttiin vuoden 2012 toimintakertomus. Työvaliokuntaan valittiin vaalilla 6 jäsentä ja heille yleisvarajäsenet, kaksi vuoden 2012 työvaliokunnan jäsentä ilmoitti olevansa edelleen käytettävissä (Kyösti Partanen, Mirja Kananen). Jaossa oli äänestyksessä neljä paikkaa. Jäseniksi valittiin Kyösti Partasen ja Mirja Kanasen lisäksi Ulla Vaarnamo, Harri Koivistoinen, Tuula Sandström sekä Mikko Laakso. Yleisvarajäseniksi valittiin Eija Silventoinen sekä Arja Vasama Lapin Kirjallisuusseurasta. Vaalin jälkeen keskusteltiin ehdotetuista neuvottelukunnan uusista säännöistä. Sääntöuudistuksen tavoitteena oli vahvistaa ja elävöittää neuvottelukunnan toimintaa. Keskeisenä uudistuksena oli puheenjohtajan valinta työvaliokunnan keskuudesta. Uudistusta epäiltiin. Monet vastustivat ajatusta siitä, että yhdistykset itse kokoontuisivat keskustelemaan ilman Kirjailijaliiton puheenjohtovetoisuutta. Kokouksen jälkeen puheenjohtaja Tuula-Liina Varis kiitti Kanta-Hämeen Kirjailijayhdistys Vana-66:ta hyvin onnistuneista ja ammattimaisista Talvipäivien järjestelyistä. sivu 4 (8)

5 Työvaliokunta Työvaliokunta kokoontui Kirjailijaliiton toimistolla kaksi kertaa, ja Kokouksissa käsiteltiin sekä sääntöjen mukaisia asioita että valmisteltiin Talvipäiviä Hämeenlinnassa 2013 sekä Varkaudessa Helmikuun kokouksessa keskusteltiin neuvottelukunnan sääntöuudistuksesta 2013, joka oli tulossa vuosikokouksen käsittelyyn. Työvaliokunnassa sääntöuudistusta vastustettiin. Erityisesti Kirjailijaliiton puheenjohtajan ehdotettu väistyminen neuvottelukunnan puheenjohtajuudesta herätti pelkoa neuvottelukunnan joutumisesta tuuliajolle. Työvaliokunnan mukaan sopivia puheenjohtajia ei jäsenyhdistyksissä välttämättä ole. Työvaliokunnassa myös koettiin, että työvaliokunta on foorumi tavata erityisesti Kirjailijaliittoa ja saada liitolta tietoa. Sääntöuudistusehdotuksella pyrittiin aktivoimaan ja vahvistamaan työvaliokuntaa yhdistysten ja Kirjailijaliiton vuorovaikutteisena yhteistyöfoorumina. Lisäksi kokouksissa keskusteltiin vapaasti erilaisista kirjoittajayhdistyksiä koskevista asioista. Hallintoelimet Neuvottelukunnan ja työvaliokunnan puheenjohtajana toimi vuonna 2013 Kirjailijaliiton puheenjohtaja, joka toimintakaudella oli Tuula-Liina Varis. Hänen henkilökohtaisena varajäsenenään oli Kirjailijaliiton johtokunnan valitsemana Hannu Niklander. Työvaliokunnan valitsema varapuheenjohtaja oli Kyösti Partanen (Martva). Työvaliokunta valitaan vuosikokouksessa vuodeksi kerrallaan. Sen toimintakausi on aika vuosikokouksesta seuraavaan vuosikokoukseen. Työvaliokunnan jäseninä ajalla Hämeenlinnan 2013 Talvipäivistä Varkauden Talvipäiviin 2014 olivat seuraavat varsinaiset jäsenet: Tuula-Liina Varis, puheenjohtaja, Kirjailijaliitto (varajäsen: Hannu Niklander, Kirjailijaliitto) Kyösti Partanen, varapuheenjohtaja, Martva Mirja Kananen, Kainuun Kirjailijat Tuula Sandström, Lounais-Suomen Kirjailijat Harri Koivistoinen, Kirja-Varkaus Mikko Laakso, Espoon Kirjailijat Ulla Vaarnamo, Ukri Työvaliokunnan yleisvarajäseniksi valittiin Eija Silventoinen ja Arja Vasama Lapin Kirjallisuusseurasta. Neuvottelukunnan ja työvaliokunnan sihteerinä toimi sivu 5 (8)

6 Kirjailijaliiton tiedottaja Jaana Tamminen. Jäsenyhdistykset Vuoden 2013 päättyessä neuvottelukuntaan kuului 31 yhdistystä, jotka ovat Espoon Kirjailijat Esbo Författare, Espoon Kirjoittajayhdistys Limerikki, Helsingin Kirjailijat Helsingfors författare, Kainuun Kirjailijat, Kanta-Hämeen Kirjailijayhdistys Vana-66, Keski-Karjalan Kirjailijayhdistys Martva, Keski-Suomen Kirjailijat, Keski-Suomen Kynäri, Kirja-Varkaus, Kirjoittajayhdistys Akseli, Kirjoittajayhdistys Ernesti, Kirjailijayhdistys Paltta, Lapin Kirjallisuusseura, Lounais-Suomen Kirjailijat Sydvästra Finlands författare, Manuscript -63, Mikkelin Kirjoittajat, Pieksämäen Kirjoittajat, Pirkkalaiskirjailijat, Pohjanmaan Kirjailijat, Pohjois-Karjalan Kirjailijayhdistys Ukri, Pohjois-Pohjanmaan Kirjoittajat, Pohjois-Savon Kirjallinen yhdistys Vestäjät, Salon seudun kirjoittajat, Salpausselän Kirjailijat, Iisalmen Kirjoittajayhdistys Sonetti, Tammerkynä, Uudenmaan Kirjoittajat Nylands Skribenter, Vantaan kirjoittajat, Viitapiiri ja Ylä-Savon kirjallinen yhdistys Panu sekä Oulun Kirjailijaseura Författarsällskapet i Uleåborg. Tiedotus, neuvonta ja vierailut Jäsenyhdistyksille lähetettiin viisi sähköistä tiedotetta ajankohtaisista asioista. Yhdistysten puheenjohtajille lähetettiin Kirjailija-lehden vapaakappale. Kirjailijaliitto antoi kuluneena vuonna jäsenyhdistyksille ja niiden jäsenille runsaasti erilaista neuvontaa. Kirjailijaliiton lakimies piti Talvipäivillä ajankohtaisen tietoiskun kirjailijan ammatillisista asioista sekä vieraili Kainuun Kirjailijoiden kutsusta Kajaanissa puhumassa kustantamisesta kirjailijan näkökulmasta ja muista kirja-alan kuulumisista sivu 6 (8)

7 Messut Kirjailijaliitto käytti vuonna 2013 Turun Kirjamessujen omaa messuosastoaan liiton esittelyyn ja kirjailijoiden kohtauspaikkana toimimiseen. Kirjailijaliitto pystyi luovuttamaan osaston yhdistysten käyttöön menneinä vuosina, kun liitolla oli Turussa oma vuosikokouksensa eikä liitolla ollut mahdollista käyttää osastoa kokouksen aikana. Liiton sääntöuudistuksen myötä kokous siirtyi pois Turun kirjamessujen yhteydestä ja osasto vapautui liiton omaan käyttöön. Neuvottelukunnan toimintaa esiteltiin osastolla lentolehtisten muodossa. Suunta-palkinto Vuonna 2003 päätettiin luopua neuvottelukunnan esikoiskirjapalkinnosta, jota oli jaettu vuodesta 1969 alkaen. Sen tilalle perustettiin Suunta-palkinto, jonka suuruus on euroa rahaa sekä kompassi. Palkinnon perusteena voi olla kirja, myös pienkustanne tai merkittävä teko kirjoittajien aseman parantamiseksi tai kirjallisuuden edistämiseksi. Palkinnon saajan valitsee Kirjailijaliiton johtokunta, sillä palkinto on Kirjailijaliiton rahoittama. Suunta-palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna Sen ovat saaneet Antti Seppä 2004, Kullervo Järvinen 2005, Keski-Karjalan Kirjailijayhdistys Martva ry 2006, Sulo A. Savo 2007, Eine Syvävirta 2008, Pirkko Heikkinen 2009, Kosti Sironen 2010, Taija Tuominen 2011, ja Varsinais-Suomen Runoviikko Vuonna 2013 Suunta-palkinto myönnettiin Hilja Mörsärille. Hän on tehnyt mittavan ja monipuolisen elämäntyön suomalaisen kirjallisuuden parissa. Hän on runoja ja aforismeja julkaissut kirjailija ja monien antologioiden ja artikkelikokoelmien toimittaja, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja ja lukuisten kirjallisuuden ja kirjoittamisen oppikirjojen tekijä, kirjallisuuskriitikko, esseisti ja kolumnisti, luennoitsija ja kouluttaja. Merkittävälle määrälle suomalaisia kirjailijoita Hilja Mörsäri on ollut uran alkuvaiheessa korvaamaton esilukija, opastaja, taustatukija ja ateljeekriitikko, monelle elämänikäinen luottohenkilö vailla vertaa. Hilja Mörsärin huolenpidosta on saanut nauttia muun muassa Erno Paasilinna, joka toteaa elämäkertateoksessaan Tähänastisen elämäni kirjaimet: Jos tässä elämässä olen joskus tavannut todella hienon ihmisen, on Hilja Mörsäri nostettava aivan päällimmäiseksi hän luki paljon, tunsi maailman murheet ja sorron ja eli niissä mukana, ei niiskuttaen eikä kiivaillen vaan köyhyyttä itsekin nähneen ihmisen tapaan syvästi myötäeläen. Kaikkeen tähän liittyi melkein kohtuuttomuutta hipova vaatimattomuus ja uhrautuvaisuus, mutta myös luja usko ja tervejärkisyys. Hilja Mörsäri on saanut mm. WSOY:n Kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinnon vuonna 2006 ja Suomen Messusäätiön Rakkaudesta kirjaan palkinnon vuonna Suomen Aforismiyhdistys valitsi hänen uusimman aforismikokoelmansa Siitä voi kulkea vuoden 2012 aforismikirjaksi. sivu 7 (8)

8 Talous Neuvottelukunnalla ei ole ollut tuloja eikä omaa budjettia. Jäsenmaksuja ei nykyisten sääntöjen mukaan peritä. Suomen Kirjailijaliiton varoista on maksettu työvaliokunnan jäsenten matkakulut, kokouskulut, majoituskulut, mahdolliset Talvipäivien alustajien palkkiot, muita Talvipäivien kuluja, Turun messuosaston rakentamiskustannukset sekä Suunta-palkinto. Työvaliokunnan jäsenille ja sihteerille ei ole maksettu kokouspalkkioita eikä päivärahoja. sivu 8 (8)

Suomen kirjailijayhdistysten neuvottelukunta. Toimintakertomus 2014

Suomen kirjailijayhdistysten neuvottelukunta. Toimintakertomus 2014 Suomen kirjailijayhdistysten neuvottelukunta Toimintakertomus 2014 Toimintakertomus 2014 Yleistä... 3 Talvipäivät... 3 Vuosikokous... 4 Työvaliokunta... 4 Hallintoelimet... 5 Jäsenyhdistykset... 5 Tiedotus,

Lisätiedot

Suomen kirjailijayhdistysten neuvottelukunta. Toimintakertomus 2012

Suomen kirjailijayhdistysten neuvottelukunta. Toimintakertomus 2012 Suomen kirjailijayhdistysten neuvottelukunta Toimintakertomus 2012 Toimintakertomus 2012 Yleistä... 3 Talvipäivät... 3 Vuosikokous... 4 Työvaliokunta... 5 Hallintoelimet... 5 Jäsenyhdistykset... 6 Tiedotus,

Lisätiedot

Kirjailijayhdistysten neuvottelukunnan. Talvipäivät. Hämeenlinna 15. - 17.3.2013. Muutos

Kirjailijayhdistysten neuvottelukunnan. Talvipäivät. Hämeenlinna 15. - 17.3.2013. Muutos Kirjailijayhdistysten neuvottelukunnan Talvipäivät Hämeenlinna 15. - 17.3.2013 Muutos Kanta-Hämeen kirjailijayhdistys Vana -66 ry Suomen Kirjailijaliitto ry Pohjakerroksen ikkunasta avautuu nuoskainen

Lisätiedot

Toimintakertomus 2009

Toimintakertomus 2009 Toimintakertomus 2009 Warelius-palkinnot saivat Irma Sulkunen ja Risto Isomäki. Palkinnot jaettiin Vanhan kirjallisuuden päivän avajaisissa Sastamalassa 26.6.2009. Kuva: Katri Maasalo. Tietopöllö-palkinnon

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012

Toimintakertomus 2012 Toimintakertomus 2012 Poliittisen vaikuttamisen vuosi Ensimmäinen vuosi minun toimiessani puheenjohtajana on nyt päättynyt. Uuden hallituksen työskentely lähti hyvin käyntiin heti ensimmäisestä kokouksesta

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014

Toimintakertomus 2014 Toimintakertomus 2014 MONIPUOLISEN VAIKUTTAMISEN VUOSI 3 JÄSENET 5 HALLINTO JA HENKILÖSTÖ 5 Yhdistyksen kokoukset ja suunnitteluseminaari 5 Tilintarkastajat 6 Hallitus ja valiokunnat 6 Toimikunnat ja työryhmät

Lisätiedot

Toimintakertomus 2011

Toimintakertomus 2011 Toimintakertomus 2011 Poliittisen vaikuttamisen vuosi Vuosi 2011 oli aktiivinen tietokirjailijoiden poliittisen vaikuttamisen vuosi. Yhdistys jatkoi yhteydenpitoa kansanedustajiin, ministereihin sekä

Lisätiedot

Toimintakertomus 2008

Toimintakertomus 2008 Toimintakertomus 2008 Puheenjohtajan katsaus vuoteen 2008 Vuosi 2008 oli yhdistyksen 25-vuotisjuhlavuosi. Yhdistyksen monet toimet juhlat, julkaisut, aluetilaisuudet tekivät yhdistystä, tietokirjallisuutta

Lisätiedot

Kanerva, Kääriäinen, Skinnari, Vehviläinen...

Kanerva, Kääriäinen, Skinnari, Vehviläinen... Suomen tietokirjailijat ry Jäsentiedote 4/2010 Antti Eskola ja Pertti Rajala saivat Warelius-palkinnot Syksyn apurahat haettavana 30. syyskuuta mennessä Pietarin yksiöön haku alkanut Kanerva, Kääriäinen,

Lisätiedot

1. YLEISTÄ... 3 2. JÄSENET...

1. YLEISTÄ... 3 2. JÄSENET... VUOSIKERTOMUS 2014 Sisällys 1. YLEISTÄ... 3 2. JÄSENET... 5 2.1 KUNNIAJÄSENET... 5 2.2 YHTEISÖJÄSENET... 5 2.3 KANNATTAJAJÄSENET ELI KOTISEUTUKLUBI... 6 2.4 JÄSENPALVELUT JA JÄSENEDUT... 7 3. HALLINTO...

Lisätiedot

SUOMEN KIRJASTOSEURA FINLANDS BIBLIOTEKSFÖRENING RY VUOSIKERTOMUS 2012. Työtä kirjastojen puolesta vuodesta 1910

SUOMEN KIRJASTOSEURA FINLANDS BIBLIOTEKSFÖRENING RY VUOSIKERTOMUS 2012. Työtä kirjastojen puolesta vuodesta 1910 SUOMEN KIRJASTOSEURA FINLANDS BIBLIOTEKSFÖRENING RY VUOSIKERTOMUS 2012 Työtä kirjastojen puolesta vuodesta 1910 1. PUHEENJOHTAJA JUKKA RELANDERIN TERVEHDYS 2. TOIMINNANJOHTAJA SINIKKA SIPILÄN KATSAUS Ma.

Lisätiedot

Kaksipäiväinen TIETOKIRJA.FI-tapahtuma

Kaksipäiväinen TIETOKIRJA.FI-tapahtuma Suomen tietokirjailijat ry JÄSENTIEDOTE 4/2013 Yhdistykseen 32 uutta jäsentä Kutsu syyskokoukseen Helsingissä 22. 23.11. Syksyn apurahat haettavana 27.9. asti Tietopöllö-palkinto Iiris Kalliolalle TIETOKIRJA.FI

Lisätiedot

TOIMINTA- KERTOMUS TAMPEREEN KIRJATYÖNTEKIJÄIN YHDISTYS RY. TOIMINTAVUODELTA 2013. Sadaskahdeskymmenestoinen toimintavuosi

TOIMINTA- KERTOMUS TAMPEREEN KIRJATYÖNTEKIJÄIN YHDISTYS RY. TOIMINTAVUODELTA 2013. Sadaskahdeskymmenestoinen toimintavuosi TOIMINTA- KERTOMUS TAMPEREEN KIRJATYÖNTEKIJÄIN YHDISTYS RY. TOIMINTAVUODELTA 2013 Sadaskahdeskymmenestoinen toimintavuosi Tammerprint Oy 2014 ALKUSANAT Vuosi 2013 oli Tampereen Kirjatyöntekijäin yhdistyksen

Lisätiedot

Maanmittausalan ammattikorkeakouluja opistoteknisten Liitto MAKLI ry.

Maanmittausalan ammattikorkeakouluja opistoteknisten Liitto MAKLI ry. Maanmittausalan ammattikorkeakouluja opistoteknisten Liitto MAKLI ry. JÄSENTIEDOTE MAALISKUU 2015 Kulmakatu 8 A 00170 HELSINKI GSM 045-2770 347 sähköposti: makli@welho.com kotisivut: www.makli.fi 1 Maanmittausalan

Lisätiedot

Suomen Mieskuoroliitto r.y.

Suomen Mieskuoroliitto r.y. ToimintaVUOSI 2013 Suomen Mieskuoroliitto r.y. 68. toimintavuosi Suomen Mieskuoroliitto ry. pähkinänkuoressa Suomenkielisten mieskuorojen valtakunnallisena organisaationa toimiva Suomen Mieskuoroliitto

Lisätiedot

Jäsentiedote. Kymmenen oppikirjailijaa palkittiin Educa-messuilla. Kevätkokous Kotkassa 18. 19.3.2011. Suomen tietokirjailijat ry 1/2011

Jäsentiedote. Kymmenen oppikirjailijaa palkittiin Educa-messuilla. Kevätkokous Kotkassa 18. 19.3.2011. Suomen tietokirjailijat ry 1/2011 Suomen tietokirjailijat ry Jäsentiedote 1/2011 Uusia jäseniä hyväksyttiin 56 Kevään apurahat haettavissa 31.3. mennessä. Kutsu kevätkokoukseen Kotkassa 18. 19.3. Suomen tietokirjailijat ry:n hallitus 2011

Lisätiedot

Jäsentiedote. Pentti Huovinen ja Heikki Ylikangas saivat Warelius-palkinnot. Syyskokous Helsingissä 23. 24.11.2012. Suomen tietokirjailijat ry 4/2012

Jäsentiedote. Pentti Huovinen ja Heikki Ylikangas saivat Warelius-palkinnot. Syyskokous Helsingissä 23. 24.11.2012. Suomen tietokirjailijat ry 4/2012 Jäsentiedote 4/2012 Yhdistykseen 33 uutta jäsentä Kutsu syyskokoukseen Helsingissä 23. 24.11. Syksyn apurahat haettavana 28.9. asti Yhdistys tekee jäsentutkimukset syksyllä 2012 ja keväällä 2013 Pentti

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 1 Suomen Dystonia-yhdistys ry, Finlands Dystoni-förening rf TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 YLEISTÄ Suomen Dystonia-yhdistys ry, Finlands Dystoni-förening rf perustettiin 23.5.1998 ja rekisteröitiin 20.10.1998

Lisätiedot

Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry PL 117, FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@xunil.fi 19.02.2003

Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry PL 117, FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@xunil.fi 19.02.2003 Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry VUOSIKOKOUS Aika 08.02.2003 kello 12:00 Paikka Oulun pääkirjasto, Pakkalansali, Kaarlenväylä 3, Oulu Läsnä Esko Wessman puheenjohtaja Ilpo Nyyssönen sihteeri

Lisätiedot

Uudessa työssään tietokirjallisuuden

Uudessa työssään tietokirjallisuuden Suomen tietokirjailijat ry JÄSENTIEDOTE 4/2014 Warelius-palkinnot myönnettiin Eila Hämäläiselle ja Tapio Markkaselle Yhdistyksen syksyn apurahat ovat haussa 30. syyskuuta asti! Syyskokous pidetään Helsingissä

Lisätiedot

SUOMEN KIRJASTOSEURA FINLANDS BIBLIOTEKSFÖRENING RY VUOSIKERTOMUS 2011. Työtä kirjastojen puolesta vuodesta 1910

SUOMEN KIRJASTOSEURA FINLANDS BIBLIOTEKSFÖRENING RY VUOSIKERTOMUS 2011. Työtä kirjastojen puolesta vuodesta 1910 SUOMEN KIRJASTOSEURA FINLANDS BIBLIOTEKSFÖRENING RY VUOSIKERTOMUS 2011 Työtä kirjastojen puolesta vuodesta 1910 Sisältö Puheenjohtaja Jukka Relanderin tervehdys... 4 Toiminnanjohtaja Sinikka Sipilän katsaus...

Lisätiedot

Kutsu vuoden 2014 vuosikokoukseen

Kutsu vuoden 2014 vuosikokoukseen Kutsu vuoden 2014 vuosikokoukseen Tervetuloa Suomi-Espanja Seura ry:n vuosikokoukseen keskiviikkona 19.3.2014 klo 18.30 alkaen Hotelli Arthuriin, osoite Vuorikatu 19, 00100 Helsinki. Kokouksen alussa esiintyy

Lisätiedot

Aija Mölläri Kirsi Kuokkanen Piia Ylisaari Otavamedia Oy SLY Kaupunkilehdet Dagmar Oy

Aija Mölläri Kirsi Kuokkanen Piia Ylisaari Otavamedia Oy SLY Kaupunkilehdet Dagmar Oy TOIMINTAKERTOMUS 2014 TOIMINTAKERTOMUS 2014 YLEISTÄ Viestintäalan toimihenkilöt Grafinet ry on valtakunnallinen ammattiosasto TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry:ssä. Grafinet ja TEAM neuvottelevat

Lisätiedot

Viisi oppikirjailijaa palkittiin Educa-messuilla

Viisi oppikirjailijaa palkittiin Educa-messuilla Suomen tietokirjailijat ry Jäsentiedote 1/2013 Uusia jäseniä hyväksyttiin 67 Kevään apurahat haettavana 28.3. asti Kutsu kevätkokoukseen Vantaalle 16.3. Suomen tietokirjailijat ry:n hallitus 2013 on järjestäytynyt

Lisätiedot

SUOMEN TEATTERIT FINLANDS TEATRAR RY TOIMINTAKERTOMUS 2014

SUOMEN TEATTERIT FINLANDS TEATRAR RY TOIMINTAKERTOMUS 2014 SUOMEN TEATTERIT FINLANDS TEATRAR RY TOIMINTAKERTOMUS 2014 2 Sisällysluettelo JOHDANTO... 4 KULTTUURIPOLIITTINEN VAIKUTTAMINEN... 6 Vaikuttamiskampanjat... 6 Valtion tuen kehitys vuonna 2014... 6 Valtion

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013 1. TOIMINNANJOHTAJAN KATSAUS

TOIMINTAKERTOMUS 2013 1. TOIMINNANJOHTAJAN KATSAUS TOIMINTAKERTOMUS 2013 1. TOIMINNANJOHTAJAN KATSAUS 2. KIRJAILIJAVIERAILUT 2.1 VIERAILUMÄÄRÄN KASVU 2.2 KIRJAILIJA JOKA KOULUUN EN FÖRFATTARE TILL VARJE SKOLA 2.3 YHTEISTYÖ ESPOON KAUPUNGIN KANSSA: KULPS-VIERAILUT

Lisätiedot

Suomen Autoteknillisen Liiton jäsenjulkaisu 1/2012

Suomen Autoteknillisen Liiton jäsenjulkaisu 1/2012 Suomen Autoteknillisen Liiton jäsenjulkaisu 1/2012 Liittokokous Porissa Opetuksen uuden tuulet 2012 Travelling Fellowship -haku Toimihenkilöt 2012 Sisältö ISSN 1235-2292 Suomen Autoteknillinen Liitto ry:n

Lisätiedot

KOTISEUTUpostia. Jäsenkirje 2/2009 8. huhtikuuta 2009. Kevättuntumia TOIMINNANJOHTAJAN KYNÄSTÄ

KOTISEUTUpostia. Jäsenkirje 2/2009 8. huhtikuuta 2009. Kevättuntumia TOIMINNANJOHTAJAN KYNÄSTÄ KOTISEUTUpostia TOIMINNANJOHTAJAN KYNÄSTÄ Kevättuntumia Olen saanut mahdollisuuden kiertää alueellisissa ja maakunnallisissa kokouksissa ja tulen sitä jatkamaan koko kevään. Kohteina ovat olleet ja tulevat

Lisätiedot

TOIMINTA- KERTOMUS TAMPEREEN KIRJATYÖNTEKIJÄIN YHDISTYS RY. TOIMINTAVUODELTA 2014. Sadaskahdeskymmeneskolmas toimintavuosi

TOIMINTA- KERTOMUS TAMPEREEN KIRJATYÖNTEKIJÄIN YHDISTYS RY. TOIMINTAVUODELTA 2014. Sadaskahdeskymmeneskolmas toimintavuosi TOIMINTA- KERTOMUS TAMPEREEN KIRJATYÖNTEKIJÄIN YHDISTYS RY. TOIMINTAVUODELTA 2014 Sadaskahdeskymmeneskolmas toimintavuosi Tammerprint Oy 2015 ALKUSANAT Vuosi 2014 oli Tampereen Kirjatyöntekijäin yhdistyksen

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE. Frankfurtin kirjamessut keräsivät kustantajat ja kirja-alan toimijat Saksaan. Suomen tietokirjailijat ry 5/2014

JÄSENTIEDOTE. Frankfurtin kirjamessut keräsivät kustantajat ja kirja-alan toimijat Saksaan. Suomen tietokirjailijat ry 5/2014 Suomen tietokirjailijat ry JÄSENTIEDOTE 5/2014 Syyskokous pidetään Helsingissä 21. 22.11.2014 Uusia jäseniä hyväksyttiin 28 Tietokirjailijapalkinnot jaettiin Helsingin Kirjamessuilla Kevätkokous järjestetään

Lisätiedot