1 / 15 VUOSIKERTOMUS 2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1 / 15 VUOSIKERTOMUS 2015"

Transkriptio

1 1 / 15 VUOSIKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Vuosi 2015 oli yhdistyksen toiminnassa monessa mielessä poikkeuksellinen. Alkukeväästä, maaliskuussa, saimme valitettavan suru-uutisen puheenjohtajamme Heikki Virtanen kuolemasta. Hän luotsasi yhdistyksemme toimintaa eteenpäin omaan rauhalliseen ja luotettavaan tapaansa vuodesta 2009 alkaen. Elokuussa pidettiin ylimääräinen kokous, jolloin yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Kauko Lindholm. Toiminta on koko vuoden ollut vilkasta ja edelleen kasvavaa, joten tilat ovat olleet ahkerassa käytössä. Käyttökertoja on ollut 938. Välillä sopivan vapaan kokoustilan löytyminen oli haasteellista ja joskus sitä ei löytynytkään. Toiminnan toteutus on pitkälti ollut toimintasuunnitelman mukaista, vaikkakin jotkut suunnitelmat ovat jääneet toteutumatta, mutta vastaavasti vuoden varrella on tullut tilalle jotain muuta. Myös talouden osalta vuosi on mennyt suunnitellusti. Taloushallinnon osalta on toteutettu pitkäaikaisemman suunnitelman mukaista tehtävien siirtoa rahastonhoitajalta toimistoon yhdistyssihteerin hoidettavaksi. Rahastonhoitaja ja tilitoimisto hoitavat vuotta koskevan tilinpäätöksen, mutta vuoden vaihteen jälkeen talousasiat kirjanpitoineen hoidetaan toimistossa. Tarvittava kirjanpito-ohjelma hankittiin kesällä. Yhdistyssihteeri Hanna-Maija Virtanen jäi perhevapaalle 1.9., mutta tekee kuitenkin taloushallinnon tehtäviä 4 päivää kuukaudessa koko perhevapaan ajan, joten taloushallinnon siirto on edennyt suunnitelman mukaan. Verto Verkossa -projekti päättyi marraskuussa. Varsinainen toiminta päättyi jo lokakuun lopussa ja sen jälkeen työntekijät jäivät vuosilomalle. Kokonaisuutena projekti onnistui hyvin ja taloudellisesti niin, että sitä saatiin jatkettua alkuperäisestä aikataulusta neljä kuukautta. Projektista saatiin paljon hyvää palautetta, erityisesti koulutuksista ja yksilöneuvonnasta, ja kysyntää niille palveluille on projektin päätyttyä ollut runsaasti. Juha Punta Säätiöltä saatiin 1000 euron apuraha Luovuuden iloa -toiminnan toteuttamiseen. Toimintaa vetää monipuolinen kädentaitojen ammattilainen Elsi Pohjavirta. Toiminta koostuu syyskauden 2015 ja kevätkauden 2016 kokoontuvasta ryhmästä ja viidestä yksittäisestä kädentaitoillasta. Kaupunginhallituksen puheenjohtajisto eli Annika Viitanen, Ulla Huittinen ja Saija Karnisto-Toivonen kävivät tutustumassa SYTYn toimintaan.

2 2 / 15 Syyskauden aikana saimme kaksi pidempiaikaista ryhmää asiaa opiskelevien harjoitteluna; toimen oli musiikkiterapiaryhmä ja toimen ekspressiivisen taideilmaisun ryhmä. Opiskelijatyönä toteutettiin myös tilojen jouluinen ilme, josta vastasivat ammattiopiston visualistiopiskelijat. Hyvinvointipysäkki toimi myös sekä kevät- että syyslukukauden ja asiakaskäyntien määrässä tapahtui selvää kasvua syyskauden aikana. Tiloissa oli vuoden aikana kolme taidenäyttelyä. Kehitysvammaisten Tuki järjesti Kansalaisopiston kehitysvammaisten taideryhmän näyttelyn ja oman näyttelyn pitivät Liisa Halonen ja Liisa Suominen. Näyttelyistä saatiin hyvää palautetta tiloissa käyneiltä ihmisiltä ja niitä toivottiin jatkossakin. Vuoden vapaaehtoiseksi valittiin Pentti Laitala Salon Kuuloyhdistyksestä. 1. YHDISTYKSEN TOIMINTA Hallitus Hallitukseen kuului puheenjohtaja ja kuusi varsinaista jäsentä sekä kaksi varajäsentä. Puheenjohtajana oli asti Heikki Virtanen ja alkaen Kauko Lindholm. Välille jääneen ajan puheenjohtajan tehtävistä vastasi varapuheenjohtaja Pirjo Randell. Varsinaiset jäsenet vuonna 2015: Pirjo Randell, varapuheenjohtaja, Salon Reumayhdistys ry Ritva Jokinen, rahastonhoitaja, Salon Hengitysyhdistys ry Maija Iltanen, Salon Luustoyhdistys ry Heikki Rämö, Salon Kehitysvammaisten Tuki ry Pirjo Virtanen, Salon Invalidit ry Päivi Vigg, Salon seudun Näkövammaiset ry Varajäsenet: Riitta Lamminen, Salon AVH-kerho Jarkko Suominen, Salon Invalidit ry Hallituksen sihteerinä toimi toiminnanjohtaja Eija-Riitta Hilska Hallitus kokoontui vuoden aikana 6 kertaa. Yhdistyksen kokoukset Vuosikokous pidettiin yhdistyksen tiloissa. Kokoukseen osallistui 28 henkilöä 15 jäsenyhdistyksestä.

3 3 / 15 Yhdistyksen ylimääräinen kokous uuden puheenjohtajan valitsemiseksi pidettiin Paikalla oli 35 henkilöä, joista 26 valtakirjoin valtuutettua edustajaa. Jäsenistö Vuoden 2015 aikana liittyi yksi uusi jäsenyhdistys. Vuoden lopussa jäsenyhdistyksiä oli 34: - FinFami Salon seudun mielenterveysomaiset ry - Lounais-Suomen kilpirauhasyhdistys ry - Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Salon paikallisosasto - Mielenterveysyhdistys SALMI ry - Perniön-Särkisalon Sydänyhdistys ry - Salon AVH-kerho - Salon Autismi- ja Aspergeryhdistys ry - Salon Diabetes ry - Salon Hengitysyhdistys ry - Salon Invalidit ry - Salon Kehitysvammaisten Tuki ry - Salon Kuulonyhdistys ry - Salon Kuurot - kerho - Salon Luustoyhdistys ry - Salon mielenterveysseura ry - Salon MS-kerho - Salon Muistiyhdistys ry - Salon Reumayhdistys ry - Salon seudun ADHD-yhdistys ry - Salon Seudun Allergia ja Astmayhdistys ry - Salon Seudun Keliakiayhdistys ry - Salon seudun Munuais- ja maksayhdistys ry - Salon Seudun Näkövammaiset ry - Salon seudun Parkinson-kerho - Salon Seudun Psoriasisyhdistys ry - Salon seudun Sydänyhdistys ry - Suomen Kipu ry, Salon aluejaosto - Suomen Nivelyhdistys ry, Salon nivelpiiri - Suur-Salon Selkäyhdistys ry - Särkisalokotiyhdistys ry

4 4 / 15 - Turun CP-yhdistys ry - Turun seudun Epilepsiayhdistys ry - Turun seudun lihastautiyhdistys ry - Turun Seudun Nivelyhdistys ry Kannattajajäseniä oli 10 - Salon Vanha Apteekki - Salon Lääkintälaboratorio Oy - Salon Metalelektro Oy - Design Hill Oy - Ajan Terapia Oy - Mehiläinen Salo - Salon Fysioterapia Oy - Evondos Oy - Kuninkaantien Apteekki - Terveystalo Salo Varainhankinta Yhdistyksen talous rakentui Raha-automaattiyhdistyksen kohdennetusta toiminta-avustuksesta (Ak1) ja projektiavustuksesta sekä kaupungilta saadusta avustuksesta. Juha Punta säätiöltä saatiin euron apuraha Luovuuden iloa -ryhmän toimintaan. Ryhmä kokoontui syyskauden ja jatkaa kevätkauden Luovuuden iloa -toiminnan puitteissa järjestettiin syksyllä myös kaksi askarteluiltaa. Yhdistyksen oma varainhankinta koostui jäsenyhdistysten jäsenmaksuista ja kannatusjäsenten jäsenmaksuista sekä kuntouttavasta työtoiminnasta tulleista ohjauspalkkioista. Henkilöstö RAY-rahoitteinen Ak1-toiminta Yhdistyksen toiminnanjohtajana oli Eija-Riitta Hilska ja yhdistyssihteerinä Hanna-Maija Virtanen joka jäi perhevapaalle jatkaen kuitenkin talousasioiden hoitoa 4 työpäivää/kk. Sijaisena 1.8. alkaen Virpi Nurminen, tehden 80% työaikaa. RAY-rahoitteinen projekti Verto Verkossa-projektissa oli projektisihteerinä Lauri Kivelä ja projektiavustajana Aki Peltoniemi, molemmat asti, jolloin projekti päättyi.

5 5 / 15 SYTY ry Palkkatuella oli koko vuoden toimistoemäntä Sirpa Kanerva ja asti toiminta-avustaja Virpi Nurminen. Kuntouttavan työtoiminnan osalta oli kaksi lyhyeen päättynyttä sopimusta kevätkaudella sekä yhden henkilön osalta työsopimus palkkatuella asti, mutta edellisen vuoden puolella alkanut sairausloma jatkui työsopimuksen loppuun. Työkokeilussa aloitti Anne Laaksonen toimina-avustajana ja Paula Rautakangas tilaemäntänä. Henkilökunnan koulutus Henkilökunta on osallistunut erilaisiin ammattiin ja toimintaan liittyviin koulutuspäiviin pitkin vuotta, järjestäjinä pääsääntöisesti RAY tai SOSTE. Ostopalvelut Kirjanpito ja palkanlaskenta on ostettu Tili ja Talous Jokiset Oy:ltä ja tilintarkastus Tilintarkastus ja Konsultointi Harri Leinolta. Tarvittaessa ATK-tukea on ostettu Jukka Hilskalta. Lattioiden vuosihuollon ja kaksi kertaa tilojen siivouksen on tehnyt Clean Ones Siivouspalvelu Toimitilat Yhdistyksellä on 352:n neliön toimivat ja esteettömät vuokratilat osoitteessa Helsingintie 6. Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi. Liikuntatoiminta Yhteistyössä kaupungin liikuntapalvelujen kanssa järjestettiin kaksi vaikeavammaisten vesijumpparyhmää. Yhdistys vastasi avustajien järjestämisestä sekä heistä aiheutuvista kustannuksista. Muuta Yhdistys omistaa Salon Työkeskus Oy:n (Kolmituote) osakkeita ennestään 100 kpl ja vuoden lopussa osakkeita ostettiin Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriltä 50 lisää, joten vuoden lopussa osakkeiden määrä oli 150 kpl. Yhtiökokouksessa edustajana oli toiminnanjohtaja ja hän tuli valituksi myös Työkeskuksen hallituksen jäseneksi. Jäsenyhdistyksiltä tulleiden ehdotusten pohjalta hallitus valitsi vuoden 2015 vapaaehtoiseksi Pentti Laitalan Salon Kuuloyhdistyksestä. Salon SYTY ry oli Kansalaisareena ry:n jäsen. Yhdistyksen toiminnan talous ilmenee erillisestä, vuoden 2015 tuloslaskelmasta ja taseesta.

6 6 / VERTO VERKOSSA-PROJEKTI Verto Verkossa oli Salon SYTY ry:n elokuussa 2013 aloittama RAY -rahoitteinen projekti, jonka tavoitteena oli löytää olemassa olevan ja kehittyvän viestintäteknologian ja sosiaalisen median toiminnoista ja malleista erilaisia vertaistoiminnan kehittämiseen ja monipuolistamiseen sopivia vaihtoehtoja jäsenyhdistysten toiminnaksi. Tarkoituksena oli lisätä erityisesti fyysisesti vaikeasti tavoitettavien kohderyhmien osallisuuden ja vertaistuen saannin mahdollisuutta. Yhdistyksiä kannustettiin ja tuettiin käyttämään omassa sisäisessä ja ulkoisessa viestinnässään internetin tarjoamia mahdollisuuksia. Kaikkiaan 20 jäsenyhdistystä hyödynsi projektin kautta saatuja mahdollisuuksia. Projekti päättyi Tarkan taloudenpidon myötä sitä saatiin jatkettua 4 kuukautta alkuperäistä suunnitelmaa pidemmäksi. Projektissa työskentelivät projektisihteerinä Lauri Kivelä ja projektiavustajana Aki Peltoniemi. Vapaaehtoisena opettajana osalla kursseista toimi Pentti Laitala. Järjestetyissä seminaareissa käytettiin ulkopuolisia luennoitsijoita. Vuoden 2015 aikana projektin osalta järjestettiin 19 koulutusta sekä loppuseminaari. Yhdistyskohtaista neuvontaa ja opastusta annettiin tarpeen mukaan ja tavoitteena oli, että yhdistyksissä pystytään ylläpitämään myös projektin päätyttyä sen aikana käynnistettyjä toimintoja. Projektiavustajalta oli mahdollisuus saada henkilökohtaista neuvontaa tietokoneen ja matkapuhelimen käytön osalta. Palvelu oli kovin kysyttyä ja sitä kaipailtiin kovasti projektin päätyttyä. Projektista on tehty loppuraportti, joka löytyy myös SYTYn kotisivuilta. Projektin ohjausryhmään kuuluivat Heikki Rämö, Pentti Laitala, Mirja Pitkänen, Tuomo Niskanen, Ritva Jokinen ja Eija-Riitta Hilska. Ohjausryhmä kokoontui vuonna 2015 kolme kertaa.

7 7 / 15 Salon SYTY ry Perustoiminnan (Ak1) vuosikertomus 2015 Päätavoite Osatavoite Tehdyt toimenpiteet Tuloksia ja vaikutuksia Jäsenyhdistysten ja niissä toimivien vapaaehtoisten toiminnan ja 1. jäsenyhdistysten vapaaehtoistoimijoiden tarvitseman ohjauksen, toimintaedellytysten tukeminen neuvonnan, virkistyksen ja koulutuksen järjestäminen 1a arkistointikoulutus, yhdistyksille tiedotettu SOSTEn järjestämistä yhdistystoimintaan liittyvistä verkkoluennoista, 28.1., ja askarteluillat, ryhmänohjaajien koulutus lokakuussa 4 iltaa, ja virikeillat, ja 9.9. asiantuntijaluennot, musiikkiterapiaryhmä x 20, ekspressiivisen taideilmaisun ryhmä x 8, elokuvailtapäivä Eila, Rampe ja Likka, Vappupippalot, Hallowentapahtuma, Tapaninkaffet 1a. saatujen palautteiden mukaan koulutukset, luennot ja ideaillat koettiin hyviksi sekä omaa toimintaa tukevaksi ja hyödyntäväksi, musiikkiterapian ja ekspressiivisen taideilmaisun koettiin voimaannuttavan ja antavan välineitä käsitellä vaikeita asioita. Virkistystilaisuudet antoivat vapaaehtoisille tilaisuuden keskinäiseen kommunikointiin, mahdollisuuden tulla valmiiseen pöytään sekä tuovan iloa ja hyvää mieltä 1b. kaikille avoimet, viikoittaiset (10kk/v) teematorstait peli-, yhteislaulu-, kulttuuri- ja liikuntaaihein 42 kertaa, joista 1 yhteislaulutilaisuus torilla to c. vapaaehtoisten virkistyspäivä Leirirannassa 6.6., joulukauden avajaiset b. osallistujia ollut 816 eli n. 20/kerta + n.130 torin yhteislauluis-sa, kerättyjen palautteiden mukaan 90% on jäsenyhd. jäseniä ja heistä 45% aktiivitoimijoita. Tärkeimmät osallistumissyyt: mielekäs tekeminen, mahdollisuus tavata ystäviä, päivän aihe kiinnosti. 1c. virkistyspäivään osallistui 56 ja joulukauden avajaisiin 67 henkilöä, saatujen suullisten palautteiden mukaan tilaisuudet koettiin virkistäviksi

8 8 / kokoontumistilojen, välineiden, laitteiden ja tarvikkeiden ajanmukaisina ja tarvetta vastaavana pitäminen 3. jäsenyhdistysten yhteistyön kehittymisen ja verkostojen rakentumisen tukeminen 1d. jäsenyhdistysten vapaaehtoisilla on ollut tarvitessaan mahdollisuus saada henkilökunnalta työnohjauksellista tukea, myös työnohjausta opiskelevan pitämään ryhmätyönohjaukseen oli mahdollisuus mutta siitä oli kiinnostunut vain yksi henkilö eikä näin ollen toteutunut 2a. kokoontumistilat on pidetty siisteinä ja viihtyisinä, huolehdittu laitteiden ja välineiden toimivuudesta sekä opastettu ja autettu niiden käytössä 2b. jäsenyhdistysten yhteiseen käyttössä ollut yksi toimistohuone atk-laittein ja kopiointi/tulostusmahdollisuuksin, tilassa pidetty myös palvelupistetoimintaa 3a. perustettu jäsenyhdistysten edustajista koostuva 10 henkinen yhteistyötoimikunta edistämään yhdistysten keskinäistä yhteistyötä sekä antamaan palautetta ja arvioimaan Sytyn toimintaa sekä osallistumaan sen kehittämiseen 3c. toimintasuunnitelmassa ollut, kaupungin kanssa yhteistyössä toteutettava Soveltavan liikunnan päivä peruuntui resurssipulan vuoksi. 1d. työnohjauksellinen tuki on koettu tarpeelliseksi ja se on auttanut selviytymään pulmallisista tai hankalista tilanteista 2a. 26/34 jäsenyhdistyksistä käytti kokoontumistiloja, tilavarauksia 938 kpl joista 52% käytettiin vertaistoi-mintaan. Erilaisiin ryhmiin ja toimin-toihin oli osallistujia 8539, joista 60% osallistui vertaistoimintaan 2b. yhteisen toimiston käyttö oli 12% tilavarauksista, käyttäjät olivat tyytyväisiä tilaan ja laitteisiin, jäsen-yhdistysten kopioden/tulosteiden määrä oli 55113kpl /21 yhdistystä 3a. yhteistyötoimikunta kokoontui 3 kertaa, jäsenet ovat eri yhdistyksistä kuin hallituksen jäsenet joten entistä useampi yhdistys on mukana vaikuttamassa ja arvioimassa SYTYn toimintaan

9 9 / 15

10 10 / 15 Vertaistoiminnan tukeminen ja kehittäminen 1. tuetaan jäsenyhdistysten vertaistukitoiminnan kehittymistä sekä vertaistoiminnassa mukana olevien henkilöiden jaksamista 1a. keväällä pidettäväksi suunniteltu verkkovertaistukihenkilökoulutus peruuntui vähäisen kiinnostuksen vuoksi 1b. vertaistukihenkilöt ovat osallistuneet vapaaehtoistoimijoille järjestettyyn virkistystoimintaan 1b. noin 2/3 mukana olleista ilmoittaa virkistyneensä ja olevansa tyytyväinen toimintaan o Salolaiseen potilas- ja vammaisyhdistystoimintaan liittyvä oikeuksien ja etujen valvonta 2. vertaistukitoiminnan tunnettavuuden lisääminen ammattilaisten ja asiakkaiden keskuudessa 1. toimia salolaisen kansalaisja vertaistoiminnan asiantuntijana 1c. henkilökunta on tarpeen mukaan antanut työnohjauksellista tukea, neuvontaa ja ohjausta 1d. Arkeen Voimaa -ryhmien vertaisohjaajat ovat mukana Sytyn tuen ja virkistyksen piirissä ja heitä on informoitu Sytyn toiminnasta 2. hoitoalan opiskelijoille pidetty 7 infotilaisuutta vertaistuen merkityksestä, yht. 155 opiskelijaa 1a yhdistyksen asiantuntemusta on hyödynnetty vuoden aikana useita kertoja mm. yhdistystoimintaan, esteettömyyteen ja yhteistyöhön liittyvissä asioissa, välitetty asiantuntijoita eri tilanteisiin 1c. työnohjauksellista tukea on pidetty tarpeellisena ja sen on koettu helpottavan mieltä askarruttavien asioiden käsittelyä 1d. Arkeen Voimaa -toiminnan vertaisohjaajilla oli mahdollisuus kanssakäymiseen ja vertaistukeen muiden vertaistoimijoiden kanssa sekä olla osa suurempaa vapaaehtoisten joukkoa 2.opiskelijoista 47% ilmoittaa saaneensa paljon tai erittäin paljon uutta tietoa vertaistuesta ja 53% opiskelijoista uskoo tiedoista olevan hyötyä tulevassa työssään 1a. erilaisen asiantuntijuuden saannin keskittämisen tuoma helppous on lisännyt sen käyttöä eri tilanteissa, esteettömyysasioiden osalta osaaminen ja asiantuntemus ovat

11 11 / seurata sosiaali- ja terveysalan toimintakentässä tapahtuvia muutoksia, tarvittaessa ottaa kantaa niihin sekä tiedottaa niistä jäsenyhdistyksille jäsenyhdistyksistä, yhdistyssihteeri ja 1 vapaaehtoinen osallistuneet kaupungin järjestämään esteettömyyskartottajakoulutukseen ja kartoituksen tekoon 1b. toiminnanjohtaja toiminut jäsenenä Salon seudun koulutuskuntayhtymän neuvottelukunnassa ja sosiaali- ja terveysjaostossa, Salon seudun Työkeskus Oy:n hallituksessa ja jäsenenä terveyskeskuksen hoitajavastaanoton kehittämisen ohjausryhmässä, yhdistyssihteeri valittiin Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin asiakasraadin jäseneksi 2a. tarkkailtu kaupungin toiminnassa, palveluissa ja rakenteissa tapahtuvia muutoksia seuraamalla tiedotteita, esityslistoja ja pöytäkirjoja sekä erilaista julkista tiedottamista 2b. otettu asioihin kantaa olemalla yhteydessä asianomaisiin toimijoihin ja luottamushenkilöihin sekä julkisella mielipidekirjoituksella asiakasmaksujen korotukseen liittyen 2c. seurattu valtakunnallisesti tapahtuvia muutoksia ja niiden vaikutuksia paikallisesti niin oleellisesti lisääntyneet ja se antaa paremmat mahdollisuudet osallistua eri tavoin esteettömyyden vähentämiseen tähtäävään työhön 1b. käyttäjänäkökulmaa on saatu näkyville eri toimintojen kehittämiseen, tieto kentän tarpeista on välittynyt eteenpäin 2a,b,c. aktiivinen asioiden seuraamisen on kautta on päästy oikea-aikaiseen osallistumiseen, kontakteihin ja kannanottoihin sekä rakentavaan keskusteluun muutosten vaikutuksista yhdistyskenttään ja sen toimintaedellytyksiin

12 12 / järjestötoiminnan tunnettavuus ja tietoisuus sen merkityksestä lisääntyvät erityisesti alan paikallisten opiskelijoiden keskuudessa palvelujen kuin järjestötoiminnankin kannalta, erityisenä kohteena soteuudistuksen vaikutukset 3. järjestötoiminnasta 7 infotilaisuut-ta 155 opiskelijalle sekä toiminnan esittelyä/tutustumista 4 yksittäiselle opiskelijalle 3. infotilaisuuksiin osallistuneista opiskelijoista 51% koki saaneensa erittäin paljon tai paljon uutta tietoa järjestötoiminnasta ja 60% piti info- ja tutustumistilaisuuksia tarpeellisina Ulkoinen ja sisäinen tiedotus ja viestintä 1. lisätä tietoa jäsenyhdistysten olemassaolosta ja niiden toiminnasta sekä toimintamahdollisuuksista niissä 1a. julkaistu Sytyn Sanomat huhtikuun alussa, painosmäärä josta Suorajakelun kautta kotitalouksiin sekä omajakeluna alueen terveydenhuollon ym. palvelupisteisiin, ilmoitusmyynti hoidettiin hallituksen jäsenten ja työntekijöiden voimin, toimittajana Marika Koliseva, yhdistyksen tiedotetta päivitetty tarpeen mukaan ja 1a. tieto yhdistystoiminnasta, vertaistuesta ja vapaaehtoistoiminnasta potilas- ja vammaisyhdistysten osalta lisääntyi alueen asukkaiden keskuudessa 2. toiminnasta tiedottamisen kautta tiedotetaan ajankohtaisista asioista sekä aktivoidaan yhdistysten vapaaehtoistoimijoita osallistumaan heille järjestettyyn toimintaan 1b. esitelty toimintaa seuraavissa tapahtumissa: Plaza Fun& Hobby tapahtuma, Vilppaan peli, Majakan kesämarkkinat, yhdistykset iltatorilla, 7.10 Seniorimessut 2a. Sytyn järjestämästä toiminnasta tiedotettiin Salonjokilaakson yhdistyspalstalla ja Salon Seudun Sanomien menovinkeissä sekä Salon 1b. ihmisten tieto SYTYn ja jäsenyhdistysten toiminnasta sekä vapaaehtoistoiminnan mahdolli-suuksista lisääntyi 2a. tieto toiminnasta tavoitti entistä useamman jäsenyhdistyksen toimijan tai muun toiminnasta kiinnostuneen,

13 13 / 15 kaupunkitiedotteessa, maksullisia ilmoituksia oli 5 2b. kuukausi tiedote julkaistiin heinäkuuta lukuun ottamatta joka kuukauden alkupäivinä sähköpostina yhdyshenkilöille ja uutiskirjeiden tilaajille, kotisivuilla, facebookissa sekä paperijakeluna ja ilmoitustaululla toimistolla erityisesti Teema torstaiden kävijämäärä lisääntyi 2b. 11x kuukausitiedote 34 jäsenyhdistysten yhdyshenkilölle, 130 uutiskirjeen tilaajalle ja 242 facebooktykkääjälle, 2c. yksittäisistä tilaisuuksista, koulutuksista ym tiedotettiin lisäksi erikseen edellä mainituin tavoin 2d. yhdistyksen toiminnasta tehtiin aktiivisesti päivityksiä facebookissa sekä tiedotettiin kotisivuilla Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa on laaja-alaista ja tarkoituksenmukaista 1. salolaisessa sosiaali- ja terveysalan vapaaehtoiskentässä tehdään yhteistyötä ja tunnetaan toistensa toiminta sekä osataan ohjata vapaaehtoisia heidän haluamiinsa tehtäviin 2. oppilaitosyhteistyö on monipuolista ja kahdensuuntaista eikä se rajoitu 1a. paikallisen vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden KumppaRit - valikkoryhmä kokoontunut 5 kertaa ja yhteinen esilläolo Plazassa vapaaehtoistoiminnan markkinoimiseksi ja vapaaehtoisten rekrytoimiseksi 1b. ohjattu muusta kuin meidän vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneita muiden tahojen toimintaan heidän kiinnostustensa mukaan 2a. ammatti- ja aikuisopiston viimeisen vaiheen lähihoitajaopiskelijoiden pitämässä matalankynnyk- 1a. toinen toistemme toiminnan tuntemus lisännyt yhteistyötä ja tiedonjakoa toistemme toiminnas-ta, yhteisen esilläolon kautta ihmisten tietoisuus vapaaehtois-toiminnan mahdollisuuksista lisääntyi ja uusia vapaaehtoisia saatiin rekrytoitua 1b. kysyjien kiinnostus vapaaehtoistoimintaa kohtaan on vahvistunut ohjauksen ansiosta 2a. opiskelijat ovat kokeneet Hyvinvointipysäkin olemassaolon

14 14 / 15 pelkästään sosiaali- ja terveysalan opiskelijoihin 3. yhteistyö Salon kaupungin kanssa jatkuu tiiviinä erityisesti sosiaali-, terveysja liikuntapalveluiden kanssa sen palvelupiste Hyvinvointipysäkki oli avoinna 34 kertaa, asiakkaita yht. 357 eli 10,5 asiakasta/vastaanottokerta 2b. opiskelijaryhmille on järjestetty tutustumis- ja infotilaisuuksia yhdistystoiminnasta ja vertaistuen merkityksestä 7 kertaa, yht 155 opiskelijalle, 4 eri alojen yksittäistä opiskelijaa on käynyt tutustumassa yhdistyksen toimintaan 2c. ammattiopiston visualistiopiskelijat rakensivat SYTYn jouluilmeen, sairaanhoitajaopiskelijoille järjestetty potilasluentotilaisuus 3a. pitkäaikaissairaille ja heidän läheisilleen suunnattu Arkeen voimaa ryhmiä kokoontui Sytyn tiloissa 3 ryhmää 6krt., toiminnasta on tiedotettu kauttamme sekä ohjattu henkilöitä ryhmiin. Toiminnanjohtaja ollut ohjaajana 2 ryhmässä (Perniö ja Salo). Yhteistyö vertaisohjaajien koordinoinnin ja tuen osalta on käynnistynyt. Toiminnanjohtaja kuulunut Arkeen Voimaa -toiminnan seurantaryhmään ja osallistunut toiminnan toteutuksen valmisteluun. tarpeelliseksi palveluksi ja itselleen mielekkääksi asiakaspalvelutehtä-väksi. Asiakkailta saatu palaute on ollut erittäin hyvää ja he ovat kokeneet, että käynnit ovat tukeneet heidän itsehoitoaan. 2b. saatujen palautteiden mukaan opiskelijoista 72% ilmoittaa saaneensa paljon tai erittäin paljon uutta tietoa yhdistystoiminnasta ja vertaistuesta ja 60% uskoo näistä tiedoista olevan hyötyä tulevassa työssä 2c. visualistiopiskelijat saaneet tietoa toimintarajoitteiden huomioimisesta, sh.opiskelijat saaneet kokemuksellista tietoa 4 eri sairaudesta 3a. SYTYssä kokoontuneiden ryhmien osallistujille paikka tuli tutuksi ja muutama löysi itseään kiinnostavaa toimintaa ryhmän päätyttyä, Arkeen voimaa - toiminnan kohderyhmän keskiössä olo antoi hyvät mahdollisuudet siitä kiinnostuneiden henkilöiden informointiin

15 15 / 15 3b. erityisvesiliikuntaryhmiin (2) järjestetty ja maksettu avustajat, tiedotettu toiminnasta ja otettu vastaan ilmoittautumisia 3c. toiminnanjohtaja hoitajavastaanoton kehittämistyöryhmän ohjausryhmän jäsenenä, useita erilaisia yhteistyöpalavereja eri viranhaltijoiden kanssa 3d. yhdistyssihteeri ja yksi jäs.yhd. vapaaehtoinen ovat osallistuneet kaupungin järjestämään esteettömyyskartoituskoulutukseen ja kartoituksen tekoon 3b. mahdollistettu vaikeavammais-ten osallistuminen vesijumppaan ja omaehtoiseen liikuntaan 3c. mahdollistanut käyttäjänäkökulman esiintuomisen uusien hoitajavastaanoton käytäntöjen kehittämisessä, yhteistyö edistänyt tiedonkulkua puolin ja toisin 3d. yhdistyksen asiantuntemus esteettömyysasioista on lisääntynyt ja pitkäjänteisempi yhteistyö näiden asioiden osalta kaupungin kanssa käynnistynyt Päätavoite Osatavoite Tehdyt toimenpiteet Tuloksia ja vaikutuksia

VUOSIKERTOMUS 2014 Salon SYTY ry:n 10-vuotis JUHLAVUOSI

VUOSIKERTOMUS 2014 Salon SYTY ry:n 10-vuotis JUHLAVUOSI 1 / 8 VUOSIKERTOMUS 2014 Salon SYTY ry:n 10-vuotis JUHLAVUOSI YLEISTÄ Koko vuoden teemana oli 10v Juhlavuosi. Vuosi alkoi erityisen juhlavasti tammikuussa vietetyn pääjuhlan merkeissä, joka pidettiin Astrum

Lisätiedot

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Perusta Toimintasuunnitelman perustana ovat yhdistyksen säännöt ja Suomen Reumaliiton vuoden toimintateema: Liikkeestä

Lisätiedot

Salon seudun potilas- ja vammaisyhdistysten yhteistyöyhdistys SYTY ry

Salon seudun potilas- ja vammaisyhdistysten yhteistyöyhdistys SYTY ry 1 / 7 Salon seudun potilas- ja vammaisyhdistysten yhteistyöyhdistys SYTY ry VUOSIKERTOMUS 2010 YLEISTÄ Toiminta lisääntyi ja vilkastui edelleen vuoden aikana. Vuoden alussa saimme lisää tilaa yhden kokoontumishuoneen,

Lisätiedot

ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN TUKI RY

ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN TUKI RY ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN TUKI RY Etelä-Savon ADHD-, Autismi- ja Dysfasiayhdistys ry Etelä-Savon Aivovammayhdistys ry Etelä-Savon CP-yhdistys ry Etelä-Savon Meniere-yhdistys ry Etelä-Savon

Lisätiedot

Yhdistyslaturin kysely 2019

Yhdistyslaturin kysely 2019 Yhdistyslaturin kysely 2019 Kyselyn tavoitteena oli selvittää yhdistystoiminnan kipupisteitä. Kyselyssä kartoitimme kiinnostusta yhdistystoiminnan eri alueiden kehittämiseen. Kyselyn tuloksia käytämme

Lisätiedot

S A L O N V A M M A I S N E U V O S T O J A V A M M A I S J Ä R J E S T Ö J E N N E U V O T T E L U K U N T A P Ö Y T Ä K I R J A 1 / 2 0 1 4

S A L O N V A M M A I S N E U V O S T O J A V A M M A I S J Ä R J E S T Ö J E N N E U V O T T E L U K U N T A P Ö Y T Ä K I R J A 1 / 2 0 1 4 S A L O N V A M M A I S N E U V O S T O J A V A M M A I S J Ä R J E S T Ö J E N N E U V O T T E L U K U N T A P Ö Y T Ä K I R J A 1 / 2 0 1 4 1sa 5/6s, 1. 00%2ory z Aik a: keskiviikko 28.5.2014 klo 18.00-19.15

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Neuvokas-projekti 1996-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry * mukana 23 sosiaali- ja terveysjärjestöä * rahoitti RAY

Neuvokas-projekti 1996-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry * mukana 23 sosiaali- ja terveysjärjestöä * rahoitti RAY Neuvokas-projekti 1996-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry * mukana 23 sosiaali- ja terveysjärjestöä * rahoitti RAY Järjestötalo-hanke 1999-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry *

Lisätiedot

- Invalidiliiton valtuuston kevätkokouksessa hyväksytyt toimintasuunnitelman

- Invalidiliiton valtuuston kevätkokouksessa hyväksytyt toimintasuunnitelman YHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMAN LAATIMINEN syksy 2017 ohje Yleistä Yhdistyksen mallisääntöjen mukaan yhdistyksen hallituksen on valmisteltava toimintasuunnitelma ja talousarvio syyskokoukseen, joka on

Lisätiedot

UUDENMAAN MUNUAIS-JA MAKSAYHDISTYS UUMU RY NJUR- OCH LEVERFÖRENINGEN I NYLAND RF

UUDENMAAN MUNUAIS-JA MAKSAYHDISTYS UUMU RY NJUR- OCH LEVERFÖRENINGEN I NYLAND RF 1 UUDENMAAN MUNUAIS-JA MAKSAYHDISTYS UUMU RY NJUR- OCH LEVERFÖRENINGEN I NYLAND RF TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 TOIMINTAVUODEN YLEISNÄKYMÄT JA -TAVOITTEET Uudenmaan munuais- ja maksayhdistys UUMU

Lisätiedot

HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ

HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ TOIMINTAKERTOMUS 2017 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2017... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Sääntömuutos... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset...

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

TUUSULAN KUNTA, SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA YHDISTYSTEN AVUSTUSHAKEMUKSET V / TA-MÄÄRÄRAHA 8.500

TUUSULAN KUNTA, SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA YHDISTYSTEN AVUSTUSHAKEMUKSET V / TA-MÄÄRÄRAHA 8.500 TUUSULAN KUNTA, SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA YHDISTYSTEN AVUSTUSHAKEMUKSET V. 2017 / TA-MÄÄRÄRAHA 8.500 HAKIJAYHDISTYS KÄYTTÖTARKOITUS JÄSENMÄÄRÄ Myönnetty UMYÖNNETTY ANOMUS EHDOTUS MYÖNNETTY 31.12.2016,

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI TAMMIKUU - HEINÄKUU 2013

TOIMINTAKALENTERI TAMMIKUU - HEINÄKUU 2013 KOUVOLAN VAMMAISJÄRJESTÖJEN YHDISTYS RY (KVY) YHDESSÄ ENEMMÄN TOIMINTAKALENTERI TAMMIKUU - HEINÄKUU 2013 www.kvyry.fi Hei Yhdistysväki! Kouvolan Vammaisjärjestöjen yhdistys ry (KVY ry) on perustettu vuonna

Lisätiedot

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin.

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin. Yhdessä enemmän Ei jätetä ketään yksin. Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Vapaaehtoistoiminta ja auttaminen tuottavat iloa ja tekevät onnelliseksi Onnelliseksi voit tehdä monella tavalla. Yksi tapa on tulla

Lisätiedot

2016 TOIMINTAKERTOMUS

2016 TOIMINTAKERTOMUS TOIMINTAKERTOMUS 2016 TOIMINTAKERTOMUS 2016 Ylimattilantie 86110 PARHALAHTI http://www.parha.net Toimintakertomus 1.1. 31.12.2016 YLEISTÄ Yhdistys perustettiin 16.10.2010. Yhdistyksen virallinen rekisteröintipäivämäärä

Lisätiedot

Vuosikertomus 2010. vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011. Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry. Yleistä

Vuosikertomus 2010. vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011. Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry. Yleistä vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011 Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry Vuosikertomus 2010 Yleistä Toiminnan tarkoitus Tukea yhdessä Lihastautiliiton kanssa neuromuskulaarisia tauteja sairastavien ja

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

JOSE TOIMINTA 2013 1/7 Joensuun seudun erilaiset oppijat ry 1.10.2013 Puosuntie 1 80170 Joensuu

JOSE TOIMINTA 2013 1/7 Joensuun seudun erilaiset oppijat ry 1.10.2013 Puosuntie 1 80170 Joensuu JOSE TOIMINTA 2013 1/7 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Josen jäseninä on erilaisia oppijoita, heidän läheisiään ja työnsä vuoksi oppimisvaikeuksista kiinnostuneita. Josen tarkoituksena on koota edellä mainitut

Lisätiedot

2016 TOIMINTASUUNNITELMA

2016 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 TOIMINTASUUNNITELMA 1 1. Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalan järjestöjen tuki ry:n toiminnan tarkoitus ja visio vuodelle 2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalan järjestöjen tuki ry, ESTERY, on

Lisätiedot

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry Säännöt 12.1.2012 1Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry:n säännöt SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry

Lisätiedot

1 Kirkkonummen vammaisneuvosto on Kirkkonummen kunnan sekä vammais- ja potilasjärjestöjen yhteistyöelin.

1 Kirkkonummen vammaisneuvosto on Kirkkonummen kunnan sekä vammais- ja potilasjärjestöjen yhteistyöelin. Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasääntö 1 Kirkkonummen vammaisneuvosto on Kirkkonummen kunnan sekä vammais- ja potilasjärjestöjen yhteistyöelin. 2 Kirkkonummen vammaisneuvoston tarkoituksena on 1)

Lisätiedot

RAISION KAUPUNGIN VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA

RAISION KAUPUNGIN VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA RAISION KAUPUNGIN VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUOSILLE 2018-2020 Raision vammaisneuvosto 26.9.2018 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUOSILLE 2018-2020 Sisällys VUOSILLE 2018-2020... 0 YLEISTÄ...

Lisätiedot

Crohn ja Colitis ry.

Crohn ja Colitis ry. Crohn ja Colitis ry www.ibd.fi Strateginen toimintasuunnitelma 2019-2023 #meidänjärjestö 2 IBD lukuina MAAILMASSA IBD:tä SAIRASTAVIA YLI 10 MILJOONAA SUOMESSA IBD:tä SAIRASTAVIA 50 000 Toimisto Tampereella

Lisätiedot

Toimintakertomus. vuodelta 2015

Toimintakertomus. vuodelta 2015 Toimintakertomus vuodelta 2015 31.12.2015 Kanta-Hämeen TOIMINTAKERTOMUS 1/8 JOHDANTO Kanta-Hämeen AVH-yhdistys ry. on valtakunnallisen kansanterveys-, vammais- ja potilasjärjestö Aivoliitto ry:n jäsenyhdistys

Lisätiedot

Kun on hyvä keksitty ja kehitetty, sitä pitää jatkaa! Päätösseminaari 14.11.2011

Kun on hyvä keksitty ja kehitetty, sitä pitää jatkaa! Päätösseminaari 14.11.2011 Kun on hyvä keksitty ja kehitetty, sitä pitää jatkaa! Päätösseminaari 14.11.2011 MITEN PAIKALLISTA MUISTITYÖTÄ VOI KEHITTÄÄ? Varsinais-Suomen MuistiLuotsi - toiminnan tuloksia Minna Rosendahl ja Sanna

Lisätiedot

Hakija Tarkoitus Anottu summa Saanut v.2014 Esitys Lieksan Kuuloyhdistys ry

Hakija Tarkoitus Anottu summa Saanut v.2014 Esitys Lieksan Kuuloyhdistys ry 1 AVUSTUKSET 2014 toiminta-avustukset Lieksan Kuuloyhdistys ry jäs. 151 Yhdistys toimii alueensa kuulonhuollon hyväksi jakaen tietoutta apuvälineistä ja niiden käytöstä sekä ohjaten jäseniään hakemaan

Lisätiedot

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2010 Bobäck byaförening rf. Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa, Esko Niemi-Hukkala, Heikki Niemi, Erkki Kasto.

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2010 Bobäck byaförening rf. Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa, Esko Niemi-Hukkala, Heikki Niemi, Erkki Kasto. 15.2.2010 1(7) HALLITUKSEN KOKOUS 8.2.2009 Läsnä: Asiat: Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa, Esko Niemi-Hukkala, Heikki Niemi, Erkki Kasto. 1. Avaus. Puheenjohtaja avasi kokouksen klo. 18.00. 2. Laillisuus

Lisätiedot

Suomen lastensuojelun avohuollon toimijat ry Toimintakertomus Yhdistyksen

Suomen lastensuojelun avohuollon toimijat ry Toimintakertomus Yhdistyksen Suomen lastensuojelun avohuollon toimijat ry 2.1.2014 Toimintakertomus 2012-2013 Yhdistyksen alku Yhdistyksen idea sai alkunsa 2011 Vaasassa lastensuojelun sijaishuollon päivillä, jossa muutamien toimijoiden

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoituksena on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI TAMMIKUU - HEINÄKUU 2017

TOIMINTAKALENTERI TAMMIKUU - HEINÄKUU 2017 KOUVOLAN VAMMAISJÄRJESTÖJEN YHDISTYS RY (KVY) YHDESSÄ OLEMME ENEMMÄN TOIMINTAKALENTERI TAMMIKUU - HEINÄKUU 2017 www.kvyry.fi Löydät meidät nykyään myös FACEBOOKISTA, joten käyhän tykkäämässä! Hei Yhdistysväki!

Lisätiedot

TOIVEET, ODOTUKSET JA KOKEMUKSET ELÄKEPÄIVISTÄ

TOIVEET, ODOTUKSET JA KOKEMUKSET ELÄKEPÄIVISTÄ TOIVEET, ODOTUKSET JA KOKEMUKSET ELÄKEPÄIVISTÄ Hopeakirstu-projekti hyvinvoinnin edistäjänä Marja-Leena Heikkilä Opinnäytetyö Hyvinvointipalvelut Geronomikoulutus 2018 Opinnäytetyön tarkoitus ja tavoite

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Hallitus ja hallituksen kokoukset 3. Jäsenet 4. Yhdistyksen toiminta 5. Näyttelyt, seminaarit ja muut tapahtumat 6. Muut toiminta 5.1

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimen järjestöavustukset vuodelle 2011/ Sairaus- ja vammaisjärjestöt dnro 5412/214/2010

Sosiaali- ja terveystoimen järjestöavustukset vuodelle 2011/ Sairaus- ja vammaisjärjestöt dnro 5412/214/2010 1 Aivovammayhdistys ry 710 90 ei tiedossa 1100,00 1100,00 2000,00 1500,00 Vertaistukitoiminta 1000, nettisivut ja muu tiedotus 500, hallintokulut 500. Perustelu : Arjen selviytymistä tukevaa toimintaa.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 1 1. Rajamäen Kehitys Ry:n toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta Rajamäen Kehitys Ry eli RaKe on perustettu 1924 ja on yksi suurimmista ja vanhimmista Nurmijärvellä

Lisätiedot

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus)

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus) 1/5 Vuosikokouksen 2014 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet ja suvun toiminnasta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle

Lisätiedot

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 Sisällys Esityslista...1 Toimintakertomus 1.8.2013 31.7.2014...2 Esitys toimintasuunnitelmaksi 2014 2015...4 Tilinpäätös 31.7.2014...5 Talousarvio toimikaudelle 1.8.2014

Lisätiedot

ILOA ELÄMÄÄN - TULE VAPAAEHTOISEKSI!

ILOA ELÄMÄÄN - TULE VAPAAEHTOISEKSI! ILOA ELÄMÄÄN - TULE VAPAAEHTOISEKSI! Vapaaehtoistyön periaatteet Vapaaehtoisten toiminta on tärkeä tapa tuoda vaihtelua, iloa ja virkistystä ikäihmisten arkeen sekä asumispalveluissa että kotihoidossa.

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa.

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 1(3) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 2. Yhdistyksen tarkoituksen on toimia omaishoitajien

Lisätiedot

Kokouksen alussa Kyösti Heino kertoi omaishoitajan kokemuksistaan vammaispalvelun asiakkaana.

Kokouksen alussa Kyösti Heino kertoi omaishoitajan kokemuksistaan vammaispalvelun asiakkaana. SALON VAMMAISNEUVOSTO JA VAMMAISJÄRJESTÖJEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ 2013 Aika: keskiviikko 6.11.2013 klo 18.30-19.40 Paikka: Sytyn Sali, Helsingintie 6 1 SALON KAUPUNKI 22, 11. 2013 6 Dnro dv. Arkisto

Lisätiedot

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta.

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta. Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1. YLEISTÄ Kymen terveydenhoitajayhdistys ry on perustettu 29.11.1945 Kotkassa nimellä Suomen terveydenhoitajayhdistys ry:n Kymen osasto. Alkanut vuosi on yhdistyksen

Lisätiedot

Yhdistystoiminnan kehittämisen tsekkauslista Missä meillä menee hyvin ja missä voisimme tulla yhdessä paremmiksi?

Yhdistystoiminnan kehittämisen tsekkauslista Missä meillä menee hyvin ja missä voisimme tulla yhdessä paremmiksi? Yhdistystoiminnan kehittämisen tsekkauslista Missä meillä menee hyvin ja missä voisimme tulla yhdessä paremmiksi? Yhdistyksen toiminta-ajatus Onko meillä yhteinen näkemys siitä, miksi yhdistys on olemassa?

Lisätiedot

6.4.2010. Tornion Järjestöyhdistys ry Kemintie 53 95420 Tornio

6.4.2010. Tornion Järjestöyhdistys ry Kemintie 53 95420 Tornio LOPPURAPORTTI 1 / 5 MAHIS PROJEKTIN LOPPURAPORTTI AJALTA 1.4.2007 30.3.2010 Projektin nimi Projektipäällikkö Ohjausryhmä Mahis projekti Tornion Järjestöyhdistys ry Kemintie 53 95420 Tornio Sauli Hyöppinen

Lisätiedot

Yhdistys muistihäiriöisille, heidän läheisilleen ja ammattihenkilöstölle

Yhdistys muistihäiriöisille, heidän läheisilleen ja ammattihenkilöstölle Yhdistys muistihäiriöisille, heidän läheisilleen ja ammattihenkilöstölle Snellmaninkatu 3 B, Lappeenranta (ent. asemapäällikön talo) Toimisto avoinna klo 9.00-13.00 tai sopimuksesta Puh. 040 587 2451 Sähköposti:

Lisätiedot

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2006 Bobäck byaförening rf.

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2006 Bobäck byaförening rf. 17.1.2006 1(5) HALLITUKSEN KOKOUS 15.1.2006 Läsnä: Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa,, Kerttu Ojajärvi, Erkki Kasto, Annikki Lindfors, Heikki Niemi, Juha Saranpää, Harri Ala-aho Kari Meriläinen, Sari

Lisätiedot

Varsinainen liittokokous alkaa

Varsinainen liittokokous alkaa KUUROJEN LIITTO RY ESITYSLISTA 1 (5) Varsinainen liittokokous Aika 17.6.2017 Paikka Valkea talo, Ilkantie 4 00400 Helsinki Lounas klo 12.00 13.00 Kahvi klo 15.30 16.00 9.00 10.00 Edustajavaltakirjojen

Lisätiedot

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

Liiku ja Muista vapaaehtoisista tukea muistiasiakkaan liikuntapolkuun

Liiku ja Muista vapaaehtoisista tukea muistiasiakkaan liikuntapolkuun Liiku ja Muista vapaaehtoisista tukea muistiasiakkaan liikuntapolkuun Muistikonferenssi 2017 Elina Rannikko, Anita Elfving Varsinais-Suomen Muistiyhdistys ry. Liiku ja Muista projekti 2015-2017 Projektin

Lisätiedot

Joensuun Jääkarhut Syyskokous torstaina klo (kahvitarjoilu alkaa klo 18.00) Karhu-sali

Joensuun Jääkarhut Syyskokous torstaina klo (kahvitarjoilu alkaa klo 18.00) Karhu-sali Joensuun Jääkarhut Syyskokous torstaina 19.11.2015 klo 18.30 (kahvitarjoilu alkaa klo 18.00) Karhu-sali Esityslista 1. Kokouksen avaus 2. Todetaan kokouksen läsnäolijat ja äänioikeutetut jäsenet 3. Todetaan

Lisätiedot

Kansanterveys- ja vammaisjärjestöt liikuntatoimijoina 2016

Kansanterveys- ja vammaisjärjestöt liikuntatoimijoina 2016 Kansanterveys- ja vammaisjärjestöt liikuntatoimijoina 2016 Aivoliitto ry Allergia- ja astmaliitto ry Epilepsialiitto ry Hengitysliitto ry Lihastautiliitto ry Mielenterveyden keskusliitto ry Munuais- ja

Lisätiedot

Suomen CP-liitto ry. www.cp-liitto.fi

Suomen CP-liitto ry. www.cp-liitto.fi Suomen CP-liitto ry Suomen CP-liitto ry on CP-, MMC- ja hydrokefaliavammaisten lasten, nuorten ja aikuisten sekä heidän omaistensa valtakunnallinen keskusjärjestö, jonka päätehtävät ovat oikeuksien valvonta

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2018 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2018 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2018 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Huittisten Seudun Invalidit ry:n pääpiste sijoittuu kaupunkiin neljän tien risteyksessä, josta matkataan Poriin, Tampereelle, Turkuun ja

Lisätiedot

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen.

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Aika 10.3.2015 klo 18:00 1/6 Paikka Wanha WPK, Koskitie 1, Huittinen LÄSNÄ: HALLITUS Vainio Kai puheenjohtaja Läsnäolo-oikeutetut - Esittelijä ja sihteeri Tervakangas Matti Tenhunen Pertti Ansio Juho Friberg

Lisätiedot

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962 1 Kokouksen avaus VUOSIKOKOUS 12.2.2007 ESITYSLISTA 2 Kokouksen laillisuuden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta 5 Vuoden 2006

Lisätiedot

Vanhusneuvostot Keski-Suomessa Askeleen edellä

Vanhusneuvostot Keski-Suomessa Askeleen edellä Vanhusneuvostot Keski-Suomessa Askeleen edellä Oma tupa, oma lupa hanke/ Ulla Halonen 5.3.2014 Vanhuspalvelulain toimeenpanoa Keski-Suomessa tukee Oma tupa, oma lupa -hanke Hankkeen tavoitteita ovat: 1.

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry

Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry Tuusulan järjestöfoorumi 16.02.2011 Hanna Falck & Mika Väisänen Taustaa Perustettu 23.04.2007 Järvenpäässä Kolme järjestöä perustamassa Kotipaikka Järvenpää ja toimialue

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 10.10.2016 Hyväksytty syyskokouksessa 01.11.2016 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 1. KESKI-UUDENMAAN

Lisätiedot

SAJO ry pähkinänkuoressa

SAJO ry pähkinänkuoressa SAJO ry pähkinänkuoressa Lepola Reija 20.2.2015 TOIMINTA-AJATUS Yhdistys edistää jäsenistönsä ammatillista osaamista, palvelussuhteeseen liittyviä ehtoja ja työssä jaksamista, kehittää ammatillista koulutusta

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 1 (5) VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 Viestintästrategian tarkoitus on tukea Konsulttinuorten toimintastrategiaa. Viestintästrategia laaditaan kolmeksi (3) vuodeksi kerrallaan. Viestintästrategiassa määritellään

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Kotien Puolesta Keskusliitto ry. 2. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toimialueena koko maa.

1. Yhdistyksen nimi on Kotien Puolesta Keskusliitto ry. 2. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toimialueena koko maa. KOTIEN PUOLESTA KESKUSLIITTO RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE 1. Yhdistyksen nimi on Kotien Puolesta Keskusliitto ry 2. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toimialueena koko maa.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA Finsif -Finland s Sustainable Investment Forum ry

TOIMINTASUUNNITELMA Finsif -Finland s Sustainable Investment Forum ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Finsif -Finland s Sustainable Investment Forum ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Sisällys Johdanto 1 Hallinto 1 Talous 2 Vuoden 2019 toiminta 2 Kumppaniyhteistyö 3 Stipendit 3 Viestintä

Lisätiedot

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA...

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... TOIMINTAKERTOMUS 2018 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2018... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset... 3 SOTUNET Sosiaali-

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Me Itse ry Toimintasuunnitelma 2015 Me Itse ry edistää jäsentensä yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Teemme toimintaamme tunnetuksi, jotta kehitysvammaiset henkilöt tunnistettaisiin

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan periaatteet

Vapaaehtoistoiminnan periaatteet Vapaaehtoistoiminnan periaatteet Tavallisen ihmisen taidoin Palkatonta ja ei-ammatillista Vapaaehtoista Luotettavaa ja sitoutumista tehtävään Luottamuksellista (vaitiolo) Puolueetonta ja suvaitsevaa Tarvitsijan/autettavan

Lisätiedot

Lounais-Suomen SYLI ry. Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Lounais-Suomen SYLI ry. Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Toimintasuunnitelma 2016, sivu 2/10 Sisällysluettelo 1 LYHYESTI - TOIMINTAVUODEN PAINOPISTEET... 3 2 LOUNAIS-SUOMEN SYLI ry... 3 3 TUKIPALVELUT... 4 3.1 Vertaistukitoiminta...

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (5) Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Sisällysluettelo Toiminnan painopistealueet...2 Toiminnalliset avaintavoitteet...2 Ryhmätoiminta...2 Nuorten kurssit ja koulutukset...2

Lisätiedot

YHTEISTYÖSTÄ LISÄVOIMAA YHDISTYKSILLE -MITEN PÄÄSTÄ ALKUUN?

YHTEISTYÖSTÄ LISÄVOIMAA YHDISTYKSILLE -MITEN PÄÄSTÄ ALKUUN? Kehittämistehtävä (AMK) Hoitotyö Terveydenhoitotyö 3.12.2012 Elina Kapilo ja Raija Savolainen YHTEISTYÖSTÄ LISÄVOIMAA YHDISTYKSILLE -MITEN PÄÄSTÄ ALKUUN? -Artikkeli julkaistavaksi Sytyn Sanomissa keväällä

Lisätiedot

Avustukset jäsenyhdistyksille v Invalidiliiton hankeavustukset jäsenyhdistyksille - STEAn jäsenjärjestöavustukset, eli ns.

Avustukset jäsenyhdistyksille v Invalidiliiton hankeavustukset jäsenyhdistyksille - STEAn jäsenjärjestöavustukset, eli ns. Avustukset jäsenyhdistyksille v.2017 - Invalidiliiton hankeavustukset jäsenyhdistyksille - STEAn jäsenjärjestöavustukset, eli ns. toimintatonnit Järjestöpäivät 5.2.2017 1 Invalidiliiton hankeavustukset

Lisätiedot

ERITYISLIIKUNTAA KUNTIIN HANKKEEN TULOKSET. Loppuseminaari Saku Rikala

ERITYISLIIKUNTAA KUNTIIN HANKKEEN TULOKSET. Loppuseminaari Saku Rikala ERITYISLIIKUNTAA KUNTIIN 2013-2015 -HANKKEEN TULOKSET Loppuseminaari 3.12.2015 Saku Rikala Esityksen sisältö 1. Hankkeen perustiedot, tavoitteet ja toteutus kunnissa 2. Hankkeen tulokset ja päätöstoimenpiteet

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (6) Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Sisällysluettelo Toiminnan painopistealueet... 2 Toiminnalliset avaintavoitteet... 2 Ryhmätoiminta... 2 Nuorten kurssit ja koulutukset...

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. ESITYSLISTA 12.10.2018 1(5) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 18.11.2018 kello 9.00. Paikka Scandic Laajavuori Laajavuorentie 30, 40740 Jyväskylä I KOKOUKSEN AVAAMINEN II KOKOUKSEN

Lisätiedot

Vilppulan Seudun Urheiluautoilijat ry:n säännöt

Vilppulan Seudun Urheiluautoilijat ry:n säännöt Vilppulan Seudun Urheiluautoilijat ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimenä on Vilppulan Seudun Urheiluautoilijat ry, ja sen kotipaikkana on Vilppulan kunta. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on autourheilun, auton

Lisätiedot

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2015 JA 2016

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2015 JA 2016 KOTEL 15-002 13.3.2015 1 (4) KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2015 JA 2016 1 TOIMINTA-AJATUS Yhdistyksen tarkoituksena on edistää laatua, luotettavuutta ja taloudellisuutta elektroniikan komponenttien,

Lisätiedot

Tiedotteen asiat luettavissa myös yhdistyksemme internet-sivuilla: www.salonreumayhdistys.fi. Olemme facebookissa, käy tykkäämässä

Tiedotteen asiat luettavissa myös yhdistyksemme internet-sivuilla: www.salonreumayhdistys.fi. Olemme facebookissa, käy tykkäämässä Salon Reumayhdistys ry. JÄSENTIEDOTE 1/2013 Tiedotteen asiat luettavissa myös yhdistyksemme internet-sivuilla: www.salonreumayhdistys.fi Olemme facebookissa, käy tykkäämässä Salon Reumayhdistys ry. Yrjönkatu

Lisätiedot

Kanta-Hämeen Järjestöyhteistyö. Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö Kanta-Hämeen Alueverkosto

Kanta-Hämeen Järjestöyhteistyö. Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö Kanta-Hämeen Alueverkosto Kanta-Hämeen Järjestöyhteistyö Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö Kanta-Hämeen Alueverkosto 21.9.2017 Kanta-Hämeessä Yhdistyksiä 3202, Yhdistysrekisteri, Patentti- ja rekisterihallitus

Lisätiedot

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa 28.10.1998 ja syyskokouksessa 11.11.1998 1. Yhdistyksen nimi on Puijon Latu ry ja sen kotipaikka on Kuopio. 1 2. Yhdistyksen

Lisätiedot

Toimintakykyisenä ikääntyminen KASTEhanke, Salon kuntapilotti 2010 2012

Toimintakykyisenä ikääntyminen KASTEhanke, Salon kuntapilotti 2010 2012 Toimintakykyisenä ikääntyminen KASTEhanke, Salon kuntapilotti 2010 2012 TERVEYTTÄ JA HYVINVOINTIA -seminaari, projektikoordinaattori, th TtM Salon kaupungin vanhuspalvelut Vanhuspalveluiden palvelurakenteen

Lisätiedot

Sovitut toimintatavat

Sovitut toimintatavat Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat 4.4.2013 Toimielimet Vuosikokous Valitsee hallituksen ja sen puheenjohtajan sekä vaalitoimikunnan, sääntömuutokset Hyväksyy vuosittain toimintasuunnitelman

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014 sivu 2 / 8 Toimintasuunnitelma ja talousarvioehdotus vuodelle 2014 SISÄLLYSLUETTELO 3. VUODEN 2014 TOIMINNAN PAINOPISTEET 1. PARANNETAAN NUORISOVALTUUSTON

Lisätiedot

Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta ja vapaaehtoistoiminnasta

Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta ja vapaaehtoistoiminnasta Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta ja vapaaehtoistoiminnasta Haastattelukysely 12.9.2011 Lanun aukiolla SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS VERSO 11. marraskuuta 2011 Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta

Lisätiedot

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu 1/5 8.11.2016 Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen Yhdistyksen nimi on Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry, jota kutsutaan

Lisätiedot

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 KUOPION SELKÄYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2016 2 Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 Jäsenistö Vuoden 2016 lopussa jäsenmäärä oli 386 henkilöä. Vapaaehtoistyöntekijöiden määrä 30 henkilöä ja

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 KOTEL 14-002 26.2.2014 1 (4) KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 1 TOIMINTA-AJATUS Yhdistyksen tarkoituksena on edistää laatua, luotettavuutta ja taloudellisuutta elektroniikan komponenttien,

Lisätiedot

ETELÄ-SAVON JÄRJESTÖKYSELYN 2018 KESKEISIMPIÄ TULOKSIA

ETELÄ-SAVON JÄRJESTÖKYSELYN 2018 KESKEISIMPIÄ TULOKSIA ETELÄ-SAVON JÄRJESTÖKYSELYN 2018 KESKEISIMPIÄ TULOKSIA Etelä-Savon yhdistykset tukevat asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä monipuolisesti Järjestöt Etelä-Savo -hankkeen järjestökyselyssä kohderyhmänä

Lisätiedot

Kouluttajapankki. 1. Kouluttajan nimi. 2. Oppiarvo, ammatti, asiantuntemus. 3. Mahdolliset suosittelijat tai muut referenssit. 4.

Kouluttajapankki. 1. Kouluttajan nimi. 2. Oppiarvo, ammatti, asiantuntemus. 3. Mahdolliset suosittelijat tai muut referenssit. 4. Kouluttajapankki 1. Kouluttajan nimi - Mirja Heikkilä 2. Oppiarvo, ammatti, asiantuntemus - KM, suunnittelija/sosiaalipedagogiikan säätiö. Asiantuntemukseni liittyy vapaaehtois- ja vertaistukitoimintaan,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Suomen CFS yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Vuonna 2017 yhdistys jatkaa pitkälti edellisen vuoden toiminnan kärjillä eli vahvistaa ja laajentaa edelleen vertaistukitoimintaa Invalidiliitolta saadun

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2018

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 TOIMINTASUUNNITELMA 2018 EKL:n Pohjois-Karjalan piiri ry 2 YLEISTÄ: Piirin 46. toimintavuotena keskitymme jäsenyhdistysten toimintamahdollisuuksiin. Piirin tarkoituksena on tukea ja ohjata liiton hallituksen

Lisätiedot

1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA YLEISTÄ

1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA YLEISTÄ 1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 1. YLEISTÄ SF-Caravan Ydin-Häme ry on perustettu Tuusulassa 19.11.2011 Kantele Caravan nimellä. Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry S i v u 2 DIABETESHOITAJAT RY VUOSIKERTOMUS 2014 SISÄLTÖ 1.YHDISTYS... 2 3.HALLINTO... 3 5.2. Yhteistyö... 4 5.3. Tiedotus... 4 5.4. Toimikuntatyöskentely... 5 6.1.

Lisätiedot

Hämeenlinnan Reumayhdistys ry

Hämeenlinnan Reumayhdistys ry Hämeenlinnan Reumayhdistys ry Jäsentiedote 1/2017 1 HALLITUS V. 2017 Puheenjohtaja Tuiri Iso-Hollo tuiri.iso-hollo@elisanet.fi p. 050-3016043 Varapuheenjohtaja Rainer Paakkonen rainer.paakkonen@pp.inet.fi

Lisätiedot

1 (7) 16.9.2015/tl. Talousarvio 2016. Talousarvio Talousarvio Tarkennettu alustava 2 015 2016. Varsinainen toiminta. Ay avustus

1 (7) 16.9.2015/tl. Talousarvio 2016. Talousarvio Talousarvio Tarkennettu alustava 2 015 2016. Varsinainen toiminta. Ay avustus 1 (7) 16.9.2015/tl Talousarvio 2016 Varsinainen toiminta Talousarvio Talousarvio Tarkennettu alustava Ay avustus Ray avustukset 795 000 860 000 Palkat 440 000 479 000 Palkkiot, hallitus 6 000 6 000 Eläkekulut

Lisätiedot

Tuloksia ja tunnelmia ENSISYLI -projektista

Tuloksia ja tunnelmia ENSISYLI -projektista Tuloksia ja tunnelmia ENSISYLI -projektista 2008-2013 Tea Viljanen Projektivastaava Syömishäiriöliitto-SYLI ry ENSISYLI -projekti 1 Projektin toimialue Liiton jäsenyhdistykset 2013: Pohjois-Suomen syömishäiriöperheet

Lisätiedot