Maija Federley. Elinkeinojohtaja/Tampere. Data Battle: Kaupungit kilpailevat. Erikoistutkija/VTT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Maija Federley. Elinkeinojohtaja/Tampere. Data Battle: Kaupungit kilpailevat. Erikoistutkija/VTT"

Transkriptio

1 Timo Antikainen Elinkeinojohtaja/Tampere Timo Antikainen on Tampereen kaupungin elinkeinojohtaja. Ennen nykyistä tehtävää hän johti Invest in Finlandin myyntiryhmää, joka hankki Suomeen ulkomaisia yrityksiä. Hän osallistui lisäksi henkilökohtaisesti konesalimahdollisuuksien tarjoamiseen kansainvälisille suuryrityksille ja vastasi kansallisen konesalitarjoaman kehittämisestä. Data Battle: Kaupungit kilpailevat datakeskuksista, klo Ennen Invest in toimintaa Antikainen työskenteli yli kaksikymmentä vuotta kotimaisen teknologiateollisuuden palveluksessa, tästä ajasta 6 vuotta myös yrittäjänä. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri ja lisäksi suorittanut kansainvälisen vientimarkkinointitutkinnon. Maija Federley Erikoistutkija/VTT Erikoistutkija Maija Federley työskentelee Teknologian tutkimuskeskus VTT:llä. Hänen tutkimuksensa keskittyvät käyttäjälähtöiseen digitaalisten palvelujen ja ratkaisujen kehittämiseen sekä käyttäjäkokemuksen tutkimukseen. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri. Digimedia ja ympäristö -mikä on sähköisen tiedonhaun hiilijalanjälki, klo Viime vuosina Maija on tutkinut mm. kohderyhmien näkökulmia mediatuotteiden ja -palveluiden ympäristötiedon viestintään sekä kuluttajien käyttäytymismuutoksen tukemista ympäristövaikutusten pienentämiseksi. Tutkimusten tuloksia on raportoitu VTT:n julkaisusarjassa sekä tieteellisissä julkaisuissa. Maija Federleyn löydät LinkedIn:ista:

2 Sami Holopainen Sales Director/TelecityGroup Finland Director at TelecityGroup Finland. TelecityGroup (LSE: TCY.L) is Europe s industry-leading provider of premium carrier-neutral data centers. Almost 20 years of experience in ISP and Data Center business since first dial-up ISP s became to public knowledge at early 1990 s. Moderni datakeskus on energiapihi ja toimintavarma, klo For the past years been focusing in co-location and virtual data center business, especially getting a foothold of the data exchange co-location services in Finland and between Europe, Russia and the Baltic countries. Petri Hyyppä Toimitusjohtaja, Proceed Consulting Oy Proceed Consulting Oy:n toimitusjohtaja Petri Hyyppä on vuodesta 2011 toiminut asiantuntijana konesali- ja pilvipalvelualan asiakasprojekteissa, vastaten mm. asiakkaiden konesali- ja pilvipalveluliiketoiminnan kehitys- ja rakennusprojekteista, sekä toiminut useissa energiatehokkuuden parantamiseen tähtäävissä hankkeissa, mm. Liikenne- ja Viestintäministeriön TIKO-projekti. Lisää datakeskuksia Suomeen -millä eväin? klo Viimeisten vuosien aikana Petri on toiminut asiantuntijana erityisesti suurten kansainvälisten konesalitoimijoiden Suomeen houkuttelemiseen tähtäävien projektien parissa, auttaen seutukuntia ja ministeriöitä aiheeseen liittyvissä asioissa.

3 Antti Hänninen Myyntipäällikkö /Koja Oy Koja Oyn myyntipäällikkö Antti Hänninen on taustaltaan prosessitekniikan diplomi-insinööri, myyntimies, kouluttaja ja erityisesti intohimoinen uusien energiatehokkaiden järjestelmien kehittäjä. Moderni datakeskus on energiapihi ja toimintavarma, klo Antti on ollut mukana useissa datakeskus ja teleoperaattorihankkeissa, missä saanut olla mukana kehittämässä uusia innovatiivisia kokonaisratkaisuja. Hänen työnsä punaisena lankana voidaan pitää ajatusta: Järjestelmät ja kokonaisratkaisut tuovat lisäarvon, eivät komponentit. Antin löydät Linked In:stä Antti Hänninen Jari Innanen Design Director/Granlund Työskentelen Granlund Oy:ssä, jossa vastaan konesaleihin liittyvästä liiketoiminnasta. Granlund on ollut mukana konsultoimassa ja suunnittelemassa saleja Suomeen jo yli 30-vuotta. Keskeiset asiat suunnittelussa ovat luotettavuus, turvallisuus ja energiatehokkuus. Moderni datakeskus on energiapihi ja toimintavarma, klo Olemme Suomessa alan johtava toimija sekä konesali- että energiatehokkuus sektorilla. Granlundin asiakkaita konesalisektorilla ovat mm. kaikki merkittävät teleoperaattorit, vakuutusyhtiöt, IT-palvelutalot sekä colocation toimijat.

4 Risto Isomäki Kirjailija ja ympäristöaktivisti Tieto- ja tieteiskirjailija Risto Isomäki on kirjoittanut 19 ilmastonmuutokseen ja sen ratkaisukeinoihin sekä muihin ymäristöongelmiin liittyvää suomen- tai englanninkielistä tietokirjaa, minkä lisäksi hän on käsitellyt aihetta myös viidessä romaanissa. Datakeskus osana tulevaisuuden älykaupunkia -paneeli, klo Lisäksi Isomäki on ollut mukana kymmenissä uusiutuvaan energiaan, ruokaa tuottaviin puihin ja ilmastonmuutoksen torjuntaan liittyvissä kehitysyhteistyöhankkeissa, muun muassa Intiassa, Bangladeshissa, Indonesiassa, Meksikossa sekä useissa Itäisen ja Eteläisen Afrikan maissa. Jukka-Pekka Joensuu Executive Vice President /Corenet Mr. Joensuu assumed the position of Executive Vice President in early 2014.He has over 15 years of senior level experience in the telecoms and ICT industry business with a proven track record and business acumen. His former positions include Partner and COO at PricewaterhouseCoopers, Vice President at TDC Ltd, General Counsel at Song Networks and Saunalahti and Interconnection Manager for TeliaFinland. Lisää datakeskuksia Suomeen -millä eväin? klo 14.30

5 Hanna-Liisa Kangas Ilmastovastaava/WWF Hanna-Liisa Kangas on ympäristöjärjestö WWF Suomen ilmastovastaava. Hän työskentelee niin ilmasto- ja energiapolitiikan, yritysten kuin kuluttajakampanjoiden parissa. Hanna-Liisa on koulutukseltaan maatalous- ja metsätieteiden tohtori. Hänet löydät Twitteristä osoitteesta: Moderaattori Reijo Kangas Toimialajohtaja/ Tekes Reijo Kangas vastaa Tekesin kasvuyritysrahoituksesta ja palveluista syyskuun alusta alkaen. Kohderyhmänä ovat pk-yritykset laidasta laitaan, joille kasvu on tärkeää. Datakeskus osana tulevaisuuden älykaupunkia -paneeli, klo Digitalisaatio avaa valtavia mahdollisuuksia hyvin eri toimialojen uudistamiselle tarjoten samalla aktiivisille ja osaaville yrityksille kasvun paikkoja. Tällä hetkellä Suomi tarvitsee rohkeutta ja riskinottoa talouden virkistämiseksi. Tekes tarjoaa rahoitusta uudistushaluisille yrityksille. Näin jaamme kasvun riskejä yrittäjien kanssa. Kasvusta ja työstäni olen tosi innostunut. Katso lisää Minut löytää Twitteristä

6 Paula Karppinen Aluekehitysasiantuntija/ Kajaanin kaupunki Paula Karppinen on koulutukseltaan filosofian maisteri, pääaine suunnittelumaantiede. Hän työskentelee Kainuun liitossa, Kajaanissa, aluekehitysasiantuntijana. Hänen vastuualueenaan maakunnan liitossa on maakuntastrategia- ja ohjelmatyö keskeisimpinä teemoina tietoyhteiskunta, hyvinvointi sekä ICT -toimiala. Data Battle: Kaupungit kilpailevat datakeskuksista, klo Hän on aiemmin vastannut liitossa myös tietohallinnosta ja ollut mukana alan kehittämishankkeissa asiantuntijana sekä ekainuu hankkeessa projektipäällikkönä. Paula on ollut liikenne- ja viestintäministeriön vetämän kansallisen Laajakaista 2015 hankkeen koordinoija Kainuussa hankkeen alusta saakka. Sähköposti kulkee osoitteella: Ari Kurvi Data Center Manager / Yandex Arilla on 33 vuoden kokemus tietokonekeskuksista ja laitteistoista. Hän on työskennellyt Hewlett Packard Oy:ssä, Googlella ja Yandex Oy:ssä, jossa hän toimii laitoksen Data Center Managerina. Uransa alun hän vietti tietokonesaleissa asentaen ja ylläpitäen tietokonelaitteistoja. Digimedia ja ympäristö -mikä on sähköisen tiedonhaun hiilijalanjälki? klo Viimeiset 10 vuotta HP:lla hänen tehtävinään olivat konesalien energiatehokkuusprojektit ja konseptisuunnittelut, mistä esimerkkinä uusi konesali, joka varustettiin ainoastaan lämpöpumpuilla. Ratkaisu mahdollisti lämmön talteenoton ja uudelleenkäytön kiinteistön lämmitykseen. Nykyisessä tehtävässään Yandex Oy:ssä hän vastaa laitoksen operatiivisesta toiminnasta ja laitoksen lämmöntalteenottoprojektista. Lämmön talteenotto toteutetaan koko ensimmäisen rakennusvaiheen aikana ja se mahdollistaa merkittävän energian uudelleenkäytön. Arin löydät LinkedInistä nimellä Ari Kurvi.

7 Markus Leinonen Key Account Manager/Digitice Finland Digitice Finlandin Key Account Manager Markus Leinonen on koulutukseltaan automaatiotekniikan DI. Hän on työskennellyt neljän vuoden ajan Kainuun Etu Oy:n hallinnoimissa data center -projekteissa ja ollut alusta asti mukana Kajaanin data center -investointien valmistelussa. Digitice Finland -klusterissa Markus työskentelee läheisesti jäsenyritysten kanssa mm. liiketoiminnan kehittämisessä, tietoturva-asioissa ja opratiivisten prosessien kehittämisessä. Lisää datakeskuksia Suomeen - millä eväin? klo Markus Leinosen löydät LinkedIn:stä omalla nimellään ja twitteristä Markus Peuhkuri Erikoistutkija ja laboratorioinsinööri/ Aalto-yliopisto Markus Peuhkuri toimii laboratorioinsinöörinä Aalto-yliopiston Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitoksella. Koulutukseltaan hän on tekniikan lisensiaatti ja diplomityöstään lähtien ollut kiinnostunut tietoverkkojen mittaamisesta sekä teknisen suorituskyvyn että käyttäjätarpeiden kannalta. Nykyisin työskentelee toisaalta sekä energiatehokkuuden että kriittisten järjestelmien toimintavarmuuden parantamiseksi, joiden ratkaisut ovat ensi näkemältä keskenään ristiriitaisia. Datakeskus osana tulevaisuuden älykaupunkia -paneeli, klo Twitterissä hänet löytää laajalla aihekirjolla takaa.

8 Pentti Puhakka Neuvotteleva virkamies/ TEM Työ- ja elinkeinoministeriön energiaosaston neuvotteleva virkamies Pentti Puhakka on diplomi-insinööri, joka on myöntänyt voimalaitosten rakentamislupia, rahoittanut sähköverkon rakentamista, kirjoittanut sähköturvallisuusmääräyksiä ja ollut avaamassa Suomen sähkömarkkinoita jo 1990-luvulla. Lisää datakeskuksia Suomeen -millä eväin? klo Nykyisin Puhakka edistää Suomen kansainvälisesti sitovien kasvihuonekaasupäästöjen alentamista energiatehokkuutta ja uusiutuvia energialähteitä koskevien tavoitteiden saavuttamista sekä parantaa Suomen elinkeinoelämän ja kansantaloutemme kilpailukykyä energian tuotantoon ja käyttöön liittyvän uuden teknologian ja innovaatiotoiminnan puitteita kehittämällä. Timo Ranne Vice President, IT / Schneider Electric Finland Timo Ranne on taustaltaan tehoelektroniikan diplomi-insinööri. Hänellä on usean vuoden kokemus konesali-busineksesta. Timon erityisalaa ovat konesalien energiatehokkuusprojektit ja toiminnallisuuden parantaminen. Hän työskentelee Vice President ITB tehtävässä Schneider Electric Finlandilla. Schneider Electric on maailmanlaajuinen energianhallinnan asiantuntija, jolla on toimintaa yli 100 maassa. Se tarjoaa integroituja ratkaisuja lukuisille eri markkinasegmenteille. Tervetuloa, klo 13.00

9 Liisa Rohweder Pääsihteeri /WWF WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder on kestävästä kehityksestä väitellyt kauppatieteen tohtori. Työuran Liisa aloitti 30 vuotta sitten tutkimalla uusiutuvan energian markkinapotentiaalia. Energiaan, sekä laajemminkin kestävän kehitykseen liittyvät kysymykset ovat siitä asti seuranneet koko Liisan työuraa. Hän on aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja ja käy vuosittain puhumassa useissa eri tilaisuuksissa. Tervetuloa, klo Liisa on julkaissut Suomen ensimmäisen yritysvastuuta käsittelevän kirjan sekä 7 muuta kirjaa, jotka käsittelevät kestävää kehitystä ja ilmastonmuutosta. WWF Suomen työn lisäksi Liisa johtaa kansainvälisen WWF:n viestintä- ja markkinointikomiteaa sekä on WWF:n kansainvälisen Arktisen ohjelman ohjausryhmässä. Liisa on myös VR:n ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston hallitusten jäsen. Liisa Rohwederin löydät Twittteristä David Sandars Sales Director, EMEA/ Uptime Institute Data Centre Trends Now and in the Future, klo David Sandars is Sales Director EMEA for The Uptime Institute where he is responsible for new business sales and account management. He is responsible for the full range of Uptime Institute professional services offerings including Tier Certification, Management and Operations assessments, Facilities Management services, Training courses and Uptime Institute Network membership. Prior to joining The Uptime Institute, David was an Account Director at Savvis UK (now part of Centurylink Technology Services) where he was responsible for colocation sales in the UK. Before joining Savvis he worked at Interxion in London for 8 years where he was Sales Manager responsible for managing the new business and account management operations for Interxion s UK business. David has an in depth knowledge of the European data centre industry.

10 Jyri Seppälä Koulutuksen ja tuotannon keskuksen johtaja/ SYKE Professori (TkT) Jyri Seppälä on toiminut Suomen ympäristökeskuksen kulutuksen ja tuotannon johtajana vuodesta Sitä ennen hän ollut Suomen ympäristökeskuksessa tutkimuspäällikkönä ( ). Lisää datakeskuksia Suomeen -millä eväin? klo Hänen tutkimusalanaan ovat erilaisten tuotanto- ja palvelujärjestelmien sekä aluetason kokonaisvaltaiset elinkaaripohjaiset kestävyysarvioinnit. Hän on ollut lukuisten laajojen T&K-hankkeiden vastuullisena johtajana ja työryhmien jäsenenä sekä tehnyt erilaisia taustaselvityksiä ympäristöpolitiikan päätöksenteon tukesi. Hän on ollut perustamassa NordLCA:n järjestöä ja Suomen teollisen ekologian seuraa (joissa hallituksen jäsenenä) sekä toimii Suomen ilmastopaneelin jäsenenä. Hän on valtakunnallisen Kohti hiilineutraalia kuntaa hankkeen (HINKU) -hankkeen vastuullinen johtaja. Data Battle: Kaupungit kilpailevat datakeskuksista, klo Christian Sundell Director, Head of Datacenter Program / Business Oulu Christian Sundell is new business development driven, 20+ years internationally experienced technology and business professional, focused on ICT business opportunity development and technology adoption across vertical business areas. He is specialized in business and channel management and development excelling in mastering the strategic big picture and able to lead, reflect back to and drive practical and functional details as results. He has a degree in Technical information systems planning from Vaasa Business College, Finland and a Masters in Business Administration from Helsinki School of Economics. Christian has broad career view with interesting mix within startups, SMB s, large global and international stock listed companies from consulting, technology management, business management and financial view. Christian currently operates with investor offering into Oulu area focusing on datacenter business with a flavor with cloud business and works also with several startups acting as an advisor or a board member, within a business development role in the area. In a BusinessOulu position as Program Director within business development in mentioned areas.

Tokmanni Group Oyj / Tokmanni Group Corporation

Tokmanni Group Oyj / Tokmanni Group Corporation Tietoa Tokmannin osakkeenomistajien nimitysvaliokunnan ehdottamista uusista hallituksen jäsenistä Information on the new members proposed by the Tokmanni s shareholders Nomination Board Juha Blomster syntynyt

Lisätiedot

Vastuullisuuden Advisory Group. 12.2.2015 Advisory Group 1

Vastuullisuuden Advisory Group. 12.2.2015 Advisory Group 1 Vastuullisuuden Advisory Group 12.2.2015 Advisory Group 1 Mikael Fogelholm Mikael Fogelholm (ETT) on toiminut Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professorina vuodesta 2011. Aikaisemmin hän on toiminut

Lisätiedot

Kaksoistutkintoyhteistyö venäläisten yliopistojen kanssa

Kaksoistutkintoyhteistyö venäläisten yliopistojen kanssa Kaksoistutkintoyhteistyö venäläisten yliopistojen kanssa Tulokset, mahdollisuudet ja haasteet KV-Kevätpäivät 22.5.2012 LAHTI Janne Hokkanen Director for International Affairs Lappeenranta University of

Lisätiedot

OIA on yhteistyösopimus, jonka sisältönä ovat

OIA on yhteistyösopimus, jonka sisältönä ovat OIA on yhteistyösopimus, jonka sisältönä ovat Innovaatiotoimintaa tukevien yhteistyörakenteiden kehittäminen Innovaatiokeskusten vahvistaminen ja kansainvälistäminen Oulun kaupungin roolin vahvistaminen

Lisätiedot

Tervetuloa Partneripäiville!

Tervetuloa Partneripäiville! Tervetuloa Partneripäiville! Hallituspartnereiden Partneripäivät Oulussa 12.9.2014 Yhteistyössä: Partneripäivät 12.9.2014, ohjelma 10.30 Ilmoittautuminen alkaa Radisson Blu hotelli, Hallituskatu 1, Oulu

Lisätiedot

KIINAAN? Kuinka se tehdään fiksusti. Kaikille avoin seminaari Kiinasta ja liiketoiminnasta

KIINAAN? Kuinka se tehdään fiksusti. Kaikille avoin seminaari Kiinasta ja liiketoiminnasta KIINAAN? Kuinka se tehdään fiksusti Kaikille avoin seminaari Kiinasta ja liiketoiminnasta Ke 9.5.2018 klo 8:30-12:30 Louhela-sali, Joensuun Tiedepuisto, Länsikatu 15 Joensuun seutu yhteistyökumppanina

Lisätiedot

Tervetuloa Partneripäiville! Hallituspartnereiden Partneripäivät Oulussa 12.9.2014

Tervetuloa Partneripäiville! Hallituspartnereiden Partneripäivät Oulussa 12.9.2014 Tervetuloa Partneripäiville! Hallituspartnereiden Partneripäivät Oulussa 12.9.2014 Hallituspartnereiden Partneripäivät Oulussa 12.9.2014 Hallituspartnereiden kolmannet valtakunnalliset Partneripäivät järjestetään

Lisätiedot

Kimmo Rasila. Copyright Kuntien Tiera Oy 1

Kimmo Rasila. Copyright Kuntien Tiera Oy 1 Kimmo Rasila Ekonomi Kimmo Rasila on perustamansa ExecNet Oy:n toimitusjohtaja. Hänellä on pitkäaikainen ja monipuolinen kokemus ICT-alasta sekä hallitustyöstä. Rasila teki pitkän uran IBM:llä 1980 2003

Lisätiedot

Ehdotettu hallituksen kokoonpano Bittium Oyj:nvarsinainenyhtiökokous,

Ehdotettu hallituksen kokoonpano Bittium Oyj:nvarsinainenyhtiökokous, Ehdotettu hallituksen kokoonpano Bittium Oyj:nvarsinainenyhtiökokous, 19.4.2016 Osakkeenomistajien ehdotus Osakkeenomistajat, jotka edustavat noin 13,8 % yhtiön osakkeista, ehdottavat yhtiökokoukselle,

Lisätiedot

Millaisia mahdollisuuksia kyberturva tarjoaa ja kenelle? Ja mitä on saatu aikaan?

Millaisia mahdollisuuksia kyberturva tarjoaa ja kenelle? Ja mitä on saatu aikaan? Millaisia mahdollisuuksia kyberturva tarjoaa ja kenelle? Ja mitä on saatu aikaan? 1 Suomen tietoturvayhtiöillä on merkityksellisiä kasvutavoitteita 2 Kyberturva on vakaasti kasvava osa perinteistä ICT:tä

Lisätiedot

HALLITUKSEN EHDOTUKSET YHTIÖKOKOUKSELLE

HALLITUKSEN EHDOTUKSET YHTIÖKOKOUKSELLE HALLITUKSEN EHDOTUKSET YHTIÖKOKOUKSELLE 7.4.2011 1 Osinkopolitiikka ja osingonmaksu Osinkopolitiikka: Osinkona jaetaan vähintään 35 % nettotuloksesta. Nokian Renkaat Oyj:n voitonjakokelpoiset varat 31.12.2010

Lisätiedot

Citec journey in Norway

Citec journey in Norway Citec journey in Norway What we do and what services we produce We provide expertise within engineering, information and project management services Citec key facts Established in 1984 Turnover 2013: 70

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN YLIOPISTOKESKUSSEMINAARI Tulevaisuuden innovaatioiden, oppimisen ja osaamisen ekosysteemejä

VALTAKUNNALLINEN YLIOPISTOKESKUSSEMINAARI Tulevaisuuden innovaatioiden, oppimisen ja osaamisen ekosysteemejä VALTAKUNNALLINEN YLIOPISTOKESKUSSEMINAARI Tulevaisuuden innovaatioiden, oppimisen ja osaamisen ekosysteemejä 13. 14.11.2017 KAJAANISSA Päivi Tikkakoski, tuotekehitysjohtaja, Analysaattorit ja mittaukset

Lisätiedot

23.5.2012 1 Rakentamisen näkymät EU-alueella ja Suomessa

23.5.2012 1 Rakentamisen näkymät EU-alueella ja Suomessa 23.5.2012 1 Rakentamisen näkymät EU-alueella ja Suomessa Pekka Pajakkala Senior Advisor, VTT President of EUROCONSTRUCT 2012 23.5.2012 2 Rakentamisen näkymät EU, CEE, SUOMI 1. VTT 2. TALOUDEN JA RAKENTAMISEN

Lisätiedot

VEIKKAUS JA VASTUULLISUUDEN VIESTINTÄ

VEIKKAUS JA VASTUULLISUUDEN VIESTINTÄ VEIKKAUS JA VASTUULLISUUDEN VIESTINTÄ 1 2 3 Mitä on yrityksen vastuullisuusviestintä? Miten Veikkaus viestii vastuullisuutta? Lessons learned Miten viestitään? Kenelle viestitään? Mitä viestitään? Kuvaja

Lisätiedot

Space for work, meetings and events. Expert Services for knowledge intensive and growth oriented SME s

Space for work, meetings and events. Expert Services for knowledge intensive and growth oriented SME s Success from innovations Terttu Kinnunen OSKE Energy Technology Cluster Joensuu Science Park Ltd. Länsikatu 15 80110 Joensuu terttu.kinnunen@carelian.fi 1 Space for work, meetings and events Expert Services

Lisätiedot

Ehdotettu hallituksen kokoonpano. Bittium Oyj:n varsinainen yhtiökokous

Ehdotettu hallituksen kokoonpano. Bittium Oyj:n varsinainen yhtiökokous Ehdotettu hallituksen kokoonpano Bittium Oyj:n varsinainen yhtiökokous 11.4.2018 Osakkeenomistajien ehdotus Kolme suurinta osakkeenomistajaa, jotka edustavat noin 12,6 % yhtiön osakkeista, ehdottavat yhtiökokoukselle,

Lisätiedot

Internet of Things. Ideasta palveluksi IoT:n hyödyntäminen teollisuudessa. Palvelujen digitalisoinnista 4. teolliseen vallankumoukseen

Internet of Things. Ideasta palveluksi IoT:n hyödyntäminen teollisuudessa. Palvelujen digitalisoinnista 4. teolliseen vallankumoukseen Internet of Things Ideasta palveluksi 17.4.2015 IoT:n hyödyntäminen teollisuudessa Palvelujen digitalisoinnista 4. teolliseen vallankumoukseen We are where our clients are CGI in Finland and globally Close

Lisätiedot

ProAgria. Opportunities For Success

ProAgria. Opportunities For Success ProAgria Opportunities For Success Association of ProAgria Centres and ProAgria Centres 11 regional Finnish ProAgria Centres offer their members Leadership-, planning-, monitoring-, development- and consulting

Lisätiedot

Vaasan yliopisto Vasa Universitet University of Vaasa. Tekniikan ja innovaatiojohtamisen yksikkö School of Technology and Innovations

Vaasan yliopisto Vasa Universitet University of Vaasa. Tekniikan ja innovaatiojohtamisen yksikkö School of Technology and Innovations Käännökset (su-ru-eng) Tekniikan ja innovaatiojohtamisen yksikkö 10/2018 Translations for School of Technology and Innovations (Finnish-Swedish-English) Vaasan yliopisto Vasa Universitet University of

Lisätiedot

Vapaan sivistystyön päivät , Jyväskylä Jan-Markus Holm

Vapaan sivistystyön päivät , Jyväskylä Jan-Markus Holm Vapaan sivistystyön päivät 30.-31.8.2018, Jyväskylä Jan-Markus Holm www.eduexcellence.fi 1 Finland - the home of world-class education Source: Youtube: Education Export Personal background in a nutshell

Lisätiedot

Teollinen markkinointi ja kansainvälinen liiketoiminta. Pääaineen esittely

Teollinen markkinointi ja kansainvälinen liiketoiminta. Pääaineen esittely Teollinen markkinointi ja kansainvälinen liiketoiminta Pääaineen esittely Teollinen markkinointi ja kansainvälinen liiketoiminta Pääaineen opiskelijat käyvät sekä markkinoinnin että kansainvälisen liiketoiminnan

Lisätiedot

uusia päämääriä Rio+20 Lisää tähän ja otsikko kestävä kehitys tuloksia ja Johtaja Tellervo Kylä-Harakka-Ruonala, EK

uusia päämääriä Rio+20 Lisää tähän ja otsikko kestävä kehitys tuloksia ja Johtaja Tellervo Kylä-Harakka-Ruonala, EK Rio+20 Lisää tähän ja otsikko kestävä kehitys tuloksia ja uusia päämääriä Johtaja, EK Säteilevät Naiset seminaari Rion ympäristö- ja kehityskonferenssi 1992 Suurten lukujen tapahtuma 180 valtiota, 120

Lisätiedot

Tekes the Finnish Funding Agency for Technology and Innovation. Copyright Tekes

Tekes the Finnish Funding Agency for Technology and Innovation. Copyright Tekes Tekes the Finnish Funding Agency for Technology and Innovation DM 607668 03-2011 Expertise and networks for innovations Tekes services Funding for innovative R&D and business Networking Finnish and global

Lisätiedot

Voiko teknologia hillitä ilmastonmuutosta? Climbus-päättöseminaari 9.6.2009 Jorma Eloranta Toimitusjohtaja, Metso-konserni

Voiko teknologia hillitä ilmastonmuutosta? Climbus-päättöseminaari 9.6.2009 Jorma Eloranta Toimitusjohtaja, Metso-konserni Voiko teknologia hillitä ilmastonmuutosta? Climbus-päättöseminaari 9.6.2009 Jorma Eloranta Toimitusjohtaja, Metso-konserni Voiko teknologia hillitä ilmastonmuutosta? Esityksen sisältö: Megatrendit ja ympäristö

Lisätiedot

Teollinen Internet & Digitalisaatio 2015

Teollinen Internet & Digitalisaatio 2015 VTT TECHNICAL RESEARCH CENTRE OF FINLAND LTD Teollinen Internet & Digitalisaatio 2015 Jukka Kääriäinen 18.11.2015 VTT, Kaitoväylä 1, Oulu Teollinen Internet & Digitalisaatio 2015 - seminaari Teollinen

Lisätiedot

Aalto Service Factory

Aalto Service Factory 12/11/14 Service Factory and Business Collaboration Minna-Kaarina Forssén, D.Sc. (Eng.) Business Collaboration Manager Key strategic goal of Service Factory Promote multidisciplinary collaboration and

Lisätiedot

Teollisuuden uudistuminen - innovaatiot uuden nousun mahdollistajana

Teollisuuden uudistuminen - innovaatiot uuden nousun mahdollistajana VTT TECHNICAL RESEARCH CENTRE OF FINLAND LTD Teollisuuden uudistuminen - innovaatiot uuden nousun mahdollistajana Antti Vasara, toimitusjohtaja Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy Joensuu 7.2.2017: Älyä

Lisätiedot

Yritykset hiilineutraalisuuden edistäjinä

Yritykset hiilineutraalisuuden edistäjinä Yritykset hiilineutraalisuuden edistäjinä H Ehrnrooth, Climate Leadership Council 29.3.2017 15 ILMASTON MUUTOS Ilmastonmuutos on tosiasia. Sen vaikutukset ovat taloudellisia ja sosiaalisia. Vaikutukset

Lisätiedot

Finpro Valmentajasi liiketoimintamahdollisuuksista kansainväliseen menestykseen

Finpro Valmentajasi liiketoimintamahdollisuuksista kansainväliseen menestykseen Finpro Valmentajasi liiketoimintamahdollisuuksista kansainväliseen menestykseen 2 FINPRO Rakentamassa kansainvälisesti menestyvää Suomea Finpro on kansallinen suomalaisyritysten vientiä ja kansainvälistymistä

Lisätiedot

Tuloksia ja kokemuksia / results and experiences

Tuloksia ja kokemuksia / results and experiences EUROPEAN REGIONAL DEVELOPMENT FUND INTERREG IVC 2007-2013 interregional cooperation across Europe Tuloksia ja kokemuksia / results and experiences Interreg IVC/ Interreg Europe 26 May 2015, Helsinki INTERREG

Lisätiedot

Hiilineutraalin energiatulevaisuuden haasteet

Hiilineutraalin energiatulevaisuuden haasteet Hiilineutraalin energiatulevaisuuden haasteet Jukka Leskelä Energiateollisuus ry Energiateollisuuden ympäristötutkimusseminaari 1 Energia on Suomelle hyvinvointitekijä Suuri energiankulutus Energiaintensiivinen

Lisätiedot

Hallituksen jäsenten cv:t

Hallituksen jäsenten cv:t Hallituksen jäsenten cv:t Maire Ahopelto Maire Ahopelto on 54-vuotias terveystieteiden maisteri. Ahopelto toimii Kainuun maakunta -kuntayhtymän sosiaali- ja terveysjohtajana sekä sairaanhoitopiirin johtajana.

Lisätiedot

Ehdotettu hallituksen kokoonpano. Bittium Oyj:n varsinainen yhtiökokous

Ehdotettu hallituksen kokoonpano. Bittium Oyj:n varsinainen yhtiökokous Ehdotettu hallituksen kokoonpano Bittium Oyj:n varsinainen yhtiökokous 10.4.2019 Osakkeenomistajien ehdotus Kolme suurinta osakkeenomistajaa, jotka edustavat noin 12,7% yhtiön osakkeista, ehdottavat yhtiökokoukselle,

Lisätiedot

HAY GROUPIN PALKKATUTKIMUS

HAY GROUPIN PALKKATUTKIMUS HAY GROUPIN PALKKATUTKIMUS 2015 Palkitsetteko kustannustehokkaasti, johdonmukaisesti ja kannustavasti? Ota selvää Hay Groupin palkkatutkimuksen avulla! Varmista palkitsemisenne kustannustehokkuus, sisäinen

Lisätiedot

SIJOITUSMESSUT Toimitusjohtaja Timur tjkarki

SIJOITUSMESSUT Toimitusjohtaja Timur tjkarki SIJOITUSMESSUT 2019 9.5.2019 Toimitusjohtaja Timur Kärki @ tjkarki Gofore on kasvava ja kannattava digitalisaation asiantuntijayritys. 60 600 50 500 Miljoonaa euroa 40 30 20 400 300 200 Henkilöstömäärä

Lisätiedot

Kimmo Rasila. Copyright Kuntien Tiera Oy 0

Kimmo Rasila. Copyright Kuntien Tiera Oy 0 Kimmo Rasila Ekonomi Kimmo Rasila on perustamansa ExecNet Oy:n toimitusjohtaja. Hänellä on pitkäaikainen ja monipuolinen kokemus ICT-alasta sekä hallitustyöstä. Rasila teki pitkän uran IBM:llä 1980 2003

Lisätiedot

What can you be with a PhD? Outi Tolonen, PhD, Project Manager Biocenter Oulu

What can you be with a PhD? Outi Tolonen, PhD, Project Manager Biocenter Oulu What can you be with a PhD? Outi Tolonen, PhD, Project Manager Biocenter Oulu Outlines Finnish PhD career survey 2013 Career paths for a PhD Career planning My career (time permitting) PhD Career Survey

Lisätiedot

1 (7) esittely 2013. aja 2009-. 2009-. Hallituksessa. Henrik Ehrnrooth. Puheenjohtajaksi

1 (7) esittely 2013. aja 2009-. 2009-. Hallituksessa. Henrik Ehrnrooth. Puheenjohtajaksi 1 (7) YIT Oyj:n hallitukseen ehdotettujen henkilöiden esittely 2013 Puheenjohtajaksi Henrik Ehrnrooth s. 1954, maa-- Pöyry Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Hallituksen puheenjohtaja 2009-. ja metsätaloustieteiden

Lisätiedot

Network to Get Work. Tehtäviä opiskelijoille Assignments for students. www.laurea.fi

Network to Get Work. Tehtäviä opiskelijoille Assignments for students. www.laurea.fi Network to Get Work Tehtäviä opiskelijoille Assignments for students www.laurea.fi Ohje henkilöstölle Instructions for Staff Seuraavassa on esitetty joukko tehtäviä, joista voit valita opiskelijaryhmällesi

Lisätiedot

Esineiden, palveluiden ja ihmisten internet

Esineiden, palveluiden ja ihmisten internet Simo Säynevirta Global Technology Manager ABB Process Automation Services, Aalto AlumniWeekend 2015 24.10.2015 Teollisen tuotannon uusi aika Esineiden, palveluiden ja ihmisten internet A global leader

Lisätiedot

TKK 100 vuotta -merkki

TKK 100 vuotta -merkki TKK 100 vuotta -merkki jari laiho design studio WHO ARE YOU oy Merkin esittely TKK Viestintä elementit TKK Viestintä TKK Viestintä TKK Viestintä TKK Viestintä TKK Viestintä TKK Viestintä TKK Viestintä

Lisätiedot

[Investing in the Data Center Business]

[Investing in the Data Center Business] [Investing in the Data Center Business] Toukokuu 8 2019 Vesa Weissmann, Senior Advisor +358 50 500 2120 vesa.weissmann@gearshiftgroup.com Aihealueita 1. Datakeskukset sijoituskohteena 2. Liiketoimintaympäristö

Lisätiedot

YKSITYINEN SEKTORI Vastaajien lukumäärä

YKSITYINEN SEKTORI Vastaajien lukumäärä Palkat sektoreittain ja tehtävänimikkeittäin TEKin työmarkkinatutkimuksen (TMT 2017) mukaan (Mukana nimikkeet, joista vähintään 7 vastaajaa, nimikkeet aakkosjärjestyksessä) YKSITYINEN SEKTORI Account Manager

Lisätiedot

Tervetuloa Partneripäiville!

Tervetuloa Partneripäiville! Tervetuloa Partneripäiville! Hallituspartnereiden Partneripäivät Oulussa 12.9.2014 Yhteistyössä: Hallituspartnereiden Partneripäivät Oulussa 12.9.2014 Hallituspartnereiden kolmannet valtakunnalliset Partneripäivät

Lisätiedot

ammattikorkeakoulujen TKI-PÄIVÄT 2011 16. 17.2.2011 Pori, yyteri Hyvinvointia ja kilpailukykyä

ammattikorkeakoulujen TKI-PÄIVÄT 2011 16. 17.2.2011 Pori, yyteri Hyvinvointia ja kilpailukykyä ammattikorkeakoulujen TKI-päivät 16. 17.2.2011 TKI-PÄIVÄT 2011 Pori, yyteri Hyvinvointia ja kilpailukykyä OHJELMA Tiistai 15.2.2011 Erilliset tapaamiset ja kokoukset 15.00 AMKtutka ja indikaattorit 16.30

Lisätiedot

TIEKE Verkottaja Service Tools for electronic data interchange utilizers. Heikki Laaksamo

TIEKE Verkottaja Service Tools for electronic data interchange utilizers. Heikki Laaksamo TIEKE Verkottaja Service Tools for electronic data interchange utilizers Heikki Laaksamo TIEKE Finnish Information Society Development Centre (TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry) TIEKE is a neutral,

Lisätiedot

Hallituksen jäseniksi ehdotettavien CV:t

Hallituksen jäseniksi ehdotettavien CV:t Hallituksen jäseniksi ehdotettavien CV:t Yhtiökokous 27.4.2017 Copyright Kuntien Tiera Oy Kimmo Rasila Ekonomi Kimmo Rasila on perustamansa ExecNet Oy:n toimitusjohtaja. Hänellä on pitkäaikainen ja monipuolinen

Lisätiedot

Hallituksen jäseniksi yhtiökokouksessa 29.4.2015 ehdotettavien henkilöiden cv:t

Hallituksen jäseniksi yhtiökokouksessa 29.4.2015 ehdotettavien henkilöiden cv:t Hallituksen jäseniksi yhtiökokouksessa 29.4.2015 ehdotettavien henkilöiden cv:t Maire Ahopelto Maire Ahopelto on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri. Ahopelto toimii Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

TietoEnator Pilot. Ari Hirvonen. TietoEnator Oyj. Senior Consultant, Ph. D. (Economics) presentation TietoEnator 2003 Page 1

TietoEnator Pilot. Ari Hirvonen. TietoEnator Oyj. Senior Consultant, Ph. D. (Economics) presentation TietoEnator 2003 Page 1 TietoEnator Pilot Ari Hirvonen Senior Consultant, Ph. D. (Economics) TietoEnator Oyj presentation TietoEnator 2003 Page 1 Sallikaa minun kysyä, mitä tietä minun tulee kulkea? kysyi Liisa. Se riippuu suureksi

Lisätiedot

Suomen 2011 osallistumiskriteerit

Suomen 2011 osallistumiskriteerit KAH Suomen 2011 osallistumiskriteerit ARTEMIS Call 2011 -työpaja @ Helsinki 17.1.2011 Oiva Knuuttila KAH ARTEMIS Advanced Research and Technology for Embedded Intelligence and Systems Sulautettuja tietotekniikkajärjestelmiä

Lisätiedot

Ostamisen muutos muutti myynnin. Technopolis Business Breakfast 21.8.2014

Ostamisen muutos muutti myynnin. Technopolis Business Breakfast 21.8.2014 Ostamisen muutos muutti myynnin Technopolis Business Breakfast 21.8.2014 Taking Sales to a Higher Level Mercuri International on maailman suurin myynnin konsultointiyritys. Autamme asiakkaitamme parantamaan

Lisätiedot

Avoimen datan liiketoimintamallit. Matti Rossi, Aalto University School of Business

Avoimen datan liiketoimintamallit. Matti Rossi, Aalto University School of Business Avoimen datan liiketoimintamallit Matti Rossi, Aalto University School of Business Bio Tietojärjestelmätieteen professori Aalto-Yliopiston kauppakorkeakoulussa Vähemmistöomistaja MetaCase Consulting oy:ssä

Lisätiedot

Energiatehokkuus ja kilpailukyky Uudenkaupungin toimintatavat

Energiatehokkuus ja kilpailukyky Uudenkaupungin toimintatavat Energiatehokkuus ja kilpailukyky Uudenkaupungin toimintatavat Energiatehokkuus seminaari Mustio 6.9.2011 Case HINKU- projekti Kari Koski Kaupunginjohtaja Uusikaupunki Kohti hiilineutraalia kuntaa Hankkeen

Lisätiedot

KESTÄVÄ JOHTAJUUS AIJA BÄRLUND SUSANNA PERKO

KESTÄVÄ JOHTAJUUS AIJA BÄRLUND SUSANNA PERKO KESTÄVÄ JOHTAJUUS AIJA BÄRLUND SUSANNA PERKO TALENTUM Helsinki 2013 Copyright 2013 Talentum Media Oy ja kirjoittajat Julkaisija: Talentum Media Oy Kansi: Ea Söderberg Taitto: Lapine Oy ISBN 978-952-14-2010-8

Lisätiedot

Teollinen markkinointi ja kansainvälinen liiketoiminta. Pääaineinfo 10.3.2015 4301+02 klo 12:15-14

Teollinen markkinointi ja kansainvälinen liiketoiminta. Pääaineinfo 10.3.2015 4301+02 klo 12:15-14 Teollinen markkinointi ja kansainvälinen liiketoiminta Pääaineinfo 10.3.2015 4301+02 klo 12:15-14 Teollinen markkinointi ja kansainvälinen liiketoiminta Pääaineen opiskelijat käyvät sekä markkinoinnin

Lisätiedot

Energiatehokkuus kannattaa vai kannattaako? Risto Larmio

Energiatehokkuus kannattaa vai kannattaako? Risto Larmio Energiatehokkuus kannattaa vai kannattaako? Risto Larmio Risto Larmio Energiatehokkuusasiantuntija Motivassa 2011 alkaen, työtehtävät mm. pk-teollisuuden energiatehokkuusneuvonta (Teknologia-, Elintarvike-,

Lisätiedot

Alustus muutamasta rahoitusinstrumentista - lisäksi muutama yleisasia

Alustus muutamasta rahoitusinstrumentista - lisäksi muutama yleisasia Kuntamarkkinat 12.9.2013: Mistä rahoitus kunnan päästövähennystoimenpiteisiin? Alustus muutamasta rahoitusinstrumentista - lisäksi muutama yleisasia Sirkka Vilkamo Työ- ja elinkeinoministeriö Energiaosasto

Lisätiedot

Kilpailukyky, johtaminen ja uusi tietotekniikka. Mika Okkola, liiketoimintajohtaja, Microsoft Oy

Kilpailukyky, johtaminen ja uusi tietotekniikka. Mika Okkola, liiketoimintajohtaja, Microsoft Oy Kilpailukyky, johtaminen ja uusi tietotekniikka Mika Okkola, liiketoimintajohtaja, Microsoft Oy k Agenda Kansallinen kilpailukyky: Tietoalojen kasvu ja kilpailukyky Liiketoiminnan odotukset tietohallinnolle:

Lisätiedot

Avoin innovointi liiketoiminnan tukena

Avoin innovointi liiketoiminnan tukena Avoin innovointi liiketoiminnan tukena Tunnista asiakaslähtöisen innovoinnin, avoimen datan ja joukkoistamisen tarjoamat mahdollisuudet tuote- ja palvelukehitykselle. 22.5.2012 klo 8:30-16:00 16.10.2012

Lisätiedot

Suomen Lean -yhdistys ry järjestää huippusuositun Leanjohtamisseminaarin 18.09.2015 Messukeskuksessa Helsingissä

Suomen Lean -yhdistys ry järjestää huippusuositun Leanjohtamisseminaarin 18.09.2015 Messukeskuksessa Helsingissä Suomen Lean -yhdistys ry järjestää huippusuositun Leanjohtamisseminaarin 18.09.2015 Messukeskuksessa Helsingissä Suomen Lean-yhdistys ry:n vuosiseminaari on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä tärkeimmistä

Lisätiedot

Vesitehokkuus liiketoiminnan uusi ajuri. Pöyry Forest Industry Consulting oy

Vesitehokkuus liiketoiminnan uusi ajuri. Pöyry Forest Industry Consulting oy Vesitehokkuus liiketoiminnan uusi ajuri Pöyry Forest Industry Consulting oy Sisältö 1. Vesiparadoksi 2. Vesi ja hiili 3. Projekti Geysiiri 2 Vesitehokkuus - liiketoiminnan uusi ajuri 1. Vesiparadoksi Veden

Lisätiedot

Climate Action in Agenda 2030; Finland

Climate Action in Agenda 2030; Finland Climate Action in Agenda 2030; Finland Climate Action in Agenda 2030; Finland Suomen ilmastonmuutostransformaatioon liittyviä hankkeita Toteutettuja hankkeita Tausta 2001 Kansallinen ilmastostrategia Kioto

Lisätiedot

EGLO Enhancing Global Logistics Kansainvälisen logistiikan kehittämisohjelma

EGLO Enhancing Global Logistics Kansainvälisen logistiikan kehittämisohjelma EGLO Enhancing Global Logistics Kansainvälisen logistiikan kehittämisohjelma Kansainvälisyyttä logistiikan kehittämiseen Ismo Mäkinen ohjelmapäällikkö 1 EGLO Enhancing Global Logistics Kansainvälisen logistiikan

Lisätiedot

Työelämän murros - Millaisesta työstä eläke karttuu tulevaisuudessa? Työeläkekoulu

Työelämän murros - Millaisesta työstä eläke karttuu tulevaisuudessa? Työeläkekoulu Työelämän murros - Millaisesta työstä eläke karttuu tulevaisuudessa? Työeläkekoulu 28.3.2017 Elina Laavi yhteiskuntasuhteiden päällikkö Työeläkevakuuttajat Tela Twitter: @elinalaavi 1970-luku Viisi prosenttia

Lisätiedot

YLIMÄÄRÄINEN YHTIÖKOKOUS

YLIMÄÄRÄINEN YHTIÖKOKOUS Ixonos Oyj I 15.1.2013 YLIMÄÄRÄINEN YHTIÖKOKOUS Ixonos Plc I I I KOKOUKSEN AVAUS Pertti Ervi I Hallituksen puheenjohtaja Ixonos Plc I Public I 15.1.2013 I 2 MIKSI OLEMME TÄÄLLÄ TÄNÄÄN? Ixonos on läpikäynyt

Lisätiedot

Miten kokonaisarkkitehtuurityöllä voidaan tukea muutosten johtamista? Jaakko Taskinen

Miten kokonaisarkkitehtuurityöllä voidaan tukea muutosten johtamista? Jaakko Taskinen Miten kokonaisarkkitehtuurityöllä voidaan tukea muutosten johtamista? Jaakko Taskinen 12.10.2017 Kuka? Jaakko Taskinen Kokonaisarkkitehtuurikonsultti Sofigatella Tuotantotalouden DI, taustaa liikkeenjohdon

Lisätiedot

Sähkö- ja Energiayhtiöiden laadullinen tutkimus Tutkimussuunnitelmaehdotus

Sähkö- ja Energiayhtiöiden laadullinen tutkimus Tutkimussuunnitelmaehdotus Sähkö- ja Energiayhtiöiden laadullinen tutkimus Tutkimussuunnitelmaehdotus 16.4.2018 harri.kyttala@iro.fi +358977406030 tomi.ronkainen@iro.fi +358 50 304 2397 1. TUTKIMUKSEN TAVOITTEET 1. Tutkimuksen tavoitteet

Lisätiedot

Vastuullisuusarviointi M&A hankkeiden evaluoinnissa ja due diligence prosessissa

Vastuullisuusarviointi M&A hankkeiden evaluoinnissa ja due diligence prosessissa Petri Castrén CFO, Kemira DIF Directors Institute of Finland Tietopankkiaamiainen 30.5.2016 Vastuullisuusarviointi M&A hankkeiden evaluoinnissa ja due diligence prosessissa The first choice in chemistry

Lisätiedot

Strategiset kyvykkyydet kilpailukyvyn mahdollistajana Autokaupassa Paula Kilpinen, KTT, Tutkija, Aalto Biz Head of Solutions and Impact, Aalto EE

Strategiset kyvykkyydet kilpailukyvyn mahdollistajana Autokaupassa Paula Kilpinen, KTT, Tutkija, Aalto Biz Head of Solutions and Impact, Aalto EE Strategiset kyvykkyydet kilpailukyvyn mahdollistajana Autokaupassa Paula Kilpinen, KTT, Tutkija, Aalto Biz Head of Solutions and Impact, Aalto EE November 7, 2014 Paula Kilpinen 1 7.11.2014 Aalto University

Lisätiedot

Ficolo Oy COLOCATION - KONESALI-PALVELUT - (PILVI)PALVELUALUSTAT

Ficolo Oy COLOCATION - KONESALI-PALVELUT - (PILVI)PALVELUALUSTAT Ficolo Oy COLOCATION - KONESALI-PALVELUT - (PILVI)PALVELUALUSTAT Internap 23.7.2013: Amazon price cuts still no match for bare-metal cloud economics and performance A true bare-metal cloud offers better

Lisätiedot

Industry known for competence & ability to solve complex engineering challenges

Industry known for competence & ability to solve complex engineering challenges Finnish Marine Industry Industry known for competence & ability to solve complex engineering challenges Principal markets: Cruise ships, Ferries, Arctic & Offshore vessels, Specialized vessels Advanced

Lisätiedot

PSK BIM ammattilaisseminaari 08.05.2015

PSK BIM ammattilaisseminaari 08.05.2015 PSK STANDARDISOINTI PSK BIM ammattilaisseminaari 08.05.2015 Fox CenterJärvenpää Tilaajien uudet haasteet investointiprojekteissa ja ylläpidossa Profox Companies Ltd Autodesk Partner & Virtuaalisen suunnittelun

Lisätiedot

ISSRC Information Systems Security Research Center. University of Oulu, Department of Information Processing Science T.Wiander, M.

ISSRC Information Systems Security Research Center. University of Oulu, Department of Information Processing Science T.Wiander, M. ISSRC Information Systems Security Research Center University of Oulu, Department of Information Processing Science T.Wiander, M.Siponen TIMO WIANDER M.Sc (IS), B.Sc (Marketing) Project Manager ISSRC ISO/IEC

Lisätiedot

Ehdotusten vaikutukset EU:n kilpailuasemaan luotettavien digitaalisten sisämarkkinoiden kehityksessä

Ehdotusten vaikutukset EU:n kilpailuasemaan luotettavien digitaalisten sisämarkkinoiden kehityksessä Ehdotusten vaikutukset EU:n kilpailuasemaan luotettavien digitaalisten sisämarkkinoiden kehityksessä Mika Lauhde Vice President, Government Relations and Business Development SSH Communications Security

Lisätiedot

EHDOTUKSET YHTIÖKOKOUKSELLE 2.4.2009

EHDOTUKSET YHTIÖKOKOUKSELLE 2.4.2009 EHDOTUKSET YHTIÖKOKOUKSELLE 2.4.2009 1 1. Ehdotus osingonmaksusta Hallitus ehdottaa, että 31.12.2008 päättyneeltä tilikaudelta maksetaan osinkona 0,40 euroa osakkeelta. Osinko maksetaan osakkaalle, joka

Lisätiedot

KESTÄVÄSTI KIERTOON yhdyskuntien ja teollisuuden ravinteiden hyödyntäminen lannoitevalmisteina. Markku Järvenpää, MTT Säätytalo 24.1.

KESTÄVÄSTI KIERTOON yhdyskuntien ja teollisuuden ravinteiden hyödyntäminen lannoitevalmisteina. Markku Järvenpää, MTT Säätytalo 24.1. KESTÄVÄSTI KIERTOON yhdyskuntien ja teollisuuden ravinteiden hyödyntäminen lannoitevalmisteina Markku Järvenpää, MTT Säätytalo 24.1.2013 MTT ja ruokajärjestelmä 5.2.2013 2 Biotalouden kestävä ainekierto

Lisätiedot

Lyhyesti uusista DI-ohjelmista Isohenkilökoulutus to Opintoasianpäällikkö Mari Knuuttila

Lyhyesti uusista DI-ohjelmista Isohenkilökoulutus to Opintoasianpäällikkö Mari Knuuttila Lyhyesti uusista DI-ohjelmista 2015 Isohenkilökoulutus to 28.8.2014 Opintoasianpäällikkö Mari Knuuttila Master s Programmes at SCI Starting 2015 (in English) Master s Programme in Engineering Physics *

Lisätiedot

Master's Programme in Life Science Technologies (LifeTech) Prof. Juho Rousu Director of the Life Science Technologies programme 3.1.

Master's Programme in Life Science Technologies (LifeTech) Prof. Juho Rousu Director of the Life Science Technologies programme 3.1. Master's Programme in Life Science Technologies (LifeTech) Prof. Juho Rousu Director of the Life Science Technologies programme 3.1.2017 Life Science Technologies Where Life Sciences meet with Technology

Lisätiedot

Kansainvälistyvä Keski-Suomi

Kansainvälistyvä Keski-Suomi Kansainvälistyvä Keski-Suomi 18.4.2008 Ritva Nirkkonen toimitusjohtaja Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 Osuus, % Keski-Suomen teollisuuden

Lisätiedot

KAINUUN ILMASTOSTRATEGIA 2020. 16.9 Sanna Kopra

KAINUUN ILMASTOSTRATEGIA 2020. 16.9 Sanna Kopra KAINUUN ILMASTOSTRATEGIA 2020 16.9 Sanna Kopra Kainuun ilmastostrategia 2020-projekti valmistellaan maakunnallinen strategia ilmastomuutoksen hillitsemiseksi ja siihen sopeutumiseksi esitetään Kainuun

Lisätiedot

Prosessien kehittäminen. Prosessien parantaminen. Eri mallien vertailua. Useita eri malleja. Mitä kehitetään?

Prosessien kehittäminen. Prosessien parantaminen. Eri mallien vertailua. Useita eri malleja. Mitä kehitetään? Prosessien kehittäminen Prosessien parantaminen Sami Kollanus TJTA330 Ohjelmistotuotanto 21.2.2007 Mitä kehitetään? CMMI, SPICE yms. Miten kehittämishanke saadaan toteutettua? Organisaation kehittämisen

Lisätiedot

Kuinka mitata sukupuolten tasa-arvoa? Miten Suomi pärjää eri osa-alueilla?

Kuinka mitata sukupuolten tasa-arvoa? Miten Suomi pärjää eri osa-alueilla? Kuinka mitata sukupuolten tasa-arvoa? Miten Suomi pärjää eri osa-alueilla? Keskustelua Suomen tuloksista EU:n tasa-arvoindeksissä (EIGE) Helsingissä 21. 22.4.2016 Sukupuolten tasa-arvon mittaamiseen ja

Lisätiedot

FAKE GOLD portfolio OLLIPEKKA KANGAS 2009

FAKE GOLD portfolio OLLIPEKKA KANGAS 2009 FAKE GOLD portfolio OLLIPEKKA KANGAS 2009 Ollipekka Kangas in short Ollipekka Kangas was born in 1965 in Riihimäki. He graduated as art teacher in 1997 and Master of Arts two years later from the University

Lisätiedot

STUL:N NEUVONTAPALVELUT

STUL:N NEUVONTAPALVELUT STUL:N NEUVONTAPALVELUT KUN TARVITSET LUOTETTAVIA NEUVOJA, SÄHKÖ- JA TELE- URAKOITSIJALIITON ASIANTUNTIJAT OVAT PALVELUKSESSASI. Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry PL 55 (Harakantie 18 B) 02601 ESPOO

Lisätiedot

Kuinka rakentaa globaaleja verkostoja - kommenttipuheenvuoro

Kuinka rakentaa globaaleja verkostoja - kommenttipuheenvuoro Suomalaiset pk-yritykset kasvavat globaalissa taloudessa 25.11.2008 Kuinka rakentaa globaaleja verkostoja - kommenttipuheenvuoro Tuija Mainela, professori, KTT Oulun yliopisto, Markkinoinnin laitos Kansainvälistyminen

Lisätiedot

AFCEA 3.11.2009 PVTO2010 Taistelija / S4

AFCEA 3.11.2009 PVTO2010 Taistelija / S4 AFCEA 3.11.2009 PVTO2010 Taistelija / S4 -Jukka Lotvonen -Vice President, Government Solutions -NetHawk Oyj NetHawk Government Solutions PRIVILEGED Your Wireless Forces NetHawk in Brief - Complete solutions

Lisätiedot

HALLITUS- EHDOKKAAT KAUDELLE

HALLITUS- EHDOKKAAT KAUDELLE HALLITUS- EHDOKKAAT KAUDELLE 2016-2017 F-Secure Oyj Varsinainen yhtiökokous 7.4.2016 Hallituksen jäsenten valitseminen Hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunta ehdottaa, että Risto Siilasmaa, Pertti

Lisätiedot

KUUMA-seutu liikelaitos

KUUMA-seutu liikelaitos KUUMA-johtokunta 2.11.2016 Liite 74b KUUMA-seutu liikelaitos Toiminta- ja taloussuunnitelma 2017 KUUMA-johtokunta 2.11.2016 2.11.2016 Antti Kuusela KUUMA-SEUTU LIIKELAITOS TALOUSARVIO 1.1.-31.12.2017 PERUSTOIMINTA

Lisätiedot

EU DIGITAL EUROPE MITEN SAAMME NOPEUTETTUA TAVOITELTUA MUUTOSTA? CSC Markku Markkula COR RAPPORTEUR ON DIGITAL EUROPE

EU DIGITAL EUROPE MITEN SAAMME NOPEUTETTUA TAVOITELTUA MUUTOSTA? CSC Markku Markkula COR RAPPORTEUR ON DIGITAL EUROPE EU DIGITAL EUROPE MITEN SAAMME NOPEUTETTUA TAVOITELTUA MUUTOSTA? CSC 7.9.2018 Markku Markkula First Vice President of the EU Committee of the Regions CoR COR RAPPORTEUR ON DIGITAL EUROPE Chair of the Espoo

Lisätiedot

Tietojärjestelmätiede (TJT) / Tekninen viestintä (TEVI) linjavalintainfo

Tietojärjestelmätiede (TJT) / Tekninen viestintä (TEVI) linjavalintainfo Tietojärjestelmätiede (TJT) / Tekninen viestintä (TEVI) linjavalintainfo Tietojärjestelmätiede 5.4.2017 2 Tietojärjestelmätiede Markkinat IT ja markkinat Organisaatio Ryhmä IT ja organisaatio IT ja ryhmä

Lisätiedot

Ehdotettu hallituksen kokoonpano. Bittium Oyj:n varsinainen yhtiökokous,

Ehdotettu hallituksen kokoonpano. Bittium Oyj:n varsinainen yhtiökokous, Ehdotettu hallituksen kokoonpano Bittium Oyj:n varsinainen yhtiökokous, 12.4.2017 Osakkeenomistajien ehdotus Osakkeenomistajat, jotka edustavat 13,2 % yhtiön osakkeista, ehdottavat yhtiökokoukselle, että

Lisätiedot

KaivosAkatemian vastuullisen malminetsinnän seminaari ja työpaja Maija Uusisuo Cleantech-ohjelma

KaivosAkatemian vastuullisen malminetsinnän seminaari ja työpaja Maija Uusisuo Cleantech-ohjelma KaivosAkatemian vastuullisen malminetsinnän seminaari ja työpaja 29.-30.1.2013 Maija Uusisuo Cleantech-ohjelma Kestävän kaivostoiminnan kehittäminen Kaivostoiminnan kansainvälisyys ja kotimaisen tuotannon

Lisätiedot

Pilivipalavelut Cloud Business 2012 Parempaa paikallista pilveä

Pilivipalavelut Cloud Business 2012 Parempaa paikallista pilveä Pilivipalavelut Cloud Business 2012 Parempaa paikallista pilveä 29.11.2012 Petri Hyyppä Me kaikki olemme pilvessä Parempaa paikallista pilveä / Petri Hyyppä 29.11.2012 2 Kun puhumme pilvipalveluista, tarkoitamme

Lisätiedot

ENERGIAMURROS. Lyhyt katsaus energiatulevaisuuteen. Olli Pyrhönen LUT ENERGIA

ENERGIAMURROS. Lyhyt katsaus energiatulevaisuuteen. Olli Pyrhönen LUT ENERGIA ENERGIAMURROS Lyhyt katsaus energiatulevaisuuteen Olli Pyrhönen LUT ENERGIA ESITTELY Sähkötekniikan diplomi-insinööri, LUT 1990 - Vaihto-opiskelijana Aachenin teknillisessä korkeakoulussa 1988-1989 - Diplomityö

Lisätiedot

Palveleva pakkaus metsäklusterin veturina

Palveleva pakkaus metsäklusterin veturina Palveleva pakkaus metsäklusterin veturina Skaalatehokkuudesta korkeaan vaikuttavuuteen Esa Viitamo BIT Serve Brunch 8.5.2013 A) Pakkaus metsäklusterin veturina toimialatason näkökulma, teollinen evoluutio

Lisätiedot

Tekes BioRefine and Water: Water Innovations and Business Eväitä jatkoon Smart Water alueella Marina Congress Center Katri Mehtonen

Tekes BioRefine and Water: Water Innovations and Business Eväitä jatkoon Smart Water alueella Marina Congress Center Katri Mehtonen Tekes BioRefine and Water: Water Innovations and Business Eväitä jatkoon Smart Water alueella Marina Congress Center 27.11.2012 Katri Mehtonen Toimitusjohtaja, Finnish Water Forum Finnish Water Forum Missio:

Lisätiedot

Hallituksen jäseniksi yhtiökokouksessa ehdotettavien henkilöiden cv:t

Hallituksen jäseniksi yhtiökokouksessa ehdotettavien henkilöiden cv:t Hallituksen jäseniksi yhtiökokouksessa 6.5.2014 ehdotettavien henkilöiden cv:t Markku Silén Markku Silén on toiminut yli 30 vuotta kansainvälisissä liikkeenjohdon konsultoinnin, tietotekniikan palveluiden

Lisätiedot

Future Learning Finland infotilaisuus. Scandic Simonkenttä FLF ohjelmajohtaja Veli-Pekka Niitamo

Future Learning Finland infotilaisuus. Scandic Simonkenttä FLF ohjelmajohtaja Veli-Pekka Niitamo Future Learning Finland infotilaisuus Scandic Simonkenttä 7.12.10 FLF ohjelmajohtaja Veli-Pekka Niitamo Toteutamme kansallista koulutusvientistrategiaa Tavoite: Suomi on yksi maailman johtavista koulutukseen

Lisätiedot

YHTEISKUNNAN TURVALLISUUDEN STANDARDOINTI. Pertti Woitsch 6.10.2015

YHTEISKUNNAN TURVALLISUUDEN STANDARDOINTI. Pertti Woitsch 6.10.2015 YHTEISKUNNAN TURVALLISUUDEN STANDARDOINTI Pertti Woitsch 6.10.2015 1 Pertti Woitsch Security and Defense Industry Executive Senior Advisor, Geowise Oy Chairman, Surma Ltd. Director (non-exec), Temet Oy

Lisätiedot