JOUTSAN KUNTA JOUTSAN POHJOISOSIEN RANTAOSAYLEIS- KAAVA JA RUTAJÄRVEN RANTAOSAYLEIS- KAAVAN KUMOAMINEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JOUTSAN KUNTA JOUTSAN POHJOISOSIEN RANTAOSAYLEIS- KAAVA JA RUTAJÄRVEN RANTAOSAYLEIS- KAAVAN KUMOAMINEN"

Transkriptio

1 Vastaanottaja Joutsan kunta Asiakirjatyyppi Kaavaselostus Päivämäärä KAAVAEHDOTUS II JOUTSAN KUNTA JOUTSAN POHJOISOSIEN RANTAOSAYLEIS- KAAVA JA RUTAJÄRVEN RANTAOSAYLEIS- KAAVAN KUMOAMINEN

2 JOUTSAN POHJOISOSIEN RANTAYLEISKAAVA JA RUTAJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN KUMOAMINEN KAAVASELOSTUS Tarkastus Elina Saine Päivämäärä Laatija Tarkastaja Nina Marjoniemi Kuvaus kaavaselostus; ehdotus II JOHDANTO Leivonmäen kunta liittyi Joutsan kuntaan Kuntaliitoksen jälkeen Joutsan kunnan kaavoitussuunnitelmissa on ollut rantayleiskaavan laatiminen toistaiseksi kaavoittamattomille rantaalueille kunnan pohjoisosiin entisen Leivonmäen kunnan alueelle. Joutsan kunnan ranta-alueet on pääosin kaavoitettu. Kaavoittamattomien ranta-alueiden liittäminen osaksi Joutsan rantaosayleiskaavaa on tärkeää yhtenäisten rantarakentamismääräysten ja rakentamisen mitoituskäytäntöjen kannalta. Rutajärven rantaosayleiskaava on vahvistettu Kaavan määräykset ja kaavan sisältö poikkeavat monelta osin Joutsan rantaosayleiskaavasta. Esimerkiksi rakennusoikeuden määrästä ei ole annettu kaavassa selviä määräyksiä. Lisäksi kaavan emätilatarkastelun poikkileikkausajankohta poikkeaa Joutsan rantayleiskaavasta. Tässä kaavatyössä on tarkoitus kumota Rutajärven rantaosayleiskaava ja laatia Rutajärven rantaosayleiskaavan alueen ranta-alueiden osalle uusi rantayleiskaava, joka vastaa kunnan rantayleiskaavoissa käytettyjä määräyksiä ja mitoitusta. Valkeinen lammen ympäristössä Rutajärven rantaosayleiskaavaa on osittain muutettu Rutalahden yleiskaavan ja Rutajärven rantayleiskaavan muutoksen laatimisen yhteydessä. Pääasiassa kaavoituksessa on kyse asumisen, loma-asumisen ja matkailua palvelevien toimintojen suunnittelusta, mutta lisäksi kaavassa varataan alueita mm. suojelu-, virkistys- sekä maa- ja metsätalouden tarpeisiin. Rantayleiskaava laaditaan Maankäyttö- ja rakennuslain 72 :n tarkoittamana oikeusvaikutteisena yleiskaavana, jolloin yleiskaavaa voidaan käyttää suoraan rakennusluvan myöntämisen perusteena. Jyväskylässä..20 Elina Saine Nina Marjoniemi 2 (92)

3 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 2 1. OHJELMA Laatimispäätös Suunnitteluorganisaatio Työohjelma 5 2. LÄHTÖTIEDOT Suunnittelualueen sijainti ja rajaus Suunnittelutilanne Laaditut selvitykset Maanomistus Väestö ja elinkeinot Palvelut Tekninen huolto Liikenne ja melu Rakennettu ympäristö Rakennettu kulttuuriympäristö Muinaisjäännökset Pilaantuneet maa-alueet Pohjavesialueet Virkistyskäyttö Luonnonympäristö Yksityisten suojelualueet Leivonmäen Kansallispuisto Natura Kallioperä ja maaperä Vesistöt Kasvillisuus Eläimistö Maisema YLEISKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET Suunnittelun käynnistäminen, vireilletulo ja päätökset Työn kulku Osallistuminen ja yhteistyö Viranomaisyhteistyö Käsittelyvaiheet TAVOITTEET JA MITOITUSPERIAATTEET Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Maakunnalliset tavoitteet Yleistavoitteet Sektorikohtaiset tavoitteet Rakennusoikeuden määrittämisperusteet Rakennusoikeuden sijoitusperiaatteet YLEISKAAVAN KUVAUS Maankäyttövaihtoehdot Kaavaratkaisun kuvaus Kokonaisrakenne ja mitoitus Maankäyttö Yleiskaavan kaavamerkinnät Vakituinen asutus Loma-asutus ja matkailualueet Virkistys ja ulkoilu Maa- ja metsätalousalueet Erityisalueet Suojelualueet Luonnonympäristö 77 3 (92)

4 5.5.8 Muinaisjäännökset Kulttuuriympäristö ja maisema Liikenne Yhdyskuntatekninen huolto Yleiset määräykset ja suositukset YLEISKAAVAN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI Oikeusvaikutukset Luonnonympäristö Natura Maisema ja kulttuuriympäristö Rakennettu ympäristö ja yhdyskuntarakenne Liikenteelliset vaikutukset Yhdyskuntataloudelliset vaikutukset Sosiaaliset vaikutukset Ympäristön häiriötekijät YLEISKAAVAN SUHDE VALTAKUNNALLISIIN ALUEIDENKÄYTTÖTAVOITTEISIIN YLEISKAAVAN SUHDE MAAKUNTAKAAVAAN YLEISKAAVAN TOTEUTTAMINEN 91 Liitteet 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 2. Luontoselvitys 3. Maisematarkastelu 3a Maisemaselvitys 4. Emätilaselvityksen mitoitustaulukko 5. Korvattavat rakennuspaikat 6. Kaavoitettavat vesistöt 7. Mitoitusvyöhykekartta 8. Turvetuotantoalueet 9. Yksityisten luonnonsuojelualueet 10. Pohjavesialueet 11. Vesihuoltolaitosten toiminta-alueet 12. Yhdyskuntarakenne teemakartta 13. Rutajärven kumottavan rantaosayleiskaavan kartta ja määräykset Erillisliitteenä Lehtijakokartta Kaavaehdotuskartat 1-8 Mk 1: Kaavamerkinnät ja -määräykset Copyright Ramboll Finland Oy 4 (92)

5 Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä asiakirjaa tai osaa siitä ei saa kopioida tai jäljentää missään muodossa ilman Ramboll Finland Oy:n antamaa kirjallista lupaa. 1. OHJELMA 1.1 Laatimispäätös Kunnanhallitus on päättänyt kokouksessaan rantaosayleiskaavan laajennuksen ja Rutajärven rantaosayleiskaavan muutoksen laatimisesta. 1.2 Suunnitteluorganisaatio Kaavatyötä valvoo Joutsan kunnanhallitus. Kaavan laatimisesta ja teknisestä toteutuksesta on vastannut Pöyry Finland Oy saakka. Yrityskaupassa alue- ja kaupunkisuunnittelu on siirtynyt Ramboll Finland Oy:n omistukseen alkaen, jonka jälkeen kaavan laatimisesta on vastannut Ramboll Finland Oy projektipäällikkönä Elina Saine. 1.3 Työohjelma Osayleiskaavan laatimisen päätyövaiheet ovat: 1. Vireille tulo/aloitusvaihe - kunnanhallitus osallistumis- ja arviointisuunnitelma - aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu OAS nähtävillä 06/2011 alkaen 2. Valmisteluvaihe - perusselvitykset - erityisselvitykset - tavoitteiden ja mitoitusperiaatteiden hyväksyminen (Kvall ) - alustava kaavaluonnos - yleisötilaisuus Kaavaluonnos Khall Nähtävilläolo Osallisten kuuleminen (mielipiteet ja lausunnot) 3. Kaavaehdotusvaihe Kaavaehdotus Khall - Nähtävilläolo Osallisten kuuleminen (muistutukset ja lausunnot) - Työneuvottelu Kaavaehdotusvaihe II Kaavaehdotus II khall - Nähtävilläolo - Osallisten kuuleminen (muistutukset ja lausunnot) 5. Hyväksymisvaihe Kaikkiin vaiheisiin liittyy neuvotteluja ja tiedottamista. 5 (92)

6 2. LÄHTÖTIEDOT 2.1 Suunnittelualueen sijainti ja rajaus Kaavoitettavat ranta-alueet sijoittuvat Joutsan kunnan pohjoisosaan. Suunnittelualue käsittää 122 eri vesistöä tai osaa vesistöstä ja näillä on rantaviivaa yhteensä 291 kilometriä. Vesistöt ovat pääasiassa pieniä lampia ha järviä on noin 30 kpl. Alueen suurin vesistö Rutajärvi on n ha. Kaavoitettavat vesistöt on rajattu kuvassa 1. Leivonmäen kansallispuisto sijoittuu kokonaisuudessaan kaavoitettavalle alueelle. Kuva 1. Kaavoitettavat vesistöt. Aho-Kapeinen Hyötyjärvi Kapea Sailampi Mäyrälampi Riihijärvi Tuomenlampi Ala-Kälkäjärvi Hämeenlampi Karhulampi Naukjärvi Riihilampi Turasenlammit e Alimmainen Iso Ahvenlampi Kirveslampi Nurmijärvi Rimminlampi Turasenlammit p Ruuhilampi Iso Jouhtjärvi Kivijärvi, itä Orilampi Riuttalammit Valkea Kuorejärvi Erijärvet Iso Kuorejärvi Kivijärvi, länsi Partinlampi Rutajoki Valkeajärvi Haapajärvi Iso Pirttilampi Koivulampi Partinlampi 2 Rutajärvi Valkeinen Hakosjärvi Iso Sailampi Kolmisoppinen Petäinen Saarijärvi Vallaslampi Hakoslampi Iso Säynätjärvi Korvenperänlampi Pieni Ahvenlampi Sammallampi Varmalampi Hangaslammit Iso-Valkeinen Kostamonjärvi Pieni Hanhilampi Siikajärvi Viininlampi Hanhilampi Iso-Vehmainen Kotasenlampi Pieni Jouhtjärvi Silmälammit e Vähä Harjujärvi Harjujärvi Joutsjärvi Kuivalampi Pieni Lehijärvi Silmälammit i Vähä-Särkijärvi Haukilampi Jukko Kurkijärvi Pieni Pajulampi Silmälammit p Vääräjärvet Havulampi Järnätjärvi Kälkäjoki Pieni Pirttilampi Soidensalonlampi Vääräjärvi Heinälampi Kaakkolampi Lapinlampi Pieni Suojärvi Soimalampi Ylimmäinen 6 (92)

7 Hevoslampi Kaakkolampi 2 Lapinselkä Pieni Säynätjärvi Suojärvi Riiplampi Hietajärvi Kaakkolampi 3 Latosenlampi Pieni-Valkeinen Susilampi Ylimmäinen Hiilenjärvi Kaijanlampi Lehijärvi Pohjoislampi Syysjärvi Ruuhilampi Hopealampi Kakarinlampi Luupää Porkkalampi Särkijärvi Yläiset Lammit Hosiolampi Kalaton Matkus Pyydysjärvi Säynätlampi Ylä-Kälkäjärvi Humalalampi Kangas-Kapeinen Matkuslampi Pyöreä Kuorejärvi Talvilampi Hyytiä Kangaslampi Mustalampi Päijänne Tuohilampi 2.2 Suunnittelutilanne MAAKUNTAKAAVA Maakuntakaava on ohjeena laadittaessa yleiskaavoja sekä ryhdyttäessä muutoin toimenpiteisiin alueiden käytön järjestämiseksi. Maakuntakaava käsittää tarpeellisiin tutkimuksiin ja selvityksiin perustuvan yleispiirteisen suunnitelman alueiden käyttämisestä eri tarkoituksiin. Ympäristöministeriö on vahvistanut Keski-Suomen maakuntakaavan ja se on tullut lainvoimaiseksi Maakuntakaava korvaa Keski-Suomen seutukaavan. Maakuntakaava täydentyy ja sitä tarkistetaan vaihemaakuntakaavojen kautta. Kuva 2. Ote maakuntakaavasta. 7 (92)

8 Maakuntakaavassa yleiskaavoitettavalle alueelle on osoitettu seuraavia aluevaraus- tai kohdemerkintöjä: 8 (92)

9 Rutalahden satama-alue: Uittosäännössä vahvistettu pudotuspaikka. 9 (92)

10 Kuva 3. Kaavoitettavat vesistöt maakuntakaavassa. VAIHEMAAKUNTAKAAVAT 1 Vaihemaakuntakaava Maakuntavaltuusto hyväksyi ensimmäisen vaihemaakuntakaavan ja ympäristöministeriö vahvisti sen Korkein hallinto-oikeus hylkäsi kaikki kaavasta tehdyt valitukset Ensimmäisessä vaihemaakuntakaavassa on varattu maa-alue Jyväskylän seudun uudelle jätteenkäsittelykeskukselle. Ensimmäiseen vaihemaakuntakaavaan ei ole osoitettu varauksia Joutsan osayleiskaavan alueelle. 2 Vaihemaakuntakaava Ympäristöministeriö vahvisti toisen vaihemaakuntakaavan maakuntavaltuuston hyväksymässä muodossa Kaava sai lainvoiman Toinen maakuntakaava turvaa Keski- Suomen maakunnassa laadukkaiden kiviainesten saannin yhdyskunta- ym. rakentamiseen sekä suojelee arvokkaita harju-, kallio- ja moreenialueita. Kaava turvaa myös hyvän ja turvallisen pohjaveden saannin yhdyskuntien vesihuoltoon. Toisessa vaihemaakuntakaavassa on kaavoitettavalle alueelle tai sen läheisyyteen osoitettu seuraavat merkinnät: ge/1 Arvokas kallioalue. Merkinnän kuvaus: Merkinnällä osoitetaan valtakunnallisesti arvokas kallioalue. 10 (92)

11 Suunnittelumääräys: Alueen käytön suunnittelussa on otettava huomioon alueen luonnonkauneuden, geologisten muodostumien sekä erikoisten luonnonolosuhteiden ja esiintymien säilyminen. ge/2 Arvokas harjualue. Merkinnän kuvaus: Merkinnällä osoitetaan valtakunnallisesti tai maakunnallisesti arvokas harjualue. Suunnittelumääräys: Alueen käytön suunnittelussa on otettava huomioon alueen luonnonkauneuden, geologisten muodostumien sekä erikoisten luonnonolosuhteiden ja esiintymien säilyminen. eo/2 Kalliokiviainesten ottovyöhyke Merkinnän kuvaus: Merkinnällä osoitetaan maa- ja metsätalousvaltainen alue, jolla on maakunnallista merkitystä kiviaineshuollossa. Suunnittelumääräys: Alueiden käytössä tulee erityistä huomiota kiinnittää alueen kiviainesvarojen suunnitelmalliseen hyödyntämiseen. pv Pohjavesialue Merkinnän kuvaus: Merkinnällä osoitetaan yhdyskunnan vedenhankinnan kannalta tärkeä pohjavesialue. Suunnittelumääräys: Aluetta koskevat toimenpiteet on suunniteltava siten, että pohjaveden laatu ei niiden vaikutuksesta heikkene. Maa-ainesten oton on tarkoitus perustua yleissuunnitelmiin, joissa sovitetaan yhteen pohjaveden suojelu ja maa-ainesten otto. 11 (92)

12 Kuva 4. Ote 2. vaihemaakuntakaavasta. 3 Vaihemaakuntakaava Vaihemaakuntakaava käsittelee turvetuotantoa ja suoluontoa sekä tuulivoimaa. Tuulivoima liitettiin mukaan Kolmannen vaihemaakuntakaavan on maakuntavaltuusto hyväksynyt ja ympäristöministeriö vahvistanut Vahvistamatta jäi 4 tuulivoimapuiston aluetta ja 42 turvetuotantoon soveltuvaa suota. Keski-Suomen liitto valitti korkeimpaan hallintooikeuteen vahvistamatta jätettyjen tuulivoimapuistojen ja 39 turvetuotantoon soveltuvan suon osalta. Kolmannessa vaihemaakuntakaavassa on kaavoitettavalle alueelle tai sen läheisyyteen osoitettu seuraavat merkinnät: SL, sl Luonnonsuojelualue Merkinnän kuvaus: Merkinnällä osoitetaan luonnonsuojelulain nojalla suojeltu tai suojeltavaksi tarkoitettu alue. Alueella on voimassa MRL 33 :n mukainen ehdollinen rakentamisrajoitus. Suojelumääräys: Alueella ei saa ryhtyä sellaisiin toimenpiteisiin, jotka saattavat vaarantaa alueen suojeluarvoja. Suojelumääräys on voimassa kunnes suojelualue varsinaisesti perustetaan. Kohde 239 Kivisuo4, Joutsa P-A 330 ha tv Tuulivoimapuiston alue (tv) 12 (92)

13 Merkinnän kuvaus: Merkinnällä osoitetaan tuulivoimatuotantoon soveltuva alue. Merkintään ei sisälly maankäyttö- ja rakennuslain 33 :n mukaista ehdollista rakentamisrajoitusta. Suojelumääräys: Alueen suunnittelussa on otettava huomioon rakentamisen vaikutukset asutukseen, liikenneväyliin, maisemaan, kulttuuriperintöön, luontoon ja maa-aineshuoltoon. Lisäksi tulee ottaa huomioon lentoliikenteen aiheuttamat rajoitteet ja puolustusvoimien valvontasensoreiden vaikutus suunniteltujen alueiden soveltuvuuteen tuulivoimaloiden sijoituspaikaksi. Kohde 9 Vestonmäki, Toivakka/Joutsa Kuva 5. Ote 3. vaihemaakuntakaavasta. 4 Vaihemaakuntakaava Neljännen vaihemaakuntakaavan on maakuntavaltuusto hyväksynyt Kaava on vahvistettu ympäristöministeriössä ja se on saanut lainvoiman Vaihekaavan tavoitevuosi on Neljäs maakuntakaava päivittää lainvoimaisen maakuntakaavan kaupallisen palveluverkon ja taajamatoiminnot sekä tarpeellisilta osin siihen liittyvää alue- ja yhdyskuntarakennetta. Neljännessä vaihemaakuntakaavassa on kaavoitettavalle alueelle tai sen läheisyyteen osoitettu seuraavat merkinnät: 13 (92)

14 Päijänteen kehittämisalue Merkinnän kuvaus: Merkinnällä osoitetaan Päijänteen kehittämisalue. Suunnittelumääräys: Aluetta tulee kehittää tiiviissä yhteistyössä sen asukkaiden ja elinkeinotoimijoiden kanssa kestävän kehityksen hengessä ottaen huomioon paikallisten ihmisten asuin- ja elinolot ja niiden kehittäminen sekä luonnon monimuotoisuus. Kuva 6. Ote 4. vaihemaakuntakaavasta. Maakuntakaavan tarkistus Keski-Suomen maakuntahallitus käynnisti Keski-Suomen maakuntakaavan tarkistuksen. Tarkistus koskee Keski-Suomen maakuntakaavaa, 1., 2., 3. ja 4. vaihemaakuntakaavaa sekä Pirkanmaan 1. maakuntakaavaa Jämsän Länkipohjan osalta. Kaavoitusprosessin yhteydessä arvioidaan voimassa olevia kaavoja. Tarkistus koskee kaikkia maakuntakaavan teemoja: asutusrakennetta, liikennettä, teknistä huoltoa, luonnonvaroja, erityistoimintoja, kulttuuriympäristöä, luonnonsuojelua ja virkistystä. Lopputuloksena saadaan kaikki voimassa olevat maakuntakaavat korvaava Keski-Suomen tarkistettu maakuntakaava. Kaavaprosessin aikana ratkaistaan miltä osin voimassa olevien kaavojen merkintöjä jätetään voimaan ja mitä uusia asioita otetaan mukaan. Samalla kun tarkastettu maakuntakaava hyväksytään, kumotaan kaikki aiemmat maakuntakaavat. Tavoitteena on, että kaavaluonnos ja ehdotus ovat nähtävillä vuonna YLEISKAAVAT RUTAJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVA Alueen länsiosassa on voimassa Rutajärven rantaosayleiskaava, joka on vahvistettu Tässä kaavatyössä Rutajärven rantaosayleiskaava kumotaan kokonaan ja laaditaan uusi kaava ranta-alueiden osalta niin, että se vastaa koko kunnan alueella voimassa olevia rantarakentamismääräyksiä ja rakentamisen mitoituskäytäntöjä. Kumottava kaavakartta on kaavaselostuksen liitteenä (Liite 7). 14 (92)

15 Kuva 7. Ote Rutajärven rantaosayleiskaavakartasta. RUTALAHDEN YLEISKAAVA Alueen luoteisosa rajoittuu Rutalahden yleiskaavaan, joka on hyväksytty osittain ja se on saanut lainvoiman Osa Rutalahden yleiskaavan kaava-alueesta on vahvistamatta. Vahvistamaton alue Kuva 8. Ote Rutalahden yleiskaavakartasta Kaava-alueeseen rajoittuvat yleiskaavat Nyt laadittava rantaosayleiskaava rajautuu osittain seuraaviin rantaosayleiskaavoihin: Puulan alueen rantaosayleiskaava, Kangasniemi, hyv Toivakan rantayleiskaavan itäosa, Toivakka, hyv Toivakan läntisen osan rantaosayleiskaava, Toivakka, hyv (92)

16 Päijänteen ranta-yk III ja IV osa, Jyväskylä, hyv Suur-Päijänteen, Tammijärven-Hauhan ym. rantayleiskaava, Luhanka, hyv Joutsan rantayleiskaava (1 ja 2 osa-alueet), Joutsan eteläosa, hyv Kuvasovitteita on osoitettu suurimpien järvien osalta. Kuvissa havainnollistetaan voimassa olevan naapurikunnan yleiskaavan suhdetta Joutsan pohjoisosien rantayleiskaavan ehdotusvaiheen kaavakarttaan. Kuvissa on Toivakan rantaosayleiskaavan ja Kangasniemen Puulan alueen rantaosayleiskaava. Kuva 9. Kuvasovite Toivakan kunnan Siikajärven Särkijärven rantaosayleiskaavaan. Tällä yleiskaavalla osoitettavia uusia loma-asuntojen rakennuspaikkoja on lähinnä vastarannalla suhteessa naapurikunnan rantaosayleiskaavan loma-asuntoalueisiin. Naapurikuntaa lähinnä olevat rakennuspaikat on muodostettu ranta-asemakaavoilla. 16 (92)

17 Kuva 10. Kuvasovite Toivakan kunnan Iso-Vehmaisen ja Riihijärven rantaosayleiskaavaan. Seuraavalla sivulla esitetyssä kuvasovitteessa näkyy, kuinka tehokkaasti olemassa olevia rakennuspaikkoja on muodostunut, niin naapurikunnan puolella kuin tämän yleiskaavaan toteutuneina rakennuspaikkoina (keltainen ympyrä). Rakennuspaikkojen ympärillä on maa- ja metsätalousvaltaista aluetta sekä luontokohteita. 17 (92)

18 Kuva 11. Kuvasovite Toivakan kunnan Päijänteen Rutalahden rantaosayleiskaavaan. Kangasniemen kunnan puolella on voimassa Puulan alueen rantaosayleiskaava. Kuvasovitteessa näkyy kaavan tilanne. Joutsan pohjoisosien rantayleiskaavaan on kaavoitettu neljä loma-asunnon rakennuspaikkaa. Kangasniemen yleiskaavassa ei ole esitetty suuria ryhmiä, vaan rakentamisen alueet koostuvat pienemmistä, yhden ja kahden rakennuspaikan alueista. Kangasniemen yleiskaavassa on myös paljon pysyvän asumisen rakennuspaikkoja. Kuva 12. Kuvasovite Kangasniemen kunnan Puulan alueen rantaosayleiskaavaan. 18 (92)

19 ASEMAKAAVAT Kaavoitettaville ranta-alueille sijoittuu kuusi voimassa olevaa ranta-asemakaavaa. 1) Isoniemi ) Vuorelan rantakaava ) Kirkkoselkä ) Kirkkoselän rantakaavan muutos ) Hiilen, Valkea, Riihi ja Siikajärven ranta-asemakaava ) Riihijärven ranta-asemakaavan muutos ) Kivijärven ranta-asemakaava ja 4 Kuva 13. Voimassa olevat ranta-asemakaavat. 19 (92)

20 ISONIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA, 1992 Kuva 14. Ote Isoniemen ranta-asemakaavasta. VUORELAN RANTAKAAVA, 1995 Vuorelan rantakaava on hyväksytty Leivonmäen kunnanvaltuustossa Silloinen ympäristökeskus vahvisti kunnanvaltuuston päätöksen muilta osin, mutta korttelin 2 rakennuspaikka 6 jätettiin vahvistamatta. Kuva 15. Otteita Vuorelan rantakaavasta. Oikealla osasuurennokset. 20 (92)

21 KIRKKOSELÄN RANTAKAAVA JA RANTAKAAVAN MUUTOS Kirkkoselän rantakaava on voimassa oleva siltä osin, missä Kirkkoselän ranta-asemakaavan muutos ei sitä korvaa. Kirkkoselän rantakaavan muutos on laadittu vain osalle Kirkkoselän rantakaavasta. Kuva 16. Kirkkoselän rantakaava. Kuva 17. Otteet Kirkkoselän ja Kirkkoselän rantakaavan osittaisen muutoksen kaavakartoista Niinniemen alueella. Yleiskaavan alkuvaiheessa oli vireillä Kirkkoselän rantakaavan alueella Niinniemen asemakaavan muutos. Kaavahankkeesta on kuitenkin luovuttu yleiskaavan vireillä olon aikana. Niinniemen alueella jää voimaan Kirkkoselän rantakaava ja Kirkkoselän rantakaavan muutos. 21 (92)

22 HIILEN-, VALKEA-, RIIHI- JA SIIKAJÄRVEN RANTAKAAVA, 2001 Rantakaava on hyväksytty Leivonmäen kunnanvaltuustossa vuonna Kaavassa osoitetaan merkintöjä Riihijärven, Hiilenjärven, Valkeajärven, Siikajärven, Iso Kuorejärven ja Iso Jouhtjärven rannoille. Rantakaavalla muodostuu korttelit 1-6 ja niihin liittyvät liikenne- sekä maa- ja metsätalousalueet. Kuva 18. Otteita Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven rantakaavasta. RIIHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS, 2008 Kullekin rakennuspaikalle saa rakentaa yhden loma-asuntorakennuksen sekä erillisen rantasaunan, joiden yhteenlaskettu kerrosala saa olla enintään 125 k-m 2. Lisäksi saa rakentaa tulisijattoman aittarakennuksen 12 k-m 2 ja yhden varasto-/huoltorakennuksen ja käymälän, joiden pintaala on yhteensä 25 k-m (92)

23 Kuva 19. Kaavakartta Riihijärven ranta-asemakaavan muutoksesta. KIVIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA, 2013 Rakennuspaikan rakennusten yhteenlaskettu kerrosala saa olla enintään 250 k-m 2. Kuva 20. Kaavakartta Kivijärven ranta-asemakaavan kaavakartasta. Rakennusjärjestys Joutsan kunnassa on voimassa kunnanvaltuuston hyväksymä rakennusjärjestys. Pohjakartta Pohjakarttana käytetään ajantasaista maastotietokantaa sekä vuoden 2014 numeerista kiinteistöraja-aineistoa. Muut suunnitelmat ja selvitykset Rantayleiskaavan tausta-aineistona on käytetty seuraavia tehtyjä selvityksiä. Leivonmäen kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnitelma (Metsähallitus 2009) 23 (92)

24 Leivonmäen muinaisjäännösten inventointi 2004 (Keski-Suomen museo 2004, Hanna Kelola) Keski-Suomen maakunnallisesti arvokkaat rakennetut kulttuuriympäristöt (Keski-Suomen liitto, 2003) Keski-Suomen maakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden ja perinnemaisemien päivitys- ja täydennysinventointi (Keski-Suomen ympäristökeskus) Rutajärven rantayleiskaavan muutos / Rutalahden yleiskaavan laajennus luonto- ja maisemaselvitys (Suunnittelukeskus, Kärkkäinen, 2006) Rutalahden luontoselvitys (Hakkari Tomi, 2002) Rutalahden osayleiskaavan vaikutukset Haapasuo-Syysniemi-Rutajärvi-Kivijärvi Naturaalueen luontoarvoihin (Suunnittelukeskus Oy, J. Kärkkäinen, 2003) Rutalahden yleiskaavan mitoitusperuteet Vesiosuuskuntien suunnitelmat Vt4:n tiesuunnitelmat ja niiden yhteydessä tehdyt selvitykset Joutsan pohjavesialueiden suojelusuunnitelma 2.3 Laaditut selvitykset Tätä rantayleiskaavaa varten on laadittu seuraavia perusselvityksiä. Luontoselvitys (Pöyry Finland Oy, FM, Biologi Soile Turkulainen, ) Maisematarkastelu (Pöyry Finland Oy, maisema-arkkitehti Kaisa Rantee, 2011) Maisemaselvitys (Ramboll Finland Oy, maisema-arkkitehti Kaisa Rantee, 2016) Liito-oravaselvitys (Pöyry Finland Oy, FM, biologi Soile Turkulainen, 2011) Linnustoselvitys (Jirka Lahtinen, 2011) 2.4 Maanomistus Alueen kiinteistöt ovat pääosin yksityisessä omistuksessa. Leivonmäen kansallispuiston alue on Suomen valtion omistuksessa. Lisäksi valtiolla on laajempi kokonaisuus kiinteistöomistuksia mm. Rutajärven länsipuolella. 24 (92)

25 Kuva 21. Valtion maanomistus kaava-alueella punaisella. 2.5 Väestö ja elinkeinot Joutsan kunnassa on asukkaita n henkilöä. Joutsa tunnetaan kesäkuntana ja kunnassa onkin kesäasuntoja n kpl. Entisen Leivonmäen kunnan alueella, mihin kaava pääosin sijoittuu, on asukkaita 1100 henkilöä. Alueen pääelinkeino on maa- ja metsätalous. Alueella on myös tarjolla paljon erilaisia matkailupalveluja. Rutajärven eteläpuolella on laajoja turvetuotantoalueita. Muita turvetuotannon suoalueita on kaava-alueen itäosissa. Turvetuotannon alueista on laadittu kaavaselostukseen liitekartta (Liite 8). 2.6 Palvelut Kaava-alue tukeutuu Leivonmäen kyläkeskuksen ja Joutsan keskustan palveluihin, joista löytyvät tarvittavat päivittäisasioinnin palvelut. Itse kaava-alueen palvelut rajoittuvat lähinnä majoituspalveluihin, luontopalveluihin, matkailupalveluihin ja niihin liittyviin oheispalveluihin. Jyväskylän tarjoamat palvelut on saavutettavissa n. 40 kilometrin etäisyydellä. Leivonmäen kyläkeskuksen palveluita ovat apteekki, kauneus- ja hyvinvointipalvelut, parturi, autonkorjaus- ja rengashuoltopalvelu ja kaksi hoivapalveluyritystä. Huoltoasema valtatien 4 varrella tarjoaa polttoainemyynnin lisäksi posti-, ravintola- ja elintarvikemyyntipalvelut. Kurkiauran koulussa Leivonmäen keskustassa järjestetään perusopetusta 0-6 luokille. Muita kunnallisia palveluita ovat kuntosali, uimahalli, kirjasto, Leivonmäen terveysasema ja vanhusten palvelukoti. Kurkiauran koulu toimii Leivonmäen kyläkeskuksessa kolmiopettajaisena kouluna apunaan muuta kouluhenkilökuntaa. Koulussa toimii esiopetus, 1-2 luokka, 3-4 luokka ja 5-6 luokka. Koulukyyditys on järjestetty kuvassa 15 olevan reitin mukaisesti. Omavastuumatkoina on määritelty kilometriraja luokan oppilailla kolme (3) kilometriä ja luokan oppilailla viisi (5) kilometriä. 25 (92)

26 Kuva 22. Koulukyytireitistöä Kurkiauran kouluun. Lapsiennuste Kurkiauran koululle on tehty vuoteen 2020 saakka. Ennusteen mukaan oppilasmäärä pysyy 40 oppilaan tuntumassa. Alla olevassa diagrammissa on ennuste vuosittain vuoteen 2020 saakka. Kurkikankaan koulu oli mukana Oma kansallispuisto tutuksi hankkeessa, jonka tuloksena syntyi Lumen ja jään valtakunnassa opetusmateriaalipaketti. Hankkeessa oli mukana Joutsan- Luhangan yläaste, Metsähallitus, Keski-Suomen ympäristökeskus ja Jyväskylän yliopisto. Rutalahden kylältä osa lapsista käy peruskoulua Toivakan koulukeskuksessa. Uusia koululaisia olisi Rutalahden kylältä oppilasennusteen mukaan tulossa 2-4 oppilasta/vuosi. 2.7 Tekninen huolto Osa kaavoitettavasta alueesta kuuluu Joutsan kunnan vesi- ja jätevesiverkoston runkolinjan toiminta-alueelle. Vesi- ja jätevesirunkolinja kulkee välillä Joutsa-Leivonmäki, Leivonmäen keskusta-alueella ja jatkaa edelleen länteen Leivonmäki-Selänpohjan kautta pohjoisen suuntaan 26 (92)

27 Rutalahteen. Joutsan kunnan verkostoa ovat Kivisuon vesiosuuskuntaan liittyvä runkovesi- ja viemäriverkko välillä Leivonmäki Selänpohja. Kivisuon vesiosuuskunnalle kuuluu vain talohaarat. Kivisuon vesiosuuskunnan toiminta-alueet on liitetty kaavaselostuksen liitteeksi (Liite 11). Kuva 23. Joutsan kunnan vesi- ja jätevesiverkoston runkolinja merkitty sinisellä. Kivisuon vesiosuuskunnan vesi- ja jätevesi ruskealla viivalla. Runkolinjaan tulee haaroja Kivisuon vesiosuuskunnan toiminta-alueelta. Haaroja tulee Rutajärven Kirkkoselästä, Sorsanselästä ja Keskinenveden alueilta sekä Joutsjärveltä. Kivisuon vesiosuuskunnan vaikutusaluetta on Leivonmäen kansallispuistossa. 27 (92)

28 Toinen vesi- ja jätevesirunkolinja tulee Toivakan suunnalta Rutalahteen. Toivakan kunta on rakentanut yhdessä silloisen Leivonmäen kunnan kanssa vesi- ja jätevesirunkolinjan välille Toivakka kk Rutalahti. Runkolinjaan on liitetty Viisarimäen, Satulakiven ja Koskikaran vesiosuuskunnat, joista Koskikaran vesiosuuskunnan toiminta-alue sijoittuu Joutsan kunnan puolelle Rutalahteen, kaavoitettavan alueen luoteisosaan. Koskikaran vesiosuuskunnan verkostoon tulee puhdasvesi Toivakasta ja myös jätevedet johdetaan Toivakan verkostoon. Viisarinmäen ja Satulakiven vesiosuuskunnan toiminta-alueet ovat Toivakan kunnan puolella, eikä niillä ole vaikutusta tämän yleiskaavan alueella. Toivakan puolella vaikuttava Nisulan vesiosuuskunta saa puhtaan veden Koskikaran vesiosuuskunnan verkosta ja johtaa jätevedet Rutalahden jäteveden runkoverkkoon ja edelleen Toivakan jätevedenpuhdistamolle. Kuva 24. Koskikaran vesiosuuskunnan toiminta-alue punaisella viivalla. Toivakan runkolinja sinisellä viivalla. 2.8 Liikenne ja melu Suunnittelualuetta halkova valtatie 4 on tärkeä etelästä pohjoiseen kulkeva tieyhteys Lahdesta Jyväskylän kautta Ouluun. Valtatie palvelee valtakunnallista ja maakuntien välistä pitkämatkaista liikennettä ja sen asema etelä-pohjoissuuntaisena kuljetusväylänä on vahva. Valtatietä 4 pitkin kulkee keskimäärin 6000 ajoneuvoa vuorokaudessa ja kesäaikaan liikennemäärä kasvaa ollen noin 7100 ajoneuvoa vuorokaudessa. Keski-Suomen maakuntakaavan alueluettelossa valtatie 4 on Leivonmäen kohdalla osoitettu joukkoliikenteen laatukäytävänä (jl) ja valtatien/runkotien merkittävän parantamisen kohteena. Valtatien 4 perusparantaminen ja rakentaminen välillä Lusi-Vaajakoski on valmistunut vuoden 2011 lopussa. 28 (92)

29 Kuva 25. Valtatie 4 Leivonmäen kyläalueen kohdalla lähellä Korkeakankaantien liittymää. (kuva: Google maps) Suunnittelualueella tai sen läheisyydessä kulkevia yhdysteitä: 6131 Korkeakankaantie 6132 Kivisuontie 6133 Vällyhoilontie 6162 Havumäentie Nisulantie Harjunlahdentie Leivonmäentie Etu-Ikolantie Pajumäentie Lapintie Paloisentie Suunnittelualueen läheisyydessä kulkevia seututeitä on vain yksi; 431 Otava-Hirvensalmi-Leivonmäki Kuva 26. Ote tienumerokartasta (Liikennevirasto, ). 29 (92)

30 Kuva27. Ote liikennemääräkartasta (Liikennevirasto, 2013). Oikealla raskaan liikenteen liikennemäärät (Liikennevirasto, 2012) Melu Valtioneuvoston päätöksen 993/92 mukaisesti ei asuinkiinteistöillä päiväajan keskiäänitaso saisi ylittää 55 db eikä loma-asuntojen osalta 45 db tasoa. Melun A-painotettu keskiäänitaso (ekvivalenttitaso), L Aeq, enintään Ulkona Päivällä klo 7-22 Yöllä 22-7 Asumiseen käytettävät alueet 55 db 50 db (uudet alueet 45 db) Virkistysalueet taajamissa ja 55 db 50 db (uudet alueet 45 db) viiden välittömässä läheisyydessä Hoitolaitoksia palvelevat alueet 55 db 50 db Oppilaitoksia palvelevat alueet 55 db - Loma-asumiseen käytettävät 45 db 40 db alueet ja leirintäalueet, Virkistysalueet taajamien ulkopuolella 45 db 40 db ja luonnonsuoje- lualueet Sisällä Päivällä klo 7-22 Yöllä 22-7 Asuin-, potilas- ja majoitushuoneet 35 db 30 db Opetus- ja kokoontumistilat 35 db - Liike- ja toimistohuoneet 45 db Rakennettu ympäristö Rakennuskanta on selvitetty rakennuslupatietojen, peruskarttojen ja olemassa olevien selvitysten perusteella. Alueella sijaitsee 462 loma-asuntoa ja 75 vakituiseksi asunnoksi osoitettua asuntoa. Pysyvää asutusta on muodostunut pääosin teiden varsille ja niiden läheisyyteen. 30 (92)

31 Kuva 28. Loma-asuntojen ja pysyvien asuntojen sijoittuminen alueelle Rakennettu kulttuuriympäristö Keski-Suomen maakuntakaavan yhteydessä on laadittu selvitys Maakunnallisesti arvokkaat rakennetut kulttuuriympäristöt Keski-Suomessa. Kaava-alueella on kaksi maakunnallisesti arvokasta kulttuuriympäristöä: Selänpohjan kurssikeskuksen alue ja rakennushistoriallisesti arvokas Haapalehdon tila. Kohteet on merkitty kaavakartalle sr merkinnällä. Kohde 12 Haapalehdon tila Haapalehdon tila sijaitsee Haapasuon kansallispuiston alueella soiden keskellä. Lehtomaisella saarekkeella ja pienen peltoalueen vieressä olevalla pienviljelystilalla on perinteisiä maatilarakennuksia. Haapalehdon tilalla on kaksi huonetta ja keittiön käsittävä asuinrakennus 1900 luvun alusta, samanikäinen hirsinavetta, aittarakennus luvuilta, sauna, riihi, puimala ja lato. Perinteisesti korjatuissa hirsirakennuksissa eletään luontaistaloudessa ja harjoitetaan pienimuotoista suoluontoon kytkeytynyttä matkailutoimintaa. Rakennusinventointi 1990; kohde 61, Teija Ahola arvo: paikallinen rakennushistoriallinen, paikallinen maisemallinen Kuva 29. Otteita Haapalehdon tilan inventointiaineistosta (lähde: Keski-Suomen museo). 31 (92)

32 Kohde 23 Selänpohjan kurssikeskus Selänpohja sijaitsee Rutajärven Sorsanselän pohjoispohjukassa Kivisuolta Rutalahteen kulkevan maantien varressa. Alueella on kahdeksan puurakenteista asuinrakennusta sekä rannassa saunarakennus. Asuinrakennukset ryhmittyvät peräkkäin tien varteen sen molemmin puolin. Selänpohjan rakennukset sijoittuvat männikkötasanteelle. Niiden itäpuolella on tyypillinen harjumaaston ja vesistön yhtymäkohtaan syntynyt hiekkaranta. Rakennukset ovat perusrungoltaan suorakaiteen muotoisia, betoniperustukselle tehtyjä satulakattoisia rankorakenteisia puutaloja. Ulkovuoraus on 1980-luvun peruskorjauksen jäljiltä jaettu listoilla. Ikkunat ovat melko pieniä ja ruutujaoltaan kaksiruutuisia. Talojen molemmissa päissä on sisäänkäynnit satulakattoisten pienten kuistien kautta. Rakennuksista osa on valkoisia ja osa vaalean ruskehtavia. Listat ovat tummemmat punertavan ruskeat. Katemateriaali on ilmeisesti varttilevyä tms. kuitulevyä. (Lähde: Keski-Suomen museon inventointi 1990) Rakennusinventointi 1990; ID , Teija Ahola arvo: maakunnallisesti arvokas Selänpohjan alue inventoitiin vuonna 1990 Leivonmäen kunnan rakennusinventoinnissa Kivisuon turpeennostoalueen historiaa kuvastavana alueena. Kohde arvioitiin tuolloin historiallisesti ja maisemallisesti merkittäväksi. Rakennushistorialliset arvot ovat monissa korjauksissa heikentyneet, mutta miljöökokonaisuutena alue on säilynyt yhtenäisenä. Kuva 30. Otteita Selänpohjan inventointiaineistosta (lähde: Keski-Suomen liitto ja Keski-Suomen museo). Kohde 22 Rutalahden kylä Idyllistä Rutalahden kylää eli Päijännepohjaa on asutettu vuodesta 1543 alkaen. Kylän asutus on tiivistynyt vähitellen. Rutakoskessa toimi saha vuosina ; lahkomylly jauhoi sähköä kylälle vuoteen 1949 saakka. Osa kylästä liitettiin Korpilahdesta Leivonmäkeen vuonna Tilat sijoittuvat maantien molemmin puolin lähelle järven rantaa. Rakennuskanta on uusiutunut ajan myötä, ja nykyään se muodostuu pääasiassa luvuilla rakennetuista, usein laajennetuista ja peruskorjatuista asuinrakennuksista. Vanhempaa rakennuskantaa on mm. Ala-Jussilan, Auvilan, Haasiaisen, Hiekkalan ja Riemulan tiloilla. Ala-Jussilan tilan päärakennus on vuodelta Asuin- ja kaupparakennukset ovat vuodelta 1900; kauppa toimi vuoteen 1930 saakka. Pihapiiriin kuuluu myös 1870-luvulta peräisin oleva rakennus, jossa on ollut leivintupa, aittoja ja kaupan makasiini. Auvilan tilan pihapiiri on rakentunut pääasiallisesti 1930-luvun molemmin puolin. Rakennukset muodostavat yhtenäisen ja hyvin säilyneen pihapiirin. Auvilassa on toiminut kestikievari luvuilla. Haasiaisen tilalla on alkujaan Emil Vihisen rakennuttama kartanomainen asuintalo lukujen vaihteesta, myllytupa ja sementtitiilinen vehnämylly luvun alusta. Tilalla on ollut runsaasti erilaisia Rutalahden kylälle merkityksellistä elinkeinotoimintaa. Siellä on toiminut mylly, sähkölaitos ja kauppa 1920-luvulta alkaen. 32 (92)

33 Rutalahden kylänraitin maisemakuvassa on säilynyt myös useita kylän toiminnalle keskeisiä julkisia rakennuksia. Rutalahden entinen suojeluskuntatalo on peräisin vuodelta 1936, palotorni 1950-luvulta ja kansakoulu 1960-luvulta. Kuva 31. Vasemmassa kuvassa Ala-Haasiaisen rakennuksia ja oikealla olevassa kuvassa Nuorisoseurantalo Suojarinne. Suunnittelualueella tai sen läheisyydessä on maakuntakaavan alueluetteloon merkitty kaksi arvokkaan perinnemaiseman kohdetta. Kohde 1 Karhukorpi Karhukorven niitty sijaitsee puolen kilometrin päässä Viisarinkämi-Rutalahden maisemaalueesta. Niitty on omalaatuisensa; ilmeisesti se on ollut pitkään heinämaana. Niityn lajisto koostuu epätyypillisistä tuoreesta ja kuivasta niitystä. Alueella kasvaa perinnebiotooppien huomionarvoista lajistoa. Kohde 2 Kivijärvi Kivijärven ja sen viereisen pienen Purolan tilan maisemaa hallitsevat kiviset niityt ja hakamaat. Ne ovat entistä kaskiahoa, jotka on jätetty lehmien laitumeksi. Monipuolisen perinnemaiseman kruunaa vanha rakennuskanta. Niityillä kasvaa runsaasti huomionarvoista harvinaistunutta lajistoa. Kuva 32. Ote Keski-Suomen maakuntakaavan alueluettelosta, kulttuuriympäristö. (lähde: Keski-Suomen liitto) Muinaisjäännökset Keski-Suomen maakuntakaavan yhteydessä on laadittu selvitys Leivonmäen muinaisjäännösten inventointi, jonka kenttätyöt on tehty kesällä Selvityksessä löydetyistä ja maakuntakaavaan merkityistä muinaisjäännöksistä kahdeksan sijoittuu kaava-alueelle. Näistä kahdeksan Rutajärven ranta-alueille ja yksi Iso Säynätjärvelle. Lisäksi kulttuuriperintökohteiden inventoinnin yhteydessä vuonna 2010 on löydetty kaksi muinaisjäännöstä (Valkeinen ja Valkeinen 2), jotka sijoittuvat myös kaava-alueelle. 33 (92)

34 Kuva 33. Muinaisjäännökset kartalla. Muinaismuistokohteet/alueet kaava-alueella tai sen läheisyydessä: 1. Harjunlahden uimaranta, kiinteä muinaisjäännös, kivikautinen, asuinpaikat. Paikka sijaitsee Rutajärven Harjunlahden itärannalla, heti maantien länsipuolella. Maasto on hieno hiekkainen rantatörmä, jonka alaosan uimarantaan on vesirajaan siirretty hiekkaa ylempää. Vuonna 1992 uimarannan pukukopin ympärillä ollut vielä muutama neliö ehjähköä asuinpaikkaa jäljellä. Vuonna 2004 uimarannalla tehtiin parannuksia juuri inventoinnin aikana, jolloin poistetun uimakopin alta koekupista tuli löytöjä. Vaikka asuinpaikka sanottiin huomioidun uimarannan kunnostustöissä vuonna 2005 tarkastuksen yhteydessä asuinpaikka näytti pahoin niissä tuhoutuneen. 2. Selänpohja, kiinteä muinaisjäännös, kivikautinen, asuinpaikat. Paikka sijaitsee Rutalahden eteläosan luoteisrannalla, virkistyskeskuksen uimarannalla ja uimarannan yläpuolisella kankaalla. Vuonna 1992 paikka on ollut muutoin ehjä, mutta kärrytien kohdalta hiukan rikkoutunut. Löydöt tulivat esiin avoimen hiekkarannan takaa, loivan rantatörmän päältä kärrytieltä ja koekuopista. Vuonna 2004 asuinpaikasta ei ollut havaittavissa maanpäällisiä merkkejä. Rantaan on paikan viereen maan päälle rakennettu puuvarasto. 3. Muskanlahti, kiinteä muinaisjäännös, kivikautinen, asuinpaikat. Paikka sijaitsee Rutajärven itäosassa, Muskanlahden itärannalla olevan niemen länsiosassa. Vuonna 1992 löytöjä ja likamaahavaintoja noin 80 metrin matkalta jyrkähkön rantatörmän päältä noin 20 metriä rantaviivasta. 34 (92)

35 Paikka edelleen vuonna 2004 täysin ehjä ja koskematon, ei uusia löytöjä. Välittömästi sen pohjoispuolella, alempana rannassa on kesämökki. 4. Harjunlahti 2, kiinteä muinaisjäännös, kivikautinen, asuinpaikat. Paikka sijaitsee Rutajärven Harjunlahden kaakkoispuolella, kapean salmen ja maantien erottaman lahdenpohjukan itärannalla ja Harjunlahden uimarannan asuinpaikalta noin 600 m eteläkaakkoon olevan törmän päällä. Löydöt vuonna 1992 tehtiin tasaiselta terassilta suon ja metsätien välistä. Koekuopissa oli likamaata ja pari kvartsisälettä, joita ei otettu talteen. Vuonna 2004 paikka oli ennallaan, eikä uusia löytöjä tehty. 5. Joutsniemi, kiinteä muinaisjäännös, ajoittamaton, kivirakenteet. Röykkiöt sijaitsevat Rutajärven Pirttilahden ja Sorsanselän välisessä Joutsniemessä. Röykkiöitä, joista osa nelikulmaisia, on rantatörmän päällä ja juurella. Vuonna 1992 niitä havaittiin viisi kappaletta. Vuonna 2004 röykkiöitä havaittiin 30 kappaletta, ja ne sijoittuvat koko Joutsniemen pituudelle noin m:n välein. Ne ovat neliskulmaisia, pelkistä kivistä rakennettuja ja niiden keskellä on pystykivi. Röykkiöiden koot vaihtelevat 1,3-2 x 1,25-1,85 m välillä. Ne sijaitsevat rantatörmän päällä tai heti sen juurella. Paikallistiedon mukaan ne ovat vedenkorkeusmerkkejä 1800-luvun lopulta, jolloin Rutajärven pintaa laskettiin pari metriä. 6. Hautasaari, kiinteä muinaisjäännös, historiallinen, hautapaikat. Paikka sijaitsee Havumäen kylässä Iso-Säynätjärven etelärannalla olevan kapean niemen leveämmässä pohjoispäässä, muinaisessa saaressa. Niemelle tehdyistä hautauksista on runsaasti kertomuksia. Kaivausvuonna paikalla oli näkyvissä 9 painannetta. Näistä tutkittiin painanteet 2, 6 ja 3, joista kaksi ensimmäistä olivat löydöttömiä, mutta viimeisessä oli ihmisluuta. 7. Harjuniemi, kiinteä muinaisjäännös, historiallinen, kivirakenteet. Rantatörmällä pitkin Harjuniemeä on seitsemän nelikulmaista kiviröykkiötä noin sadan metrin päässä toisistaan. Ne on tehty pelkästään kivestä ja neljän röykkiön keksikiveen on piirretty numero. Röykkiöt muistuttavat Joutsniemen röykkiöitä ja ovat ilmeisesti jonkinlaisia vedenkorkeuden mittoja 1800-luvun lopulta. 8. Koukunniemi, kiinteä muinaisjäännös, historiallinen, kivirakenteet. Niemellä on neljä neliskulmaista kiviröykkiötä. Ne muistuttavat Joutsniemen ja Harjunniemen röykkiöitä. Kahden röykkiön keskikiveen on kirjoitettu numero 99. Röykkiöt lienevät vedenkorkeuden mittoja 1800-luvun lopulta. 9. Valkeinen, kiinteä muinaisjäännös, historiallinen, työ- ja valmistuspaikat. Tervahauta sijaitsee kangasmetsässä, aivan tien vieressä. Tie on leikannut hieman sen vallia ja rikkinäisessä kohdassa on hiiltä. Tervahaudassa ei ole halssia, sen pohjoipuolella on kaksi pienempää kuoppaa, mahdollisesti ns. tuuletusreikää. Haudassa on matalat, mutta paksut vallit (leveys 2-3 metriä). Haudan pohja on suppilomainen ja sen keskellä on jyrkkäreunainen pyöreä kuppa (1,5x1,5 metriä), joka on täyttynyt vedellä. Haudan halkaisija on noin kymmenen metriä. Haudan keskellä olevan pienen kuopan syvyys on 1,5 metriä. 10. Valkeinen 2, kiinteä muinaisjäännös, historiallinen, työ- ja valmistuspaikat. Tervahaudat sijaitsevat tien vieressä, sen länsipuolella kangasmetsässä, jossa on äestetty aukeaa. Pohjoisempi hauta on ajettu rikki. Sen koko on ollut noin 7 x 5 metriä. Eteläisempi hauta sijaitsee viiden metrin päässä rikkoutuneesta. Se on kooltaan 4 x 3 metriä. Sen tien puoleisella reunalla on hieman vallia. Kuopan syvyys on 0,5 metriä. 11. Kulopalonkangas, kiinteä muinaisjäännös, ajoittamaton, kivirakenteet. 35 (92)

36 Röykkiöt sijaitsevat Rutajärven Muskanlahdesta noin 300 m pohjoisluoteeseen, metsätien ja rantaan vievän polun risteyksen lounaispuolella metsässä. Röykkiöt ovat ihmisen tekemiä, eikä lähistöllä ole mitään merkkejä resentistä asutuksesta. Röykkiöt saattavat olla vanhoja kaski- tai peltoröykkiöitä. Vuonna 2004 röykkiöt olivat eheät vaikka ympäriltä oli kaadettu metsää Kuva 34. Valkeisen muinaisjäännökset Pilaantuneet maa-alueet Suunnittelualueen läheisyydessä sijaitsee tiedossa olevia pilaantuneita maa-alueita. Hiilenjärven ja Iso Sailammen kaava-alueen tuntumassa sijaitsee kohde ID Muut tiedossa olevat kohteet (ID ja ID 50438) sijaitsevat kauempana suunnittelualueesta. Kuva 35. Otteita pilaantuneiden maa-alueiden sijoittumisesta. (lähde: OIVA-ympäristöpalvelu) 2.13 Pohjavesialueet Luokitelluista pohjavesialueista vedenharkintaa varten tärkeät Harjunkangas ja Rutalahti sijoittuvat Rutajärven kautta kulkevalle harjulle, kuten myös vedenhankintaan soveltuva Selänpohja. Selvitysalueen keskiosaan sijoittuvat vedenhankintaan soveltuva Säynätharju ja muuksi pohjavesialueeksi luokiteltu Havumäki. Leivonmäen vedenhankintaa varten tärkeä pohjavesialue sijoittuu taajaman kohdalle moreenimäelle. 36 (92)

37 Leivonmäen pohjavesialueella sijaitsee Kangaslammen vedenottamo ja Harjunkankaan pohjavesialueella sijaitsee Harjunlahden vedenottamo. Kuva 36. Kaava-alueen pohjavesialueet. (Lähde: Paikkatietoikkuna ) 2.14 Virkistyskäyttö Tärkein virkistysalue kaava-alueella on Leivonmäen kansallispuisto, joka on perustettu Kansallispuiston pinta-ala on n. 30 km². Vuosittain siellä vierailee noin kävijää. Vuonna 2010 kansallispuistossa suoritettiin kävijätutkimus. Tutkimuksen mukaan kävijöistä 77 % oli päiväkävijöitä, lähes neljännes yöpyi alueella. Päiväkävijät viipyivät alueella keskimäärin 3,4 tuntia, yöpyjät noin vuorokauden. Kansallispuiston paikallistaloudelliset kokonaisvaikutukset ovat noin 0,2 miljoonaa euroa ja 3 henkilötyövuotta. Kansallispuiston alue ja Rutalahti kuuluvat maakuntakaavan mukaiselle matkailun ja virkistyksen kehittämisen kohdealueelle (mv2), jonka ydin on Leivonmäen kansallispuisto. Päijänteen vesiliikenneverkosto on kohdealueen merkittävimpiä osia. Merkinnän suunnittelumääräys: Alueidenkäytön suunnittelussa on erityisesti kiinnitettävä huomiota reitistöjen ja virkistysalueiden verkostojen muodostamiseen sekä maisema- ja ympäristöarvojen säilymiseen ja kehittämiseen sekä matkailulliseen hyödyntämiseen. Alueen rakentamisen suunnittelussa uusien matkailukeskusten rakentaminen tulee sopeuttaa ympäristöön. Rutalahden satamasta on merkitty ulkoilun yhteystarve (1) Leivonmäen kansallispuiston alueelle. Yhteystarve (2) on merkitty myös Leivonmäen kansallispuiston ja Vaarunvuoren suojelualueen välille. 37 (92)

38 Kuva 37. Ote Keski-Suomen maakuntakaavan alueluettelosta, kulttuuriympäristö. (lähde: Keski-Suomen liitto). Leivonmäen ja Rutalahden alueille on maakuntakaavan alueluettelossa osoitettu myös Keski- Suomen maakuntaura ja sitä tukevia ulkoilureittejä ohjeellisina sekä moottorikelkkailun runkoreitistö ohjeellisena ja lähinnä yhteystarvetta osoittavana. Niinniemen alueella on toimiva ja hoidettu venevalkama. Kuva 38. Niinniemessä oleva venevalkama Luonnonympäristö Kaava-alueelle on tehty erillinen luontoselvitys, jossa on kartoitettu alueen luonnonympäristön yleispiirteet sekä luontoarvoiltaan merkittävät kohteet. Selvityksestä tehdyssä raportissa on annettu suosituksia luontokohteiden huomioon ottamisesta maankäytön suunnittelussa. Raportti on selostuksen liitteenä (Liite 2). 38 (92)

39 Kuva 39. Luontoselvitykseen sisältyneet vesistöt, Rutajärveä lukuun ottamatta. Arvokkaat luontokohteet 1. Vällyvuori-Huuvuori-Haukkavuori, Natura-alue 2. Haapasuo-Syysniemi-Rutajärvi-Kivijärvi, Natura-alue 3. Rokasuo, Natura-alue 4. Leivonmäen kansallispuisto, Luonnonsuojelualue 5. Rouvinmäki-Lehtimäki kallioalue, Valtakunnallisesti erittäin arvokas kallioalue 6. Isovuori-Matkuksenkolu kallioalue 7. Haukkavuoren kallioalue 8. Vällyvuori-Jouhtvuoren kallioalue 9. Huuvuori-Kuivavuori-Kylkisvuoren kallioalueet 10. Haapajoen alueen luonnonsuojelualueet Maakunnallisesti arvokkaat luontokohteet 11. Kivijärven laitumet, Maakunnallisesti merkittävä Paikallisesti merkittävät kohteet 12. ja 13. Naukjärven pohjoisosan suot ja liito-oravaesiintymä 14. Vallaslampi 15. Susilampi 16. ja 17. Säpöslahti ja liito-oravaesiintymä 18. ja 19. Kuivalampi 20. Porkkalammen puro ja 24. Ylä- ja Ala-Kälkäjärven kosket ja liito-oravaesiintymä 25. ja 26. Jukko ja Hyytiä ja 31. Kivijärven ja ympäristön kosteikot ja luoto 32. ja 33. Ylimmäinen Ruuhilampi ja Hakoslampi 39 (92)

40 34. Hakosjärven rantametsät, purot ja kalliot 35. ja 36. Ison Säynätjärven harju ja puro ja 40. Lehijärven uomat, niitty ja luoto 41. Kaakkolampi 42. ja 43. Kivijärven ruovikko ja rantametsät 44. ja 45. Hyötyjärven eteläranta 46. Vähä-Särkijärven pohjoispää 47. Kaijanlammen pohjoispää ja 50. Siikajärven pienvedet ja saaret 51. Kaakkolampi 52. Riihijärven Lammasniemen liito-oravaesiintymä 53. Iso-Vehmaisen rantametsä 54. Kotasenlammen rantasuot 55. Iso Jouhtjärven pohjoisosa 56. Valkea Kuorejärvi ja Iso Kuorejärvi 57. ja 58. Kolmisoppinen ja Kuorejärvet 59. Sailammet 60. ja 61. Valkeajärven lehto ja suo ja 65. Päijänteen purot, ruovikkoja liito-oravaesiintymä 66. ja 67. Järnätjärven itärannan metsä ja liito-oravaesiintymä ja 70. Haapajoki 71. Yläisetlammet ja Riutanpäällinen 72. Joutsjärvi 73. Vääräjärvet (läntiset) ja 76. Vääräjärven (itäinen) rantametsä ja purot Numeroindeksi kaavakartan luo merkin yhteydessä. Liito-oravien esiintymisalueiden numeroindeksi kaavakartan lii merkin yhteydessä. Kuva 40. Yläkuvassa Kälkäjärvien välinen koski ja Hyytiä. Alakuvassa Kaijanlammen pohjoispää ja Siikajärven rantakiviä. (Luontoselvitys, Pöyry Finland Oy, 2011) 40 (92)

41 Kuva 41. Järnätjärven itärannan metsää. (kuva: Google maps) Kuva 42. Luontoselvityksen sisältämät luontokohteet. Rutajärven rantaosayleiskaavan luontokohteet Rutajärven rantaosayleiskaavaa varten on laadittu luontoselvitys Selvityksen on laatinut silloinen Suunnittelukeskus Oy, FK Jari Kärkkäinen. Rutajärven rantaosayleiskaavassa osoitetut kohteet (sk; Uhanalaisen kasvilajin suojelukohde) on osoitettu myös tässä kaavassa sk merkinnällä. Kohde 2 Isovuori-Matkuksenkolu Maakunnallisesti ja seudullisesti arvokas Kohde 3 Nauklahden luhta-letto Maakunnallisesti ja seudullisesti arvokas 41 (92)

42 Kohde 4 Tuliniemen rantasuo Maakunnallisesti ja seudullisesti arvokas Kohde 5 Kolkkapohjan korpi ja luhta Paikallisesti arvokas Kohde 6 Kiertolammen puro Paikallisesti arvokas Kohde 7 Rutatorpan ranta, sara- ja metsäluhta Paikallisesti arvokas Kohde 8 Koukkuniemen lehto Paikallisesti arvokas Kohde 9 Koukinniemen luhta Paikallisesti arvokas Kohde 10 Koskelon suo ja Myllypuro Paikallisesti arvokas Kohde 11 Ranta-Heikkilän luhta Paikallisesti arvokas Kohde 12 Kanervalahden luhta Paikallisesti arvokas Kohde 13 Rantolahden luhdat Paikallisesti arvokas Kohde 14 Niemaanlahti luhta ja puronvarsi Paikallisesti arvokas Kohde 15 Haapalahti Paikallisesti arvokas Kohde 16 Riuttaniemen ja Levälahden rantasuot Paikallisesti arvokas Kohde 17 Tenniksen suot Paikallisesti arvokas Kuva 43. Rutajärven rannoilla ominaista saraikkoa ja saraluhtaa (kuva vasemmalla: J. Kärkkäinen, Rutajärven ryk luonto- ja maisemaselvitys, Kuva oikealla: Luontoselvitys, Pöyry Finland Oy, 2011) Yksityisten suojelualueet Suunnittelualueella sijaitsee myös yksityisten maanomistajien maille perustettuja suojelualueita. Niistä muutama on määräaikainen rauhoitusalue. Kuva 44. Ote OIVA-ympäristöpalvelun tietokannassa olevista suojelualueista. 42 (92)

43 Suojelualueet on koottu erilliselle kaavaselostuksen liitteelle (Liite 9). Haukkavuoren lehmusmetsikkö Joki-Jussilan luonnonsuojelualue Muurahaiskeko Laurilan luonnonsuojelualue Rutajoen ranta-alueen luonnonsuojelualue Hiekkola, määräaikainen rauhoitusalue Lohikoski Käärmesuon rauhoitusalue, määräaikainen rauhoitusalue Humallammen lehdon luonnonsuojelualue Hietajärven rannan luonnonsuojelualue Hietajärven metsän luonnonsuojelualue, kuuluu myös kansallispuiston alueeseen Kesäniemen luonnonsuojelualue Korpisaaren luonnonsuojelualue Sinkkosen luonnonsuojelualue Koivula 1:n luonnonsuojelualue Toivola 1:n luonnonsuojelualue Sorsarannan luonnonsuojelualue Kivikko Kaunisrannan-Selkäsaaren luonnonsuojelualue Haapasuon luonnonsuojelualue Haapalehdon metsät Ison Harjujärven luonnonsuojelualue Vapon Haapasuon suojelualue Leivonmäen Kansallispuisto Leivonmäen kansallispuisto on perustettu ja se on kooltaan n. 30 km 2. Puistoa hallinnoi ja hoitaa Metsähallitus. Leivonmäen kansallispuisto on monipuolinen suo- ja metsäluonnon kokonaisuus, johon kuuluu myös maisemallisesti arvokkaita harjualueita sekä lukuisia pienvesistöjä ja ranta-alueita. Puisto on osa Haapasuo-Syysniemi-Rutajärvi-Kivijärvi-Natura 2000 kohdetta (FI ). Kuva 45. Leivonmäen Kansallispuisto, kuva Metsähallitus. Oikealla on kansallispuisto osoitettu oranssina alueena ja Haapasuo-Syysniemi-Rutajärvi-Kivijärvi Natura 2000 alue on osoitettu sinisellä rajauksella. Leivonmäen kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnitelma on julkaistu vuonna Suunnitelmassa esitetään suunnittelualueen kehittämistä koskevat strategiset linjaukset sekä raamit käytännön luonnonhoito- ja käyttöratkaisujen toteuttamiseen. Tärkein suojelutavoite on säilyttää 43 (92)

MITEN JA MILLOIN VOI OSALLISTUA JA MITEN SUUNNITTELUSTA TIEDOTETAAN? 13

MITEN JA MILLOIN VOI OSALLISTUA JA MITEN SUUNNITTELUSTA TIEDOTETAAN? 13 26.4.2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JOUTSAN POHJOISOSIEN RANTAYLEISKAAVA JA RUTAJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN KUMOAMINEN SEKÄ RUTALAHDEN YLEISKAAVAN JOUTSAN KUNTA PÖYRY FINLAND OY Joutsan kunta

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA JOUTSAN POHJOISOSIEN RANTAYLEISKAAVA JA RUTAJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN KUMOAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA.

JOUTSAN KUNTA JOUTSAN POHJOISOSIEN RANTAYLEISKAAVA JA RUTAJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN KUMOAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päivämäärä 26.4.2012/24.4.2014/11.2.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JOUTSAN KUNTA JOUTSAN POHJOISOSIEN RANTAYLEISKAAVA JA RUTAJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

tark Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

tark Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.8.2007 tark. 11.1.2010 Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.1.2010 1 TEHTÄVÄN KUVAUS ESIPUHE Niinniemen alueen asemakaavoitus käynnistyi virallisesti

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (10) Paananen Susanna Sisällysluettelo 1 TIIVISTELMÄ... 1 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. MAAKUNTAKAAVOITUS 3. YLEISKAAVOITUS 4. ASEMAKAAVAT 5. RANTA-ASEMAKAAVAT 6. RAKENNUSJÄRJESTYS 7.

SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. MAAKUNTAKAAVOITUS 3. YLEISKAAVOITUS 4. ASEMAKAAVAT 5. RANTA-ASEMAKAAVAT 6. RAKENNUSJÄRJESTYS 7. 2017 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. MAAKUNTAKAAVOITUS 3. YLEISKAAVOITUS 4. ASEMAKAAVAT 5. RANTA-ASEMAKAAVAT 6. RAKENNUSJÄRJESTYS 7. YHTEYSTIEDOT 1. YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan kunnan tulee

Lisätiedot

NIINNIEMEN ASEMAKAAVA

NIINNIEMEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS 18.3.2008 JOUTSAN KUNTA NIINNIEMEN ASEMAKAAVA Luonnos 18.3.2008 Korttelit 1-7 sekä niihin liittyvät lähivirkistys-, liikenne-, katu- ja vesialueet i 1 TIIVISTELMÄ 2 1.1 Kaavaprosessin vaiheet

Lisätiedot

1. YLEISTÄ. Kaavaa valmisteltaessa varataan tilaisuus mielipiteen esittämiseen ja kaavaehdotus asetetaan julkisesti nähtäville.

1. YLEISTÄ. Kaavaa valmisteltaessa varataan tilaisuus mielipiteen esittämiseen ja kaavaehdotus asetetaan julkisesti nähtäville. 2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 1. YLEISTÄ 2. MAAKUNTAKAAVOITUS 3. YLEISKAAVOITUS 4. ASEMAKAAVAT 5. RANTA-ASEMAKAAVAT 6. RAKENNUSJÄRJESTYS 7. YHTEYSTIEDOT Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan kunnan tulee

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (8) S. Paananen, T. Järvinen Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 1 1.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

(Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS

(Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS (Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kaavaselostus koskee 4.11.2008 päivättyä kaavakarttaa. Ranta-asemakaavan

Lisätiedot

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulo: Kaavoituskatsaus 2014 Kaavaluonnos: 16.12.2014 Kaavaehdotus: 3.3.2015 Kaupunginhallitus: 31.8.2015, 116 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus luonnos

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus luonnos HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 21.6.2017 luonnos Tullut vireille: 15.6.2017 Luonnosaineisto nähtävillä MRA 30 : Ehdotusaineisto nähtävillä

Lisätiedot

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T E K N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20667 Kaavaselostus Lilian Savolainen Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä.

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta Kylä Tilat Kaavan nimi Kaavan laatu Keuruu Pihlajavesi 249-407-2-59 Hakemaniemi 249-407-2-97 Eemelinranta Pihlajaveden osayleiskaava Osayleiskaavan muutos

Lisätiedot

31.5.2013 Kaavoituskatsaus 2013. Uuraisten kunta. Tekijä: Ulla Järvinen, aluearkkitehti

31.5.2013 Kaavoituskatsaus 2013. Uuraisten kunta. Tekijä: Ulla Järvinen, aluearkkitehti 31.5.2013 Kaavoituskatsaus 2013 Tekijä: Ulla Järvinen, aluearkkitehti 1. YLEISTÄ Kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA KAAVASELOSTUS

JOUTSAN KUNTA KAAVASELOSTUS 169WWE0303 24.4.2014 JOUTSAN KUNTA Joutsan pohjoisosien rantayleiskaava ja Rutajärven rantaosayleiskaavan kumoaminen ja Rutalahden yleiskaavan osittainen muutos 1 Copyright Pöyry Finland Oy Kaikki oikeudet

Lisätiedot

AATILAN RANTA-ASEMAKAAVA

AATILAN RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNEEN KUNTA AATILAN RANTA-ASEMAKAAVA KOSKEE OSAA KIINTEISTÖSTÄ AATILA 635-421-12-32/2 JA KIINTEISTÖÄ RANTALÄHDE 635-421-12-35 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 09.09.2014 OSALLISTUMIS-JA ARVIOINTI-

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA KAAVASELOSTUS

JOUTSAN KUNTA KAAVASELOSTUS KAAVASELOSTUS 169WWE0303 26.4.2012 JOUTSAN KUNTA Joutsan pohjoisosien rantayleiskaava ja Rutajärven rantaosayleiskaavan kumoaminen ja Rutalahden yleiskaavan osittainen muutos 1 Kaikki oikeudet pidätetään

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS ) INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS ) 5.9.2018 RANTA-ASEMAKAAVA, KURJENNIEMI Kunta : JYVÄSKYLÄ Tila : 179-430-33-20 1. Suunnittelualue ja kaavan tavoite Maanomistaja

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS UURAISTEN kunta. Uuraisten kunta Virastotie Uurainen.

KAAVOITUSKATSAUS UURAISTEN kunta. Uuraisten kunta Virastotie Uurainen. KAAVOITUSKATSAUS 2018-2019 UURAISTEN kunta Uuraisten kunta Virastotie 4 41230 Uurainen www.uurainen.fi Ulla Järvinen, aluearkkitehti 11.10.2018 Sisällysluettelo 1. Yleistä... 1 2. Kaavoitusprosessi ja

Lisätiedot

1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE

1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE FCG Suunnittelu ja tekniikka Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) KONNEVEDEN KUNTA KIVISALMEN LAITURIALUEEN RANTA-ASEMAKAAVA 1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE Konneveden kunnalla on tarkoitus

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma POHJOIS-SUONTEEN RANTAOSAYLEISKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.6.2015 Ote Joutsan rantaosayleiskaavasta 2005, kaavoitettavat rantaalueet rajattu punaisella 1 SISÄLLYSLUETTELO 1.

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9. HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 14.4.2015 Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.2014 162 Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo

Lisätiedot

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen PIHTIPUTAAN KUNTA Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta- Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 1.4.2019 P37114 Kaavaselostus 1 (17) Timo Leskinen 1.4.2019 Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Laajaniemen ranta-asemakaavan muutos ja tilan 460-2-195 ranta-asemakaava

Laajaniemen ranta-asemakaavan muutos ja tilan 460-2-195 ranta-asemakaava ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI Konginkangas Laajaniemen ranta-asemakaavan muutos ja tilan 460-2-195 ranta-asemakaava Pyyrinlahden kylän tiloille Laajaniemi 2:223 ja Leppäranta 2:195. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 311-RAK1716 NAANTALIN KAUPUNKI KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 18.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (11) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49.

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. SULKAVAN KUNTA RANTA-SASTAVIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 26.11.2013 Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. Ranta-asemakaavan muutoksella muodostuu

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1(10) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUHMOISTEN SISÄJÄRVIEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KOSKIEN TILAA SELKÄRANTA (291-402-10-65) JA MÄÄRÄ-

Lisätiedot

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUHANGAN KUNTA METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI KAAVAN MUUTOS KOSKEE METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAA VASTAAMAAN YKSITYISEN MAAN SUOJELUTAVOITTEITA.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma TOIVAKAN KUNTA VIISARIMÄKI KIRKONKYLÄ OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 03.03.2014 SISÄLLYSLUETTELO 1. Sijainti ja nykytilanne 2. Suunnittelutehtävän määrittely ja tavoitteet 3. Laaditut

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ehdotus

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ehdotus HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 20.2.2018 ehdotus Kaava tullut vireille: 15.6.2017 Luonnosaineisto nähtävillä MRA 30 : 24.8.2017-7.9.2017

Lisätiedot

ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS

ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS FCG Finnish Consulting Group Oy Lapinlahden kunta ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS Kaavaselostus Luonnos 13.3.2012 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I Kuopio Onkiveden

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Kaavaselostus Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I SISÄLLYSLUETTELO 1 Tiivistelmä... 1 1.1

Lisätiedot

Uuraisten kunta Uuraisten kunnan vesistöjen rantayleiskaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Uuraisten kunta Uuraisten kunnan vesistöjen rantayleiskaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma UURAISTEN KUNTA UURAISTEN KUNNAN VESISTÖJEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. MIKÄ ON OSALLITUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 edellyttää, että

Lisätiedot

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KAAVIN KUNTA Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23617 Kaavaselostus 1 (2) Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

KALLIOMÄEN RANTA-ASEMAKAAVA

KALLIOMÄEN RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNEEN KUNTA KALLIOMÄEN RANTA-ASEMAKAAVA KOSKEE KIINTEISTÖÄ KALLIOMÄKI 635-432-3-108 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 02.10.2015 OSALLISTUMIS-JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6 SÄKYLÄN KUNTA Sivu 1 / 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ristolan asemakaavan muutos Suunnittelualue Varsinais-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt tiesuunnitelman laatimisen valtatien 12 parantamiseksi

Lisätiedot

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI LUHANGAN KUNTA METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI KAAVAN MUUTOS KOSKEE METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAA VASTAAMAAN YKSITYISEN MAAN SUOJELUTAVOITTEITA.

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Ote rantaosayleiskaavasta, kaava-alueen rajaus

Ote rantaosayleiskaavasta, kaava-alueen rajaus JOUTSA SIIKANIEMI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.6.2017 SISÄLLYSLUETTELO Ote rantaosayleiskaavasta, kaava-alueen rajaus 1. Sijainti ja nykytilanne 2. Suunnittelutehtävän

Lisätiedot

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS Ote rantayleiskaavakartasta SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2 Alueen yleiskuvaus 1.3 Luonnonympäristö 1.4

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.10.2009

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.10.2009 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.10.2009 KAAVA-ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee n. 1 km Turengin keskustan länsipuolella ja rajoittuu Pyhämäentiehen ja Sairaalantiehen. KAAVAMUUTOKSEN TARKOITUS Kunnanhallitus

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Tekla 2.2.2017 3, liite 1 Tekla 24.5.2017 27, liite 4 OAS 1 (4) ONKIVEDEN NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 14.10.2016 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

Lisätiedot

LOUHIVESI- YÖVESI RANTAYLEISKAAVAN LAAJEN- NUS / Ristiina Toijola) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LOUHIVESI- YÖVESI RANTAYLEISKAAVAN LAAJEN- NUS / Ristiina Toijola) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MIKKELIN KAUPUNKI tekninen toimi / kaupunkisuunnittelu PL 278, 50101 Mikkeli puh. 044 794 4114, fax. (015) 194 2613, e-mail: etunimi.sukunimi@mikkeli.fi LOUHIVESI- YÖVESI RANTAYLEISKAAVAN LAAJEN- NUS /

Lisätiedot

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 8.5.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 12.10.2015, tarkistettu 13.1.2016 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 902-926, 930-940, 950-969, 971-974 Kaavan

Lisätiedot

KYLPYLÄN KAUPUNGINOSA (10) KYLPYLÄKADUN RISTEYS ALUE, ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN

KYLPYLÄN KAUPUNGINOSA (10) KYLPYLÄKADUN RISTEYS ALUE, ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Liite / Ymp.ltk 16.12.2014 / KYLPYLÄN KAUPUNGINOSA (10) KYLPYLÄKADUN RISTEYS ALUE, ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (5) KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus RAUTALAMMIN KUNTA, 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...2 1.2 Rantaosayleiskaavan muutos...2 1.3 Rantaosayleiskaavan toteuttaminen...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Vireilletulo: kaavoituskatsaus Kaavaluonnos: 3.3.2015 Kaavaehdotus: 22.9.2015 Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto:

Vireilletulo: kaavoituskatsaus Kaavaluonnos: 3.3.2015 Kaavaehdotus: 22.9.2015 Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto: SAMMI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA KUMOAMINEN Ranta-asemakaavan kumoaminen koskee liikennealuetta sekä matkailupalvelujen aluetta ja metsätalousaluetta SELOSTUS Vireilletulo: kaavoituskatsaus Kaavaluonnos:

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

IIN RANNIKON JA SAARTEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS POHJOIS-IIN JAKOKUNTA, HIUE IIJOKISUUN OSA-ALUE (2)

IIN RANNIKON JA SAARTEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS POHJOIS-IIN JAKOKUNTA, HIUE IIJOKISUUN OSA-ALUE (2) IIN RANNIKON JA SAARTEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS POHJOIS-IIN JAKOKUNTA, HIUE IIJOKISUUN OSA-ALUE (2) KAAVASELOSTUS 19.12.2016 2 IIN KUNTA IIN RANNIKON JA SAARTEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS POHJOIS-IIN JAKOKUNTA,

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KEITELEJÄRVEN JA KUNNAN POHJOISOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KONNEVEDEN KUNTA KEITELEJÄRVEN JA KUNNAN POHJOISOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (5) KONNEVEDEN KUNTA KEITELEJÄRVEN JA KUNNAN POHJOISOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄLKÄNEEN KUNTA, SAPPEEN KYLÄ RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 8, 13, 14, 15, 16 JA 17 SEKÄ KORTTELIN 6 RAKENNUSPAIKKOJA 2 JA3, KORTTELIN 7 RAKENNUSPAIKKOJA 2, 3, 4,

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014. viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014. viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014 viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen Pyhäjärven kaupunginvaltuusto hyväksynyt..2014 KAAVOITUSKATSAUS 2014 1.5.2014 Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaisesti

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (6) KONNEVEDEN KUNTA ETELÄ-KONNEVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Maankäyttö-

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 15.2.2017 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

POMARKKU KIRKONKYLÄ. Kiinteistö SUOMEN KÄYTTÖMUOVI OY:N LISÄALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

POMARKKU KIRKONKYLÄ. Kiinteistö SUOMEN KÄYTTÖMUOVI OY:N LISÄALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS POMARKKU KIRKONKYLÄ Kiinteistö 608-406-1-86 SUOMEN KÄYTTÖMUOVI OY:N LISÄALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (oas) 13.6.2019 TUNNISTETIEDOT Kaavan nimi: Suomen Käyttömuovi Oy:n

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIONTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIONTISUUNNITELMA INKOON KUNTA Solvik, Kälkö Ulkosaariston yleiskaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tässä osallistumis ja arviointisuunnitelmassa (MRL 63 ja 64 ) esitetään mm. kaavoitushankkeen sijainti

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN Paananen Susanna 17.2.2017 OSALLISTUMIS- JA 1 (9) Penttilän yhteismetsän ranta-asemakaavan KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLISTUMIS- JA MIKÄ ON OSALLISTUMIS

Lisätiedot

SAPPEEN KAAKKOISRINTEEN RANTA-ASEMA- KAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

SAPPEEN KAAKKOISRINTEEN RANTA-ASEMA- KAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄLKÄNEEN KUNTA SAPPEEN KAAKKOISRINTEEN RANTA-ASEMA- KAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KIINTEISTÖJÄ KARUHEIKKI 635-432-8-63, VANHA-KYLÄ 635-432-5-85, SAP- PEEN LOMAMÖKIT 5 635-432-5-5 JA (NIMETÖN)

Lisätiedot

KOKEMÄENJOEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS 3

KOKEMÄENJOEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS 3 361-YK1803 KOKEMÄEN KAUPUNKI KOKEMÄENJOEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS 3 Osa kiinteistöä 271-452-5-39 ja osa määräalaa 271-452-6-47- M601 KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 29.10.2018 Nosto Consulting

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Aijasahon ranta-asemakaavan muutos JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 76. KAUPUNGINOSA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Aijasahon ranta-asemakaavan muutos JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 76. KAUPUNGINOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 10.12.2013 Aijasahon ranta-asemakaavan muutos JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 76. KAUPUNGINOSA 2 Sisältö 1 SUUNNITTELUTEHTÄVÄ JA LÄHTÖKOHDAT 3 1.1 Tehtävän määrittely 3 1.2 Suunnittelun

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN KUNTA Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 21.03.2014 Päivitetty 14.02.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi14022015.doc Osallistumis-

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO Kaavaselostus 20.2.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 7.10.2011 39 Kaavan hyväksyminen:

Lisätiedot

Janakkalan kunta Turenki 5.9.2013

Janakkalan kunta Turenki 5.9.2013 1 KAAVA-ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee n. 1 km Turengin keskustan länsipuolella ja rajoittuu Pyhämäentiehen ja Sairaalantiehen. KAAVAMUUTOKSEN TARKOITUS Valtuusto on 10.6.2013 60 hyväksynyt talouden tasapainottamisohjelman.

Lisätiedot

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10. LAVIAN KUNTA LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.2014 Ilmari Mattila Kaavoitus- ja Arkkitehtipalvelu Mattila Oy

Lisätiedot

VAALAN KUNTA. ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus

VAALAN KUNTA. ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus VAALAN KUNTA ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus Nähtävilläolo: Kaavaluonnos xx Kaavaehdotus xx Hyväksymispäivämäärät: Kunnanhallitus xx / xx Kunnanvaltuusto xx / xx Selostus koskee 25.3.2015

Lisätiedot

PÄLKÄNE. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE. Osallistumis ja arviointisuunnitelma LIITE 1 PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015, 9.10.2015 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

ETUSAAREN RANTA-ASEMAKAAVA

ETUSAAREN RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNEEN KUNTA ETUSAAREN RANTA-ASEMAKAAVA KOSKEE KIINTEISTÖÄ YRJÖLÄ 635-419-14-3/1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.11.2016 OSALLISTUMIS-JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN kunta Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 12.11.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi 12112015.doc Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Muonio. KUKASLOMPOLON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit sekä VR-2 ja VR-3 aluetta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 7.2.

Muonio. KUKASLOMPOLON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit sekä VR-2 ja VR-3 aluetta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 7.2. Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Muonio KUKASLOMPOLON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 11 14 sekä VR-2 ja VR-3 aluetta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 7.2.2019 Seitap Oy

Lisätiedot

EEROLAN JA METSÄ-EEROLAN RANTA-ASEMAKAAVA

EEROLAN JA METSÄ-EEROLAN RANTA-ASEMAKAAVA Kouvolan kaupunki Kaupunkisuunnittelu SELOSTUSOSA KAAVAEHDOTUS EEROLAN JA METSÄ-EEROLAN RANTA-ASEMAKAAVA Pvm. 14.6.2018 Ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen koskee Jaalan Siikavan kylän tilan Eerola

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavan nimi: 5. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 540 ASEMAKAAVAN MUUTOS (Pajamäenkatu) Asemakaavan muutos koskee osaa 5.

Lisätiedot

KAURISSALO-KIPARLUOTO II RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KAURISSALO-KIPARLUOTO II RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 380-RAK1813 KUSTAVIN KUNTA KAURISSALO-KIPARLUOTO II RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 3.1.2019 Nosto Consulting Oy 2 (16) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot... 4

Lisätiedot

Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12.

Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12. Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12.2013 Seitap Oy 2013-2014

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1RA, 2RA, 3RA, 4RA, 7RA, 8RA ja 12RA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.4.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

KESKUSTAAJAMAN OSAYLEISKAAVAN TARKISTUS RANTA- ALUEILLA JA ERÄILLÄ OSA-ALUEILLA

KESKUSTAAJAMAN OSAYLEISKAAVAN TARKISTUS RANTA- ALUEILLA JA ERÄILLÄ OSA-ALUEILLA 1 LAPPAJÄRVI KESKUSTAAJAMAN OSAYLEISKAAVAN TARKISTUS RANTA- ALUEILLA JA ERÄILLÄ OSA-ALUEILLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnitelman nimi ja suunnittelualue Suunnitelman nimi on LAPPAJÄRVEN

Lisätiedot

SAVITAIPALEENTIEN JA LÄHIALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

SAVITAIPALEENTIEN JA LÄHIALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(6) SAVITAIPALEEN KUNTA SAVITAIPALEENTIEN JA LÄHIALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. Aloite ja suunnittelualue Osallistumis-

Lisätiedot

JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Ehdotus Kaavaselostus. Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa.

JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Ehdotus Kaavaselostus. Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa. JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Kaavaselostus Ehdotus 14.5.2018 Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa. Kaavan vireilletulo: Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta.. 2018

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) Kunnan kaavatunnus: 217 Kaavan nimi: Särkijärvi III asemakaava MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Kaava-alueen sijainti Kaava-alue sijaitsee Jämsän

Lisätiedot

POHJASLAHDEN KYLÄOSAYLEISKAAVA Kyläyleiskaavoituksen koulutustilaisuus Lieksa Vuonislahti 6.-7.9. 2012 Sirkka Sortti Mänttä-Vilppulan kaupunki

POHJASLAHDEN KYLÄOSAYLEISKAAVA Kyläyleiskaavoituksen koulutustilaisuus Lieksa Vuonislahti 6.-7.9. 2012 Sirkka Sortti Mänttä-Vilppulan kaupunki POHJASLAHDEN KYLÄOSAYLEISKAAVA Kyläyleiskaavoituksen koulutustilaisuus Lieksa Vuonislahti 6.-7.9. 2012 Sirkka Sortti Mänttä-Vilppulan kaupunki POHJASLAHTI sijaitsee Pirkanmaalla Tarjanneveden rannalla

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JÄMSÄN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ASEMAKAAVA KOSKEE Jämsän kaupungin Jämsänkosken taajamassa sijaitsevaa kaupunginosaa 205 (Virtasalmi) Koskenväylä Suunnittelualaueen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.08.2010/päivitetty 13.12.2010 16WWE0693 Joutsa UPM-Kymmene Oyj Joutsa 2 SISÄLTÖ: MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? 3 MISSÄ JA MITÄ ON SUUNNITTEILLA? 3 MITKÄ OVAT SUUNNITTELUN TAVOITTEET?

Lisätiedot

PÄLKÄNE ÄMMÄTSÄ ISO-KARINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Vehkajärvi. Tarjala RN:o 1:337 ja Osa tilasta Metsäkari RN:o 1:413

PÄLKÄNE ÄMMÄTSÄ ISO-KARINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Vehkajärvi. Tarjala RN:o 1:337 ja Osa tilasta Metsäkari RN:o 1:413 PÄLKÄNE ÄMMÄTSÄ Tarjala RN:o 1:337 ja Osa tilasta Metsäkari RN:o 1:413 Vehkajärvi ISO-KARINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 13.7.2012 Tunnistetiedot Kaavan

Lisätiedot

PÄLKÄNE RAUTAJÄRVI Koivisto RN:o 1:341 KOIVISTON RANTA-ASEMAKAAVA

PÄLKÄNE RAUTAJÄRVI Koivisto RN:o 1:341 KOIVISTON RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNE RAUTAJÄRVI Koivisto RN:o 1:341 KOIVISTON RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.9.2009, 12.1.2012 Tunnistetiedot Kaavan nimi: Koiviston ranta-asemakaava Kunta: Pälkäne (635)

Lisätiedot