Luuston kasvuhäiriöt ja perinnölliset sairaudet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Luuston kasvuhäiriöt ja perinnölliset sairaudet"

Transkriptio

1 Luuston kasvuhäiriöt ja perinnölliset sairaudet Tämä kysymys putkahtelee taas jatkuvasti esille ja mielipiteet syistä ja synnyistä vaihtelevat laidasta laitaan. Toiset pitävät ruokintaa ehdottomasti pääasiana, toiset jättävät sen täysin perinnöllisyyden syyksi. Kumpikaan ei ole oikeassa, sillä kasvuhäiriöön vaikuttavat monet eri tekijät, useimmiten yhteisvaikutteisesti. Tilastot eivät ota huomioon olosuhteita tai ruokintaa!

2 OsteochondritisDissecans(OCD) = sidekudossyntyinen luutuminen. Luuston kasvuhäiriöt liittyvät yleisesti nivelten ja lonkkamaljan kasvuhäiriöihin. OD, OCD, HD -kaikki ovat ravinteellisesti samoja asioita, niveliä, jotka ensin ovat rustoa ja pikkuhiljaa luutuvat kasvun mukaan. Ongelmaa esiintyy lähinnä suurilla ja jättiroduilla, mutta myös pienemmillä roduilla sekä kissoilla, joskin harvinaisempana. Pitkäselkäisillä, kuten mäyräkoirilla, ongelma esiintyy selän nivelissä. Sen syntyyn vaikuttavat genetiikka, onnettomuus, nopea kasvu ja/tai ruokinta, ylipaino, yleisimmin useampi yhdessä. Mitään yksiselitteistä syytä ei ole.

3 OCD OCDvoi ilmetä olkapäässä, kyynärpäässä, lonkassa tai polvessa. OCD on ruston sairaus, joka voi vaikuttaa koiran eri niveliin. Jokaisessa nivelessä kaksi luuta kohtaa toisensa ja niiden tulee liikkua toisiaan vastaan. Luiden välissä olevalla pinnalla on rustoa, jonka tehtävä on toimia eräänlaisena patjana ja suojata luita. Jos mikä tahansa estää tämän ruston pehmeän toiminnan, liike tulee kivuliaaksi. OCD:ssatämä rusto vahingoittuu tai kasvaa epänormaalisti. Sen sijaan että se olisi sitoutunut luiden pintaan, joita sen tulisi suojata, se irtautuu tai halkeilee.

4 Nivelvaurion kehitys: 1. Nivelkapseli paksuuntuu 2. Nivelrustot ohenevat ja kuluvat rasituskohdissa 3. Luu yrittää korjata tilanteen tiivistymällä 4. Syntyy halkeamia nivelrustoon 5. Nivelsiteen liukastamis- ja ravitsemisominaisuudet heikkenevät 6. Syntyy arpeutumia lasimaisen ruston tilalle 7. Varsinkin nivelen rasituskulmiin ja nivelkapselin kiinnityskohtiin syntyy vahvistavia luurustomuodostuksia 8. Rasituskohdissa nivelrusto kuluu puhki ja luu paistaa läpi 9. Tuloksena on kivulias ja toiminta rajotteinen nivel-arthroosi Tämä on nivelvaurion luonnollinen kehitys. Missä vaiheessa ja mistä tahansa syystä sitten aiheutunut, geneettisesti, ravinteellisesti tai loukkaantumisen seurauksena -kyseessä on nivelvaurio.

5 Uusimmat tutkimukset ovat osoittanut ravinnosta johtuvan kiistattoman ja loppujen lopuksi yksinkertaisen syyn lonkka-ja luunkasvuhäiriöihin: NIVELVOIDE = RUSTONRUOKA Nivelvoide saa ravintonsa Nivelvoide saa ravintonsa aineenvaihdunnan kautta eli käytännössä koiran hyödynnettävästä ravinnosta, jonka geenit sitten ohjaavat kasvuun. Mitä parempi laatuinen ravinne, joka sisältää myös lisäravinteita, sitä kehittyneempi nivelvoide.

6 Patologiset muutokset Tutkimukset ovat osoittaneet suurimman osan lonkkavikojen, sekä siitä johtuvien degeneroituvien nivelsairauksien patologisten muutosten, johtuvan monista biokemiallisista muutoksista itse nivelvoiteessa, ja tämä on se alue, jossa nivelvika tapahtuu. Miksi, sitä ei vielä tarkkaan tiedetä. Ravinne on osoittautunut yhdeksi erittäin vakavasti otettavaksi alueeksi ja oikean aineenvaihdunnallisentasapainon löytymiseen ovat tutkimukset antaneet osviittaa.

7 Vaikuttaminen Monipuolinen, toimiva ravinnepohja, varsinkin kantavalle nartulle sekä kehittyvälle ja kasvavalle pennulle, voidaan aineenvaihdunnallisesti, genetiikkaa seuraamalla, myös vähentää nivelvian syvyyttä ja kehitystä. Vitamiinit ja mineraalit yhdessä vaikuttavat entsyymien ja hormonien syntyyn ja toimintaan. Ne pyörittävät aineenvaihduntaa. On yhdentekevää mitä ravinnetta koira syö, jolleivät myös vitamiinit ja mineraalit ole tasapainossa valkuaisen kanssa. On helppo kuvitella mitä pelkästään vitamiinien ja mineraalien epätasapaino voi saada aikaan kantavassa emässä tai kasvavissa pennuissa. Epätasapaino estää kehon normaalin toiminnan.

8 Genetiikan mukaan Ravinnolla pyritään tukemaan tai rajoittamaan genetiikan määräämää kasvua 1. Alussa pennulle vahvaa ruokaa elintärkeiden elimien kasvuun -> valkuaista 2. Sitten rajoittamalla, estämään luuston ja nivelten liikakasvua -> rajoitettu energia 3. luutumisen tapahduttua taas lisäämällä valkuaista lihasten rakennusaineena.

9 Yhteenvetona - kaikki vaikuttaa kaikkeen Nivelvaurioiden rajoittamiseen voidaan vaikuttaa ravinnolla sekä olosuhdekontrollilla. Kehittymättömien nivelten ylenmääräinen rasittaminen on yhtä vaarallista kuin heikkolaatuisen ravinnon antaminen!

10 Golden Eagle Tulehdukset Tulehdusten ollessa yksi ratkaisevista nivelvaurion aikaansaajista, tuotteissa on pyritty kohdistamaan ravintoaineita nimenomaan vastustuskyvyn tehokkuuden korostamiseen. Näihin vaikuttavat ensisijaisesti suoliston mahdollisimman tehokas ylläpito (suolistossa n 70% vastustuskyvyn toiminnasta)

11 Pre- ja probiotit Golden Eagle Ravintoaineilla vaikuttaminen Korkeat vitamiini- ja hivenainepitoisuudet ( MultiTabs ) Kehon puhdistusta luonnon antioksidanteilla Villin lohen öljyn Omega-3 suojaamaan ja korjaamaan DNA:ta Kaikkien kemiallisten ja synteettisten aineiden välttäminen!

12 Nutraceuticalsovat terveyttä tukevia tai ylläpitäviä lisäravinteita. Tieteellinen tutkimus on yhä enenevässä määrin ja kiistattomasti tuonut esille näiden lisäravinteiden terveyttä tukevia toimintoja. Golden Eagleon ensimmäinen lemmikkien ravinto, joka on pystynyt yhdistämään nämä erinomaiset lisäravinteet täysin luonnolliseen ja holistiseen ruokaan. Tämä seuraa uusinta tieteellistä tutkimusta, jossa terveellisten ravintoaineiden positiivista vaikutusta genetiikkaan on huomioitu ja näiden on todettu estävän ja rajoittavan DNA.nvahingoittumista. Tätä tarkoitta Nutrigenomics terveellinen ravinto yhteistyössä geenien kanssa. Uusin tutkimus osoittaa suoran yhteyden myös perinnöllisten sairaustenkohdalla, jossa epäterveelliset kemikaalit ja synteettiset aineet saattavat tuhota DNA:ta ja tätä kautta edistävät myös perinnöllisten sairauksien ilmentymistä. Tätä uusinta tieteellistä tietoa on jo hyödynnetty Golden Eagleruuissa. Tutkimuksissa on jo monasti todettu ravintotekijöiden suora vaikutus mm. epilepsiaan, sokeritautiin, sydän-ja verisuonitauteihin ja luuston kasvuhäiriöihin.

13 BioHealth Prebiootti BioHealth lisäravinne sisältää beta-klukaanejasekä manna-ja fructo-oligosakkariineja, jotka kiihdyttävät suoliston vastustuskykyä virus-ja bakteeritauteja vastaan. MOS = Mannaoligosakkariideja, suojaavat suolistoa hyökkääviltä myrkyiltä ja patogeeneilta, jotka saattavat löytää tiensä lemmikin suolistoon, sitoutuen niihin ja tehden ne vaarattomiksi. FOS = Fructo-oligosakkaridit, kulkeutuvat paksusuoleen ja toimivat lähinnä maitohappobakteerien ravintona, lisäten ravinnon hyödynnettävyyttä, nostaen vastustuskykyä. Etuina kiinteämpi uloste, rajoittaen paksusuolen tulehdusta sekä siten myös syöpää, lisäten glukoosin ja veren solujen rasva-aineenvaihduntaa, vähentäen kaasujen muodostumista ja ulosteiden hajua.

14 LactoHealth Probiotikit Probiotikitovat eläviä maitohappobakteereita, kuten yogurtissa, jotka elävät terveessä suolistossa. Golden Eaglenainutlaatuinen yhdistelmä kahta eri bakteeria. Molemmat tieteellisesti todistettuja koiran ja kissan terveysvaikutteisuudesta. LactoHealth, auttaa pitämään suolistoa puhtaassa ja tehokkaassa kunnossa, eristäen patogeenejä, estäen ripulia sekä muita suoliston toimintahäiriöitä. Nämä maitohappobakteerit lisäävät ruuan sulavuutta ja hyväksi käyttöä. Lemmikki syö vähemmän, mutta saa enemmän ravinto-aineita kehonsa käyttöön. Tehokkaimmillaan tämä tapahtuu yhdessä BioHealth prebioottistenlisäravinteiden yhteistoiminnassa. EnterococcusFaeciumDSM Lactobacillus Acidophilus DSM

15 Glukosamiinija Kondroitin Nämä molemmat ovat jo kuuluisia niin ihmisten kuin lemmikkienkin ravinnoissa nivelten terveyden tukijoina. Varsinkin ikääntyvien nivelkipuihin, osteoporoosiin ja vastaaviin nämä luontaistuotteet yhdessä helpottavat. Glukosamiininon todettu lisäävän nivelten iskunvaimennusta ja kondroitinpuolestaan auttaa pitämään nesteitä nivelen sisällä, lisäten glukosamiinin tehoa.

16 Yuccaschidigerauute Yuccauutteen on todettu vähentävän tai rajoittavan pahalta haisevia ammoniakki kaasuja ulosteissa, dramaatisestivähentäen näitä yököttäviä tuoksuja. Samoin sen on todettu lisäävän ravinnon tehoa, rajoittamaan suoliston ja veren ammoniakki pitoisuuksia. ph arvojen eli happamuuden vähentymisen on todettu osaltaan edistävän terveyttä ja elinvoimaa. Yuccauutteen on myös todettu vähentävän nivelkipuja juuri tämän happamuuden rajoittamiskykynsä vuoksi.

17 Merilevä Merilevä sisältää yli 60 luonnollista ravintoainetta. Käytetty merilevä on syvien ja kylmien vesien merilevää Islannin vesiltä, jotka ovat biologisesti hyvin lemmikin käytettävissä. Merilevän on todettu auttavan turkin kasvua, väriä ja tuuheutta. Samoin sen on todettu tukevan vastustuskykyä ja hedelmällisyyttä.

18 Kokojyvä pellavansiemen Syvänmeren lohen ohella, yksi parhaista Omega-3 ALA lähteistä. Pellavansiemenen öljy sisältää Omega-3, -6 ja 9 rasvahappoja, B-vitamiineja, lesitiiniä, magnesiumia, kuitua ja sinkkiä ja sitä voidaankin kutsua monivitamiiniksi, erittäin vahvasti terveyttä ylläpitäväksi ja tukevaksi ravintoaineeksi.

19 Omega-3 Näiden osa-alueiden jälkeen, joista jokainen jo osaltaan vaikuttaa, Omega-3 rasvahapot puhtaasta Atlantin kylmien vesien villistä lohesta. Tieteellinen tutkimus on osoittanut yleisen kalaöljyn tai kasvatetun lohen sisältävän erilaisia myrkkyjä kuten eri raskametalleja, dioksiinia ja kasvatetun lohen kohdalla, etoksikiinijäämiä.

20 Antioksidantit- Luonnon oma puolustusmekanismi Antioksidantit (eli hapenmuodostumisen estäjät) ovat tärkeitä terveydelle, mutta asiantuntijat varoittavat myös liika-annostelusta (D-3 vit.). Antioksidantit ovat molekyylejä jotka uhraavat itsensä ottamalla kiinni vapaita radikaaleja ja luovuttavat näille sen puuttuvan elektronin. Nyt tasapainotettu vapaa radikaali ei enää uhkaa muita molekyylejä. Antioksidanteilla on kuitenkin myös monia muita hyödyllisiä toimintoja, ne vahvistavat vastustuskyvyn toimintaa ja jotkut hidastavat ikääntymisoireita, kuten kaihia, nivelreumaa, verisuoniston kovettumista ja sydänsairauksia.

21 EI kemikaaleja! Lähtökohtana Golden Eaglesarjoille on nimenomaan kemikaalien ja synteettisten aineiden välttäminen. Todistusaineisto joka tiedemiehiltä virtaa, kertoo näiden kemikaalien potentiaalisen DNA:n tuhoamisen, joka osaltaan vaikuttaa kaiken yllämainitun kanssa myös perinnöllisten sairauksien laukeamiseen. Tätä puhtaat Omega-3 rasvahapot, kuten DHA ja EPA, tehokkaasti ehkäisevät, korjaamalla tuhoutuvaa DNA:ta. Tämä pätee niin pennulle kuin aikuiselle koiralle.

22 Golden Eagle Kaikki vaikuttaa kaikkeen Lähtökohtana korkealaatuiset raaka-aineet, kuten Lähtökohtana korkealaatuiset raaka-aineet, kuten tehokkaasti sulavat laadukkaat ihmisravinnoksi tarkoitetut valkuaislähteet, kokojyväviljasta saadut hiilihydraatit ja niiden luonnolliset vitamiinit ja hivenaineet, lisättynä lisäravinteilla, hedelmillä ja kasviksilla, muodostavat todistetusti terveysvaikutteisuuden.

23 Kasvaville pennuille nämä kaikki vaikuttavat perinnöllisten sairauksien mahdollisiin puhkeamisiin. Moniin geeneistä, jotka ovat aktiivisia vain kasvuajan, voidaan ravinnolla vaikuttaa ja ehkäistä tautigeenien laukeamista. Vastaavasti ylikasvua rajoittavilla tekijöillä saattaa olla ratkaiseva merkitys tuleeko koirasta esimerkiksi nivelvikainen vai ei.

24 Jätti-ja suurikokoisilla koirilla nämä ongelmat ovat yleisempiä johtuen suhteellisesti todella nopeasta kasvusta sekä massasta. Kuitenkin näitä samoja nivelsairauksia esiintyy myös pienemmillä roduilla. Suosituksena on nopean kasvun ajaksi aina rajoitettu energia. Golden EagleLarge&GiantBreedPuppy-ruokaon kehitetty nimenomaan suurille ja jättiläisroduille kasvuajaksi. Tämä tarkoittaa jättiroduilla jopa 18 kuukautta. Pienemmille roduille suositellaan vastaavasti matalampaa energiaa, Golden EagleHolisticAnkka-ruoka on osoittanut hyviä tuloksia, jossain tapauksissa myös vaihtoehtona suuremmille roduille kiivaimman kasvun aikaan (4-8 kk).

25 Perinnölliset sairaudet tarkoittavat virheellisiä geenejä. Näitä on kaikissa, myös meissä ihmisissä. Esimerkkinä aikuisiän diabetes. 85 % ihmisistä kantaa näitä virheellisiä geenejä, joskin vain n. 35 % sairastuu. Sairastuneilla yleisimmin syy löytyy elintavoista, ruokavalio ja liikunta päävaikuttajina, joiden vaikutuksesta sairausgeenit aktivoituvat. Aivan vastaava tilanne on koirilla, 100 % geneettisesti terveitä ei ole. Joka sukupolvessa tuhoutuu geenejä.

26 Lonkat Tästä kertoo myös käytännön tulokset, terveille A-lonkkaisillevanhemmille tulee lonkkavikaisia pentuja. Vastaavasti lonkkavikaisille tulee terveitä. Se, että koira on lonkkakuvauksessa saanut A-lonkka paperit, ei välttämättä tarkoita, etteikö sillä olisi nivelrikkoa aiheuttavia sairausgeenejä. Sukutaustalla on tietysti merkitystä, terveillä linjoilla tulee vähemmän lonkkavikaisia.

27 Polvet ja kyynärpäät Tämä sama koskee myös polvia, kyynärpäitä, lähes kaikkia periytyviä sairauksia. Jokaisella on virheellisiä geenejä, kyse on aineenvaihdunnan tapahtumista jotka näitä laukaisevat.

28 Healthy-Arthritic

29 Kneeoperation

30 Saksanpaimenkoira

31 Kultainennoutaja

32 Rottweiler

33 Pyreneittenpaimenkoira

34 Saksanpaimenkoira

35 Kultainen noutaja

36 Rottweiler

37 Pyreneittenpaimenkoira

38 Rottweiler

39 Pyreneittenpaimenkoira

40 9 laatuaeri erielämänvaiheisiinelämänvaiheisiin Useaan valkuaislähteeseen perustuvana Power Chicken Puppy L&G P L&G Adult Senior Yhteen valkuaislähteeseen perustuvana Lammas & Ankka & Lohi & Kaurapuuro Kaurapuuro Kaurapuuro

41 Super Premium 30/20 25/15 23/12 Performance Adult Lamb&Rice/Large Puppy Giant Breed Puppy

42 Golden Eagle HolisticSensitivesarja -Hypo-allergeenisettuotteet Myös monet sairaudet, kuten epilepsia, autoimmuunisairaudet, sokerija sydänsairaudet ymsovat lisääntyneet. Kyseisistä sairauksista osa varmaankin on perinnöllisiä, mutta osa kehittyy elämän aikana usein johtuen ravinnosta puuttuvista kriittisistä osista. Lohi&Peruna Lammas&Riisi Ankka&Peruna Viljaton Viljaton Perinnöllisiä sairauksia ei voida parantaa, mutta aineenvaihduntaa on mahdollista tukea terveellisillä ravinteilla ja täten nostaa elämänlaatua ja lisätä elinaikaa. Aineenvaihduntaa tukemalla varmistamme myös koiran mahdollisuudet tuottaa terveitä ja elinvoimaisia pentuja, vaikka vanhemmissa saatettaisiin epäillä kantavan näitä perinnöllisiä sairauksia.

43 Suositukset Suositukset - perustuvat aina ravinnetarpeeseen Power Puppy Chicken LGBP LGA Senior Lammas Ankka Lohi Tukiruokinnassa ravinnon erityispiirteet. Yhteen valkuaiseen perustuvia rajoitettuja ruokavalioita. Allergiat Lohi, Lammas ja/tai Ankka Suolistovaivat Ankka ja/tai Lammas Iho/kutinat Lohi ja/tai Ankka Hermosto (esim. epilepsia) Lohi Virtsakivet Ankka ja/tai Lohi Maksa/munuaiset Ankka ja/tai Lohi Painonhallinta Ankka ja/tai Lohi Hiivatulehdus Ankka ja/tai Lohi Paksusuolentulehdus Lammas ja/tai Ankka Sokeritauti Ankka ja/tai Lohi

44 HolisticHealth kissanruoka-sarja EI kemikaaleja (Ei keinotekoisia väri-, maku-tai säilöntäaineita) Laadukkaat valkuaislähteet (Ainoastaan ihmisravinnoksi tarkoitettuja kokolihoja, ei sivutuotteita) Tarkaantasapainoitetut Omega-6 ja Omega-3 tasot luonollisistalähteistä (Tukemaan tuuhean ja kiiltävän turkin kasvua) LuonollisetDHA ja EPA rasvahapot villistä lohesta (Tukemaan aivojen ja näen toimintaa ja kehitystä) Valittuja kasviksia, yrttejä ja hedelmiä luonnollisten vitamiinien ja hivenaineiden tarpeeseen (Omena, porkkana, karpalo, timjami, oregano, persilja, meirami ja salvia) Ihon ja turkinhoito (Kananrasva, lohiöljy, pellavansiemen, E-vitamiini, biotiini ja sinkki) Lisätty tauriini kissojen erityistarpeeseen

45 Kysymyksiä????????

1 st Choice Super Premium Koirantäysravintouudistus 2010

1 st Choice Super Premium Koirantäysravintouudistus 2010 1 st Choice Super Premium Koirantäysravintouudistus 2010 Pienet ja kääpiörodut 1 st Choice Puppy Toy & Small Pennuille ja kasvaville koirille - 2-10 kk Lisätty proteiinia, vitamiineja, kalsiumia sekä muita

Lisätiedot

1 st Choice Super Premium Koirantäysravintouudistus 2010

1 st Choice Super Premium Koirantäysravintouudistus 2010 1 st Choice Super Premium Koirantäysravintouudistus 2010 Pienet ja kääpiörodut 1 st Choice Puppy Toy & Small Pennuille ja kasvaville koirille - 2-10 kk Lisätty proteiinia, vitamiineja, kalsiumia sekä muita

Lisätiedot

Holistic Food For Dogs

Holistic Food For Dogs Holistic Food ForFor Dogs Dogs Holistic Food Holistic Food For Dogs 100% GUARANTEED TASTE & NUTRITION E arthborn Holistic on pitkälle kehitetty luonnonmukainen ravinto koirille. Earthborn Holistic -ruuan

Lisätiedot

Ihon- ja turkinhoito lisäravinteilla

Ihon- ja turkinhoito lisäravinteilla Ihon- ja turkinhoito lisäravinteilla Saamme jatkuvasti sähköpostia ympärimaata kuluttajilta, jotka epätoivoisesti hakevat apua kutisevien koirien ongelmiin ja olemme näillä hoito-ohjeillamme menestyksellä

Lisätiedot

Helposti sulava. Anti-Hairball

Helposti sulava. Anti-Hairball Ilman keinotekoisia, väri, maku tai säilöntäaineita. Virtsan ph 6,06,5 Iho & Turkki Huolellisesti valitut raakaaineet ja erikoisresepti takaavat täydellisen kalsiumin ja fosforin suhteen sekä madalletun

Lisätiedot

www.vomoghundemat.fi

www.vomoghundemat.fi www.vomoghundemat.fi Vom og Hundemat on norjalainen koirien tuoreruokatuote. Se valmistetaan norjalaisista eläinperäisistä raaka-aineista, kuten broileri, naudan sisäelimet, pötsi, lohi, naudan maksa ja

Lisätiedot

Omevio. Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen. UUTUUS iholle ja turkille. Lemmikin hyvinvoinnin tueksi

Omevio. Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen. UUTUUS iholle ja turkille. Lemmikin hyvinvoinnin tueksi Omevio Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen UUTUUS iholle ja turkille Mitä välttämättömät rasvahapot ovat? Välttämättömät rasvahapot ovat koirien ja kissojen ihon terveyttä

Lisätiedot

MINERAALIEN JA VITAMIINIEN YHTEISVAIKUTTEISUUS

MINERAALIEN JA VITAMIINIEN YHTEISVAIKUTTEISUUS MINERAALIEN JA VITAMIINIEN YHTEISVAIKUTTEISUUS Tämän artikkelin tarkoitus on selvittää mineraalien ja vitamiinien roolia koiran aineenvaihdunnassa. Asia ei ole yksinkertainen. Toivottavasti tämä artikkeli

Lisätiedot

Maittavan lihaisat. Jahti&Vahti -koiranruoat

Maittavan lihaisat. Jahti&Vahti -koiranruoat Maittavan lihaisat Jahti&Vahti -koiranruoat Täysravinto paljon liikkuville koirille 32% Premium-luokan ruokaa koirallesi Suositut, nyt koostumukseltaan entistäkin lihaisemmat, Jahti&Vahti -koiranruoat

Lisätiedot

RAAKA-AINEIDEN ASEMA RUOKINNASSA. Marika Karulinna

RAAKA-AINEIDEN ASEMA RUOKINNASSA. Marika Karulinna RAAKA-AINEIDEN ASEMA RUOKINNASSA Marika Karulinna LIHA Koira on lihansyöjä, joten sen ravinnon perustana kuuluu olla liha Punaisesta lihasta saa rautaa Vaaleat lihat ovat usein rasvattomampia poikkeuksiakin

Lisätiedot

VETERINARY. Ruuansulatushäiriöt

VETERINARY. Ruuansulatushäiriöt VETERINARY EXCLUSIVE Ruuansulatushäiriöt Ruuansulatushäiriöt Kuvaus: Ruuansulatushäiriöt ovat yleisiä niin pennuilla kuin aikuisilla koirilla ja kissoilla. Häiriöihin voi olla useita eri syitä, kuten huono

Lisätiedot

RUOANSULATUS JA SUOLISTON KUNTO. Iida Elomaa & Hanna-Kaisa Virtanen

RUOANSULATUS JA SUOLISTON KUNTO. Iida Elomaa & Hanna-Kaisa Virtanen RUOANSULATUS JA SUOLISTON KUNTO Iida Elomaa & Hanna-Kaisa Virtanen Edellisen leirin Kotitehtävä Tarkkaile sokerin käyttöäsi kolmen päivän ajalta ja merkkaa kaikki sokeria ja piilosokeria sisältävät ruuat

Lisätiedot

Ilman keinotekoisia, väri-, maku tai säilöntäaineita.

Ilman keinotekoisia, väri-, maku tai säilöntäaineita. Ilman keinotekoisia, väri-, maku tai säilöntäaineita. Josera on premium dogfood JUNIOR ADULT Saksalainen perheyrityssuper Laadukasta eläinten ruokintaa jo yli 70 vuoden ajan Keskittyy huolehtimaan ympäristöstä,

Lisätiedot

Kotitehtävä. Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja?

Kotitehtävä. Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja? Kotitehtävä Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja? VÄLIPALA Tehtävä Sinun koulupäiväsi on venähtänyt pitkäksi etkä ehdi ennen illan harjoituksia

Lisätiedot

TERVEELLISTÄ RAVINTOA KISSALLESI PÄIVITTÄISET TÄYSRAVINNOT KISSANPENNUT, AIKUISET JA IÄKKÄÄT KISSAT, LEIKATUT KISSAT, TIINEYS- JA IMETYSAIKA

TERVEELLISTÄ RAVINTOA KISSALLESI PÄIVITTÄISET TÄYSRAVINNOT KISSANPENNUT, AIKUISET JA IÄKKÄÄT KISSAT, LEIKATUT KISSAT, TIINEYS- JA IMETYSAIKA SPECIFIC -RUOKAVALIOT TERVEELLISTÄ RAVINTOA KISSALLESI PÄIVITTÄISET TÄYSRAVINNOT KISSANPENNUT, AIKUISET JA IÄKKÄÄT KISSAT, LEIKATUT KISSAT, TIINEYS- JA IMETYSAIKA ELÄINLÄ ÄK ÄRIASEMILTA JO VUODESTA 1988

Lisätiedot

Uusi älykäs ravitsemuskonsepti kissoille ja koirille. Rakkaus kissoihin ja koiriin on tärkein raakaaineemme ja pitkän,

Uusi älykäs ravitsemuskonsepti kissoille ja koirille. Rakkaus kissoihin ja koiriin on tärkein raakaaineemme ja pitkän, Rakkaus kissoihin ja koiriin on tärkein raakaaineemme ja pitkän, terveen sekä onnellisen elämän salaisuus. Hemmo Kasvattaja Marjatta Keskinen, Suomi Uusi älykäs ravitsemuskonsepti kissoille ja koirille

Lisätiedot

Golden Eagle viljaton tuoreliha-sarja

Golden Eagle viljaton tuoreliha-sarja Golden Eagle viljaton tuoreliha-sarja TUORELIHAA Korkealaatuiset tuorelihat ovat pääraaka-aineina Golden Eaglen tuorelihasarjassa. Korkea proteiinipitoisuus auttaa ylläpitämään lihasmassaa ja tuote sisältää

Lisätiedot

RAVINTO JA SUOLISTO. Fit4Life. Folasade A. Adebayo M.Sc., Doctoral Student Division of Nutrition University of Helsinki

RAVINTO JA SUOLISTO. Fit4Life. Folasade A. Adebayo M.Sc., Doctoral Student Division of Nutrition University of Helsinki RAVINTO JA SUOLISTO Fit4Life Folasade A. Adebayo M.Sc., Doctoral Student Division of Nutrition University of Helsinki Ruoansulatus järjestelmä: Lisäelimet Sylkirauhaset Hampaat Maksa Haima Sappirakko Tärkeät

Lisätiedot

IHOTULEHDUS. Yllämainitusta epävarmuudesta johtuen, eläinlääkärit yleisimmin käsittelevät tätä vain yleisenä ihotulehduksena.

IHOTULEHDUS. Yllämainitusta epävarmuudesta johtuen, eläinlääkärit yleisimmin käsittelevät tätä vain yleisenä ihotulehduksena. IHOTULEHDUS Hoitaaksemme tätä hyvin yleistä iho-ongelmaa tehokkaasti, on meidän ymmärrettävä sen syyt ja hakea vaihtoehtoja antibiooteille ja kortisonille. sitä käytetään aina kuvailtaessa mitä tahansa

Lisätiedot

SAIRAUKSIEN TUKIRUOKINTA I.

SAIRAUKSIEN TUKIRUOKINTA I. SAIRAUKSIEN TUKIRUOKINTA I. Tekijät: Olli Wuorimaa SAIRAUKSIEN TUKIRUOKINTA I. Monille koirille kehittyy elämänsä aikana kroonisia sairauksia, joiden hoitoon sisältyvät lääkkeet ja erikoisruokavalio. Yleisimmin

Lisätiedot

Purenatural. Koirien suosittelema.

Purenatural. Koirien suosittelema. 1 Purenatural. Koirien suosittelema. Koirat seuraavat vaistoaan. Se ohjaa niitä kaikessa: noutamisessa, paimentamisessa, metsästämisessä jopa leikkimisessä. Vaistonsa avulla ne myös tunnistavat laadukkaan

Lisätiedot

Onko ruokavaliolla merkitystä reumasairauksien hoidossa?

Onko ruokavaliolla merkitystä reumasairauksien hoidossa? Onko ruokavaliolla merkitystä reumasairauksien hoidossa? Ravitsemusterapeutti Nea Kurvinen Ravitsemusterapia Balans nea.kurvinen@ravitsemusbalans.fi Ravitsemuksen merkitys reuman hoidossa Monipuolinen

Lisätiedot

Täysrehut pieneläimille

Täysrehut pieneläimille is the place for your Headline Page 1 Täysrehut pieneläimille JR FARM FARMI TÄYSREHU www.tujoma.fi is the place for your Headline Page 2 Sisältää ainulaatuisen Farm food koostumuksen jossa on mm. inuliiniä

Lisätiedot

URHEILIJAN RAVINTO Ravinnon laatu, suojaravintoaineet

URHEILIJAN RAVINTO Ravinnon laatu, suojaravintoaineet santasport.fi URHEILIJAN RAVINTO Ravinnon laatu, suojaravintoaineet Yläkouluakatemia 2015-2016 Vko 36 Santasport Lapin Urheiluopisto I Hiihtomajantie 2 I 96400 ROVANIEMI SUOJARAVINTOAINEET https://www.youtube.com/watch?v=cgcpdskk1o8&spfreload=10

Lisätiedot

SKINGAIN. Tutkittua tehoa, 1. ja 2. tyypin kollageeniyhdistelmä. nivelten hyvinvointiin. 30 annospussia 39,90. (ovh 45,05) 241,80 e/kg

SKINGAIN. Tutkittua tehoa, 1. ja 2. tyypin kollageeniyhdistelmä. nivelten hyvinvointiin. 30 annospussia 39,90. (ovh 45,05) 241,80 e/kg SKINGAIN Tutkittua tehoa, 1. ja 2. tyypin kollageeniyhdistelmä ihon ja nivelten hyvinvointiin. 30 annospussia 39,90 241,80 e/kg (ovh 45,05) Vahvin Tonalin Alkuperäinen, tutkittu ja toimiva CLA-valmiste.

Lisätiedot

SUPER- PREMIUM. Kissan täysravinto

SUPER- PREMIUM. Kissan täysravinto SUPER- PREMIUM Kissan täysravinto 1 Purenatural. Kissojen arvostama täysravinto. Kissa on eläinmaailman kulinaristi ja luontainen lihansyöjä. Se seuraa vaistoaan kaikessa myös ravinnon valinnassa. Vaistojensa

Lisätiedot

NIVELET, YLIPAINO JA HORMONIHÄIRIÖT

NIVELET, YLIPAINO JA HORMONIHÄIRIÖT SPECIFIC -RUOKAVALIOT NIVELET, YLIPAINO JA HORMONIHÄIRIÖT NIVELET, LAIHDUTUS, PAINONHALLINTA, DIABETES JA HORMONISAIRAUDET ELÄINLÄ ÄK ÄRIASEMILTA JO VUODESTA 1988 LÄHTIEN SPECIFIC - RUOKAVALIOT DECHRALTA

Lisätiedot

KEESHONDIEN MONIMUOTOISUUSKARTOITUS

KEESHONDIEN MONIMUOTOISUUSKARTOITUS KEESHONDIEN MONIMUOTOISUUSKARTOITUS 2 3. 0 1. 2 0 1 1 K A A R I N A Marjut Ritala DNA-diagnostiikkapalveluja kotieläimille ja lemmikeille Polveutumismääritykset Geenitestit Serologiset testit Kissat, koirat,

Lisätiedot

UUTUUS - ORIJEN TUNDRA UUTUUS - ACANA PORK & BUTTERNUT SQUASH

UUTUUS - ORIJEN TUNDRA UUTUUS - ACANA PORK & BUTTERNUT SQUASH KOODI TUOTENIMI PAINO HINTA kg sis. alv UUTUUS - ORIJEN TUNDRA Valmistusaineista 80 % lihaa ja kalaa, josta 60 % on tuoretta tai raakaa. Tundra sisältää peräti 10 erilaista tuoretta lihaa / kalaa - vuohta,

Lisätiedot

HOLISTIC SUPERPREMIUM DOG FOOD KANAA HEDELMIÄ VIHANNEKSIA YRTTEJÄ MAITOHAPPO- BAKTEEREJA

HOLISTIC SUPERPREMIUM DOG FOOD KANAA HEDELMIÄ VIHANNEKSIA YRTTEJÄ MAITOHAPPO- BAKTEEREJA TM HOLISTIC SUPERPREMIUM DOG FOOD Ainutlaatuinen tapa ruokkia koira kokonaisvaltaisesti KANAA HEDELMIÄ VIHANNEKSIA YRTTEJÄ MAITOHAPPO- BAKTEEREJA 100% SATAPROSENTTISEN TÄYDELLINEN JA TASAPAINOINEN PRO

Lisätiedot

Mäyräkoiralle kehitetty ravintoohjelma

Mäyräkoiralle kehitetty ravintoohjelma Mäyräkoiralle kehitetty ravintoohjelma Pieni ja eläväinen koira on myös loistava metsästäjä! Mäyräkoiran helposti tunnistettava pieni ulkomuoto lyhyine kaarevine jalkoineen on yksi syy siiihen, miksi se

Lisätiedot

super-premium hypoallergisia proteiineja lohiöljy suolis- ton bakteerikantaa immuniteettiä maku tuoksu.

super-premium hypoallergisia proteiineja lohiöljy suolis- ton bakteerikantaa immuniteettiä maku tuoksu. Calibra kissan täysravinnot ovat super-premium luokan hypoallergisia kuivamuonia. Täysravinto on tasapainoitettu kissan parhaan ravitsemuksellisen hyödyn saamiseksi ja sulavuuden takaamiseksi. Ravinnoissa

Lisätiedot

SUPER PREMIUM NUTRA NUGGETS NO WHEAT NO SOY SUPER PREMIUM PET FOOD FOR SUPERIOR HEALTH.

SUPER PREMIUM NUTRA NUGGETS NO WHEAT NO SOY SUPER PREMIUM PET FOOD FOR SUPERIOR HEALTH. SUPER PREMIUM NUTRA NUGGETS NO WHEAT NO SOY SUPER PREMIUM PET FOOD FOR SUPERIOR HEALTH. 1 TERVEELLINEN RUOKA, TERVE LEMMIKKI Nutra-Nuggets ruuat tarjoavat premiumluokan ravintoa lemmikkien kokonaisvaltaiseen

Lisätiedot

Life is great! Uusi koostumus!

Life is great! Uusi koostumus! Life is great! Uusi koostumus! www.fitmin.fi - premium ruoka, joka sisältää tuoretta lihaa! Miksi valita Fitmin For life For Life valikoima sisältää seitsämän erityyppistä koiranruokaa, jolla ravitset

Lisätiedot

74,90. BIO-QINON Q10 GOLD 100 mg TÄHTITARJOUS. Johtava ubikinonivalmiste Bio-Qinon Q10 GOLD 100 mg energiantarpeeseen kaps.

74,90. BIO-QINON Q10 GOLD 100 mg TÄHTITARJOUS. Johtava ubikinonivalmiste Bio-Qinon Q10 GOLD 100 mg energiantarpeeseen kaps. BIO-QINON Q10 GOLD 100 mg Johtava ubikinonivalmiste Bio-Qinon Q10 GOLD 100 mg energiantarpeeseen. 150+30 kaps. 74,90 (ovh. 97,70) 585,15 e/kg TÄHTITARJOUS! VALMARIN Aineenvaihdunta tasapainoon. Valmarin-kivennäisliuos

Lisätiedot

Kananmuna sisältää muun muassa D-vitamiina ja runsaasti proteiinia

Kananmuna sisältää muun muassa D-vitamiina ja runsaasti proteiinia Jogurtti luomuhillolla on parempi vaihtoehto kuin puuro tai aamumurot. Tutkijat ovat yhä enenevästi havainneet, mitä näiden viljojen gluteeni aiheuttaa terveydellemme. Gluteeni on syyllinen yli 150 eri

Lisätiedot

Salliva syöminen opiskelukyvyn ja hyvinvoinnin tukena

Salliva syöminen opiskelukyvyn ja hyvinvoinnin tukena Salliva syöminen opiskelukyvyn ja hyvinvoinnin tukena Jonna Kekäläinen, terveydenhoitaja yamk 14.03.2019 Mitä on hyvä ja salliva syöminen? Terveyttä edistävää + Hyvää vireystilaa ylläpitävää + Sosiaalista

Lisätiedot

EQ EVERYDAY SE, MITÄ TARVITSET JOKA PÄIVÄ

EQ EVERYDAY SE, MITÄ TARVITSET JOKA PÄIVÄ It s in our nature EQ EVERYDAY SE, MITÄ TARVITSET JOKA PÄIVÄ EQ EVERYDAY sisältää tuotteet Lifeforce ja Vitastrong. Tuotteet on kehitetty täydentämään toisiaan ja varmistamaan kehosi K2-vitamiinin, omega-3-rasvahappojen,

Lisätiedot

Uutuusmyslit! Korvaavat Supan kanin ja marsun vastaavat tuotteet

Uutuusmyslit! Korvaavat Supan kanin ja marsun vastaavat tuotteet Uutuusmyslit! Korvaavat Supan kanin ja marsun vastaavat tuotteet 1100 J&H RABBIT MIX 10kg Ruokinta-ammattilaisten suunnittelema, korkealaatuinen täysrehu kaneille. Sisältää optimaalisessa suhteessa kanisi

Lisätiedot

NivelTeho. 120 kaps. 32,90. (ovh. 40,70) 411,25 e/kg

NivelTeho. 120 kaps. 32,90. (ovh. 40,70) 411,25 e/kg NivelTeho Liiku nivelet lempeästi kuntoon. Kuuden tutkitun aktiiviaineen yhdistelmä: MSM, inkivääriuute, glukosamiini, hainrusto, kupari ja C-vitamiini. 120 kaps. 32,90 411,25 e/kg (ovh. 40,70) Luontainen

Lisätiedot

Lihaisaa laatua koirallesi. Premium-luokan koiranruokasarja

Lihaisaa laatua koirallesi. Premium-luokan koiranruokasarja TM Lihaisaa laatua koirallesi. Premium-luokan koiranruokasarja Suomen suosituin premium-koiranruoka. Koiran elämänlaatu, terveys ja pitkä ikä ovat vaalimisen arvoisia asioita. Siksi ravinnon korkea laatu

Lisätiedot

Suolisto ja vastustuskyky. Lapin urheiluakatemia koonnut: Kristi Loukusa

Suolisto ja vastustuskyky. Lapin urheiluakatemia koonnut: Kristi Loukusa Suolisto ja vastustuskyky Lapin urheiluakatemia koonnut: Kristi Loukusa Suoliston vaikutus terveyteen Vatsa ja suolisto ovat terveyden kulmakiviä -> niiden hyvinvointi heijastuu sekä fyysiseen että psyykkiseen

Lisätiedot

Probiotic 12. PRO12-koostumus saatavana vain LR:ltä! P R O B I OO TT I NEN RAVINTOLISÄ

Probiotic 12. PRO12-koostumus saatavana vain LR:ltä! P R O B I OO TT I NEN RAVINTOLISÄ Probiotic 12 PRO12-koostumus saatavana vain LR:ltä! P R O B I OO TT I NEN RAVINTOLISÄ Probiotic 12 Mitä ovat probiootit? MITÄ OVAT PROBIOOTIT? Ihmisen suolistossa on miljoonittain bakteereja Nämä bakteerit

Lisätiedot

PUHDISTAA POISTAA MYRKKYJÄ TUKEE RUOANSULATUS- JÄRJESTELMÄÄ. ATeamSuomi.com merenheimo@gmail.com 1

PUHDISTAA POISTAA MYRKKYJÄ TUKEE RUOANSULATUS- JÄRJESTELMÄÄ. ATeamSuomi.com merenheimo@gmail.com 1 PUHDISTAA POISTAA MYRKKYJÄ TUKEE RUOANSULATUS- JÄRJESTELMÄÄ merenheimo@gmail.com 1 PUHDISTAA KEHOA Tehokas yhdistelmä ravintoaineita tehostavat suoliston toimintaa ja tukevat suolistossa jo olevia hyödyllisiä

Lisätiedot

Vahva suolisto vahva vastustuskyky. Matti Vire 7.9.2013

Vahva suolisto vahva vastustuskyky. Matti Vire 7.9.2013 Ihmisen ruuansulatuksen muodostavat: Suu Mahalaukku Maksa (sappi) Haima Ohutsuoli Paksusuoli Peräsuoli Suun tehtävät: Pureskelu Syljen eritys Entsyymien eritys Mahalaukun tehtävät: Suolahapon eritys Pepsiinin

Lisätiedot

Kauneutta sisältä. Hyvä olo kaunistaa WELLNESS ELÄMÄNTAPA

Kauneutta sisältä. Hyvä olo kaunistaa WELLNESS ELÄMÄNTAPA Kauneutta sisältä Hyvä olo kaunistaa Onko tämä tuttua? Tiesitkö, että suurin osa maailman väestöstä on ylipainoisia, mutta huonosti ravittuja?? Tiesitkö, että ihmiset käyttävät päivittäiseen ruuanlaittoon

Lisätiedot

VITAMIINEJA JA MINERAALEJA PULLOSTA

VITAMIINEJA JA MINERAALEJA PULLOSTA VITAMIINEJA JA MINERAALEJA PULLOSTA TAUSTA Vitamin Well on perustettu vuonna 2006 Ruotsissa. Tarkoituksena oli kehittää skandinaaviseen makuun sopiva vitamiinijuoma, joka samalla olisi hyvä ja moderni

Lisätiedot

Lataa Elinvoimainen vartalo - aktiivinen elämä. Lataa

Lataa Elinvoimainen vartalo - aktiivinen elämä. Lataa Lataa Elinvoimainen vartalo - aktiivinen elämä Lataa ISBN: 9789515847799 Sivumäärä: 351 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 26.45 Mb Lujat luut, joustavat nivelet ja vahvat lihakset antavat hyvän perustan hyvinvoinnille

Lisätiedot

Saksanpaimenkoiralle. kehitetty ravintoohjelma

Saksanpaimenkoiralle. kehitetty ravintoohjelma Saksanpaimenkoiralle kehitetty ravintoohjelma Aidosti ylväs koira Voimakas, eloisa, älykäs, uskollinen... Saksanpaimenkoirasta on moneksi. Se on erinomainen vahtikoira, mutta sopii erinomaisen hajuaistinsa

Lisätiedot

Premium-luokan koiranruokasarja D

Premium-luokan koiranruokasarja D Premium-luokan koiranruokasarja D TM Lihaisaa laatua koirallesi. Laaturuokaa koirallesi Jahti&Vahti! Haluamme koirasi elämänlaadun pysyvän korkeana ja kauan. Siksi ruokien huippulaatu on meille aidosti

Lisätiedot

Mind Master. Matti Vire 11.5.2013

Mind Master. Matti Vire 11.5.2013 Stressi = ympäristön yksilöön kohdistava uhka tai vahingollinen vaikutus sympaattinen hermojärjestelmä ja hypotalamus-aivolisäke-lisämunuainen aktivoituvat Akuutissa stressissä sydämen syke nousee, hengitys

Lisätiedot

Vet Care Nutrition. Ravinto-opas Pienet, keskikokoiset, suuret ja jätti kokoiset koirat

Vet Care Nutrition. Ravinto-opas Pienet, keskikokoiset, suuret ja jätti kokoiset koirat Vet Care Nutrition Ravinto-opas Pienet, keskikokoiset, suuret ja jätti kokoiset koirat ROYAL CANIN TUOTANTOETIIKKA Eläinten kunnioittaminen Jotkut eläintenruokien valmistajat ajattelevat tuotannossaan

Lisätiedot

ELÄINPERÄISIÄ RAAKA-AINEITA. Tuoretta, luutonta kanaa Kananmunajauhoa. Hydrolysoitua kanaa KOOSTUMUS RUOKINTAOHJE.

ELÄINPERÄISIÄ RAAKA-AINEITA. Tuoretta, luutonta kanaa Kananmunajauhoa. Hydrolysoitua kanaa KOOSTUMUS RUOKINTAOHJE. TYYPILLINEN RAVINTOAINE 32 % 21 % 3% 27,5 % 8% 387 kcal/100g 1,21 % 1,04 % 3,09 % 1,07 % 31,17 % 13,85 % 8,22 % 7,36 % 1,73 % 0,86 % Kana (sisältää kanajauhoa ja tuoretta, luutonta kanaa), bataatti, kananmunajauho,

Lisätiedot

MARKKINOIDEN KORKEIN SULAVUUS

MARKKINOIDEN KORKEIN SULAVUUS Canine Caviar Ensimmäinen lihajauhoja sisältämätön, tiiviistä kuivalihasta valmistettu raakaliharuoka kuivanappulan muodossa. Canine Caviar on markkinoiden ainoa ph-tasapainotettu (emäksinen) koiranruokasarja,

Lisätiedot

Urheilijan ravitsemus ja vastustuskyky - Valion tuotteet urheilijan ravitsemuksessa

Urheilijan ravitsemus ja vastustuskyky - Valion tuotteet urheilijan ravitsemuksessa Urheilijan ravitsemus ja vastustuskyky - Valion tuotteet urheilijan ravitsemuksessa Infektiot, allergiat ja astma urheilussa sairaudet ja vammat urheilussa UKK-instituutti 5.11.2012 Marika Laaksonen, ETT,

Lisätiedot

MITEN EROTTAA VALMISRUUAT TOISISTAAN? KUSTANNUS VASTAAN LAATU

MITEN EROTTAA VALMISRUUAT TOISISTAAN? KUSTANNUS VASTAAN LAATU MITEN EROTTAA VALMISRUUAT TOISISTAAN? KUSTANNUS VASTAAN LAATU Kuluttajalle on nykyään tarjolla monia laatuja. Miten valita se oikea ja sopivin ravinne koiran parhaaksi, mutta samalla omalle kukkarolle

Lisätiedot

Elivo Ravintolisät. www.elivo.fi. Elivo on kotimainen hyvinvointituoteperhe,

Elivo Ravintolisät. www.elivo.fi. Elivo on kotimainen hyvinvointituoteperhe, Elivo Ravintolisät Elivo on kotimainen hyvinvointituoteperhe, joka on kehitetty kotimaisten eri alojen asiantuntijoiden kanssa huomioiden suomalaisten kuluttajien tarpeet. Elivo-tuotteet löydät apteekista

Lisätiedot

Fitness Lisäravinteet Anti-aging. Terveys kiinnostaa meitä enemmän kuin koskaan, mutta silti terveysriskit ovat lisääntyneet. On aika kysyä miksi!

Fitness Lisäravinteet Anti-aging. Terveys kiinnostaa meitä enemmän kuin koskaan, mutta silti terveysriskit ovat lisääntyneet. On aika kysyä miksi! Fitness Lisäravinteet Anti-aging Terveys kiinnostaa meitä enemmän kuin koskaan, mutta silti terveysriskit ovat lisääntyneet. On aika kysyä miksi! Uskomme, että yksi syy siihen on huomattava muutos välttämättömien

Lisätiedot

VARMISTA RAVINTEIDEN IMEYTYMINEN! Suihkeemme imeytyvät suoraan iholta tai suun limakalvoilta. Tutkitusti tehokas vaikutus!

VARMISTA RAVINTEIDEN IMEYTYMINEN! Suihkeemme imeytyvät suoraan iholta tai suun limakalvoilta. Tutkitusti tehokas vaikutus! VARMISTA RAVINTEIDEN IMEYTYMINEN! Suihkeemme imeytyvät suoraan iholta tai suun limakalvoilta. Tutkitusti tehokas vaikutus! Yritin nostaa tyttäreni D-vitamiinitasoja 3 vuotta tuloksetta, kunnes löysin DLux3000

Lisätiedot

Omega-3 ja Omega-6 rasvahapot?.

Omega-3 ja Omega-6 rasvahapot?. Omega-3 ja Omega-6 rasvahapot?. Tutkiessasi koiran ruokia, olet varmasti kuullut tai lukenut välttämättömistä rasvahapoista, kala öljystä, linoli haposta, amino-hapoista, Omega-3 ja Omega-6 rasvahapoista.

Lisätiedot

Ruokintasuositus Paino kg Gr/päivä 1-3 50-100 3-5 135-180 +5 130-200

Ruokintasuositus Paino kg Gr/päivä 1-3 50-100 3-5 135-180 +5 130-200 1100 J&H RABBIT MIX 10kg Ruokinta-ammattilaisten suunnittelema, korkealaatuinen täysrehu kaneille. Sisältää optimaalisessa suhteessa kanisi tarvitsemat luonnolliset ravintoaineet (aminohapot, vitamiinit,

Lisätiedot

Seraquin. Luonnollista suojaa koiran ja kissan nivelille

Seraquin. Luonnollista suojaa koiran ja kissan nivelille Seraquin Luonnollista suojaa koiran ja kissan nivelille Nivelrikko Tavallisin syy koiran nivelperäiseen kipuun ja ontumiseen 20 % kaikista koirista sairastaa Suomessa 110 000 nivelrikkoista koiraa lonkkanivelet,

Lisätiedot

Tasapainoinen Ravitsemus

Tasapainoinen Ravitsemus Tasapainoinen Ravitsemus Juha ja Sari Eriksson Itsenäiset Jälleenmyyjät Omat taustat ja kokemukset Juha Eriksson 50v.. Perhe: Vaimo Sari, 4 lasta Samuli 17v, Krista 19v, Niklas 22v, ja Sami 24 v Ammatti:

Lisätiedot

FORMARE 2015. Ravinnon merkitys hyvinvoinnille - ja ohjeet terveelliseen ruokavalioon

FORMARE 2015. Ravinnon merkitys hyvinvoinnille - ja ohjeet terveelliseen ruokavalioon FORMARE 2015 Ravinnon merkitys hyvinvoinnille - ja ohjeet terveelliseen ruokavalioon Sisältö Kalorit ja kulutus Proteiini Hiilihydraatti Rasva Vitamiinit Kivennäis- ja hivenaineet Vesi ja nesteytys Ravintosuositukset

Lisätiedot

KKK-HHS / Pointterijaos Terveystiedustelu 1. ääniherkkä (esim. ilotulitus, ukkonen) paukkuarka (esim. laukaus)

KKK-HHS / Pointterijaos Terveystiedustelu 1. ääniherkkä (esim. ilotulitus, ukkonen) paukkuarka (esim. laukaus) 1 Koiran nimi Rekisterinumero Syntymäaika Sukupuoli 1. Luonne Kuvaile koirasi luonnetta omin sanoin Uros Narttu Väri Onko koirasi Koirasi suhtautuminen ääniherkkä (esim. ilotulitus, ukkonen) paukkuarka

Lisätiedot

[Ryhmän nimi / Logo ]

[Ryhmän nimi / Logo ] Vitamiinikeskus Oy on tukemassa koulujen sekä erilaisten urheiluseurojen toimintaa varainhankinnan merkeissä! Vitamiinikeskus Oy on kuopiolainen vitamiinivalmisteiden ja ravintolisien myyntiin -ja markkinointiin

Lisätiedot

Viljaton täysravinto!

Viljaton täysravinto! Viljaton täysravinto! Taste of the Wild täyttää kissasi ja koirasi vaistonvaraiset mielihalut Nykytieteen avulla pystytään todistamaan, että koirilla ja kissoilla on edelleen sama DNA kuin susilla tai

Lisätiedot

Koiran ja kissan ruokailukäyttäytyminen. Rakastammeko lemmikkimme lihaviksi?

Koiran ja kissan ruokailukäyttäytyminen. Rakastammeko lemmikkimme lihaviksi? Koiran ja kissan ruokailukäyttäytyminen Rakastammeko lemmikkimme lihaviksi? Ruokinnan tarkoitus Taata eläimelle sen kasvun, elintoimintojen ja lisääntymisen kannalta välttämättömät ravintoaineet ja täyttää

Lisätiedot

KOIRAN LONKKANIVELEN KASVUHÄIRIÖN OSA-VAIKUTUKSIA

KOIRAN LONKKANIVELEN KASVUHÄIRIÖN OSA-VAIKUTUKSIA KOIRAN LONKKANIVELEN KASVUHÄIRIÖN OSA-VAIKUTUKSIA (Jatkoa artikkelille Koiran lonkkanivelen kasvuhäiriö) Ymmärtääksemme tämän periytyvän vian meidän on selvitettävä, miten viasta vapaa koira toimii sekä

Lisätiedot

Canine Caviar on erilainen

Canine Caviar on erilainen Canine Caviar on erilainen Canine Caviar eroaa kaikista muista markkinoilla olevista lemmikkien ruokasarjoista. Kyseessä on raaka, kuivattu liharuoka kuivanappulan muodossa. Ympäristöystävälliset, aidot

Lisätiedot

Proteiinia ja kuitua Muutakin kuin papupataa Palkokasvien käyttö elintarvikkeena

Proteiinia ja kuitua Muutakin kuin papupataa Palkokasvien käyttö elintarvikkeena Proteiinia ja kuitua Muutakin kuin papupataa Palkokasvien käyttö elintarvikkeena 30.5.2018 Erikoistutkija Susanna Rokka Luonnonvarakeskus Suomalaiset ravitsemussuositukset Tutkimusten mukaan runsas kasvisten

Lisätiedot

49,90. Omega7 TÄHT TARJ IOUS! Elinvoimaa limakalvoille! Alkuperäinen Omega7 kaksoistyrniöljy koko kehon herkille limakalvoille. 150 kaps.

49,90. Omega7 TÄHT TARJ IOUS! Elinvoimaa limakalvoille! Alkuperäinen Omega7 kaksoistyrniöljy koko kehon herkille limakalvoille. 150 kaps. Omega7 Elinvoimaa limakalvoille! Alkuperäinen Omega7 kaksoistyrniöljy koko kehon herkille limakalvoille. 150 kaps. 49,90 (ovh. 62,80) 475,24 e/kg TÄHT TARJ IOUS! Aurinko D 50 µg tai 100 µg Vahva ja hyvin

Lisätiedot

Epilepsia - Geeni löytyi!

Epilepsia - Geeni löytyi! Epilepsia - Geeni löytyi! Tekijät: Olli Wuorimaa SUOMALAISTUTKIJA LÖYSI KOIRAN EPILEPSIA GEENIN! Koirien epilepsia on hankala ja vaikea tauti, johon ei ole parantavaa hoitoa. Epilepsia on perinnöllinen

Lisätiedot

Vet Care Nutrition. Ravinto-opas Pienet, keskikokoiset, suuret ja jättirotuiset koirat VET CARE NUTRITION VETERINARY

Vet Care Nutrition. Ravinto-opas Pienet, keskikokoiset, suuret ja jättirotuiset koirat VET CARE NUTRITION VETERINARY VETERINARY EXCLUSIVE Vet Care Nutrition Ravinto-opas Pienet, keskikokoiset, suuret ja jättirotuiset koirat VET CARE NUTRITION ROYAL CANIN TUOTANTOETIIKKA Eläinten kunnioittaminen Jotkut eläintenruokien

Lisätiedot

Omega-3 ja Omega-6 rasvahapot

Omega-3 ja Omega-6 rasvahapot Omega-3 ja Omega-6 rasvahapot Tutkiessasi koiran ruokia, olet varmasti kuullut tai lukenut "välttämättömistä rasvahapoista", "kala öljystä", "linoli haposta", "amino-hapoista", "Omega-3" ja "Omega-6" rasvahapoista.

Lisätiedot

Hyvän elämän eväät. Anette Palssa Laillistettu ravitsemusterapeutti, TtM

Hyvän elämän eväät. Anette Palssa Laillistettu ravitsemusterapeutti, TtM Hyvän elämän eväät Anette Palssa Laillistettu ravitsemusterapeutti, TtM www.anettepalssa.com Pätevyys ja sidonnaisuudet Luento- ja asiantuntijapalkkioita lääke- ja elintarvikeyrityksiltä Sitoutunut asiakastyöhön

Lisätiedot

Valio Oy RAVITSEMUKSEN PERUSTEET

Valio Oy RAVITSEMUKSEN PERUSTEET RAVITSEMUKSEN PERUSTEET SISÄLTÖ Ravinnon tehtävät Ravintoaineet Ruokaryhmät Energia Rasvat Hiilihydraatit Proteiinit Vitamiinit Kivennäisaineet Vesi RAVINNON TEHTÄVÄT Energian tuottaminen - Työ - Liikunta

Lisätiedot

Terra - täysin uusi sarja pieneläimille

Terra - täysin uusi sarja pieneläimille Terra - täysin uusi sarja pieneläimille Terra sisältää parhaat luonnon raaka-aineet kunnioittaen eläimen luonnollisia syömistapoja. Terra täyttää eläimen ruokinnalliset tarpeet. KOOSTUMUS: Kasvisperäiset

Lisätiedot

NÄIN TALTUTAT TURHAN TURVOTUKSEN!

NÄIN TALTUTAT TURHAN TURVOTUKSEN! NÄIN TALTUTAT TURHAN TURVOTUKSEN! SELVÄSTIKIN Olet ihminen, joka ymmärtää sen, että Sinä olet itsellesi se tärkein ihminen. Haluat saada kehosi kuntoon, jotta voit nauttia elämästäsi täysillä ja jaksat

Lisätiedot

Tiedonjyväsiä cavalierien geenitestauksista imuroituna maailmalta

Tiedonjyväsiä cavalierien geenitestauksista imuroituna maailmalta Tiedonjyväsiä cavalierien geenitestauksista imuroituna maailmalta Genetiikan tutkijat Englannin Kennel Clubin ja AHT:n kanssa yhteistyössä ovat laatineet seuraavanlaisen artikkelin Episodic Fallingista

Lisätiedot

Health Nutrition -ruokaa herkille kissoille.

Health Nutrition -ruokaa herkille kissoille. Health Nutrition -ruokaa herkille kissoille. VET CAT NUTRITION Saatavana eläinlääkäreiltä. Herkän ruoansulatuksen alkeet. Joillakin kissoilla on herkkä ruoansulatus. Se voi olla seurausta useista tekijöistä,

Lisätiedot

* Feine Fillets * *Pastete* tujoma@tujoma.fi www.finnern.de. www.tujoma.fi. File-paloja ja korkealaatuisia ainesosia. 85g Purkit

* Feine Fillets * *Pastete* tujoma@tujoma.fi www.finnern.de. www.tujoma.fi. File-paloja ja korkealaatuisia ainesosia. 85g Purkit tujoma@tujoma.fi www.finnern.de * Feine Fillets * File-paloja ja korkealaatuisia ainesosia Miamor Fine Fillet on puhtaasti fileen paloja hyytelössä (Jelly), kastikkeessa (Sauce) tai omassa keitinliemessään.

Lisätiedot

Ravitsemus, terveys ja Suomen luonnosta saadut tuotteet. Raija Tahvonen

Ravitsemus, terveys ja Suomen luonnosta saadut tuotteet. Raija Tahvonen Ravitsemus, terveys ja Suomen luonnosta saadut tuotteet Raija Tahvonen Terveellinen ruokavalio on kasvivoittoinen Runsaasti: Kasviksia, marjoja ja hedelmiä Viljatuotteet pääosin täysjyväviljaa Kalaa ja

Lisätiedot

Ravitsemustietoa tule-terveydeksi. Laura Heikkilä TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Tehyn kuntoutusalan opintopäivät

Ravitsemustietoa tule-terveydeksi. Laura Heikkilä TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Tehyn kuntoutusalan opintopäivät Ravitsemustietoa tule-terveydeksi Laura Heikkilä TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Tehyn kuntoutusalan opintopäivät 23.11.2018 Reumasairaudet ja ravitsemus Reumasairaus vaikuttaa ravitsemukseen monin

Lisätiedot

Yläkouluakatemia viikot 6 ja 7 /2015

Yläkouluakatemia viikot 6 ja 7 /2015 Yläkouluakatemia viikot 6 ja 7 /2015 Suoliston vaikutus terveyteen Vatsa ja suolisto ovat terveyden kulmakiviä -> niiden hyvinvointi heijastuu sekä fyysiseen että psyykkiseen hyvinvointiin Jopa 80% ihmisen

Lisätiedot

KKK-HHS / Pointterijaos Terveystiedustelu 1. ääniherkkä (esim. ilotulitus, ukkonen) paukkuarka (esim. laukaus)

KKK-HHS / Pointterijaos Terveystiedustelu 1. ääniherkkä (esim. ilotulitus, ukkonen) paukkuarka (esim. laukaus) 1 Koiran nimi Rekisterinumero Syntymäaika Sukupuoli 1. Luonne Kuvaile koirasi luonnetta omin sanoin Uros Narttu Väri Onko koirasi Koirasi suhtautuminen ääniherkkä (esim. ilotulitus, ukkonen) paukkuarka

Lisätiedot

ääniherkkä (esim. ilotulitus, ukkonen) Kyllä Ei paukkuarka (esim. laukaus)

ääniherkkä (esim. ilotulitus, ukkonen) Kyllä Ei paukkuarka (esim. laukaus) KKK-HHS / Pointterijaos Koiran nimi Terveystiedustelu 1 Rekisterinumero Syntymäaika Sukupuoli Uros 1. Luonne Kuvaile koirasi luonnetta omin sanoin Narttu Väri Onko koirasi ääniherkkä (esim. ilotulitus,

Lisätiedot

KÄYTÄNNÖN TIETOA. Eläinlääkärin osoite: Royal Canin Finland Oy Soidinkuja 4-6 A - PL 73 00701 HELSINKI puh. 020 747 9600

KÄYTÄNNÖN TIETOA. Eläinlääkärin osoite: Royal Canin Finland Oy Soidinkuja 4-6 A - PL 73 00701 HELSINKI puh. 020 747 9600 KÄYTÄNNÖN TIETOA Eläinlääkärin osoite: Royal Canin Finland Oy Soidinkuja 4-6 A - PL 73 00701 HELSINKI puh. 020 747 9600 Royal Canin 5000/04/2009. Kuvat: Labat, Rouquette. Koiran ja kissan diabetes KOIRAN

Lisätiedot

Tavoitteet. Painonhallinta tukee terveyttä

Tavoitteet. Painonhallinta tukee terveyttä Tavoitteet Sopivan painon pohtiminen Elintapojen vaikutus painonhallintaan terveyttä 3 terveyttä Normaalipaino on suositus paitsi fyysisen myös psyykkisen ja sosiaalisen terveyden kannalta. Pieni yli-

Lisätiedot

IHO- JA TURKKIONGELMIEN SYYT JA HOITOMUODOT mcallerg.doc

IHO- JA TURKKIONGELMIEN SYYT JA HOITOMUODOT mcallerg.doc IHO- JA TURKKIONGELMIEN SYYT JA HOITOMUODOT mcallerg.doc 1 Yritämme tässä käydä läpi iho ja turkki ongelmien syitä välttäen mahdollisimman paljon lääketieteellistä sanastoa ja saada helposti ymmärrettävä

Lisätiedot

Ureakierron häiriöt ja rgaanishappovirtsaisuudet Lapsille

Ureakierron häiriöt ja rgaanishappovirtsaisuudet Lapsille Ureakierron häiriöt ja rgaanishappovirtsaisuudet Lapsille www.e-imd.org Mikä on ureakierron häiriö/orgaanishappovirtsaisuus? Kehomme hajottaa syömämme ruoan tuhansien kemiallisten reaktioiden avulla ja

Lisätiedot

JVi. Usein kysyttyä SISÄLLYSLUETTELO

JVi. Usein kysyttyä SISÄLLYSLUETTELO JVi Usein kysyttyä SISÄLLYSLUETTELO 1. Mitä on JVi? 2. Miksi joka päivä tulisi nauttia 120 ml JVi -juomaa? 3. Voinko käyttää JVi:tä muiden Nu Skin -tuotteiden kanssa? 4. Onko JVi SCS- (Skin Carotenoid

Lisätiedot

PRO PERUNA RY -perunavoimaa

PRO PERUNA RY -perunavoimaa PRO PERUNA RY -perunavoimaa Pro Peruna Ry Perustettu vuonna 2008 Toimii perunan menekinedistäjä Projektiluonteista toimintaa kuluttajalähtöisesti v. 2012 Kasvata omat perunasi kampanja Kuluttajatutkimus

Lisätiedot

Pellavansiemenen. 6/2009 Hyvinvointia pellavasta -hanke

Pellavansiemenen. 6/2009 Hyvinvointia pellavasta -hanke Pellavansiemenen terveysvaikutukset Kooste Lähteenä käytetty artikkelia TarpilaA, WennbergT. TarpilaS: Flaxseedas a functionalfood. Current Topics in Neutraceutical Research 2005 (3);3:167-188 1 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Koiran ravinteiden valmistuksen salaisuudet - Laadun päätteleminen

Koiran ravinteiden valmistuksen salaisuudet - Laadun päätteleminen Koiran ravinteiden valmistuksen salaisuudet - Laadun päätteleminen Koiran ravinteissa on todellisia laatueroja. Samoin eroja on yrityksissä, jotka ravinteita valmistavat. Toisille laatu-sana on vain sana,

Lisätiedot

Koiran nivelvaivat VETERINARY DIET

Koiran nivelvaivat VETERINARY DIET Koiran nivelvaivat VETERINARY DIET KOIRAN NIVELVAIVAT Nivelvaivat ovat koirilla varsin tavallisia. Yleisin niistä on nivelrustoa vaurioittava sairaus, nivelrikko. Yli 20 prosentilla 1-vuotiaista ja sitä

Lisätiedot

OHJEET SYDÄMEN JA VERISUONIEN TERVEYTEEN. Kuopiolaistutkimus: Sydänperäinen äkkikuolema kaataa myös nuoria ja kovakuntoisia

OHJEET SYDÄMEN JA VERISUONIEN TERVEYTEEN. Kuopiolaistutkimus: Sydänperäinen äkkikuolema kaataa myös nuoria ja kovakuntoisia OHJEET SYDÄMEN JA VERISUONIEN TERVEYTEEN Kuopiolaistutkimus: Sydänperäinen äkkikuolema kaataa myös nuoria ja kovakuntoisia Kymmenvaiheinen ohjelma sepelvaltimoiden terveyden ylläpitoon luontaishoidoilla

Lisätiedot

Terveellinen kaura. Lumoudu kaurasta Kaurapäivä 1.10.2013. Kaisa Mensonen Leipätiedotus ry

Terveellinen kaura. Lumoudu kaurasta Kaurapäivä 1.10.2013. Kaisa Mensonen Leipätiedotus ry Terveellinen kaura Lumoudu kaurasta Kaurapäivä 1.10.2013 Kaisa Mensonen Leipätiedotus ry Mikä on Leipätiedotus? Leipomoalan yhteinen tiedotusyksikkö Perustettu 1961 Rahoitus Perusbudjetti jäsenmaksuista

Lisätiedot

by Mister Pet GRAIN FREE TÄYSRAVINTO KOIRILLE LUONTAISELLA VAISTOLLA HOLISTIC NUTRITION TOTAL PROTECTION

by Mister Pet GRAIN FREE TÄYSRAVINTO KOIRILLE LUONTAISELLA VAISTOLLA HOLISTIC NUTRITION TOTAL PROTECTION by Mister Pet GRAIN FREE TÄYSRAVINTO KOIRILLE LUONTAISELLA VAISTOLLA HOLISTIC NUTRITION TOTAL PROTECTION VILJOJA 0% by Mister Pet GRAIN FREE Primordial Grain Free on viljaton lihapitoinen ruokasarja koirille,

Lisätiedot

Aliravitsemus Kotisairaanhoidossa jopa 90 % on aliravittuja tai aliravitsemusriskissä Yksipuolinen ruokavalio Yksinäisyys, ruokaa yhdelle?

Aliravitsemus Kotisairaanhoidossa jopa 90 % on aliravittuja tai aliravitsemusriskissä Yksipuolinen ruokavalio Yksinäisyys, ruokaa yhdelle? Ikääntyminen Senioreilla noin kolmasosalla jonkin asteinen mahalaukun limakalvon surkastuminen, joka voi vaikuttaa vitamiinien imeytymiseen Makuaisti ja hajuaisti heikkenevät Huonot hampaat, sopimaton

Lisätiedot