Luuston kasvuhäiriöt ja perinnölliset sairaudet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Luuston kasvuhäiriöt ja perinnölliset sairaudet"

Transkriptio

1 Luuston kasvuhäiriöt ja perinnölliset sairaudet Tämä kysymys putkahtelee taas jatkuvasti esille ja mielipiteet syistä ja synnyistä vaihtelevat laidasta laitaan. Toiset pitävät ruokintaa ehdottomasti pääasiana, toiset jättävät sen täysin perinnöllisyyden syyksi. Kumpikaan ei ole oikeassa, sillä kasvuhäiriöön vaikuttavat monet eri tekijät, useimmiten yhteisvaikutteisesti. Tilastot eivät ota huomioon olosuhteita tai ruokintaa!

2 OsteochondritisDissecans(OCD) = sidekudossyntyinen luutuminen. Luuston kasvuhäiriöt liittyvät yleisesti nivelten ja lonkkamaljan kasvuhäiriöihin. OD, OCD, HD -kaikki ovat ravinteellisesti samoja asioita, niveliä, jotka ensin ovat rustoa ja pikkuhiljaa luutuvat kasvun mukaan. Ongelmaa esiintyy lähinnä suurilla ja jättiroduilla, mutta myös pienemmillä roduilla sekä kissoilla, joskin harvinaisempana. Pitkäselkäisillä, kuten mäyräkoirilla, ongelma esiintyy selän nivelissä. Sen syntyyn vaikuttavat genetiikka, onnettomuus, nopea kasvu ja/tai ruokinta, ylipaino, yleisimmin useampi yhdessä. Mitään yksiselitteistä syytä ei ole.

3 OCD OCDvoi ilmetä olkapäässä, kyynärpäässä, lonkassa tai polvessa. OCD on ruston sairaus, joka voi vaikuttaa koiran eri niveliin. Jokaisessa nivelessä kaksi luuta kohtaa toisensa ja niiden tulee liikkua toisiaan vastaan. Luiden välissä olevalla pinnalla on rustoa, jonka tehtävä on toimia eräänlaisena patjana ja suojata luita. Jos mikä tahansa estää tämän ruston pehmeän toiminnan, liike tulee kivuliaaksi. OCD:ssatämä rusto vahingoittuu tai kasvaa epänormaalisti. Sen sijaan että se olisi sitoutunut luiden pintaan, joita sen tulisi suojata, se irtautuu tai halkeilee.

4 Nivelvaurion kehitys: 1. Nivelkapseli paksuuntuu 2. Nivelrustot ohenevat ja kuluvat rasituskohdissa 3. Luu yrittää korjata tilanteen tiivistymällä 4. Syntyy halkeamia nivelrustoon 5. Nivelsiteen liukastamis- ja ravitsemisominaisuudet heikkenevät 6. Syntyy arpeutumia lasimaisen ruston tilalle 7. Varsinkin nivelen rasituskulmiin ja nivelkapselin kiinnityskohtiin syntyy vahvistavia luurustomuodostuksia 8. Rasituskohdissa nivelrusto kuluu puhki ja luu paistaa läpi 9. Tuloksena on kivulias ja toiminta rajotteinen nivel-arthroosi Tämä on nivelvaurion luonnollinen kehitys. Missä vaiheessa ja mistä tahansa syystä sitten aiheutunut, geneettisesti, ravinteellisesti tai loukkaantumisen seurauksena -kyseessä on nivelvaurio.

5 Uusimmat tutkimukset ovat osoittanut ravinnosta johtuvan kiistattoman ja loppujen lopuksi yksinkertaisen syyn lonkka-ja luunkasvuhäiriöihin: NIVELVOIDE = RUSTONRUOKA Nivelvoide saa ravintonsa Nivelvoide saa ravintonsa aineenvaihdunnan kautta eli käytännössä koiran hyödynnettävästä ravinnosta, jonka geenit sitten ohjaavat kasvuun. Mitä parempi laatuinen ravinne, joka sisältää myös lisäravinteita, sitä kehittyneempi nivelvoide.

6 Patologiset muutokset Tutkimukset ovat osoittaneet suurimman osan lonkkavikojen, sekä siitä johtuvien degeneroituvien nivelsairauksien patologisten muutosten, johtuvan monista biokemiallisista muutoksista itse nivelvoiteessa, ja tämä on se alue, jossa nivelvika tapahtuu. Miksi, sitä ei vielä tarkkaan tiedetä. Ravinne on osoittautunut yhdeksi erittäin vakavasti otettavaksi alueeksi ja oikean aineenvaihdunnallisentasapainon löytymiseen ovat tutkimukset antaneet osviittaa.

7 Vaikuttaminen Monipuolinen, toimiva ravinnepohja, varsinkin kantavalle nartulle sekä kehittyvälle ja kasvavalle pennulle, voidaan aineenvaihdunnallisesti, genetiikkaa seuraamalla, myös vähentää nivelvian syvyyttä ja kehitystä. Vitamiinit ja mineraalit yhdessä vaikuttavat entsyymien ja hormonien syntyyn ja toimintaan. Ne pyörittävät aineenvaihduntaa. On yhdentekevää mitä ravinnetta koira syö, jolleivät myös vitamiinit ja mineraalit ole tasapainossa valkuaisen kanssa. On helppo kuvitella mitä pelkästään vitamiinien ja mineraalien epätasapaino voi saada aikaan kantavassa emässä tai kasvavissa pennuissa. Epätasapaino estää kehon normaalin toiminnan.

8 Genetiikan mukaan Ravinnolla pyritään tukemaan tai rajoittamaan genetiikan määräämää kasvua 1. Alussa pennulle vahvaa ruokaa elintärkeiden elimien kasvuun -> valkuaista 2. Sitten rajoittamalla, estämään luuston ja nivelten liikakasvua -> rajoitettu energia 3. luutumisen tapahduttua taas lisäämällä valkuaista lihasten rakennusaineena.

9 Yhteenvetona - kaikki vaikuttaa kaikkeen Nivelvaurioiden rajoittamiseen voidaan vaikuttaa ravinnolla sekä olosuhdekontrollilla. Kehittymättömien nivelten ylenmääräinen rasittaminen on yhtä vaarallista kuin heikkolaatuisen ravinnon antaminen!

10 Golden Eagle Tulehdukset Tulehdusten ollessa yksi ratkaisevista nivelvaurion aikaansaajista, tuotteissa on pyritty kohdistamaan ravintoaineita nimenomaan vastustuskyvyn tehokkuuden korostamiseen. Näihin vaikuttavat ensisijaisesti suoliston mahdollisimman tehokas ylläpito (suolistossa n 70% vastustuskyvyn toiminnasta)

11 Pre- ja probiotit Golden Eagle Ravintoaineilla vaikuttaminen Korkeat vitamiini- ja hivenainepitoisuudet ( MultiTabs ) Kehon puhdistusta luonnon antioksidanteilla Villin lohen öljyn Omega-3 suojaamaan ja korjaamaan DNA:ta Kaikkien kemiallisten ja synteettisten aineiden välttäminen!

12 Nutraceuticalsovat terveyttä tukevia tai ylläpitäviä lisäravinteita. Tieteellinen tutkimus on yhä enenevässä määrin ja kiistattomasti tuonut esille näiden lisäravinteiden terveyttä tukevia toimintoja. Golden Eagleon ensimmäinen lemmikkien ravinto, joka on pystynyt yhdistämään nämä erinomaiset lisäravinteet täysin luonnolliseen ja holistiseen ruokaan. Tämä seuraa uusinta tieteellistä tutkimusta, jossa terveellisten ravintoaineiden positiivista vaikutusta genetiikkaan on huomioitu ja näiden on todettu estävän ja rajoittavan DNA.nvahingoittumista. Tätä tarkoitta Nutrigenomics terveellinen ravinto yhteistyössä geenien kanssa. Uusin tutkimus osoittaa suoran yhteyden myös perinnöllisten sairaustenkohdalla, jossa epäterveelliset kemikaalit ja synteettiset aineet saattavat tuhota DNA:ta ja tätä kautta edistävät myös perinnöllisten sairauksien ilmentymistä. Tätä uusinta tieteellistä tietoa on jo hyödynnetty Golden Eagleruuissa. Tutkimuksissa on jo monasti todettu ravintotekijöiden suora vaikutus mm. epilepsiaan, sokeritautiin, sydän-ja verisuonitauteihin ja luuston kasvuhäiriöihin.

13 BioHealth Prebiootti BioHealth lisäravinne sisältää beta-klukaanejasekä manna-ja fructo-oligosakkariineja, jotka kiihdyttävät suoliston vastustuskykyä virus-ja bakteeritauteja vastaan. MOS = Mannaoligosakkariideja, suojaavat suolistoa hyökkääviltä myrkyiltä ja patogeeneilta, jotka saattavat löytää tiensä lemmikin suolistoon, sitoutuen niihin ja tehden ne vaarattomiksi. FOS = Fructo-oligosakkaridit, kulkeutuvat paksusuoleen ja toimivat lähinnä maitohappobakteerien ravintona, lisäten ravinnon hyödynnettävyyttä, nostaen vastustuskykyä. Etuina kiinteämpi uloste, rajoittaen paksusuolen tulehdusta sekä siten myös syöpää, lisäten glukoosin ja veren solujen rasva-aineenvaihduntaa, vähentäen kaasujen muodostumista ja ulosteiden hajua.

14 LactoHealth Probiotikit Probiotikitovat eläviä maitohappobakteereita, kuten yogurtissa, jotka elävät terveessä suolistossa. Golden Eaglenainutlaatuinen yhdistelmä kahta eri bakteeria. Molemmat tieteellisesti todistettuja koiran ja kissan terveysvaikutteisuudesta. LactoHealth, auttaa pitämään suolistoa puhtaassa ja tehokkaassa kunnossa, eristäen patogeenejä, estäen ripulia sekä muita suoliston toimintahäiriöitä. Nämä maitohappobakteerit lisäävät ruuan sulavuutta ja hyväksi käyttöä. Lemmikki syö vähemmän, mutta saa enemmän ravinto-aineita kehonsa käyttöön. Tehokkaimmillaan tämä tapahtuu yhdessä BioHealth prebioottistenlisäravinteiden yhteistoiminnassa. EnterococcusFaeciumDSM Lactobacillus Acidophilus DSM

15 Glukosamiinija Kondroitin Nämä molemmat ovat jo kuuluisia niin ihmisten kuin lemmikkienkin ravinnoissa nivelten terveyden tukijoina. Varsinkin ikääntyvien nivelkipuihin, osteoporoosiin ja vastaaviin nämä luontaistuotteet yhdessä helpottavat. Glukosamiininon todettu lisäävän nivelten iskunvaimennusta ja kondroitinpuolestaan auttaa pitämään nesteitä nivelen sisällä, lisäten glukosamiinin tehoa.

16 Yuccaschidigerauute Yuccauutteen on todettu vähentävän tai rajoittavan pahalta haisevia ammoniakki kaasuja ulosteissa, dramaatisestivähentäen näitä yököttäviä tuoksuja. Samoin sen on todettu lisäävän ravinnon tehoa, rajoittamaan suoliston ja veren ammoniakki pitoisuuksia. ph arvojen eli happamuuden vähentymisen on todettu osaltaan edistävän terveyttä ja elinvoimaa. Yuccauutteen on myös todettu vähentävän nivelkipuja juuri tämän happamuuden rajoittamiskykynsä vuoksi.

17 Merilevä Merilevä sisältää yli 60 luonnollista ravintoainetta. Käytetty merilevä on syvien ja kylmien vesien merilevää Islannin vesiltä, jotka ovat biologisesti hyvin lemmikin käytettävissä. Merilevän on todettu auttavan turkin kasvua, väriä ja tuuheutta. Samoin sen on todettu tukevan vastustuskykyä ja hedelmällisyyttä.

18 Kokojyvä pellavansiemen Syvänmeren lohen ohella, yksi parhaista Omega-3 ALA lähteistä. Pellavansiemenen öljy sisältää Omega-3, -6 ja 9 rasvahappoja, B-vitamiineja, lesitiiniä, magnesiumia, kuitua ja sinkkiä ja sitä voidaankin kutsua monivitamiiniksi, erittäin vahvasti terveyttä ylläpitäväksi ja tukevaksi ravintoaineeksi.

19 Omega-3 Näiden osa-alueiden jälkeen, joista jokainen jo osaltaan vaikuttaa, Omega-3 rasvahapot puhtaasta Atlantin kylmien vesien villistä lohesta. Tieteellinen tutkimus on osoittanut yleisen kalaöljyn tai kasvatetun lohen sisältävän erilaisia myrkkyjä kuten eri raskametalleja, dioksiinia ja kasvatetun lohen kohdalla, etoksikiinijäämiä.

20 Antioksidantit- Luonnon oma puolustusmekanismi Antioksidantit (eli hapenmuodostumisen estäjät) ovat tärkeitä terveydelle, mutta asiantuntijat varoittavat myös liika-annostelusta (D-3 vit.). Antioksidantit ovat molekyylejä jotka uhraavat itsensä ottamalla kiinni vapaita radikaaleja ja luovuttavat näille sen puuttuvan elektronin. Nyt tasapainotettu vapaa radikaali ei enää uhkaa muita molekyylejä. Antioksidanteilla on kuitenkin myös monia muita hyödyllisiä toimintoja, ne vahvistavat vastustuskyvyn toimintaa ja jotkut hidastavat ikääntymisoireita, kuten kaihia, nivelreumaa, verisuoniston kovettumista ja sydänsairauksia.

21 EI kemikaaleja! Lähtökohtana Golden Eaglesarjoille on nimenomaan kemikaalien ja synteettisten aineiden välttäminen. Todistusaineisto joka tiedemiehiltä virtaa, kertoo näiden kemikaalien potentiaalisen DNA:n tuhoamisen, joka osaltaan vaikuttaa kaiken yllämainitun kanssa myös perinnöllisten sairauksien laukeamiseen. Tätä puhtaat Omega-3 rasvahapot, kuten DHA ja EPA, tehokkaasti ehkäisevät, korjaamalla tuhoutuvaa DNA:ta. Tämä pätee niin pennulle kuin aikuiselle koiralle.

22 Golden Eagle Kaikki vaikuttaa kaikkeen Lähtökohtana korkealaatuiset raaka-aineet, kuten Lähtökohtana korkealaatuiset raaka-aineet, kuten tehokkaasti sulavat laadukkaat ihmisravinnoksi tarkoitetut valkuaislähteet, kokojyväviljasta saadut hiilihydraatit ja niiden luonnolliset vitamiinit ja hivenaineet, lisättynä lisäravinteilla, hedelmillä ja kasviksilla, muodostavat todistetusti terveysvaikutteisuuden.

23 Kasvaville pennuille nämä kaikki vaikuttavat perinnöllisten sairauksien mahdollisiin puhkeamisiin. Moniin geeneistä, jotka ovat aktiivisia vain kasvuajan, voidaan ravinnolla vaikuttaa ja ehkäistä tautigeenien laukeamista. Vastaavasti ylikasvua rajoittavilla tekijöillä saattaa olla ratkaiseva merkitys tuleeko koirasta esimerkiksi nivelvikainen vai ei.

24 Jätti-ja suurikokoisilla koirilla nämä ongelmat ovat yleisempiä johtuen suhteellisesti todella nopeasta kasvusta sekä massasta. Kuitenkin näitä samoja nivelsairauksia esiintyy myös pienemmillä roduilla. Suosituksena on nopean kasvun ajaksi aina rajoitettu energia. Golden EagleLarge&GiantBreedPuppy-ruokaon kehitetty nimenomaan suurille ja jättiläisroduille kasvuajaksi. Tämä tarkoittaa jättiroduilla jopa 18 kuukautta. Pienemmille roduille suositellaan vastaavasti matalampaa energiaa, Golden EagleHolisticAnkka-ruoka on osoittanut hyviä tuloksia, jossain tapauksissa myös vaihtoehtona suuremmille roduille kiivaimman kasvun aikaan (4-8 kk).

25 Perinnölliset sairaudet tarkoittavat virheellisiä geenejä. Näitä on kaikissa, myös meissä ihmisissä. Esimerkkinä aikuisiän diabetes. 85 % ihmisistä kantaa näitä virheellisiä geenejä, joskin vain n. 35 % sairastuu. Sairastuneilla yleisimmin syy löytyy elintavoista, ruokavalio ja liikunta päävaikuttajina, joiden vaikutuksesta sairausgeenit aktivoituvat. Aivan vastaava tilanne on koirilla, 100 % geneettisesti terveitä ei ole. Joka sukupolvessa tuhoutuu geenejä.

26 Lonkat Tästä kertoo myös käytännön tulokset, terveille A-lonkkaisillevanhemmille tulee lonkkavikaisia pentuja. Vastaavasti lonkkavikaisille tulee terveitä. Se, että koira on lonkkakuvauksessa saanut A-lonkka paperit, ei välttämättä tarkoita, etteikö sillä olisi nivelrikkoa aiheuttavia sairausgeenejä. Sukutaustalla on tietysti merkitystä, terveillä linjoilla tulee vähemmän lonkkavikaisia.

27 Polvet ja kyynärpäät Tämä sama koskee myös polvia, kyynärpäitä, lähes kaikkia periytyviä sairauksia. Jokaisella on virheellisiä geenejä, kyse on aineenvaihdunnan tapahtumista jotka näitä laukaisevat.

28 Healthy-Arthritic

29 Kneeoperation

30 Saksanpaimenkoira

31 Kultainennoutaja

32 Rottweiler

33 Pyreneittenpaimenkoira

34 Saksanpaimenkoira

35 Kultainen noutaja

36 Rottweiler

37 Pyreneittenpaimenkoira

38 Rottweiler

39 Pyreneittenpaimenkoira

40 9 laatuaeri erielämänvaiheisiinelämänvaiheisiin Useaan valkuaislähteeseen perustuvana Power Chicken Puppy L&G P L&G Adult Senior Yhteen valkuaislähteeseen perustuvana Lammas & Ankka & Lohi & Kaurapuuro Kaurapuuro Kaurapuuro

41 Super Premium 30/20 25/15 23/12 Performance Adult Lamb&Rice/Large Puppy Giant Breed Puppy

42 Golden Eagle HolisticSensitivesarja -Hypo-allergeenisettuotteet Myös monet sairaudet, kuten epilepsia, autoimmuunisairaudet, sokerija sydänsairaudet ymsovat lisääntyneet. Kyseisistä sairauksista osa varmaankin on perinnöllisiä, mutta osa kehittyy elämän aikana usein johtuen ravinnosta puuttuvista kriittisistä osista. Lohi&Peruna Lammas&Riisi Ankka&Peruna Viljaton Viljaton Perinnöllisiä sairauksia ei voida parantaa, mutta aineenvaihduntaa on mahdollista tukea terveellisillä ravinteilla ja täten nostaa elämänlaatua ja lisätä elinaikaa. Aineenvaihduntaa tukemalla varmistamme myös koiran mahdollisuudet tuottaa terveitä ja elinvoimaisia pentuja, vaikka vanhemmissa saatettaisiin epäillä kantavan näitä perinnöllisiä sairauksia.

43 Suositukset Suositukset - perustuvat aina ravinnetarpeeseen Power Puppy Chicken LGBP LGA Senior Lammas Ankka Lohi Tukiruokinnassa ravinnon erityispiirteet. Yhteen valkuaiseen perustuvia rajoitettuja ruokavalioita. Allergiat Lohi, Lammas ja/tai Ankka Suolistovaivat Ankka ja/tai Lammas Iho/kutinat Lohi ja/tai Ankka Hermosto (esim. epilepsia) Lohi Virtsakivet Ankka ja/tai Lohi Maksa/munuaiset Ankka ja/tai Lohi Painonhallinta Ankka ja/tai Lohi Hiivatulehdus Ankka ja/tai Lohi Paksusuolentulehdus Lammas ja/tai Ankka Sokeritauti Ankka ja/tai Lohi

44 HolisticHealth kissanruoka-sarja EI kemikaaleja (Ei keinotekoisia väri-, maku-tai säilöntäaineita) Laadukkaat valkuaislähteet (Ainoastaan ihmisravinnoksi tarkoitettuja kokolihoja, ei sivutuotteita) Tarkaantasapainoitetut Omega-6 ja Omega-3 tasot luonollisistalähteistä (Tukemaan tuuhean ja kiiltävän turkin kasvua) LuonollisetDHA ja EPA rasvahapot villistä lohesta (Tukemaan aivojen ja näen toimintaa ja kehitystä) Valittuja kasviksia, yrttejä ja hedelmiä luonnollisten vitamiinien ja hivenaineiden tarpeeseen (Omena, porkkana, karpalo, timjami, oregano, persilja, meirami ja salvia) Ihon ja turkinhoito (Kananrasva, lohiöljy, pellavansiemen, E-vitamiini, biotiini ja sinkki) Lisätty tauriini kissojen erityistarpeeseen

45 Kysymyksiä????????

MINERAALIEN JA VITAMIINIEN YHTEISVAIKUTTEISUUS

MINERAALIEN JA VITAMIINIEN YHTEISVAIKUTTEISUUS MINERAALIEN JA VITAMIINIEN YHTEISVAIKUTTEISUUS Tämän artikkelin tarkoitus on selvittää mineraalien ja vitamiinien roolia koiran aineenvaihdunnassa. Asia ei ole yksinkertainen. Toivottavasti tämä artikkeli

Lisätiedot

Koiran nivelvaivat VETERINARY DIET

Koiran nivelvaivat VETERINARY DIET Koiran nivelvaivat VETERINARY DIET KOIRAN NIVELVAIVAT Nivelvaivat ovat koirilla varsin tavallisia. Yleisin niistä on nivelrustoa vaurioittava sairaus, nivelrikko. Yli 20 prosentilla 1-vuotiaista ja sitä

Lisätiedot

MITÄ SISÄELIMET OVAT JA MITÄ NE TEKEVÄT

MITÄ SISÄELIMET OVAT JA MITÄ NE TEKEVÄT MITÄ SISÄELIMET OVAT JA MITÄ NE TEKEVÄT MAHALAUKKU Mahalaukun limakalvo on täynnä rauhasia, jotka erittävät limaa, suolahappoa ja pepsinogeenia. Ne muodostavat yhdessä happaman mahanesteen. Mahaneste sekoittuu

Lisätiedot

IHO- JA TURKKIONGELMIEN SYYT JA HOITOMUODOT mcallerg.doc

IHO- JA TURKKIONGELMIEN SYYT JA HOITOMUODOT mcallerg.doc IHO- JA TURKKIONGELMIEN SYYT JA HOITOMUODOT mcallerg.doc 1 Yritämme tässä käydä läpi iho ja turkki ongelmien syitä välttäen mahdollisimman paljon lääketieteellistä sanastoa ja saada helposti ymmärrettävä

Lisätiedot

Hyvinvoinnin vallankumous Hämmästyttävä tieteellinen läpimurto joka voi auttaa Sinua Elämään pitempään ja voimaan paremmin

Hyvinvoinnin vallankumous Hämmästyttävä tieteellinen läpimurto joka voi auttaa Sinua Elämään pitempään ja voimaan paremmin Kehon optimaaliseen ravinnonsaannin salaisuus on IMEYTYVYYDESSÄ.. Sivu 02 Geelimatriisin vallankumous.. Sivu 03 Roskaruuan vaarat.. Sivu 07 Hyvinvoinnin vallankumous Hämmästyttävä tieteellinen läpimurto

Lisätiedot

TÄYNNÄ ENERGIAA SÄILYTÄ KESÄFIILIS

TÄYNNÄ ENERGIAA SÄILYTÄ KESÄFIILIS POHJOISMAIDEN SUURIN LUONNOLLISEN HYVINVOINNIN LEHTI Numero 3 elo-syyskuu 2013 pätkäpaasto Antaa vatsan levätä 7 vinkkiä stressinhallintaan SupervälipalaT Tankkaa terveyttä ja vahvistu tutustu viiviin

Lisätiedot

16,90 VEHNÄNORAS 1/14. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa VUODEN 2014 ROHDOSKASVI

16,90 VEHNÄNORAS 1/14. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa VUODEN 2014 ROHDOSKASVI 1/14 Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa issämme 10.1.2014 Maistatuspäivä myymälö Tehokas startti laihdutukseen MethodDraine Detox Express Yksi annospullo lasilliseen vettä joka aamu viikon ajan.

Lisätiedot

Ruokinnan vaikutuksesta hevosen terveyteen

Ruokinnan vaikutuksesta hevosen terveyteen KARIN ROSENLEW - D8-2690-EQ - DIPLOMA IN EQUINE SCIENCE THESIS KÄÄNNETTY SUOMEKSI JA MUOKATTU VASTAAMAAN PAREMMIN SUOMEN OLOJA Ruokinnan vaikutuksesta hevosen terveyteen Karin Rosenlew 2.3.2009 "There

Lisätiedot

UNELMA PARHAASTA KOIRANRUUASTA

UNELMA PARHAASTA KOIRANRUUASTA 1 UNELMA PARHAASTA KOIRANRUUASTA Koiranruokamarkkinoilla on tarjolla valtava valikoima erilaisia täysravintoja ja niiden joukosta omalle koiralle sopivimman vaihtoehdon löytäminen saattaa tuntua jopa mahdottomalta

Lisätiedot

DOBERMANN JALOSTUKSELLISESTI MERKITTÄVÄT SAIRAUDET

DOBERMANN JALOSTUKSELLISESTI MERKITTÄVÄT SAIRAUDET DOBERMANN JALOSTUKSELLISESTI MERKITTÄVÄT SAIRAUDET 1 ALKUSANAT Tähän vihkoseen on pyritty keräämään mahdollisimman paljon tietoa rodussamme esiintyvistä sairauksista. Teos ei ole tarkoitettu omatoimiseen

Lisätiedot

Mehiläisten keräämän siitepölyn ja propoliksen ominaisuudet ja käyttö

Mehiläisten keräämän siitepölyn ja propoliksen ominaisuudet ja käyttö Mehiläisten keräämän siitepölyn ja propoliksen ominaisuudet ja käyttö Susanna Auvinen Simanalan mehiläisyhdistys r.y. Simanala, Enonkoski Lokakuu 2004 2 Hankkeen nimi: Siitepöly ja propolis ominaisuudet,

Lisätiedot

23,50 1/15. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa. Vuoden rohdoskasvi 2015 SPIRULINA

23,50 1/15. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa. Vuoden rohdoskasvi 2015 SPIRULINA 1/15 Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa KIINTEÄ KROPPA JA HELEÄ IHO MethodDraine DETOX vihreä tee 23,50 sovh. 32,90 250 ml / 20 päivää Vuoden rohdoskasvi 2015 SPIRULINA Lehden tarjoukset voimassa

Lisätiedot

Terveysvinkkejä 19,90 4/14. tueksi kesärientoihin! Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa

Terveysvinkkejä 19,90 4/14. tueksi kesärientoihin! Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa 4/14 +matkapakkaus kaupan päälle Jokaiseen kesäpäivään Probiootti plus 19,90 125 kaps. / sovh. 30,75 + matkapakkaus 20 kaps. tueksi kesärientoihin! Terveysvinkkejä

Lisätiedot

Nauti elämästä täysillä

Nauti elämästä täysillä TUOTEopas Nauti elämästä täysillä NÄYTÄ HYVÄLTÄ. VOI HYVIN. Kun Orifl ame ja Ruotsin johtavat ravitsemusasiantuntijat alkoivat kehittää Wellness-linjaa, tavoitteemme oli tehdä sarja, joka auttaa nauttimaan

Lisätiedot

75,00. Balanssi. Kysy lisää kauppiaaltasi. Huipputarjous!

75,00. Balanssi. Kysy lisää kauppiaaltasi. Huipputarjous! SUOMALAINEN TERVEYSKAUPPAKETJU - ASIAKASLEHTI - WWW.LUONTAISTUNTIJAT.FI - 3 e 4/2015 Viviscal Strong Tehokuuri hiustenlähtöongelmiin! Monipuolisia ravintoaineita hiusjuurille ja hiusnystyille sekä tärkeitä

Lisätiedot

Anne Haapakoski. Vangonojantie 306. 12310 Ryttylä. p: 0400-728 717. email: jiiteen@gmail.com. Kotisivut: www.saunalahti.fi/jiiteen

Anne Haapakoski. Vangonojantie 306. 12310 Ryttylä. p: 0400-728 717. email: jiiteen@gmail.com. Kotisivut: www.saunalahti.fi/jiiteen Anne Haapakoski Vangonojantie 306 12310 Ryttylä p: 0400-728 717 email: jiiteen@gmail.com Kotisivut: www.saunalahti.fi/jiiteen KOIRANHOIDON PERUSOHJEITA Ohjeita pennun elämän varrelle KOIRANPENNUN HOITO

Lisätiedot

MITÄ MAMMOGRAFIASSA TAPAHTUU?

MITÄ MAMMOGRAFIASSA TAPAHTUU? Naisen maksuton terveysopas, ota mukaasi! Ja tiedät mitä kehossasi tapahtuu! 2/2014 MITÄ MAMMOGRAFIASSA TAPAHTUU? MITEN KALAÖLJY VAIKUTTAA? Onko elintavoilla vaikutusta lapsettomuuteen? Ehkäisyn turvallisuus

Lisätiedot

Voimia syksyyn 19,90 5/14. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa UUTUUS. Lehden tarjoukset voimassa 20.9.2014 saakka. Tule tutustumaan!

Voimia syksyyn 19,90 5/14. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa UUTUUS. Lehden tarjoukset voimassa 20.9.2014 saakka. Tule tutustumaan! 5/14 Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa Voimia syksyyn UUTUUS Tehoa aineenvaihduntaan puhdistuskuurilla! Slimmix SuperDetox Puhdistava yrtti-inuliinivalmiste 19,90 500 ml sovh. 25,35 + juomapullo

Lisätiedot

Selätä syysväsymys 6/14. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa. Yrttien voimaa tukkoiseen oloon! Carmolis 7,90

Selätä syysväsymys 6/14. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa. Yrttien voimaa tukkoiseen oloon! Carmolis 7,90 6/14 Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa Selätä syysväsymys Yrttien voimaa tukkoiseen oloon! Carmolis 7,90 80 ml sovh. 10,50 Lehden tarjoukset voimassa 26.10.2014 saakka. Tule tutustumaan! Palauta

Lisätiedot

eettiset ravintolisät 17,90 35,80 e/l Uutta Luontaistuntijan valikoimissa s. 6 Evonia Vivania Beauty Shot -kollageeni on nuoruuseliksiirini s.

eettiset ravintolisät 17,90 35,80 e/l Uutta Luontaistuntijan valikoimissa s. 6 Evonia Vivania Beauty Shot -kollageeni on nuoruuseliksiirini s. Evonia Hiusten tehoravinne suomalainen terveyskauppaketju - asiakaslehti - www.luontaistuntijat.fi - 3 e 3/2015 Uutta Luontaistuntijan valikoimissa eettiset ravintolisät s. 6 Ravintoaineet hiuksille ja

Lisätiedot

Matti Tolonen ja Pentti Raaste SYDÄN- TAUTIEN EHKÄISY JA ITSEHOITO

Matti Tolonen ja Pentti Raaste SYDÄN- TAUTIEN EHKÄISY JA ITSEHOITO Matti Tolonen ja Pentti Raaste SYDÄN- TAUTIEN EHKÄISY JA ITSEHOITO 1 "KEISARIN UUDET VAATTEET" RAVINTORASVAT, KOLESTEROLI, SYDÄNTAUDIT LÄÄKETIETEELLISTEN JA BIOLOGISTEN TERMIEN SELITYKSIÄ - "Mutta eihän

Lisätiedot

ILMOITUSLIITE TÄMÄ ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA ERIKOISJULKAISU ILMOITUSLIITE. Lemmikkisi hyvinvointi Neuvoa koirien ja kissojen vatsavaivoihin VATSAN

ILMOITUSLIITE TÄMÄ ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA ERIKOISJULKAISU ILMOITUSLIITE. Lemmikkisi hyvinvointi Neuvoa koirien ja kissojen vatsavaivoihin VATSAN ILMOITUSLIITE TÄMÄ ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA ERIKOISJULKAISU ILMOITUSLIITE Keliakia rajoittaa Gluteeniton ruokavalio takaa sujuvan arjen Lemmikkisi hyvinvointi Neuvoa koirien ja kissojen vatsavaivoihin

Lisätiedot

45,90. naiselliseen hyvinvointiin 3/15. Esittelyssä uutuustuotteita. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa

45,90. naiselliseen hyvinvointiin 3/15. Esittelyssä uutuustuotteita. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa 3/15 Esittelyssä uutuustuotteita naiselliseen hyvinvointiin Erikoisöljy kuiville silmille ja limakalvoille Omega7 kaksoistyrniöljykapseli 45,90 150 kaps. sovh.

Lisätiedot

Jo yli 10 miljoonaa ihmistä on saanut avun Aloe Vera -erikoishoitotuotteistamme!

Jo yli 10 miljoonaa ihmistä on saanut avun Aloe Vera -erikoishoitotuotteistamme! 2 Jo yli 10 miljoonaa ihmistä on saanut avun Aloe Vera -erikoishoitotuotteistamme! Olemme myyneet yli 30 miljoonaa litraa Aloe Vera Drinking Geliä kymmenessä vuodessa! LR on nykyään yksi maailman suurimmista

Lisätiedot

NEWFOUNDLANDINKOIRAN ROTUKOHTAINEN JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA vuosille 2015 2019LUONNOS

NEWFOUNDLANDINKOIRAN ROTUKOHTAINEN JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA vuosille 2015 2019LUONNOS NEWFOUNDLANDINKOIRAN ROTUKOHTAINEN JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA vuosille 205 209LUONNOS Suomen Newfoundlandinkoirayhdistys ry FinskaNewfoundlandshundföreningenrf Hyväksytty rotujärjestön yleiskokouksessa

Lisätiedot

MIGREENI NAINEN JA SYDÄN LÖYDÄ OSTEOPOROOSI AJOISSA! Painonhallinnan uusimmat keinot Plastiikkakirurgiaa taidolla tarpeeseen Mikä on vulvodynia?

MIGREENI NAINEN JA SYDÄN LÖYDÄ OSTEOPOROOSI AJOISSA! Painonhallinnan uusimmat keinot Plastiikkakirurgiaa taidolla tarpeeseen Mikä on vulvodynia? Naisen maksuton terveysopas, ota mukaasi! Ja tiedät mitä kehossasi tapahtuu! 1/2014 MIGREENI MONEN NAISEN JOKA KUUKAUTINEN VIERAS LÖYDÄ OSTEOPOROOSI AJOISSA! Painonhallinnan uusimmat keinot Plastiikkakirurgiaa

Lisätiedot

Terveydestä pilke silmäkulmassa

Terveydestä pilke silmäkulmassa pohjoismaiden suurin luonnollisen hyvinvoinnin lehti numero 3 2015 SYYSKUU SYKSYN TERVEYSTRENDIT Teemana NAISEN KEHO VAIVAAKO PMS? terveellinen ODOTUS HELPOTUSTA VAIHDEVUOSIOIREISIIN PERJANTAIHERKUTTELUA

Lisätiedot

Sisältö Nutriance. Nutriancen tarina FI 2006.09

Sisältö Nutriance. Nutriancen tarina FI 2006.09 Nutriance FI Sisältö Nutriance Nutriancen tarina...2 Ihosi ja Nutrianc...6 Johdanto Nutriance-pikaoppaaaseen...10 Refreshing Facial Cleanser ja Foaming Gel Cleanser...11 Purifying Facial Scrub...13 Refining

Lisätiedot

ONNEA PÄÄTÖKSESTÄSI! Olet ottanut jo ensimmäisen askeleen kohti Hyvän Olon Painoasi, ilmoittautumalla valmennukseemme.

ONNEA PÄÄTÖKSESTÄSI! Olet ottanut jo ensimmäisen askeleen kohti Hyvän Olon Painoasi, ilmoittautumalla valmennukseemme. ONNEA PÄÄTÖKSESTÄSI! Olet ottanut jo ensimmäisen askeleen kohti Hyvän Olon Painoasi, ilmoittautumalla valmennukseemme. Hyvän Olon Pudottajat ohjaa sinua kohti pysyvää elämäntapa muutosta sekä terveellistä

Lisätiedot

TerveysTieto Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa

TerveysTieto Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa TerveysTieto Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa 4/12 Verensokeri tasapainoon Eturauhas- tai virtsatievaivoja? Lue vinkit! Lehden tarjoukset voimassa 30.6.2012 saakka. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Lisätiedot