Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 7/ Kunnanhallitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 7/ Kunnanhallitus"

Transkriptio

1 Nro 7/ Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai kello Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj. Lehti Minna j. Mattila Marja j. Mäkitalo Martti j. Niemelä-Laaksonen Anne j. Urmas Petteri j. Muut saapuvilla Pietilä Heikki valt. pj. olleet Anttila Jyrki valt. I vpj. Nuotio Pirjo-Liisa valt. II vpj Kesäniemi Jari Matilainen Jukka kj / esittelijä sos- hj / ptk Laillisuus ja 111 päätösvaltaisuus Asiat 111- n 112 tarkastustapa Allekirjoitukset Heikki Tuominen Puheenjohtaja Jukka Matilainen npitäjä n tarkastus on tarkastettu ja hyväksytty. Tarkastusaika Perjantai Allekirjoitukset Heikki Vaparanta Minna Lehti n nähtäväolo Todistaa Maanantai klo 9:00-14:30 Kosken Tl kunnantalo Hallinto- ja sosiaalijohtaja Jukka Matilainen

2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kunnan hallintosäännön 28 :n (Kokouksen koollekutsuminen) mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja ja hänen estyneenä ollessa varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat (asialista). Esityslista lähetetään mahdollisuuksien mukaan kokouskutsun yhteydessä. Kokouskutsu lähetetään jäsenille ja muille, joilla on läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus, toimielimen päättämällä tavalla. Lisäksi kokouskutsu ja esityslista julkaistaan kunnan kotisivuilla samassa yhteydessä kun esityslistat lähetetään toimielimen jäsenille. Kunnanhallitus on päättänyt, että se kokoontuu varsinaisiin kokouksiinsa Kosken Tl kunnantalolla joka kolmas maanantai (viikkojärjestysnumeroltaan kolmella kerrannaiset maanantait) kello Kokouskutsu lähetetään postitse / sähköisesti. Kiireellisessä tapauksessa kokous kutsutaan koolle puhelimitse. pidetään yleisesti nähtävänä kokouksen jälkeisenä seuraavana arkimaanantaina Kuntalain 58 :n 2 mom:n mukaan muu toimielin kuin valtuusto on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Tämän kokouksen kokouskutsu esityslistoineen on lähetetty hallituksen intranetin kautta kunnanhallituksen jäsenille ja kunnanvaltuuston puheenjohtajille. Lisäksi esityslista on lähetetty tiedoksi Turun Sanomille, Salon Seudun Sanomille, Auranmaan Viikkolehdelle, Yleisradion Länsi- Suomen toimintakeskukselle sekä Radio Melodialle torstaina Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

3 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Kunnan hallintosäännön 39 :n mukaan pöytäkirjan kirjoittaa puheenjohtajan johdolla pöytäkirjanpitäjä. n allekirjoittaa puheenjohtaja ja varmentaa pöytäkirjanpitäjä. tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Kunnanhallituksen käytäntönä on ollut, että pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan kussakin kokouksessa varsinaisista jäsenistä aakkosjärjestyksessä kaksi pöytäkirjantarkastajaa Tarkastettu pöytäkirja oikaisuvaatimusohjeineen ja valitusosoituksineen pidetään nähtävänä kunnanviraston keskustoimistossa tarkastuspäivää seuraavana maanantaina viraston normaalina aukioloaikana. on tarkastettava ennen nähtävillä oloaikaa. n tarkastusvuorossa ovat Heikki Vaparanta ja Minna Lehti.

4 LAUTAKUNTIEN PÖYTÄKIRJAT SEKÄ VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖKSET Kunnanhallitus ei käytä kuntalain 51 :ssä säädettyä otto-oikeutta seuraaviin viranomaisten päätöksiin: Tekninen lautakunta Elinkeinolautakunta Sivistyslautakunta Nuorisovaltuusto Kunnanjohtajan päätöspöytäkirjat 30 - Hallinto- ja sosiaalijohtajan päätöspöytäkirjat 84 Asuntosihteerin päätöspöytäkirjat

5 MAATALOUDEN KEHITTÄMISMÄÄRÄRAHA 2016 Vuoden 2016 talousarviossa on varattu euroa maatalouden kehittämismäärärahaksi. Talousarvioesityksessä on käyttökohteiksi määritelty ympäristönhoito, tilakohtaiset suunnitelmat, koulutus ja hukkakauran torjunta. Vuoden 2016 painopistealueena on edelleen hukkakauran torjunta. Tilakohtaisiin suunnitelmiin tukea voidaan käytetään siten, että viljely-, talous- ja jalostussuunnitelmia korvataan enintään 2 kpl/tila/vuosi, kuitenkin enintään 300 /vuosi. Koulutuskustannuksia korvataan siten, että viljelijöiden käymistä kursseista maksetaan kurssimaksu, kuitenkin enintään eli 100 /tila/vuosi. Kunnan avustusta ei makseta, jos samaan koulutukseen myönnetään valtion opintorahaa. Ympäristönhoitoon kehittämismäärärahaa käytetään siten, että tiloilla erikseen tehtävistä ympäristöinvestoinneista (jätevesipuhdistamo yms.) korvataan suunnittelukustannuksina 84. Korvaus maksetaan sitten, kun kohde on valmistunut. Öljysäiliöiden tarkastuksia tuetaan 100 /säiliö. Hukkakauran torjuntaan määrärahaa käytetään siten, että torjuntaainekustannuksista korvataan 30 %, kuitenkin enintään 400 /vuosi/tila. Korvausta hakevalla tilalla tulee olla tehtynä hukkakaurakatselmus ja torjunta-aineiden käyttö on todettu tarpeelliseksi. Maatilojen työterveyshuollon palveluiden käyttämistä tuetaan 50 /vuosi/yrittäjä (ei kuitenkaan työterveyshuollon perusvuosimaksua). Avustuksen kohteena olevien menojen on oltava kuluvaan vuoteen kohdistuvia. Ainoastaan edellisen vuoden joulukuulta olevia laskuja voidaan hyväksyä korvattavaksi vielä tämän vuoden määrärahasta. Avustusten enimmäismäärät ovat arvonlisäverottomia summia ja avustus maksetaan hakijoille verottomana. Tuen myöntämisen edellytyksenä on hakijan maatilan ja maiden sijainti pääosin Kosken Tl kunnassa. Kunnanhallitus seuraa avustuskohteiden toimivuutta ja päättää mahdollisista täsmennyksistä/muutoksista vuoden muissa kokouksissa. Kosken Tl kunnan hallinto- ja sosiaalijohtaja tekee maksatuspäätökset maaseutuasiamiehen esityksen perusteella. Lisätietoja tarvittaessa antaa maaseutuasiamies Lehtisaari. Kunnanhallitus päättää maatalouden kehittämismäärärahasta asiatekstin mukaisesti.

6 OSAVUOSIRAPORTTIEN LAATIMISOHJE Kunnan hallintokuntien tulee seurata vuoden aikana tarkasti talousarvionsa toteutumista sekä valtuuston asettamien tavoitteiden että määrärahojen riittävyyden kannalta. Hallintokunnat raportoivat kunnanhallitukselle talousarvion tehtävätason toteutumisen 30. huhtikuuta ja 31. elokuuta toteutumien mukaan. Tarkoitus on, että talouslukujen lisäksi valtuustolle mahdollistetaan valtuustotasoisten toiminnallisten tavoitteiden seuraaminen ja tilanteiden mukaan. Käytännössä talousarvion tavoitteista täydennetään osavuosiraportin laatimisvaiheessa kohdasta Toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet kirjallinen osa. Talous- ja tunnusluvut täydennetään vasta tilinpäätökseen, osavuosiraporttivaiheessa luvut sekä tiedot investointien toteutumisesta viedään tiedoksi suoraan erilliseltä raportilta. Tavoitteena on, että osavuosiraporteissa käytettävä asiakirja täydentyy osavuosiraporttien kautta tilinpäätökseksi. Vuonna 2016 kunnanhallitus käsittelee osavuosiraportit kesäkuun kokouksessa ja lähettää ne tiedoksi kunnanvaltuustolle. Osavuosiraportin laadintaohjeet ovat esityslistan liitteenä. Kunnanhallitus hyväksyy osavuosiraportin laadintaohjeet.

7 VEROVAROJEN TILITYKSET KOSKEN TL KUNNALLE Kunnantoimistossa on laadittu yhteenveto verovarojen tilityksistä Kosken Tl kunnalle huhtikuun loppuun Selvitys perustuu verohallinnon antamaan verotilitysyhteenvetoon. Tarkasteluvälillä kunnalle on tilitetty kunnallisveroa ennen vähennyksiä euroa, joka on euroa (4,2%) enemmän kuin vuonna 2015 vastaavaan aikaan. Yhteisöveroa on vastaavalla ajanjaksolla tilitetty euroa, joka on euroa (17,2 %) enemmän kuin vuonna 2015 vastaavaan aikaan. Kiinteistöveroa ei vielä ole merkittävästi tilitetty. Kokonaisuudessaan kalenterivuoden alusta on tilitetty verotuloja euroa, joka on euroa enemmän kuin vuonna 2015 vastaavaan aikaan. Kunnanhallitus päättää merkitä selvityksen verovarojen tilityksestä tietoonsa saatetuksi.

8 TILINTARKASTUSPÖYTÄKIRJA VUODEN 2015 TARKASTUKSESTA Tilintarkastaja on laatinut Kosken Tl kunnan kunnanhallitukselle osoitetun tilintarkastuspöytäkirjan vuoden 2015 tarkastuksesta. Tilintarkastuspöytäkirja on esityslistan liitteenä. Kunnanhallitus merkitsee tietoonsa saatetuksi tilintarkastuspöytäkirjan vuoden 2015 tarkastuksesta.

9 VIEMÄRILAITOKSEN LIITTYMIS- JA KÄYTTÖMAKSUTAKSAN TARKISTAMINEN Tekninen lautakunta / 8 Kunnanvaltuusto on kokouksessaan / 17 ja / 58 vahvistanut viemärilaitoksen liittymismaksut ja käyttömaksut seuraaviksi: 1. Käyttömaksu: 1,74 euroa / m 3 2. Perusmaksu: Omakotitalot 39,15 Rivi- ja kerrostalot 87,67 Muut 87,67 Em. maksuihin lisätään arvonlisävero 24 %. 3. Liittymismaksu: 3,09 /k-m 2 Pientalot: Maksuluokka 1 alle 100 m Maksuluokka m m Maksuluokka m Haja-asutusalueen asuin- ja vapaa-ajankiinteistöjen sekä niiden asemakaava-alueen pientalojen, joihin tulee viemärilaitoksen toimesta asennettavaksi talokohtainen pumppaamo, liittymismaksu on Liittymismaksut ovat kunnanvaltuuston päätöksen / 194 mukaan siirto- ja palautuskelpoiset / arvonlisäverottomat. Forssan kaupungin jätehuoltolautakunta on vahvistanut Kosken Tl kunnan sako- ja umpikaivolietemaksut lukien seuraaviksi: Sakokaivolietteen käsittelymaksu 11,00 /m 3 alv 0 % ja umpikaivolietteen käsittelymaksu 6,36 /m 3 alv 0 %. Keskustellaan viemärilaitoksen liittymis- ja käyttömaksutaksan tarkistamisesta. Todetaan, että sako- ja umpikaivolietteiden käsittelymaksutaksan hyväksyminen on uuden jätelain mukaan kunnan jätehuoltoviranomaisen asia. Kosken Tl kunnan jätehuoltoviranomaisena toimii Forssan kaupungin jätehuoltolautakunta. Keskusteltiin asiasta ja päätettiin, että asian valmistelua jatketaan

10 149 Tekla Vesihuoltolaki 18 Vesihuollon ja huleveden viemäröinnin maksujen tulee olla sellaiset, että pitkällä aikavälillä voidaan kattaa vesihuoltlaitoksen uus- ja korjausinvestoinnit ja kustannukset. Maksuihin saa sisältyä enintään kohtuullinen tuotto pääomalle. Kunnan tilintarkastaja Hannu Laurila on vuoden 2014 tilintarkastuksessa huomauttanut em. asiasta. Tilintarkastaja on suositellut laatimaan pitkän aikavälin laskelmat vesihuoltolaitoksen taksan tarkistamistarpeesta niin, että vesihuoltolaitoksen tulos on vesihuoltolain 18 :n mukainen. Hulevesien viemäröinti ei kuulu Koskella vesihuoltolaitoksen tehtäviin. Teknisessä toimistossa on laadittu laskelmat viemärilaitoksen, vesilaitoksen ja vesihuoltolaitoksen tuloksen kehittymisestä eri taksan korotuksilla. Lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle, että viemärilaitoksen käyttö- ja perusmaksuja korotetaan lukien 10 %. Lisäksi todetaan, että kolmena seuraavana vuonna taksankorotus tulee olla 10 % / vuosi, jotta viemärilaitoksen tulos saadaan vesihuoltolain mukaiseksi. Liittymämaksuja ei esitetä korotettavaksi, koska vuoden 2015 rakennuskustannusindeksi / kunnallistekniset työt indeksi on muuttunut vuoden aikana vain 0,1 pistettä = 0,1 %. Lisäksi lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja kunnanvaltuustolle, että Forssan kaupungin jätehuoltolautakunnalle esitetään Kosken jätevedenpuhdistamolla vastaanotettavan sakokaivo- ja umpikaivolietteiden vastaanottomaksujen hyväksymistä lukien seuraaviksi: Sakokaivolietteen vastaanottomaksu: 13,79 /m3 alv 0 % Umpikaivolietteen vastaanottomaksu: 6,36 /m3 alv 0 %. Uudet taksat ovat seuraavat: 1. Käyttömaksu: 1,92 euroa / m 3 2. Perusmaksu: Omakotitalot 43,06 Rivi- ja kerrostalot 96,43 Muut 96,43 Em. maksuihin lisätään arvonlisävero 24 %. 3. Liittymismaksu: 3,09 /k-m 2

11 150 Pientalot: Maksuluokka 1 alle 100 m Maksuluokka m m Maksuluokka m Liittymismaksut ovat kunnanvaltuuston päätöksen / 194 mukaan siirto- ja palautuskelpoiset / arvonlisäverottomat. Kh Käsittely: Teknisen lautakunnan päätös on kokouksessa kunnanhallituksen käytettävissä. Kunnanhallitus merkitsee tiedokseen teknisen lautakunnan päätöksen ja päättää jatkotoimista. Kunnanhallitus merkitsi tiedokseen, että tekninen johtaja muutti teknisen lautakunnan kokouksen aikana päätösehdotustaan siten, että sakokaivo- ja umpikaivolietteen vastaanottomaksua ei esitetä korotettavaksi. Lautakunta hyväksyi muutetun päätösehdotuksen. Muutettu päätösehdotus: Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että viemärilaitoksen käyttö- ja perusmaksuja korotetaan lukien 10 %. Lisäksi todetaan, että kolmena seuraavana vuonna taksankorotus tulee olla 10 % / vuosi, jotta viemärilaitoksen tulos saadaan vesihuoltolain mukaiseksi. Liittymämaksuja ei esitetä korotettavaksi, koska vuoden 2015 rakennuskustannusindeksi / kunnallistekniset työt indeksi on muuttunut vuoden aikana vain 0,1 pistettä = 0,1 %. Lisäksi lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja kunnanvaltuustolle, että Forssan kaupungin jätehuoltolautakunnalle esitetään Kosken jätevedenpuhdistamolla vastaanotettavan sakokaivo- ja umpikaivolietteiden vastaanottomaksujen hyväksymistä lukien seuraaviksi: Sakokaivolietteen vastaanottomaksu: 11,00 /m3 alv 0 % Umpikaivolietteen vastaanottomaksu: 6,36 /m3 alv 0 %. Uudet taksat ovat seuraavat: 1. Käyttömaksu: 1,92 euroa / m 3 2. Perusmaksu: Omakotitalot 43,06 Rivi- ja kerrostalot 96,43

12 151 Muut 96,43 Em. maksuihin lisätään arvonlisävero 24 %. 3. Liittymismaksu: 3,09 /k-m 2 Pientalot: Maksuluokka 1 alle 100 m Maksuluokka m m Maksuluokka m Liittymismaksut ovat kunnanvaltuuston päätöksen / 194 mukaan siirto- ja palautuskelpoiset / arvonlisäverottomat. Hyväksyttiin. Kv Käsittely: Käsittelyn kuluessa kunnanvaltuutettu Olli-Pekka Nummela esitti, että asia palautetaan teknisen lautakunnan valmisteluun. Kunnanvaltuutettu Timo Toivonen kannatti Nummelan esitystä. Käydyn keskustelun jälkeen puheenjohtaja totesi, että on tehty pohjaehdotuksesta poikkeava esitys jota on kannatettu, joten asiassa tulee toimittaa äänestys. Puheenjohtaja esitti, että äänestysmenettelynä käytetään nimenhuutoäänestystä aakkosjärjestyksessä, jossa kunnanhallituksen pohjaehdotus on JAA ja Nummelan ehdotus on EI. Äänestyksessä annettiin 17 EI ääntä ja 4 JAA ääntä. Äänestyspöytäkirja kokonaisuudessaan liitetään kunnanvaltuuston pöytäkirjaan. Puheenjohtaja totesi kunnanvaltuuston päätökseksi tulleen, että asia palautetaan teknisen lautakunnan valmisteluun. Tekla Kunnanvaltuusto päätti palauttaa asian teknisen lautakunnan valmisteluun. Tekninen lautakunta on tehnyt viemärilaitoksen taksan korotusesityksensä niin, että vesihuoltolaitoksen maksut ovat sellaiset, että pitkällä aikavälillä voidaan kattaa vesihuoltolaitoksen uus- ja korjausinvestoinnit ja kustannukset Vesihuoltolain 18 mukaisesti. Todetaan, että teknisen lautakunnan taksan tarkistuslaskelmissa on huomioitu kahdeksan vuoden investoinnit, käyttömenot ja maksutulot. Viemäriverkoston rakentaminen on ajoitettu niin että, seuraavina neljänä vuotena liitetään 50 kiinteistöä / vuosi viemäriverkostoon. Loput toiminta-alueen kiinteistöt tulevat liitetyksi viemäriverkostoon vuoden 2022 loppuun mennessä. Laskelmissa on huomioitu jäteveden puhdistamon saneeraamisesta ja laajentamisesta aiheutuvat euron kustannukset.

13 152 Todetaan, että esitetyillä viemärilaitoksen taksankorotuksilla yhdessä vesilaitoksen taksan korotusten kanssa saadaan vesihuoltolaitoksen tulos ajanjaksolle pääsääntöisesti positiiviseksi. Todetaan, että Kosken Tl viemärilaitoksen taksan mukaiset hinnat ovat kilpailukykyiset, nyt ja tulevina vuosinakin. Vesihuoltolaitoksen tuloksesta, menoista, tuloista, liittymämaksutuloista ja rahavaroista on laadittu laskelmat ajanjaksolta Esitetään kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle tiedoksi laaditut laskelmat / Execl-taulukot ja esitetään, että viemärilaitoksen taksa vahvistetaan lukien teknisen lautakunnan alkuperäisen esityksen mukaisesti. Lautakunta hyväksyi tehdyn päätösesityksen. Esityslistan liitteenä ovat teknisen toimen laatimat laskelmat. Kunnanhallitus esittää teknisen lautakunnan esityksen mukaisesti kunnanvaltuustolle, että viemärilaitoksen käyttö- ja perusmaksuja korotetaan lukien 10 %. Lisäksi todetaan, että kolmena seuraavana vuonna taksankorotus tulee olla 10 % / vuosi, jotta viemärilaitoksen tulos saadaan vesihuoltolain mukaiseksi. Liittymämaksuja ei esitetä korotettavaksi, koska vuoden 2015 rakennuskustannusindeksi / kunnallistekniset työt indeksi on muuttunut vuoden aikana vain 0,1 pistettä = 0,1 %. Lisäksi lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja kunnanvaltuustolle, että Forssan kaupungin jätehuoltolautakunnalle esitetään Kosken jätevedenpuhdistamolla vastaanotettavan sakokaivo- ja umpikaivolietteiden vastaanottomaksujen hyväksymistä lukien seuraaviksi: Sakokaivolietteen vastaanottomaksu: 11,00 /m3 alv 0 % Umpikaivolietteen vastaanottomaksu: 6,36 /m3 alv 0 %. Uudet taksat ovat seuraavat: 1. Käyttömaksu: 1,92 euroa / m 3 2. Perusmaksu: Omakotitalot 43,06 Rivi- ja kerrostalot 96,43 Muut 96,43 Em. maksuihin lisätään arvonlisävero 24 %. 3. Liittymismaksu: 3,09 /k-m 2

14 153 Pientalot: Maksuluokka 1 alle 100 m Maksuluokka m m Maksuluokka m Liittymismaksut ovat kunnanvaltuuston päätöksen / 194 mukaan siirto- ja palautuskelpoiset / arvonlisäverottomat.

15 VESILAITOKSEN LIITTYMIS- JA KÄYTTÖMAKSUTAKSAN TARKISTAMINEN Kunnanvaltuusto on kokouksessaan / 18 ja / 58 vahvistanut vesilaitoksen liittymismaksut ja käyttömaksut seuraaviksi: 1. Käyttömaksut: 0,69 /m 3 2. Perusmaksu: Omakotitalot 39,15 Rivi- ja kerrostalot 87,67 Muut 87,67 Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %. 3. Liittymismaksu: 3,09 /k-m 2. Pientalot: Maksuluokka 1 alle 100 m Maksuluokka m m Maksuluokka m Liittymismaksut ovat kunnanvaltuuston päätöksen / 194 mukaan siirto- ja palautuskelpoiset / arvonlisäverottomat. Lautakunta keskustelee vesilaitoksen liittymis- ja käyttömaksutaksasta. Keskusteltiin asiasta ja päätettiin, että asian valmistelua jatketaan Tekla Vesihuoltolaki 18 Vesihuollon ja huleveden viemäröinnin maksujen tulee olla sellaiset, että pitkällä aikavälillä voidaan kattaa vesihuoltolaitoksen uus- ja korjausinvestoinnit ja kustannukset. Maksuihin saa sisältyä enintään kohtuullinen tuotto pääomalle. Kunnan tilintarkastaja Hannu Laurila on vuoden 2014 tilintarkastuksessa huomauttanut em. asiasta. Tilintarkastaja on suositellut laatimaan pitkän aikavälin laskelmat vesihuoltolaitoksen taksan tarkistamistarpeesta, niin että vesihuoltolaitoksen tulos on vesihuoltolain 18 :n mukainen. Teknisessä toimistossa on laadittu laskelmat viemärilaitoksen, vesilaitoksen ja vesihuoltolaitoksen tuloksen kehittymisestä eri taksan korotuksilla. Lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle, että vesilaitoksen käyttö- ja perusmaksuja korotetaan lukien 10 %.

16 155 Lisäksi todetaan, että kolmena seuraavana vuonna taksankorotus tulee olla 10 % / vuosi, jotta vesihuoltolaitoksen tulos saadaan vesihuoltolain mukaiseksi. Liittymämaksuja ei esitetä korotettavaksi, koska vuoden 2015 rakennuskustannusindeksi / kunnallistekniset työt indeksi on muuttunut vuoden aikana vain 0,1 pistettä = 0,1 %. Uudet taksat ovat seuraavat: 1. Käyttömaksut: 0,76 /m 3 2. Perusmaksu: Omakotitalot Rivi- ja kerrostalot 96,43 Muut 96,43 Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %. 3. Liittymismaksu: 3,09 /k-m 2. Pientalot: Maksuluokka 1 alle 100 m Maksuluokka m m Maksuluokka m Liittymismaksut ovat kunnanvaltuuston päätöksen / 194 mukaan siirto- ja palautuskelpoiset / arvonlisäverottomat. Kh Käsittely: Teknisen lautakunnan päätös on kokouksessa kunnanhallituksen käytettävissä. Kunnanhallitus merkitsee tiedokseen teknisen lautakunnan päätöksen ja päättää jatkotoimista. Kunnanhallitus merkitsi tiedokseen, että tekninen lautakunta hyväksyi kokouksessaan tehdyn päätösehdotuksen. Muutettu päätösehdotus: Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että vesilaitoksen käyttöja perusmaksuja korotetaan lukien 10 %. Lisäksi todetaan, että kolmena seuraavana vuonna taksankorotus tulee olla 10 % / vuosi, jotta vesihuoltolaitoksen tulos saadaan vesihuoltolain mukaiseksi. Liittymämaksuja ei esitetä korotettavaksi, koska vuoden 2015 rakennuskustannusindeksi / kunnallistekniset työt indeksi on muuttunut vuoden aikana vain 0,1 pistettä = 0,1 %. Uudet taksat ovat seuraavat: 1. Käyttömaksut: 0,76 /m 3

17 Perusmaksu: Omakotitalot Rivi- ja kerrostalot 96,43 Muut 96,43 Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %. 3. Liittymismaksu: 3,09 /k-m 2. Pientalot: Maksuluokka 1 alle 100 m Maksuluokka m m Maksuluokka m Liittymismaksut ovat kunnanvaltuuston päätöksen / 194 mukaan siirto- ja palautuskelpoiset / arvonlisäverottomat. Hyväksyttiin. Kv Käsittely: Käsittelyn kuluessa kunnanvaltuutettu Olli-Pekka Nummela esitti, että asia palautetaan teknisen lautakunnan valmisteluun. Kunnanvaltuutettu Timo Toivonen kannatti Nummelan esitystä. Käydyn keskustelun jälkeen puheenjohtaja totesi, että on tehty pohjaehdotuksesta poikkeava esitys jota on kannatettu, joten asiassa tulee toimittaa äänestys. Puheenjohtaja esitti, että äänestysmenettelynä käytetään nimenhuutoäänestystä aakkosjärjestyksessä, jossa kunnanhallituksen pohjaehdotus on JAA ja Nummelan ehdotus on EI. Äänestyksessä annettiin 17 EI ääntä ja 4 JAA ääntä. Äänestyspöytäkirja kokonaisuudessaan liitetään kunnanvaltuuston pöytäkirjaan. Puheenjohtaja totesi kunnanvaltuuston päätökseksi tulleen, että asia palautetaan teknisen lautakunnan valmisteluun. Tekla Kunnanvaltuusto päätti palauttaa asian teknisen lautakunnan valmisteluun. Tekninen lautakunta on tehnyt viemärilaitoksen taksan korotusesityksensä niin, että vesihuoltolaitoksen maksut ovat sellaiset, että pitkällä aikavälillä voidaan kattaa vesihuoltolaitoksen uus- ja korjausinvestoinnit ja kustannukset Vesihuoltolain 18 mukaisesti. Todetaan, että teknisen lautakunnan taksan tarkistuslaskelmissa on huomioitu kahdeksan vuoden investoinnit, käyttömenot ja maksutulot. Viemäriverkoston rakentaminen on ajoitettu niin että, seuraavina neljänä vuotena liitetään 50 kiinteistöä / vuosi viemäriverkostoon. Loput

18 157 toiminta-alueen kiinteistöt tulevat liitetyksi viemäriverkostoon vuoden 2022 loppuun mennessä. Laskelmissa on huomioitu jäteveden puhdistamon saneeraamisesta ja laajentamisesta aiheutuvat euron kustannukset. Todetaan, että esitetyillä viemärilaitoksen taksankorotuksilla yhdessä vesilaitoksen taksan korotusten kanssa saadaan vesihuoltolaitoksen tulos ajanjaksolle pääsääntöisesti positiiviseksi. Todetaan, että Kosken Tl viemärilaitoksen taksan mukaiset hinnat ovat kilpailukykyiset, nyt ja tulevina vuosinakin. Vesihuoltolaitoksen tuloksesta, menoista, tuloista, liittymämaksutuloista ja rahavaroista on laadittu laskelmat ajanjaksolta Esitetään kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle tiedoksi laaditut laskelmat / Execl-taulukot ja esitetään, että viemärilaitoksen taksa vahvistetaan lukien teknisen lautakunnan alkuperäisen esityksen mukaisesti. Lautakunta hyväksyi tehdyn päätösesityksen. Esityslistan liitteenä ovat teknisen toimen laatimat laskelmat. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että vesilaitoksen käyttöja perusmaksuja korotetaan lukien 10 %. Lisäksi todetaan, että kolmena seuraavana vuonna taksankorotus tulee olla 10 % / vuosi, jotta vesihuoltolaitoksen tulos saadaan vesihuoltolain mukaiseksi. Liittymämaksuja ei esitetä korotettavaksi, koska vuoden 2015 rakennuskustannusindeksi / kunnallistekniset työt indeksi on muuttunut vuoden aikana vain 0,1 pistettä = 0,1 %. Uudet taksat ovat seuraavat: 1. Käyttömaksut: 0,76 /m 3 2. Perusmaksu: Omakotitalot Rivi- ja kerrostalot 96,43 Muut 96,43 Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %. 3. Liittymismaksu: 3,09 /k-m 2. Pientalot: Maksuluokka 1 alle 100 m Maksuluokka m m Maksuluokka m Liittymismaksut ovat kunnanvaltuuston päätöksen / 194

19 158 mukaan siirto- ja palautuskelpoiset / arvonlisäverottomat.

20 VIEMÄRILIITTYMÄ- JA PERUSMAKSUN MÄÄRÄÄMINEN ERÄISSÄ POIKKEUS- TAPAUKSISSA Tekla Tekninen lautakunta on käsitellyt em. liittymä- ja perusmaksuasiaa kokouksessaan / 48. Asia on jäänyt teknisen toimen valmisteltavaksi. Viemärilaitoksen verkostoon on liitetty olemassa olevan liittymän kautta uusia asuin- ja loma-asuntoja. Liittymismaksutaksassa ei ole perusteita siitä millainen lisämaksu em. liittymästä peritään. Taksassa ei myöskään ole mainintaa siitä, että toisen asuinrakennuksen tai loma-asunnon liittäminen olemassa olevaan liittymään olisi maksuton. Taksassa ei ole myöskään huomioitu tällaisen lisäliittymän perusmaksua. Lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle, että viemäriliittymä- ja perusmaksu määrätään eräissä poikkeustapauksissa seuraavasti: 1. Viemäriliittymämaksu haja-asutusalueen asuin- ja loma-asunnoille silloin, kun liittymä voidaan tehdä olemassa olevaan kiinteistön viemärin / pumppaamon kautta, niin maksu määräytyy kulloinkin voimassa olevan pientalojen liittymistaksan mukaan. 2. Perus- ja käyttömaksua peritään jokaiselta kulutuspaikalta erikseen. Jokaiselle kulutuspaikalle tulee asentaa takamittari jäteveden laskutusta varten. Viemäriliittymäsopimuksiin asetetaan em. tapauksissa ehto, että kuluttajat sopivat keskenään jäteveden pumppaamon ja taloverkoston hoito-, käyttö- ja huoltokustannuksista. Lautakunta hyväksyi tehdyn päätösesityksen. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että viemäriliittymä- ja perusmaksu määrätään eräissä poikkeustapauksissa seuraavasti: 1. Viemäriliittymämaksu haja-asutusalueen asuin- ja loma-asunnoille silloin, kun liittymä voidaan tehdä olemassa olevaan kiinteistön viemärin / pumppaamon kautta, niin maksu määräytyy kulloinkin voimassa olevan pientalojen liittymistaksan mukaan. 2. Perus- ja käyttömaksua peritään jokaiselta kulutuspaikalta erikseen. Jokaiselle kulutuspaikalle tulee asentaa takamittari jäteveden laskutusta varten. Viemäriliittymäsopimuksiin asetetaan em. tapauksissa ehto, että kuluttajat sopivat keskenään jäteveden pumppaamon ja taloverkoston hoito-, käyttö- ja huoltokustannuksista.

21 VESILIITTYMÄ- JA PERUSMAKSUN MÄÄRÄÄMINEN ERÄISSÄ POIKKEUSTA- PAUKSISSA Tekla Tekninen lautakunta on käsitellyt em. liittymä- ja perusmaksuasiaa kokouksessaan / 48. Asia on jäänyt teknisen toimen valmisteltavaksi. Vesilaitoksen verkostoon on liitetty olemassa olevan liittymän kautta uusia asuin- ja loma-asuntoja. Liittymismaksutaksassa ei ole perusteita siitä millainen lisämaksu em. liittymästä peritään. Taksassa ei myöskään ole mainintaa siitä että, toisen asuinrakennuksen tai loma-asunnon liittäminen olemassa olevaan liittymään olisi maksuton. Taksassa ei ole myöskään huomioitu tällaisen lisäliittymän perusmaksua. Lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle, että vesiliittymä- ja perusmaksu määrätään eräissä poikkeustapauksissa seuraavasti: 1. Vesiliittymämaksu haja-asutusalueen asuin- ja loma-asunnoille silloin, kun liittymä voidaan tehdä olemassa olevaan kiinteistön vesiliittymän kautta, niin maksu määräytyy kulloinkin voimassa olevan pientalojen liittymistaksan mukaan. 2. Perus- ja käyttömaksua peritään jokaiselta kulutuspaikalta erikseen. Lautakunta hyväksyi tehdyn päätösesityksen. Kh Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että vesiliittymä- ja perusmaksu määrätään eräissä poikkeustapauksissa seuraavasti: 1. Vesiliittymämaksu haja-asutusalueen asuin- ja loma-asunnoille silloin, kun liittymä voidaan tehdä olemassa olevaan kiinteistön vesiliittymän kautta, niin maksu määräytyy kulloinkin voimassa olevan pientalojen liittymistaksan mukaan. 2. Perus- ja käyttömaksua peritään jokaiselta kulutuspaikalta erikseen.

22 MAKSUAJAN MYÖNTÄMINEN HAJA-ASUTUSALUEEN VIEMÄRILIITTYMIS- MAKSUIHIN Tekla Haja-asutusalueen viemäriverkostoon liittyjiltä on tullut pyyntöjä liittymämaksun suorittamisesta useammassa erässä. Lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle, että haja-asutusalueen viemäriliittymismaksut voidaan jakaa useampaan erään. Maksuerien määrästä ja suuruudesta sovitaan tapauskohtaisesti, kuitenkin niin, että maksuerien määrä on enintään 18 ja maksuaika 18 kk. Maksuajalta ei peritä korkoa. Lautakunta hyväksyi tehdyn päätösesityksen. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että haja-asutusalueen viemäriliittymismaksut voidaan jakaa useampaan erään. Maksuerien määrästä ja suuruudesta sovitaan tapauskohtaisesti, kuitenkin niin, että maksuerien määrä on enintään 18 ja maksuaika on enintään 18 kuukautta. Maksuajalta ei peritä korkoa.

23 ILMOITUSASIAT Kunnanhallitus merkitsee oheisen liitteen mukaiset kirjeet ja ilmoitukset tiedokseen.

24 MUUT ASIAT

25 164 KOSKEN TL KUNNANHALLI- TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät: Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät: HallintolainkäyttöL 5 :n/muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet Etuostolaki OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- vaatimus- viranomainen ja -aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite KOSKEN TL KUNNANHALLITUS Härkätie Koski Tl Pykälät: Oikaisu- vaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Tiistai 10. toukokuuta 2016 kello 18.00 19.45 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 7/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 7/ Kunnanhallitus Nro 7/2016 161 Kunnanhallitus 23.5.2016 Kokousaika Maanantai 23.5.2016 kello 18.00 19:35 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. x Vaparanta Heikki

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 1/2012 Maaseutulautakunta. Timo Vähätalo. Kalle Mikkola vpj x Riina Paju j x Riikka Tiensuu j x Tuomo Urmas j x

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 1/2012 Maaseutulautakunta. Timo Vähätalo. Kalle Mikkola vpj x Riina Paju j x Riikka Tiensuu j x Tuomo Urmas j x Kokousaika Maanantaina 27. helmikuuta 2012 kello 10.00-10.50 Kokouspaikka Kosken Tl kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet läsnä Timo Vähätalo pj x Kalle Mikkola vpj x Riina Paju

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 25. helmikuuta 2016 kello 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Jari Laurila pj Esko Syrjälä j. Kimmo Kupi j. Pirjo Leino j. Tuija Välimaa j. Läsnä Poissa Muut saapuvilla

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 7. helmikuuta 2013 kello 19.00 20.40 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo Leino j. x Elina Rauhala

Lisätiedot

KOSKEN TL MAASEUTULAUTAKUNTA

KOSKEN TL MAASEUTULAUTAKUNTA KOSKEN TL MAASEUTULAUTAKUNTA Aika: Torstaina 24. helmikuuta 2011 kello 10.00 11.18 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone. Saapuvilla: Paikalla / poissa Puheenjohtaja Timo Vähätalo x

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 25. helmikuuta 2016 kello 18.00 20.45 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet x Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Tiistai 11. lokakuuta 2016 kello 18.00 19.45 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2011 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2011 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2011 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Torstai 3. helmikuuta 2011 kello 19.00 21.30 Paikka: Kunnanvirasto Läsnä Poissa Puheenjohtaja Martti Mäkitalo x Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 3/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 3/ Kunnanhallitus Nro 3/2017 25 Kunnanhallitus 7.2.2017 Kokousaika Tiistai 7.2.2017 kello 18.00 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj. Lehti Minna

Lisätiedot

225 Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro10/2014 Kunnanhallitus

225 Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro10/2014 Kunnanhallitus 225 Kosken Tl kunta Nro10/2014 Kunnanhallitus Kokousaika Tiistai 22.7.2014 kello 17.00 17.45 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. x Vaparanta

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 3/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 3/ Kunnanhallitus Nro 3/2017 45 Kunnanhallitus 7.2.2017 Kokousaika Tiistai 7.2.2017 kello 18.00 19:00 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. x Vaparanta Heikki vpj.

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 8/2015 124 Kunnanhallitus 25.5.2015

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 8/2015 124 Kunnanhallitus 25.5.2015 Nro 8/2015 124 Kokousaika Maanantai 25.5.2015 kello 18.00 18.30 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. x Vaparanta Heikki vpj. x Lehti Minna j. x Mattila

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Esityslista Nro13/2014 Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Esityslista Nro13/2014 Kunnanhallitus Kosken Tl kunta Nro13/2014 Kokousaika Maanantai 29.9.2014 kello 18.00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj. Lehti Minna

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 4/2018. Rakennuslautakunta Kosken Tl kunnanvirasto. Kalle Ahola Riikka Laine

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 4/2018. Rakennuslautakunta Kosken Tl kunnanvirasto. Kalle Ahola Riikka Laine Rakennuslautakunta 28.8.2018 1 Kokousaika Tiistai 28.8.2018 kello 18:00- Kokouspaikka Kosken Tl kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Jäsenet: Pekka Kulmanen

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 10/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 10/ Kunnanhallitus Nro 10/2018 181 Kunnanhallitus 20.8.2018 Kokousaika Maanantai 20.8.2018 kello 18:00 18:50 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Koski Tl Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj.

Lisätiedot

KOSKEN TL KUNNANVALTUUSTO 21.3.2011 2/2011

KOSKEN TL KUNNANVALTUUSTO 21.3.2011 2/2011 6 KUNNANVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2011 KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Aika: Maanantaina 21. päivänä maaliskuuta 2011 kello 19.00-19.35 Paikka: Kosken Tl kunnantalo, kunnanvaltuuston istuntosali 7 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 21. helmikuuta 2013 kello 20.00 21.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo Leino j. x Elina Rauhala

Lisätiedot

KOSKEN TL KUNTA, TEKNINEN LAUTAKUNTA ESITYSLISTA 1

KOSKEN TL KUNTA, TEKNINEN LAUTAKUNTA ESITYSLISTA 1 KOSKEN TL KUNTA, TEKNINEN LAUTAKUNTA 10.10.2019 ESITYSLISTA 1 Kokousaika 10. lokakuuta 2019 kello 18:00 Kokouspaikka Kunnantalo, khall kokoustila, Härkätie 5, Koski Tl Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 9/2016 209 Kunnanhallitus 27.6.2016

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 9/2016 209 Kunnanhallitus 27.6.2016 Nro 9/2016 209 Kunnanhallitus 27.6.2016 Kokousaika Maanantai 27.6.2016 kello 18.30 18.45 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Koski Tl Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj.

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 4/2018

Tarkastuslautakunta 4/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 4/2018 Kokousaika: 28.5.2018 klo 17.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 16/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 16/ Kunnanhallitus Nro 16/2017 383 Kunnanhallitus 18.12.2017 Kokousaika Maanantai 18.12.2017 kello 18:00 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj.

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 2/2019

Tarkastuslautakunta 2/2019 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 2/2019 Kokousaika: 18.4.2019 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 7/2018

Tarkastuslautakunta 7/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 7/2018 Kokousaika: 29.10.2018 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 11/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 11/ Kunnanhallitus Nro 11/2016 231 Kunnanhallitus 15.8.2016 Kokousaika Maanantai 15.8.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj. Lehti

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Torstaina 13.9.2018 klo 9.00 12.05 Kokouspaikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 25.3.2015

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 25.3.2015 Kokousaika Keskiviikko 25. maaliskuuta 2015 kello 16.00 17.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanvirasto Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j.

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 1/2019

Tarkastuslautakunta 1/2019 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 1/2019 Kokousaika: 23.1.2019 klo 14.00 14.55 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 Kokousaika Keskiviikko 27.02.2018 klo 9.00-11.30 Kokouspaikka Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 7/2018

Tarkastuslautakunta 7/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 7/2018 Kokousaika: 13.12.2018 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 13/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 13/ Kunnanhallitus Nro 13/2018 235 Kunnanhallitus 22.10.2018 Kokousaika Maanantai 22.10.2018 kello 18:00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Koski Tl Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 9/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 9/ Kunnanhallitus Nro 9/2018 161 Kunnanhallitus 2.7.2018 Kokousaika Maanantai 2.7.2018 kello 18:00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Koski Tl Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 25. syyskuuta 2014 kello 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Jari Laurila pj Esko Syrjälä j. Kimmo Kupi j. Pirjo Leino j. Elina Rauhala j. Läsnä Poissa Muut saapuvilla

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 12/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 12/ Kunnanhallitus Nro 12/2016 231 Kunnanhallitus 5.9.2016 Kokousaika Maanantai 5.9.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj. Lehti

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 4. helmikuuta 2016 kello 18.00 22.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo

Lisätiedot

88 Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 4/2016 Kunnanvaltuusto Sivistysjohtaja Mirja Rautavuori-Lehtinen

88 Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 4/2016 Kunnanvaltuusto Sivistysjohtaja Mirja Rautavuori-Lehtinen 88 Nro 4/2016 Kokousaika Maanantai 22.8.2016 kello 19.00 19.14 Kokouspaikka Kosken Tl kunnantalo, valtuustosali Saapuvilla Liite nro 1 olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanjohtaja Jari Kesäniemi

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 4/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 4/ Kunnanhallitus Nro 4/2015 67 Kunnanhallitus 16.3.2015 Kokousaika Maanantai 16.3.2015 kello 18.00 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj. Lehti

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 5/2018

Tarkastuslautakunta 5/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 5/2018 Kokousaika: 13.9.2018 klo 10.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 2/2018

Tarkastuslautakunta 2/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 2/2018 Kokousaika: 17.4.2018 klo 16.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

1 Rakennuslautakunnan kokoukset 2016, kokouskutsut ja pöytäkirjan nähtävänä pito 2. Viranhaltijapäätökset. Saapuneet asiakirjat

1 Rakennuslautakunnan kokoukset 2016, kokouskutsut ja pöytäkirjan nähtävänä pito 2. Viranhaltijapäätökset. Saapuneet asiakirjat YPÄJÄN KUNTA Rakennuslautakunta ASIALUETTELO 1 / 2016 KOKOUSAIKA 3.3.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 1 Rakennuslautakunnan kokoukset 2016, kokouskutsut

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 4/2019

Tarkastuslautakunta 4/2019 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 4/2019 Kokousaika: 4.6.2019 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tuusulan seudun vesilaitos ky PÖYTÄKIRJA 1/2018 Tarkastuslautakunta

Tuusulan seudun vesilaitos ky PÖYTÄKIRJA 1/2018 Tarkastuslautakunta 2 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 11/ Kunnanhallitus Kunnanhallituksen kokoushuone, Kosken Tl kunnantalo

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 11/ Kunnanhallitus Kunnanhallituksen kokoushuone, Kosken Tl kunnantalo Nro 11/2015 206 Kokousaika Maanantai 10.8.2015 kello 18:00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Kosken Tl kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj.

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 8/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 8/ Kunnanhallitus Nro 8/2018 147 Kunnanhallitus 11.6.2018 Kokousaika Maanantai 11.6.2018 kello 18:00 18:35 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Koski Tl Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj.

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 1. syyskuuta 2016 kello 18.00 21.10 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 2/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 2/ Kunnanhallitus Nro 2/2015 33 Kunnanhallitus 2.2.2015 Kokousaika Maanantai 2.2.2015 kello 18.00 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj. Lehti

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 5/2014. KOKOUSAIKA 3.9.2014 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Tekninen lautakunta 5/2014. KOKOUSAIKA 3.9.2014 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 5/2014 KOKOUSAIKA 3.9.2014 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 27 Saapuneet asiakirjat 28 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 18.6.2018 78 Aika 18.6.2018 klo 16.30 16.50 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone 85 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 86 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 87 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Tiistai 2.3.2010 kello 9.00 13.00 KOKOUSPAIKKA Kuhmon kaupungintalo Kaupunginhallituksen kokoushuone, Joki 88900 KUHMO SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 13/ Kunnanhallitus Kunnanhallituksen kokoushuone, Kosken Tl kunnantalo

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 13/ Kunnanhallitus Kunnanhallituksen kokoushuone, Kosken Tl kunnantalo Nro 13/2015 252 Kokousaika Maanantai 21.9.2015 kello 18:00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Kosken Tl kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj.

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/ Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/2019 12 Tarkastuslautakunta Aika 19.03.2019 klo 10:00-12:18 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta (2017-2020) KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 18.10.2017 klo 14.00 - Paikka PHKS Karpalo-kabinetti KÄSITELTÄVÄT ASIAT 59 Kokouksen

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 1/2012 Kunnanvaltuusto 1. Kosken Tl kunnantalo, valtuustosali

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 1/2012 Kunnanvaltuusto 1. Kosken Tl kunnantalo, valtuustosali Pöytäkirja Nro 1/2012 Kunnanvaltuusto 1 _ Kokousaika Tiistai 14.2.2012 kello 19.00-20.20 Kokouspaikka Kosken Tl kunnantalo, valtuustosali Saapuvilla Liite nro 1 olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanjohtaja

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 KOSKEN TL KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 TARKASTUSLAUTAKUNTA Aika: 9.9.2016 klo 9.00 12.25 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Läsnä: Marja Jalli puheenjohtaja Timo Hacklin varapuheenjohtaja

Lisätiedot

17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 18 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 19 Vuoden 2016 arviointikertomus 5 20 Muut asiat 6

17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 18 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 19 Vuoden 2016 arviointikertomus 5 20 Muut asiat 6 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (7) Tarkastuslautakunta Aika 24.04.2017 klo 08:00 Paikka kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 18 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 7/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 7/ Kunnanhallitus Nro 7/2015 124 Kokousaika Maanantai 18.5.2015 kello 18.00 19.00 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. x Vaparanta Heikki vpj. x Lehti Minna j. x Mattila

Lisätiedot

Jämijärven kunnanviraston kokoushuone

Jämijärven kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 2.10.2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 9.10.2017 klo 17.00 Paikka Jämijärven kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 70 KOKOUKSEN

Lisätiedot

79 Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 4/ 2013 Kunnanvaltuusto Kosken Tl kunnantalo, valtuustosali

79 Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 4/ 2013 Kunnanvaltuusto Kosken Tl kunnantalo, valtuustosali 79 Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 4/ 2013 Kokousaika Maanantai 27.5.2013 kello 19.00 20:05 Kokouspaikka Kosken Tl kunnantalo, valtuustosali Saapuvilla Liite nro 1 olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 25. syyskuuta 2014 kello 17.00 19.40 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 4/2017. Rakennuslautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 4/2017. Rakennuslautakunta Rakennuslautakunta 29.8.2017 1 Kokousaika Tiistai 29.8.2017 kello 18:00-18:32 Kokouspaikka Kosken Tl kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Pekka Kulmanen x Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x)

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x) KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu Nro 4 5.7.2017 26 Kokousaika 5.7.2017 klo 19-20.25 Kokouspaikka Kunnanvirasto, neuvotteluhuone Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 3/2015 Kokousaika: 18.5.2015 klo 13.00-16.00 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 23.04.2012 klo 18.00 18.55 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 26 49 27 49 28 49

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 5/2017 KOKOUSAIKA 27.3.2017 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 45 Kunnanjohtajan viranhaku Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Perjantai 8.4.2016 kello 16.00 17.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

37 Saapuneet asiakirjat 38 Viranhaltijapäätökset 39 Vuoden 2015 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2016-2017

37 Saapuneet asiakirjat 38 Viranhaltijapäätökset 39 Vuoden 2015 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2016-2017 YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 7/2014 KOKOUSAIKA 8.10.2014 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 37 Saapuneet asiakirjat 38 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 Kokousaika: Torstaina 13.12.2018 klo 9.00 12.15 Kokouspaikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

Koski Tl kunta Esityslista Nro 7/2013 1 Kunnanhallitus. Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Koski Tl kunta Esityslista Nro 7/2013 1 Kunnanhallitus. Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Esityslista Nro 7/2013 1 Kunnanhallitus _ Kokousaika Maanantai 20.5.2013 kello 18.00- Kokouspaikka Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 12. tammikuuta 2012 kello 19.00 21.10 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Martti Mäkitalo pj x Matti Jolkki j. x Anna-Maija Kirsi-Korhonen

Lisätiedot

KOSKEN TL KUNTA, TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1

KOSKEN TL KUNTA, TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 KOSKEN TL KUNTA, TEKNINEN LAUTAKUNTA 10.10.2019 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika 10. lokakuuta 2019 kello 17:57 20:37 Kokouspaikka Kunnantalo, khall kokoustila, Härkätie 5, Koski Tl Saapuvilla olleet jäsenet Muut

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2011

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2011 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 13.4.2011 kello 9.00 10.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, ruokalan vieressä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Tarkastuslautakunta. Aika klo 08:00-10:15. kaupunginhallituksen kokoushuone.

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Tarkastuslautakunta. Aika klo 08:00-10:15. kaupunginhallituksen kokoushuone. Lapuan kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Tarkastuslautakunta Aika 27.03.2017 klo 08:00-10:15 Paikka kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 13 Pöytäkirjan

Lisätiedot

ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA

ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA TERVEYDENHUOLON KY. Kokousaika [Ti klo17. 00-18.50 Paikka Muonion kunnanvirasto, alakerran kahvio Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2016 1 / 12 Tarkastuslautakunta 15.12.2016 Aika 15.12.2016 klo 15:00-17:09 Paikka Toivakkatalo neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 83 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 11/2017 KOKOUSAIKA 28.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 5/2016 KOKOUSAIKA 29.3.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 41 Toimielinten pöytäkirjat 42 Saapuneet asiakirjat

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Pöytäkirja 3/2013

Tarkastuslautakunta Pöytäkirja 3/2013 Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2009-2012 Pöytäkirja 3/2013 Kokousaika: 15.5.2013 klo 13.00-14.50 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Risto Björn, puheenjohtaja Erkki Ojala, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 6/2017 KOKOUSAIKA 30.3.2017 klo 17.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 46 Kunnanjohtajan viranhaku Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

38 Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 3/2016 Kunnanvaltuusto Sivistysjohtaja Mirja Rautavuori-Lehtinen Tekninen johtaja Jouko Sinkko

38 Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 3/2016 Kunnanvaltuusto Sivistysjohtaja Mirja Rautavuori-Lehtinen Tekninen johtaja Jouko Sinkko 38 Nro 3/2016 Kokousaika Maanantai 6.6.2016 kello 19.00 19.40 Kokouspaikka Kosken Tl kunnantalo, valtuustosali Saapuvilla Liite nro 1 olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanjohtaja Jari Kesäniemi

Lisätiedot

KOSKEN TL KUNTA, TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL KUNTA, TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 28. syyskuuta 2017 kello 18:00 - Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Timo Toivonen pj Jarmo Ruohonen vpj. Anna Hägg j. Taisto Lehti j.

Lisätiedot