PÄÄLLYSTYSTÖIDEN TYÖSELOSTUS 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PÄÄLLYSTYSTÖIDEN TYÖSELOSTUS 2012"

Transkriptio

1 ESPOON KAUPUNKI Katutuotanto PL ESPOON KAUPUNKI PÄÄLLYSTYSTÖIDEN TYÖSELOSTUS 2012

2 Katutuotanto (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. PÄÄLLYSTEMASSOJEN OHJEARVOT 3 2. MURSKEET 4 3. MASSOJEN KULJETUS 4 4. MASSOJEN LEVITYS 5 5. KANSISTOT 5 6. REUNAKIVITYÖT 6 7. LIIKENNEJÄRJESTELYT Yleisen liikenteen järjestelyt 7 8. SMA - MASSAT 8 9. AB22,B pintaus MELUA VAIMENTAVAT PÄÄLLYSTEET JYRSINTÄ RC MASSAT KOHDISTAMATTOMAT PAIKKAUSLUONTEISET TYÖT LAADUN ARVIOINTI 9 Tässä työselityksessä on mainittu Espoon kaupungin asfalttipäällystystöitä koskevat erityisohjeet tai täydentävät Infra RYL ohjeita. Kaikki urakassa käytettävä asfalttimassa on valmistettava annosperiaatteella toimivalla asfalttiasemalla. Annoskoon oltava vähintään kaksi tonnia ja minimi sekoitusaika yksi minuutti. Koneaseman kaikkien laitteiden tulee valmistajan ilmoittaman mitoituksen mukaan vastata sekoittajan mitoitusta.

3 Katutuotanto (9) 1. PÄÄLLYSTEMASSOJEN OHJEARVOT Ellei toisin sovita, käytetään seuraavia ohjearvoja: PÄÄLLYSTE SIDEAINE OHJE KIVIAINEKSEN OHJE ARVOT: LÄPÄISY % TYHJÄTILA ARVO 0,063 0, ,2 MINI % MAX % mm mm mm mm mm mm mm AB 16,C pintaus B50/70 6, AB 22,B pintaus B70/100 6, ABK 32,D B70/100 4, AB 22,B B50/70 5, AB 16,B B70/100 5, AB 11,C B70/100 6, SMA Massojen ohjeet työselityksen kohta 8. Kaikissa Espoon kaupungin PÄÄLLYSTYSURAKKA 2012 URAKKAOHJELMAN mukaisissa päällystystöissä tulee bitumisten sideaineiden täyttää ASFALTTINORMIT 2011 : ssa mainitut laatuvaatimukset. Urakoitsijan on jokaisesta käyttämästään sideaine erästä toimitettava tilaajalle tarvittaessa laatututkimustulokset. Kaikki massat, lukuun ottamatta ABK ja SMA massoja tarjotaan 4% lentotuhka-täytejauheella. AB22 pintausmassan tyhjätilan minirajan johdosta tulee urakoitsijan suhteuttaa massa työselityksen 9 kohdan perustein. Urakoitsijalla on mahdollisuus myös itse suhteuttaa päällystemassat käytettävissään olevan kiviaineksen mukaiseksi. Suhteutuksesta ja näin saatavan päällystemassan ominaisuuksista tutkiminen, on oltava valtuutetun laboratorion lausunto. Luvan mahdollisiin ohjearvojen muutoksiin antaa tilaaja kirjallisena. Urakkatarjous on annettava tilaajan yllä olevassa taulukossa antamien ohjearvojen mukaisena ja tarjous muutoshinnaksi urakoitsijan suhteuttamalle massalle on annettava esitettäessä suhteutusarvot tilaajan hyväksyttäväksi. Erikseen määrättäessä karkeutetaan tiiviit päällysteet koneellisesti levitettynä bitumisoidulla sirotteella mm, sideainemäärä 1,3 %. Sideaineena käytetään samaa bitumilaatua kuin varsinaiseen päällysteeseen. Sirotetta levitetään 10 / kg neliölle. Päällysteen tulee olla vielä niin kuumaa, että sirote voidaan jyräämällä painaa päällysteen pintaan. Sirotteen tulee olla tasaisesti jakautuneena pintana. SMA- massaan käytettävän kiviaineksen on täytettävä I/I lujuus- /muotoluokka.

4 Katutuotanto (9) 2. MURSKEET AB- massojen kiviaineksen on täytettävä pääväylillä II/II ja muilla teillä ja kaduilla III/III, ABK massoilla IV/IV ja karkeutuksen I/I lujuus / muotoluokan vaatimukset. Urakoitsijan on esitettävä ennen työn aloittamista samoin kuin kiviainestoimittajan tai kiviaineksen ottopaikan(laadun) vaihduttua tutkimustulukset päällystemassoihin hankkimansa kiviaineksen laatuluokasta. Tasausmurskeena tulee käyttää 0-11 mm, tai 0-32 mm kiviainesta, riippuen kerrosvahvuudesta. Tasausmurske on tarvittaessa kasteltava tiiveyden saavuttamiseksi. 3. MASSOJEN KULJETUS Tarvittaessa täytöissä käytetään mursketta 0-63 mm tai mm riippuen täytteen vahvuudesta. Jokainen massakuorma on urakoitsijan toimesta ja kustannuksella punnittava sellaisella tarkistetulla autovaa alla, josta saadaan leimattu kuormakirja. Kuormakirjasta tulee ilmetä: -bruttopaino -taarapaino -nettopaino -liikkeen nimi - auton rekisterinumero - päivämäärä ja kelloaika - työmaa - massatyyppi Auton taarapainona käytetään auton painoa normaalissa kuljetusvarustuksessa ja polttoainetankit % täynnä, ellei autoa punnita aina kuormaukseen tullessa. Massakuormien tarkistuspunnituksia suoritetaan tilaajan osoittamalla, Espoon kaupungin alueella olevalla vaakalaitteistolla ilman eri korvausta. Nettopainon tarkkusvaatimus ± 1,0 % Päällystemassa kuljetetaan aina peitettynä. Massojen kuljetuksissa on käytettävä tähän tarkoitukseen valmistettua kourupohjalavaa. Päällystyskohteissa, joihin kuuluu runsaasti käsinlevitystyötä tilaaja voi antaa sovittaessa luvan perinteisen kuljetuskaluston käyttöön.

5 Katutuotanto (9) 4. MASSOJEN LEVITYS Päällysteen sidottu alusta on aina puhdistettava. Talvihiekoituksen poistosta vastaa tilaaja. Kulutuskerrostöissä, paitsi murskealustalle, on koko päällystettävä alue liimattava. Liimaus suoritetaan ennen tasausta tai jyrsitylle pinnalle ja käytetään asfalttinormit 2011 mukaisia bitumiemulsioita ja bitumiliuoksia, menekki 0,3 kg / m 2, kuitenkin tarpeetonta ylimäärää välttäen. Liimaus on suoritettava levitystyön etenemisen mukaisesti ja niin että se ei aiheuta kohtuutonta haittaa liikenteelle, eikä suojateiden ennenaikainen liimaus saa rajoittaa tarpeettomasti liikkumista. Reunakivien ja muiden laitteiden tarpeellisesta suojaamisesta on huolehdittava. Liima-astiat, niin täydet kuin tyhjennetytkin tulee varastoida turvallisuus- ja ympäristömääräykset huomioiden. Massan levitystyössä kevyenliikenteen väylälle on huomioitava oikea levitys - ja kuljetuskaluston painoluokka niin, että päällystystyö ei vaurioita pohjarakenteita eikä kohteen ympäristöä. Kylmät ja jäähtyneet saumasivut liimataan. Kylmät saumat tulee jälkikäsitellä. Jälkikäsittely suoritetaan sivelemällä saumat bitumiemulsiolla 20 cm levyisesti, sively peitetään välittömästi kuivatulla kivituhkalla. Tilaaja voi sääolot huomioonottaen sallia liuoksen käytön. Lämpimien saumojen jälkikäsittely suoritetaan vai tilaajan määräyksestä. Päällysteen tasaisuuden varmistamiseksi tulee urakoitsijalla olla työkohteessa 5 m:n oikolauta. Työn valmistuttua voidaan tilaajan toimesta ja kustannuksella päällysteen tasaisuutta mitata erityisellä tasaisuusmittarilla, ellei tilaajan kanssa toisin sovita jonkin erillisen kohteen osalta, ovat tasaisuusvaatimukset asfalttinormien 2011 mukaiset. Maa -, massa - ym. jätteet on poistettava, vaihdetut kansistot palautettava varastoon ja työalue siivottava välittömästi työn valmistuttua. 5. KANSISTOT Urakoitsijan on riittävän ajoissa toimitettava ao. tilaajan edustajalle tiedot niistä päällystettävässä kadussa olevista kansistoista, jotka on joko nostettava tai laskettava. Kansia tms. ei saa jättää päällysteen alle. Kiviainesten ja massan pääsy kaivoihin työn aikana on estettävä. Kansistot tulee asentaa niin, että ne ovat oikeassa kaltevuudessa ja 5 10 mm valmiin päällysteen alapuolella 3 m:n oikolaudalla mitattuna.

6 Katutuotanto (9) 6. REUNAKIVITYÖT Korkeuskorjaukset on tehtävä päällystystyön edistymisen mukaisesti, uusimistöiden yhteydessä kuitenkin vasta mahdollisen tasaamisen jälkeen. Korotus suoritetaan joko säätämällä tai käyttäen korotusrenkaita, paitsi sulut, jotka noston yhteydessä vaihdetaan kelluviksi ellei tilaajan kanssa muuta sovita. Korotusrenkaat on liitettävä toisiinsa saumanauhalla. Vanhoissa kaivoissa on alimmat korotusrenkaat tarvittaessa liitettävä kaivonrakenteeseen käyttäen betonia kolojen ja epätasaisuuksien täyttöön. Kaivot on tarkistettava ja työn jälkeen puhdistettava rakennusjätteistä ja varmistettava, että kannet ovat puhtaat ja avattavat. Jos kaivojen nostaminen tai laskeminen suoritetaan jo päällystetyllä kadulla, on kannen ympäristö tiivistettävä asfalttimassalla ennen kulutuskerroksen levitystä. Mikäli korotusrengastarve joissakin kaivoissa ylittää 10 cm, urakoitsija toimittaa tarvittavan lisämäärän varastostaan ja on velvollinen asentamaan ne kohteessa kaivoihin. Vanhat kansistot ja vesisulkujen vastaavat osat vaihdetaan päällystystyön yhteydessä uusiin kelluviin kansistoihin ja osiin. Urakoitsija noutaa tarvittavat vaihdettavat sulkutarvikkeet HSY Veden varastolta. Vaikka kansiston korkeutta ei tarvitsekaan uudelleen pintauksen yhteydessä muuttaa, tulee asfaltti poistaa kaivon ympäriltä riittävän laajalti, että tarvittava luja ja oikea muotoilu ja tiivistys voidaan suorittaa. Jyrsityllä alueella kaivon ympärille jäänyt asfalttimassa poistetaan ja kelluvat kansistot säädetään uuteen pintaan. Kaivojen kansistot jälkikäsitellään saumanjälkikäsittelyn tapaan. Tarpeellisten reunatukikorjausten suorittamisesta on sovittava ennen työn aloittamista. Jos sovitut työ suoritetaan päällystyksen jälkeen eikä työn yhteydessä, korjaus tehdään urakoitsijan kustannuksella. Päällystystyön yhteydessä tehdään pääasiassa pienet, muutaman reunatuen mittaiset korjaukset. Reunatuen oikaisutyön jättämä ajoradan puolelle syntynyt kaivu - uran täyttö murskeella ja massalla kuuluu asennukseen. Jalkakäytävän korjauksesta maksetaan eri korvaus. Reunakivi asennetaan urakoitsijan maakosteaan betoniin. Betonin menekki keskimäärin l/m. Betoni tasataan vanhan pinnan tasoon tai noin 5 cm alemmaksi valvojan antaman ohjeen mukaisesti.

7 Katutuotanto (9) 7. LIIKENNEJÄRJESTELYT Täytteestä reunakiven taustan tukemiseksi maksetaan eri korvaus. Reunakivien roilo paikataan AB - tai ABK massalla. Railon leveys ajoradalla noin cm. Railon puhdistus suoritetaan vain erikseen sovittaessa, eri korvausta vastaan. Liimattavan betonisen reunatuen asennuksessa noudatetaan valmistajan ja tilaajan antamia ohjeita. Mahdollisissa liukuvalettavissa betonireunakivitöissä noudatetaan voimassa olevia Infra RYL materiaalimääräyksiä ja asennustoleransseja. Liikenteellisesti vaativissa kohteissa urakoitsijan tulee laatia liikenteenohjaussuunnitelma. 7.1 Yleisen liikenteen järjestelyt Urakkaan kuuluvien töiden suorittamiseksi tarvittavat yleisen liikenteen järjestelyt kuuluvat urakkaan. Yleisen liikenteen järjestelyjä varten urakoitsijan tulee laatia rakennuttajan hyväksyttäväksi liikenteenohjaussuunnitelma. Hyväksytyn liikenteen järjestelysuunnitelman mukaisten liikennemerkkien tulee olla voimassa olevan tieliikenneasetuksen mukaisia. Liikennejärjestelyjen toteuttamiseen on urakoitsijan hankittava ao. lupa, minkä saa Espoon kaupungin teknisen keskuksen ylläpitoyksiköstä. Kaduilla, toreilla ja muilla yleisillä alueilla on noudatettava liikenteenohjaus- ja sulkulaitteiden sekä liikennejärjestelyjen toteuttamisessa Suomen Kuntatekniikan Yhdistyksen julkaisua 19/99 "Tilapäiset liikennejärjestelyt katualueella". Sulku- ja varoituslaitteiden laatuvaatimusten osalta noudatetaan Tiehallinnon ohjetta Sulku- ja varoituslaitteet Laatuvaatimukset ja käyttö, TIEH Toimintaympäristöluokkana on pääsääntöisesti S2 ja S1, KVL < Urakoitsijan suorittamat väliaikaiset liikennejärjestelyt on palautettava ennalleen välittömästi työn päätyttyä. Kohteen töiden keskeytyessä, viikonvaihteen tai muun tauon ajaksi, tulee urakoitsijan huolehtia että kohde on merkitty riittävin merkein ja opastein. Ylimääräiset merkit on poistettava työkatkon ajaksi.

8 Katutuotanto (9) 8. SMA - MASSAT SMA - massat tarjotaan seuraavasti: Sideainemäärä 6,8 p - %, bitumi B 50/70 ilman gilsoniittia, selluloosatai mineraalikuitua 0,3 p - %( esim. Arbosel ), lentotuhka %. Kalliomurskeen tulee täyttää I luokan lujuus - ja muotoluokkavaatimukset. Sideaineen modifiointitapa on vapaasti valittavissa parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Kiviaineksessa on käytettävä riittävän useaa lajiketta massan tasalaatuisuuden varmistamiseksi. SMA päällysteen laatuvaatimukset: täyttöaste ( VFB ) tilavuus % asfalttipäällysteen tyhjätila ( V ) tilavuus % kiviaineksen tyhjätila ( VMA )...18 tilavuus % kulumisluokka I deformaatioluokka I 9. AB 22,B pintaus Mikäli SMA - massa ei täytä samanaikaisesti kulumis- ja deformaatiokestävyyksien I luokan vaatimuksia, on bussikaistoilla käytettävän massan täytettävä ehdot kulumisluokka II ja deformaatioluokka I, sekä muualla kulumisluokka I ja deformaatioluokka II. SMA- massat tulee levittää välisenä aikana, ellei työmaakokouksessa ole muuta sovittu. AB 22,B pintaus tarjotaan työselityksen ohjearvoilla. Kiviaineksena ei käytetä luonnonhiekkaa AB 22,B pintauksen laatuvaatimukset: - VFB tilavuus% - V tilavuus% - VMA...18 tilavuus % - kulumisluokka II - deformaatioluokka II Urakoitsijan on suhteutettava päällystemassat käytettävissä olevan kiviaineksen mukaisesti niin, että laatuvaatimukset saavutetaan.

9 10. MELUA VAIMENTAVAT PÄÄLLYSTEET Urakoitsijan tulee tarjota tuotehyväksyttyä melua vaimentavaa päällystettä tai sitä vastaavaa tuotetta, hyväksyntä haetaan PANK ry:n Asfalttinormitoimikunnalta. Melua vaimentavan päällysteen tulee täyttää PANK ry:n melua vaimentavien päällysteiden hankintaoppaan hankintamenetelmä 3 vaatimukset melun suhteen, joka on tällä hetkellä 91,0 db(a) CPXmittausmenetelmällä mitattuna. Tarkistusmittaus suoritetaan työkohteessa tilaajan kustannuksella. Mikäli tuotehyväksynnälle asetettu meluvaatimuksen raja-arvo ylittyy mittauksen maksaa urakoitsija. 11. JYRSINTÄ 12. RC MASSAT Tartuntajyrsintä sisältyy yksikköhintaan. Tasaus- ja laatikkojyrsinnät maksetaan Massa- ja yksikköhintaluettelon mukaisesti. Ajoradan poikittaiset jyrsinsaumat sekä tarvittaessa suojateiden kohtien jyrsinsaumat tulee loiventaa niin, etteivät ne vahingoita ajoneuvoja. Kaluston tulee kapasiteetiltaan sopia yhteen kohteen laajuuden kanssa. Jyrsitty pinta tulee harjata siten, että asfalttirouhetta ei jää tartuntaa haittaavaa määrää jyrsitylle alustalle. Tilaaja tulee käyttämään vähintään massa- ja yksikköhintaluettelossa arvioidun määrän RC massoja. Määrä- ja yksikköhintaluettelon RCmassoissa (esim. RC AB 16) käytetään 50% rc - osuutta ja suhteutusluokkaa D, poislukien ABK 32/150/RC 70,D, jonka rcosuus on 70 %. Kohteina ovat: asuntokadut, kevyen liikenteen väylät, piha- ja paikoitusalueet. Päällyste valitaan kohdekohtaisesti. 13. KOHDISTAMATTOMAT PAIKKAUSLUONTEISET TYÖT 14. LAADUN ARVIOINTI Kiireellisistä kohteista sovitaan erikseen tarpeen mukaan. Keskimäärin suoritetaan noin 600 kohdetta. Päällysteet arvostellaan VUODEN 2012 PÄÄLLYSTYSTYÖT ARVONMUUTOSPERUSTEET mukaisesti.

PÄÄLLYSTYSTÖIDEN TYÖSELOSTUS 2013

PÄÄLLYSTYSTÖIDEN TYÖSELOSTUS 2013 31.1.2013 ESPOON KAUPUNKI Päällysteet ja merkinnät PL 6400 00270 ESPOON KAUPUNKI PÄÄLLYSTYSTÖIDEN 2013 Päällysteet ja merkinnät 31.1.2013 2(9) SISÄLLYSLUETTELO 1. PÄÄLLYSTEMASSOJEN OHJEARVOT 3 2. MURSKEET

Lisätiedot

PÄÄLLYSTYSTÖIDEN TYÖSELITYS 2016

PÄÄLLYSTYSTÖIDEN TYÖSELITYS 2016 1 KAUNIAISTEN KAUPUNKI Kuntatekniikka ================================================================== 14.03.2016 PÄÄLLYSTYSTÖIDEN TYÖSELITYS 2016 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 PÄÄLLYSTEMASSOJEN OHJEARVOT 3 2

Lisätiedot

TYÖSELITYS. PÄÄLLYSTYSURAKKA 2013 2014 (+Mahd. optio v. 2015) 26.4.2013

TYÖSELITYS. PÄÄLLYSTYSURAKKA 2013 2014 (+Mahd. optio v. 2015) 26.4.2013 VIHDIN KUNTA TEKNINEN JA YMPÄRISTÖKESKUS KUNNALLISTEKNIIKKA TYÖSELITYS PÄÄLLYSTYSURAKKA 2013 2014 (+Mahd. optio v. 2015) 26.4.2013 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ...3 2. PÄÄLLYSTEMASSOJEN OHJEARVOT...3 3.

Lisätiedot

NCC Roads Oy. Asfalttihuolto AH Oy

NCC Roads Oy. Asfalttihuolto AH Oy 1/6 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO HEL 2014-014550 / Pohjoisen alueen suuret jyräasfalttityöt 2015 (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 6 Kelvollisia tarjouksia yhteensä: 6

Lisätiedot

PÄÄLLYSTYSURAKKA 2013 ARVONMUUTOSPERUSTEET

PÄÄLLYSTYSURAKKA 2013 ARVONMUUTOSPERUSTEET 31.1.2013 ESPOON KAUPUNKI Espoo Kaupunkitekniikka- PL 6400 02070 ESPOON KAUPUNKI PÄÄLLYSTYSURAKKA 2013 ARVONMUUTOSPERUSTEET 31.1.2013 2(8) SISÄLLYSLUETTELO 1. LAADUN ARVOSTELU 3 1.1. Laatuvaatimukset 3

Lisätiedot

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO. /2018 / Päällystystyöt 2018 (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan)

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO. /2018 / Päällystystyöt 2018 (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) 1/5 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO /2018 / Päällystystyöt 2018 (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 7 Kelvollisia tarjouksia yhteensä: 7 Päällystystyöt Asfaltti YIT Infra AH

Lisätiedot

AC Päällysteet Oy. Asfalttihuolto AH Oy

AC Päällysteet Oy. Asfalttihuolto AH Oy 1/6 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 60/10.03.01/2019 / Päällystystyöt 2019 (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 6 Kelvollisia tarjouksia yhteensä: 6 Päällystystyöt Ncc Industry

Lisätiedot

TYÖSELOSTUS JA LAATUVAATIMUKSET

TYÖSELOSTUS JA LAATUVAATIMUKSET Liite 4 TYÖSELOSTUS JA Päällystys- ja jyrsintätyöt vuonna 2018 Yhteinen urakoille: - Läntisten kaupunginosien (alue 1) pienet päällystystyöt 2018, HEL 2017-013682 - Pohjoisten kaupunginosien (alue 2) suuret

Lisätiedot

MÄÄRÄMITTAUSPERUSTEET HANKEKOHTAISET TÄYDENNYKSET

MÄÄRÄMITTAUSPERUSTEET HANKEKOHTAISET TÄYDENNYKSET HANKEKOHTAISET TÄYDENNYKSET Asfaltointi- ja tiemerkintätyöt (MALLIASIAKIRJA) 2(9) YLEISTÄ Nämä määrämittausperusteet noudattavat Infra 2015 Rakennusosa- ja hankenimikkeistöä ja Infraryl 2010 Osa 1 Väylät

Lisätiedot

Ohje Valmiiseen emulsioon ei saa lisätä tartuketta.

Ohje Valmiiseen emulsioon ei saa lisätä tartuketta. 1 21421 Sirotepintaus (SIP) 21421.1 Sirotepintauksen materiaalit Laatuvaatimuksina esitetyistä materiaaliominaisuuksista toimitetaan tilaajalle joko käytetyn materiaalierän CE-merkintä tai tuoteseloste

Lisätiedot

1/8. NCC Roads Oy. Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet

1/8. NCC Roads Oy. Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet 1/8 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO HEL 2014-011371 / Talviasfalttityöt (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 3 Kelvollisia tarjouksia yhteensä: 3 VALUASFALTOINTITYÖT. Tarjoajaa

Lisätiedot

MÄÄRÄMITTAUSPERUSTEET HANKEKOHTAISET TÄYDENNYKSET

MÄÄRÄMITTAUSPERUSTEET HANKEKOHTAISET TÄYDENNYKSET VIHDIN KUNNAN PÄÄLLYSTYSURAKKA 2016-2018 (+MAHD. OPTIO V. 2019) HANKEKOHTAISET TÄYDENNYKSET Asfaltointi- ja tiemerkintätyöt 30.6.2016 2(9) Yleistä Nämä määrämittausperusteet noudattavat Infra 2015 Rakennusosa-

Lisätiedot

Esitteen otsikko 2006

Esitteen otsikko 2006 TYÖSELOSTUS KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET Slogan Esitteen otsikko 2006 www.nurmijarvi.fi 1. Yleistä Työkohteiden määrämittausperusteet noudattavat Infra 2015 Rakennusosa- ja hankenimikkeistöä ja

Lisätiedot

Asfalttinormit 2011: Asfalttimassojen tyyppitestaus, CE-merkintä ja tuotannon laadunvarmistus

Asfalttinormit 2011: Asfalttimassojen tyyppitestaus, CE-merkintä ja tuotannon laadunvarmistus Asfalttinormit 2011: Asfalttimassojen tyyppitestaus, CE-merkintä ja tuotannon laadunvarmistus Tyyppihyväksyntä ja CE-merkintä EU:n rakennustuotedirektiivi -> rakennustuoteasetukseksi 7/2013 Sellaisenaan

Lisätiedot

Valmiin päällysteen laatuvaatimukset

Valmiin päällysteen laatuvaatimukset Asfalttinormit 2011: Päällysteet ELY keskusten tienpäällystysurakoiden laatuvaatimukset 2011 PANK -menetelmäpäivä 27.1.2011 Katri Eskola Valmiin päällysteen laatuvaatimukset Massamäärä Tasalaatuisuus Koostumus

Lisätiedot

ASFALTTIURAKKA TYÖSELOSTUS JA LAATUVAATIMUKSET

ASFALTTIURAKKA TYÖSELOSTUS JA LAATUVAATIMUKSET Kouvolan kaupunki Yhdyskuntatekniikka ASFALTTIURAKKA Pohja- ja päällystystyöt Kouvolan kaupunki Asfalttiurakka 2 Sisällysluettelo 1 Työselostuksen käyttö 3 1.1 Laatuvaatimusten periaatteet 3 1.2 Yleinen

Lisätiedot

TYÖSELOSTUS JA LAATUVAATIMUKSET

TYÖSELOSTUS JA LAATUVAATIMUKSET TYÖSELOSTUS JA Päällystys- ja jyrsintätyöt vuonna 2017 Yhteinen urakoille: - Läntisten kaupunginosien (alue 1) suuret jyräasfalttityöt 2017, HEL 2016-012490 - Pohjoisten kaupunginosien (alue 2) pienet

Lisätiedot

Asfalttinormit 2011: Asfalttimassojen tyyppitestaus, CE-merkintä ja tuotannon laadunvarmistus

Asfalttinormit 2011: Asfalttimassojen tyyppitestaus, CE-merkintä ja tuotannon laadunvarmistus Asfalttinormit 2011: Asfalttimassojen tyyppitestaus, CE-merkintä ja tuotannon laadunvarmistus Tyyppihyväksyntä ja CE-merkintä EU:n rakennustuotedirektiivi -> rakennustuoteasetukseksi 7/2013 Sellaisenaan

Lisätiedot

Asfalttimassojen tyyppitestaus ja CE-merkintä

Asfalttimassojen tyyppitestaus ja CE-merkintä Asfalttimassojen tyyppitestaus ja CE-merkintä Tyyppitestaus ja CE-merkintä EU:n rakennustuotedirektiivi -> rakennustuoteasetukseksi 7/2012 Sellaisenaan kansalliseen lainsäädäntöön Vaatimustenmukaisuuden

Lisätiedot

PÄÄLLYSTYSTYÖT 2015 TURVALLISUUSASIAKIRJA

PÄÄLLYSTYSTYÖT 2015 TURVALLISUUSASIAKIRJA Tekninen palvelukeskus 14.1.2015 Sivu 1 (5) PÄÄLLYSTYSTYÖT 2015 TURVALLISUUSASIAKIRJA Tekninen palvelukeskus 14.1.2015 Sivu 2 (5) 1 YLEISTÄ 1.1 Työturvallisuusasiakirjan tarkoitus Tämä työturvallisuusasiakirja

Lisätiedot

Turvallisuusasiakirja Soveltuvin osin VNa 205/2009 8

Turvallisuusasiakirja Soveltuvin osin VNa 205/2009 8 1 / 6 Turvallisuusasiakirja Soveltuvin osin VNa 205/2009 8 Päällystystyöt 2019 HUITTINEN SEURAAVIA YHTEYSTIETOJA KÄYTETÄÄN VAKAVISSA ONNETTOMUUSTAPAUKSISSA: YLEINEN HÄTÄNUMERO 112 MYRKYTYSTIETOKESKUS HUITTISTEN

Lisätiedot

PÄÄLLYSTEPAIKKAUSTYÖT TURVALLISUUSASIAKIRJA

PÄÄLLYSTEPAIKKAUSTYÖT TURVALLISUUSASIAKIRJA Tekninen palvelukeskus 20.3.2014 Liite 5 PÄÄLLYSTEPAIKKAUSTYÖT TURVALLISUUSASIAKIRJA Tekninen palvelukeskus 20.3.2014 Liite 5 1 YLEISTÄ... 1-1 1.1 Työturvallisuusasiakirjan tarkoitus... 1-1 1.2 Päätoteuttaja...

Lisätiedot

TARJOUSLOMAKE PÄÄLLYSTYSURAKKA 2013 2014 (+MAHD. OPTIO 2015)

TARJOUSLOMAKE PÄÄLLYSTYSURAKKA 2013 2014 (+MAHD. OPTIO 2015) TARJOUSLOMAKE Vihdin kunta Tekninen ja ympäristökeskus Kunnallistekniikka PL13, 03101 Nummela PÄÄLLYSTYSURAKKA 2013 2014 (+MAHD. OPTIO 2015) Urakkatarjouspyyntöönne viitaten tarjoudumme suorittamaan Päällystysurakka

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA (7) NAKKILA HARJAVALTA PÄÄLLYSTYSURAKKA TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA (7) NAKKILA HARJAVALTA PÄÄLLYSTYSURAKKA TURVALLISUUSASIAKIRJA TURVALLISUUSASIAKIRJA 2017-2018 1 (7) NAKKILA HARJAVALTA 3.2.2017 PÄÄLLYSTYSURAKKA 2017 2018 TURVALLISUUSASIAKIRJA TURVALLISUUSASIAKIRJA 2017-2018 2 (7) SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ... 3 1.1. TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJAN

Lisätiedot

Urjalan kunta LÄHILIIKUNTAPAIKKA, RAKENNUSSUUNNITELMA. Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYLn mukaan

Urjalan kunta LÄHILIIKUNTAPAIKKA, RAKENNUSSUUNNITELMA. Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYLn mukaan 1 Urjalan kunta LÄHILIIKUNTAPAIKKA, RAKENNUSSUUNNITELMA Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYLn mukaan Infrasuunnittelu Tampere 11.9.2015 2 (7) 0 YLEISTÄ 01 Tilaaja Urjalan kunta Tampereentie

Lisätiedot

KATU-/SIJOITUSLUPA HAKUOHJE JA LUPAEHDOT

KATU-/SIJOITUSLUPA HAKUOHJE JA LUPAEHDOT KATU-/SIJOITUSLUPA HAKUOHJE JA LUPAEHDOT SISÄLLYSLUETTELO 1. KATU- JA MUILLA YLEISILLÄ ALUEILLA TEHTÄVÄT TYÖT 1.1 Yleistä 1.2 Luvan käsittely 1.3 Valvontamaksun peruste 1.4 Maksuluokat ja ylimääräinen

Lisätiedot

Tarvetta hankintaoppaalle?

Tarvetta hankintaoppaalle? 28.9.2011 Tarvetta hankintaoppaalle? Melua vaimentavia päällysteitä on tutkittu jo kohta 10 vuotta. HILJAprojekti valmistui 01/2004. Tällä hetkellä kehitystyössä lähinnä mukana olleilla tilaajilla on verkollaan

Lisätiedot

UUSIOMATERIAALIT RAKENTAMISESSA UUMA 2 KAAKKOIS-SUOMEN ALUESEMINAARI 5.5.2015 UUSIORAKENTEET KOUVOLASSA 2007-20011 REIJO KIUKAS

UUSIOMATERIAALIT RAKENTAMISESSA UUMA 2 KAAKKOIS-SUOMEN ALUESEMINAARI 5.5.2015 UUSIORAKENTEET KOUVOLASSA 2007-20011 REIJO KIUKAS UUSIOMATERIAALIT RAKENTAMISESSA UUMA 2 KAAKKOIS-SUOMEN ALUESEMINAARI 5.5.2015 UUSIORAKENTEET KOUVOLASSA 2007-20011 REIJO KIUKAS TOTEUTUNEET KOHTEET Kohde Rakenne pit. toteutunutkm Hyypiä areenan kenttä

Lisätiedot

PANK-4006 PANK. PÄÄLLYSTEALAN NEUVOTTELUKUNTA Hyväksytty: 11.09.1995 Korvaa menetelmän: TIE 402

PANK-4006 PANK. PÄÄLLYSTEALAN NEUVOTTELUKUNTA Hyväksytty: 11.09.1995 Korvaa menetelmän: TIE 402 Asfalttimassat ja -päällysteet, perusmenetelmät PANK-4006 PANK PÄÄLLYSTEEN SUHTEITUS PÄÄLLYSTEALAN NEUVOTTELUKUNTA Hyväksytty: 11.09.1995 Korvaa menetelmän: TIE 402 1. MENETELMÄN TARKOITUS Suhteitusmenetelmän

Lisätiedot

KATU-/SIJOITUSLUPA HAKUOHJE JA LUPAEHDOT

KATU-/SIJOITUSLUPA HAKUOHJE JA LUPAEHDOT 1 (8) KATU-/SIJOITUSLUPA HAKUOHJE JA LUPAEHDOT http:///liikenne-ja-kadut/kadut-ja-tiet/katutilavalvonta/ 2 (8) SISÄLLYSLUETTELO 1. KATU- JA MUILLA YLEISILLÄ ALUEILLA TEHTÄVÄT TYÖT 1.1 Yleistä 1.2 Luvan

Lisätiedot

Talvikunnossapito KOKEMÄEN KAUPUNKI YHDYSKUNTAOSASTO KOKEMÄEN KAUPUNKI. Tehtäväkortti. Viimeksi päivitetty 10.8.2015

Talvikunnossapito KOKEMÄEN KAUPUNKI YHDYSKUNTAOSASTO KOKEMÄEN KAUPUNKI. Tehtäväkortti. Viimeksi päivitetty 10.8.2015 KOKEMÄEN KAUPUNKI YHDYSKUNTAOSASTO KOKEMÄEN KAUPUNKI Talvikunnossapito Tehtäväkortti Viimeksi päivitetty 10.8.2015 KOKEMÄEN KAUPUNKI YHDYSKUNTAOSASTO Tehtäväkortti Sisällysluettelo 1 Auraus... 1 1.1 Milloin

Lisätiedot

Kauhavan kaupunki Yhdyskuntatekniikka. Päällystystyöt Turvallisuusasiakirja

Kauhavan kaupunki Yhdyskuntatekniikka. Päällystystyöt Turvallisuusasiakirja Kauhavan kaupunki Yhdyskuntatekniikka Päällystystyöt 2019 Turvallisuusasiakirja 2 TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ...3 1.1 Työturvallisuusasiakirjan tarkoitus...3 1.2 Päätoteuttaja...3

Lisätiedot

Liikenneviraston ja ELYkeskuksen. sekä arvonmuutosperusteet. PANK menetelmäpäivä 29.1.2015 Katri Eskola

Liikenneviraston ja ELYkeskuksen. sekä arvonmuutosperusteet. PANK menetelmäpäivä 29.1.2015 Katri Eskola Liikenneviraston ja ELYkeskuksen urakka-asiakirjat sekä arvonmuutosperusteet PANK menetelmäpäivä 29.1.2015 Katri Eskola Tilaajan vastuulla Eri sopimusmalleissa on erilaiset urakka-asiakirjat! T-urakka

Lisätiedot

Rakennustuoteasetus ja asfalttien CE-merkintä voimaan 7/2013

Rakennustuoteasetus ja asfalttien CE-merkintä voimaan 7/2013 Rakennustuoteasetus ja asfalttien CE-merkintä voimaan 7/2013 Jussi Tuominen Laatupäällikkö 24.1.2013 NCC Roads Oy 1 Sisältö 1. Tausta ja asfalttimassan CE-merkintään liittyvät vaatimukset 2. Tuottajan

Lisätiedot

Reunatukien kelpoisuus osoitetaan toimituserittäin toimitusasiakirjojen perusteella. Kelpoisuus todetaan myös silmämääräisesti asennustyön aikana.

Reunatukien kelpoisuus osoitetaan toimituserittäin toimitusasiakirjojen perusteella. Kelpoisuus todetaan myös silmämääräisesti asennustyön aikana. InfraRYL, päivitys 1 22110 Reunatuet Infra 2015 Määrämittausohje 2211. 22110.1 Reunatukien materiaalit 22110.1.1 Reunatuet Jos kelpoisuutta ei ole osoitettu CE-merkinnällä, asiakirjoissa vaaditut tuotteiden

Lisätiedot

IISALMEN KAUPUNKI Tekninen keskus Pohjolankatu IISALMI. TURVALLISUUSASIAKIRJA Asfalttipäällystystöiden turvallisuusasiakirja 2017

IISALMEN KAUPUNKI Tekninen keskus Pohjolankatu IISALMI. TURVALLISUUSASIAKIRJA Asfalttipäällystystöiden turvallisuusasiakirja 2017 Pohjolankatu 14 74100 IISALMI Asfalttipäällystystöiden turvallisuusasiakirja 2017 2017 IISALMEN KAUPUNKI SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ...3 1.1 Työturvallisuusasiakirjan tarkoitus...3 1.2 Päätoteuttaja...3 1.3 Töiden

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA TURVALLISUUSASIAKIRJA Asfalttipäällystystöiden turvallisuusasiakirja Punkalaitumen kunta Tekninen toimi 22.3.2017 PUNKALAITUMEN KUNTA 2(6) Sisällys 1 YLEISTÄ... 3 1.1 TURVALLISUUSASIAKIRJAN TARKOITUS...

Lisätiedot

LIITE 2 TEHTÄVÄKORTTI LOIMAAN KAUPUNGIN TALVIKUNNOSSAPIDON ALUEURAKKA 2015-2019

LIITE 2 TEHTÄVÄKORTTI LOIMAAN KAUPUNGIN TALVIKUNNOSSAPIDON ALUEURAKKA 2015-2019 LIITE 2 TEHTÄVÄKORTTI LOIMAAN KAUPUNGIN TALVIKUNNOSSAPIDON ALUEURAKKA 2015-2019 8.6.2015 Sisällysluettelo 1 Auraus........................................... 3 1.1 Milloin työ on suoritettava...............................................

Lisätiedot

IISALMEN KAUPUNKI Tekninen keskus Pohjolankatu IISALMI. URAKKAOHJELMA Asfalttipäällystystöiden urakkaohjelma 2017

IISALMEN KAUPUNKI Tekninen keskus Pohjolankatu IISALMI. URAKKAOHJELMA Asfalttipäällystystöiden urakkaohjelma 2017 Pohjolankatu 14 74100 IISALMI URAKKAOHJELMA Asfalttipäällystystöiden urakkaohjelma 2017 URAKKAOHJELMA 2017 IISALMEN KAUPUNKI 1 TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 1.1 RAKENNUTTAJA 1.2 TILAAJA Rakennuttaja on Iisalmen

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA. Mattilankatu

TURVALLISUUSASIAKIRJA. Mattilankatu 1 TURVALLISUUSASIAKIRJA Mattilankatu JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka 16.4.2010 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1 1.2 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 Rakennuttaja

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA 1 TURVALLISUUSASIAKIRJA SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus 2 1.2 Päätoteuttaja 2 1.3 Töiden yhteensovitus 2 1.4 Yhdyshenkilöt 3 2. TYÖALUE JA SEN OLOSUHTEET 3 2.1 Ylläpitoalue

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN KAUPUNKI Tekninen osasto Yhdyskuntatekniikka TARJOUSPYYNTÖ

YLÖJÄRVEN KAUPUNKI Tekninen osasto Yhdyskuntatekniikka TARJOUSPYYNTÖ 1 Tekninen osasto Yhdyskuntatekniikka TARJOUSPYYNTÖ 2 26.3.2015 Räikäntie 3. 33470 Ylöjärvi TARJOUSPYYNTÖ Työn nimi Päällystysurakka 2015 Tarjouspyynnön kohde Ylöjärven kaupunki pyytää teiltä tarjousta

Lisätiedot

Vt 13 pilotti: mallipohjaisen päällysteenkorjauksen suunnittelu ja toteutus

Vt 13 pilotti: mallipohjaisen päällysteenkorjauksen suunnittelu ja toteutus Vt 13 pilotti: mallipohjaisen päällysteenkorjauksen suunnittelu ja toteutus Lähtökohdat Perinteinen päällysteen korjaus Lähtökohtana karkea maastomalli ja korjauksen suunnittelu sen pohjalta Lähtötietopoikkeamien

Lisätiedot

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI. TURVALLISUUSASIAKIRJA Päällysteurakan turvallisuusasiakirja

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI. TURVALLISUUSASIAKIRJA Päällysteurakan turvallisuusasiakirja MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI TURVALLISUUSASIAKIRJA Päällysteurakan turvallisuusasiakirja TURVALLISUUSASIAKIRJA MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ...3 1.1 Työturvallisuusasiakirjan tarkoitus...3

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA Päällysteurakan turvallisuusasiakirja

TURVALLISUUSASIAKIRJA Päällysteurakan turvallisuusasiakirja LIITEASIAKIRJA 4 Hyvinkään kaupunki Päällysteurakan turvallisuusasiakirja Hyvinkään kaupunki SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ...3 1.1 Työturvallisuusasiakirjan tarkoitus...3 1.2 Päätoteuttaja...3 1.3 Töiden yhteensovitus...3

Lisätiedot

Asfalttiurakan asiakirjat 2000 arvonmuutosperusteet"

Asfalttiurakan asiakirjat 2000 arvonmuutosperusteet VIHDIN KUNTA Tekninen ja ympäristötoimi Kunnallistekniikka Asfalttiurakan asiakirjat 2000 arvonmuutosperusteet" PÄÄLLYSTYSURAKKA 2013 2014 (+Mahd. optio v. 2015) 26.4.2013 VIHDIN KUNTA PL 13, 03101 Nummela

Lisätiedot

Juustolantien ja Pumppurannantien peruskorjaus

Juustolantien ja Pumppurannantien peruskorjaus LAPINLAHDEN KUNTA pvm 4.1.2019 TEKNINEN OSASTO Asematie 4, 2.krs 73100 LAPINLAHTI Rakennuttajan turvallisuusasiakirjat Osa: Menettelyohjeet Juustolantien ja Pumppurannantien peruskorjaus 2 (5) SISÄLTÖ

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI KATU-/SIJOITUSLUPA HAKUOHJE JA LUPAEHDOT

ORIVEDEN KAUPUNKI KATU-/SIJOITUSLUPA HAKUOHJE JA LUPAEHDOT 1 (7) ORIVEDEN KAUPUNKI KATU-/SIJOITUSLUPA HAKUOHJE JA LUPAEHDOT 2 (7) SISÄLLYSLUETTELO 1 KATU- JA MUILLA YLEISILLÄ ALUEILLA TEHTÄVÄT TYÖT 3 1.1 Yleistä 3 1.2 Luvan käsittely 3 1.3 Valvontamaksun peruste

Lisätiedot

SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET.

SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET. SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET Hanke Nurmijärven kunnan Klaukkalan ja Lepsämän alueurakka 1.10.2017-30.9.2020. Urakkakohde Urakkakohteina Nurmijärven

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÄÄLLYSTYSURAKKA 2015 URAKKAOHJELMA

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÄÄLLYSTYSURAKKA 2015 URAKKAOHJELMA MÄNTSÄLÄN KUNTA PÄÄLLYSTYSURAKKA 2015 URAKKAOHJELMA Mäntsälän kunta Urakkaohjelma 2 (19) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 4 1.1 RAKENNUTTAJA... 4 1.2 TILAAJA... 4 1.3 RAKENNUSKOHDE... 4

Lisätiedot

KOUKKUTIE, KUMPUTIE, KUNNASTIE, LAALAHDENKUJA JA PEKANKATU

KOUKKUTIE, KUMPUTIE, KUNNASTIE, LAALAHDENKUJA JA PEKANKATU TAMPEREEN KAUPUNKI LIITE 5 TURVALLISUUSASIAKIRJA KOUKKUTIE, KUMPUTIE, KUNNASTIE, LAALAHDENKUJA JA PEKANKATU RUOTULA JA TAKAHUHTI Suunnitelmanumerot:14105, 14104, 14103, 14163, 14164 TAMPEREEN KAUPUNKI

Lisätiedot

Asfalttinormit 2017 julkaistiin marraskuussa Ensimmäisen painoksen paperiversio myytiin loppuun ja kesäkuussa 2018 julkaistiin toinen painos

Asfalttinormit 2017 julkaistiin marraskuussa Ensimmäisen painoksen paperiversio myytiin loppuun ja kesäkuussa 2018 julkaistiin toinen painos Asfalttinormit 2017 julkaistiin marraskuussa 2017. Ensimmäisen painoksen paperiversio myytiin loppuun ja kesäkuussa 2018 julkaistiin toinen painos sekä sähköisenä että paperiversiona. Seuraavilla sivuilla

Lisätiedot

23.5.2012. Yksikköhintojen sisällössä noudatetaan soveltuvin osin InfraRYLin määrämittausperusteita.

23.5.2012. Yksikköhintojen sisällössä noudatetaan soveltuvin osin InfraRYLin määrämittausperusteita. YKSIKKÖHINTALUETTELO 1 (5) YKSIKKÖHINTALUETTELO Urakkatarjouspyyntöönne viitaten tarjoudumme suorittamaan Nurmijärven Syrjälän koulun lähiliikuntaalueen rakennusurakan lisä- ja muutostyöt tämän yksikköhintaluettelon

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI Urakkaohjelma Liite 4 Tekninen palvelukeskus 20.3.2014 PÄÄLLYSTEPAIKKAUSTYÖT. Urakkaohjelma

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI Urakkaohjelma Liite 4 Tekninen palvelukeskus 20.3.2014 PÄÄLLYSTEPAIKKAUSTYÖT. Urakkaohjelma JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI Urakkaohjelma Liite 4 PÄÄLLYSTEPAIKKAUSTYÖT Urakkaohjelma JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI Urakkaohjelma Liite 4 Sisällysluettelo 1 TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 1 1.1 Rakennuttaja... 1 1.2 Tilaaja...

Lisätiedot

PANK ry Asfalttinormit 2011 Asfalttinormitoimikunta Lisäykset ja korjaukset 1.1.2013

PANK ry Asfalttinormit 2011 Asfalttinormitoimikunta Lisäykset ja korjaukset 1.1.2013 Yleistä Rakennustuoteasetus astuu voimaan 1.7.2013 ja on Suomessa voimassa olevaa lainsäädäntöä. Rakennustuoteasetuksen myötä CE-merkintä on pakollinen kaikille niille markkinoilla oleville tuotteille,

Lisätiedot

Valvojan päätäntävallan tarkka määrittely jo urakan alussa (tai ennen) Muutoksia tehtäessä on kysyttävä SUUNNITTELIJALTA, VALVOJALTA JA TILAAJALTA

Valvojan päätäntävallan tarkka määrittely jo urakan alussa (tai ennen) Muutoksia tehtäessä on kysyttävä SUUNNITTELIJALTA, VALVOJALTA JA TILAAJALTA Valvojan rooli ja valvontatyö käytännössä Työmaavalvonnan tarkoituksena on varmistaa rakentamisen laatu saavutetaan haluttu lopputulos sopimuksen mukaisuus hyvän rakennustavan noudattaminen, jos sopimuksia

Lisätiedot

Työselostus ja laatuvaatimukset. Staran pienlouhintatyöt ajalla HEL

Työselostus ja laatuvaatimukset. Staran pienlouhintatyöt ajalla HEL Työselostus ja laatuvaatimukset Staran pienlouhintatyöt ajalla 1.1. 31.12.2017 HEL 2016-011768 TYÖSELOSTUS JA 2(5) 1. TYÖN SUORITUS Urakka käsittää kallion porauksen ja irrotuksen. Porattaessa on käytettävä

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNKI ULKOVALAISTUSTÖIDEN YLEINEN TURVALLISUUSASIAKIRJA

VANTAAN KAUPUNKI ULKOVALAISTUSTÖIDEN YLEINEN TURVALLISUUSASIAKIRJA VANTAAN KAUPUNKI ULKOVALAISTUSTÖIDEN YLEINEN TURVALLISUUSASIAKIRJA Vantaan kaupunki Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 1 1.1 YLEISEN TURVALLISUUSASIAKIRJAN TARKOITUS... 1 1.2 PÄÄTOTEUTTAJA... 1 1.3 TÖIDEN YHTEENSOVITUS...

Lisätiedot

Bitumikate Asfalttimassassa käytettävä uusiomateriaali

Bitumikate Asfalttimassassa käytettävä uusiomateriaali Bitumikate Asfalttimassassa käytettävä uusiomateriaali Aiju Heinonen luominen, demo-kohteena kattohuopaa sisältävä Työn tavoitteet ja tutkimusmenetelmät Tutkimustulokset Laaditut dokumentit Johtopäätökset

Lisätiedot

Tietyömaiden merkitseminen. Autoliitto Pekka Petäjäniemi

Tietyömaiden merkitseminen. Autoliitto Pekka Petäjäniemi Tietyömaiden merkitseminen Autoliitto 31.5.2016 Pekka Petäjäniemi Tietyömaiden liikennejärjestelyiden periaatteet ja tavoitteet 30.1.2016 2 Tiepidon tekniset ohjeet - sivuilta 20.1.2015 3 Tilaajan asettamat

Lisätiedot

Betonikivien soveltuvuus ajoneuvoliikennealueille

Betonikivien soveltuvuus ajoneuvoliikennealueille Betonikivien soveltuvuus ajoneuvoliikennealueille Betonikiviä on käytetty Suomessa päällystämiseen jo 1970-luvulta lähtien. Niiden käyttöä perusteltiin muun muassa asfalttia paremmalla kulutuskestävyydellä,

Lisätiedot

1 (5) Hyvinkään kaupunki Tekninen keskus, kuntatekniikka TARJOUSPYYNTÖ

1 (5) Hyvinkään kaupunki Tekninen keskus, kuntatekniikka TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) Hyvinkään kaupunki TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ 2 (5) TARJOUSPYYNTÖ Työn nimi Päällystysurakka 2016 Tarjouspyynnön kohde Hyvinkään kaupunki pyytää teiltä tarjousta vuoden 2016 päällystystöistä yksikköhintaisena

Lisätiedot

2238/752 1 (5) KAUNIAISTEN KAUPUNKI BREDANNIITYNKUJA, BREDAÄNGSGRÄNDEN TYÖTURVALLISUUSLIITE 6.8.2015

2238/752 1 (5) KAUNIAISTEN KAUPUNKI BREDANNIITYNKUJA, BREDAÄNGSGRÄNDEN TYÖTURVALLISUUSLIITE 6.8.2015 2238/752 1 (5) KAUNIAISTEN KAUPUNKI BREDANNIITYNKUJA, BREDAÄNGSGRÄNDEN TYÖTURVALLISUUSLIITE 6.8.2015 2238/752 2 (5) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Työturvallisuusliitteen tarkoitus... 3 1.2 Päätoteuttaja...

Lisätiedot

Päällystys- ja jyrsintätyöt vuonna 2018

Päällystys- ja jyrsintätyöt vuonna 2018 Liite 2.1 URAKKAOHJELMA Päällystys- ja jyrsintätyöt vuonna 2018 Yhteinen urakoille: - Läntisten kaupunginosien (alue 1) pienet päällystystyöt 2018, HEL 2017-013682 - Pohjoisten kaupunginosien (alue 2)

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNKI RUUSUKVARTSINKATU, LUMIKVARTSINKATU TYÖTURVALLISUUSLIITE. No 53209 / 10

VANTAAN KAUPUNKI RUUSUKVARTSINKATU, LUMIKVARTSINKATU TYÖTURVALLISUUSLIITE. No 53209 / 10 VANTAAN KAUPUNKI 16UBS0001 1(5) VANTAAN KAUPUNKI TYÖTURVALLISUUSLIITE No 53209 / 10 25.05.2014 VANTAAN KAUPUNKI 16UBS0001 2(5) SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Työturvallisuusliitteen tarkoitus... 3

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI Urakkaohjelma LIITE 8 14.1.2015 PÄÄLLYSTYSTYÖT 2015. Urakkaohjelma

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI Urakkaohjelma LIITE 8 14.1.2015 PÄÄLLYSTYSTYÖT 2015. Urakkaohjelma JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI Urakkaohjelma LIITE 8 14.1.2015 PÄÄLLYSTYSTYÖT 2015 Urakkaohjelma JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI Urakkaohjelma LIITE 8 14.1.2015 Sisällysluettelo 1 TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 1 1.1 Rakennuttaja...

Lisätiedot

KAIVUTYÖOHJEET JA LIIKENNEJÄRJESTELYT YLEISILLÄ ALUEILLA

KAIVUTYÖOHJEET JA LIIKENNEJÄRJESTELYT YLEISILLÄ ALUEILLA Liite Yt 4 / 25.11.2010 KAIVUTYÖOHJEET JA LIIKENNEJÄRJESTELYT YLEISILLÄ ALUEILLA (Katu, puisto, tms.) Hyväksytty yhdyskuntatekniikan lautakunnassa 25.11.2010 97 1 1. Kaivutöissä noudatettavat ohjeet Tämä

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA

KAUHAVAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA KAUHAVAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA PÄÄLLYSTYSTYÖT 2016 URAKKAOHJELMA 2 URAKKAOHJELMA SISÄLLYSLUETTELO 1 TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 4 1.1 RAKENNUTTAJA... 4 1.2 TILAAJA... 4 1.3 RAKENNUSKOHDE... 4

Lisätiedot

D. LIIKENTEENOHJAUS- SUUNNITELMA

D. LIIKENTEENOHJAUS- SUUNNITELMA Lakeuden Maanrakennus Oy D. LIIKENTEENOHJAUS- SUUNNITELMA Maantien 11345 parantaminen välillä Arkadian yhteislyseon liittymä Kisatien liittymä Tommi Keso 9.6.2017 Sivu 2 1 RAKENNUSKOHTEEN YLEISKUVAUS...

Lisätiedot

Järvirovantien parantaminen ja pysäköintialueen rakentaminen, Kittilä / Levi. Katusuunnitelma RAKENNUSTAPASELOSTUS. Liite 1

Järvirovantien parantaminen ja pysäköintialueen rakentaminen, Kittilä / Levi. Katusuunnitelma RAKENNUSTAPASELOSTUS. Liite 1 Liite 1 Kittilän kunta Tekninen osasto Järvirovantien parantaminen ja pysäköintialueen rakentaminen, Kittilä / Levi Katusuunnitelma 2 SISÄLTÖ YLEISTÄ 3 1000 MAA-, POHJA- JA KALLIORAKENTEET 3 1000.01 Mittaustyöt

Lisätiedot

Käytöstä poistettu asfaltti on lakien ja määräysten (EU-direktiivit ja Suomen lainsäädäntö) mukaan jäte!

Käytöstä poistettu asfaltti on lakien ja määräysten (EU-direktiivit ja Suomen lainsäädäntö) mukaan jäte! 6.2.2013 Helsinki ASFALTIN UUSIOKÄYTTÖ Vanha asfaltti Tuote vai jäte? Kierrätysmenetelmät Lars Forstén Vanha Asfaltti Vanhaa asfalttia syntyy rakennuskohteissa kun esimerkiksi: - katu-, tie- ja piharakenteita

Lisätiedot

Yhdyskuntatekniikka Risto Saari / RS 27.8.2008

Yhdyskuntatekniikka Risto Saari / RS 27.8.2008 Kaarinan kaupunki 1 (7) Yhdyskuntatekniikka Risto Saari / RS SOPIMUS RAKENNUSTÖIDEN SUORITTAMISEKSI KADULLA TAI MUULLA YLEISELLÄ ALUEELLA (= puistokäytävällä, puistoalueella, torilla, katuaukiolla, erillisellä

Lisätiedot

Ensimmäiseen 2017 vuonna julkaistuun painokseen että 2018 julkaistuun toiseen painokseen tehdyt korjaukset

Ensimmäiseen 2017 vuonna julkaistuun painokseen että 2018 julkaistuun toiseen painokseen tehdyt korjaukset Asfalttinormit 2017 korjaukset 1 (9) Ensimmäiseen 2017 vuonna julkaistuun painokseen että 2018 julkaistuun toiseen painokseen tehdyt korjaukset Korjaukset 4.3.2019 Sivu 18 kaavan alapuolella oleva teksti

Lisätiedot

HALSSILAN KOULUN ALIKULKUKÄYTÄVÄN KORJAUS, Jyväskylä

HALSSILAN KOULUN ALIKULKUKÄYTÄVÄN KORJAUS, Jyväskylä JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka HALSSILAN KOULUN ALIKULKUKÄYTÄVÄN KORJAUS, Jyväskylä SILLAN MÄÄRÄLUETTELO (sisältäen kulmatukimuurin raudoitusluettelon) 10.6.2010 Hannikaisenkatu

Lisätiedot

TERÄSELEMENTTIAITOJEN JA -PORTTIEN ASENNUSURAKKA

TERÄSELEMENTTIAITOJEN JA -PORTTIEN ASENNUSURAKKA URAKKAOHJELMAN LIITE Espoo Kaupunkitekniikka- liikelaitos 1130/02.08.00/2013 Rakentaminen 04.06.2013 TERÄSELEMENTTIAITOJEN JA -PORTTIEN ASENNUSURAKKA TURVALLISUUSASIAKIRJA TURVALLISUUSASIAKIRJA 2 (7) Sisällysluettelo

Lisätiedot

MELUA VAIMENTAVIEN PÄÄLLYSTEIDEN HANKINTA (Ehdotus) Lars Forstén Lemminkäinen Oyj

MELUA VAIMENTAVIEN PÄÄLLYSTEIDEN HANKINTA (Ehdotus) Lars Forstén Lemminkäinen Oyj MELUA VAIMENTAVIEN PÄÄLLYSTEIDEN HANKINTA (Ehdotus) Lars Forstén Lemminkäinen Oyj NYKYINEN HANKINTAKÄYTÄNTÖ? Nykyinen hankintakäytäntö on saanut paljon kritiikkiä. Se esitettiin HILJA -projektin yhteydessä

Lisätiedot

Tekniset palvelut. KATU- JA SIJOITUSLUPA Ohjeet, maksut ja lupaehdot. Toukokuu 2019

Tekniset palvelut. KATU- JA SIJOITUSLUPA Ohjeet, maksut ja lupaehdot. Toukokuu 2019 KATU- JA SIJOITUSLUPA Ohjeet, maksut ja lupaehdot Toukokuu 2019 1 KATU- JA MUILLA YLEISILLÄ ALUEILLA TEHTÄVÄT TYÖT 1.1 Yleistä Katu - ja muilla yleisillä alueilla tehtävät työt edellyttävät katu- ja sijoituslupaa.

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA 1(19) TEKNINEN TOIMI LAITILAN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA B. Asfaltointi- ja tiemerkintätyöt

URAKKAOHJELMA 1(19) TEKNINEN TOIMI LAITILAN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA B. Asfaltointi- ja tiemerkintätyöt 1(19) LAITILAN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA B Asfaltointi- ja tiemerkintätyöt 2(19) 1. URAKKAMUOTO JA SUORITUSVASTUUN LAAJUUS... 4 1.1 URAKKAMUOTO... 4 1.2 MAKSUPERUSTE... 4 1.3 URAKKASUHTEET... 4 2.... 4 3.

Lisätiedot

LIIKENTEENOHJAUSSUUNNITELMA Liite 1/1 (5) Liikenne tietyömaalla - Lyhytaikaiset ja luvanvaraiset työt

LIIKENTEENOHJAUSSUUNNITELMA Liite 1/1 (5) Liikenne tietyömaalla - Lyhytaikaiset ja luvanvaraiset työt LIIKENTEENOHJAUSSUUNNITELMA Liite 1/1 (5) TAVARAN TUONTI TMS., KVL < 1500, TYÖN KESTO < 1H 15 Suoja-ajoneuvoa käytetään kun työkone / ajoneuvo ei itsessään suojaa työntekijää. Suoja-ajoneuvo voi olla ajoneuvo

Lisätiedot

MUOVIPUTKIEN ASENNUS

MUOVIPUTKIEN ASENNUS MUOVIPUTKIEN ASENNUS Putkijaoston julkaisu no 36 TASKUOPAS Tässä taskuoppaassa esitetyt asennusohjeet noudattavat Suomen Rakennusinsinöörien liitto ry:n julkaisussa RIL 77-2005 Maahan ja veteen asennettavat

Lisätiedot

Päällystystäiden yleiset arvonmuutosperusteet

Päällystystäiden yleiset arvonmuutosperusteet Tielaitos Päällystystäiden yleiset arvonmuutosperusteet Urakka-asiakirjat Helsinki 1991 Tiehallitus eiaos (hawtuksef rjat Doknro: 'Y/O3'/ Nidenro: 7/32f Päällystystöiden yleiset arvonmuutosperusteet Tielaitos

Lisätiedot

Yleiset arvonvähennysperusteet Päällysteet Toteuttamisvaiheen ohjaus Tiehallinto

Yleiset arvonvähennysperusteet Päällysteet Toteuttamisvaiheen ohjaus Tiehallinto Yleiset arvonvähennysperusteet Päällysteet Toteuttamisvaiheen ohjaus Tiehallinto Helsinki 22 ISBN 951-726-837-8 TIEH 225-2 Edita Oyj Helsinki 22 Julkaisua myy: Tiehallinto, julkaisumyynti Telefaksi 24

Lisätiedot

Liite 4. Työkohtainen tarkennus. Raision talvihoidon alueurakka Raision kaupunki

Liite 4. Työkohtainen tarkennus. Raision talvihoidon alueurakka Raision kaupunki Liite Työkohtainen tarkennus Raision talvihoidon alueurakka 2019-2022 Raision kaupunki 23.5.2019 2 (6) Sisällys 0 Yleistä... 3 1 Talvihoito... 3 1.1. Lumen ja sohjon poisto sekä pinnan tasaus... 3 Talvihoitoluokat...

Lisätiedot

21410 Asfalttipäällysteet

21410 Asfalttipäällysteet 1 21410 Asfalttipäällysteet Vakiopaksuinen asfalttipäällyste (laatta) Vakiopaksuinen asfalttipäällyste tehdään tasatulle alustalle. Alusta voidaan tasata jyrsimällä, kuumentamalla tai massalla. Massapintaus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Tekninen toimi Harjukuja Parikkala puh KATUJEN KUNNOSSAPITO LUOKITUS Talvihoito

Parikkalan kunta Tekninen toimi Harjukuja Parikkala puh KATUJEN KUNNOSSAPITO LUOKITUS Talvihoito Talvihoito 1 Katujen ja kevyenliikenteen väylien kunnossapitoluokitus Talvikunnossapito 1.0 Yleistä Parikkalan kunnan kadut on jaettu kolmeen eri kunnossapitoluokkaan. Kunnossapitoluokituksen avulla määritetään

Lisätiedot

Tienrakennustöiden yleiset laatuvaatimukset ja työselitykset. Päällysteet

Tienrakennustöiden yleiset laatuvaatimukset ja työselitykset. Päällysteet Tienrakennustöiden yleiset laatuvaatimukset ja työselitykset Päällysteet Tienrakennustöiden yleiset laatuvaatimukset ja työselitykset Päällysteet Toteuttamisvaiheen ohjaus Tiehallinto Helsinki 2002 ISBN

Lisätiedot

KAIVUTYÖOHJEET JA LIIKENNEJÄRJESTELYT YLEISILLÄ ALUEILLA

KAIVUTYÖOHJEET JA LIIKENNEJÄRJESTELYT YLEISILLÄ ALUEILLA KAIVUTYÖOHJEET JA LIIKENNEJÄRJESTELYT YLEISILLÄ ALUEILLA (Katu, puisto, tms.) Kirkkonummen kunnan kunnallistekniikkapalvelut 23.11.2006 1. Kaivutöissä noudatettavat ohjeet Tämä ohje Kunnallisteknisten

Lisätiedot

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 On tärkeää, että tekstiililaatat asennetaan oikein ja huolellisesti. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi noudata näitä ohjeita tarkasti. Yksi tekstiililaatan tärkeimpiä etuja on asennuksen nopeus

Lisätiedot

8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017

8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017 Sivu 1 Tuusulan kunta 8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017 URAKKASOPIMUS LUONNOS Sivu 2 Rakennuttaja Tilaaja Tuusulan kunta Tekninen toimi Urakoitsija Kohde 8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS-

Lisätiedot

YKSIKKÖHINTALUETTELO 20.10.2014

YKSIKKÖHINTALUETTELO 20.10.2014 YKSIKKÖHINTALUETTELO 20.10.2014 POLVIJÄRVEN KUNTA KUOREVAARANTIEN ALUEEN VESIHUOLTO 1. YLEISTÄ Rakennusaikana mahdollisesti tehtävät muutostyöt hinnoitellaan noudattaen jäljempänä mainittuja yksikköhintoja.

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA 1(8) TEKNINEN TOIMI LAITILAN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA A. Asfaltointi- ja tiemerkintätyöt

URAKKAOHJELMA 1(8) TEKNINEN TOIMI LAITILAN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA A. Asfaltointi- ja tiemerkintätyöt 1(8) LAITILAN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA A Asfaltointi- ja tiemerkintätyöt 2(8) 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 3 1.1 RAKENNUTTAJA... 3 1.2 TILAAJA... 3 1.3 RAKENNUSKOHDE... 4 2. ARVONLISÄVERO... 4 3. URAKOITSIJAN

Lisätiedot

SAUMARAKENTEET 2.712 MASSALIIKUNTASAUMAN KORJAAMINEN TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET 1 VAURIO 2 KORJAUSTARVE

SAUMARAKENTEET 2.712 MASSALIIKUNTASAUMAN KORJAAMINEN TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET 1 VAURIO 2 KORJAUSTARVE SAUMARAKENTEET MASSALIIKUNTASAUMAN KORJAAMINEN TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET TIEHALLINTO, SILTATEKNIIKKA 12/05 2.712 1 VAURIO Massaliikuntasaumoissa esiintyy seuraavia vaurioita: Saumamassa kuluu ajourien

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA 29.2.2012

TURVALLISUUSASIAKIRJA 29.2.2012 TURVALLISUUSASIAKIRJA 29.2.2012 1(6) SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ 3 1.1 Työturvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 1.2 Päätoteuttaja... 3 1.3 Töiden yhteensovitus 3 1.4 Yhdyshenkilöt... 3 2. TYÖALUE JA SEN OLOSUHTEET

Lisätiedot

KATU- / SIJOITUSLUPA HAKUOHJE JA LUPAEHDOT

KATU- / SIJOITUSLUPA HAKUOHJE JA LUPAEHDOT KATU- / SIJOITUSLUPA HAKUOHJE JA LUPAEHDOT SISÄLLYSLUETTELO 1. KATU- JA MUILLA YLEISILLÄ ALUEILLA TEHTÄVÄT TYÖT 1.1 Yleistä 1.2 Luvan käsittely 1.3 Valvontamaksun peruste 1.4 Maksuluokat ja ylimääräinen

Lisätiedot

Päällystystäiden yleiset arvonmuutosperusteet

Päällystystäiden yleiset arvonmuutosperusteet Tielaitos Päällystystäiden yleiset arvonmuutosperusteet Urakka-asiakirjat Helsinki 1992 Tiehallitus VkAu4 E,,'iTc,M4 H:. 1 Tielaitos Tiehallituksen kirjasto Doknro: P1denro 9O3T Päällystystöiden yleiset

Lisätiedot

Lähtökohtia Asiakirjakokonaisuus Eräitä yksityiskohtia

Lähtökohtia Asiakirjakokonaisuus Eräitä yksityiskohtia KUNTA-ASIAKIRJAT 2016 asfaltointi- ja tiemerkintätyöt Lähtökohtia Asiakirjakokonaisuus Eräitä yksityiskohtia 1 Lyhyt historia 2000 Kuntaliitto, PANK ry Asfalttiurakan asiakirjat 2000 2003 Kuntaliitto,

Lisätiedot

NGO HAHANGON KAUPUNKI Päivämäärä

NGO HAHANGON KAUPUNKI Päivämäärä NGO HAHANGON KAUPUNKI Päivämäärä 15.2.2017 HANGÖ STAD Datum 1.0 Urakkatarjouspyyntö Hangon kaupunki pyytää tarjoustanne vuoden 2017 päällystystöistä yksikkö hintaisena kokonaisurakkana tarjouspyyntöasiakirjojen

Lisätiedot

POIKKITIEN PARANTAMINEN, VAIHE 3

POIKKITIEN PARANTAMINEN, VAIHE 3 1 (10) POIKKITIEN PARANTAMINEN, VAIHE 3 Liittyen 26.2.2015 päivättyyn tarjouspyyntöön koskien Poikkitien parantaminen välillä Poikkitie pl. 1680 - Pohjoisväylä ja Pohjoisväylä 0-480, vaihe 3, sekä pohjanvahvistustyöt

Lisätiedot

KUIVATUSLAITTEET 2.651 PINTAVESIEN OHJAUSLAITTEIDEN TEKO 1 VAURIO 2 KORJAUSTARVE TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET

KUIVATUSLAITTEET 2.651 PINTAVESIEN OHJAUSLAITTEIDEN TEKO 1 VAURIO 2 KORJAUSTARVE TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET KUIVATUSLAITTEET TIEHALLINTO, SILTATEKNIIKKA 12/04 (korvaa ohjeen 3/85) 2.651 1 VAURIO PINTAVESIEN OHJAUSLAITTEIDEN TEKO TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET Kuva 1. Pintavesien ohjauslaitteiden puuttuminen on

Lisätiedot

SILKO 2.614 POIKITTAISEN SALAOJAN TEKO

SILKO 2.614 POIKITTAISEN SALAOJAN TEKO KUIVATUSLAITTEET POIKITTAISEN SALAOJAN TEKO TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET TIEHALLINTO, SILTATEKNIIKKA 5/06 (korvaa ohjeen 10/88) 2.614 1 VAURIO Kannen pintarakenteet vaurioituvat, jos vesi ei pääse poistumaan

Lisätiedot