TOPO JUNIORIT RY:N TOIMINTASUUNNITELMA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOPO JUNIORIT RY:N TOIMINTASUUNNITELMA 2015-2016"

Transkriptio

1 TOPO JUNIORIT RY:N TOIMINTASUUNNITELMA Kuvaus seuran toiminnasta ja toimintasuunnitelma 1. Yleistä Seuran osoite Paavo Nurmen kuja 1, Y-tunnus Hallitus Puheenjohtaja Kari Leppänen Anssi Laiho Meri Järvimaa Jomi Suhonen Antti Lindholm Seuran toimintakausi on Sama ajanjakso on seuran tilikausi. 3. Tilintarkastajat Tilintarkastajina ovat toimineet Markku Saarikoski ja Pekka Lindqvist. 4. Tärkeimmät toiminnan kehityskohteet Seuran toiminnan suuntaviivat toimintavuonna: Uusien junioreiden mukaan saaminen nuorimpiin ikäluokkiin Naisten SM-koripallojoukkue ja sen menestys Yhteistyö Helsinki Seagulls -joukkueen kanssa Seuran talouden edelleen vakauttaminen ja edelliskausien syntyneen velan poissuorittaminen Pyritään luomaan yhtenäisyyttä ja yhteistyötä eri ikäluokkien ohjelmiin ja joukkueiden välille Positiivisen ToPo -hengen aikaansaaminen ja myönteisen julkisuuskuvan luominen Uusien seuratyöläisten sekä tukijoukkojen saaminen mukaan toimintaan Salivuorojen saamisen helpotus yhteistyössä Kaupungin sekä lähikoulujen kanssa ToPo-tapahtumien lisääminen tuomaan lisää positiivista näkyvyyttä seuralle SoMe-palveluiden edelleen kehittäminen markkinointiin ja tiedottamiseen Uuden logon ja seuran ilmeen implementointi tulevan kauden tuotteisiin, peliasuihin ja markkinointiin Aikuiskoriskerhon "ToPo Rookies" kasvattaminen ja "Taaperokoriskerhon" perustaminen Munkinseudun asukkaille

2 Pidemmän aikavälin tavoitteet seuraavalle kahdelle vuodelle: ToPo Juniorit ry Toimiston perustaminen toiminnan tehostamiseksi Junioreiden määrän kasvattaminen nykyisestä n. 300:n Tyttö- ja poikajunioreiden kehityspolun rakentaminen Supermikroista aina Koris- ja SM liigaan Jatketaan investointia kriittisiin osa-alueisiin toiminnan laadun kehittämiseksi Yhteistyökumppanien mukaan saaminen tukemaan toimintaa taloudellisesti 5. Talous Seuran talouden tervehdyttämistä jatketaan. Kiinnitetään huomiota talouden huolelliseen kirjanpitoon ja mahdollisten vanhojen velkojen poismaksamiseen. Junioritoiminnan maksuja tarkastellaan ja luodaan perusteelliset joukkuebudjetit. Hallituksen on kiinnitettävä erityinen huomio maksuvalmiuteen ja laskutukseen. Kirjanpito siirrettiin uudelle tilitoimistolle keväällä Lakisääteisten maksujen tilittämiseen ajallaan tulee kiinnittää edelleen huomiota. Luodaan perusteellinen kassavirta suunnitelma sekä ennakoiva budjetti, auttamaan tulevan kauden kausimaksujen ja valmennuspalkkioiden suunnittelussa. 6. Muu seuratoiminta 6.1. Toiminnan yleisluonnehdinta Seuran junioritoiminta jatkuu entisellään sekä tyttö- että poikapuolella. Nuorimpien junnujen osalta jäsenmäärä lähti edelliskaudella ilahduttavasti nousuun. Uusia junioreita on tullut seuraan talven aikana n. 40 kpl. Toiminnan keskeinen tehtävä onkin nuorimpien ikäluokkien jäsenmäärän vahvistaminen ja nykyisistä junioreista huolehtiminen. Seuran on taattava joukkueille laadukkaat puitteet menestyksekkään kilpailutoiminnan harjoittamiseen. Juniorijoukkueita on tällä hetkellä yhteensä 12 kpl, joista tyttöjoukkueita 6 kpl ja poikajoukkueita 6 kpl toiminta Pelaajalisenssin maksaneita junioreita oli seurassamme kaudella n Kun mukaan lasketaan aloittelijat ja joukkueiden toiminnassa mukana olevat on seuramme nuorten kokonaisjäsenmäärä n Kaudella lisenssipelaajien lukumäärä on noin kpl. Aikuisia koripallon harrastajia seurassa on lisäksi n Seuran toiminnassa on tukihenkilöt mukaan lukien aktiivisesti noin henkilöä. Näin ollen ToPo on yksi suurista läntisen Helsingin alueella toimivia kolmannen sektorin järjestöistä. Viime vuosina supistunutta jäsenmäärää tullaan kasvattamaan lähivuosina edelleen tavoitteena saada kaikkiin ikäluokkiin joukkueet sekä kasvattamaan liikunnallisia koripallokerhojen määrää aikuisille ja pienille lapsille.

3 6.3. Seuran liikuntalajitarjonta Koripallo on edelleen seuramme päälaji. Koripalloa pelataan yli parin kymmenen joukkueen voimin. Tämän lisäksi seurassamme on toiminut jo usean kymmenen vuoden ajan nyrkkeilyjaosto, joka harjoittelee Ruskeasuon palloiluhallilla kahdesti viikossa. Kesäisin nyrkkeilijät pelaavat jalkapalloa Pirkkolan nurmikentällä. Paikallisten koulujen liikuntatunneille suunnatut vierailut ovat tuoneet lisää jäseniä ja näkyvyyttä seurallemme Munkinseudulla. Kesätoimintaa tullaan kasvattamaan yhteistyössä Munkkiniemen Nuorisotalon ja lähiseudun esikoulujen kanssa. Järjestetään kesäleirit ja tuki sekä lajiharjoittelua kaupungin liikuntapaikoilla Valmennus Seurassamme on kaudella valmentajia noin kaksikymmentä. Joukkueiden johtotehtävissä on toiminut nelisenkymmentä henkilöä. Valmennusta kehitetään ja koordinoidaan seurassa määriteltyjen valmennusvastaavien avulla. Tulevalla kaudella keskitytään myös valmentajien koulutuksiin, tavoitteena valmennuksen tason nostaminen läpi seuran joukkueiden Kilpatoiminta Seuran kilpailutoimintaa jatketaan entisessä laajuudessaan. Kansainvälisen toiminnan lisäämiseen pyritään käytettävissä olevin voimavaroin. Scania Cup turnaukseen Ruotsissa ja kansainväliseen Itä-Euroopan kovatasoiseen EYBL liigaan osallistutaan mahdollisuuksien mukaan edellisvuosien tapaan Harrastetoiminta Aikuisten harrastesarjat tarjoavat mahdollisuuden jatkaa koripallon harrastamista juniorivuosien jälkeen. Miesten puolella on ToPolla 3 joukkuetta aikuisten harrastesarjoissa ja naisilla puolestaan harrastesarjoissa kaudella on 3 joukkuetta eri sarjatasoilla. Seniorisarjoissa pelataan kaudella M35, M40, M55, M65, M70 ja naisten Ladies sarjoissa. Juniori-ikäisille pyritään tarjoamaan oman tason mukainen joukkue ja usealla joukkueella on myös harrastetason pelaajia. Näille pelaajille tarjotaan mahdollisuus harrastaa liikuntaa vähemmän kilpailullisissa merkeissä. Heille tarjotaan kauden aikana myös koulutusta toimitsija ja tuomaritehtäviin. Lisäksi heitä pyritään ohjaamaan valmennuskoulutuksiin. Seurassa toimii myös integroitu ryhmä, jonka tarkoituksena on tarkoitus kotouttaa erityislapset.

4 6.7. Tiedotus ja julkaisutoiminta Kauden aikana pyrittiin tehostamaan seuran sisäistä tiedotusta. Kotisivujen päivityksestä ja täydentämisestä vastaa seuran ja joukkueiden puolesta oma vastuuhenkilö, mikä auttaa ulkoista ja sisäistä tiedottamista. Joukkueilla on omat salasanat, joilla vastuuhenkilöt pääsevät päivittämään joukkueiden tietoja ToPon nettisivuille. Joukkueiden omaa tiedottamista ja ottelumainontaa lisätään. Kotisivujen uusiminen tapahtuu asteittain. SoMe-palveluiden käyttöönotto on auttanut tuomaan julki seuran toimintaa ja lisännyt näkyvyyttä huomattavasti. Tätä jatketaan ja kehitetään tehtävää varten osoitettujen henkilöiden avulla Yhteistyö ToPo pyrkii olemaan mukana kehittämässä Munkinseudun ja Läntisen Helsingin kolmannen sektorin yhteistyötä. Koripallon osalla pyritään kaikkien Helsingin junioriseurojen kanssa yhteistyöhön peli- ja kilpatoiminnan muodoissa. Munkinseudun läheisimmät yhteistyötahot ovat alueen koulut, muut yhdistykset sekä alueen yritykset. Yhteistyö Helsinki Seagulls -joukkueen kanssa käynnistettiin kaudella Joukkue pelasi kauden ToPon Korisliigan A -lisenssillä. Sopimus kilpailutoiminnan siirtämisestä tehtiin kaudeksi ToPo Juniorit Ry:n ja Seagulls joukkueen taustayhtiön kanssa. Korisliiga-lisenssistä neuvotellaan tarkoituksena lisenssin siirto Helsinki Seagulls ry:lle kaudeksi Yhteistyötä Helsinki Seagullsien kanssa jatketaan ja neuvottelut uusien yhteistyökuvioiden osalta tapahtuvat kuluvan kesän ja kauden aikana. Vastaavasti HBA Märsky on pelannut ToPon B -lisenssillä. Yhteistyötä lisenssin osalta jatkettiin HBA Märskyn kanssa kaudelle Neuvottelut uusien yhteistyökuvioiden osalta tapahtuvat kuluvan kauden aikana. ToPon Naisten edustusjoukkueen toiminta on siirtynyt Naiskoripallon tuki ry:lle kauden aikana. Kaudelle allekirjoitettiin sopimus kilpailutoiminnan siirtämisestä ToPo Juniorit ry:n ja Naiskoripallon tuki ry:n välillä. Yhteistyötä lisenssin osalta jatkettiin ToPo Naisten kanssa kaudella ToPo Naisten kanssa yhteistyö on läheistä ja heidän ottelut ovat seuran junioreille tärkeitä. Naisten 1. divisioonan ja A -tyttöprojektin kanssa tehdään yhteistyötä mm. valmennuksen ja pelaajien puitteissa. 7. Talous ja varainhankinta Seuran taloudellinen toiminta on jaettu useaan itsenäiseen yksikköön. Näitä ovat hallinto, joukkueet, naistoiminta sekä edustusjoukkueet. Joukkueiden omat tilit päätettiin lopettaa kaudella ja keskittää kaikki seuran rahaliikenne yhdelle päätilille. Junioritoiminnan yksikköön kuuluvat kaikki lapsi-, nuoriso ja aikuisten harrastejoukkueet. Junioritoiminnan taloutta pyritään edelleen kehittämään. Maksuja korotetaan tarvittaessa toteutuneen inflaation ja syntyneiden joukkuekohtaisen kulujen mukaisesti. Maksujen perintään ja seurantaan kiinnitetään huomiota entistä tarkempaa huomiota. Junioreiden toiminnan olisi tuotettava hieman positiivista tulosta, jotta seuralla on mahdollisuus investoida toiminnan kehittämiseen.

5 Junioritoiminnan varainhankintaan järjestetään seuran puolesta tapahtumia mm. katukoristurnaus, syysleiri ja ToPo Disko. Tuotoilla tuetaan ToPon junioritoiminnan kehittämistä mm. kattamaan valmennuskoulutuskuluja ja suoria investointeja junioritoimintaan. 8. Toimintasuunnitelma vuodelle Seuran toiminnan lähtökohtana on toiminnan turvaaminen tiukassa taloustilanteessa sekä toiminnan kehittäminen resurssien mukaan. määrää pyritään kasvattamaan hankkimalla uusia tyttö- ja poikajunioreita nuorimpiin ikäluokkiin. Toinen tärkeä painopiste on poika- ja tyttökilpakoripallon kehittäminen vanhemmissa ikäluokissa. Naisten kilpatoiminta ei saa aiheuttaa seuralle taloudellisia rasitteita vastuitten, myös taloudellisten, siirryttyä uudelle yhdistykselle. ToPo Juniorit ry:n toiminta tulee tulevaisuudessa keskittymään junioritoimintaan ja sen kehittämiseen sekä vastata Munkinseudun asukkaiden liikuntatarpeisiin. Tähän on perustettu mm. ToPo Rookies ryhmä ja tulevalle kaudelle asiaa kehitetään entisestään sekä perustetaan erillinen Naperokerho pienille lapsille. Talouden osalla pyritään siihen, että harjoittelumaksuja ei tarvitsisi enää korottaa. Seuran kiinteät kulut ovat minimissä, mutta jäsenmäärän kasvaessa pyrimme investoimaan seuran omaan toimistoon tehostamaan seuran palvelemiskykyä jäsenille. Seuran ainoa toimihenkilö Jomi Suhonen palkattiin syksyllä 2014 kehittämään seuran toimintaa sekä koordinoimaan valmennusta. Seuran taloudellisen tilanteen helpottamiseksi neuvottelut yhteistyökumppaneista on aloitettu ja tavoite on tulevaisuudessa saada tukea toiminnan kuluihin niin suurilta kuin pieniltä yrityksiltä. Kesäkuussa järjestetään perinteinen kesäleiri, joka pidetään Munkkiniemen Yhteiskoulussa jossa osallistujamäärätavoite on 100 junioria. Keväällä kauden päätyttyä järjestetään perinteinen ToPo -päivä, jossa palkitaan kauden parhaat pelaajat, joukkueet ja valmentajat sekä järjestetään aktiviteetteja koko Munkinseudun asukkaille. Kesäharjoittelu suoritetaan joukkuekohtaisesti valmentajan ohjauksessa.

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC Saarijärvi ry FC Saarijärvi on 21.11.2000 perustettu jalkapallon erikoisseura, jonka tarkoitus on antaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus

Lisätiedot

Sykki ry Toimintakäsikirja

Sykki ry Toimintakäsikirja Sykki ry Toimintakäsikirja Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 SYKKI ry:n YLEISKUVAUS... 4 1. SEURAN TOIMINNAN PERUSPERIAATTEET... 5 1.1 Toiminta-ajatus... 5 1.2 Seuran arvot... 5 1.3 Visio... 5 1.4

Lisätiedot

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo 2014 Nummelan Palloseura ry 13.11.2013 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE... 2 2. TOIMINTAMALLI... 3 2.1. TOIMINTA-ALUE JA SIDOSRYHMÄT... 3 2.2. SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MÄNTSÄLÄN URHEILIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014 KYLÄOSASTOJEN TOIMINTASUUNNITELMAT URHEILUSEURA AJO, 1963 VOIMISTELU- JA URHEILUSEURA ILVES, 1963 SOUKKION JYSKE, 1913 URHEILUSEURA SÄÄKSJÄRVEN KIISTO,

Lisätiedot

LOIMAAN KORIKONKARIT RY LAATUKÄSIKIRJA

LOIMAAN KORIKONKARIT RY LAATUKÄSIKIRJA LOIMAAN KORIKONKARIT RY LAATUKÄSIKIRJA SISÄLTÖ Päivitetty 8.11.2014 Sisällys LOIMAAN KORIKONKARIT RY... 0 LAATUKÄSIKIRJA... 0 JOHDANTO... 3 1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2013 SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY

TOIMINTASUUNNITELMA 2013 SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY SISÄLTÖ YLEISTÄ... 4 HALLINTO JA JÄRJESTÖTOIMINTA... 4 Henkilöstö... 5 KANSAINVÄLINEN TOIMINTA... 6 Champions Cup 2013... 7 Naisten MM-kisat 2015... 7

Lisätiedot

1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU..5. 1.1. Toiminnan perusperiaatteet...5

1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU..5. 1.1. Toiminnan perusperiaatteet...5 Raholan Pyrkivän Laatukäsikirja 2 SISÄLLYS 1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU..5 1.1. Toiminnan perusperiaatteet...5 1.2. Seuran organisaatio...6 1.2.1. Seuran

Lisätiedot

Haapajärven Pesä-Kiilat. Toimintakäsikirja

Haapajärven Pesä-Kiilat. Toimintakäsikirja 1 Haapajärven Pesä-Kiilat Toimintakäsikirja 2 Sisällysluettelo Johdanto... 1 1 Seuraesittely Haapajärven Pesä-Kiilat, pesäpallon erikoisseura... 2 1.1 Toiminnan perusta... 3 1.1.1 Arvot... 3 1.1.2 Missio...

Lisätiedot

Laatukäsikirja 16.8.2012

Laatukäsikirja 16.8.2012 Laatukäsikirja 16.8.2012 2 ESIPUHE Tämä on Espoo Basket Team ry:n laatukäsikirja. Viimeisin laatukäsikirjan päivitys on elokuulta 2012. Laatukäsikirjaa tarkastellaan seuran hallituksen toimesta vuosittain

Lisätiedot

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE VERSIO 1.5 Seuraohje_v1_5.doc SIVU 1/25 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 4 2 MIKÄ ON SEURAOPAS... 5 3 TOIMINTA-AJATUS... 6 3.1 Toiminta-ajatus... 6 3.2 Arvot... 6 3.3 Visiot...

Lisätiedot

Turun Ringette ry. Toimintaohjeet

Turun Ringette ry. Toimintaohjeet Turun Ringette ry Toimintaohjeet Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Toimintalinjaukset... 3 2.1 Visio... 3 2.2 Eettisyys... 3 2.3 Tavoitteet... 3 2.4 Pelisäännöt... 3 2.5 Kasvatuksellisuus... 3 2.6 Joukkuetoiminta...

Lisätiedot

SÄKYLÄN URHEILIJAT ry. Toimintasuunnitelma seuran 69. toimintavuodelle

SÄKYLÄN URHEILIJAT ry. Toimintasuunnitelma seuran 69. toimintavuodelle SÄKYLÄN URHEILIJAT ry Toimintasuunnitelma seuran 69. toimintavuodelle 2012 2013 www.sakylanurheilijat.fi Sivu 1 JOHTOKUNTA Seuramme toimintaa johtaa ja valvoo vuosikokouksen valitsema johtokunta, joka

Lisätiedot

TOIMINTAKÄSIKIRJA SEURATOIMINNAN

TOIMINTAKÄSIKIRJA SEURATOIMINNAN SEURATOIMINNAN TOIMINTAKÄSIKIRJA Tämän toimintakäsikirjan tavoitteena on selkiyttää ja yhtenäistää seuramme toimintatapoja sekä määrittää keskeiset vastuualueet. Toimintakäsikirja vastaa jäsenille ja muille

Lisätiedot

RANTAPERKIÖN ISKUN VOIMISTELUJAOSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2015

RANTAPERKIÖN ISKUN VOIMISTELUJAOSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2015 RANTAPERKIÖN ISKUN VOIMISTELUJAOSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Rantaperkiön Isku voimistelujaosto Sivu 1 Sisältö 1. YLEISTÄ SEURASTA 2. VOIMISTELUJAOSTO 3. TOIMISTO 4. TOIMINNAN TAVOITTEET 4.1. Painopisteet

Lisätiedot

HYPO-KORIS TOIMINTAKÄSIKIRJA 1 (24) HYPO-KORIS TOIMINTAKÄSIKIRJA

HYPO-KORIS TOIMINTAKÄSIKIRJA 1 (24) HYPO-KORIS TOIMINTAKÄSIKIRJA HYPO-KORIS TOIMINTAKÄSIKIRJA 1 (24) HYPO-KORIS TOIMINTAKÄSIKIRJA HYPO-KORIS TOIMINTAKÄSIKIRJA 2 (24) 1 KORIPALLOJAOSTON TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU... 4 1.1 Toiminnan

Lisätiedot

Kaustisen Pohjan-Veikot Yleisurheilu

Kaustisen Pohjan-Veikot Yleisurheilu Kaustisen Pohjan-Veikot Yleisurheilu Toimintakäsikirja 2012 Sisällysluettelo Johdanto... 3 Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu... 4 Toiminnan perusperiaatteet... 4 Nuorisotoiminta...

Lisätiedot

Seinäjoen Peliveljet ry:n toimintaopas 22.5.2012 Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas. 2.1 versio

Seinäjoen Peliveljet ry:n toimintaopas 22.5.2012 Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas. 2.1 versio Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas 2.1 versio Sivu 2 ( 29 ) 1. SEURAN YLEISESITTELY... 5 2. SEURAN TOIMINTAPERIAATTEET, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA SEURAN TUNNUKSET... 5 2.1. Arvot... 5 2.2. Seinäjoen Peliveljet

Lisätiedot

4.5. Yhteistyötahot... 14 4.5.1. Kaupunki ja yritysmaailma... 14 4.5.2. Poliisi ja muut viranomaiset... 14 5. VIESTINTÄ, MARKKINOINTI, VARAINHANKINTA

4.5. Yhteistyötahot... 14 4.5.1. Kaupunki ja yritysmaailma... 14 4.5.2. Poliisi ja muut viranomaiset... 14 5. VIESTINTÄ, MARKKINOINTI, VARAINHANKINTA 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 4 1.1. Johdanto... 4 1.1.1. Mikä on toiminnan käsikirja... 4 1.1.2. Seuran historia... 4 1.1.3. Seuran asema alueella... 4 1.1.4. Kattojärjestöt ja lajiliitot... 4 2.

Lisätiedot

LUKIJALLE... 2 1 SEURAN PERUSTIEDOT... 3

LUKIJALLE... 2 1 SEURAN PERUSTIEDOT... 3 LUKIJALLE... 2 1 SEURAN PERUSTIEDOT... 3 1.1 Jääkiekko... 3 1.2 Lentopallo... 4 1.3 Yleisurheilu... 4 1.4 Hiihto-ampumahiihto... 5 1.5 Tennis-sulkapallo... 5 1.6 Voimailu... 6 2 SEURAN TOIMINTAPERIAATTEET...

Lisätiedot

LAADUKAS TOIMINTAKÄSIKIRJA

LAADUKAS TOIMINTAKÄSIKIRJA Ynni Korista hyvässä seurassa KORIPALLO LAADUKAS TOIMINTAKÄSIKIRJA Kevät 2010 Luonnos 16.2.2010/km/jk/ml Tervetuloa mukaan Oulun NMKY:n koripallotoimintaan Tämä laatukäsikirja on laadittu jokaisen Oulun

Lisätiedot

Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry (HJS)

Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry (HJS) Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry (HJS) Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Yleistä: Vuosi on seuramme viidestoista toimintavuosi. Ennusteen mukaan seura liikuttaa poikien ja tyttöjen sekä naisten joukkueissa

Lisätiedot

1. Seuran esittely. Naisten joukkueen tavoitteena on osallistua Suomen Salibandyliiton Pohjois-Suomen kilpasarjaan kaudella 2014-2015.

1. Seuran esittely. Naisten joukkueen tavoitteena on osallistua Suomen Salibandyliiton Pohjois-Suomen kilpasarjaan kaudella 2014-2015. Seurakäsikirja 2014 SBC Levi ry 2. versio, 15.09.2014 1. Seuran esittely SBC Levi ry on perustettu vuonna 2000, tuolloin nimellä KiNu 2000 ry (Kittilän Nuoret). Seura perustettiin alunperin monitoimiseuraksi

Lisätiedot

Toimintakäsikirja 2010

Toimintakäsikirja 2010 0 2010 1 Sisällysluettelo Johdanto 3 1.Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu..4 1.1 Toiminnan perusperiaatteet 4 1.1.1 Arvot.4 1.1.2 Missio..4 1.1.3Visio 2012..4 1.1.4 Toiminta ajatus 5

Lisätiedot

Espoon Urheilijat ry Judojaos. Seuran toimintalinja

Espoon Urheilijat ry Judojaos. Seuran toimintalinja Espoon Urheilijat ry Judojaos Seuran toimintalinja 1 Sisällysluettelo 1 ESPOON URHEILIJAT RY JUDOJAOKSEN VISIO JA MISSIO... 3 1.1 VISIO... 3 1.2 MISSIO... 3 2 ESPOON URHEILIJAT RY JUDOJAOKSEN TAVOITTEET...

Lisätiedot

SÄKYLÄN URHEILIJAT ry. Toimintasuunnitelma seuran 72. toimintavuodelle

SÄKYLÄN URHEILIJAT ry. Toimintasuunnitelma seuran 72. toimintavuodelle SÄKYLÄN URHEILIJAT ry Toimintasuunnitelma seuran 72. toimintavuodelle 2015 2016 www.sakylanurheilijat.fi Sivu 1 JOHTOKUNTA Seuramme toimintaa johtaa ja valvoo vuosikokouksen valitsema johtokunta, joka

Lisätiedot

2 (20) LIITTEET Tiimien kehitysprosessit Pesiskoulu Turvallisuussuunnitelma

2 (20) LIITTEET Tiimien kehitysprosessit Pesiskoulu Turvallisuussuunnitelma TOIMINTAKÄSIKIRJA 2 (20) SISÄLTÖ LUKIJALLE... 3 LIPPO JUNIORIT RY... 4 Seuran jäsenistö ja vuosikokoukset... 4 Johtokunta... 4 Tiimit... 5 Joukkueet... 5 Seuratyöntekijä/Junioripäällikkö... 5 Seuran koulutustoiminta...

Lisätiedot

SEURAN PELISÄÄNTÖJEN LUKIJALLE... 3 1. SALON KIEKKOHAIT RY:N ORGANISAATIO... 4 2. SALON KIEKKOHAIDEN PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT... 5 3.

SEURAN PELISÄÄNTÖJEN LUKIJALLE... 3 1. SALON KIEKKOHAIT RY:N ORGANISAATIO... 4 2. SALON KIEKKOHAIDEN PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT... 5 3. SEURAN PELISÄÄNTÖJEN LUKIJALLE... 3 1. SALON KIEKKOHAIT RY:N ORGANISAATIO... 4 2. SALON KIEKKOHAIDEN PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT... 5 3. SEURAN TAVOITTEET JA TAHTOTILA... 5 4. JOUKKUEIDEN JÄSENET

Lisätiedot

PU-62:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

PU-62:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 PORRASSALMEN URHEILIJAT -62 SUUNNITELMA 1(6) PU-62:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 Tämä toimintasuunnitelma (TOSU) on hyväksytty yhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa 3.10.2014 Mikkelissä.

Lisätiedot

Toimintakäsikirja 2014

Toimintakäsikirja 2014 Toimintakäsikirja 2014 Kaustisen Pohjan Veikot Yleisurheilu 1. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu... 5... 5 1.1 Toiminnan perusperiaatteet... 5 1.1.1 Arvot... 5 1.1.2 Missio... 6 1.1.3

Lisätiedot

Orimattilan Pedot jalkapallo. Toimintaperiaatteet 2012 -

Orimattilan Pedot jalkapallo. Toimintaperiaatteet 2012 - Orimattilan Pedot jalkapallo Toimintaperiaatteet 2012 - 1. Toiminnan tarkoitus 1.1. Toiminnan tarkoituksena on edistää liikunta- ja urheiluharrastusta, erityisesti jalkapalloilua, tavoitteena ruumiillisen

Lisätiedot