(014) Tuotekuvasto 10

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "www.itumic.fi (014) 339 3900 Tuotekuvasto 10"

Transkriptio

1 KASVIHUONEAUTOMATIIKAN JA LAITTEIDEN ERIKOISLIIKE (014) Tuotekuvasto 10 Sisältö: CAG-OHJELMISTOT 3-4 SÄÄDINJÄRJESTELMÄT 5-6 PUHALTIMET 6 LÄMMITYS JA TUULETUS 7 LANNOITUS 8-9 ANTURIT JA MITTARIT 10-11

2 2 Myynti ja huolto Petri Salonen SALO Hyvä asiakkaamme, toiminnan neljännen vuosikymmenen alkaessa, Itumic kiittää Teitä kaikkia osoittamastanne luottamuksesta. Kulunut vuosi on ollut menestys ja toivomme kaikkia hyödyttävän yhteistyön jatkuvan vielä tulevinakin vuosina. Olemme sitoutuneet palvelemaan teitä ja uskomme jatkossakin pystyvämme toimittamaan hyviä ratkaisuja teknisiin kehittämistarpeisiinne. Tehdashuolto Mauri Pirttimäki JYVÄSKYLÄ (014) Myynti Harri Niemi JYVÄSKYLÄ Yhteistyössä mukana: Myynti ja huolto Service G. Stenfors Kb NÄRPIÖ Omat täysin kotimaista tuotantoa olevat säätöjärjestelmät kehittyvät ja monipuolistuvat koko ajan. Tämä on mahdollista, koska ne on alunperin suunniteltu muuntautumaan uusia vaatimuksia varten. Myös ulkomaiset yhteistyökumppanimme ovat tämän huomanneet. Laajennamme myös muuta tuotevalikoimaamme jatkuvasti ja meiltä saa oman tuotantomme lisäksi kaikenlaista muutakin, kasvihuoneessa tarvittavaa tekniikkaa. Soita ja kysy! Otathan yhteyttä! Itumic Oy Tahvontie 2, JYSKÄ Puh (014) Fax (014)

3 Tuotekuvasto 10 ITU CAG Computer Aided Growing säätöjärjestelmän hallintaohjelmistot 3 Itumicin Windows pohjaiset ohjelmistot mahdollistavat kasvatusprosessin hallinnan ITU Multi ja Mix Station säätimien ja tietokoneen avulla. Ohjelmisto kuormittaa tietokonetta vain vähän, joten sitä voidaan käyttää myös muihin tarkoituksiin saman aikaisesti. CAG ohjelmisto, joka voidaan hankkia osina tai kaikki kerralla, koostuu seuraavista ITUMIC ohjelmista: Visual ohjelma tarjoaa helpon käyttöliittymän säätimien hallinnalle. Graff Pro seurantaohjelma mahdollistaa historiatietojen graafiseen ja numeerisen tarkastelun ja tulostuksen. GSM hälytysohjelma on tarkoitettu hälytysten siirtoon ja mittausten kyselemiseen tekstiviesteillä. WebControl ohjelmaa käytetään järjestelmän etähallintaan tavallisella internetselaimella mistä vain. ITU CAG Visual - KOKONAISUUDEN HALLINTAAN Ohjelma luo pohjan tehokkaalle ja helpolle olosuhteiden seurannalle ja asetusten muuttamiselle. Yhdestä paikasta voi tarkastella kaikkia säätimiä ja olosuhteita. Ohjelman ulkoasua voi muuttaa mieleisekseen helposti ja nopeasti. Näytettäväksi voit valita vain ne mittaukset, jotka ovat tarhalla käytössä, epäolennaiset arvot voidaan häivyttää. Näin mahdollistuu, että yhdellä silmäyksellä on nähtävissä usean huoneen yleistilanne. Tarhan pohjakuva joko valokuvana tai piirroksena voidaan myös lisätä ohjelmaan. Kuhunkin huoneeseen pääsee sen jälkeen klikkaamalla kyseisen huoneen kuvaa. Erityisen Hypertable - toiminnon ja graafisten ikkunoiden avulla huoneiden olosuhteiden hallinta on erityisen vaivatonta. Ohjelmistoa voi käyttää yhtä aikaa monessa tietokoneessa, jos ne on kytketty toisiinsa tietokoneverkoksi. Tällöin esimerkiksi tarhalla voi olla pääkone, joka kerää tiedot ja josta järjestelmää hoidetaan päiväsaikaan. Kotona voi olla toinen kone, josta illalla on helppo tarkistaa samat asiat. Lisäpalveluna on myös saatavissa tietoturvallinen etätuki. Itumicin huoltomies voi ottaa yhteyden tarhan tietokoneelle ja voitte yhdessä kartoittaa mikä mahdollisesti on vikana. Tarvitaan vain internetyhteys. ITU Graff Pro - seurantagrafiikka TIETO SÄILYY JA LISÄÄNTYY Ohjelmistot tallentavat mittausten tiedot tietokoneen kovalevylle. Täältä ne ovat jälkikäteen luettavissa graafisessa tai numeerisessa muodossa. Tallennetun tiedon avulla voidaan tarkastella miten hyvin lämpötila on ollut kohdallaan, onko hiilidioksidia ollut tarpeeksi, miten kastelut ovat sujuneet kuluneella viikolla jne. Grafiikka on hyödyllistä myös vikatilanteiden analysoinnissa. Sen avulla voidaan monessa tapauksessa paljastaa vikoja ja puutteita, joita ei muuten havaittaisi ollenkaan. Esimerkkinä toiminta yöaikaan aamulla voidaan tarkastella tapahtumia ja nähdään onko toiminta ollut normaalia.

4 4 ITU GSM paketti HÄLYTYKSET JA MITTAUSTIEDOT TEKSTIVIESTINÄ Tämän ohjelmiston ja laitteiston avulla saat automaattisesti kasvihuoneidesi kaikki hälytykset tekstiviestinä matkapuhelimeesi. Sen lisäksi voit myös lähettää mittaustietojen kyselyn. Paluuviestissä saat puhelimeesi tiedon ennalta valituista mittauksista, esimerkiksi kaikki lämpötilat. Tekstiviestejä voidaan välittää yhteen tai useampaan, käyttäjän ennalta määrittelemään liittymään. ITU Multi ja Mix Station säätimiin on mahdollista liittää melkein minkälainen anturi tai sähköinen signaali hyvänsä. Näin on mahdollista saada erilaisia hälytyksiä mm. pannuhuoneesta, vesien lämpötiloista, paineista, pumpuista, liiketunnistimista jne. Säätimien ja ohjelmiston avulla voit yleensä kokonaan korvata tavallisen hälytyskeskuksen. ITU CAG WebControl TARKASTA JA MUUTA OLOSUHTEITA MISSÄ VAIN Hankkimalla WebControl ohjelmiston ja yhdistämällä tietokoneesi internettiin vapaudut ajasta ja paikasta. Voit käyttää ja hallita järjestelmää millä hyvänsä internettiin liitetyllä laitteella jossa on selain. Kokeile WebControllia: itumic.fi/webc

5 Tuotekuvasto 10 ITU Multi Station 100 kasvuolosuhteiden säädin 5 Uusia/parannettuja ominaisuuksia: Tilaa ohjelmapäivitys! Automaattisesti muuttuvat yölämpötilat Yhden tai useamman päivän säteilyjen mukaan voidaan seuraavan päivän lämpötila-asetuksia muuttaa automaattisesti. Kosteudensäätö uusittu kokonaan Useita kosteuksia vuorokauden aikana ja hallintamenetelmät vapaasti valittavissa vuorokauden ajan mukaan. ITU Multi Station 100 eli MS100 on kotimainen Itumicin kehittämä ja valmistama yhden osaston olosuhteiden säätöön tarkoitettu säädin. Sen ominaisuuksia kehitetään jatkuvasti yhteistyössä eri maiden käyttäjien ja tutkimuslaitosten kanssa. Siitä on muodostunut luotettava ja monipuolinen kasvuolosuhteiden säädin, jonka ominaisuuksia arvostetaan ympäri Eurooppaa. Säädinjärjestelmän voi rakentaa pala kerrallaan. Järjestelmän hajautettu rakenne mahdollistaa laajentamisen vaikkapa yksi toiminto kerrallaan puhumattakaan että säätimiä voidaan lisätä huone kerrallaan. Voit hankkia laitteen vaikkapa pelkästään lämmitystä tai tuuletusta varten. ITU Multi Station 100 pysyy aina ajan tasalla koska sen ohjelmistot ja ominaisuudet on helppo päivittää aina uusimpaan ja samalla energiataloudellisempaan versioon. Säädinsarjan aiempi malli ITU Multi Station 10 MS10 voidaan myös laajentaa tähän uuteen kokoonpanoon jolloin myös vanhemmille säätimille saadaan uusimmat ominaisuudet ja mahdollisuudet. Energiaverhojen toimintaa parannettu alilämpötilanteissa Matalassa lämpötilassa verhot voidaan automaattisesti sulkea. Kasvin haihduntamalli kastelussa Laskee mittaustiedoista kasvin haihduttamisen määrän ja tekee kastelun sen perusteella. Ominaisuuksia on riittävästi niin isoihin kuin pieniinkin sovelluksiin. Kerro meille säätö- tai mittaustarpeesi niin me kerromme sinulle miten sen saa toteutettua. Novarbo jäähdytys OHJELMISTOJA Suljettu kasvihuone on mahdollinen. Lämmitys, jäähdytys, Novarbo, kasvualustan lämpö, tuuletus, verhot, kasvuvalot, CO 2, kosteuden hallinta, puhaltimet, hälytykset/varoitustoiminnat, kastelu ja sumutus, kasvualustan kosteus, keskusputkiston lämpötilan säätö, lämpökeskuksen ohjaus, kasvinsuojeluohjelma. Valmiit moottorinohjausyksiköt nopeuttavat asennusta. Sisältää säätimen ja venttiilien virtalähteen, moottorien ohjauskytkimet, kontaktorit ja moottorisuojat.

6 6 ITU Multi Station 10 kasvuolosuhteiden säädin Kasvihuoneen ilmankierrätyspuhaltimet Yleiskäyttöiset aksiaalipuhaltimet ilman kierrätykseen ja kosteuden hallintaan. Ilmamäärät m 3 /h. Tämä säädin toimii järjestelmän osana tai yksinään. Se on monipuolisilla perusohjelmilla varustettu huonesäädin tarjoten kaikki perustoiminnot ja vähän enemmänkin todella edulliseen hintaan. Laitteen ominaisuudet ovat monessa kohtaa yhtäläiset isoveljen ominaisuuksiin nähden. Multi Station 10 hoitaa kasvihuoneesi perustarpeet helposti ja aikaasi säästäen. OHJELMISTOJA Lämmitys, kasvualustan lämpö, tuuletus, verhot, kasvuvalot, CO 2, kosteuden hallinta, puhaltimet, hälytykset/varoitustoiminnat, kastelu ja sumutus. Novarbo avaa aivan uuden mahdollisuuden pitää ilmastointiluukut suljettuina. Etuja ovat mm. Kasvihuoneessa voidaan ylläpitää suurempia hiilidioksidipitoisuuksia ja CO 2 -lannoituksesta saadaan suurempi hyöty Taudinaiheuttajat ja tuhoeläimet eivät pääse sisälle Tehostaa biologista torjuntaa Lisävalot tehokkaampaan käyttöön Lämpötilaa ja kosteutta voidaan säätää sekä pitää ne lähempänä optimiarvoja Novarbo mahdollistaa merkittävän sadonlisäyksen! Biolan Oy PL Kauttua Puh. (02) Fax (02) novarbo@biolan.fi Soita ja kysy lisää.

7 Tuotekuvasto 10 Tuuletusluukkujen avauslaitteet 7 Tuomme maahan korkealaatuisia komponentteja tuuletuksen avauslaitteiksi. Valikoimistamme löytyvät hammastangot ja niiden pesät, akselilaakerit, vaihdemoottorit, ketjuyhteet ja muut tarvikkeet. Tangot ja pesät soveltuvat jakonsa puolesta myös muiden valmistajien tankojen sijaan. Ainutlaatuinen avattava pesä ja korjauslaakeri helpottavat huoltotöitä, kun akseleita ei tarvitse poistaa paikaltaan. AVATTAVA PESÄ HELPPO VAIHTAA Lämmityksen toimilaitteet Toimitamme edullisesti erittäin toimintavarmoja HONEYWELL säätöventtiileitä ja niiden toimimoottoreita. Saatavilla kaikkia malleja pienestä suureen. Kauttamme saat myös lämmityksen vesikiertoon tarvittavat GRUNDFOS kiertovesipumput. Niistä löytyy malleja jotka säätyvät itsekseen lämmöntarpeen mukaan tai esim. Itumic automatiikkaan liitettävät mallit, jolloin pumppujen tehonsäätö tehdään kasvihuoneen säätöjärjestelmällä.

8 8 ITU Mix Station lannoitesäätimet Kasvihuonelaitoksen lannoiteveden ja kastelun ohjaukseen tarkoitettu säädinlaitesarja. Laajennettavuus ja monipuolisuus ovat näiden säätimien tunnuksia. Isokokoinen näyttö ja PC-liitäntä varmistavat helpon käytön ja toiminnan seuraamisen. ITU Mix Station lannoitesäädin Kaikissa ITUMICin lannoitesekoittajissa on johtokyky- ja ph-säädön lisäksi valittavissa kastelun ohjaus. Venttiileitä voidaan ohjata monien erilaisten ehtojen mukaan, kuten säteily, maan kosteus, litrakastelu, kasteluväli jne. Säätimet voidaan myös yhdistää osaksi samaa verkkoa, jossa ilmastonsäätimetkin ovat ja niiden käyttö onnistuu myös PC:ltä ja sitä kautta myös esimerkiksi internetin välityksellä. Mallit eroavat toisistaan pumppukapasiteetissa sekä emoliuosten ja kasteluventtiileiden maksimimäärässä. OHJELMISTOJA Johtokyvyn säätö ph-säätö Ryhmäkohtainen vesimäärän sopeutus Paluuvedet Hälytykset Kasteluventtiilien ohjaus Ryhmäkohtaiset lannoitereseptit Kasteluveden lämmitys Pumppukapasiteetti: 2-22m 3 /h Kasteluventtiilit: max 60 Emoliuokset: max 8, joista yksi voi olla ph-annostelu. Tämä pienellä säiliöllä varustettu, nopeaa säätöä ja annostelua hyödyntävä lannoitesäädin soveltuu hyvin kaikkiin tavallisiin sovelluksiin. Erityisesti sen edut tulevat esiin paikoissa, joissa tarvitaan monia erilaisia lannoitereseptejä. Säädettävän säiliön koon ansiosta veden vaihtuvuus on nopea ja reseptin vaihto eri kasveille käy nopeasti ja helposti. Ohjelmiston kyky mukautua eri kasteluryhmien erilaisiin kulutuksiin takaa tasaisen säädön jatkuvasti. Venttiilien ja säätimen nopeus takaavat myös nopean reagoinnin erilaisille häiriöille. ITU Mix Station 300 Micro Pumppukapasiteetti: 8-16m 3 /h Kasteluventtiilit: max 40 Emoliuokset: max 5, joista yksi voi olla ph-annostelu. Venturitekniikalla ja annosteluventureilla varustettu lannoitesekoittaja/kastelusäädin, joka soveltuu parhaiten silloin, kun kasvatetaan yhtä tai kahta kasvia ja kasteluryhmien vedenkulutus on melko suuri. Tämä suhteellisen kookkaalla säiliöllä oleva malli soveltuu hyvin myös silloin, kun veden syötössä on odotettavissa lyhyitä häiriöitä, 120 litran säiliö toimii tällöin puskurina.

9 Tuotekuvasto 10 ITU Mix Station 300 Standard 9 Pumppukapasiteetti: 15-65m 3 /h Kasteluventtiilit: max 60 Emoliuokset: max 8 + yksi ph-annostelu Perinteisellä venttiilitekniikalla ja annosteluventureilla varustettu lannoitesekoittaja/kastelusäädin, joka soveltuu parhaiten silloin, kun tarvitaan suurta kapasiteettia. Ohjelmisto-ominaisuudet ovat samat kuin muissakin sarjan säätimissä. ITU Mix Station 20 Mini Pumppukapasiteetti: 10m 3 /h Kasteluventtiilit: max 7 Emoliuokset: max 3, joista yksi voi olla ph-annostelu. Tämä perusmalli tarjoaa pienen vaihtoehdon perusohjelmistoilla. Vain 3 annosteluventtiiliä ja perinteinen venttiili- ja annostelutekniikka mahdollistavat lannoituksen ja kastelun perustoiminnot. Soveltuu parhaiten silloin kun käytössä on vain yksi kasvi ja kapasiteetin tarve on pieni. EMC-sertifikaatti takaa sen, että laite täyttää kaikki sitä koskevat eurooppalaiset häiriönpäästö- ja häiriönsietovaatimukset.

10 10 Anturit ja mittaustekniikka Johtokyky- ja ph-anturit: nämä ovat tarpeen kastelun hallinnassa. Itumic valmistaa suuren osan antureista itse, mutta säätöjärjestelmän rakenne ja ominaisuudet mahdollistavat myös muiden valmistajien antureiden käyttämisen. Tässä joitain esimerkkejä käytössäolevista antureista. Maan lämpöanturi Psykrometri: vanha ja luotettava ilman suhteellisen kosteuden mittausmenetelmä. Elektroninen lämpötilan ja kosteuden mittaus: psykrometrin korvaajaksi on viime vuosina tullut elektroninen mittausmenetelmä. Kuvassa anturi säteilysuojaan asennettuna. CO 2 : hiilidioksidianturi Sääasema: kasvihuoneen säätötapahtuma on suuresti riippuvainen ulkoisista olosuhteista. Tuuliolosuhteet, säteily, lämpötila ja sade vaikuttavat kaikki omalla tavallaan olosuhteiden optimaalisessa säädössä. Paluuveden ja ylikastelun mittaus: mittaa ja seuraa Graff Pro ohjelmassa paluuveden ominaisuuksia: ph, EC ja määrää. Maan kosteusanturit toimivat ns. tensiometriperiaatteella. TN-70 mittausalue mbar - käyttö mineraalivillalle TN-200 mittausalue mbar - käyttö turvealustoille TN-1000 mittausalue mbar - käyttö pelloilla Virtaviesti 4-20mA

11 Tuotekuvasto 10 Mittarit ja tarvikkeet Valikoimaamme kuuluu kaikenlaisia mittareita kasvihuone- ja muuhunkin käyttöön. Scangrow johtokyky- ja ph-mittarit ovat kovaan käyttöön soveltuvia tarkkoja mittareita. Reagecon ph-bufferit (ph4 ja ph7) ja johtokykystandardit (1.41mS) soveltuvat antureiden kalibrointiin. Huomaa ph -buffereiden pullon rakenne. Se mahdollistaa säästeliään käytön, sillä erillisiä astioita ei tarvita ja kalibrointiin on aina käytettävissä tuoretta nestettä. ITU TNS-1000 käsimittari ja tensiometri HarvestGuard lämpösummalaskuri 11 Nyt saat helposti tiedon vuoden paikallisesta lämpösummasta HarvestGuard mittarin avulla. Summaa päivittäisen lämpömäärän laskee kylmien tuntien määrän aseteltavat laskentaehdot (lämpötilat) minimi- ja maksimilämpötilan taltiointi 3 erikseen aseteltavaa laskuria. Horiban ionimittarit Näillä erittäin pienikokoisilla ionimittareilla K+, Na+ ja NO- ionien mittaus on helppoa. Tipautat vain näytteen tuntoelimelle ja saat tuloksen heti näytölle. Kastelu Tuomme maahan edullisia ja toimintavarmoja DOROT magneettiventtiileitä ja muita kastelutarvikkeita. Niissä kaikissa on virtauksen rajoitin ja käsiohjausnuppi vakiona. Käytämme lannoite-/kastelusäätimissämme laadukkaita Grundfosin pumppuja. Pumppuvalikoimasta löytyy sopiva melkein mihin hyvänsä muuhunkin käyttötarkoitukseen. Voimme myös tarvittaessa toteuttaa koko kastelujärjestelmänne tarvekartoituksen, suunnittelun, sekä toteutuksen. ITU Controller IG2 Pieni säädin kastelun käynnistykseen. Tähän voidaan liittää 2 tensiometriä ja säteilyanturi. Kun sopiva maankosteus ja säteily toteutuu, antaa laite kastelulle ON/OFF tyyppisen käynnistyssignaalin. Tämä signaali voi esim. aukaista magneettiventiilin tai käynnistää lannoitesekoittimen. Sumutus Pol-Air korkeapainesumutusjärjestelmän avulla kasvihuoneen kosteus pysyy optimaalisena ja samalla sitä voidaan käyttää ilman lämpötilan alentamiseen. Plastron matalapainesumutuksella saadaan aikaiseksi hieno sumu joka soveltuu paitsi kostutukseen, myös esim pienien taimien idätykseen/kasteluun.

12 12 Lähettäjä: ITUMIC OY TAHVONTIE JYSKÄ Suomalaisia ITUMIC tuotteita käytetään ympäri Eurooppaa: Bulgariassa, Kroatiassa, Skotlannissa, Englannissa, Irlannissa, Puolassa, Kyproksella, Serbiassa, Venäjällä, Unkarissa... Agra näyttely, Plovdiv, Bulgaria Luszczyk, Puola Innovative Greenhouse ltd, Larnaca, Kypros Paczena, Puola Zeleni Hit, Belgrad, Serbia Royal Botanic Gardens, Edinburgh, Skotlanti Paczena, Puola 1004 mace GrafiTatu 2010

www.itumic.fi (014) 339 3900

www.itumic.fi (014) 339 3900 1 www.itumic.fi (014) 339 3900 KASVIHUONEAUTOMATIIKAN JA LAITTEIDEN ERIKOISLIIKE Tuotekuvasto 9 Sisältö: SÄÄDINJÄRJESTELMÄT 3-7 CAG-OHJELMISTOT 8-9 LÄMMITYS JA TUULETUS 10 KASTELU JA SUMUTUS 11 KÄSIMITTARIT

Lisätiedot

Kiinteistötekniikkaratkaisut

Kiinteistötekniikkaratkaisut Kiinteistötekniikkaratkaisut SmartFinn AUTOMAATIO SmartFinn Automaatio on aidosti helppokäyttöinen järjestelmä, joka tarjoaa kaikki automaatiotoiminnot yhden yhteisen käyttöliittymän kautta. Kattavat asuntokohtaiset

Lisätiedot

Versio Fidelix Oy

Versio Fidelix Oy Versio 1.96 2014 Fidelix Oy Sisällysluettelo 1 Yleistä... 4 1.1 Esittely... 4 1.1 Toimintaperiaate... 5 1.2 Käyttöönotto... 6 2 Käyttöliittymä... 7 2.1 Päävalikko ja käyttö yleisesti... 7 2.2 Säätimen

Lisätiedot

Automaattisen kastelu- ja lannoitusjärjestelmän käyttöönotto ja kokemuksia Marjanviljelyn koetilalla kasvukaudella 2016

Automaattisen kastelu- ja lannoitusjärjestelmän käyttöönotto ja kokemuksia Marjanviljelyn koetilalla kasvukaudella 2016 Automaattisen kastelu- ja lannoitusjärjestelmän käyttöönotto ja kokemuksia Marjanviljelyn koetilalla kasvukaudella 2016 Johdanto Tässä raportissa käsitellään automaattisen kastelu- ja lannoitusjärjestelmän

Lisätiedot

NovarboTM tuottavampi kasvihuone

NovarboTM tuottavampi kasvihuone NovarboTM tuottavampi kasvihuone Cool innovations! www.novarbo.fi COOL INNOVATIONS Novarbo-jäähdytysjärjestelmästä on saatavissa tehokkaita sovellutuksia erilaisiin ilmasto-olosuhteisiin. Sen avulla säästetään

Lisätiedot

TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja

TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja V1.1 25.04.2008 25.04.2008 TiiMi 5500ohjekirja v1.1 1/ 4 TiiMi 5500 järjestelmä on kehitetty erityisesti perunan varastoinnin

Lisätiedot

Näytesivut. Kaukolämmityksen automaatio. 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako

Näytesivut. Kaukolämmityksen automaatio. 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako 5 Kaukolämmityksen automaatio 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako Kaukolämmityksen toiminta perustuu keskitettyyn lämpimän veden tuottamiseen kaukolämpölaitoksella. Sieltä lämmin vesi pumpataan kaukolämpöputkistoa

Lisätiedot

Jäähdytysturva Oy Koivukummuntie 4 01510 Vantaa puh. +358 (0)20 754 5235 info@jaahdytysturva.fi www.jaahdytysturva.fi

Jäähdytysturva Oy Koivukummuntie 4 01510 Vantaa puh. +358 (0)20 754 5235 info@jaahdytysturva.fi www.jaahdytysturva.fi Testo 106-T1:ssä on erittäin nopea ja tarkka NTC-anturi yhdistettynä ohueen mittauskärkeen joka ei jätä jälkiä. Testo 106-T1 soveltuu erinomaisesti elintarvikkeiden lämpötilojen mittaukseen esimerkiksi

Lisätiedot

Arvo-Tec T Drum 2000 ruokintalaite

Arvo-Tec T Drum 2000 ruokintalaite Arvo-Tec T Drum 2000 ruokintalaite -tarkka ruokintalaite nykyaikaiseen kalanruokintaan Ruokintalaitteen kehitystyössä on kiinnitetty huomiota annostelun tarkkuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Tekniset tiedot:

Lisätiedot

metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet

metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet metis -tuoteperhe metis -tuotteet ovat helppokäyttöisiä ja toimintavarmoja GSM-valvonta- ja ohjauslaitteita. Ne voivat lähettää viestejä ilmaisimien ja antureiden tilan

Lisätiedot

MITTAUS- JA SÄÄTÖLAITTEET, RAPORTOINTIMALLI

MITTAUS- JA SÄÄTÖLAITTEET, RAPORTOINTIMALLI IVKT 2016 / SuLVI 1(5) Ohje 7.1 IV-kuntotutkimus MITTAUS- JA SÄÄTÖLAITTEET, RAPORTOINTIMALLI 1 Arviointi Tämä arviointi on rajattu koskemaan automaatiotekniikan osuutta IV-kuntotutkimuksessa. Tässä käytetyt

Lisätiedot

Taito Tehdä Turvallisuutta

Taito Tehdä Turvallisuutta Taito Tehdä Turvallisuutta Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä HOME CONTROLLER HOME CONTROLLER HC-0016, HC-WF HELPPOKÄYTTÖINEN KODINOHJAUSJÄRJESTELMÄ Käyttö ja ohjelmointi helposti näytöllä

Lisätiedot

metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet

metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet Metis -tuoteperhe metis -tuotteet ovat helppokäyttöisiä ja toimintavarmoja GSM-valvonta- ja ohjauslaitteita. Ne voivat lähettää viestejä ilmaisimien ja antureiden tilan

Lisätiedot

SiMAP lämmityksen säätö. SiMAP säätää - Sinä säästät

SiMAP lämmityksen säätö. SiMAP säätää - Sinä säästät SiMAP lämmityksen säätö SiMAP säätää - Sinä säästät Rappukäytävään asennettava reititin vahvistaa antureiden signaalia säätimelle. Mikä SiMAP Säätö? SiMAP Säätö on täysin uudenlainen kiinteistön lämmityksen

Lisätiedot

Elektroninen ohjaus helposti

Elektroninen ohjaus helposti Elektroninen ohjaus helposti Koneiden vankka ja yksinkertainen ohjaus älykkään elektroniikan avulla IQAN-TOC2 oikotie tulevaisuuteen Helppo määritellä Helppo asentaa Helppo säätää Helppo diagnosoida Vankka

Lisätiedot

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Uponor C-46 -lämmönsäädin Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Tuotteen kuvaus Luovaa tekniikkaa helppo asentaa ja käsitellä Uponorin C-46-lämmönsäädin

Lisätiedot

EC-KASETTIPATTERI PMFC

EC-KASETTIPATTERI PMFC EC-KASETTIPATTERI PMFC Laadukkaat, vesikiertoiset kasettipatterit jäähdytykseen ja / tai lämmitykseen. PMFC-kasettipatterit ovat saatavissa nykyaikaisilla energiatehokkailla ECpuhaltimilla. Kasettipattereiden

Lisätiedot

Saat enemmän vähemmällä

Saat enemmän vähemmällä TA-Compact-P Saat enemmän vähemmällä Sulku 2-tie säätöventtiili virtauksen maksimirajoitusventtiili 5 in 1 täydellinen mitattavuus TA-Compact-P Uusi päätelaitteisiin tarkoitettu paineen vakioiva 2-tie

Lisätiedot

AW Lämminvesikäyttöiset ilmanlämmittimet

AW Lämminvesikäyttöiset ilmanlämmittimet Lämminkäyttöiset ilmanlämmittimet Lämminkäyttöiset ilmanlämmittimet -lämmittimiä käytetään varastojen, teollisuushallien, verstaiden, urheiluhallien, liikkeiden yms. jatkuvaan lämmitykseen. Tyylikkään

Lisätiedot

Mittausverkon pilotointi kasvihuoneessa

Mittausverkon pilotointi kasvihuoneessa Mittausverkon pilotointi kasvihuoneessa Lepolan Puutarha Oy pilotoi TTY:llä kehitettyä automaattista langatonta sensoriverkkoa Turussa 3 viikon ajan 7.-30.11.2009. Puutarha koostuu kokonaisuudessaan 2.5

Lisätiedot

TUNTUUKO TOISINAAN, ETTÄ NAAPURIN ISÄSSÄ ON ENEMMÄN INSINÖÖRIÄ KUIN SINUSSA?

TUNTUUKO TOISINAAN, ETTÄ NAAPURIN ISÄSSÄ ON ENEMMÄN INSINÖÖRIÄ KUIN SINUSSA? TUNTUUKO TOISINAAN, ETTÄ NAAPURIN ISÄSSÄ ON ENEMMÄN INSINÖÖRIÄ KUIN SINUSSA? Älä huoli. Grundfos tarjoaa laadukasta helppokäyttöisyyttä myös sinunkin käyttöösi. SQ JA SP-UPPOPUMPUT KOTITALOUKSIE GRUNDFOS

Lisätiedot

Näytesivut. 3.2 Toimisto- ja liiketilojen. Ilmastointijärjestelmät 57

Näytesivut. 3.2 Toimisto- ja liiketilojen. Ilmastointijärjestelmät 57 3.2 Toimisto- ja liiketilojen ilmastointijärjestelmät Toimisto- ja liiketilojen tärkeimpiä ilmastointijärjestelmiä ovat 30 yksivyöhykejärjestelmä (I) monivyöhykejärjestelmä (I) jälkilämmitysjärjestelmä

Lisätiedot

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER Taito Tehdä Turvallisuutta Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER PRO CONTROLLER PC-8016 KAMEROILLA VARUSTETTU KOTIAUTOMAATIOKESKUS Käyttö ja ohjelmointi helposti näytöllä

Lisätiedot

ECL Comfort V a.c. ja 24 V a.c.

ECL Comfort V a.c. ja 24 V a.c. 230 V a.c. ja 24 V a.c. Kuvaus ja sovellus Säätölaite on suunniteltu helposti asennettavaksi: yksi kaapeli, yksi liitin. säätölaitteessa on yksilöllisesti suunniteltu taustavalaistu näyttö. Grafiikkaa

Lisätiedot

eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017

eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017 eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017 Pähkinänkuoressa eco Top eco TOP-SARJA 3 konekokoa ilmavirtaan 0,8 m³/s asti Soveltuu hyvin esim. toimistoihin,

Lisätiedot

Ilmanvirtauksen mittarit

Ilmanvirtauksen mittarit Swema 3000 yleismittari/monitoimimittari sisäilmastomittauksiin Ilmastoinnin yleismittari, Vahva metallirunkoinen Swema 3000 on suunniteltu ilmastoinnin, sisäilmaston ja olosuhdemittausten tarpeisiin erityisesti

Lisätiedot

Mittausasema peltoolosuhteiden

Mittausasema peltoolosuhteiden Mittausasema peltoolosuhteiden tarkkailuun - Lämpötila - Kosteus - Ilmanpaine - Tuulen suunta - Tuulen keskinopeus - Sademäärä - Kastepiste - Lämpösumma - Kasvualustan kosteus - Kasvualustan lämpötila

Lisätiedot

Jokin ulkopuolisen valmistajan 24V tai 230V jännitetasolla toimiva säädin

Jokin ulkopuolisen valmistajan 24V tai 230V jännitetasolla toimiva säädin Sivu 1/6 PEMCO PMFC- puhallinpattereiden ohjaus Pemcon puhallinpattereiden ohjaus on toteutettu sekä suunnittelija, että käyttäjän kannalta mahdollisimman helpoilla ja tehokkailla ratkaisuilla. Pemco tarjoaa

Lisätiedot

MIX Lattia- ja seinäasenteiset sekoituspiirit lämmitykseen sekä jäähdytykseen

MIX Lattia- ja seinäasenteiset sekoituspiirit lämmitykseen sekä jäähdytykseen www.hogfors.com MIX sekoituspiiri on teknisesti erittäin laadukas, energiataloudellinen, helppokäyttöinen sekä ulkoasultaan selkeä tuote, jonka asennettavuus on omaa luokkaansa. MIX-sekoituspiirit on suunniteltu

Lisätiedot

Julkaisutiedot. Scania Diagnos & Programmer 3 versio 2.27

Julkaisutiedot. Scania Diagnos & Programmer 3 versio 2.27 fi-fi Julkaisutiedot Scania Diagnos & Programmer 3 versio 2.27 Versio 2.27 korvaa Scania Diagnos & Programmer 3 -version 2.26 ja tukee P-, G-, R- ja T-sarjan ajoneuvojen, F-, K- ja N-sarjan ajoneuvojen

Lisätiedot

Testo 106 suojakotelolla Nopea mittari omavalvontaan.

Testo 106 suojakotelolla Nopea mittari omavalvontaan. Testo 106 suojakotelolla Nopea mittari omavalvontaan. Nopea mittaus ohuella mittapäällä jälkiä jättämättä Tarkka mittaustulos Äänihälytys Testo 106:ssa on erittäin nopea ja tarkka NTC-anturi yhdistettynä

Lisätiedot

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa.

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. UUDET living by Danfoss -termostaatit. Harppaus kohti laadukkaampaa asumista. Asenna ja unohda Uudet living by Danfoss termostaatit

Lisätiedot

Rakennuskohteen nimi ja osoite Piirustuksen sisältö Piirt. ATJ Granlund Pohjanmaa Oy

Rakennuskohteen nimi ja osoite Piirustuksen sisältö Piirt. ATJ Granlund Pohjanmaa Oy ..\012xx\01262\P034\\RAU\Kaaviot\6301.dwg RAU 6301 1 / 5 ..\012xx\01262\P034\\RAU\Kaaviot\6301.dwg RAU 6301 2 / 5 OHJELMAT Osajärjestelmän toimintaan vaikuttavat seuraavat ohjelmat, joiden yksityiskohtainen

Lisätiedot

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus Käyttöopas Sisällysluettelo Tuotteet & Sovellukset... 3 Käyttöliittymä... 4 Näyttö... 5 Ohjelmointi... 6 Asetusarvon asettaminen... 6 Hälytykset... 6 Perusasetukset...

Lisätiedot

KAASUNJAKELUJÄRJESTELMÄT

KAASUNJAKELUJÄRJESTELMÄT Kaasuverkosto KAASUNJAKELUJÄRJESTELMÄT Sa-Van kaasunjakelujärjestelmiä on toimitettu laajalti Suomen sairaaloihin ja terveyskeskuksiin jo yli kymmenen vuoden ajan. Lääkkeellisten kaasujen jatkuva saatavuus

Lisätiedot

Säätötekniikan perusteet. Merja Mäkelä 3.3.2003 KyAMK

Säätötekniikan perusteet. Merja Mäkelä 3.3.2003 KyAMK Säätötekniikan perusteet Merja Mäkelä 3.3.2003 KyAMK Johdanto Instrumentointi automaation osana teollisuusprosessien hallinnassa Mittalaitteet - säätimet - toimiyksiköt Paperikoneella 500-1000 mittaus-,

Lisätiedot

Yhtiön nimi: - Luotu: - Puhelin: - Fax: - Päiväys: -

Yhtiön nimi: - Luotu: - Puhelin: - Fax: - Päiväys: - Positio Laske Kuvaus 1 MAGNA 32- Tuote No.: 98123 Huom.! Tuotteen kuva voi poiketa todellisesta tuotteesta Pumppu on roottoriholkilla varustettua tyyppiä eli pumppu ja moottori muodostavat integroidun

Lisätiedot

ILMASTOINTI Texa Konfort 780R Bi-Gas

ILMASTOINTI Texa Konfort 780R Bi-Gas 32 220 9865 Texa Konfort 780R Bi Gas on täysautomaattinen ilmastointijärjestelmän huoltolaite sekä R134a että R1234yf kaasuille. Laitteessa on kaksi erillistä järjestelmää samoissa kuorissa. Koko huoltotapahtuma

Lisätiedot

Sääasema Probyte JUNIOR

Sääasema Probyte JUNIOR Sääasema Probyte JUNIOR JUNIOR sääanturi COM1 12VDC RS-232 signaali PC W9x Excel-tiedosto PROBYTE JUNIOR sääanturin toimintaperiaate Yleistä Probyte SÄÄASEMA JUNIOR1 on sään mittaukseen tarkoitettu ulkoanturi,

Lisätiedot

Käyttöohje. Aura Remote App v1.6.0

Käyttöohje. Aura Remote App v1.6.0 Käyttöohje Aura Remote App v0 Kirjautuminen Applikaation version numero Mahdollisuus testata sovelluksen Demo versiota. Tähän voit syöttää koodin, jonka löydät Aura Remoten keskusyksikön takaa. Valitse

Lisätiedot

Yhtiön nimi: - Luotu: - Puhelin: - Fax: - Päiväys: -

Yhtiön nimi: - Luotu: - Puhelin: - Fax: - Päiväys: - Positio Laske Kuvaus 1 MAGNA 25- Tuote No.: 9815 Huom.! Tuotteen kuva voi poiketa todellisesta tuotteesta Pumppu on roottoriholkilla varustettua tyyppiä eli pumppu ja moottori muodostavat integroidun kokonaisuuden

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Vuodesta 1946. Tynnyri- ja konttipumput Tiivisteettömät keskipakopumput

Vuodesta 1946. Tynnyri- ja konttipumput Tiivisteettömät keskipakopumput Vuodesta 1946 Tynnyri- ja konttipumput Tiivisteettömät keskipakopumput Lutz - ammattilaisen turvallinen valinta Lutz pumput ovat ammattilaisen turvallinen valinta pumpattaessa tynnyreistä, konteista tai

Lisätiedot

Säätöventtiilit. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT

Säätöventtiilit. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT Säätöventtiilit EDUT Soveltuu lämmitys-, jäähdytys- ja käyttövesijärjestelmiin Säätö Mittaus Esiasetus Sulku Tyhjennys TIEDOT TUOTENUMERO/KOKO KVS 69123 DN15 LF 1/2 sk 0,48 69124 DN15 MF 1/2 sk 0,97 69125

Lisätiedot

CWK Pyöreät kanavajäähdyttimet jäähdytysvedelle

CWK Pyöreät kanavajäähdyttimet jäähdytysvedelle Pyöreät kanavajäähdyttimet jäähdytysvedelle PYÖREÄT KANAVAJÄÄHDYTTIMET JÄÄHDYTYSVEDELLE Pyöreät kanavajäähdyttimet jäähdytysvedelle -sarjan vesijäähdytteisiä pyöreitä kanavalämmittimiä käytetään jäähdyttämään

Lisätiedot

XCRANE OMINAISUUDET KUUSI KULJETTAJA-PROFIILIA VENTTIILIEN SÄÄDÖT

XCRANE OMINAISUUDET KUUSI KULJETTAJA-PROFIILIA VENTTIILIEN SÄÄDÖT XCRANE OMINAISUUDET KUUSI KULJETTAJA-PROFIILIA Jokaiseen kuljettajaprofiiliin voi tallentaa omat säädöt seuraaville ominaisuuksille Venttiilin parametrit o Miniminopeus (ma) o Maksiminopeus (%) o Rampit

Lisätiedot

A Fläkt Woods Company. Lämminilmakoje ATD

A Fläkt Woods Company. Lämminilmakoje ATD A Fläkt Woods Company ATD lisätarvikkeineen et ATDA ja ATDG on tarkoitettu teollisuus-, konepaja-, myymälä-, varastotilojen, autotallien, automarkettien ja vastaavien tilojen lämmitykseen ja ilmanvaihtoon.

Lisätiedot

KAIKKI MITÄ TARVITAAN LÄMPÖTILOJEN OMAVALVONTAAN

KAIKKI MITÄ TARVITAAN LÄMPÖTILOJEN OMAVALVONTAAN KAIKKI MITÄ TARVITAAN LÄMPÖTILOJEN OMAVALVONTAAN Langatonta mittaustekniikkaa Nokeval Kotimaista osaamista ja luotettavuutta OVA LÄMPÖTILOJEN OMAVALVONTA Nokeval on kehittänyt langattoman lämpötilan mittausjärjestelmän

Lisätiedot

Rakennuskohteen nimi ja osoite Piirustuksen sisältö Piirt. ATJ Granlund Pohjanmaa Oy

Rakennuskohteen nimi ja osoite Piirustuksen sisältö Piirt. ATJ Granlund Pohjanmaa Oy ..\012xx\01262\P033\\RAU\Kaaviot\6302.dwg RAU 6302 1 / 5 ..\012xx\01262\P033\\RAU\Kaaviot\6302.dwg RAU 6302 2 / 5 OHJELMAT Osajärjestelmän toimintaan vaikuttavat seuraavat ohjelmat, joiden yksityiskohtainen

Lisätiedot

Avoimet standardit ja integraatio

Avoimet standardit ja integraatio Avoimet standardit ja integraatio Avoimet standardit ja integraatio Trendin ainutlaatuinen lähestymistapa avoimiin standardeihin ja integraatioon tarjoaa odottamasi hyödyt, sekä markkinoiden johtavat innovaatiot

Lisätiedot

SiMAP Kiinteistötekniikkaratkaisut. Kiinteistötekniikka

SiMAP Kiinteistötekniikkaratkaisut. Kiinteistötekniikka SiMAP Kiinteistötekniikkaratkaisut Kiinteistötekniikka Sivu 1 29.10.2013 Rappukäytävään asennettava reititin vahvistaa antureiden signaalia säätimelle. Mikä SiMAP Säätö? SiMAP Säätö on täysin uudenlainen

Lisätiedot

Lämmityksen pumppu- ja venttiiliryhmät V enttiilit, säätimet + järjestelmät

Lämmityksen pumppu- ja venttiiliryhmät V enttiilit, säätimet + järjestelmät Lämpöä laadukkaasti Lämmityksen pumppu- ja venttiiliryhmät V enttiilit, säätimet + järjestelmät T uotevalikoima 1 b a r 0 O V Pumppuryhmät Oventrop pumppuryhmät sisältävät yhdessä ja samassa eristetyssä

Lisätiedot

Yleistä. Digitaalinen termostaatti PIC-Thermo PROBYTE OY

Yleistä. Digitaalinen termostaatti PIC-Thermo PROBYTE OY Digitaalinen termostaatti PIC-Thermo PROBYTE OY Yleistä PROBYTE PIC-THERMO on digitaalisesti säädettävä termostaatti lämpötilaalueelle 50...+120C. Laite on tarkoitettu lämmönsäätäjäksi ja lämpötilavalvontalaitteeksi

Lisätiedot

Rakennuskohteen nimi ja osoite Piirustuksen sisältö Piirt. ATJ Granlund Pohjanmaa Oy

Rakennuskohteen nimi ja osoite Piirustuksen sisältö Piirt. ATJ Granlund Pohjanmaa Oy ..\p_levy\012xx\01262\p034\\rau\kaaviot\6302.dwg RAU 6302 1 / 5 ..\p_levy\012xx\01262\p034\\rau\kaaviot\6302.dwg RAU 6302 2 / 5 OHJELMAT Osajärjestelmän toimintaan vaikuttavat seuraavat ohjelmat, joiden

Lisätiedot

TALOMAT Easy. asennus- ja käyttöohje T91

TALOMAT Easy. asennus- ja käyttöohje T91 TALOMAT Easy asennus- ja käyttöohje T91 Talomat Easy -järjestelmä sisältää seuraavat komponentit: ohjausyksikkö 4-os talomat-painike x 2 2-os kytkinten asennuskehys kytkinten yhdyskaapeli kosteusteippianturi

Lisätiedot

Toimintakokeet toteutus ja dokumentointi Janne Nevala LVI-Sasto Oy

Toimintakokeet toteutus ja dokumentointi Janne Nevala LVI-Sasto Oy Toimintakokeet toteutus ja dokumentointi Janne Nevala LVI-Sasto Oy Toimintakokeita tehdään mm. seuraaville LVIA-järjestelmille: 1. Käyttövesiverkosto 2. Lämmitysjärjestelmä 3. Ilmanvaihto 4. Rakennusautomaatio

Lisätiedot

testo 410-1 Käyttöohje

testo 410-1 Käyttöohje testo 410-1 Käyttöohje FIN 2 Short manual testo 410-1 Pikaohje testo 410-1 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Siipipyörä 3 Lämpötilasensori 4 Näyttö 5 Toimintonäppäimet 6 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset

Lisätiedot

Sarjasäätö jäähdytykseen ja lämmitykseen

Sarjasäätö jäähdytykseen ja lämmitykseen FED säädin Sarjasäätö jäähdytykseen ja lämmitykseen Products FED-IF:anturilla FED-FF:irtoanturilla FED säädintä käytetään järjestelmissä joissa jäähdytys- ja lämmityspiiriä halutaan säätää yhdellä säätimellä.

Lisätiedot

FINDRI REF- TECHNOLOGY. Findri Ref-Control. Lauhduttimien ja nesteja a hdyttimien puhaltimien seka pumppujen ohjauskeskus

FINDRI REF- TECHNOLOGY. Findri Ref-Control. Lauhduttimien ja nesteja a hdyttimien puhaltimien seka pumppujen ohjauskeskus Findri Ref-Control Lauhduttimien ja nesteja a hdyttimien puhaltimien seka pumppujen ohjauskeskus Kohteeseen kuin kohteeseen optimoitavat Findri Ref-Control -ohjauskeskukset Oy Yleiskylma -Findri tarjoaa

Lisätiedot

CWW Pyöreät kanavalämmittimet lämmitysvedelle

CWW Pyöreät kanavalämmittimet lämmitysvedelle Pyöreät kanavalämmittimet lämmitysvedelle Pyöreät kanavalämmittimet lämmitysvedelle -sarjan vesilämmitteisiä pyöreitä kanavalämmittimiä käytetään lämmittämään stointijärjestelmässä kiertävää a. -mallia

Lisätiedot

Oikea jäähdytys on osa ruoan laatua.

Oikea jäähdytys on osa ruoan laatua. Oikea jäähdytys on osa ruoan laatua. Pikajäähdytys- ja pikapakastuslaitteet Porkka teki oikean jäähdytyksen helpoksi Porkan uuden sukupolven edistykselliset pikajäähdytys- ja pikajäähdytys-pakastuslaitteet

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULU Tietotekniikan koulutusohjelma. Mikael Partanen VAATIMUSMÄÄRITTELYT

POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULU Tietotekniikan koulutusohjelma. Mikael Partanen VAATIMUSMÄÄRITTELYT POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULU Tietotekniikan koulutusohjelma Mikael Partanen VAATIMUSMÄÄRITTELYT Opinnäytetyö Syyskuu 2011 SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 3 2 KÄSITTEET... 3 2.1 Kiinteistöautomaatio... 3 2.2

Lisätiedot

Kompostoivat käymälät. BAT Systems Oy Internetsivut: www.batsystems.fi Puhelin: 010 320 4490 Sähköposti: info@batsystems.fi

Kompostoivat käymälät. BAT Systems Oy Internetsivut: www.batsystems.fi Puhelin: 010 320 4490 Sähköposti: info@batsystems.fi Kompostoivat käymälät MULLIS EDUT JA MAHDOLLISUUDET MULLIS EDUT Valmistettu ruostumattomasta teräksestä Säiliön suuri tilavuus Säiliö piilossa lattian alla Saatavissa useita malleja ja kokoja Saatavissa

Lisätiedot

Basic, comfort, superior

Basic, comfort, superior Basic, comfort, superior Basic ja Comfort Onnline-säätimet Onnline-oviverhokojeita ohjataan moderneilla AirGENIO-säätimillä, joilla ilmaverhon suorituskyky saadaan sovitettua kaikkiin käyttötarkoituksiin.

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE KÄYTTÖ- JA OHJEKIRJA YLEISTÄ Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen ohjausyksikön käytön aloittamista, käytä ainoastaan tämän kirjan ohjeiden ja annettujen opastusten mukaisesti.

Lisätiedot

ECL Comfort 110. 230 V AC ja 24 V AC

ECL Comfort 110. 230 V AC ja 24 V AC 230 V AC ja 24 V AC Kuvaus ja sovellus voidaan asentaa omakotitalojen lämmityssovelluksiin Danfoss Link -ratkaisun avulla DLG-liitännän kautta. Säätölaite on suunniteltu helposti asennettavaksi: yksi kaapeli,

Lisätiedot

Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM

Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM ILMAN LÄMPÖTILAN JAKAUTUMINEN HUONEISSA Ilman oviverhopuhallinta Oviverhopuhaltimella -1 C 22 C 2 C 21 C 2 C 22 C -8 C -6 C -4 C -2 C 19 C C 1 C 1 C 6 C C C 6 C 1 C 1 C 18

Lisätiedot

Uponor Push 23A Pumppu- ja sekoitusryhmä

Uponor Push 23A Pumppu- ja sekoitusryhmä L at t i a l ä m m i t y s U P O N O R P U S H 2 3 A Pumppu- ja sekoitusryhmä 04 2010 5042 Lattialämmityksen pumppu- ja sekoitusryhmä on pumppu- ja sekoitusryhmä, joka on tarkoitettu käytettäväksi Uponor-lattialämmitysjärjestelmän

Lisätiedot

Rosemount 3051S sähköiset ERS-anturit

Rosemount 3051S sähköiset ERS-anturit sähköiset ERS-anturit Uudentasoiset mittausratkaisut erityiskohteisiin Uusi ratkaisu vanhaan ongelmaan Kaikkialta löytyy mittauksia, joiden luotettava toiminta edellyttää sekä aikaa että voimavaroja. Tyypillisiä

Lisätiedot

Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen

Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen ILMANVAIHTOA LUONNON EHDOILLA VUODESTA 1983 KERROS- JA RIVITALOIHIN Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen Piccolo ON -mallit Pienessä asunnossa voi olla vaikeaa löytää sopivaa paikkaa

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-80 ja -120 ec ilmanvaihtokoneet Fair-80 ja -120 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

testo 831 Käyttöohje

testo 831 Käyttöohje testo 831 Käyttöohje FIN 2 1. Yleistä 1. Yleistä Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä käyttöohje myöhempää käyttöä varten. 2. Tuotekuvaus Näyttö Infrapuna- Sensori, Laserosoitin

Lisätiedot

Lähtökohtana turvallisuus

Lähtökohtana turvallisuus Lähtökohtana turvallisuus Työtä turvallisuuden puolesta Sijoitamme aikaa ja energiaa yhteistyöhön asiakkaidemme kanssa. Haluamme löytää jokaiselle asiakkaallemme parhaan mahdollisen ratkaisun. MALUX FINLAND

Lisätiedot

MUUNNELTAVA ILME» MODERNIT, YKSILÖLLISET TULO- JA POISTOILMAVENTTIILIT

MUUNNELTAVA ILME» MODERNIT, YKSILÖLLISET TULO- JA POISTOILMAVENTTIILIT ILMAN HALLINTA JA HUONELAITTEET DESIGN-VENTTIILIT LUMI JA LUMO MUUNNELTAVA ILME» MODERNIT, YKSILÖLLISET TULO- JA POISTOILMAVENTTIILIT NÄYTTÄÄ HYVÄLTÄ TOIMII HYVIN Uudet ilmanvaihtoventtiilit LUMI ja LUMO

Lisätiedot

MITTAUSTEKNIIKAN LABORATORIOTYÖOHJE TYÖ 4. LÄMPÖTILA ja PAINELÄHETTIMEN KALIBROINTI FLUKE 702 PROSESSIKALIBRAATTORILLA

MITTAUSTEKNIIKAN LABORATORIOTYÖOHJE TYÖ 4. LÄMPÖTILA ja PAINELÄHETTIMEN KALIBROINTI FLUKE 702 PROSESSIKALIBRAATTORILLA OAMK / Tekniikan yksikkö MITTAUSTEKNIIKAN LABORATORIOTYÖOHJE TYÖ 4 LÄMPÖTILA ja PAINELÄHETTIMEN KALIBROINTI FLUKE 702 PROSESSIKALIBRAATTORILLA Tero Hietanen ja Heikki Kurki TEHTÄVÄN MÄÄRITTELY Työn tehtävänä

Lisätiedot

EA Sähköiset ilmanlämmittimet

EA Sähköiset ilmanlämmittimet Sähköiset ilmanlämmittimet Sähköinen kiinteä ilmanlämmitin on sarja sähkökäyttöisiä ilmanlämmittimiä, joiden tehoalue on laaja. Nämä lämmittimet on tarkoitettu varastojen, teollisuushallien, paikoitustilojen,

Lisätiedot

Tasavirtajarrut. Tasavirtajarrujen käyttö parantaa sekä turvallisuutta. Dold tasavirtajarruja

Tasavirtajarrut. Tasavirtajarrujen käyttö parantaa sekä turvallisuutta. Dold tasavirtajarruja Tehoelektroniikka Tehoelektroniikka DOLD tehoelektroniikka Doldilla on yli 70 vuoden kokemus sähköteknisten laitteiden valmistuksesta. Dold on yksi Euroopan johtavia relevalmistajia. Toiminta on sertifioitu

Lisätiedot

Lämmönvaihdinpaketti TMix E

Lämmönvaihdinpaketti TMix E Lämmönvaihdinpaketti TMix E EDUT Toimitetaan koottuna Voidaan kytkeä suoraan lattialämmitystai teollisuusjakotukkiin Mahdollistaa pakkasnesteen käytön sulanapidossa ja lattialämmityksessä talousrakennuksissa

Lisätiedot

HITSAUSLAITTEET MUOVEILLE Oy Fluorotech Ltd Kivipyykintie 4 01260 VANTAA www.fluorotech.fi Y-tunnus: 0746118-4

HITSAUSLAITTEET MUOVEILLE Oy Fluorotech Ltd Kivipyykintie 4 01260 VANTAA www.fluorotech.fi Y-tunnus: 0746118-4 HITSAUSLAITTEET MUOVEILLE Oy Fluorotech Ltd Kivipyykintie 4 01260 VANTAA www.fluorotech.fi Y-tunnus: 0746118-4 Hitsauskoneet muoviputkistoille ja muoveille Meiltä saat työkalut ja ohjeet, jotta putkiston

Lisätiedot

Johdanto. 1 Johdanto Elite-3x. Aloitus. Painikkeet ja säätimet

Johdanto. 1 Johdanto Elite-3x. Aloitus. Painikkeet ja säätimet Johdanto Painikkeet ja säätimet VIRTA, TAUSTAVALO: Virta päälle/ pois ja taustavalon taso Nuolinäppäin: Tällä ohjataan kohdistinta ja valitaan valikoiden vaihtoehtoja Taajuus: Tällä painikkeella valitaan

Lisätiedot

Kiinteistöhuolto taloyhtiössä ja säästötoimenpiteet

Kiinteistöhuolto taloyhtiössä ja säästötoimenpiteet Kiinteistöhuolto taloyhtiössä ja säästötoimenpiteet 12.04.2012 Pakkalasali Pekka Seppänen LVI- Insinööri Kuntoarvioija, PKA energiatodistuksen antajan pätevyys, PETA Tyypilliset ongelmat -Tilausvesivirta

Lisätiedot

MOBIILIPEDAKOGIA OPETUKSESSA. FERCS10 kiinteistön ohjaus- ja valvontajärjestelmän kytkentä, konfigurointi ja käyttö

MOBIILIPEDAKOGIA OPETUKSESSA. FERCS10 kiinteistön ohjaus- ja valvontajärjestelmän kytkentä, konfigurointi ja käyttö MOBIILIPEDAKOGIA OPETUKSESSA FERCS10 kiinteistön ohjaus- ja valvontajärjestelmän kytkentä, konfigurointi ja käyttö Uudenkaupungin ammatti- ja aikuisopisto Novida Sähkö- ja automaatiotekniikka LSKKY 5.12.2013

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6. puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi. PL 163 87101 Kajaani

KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6. puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi. PL 163 87101 Kajaani KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6 PL 163 87101 Kajaani puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi SISÄLLYSLUETTELO 1. TEKNISIÄ TIETOJA 2. ELTRIP-R6:n ASENNUS 2.1. Mittarin asennus 2.2. Anturi-

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

Kylmäjärjestelmien etävalvonta

Kylmäjärjestelmien etävalvonta Kylmäjärjestelmien etävalvonta Palvelumme on reaaliaikainen, jonka avulla asiakkaamme kaupan ja kylmäalalla saavat reaaliaikaista tietoa etäkohteista. Mikäli kohteissa tapahtuu jotain poikkeuksellista,

Lisätiedot

Samurai helppokäyttöinen ohjelma melun ja värähtelyjen mittauksiin

Samurai helppokäyttöinen ohjelma melun ja värähtelyjen mittauksiin Samurai helppokäyttöinen ohjelma melun ja värähtelyjen mittauksiin SAMURAI on SINUS Messtechnik GmbH:n uusin ohjelmisto melun ja tärinän mittauksiin ja reaaliaikaiseen analysointiin. Tiedonkeruulaitteena

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään.

PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

VOIMALASÄÄTIMET Sivu 1/5 10.6.2009. FinnPropOy Puhelin: 040-773 4499 Y-tunnus: 2238817-3

VOIMALASÄÄTIMET Sivu 1/5 10.6.2009. FinnPropOy Puhelin: 040-773 4499 Y-tunnus: 2238817-3 VOIMALASÄÄTIMET Sivu 1/5 VOIMALASÄÄTIMET Sivu 2/5 YLEISTÄ VOIMALASÄÄTIMISTÄ Miksi säädin tarvitaan ja mitä se tekee? Tuulesta saatava teho vaihtelee suuresti tuulen nopeuden mukaan lähes nollasta aina

Lisätiedot

Tulostimen hallintaohjelmisto MarkVision

Tulostimen hallintaohjelmisto MarkVision Tulostinohjelmisto ja apuohjelmat 1 Tulostimen hallintaohjelmisto MarkVision Windows 95/98/2000-, Windows NT 4.0- ja Macintosh-käyttöjärjestelmien MarkVision toimitetaan tulostimen mukana Drivers, MarkVision

Lisätiedot

24/7. Tulevaisuuden lämmitys kotiisi yksinkertaista, tehokasta ja etäohjattua. smartheating.danfoss.fi. Danfoss Link -lämmityksen ohjaus

24/7. Tulevaisuuden lämmitys kotiisi yksinkertaista, tehokasta ja etäohjattua. smartheating.danfoss.fi. Danfoss Link -lämmityksen ohjaus Danfoss Link -lämmityksen ohjaus Tulevaisuuden lämmitys kotiisi yksinkertaista, tehokasta ja etäohjattua Ajoissa kotiin. Olohuoneen lämpötila: 21 C. Uuden Danfoss Link -sovelluksen avulla voit ohjata kotisi

Lisätiedot

StudioLine puhallinpatterit

StudioLine puhallinpatterit StudioLine puhallinpatterit StudioLine TM puhallinpatteriperhe Uuden sukupolven innovatiiviset puhallinpatterit StudioLine TM on Chiller Oy:n on kehittämä ensiluokkainen puhallinpatteriperhe. Laitteiden

Lisätiedot

Labcom LoRa-A1. Asennus- ja käyttöohje. LoRa-tiedonsiirtoyksikkö

Labcom LoRa-A1. Asennus- ja käyttöohje. LoRa-tiedonsiirtoyksikkö Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Internet: www.labkotec.fi 15.1.2019 1/6 Labcom LoRa-A1 LoRa-tiedonsiirtoyksikkö Copyright 2019 Labkotec Oy Pidätämme oikeuden muutoksiin SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Kondenssikattilat saneerauksessa

Kondenssikattilat saneerauksessa Lämmitystekniikkapäivät 2017 Kondenssikattilat saneerauksessa Costella Oy/Atlantic Suomi Eero Kiianmies Lämmitystekniikkapäivät 2017 Kondenssikattilat eroavat perinteisistä öljy- ja kaasukattiloista rakenteellisesti

Lisätiedot

Siirrettävät ilmastointilaitteet

Siirrettävät ilmastointilaitteet Siirrettävät ilmastointilaitteet luovat kotiin ja työpaikoille helposti ja nopeasti miellyttävän ja raikkaan sisäilman. Jäähdyttäessään sisäilmaa ne poistavat samalla ilmasta liiallisen kosteuden sekä

Lisätiedot

TiiMi Talotekniikka. LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL. v. 1.0

TiiMi Talotekniikka. LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL. v. 1.0 TiiMi Talotekniikka LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL v. 1.0 TiiMi Lattialämmitys on monipuolinen vesikiertoisen lattialämmityksen säätöjärjestelmä jota voidaan soveltaa myös sähköiseen lattialämmitykseen.

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

Helppokäyttöisyyttä Windows Vista käyttöjärjestelmän asetuksilla

Helppokäyttöisyyttä Windows Vista käyttöjärjestelmän asetuksilla Lena Wahlroos-Hänninen, Helsingin Tikoteekki 2009 1 Helppokäyttöisyyttä Windows Vista käyttöjärjestelmän asetuksilla Windows-käyttöjärjestelmä mahdollistaa useita eri helppokäyttötoimintoja, joilla voi

Lisätiedot

Paloilmoitusjärjestelmän laajennusratkaisu - Sinteso Move

Paloilmoitusjärjestelmän laajennusratkaisu - Sinteso Move www.siemens.fi/paloturvallisuus Paloilmoitusjärjestelmän laajennusratkaisu - Sinteso Move Yhdistä nykyinen paloilmoitusjärjestelmäsi Sintesoon. Se on palontorjunnan uusi ulottuvuus. Infrastructure & Cities

Lisätiedot

IR-lämpömittarityypit

IR-lämpömittarityypit IR-lämpömittarityypit Kokonaissäteilypyrometrit Laaja aallonpituusalue (esim. 1-100 µm) häiriöaltis Hidas (vaste 1-3 s) Osittaissäteilypyrometrit Kapea aallonpituusalue (esim. 0,5-1,1 µm) vähemmän häiriöaltis

Lisätiedot