SM Kuvagalleria /24

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SM Kuvagalleria www.saunamafia.fi 13.5.2013 1/24"

Transkriptio

1 /24 SUOMALAISTEN SAUNASEUROJEN YHTEINEN JA OIVALLINEN SAVUSAUNARETKI ETELÄ - EESTIIN TO 9. - SU Päivä torstai. Retkihän alkoi jo keskiviikkona, mutta bussiin pääsimme vasta torstaina. ja Lauri ja Timo edestä Tästä se alkoi, kuvassa kaverukset Marko ja Jussi. Tauko paikalla. Marko aina niin iloisena. Täällä jossain ollaan. Seuraavissa kuvissa Lauri nauttii jäätelöstä ja Veli-Matti nauttii isosta vanilja-tuutista. Erik takaa

2 /24 Bussimme oli melkein täysi ja siellä oli tunnelmaa, kuten pitääkin. Oiva lukemassa karttaa, jotta emme eksyisi kertaakaan. Olimmehan Eestissä koko ajan. Vain se oli varmaa

3 /24 Tauko Tarton kaupungissa. Risto valmistautui jo Riston uuniperunoita keittämään Laurin avustamana. Muitakin tärkeitä taukoja pidettiin. Huomioi parit kahvikupit, muuten niin lasivaltaisessa kuvassa. Piusan lomakylän ruokailukatos Katso:

4 /24 Lisätietoja Piusan lomakylästä suomeksi: ja joenrantasauna (jatkuvalämmitteinen.) Käytössämme oli aivan loistava ja tilava ruokailutila, jossa ruokailimme, niin päivälliset, kuin aamupalatkin. Kaikenlaisia grillauspaikkoja oli siellä ja täällä odottamassa sesongin alkamista.

5 /24 Vatsa täynnä, hyvä mieli.

6 /24 Ruoka oli hyvää ja se maistui kaikille. 2. Päivä perjantai. Aamusauna lämpenemässä meille. Ystävykset Lauri ja itse se kuuluisa todellinen (matkan-) johtajamme Lars Kerkes. Tämä koko talo oli varattu vain meidän käyttöömme ja hyvä niin. Myös lohilampi löytyi upealta alueelta. Ruokailutalo, jossa oli ennen ollut mylly. Tosin kunnostettu hienosti myöhemmin.

7 /24 Vanha myllykoski. Piusajoki virtaili pitkin ja poikin etelä-eestiä. Hieno silta ja rappuset johtivat luonnonpuistoon. Piusajokea.

8 /24 Vörumaan kartta. Vatseliinan rauniolinnoituksen museo kiinnosti kaikkia meitä, kuten museot yleensäkin näillä retkillä, vaikka kaikki (esim. vaimot) eivät sitä aina uskokaan. Venäläisten tuhoama linnoitus tai paremminkin, mitä siitä on vielä jäljellä.

9 /24 Linnan pihan lepokatoksia. Linnaa korjataan Unescon avustuksilla. Osittain kunnostettu vartiotorni. Ilma oli kuin morsian ja maisemat todella upeat. Jossain tuolla (eikä niinkään kaukana) on Venäjä.

10 /24 Piusajoki paljon kapeampana, kuin siellä meidän majapaikassamme. Linnoitus on joskus ollut tosi hieno Kuvassa kaikkien munahaukkojen isoäiti oikealla jo odottelemassa meitä. (yhdessä joukolla valittiin, mutta mistä lie keksittiin?) Museo sisältä. kuten linnoituksen pienoismallista saattaa huomata.

11 /24 Todistusaineistoa vaimolle. Tässä museossa on käyty Värskan kylpylä, jossa mutakylvyn otti meistä neljä henkilöä. Maksoi 10 / kpl. Vaikutus oli valtava. Me kaikki olimme todella väsyneitä hoidon jälkeen. Ja tässäkin museossa Vörun kaupungissa. Täällä täytyisi ehdottomasti käydä lomailemassa ja nauttimassa kylpylän monipuolisista palveluista. Katso lisätietoja: Mukava pieni kahvila Vörussa.

12 /24 Marko hoidossa eli mutakylvyssä jossa hän leikki näköjään ainakin sukellusvenettä. Ainakin minun kohdallani oheisenlainen mutakylpy oli uusi ja hieno kokemus. Ainoa huono puoli siinä oli, että se väsytti hieman vielä seuraavana päivänäkin. Kannatti silti kokeilla ja suosittelen oheista ja edullista kylpylää kaikille, Ari. Piusan lomakylän aivan loistava savusauna.

13 /24 Savusauna edestä, jossa saunoimme aina iltaisin monta tuntia. Hiekkakiviluolat (jälleen kulttuuria.) Savusaunan grillikatos. Piusajoen viileässä ja virtaavassa vedessä viihtyi lähes jokainen savusaunoja.

14 /24 Tuolla alhaalla oli tuhansia mölysammakoita Itse luoliin oli pääsy kielletty ilmeisen sortumisvaaran vuoksi. ja pari ns. mölyapinaa, jotka yrittivät saada niitä kiinni 10 toivossa. Eivät onnistuneet Alueella oli valtavasti hienoa hiekkaa.

15 /24 Lasten leikkipaikka. Suuren munamäen näköalatorni Suuren Munan kahvila. (Kuka muuten nämä matkakohteet oikein valitsee?) Tällä paikalla sinun puolestasi vapaussodassa taisteli Viron 1. Ratsuväkirykmentti Kaiketi itse se Suuri Muna?

16 /24 Munamäen hienoja maisemia. Itse se vieläkin kuuluisampi Mäki esitteli Jussille ja Topille paikkoja Pieni usva ei näköaloja pilannut. Lauri ihailemassa avaria maisemia.

17 /24 3. Päivä lauantaina matkalla Kopran lomakylään. Tauko paikalla. Jos haluaa hankkia hienoja pihakalusteita, niin kannattaa käydä näillä Tässä ollaan jo Kopran lomakylän savusaunan laiturilla. Taukopaikan upea grillikota. Kopran tilan todella hyvä savusauna

18 /24 Katso linkistä lisätietoja: liige_id=130 Yksi lomakylän monista vierasmajoista, joita oli siellä ja täällä. Mökötyskiven päällä istumassa Haikarapariskunta ilahdutti meitä läsnäolollaan ja kesyydellään. ja muutkin näköjään mököttämässä.

19 /24 Ihania! Illallista odotellessa lomakylän pihalla. Meidän majoitustalo. Mitähän huonekaverusten kesken tässä tapahtuukaan jää vain arvattavaksi? Lauri ja Ari.

20 /24 Illallista nauttimassa Ari ja Timo. Hieno tila, loistava illallinen, mitäs sitä muuta suomalainen mies tarvitseekaan? No tietenkin ihania tarjoilijoita Lepoa TV-huoneessa illallisen jälkeen.

21 /24 Jotain on taas oivallettu Itse ihana ja kaunis Pocahontas (Andra sai meiltä hienon lempinimen.) jonka Andra huomioi ja kirjoittaa ylös. Aivan loistava emäntämme Andra Jöras.

22 /24 4. Päivä sunnuntai. Näkymä huoneestamme. (Kukahan se oli tuonut nuo juomat huoneeseemme?) Ikäväksemme Andra oli jo varattu ja hän on kuulemma toooosi iso mies, joten se siitä. Tosin häntä ei näkynyt, eikä me pelätty Marko, Jussi ja Oiva lähtöä odotellessa. Lomatalomme sähkökaappi Urheilua pihalla.

23 /24 Tämä savusaunaretki oli erittäin urheilupainotteinen, kuten kuvista tarkkaavainen lukijamme huomaa. Jälleen takaisin Tallinnassa ja sitten kahville. Pöltsan laululava. Isännän (sen ison) pitkäaikainen haave. Huomaa ainoastaan kuvaajan kahvimuki Rikas mies, jos oisin tuli kaikille tästä kuvasta mieleen. (Oletko sinä tullut Mieleen?) Risto tässä jo miettii kaiketi uusia uuniperunareseptejä.

24 /24 Laivan kannella Itämerta ihailemassa Risto, Lauri ja Erik. Aina paluumatkalla tunnelmat ovat apeat ja mieli maassa. Urheilupainotteinen retkemme oli joillekin tosi raskas. Lepäämässä se kuuluisa Kansainvälinen Sähkösaunaklubi ry:n kehittäjä ja johtajamme itse Lars Kerkes. Todella kuuma kiitos kaikille osallistujille ja etenkin Larsille valtavasta työstä eli retken myynnistä ja markkinoinnista. Suuri kiitos myös Tapiolle ja Oivalle erittäin onnistuneesta saunaretkestä. Olihan jälleen hauskaa ja antoisaa seurassanne. Teksti ja toteutus: Ari Tahvanainen Kuvat: Sama Lisätiedot: Mob

SaunaMafia News 18 www.saunamafia.fi 18.9.2010 1/13

SaunaMafia News 18 www.saunamafia.fi 18.9.2010 1/13 www.saunamafia.fi 18.9.2010 1/13 PULMANKIJÄRVEN RIPPIKOULULEIRI 2010 1. Päivä (lento Ivalo ajo Pulmankijärvi) AIKA: Ma 13.9. - Pe 17.9.2010 PAIKKA: Perä-Lappi (middle of no where) Epämääräinen joukko SaunaMafian

Lisätiedot

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta?

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta? 4 1 Pari sanaa päätoimittajalta SISÄLTÖ Pari sanaa päätoimittajalta 2 Olen ylpeä teistä! Olette olleet hienosti mukana tämän lehden teossa. Lehteä on tehty yhdessä, juuri niin kuin jäsenlehteä mielestäni

Lisätiedot

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi Turkki 2012 Tämä matkakertomus / kuvallinen matkapäiväkirja on kirjoitettu viikon Turkin lomalta. Matkan ajankohta oli 9.8. 16.8.2012. Kirjoittaja oli reissussa yksin. Majoituin Turkin Kusadasissa Hotelli

Lisätiedot

Voi m a a ntu m is k o k e m u k si a La n z a rotell a

Voi m a a ntu m is k o k e m u k si a La n z a rotell a Jouko Palonen (vas.) ja Börje Fri (oik.) Lanzarotella. Keskellä Pablo Andrés, spontaanin paranemisen opettaja. Voi m a a ntu m is k o k e m u k si a La n z a rotell a Teksti Börje Fri Kuvat Jouko Palonen

Lisätiedot

Mutta puhutaan taas perheestä. Meille italialaisille perhe on todella tärkeä. Minkälainen perhe sinulla on? Minkälainen on sinun perheesi?

Mutta puhutaan taas perheestä. Meille italialaisille perhe on todella tärkeä. Minkälainen perhe sinulla on? Minkälainen on sinun perheesi? Poslech z http://www.yle.fi/opinportti/supisuomea/ (5. Tv-sarja) Hei!/Ciao! Minä olen Giuseppe La Grassa. Olen italialainen. Olen asunut Suomessa 26 vuotta. Suomi on pohjoinen maa - ja hyvin kaukana minun

Lisätiedot

Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009. Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009. Matkamuistoja 19. 30.10.2009

Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009. Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009. Matkamuistoja 19. 30.10.2009 Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009 Kirjoittanut Kyösti Vatanen Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009 Kirjoittanut Kari Hirvonen Matkamuistoja 19. 30.10.2009 Kirjoittanut Leila Lehikoinen

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 2. Päätoimittajan palsta 3. Puheenjohtajan palsta 4.Lipidin ja HotRatsin excursio Barcelonaan

Sisällysluettelo. 2. Päätoimittajan palsta 3. Puheenjohtajan palsta 4.Lipidin ja HotRatsin excursio Barcelonaan LIPIDI-INFO 2/06 Sisällysluettelo 2. Päätoimittajan palsta 3. Puheenjohtajan palsta 4.Lipidin ja HotRatsin excursio Barcelonaan 8. Lipidien Laskiainen 9.Helsinginkadun appro 11. Sitsit Agro-forstien kanssa

Lisätiedot

Unohtumaton kevät Ranskassa 2009

Unohtumaton kevät Ranskassa 2009 Unohtumaton kevät Ranskassa 2009 Leonardo Da Vinci - Projekti Legta Charles Baltet Ranska 14.4-5.5.2009 Iina Hulkko Maaseutuopisto Kannus Johdanto Sähköpostia tutkiessani osui heti silmääni otsikko Ranskaan!!!

Lisätiedot

Werstastuutti. Viestintäleiri tuli Werstaalle - mitä kaikkea päivän aikana ehdittiin viestiä? werstastuutti. Perjantai 20.

Werstastuutti. Viestintäleiri tuli Werstaalle - mitä kaikkea päivän aikana ehdittiin viestiä? werstastuutti. Perjantai 20. Perjantai 20.tammikuuta2006 Werstastuutti Viestintäleiri tuli Werstaalle - mitä kaikkea päivän aikana ehdittiin viestiä? TERVETULOA VIESTINTÄLEIRILLE! Vestintäleirit ovat itsetakamisen ja ajattelun tulosta.

Lisätiedot

KARVETIN KLUBITALO. niitä silloin tällöin muiden Erkin ystävien. Kaikesta huolimatta lämmintä ja hyvää kesää kaikille. Kristiina Merisaari

KARVETIN KLUBITALO. niitä silloin tällöin muiden Erkin ystävien. Kaikesta huolimatta lämmintä ja hyvää kesää kaikille. Kristiina Merisaari 2 KARVETIN KLUBITALO Julkaisija: Karvetin klubitalo Painopaikka: Hallintoyksikkö Osoite: Karvetin klubitalo Karvetinkatu 1 21110 Naantali Yhteystiedot: Toimisto- ja hallintoyksikkö Puh: 02-4306850 Fax:

Lisätiedot

SAUNASEURA 3.1.2014 1/18 Internet-sivujen tiedotteet ja uutiset: Ma 30.12. Toiminnanjohtajamme Jarmo Lehtola on siirtynyt Suomen Saunaseura ry:n toimitusjohtajaksi ja hän joutuu ymmärrettävästi lopettamaan

Lisätiedot

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI TAPOLA Talvi 2003/04 LEHTI Lumihiutale Sinä valkoinen, hentoinen Pitsinen hohtavainen pieni Kevyt ilmassa leijäten. Alas pilven reunalta Leijailet tänne jonnekin. Loiste, joka valaisee. Läpi pimeyden tuoden

Lisätiedot

Juuso. Kirje isoäidille. Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä. Hei mummi rakas!

Juuso. Kirje isoäidille. Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä. Hei mummi rakas! Kirje isoäidille Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä Hei mummi rakas! Mitä teille kuuluu? Meille kuuluu hyvää, vaikka ensi viikko on kyllä aika jännittävä. Minulla alkaa uusi koulu. Olen samassa

Lisätiedot

Rauno Vääräniemi. Hotelli Nafsika Rodoksen kaupungissa.

Rauno Vääräniemi. Hotelli Nafsika Rodoksen kaupungissa. Kreikka Rodos 2013 Tämä matkakertomus / kuvallinen matkapäiväkirja on kirjoitettu viikon Rodoksen lomalta. Matkan ajankohta oli 28.8. 4.9.2013. Kirjoittaja oli reissussa yksin. Majoituin Rodoksen kaupungissa

Lisätiedot

SISÄLTÖ. www.lipidi.fi. Painos 125 kpl Painettu Yliopistopainossa

SISÄLTÖ. www.lipidi.fi. Painos 125 kpl Painettu Yliopistopainossa 1 SISÄLTÖ Päätoimittajan palsta Puhiksen palsta 2. kesätapaaminen Viikissä 14.7. 3. kesätapaaminen Espoossa Fuksien vastaanotto PM-kisat Ruotsissa 18.-23.9. Isäntä Amerikassa onnea etsimässä MMYL fuksiaiset

Lisätiedot

MAALISKUU 2012 numero 44

MAALISKUU 2012 numero 44 MAALISKUU 2012 numero 44 Tampereen Työväenopiston Tanhuajat ry Lehti ilmestynyt vuodesta 1990 lähtien Tanhun Taika Tampereen Työväenopiston Tanhuajat Jäsenlehti TOIMITUS Päätoimittaja Osmo Muro Jukolantie

Lisätiedot

Mary Kay uramahdollisuus mahdollisuus sinullekin!

Mary Kay uramahdollisuus mahdollisuus sinullekin! Mary Kay uramahdollisuus mahdollisuus sinullekin! Asiakkaille haluan sanoa suuren kiitoksen kun olet löytänyt kiireisestä kalenteristasi aikaa saapua paikalle ja kuunnella tämän tovin Mary Kay yrityksestä

Lisätiedot

Kreeta. Suomalaisia odotetaan Kreetalle sivut 16-23 Suomalaisäitinä Kreetalla sivut 12-13. Kreetan hurjin serpentiini sivut

Kreeta. Suomalaisia odotetaan Kreetalle sivut 16-23 Suomalaisäitinä Kreetalla sivut 12-13. Kreetan hurjin serpentiini sivut Kreeta Matkakohteena Ajankohtais- ja uutislehti matkailijoille. Numero 5. Toukokuu 2012. 4. vsk. Suomalaisia odotetaan Kreetalle sivut 16-23 Suomalaisäitinä Kreetalla sivut 12-13 Yllätyksiä matkalla sivut

Lisätiedot

Airaksen perheen matkakertomus

Airaksen perheen matkakertomus Euroopan turnee 24.5-28.6.2007 Airaksen perheen matkakertomus Ajassa matkustetaan Lomastamme kirjoitamme matkakertomusta, jonka kiinnostavuus yltänee korkeitaan välttävälle tasolle. Kulkiessamme koemme

Lisätiedot

Tuhkapilvileirikoulu. Barcelona 2010. Hermannin koulu 9E. Esa Orelma

Tuhkapilvileirikoulu. Barcelona 2010. Hermannin koulu 9E. Esa Orelma Tuhkapilvileirikoulu Barcelona 2010 Hermannin koulu 9E Esa Orelma 12.4.2010 maanantai Matkapäivän aamuna minulla oli herätys aamulla klo 6:25. Bussi Saloon lähti 11:20, joskin olin väärällä puolella tietä..

Lisätiedot

MÄTÄJOKI 2/98 Partiolippukunta Jeanne d'arcin jäsenlehti jo vuodesta 1977

MÄTÄJOKI 2/98 Partiolippukunta Jeanne d'arcin jäsenlehti jo vuodesta 1977 MÄTÄJOKI 2/98 Partiolippukunta Jeanne d'arcin jäsenlehti jo vuodesta 1977 Jeanne d'arc 60 vuotta Pääkirjoitus Mätäjoki on lippukuntamme jäsenlehti. Tämä numero on erikoispainos, joka jaetaan Konalan-Pitäjänmäen

Lisätiedot

Merlon hydrostaattinen voimansiirto todellakin kesti tämän testin, koska P25.6 kurottajalla ajettiin 4300 km ilman mitään ongelmia!

Merlon hydrostaattinen voimansiirto todellakin kesti tämän testin, koska P25.6 kurottajalla ajettiin 4300 km ilman mitään ongelmia! LEON PÄIVÄKIRJA 06/13/2014 Suuri seikkailu, Guinnessin ennätysten kirjaan kirjattu matka on onnistuneesti suoritettu. Eilen aamulla 9:00 vietettiin Pirkkalassa Leon onnistunutta ennätysmatkaa Perjantai

Lisätiedot

KMP2015 Maxwellin työntö-tuijotus teoreema Sinssi testaa: Uusi Caio WAPPUSINSSI 2/15

KMP2015 Maxwellin työntö-tuijotus teoreema Sinssi testaa: Uusi Caio WAPPUSINSSI 2/15 KMP2015 Maxwellin työntö-tuijotus teoreema Sinssi testaa: Uusi Caio WAPPUSINSSI 2/15 Sisällysluettelo Päätoimittajan palsta...4 Puhheenjohtajan palsta...5 KMP2015...6 Siis näinhän se oikeesti meni...10

Lisätiedot

LEHTIMÄEN OPISTON KEVÄTNASTA NRO 112

LEHTIMÄEN OPISTON KEVÄTNASTA NRO 112 LEHTIMÄEN OPISTON KEVÄTNASTA NRO 112 Tervehdys Nasta-lehden lukijoille! Tämä kevät on mennyt todella nopeasti - tuntuu käsittämättömältä että pian käsillä on hetki, kun opiston pitkälinjan opiskelijat

Lisätiedot

OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 8. VSK NRO 4 MARRASKUU 2010. Pete Parkkonen Jyrki Kalaja Daniel Yli-Seppälä

OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 8. VSK NRO 4 MARRASKUU 2010. Pete Parkkonen Jyrki Kalaja Daniel Yli-Seppälä bátäâoá ~tàátâá OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 8. VSK NRO 4 MARRASKUU 2010 dg Pete Parkkonen Jyrki Kalaja Daniel Yli-Seppälä Pääkirjoitus Lasken sitten puuteria Alpeilla tai lampaita himassa, päähäni

Lisätiedot

Koneeseen siirryttäessä tipahti muutama pisara vettä taivaalta, mutta meitähän se ei haitannut!

Koneeseen siirryttäessä tipahti muutama pisara vettä taivaalta, mutta meitähän se ei haitannut! Tuo piskuinen Andorra, Ranskan ja Espanjan välissä sijaitseva vuoristoinen maa oli tosiaan tämänkesäisen patikkamatkamme kohde. 14 reipasta alppinistia oli lähdössä, 9 naista ja miehiä ihan 5! Matkaan

Lisätiedot

&DPLQRGH6DQWLDJR. 0DWNDSlLYlNLUMD..DUL/HSSlOl 0DLMD6DUDVWH

&DPLQRGH6DQWLDJR. 0DWNDSlLYlNLUMD..DUL/HSSlOl 0DLMD6DUDVWH &DPLQRGH6DQWLDJR 0DWNDSlLYlNLUMD.DUL/HSSlOl 0DLMD6DUDVWH 1 3\KLLQYDHOOXNVHVWD Santiago de Compostela on yksi Euroopan kolmesta pyhästä paikasta, Rooman ja Jerusalemin rinnalla. Santiagon asemaa pyhiinvaelluskeskuksena

Lisätiedot

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää I Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää kasvonsa, niin toiselle näyttää takapuoltansa. Ei

Lisätiedot

Työssäoppiminen ulkomailla, matkaraportti

Työssäoppiminen ulkomailla, matkaraportti Työssäoppiminen ulkomailla, matkaraportti Hain työssäoppimaan ulkomaille jo aikaisin keväällä 2011. Kiina oli ensimmäinen vaihtoehtoni listassa jota seurasivat Englanti ja Kreikka. Tarkoituksena oli ensiksi,

Lisätiedot