Uutispuuro 2- maaseututiedotushanke. Toimintaraportti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Uutispuuro 2- maaseututiedotushanke. Toimintaraportti 1.8.-31.12.2012"

Transkriptio

1 Uutispuuro 2- maaseututiedotushanke Toimintaraportti

2 Sivu 1 / 6 MAASEUDUN SIVISTYSLIITTO UUTISPUURO 2 -MAASEUTUTIEDOTUSHANKE Hankenumero Toimintakertomus ajalta Uutispuuro 2 maaseututiedotushankeen teemana vuoden 2012 jälkipuoliskolla on ollut Lisää kiitos!, Pohjois-Pohjanmaan omat tuotteet, lähiruoka ja luomu. Hankkeen toimet ovat keskittyneet teeman ympärille. 1. Uutispuuro-hankkeen tiedotus ja sen tulokset Uutispuuro on lähettänyt tiedotusvälineille ja yhteistyökumppaneille kymmenen tiedotetta tai kutsua. Uutispuuro on ollut vahvasti mukana Pohjois- ja Keski-Pohjanmaan kylien Kyläpäivien tiedottamisessa ja materiaalien tuottamisessa. Maaseutunurkkaa on julkaistu neljä kertaa. Aiheet ovat olleet Uutispuuron ensimmäisen teeman mukaisia. Maaseutunurkka julkaistaan seitsemässä maakunnan lehdessä, Forum 24:ssä, Rantalakeudessa, Tervareitissä, Raahelaisessa, Kalajokilaaksossa, Iijokiseudussa ja Koillissanomissa. Lehdet on valittu maantieteellisen kattavuuden ja mahdollisimman tehokkaan tavoittavuuden perusteella. Sähköinen uutiskirje on lähetetty neljä kertaa. Kirjeissä käsiteltiin kerralla 4:ää aihetta. Uutiskirjeellä on 519 tilaajaa. Uutispuuro tiedottaa lähes päivittäin Facebookissa omasta toiminnastaan ja linkittää myös muiden juttuja sivuille. Uutispuuron Facebook-sivuilla on 123 fania. Citymaalaisen laidunkausi radio-ohjelma tuli elokuussa kaksi kertaa Yle Oulun taajuudelta. Uutispuuron nettisivuilla on julkaistu raportointiaikana 38 eri juttua. Nettisivuilla on keskimäärin noin 44 kävijää päivässä. Hankkeen toimintaan ja esille nostamiin aiheisiin liittyen on löytynyt 17 juttua maakunnan printtimedioista. Lisäksi aiheita on käsitelty radiossa. Liitteet: tiedotteet ja viestintämateriaalit (7 kpl), maaseutunurkat (4 kpl), uutiskirjeet (4 kpl), nettisivujen arkiston luettelo ja tilastot, lehtileikkeet yms. (24 kpl) 2. Uutispuuron järjestämät tilaisuudet Maaseutuparlamentti Uutispuuro järjesti Oulussa maaseutuparlamentin 4. lokakuuta. Parlamentin aiheena oli Pohjois- Pohjanmaan omat tuotteet. Pääpuhujana oli oululaislähtöinen Simo Kuusisto New Yorkista. Kuusisto on onnistunut tuotteistamaan aidon pohjoispohjalaisen ruisleivän hittituotteeksi New Yorkissa.

3 Sivu 2 / 6 Parlamentin paneelikeskustelussa oli mukana Jussi Isokoski, toimitusjohtaja, Tuupa Records, Anne Kalliomäki, tarinallistaja, Tarinakone, Seppo Keränen, aluejohtaja, Finpro, Tuomas Mujunen, brand designer, Brandstein ja Tiina Suutari, ryhmäpäällikkö, maaseudun kehittäminen, Pohjois-Pohjanmaan Elykeskus. Keskustelun veti Kalevan päätoimittaja Markku Mantila. Tapahtumaan oli vapaa pääsy ja siihen ilmoittautui 70 ja osallistui 67 henkilöä.

4 Sivu 3 / 6 Alueelliset parlamentit: Uutispuuro järjesti lähiruoka-aiheisen kuntavaalitentin Oulussa Rotuaarin lavalla 13. lokakuuta yhdessä Syökkö nää lähiruokaa hankkeen ja Oulun kaupungin yhteisötoiminnan ja KantriOulu-hankkeen kanssa. Vaalitenttiin osallistui kaikkien puolueiden edustajat ja katsojat saivat esittää myös kysymyksiä. Vaalitentin veti Yle Oulun Kati Jurkko. Tentti oli osa Oulun kaupungin kanssa tehtävää lähiruokayhteistyötä. Uutispuuro järjesti keskustelutilaisuuden kalaelinkeinon tulevaisuudesta Hailuodon Siikamarkkinoilla 14. lokakuuta. Tilaisuuden juonsi Kalevan ympäristötoimittaja Pekka Rahko. Keskustelijoina olivat Markku Tönkyrä, kalastaja, Hailuoto, Jukka Nyrönen, kalatalouspäällikkö, Kainuun Ely-keskus, Riku Isohätälä, toimitusjohtaja, Hätälä Oy ja Pirkko-Liisa Luhta, Suomen luonnonsuojeluliitto. Tilaisuus oli ulkona markkinalavalla, ja alueelle oli kaikille vapaa pääsy. Uutispuuro tarjosi kuuntelijoille kuumaa mehua ja keksiä, tarjoiluja oli varattu 200 henkilölle. Tiedotustaito: Hanke järjesti 13. marraskuuta Tiedotustaito-tapahtuman Limingan Ala-Temmeksen kylällä ja 14. marraskuuta Raahen Kopsan kylällä. Illat ohjasi teatteri-ilmaisun ohjaaja Mika Kiviniemi. Illoissa käsiteltiin esiintymis- ja vuorovaikutustaitoja teatteri-ilmaisun keinoin tavoitteena antaa viestintätaitoja esimerkiksi kyläyhdistysten väelle. Tapahtumiin sai ilmoittautua kuka tahansa. Ala-Temmeksellä osallistujia järjestäjien lisäksi oli 9 ja Kopsassa 13. Illat järjestettiin yhdessä Nousevan Rannikkoseudun Yhteishautomo-hankkeen kanssa.

5 Sivu 4 / 6 Ajatuspaja: Uutispuuro järjesti kaksi ajatuspajaa, marraskuuta Taivalkoskella Saijan lomakartanossa ja marraskuuta Pyhäjärvellä Verkkorannassa. Ajatuspaja jatkaa MSL:n vuonna 2011 Sitran kanssa toteuttamaa seminaarisarjaa, jossa joukko erilaisia ihmisiä kootaan vuorokaudeksi yhteen keskustelemaan maaseutuun liittyvistä asioista, ideoimaan ja löytämään yhteistyökuvioita. Ajatuspajat veti mm. työyhteisöjen kehittämiseen perehtynyt, FM Sisko Kärki Siivittäjä-yrityksestä. Taivalkoskella osallistujia oli järjestäjien (3) lisäksi 10 ja Pyhäjärvellä 13. Maakuntaretket: Uutispuuro järjesti kaksi kaikille avointa maakuntaretkeä, joilla kaupunkilaisia vietiin tutustumaan maaseutuun. Ensimmäinen maakuntaretki suuntautui Pudasjärven Hirvaskosken kylälle 1. syyskuuta. Bussilastillinen (46 henkilöä) oululaisia tutustui kylän nähtävyyksiin, historiaan ja nykypäivään. Retken ohjelman järjesti Hirvaskosken kyläyhdistys. Retkelle myytiin lippuja (5 euroa) Oulun päivien lipunmyynnistä. Retki järjestettiin yhdessä ESR-rahoitteisen Koti Maalla hankkeen kanssa, jonka yksityisrahoitusosuuteen lipputulot menivät.

6 Sivu 5 / 6 Toinen maakuntaretki suuntasi Ruukkiin lähi- ja luomutuotemarkkinoille. Bussilastillinen oululaisia pääsi tutustumaan perinteisiin ja suosittuihin markkinoihin Ruukin maaseutuopiston pihapiirissä. Retki oli kaikille avoin ja ilmainen osallistujille. Paikat täytettiin ilmoittautumisjärjestyksessä. Muut tapahtumat: Uutispuuro kutsui 18. syyskuuta laajan osallistujajoukon kartoittamaan tarvetta maakuntafestareiden jatkolle ja ideoimaan asiaa eteenpäin. Kokoontumisen perusteella haettiin Ely-keskuksesta lisärahoitusta maakuntafestareiden järjestämiseksi myös tulevina vuosina. Tarkoituksena oli kehittää tapahtumasta tärkeä ja vakiintunut, jotta se järjestettäisiin myöhemmin ilman hankettakin. Rahoitusta ei saatu erilliseen tapahtumaan. Uutispuuro tekee yhteistyötä Maa- ja Kotitalousnaisten Bothnia à la carte hankkeen kanssa ruokatapahtuman järjestämisessä syksyllä Uutispuuro järjesti 20. syyskuuta yhdessä Oulun kaupungin yhteisötoiminnan ja KantriOulu-hankkeen kanssa seminaarin lähiruoasta julkisissa hankinnoissa. Seminaari aloitti kampanjan, joka on osa Oulun kaupungin kanssa tehtävää lähiruokayhteistyötä. Seminaarikutsu lähetettiin uuden Oulun valtuutetuille ja kuntavaaliehdokkaille sekä asiaan liittyville viranhaltijoille. Seminaariin osallistui 40 henkilöä. Alueen kansanedustajat kutsuttiin toistamiseen Maaseudun Sivistysliiton toimistolle kuulemaan ajankohtaisia terveisiä pohjoispohjalaiselta maaseudulta. 24. syyskuuta järjestetyt aamukahvit antoivat tietoa Leader-toiminnasta. Mukana olivat asiantuntijoina toiminnanjohtajat Ilkka Peltola Keskipiste- Leaderistä ja Soila Haapsaari Nouseva Rannikkoseutu ry:stä sekä Leader-rahoitusta yritysideansa edistämiseen saanut Tuija Postari-Kivistö. Kansanedustajista paikalla olivat Tapani Tölli (kesk.), Raimo Piirainen (sd.) ja Antti Rantakankaan (kesk.) avustaja Antti Ojala. Myös toimittajia kutsuttiin Maaseudun Sivistysliiton toimistolle kuulemaan kuulumisia pohjoispohjalaiselta maaseudulta. Paikalla 18. lokakuuta oli Oulun pressiklubista 12 osallistujaa. Liitteet: Kutsut tilaisuuksiin, osallistujalistat, palautteet

7 Sivu 6 / 6 Uutispuuro on osallistunut seuraaviin tilaisuuksiin: Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman neuvottelupäivät, Helsinki Pohjois- ja Keski-Pohjanmaan kyläpäivät, Kuusamo Opintomatka ruokamessuille Torinoon (Matkaraportti liitteenä) Pohjois-Pohjanmaan maakuntapäivät, Oulu Hanketoimijoiden tapaaminen, Oulu Tulevaisuuden Kärsämäki seminaari, Kärsämäki Videosisällön mahdollisuudet ja käyttö liiketoiminnassa, Oulu Voimistuvat kylät seminaari, Oulu Liitteenä ohjelmat. 3. Uutispuuron toiminnan tulokset ja vaikutukset Uutispuuron asiantuntijarooli maaseutuasioissa on vahvistunut raportointijaksolla. Sidosryhmät ja tiedotusvälineet ovat ottaneet entistä enemmän oma-aloitteisesti yhteyttä ja pyytäneet apua, neuvoa tai taustatietoja. Uutispuuron ajatuspajoilla on kehittynyt yhteistyötä yrittäjien kesken. Uutispuuro on pystynyt auttamaan tiedonvälityksessä ajatuspajan ideoiden eteenpäinviemisessä. Uutispuuron toimenpiteillä on saatu aikaan se, mitä on tavoiteltukin. Uutispuuron keskustelutilaisuudet ovat nostaneet asioita julkiseen keskusteluun. Tiedotusvälineet ovat olleet niistä kiinnostuneita ja tarttuneet myös Uutispuuron maaseutunurkkien, uutiskirjeiden ja nettisivujen juttujen aiheisiin. Facebookin käyttö on vakiintunutta ja verkoston kautta siirtyy tietoa hyvistä esimerkeistä maakuntaa laajemmallekin. Facebookin tilastojen mukaan Uutispuuro on tavoittanut viikossa noin 200 ihmistä. Tätä kautta yleisössä on myös niitä, joilla ei ole suoraa kytköstä maaseudun kehittämiseen. Yhteydenpito päättäjiin (kaupunginvaltuutetut, kansanedustajat) on jatkunut. Yhteistyö Oulun kaupungin yhteisötoiminnan kanssa on toiminut erinomaisesti erityisesti lähiruoan edistämisessä.

VUOSIRAPORTTI 2012 NOUSEVA RANNIKKOSEUTU RY. Nouseva Rannikkoseutu ry

VUOSIRAPORTTI 2012 NOUSEVA RANNIKKOSEUTU RY. Nouseva Rannikkoseutu ry VUOSIRAPORTTI 2012 NOUSEVA RANNIKKOSEUTU RY 2 3 Sisällysluettelo Yhteenveto Taustaa 1. HANKETOIMINNAN KESKEINEN SISÄLTÖ.. s. 5 1.1. Maaseudun kehittäminen: toimenpiteet 412, 413 ja 421 1.2. Maksatushakemusten

Lisätiedot

KIPINÄÄ KYLILLE HANKE PSK -Aikuisopisto 1.8.2009-29.2.2012 LOPPURAPORTTI

KIPINÄÄ KYLILLE HANKE PSK -Aikuisopisto 1.8.2009-29.2.2012 LOPPURAPORTTI KIPINÄÄ KYLILLE HANKE PSK -Aikuisopisto 1.8.2009-29.2.2012 LOPPURAPORTTI Hankkeen numero: 4549 Hankkeen diaarinumero: 328/3560-2009 Sisällysluettelo TIIVISTELMÄ... 3 1 HANKKEEN TAVOITTEET... 5 2 HANKKEEN

Lisätiedot

Maaseutuelinkeinojen kehittämisen tiedotus-, koordinaatio- ja aktivointihanke Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu. Hankenumero 12159

Maaseutuelinkeinojen kehittämisen tiedotus-, koordinaatio- ja aktivointihanke Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu. Hankenumero 12159 Maaseutuelinkeinojen kehittämisen tiedotus-, koordinaatio- ja aktivointihanke Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu Hankenumero 12159 Loppuraportti 1.4.2011 31.12.2014 1 Sisällys 1 Toteuttajan nimi 3 2 Hankkeen

Lisätiedot

VUOSIRAPORTTI 2014. Nouseva Rannikkoseutu ry

VUOSIRAPORTTI 2014. Nouseva Rannikkoseutu ry VUOSIRAPORTTI 2014 2 Yhteenveto NOUSEVA RANNIKKOSEUTU RY:N TOIMINNAN TULOKSET VUONNA 2014 (käytettävissä olleet resurssit 5 htv) Järjestetty aktivointi-, opinto- ja koulutustilaisuuksia 40 kpl, osallistujia

Lisätiedot

VUOSIRAPORTTI 2013. Nouseva Rannikkoseutu ry

VUOSIRAPORTTI 2013. Nouseva Rannikkoseutu ry VUOSIRAPORTTI 2013 2 Yhteenveto NOUSEVARANNIKKOSEUTU RY:N TOIMINNAN TULOKSET VUONNA 2013 (käytettävissä olevat resurssit 5 htv) Järjestetty aktivointi-, opinto- ja koulutustilaisuuksia 38 kpl, osallistujia

Lisätiedot

Luonnontuote- ja matkailualan kehittämisselvitys

Luonnontuote- ja matkailualan kehittämisselvitys LOPPURAPORTTI Luonnontuote- ja matkailualan kehittämisselvitys 1.8.2012-31.1.2013 Sisältö 1. Hankkeen tiedot... 2 2. Yhteenveto hankkeesta... 2 3. Hankkeen tavoitteet... 2 3.1 Yleiset tavoitteet... 2 3.2

Lisätiedot

Lähde mukaan jäsenkeruutalkoisiin. 31.3.2013 mennessä

Lähde mukaan jäsenkeruutalkoisiin. 31.3.2013 mennessä JOKIVARSIEN MODERNI MAASEUTU - YHDISTYS J OMMA RY H YVÄÄ ALKANUTTA UUTTA VUOTTA! Ohjelmakausi lähenee loppuaan, vuosi 2013 on tämän ohjelmakauden viimeinen rahoitusvuosi. JoMMa ry on lähes koko ohjelmakauden

Lisätiedot

Maaseutu viestii P u h e e n a i h e i ta P o h j o i s - P o h ja n m a a lta

Maaseutu viestii P u h e e n a i h e i ta P o h j o i s - P o h ja n m a a lta Maaseutu viestii P u h e e n a i h e i ta P o h j o i s - P o h ja n m a a lta Maaseutu viestii P u h e e n a i h e i ta P o h j o i s - P o h ja n m a a lta Maaseudun Sivistysliitto Teos on saanut rahoitusta

Lisätiedot

LOPPURAPORTTI. 1. Perustiedot hankkeesta. 2. Yhteenveto

LOPPURAPORTTI. 1. Perustiedot hankkeesta. 2. Yhteenveto LOPPURAPORTTI 1. Perustiedot hankkeesta Hankkeen toteuttaja: JyväsRiihi ry Hankkeen nimi: Viestinnästä voimaa tiedotushanke (6373) Toteutusaika: 1.9.2009-30.5.2014 Hankkeen kustannusarvio 300 000 / tuki

Lisätiedot

MAASEUTUVERKOSTON VUOSIKERTOMUS 2013 2009. Suomen maaseutuverkosto 2013

MAASEUTUVERKOSTON VUOSIKERTOMUS 2013 2009. Suomen maaseutuverkosto 2013 2014 MAASEUTUVERKOSTON VUOSIKERTOMUS 2013 2009 Suomen maaseutuverkosto 2013 Sisällysluettelo 1. AVAINTIETOJA 2013... 2 2. KATSAUS VUOTEEN 2013... 3 3. HALLINTO JA ORGANISAATIO... 4 3.1. Maaseutuverkoston

Lisätiedot

LounaFood Aitoa makua Varsinais-Suomesta

LounaFood Aitoa makua Varsinais-Suomesta LounaFood Aitoa makua Varsinais-Suomesta Loppuraportti LounaFood Aitoa makua Varsinais-Suomesta SISÄLLYSLUETTELO 1. Hankkeen toteuttajan nimi 1 2. Hankkeen nimi ja hanketunnus 1 3. Yhteenveto hankkeesta

Lisätiedot

HYPYT -hyvinvointipalveluyrittäjyys toimivaksi -hanke. Loppuraportti 1.10.2011 31.12.2014

HYPYT -hyvinvointipalveluyrittäjyys toimivaksi -hanke. Loppuraportti 1.10.2011 31.12.2014 HYPYT -hyvinvointipalveluyrittäjyys toimivaksi -hanke Loppuraportti 1.10.2011 31.12.2014 Leila Junttila, projektipäällikkö 15.12.2014 1 1. HANKKEEN TOTEUTTAJAN NIMI... 3 2. HANKKEEN NIMI JA HANKETUNNUS...

Lisätiedot

Luonnontuoteala tutuksi -tiedotushanke loppuraportti

Luonnontuoteala tutuksi -tiedotushanke loppuraportti 2010-2013 Luonnontuoteala tutuksi -tiedotushanke loppuraportti Oulun 4H-piiri Niina Jortikka, Maria Isolahti Sisällys 1. Hankkeen toteuttaja... 2 2. Hankkeen nimi ja tunniste... 2 3. Hankkeen yhteenveto...

Lisätiedot

Vapaa-ajan asukkaat kaupallisten palvelujen käyttäjinä Ylöjärvellä

Vapaa-ajan asukkaat kaupallisten palvelujen käyttäjinä Ylöjärvellä 1 LOPPURAPORTTI 16.1.2012 18.3.2013 Vapaa-ajan asukkaat kaupallisten palvelujen käyttäjinä Ylöjärvellä (15931) Ylöjärven Yrityspalvelu Oy 2 Sisällys 1. Hankkeen toteuttajan nimi... 4 2. Hankkeen nimi ja

Lisätiedot

maaseudun naisten yrittäjyysohjelman koordinointi

maaseudun naisten yrittäjyysohjelman koordinointi POHJALAISET NAISET maaseudun naisten yrittäjyysohjelman koordinointi LOPPURAPORTTI 9/2004-2/2006 ProAgria Oulun Maaseutukeskus / Oulun maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus Toimittanut Marja-Leena Juntunen

Lisätiedot

KEHITTYVÄ MAASEUTU. Tiedäks sä sen Ahlaste tuupin s.4. Eurooppa investoi maaseutualueisiin. bioenergiaan s.8. ja perinteiden elvytystä s.

KEHITTYVÄ MAASEUTU. Tiedäks sä sen Ahlaste tuupin s.4. Eurooppa investoi maaseutualueisiin. bioenergiaan s.8. ja perinteiden elvytystä s. KEHITTYVÄ MAASEUTU Eurooppa investoi maaseutualueisiin Maaseutuverkoston liitelehti lokakuu 2014 Tiedäks sä sen Ahlaste tuupin s.4 Vahvaa uskoa bioenergiaan s.8 Kulttuurin ja perinteiden elvytystä s.9

Lisätiedot

HAJA-ASUTUKSEN JÄTEVESINEUVONTAA POHJOIS- POHJANMAALLA 2012 LOPPURAPORTTI

HAJA-ASUTUKSEN JÄTEVESINEUVONTAA POHJOIS- POHJANMAALLA 2012 LOPPURAPORTTI HAJA-ASUTUKSEN JÄTEVESINEUVONTAA POHJOIS- POHJANMAALLA 2012 LOPPURAPORTTI SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä hankkeesta 1.1. Hankkeen rahoitus 1.2. Hankkeen kulut 1.3. Hankkeen suunnittelu ja hallinnointi 1.4.

Lisätiedot

Tanssin Tiedotuskeskus ry Vuosikertomus 2012

Tanssin Tiedotuskeskus ry Vuosikertomus 2012 Tanssin Tiedotuskeskus ry Vuosikertomus 2012 1. YLEISTÄ.... 4 2. PALVELU- JA NEUVONTATYÖ.... 6 Verkkopalvelu.... 6 Ilmoitustaulu.... 7 Verkkopalvelun uudistus... 8 Henkilökohtainen palvelu- ja neuvontatyö....

Lisätiedot

HevosAgro II. - hevospalvelualan kehittäminen Loppuraportti 1.7.2012 31.12.2014. ProAgria Oulu ry

HevosAgro II. - hevospalvelualan kehittäminen Loppuraportti 1.7.2012 31.12.2014. ProAgria Oulu ry HevosAgro II - hevospalvelualan kehittäminen Loppuraportti 1.7.2012 31.12.2014 ProAgria Oulu ry Päätös hanketuesta tehty 5.6.2012 Dnro 705/3560-2012 Päätösnumero 25906 Hankkeen numero 16928 Sisältö 1 Hankkeen

Lisätiedot

9308/Onni kutsuu kylään hanke Tiedonvälityshanke LOPPURAPORTTI

9308/Onni kutsuu kylään hanke Tiedonvälityshanke LOPPURAPORTTI 9308/Onni kutsuu kylään hanke Tiedonvälityshanke LOPPURAPORTTI Onni kutsuu kylään -hanke toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2007 2013 ja sitä rahoittavat Varsinais-Suomen ja Satakunnan

Lisätiedot

Pääkirjoitus AATTEELLINEN KYLÄTOIMINTA JA UUSKYLÄTOIMINTA LYÖVÄT KÄTTÄ

Pääkirjoitus AATTEELLINEN KYLÄTOIMINTA JA UUSKYLÄTOIMINTA LYÖVÄT KÄTTÄ Pääkirjoitus 2 AATTEELLINEN KYLÄTOIMINTA JA UUSKYLÄTOIMINTA LYÖVÄT KÄTTÄ Aatteellinen kylätoiminta on vuosisatojen aikana kehittynyt kylien elinvoimaisuuden keskeiseksi tekijäksi. Toiminnan perustana ovat

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2014 Hyväksytty kevätkokouksessa 26.4.2015

VUOSIKERTOMUS 2014 Hyväksytty kevätkokouksessa 26.4.2015 VUOSIKERTOMUS 2014 Hyväksytty kevätkokouksessa 26.4.2015 Adoptioperheet-yhdistyksen perustivat 1997 adoptiovanhemmat, jotka huomasivat hyötyvänsä toistensa kokemuksista. Kahdeksantoista vuotta myöhemmin

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodesta 2009

Toimintakertomus vuodesta 2009 Sisällysluettelo Toimintakertomus vuodesta 2009 kevätkokouksen vahvistama 13.3.2010 Toiminnan painopisteet...1 Jäsentoiminta...1 Imetyksen vertaistuki...2 Vapaaehtoisista huolehtiminen...2 Koulutus...3

Lisätiedot

Raahen seutukunnan kehittämiskeskus Toimintakertomus 2010

Raahen seutukunnan kehittämiskeskus Toimintakertomus 2010 Raahen seutukunnan kehittämiskeskus Toimintakertomus 2010 Seutulautakunta 14.4.2011 2 3 SISÄLLYSLUETTELO TOIMINTAVUOSI 2010 Johdanto... 5 Kehittämiskeskuksen henkilöstö... 6 HALLINTO... 7 Seutulautakunta...

Lisätiedot

Loppuraportti. Perhemetsä 3G -hanke Kaakkois-Suomi 2013 2014 Suomen metsäkeskus, Julkiset palvelut

Loppuraportti. Perhemetsä 3G -hanke Kaakkois-Suomi 2013 2014 Suomen metsäkeskus, Julkiset palvelut Loppuraportti Perhemetsä 3G -hanke Kaakkois-Suomi 2013 2014 Suomen metsäkeskus, Julkiset palvelut Sisällysluettelo 1. Toteuttaja:... 1 2. Hankkeen nimi ja tunnus... 1 3. Yhteenveto hankkeesta... 1 4. Raportti...

Lisätiedot

SUOMEN YRITYSKUMMIT RY. Jäsentiedote 2/2012

SUOMEN YRITYSKUMMIT RY. Jäsentiedote 2/2012 SUOMEN YRITYSKUMMIT RY Jäsentiedote 2/2012 1 Pääkirjoitus UUSIA TYÖKALUJA Rakkaalla lapsella on monta nimeä, tavataan sanoa. Me Suomen Yrityskummit ry:n portaali- eli sähköisen työkalun työryhmä olemme

Lisätiedot

Adoptioperheet ry:n. Vuosikertomus

Adoptioperheet ry:n. Vuosikertomus Adoptioperheet ry:n Vuosikertomus 2013 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 3 TOIMINTA 4 Vapaaehtois- ja vertaistoiminta 4 Rekrytointi, perehdytys ja koulutus 5 Työnohjaus ja tuki 6 Tapahtumat 7 Paikallistoiminta

Lisätiedot

POHJOIS-SAVON KYLÄT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015

POHJOIS-SAVON KYLÄT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015 POHJOIS-SAVON KYLÄT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry on maakunnallinen kyläyhdistys, joka on perustettu v. 1993 toimimaan pohjoissavolaisten kylien yhteenliittymänä,

Lisätiedot

KAINUUN ENNAKOINTIHANKE

KAINUUN ENNAKOINTIHANKE Kainuun ennakointihankkeessa luodaan alueen toimijoiden ennakoinnin toimintatapa, vahvistetaan ennakoivaa työotetta ja rakennetaan ennakointiportaali. Väliraportissa kuvataan hankkeen toiminta vuoden 2014

Lisätiedot

LOPPURAPORTTI PALVELUTUULI-HANKE

LOPPURAPORTTI PALVELUTUULI-HANKE Suomen Nuorisoseurat ry Palvelutuuli, 14336 LOPPURAPORTTI PALVELUTUULI-HANKE 2012 2014 Sisällys Hankkeen strateginen tavoite... 3 Varsinaiset hankkeen tavoitteet... 4 Hankkeen toteutus... 5 Perehtyminen

Lisätiedot