Messukonseptissa vahva sidos toimialojen kesken Tekninen valaistus Koristevalaistus Sähkötekniikka Rakennusautomaatio

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Messukonseptissa vahva sidos toimialojen kesken Tekninen valaistus Koristevalaistus Sähkötekniikka Rakennusautomaatio"

Transkriptio

1 Nettikirje Frankfurt am Main, Messukonseptissa vahva sidos toimialojen kesken Tekninen valaistus Koristevalaistus Sähkötekniikka Rakennusautomaatio Kasvavia aloja Turvatekniikka Verkkotekniikka Arkkitehtuuriin kytketyt järjestelmät Building Performance kongressi ja uudet aiheet Arkkitehtuuri- ja designkilpailut kehysohjelman parasta antia Luminale valospektaakkeli yli 150 kohdetta valaistuja rakennuksia valoteoksia taide-installaatioita tutustumiskierroksia Edullisia sisäänpääsylippuja ennakkoon

2 Arkkitehtuuri ja tekniikka sekä niiden välinen yhteispeli ja toimivuuden esittely muodostavat huhtikuun light+building-messujen peruselementit Frankfurtissa. Noin 2000 näytteilleasettajaa esittelee neliön alueella uusinta tietoa valaistuksesta, sähkötekniikasta sekä rakennusautomaation trendeistä, älytaloista ja talojen turvatekniikasta. Voimakkaimmin kasvava tuoteryhmä light+building-messuilla on tekniset valaisimet. Tarjolla on koko valaistustekniikka ohjausjärjestelmineen. Lisäksi esitellään ratkaisuvaihtoehtoja markiisien ja kaihdinten säätelyyn, lämmitykseen ja ilmastointiin sekä talotekniikan kokonaisjärjestelmien ohjailuun. Esillä on myös kaikki älytaloon kuuluvat tekniikat, turva- ja viestintätekniikka sekä sähköteknisten kaapelien ja kytkinten laaja valikoima. Rakennusautomaatio Saksassa on kärsinyt viime aikoina heikoista suhdanteista. Toisaalta Siemens Building Technologies arvioi rakennusautomaation, palosuojaja turvatekniikan markkinoiden kasvavan maailmanlaajuisesti seitsemän miljardia euroa vuosina Kasvualueita ovat etenkin Aasia ja Tyynen meren alue sekä Itä-Eurooppa. Light+building-messujen suurimman ryhmän pinta-alan neliötä vie valaistus, jota esittelee 1400 valaisinvalmistajaa. Mukana on niin Saksan, Italian kuin Espanjan markkinajohtajat. Koristevalaisin-teema jakautuu kolmeen eri tyylisuuntaan: moderni valaistus, klassinen moderni valaistus ja klassinen perinteinen valaistus. Kunkin ryhmän sisällä on eriytetty julkiset ja kodin valaisimet omaksi ryhmäkseen. Sähkötekniikkaa edustaa messuilla 400 näytteilleasettajaa noin neliön alueella. Rakennusautomaatiota esittelee 150 yritystä 8000 neliön pinta-alalla. Messujen uutuudet Uusia kasvualueita messuilla on sähkö- ja talotekniikkaan sisältyvä turvatekniikka. Tähän kuuluvat signaali- ja hälytysjärjestelmät, poistoilman lämmön hyödyntämistekniikka, videojärjestelmät sekä kulunvalvonta. Myös uusien talojen verkkotekniikka on messuilla entistä vahvemmin esillä. Tähän sisältyvät rakennuksen infrastruktuuri, atk- ja viestintäverkot, laajakaistatekniikka ja asennusjärjestelmät. Arkkitehtuurin kytkettäviä järjestelmiä, joissa pyritään nivomaan älykkäästi yhteen funktio ja estetiikka, ovat hissit, julkisivutekniikka, päivänvalotekniikka ja auringonsuojajärjestelmät. Tämän tuotealueen kohderyhminä ovat arkkitehdit, suunnittelijat ja insinöörit. Uutta on myös Urban lighting teema, joka kätkee sisäänsä ulko- ja katuvalaisimet. Tämän tuoteryhmän katsotaan sopivan erityisesti korkealuokkaisia designkalusteita myyvien liikkeiden konseptiin. Valaistusteemaa täydennetään julkisten tilojen koristevalaisimilla.

3 Kongresseja ja kilpailuja Building Performance Congress Tämän kongressin aiheena on neljä pääteemaa: Light Focus, Building Focus, ACS Focus sekä EU:n järjestämä energian tehokkaampaa hyödyntämistä liiketiloissa käsittelevä IEECB Focus (Improving Energy Efficiency in Commercial Buildings). Lisätietoja kongressista ja ilmoittautuminen nettisivuilta Outlook Architectural Elements erikoisnäyttely Galleriassa. Se on suunnattu erityisesti arkkitehdeille ja suunnittelijoille. Siihen on valittu tuoteryhmiä, jotka kaikki voidaan katsoa sisältyvän talon ulko- tai sisärakentamiseen tai julkisten tilojen suunnitteluun. Tässä näyttelyssä ovat mukana ikkunat, ovet, lattianpäällysteet, kaiteet, ovien helat sekä opaste- ja ohjainjärjestelmät. Lights of the Future Nykyaikaiset valaisimet eivät toimi enää pelkästään valonlähteina. Ne antavat huonetilalle lisäksi oman luonteen, luovat erilaisen ilmapiirin ja tunnelman. Valaistuksesta on tullut tärkeä osa sisustusta. Valaistuksen tulevat trendit oli myös Euroopan Lights of the Future - muotoilukilpailun keskeinen idea. Tulokset esitellään messuilla erillisenä näyttelynä. Kilpailussa palkitaan energiaa säästävä ja sitä tehokkaasti hyödyntäviä asuin- ja julkisen tilan valaisinjärjestelmiä, jossa yhdistyvät muotoilu ja toimivuus sekä käytön tehokkuus ja helppous. Mukana on myös kaksi palkittua suomalaista: Mauri Drufran Arctic Sun Artaqua Oy:stä ja Ulla Kääriäisen sekä Calle Grönlundin Minimal. ACS-näyttely hallissa 9.2. Se tarjoaa erityisesti arkkitehdeille katsauksen kaikkien rakentamisketjun osapuolten nykyisiin ja tuleviin informaatio- ja viestintäteknologioihin. Taustavaikuttajana on Hessenin arkkitehti- ja kaupunkisuunnittelukamari. Näyttelyyn odotetaan 200 näytteilleasettajaa. Kohderyhminä ovat arkkitehdit, rakennuttajat, urakoitsijat ja rakennusinsinöörit. Architecture+ Technology Award - on eräs arvostetuimmista arkkitehtuuripalkinnoista eurooppalaisille rakennusprojekteille, joissa arkkitehtuuri ja tekniikka on saatu yhdistettyä älykkäällä tavalla toimivaksi kokonaisuudeksi. Voittajapalkinnon arvo on euroa. Kansainvälinen tuomaristo palkitsee uusia, saneerattuja tai modernisoituja julkisia eurooppalaisia rakennusprojekteja. Ne eivät saa kolmea vuotta vanhempia ja niiden on pitänyt olla käytössä vähintään yhden vuoden. Palkintoa ei myönnetä siis suunnitelmista ja laskelmista, vaan työstä, jonka muoto ja funktio on käytännössä osoittanut toimivuutensa. Design Plus -kilpailussa on esillä tuotemuotoilijakilpailun palkitut työt.

4 Luminale - valaistu kaupunki on Frankfurtissa ja sen lähiympäristössä messujen aikana kolmatta kertaa järjestettävä valo-taide-spektaakkeli, jonka ympärillä on noin 150 valotapahtumaa. Palmengarten-puiston ja Mainin rannan ohella tällä kertaa Börsenplatzista keskikaupungilla tehdään iltojen viihdekeskus. Rautatieaseman ympärille ovat keskittyneet taitelijoiden ja arkkitehtien taideprojektit. Luminale antaa omalla tavallaan ideoita Frankfurtin kaupunkisuunnittelulle rautatieaseman ympäristössä. Tapahtuma ulottuu Frankfurtista nyt myös lähikaupunkeihin Offenbachiin, Mainziin, Wiesbadeniin ja Darmstadtiin saakka. Luminale-kohteiden löytämisessä auttaa ohjelmalehtinen ja kartta ja niihin pääsee messuilta tätä varten varatulla bussilla. Luminalen yksittäiset esittelyt on osanottavien yritysten hoidettava ja rahoitettava itse. Ennen kaikkea valaisinteollisuus, joka on mukana messuilla, huolehtii tehokkaasti siitä, että Luminale-näyttely loistaa, elää ja kasvaa. Light+Building-messuja muualla Frankfurtin messuyhtiö järjestää saman konseptin messuja myös seuraavissa kasvukeskuksissa: Dubai, Guangzhou, Buenos Aires, Light Middle East Guangzhou International Lighting Exhibition Electrical Building Technology China BIEL Light+Building Buenos Aires Lisätietoja:

5 Sisäänpääsylippuja edullisesti Sisäänpääsylippuja voit tilata Suomesta edulliseen ennakkohintaan ja ilman jonotusta alla mainitusta osoitteesta. Lipulla voit matkustaa Frankfurtin yleisissä kulkuneuvoissa messujen aikaan lentokentän, hotellin ja messujen väliä. Tilaamalla lipun meiltä ennakkoon, saat myös luetteloa varten voucherkortin, jolla luettelon saa messuilta ilman eri maksua. Muille luettelo maksaa 20 euroa + postikulut. Ennakkohinta Päivälippu 13,00 Kokoaikalippu 28,00 Messuhinta Päivälippu 15,00 Kokoaikalippu 33,00 Sisäänpääsylipun voit ostaa etukäteen online nyt myös suoraan nettiosoitteesta messefrankfurt.com rekisteröitymällä ja maksamalla lipun luottokortilla. Ei oikeuta maksuttomaan luetteloon eikä tilausta voi peruuttaa. Arvonlisäveron palautus Saksan alv:n palautus on mahdollista kaikista messukustannuksista. Ota yhteys Kauppakamarimme alvpalveluun, p.(09) , Sisko Kilvensalmi. Matkat ja hotellit Messupakettimatkoja tarjoavat eri liikematkatoimistot Suomessa. Interaktiivisen reitin hotellitarjontaan saa avaamalla nettisivun jossa on tarjolla 600 erihintaista hotellia ja yöpymismahdollisuutta. Hotelli- ja ravintolavaihtoehtoja tarjoaa myös Deutsche Telekomin keltaiset sivut www. frankfurt-tipp.de Lentokentältä messuille Lentokentältä on edestakainen bussiyhteys messuille 15 minuutin välein aamu- ja iltapäivisin halli 9:n viereen. Messulippu ei kelpaa tähän bussiin maksuvälineeksi. Messulipuilla pääset sen sijaan esimerkiksi lentokentältä S-junalla S8 ja S9 päärautatie-aseman kautta vaihtamalla maan alta raiteelta 104 (S3 - S6) keskelle messuja Torhausin Messe - pysäkille. Lentokenttä sijaitsee noin 15 kilometrin päässä messuista. Taksilla hinta on noin 25 euroa. Messuilla liikennöi jatkuvasti messubussi hallien Eingang Galleria ja Eingang City sisäänkäyntien välillä. Voit liikkua myös lämpimästi ja jalkoja säästäen hallista toiseen Via Mobile käytävää pitkin. Frankfurtin karttoja saat messuilta Torhausin palvelukeskuksesta 3. krs. (Via Mobilen-taso) sekä kaikista käytävillä sijaitsevista Compass-infopisteistä. Ravintolat Frankfurt am Mainissa on paljon hyviä kansainvälisiä ravintoloita. Perinteisiä saksalaisia ravintoloita on eniten Sachsenhausenin vanhassa kaupungissa. Aivan lähellä messuja Westendissä on monia hyviä italialaisia ravintoloita. Halutessasi syödä jotain päivällä messuilla pikaisesti tai pitkän kaavan mukaan voit valita 30 eri messuravintolan ja pikabaarin välillä. Lisää tietoa Frankfurtista: Euroopan Mainhattan - (www. dfhk.fi/messefrankfurt matkat ja hotellit) Yhteystiedot: Saksalais-Suomalainen Kauppakamari Anja Kontturi PL 83, Helsinki puh. (09) faksi (09) frankfurt@dfhk.fi Layout: Pia Sundström Kuvamateriaali: Messe Frankfurt GmbH

6

7 Postimaksu maksettu Frankfurt am Main, SAKSALAIS-SUOMALAINEN KAUPPAKAMARI Tunnus VASTAUSLÄHETYS Saksalais-Suomalainen Kauppakamari Messe Frankfurt Faksi (09) Lippujen tilauslomake Nimi Tilaamme... messuille Yritys kpl päivän lippuja 13,00 Tehtävä kpl kokoaikalippuja 28,00 Osoite kpl messuluetteloita 20,00 (Luettelo maksullinen muille kuin lipun tilaajille) Puh. Faksi S-posti

> Maailman suurimmat valaisinmarkkinat > Sähkötekniikkaa ja rakennusautomaatiota > Viestintäverkkoja ja älytekniikkaa > Trendinäyttelyitä

> Maailman suurimmat valaisinmarkkinat > Sähkötekniikkaa ja rakennusautomaatiota > Viestintäverkkoja ja älytekniikkaa > Trendinäyttelyitä Frankfurt am Main 11 16.4.2010 > Maailman suurimmat valaisinmarkkinat > Sähkötekniikkaa ja rakennusautomaatiota > Viestintäverkkoja ja älytekniikkaa > Trendinäyttelyitä ja kilpailuja Light+Building - valaistusta

Lisätiedot

Pääsyliput edullisesti ja nopeasti ennakkoon:

Pääsyliput edullisesti ja nopeasti ennakkoon: Toimisto- ja paperitarvikkeiden kansainväliset messut Pääsyliput edullisesti ja nopeasti ennakkoon: www.paperworld.messefrankfurt.com tai www.tickets.messefrankfurt.com Tätä kaikkea tarjoavat alansa kansainvälisimmät

Lisätiedot

n Uusimmat trendit lihatuotteiden pakkaamisessa, maustamisessa ja valmistuksessa n Konferenssit ja kilpailut n Pääsyliput, matkat ja hotellit

n Uusimmat trendit lihatuotteiden pakkaamisessa, maustamisessa ja valmistuksessa n Konferenssit ja kilpailut n Pääsyliput, matkat ja hotellit n Uusimmat trendit lihatuotteiden pakkaamisessa, hygieniassa, maustamisessa ja valmistuksessa n Konferenssit ja kilpailut n Pääsyliput, matkat ja hotellit Lihateknologiaa tarjolla 8. 13.5.2010 Frankfurtissa

Lisätiedot

24. 27.3.2010. legendaarisia vanhoja instrumentteja. tapahtumaa. 42 maasta. valtaa lisätilaa. n Yli 30 000 instrumenttia.

24. 27.3.2010. legendaarisia vanhoja instrumentteja. tapahtumaa. 42 maasta. valtaa lisätilaa. n Yli 30 000 instrumenttia. 24. 27.3.2010 n Yli 30 000 instrumenttia n Vintage Show: legendaarisia vanhoja instrumentteja n Yli 1000 konserttia ja tapahtumaa n Ääni-, valaistus- ja esitystekniikkaa 42 maasta n Media Systems Prolight+Sound

Lisätiedot

Autokorjaamoalan ja jälkimarkkinoiden ykkösmessut. n Varaosat & Järjestelmät. n Tarvikkeet & Tuning. n Korjaus & Kunnossapito.

Autokorjaamoalan ja jälkimarkkinoiden ykkösmessut. n Varaosat & Järjestelmät. n Tarvikkeet & Tuning. n Korjaus & Kunnossapito. Autokorjaamoalan ja jälkimarkkinoiden ykkösmessut n Varaosat & Järjestelmät n Tarvikkeet & Tuning n Korjaus & Kunnossapito n IT & Management n Huoltoasemat & Pesupalvelut Frankfurt Metropolis of Mobility

Lisätiedot

Maailman kulutustavarakauppa ja tarjonta kohtaavat

Maailman kulutustavarakauppa ja tarjonta kohtaavat Maailman kulutustavarakauppa ja tarjonta kohtaavat Kansainvälisyyttä, tuoteinnovaatioita ja suuren määrän designia tarjoaa Ambiente 12. 16.2.2010 maailman kulutustavarakaupalle sekä erinomaisen lähtökohdan

Lisätiedot

The World of Event Decoration

The World of Event Decoration The World of Evet Decoratio Koristeita vuode kaikkii juhlii Ideoita jouluvalaistuksee Somisteita äyteikkuoihi Erityisesittelyssä keskiaikaie Carevale di Veezia Vuosittaisilla Frakfurti juhlakoristeide

Lisätiedot

AMMATTIMESSUT: OVI KANSAINVÄLISILLE MARKKINOILLE

AMMATTIMESSUT: OVI KANSAINVÄLISILLE MARKKINOILLE AMMATTIMESSUT: OVI KANSAINVÄLISILLE MARKKINOILLE Virpi Hopeasaari Messeforum Oy Taito Etelä-Suomi 27.2.2017 MESSEFORUM OY Messumarkkinoinnin ammattilainen Yksi Suomen johtavia messumarkkinoinnin suunnittelu-

Lisätiedot

Pääsyliput edullisesti ja nopeasti ennakkoon: www.heimtextil.messefrankfurt.com tai www.tickets.messefrankfurt.com

Pääsyliput edullisesti ja nopeasti ennakkoon: www.heimtextil.messefrankfurt.com tai www.tickets.messefrankfurt.com n Asuin- ja julkitilatekstiilien kansainvälinen suurkatselmus n 2010 2011 Uni(re)verse-trendit tarjoavat ekoluksusta, perinteikästä, modernia, luon non - mukaista, intuitiivista sekä spontaanin luovaa.

Lisätiedot

xxxxxx0209afi Schneider KNX Kiinteistöautomaation ja ohjausjärjestelmien vakioratkaisut

xxxxxx0209afi Schneider KNX Kiinteistöautomaation ja ohjausjärjestelmien vakioratkaisut xxxxxx0209afi Schneider KNX Kiinteistöautomaation ja ohjausjärjestelmien vakioratkaisut Vakioratkaisut kiinteistöjen toimintojen ohjaukseen Tehokas energianhallinta Schneider KNX -vakioratkaisujen energiatehokkuuden

Lisätiedot

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa.

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. UUDET living by Danfoss -termostaatit. Harppaus kohti laadukkaampaa asumista. Asenna ja unohda Uudet living by Danfoss termostaatit

Lisätiedot

KAJAANI 2.2. 2016 MESSUOHJE NY- YRITTÄJILLE

KAJAANI 2.2. 2016 MESSUOHJE NY- YRITTÄJILLE KAJAANI 2.2. 2016 MESSUOHJE NY- YRITTÄJILLE Hyvä NY-yrittäjä! NY-aluemessut järjestetään tiistaina 2.2. klo 12-17 Kajaanin Prismassa. NYyritysten tulee osallistua messuille, osallistuminen messuille kuuluu

Lisätiedot

Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi. Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liitto SKOL ry

Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi. Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liitto SKOL ry Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liitto SKOL ry Hyvä suunnittelu kannattaa aina. Siitä syntyy rakennuksesi käytettävyys, turvallisuus ja arvo, olipa kohde minkä kokoinen

Lisätiedot

Ensto-valaistus. Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1

Ensto-valaistus. Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Ensto-valaistus Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Miksi Ensto-valaistus Laaja valikoima ratkaisuja koteihin ja kiinteistöihin Energiatehokkuus Toimivuus Taloudellisuus Ilkivallan ehkäisy

Lisätiedot

Se ei ole vain porakone

Se ei ole vain porakone Se ei ole vain porakone Me olemme Bosch. Rakennamme turvallisempaa ja kestävämpää kehitystä. Rakennamme ihmisläheisempää ja energiatehokkaampaa tulevaisuutta. Seuraavilta sivuilta löydät esimerkkiratkaisujamme

Lisätiedot

Paras työvalaistus budjetille kuin budjetille: ESYLUX Light Control - ohjaustekniikka

Paras työvalaistus budjetille kuin budjetille: ESYLUX Light Control - ohjaustekniikka LEHDISTÖTIEDOTE Ahrensburg/Frankfurt, 18. maaliskuuta 2018 Paras työvalaistus budjetille kuin budjetille: ESYLUX Light Control - ohjaustekniikka ESYLUX Light Control ELC on ESYLUXin kehittämä ohjaustekniikka

Lisätiedot

Sisustustrendejä ja lahjatavaroita syksyyn, talveen ja kevääseen. n Giving: yksilöllisten lahjaideoiden kuumimpia vinkkejä

Sisustustrendejä ja lahjatavaroita syksyyn, talveen ja kevääseen. n Giving: yksilöllisten lahjaideoiden kuumimpia vinkkejä Sisustustrendejä ja lahjatavaroita syksyyn, talveen ja kevääseen n Giving: yksilöllisten lahjaideoiden kuumimpia vinkkejä n Living: designia ja lifestylea kodinsisustukseen n Talents & Next: Eläköön nuori

Lisätiedot

LEDit ulkovalaistuksessa. Valoisa ja vetovoimeinen kaupunki, Oulu, 22.11.2013 Pauli Tarna, Philips Oy

LEDit ulkovalaistuksessa. Valoisa ja vetovoimeinen kaupunki, Oulu, 22.11.2013 Pauli Tarna, Philips Oy LEDit ulkovalaistuksessa Valoisa ja vetovoimeinen kaupunki, Oulu, 22.11.2013 Pauli Tarna, Philips Oy Liiketoimintamme 24% 2012 41% 35% Philips Healthcare Philips Lighting Philips Consumer Lifestyle 2 2

Lisätiedot

JOKIKATU 2 EKSPONENTIAALISIA MAHDOLLISUUKSIA

JOKIKATU 2 EKSPONENTIAALISIA MAHDOLLISUUKSIA JOKIKATU 2 EKSPONENTIAALISIA MAHDOLLISUUKSIA JOEN VARRELLA Turun suurin ja vaikuttavin maamerkki Aurajoki todisti aitiopaikalta kun kauppias Victor Alexander Reims perusti viinanjalostustehtaan joen upealle

Lisätiedot

HONKA LOUNATUULI 160 m 2 l 180 m 2

HONKA LOUNATUULI 160 m 2 l 180 m 2 HONKA LOUNATUULI 160 m 2 l 180 m 2 RANTATALON TUNNELMAA valoisassa kodissa Lounatuuli edustaa New England -tyyppistä arkkitehtuuria, joka vie ajatukset merelle ja rannalle, vaikka kotisi olisi keskellä

Lisätiedot

KOE FINLANDIA-TALO AINUTLAATUISTEN ELÄMYSTEN KESKUS

KOE FINLANDIA-TALO AINUTLAATUISTEN ELÄMYSTEN KESKUS KOE FINLANDIA-TALO AINUTLAATUISTEN ELÄMYSTEN KESKUS Visit Helsinki / Esko Jämsä ALVAR AALTO JA FINLANDIA-TALO KAKSI SUOMALAISEN DESIGNIN LEGENDAA Maailmankuulun arkkitehti Alvar Aallon (1898 1976) suunnittelema

Lisätiedot

Kaikki tarvittava. valaistukseen, valaistuksen ohjaukseen ja tietoverkkoihin

Kaikki tarvittava. valaistukseen, valaistuksen ohjaukseen ja tietoverkkoihin Kaikki tarvittava valaistukseen, valaistuksen ohjaukseen ja tietoverkkoihin Valaistuksen, valaistuksen ohjauksen ja tiedonsiirron ammattilainen Nylund tuntee valaistuksen, valaistuksen ohjauksen ja tiedonsiirron

Lisätiedot

W W W. D E S I G N A. C O M FIN

W W W. D E S I G N A. C O M FIN WWW.DESIGNA.COM FIN N W O JÄRJESTELMÄKUVAUS S SISÄÄN (lipunantajalaite) ULOS (lipunlukijalaite) PUOMILAITE AUTOMAATTIKASSA KÄYTTÖLIITTYMÄ KÄSIKASSA ALENNUSLIPUKE TOIMINTO FINNPARK SLIMPARK Virtaviivaista

Lisätiedot

Matkakertomus, World Future Energy Summit messut 15.1.-17.1.2013, Abu Dhabi

Matkakertomus, World Future Energy Summit messut 15.1.-17.1.2013, Abu Dhabi Matkakertomus, World Future Energy Summit messut 15.1.-17.1.2013, Abu Dhabi Matkalla ENY projektipäällikkö Jonna Haapamäki-Syrjälä, IS-Technics Oy Raimo Keskitalo sekä Dubaissa toimistoa pitävä Exigo Finland

Lisätiedot

Kestävää energiaa maailmalle Voiko sähköä käyttää järkevämmin?

Kestävää energiaa maailmalle Voiko sähköä käyttää järkevämmin? Kestävää energiaa maailmalle Voiko sähköä käyttää järkevämmin? Maailman sähkönnälkä on loppumaton Maailman sähkönkulutus, biljoona KWh 31,64 35,17 28,27 25,02 21,9 2015 2020 2025 2030 2035 +84% vuoteen

Lisätiedot

SUUNNITTELIJAN OPAS. Ratkaisuja esivalmisteltuun asentamiseen

SUUNNITTELIJAN OPAS. Ratkaisuja esivalmisteltuun asentamiseen SUUNNITTELIJAN OPAS Ratkaisuja esivalmisteltuun asentamiseen 3 Esivalmisteltu asennusjärjestelmä Asennusjärjestelmä on kehitetty helpottamaan asennustyötä ja vastaamaan nykyaikaisen rakentamisen vaatimuksia.

Lisätiedot

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Oy:n ja Tampereen Messut -konsernin median joululounas 13.12.2012

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Oy:n ja Tampereen Messut -konsernin median joululounas 13.12.2012 Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Oy:n ja Tampereen Messut -konsernin median joululounas 13.12.2012 2 Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Tampere Exhibition and Sports Centre (TESC) o keskeinen sijainti,

Lisätiedot

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin R TaloauT omaat io Jokaiseen kotiin ja budjettiin Zennio tekee kodistasi nykyaikaisen ja mukavan. Samalla säästät nyt ja tulevaisuudessa. Taloautomaatio jokaiseen kotiin ja budjettiin. Oma koti suunnitellaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 33/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Vp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 33/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Vp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 33/2012 1 (6) 423 Kruunuvuorenrannan valot -kilpailun jatkotyön tilaaminen HEL 2011-006141 T 02 08 02 00 Hankenumero 0784_1 Päätös päätti oikeuttaa asemakaavaosaston tilaamaan

Lisätiedot

Oulunsalon Aeroportti

Oulunsalon Aeroportti Oulunsalon Aeroportti Kansainvälisen tason käyntikortti Pääkonttoritasoinen toimistotila osoitteessa Tietotie 2, Oulu. OULUN KESKUSTA 14 KM LENTOKENTTÄ 400 M SATAMA 11,5 KM TAKSIASEMA 400 M Osaksi monipuolisen

Lisätiedot

A V I A T O W E R m o v e t o a n e w l e v e l

A V I A T O W E R m o v e t o a n e w l e v e l AV IA move to a new level TOWER Uutta muotokieltä ja ekologista ajattelua edustava Avia Tower tarjoaa käyttäjilleen inspiroivan ja muunneltavan työympäristön. Avia Tower kohoaa Vantaalle Aviapoliksen liike-

Lisätiedot

URAL EXHIBITIONS / WTC - JEKATERINBURG VALMISMESSUOSASTOT

URAL EXHIBITIONS / WTC - JEKATERINBURG VALMISMESSUOSASTOT URAL EXHIBITIONS / WTC - JEKATERINBURG VALMISMESSUOSASTOT 2010-2011 Osastojemme hinnat sisältävät pohjakuvan erittelyn mukaiset osastorakenteet, kalusteet, palvelut ja tilatekniikan. Kaikkiin hintoihin

Lisätiedot

Älykkään valaistuksen mahdollisuudet

Älykkään valaistuksen mahdollisuudet Älykkään valaistuksen mahdollisuudet Jaakko Ketomäki Erikoistutkija, Interactive buildings VTT Technical Research Centre of Finland Älykäs valaistus? Tehokas valaistus Valaistustapa Valaisinsijoittelu

Lisätiedot

Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille

Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille Kerro kokemuksia ja mielipiteitä Lahjan Päivästä. Tänä vuonna kampanjaa vietetään uudella konseptilla ja senkin vuoksi on tärkeää kuulla sinun mielipiteesi

Lisätiedot

Koulutusmatka Kööpenhaminaan keväällä 2010

Koulutusmatka Kööpenhaminaan keväällä 2010 Koulutusmatka Kööpenhaminaan keväällä 2010 Tervetuloa mukaan koulutusmatkalle Kööpenhaminaan. Matka on räätälöity Scienceverkoston opettajia varten. Ohjelma on mielenkiintoista sekä monipuolista tarjoten

Lisätiedot

50 ja 25: ESYLUX viettää tuplajuhlia

50 ja 25: ESYLUX viettää tuplajuhlia LEHDISTÖTIEDOTE Ahrensburg, 19. marraskuu 2018 50 ja 25: ESYLUX viettää tuplajuhlia Vuoden 2018 lopussa juhlitaan kahta ESYLUXin historiassa merkittävää päivää. Perustaja Peter Kremser muistelee yrityksen

Lisätiedot

Siberia International Exhibition and Business Center valmismessuosastot

Siberia International Exhibition and Business Center valmismessuosastot Siberia International Exhibition and Business Center valmismessuosastot 2010-2011 Osastojemme hinnat sisältävät pohjakuvan erittelyn mukaiset osastorakenteet, kalusteet, palvelut ja tilatekniikan. Kaikkiin

Lisätiedot

ESTEETTÖMYYSSELVITYS

ESTEETTÖMYYSSELVITYS esteettömyysselvitys s. 1 / 7 (Mahdollinen kuva kohteesta) ESTEETTÖMYYSSELVITYS Hankkeen nimi: _ Kunta: Päivämäärä: esteettömyysselvitys s. 2 / 7 KOHTEEN YHTEYSTIEDOT Rakennuskohteen nimi: Postinro ja

Lisätiedot

Energiansäästötoimenpiteet

Energiansäästötoimenpiteet 15.11.2017 Energiansäästötoimenpiteet Lappeen Rakennuttaja Oy Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n ja Lappeenrannan kaupungin omistama yhtiö Tuottaa kaupunkikonsernin rakennuttamispalvelut Työntekijöitä 6

Lisätiedot

Tikkurilan toimisto- ja liikekeskus Dixi, toimistotilat

Tikkurilan toimisto- ja liikekeskus Dixi, toimistotilat energianero Tikkurilan toimisto- ja liikekeskus Dixi, toimistotilat TOIMITILOJA JÄRJELLÄ JA TUNTEELLA Tikkurila lyhyesti Tikkurila on Vantaan hallinnollinen keskus, jossa palvelut ovat lähellä. Keskustassa

Lisätiedot

Suomi Paviljonki yhteisosasto työstökoneja teknologiamessuille Kiinan Shenzheniin 28.-31.3.2011

Suomi Paviljonki yhteisosasto työstökoneja teknologiamessuille Kiinan Shenzheniin 28.-31.3.2011 Suomi Paviljonki yhteisosasto työstökoneja teknologiamessuille Kiinan Shenzheniin 28.-31.3.2011 Cannus Oy (Suomi) ja Nordic Trade House - NTH (Kiina) järjestävät suomalaisille yrityksille Finland Pavilion

Lisätiedot

SL713 LED HYVÄ DESIGN KOHTAA TEKNISEN TÄYDELLISYYDEN. spittler on yritys Performance in Lighting S.p.A. konsernissa www.performanceinlighting.

SL713 LED HYVÄ DESIGN KOHTAA TEKNISEN TÄYDELLISYYDEN. spittler on yritys Performance in Lighting S.p.A. konsernissa www.performanceinlighting. SL7 LED HYVÄ DESIGN KOHTAA TEKNISEN TÄYDELLISYYDEN spittler on yritys Performance in Lighting S.p.A. konsernissa www.performanceinlighting.com 2 www.performanceinlighting.com www.spittler.de SL7 LED SISÄLLYS

Lisätiedot

YHDYSHENKILÖPOSTI 2/2010

YHDYSHENKILÖPOSTI 2/2010 YHDYSHENKILÖPOSTI 2/2010 Tässä numerossa: - Kokouskutsu vuosikokoukseen - Vuosikokouksen ohjelma - Lomaosakeviikkojen arvonta - Hallituksen kevään päätöksiä - KST:n nettisivut - KTK:n nettisivut 19.8.2010

Lisätiedot

DALEXPO / VLADIVOSTOK VALMISMESSUOSASTOT

DALEXPO / VLADIVOSTOK VALMISMESSUOSASTOT DALEXPO / VLADIVOSTOK VALMISMESSUOSASTOT 2011-2012 Osastojemme hinnat sisältävät pohjakuvan erittelyn mukaiset osastorakenteet, kalusteet, palvelut ja tilatekniikan. Kaikkiin hintoihin lisätään arvonlisävero

Lisätiedot

KUTSU OSALLISTUMISEEN Valon piilopuutarhat valaistuselämyksen tuottajaksi. Torikortteleissa Helsingissä 2012

KUTSU OSALLISTUMISEEN Valon piilopuutarhat valaistuselämyksen tuottajaksi. Torikortteleissa Helsingissä 2012 KUTSU OSALLISTUMISEEN Valon piilopuutarhat valaistuselämyksen tuottajaksi Torikortteleissa Helsingissä 2012 Valon piilopuutarhat piilopuutarhat - sisäpihoissa on Helsingissä kutsu Pimeänä vuodenaikana

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Sinimäentie 10 Sinimäentie 10, 02630 Espoo

Kiinteistö Oy Sinimäentie 10 Sinimäentie 10, 02630 Espoo Kiinteistö Oy Sinimäentie 10 Sinimäentie 10, 02630 Espoo Arkkitehtuuriltaan näyttävä Sinimäentie 10 sijaitsee Sinimäen alueella Espoossa näkyvällä paikalla Turun moottoritien vieressä, Kehä I:n ja Kehä

Lisätiedot

Porin valmistuvat rakennusinsinöörit ry toivottaa teidät ja edustamanne yrityksen lämpimästi tervetulleeksi vuoden 2015 messuille.

Porin valmistuvat rakennusinsinöörit ry toivottaa teidät ja edustamanne yrityksen lämpimästi tervetulleeksi vuoden 2015 messuille. Porin Rakennus- ja LVI-messut järjestetään tänä vuonna (21.-22.03.2015) 42. kerran paikkanaan tuttu Porin Karhuhalli. Messut ovat kasvaneet yhdeksi Suomen suurimmista opiskelijaprojekteista ja kävijämääräkin

Lisätiedot

NetAppoint Online-resurssienvaraus ja hallintajärjestelmä sekä NetCallUp vuoronumero- ja jononhallinta

NetAppoint Online-resurssienvaraus ja hallintajärjestelmä sekä NetCallUp vuoronumero- ja jononhallinta NetAppoint Online-resurssienvaraus ja hallintajärjestelmä sekä NetCallUp vuoronumero- ja jononhallinta Konsepti Edut Kuvaus Pääkohdat Virtuaalinen vastaanotto Virtuaalinen vastaanottopalvelu mahdollistaa

Lisätiedot

RAKENTAMISEN RATKAISUT

RAKENTAMISEN RATKAISUT RAKENTAMISEN RATKAISUT Puuinfo roadshow May 5, 2011 1 Johdatus kerrosrakentamiseen Esityksen sisältö Stora Enso Puutuotteet tarjonta CLT-rakennusmateriaalina Keski-Euroopan CLT-järjestelmä kerrostalorakenteet

Lisätiedot

TULEEKO SINUN KOTIKAUPUNGISTASI ENSIMMÄINEN EUROOPAN ÄLYKKÄÄN MATKAILUN PÄÄKAUPUNKI?

TULEEKO SINUN KOTIKAUPUNGISTASI ENSIMMÄINEN EUROOPAN ÄLYKKÄÄN MATKAILUN PÄÄKAUPUNKI? TULEEKO SINUN KOTIKAUPUNGISTASI ENSIMMÄINEN EUROOPAN ÄLYKKÄÄN MATKAILUN PÄÄKAUPUNKI? TIEDOTE 1. TULEEKO SINUN KOTIKAUPUNGISTASI ENSIMMÄINEN EUROOPAN ÄLYKKÄÄN MATKAILUN PÄÄKAUPUNKI? Euroopan komissio on

Lisätiedot

Valaistus kaupunki- ja liikennesuunnittelussa Suunnittelijan kokemuksia

Valaistus kaupunki- ja liikennesuunnittelussa Suunnittelijan kokemuksia Liikenteen humua vai hämärää hiljaisuutta? 26.2.2015 Valaistus kaupunki- ja liikennesuunnittelussa Suunnittelijan kokemuksia Marjut Kauppinen, arkkitehti SAFA Marjut Kauppinen Arkkitehti (SAFA) Rakennukset,

Lisätiedot

MOSKOVA / EXPOCENTR

MOSKOVA / EXPOCENTR MOSKOVA / EXPOCENTR 2011-2012 Osastojemme hinnat sisältävät pohjakuvan erittelyn mukaiset osastorakenteet, kalusteet, palvelut ja tilatekniikan. Kaikkiin hintoihin lisätään voimassaoleva arvonlisävero.

Lisätiedot

NCC:lle oma arkkitehtuuripolitiikka. Olli Niemi Liiketoiminnan kehitysjohtaja NCC Rakennus Oy Lasse Vahtera Arkkitehti, toimialajohtaja Optiplan Oy

NCC:lle oma arkkitehtuuripolitiikka. Olli Niemi Liiketoiminnan kehitysjohtaja NCC Rakennus Oy Lasse Vahtera Arkkitehti, toimialajohtaja Optiplan Oy NCC:lle oma arkkitehtuuripolitiikka Olli Niemi Liiketoiminnan kehitysjohtaja NCC Rakennus Oy Lasse Vahtera Arkkitehti, toimialajohtaja Optiplan Oy Miksi tarvitsemme arkkitehtuuripolitiikkaa? NCC:n tavoitteena

Lisätiedot

Saari mahdollisuuksien meressä. Vuokrattavana laadukasta toimitilaa. Saari Business House. Melkonkatu 22 / Itälahdenkatu 21, Helsinki.

Saari mahdollisuuksien meressä. Vuokrattavana laadukasta toimitilaa. Saari Business House. Melkonkatu 22 / Itälahdenkatu 21, Helsinki. Saari mahdollisuuksien meressä. Vuokrattavana laadukasta toimitilaa Saari Business House Melkonkatu 22 / Itälahdenkatu 21, Helsinki menestystekijä Monipuolisia toimitilaratkaisuja merellisessä Lauttasaaressa.

Lisätiedot

SMART CITY käytännön kokemuksia. VALOA seminaari, Oulu 25.11.2015 Kari Kananen, Tuotepäällikkö Valopaa Oy

SMART CITY käytännön kokemuksia. VALOA seminaari, Oulu 25.11.2015 Kari Kananen, Tuotepäällikkö Valopaa Oy SMART CITY käytännön kokemuksia VALOA seminaari, Oulu 25.11.2015 Kari Kananen, Tuotepäällikkö Valopaa Oy ilumination Älykäs valaistuksen ohjausjärjestelmä Miellyttävä ympäristö Valaistuksen optimointi

Lisätiedot

Käpylän elävä keskipiste

Käpylän elävä keskipiste Käpylän elävä keskipiste Käpylän elävä keskus Amerin talona tunnettu Mäkelänkatu 91 uudistuu. Siitä tulee viihtyisä ja inhimillisen kokoinen kaupunginosan keskus. Kiinteistössä on tilaa erilaisille toimijoille:

Lisätiedot

ma 24.5.2010 Euroopan suurimmassa luonnontieteiden museossa Deutsches Museum (http://www.deutschesmuseum.de/

ma 24.5.2010 Euroopan suurimmassa luonnontieteiden museossa Deutsches Museum (http://www.deutschesmuseum.de/ MATKAOHJELMA su 23.5.2010 saapuminen Müncheniin yhteinen ilallinen ma 24.5.2010 Euroopan suurimmassa luonnontieteiden museossa Deutsches Museum (http://www.deutschesmuseum.de/ ) 8.25 Tapaaminen pihalla

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Pasi Heiskanen, Suomen Asuntomessut

Toimitusjohtaja Pasi Heiskanen, Suomen Asuntomessut PÄIVÄN OHJELMA: Klo 10.00 Tiedotustilaisuus, messuravintola Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva, Lappeenrannan kaupunki Toimitusjohtaja Pasi Heiskanen, Suomen Asuntomessut Klo 11.00 16.00 Tutustuminen omatoimisesti

Lisätiedot

Aviabulevardi I Asiantuntijan asemapaikka

Aviabulevardi I Asiantuntijan asemapaikka Aviabulevardi I Asiantuntijan asemapaikka Kehärata Aviabulevardi Helsingin keskusta Aviapolis saavutettavuus junalla Kehärata aloittaa liikennöinnin heinäkuussa 2015 5 uutta asemaa ja 3 asemavarausta Yhdistää

Lisätiedot

Motek messut, Stuttgart 11.-13.10 2011

Motek messut, Stuttgart 11.-13.10 2011 Motek messut, Stuttgart 11.-13.10 2011 Motek messut 11.-13.10 2011 Matka tehtiin osana pinnoitustekniikan investointi- ja kehittämishankkeen laiteinvestointien suunnittelua. Hankkeessa on tarkoitus suunnitella

Lisätiedot

Kristiansundin kaupunki rakentaa. tulevaisuuden. ulkovalaistusta

Kristiansundin kaupunki rakentaa. tulevaisuuden. ulkovalaistusta Ulkovalaistus CityTouch Kristiansundin kaupunki rakentaa tulevaisuuden ulkovalaistusta Norjan kunnilla ja kaupungeilla on suuri tarve uudistaa katuvalaistustaan, koska energia- ja ympäristövaatimukset

Lisätiedot

Valaistus. Ulkovalaisimet. Case study. VTT Oulu. Energia tehokkaat ledit valaisevat VTT:n piha-alueen Oulu, Suomi

Valaistus. Ulkovalaisimet. Case study. VTT Oulu. Energia tehokkaat ledit valaisevat VTT:n piha-alueen Oulu, Suomi Valaistus Ulkovalaisimet Case study VTT Oulu Energia tehokkaat ledit valaisevat VTT:n piha-alueen Oulu, Suomi StreetSaver ClearWay Taustaa Senaatti-kiinteistöillä on käynnissä useita energian säästöprojekteja,

Lisätiedot

MILTÄ NÄYTTÄÄ TULEVAISUUDEN SAIRAALA?

MILTÄ NÄYTTÄÄ TULEVAISUUDEN SAIRAALA? MILTÄ NÄYTTÄÄ TULEVAISUUDEN SAIRAALA? Hennu Kjisik arkkitehti SAFA, TkT, professori Arkkitehtitoimisto Harris Kjisik, Helsinki Oulun yliopisto STAS Helsinki 24.1.2012 TAUSTAA PYÖRÄÄ EI TARVITSE KEKSIÄ

Lisätiedot

Kuvaus osallistumishakemukseen liitettävistä selvityksistä sekä selvitys osallistumishakemuksen jättäneiden arviointiperusteista

Kuvaus osallistumishakemukseen liitettävistä selvityksistä sekä selvitys osallistumishakemuksen jättäneiden arviointiperusteista 1 3 Kuopion kaupunki Kaupunkiympäristön palvelualue Osallistumishakemuspyynnön liite1 Kuvaus osallistumishakemukseen liitettävistä selvityksistä sekä selvitys osallistumishakemuksen jättäneiden arviointiperusteista

Lisätiedot

Ylitse muiden. kerrosta. metro. Noin. työpistettä

Ylitse muiden. kerrosta. metro. Noin. työpistettä Toimistotalo Ylitse muiden 26 kerrosta Noin 3000 työpistettä metro 2015 Kaukokatsei sen valinta Keilaranta Tower nousee edustavalle paikalle aivan meren äärelle Espoon Keilaniemeen. Sen korkeus tulee olemaan

Lisätiedot

SmartForm huippuluokan valaistus raikkaalla ja viehättävällä muotoilulla

SmartForm huippuluokan valaistus raikkaalla ja viehättävällä muotoilulla Lighting SmartForm huippuluokan valaistus raikkaalla ja viehättävällä muotoilulla SmartForm LED BPS460 Kaikki tuntevat olonsa paremmaksi ja työskentelevät tehokkaammin miellyttävässä työympäristössä. Toimistoja,

Lisätiedot

Tiedon ja ideoiden hakumatka Pariisin SIAL-messuille Vierailu maailman suurimmalla tuoretukkutorilla Rungismarketissa.

Tiedon ja ideoiden hakumatka Pariisin SIAL-messuille Vierailu maailman suurimmalla tuoretukkutorilla Rungismarketissa. Tiedon ja ideoiden hakumatka Pariisin SIAL-messuille 16.-20.10.2016 Vierailu maailman suurimmalla tuoretukkutorilla Rungismarketissa. osallistujat: Timo Väänänen, Porokylän Leipomo Oy Ari Kukkonen, Porokylän

Lisätiedot

KIINTEISTÖ2018 HELSINKI

KIINTEISTÖ2018 HELSINKI MAKSUTON SIS. RUOAT JA JUOMAT KIINTEISTÖ2018 HELSINKI RADISSON BLU ROYAL HOTEL HELSINKI Runeberginkatu 2, Helsinki TORSTAINA 29. MARRASKUUTA KLO 17.00-20.00 PAIKALLISET KIINTEISTÖMESSUT Tervetuloa Helsingissä

Lisätiedot

Hyvä tietää. Puola. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä

Hyvä tietää. Puola. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Puola Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Puolasta Pääkaupunki Asukasluku Kieli Varsova 38,5 milj. Puola Uskonto Valuutta Pinta-ala Katolisuus Zloty 312.000 km2 Tällä sivulla on tärkeää

Lisätiedot

KIINTEISTÖ2018 TAMPERE

KIINTEISTÖ2018 TAMPERE MAKSUTON SIS. RUOAT JA JUOMAT KIINTEISTÖ2018 TAMPERE SCANDIC TAMPERE CITY Hämeenkatu 1, Tampere KESKIVIIKKONA 28. MARRASKUUTA KLO 17.00-20.00 PAIKALLISET KIINTEISTÖMESSUT Tervetuloa Tampereella järjestettäville

Lisätiedot

OSSINLAMMEN SILTA SUUNNITELMASELOSTUS EHDOTUS: FORMULA

OSSINLAMMEN SILTA SUUNNITELMASELOSTUS EHDOTUS: FORMULA OSSINLAMMEN SILTA SUUNNITELMASELOSTUS EHDOTUS: FORMULA SISÄLLYSLUETTELO 1 TAUSTATIETOJA... 3 1.1 HISTORIAA... 3 1.2 OTANIEMEN ALUEEN ARKKITEHTUURISTA... 3 1.3 SILTAPAIKAN SIJAINTI... 3 1.4 ALUEESEEN LIITTYVÄT

Lisätiedot

www.somfy.fi Glystro Moottoroidut verhot Yhdellä painalluksella olohuoneeseen saadaan yksityisyyttä

www.somfy.fi Glystro Moottoroidut verhot Yhdellä painalluksella olohuoneeseen saadaan yksityisyyttä www.somfy.fi Glystro Moottoroidut verhot Yhdellä painalluksella olohuoneeseen saadaan yksityisyyttä Moottoroi verhot Glystrolla ja nautit aina verho Tunnet olevasi kuin teatterissa aina kun Glystro -moottoroitu

Lisätiedot

Palvelulasikko AIDA. Monipuolinen palvelulasikko leipomotuotteille

Palvelulasikko AIDA. Monipuolinen palvelulasikko leipomotuotteille Palvelulasikko AIDA Monipuolinen palvelulasikko leipomotuotteille Aida 2/3 Kasvata myyntiä näyttävällä lasikolla Aida on innovatiivinen palvelulasikkomallisto, jossa muotoilu yhdistyy toimivuuteen ja viimeisin

Lisätiedot

Ylits e muiden. metriä. metro. Noin. työpistettä

Ylits e muiden. metriä. metro. Noin. työpistettä To i m i s t o ta l o Ylits e muiden Noin 3000 työpistettä 111 metriä metro 2015 Kau ko kat s e i Keilaranta Tower nousee edustavalle paikalle aivan meren äärelle Espoon Keilaniemeen. Sen korkeus tulee

Lisätiedot

KIINTEISTÖ2019 JYVÄSKYLÄ

KIINTEISTÖ2019 JYVÄSKYLÄ POHJOISMAISSA SUOSITUT KIINTEISTÖMESSUT TULEVAT JÄLLEEN JYVÄSKYLÄÄN HELMIKUUSSA. MAKSUTON SIS. RUOAT JA JUOMAT KIINTEISTÖ2019 JYVÄSKYLÄ PAVILJONKI Lutakonaukio 12, Jyväskylä TORSTAINA 21. HELMIKUUTA KLO

Lisätiedot

Aulanko. Matkailija rautatieasemalta Aulankoon. Tuukka Virtanen

Aulanko. Matkailija rautatieasemalta Aulankoon. Tuukka Virtanen Aulanko Matkailija rautatieasemalta Aulankoon Tuukka Virtanen Hämeenlinnan rautatieasema Hämeenlinnan rautatieasemalla pysähtyy päivittäin noin parisenkymmentä Helsingin ja Tampereen välillä kulkevaa lähi-

Lisätiedot

TOIMISTO HEIKKILÄNTIE m2 AURAKATU TURKU KLUUVIKATU HELSINKI

TOIMISTO HEIKKILÄNTIE m2 AURAKATU TURKU KLUUVIKATU HELSINKI TOIMISTO HEIKKILÄNTIE 7 1.154 m2 AURAKATU 8 20100 TURKU KLUUVIKATU 5 0100 HELSINKI RAKENNUS Rakennus on valmistunut 1988 Nokia Oyj:n tutkimuskeskuksen käyttöön Tällä hetkellä kohteessa toimii usean kansainvälisen

Lisätiedot

INPRO Infrahankkeen kokonaisprosessin ja tietotarpeiden mallintaminen

INPRO Infrahankkeen kokonaisprosessin ja tietotarpeiden mallintaminen 1 INPRO Infrahankkeen kokonaisprosessin ja tietotarpeiden mallintaminen INFRA 2010 ohjelman hankekatsaus Tuotemalliprosessi Jouko Kankainen / Ari-Pekka Manninen Helsinki University of Technology CEM Construction

Lisätiedot

Lähes nollaenergiarakennus RET: Riskien hallinta energiatehokkaassa rakentamisessa Mikko Nyman VTT Expert Services Oy

Lähes nollaenergiarakennus RET: Riskien hallinta energiatehokkaassa rakentamisessa Mikko Nyman VTT Expert Services Oy Lähes nollaenergiarakennus 13.5.2013 RET: Riskien hallinta energiatehokkaassa rakentamisessa Mikko Nyman VTT Expert Services Oy 29.5.2013 2 Motivointi lähes nollaenergiarakennuksille (EPBD) Rakennukset

Lisätiedot

Kauppakeskus Veska. Veskan kävijämääräennuste. on yli KAUPPAKESKUS VESKA

Kauppakeskus Veska. Veskan kävijämääräennuste. on yli KAUPPAKESKUS VESKA Liiketila 02 KAUPPAKESKUS VESKA Veskan kävijämääräennuste vuodelle 2020 on yli 3 000 000. Kauppakeskus Veska Kauppakeskus Veska on hyvässä nosteessa ja kävijämäärät ovat nousseet pelkästään viime vuonna

Lisätiedot

Cadolton moduulirakennusteknologia. Arkkitehtuuria modulaarisella rakennustavalla NOPEAMMIN. TEHOKKAAMMIN. MODUULIRAKENTAMINEN.

Cadolton moduulirakennusteknologia. Arkkitehtuuria modulaarisella rakennustavalla NOPEAMMIN. TEHOKKAAMMIN. MODUULIRAKENTAMINEN. Cadolton moduulirakennusteknologia Arkkitehtuuria modulaarisella rakennustavalla NOPEAMMIN. NOPEAMMIN. Moduulirakentamisen viehätys Vakuuttava teknologia Huipputeknologisille toimintorakennuksille ennen

Lisätiedot

OHJELMAA VALO-TAPAHTUMAN VIIKOLLA 30.8. 5.9.2010

OHJELMAA VALO-TAPAHTUMAN VIIKOLLA 30.8. 5.9.2010 Illuminating Engineering Society of Finland 1 (10) OHJELMAA VALO-TAPAHTUMAN VIIKOLLA 30.8. 5.9.2010 MAANANTAI 30.8.2010 Aika: Maanantai 30.8.2010, klo 21.00 22.30 Paikka: Lähtöpaikkana Luonnontieteellinen

Lisätiedot

valoisampia ympäristöja Valaistusratkaisuja ihmisiä varten

valoisampia ympäristöja Valaistusratkaisuja ihmisiä varten valoisampia ympäristöja Valaistusratkaisuja ihmisiä varten Valaistusratkaisut kaikkiin eri ympäristöihin Fagerhult on yksi markkinoiden johtavia valaistusalan yrityksiä, joka on vuodesta 1945 lähtien suunnitellut

Lisätiedot

KANSALLINEN LIIKUNTAFOORUMI , Lahti

KANSALLINEN LIIKUNTAFOORUMI , Lahti KANSALLINEN LIIKUNTAFOORUMI 30. 31.10.2017, Lahti Käytännön ohjeet Kansallinen liikuntafoorumi on liikuntakulttuuria laaja-alaisesti käsittelevä ja eri toimijatahot yhteen kokoava keskustelu- ja vuorovaikutusareena.

Lisätiedot

Hotellimatka Vihulan kartanoon. Esittely. Vihulan hotellimatka 3 päivää. Vihulan kartano, Vihula Manor Country Club & SPA

Hotellimatka Vihulan kartanoon. Esittely. Vihulan hotellimatka 3 päivää. Vihulan kartano, Vihula Manor Country Club & SPA Sivu 1 / 7 Esittely Vihulan hotellimatka 3 päivää Tervetuloa Lahemaan kansallispuiston alueella sijaitsevaan Vihulaan, noin 95 km päähän Tallinnasta itään. Vihula on yksi Viron kauneimmista paikoista ja

Lisätiedot

VALAISTUSRATKAISUT TERVEYDENHUOLTOON

VALAISTUSRATKAISUT TERVEYDENHUOLTOON VALAISTUSRATKAISUT TERVEYDENHUOLTOON TIETOJA MEISTÄ Valaisinvalmistaja Derungs sijaitsee Sveitsin ainutlaatuisten alppien kyljessä. Yritys on perustettu 1939. Nykyään Derungs on maailmanlaajuinen terveydenhuollon

Lisätiedot

TOIMISTOTALO YLITS E MUIDEN. metriä. Noin 3000. työpistettä. metro 2015

TOIMISTOTALO YLITS E MUIDEN. metriä. Noin 3000. työpistettä. metro 2015 TOIMISTOTALO YLITS E MUIDEN Noin 3000 työpistettä 111 metriä metro 2015 KAU KO KAT S E I S E N VAL I N TA Keilaranta Tower nousee edustavalle paikalle p aivan meren äärelle Espoon Keilaniemeen. Sen korkeus

Lisätiedot

Kivistön kaupunkikeskus / kaupunkikuvallinen konseptikäsikirja 13.10.2014

Kivistön kaupunkikeskus / kaupunkikuvallinen konseptikäsikirja 13.10.2014 Cederqvist & Jäntti 1 2 3 Alueen yleiskuvaus, 01.1 Sijainti ja kaupunkirakenne 4 Asemapiirros Kivistön kaupunkikeskus / kaupunkikuvallinen konseptikäsikirja 13.10.2014 Alueen yleiskuvaus, 01.1 Sijainti

Lisätiedot

Majoitustarjonta KoneAgria 2018

Majoitustarjonta KoneAgria 2018 Majoitustarjonta KoneAgria 2018 Original Sokos Hotel Alexandra Lämminhenkinen ja monipuoliset palvelut tarjoava Sokos Hotel Alexandra sijaitsee aivan Jyväskylän ydinkeskustassa kivenheiton päässä Matkakeskuksesta.

Lisätiedot

Jäähallien valaistus

Jäähallien valaistus Jäähallien valaistus Mika Saari www.licon-at.fi LiCon-AT Oy Ulko- ja urheiluvalaistukseen erikoistunut konsulttitoimisto Toiut 13 vuotta markkinoilla Henkilöstöä 10 suunnittelijaa Hyvinkää Espoo Tampere

Lisätiedot

Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä

Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä Ohessa ovat yksinkertaiset ohjeet julkisten kulkuvälineiden käyttöön ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä.

Lisätiedot

TOIMISTO HEIKKILÄNTIE 7 3. KERROS JAETTU. 543,5 m2 610,5 m2

TOIMISTO HEIKKILÄNTIE 7 3. KERROS JAETTU. 543,5 m2 610,5 m2 TOIMISTO HEIKKILÄNTIE 7 3. KERROS JAETTU 543,5 m2 610,5 m2 RAKENNUS Rakennus on valmistunut 1988 Nokia Oyj:n tutkimuskeskuksen käyttöön Tällä hetkellä kohteessa toimii usean kansainvälisen ja kotimaisen

Lisätiedot

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Joulukuun pakkaset jäivät taakse, kun laskeuduin kuuden tunnin lentomatkan jälkeen Las Palmasin lentokentälle. Kenttäpalvelut toimivat

Lisätiedot

3D-IDEAKILPAILU. Kaupunkikudelmia - kilpailuohjelma

3D-IDEAKILPAILU. Kaupunkikudelmia - kilpailuohjelma keltainen rajaus = ohjeellinen kilpailualue Kaupunkikudelmia - kilpailuohjelma Hyvinkäällä on parhaillaan käynnissä kansainvälinen Europan 15-suunnittelukilpailu, jossa nuoret kaupunkisuunnittelijat ideoivat

Lisätiedot

www.finnbuild.fi Kansainväliset rakennusalan ammattimessut 9. 12.10.2012 Helsingin Messukeskus

www.finnbuild.fi Kansainväliset rakennusalan ammattimessut 9. 12.10.2012 Helsingin Messukeskus Kansainväliset rakennusalan ammattimessut 9. 12.10.2012 Kontakteja syntyy siellä, missä on ihmisiä - varaa paikkasi FinnBuild 2012 -messuilta FinnBuild 2010 tarjosi meille oivan tilaisuuden esitellä Danfossin

Lisätiedot

Kansalaisten Eurooppa ideasta hankkeeksi. Mauri Uusilehto Nuoriso- ja kulttuuriyksikkö

Kansalaisten Eurooppa ideasta hankkeeksi. Mauri Uusilehto Nuoriso- ja kulttuuriyksikkö Kansalaisten Eurooppa ideasta hankkeeksi Mauri Uusilehto Nuoriso- ja kulttuuriyksikkö Aamun ohjelma EU:n Kansalaisten Eurooppa -ohjelman esittely Ideasta hankkeeksi Kysymykset ja jatkokeskustelut Kansalaisten

Lisätiedot

Lämmityskustannusten SÄÄSTÖOPAS. asuntoyhtiöille

Lämmityskustannusten SÄÄSTÖOPAS. asuntoyhtiöille Lämmityskustannusten SÄÄSTÖOPAS asuntoyhtiöille Lämpöä sisään, lämpöä ulos Lämmön lähteet Lämpöhäviö 10-15% Aurinkoa 3-7% Asuminen 3-6% Lattiat 15-20% Seinät 25-35% Ilmanvaihto 15-20% Talotekniikka LÄMPÖÄ

Lisätiedot

ELIAS- Elinvoimaa asemanseuduille

ELIAS- Elinvoimaa asemanseuduille ELIAS- Elinvoimaa asemanseuduille Helsingin seudulla ja Uudellamaalla Kaupunkisuunnittelulla parempaa ilmaa ja ilmastoa 3.12.2015 Pia Tynys Khk-päästöt (1000 t CO 2 -ekv.) 7 000 6 000 5 000 4 000 3 000

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN JUHLASUURKILPAILUT XXX

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN JUHLASUURKILPAILUT XXX KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN JUHLASUURKILPAILUT XXX Sinä 7 20 -vuotias nuori, oletko miekkailija? Tule mukaan perinteiseen Suomen suurimpaan juniorimiekkailun huipputapahtumaan. Junioreiden JuhlaSuurkilpailut

Lisätiedot