Messukonseptissa vahva sidos toimialojen kesken Tekninen valaistus Koristevalaistus Sähkötekniikka Rakennusautomaatio

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Messukonseptissa vahva sidos toimialojen kesken Tekninen valaistus Koristevalaistus Sähkötekniikka Rakennusautomaatio"

Transkriptio

1 Nettikirje Frankfurt am Main, Messukonseptissa vahva sidos toimialojen kesken Tekninen valaistus Koristevalaistus Sähkötekniikka Rakennusautomaatio Kasvavia aloja Turvatekniikka Verkkotekniikka Arkkitehtuuriin kytketyt järjestelmät Building Performance kongressi ja uudet aiheet Arkkitehtuuri- ja designkilpailut kehysohjelman parasta antia Luminale valospektaakkeli yli 150 kohdetta valaistuja rakennuksia valoteoksia taide-installaatioita tutustumiskierroksia Edullisia sisäänpääsylippuja ennakkoon

2 Arkkitehtuuri ja tekniikka sekä niiden välinen yhteispeli ja toimivuuden esittely muodostavat huhtikuun light+building-messujen peruselementit Frankfurtissa. Noin 2000 näytteilleasettajaa esittelee neliön alueella uusinta tietoa valaistuksesta, sähkötekniikasta sekä rakennusautomaation trendeistä, älytaloista ja talojen turvatekniikasta. Voimakkaimmin kasvava tuoteryhmä light+building-messuilla on tekniset valaisimet. Tarjolla on koko valaistustekniikka ohjausjärjestelmineen. Lisäksi esitellään ratkaisuvaihtoehtoja markiisien ja kaihdinten säätelyyn, lämmitykseen ja ilmastointiin sekä talotekniikan kokonaisjärjestelmien ohjailuun. Esillä on myös kaikki älytaloon kuuluvat tekniikat, turva- ja viestintätekniikka sekä sähköteknisten kaapelien ja kytkinten laaja valikoima. Rakennusautomaatio Saksassa on kärsinyt viime aikoina heikoista suhdanteista. Toisaalta Siemens Building Technologies arvioi rakennusautomaation, palosuojaja turvatekniikan markkinoiden kasvavan maailmanlaajuisesti seitsemän miljardia euroa vuosina Kasvualueita ovat etenkin Aasia ja Tyynen meren alue sekä Itä-Eurooppa. Light+building-messujen suurimman ryhmän pinta-alan neliötä vie valaistus, jota esittelee 1400 valaisinvalmistajaa. Mukana on niin Saksan, Italian kuin Espanjan markkinajohtajat. Koristevalaisin-teema jakautuu kolmeen eri tyylisuuntaan: moderni valaistus, klassinen moderni valaistus ja klassinen perinteinen valaistus. Kunkin ryhmän sisällä on eriytetty julkiset ja kodin valaisimet omaksi ryhmäkseen. Sähkötekniikkaa edustaa messuilla 400 näytteilleasettajaa noin neliön alueella. Rakennusautomaatiota esittelee 150 yritystä 8000 neliön pinta-alalla. Messujen uutuudet Uusia kasvualueita messuilla on sähkö- ja talotekniikkaan sisältyvä turvatekniikka. Tähän kuuluvat signaali- ja hälytysjärjestelmät, poistoilman lämmön hyödyntämistekniikka, videojärjestelmät sekä kulunvalvonta. Myös uusien talojen verkkotekniikka on messuilla entistä vahvemmin esillä. Tähän sisältyvät rakennuksen infrastruktuuri, atk- ja viestintäverkot, laajakaistatekniikka ja asennusjärjestelmät. Arkkitehtuurin kytkettäviä järjestelmiä, joissa pyritään nivomaan älykkäästi yhteen funktio ja estetiikka, ovat hissit, julkisivutekniikka, päivänvalotekniikka ja auringonsuojajärjestelmät. Tämän tuotealueen kohderyhminä ovat arkkitehdit, suunnittelijat ja insinöörit. Uutta on myös Urban lighting teema, joka kätkee sisäänsä ulko- ja katuvalaisimet. Tämän tuoteryhmän katsotaan sopivan erityisesti korkealuokkaisia designkalusteita myyvien liikkeiden konseptiin. Valaistusteemaa täydennetään julkisten tilojen koristevalaisimilla.

3 Kongresseja ja kilpailuja Building Performance Congress Tämän kongressin aiheena on neljä pääteemaa: Light Focus, Building Focus, ACS Focus sekä EU:n järjestämä energian tehokkaampaa hyödyntämistä liiketiloissa käsittelevä IEECB Focus (Improving Energy Efficiency in Commercial Buildings). Lisätietoja kongressista ja ilmoittautuminen nettisivuilta Outlook Architectural Elements erikoisnäyttely Galleriassa. Se on suunnattu erityisesti arkkitehdeille ja suunnittelijoille. Siihen on valittu tuoteryhmiä, jotka kaikki voidaan katsoa sisältyvän talon ulko- tai sisärakentamiseen tai julkisten tilojen suunnitteluun. Tässä näyttelyssä ovat mukana ikkunat, ovet, lattianpäällysteet, kaiteet, ovien helat sekä opaste- ja ohjainjärjestelmät. Lights of the Future Nykyaikaiset valaisimet eivät toimi enää pelkästään valonlähteina. Ne antavat huonetilalle lisäksi oman luonteen, luovat erilaisen ilmapiirin ja tunnelman. Valaistuksesta on tullut tärkeä osa sisustusta. Valaistuksen tulevat trendit oli myös Euroopan Lights of the Future - muotoilukilpailun keskeinen idea. Tulokset esitellään messuilla erillisenä näyttelynä. Kilpailussa palkitaan energiaa säästävä ja sitä tehokkaasti hyödyntäviä asuin- ja julkisen tilan valaisinjärjestelmiä, jossa yhdistyvät muotoilu ja toimivuus sekä käytön tehokkuus ja helppous. Mukana on myös kaksi palkittua suomalaista: Mauri Drufran Arctic Sun Artaqua Oy:stä ja Ulla Kääriäisen sekä Calle Grönlundin Minimal. ACS-näyttely hallissa 9.2. Se tarjoaa erityisesti arkkitehdeille katsauksen kaikkien rakentamisketjun osapuolten nykyisiin ja tuleviin informaatio- ja viestintäteknologioihin. Taustavaikuttajana on Hessenin arkkitehti- ja kaupunkisuunnittelukamari. Näyttelyyn odotetaan 200 näytteilleasettajaa. Kohderyhminä ovat arkkitehdit, rakennuttajat, urakoitsijat ja rakennusinsinöörit. Architecture+ Technology Award - on eräs arvostetuimmista arkkitehtuuripalkinnoista eurooppalaisille rakennusprojekteille, joissa arkkitehtuuri ja tekniikka on saatu yhdistettyä älykkäällä tavalla toimivaksi kokonaisuudeksi. Voittajapalkinnon arvo on euroa. Kansainvälinen tuomaristo palkitsee uusia, saneerattuja tai modernisoituja julkisia eurooppalaisia rakennusprojekteja. Ne eivät saa kolmea vuotta vanhempia ja niiden on pitänyt olla käytössä vähintään yhden vuoden. Palkintoa ei myönnetä siis suunnitelmista ja laskelmista, vaan työstä, jonka muoto ja funktio on käytännössä osoittanut toimivuutensa. Design Plus -kilpailussa on esillä tuotemuotoilijakilpailun palkitut työt.

4 Luminale - valaistu kaupunki on Frankfurtissa ja sen lähiympäristössä messujen aikana kolmatta kertaa järjestettävä valo-taide-spektaakkeli, jonka ympärillä on noin 150 valotapahtumaa. Palmengarten-puiston ja Mainin rannan ohella tällä kertaa Börsenplatzista keskikaupungilla tehdään iltojen viihdekeskus. Rautatieaseman ympärille ovat keskittyneet taitelijoiden ja arkkitehtien taideprojektit. Luminale antaa omalla tavallaan ideoita Frankfurtin kaupunkisuunnittelulle rautatieaseman ympäristössä. Tapahtuma ulottuu Frankfurtista nyt myös lähikaupunkeihin Offenbachiin, Mainziin, Wiesbadeniin ja Darmstadtiin saakka. Luminale-kohteiden löytämisessä auttaa ohjelmalehtinen ja kartta ja niihin pääsee messuilta tätä varten varatulla bussilla. Luminalen yksittäiset esittelyt on osanottavien yritysten hoidettava ja rahoitettava itse. Ennen kaikkea valaisinteollisuus, joka on mukana messuilla, huolehtii tehokkaasti siitä, että Luminale-näyttely loistaa, elää ja kasvaa. Light+Building-messuja muualla Frankfurtin messuyhtiö järjestää saman konseptin messuja myös seuraavissa kasvukeskuksissa: Dubai, Guangzhou, Buenos Aires, Light Middle East Guangzhou International Lighting Exhibition Electrical Building Technology China BIEL Light+Building Buenos Aires Lisätietoja:

5 Sisäänpääsylippuja edullisesti Sisäänpääsylippuja voit tilata Suomesta edulliseen ennakkohintaan ja ilman jonotusta alla mainitusta osoitteesta. Lipulla voit matkustaa Frankfurtin yleisissä kulkuneuvoissa messujen aikaan lentokentän, hotellin ja messujen väliä. Tilaamalla lipun meiltä ennakkoon, saat myös luetteloa varten voucherkortin, jolla luettelon saa messuilta ilman eri maksua. Muille luettelo maksaa 20 euroa + postikulut. Ennakkohinta Päivälippu 13,00 Kokoaikalippu 28,00 Messuhinta Päivälippu 15,00 Kokoaikalippu 33,00 Sisäänpääsylipun voit ostaa etukäteen online nyt myös suoraan nettiosoitteesta messefrankfurt.com rekisteröitymällä ja maksamalla lipun luottokortilla. Ei oikeuta maksuttomaan luetteloon eikä tilausta voi peruuttaa. Arvonlisäveron palautus Saksan alv:n palautus on mahdollista kaikista messukustannuksista. Ota yhteys Kauppakamarimme alvpalveluun, p.(09) , Sisko Kilvensalmi. Matkat ja hotellit Messupakettimatkoja tarjoavat eri liikematkatoimistot Suomessa. Interaktiivisen reitin hotellitarjontaan saa avaamalla nettisivun jossa on tarjolla 600 erihintaista hotellia ja yöpymismahdollisuutta. Hotelli- ja ravintolavaihtoehtoja tarjoaa myös Deutsche Telekomin keltaiset sivut www. frankfurt-tipp.de Lentokentältä messuille Lentokentältä on edestakainen bussiyhteys messuille 15 minuutin välein aamu- ja iltapäivisin halli 9:n viereen. Messulippu ei kelpaa tähän bussiin maksuvälineeksi. Messulipuilla pääset sen sijaan esimerkiksi lentokentältä S-junalla S8 ja S9 päärautatie-aseman kautta vaihtamalla maan alta raiteelta 104 (S3 - S6) keskelle messuja Torhausin Messe - pysäkille. Lentokenttä sijaitsee noin 15 kilometrin päässä messuista. Taksilla hinta on noin 25 euroa. Messuilla liikennöi jatkuvasti messubussi hallien Eingang Galleria ja Eingang City sisäänkäyntien välillä. Voit liikkua myös lämpimästi ja jalkoja säästäen hallista toiseen Via Mobile käytävää pitkin. Frankfurtin karttoja saat messuilta Torhausin palvelukeskuksesta 3. krs. (Via Mobilen-taso) sekä kaikista käytävillä sijaitsevista Compass-infopisteistä. Ravintolat Frankfurt am Mainissa on paljon hyviä kansainvälisiä ravintoloita. Perinteisiä saksalaisia ravintoloita on eniten Sachsenhausenin vanhassa kaupungissa. Aivan lähellä messuja Westendissä on monia hyviä italialaisia ravintoloita. Halutessasi syödä jotain päivällä messuilla pikaisesti tai pitkän kaavan mukaan voit valita 30 eri messuravintolan ja pikabaarin välillä. Lisää tietoa Frankfurtista: Euroopan Mainhattan - (www. dfhk.fi/messefrankfurt matkat ja hotellit) Yhteystiedot: Saksalais-Suomalainen Kauppakamari Anja Kontturi PL 83, Helsinki puh. (09) faksi (09) Layout: Pia Sundström Kuvamateriaali: Messe Frankfurt GmbH

6

7 Postimaksu maksettu Frankfurt am Main, SAKSALAIS-SUOMALAINEN KAUPPAKAMARI Tunnus VASTAUSLÄHETYS Saksalais-Suomalainen Kauppakamari Messe Frankfurt Faksi (09) Lippujen tilauslomake Nimi Tilaamme... messuille Yritys kpl päivän lippuja 13,00 Tehtävä kpl kokoaikalippuja 28,00 Osoite kpl messuluetteloita 20,00 (Luettelo maksullinen muille kuin lipun tilaajille) Puh. Faksi S-posti

Tapahtumalehti. Helsingin messukeskus 12.-13. lokakuuta 2011. Suomen suurin puhtaasti sähköasennusalan ammattitapahtuma. vierailla tapahtumassa

Tapahtumalehti. Helsingin messukeskus 12.-13. lokakuuta 2011. Suomen suurin puhtaasti sähköasennusalan ammattitapahtuma. vierailla tapahtumassa KAIKKI TÄYSIN MAKSUTTA Tapahtumalehti Helsingin messukeskus 12.-13. lokakuuta 2011 SÄHKÖ 2011 SÄHKÖ TELE DATA VALAISTUS Suomen suurin puhtaasti sähköasennusalan ammattitapahtuma VUODEN SÄHKÖ- TAPAHTUMA

Lisätiedot

HINTA 9,20 EUR 2 / 2010. Myymäläkonseptit. Stockmannin Herkku

HINTA 9,20 EUR 2 / 2010. Myymäläkonseptit. Stockmannin Herkku HINTA 9,20 EUR 2 / 2010 Myymäläkonseptit AMMATTISISUSTAMISEN JA TILASUUNNITTELUN ERIKOISLTI AM AM AM AM AM AMMA MA MA MA MATT TT TTIS ISISUS US US U TA TA TA TA TAMI MI M SE SE SE SEN JA JA JA JA JA JA

Lisätiedot

Kenttäpalvelua. Saapuvan matkustajan lentokenttäpalvelun kehittäminen

Kenttäpalvelua. Saapuvan matkustajan lentokenttäpalvelun kehittäminen Kenttäpalvelua Saapuvan matkustajan lentokenttäpalvelun kehittäminen Opinnäytetyö Aalto-Yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu Teollinen muotoilu Maria Jaatinen 18.4.2013 Kenttäpalvelua - Saapuvan

Lisätiedot

ELÄMÄNLAATUA VIREÄSSÄ MANSIKKAKAUPUNGISSA

ELÄMÄNLAATUA VIREÄSSÄ MANSIKKAKAUPUNGISSA RAKENNUSMAAILMA KODIN KAIKKI KALUSTEET - keittiöt - kodinhoito- huoneet - komerot - wc-kalusteet - maksuton suunnittelu ja kotikäynti (mallikuvan tasoiset suunnitelmat maksutta) 1 Savon Seudun 1/2010 Messujakelu:

Lisätiedot

Plaani. 3 2012 Valaistus

Plaani. 3 2012 Valaistus Plaani 3 2012 Valaistus OnnShop Mobiili Kaikki kännykässäsi OnnShop Mobiili on Onnisen uusi verkkokauppasovellus älypuhelimille ja tableteille. OnnShop Mobiilista löydät kaikki Onnisen varastotuotteet

Lisätiedot

Plaani. 3 2011 Valaistus

Plaani. 3 2011 Valaistus Plaani 3 2011 Valaistus StyliD PowerBalance Iridium 2 LED OptiFlood LED Lediosaamisen kirkkaimmassa kärjessä Ledivalaistus tarjoaa energiansäästöä, kaunista valoa ja tyylikästä valaisinmuotoilua niin sisällä

Lisätiedot

runsaasta tarjonnasta

runsaasta tarjonnasta Forma & Furniture 1/2008 1/2008 Esimakua Forma Kevät 08 Messujen runsaasta tarjonnasta KIERRÄTYKSESTÄ KILPAILUVALTTI MESSUT EDELLEEN MERKITTÄVIN KOHTAUSPAIKKA MUOTOILUA JA KUUMIA TRENDEJÄ ERI PUOLILTA

Lisätiedot

Plaani. 1 2012 Rakennuttaminen

Plaani. 1 2012 Rakennuttaminen Plaani 1 2012 Rakennuttaminen Luotettavuutta pienjännitejakelujärjestelmiin? Tietenkin. ABB tarjoaa laajan valikoiman tehokkaita, joustavia ja luotettavia komponentteja erilaisiin pienjännitejakelujärjestelmiin.

Lisätiedot

viegajournal Håkan on päässyt pinnalle 1/08 Vaikea materiaalivalinta Piiloasennus ja hyvinvointi Sivut 12-13 Sivut 8-11

viegajournal Håkan on päässyt pinnalle 1/08 Vaikea materiaalivalinta Piiloasennus ja hyvinvointi Sivut 12-13 Sivut 8-11 Siitä saakka kun Håkan Kronlund tuli Viegalle, hän on lähtenyt töihin hyvällä mielellä. Vapaa-aikanaan hän ajelee Corvettea ja huhun mukaan juoksee maratoneja silloin kun perhevelvollisuudet eivät kutsu.

Lisätiedot

KEVEYS & OPTIMAALINEN LUJUUS EGGER EUROLIGHT

KEVEYS & OPTIMAALINEN LUJUUS EGGER EUROLIGHT M Suomen Posti Oyj P u u t u o t e t e o l l i s u u d e n u u t i s - j a a m m a t t i l e h t i 9 / 2 0 0 7 1 8. 9. 2 0 0 7 KEVEYS & OPTIMAALINEN LUJUUS EGGER EUROLIGHT EUROLIGHT Kennolevy 38, 50 ja

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2008. Oikeanlainen osaaminen, yhteiset tavoitteet ja tiimi, joka tuo lisäarvoa kutsumme sitä kumppanuudeksi

VUOSIKERTOMUS 2008. Oikeanlainen osaaminen, yhteiset tavoitteet ja tiimi, joka tuo lisäarvoa kutsumme sitä kumppanuudeksi VUOSIKERTOMUS 2008 Oikeanlainen osaaminen, yhteiset tavoitteet ja tiimi, joka tuo lisäarvoa kutsumme sitä kumppanuudeksi Uponor lyhyesti Uponor on yksi johtavista asuin- ja liikerakennusten lämmitys- ja

Lisätiedot

HINTA 9,20 EUR 3 / 2008. Terveys- ja hyvinvointipalveluiden tilat

HINTA 9,20 EUR 3 / 2008. Terveys- ja hyvinvointipalveluiden tilat AMMATTISISUSTAMISEN JA TILASUUNNITTELUN ERIKOISLEHTI HINTA 9,20 EUR 3 / 2008 Terveys- ja hyvinvointipalveluiden tilat 100 Kuulutko sadan kärkeen? Tuhannet viestit, tuhannet tavat puhutella. Aidosti kaunis,

Lisätiedot

Kierrätettyä arkkitehtuuria s.8

Kierrätettyä arkkitehtuuria s.8 Nro 2/2013 Knauf Oy:n sidosryhmälehti + Puheenaiheena: + Kestävää: + Uusi konsepti: Designrakentaminen s.4 Kierrätettyä arkkitehtuuria s.8 Tuotteesta tilaksi s.18 Nro 2/2013 Knauf on yksi Euroopan suurimmista

Lisätiedot

HINTA 9,20 EUR 3 / 2009. Terveys- ja hyvinvointipalvelujen

HINTA 9,20 EUR 3 / 2009. Terveys- ja hyvinvointipalvelujen AMMATTISISUSTAMISEN MA ISUS TAMI SEN JA TILASUUNNITTELUN ITTE TELU LUN ERIKOISLEHTI EHTI HINTA 9,20 EUR 3 / 2009 Terveys- ja hyvinvointipalvelujen tilat MUOTOILUTEOLLISUUDEN JA SISUSTAMISEN ERIKOISTAPAHTUMA

Lisätiedot

Sähkö. Tele. Uusiutuva energia vyöryi Hannoveriin. Kansainvälinen Telepäivä naisvoimaa etsimässä Valon ja energian voimalla Frankfurtissa

Sähkö. Tele. Uusiutuva energia vyöryi Hannoveriin. Kansainvälinen Telepäivä naisvoimaa etsimässä Valon ja energian voimalla Frankfurtissa Sähkö sähkö j elektroniikka j automaatio j energia j tietoliikenne j valo 042012 Tele Uusiutuva energia vyöryi Hannoveriin Kansainvälinen Telepäivä naisvoimaa etsimässä Valon ja energian voimalla Frankfurtissa

Lisätiedot

HINTA 9,20 EUR 1 / 2008. Matkailun- ja kulttuurin tilat

HINTA 9,20 EUR 1 / 2008. Matkailun- ja kulttuurin tilat HINTA 9,20 EUR 1 / 2008 Matkailun- ja kulttuurin tilat AMMATTISISUSTAMISEN JA TILASUUNNITTELUN ERIKOISLEHTI AM AM AM AM AM AM AM AMMA MA MA MA MA MA MA MA MA MA M TT TT TT TTIS IS IS ISIS IS IS IS ISUS

Lisätiedot

Tekniikka tukee. taide-elämyksiä Hyvinkäällä. Johtavia ratkaisuja. Sisältö. Suoraa postia Hedengren yhtiöiltä. Nro: 17 Huhtikuu 2002

Tekniikka tukee. taide-elämyksiä Hyvinkäällä. Johtavia ratkaisuja. Sisältö. Suoraa postia Hedengren yhtiöiltä. Nro: 17 Huhtikuu 2002 Johtavia ratkaisuja Suoraa postia Hedengren yhtiöiltä Nro: 17 Huhtikuu 2002 Sisältö Tekniikka tukee taide-elämyksiä Hyvinkäällä Tekniikka tukee taideelämyksiä Hyvinkäällä s. 2 Hedengrenin ilme kirkastui

Lisätiedot

Syksy aloittaa tapahtumabuumin Teksti: Seija Estlander

Syksy aloittaa tapahtumabuumin Teksti: Seija Estlander Destination HELSINKI TIEDOTUSLEHTI SYKSY 2008 HELSINGIN KAUPUNGIN MATKAILU- JA KONGRESSITOIMISTO Syksy aloittaa tapahtumabuumin Helsingin runsas ja tasokas tapahtumatarjonta saa lisävaihteen syksyllä.

Lisätiedot

KABA-lukitustuotteiden teollisuusjälleenmyynnistä sopimus sivu 2. Uusi yhteistyökumppani tuo Keski-Euroopan helat entistä lähemmäksi sivu 7

KABA-lukitustuotteiden teollisuusjälleenmyynnistä sopimus sivu 2. Uusi yhteistyökumppani tuo Keski-Euroopan helat entistä lähemmäksi sivu 7 M a d e f o r P r o f e s s i o n a l s 1/2008 Biobe Oy:n ja Scanfinn Oy:n asiakas- ja sidosryhmälehti Framilla: Pihla sivu 4 Handlx sivu 7 KABA-lukitustuotteiden teollisuusjälleenmyynnistä sopimus sivu

Lisätiedot

HINTA 9,20 EUR 2 / 2011. Vapaa-ajan ja viihtymisen tilat

HINTA 9,20 EUR 2 / 2011. Vapaa-ajan ja viihtymisen tilat HIN 9,20 EUR 2 / 2011 Vapaa-ajan ja viihtymisen tilat MATTISISTISEN JA TILASUUNNITTELUN IKOISLEHTI MA MA MA M TT TT TT TT TTIS IS IS ISIS IS IS IS U T MI MI MI MI MI MI MI MI MI MI MI MI MI MI MI MI MI

Lisätiedot

Täydellisesti uusitulla KONEen hissillä Hugon perheen kotimatka sujuu mukavasti ja turvallisesti.

Täydellisesti uusitulla KONEen hissillä Hugon perheen kotimatka sujuu mukavasti ja turvallisesti. PARIISI, 11:30 Täydellisesti uusitulla KONEen hissillä Hugon perheen kotimatka sujuu mukavasti ja turvallisesti. Suurempi hissikori, jossa on laajalti avautuvat automaattiovet, hiljaisempi moottori ja

Lisätiedot

HINTA 9,20 EUR 4 / 2008. Toimisto- ja kokoustilat

HINTA 9,20 EUR 4 / 2008. Toimisto- ja kokoustilat AMMATTISISUSTAMISEN JA TILASUUNNITTELUN ERIKOISLEHTI HINTA 9,20 EUR 4 / 2008 Toimisto- ja kokoustilat 14. 17. 1. 2009 connecting worlds competence in contract business frankfurt@dfhk.fi www.heimtextil.messefrankfurt.com

Lisätiedot

25 Automaatio- ja systeemitekniikan teekkarin haastattelu 26 Sähköistä huumoria 27 Ristikko

25 Automaatio- ja systeemitekniikan teekkarin haastattelu 26 Sähköistä huumoria 27 Ristikko Sisällys 3 Pääkirjoitus 4 Sähkötekniikkaa? 5 Elektroniikkaa? 6 Tietoliikennetekniikkaa? 7 Automaatiota? 8 Insinööri vs Diplomi-insinööri 9 Sähkötekniikka haastaa ajattelemaan 10 Sähköinen talotekniikka

Lisätiedot

Kestävän kehityksen urbaani infrastruktuuri

Kestävän kehityksen urbaani infrastruktuuri s Kestävän kehityksen urbaani infrastruktuuri Näkymä vuoteen 2030 Helsinki Aalto-yliopiston ja Siemens AG:n tutkimusprojekti Helsingin kestävän kehityksen urbaania infrastruktuuria koskevan tutkimusprojektin

Lisätiedot

P-NEWS. Noutoparkki helpottaa matkustajan elämää s. 5. Tampere vuonna 2020 s. 6 7 tekniikkaosio s. 8 11 OUlun kivisydän s. 12

P-NEWS. Noutoparkki helpottaa matkustajan elämää s. 5. Tampere vuonna 2020 s. 6 7 tekniikkaosio s. 8 11 OUlun kivisydän s. 12 P-NEWS Finnparkin asiakasjulkaisu nro 1 / 2013 13. vuosikerta Noutoparkki helpottaa matkustajan elämää s. 5 Tampere vuonna 2020 s. 6 7 tekniikkaosio s. 8 11 OUlun kivisydän s. 12 Editorial Tampere a city

Lisätiedot

ISSN 1457-0955 HINTA 9,20 EUR 4 / 2006 AMMATTISISUSTAMISEN JA TILASUUNNITTELUN ERIKOISLEHTI. TYÖN TILOJA CONSTRUCTOR RAKENTAMISEN ERIKOISLIITE

ISSN 1457-0955 HINTA 9,20 EUR 4 / 2006 AMMATTISISUSTAMISEN JA TILASUUNNITTELUN ERIKOISLEHTI. TYÖN TILOJA CONSTRUCTOR RAKENTAMISEN ERIKOISLIITE ISSN 1457-0955 HINTA 9,20 EUR 4 / 2006 AMMATTISISUSTAMISEN JA TILASUUNNITTELUN ERIKOISLEHTI. TYÖN TILOJA CONSTRUCTOR RAKENTAMISEN ERIKOISLIITE RESOLVE breaks the rules. No more boxes. No more cubicles.

Lisätiedot

Uutuuksia. Forma Kevät 07 Messuilla 1/2007

Uutuuksia. Forma Kevät 07 Messuilla 1/2007 1/2007 Uutuuksia Forma Kevät 07 Messuilla MEGATRENDIT VAIKUTTAVAT KULUTUSTOTTUMUKSIIN GRILL ON TUKHOLMALAISTEN UUSI OLOHUONE IDEAPARK AVASI OVENSA LEMPÄÄLÄSSÄ MUKANA MESSULUETTELO Forma Kevät 07 26. 28.1.2007

Lisätiedot

power Viro näyttää mallia liikenteen sähköistämisessä

power Viro näyttää mallia liikenteen sähköistämisessä power 2 12 ABB Oy:n asiakaslehti Viro näyttää mallia liikenteen sähköistämisessä Aino-Kaisa Saarinen muuttaa älykkääseen kotiin 7 Huippuhiihtäjän uuteen taloon KNX-taloautomaatiotekniikkaa Fenno-Skan 2

Lisätiedot

Sisusta! -messujen ekohenkiset 3/2008 MILANON KEVÄISEN ILMAVAT UUTUUDET

Sisusta! -messujen ekohenkiset 3/2008 MILANON KEVÄISEN ILMAVAT UUTUUDET 3/2008 MILANON KEVÄISEN ILMAVAT UUTUUDET Sisusta! -messujen ekohenkiset tuotevalinnat HUOPA NYT! -MUOTOILUKILPAILUN VOITTAJAT SYNERGIA MESSUMEDIAN VAHVUUTENA GIA-VOITTAJA PENTIK CHICAGOSSA Lähde mukaan

Lisätiedot

TILASUUNNITTELUN JA RAKENTAMISEN ERIKOISLEHTI HINTA 9,20 EUR 2 / 2012. Kaupan, vapaa-ajan ja matkailun tilat

TILASUUNNITTELUN JA RAKENTAMISEN ERIKOISLEHTI HINTA 9,20 EUR 2 / 2012. Kaupan, vapaa-ajan ja matkailun tilat TILASUUNNITTELUN JA RAKENTAMISEN ERIKOISLEHTI HINTA 9,20 EUR 2 / 2012 Kaupan, vapaa-ajan ja matkailun tilat Geberit piilohuuhtelusäiliöt Luotettu sukupolvesta toiseen. Geberitin piilohuuhtelusäiliöitä

Lisätiedot