KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ALTICHRON Malli: BN4021 cal. J280

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ALTICHRON Malli: BN4021 cal. J280"

Transkriptio

1 KÄYTTÖOHJE CITIZEN ALTICHRON Malli: BN4021 cal. J280

2 Kun käytössä on kompassi Aurinkopaneeli on kellotaulun alla

3 Kellon lataaminen Varmistuaksesi kellon moitteettomasta toiminnasta, voit ladata kelloa aina kun mahdollista. Akun suojana on ylilatautumisen estopiiri, tyypiltään akku on ympäristöystävällinen titaani-litium-ioni akku. Latausta voi nopeuttaa vetämällä nupin ylös, kello pysähtyy ja nyt kaikki sähkövirta menee suoraan akkuun. Vähäisen varauksen varoitusmerkit - Kun käyntiaikaa on jäljellä n. 4 päivää, sekuntiosoitin liikkuu vain joka toinen sekunti. - Vie kello valoon mahdollisimman pian. - Vaikka kello kävisi, muut toiminnnot eivät ole käytettävissä varoituksen aikana.

4 Lataa kellon akku täyteen asettamalla kello esim. ikkunalaudalle aurinkoon tai riittävän kirkkaan lampun alle. Varo kuitenkin kellon kuumenemista. Älä lataa kelloa yli 50 C lämpötilassa, kuten kojelaudalla. Jos kello on niin lähellä lamppua, että se polttaisi kättäsi on myös kello vaarassa. Sopiva etäisyys on 20-50cm. Taulukosta näet keskimääräiset latausajat eri valolähteillä: Valon kirkkaus Valonlähde Latausaika tyhjästä Latausaika yhtä LUX ja etäisyys täyteen päivää varten 500 Kattovalo, loisteputki - 4 h 3000 Pöytälamppu, 20cm 290 h 40 min Pilvinen päivänvalo 90 h 12 min Suora auringonvalo 35 h 3 min

5 Akun varaustilan seuranta

6 Akun varaustilan seuranta Et voi käyttää mittaustoimintoja tasolla 0. Kellonaika on kuitenkin nähtävillä.

7 Korkeuden mittaus 1. Paina paininta B - Voi kestää hetken kunnes osoittimet pysähtyvät ja näyttävät korkeuden. - Jos painat ja vapautat vasemman yläpainimen A, korkeuden mittaamisen aikana, 100 m osoitin toimii tilapäisesti kompassina. Painamalla uudelleen paininta A, palaat takaisin korkeuden mittaamiseen. 2. Korkeuden mittaamisen jälkeen paina uudelleen vasenta alapaininta B lopettaaksesi toiminnon. Arvot ovat viitteellisiä. Käytä erikoislaitteita kun tarvitset korkeaa tarkkuutta korkeuden mittaamisessa. Akun kapasiteetin tulee olla vähintään tasolla 2.

8 Korkeuden mittaaminen - Kello mittaa jatkuvasti korkeutta ensimmäiset 5 minuuttia. Sen jälkeen mittaus esitetään joka 3. minuuttia seuraavat 12 tuntia. - Korkeus esitetään kolmella osoittimella, 1000 m, 100 m ja 2,5 m osoittimet. 1000m osoitin Vaihteluväli: 1000 m m. Osoitin näyttää 0 kun mitattu korkeus on alle 1000 m. Esimerkiksi oikealla, mitattu korkeus näytetään 3000 m asteikolla.

9 Korkeuden mittaaminen (jatkuu) 100m osoitin Vaihteluväli: -300 m m. Osoitin näyttää 0 kun mitattu korkeus on 0 m tai enemmän ja vähemmän kuin 100 m. Esimerkiksi oikealla, mitattu korkeus näytetään 100 m asteikolla.

10 Korkeuden mittaaminen (jatkuu) 2,5 m osoitin Vaihteluväli: -95,5 m 97,5 m. 100 m osoitin osoittaa miinus asteikkoa kun mitattu korkeus on vähemmän kuin 0 m. Tässä tapauksessa käytä sulkeissa olevia lukuja lukiessasi 2,5 m osoitinta. Esimerkiksi oikealla, viimeiset 2 desimaalia mitatusta korkeudesta näytetään 40 m tai (-60 m) - Mitattu korkeus näytään 5,0-m kun korkeus on enemmän kuin 6000 m. - Aseta asteikon -merkki 2,5 m osoittimen kohtaan, se helpottaa korkeuden määrittämistä seuraavalla mittaus kerralla.

11 Korkeuden mittaaminen (jatkuu) Mitattu korkeus: 6790,0 m Mitattu korkeus: -12,5 m

12 Kun mitattu korkeus on asteikon ulkopuolella Mittausalue: -300 m m. Kun korkeutta ei voida ilmaista, 1000 m osoitin osoittaa oikealle, ja pysähtyy.

13 Kompassin käyttäminen Kompassin näyttämä on suuntaa antava, suurta tarkkuutta varten käytä perinteistä kompassia. Varmista että akun varaustila on vähintään asteikolla Paina paininta A, kun kellotaulu on ylöspäin. Kompassi käynnistyy. - Voi viedä hetken kunnes suunta näytetään. - Pidä kellotaulu ylöspäin ja mahdollisimman paikoillaan kunnes kompassin osoitin pysähtyy. 2. Lopeta kompassin käyttö painamalla uudelleen paininta A. 30 sekunnin jälkeen kompassin toiminta päättyy automaattisesti.

14 Kompassin käyttäminen Kompassin näyttämä voi muuttua huomattavasti epätarkemmaksi lähellä voimakkaita magneettikenttiä. Varmista ettei lähellä ole seuraavia paikkoja tai esineitä ennen kompassin käyttöä. - Korkeajännitelinjoja, rautatien sähköistyslinjoja, tai lentokenttiä. - Auton tai sähköjunan sisällä - Matkapuhelimia, sähkölaitteita tai kodinkoneita. - Magneetteja. On suositeltavaa kalibroida kompassi säännöllisesti.

15 Ajan asetus 1. Vedä nuppi ulos kun sekuntiosoitin näyttää ylös 0 sekunnin kohtaan. 2. Pyöritä nupista aika kohdalleen. - Huomioi 12/24h asetus. - Päivämäärä alkaa vaihtua klo 10. Vastapäivään pyörittäminen ei vaihda päivämäärää taaksepäin. 3. Paina nuppi takaisin pohjaan esim. äänimerkin mukaan.

16 Kalenterin asetus Muuta päivä oikeaksi maaliskuun, toukokuun, heinäkuun, lokakuun ja joulukuun alussa. - Älä aseta kalenteria kun päivämäärä on vaihtumassa klo 22:00-00: Vedä nuppi asentoon Pyöritä nuppia vastapäivään ja aseta päivämäärä. 3. Paina nuppi takaisin pohjaan.

17 Korkeusanturin kalibrointi Voit kalibroida korkeusanturin kirjaamalla kellon muistiin tiedossa olevan korkeuden. Voit antaa arvon välillä ±1000m sen hetkisestä mitatusta lukemasta. 1. Paina paininta B. - Mitattu korkeus tulee näkyviin. Voi kestää hetken että lukema on luettavissa, odota että osoittimet pysähtyvät. 2. Paina paininta B vähintään 3 sekuntia. - Voit kalibroida korkeuden, 1000m osoitin siirtyy näyttämään +.

18 3. Paina paininta B ja valitse + tai -. Valitse + kun todellinen korkeus on mitattua suurempi. Valitse kun todellinen korkeus on mitattua pienempi. - Joka kerta kun painat paininta, valinta +/- vaihtuu. - Kalibroinnin jälkeen toista kohdat 3 ja 4 ja voit kontrolloida korkeusarvoa.

19 4. Paina paininta A hyväksyäksesi oikean korkeuden. - Siirrä 100m ja 2,5m osoittimet osoittamaan likimääräistä korkeutta. - Näyttämä vaihtuu joka kerta kun painat ja pidät pohjassa paininta. - Paina painimia A ja B yhtä aikaa, kalibroitu arvo nollautuu. 5. Paina paininta B vähintään 3 sekuntia. - Korjattu korkeusarvo on asetettu ja osoittimet siirtyvät näyttämään mitattua korkeutta. - 1 minuutin jälkeen osoittimet siirtyvät automaattisesti. 6. Paina paininta B ja toiminto päättyy.

20 Kompassin kalibrointi Yleensä pohjoinen johon kompassi osoittaa (magneettinen pohjoinen) on eri kuin kuin kartalla (todellinen pohjoinen). Voit arvioida todellisen pohjoisen kompassin kautta kalibroimalla ja säätämällä kellon. Voit käyttää 2 eri tapaa kalibroimiseen: 2 pistekorjaus ja deklinaatiokorjaus.

21 2 pistekorjaus 2 pistekorjaus säätää kellon ympäröivän ympäristön mukaan. Käytä sitä kun lämpötila äkisti muuttuu tai jos kello voi olla magnetisoitunut. 2 pistekorjaus on tehokkaampi jos teet sen ennen kompassin käyttöä.

22 2 pistekorjauksen suorittaminen Kun suoritat 2 pistekorjauksen, kelloa täytyy kääntää 180 pitäen sitä vaakatasossa. Huomioi että ympäristö on sopiva ennen suorittamista. 1. Paina paininta A. - Kompassitoiminto käynnistyy. - Voi kestää hetken että kompassi ottaa suunnan, odota kunnes osoittimet pysähtyvät.

23 2. Paina paininta A vähintään 3 sekuntia. - Kompassi osoittaa kello 3 suuntaan. 3. Paina paininta B. - Ensimmäinen tieto ympäristöstä on tallennettu ja osoitin kääntyy 180 kello 9 suuntaan.

24 4. Käännä kelloa 180

25 5. Paina paininta B. - Toinen tieto ympäristöstä on tallennettu ja kompassin osoitin siirtyy kello 12 kohtaan. 2 pistekorjaus päättyy ja kompassitoiminto käynnistyy. - Jos kompassin osoitin palaa kohtaan kello 3, yritä uudelleen alkaen kohdasta 3. - Paina paininta A vähintään 3 sekuntia päättääksesi korjauksen tekemisen. Lopettamisen jälkeen korjauksia ei suoriteta ja edellinen korjaustulos jää käyttöön. - Painamalla painimet A ja B yhtä aikaa pohjaan ennen kohdan 5 päättymistä nollaa 2 pistekorjauksen ja deklinaatiokorjauksen tiedot ja kello palaa kompassitoimintoon. 6. Painamalla paininta B toiminto päättyy.

26 Deklinaatiokorjaus Eranto eli magneettinen deklinaatio tarkoittaa kulmaa maantieteellisen pohjoissuunnan ja magneettisen pohjoissuunnan välillä. Eranto johtuu siitä, että maan magneettikenttä ei ole yhdensuuntainen maantieteellisen pohjoissuunnan kanssa. Eranto vaihtelee sijainnin mukaan.

27 Deklinaatiokorjaus on toimenpide, jossa säädetään kellon kompassi vastaamaan todellista karttapohjoista antamalla deklinaatioarvon sijainnin mukaan. Tässä kellossa eranto on 0-59, (itä ja länsi) se voidaan asettaa 1 tarkkuudella. Voit käyttää hyväksesi eri organisaatioiden geomagneettisia tutkimuksia.

28 Deklinaatiokorjauksen suorittaminen 1. Paina paininta A. - Kompassi käynnistyy. - Voi kestää hetken kun kompassi määrittää suunnan. Odota kunnes osoittimet pysähtyy. 2. Paina paininta A vähintään 3 sekuntia. - Kompassin osoitin siirtyy kello 3 kohtaan. 3. Paina paininta B vähintään 3 sekuntia. - Kompassin osoitin siirtyy näyttämään deklinaation (itä tai länsi) ja ja 2.5 m osoitin näyttää deklinaation asteluvun sekuntien indekseillä.

29 4. Valitse painimella B joko länsi (W) tai itä (E). 5. Valitse painimella A deklinaation asteluku. - Esimerkiksi deklinaatio on tokiossa 7 W, kuten oikealla olevassa kuvassa. - Luku vaihtuu jatkuvasti pitämällä paininta pohjassa. - Painamalla painimet A ja B yhtä aikaa pohjaan ennen kohdan 5 päättymistä, nollaa 2 pistekorjauksen ja deklinaatiokorjauksen, kello palaa kompassi toimintoon.

30 6. Paina paininta B vähintään 3 sekuntia. - Deklinaatiokorjaus päättyy ja kompassi toiminto käynnistyy. 7. Painimella A lopetat toiminnon.

31 Deklinaatio- ja 2 pistekorjauksesta 2 pistekorjaus mittaa maapallon magneettisuuden ja deklinaatiokorjaus korjaa maan magnetismin deklinaation. Molempien tapojen asianmukainen käyttö lisää kompassin tarkkuutta.

32 Osoittimien suuntaus Tarkasta osoittimien suuntaus jos korkeus tai kompassi on väärin, vaikka kalibrointi on suoritettu. Mikä on oikea suuntaus? m osoitin: 6: m osoitin (kompassi osoitin): 12: m osoitin: 12:00 - Tunti-, minuutti- ja sekuntiosoittimilla ei ole kohdistuspaikkaa.

33 Osoittimien suuntauksen tarkastus 1. Keskeytä korkeus- ja kompassitoiminnot ja tarkasta akun varaustila. - Lataa jos varaus alle Vedä nuppi ulos asentoon 2. - Osoittimet siirtyvät kohdistuspaikkoihin. 3. Tarkasta osoittimien suuntaus. - Jos tarvitsee tehdä muutoksia, ohjeet seuraavalla sivulla. 4. Paina nuppi takaisin pohjaan, toiminto päättyy.

34 Osoittimien suuntauksen korjaus 1. Keskeytä korkeus- ja kompassitoiminnot ja tarkasta akun varaustila. - Lataa jos varaus alle Vedä nuppi ulos asentoon 2. - Osoittimet siirtyvät kohdistuspaikkoihin. 3. Paina paininta B vähintään 2 sekuntia. - Voit nyt säätää 100 m osoitinta. 4. Paina paininta A. - Painettaessa osoitin siirtyy yhden pykälän, jatkuva painaminen saa osoittimen liikkumaan jatkuvasti.

35 5. Painamalla paininta B seuraava osoitin tulee säädettäväksi. - Painamalla paininta B kohde muuttuu jota säädetään. - Järjestys: 100 m osoitin (kompassi osoitin) -> 2.5 m osoitin -> 1000 m osoitin 6. Toista kohdat 4 ja 5 korjataksesi kaikkien osoittimien kohdistuksen. 7. Paina nuppi takaisin pohjaan, toiminto päättyy. Muista lopuksi laittaa kello oikeaan aikaan.

36 Asteikon käyttö Korkeuden mittaaminen Näet korkeuseron asettamalla merkin 2.5 m osoittimen kohdalle. Siirrä asteikko pyörittämällä asteikon nuppia. Asteikko näyttää korkeuseroksi m 97.5 m 2.5 m vaihteluvälillä.

37 Ilmansuunnat Voit nähdä muutkin ilmansuunnat kuin pohjoisen asettamalla asteikon merkin kompassinosoittimen kohdalle. Asteikko siirtyy asteikon nupista. Lopuksi aseta asteikon merkki kello 12 kohdalle.

38 Vianetsintä Ei voi käyttää kompassia

39 Ei voi käyttää kompassia tai korkeudenmittausta

40 2 pistekorjaus ei onnistu

41 Osoittimien liike epänormaalia

42 Osoittimien liike epänormaalia (jatkuu)

43 Kellon resetointi Voit tarvittaessa resetoida kellon vetämällä nupin ulos asentoon 2, ja painamalla yhtä aikaa pohjaan molemmat painimet A ja B vähintään 4 sekunnin ajaksi. Muista suorittaa lopuksi osoittimien suuntaus ja aikaan asetus.

44 Vesitiiviys Kelloja, joissa ei ole vesitiiviysmerkintää, ei voi käyttää veden alla, tai ympäristössä, jossa on kosteutta. Päivittäiseen käyttöön vesitiiviillä tarkoitetaan käytännössä käsienpesua ja kevyttä sadetta. Kelloa ei voi upottaa veteen. Päivittäiseen käyttöön parannetulla vedenpitävyydellä (5 bar asti) tarkoittaa, että kelloa voi käyttää uidessa, ei kuitenkaan sukeltaessa. Päivittäiseen käyttöön parannetulla vedenpitävyydellä (10/20 bar) tarkoittaa, että kelloa voidaan käyttää pintasukelluksessa, mutta ei laitesukelluksessa. Metalli-, muovi- tai kumirannekkeet voi pestä liasta vedellä. Poista metallirannekkeen palojen väliin tarttunut irtolika pehmeällä harjalla. Jos kello ei ole vedenpitävä, älä päästä vettä kellon kuoreen.

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE DUAL TIME RADIO CONTROLLED Malli: AT90xx, FC00xx, cal. H820. Aurinkopaneeli on kellotaulun alla

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE DUAL TIME RADIO CONTROLLED Malli: AT90xx, FC00xx, cal. H820. Aurinkopaneeli on kellotaulun alla KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE DUAL TIME RADIO CONTROLLED Malli: AT90xx, FC00xx, cal. H820 Aurinkopaneeli on kellotaulun alla Vähäisen varaustilan varoitusmerkit Ennen käyttöönottoa: Lataa kellon akku täyteen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Kronografi Malli: JW0124 cal. U700. Aurinkopaneeli on kellotaulun alla

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Kronografi Malli: JW0124 cal. U700. Aurinkopaneeli on kellotaulun alla KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE Kronografi Malli: JW0124 cal. U700 Aurinkopaneeli on kellotaulun alla Ennen käyttöönottoa Ennen käyttöönottoa tarkasta osoittimien kohdistus 1. Paina paininta M ja vaihda moodiksi

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE, RADIO KONTROLLI, JATKUVA KALENTERI Malli: CB0xxx, cal. H145

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE, RADIO KONTROLLI, JATKUVA KALENTERI Malli: CB0xxx, cal. H145 KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE, RADIO KONTROLLI, JATKUVA KALENTERI Malli: CB0xxx, cal. H145 Vähäisen varaustilan varoitusmerkit Ennen käyttöönottoa: Lataa kellon akku täyteen asettamalla kello esim ikkunalaudalle

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Kronografi Malli: JZ1060 cal. U200. Aurinkopaneeli on kellotaulun alla

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Kronografi Malli: JZ1060 cal. U200. Aurinkopaneeli on kellotaulun alla KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE Kronografi Malli: JZ1060 cal. U200 Aurinkopaneeli on kellotaulun alla Ennen käyttöönottoa Lataa kellon akku täyteen asettamalla kello esim. ikkunalaudalle aurinkoon tai riittävän

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Cal.G620 / G670 / G820 / G870. Aurinkopaneeli on kellotaulun alla

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Cal.G620 / G670 / G820 / G870. Aurinkopaneeli on kellotaulun alla KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE Cal.G620 / G670 / G820 / G870 Aurinkopaneeli on kellotaulun alla Ominaisuudet Eco-Drive kello (valoenergiaa hyödyntävä) Kello toimii muuntamalla taulussa olevan aurinkokennon

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE KRONOGRAFI Malli: CB5020, cal. E660 (Radio control)

KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE KRONOGRAFI Malli: CB5020, cal. E660 (Radio control) KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE KRONOGRAFI Malli: CB5020, cal. E660 (Radio control) * Aurinkopaneeli on kellotaulun alla Toiminnon vaihtaminen Kellossa on 4 toimintoa: 3 Paina lopuksi nuppi asentoon. Valittu

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE Satellite Wave GPS Malli: CC3000, cal F150

KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE Satellite Wave GPS Malli: CC3000, cal F150 KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE Satellite Wave GPS Malli: CC3000, cal F150 Aurinkopaneeli on kellotaulun alla Vähäisen varaustilan varoitusmerkit Ennen käyttöönottoa Lataa kellon akku täyteen asettamalla

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Malli: AW7010-, AW7014- cal. J850. * Aurinkopaneeli on kellotaulun sivulla

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Malli: AW7010-, AW7014- cal. J850. * Aurinkopaneeli on kellotaulun sivulla KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE Malli: AW7010-, AW7014- cal. J850 * Aurinkopaneeli on kellotaulun sivulla Ominaisuudet Eco-Drive kello (valoenergiaa hyödyntävä) Kello toimii muuntamalla taulussa olevan aurinkokennon

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Satellite Wave Malli: CC2006. Aurinkopaneeli on kellotaulun alla

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Satellite Wave Malli: CC2006. Aurinkopaneeli on kellotaulun alla KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE Satellite Wave Malli: CC2006 Aurinkopaneeli on kellotaulun alla Vähäisen varaustilan varoitusmerkit Ominaisuudet Ennen käyttöönottoa: Lataa kellon akku täyteen asettamalla

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE Bluetooth Malli: BZ100x, cal W770

KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE Bluetooth Malli: BZ100x, cal W770 KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE Bluetooth Malli: BZ100x, cal W770 1 -Aurinkopaneeli on kellotaulun alla 2 3 Ominaisuudet 4 Toiminnon vaihtaminen 5 Akun varaustila 6 Akun varaustilan asteikko 7 Huom! -Kun

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Satellite Wave GPS Malli: CC9015, cal F900

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Satellite Wave GPS Malli: CC9015, cal F900 KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE Satellite Wave GPS Malli: CC9015, cal F900 -Aurinkopaneeli on kellotaulun alla Kaksoisajan esittäminen Toiminnon vaihtaminen 1. Vedä nuppi keskimmäiseen asentoon 1. - Sekuntiosoitin

Lisätiedot

ABT 2000kg Haarukkavaunun käyttöohje

ABT 2000kg Haarukkavaunun käyttöohje ABT 2000kg Haarukkavaunun käyttöohje HUOM! Käyttäjän tulee lukea käyttöohje ennen käytön aloittamista. 1. YLEISKUVAUS Kapasiteetti Max. haarukoiden korkeus Min. haarukoiden korkeus Haarukoiden pituus Vaunun

Lisätiedot

ANALOGINEN KVARTSIKELLO Cal. 7T94

ANALOGINEN KVARTSIKELLO Cal. 7T94 SEIKO ANALOGINEN KVARTSIKELLO Cal. 7T94 SNN 017 SNN 019 SNN 021 KÄYTTÖOHJE SISÄLTÖ Kellonajan asettaminen ja sekuntikellon osoittimien säätäminen 1 Päiväyksen asettaminen 2 Sekuntikello 3 Painikkeiden

Lisätiedot

8X82. Käyttöopas. Lue nämä ohjeet huolellisesti ennen kellon käyttöä.

8X82. Käyttöopas. Lue nämä ohjeet huolellisesti ennen kellon käyttöä. 8X82 Käyttöopas Lue nämä ohjeet huolellisesti ennen kellon käyttöä. Valtuutettu kelloseppä voi tarvittaessa säätää metallirannekkeen pituutta. Jos kello on varustettu naarmuuntumisen estävällä muovikalvolla,

Lisätiedot

Pikaopas. 1 Ominaisuudet. 2 Lataustilan tarkistaminen (9) KÄYTTÖOHJE

Pikaopas. 1 Ominaisuudet. 2 Lataustilan tarkistaminen (9) KÄYTTÖOHJE Pikaopas 1 Ominaisuudet KÄYTTÖOHJE Pikaopas Tämä on GPS* aurinkokennokello (* GPS on lyhenne sanoista Global Positioning System) Tämä kello voidaan asettaa tarkkaan paikalliseen aikaan yhdellä painikkeella

Lisätiedot

Cal. VD53. Käyttöohje

Cal. VD53. Käyttöohje Cal. VD53 Käyttöohje OMINAISUUDET Kolme osoitinta ja kolme asteikkoa (minuutit, sekuntikello ja 24-tunnin ilmaisin) 1. Aika: Tunti-, minuutti- ja sekuntisoittimet. 2. Päiväys: Näyttö numeroilla 3. Sekuntikello:

Lisätiedot

Cal. 6A32 KÄYTTÖOHJE

Cal. 6A32 KÄYTTÖOHJE SEIKO-kello PERPETUAL CALENDAR Cal. 6A32 KÄYTTÖOHJE SNQ 003 P Onnittelemme Sinua tämän analogisen SEIKO -kvartsikellon Cal. 6A32 hankkimisesta. Lue nämä ohjeet huolella ennen kellon käyttöönottoa voidaksesi

Lisätiedot

Sonic Boom BD4000. Käyttöohje

Sonic Boom BD4000. Käyttöohje Sonic Boom BD4000 Käyttöohje Tärkeää: Lue nämä käyttöohjeet ensin huolella läpi jotta saat kaiken hyödyn laitteestasi. Säästä ohjeet tulevia tarpeita varten. Käytä ainoastaan laitteen mukana tullutta verkkolaitetta

Lisätiedot

Käyttöohje. Model #s: 36-0050 / 36-0051 / 36-0052 / 36-0053 / 35-0055 (US) 36-0060 / 36-0061 / 36-0062 / 36-0063 / 36-0065 (EU) Lit# 98-1257 / 07-08

Käyttöohje. Model #s: 36-0050 / 36-0051 / 36-0052 / 36-0053 / 35-0055 (US) 36-0060 / 36-0061 / 36-0062 / 36-0063 / 36-0065 (EU) Lit# 98-1257 / 07-08 Käyttöohje Model #s: 36-0050 / 36-0051 / 36-0052 / 36-0053 / 35-0055 (US) 36-0060 / 36-0061 / 36-0062 / 36-0063 / 36-0065 (EU) Lit# 98-1257 / 07-08 Näppäimet ja näyttö Suuntanuolet MERKKI/Taustavalo- näppäin

Lisätiedot

ANALOGINEN KVARTSIKELLO Cal. 7T86

ANALOGINEN KVARTSIKELLO Cal. 7T86 SEIKO NLOGINEN KVRTSIKELLO Cal. 7T86 KÄYTTÖOHJE Olet nyt analogisen SEIKO 7T86 kvartsikellon ylpeä omistaja. Optimi suorituskyvyn varmistamiseksi, tutustu näihin ohjeisiin huolella ennen kellon käyttöä.

Lisätiedot

SEIKO. PARISTONVAIHTO-OHJE Cal. 4F (naisten)/8f (miesten)

SEIKO. PARISTONVAIHTO-OHJE Cal. 4F (naisten)/8f (miesten) PERPETUAL SEIKO KALENTERIKELLON PARISTONVAIHTO-OHJE Cal. 4F (naisten)/8f (miesten) Huom: Käytä tiivisteellä varustettuja CR1612 ja BR2412-paristoja vaihtaessasi paristoa Cal. 4F ja n kelloihin. Pariston

Lisätiedot

Ohje PhotoPortaalin käytöstä

Ohje PhotoPortaalin käytöstä Ohje PhotoPortaalin käytöstä Yleistä sisällöstä 1. Käyttäjän sisäänkirjautuminen / rekisteröityminen Jos olet kirjautunut aikaisemmin Finland Circuit, Obsession of Light, This is Life, tai johonkin muuhun

Lisätiedot

TG8200NE_QG_(fi-fi).fm Page 1 Friday, September 7, 2007 12:21 PM. Koukut (220 240 V, 50 Hz)

TG8200NE_QG_(fi-fi).fm Page 1 Friday, September 7, 2007 12:21 PM. Koukut (220 240 V, 50 Hz) TG8200NE_QG_(fi-fi).fm Page 1 Friday, September 7, 2007 12:21 PM Pikaopas Tavanomainen hoito L Puhdista laite puhtaalla, kuivalla liinalla. Karhealla liinalla pyyhkiminen tai hankaaminen voisi naarmuttaa

Lisätiedot

PÄÄOMINAISUUDET KÄYTTÖOHJE

PÄÄOMINAISUUDET KÄYTTÖOHJE KÄYTTÖOHJE CONQUEST V.H.P. Monien vuosien kvartsikokemuksella siivekkäästä tiimalasilogostaan tunnettu Longines esittelee nyt uuden Conquest V.H.P -kellonsa, jossa on ainutlaatuinen huippuluokan koneisto.

Lisätiedot

Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A. Käyttöohje

Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A. Käyttöohje Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A Käyttöohje 1 Asennuskaavio Aurinkopaneeli Matalajännitekuormitus Akku Sulake Sulake Invertterin liittäminen Seuraa yllä olevaa kytkentäkaaviota. Sulakkeet asennetaan

Lisätiedot

SEIKO. Cal. V198. Käyttöopas

SEIKO. Cal. V198. Käyttöopas SEIKO Cal. V198 Käyttöopas Olet nyt ylpeä SEIKO Analogue Solar Cal. V198 kellon omistaja. Parhaan toimintatuloksen varmistamiseksi, lue nämä ohjeet huolellisesti ennen kellon käyttöä. Säilytä ohjeet myöhempää

Lisätiedot

PIKAOPAS 1. Kellotaulun kulma säädetään sijainnin leveys- asteen mukaiseksi.

PIKAOPAS 1. Kellotaulun kulma säädetään sijainnin leveys- asteen mukaiseksi. Käyttöohje PIKAOPAS 1. Kellotaulun kulma säädetään sijainnin leveysasteen mukaiseksi. Kellossa olevat kaupungit auttavat alkuun, tarkempi leveysasteluku löytyy sijaintisi koordinaateista. 2. Kello asetetaan

Lisätiedot

Sunwind Cuisine 50cm pöytäliesi

Sunwind Cuisine 50cm pöytäliesi Sunwind Cuisine 50cm pöytäliesi Asennus- ja käyttöohje Tuotenumero: 340002/340004 Yleisiä ohjeita ja suosituksia: 1. Kaasulieden asennuksen yhteydessä 1. Poista pakkausmateriaalit lieden sisäpuolelta ja

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

suunta kuvassa alaspäin. Virrankuljettajat liikkuvat magneettikentässä ja sähkökentässä suoraan, kun

suunta kuvassa alaspäin. Virrankuljettajat liikkuvat magneettikentässä ja sähkökentässä suoraan, kun TYÖ 4. Magneettikenttämittauksia Johdanto: Hallin ilmiö Ilmiön havaitseminen Yhdysvaltalainen Edwin H. Hall (1855-1938) tutki mm. aineiden sähköjohtavuutta ja löysi menetelmän, jolla hän pystyi mittaamaan

Lisätiedot

D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F: USB-liitäntä

D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F: USB-liitäntä Tuotetiedot A: Objektiivin rengas B: Kiikariobjektiivi C: Nestekidenäyttö Ohjeet käytettäessä kiikareina D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F: USB-liitäntä G: Tilapainike H: Tarkennusrengas

Lisätiedot

T-TOUCH II Käyttöohje

T-TOUCH II Käyttöohje T-TOUCH II Käyttöohje Kiitokset Kiitämme siitä, että olet valinnut TISSOT-kellon, yhden maailman maineikkaimmista sveitsiläisistä merkeistä. T-Touch -kellossasi on hyödynnetty tekniikan viimeisimpiä innovaatioita.

Lisätiedot

Viihdejärjestelmä, RSE, kaksi näyttöä, kahdella soittimella, (alnro 175379-)

Viihdejärjestelmä, RSE, kaksi näyttöä, kahdella soittimella, (alnro 175379-) Installation instructions, accessories Ohje nro Versio 1319908 1.3 Osa nro 1319734, 1319735, 1319736, 1319737, 1319738, 1319746, 1319747, 1319748, 1319749, 31414410, 31373296, 31373300, 31399103, 31399104,

Lisätiedot

P-Frami sopimusasiakkaan käyttöohje

P-Frami sopimusasiakkaan käyttöohje TALON KÄYTTÄJÄT - 1- ja 2- kerros ammattikorkeakoulun henkilökunta (+vieraspysäköinti) - 1-kerrokseen kulku sekä pohjois- että eteläpäästä - 2-kerrokseen suositellaan kulkua pohjoispäästä (kierrerampin

Lisätiedot

YMPÄRISTÖKEMIAN LABORATORIOHARJOITUSTEN ANALYYSIOHJEET

YMPÄRISTÖKEMIAN LABORATORIOHARJOITUSTEN ANALYYSIOHJEET YMPÄRISTÖKEMIAN LABORATORIOHARJOITUSTEN ANALYYSIOHJEET 26.2.2016 Aino Peltola VEDEN ph-arvon MÄÄRITYS Suomen vedet ovat luontaisesti happamia. Tämä johtuu liuenneesta hiilidioksidista, humuspitoisuudesta

Lisätiedot

Tervetuloa. Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti.

Tervetuloa. Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti. Pikaopas 1 Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti. 2 Pakkauksen sisältö Tukiasema Tukiaseman virtasovitin Ethernetkaapeli Magneettiset seinätelineet Kiinnitysruuvit Täysin langattomat

Lisätiedot

LCD-NÄYTTÖ. Käyttöohjeesta

LCD-NÄYTTÖ. Käyttöohjeesta LCD-NÄYTTÖ Käyttöohjeesta Onneksi olkoon uuden Oregon Scientific (FAW- 101) sääaseman hankinnan johdosta. Tämä sääasema ennustaa säätä, mittaa ilmanpaineen ja -kosteuden sekä ulko- ja sisälämpötilan langattomasti.

Lisätiedot

Sivu 2/6 4. Ojentajalihaksen venytys Nosta oikea käsi pystyyn pään viereen Koukista oikea käsi kyynärpäästä Ota vasemmalla kädellä kiinni oikean käden

Sivu 2/6 4. Ojentajalihaksen venytys Nosta oikea käsi pystyyn pään viereen Koukista oikea käsi kyynärpäästä Ota vasemmalla kädellä kiinni oikean käden Sivu 1/6 Priimus_venyttely - Priimus_Venyttely Tee venytykset n 30-60 sek 1. Kaulan sivuosan venytys Kallista pää suoraan vasemmalle niin pitkälle kuin mahdollista Aseta vasen käsi pään päälle ja vedä

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 1. JOHDANTO 1.1. Turvallisuus Lue tämä käyttöopas huolellisesti läpi ja noudata sen sisältämiä ohjeita. Muuten mittarin käyttö voi olla vaarallista käyttäjälle ja mittari voi vahingoittua.

Lisätiedot

RollerMouse Red. Käyttöohje

RollerMouse Red. Käyttöohje RollerMouse Red Käyttöohje Kiitos, että saamme auttaa sinua työskentelemään mukavammin ja tehokkaammin. Contour Design on pyrkinyt parhaan hiiren kehittämiseen vuodesta 1995 lähtien. Nyt voin todeta,

Lisätiedot

Sunwind Cuisine 110 ltr kaasujääkaappi XC-110G KÄYTTÖOHJE

Sunwind Cuisine 110 ltr kaasujääkaappi XC-110G KÄYTTÖOHJE Sunwind Cuisine 110 ltr kaasujääkaappi XC-110G KÄYTTÖOHJE Tärkeää: lukekaa tämä käyttöohje huolellisesti läpi ja tutustukaa kaasujääkaappiin ja sen toimintoihin ennen kuin otatte kaasujääkaapin käyttöön.

Lisätiedot

Perkko Oy, 09-4780500. C. A.

Perkko Oy, 09-4780500. C. A. DW0734j adw0735 5. Paina S 3-anturia, minuutit alkavat vilkkua. Siirrä sormi S 2-anturilta S 1-anturille tai päinvastoin suurentaaksesi tai vähentääksesi minuuttiarvoa. Voit nopeuttaa säätämistä sormea

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Kattolaatikko. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro 9491340 1.0.

Installation instructions, accessories. Kattolaatikko. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro 9491340 1.0. Ohje nro Versio Osa nro 9491340 1.0 Kattolaatikko A8901430 Sivu 1 / 8 B8901445 Sivu 2 / 8 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset ja varoitustekstit ovat turvallisuuden

Lisätiedot

Versio 1. Hiilidioksidimittari 7787 Käyttöohje. Hiilidioksidimittari 7787 - Käyttöohje

Versio 1. Hiilidioksidimittari 7787 Käyttöohje. Hiilidioksidimittari 7787 - Käyttöohje Versio 1 Hiilidioksidimittari 7787 Käyttöohje Hiilidioksidimittari 7787 - Käyttöohje Sisällys Johdanto... 3 Pakkaussisältö... 3 LCD näyttö... 4 Painikkeet... 4 Toiminnot... 5 Käynnistys ja sammutus...

Lisätiedot

c) Määritä paraabelin yhtälö, kun tiedetään, että sen huippu on y-akselilla korkeudella 6 ja sen nollakohdat ovat x-akselin kohdissa x=-2 ja x=2.

c) Määritä paraabelin yhtälö, kun tiedetään, että sen huippu on y-akselilla korkeudella 6 ja sen nollakohdat ovat x-akselin kohdissa x=-2 ja x=2. MAA4. Koe 8.5.0 Jussi Tyni Kaikkiin tehtäviin ratkaisujen välivaiheet näkyviin! Ota kokeesta poistuessasi tämä paperi mukaasi! Tee konseptiin pisteytysruudukko! Muista kirjata nimesi ja ryhmäsi. Valitse

Lisätiedot

dametric AGS-anturi HUOLTOKÄSIKIRJA AGS-XXX Service Manual FI.docx Lokakuu 12, 2010 / BL Sivu 1 (8)

dametric AGS-anturi HUOLTOKÄSIKIRJA AGS-XXX Service Manual FI.docx Lokakuu 12, 2010 / BL Sivu 1 (8) dametric AGS-anturi AGS-XXX Service Manual FI.docx Lokakuu 12, 2010 / BL Sivu 1 (8) Sisältö 1 Yleistä... 2 2 Anturin asennus ja poisto... 3 3 Kotelon ja putken välinen liitos... 4 4 Kärjen ja kotelon välinen

Lisätiedot

Mittariohje Semel TM6000

Mittariohje Semel TM6000 Mittariohje Semel TM6000 Yhden asiakkaan yhdensuuntainen matka 3. Aja kyyti, ja laita perillä mittari KASSALLE painamalla K, odota Sagemin piippausta 4. Lisää mahdollinen avustamislisä koodilla 37 (ainoastaan

Lisätiedot

Matematiikan tukikurssi 3.4.

Matematiikan tukikurssi 3.4. Matematiikan tukikurssi 3.4. Neliömuodot, Hessen matriisi, deiniittisyys, konveksisuus siinä tämän dokumentin aiheet. Neliömuodot ovat unktioita, jotka ovat muotoa T ( x) = x Ax, missä x = (x 1,, x n )

Lisätiedot

Ajovalojen suuntauksen tarkastus, tarvittaessa

Ajovalojen suuntauksen tarkastus, tarvittaessa - - Sivu 1/5 Ajovalojen suuntauksen tarkastus, tarvittaessa säätö Valonheittimet on säädettävä asetusten mukaisesti. Suomessa asetukset määräävät säädön suoritettavaksi seuraavasti. Tarkastus- ja säätöedellytykset

Lisätiedot

Optoma EP758/9 Pikaohje

Optoma EP758/9 Pikaohje Optoma EP758/9 Pikaohje SISÄLLYS 1 VAROITUKSET... 3 2 ESITTELY... 4 2.1 Tuotteen yleiskatsaus... 4 2.2 Liitännät... 5 2.3 Kaukosäädin hiiritoiminnoilla ja laser-osoittimella... 6 3 KÄYTTÖÖNOTTO... 7 3.1

Lisätiedot

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2 Manuaali Zitzi Flipper Pro FI1101-1 TM Zitzi Flipper Pro Kaasujousi Zitzi Flipper Pro Sähköinen Sisällysluettelo Zitzi Flipper Pro Alue nr 1 Manufaturer: 2010-03-26 2:1 Korkeussäätö - Kaasujousi 6:2 Yhteenveto

Lisätiedot

AquaPro IP 54. Laser 635 nm. auto man man DE 02 GB 09 NL 16 DK 23 FR 30 ES 37 IT 44 PL 51 FI 58 PT 65 SE 72 NO 79 TR 86 RU 93 UA 100 CZ 107 EE 114

AquaPro IP 54. Laser 635 nm. auto man man DE 02 GB 09 NL 16 DK 23 FR 30 ES 37 IT 44 PL 51 FI 58 PT 65 SE 72 NO 79 TR 86 RU 93 UA 100 CZ 107 EE 114 Laser 635 nm IP 54 auto man man AquaPro DE 02 GB 09 NL 16 DK 23 FR 30 ES 37 IT 44 PL 51 58 PT 65 SE 72 NO 79 TR 86 RU 93 UA 100 CZ 107 EE 114 LV 121 LT 128 RO 135 BG 142 GR 149 58 Lue käyttöohje kokonaan.

Lisätiedot

Pikaohje Ohjelmistoversio V2.2 24.6.2009 KMR260. langaton käsimittari. Nokeval

Pikaohje Ohjelmistoversio V2.2 24.6.2009 KMR260. langaton käsimittari. Nokeval Pikaohje Ohjelmistoversio V2.2 24.6.2009 KMR260 langaton käsimittari Nokeval Yleiskuvaus KMR260 on helppokäyttöinen käsilämpömittari vaativiin olosuhteisiin. Laite on koteloitu kestävään roiskevesisuojattuun

Lisätiedot

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR289)

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

KELLONAJAN ASETUS JA SEKUNTIKELLON OSOITTIMIEN ASENNON SÄÄTÖ

KELLONAJAN ASETUS JA SEKUNTIKELLON OSOITTIMIEN ASENNON SÄÄTÖ Seiko/Leijona-kello Cal. 7T11 KÄYTTÖOHJE Olet nyt ylpeä SEIKO/LEIJONA analoginen kvartsikello Cal. 7T11 omistaja. Optimaalisen suorituskyvyn varmistamiseksi, lue nämä ohjeet huolellisesti ennen kellon

Lisätiedot

SPORTGO. Langattomat urheilukuulokkeet. käyttöohjeet

SPORTGO. Langattomat urheilukuulokkeet. käyttöohjeet FI - Käyttöohjeet SPORTGO Langattomat urheilukuulokkeet käyttöohjeet Turvallisuusohjeet Käyttääksesi tuotetta oikein ja turvallisesti, lue nämä ohjeet huolellisesti läpi ja säästä ne. Tuotteen turvallinen

Lisätiedot

Garmin GPSmap 60CSx -laite

Garmin GPSmap 60CSx -laite Garmin GPSmap 60CSx -laite GPS koulutus 20.6.2007 PAIKKATIETOPAJA -hanke Näppäimet ja laitteen osat Power - virta päälle/pois, taustavalon säätö Keinunäppäin valitse vaihtoehtoja / kenttiä, syötä tietoja,

Lisätiedot

Mobiiliturva Palvelun käyttöönotto

Mobiiliturva Palvelun käyttöönotto Mobiiliturva Palvelun käyttöönotto Protecting the irreplaceable f-secure.com Sovelluksen lataus Tilattuaan Mobiiliturva palvelun, asiakas saa Android-laitteeseensa latauslinkin*, jota klikkaamalla sovellus

Lisätiedot

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje Lataussäädin 12/24V 10A Käyttöohje 1 Yleistä Lataussäätimessä on näyttö ja sen latausmenetelmä on 3-vaiheinen PWM lataus. Siinä on myös kaksi USB liitintä pienten laitteiden lataamiseen. 2 Kytkentäkaavio

Lisätiedot

Nosto ja siirtovaunu LT600. Käyttö ja huolto-ohje

Nosto ja siirtovaunu LT600. Käyttö ja huolto-ohje Nosto ja siirtovaunu LT600 Käyttö ja huolto-ohje Päivitetty 21.12.2015 Kahvan kiinnittäminen ja irrotus Vaunun nosto ja lasku kuva 1 Kahva kiinnitetään työntämällä se paikalleen vaunussa oleviin tappeihin.

Lisätiedot

Yrittäjän työssäoloehdon laskenta

Yrittäjän työssäoloehdon laskenta Sivu 1/6 Yrittäjän työssäoloehdon laskenta Peruspäivärahan saamisen edellytyksenä on työssäoloehdon täyttäminen. Yrittäjän työssäoloehto täyttyy, kun henkilö on lähinnä edellisen 48 kuukauden aikana työskennellyt

Lisätiedot

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Suomi PCH-2016 7025574 PlayStation Vita-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa Paina viisi sekuntia Kytke virta PS Vita -järjestelmään. Kun kytket

Lisätiedot

Phantom / H3-3D Gimbal Kalibrointiohjeet. Aloitus:

Phantom / H3-3D Gimbal Kalibrointiohjeet. Aloitus: Phantom / H3-3D Gimbal Kalibrointiohjeet - Uuden kauko-ohjaimen yhdistäminen kopteriin - Kauko-ohjaimen kalibrointi - Gimbaalin kuvauskulman säätövivun X1 kalibrointi - Gimbaalin asetukset - IMU kalibrointi

Lisätiedot

ABT PUNNITSEVA HAARUKKAVAUNU ECONOMY

ABT PUNNITSEVA HAARUKKAVAUNU ECONOMY ABT PUNNITSEVA HAARUKKAVAUNU ECONOMY Lue käyttöohje ennen vaunun käyttöönottoa! Sisällys 1. Johdanto 2. Erittely 3. Varoitukset ja turvaohjeet 4. Haarukkavaunun käyttäminen 4.1 Käyttö 4.2 Näytön toiminnot

Lisätiedot

Sähköstatiikka ja magnetismi

Sähköstatiikka ja magnetismi Sähköstatiikka ja magnetismi Johdatus magnetismiin Antti Haarto 19.11.2012 Magneettikenttä Sähkövaraus aiheuttaa ympärilleen sähkökentän Liikkuva sähkövaraus saa aikaan ympärilleen myös magneettikentän

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

P6SLite ohjaus- ja zoom komennot

P6SLite ohjaus- ja zoom komennot 1, Ohjaus zoom -toiminnot P6SLite ohjaus- ja zoom komennot Osa 1 pikanäppäintoiminnon Valitse APP-käyttöliittymää ja APP ilmestyy toimintopainikkeeseen. Paina + = ZOOM +, paina - = ZOOM-. 2, Manuaalinen

Lisätiedot

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg 1. Turvallisuusohjeet Lue tämä käyttöohje ennen käyttöä! 1.1 Vaakaa ei saa ylikuormittaa. 1.2 Älä roikota painavaa takkaa pitkää aikaa vaa assa,

Lisätiedot

Korvakäytäväkojeiden käyttöohje

Korvakäytäväkojeiden käyttöohje Korvakäytäväkojeiden käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus Siemens korvakäytäväkojeista sivu 3 Kuulokojeen kytkeminen päälle / pois sivu 4 ja pariston vaihto Tilanneohjelmat, induktiivinen

Lisätiedot

Käyttöohje HERE Maps. 1.0. painos FI

Käyttöohje HERE Maps. 1.0. painos FI Käyttöohje HERE Maps 1.0. painos FI HERE Maps HERE Maps näyttää lähellä olevat kohteet ja opastaa sinut perille. Voit etsiä kaupunkeja, katuja ja palveluja löytää perille tarkkojen reittiohjeiden avulla

Lisätiedot

SEIKO. Cal. 8T67. Käyttöopas

SEIKO. Cal. 8T67. Käyttöopas SEIKO Cal. 8T67 Käyttöopas Olet nyt ylpeä SEIKO Analogue Quartz Watch Cal. 8T67 omistaja. Lue nämä ohjeet huolella ennen käyttöä voidaksesi hyödyntää kellon ominaisuudet parhaalla mahdollisella tavalla.

Lisätiedot

TECH 700 DA. How true pro s measure. Käyttöohje.

TECH 700 DA. How true pro s measure. Käyttöohje. TECH 700 DA How true pro s measure Käyttöohje www.stabila.com Sisällysluettelo Luku Sivu 1. Tarkoituksen mukainen käyttö 3 2. Laitteen osat 3 3. Paristojen asettaminen / paristojen vaihto 4 4. Käyttöönotto

Lisätiedot

TASO 1. A. Liikkellelähtö. B. Paikallaan leijuttaminen. C. Leijuttaminen vaakasuoraan. D. Usealla korkeudella leijuttaminen

TASO 1. A. Liikkellelähtö. B. Paikallaan leijuttaminen. C. Leijuttaminen vaakasuoraan. D. Usealla korkeudella leijuttaminen TASO 1 A. Liikkellelähtö Liikkellelähtö tulee suorittaa pystysuoraan ylöspäin tasaisella vauhdilla ilman turhia heilumisia tai poikkeamia pystysuorasta linjasta. Nousun pysähtyminen tulisi olla hallittu

Lisätiedot

1) Maan muodon selvittäminen. 2) Leveys- ja pituuspiirit. 3) Mittaaminen

1) Maan muodon selvittäminen. 2) Leveys- ja pituuspiirit. 3) Mittaaminen 1) Maan muodon selvittäminen Nykyään on helppo sanoa, että maa on pallon muotoinen olet todennäköisesti itsekin nähnyt kuvia maasta avaruudesta kuvattuna. Mutta onko maapallomme täydellinen pallo? Tutki

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. (valo) Eri painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla.

KÄYTTÖOHJE. (valo) Eri painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla. CASIO-moduuli 3074 KÄYTTÖOHJE W-110 KÄYTTÖOHJETTA KOSKEVA HUOMAUTUS (valo) Eri painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla. KELLON TOIMINNOT Paina C-painiketta toiminnon vaihtoa

Lisätiedot

PROBYTE kallistusnäyttöautomatiikka

PROBYTE kallistusnäyttöautomatiikka PROBYTE kallistusnäyttöautomatiikka 1 Toimintaperiaate PROBYTE kallistusnäyttöautomatiikka on tarkoitettu puoliautomaattiseksi tiekoneiden kallistuskulmamittariksi. Laite ohjaa käyttäjää äänimerkeillä

Lisätiedot

Sääasema Probyte JUNIOR

Sääasema Probyte JUNIOR Sääasema Probyte JUNIOR JUNIOR sääanturi COM1 12VDC RS-232 signaali PC W9x Excel-tiedosto PROBYTE JUNIOR sääanturin toimintaperiaate Yleistä Probyte SÄÄASEMA JUNIOR1 on sään mittaukseen tarkoitettu ulkoanturi,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6. puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi. PL 163 87101 Kajaani

KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6. puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi. PL 163 87101 Kajaani KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6 PL 163 87101 Kajaani puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi SISÄLLYSLUETTELO 1. TEKNISIÄ TIETOJA 2. ELTRIP-R6:n ASENNUS 2.1. Mittarin asennus 2.2. Anturi-

Lisätiedot

Käyttöopas (ver. 1.29 Injektor Solutions 2006)

Käyttöopas (ver. 1.29 Injektor Solutions 2006) KombiTemp HACCP Elintarviketarkastuksiin Käyttöopas (ver. 1.29 Injektor Solutions 2006) web: web: www.haccp.fi 2006-05-23 KombiTemp HACCP on kehitetty erityisesti sinulle, joka työskentelet elintarvikkeiden

Lisätiedot

Käyttöohje HI98127 / HI98128. Pietiko Oy Tykistökatu 4 B 310(ElektroCity) 20520 Turku, puh (02) 2514402, fax (02) 2510015 www.pietiko.

Käyttöohje HI98127 / HI98128. Pietiko Oy Tykistökatu 4 B 310(ElektroCity) 20520 Turku, puh (02) 2514402, fax (02) 2510015 www.pietiko. HI98127 / Tekniset tiedot Mittausalue HI98127-2,0...16,0 ph -2,00...16,00 ph Lämpötila -5...+60 C Resoluutio HI98127 0,1 ph 0,01 ph Lämpötila 0,1 C Tarkkuus HI98127 ± 0,1 ph ± 0,001 ph Lämpötila ± 0,5

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014 JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014 KOMISSIO Komissio otetaan käyttöön kaikissa kilpailutuksissa, joiden hankintakausi alkaa 1.1.2012 tai sen jälkeen Raha liikkuu Joensuun seudun hankintatoimen

Lisätiedot

Navigointi/suunnistus

Navigointi/suunnistus Navigointi/suunnistus Aiheita Kartan ja kompassin käyttö Mittakaavat Koordinaatistot Karttapohjoinen/neulapohjoinen Auringon avulla suunnistaminen GPS:n käyttö Reitin/jäljen luonti tietokoneella Reittipisteet

Lisätiedot

Maisema-arkkitehtuurin perusteet 1A, syksy 2015 Pinnanmuodot-tehtävään ArcMap-ohjeet

Maisema-arkkitehtuurin perusteet 1A, syksy 2015 Pinnanmuodot-tehtävään ArcMap-ohjeet Tässä tehtävässä: Ladataan korkeusmallirasterit maanmittauslaitoksen tietopalvelusta Ladataan korkeuskäyrärasterit PaITulista Muotoillaan kartta pinnanmuodoista selkeäksi Ohjeet olettavat, että olet tehnyt

Lisätiedot

Digitaalinen eropainekytkin DPS Käyttöohje

Digitaalinen eropainekytkin DPS Käyttöohje MECAIR Digitaalinen eropainekytkin DPS Käyttöohje HUOMIO: Ennen tuotteen käyttöä sinun on luettava on tämä käyttöopas huolellisesti, jotta saat riittävää tietoa tuotteesta Tekniset tiedot Virransyöttö

Lisätiedot

Hae Opiskelija käyttöohje

Hae Opiskelija käyttöohje Hae Opiskelija käyttöohje Yleistä Hae Opiskelija hakuikkunan toiminto on uudistettu tavoitteena saada selkeämpi ja helppokäyttöisempi rakenne. Käyttäjä valitsee ensin, kumpaa hakua haluaa käyttää, Perushaku

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 TUOTETAKUU 3 Hyväksyntätiedot 3 YLEISKATSAUS 4 OMINAISUUDET 5 PÄÄRAKENNE 6 AMMATTIMAINEN VESITIIVIS RAKENNE 7 ASENNUS 8

SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 TUOTETAKUU 3 Hyväksyntätiedot 3 YLEISKATSAUS 4 OMINAISUUDET 5 PÄÄRAKENNE 6 AMMATTIMAINEN VESITIIVIS RAKENNE 7 ASENNUS 8 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 TUOTETAKUU 3 Hyväksyntätiedot 3 YLEISKATSAUS 4 OMINAISUUDET 5 PÄÄRAKENNE 6 AMMATTIMAINEN VESITIIVIS RAKENNE 7 ASENNUS 8 KÄYTTÖOHJE 12 TIEDOSTON TALLENTAMINEN JA ESITTÄMINEN

Lisätiedot

BT-A51. Käyttöohje. KORVAKUUMEMITTARI Malli BT-A51

BT-A51. Käyttöohje. KORVAKUUMEMITTARI Malli BT-A51 BT-A51 Käyttöohje KORVAKUUMEMITTARI Malli BT-A51 JOHDANTO Hyvä käyttäjä, kiitos kun olet valinnut meidän tuotteemme. Lue käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Nämä ohjeet opastavat kuinka tuotetta

Lisätiedot

Rohkeasti robotiikkaan Lego Mindstorms EV3:lla Tehtäväkortteja tuntityöskentelyyn

Rohkeasti robotiikkaan Lego Mindstorms EV3:lla Tehtäväkortteja tuntityöskentelyyn Rohkeasti robotiikkaan Lego Mindstorms EV3:lla Tehtäväkortteja tuntityöskentelyyn

Lisätiedot

EXELON -depotlaastarin KÄYTTÖOHJEET JA LÄÄKITYSPÄIVÄKIRJA

EXELON -depotlaastarin KÄYTTÖOHJEET JA LÄÄKITYSPÄIVÄKIRJA EXELON -depotlaastarin KÄYTTÖOHJEET JA LÄÄKITYSPÄIVÄKIRJA Tämä tieto on tärkeää Exelon-depotlaastarin turvallisen käytön varmistamiseksi. Käytetty depotlaastari poistettu? Uusi depotlaastari kiinnitetty

Lisätiedot

PÄIHDEHAASTATTELU osio 2 - Päihdekartoitus

PÄIHDEHAASTATTELU osio 2 - Päihdekartoitus Potilas: Pvm: Haastattelija:_ Johdanto1b. Kysyisin sinulta nyt joitakin kysymyksiä päihteiden käyttöön liittyen. Kysyn sinulta alkoholista, huumausaineista, reseptittömästä lääkeaineiden käytöstä sekä

Lisätiedot

CAL. Z018 (R23 SERIES) KÄYTTÖOPAS

CAL. Z018 (R23 SERIES) KÄYTTÖOPAS OMINAISUUDET CAL. Z018 (R23 SERIES) KÄYTTÖOPAS 1. Aika-/kalenterinäyttö Tunnit, minuutit, sekunnit, kuukausi, päiväys ja viikonpäivä. 2. Aikanäyttö 12-tunnin näyttöformaatti iltapäiväsymbolilla (PM). Käytettävissä

Lisätiedot

SEIKO. Cal. 8T63, 8T68. Käyttöopas

SEIKO. Cal. 8T63, 8T68. Käyttöopas SEIKO Cal. 8T63, 8T68 Käyttöopas Olet nyt SEIKO Analogue Quarz Solar Cal. 8T63/8T68 kellon ylpeä omistaja. Parhaan suorituskyvyn varmistamiseksi, lue nämä ohjeet huolellisesti ennen kellon käyttöä. Säilytä

Lisätiedot

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4.

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR283)

Lisätiedot

Asenna myös mikroskopian lisäpala (MBF ImageJ for Microscopy Collection by Tony Collins) http://rsbweb.nih.gov/ij/plugins/mbf-collection.

Asenna myös mikroskopian lisäpala (MBF ImageJ for Microscopy Collection by Tony Collins) http://rsbweb.nih.gov/ij/plugins/mbf-collection. Asentaminen Ohjelman voi ladata vapaasti webistä (http://rsbweb.nih.gov/ij/) ja siitä on olemassa versiot eri käyttöjärjestelmille. Suurimmalle osalle käyttäjistä sopii parhaiten valmiiksi käännetty asennuspaketti

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEKIRJA HALO R400 LASER ETÄISYYS MITTARILLE

KÄYTTÖOHJEKIRJA HALO R400 LASER ETÄISYYS MITTARILLE KÄYTTÖOHJEKIRJA HALO R400 LASER ETÄISYYS MITTARILLE MYYNTIPAKETIN SISÄLTÖ ALKUTOIMENPITEET 1) Liuta/ työnnä auki patterikotelon kansi laitteen takaosasta ja aseta patteri paikkoilleen. Patterin tyyppi

Lisätiedot

AMMATTIKORKEAKOULUJEN NUORTEN SUOMENKIELINEN KOULUTUS

AMMATTIKORKEAKOULUJEN NUORTEN SUOMENKIELINEN KOULUTUS AMMATTIKORKEAKOULUJEN NUORTEN SUOMENKIELINEN KOULUTUS KEVÄÄN JA SYKSYN 2013 YHTEISHAKU Eija Taipalus, opiskelijavalintakoordinaattori Tutustu ammattikorkeakoulujen koulutustarjontaan ja koulutusalojen

Lisätiedot