PUHEVAMMAISTEN HENKILÖIDEN ETÄTULKKAUSPALVELUA KOSKEVA SOPIMUS AJALLE (+1 v optio)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PUHEVAMMAISTEN HENKILÖIDEN ETÄTULKKAUSPALVELUA KOSKEVA SOPIMUS AJALLE 1.3.2016 31.12.2017 (+1 v optio)"

Transkriptio

1 Kansaneläkelaitos Tarjouspyynnön Liite 2 luonnos Terveysosasto Kela 133/331/2015 PUHEVAMMAISTEN HENKILÖIDEN ETÄTULKKAUSPALVELUA KOSKEVA SOPIMUS AJALLE (+1 v optio) 1 (24)

2 Sisältö PUHEVAMMAISTEN HENKILÖIDEN ETÄTULKKAUSPALVELUA KOSKEVA SOPIMUS AJALLE (+1 v optio) Sopijapuolet Määritelmät Sopimuksen tausta ja tarkoitus Prosessi- ja hankittavan palvelun kuvaus Osapuolten yleiset velvollisuudet Kelan luovuttamat laitteet ja ohjelmat Palvelun aloittaminen ja viivästys Palvelun tuottamiseen käytettävä henkilöstö Hyväksytyt hinnat ja toteutus Vakuutukset Alihankinta Toiminnan laajentaminen kysyntää vastaavaksi Maksuehdot Salassapito, tietosuoja ja henkilötietojen käsittely Muut palveluntuottajaa koskevat vaatimukset Palvelun laadun valvonta Auditointi Sopimuksen muutokset rikkomus Sopimuksen purkaminen ja irtisanominen Vahingonkorvausvastuu ja vastuunrajoitukset Ylivoimainen este Tiedottaminen ja julkisuus Kilpailun rajoittaminen Yhteyshenkilöt/tiedonannot Erimielisyydet ja sovellettava lainsäädäntö asiakirjojen pätevyysjärjestys Sopimuksen voimassaolo Allekirjoitukset (24)

3 1. Sopijapuolet Palvelujen järjestäjä: Kansaneläkelaitos, yhteisötunnus , Kela, Tilaaja ) (myöh. Palveluntuottaja: (myöh. Palveluntuottaja) [Palveluntuottajan y-tunnus, osoite- ja yhteystiedot] Myöhemmin myös Osapuoli tai yhdessä Osapuolet 2. Määritelmät Sopimuksessa noudatetaan niitä määritelmiä, jotka ovat kuvattu sopimuksen liitteenä 2 olevassa Palvelukuvauksessa kohdassa 2 Määritelmiä. 3. Sopimuksen tausta ja tarkoitus Vuonna 2010 voimaan astunut laki vammaisten henkilöiden tulkkauspalvelusta (133/2010) velvoittaa Kelan järjestämään tulkkauspalvelun siihen oikeutetulle. Tulkkauspalvelu voidaan järjestää myös etätulkkauksena, jos se on palvelunkäyttäjän yksilölliset tarpeet huomioon ottaen mahdollista ja perusteltua. Lain mukaan Kela järjestää etätulkkausta käyttävälle henkilölle tulkkauksessa tarvittavat hinnaltaan kohtuulliset välineet ja laitteet, käytön opetuksen, seurannan ja huollon sekä vastaa etäyhteyden käytöstä aiheutuvista välttämättömistä kustannuksista. Kela hankkii edellä kuvatut etätulkkauksen laitteiden asiakastoimitukset keskitetysti palveluna erillisessä kilpailutuksessa. Kela on tehnyt TeliaSonera Finland Oyj:n kanssa hankintasopimuksen edellä mainittujen laitteiden hankinnasta. Laitetoimittajana toimii siten sopimuksen solmimisen hetkellä TeliaSonera Finland Oyj (myös Sonera tai Laitetoimittaja). Palvelun toteutuksen ja kehittämisen kannalta on ensiarvoista, että Osapuolten välinen yhteistyö sopimussuhteen aikana on toimivaa. Etätulkkauspalvelu kokonaisuudessaan muodostuu useamman toimijan vuorovaikutuksesta (erit. 3 (24)

4 Palveluntuottaja, Laitetoimittaja sekä Kela) ja Osapuolten tulee ottaa tämä huomioon tuottaessaan sopimuksen mukaista palvelua. 4. Prosessi- ja hankittavan palvelun kuvaus Tarkempi prosessikuvaus sekä hankittavan palvelun kuvaus on esitetty tarjouspyynnön liitteessä 1 Palvelukuvaus. Hankittavan palvelun tulee täyttää koko sopimuskauden ajan vähintään tarjouspyyntöasiakirjoissa esitetyt edellytykset ja vaatimukset. 5. Osapuolten yleiset velvollisuudet Palveluntuottaja sitoutuu sovittua hintaa vastaan tekemään ja toteuttamaan kaikki työt, palvelut, hankinnat ja toimenpiteet saadakseen aikaan sovitun palvelukokonaisuuden. Palvelun laatu ei saa heikentyä sopimuskauden aikana. Kela sitoutuu maksamaan palvelusta sovitun hinnan. Kelan vastuulla on tarjota Palveluntuottajalle olosuhteet, joissa tämä voi toteuttaa sopimuksenmukaiset velvollisuutensa ilman kohtuutonta haittaa. Kelan vastuulla on antaa Palveluntuottajalle tarpeellisia tietoja palvelun tuottamista varten. 6. Kelan luovuttamat laitteet ja ohjelmat Kela hankkii ja Sonera toimittaa etätulkkauksessa tarvittavat laitteet (päätelaitteet, webkamera, mikrofoni, kuulokkeet ja kaiuttimet ja studiolisenssit) Palveluntuottajalle. Lisäksi Kela järjestää ja Sonera toimittaa palveluntuottajan Suomessa sijaitseviin toimipisteisiin tietoliikenneyhteyden tarjouspyynnössä kuvatulla tavalla (Tarjouspyyntö kohta 2.1. Tarvittavat tietoliikenneyhteydet sekä Palvelukuvaus kohta 4.2. Tarvittavat tietoliikenneyhteydet). Selkeyden vuoksi todetaan, että Kelalla on oikeus hankkia tämän sopimuksen mukaan Kelan järjestettäväksi kuuluvat etätulkkauksessa tarvittavat laitteet, liittymät ja ohjelmistot myös muulta kolmannelta osapuolelta. Kelan Palveluntuottajalle palvelun tuottamiseksi luovuttamia koneita, laitteita, ohjelmistoja tai muita vastaavia ei saa käyttää muihin tarkoituksiin kuin sopimuksenmukaisen palvelun tuottamiseksi. Kelalla säilyy laitteiden omistusoi- 4 (24)

5 keus. Palveluntuottaja vastaa luovutetulle em. materiaalille mahdollisesti koituvista vahingoista, jotka eivät ole seurausta käytöstä aihetuvasta normaalista ja kohtuullisesta luonnonmukaisesta kulumisesta tai toimitetussa laitteessa/ohjelmassa olevasta valmistusvirheestä. Palveluntuottajan on kohdeltava tälle luovutettua materiaalia huolellisesti ja varovaisesti sekä pyrittävä kohtuullisin toimenpitein huolehtimaan materiaalin mahdollisimman pitkästä käyttöiästä. Kelalla on oikeus antaa laitteiden ja ohjelmiston käyttöä koskevia tarkempia ohjeita ja määräyksiä. Toimitetussa laitteistossa ja/tai ohjelmistossa olevien virheiden, puutteiden tai vastaavien tai niiden aiheuttamien vahinkojen osalta Kelan vastuu Palveluntuottajalle rajoittuu kaikissa tapauksissa siihen, mikä vastuu Laitetoimittajalla on vastaavasti Kelalle. Laitetoimittajan myöntämä laitetakuu: Laitteiden takuuaika on vähintään kaksi vuotta. Takuu hoidetaan vaihtolaitemenettelyllä, eli Laitetoimittaja järjestää virheellisen laitteen tilalle uuden toimivan laitteen ja virheellinen laite palautuu Laitetoimittajalle, ellei vikaa voida korjata Palveluntuottajan luona. Laitetoimittajan tulee suorittaa virheen korjaaminen tai uuden korvaavan laitteen toimittaminen kahden (2) arkipäivän määräajassa, jonka laskemisessa huomioidaan vuorokaudet maanantaista lauantaihin (2 arkipäivää on esim. ma klo 8 ke klo 8, tai pe klo 14 ma klo 14)). Täydentäviltä osin takuuseen sovelletaan JIT 2007 yleisten ehtojen kohtaa 17 Takuu. (Ehtoja ei erikseen liitetä Sopimukseen. Ehdot ovat saatavilla Internet-osoitteesta: Palveluntuottaja on tietoinen, että Laitetoimittajan myöntämän, edellä mainitun, laitetakuun lopullinen sisältö ja tulkinta ratkaistaan Kelan ja Laitetoimittajan välisen sopimuskokonaisuuden perusteella. Mikäli palveluntuottaja tuottaa palvelua muualta kuin Suomesta, kirjataan sopimukseen tarkemmin, että tällöin palveluntuottaja vastaa itse tietoliikenneyhteyden toiminnasta, järjestämisestä sekä soveltuvuudesta kyseessä olevaan palveluun. Erityistä huomiota tulee kiinnittää siihen, että liittymän vastaanotto- sekä lähetyskyky ovat riittävän tehokkaita etätulkkauspalvelun tuottamiseksi sekä tietoliikenneyhteyksien käyttövarmuudesta. Palveluntuottaja vastaa tällöin myös tietoliikenneyhteyksien toiminnasta johtuvista mahdollisista viivästyksistä ja virheistä. Kela korvaa palveluntuottajalle kohtuulliset, enintään Soneran Datanet-hinnaston mukaiset kustannukset/studio/ kuukau- 5 (24)

6 si tietoliikenneyhteydestä johtuvia todellisia kustannuksia silloin kun palvelua tuotetaan muualta kuin Suomesta ja palveluntuottaja järjestää tarvittavan tietoliikenneyhteyden. 7. Palvelun aloittaminen ja viivästys Palveluntuottajalla on oltava käytettävissään viimeistään sopimuksen ja tarjouspyyntöasiakirjojen edellytykset täyttävät resurssit ja valmiudet tuottaa palvelua. Jotta palvelu voi käynnistyä asiakkaille , tulee etätulkkaukseen käytettävien tilojen oltava käytettävissä viimeistään jo siten, että tietoliikenneyhteys voisi olla mahdollista toimittaa kyseiseen kohteeseen. Asiakkaille palvelua aletaan tuottaa Jos Palveluntuottaja viivästyy edellä mainitusta määräajasta muusta kuin Kelan vastuulla olevasta syystä, Kelalla on oikeus saada sopimussakkoa. sakon suuruus on 1000 euroa, jokaiselta alkavalta 7 vuorokauden pituiselta ajanjaksolta. Palveluntuottajan on viipymättä informoitava Kelaa viivästyksestä, sen syystä sekä arvioidusta kestosta sekä ryhdyttävä välittömästi toimiin palvelun saattamiseksi sopimuksen ja tarjouspyyntöasiakirjojen mukaiseksi. 8. Palvelun tuottamiseen käytettävä henkilöstö Muodostettaessa etätulkkauspalvelua Asiakkaille positiiviseksi kokemukseksi ja palveluksi, on etätulkkauspalvelua tuottavilla henkilöillä erittäin keskeinen asema. Tämän vuoksi Palveluntuottajan tulee kiinnittää erityistä huomiota riittäviin henkilöstöresursseihin sekä henkilöstön osaamiseen sekä tämän jatkuvaan kehittämiseen. Palveluntuottaja vastaa siitä, että etätulkkauspalvelua suorittava henkilöstö täyttää vähintään edellytetyt henkilöstön pätevyys- ja vähimmäisvaatimukset. Tämän sopimuksen mukaista palvelua saa tuottaa vain sillä henkilöstöllä, jonka Palveluntuottaja on ilmoittanut Kelalla lomakkeella 4 (tarjouspyynnön lomake 4), ellei myöhemmin kirjallisesti muuta sovita. Palveluntuottaja vastaa siitä, että Kelalla on ajantasaiset tiedot etätulkkauspalvelua suorittavasta henkilöstöstä. Henkilöstömuutosten osalta toimitaan Palvelukuvauksessa esitetyllä tavalla (kohta 5.5. Henkilöstömuutokset). 6 (24)

7 Palveluntuottaja tai hänen henkilöstönsä ei ole työ- tai virkasuhteessa Kelaan hoitaessaan sopimuksen mukaisia tehtäviä. Palveluntuottajalla säilyy oman henkilöstönsä työnjohto- ja valvontavastuu. Palvelun tuottamiseen käytettävän henkilöstön on noudatettava Kelan tietoturvallisuusohjeistusta sekä muita Kelan ohjeita ja määräyksiä tämän sopimuksen mukaisen palvelun järjestämisestä. Palvelun laadun ylläpitämiseksi Palveluntuottajan on koulutettava ja ylläpidettävä henkilöstönsä ammatillista osaamista tarpeellisin keinoin. Palveluntuottajan on perehdytettävä palvelua suorittava henkilöstönsä tämän sopimuskokonaisuuden asettamiin vaatimuksiin. Palveluntuottajalla tulee olla jatkuvasti käytettävissä riittävät resurssit ajanvarauksella tapahtuvien etätulkkaustilausten toteuttamiseksi. Sopimukseen liittyvissä työsuhteissa on noudatettava vähintään niitä työsuhteen vähimmäisehtoja, joita Suomen lain ja työehtosopimusmääräysten mukaan on noudatettava samanlaatuisessa työssä (hankintalaki 49 2 momentti). 9. Hyväksytyt hinnat ja toteutus Palvelua tarjotaan koko sopimuskauden sovituilla hinnoilla. Sovitut hinnat ilmenevät sopimuksen liitteestä 3 Hintalomake. Hinnat ovat kokonaishintoja. Sovittujen hintojen tulee sisältää kaikki kustannukset, joilla täytetään tämän sopimuskokonaisuuden vaatimukset ja hankittava palvelu. Hintoja ei muuteta tai tarkisteta sopimuskaudella 1. Kela ei ole antanut, eikä voi antaa, sitovia tietoja tai arvioita todellisesta tulevasta palvelun kysynnästä, eikä mitään Kelan ilmaisuja tulevasta palvelun kysynnästä ja käytöstä tule tulkita sitoviksi. Kela ei sitoudu ostamaan palvelua tiettyä vähimmäismäärää. Kela varaa option ajalle hankittavaan palveluun. Jos Kela 1 Selkeyden vuoksi todetaan, että JYSE 2014 Palvelut- ehtojen kohtia ei siten sovelleta tässä sopimuksessa. 7 (24)

8 päättää käyttää option, sopimuskautta jatketaan vuoden 2018 loppuun asti voimassa olevan sopimuksen ehtojen mukaisesti. Kela ilmoittaa mahdollisesta option käytöstä Palveluntuottajalle viimeistään toukokuussa Optiovuoden ajaksi hintoja voidaan tarkistaa enintään yleisen kustannustason (ansiotasoindeksi 85 %, kuluttajaindeksi 15 %) muutoksen mukaiseksi. Hinnantarkistuksen perusteena olevien kustannusten seuranta alkaa tarjouspyynnön jättämistä seuraavan kuukauden alusta. 10. Vakuutukset Noudatetaan sitä mitä asiasta on JYSE 2014 Palvelut ehdoissa todettu: Palveluntuottajalla tulee olla lakisääteiset ja muut palvelun tuottamisen kannalta tarpeelliset vakuutukset. Vakuutusten tulee olla voimassa koko sopimuskauden ajan. Ellei toisin ole sovittu, palveluntuottajan on hankittava toimintaansa varten vastuuvakuutus, jonka tulee olla riittävä suhteessa palvelun tuottamiseen liittyviin riskeihin. Palveluntuottajan on tilaajan pyynnöstä toimitettava tilaajalle todistus vastuuvakuutuksen olemassaolosta. 11. Alihankinta Alihankintana suoritettu tulkkaus on toimintaa, jossa Kelan kanssa sopimussuhteessa oleva tulkkauspalveluntuottaja ostaa osan Kelan tulkkauspalveluun kuuluvasta tulkkauksesta kolmannelta osapuolelta (esim. itsenäiseltä ammatinharjoittajalta tai yritykseltä). Kelan kanssa sopimussuhteessa oleva Palveluntuottaja vastaa kuitenkin Kelaan nähden myös alihankkijan palvelusta niin kuin omastaan. Alihankkijan osalta palvelua tuottavaa henkilöstöä koskevat samat kelpoisuusehdot ja muut sopimusasiakirjojen edellytykset kuin Kelan kanssa sopimuksen tehneen Palveluntuottajan henkilöstöä. Alihankkija ja Kelan Palveluntuottaja ovat aina eri yrityksiä. Alihankkija ei ole sopimussuhteessa Kelaan. Palveluntuottajalla on tilaajan vaatimuksesta velvollisuus vaihtaa alihankkija, jos siihen kohdistuu hankintalain (348/2007) 53 :ssä tarkoitettu pakollinen 8 (24)

9 poissulkemisperuste tai 54 :n 1 momentin 3-5 kohdissa tarkoitettu harkinnanvarainen poissulkemisperuste, vaikka peruste olisi syntynyt vasta sopimussuhteen alkamisen jälkeen. Jos alihankkijan vaihtaminen ei ole mahdollista, on Kelalla oikeus irtisanoa hankintasopimus päättymään välittömästi. Alihankintaan sovelletaan muilta osin sitä mitä asiasta on sanottu JYSE 2014 Palvelut- ehdoissa. 12. Toiminnan laajentaminen kysyntää vastaavaksi Kuten sopimus- ja tarjousasiakirjoissa on edellytetty, Palveluntuottajalla on oltava resurssit kysynnän kasvaessa laajentaa tarjoamaansa palvelua kysyntää vastaavaksi. Toimintaa voidaan laajentaa lisäämällä ainoastaan vastaanottoaikana tapahtuvan etätulkkauksen vastaanottotuntien lukumäärää tai samaan aikaan avoinna olevien etätulkkausstudioiden lukumäärää (tarvittaessa etätulkkausstudioiden määrää lisäämällä). Kelan on kirjallisesti pyydettävä Palveluntuottajaa laajentamaan toimintaa, jos Kela katsoo toiminnan laajentamisen tarpeelliseksi. Palveluntuottajan on viipymättä ryhdyttävä toimiin toiminnan laajentamiseksi pyyntöä vastaavaksi. Kelan on arvioitava laajuus, missä määrin palvelua tulee lisätä. Arvio perustuu Kelan arvion tekohetken mukaiseen harkintaan, eikä anna sitovaa kannanottoa tulevasta todellisesta kehityksestä. Osapuolet sopivat erikseen tarkemmin toiminnan laajentamisen yksityiskohdista sekä aikataulusta. Osapuolet voivat myös yhdessä sopia palveluaikojen supistamisesta. 13. Maksuehdot Palveluntuottaja laskuttaa etätulkkaustulkkauspalvelusta aiheutuvat kustannukset kalenterikuukausittain välitysjärjestelmästä ja etätulkkausohjelmasta saatavien raporttien perusteella. Lasku annetusta etätulkkauspalvelusta tulee 9 (24)

10 toimittaa Kelaan enintään kerran kuukaudessa ja viimeistään yhden kuukauden (1) kuluessa laskutuskuukauden (= tulkkausten tuottamiskuukausi) päättymisestä. Lasku erääntyy maksettavaksi 14 päivän kuluessa laskun saapumisesta Kelaan. Laskun tulee olla Kelassa viimeistään tulkkausten tuottamiskuukautta seuraavan kuukauden viimeinen päivä. Tämän jälkeen Kelaan saapunut lasku on myöhässä, eikä sen perusteella kustannuksia korvata. Laskutuksessa käytetään Palveluntuottajan omaa tai Kelan laskulomaketta. Laskun tulee täyttää yleiset laskuun liittyvät vaatimukset. Laskutus on tehtävä Kelan antamien ohjeiden mukaisesti. Palveluntuottajasta johtuvien laskutusvirheiden osalta Kelalla on oikeus kustannusten korvaukseen. Käsittelymaksu otetaan käyttöön, jos sama lasku palautetaan Palveluntuottajalle korjattavaksi 2. kerran. Korvauksena perittävän käsittelymaksun määrä on laskun loppusummasta 1 %:n käsittelymaksu/laskun käsittelykerta, kuitenkin vähintään 50 /laskun käsittelykerta. Kelalla on oikeus kuitata käsittelymaksu Palveluntuottajalle tilitettävästä laskun loppusummasta. Jos Kela ei maksa laskua viimeistään eräpäivänä, Palveluntuottajalla on oikeus periä viivästyskorkoa korkolain (633/1982) mukaisesti sekä kohtuulliset perintäkulut. Laskuttajana toimii tämän sopimuksen allekirjoittanut Palveluntuottaja. Kelan maksama korvaus on aina Palveluntuottajan tuloa. Kela suorittaa korvausta vain sopimuksen mukaisesti toteutetusta etätulkkauksesta ja sen oheiskuluista. Tähän sopimukseen kuulumattomista lisätöistä on sovittava erikseen kirjallisesti ennen lisätyön suorittamista. Selkeyden vuoksi todetaan, että Kelalla ei ole velvollisuutta maksaa sellaisesta palvelusta, jota on toteuttanut sellainen henkilö, josta Kelalle ei ole etukäteen toimitettu tarvittavia tietoja kohdan 8. Palvelun tuottamiseen käytettävä henkilöstö mukaisesti. Vastaava koskee sellaisten alihankkijoiden tuottamaa palvelua, joiden osalta ei ole toimittu kohdan 11 Alihankinta mukaisesti. Palveluntuottajalla ei ole oikeutta periä laskutuslisiä, eikä tämä saa periä asiakkaalta asiakasmaksua, omavastuuosuutta tai mitään muuta lisämaksua tulkkausprosessiin sisältyvästä toiminnasta. 10 (24)

11 Palveluntuottajan tulee nimetä yrityksestään laskutuksen yhteyshenkilö, joka hoitaa yrityksen laskutukseen liittyviä asioita Kelan kanssa. Laskutuksen yhteyshenkilö voi olla sopimuksen allekirjoittanut Palveluntuottaja tai muu Palveluntuottajan yrityksestään valitsema henkilö. 14. Salassapito, tietosuoja ja henkilötietojen käsittely Sopijapuolet sitoutuvat noudattamaan tietosuojaa koskevia lainmukaisia menettelyjä henkilötietojen keräämisessä. omassa toiminnassa, tietojen luovuttamisessa, säilyttämisessä, suojaamisessa, hävittämisessä ja muussa käsittelyssä. Lisäksi palveluntuottajan tulee noudattaa asiakirjojen ja tietojen käsittelyssä ja arkistoinnissa Kelan antamia ohjeita. Palveluntuottaja vastaa siitä, ettei palveluja tuotettaessa ja sopimuksen mukaisessa toiminnassa muuten tietoon tullutta yksityistä tai perheen salaisuutta luvatta ilmaista. Palveluntuottaja ei saa ilman Kelan kirjallista lupaa luovuttaa salassa pidettäviä tietoja eikä henkilötietoja ulkopuolisille. Palveluntuottajan on selvitettävä palvelua suorittavalle henkilöstölle salassapitovelvollisuuden sisältö. Palveluntuottajan ja mahdollisen aliurakoitsijan henkilöstön joka saa, tai voi saada tietoonsa tämän sopimuksen tai lain perusteella salassa pidettävää tietoa, on velvollinen allekirjoittamaan ja sitoutumaan Kelan vaitiolovakuutukseen. Palveluntuottajan on ylläpidettävä luetteloa niistä palveluntuottamiseen osallistuvista palveluntuottajan henkilöistä, joilla on pääsy Kelan aineistoihin tai arkaluonteisiin Kelaa tai kolmatta koskeviin tietoihin. Sopijapuolet sitoutuvat pitämään salassa toisiltaan saamansa luottamuksellisiksi katsottavat aineistot ja tiedot, jotka ovat lain perusteella salassa pidettäviä sekä olemaan käyttämättä niitä muihin kuin sopimuksen mukaisiin tarkoituksiin. Sopimuksen päätyttyä palveluntuottaja sitoutuu luovuttamaan Kelalle kaiken sopimussuhteen aikana haltuun saamansa luottamuksellisen materiaalin tai tuhoamaan sen. Salassapitovelvollisuuden rikkomisena ei pidetä lainsäädäntöön perustuvan pakottavan määräyksen vuoksi tapahtuvaa tietojen luovuttamista viranomaisille tai muulle taholle. 11 (24)

12 15. Muut palveluntuottajaa koskevat vaatimukset Palveluntuottaja luo palveluksessaan olevista tulkeista tulkkiprofiilit ja ylläpitää niitä Kelan välitysjärjestelmässä. Tietoja on ylläpidettävä ja päivitettävä koko sopimuskauden ajan. Palveluntuottaja sitoutuu tekemään yhteistyötä myös Kelan Laitetoimittajan kanssa, siten että etätulkkausprosessi ja hankintojen kokonaisuus toimivat mahdollisimman joustavasti ja tehokkaasti. Palveluntuottajan on noudatettava Kelan antamia palvelujen yhteensovittamista ja järjestämistä koskevia ohjeita. Palveluntuottajan on vastattava asiakkaiden etätulkkausta koskeviin kysymyksiin ja tiedusteluihin ja tarvittaessa ohjattava asiakas Kelan Vammaisten tulkkauspalvelukeskuksen (VATU) palveltavaksi. Etätulkkausjärjestelmään ja palvelun tuottamiseen liittyvä perehdytyskoulutus järjestetään ennen kuin palvelun tuottaminen asiakkaille aloitetaan ja Palveluntuottajan tulee osallistua tähän. Ajankohta sovitaan yhdessä Palveluntuottajan kanssa. Kelalla on oikeus antaa Palveluntuottajaa sitovia ohjeita ja tarkennuksia hankittavan palvelun järjestämisestä, joilla ei ole olennaista kustannusvaikutusta. Palveluntuottaja on velvollinen noudattamaan ohjeita tai vastaavia välittömästi ne saatuaan tai muusta mainitusta ajankohdasta lähtien. Mikäli etätulkkausstudio ei ole toiminnassa niinä ajankohtina ja siten kuin on sovittu Palveluntuottajan vastuulla olevasta syystä (esim. tulkki ei ole studiossa sovittuna aikana tai etätulkkausstudion varustelu ei vastaa sovittua), Kelalla on oikeus saada Palveluntuottajalta sopimussakkona 300 euroa / 30 minuuttia, jonka etätulkkausstudio ei ole ollut sopimuksen edellyttämällä tavalla toiminnassa. Mikäli Palveluntuottajan tämän sopimuksen mukaisia etätulkkausasiakkaita halutaan mukaan tutkimuksiin tai vastaaviin tulee siitä sopia Kelan ja palvelutuottajan kesken erikseen. Lupaa tutkimukseen haetaan Kelalta ja tutkimuksen tekijän tulee selvittää tutkimuksen muut tarvittavat luvat kuten eettisen toimikunnan lausuntotarve. Tutkimusraportti on toimitettava tiedoksi Kelalle. 12 (24)

13 16. Palvelun laadun valvonta Palveluntuottaja sitoutuu valvomaan tulkkauksen laatutasoa siten, että se säilyy koko sopimuskauden vähintään hyväksytyn tarjouksen mukaisena. Tästä tulee antaa pyydettäessä selvitys Kelalle. Jos Palveluntuottaja saa etätulkkauspalvelua tuottaessaan asiakkailta palvelun järjestämiseen tai palvelun sisältöön liittyvää palautetta, tulee tämä asiakaspalaute toimittaa viipymättä Kelalle. Kela voi suorittaa laadunseurantaa omien tarpeidensa mukaisesti. Palveluntuottajan on toimitettava Kelan laadunseurantaa varten pyytämät tiedot sovittuun määräaikaan mennessä. Kela ja Palveluntuottaja tapaavat tarvittaessa kehitys- ja arviointikokouksissa videokokouksissa tai pääkaupunkiseudulla. Kokoukset järjestää Kela ja niissä käsitellään muun muassa palvelun toteutumiseen, laatuun, reklamaatioihin, asiakaspalautteisiin ja tuleviin palvelutarpeisiin liittyviä asioita. Kokouksista ei makseta erillistä palkkiota tai korvausta. 17. Auditointi Kelalla on oikeus sopimuskaudella arvioida (auditoida) hankittavaa palvelua ja sen vastaavuutta tarjouksessa annettuihin tietoihin sekä sopimuksen vaatimuksiin ja edellytyksiin haluamallaan tavalla ja haluamaan ajankohtana sen selvittämiseksi, onko palvelu näiden mukainen ja Palveluntuottaja (ml. alihankkijat) toiminut sopimuksen mukaisesti. Kelalla tai Kelan edustajalla (kolmas osapuoli, joka suorittaa auditoinnin Kelan lukuun) on oikeus haastatella palvelun tuottamiseen osallistuvia henkilöitä ja tutustua niihin Palveluntuottajan asiakirjoihin, joihin tutustuminen on tarpeen toiminnalle asetettujen vaatimusten ja palvelua koskevien sisältöjen laadun arvioimiseksi. Kelalla on oikeus tarkastaa ainoastaan tietoja, jotka koskevat kyseessä olevan sopimuksen sopimusvelvoitteiden täyttämistä. Kela pyrkii ilmoittamaan mahdollisesta auditoinnista noin kolme viikkoa etukäteen. 13 (24)

14 18. Sopimuksen muutokset Sopijapuolet voivat muuttaa tätä sopimusta vain kirjallisesti, muut muutokset ovat mitättömiä. Muutokset tulevat voimaan, kun molemmat osapuolet ovat ne asianmukaisesti hyväksyneet ja allekirjoittaneet osapuolten toimivaltaisten edustajien toimesta. Jos tulkkauspalvelulainsäädännössä tai muussa tulkkauspalveluun vaikuttavassa lainsäädännössä tapahtuu pakottavia tai hankittavan palvelun kannalta merkittäviä muutoksia, Kelalla on oikeus tarkistaa sopimusta tältä osin. Mikäli muutoksella on olennaisia kustannusvaikutuksia, voidaan hintoja tarkistaa vastaamaan todellista muutosta. Jos hinnanmuutoksesta ei päästä yksimielisyyteen, Osapuolilla on oikeus irtisanoa hankintasopimus päättymään kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla. Irtisanominen on tehtävä kirjallisesti. Irtisanomisaikana noudatetaan hintoja, jotka olivat voimassa ennen hinnanmuutosehdotuksen tekemistä. Kummallakaan Sopijapuolella ei ole oikeutta siirtää tätä sopimusta, kokonaan tai osittain, ilman toisen Osapuolen ennakollista kirjallista suostumusta 19. rikkomus Palvelun on vastattava koko sopimussuhteen ajan sitä mistä on sovittu. Palvelua on tuotettava huolellisesti, etenkin Puhevammaisten tulkkauspalvelun eettisten periaatteiden mukaisesti ja sellaisella ammattitaidolla, jota voidaan olettaa kokeneelta ja ammattitaitoiselta palveluntuottajalta sekä tulkilta. Jos palvelu poikkeaa siitä mistä on sovittu, palvelussa on virhe. Kela ei menetä oikeuttaan vedota mihinkään sopimuksenmukaiseen oikeuteensa, ellei tämä kirjallisesti siitä erikseen ilmoita. Tällöinkin ilmoitus koskee vain siinä yksilöityä ennen ilmoituksen antamista sattunutta tapahtumaa. Mikäli Kela katsoo, että Palveluntuottaja poikkeaa palvelun antamisessa tai laskutuksessa sopimuksesta, Kela voi välittömästi keskeyttää uusien tulkkaustilausten välittämisen, palvelun tuottamisen ilman ajanvarausta sekä tulkkauslaskujen maksamisen siksi aikaa kunnes voidaan varmistua, että toiminta on sopimuksen mukaista. Kelalla on oikeus periä takaisin väärin perustein maksamansa kustannukset tai pidättää Palveluntuottajalle maksettavasta summasta se saatavansa, jonka 14 (24)

15 Kela on oikeutettu saamaan Palveluntuottajalta tämän sopimussuhteen perusteella. 20. Sopimuksen purkaminen ja irtisanominen Kela voi purkaa sopimuksen, jos palvelun tuottamisen edellytyksissä tai palvelussa tulee ilmi oleellisia tai toistuvia puutteita tai, jos sovitun palvelun tuottamisen edellytykset puuttuvat. Tällaiseksi voidaan katsoa esimerkiksi, se ettei Palveluntuottajalla ole tarjouspyynnössä edellytettyjä resursseja ja valmiuksia palvelun tuottamiseksi sovitussa laajuudessa tai että Kelan antamia laskutusohjeita ei noudateta. Kelalla on oikeus irtisanoa sopimus päättymään ilman irtisanomisaikaa tai muusta ajankohdasta lukien, jolloin Kelan ja Laitetoimittajan välinen sopimus päättyy, mikäli Kelan ja Laitetoimittajan välinen sopimus puretaan, irtisanotaan tai Kelan ja Laitetoimittajan välisessä sopimussuhteessa tapahtuu muutoksia, joiden johdosta etätulkkauspalvelun tuottaminen ei enää ole tarkoituksenmukaista tai mahdollista (esimerkiksi etätulkkausohjelmistoa ei enää voida käyttää). 2 Tämän sopimuksen päättyessä ilman irtisanomisaikaa, Kela maksaa kuitenkin Palveluntuottajalle kahden (2) viikon vastaanottoaikana tapahtuvaa etätulkkauspalvelua vastaavan korvauksen (eli jos irtisanomishetkellä vastaanottoaikana tapahtuvaa etätulkkausta on sovittu tuotettavaksi 6 tuntia / viikko, on korvaus 12 x sovittu tuntihinta). Kelan tulee informoida Palveluntuottajaa Kelan ja Laitetoimittajan välisessä sopimussuhteessa tapahtuvista olennaisista muutoksista, joilla on vaikutusta etätulkkauspalvelun tuottamiseen. Toistuva ja olennainen poikkeama laskutusohjeista voi johtaa tämän sopimuksen purkamiseen. Myös vakava tai toistuva tietoturvallisuusvelvoitteiden rikkominen on sopimuksen purkuperuste. Tämä sopimus purkautuu, jos markkinaoikeus tai korkein hallinto-oikeus ku- 2 Kelan ja Laitetoimittajan välinen sopimus on voimassa toistaiseksi 6 kk irtisanomisajalla, mikäli poikkeuksellisia sopimuksen päättämisperusteita ei oteta huomioon (purkaminen esim. olennaisen sopimusrikkomuksen johdosta). 15 (24)

16 moaa hankintapäätöksen tai hankinnan kokonaan. Sopimuksen purkautuessa sopimukseen perustuvat velvoitteet poistuvat puolin ja toisin, ja osapuolet sitoutuvat siihen, etteivät ne tule esittämään hankinnasta tai sopimuksenteosta johtuvia korvausvaatimuksia toisiaan kohtaan. Sopimuksen purkautuminen ei vapauta osapuolia vahingonkorvaus- tai mahdollisista muista siihen mennessä syntyneistä vastuista. Muilta osin sopimuksen purkamiseen ja irtisanomiseen noudatetaan sitä mitä asiasta on sanottu JYSE 2014 Palvelut- ehdoissa. 21. Vahingonkorvausvastuu ja vastuunrajoitukset Palveluntuottaja vastaa tuottamansa palvelun Kelalle aiheuttamasta vahingosta. Tilanteissa, joissa Kela on korvausvastuussa kolmanteen nähden, Kela hoitaa vahinkotapausten korvauskäsittelyn omien menettelyidensä mukaisesti. Jos vahinko on edellä mainitussa tapauksessa aiheutunut siitä, että Palveluntuottaja on laiminlyönyt sopimusvelvoitteensa, Kelalla on oikeus kohdistaa Palveluntuottajaan korvausvaade. Oikeus korvausvaateen esittämiseen Kelalle on myös silloin, jos sopimusvelvoitteiden laiminlyönnistä aiheutuu Kelalle muuta vahinkoa. Palveluntuottajan on pidettävä luetteloa niistä vahinkotapauksista, joissa vahinko on aiheutunut Kelalle tai kolmannelle. Palveluntuottajalla on velvollisuus ilmoittaa tällaisista vahingoista Kelalle. Sopimuksessa mainittujen sopimussakkojen lisäksi Kelalla ja Palveluntuottajalla on oikeus saada vahingonkorvausta toisen Osapuolen sopimusrikkomuksesta aiheutuneesta välittömästä vahingosta. Palveluntuottajalla ei ole oikeutta saada sopimus- tai viivästyssakkoja Kelan menettelyn johdosta. Sopijapuolella on lisäksi oikeus korvaukseen välillisestä vahingosta, jos toinen Sopijapuoli on aiheuttanut vahingon tahallisesti tai törkeällä tuottamuksella, rikkonut salassapitovelvoitteita tai loukannut immateriaalioikeuksia. Jos sopimuksen mukaisen palvelun tuottaminen viivästyy tai estyy Laitetoimittajan toimittamissa laitteissa, ohjelmistoissa tai järjestelmissä olevien virheiden tai puuteiden vuoksi ja Palveluntuottaja on toiminut itse huolellisesti ja täyttänyt sopimuksen mukaiset velvollisuutensa, ei Palveluntuottajalla ole 16 (24)

17 korvausvelvollisuutta tältä osin Kelalle. Jos Palveluntuottaja on tahallisesti tai törkeästä tuottamuksesta antanut Kelalle olennaisesti vääriä tietoja mm. palvelun tasosta tai palvelun laadusta, Toimittaja on velvollinen maksamaan Kelalle sopimussakkona 5000 euroa. Tässä yhteydessä väärällä tiedolla tarkoitetaan tarjouksessa annettuja tietoja palveluista ja niiden tasosta. Molempien osapuolten on toiminnallaan pyrittävä minimoimaan ensinnäkin vahingon syntymisen riskiä ja todennäköisyyttä ja mahdollisen vahingon sattuessa minimoitava sen aiheuttamia haittoja ja ryhdyttävä muihin tarpeellisin toimiin vahingon laajentumisen ehkäisemiseksi sekä rajaamiseksi. Osapuolten on mahdollisimman pian huomattuaan vahingon tai sen todennäköisen riskin informoitava tästä toista Osapuolta. Kela ei vastaa vahingoista, joita Asiakkaiden tai muiden kolmansien henkilöiden toimista Palveluntuottajalle mahdollisesti aiheutuu. Kela vastaa Palveluntuottajalle toimitetuissa laitteissa, ohjelmissa tai järjestelmissä olevista virheistä tai niistä aiheutuneista viivästyksistä tai vahingoista enintään siinä määrin kuin Laitetoimittaja on vastuussa Kelalle: Laitetoimittajan vastuu: Virheiden korjaamisen määräajat ja korjaamisen viivästyksestä aiheutuvat seuraamukset on jaettu kahteen kategoriaan riippuen siitä, onko virhe yksittäisen asiakkaan palvelussa vai koko järjestelmän toiminnassa. Selvyyden vuoksi todetaan, että seuraamukset eivät voi olla päällekkäisiä siten, että samalla perusteella tulisi molempien A ja B -kategorioiden virheen seuraamukset sovellettavaksi. Selvyyden vuoksi todetaan myös, että virhe aina kuuluu joko A tai B kategoriaan. Sanktioita voi käyttää vain, jos Laitetoimittaja ei ole tehnyt kaikkea voitavaa ongelman ratkaisemiseksi ja virhe johtuu muusta kuin asiakkaasta, Kelasta tai ylivoimaisesta esteestä. Palvelutasot ja sanktiot A. Virhe yksittäisen asiakkaan palvelussa Jos palvelu ei ole asiakkaan käytettävissä, ja tästä aiheutuu haittaa etätulkka- 17 (24)

18 uksen Palveluntuottajalle, on Laitetoimittajan maksettava sopimussakkona käytön estävästä, huollon vasteajan ylittävästä virheestä (kesto yli 2 arkipäivää) asiakaskohtaisesti (per virheestä kärsivä asiakas) sopimussakkona viisikymmentä (50) euroa jokaiselta alkavalta viikolta. Lisäksi Laitetoimittaja on velvollinen korvaamaan välittömät vahingot siitä, etteivät palvelut ole sopimuksen mukaisessa käytössä. B. Virhe koko hallintajärjestelmässä Mahdolliset koko hallintajärjestelmän virheet ratkaistaan perustuen virheiden kriittisyysluokitukseen ja Vaste- ja Ratkaisuaikoihin. Kriittisyysluokitukset Vakava ongelma (T1) Estää pitkään (tunteja) palvelun saatavuuden tuotantoympäristössä, eikä ongelmaa pystytä ratkaisemaan Kelassa. Tämä tarkoittaa, että - hallintajärjestelmää ei voi käyttää tai - hallintajärjestelmässä olevan virheen takia suurin osa käyttäjistä ei pysty käyttämään etätulkkauspalvelua tai - hallintajärjestelmä ei toimi merkittävältä osalta tai - Kela ja Laitetoimittaja sopivat, että on kysymys tason T1 ongelmasta. Haittaava ongelma (T2) Muu palvelun saatavuutta tuotantoympäristössä haittaava ongelma, jota ei pystytä ratkaisemaan Kelassa. Tämä tarkoittaa, että - hallintajärjestelmää pystytään käyttämään, mutta hallintajärjestelmässä on ongelma tai - käyttöhäiriö tai - Kela ja Laitetoimittaja sopivat, että on kysymys tason T2 ongelmasta. 18 (24)

19 Vaste- ja ratkaisuajat Vasteaika on arkisin kello se aika, jona Laitetoimittajan on reagoitava palvelupyyntöön. Ratkaisuaika on Aika, jonka puitteissa pitää kyetä toimittamaan korjaus, jonka avulla hallintajärjestelmä saadaan tyydyttävällä tavalla käyttöön. Aika lasketaan siitä kun Kela on lähettänyt toimittajalle dokumentoidun ilmoituksen sovitulla tavalla. Päästään 100 % tulokseen = Aika, jona lopullinen korjaus toimitettu Tärkeys luokka Kriittisyys Vasteaika Ratkaisuaika Päästään 100 % tulokseen Palveluaika T1 Vakava 2 h 1 vrk 3 vrk Palveluaika arkisin T2 Haittaava 6 h 2 vrk 7 vrk Palveluaika arkisin Kela maksaa Laitetoimittajan edellä mainitun perusteella maksaman sopimussakon sellaisenaan Palveluntuottajille. Koska etätulkkauspalvelua tuottaa kaksi eri palveluntuottajaa, yksi kuulo- ja kuulonäkövammaisille asiakkaille ja yksi puhevammaisille asiakkaille jaetaan Laitetoimittajan yllämainitun perusteella maksama sopimussakko näiden palveluntuottajien kesken etätulkkauspalvelun asiakasmäärien suhteessa. Missään tapauksessa Kela ei voi joutua maksamaan molemmille palveluntuottajille yhteensä enempää kuin mitä Laitetoimittaja joutuu maksamaan Kelalle. Laitetoimittajan mahdollisesti, yllämainitun perusteella maksamat, sopimussakot laskutetaan erillisellä laskulla tai muuten eriteltynä siten, että Palveluntuottaja voi seurata mahdollisten sopimussakkojen kertymistä. Palveluntuottaja on tietoinen, että Laitetoimittajan myöntämän, edellä maini- 19 (24)

20 tun mukaisen vastuun lopullinen sisältö ja tulkinta ratkaistaan Kelan ja Laitetoimittajan välisen sopimuskokonaisuuden perusteella. JYSE 2014 Palvelut- ehtojen kohtia sekä ei sovelleta tässä sopimuksessa. 22. Ylivoimainen este Vapauttamisperusteeksi (force majeure) katsotaan sellainen sopimuksen täyttämisen estävä ja sopimuksen syntymisen jälkeen sattunut epätavallinen ja asiaan vaikuttava tapahtuma, jota Sopijapuolten ei ole ollut syytä ottaa huomioon sopimusta tehtäessä ja joka on Sopijapuolista riippumaton, eikä sen estävää vaikutusta voida poistaa ilman kohtuuttomia lisäkustannuksia tai kohtuutonta ajanhukkaa. Tällainen tapahtuma voi olla esimerkiksi sota, kapina, sisäinen levottomuus, viranomaisen suorittama pakko-otto tai takavarikko julkiseen tarpeeseen, tuonti tai vientikielto, luonnonmullistus, yleisen liikenteen tai energiajakelun keskeytys, työselkkaus tai tulipalo tai muu vaikutuksiltaan yhtä merkittävä ja epätavallinen Sopijapuolista riippumaton syy. Jos sopimusvelvoitteen toteuttaminen viivästyy ylivoimaisesta esteestä, sopimusvelvoitteen täyttämisen aikaa jatketaan niin paljon kuin kaikki tapaukseen vaikuttavat olosuhteet huomioon ottaen on pidettävä kohtuullisena, ellei tämä ole ilmeisen epätarkoituksenmukaista. Sopijapuolten on viipymättä ilmoitettava ylivoimaisesta esteestä ja sen arvioidusta kestosta toiselle Sopijapuolelle samoin kuin esteen lakkaamisesta. Esteen ajan Palveluntuottaja on velvollinen Kelan vaatimuksesta tekemään muuta korvaavaa työtä sopimuksenmukaisella korvauksella. 23. Tiedottaminen ja julkisuus Kela vastaa sopimukseen ja hankittavaan palveluun liittyvästä yleisestä julkisesta tiedottamisesta. Palveluntuottaja ei saa ilman Kelan suostumusta antaa mitään sopimuksen sisältöön tai toteuttamiseen liittyvää informaatiota julkisesti esitettäväksi, ellei tähän ole lainsäädännöstä johtuvaa pakollista velvollisuutta. Palveluntuottajalla on oikeus mainita sopimuksen tarkoittama etätulkkauksen 20 (24)

21 tuottaminen referenssiluettelossaan ja markkinoidessaan omaa liiketoimintaansa tai palveluaan. 24. Kilpailun rajoittaminen Allekirjoittamalla tämän sopimuksen Palveluntuottaja vakuuttaa, että se ei ole tähän sopimukseen ja antamaansa tarjoukseen liittyen toiminut eikä se tämän sopimuksen voimassa ollessa toimi sellaisessa yhteistyössä tai yhteisymmärryksessä muiden tarjouskilpailutuksen tarjoajien tai muiden tosiasiallisten tai potentiaalisten kilpailijoiden kanssa, jonka tarkoituksena on tarjouskilpailun hinnoitteluun, maksuihin tai niiden laskentaperusteisiin vaikuttaminen, markkinoiden jakaminen tai muu kilpailun rajoittaminen. Mikäli Palveluntuottajan todetaan lainvoimaisella päätöksellä rikkoneen edellä mainittua ilmoitusta, tulee Palveluntuottajan suorittaa Kelalle sopimussakkona euroa, sekä korvata Kelalle syntynyt vahinko mukaan lukien oikeudenkäyntikulut ja asian selvittämisestä johtuneet muut kustannukset. 25. Yhteyshenkilöt/tiedonannot Kumpikin Sopijapuoli nimeää vastuuhenkilön. Sopijapuolen on viivytyksettä ilmoitettava toiselle Osapuolelle kirjallisesti vastuuhenkilön vaihtumisesta Kaikki tämän sopimuksen edellyttämät tiedonannot on toimitettava asianomaisille Osapuolille kirjelähetyksinä, sähköpostina tai muutoin todistettavasti Osapuolen alla mainittuun tai Osapuolen kirjallisesti ilmoittamaan uuteen osoitteeseen. Palveluntuottajan on ilmoitettava Kelan yhteyshenkilölle viipymättä kaikista tämän toimintaan liittyvistä muutoksista, joilla on tai voi olla vaikutusta sopimuksen toteuttamiselle tai palvelun laadulle. Näitä muutoksia voivat esimerkiksi olla: henkilöstömuutokset. Rakenteellisista muutoksista (mm. yhtiömuodon ja omistussuhteen muutokset, Y-tunnuksen muuttuminen) vähintään 3 kuukautta ennen muutoksen toteutumista. 21 (24)

22 Kansaneläkelaitoksen yhteyshenkilö Riikka Heikkinen, Höyläämötie 1 a B, PL 78,00381 Helsinki Palveluntuottajan yhteyshenkilö ja puhelinnumero Yhteyshenkilön sähköpostiosoite Yhteyshenkilön postiosoite 26. Erimielisyydet ja sovellettava lainsäädäntö Tässä sopimuksessa tarkoitetun palvelun tuottamisesta aiheutuvat erimielisyydet tulee ensisijaisesti ratkaista Osapuolten välisien neuvottelujen kautta. Ellei neuvottelu tuota molempia osapuolia tyydyttävää ratkaisua, erimielisyydet ratkaistaan ensimmäisenä asteena Helsingin käräjäoikeudessa. Sopimukseen sovelletaan Suomen lakia. 27. asiakirjojen pätevyysjärjestys Tämä sopimus on laadittu kahtena samansisältöisenä kappaleena, oma kappale kummallekin Osapuolelle. muodostuu sopimuksesta ja sen liitteistä, joiden keskinäinen pätevyysjärjestys on alla olevan mukainen: Liite 1 Tarjouspyyntö liitteineen ( , dnro 133/331/2015) 3. Liite 2 Hintalomake (täytettynä tarjouksesta) 4. Liite 3 Henkilöstölomake sekä lomakkeet Tulkin koulutus ja työkokemus: puhevammaisten tulkit (täytettynä tarjouksesta) 5. Liite 4 Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot palveluhankinnoissa (JYSE 2014 Palvelut. Ehdot saatavilla valtiovarainministeriön verkkosivuilta) 22 (24)

23 6. Liite 5 Tarjous muilta kuin edellä mainituilta osin asiakirjat täydentävät toisiaan. Jos sopimusasiakirjat ovat keskenään ristiriidassa, noudatetaan niitä edellä mainitun numerojärjestyksen mukaisessa keskinäisessä pätevyysjärjestyksessä 28. Sopimuksen voimassaolo Tämä sopimus on voimassa määräaikaisena , sekä mahdollinen optiokausi Salassapitoa ja henkilötietojen käsittelyä koskevat velvoitteet jatkuvat myös sopimuskauden jälkeen 29. Allekirjoitukset Kela Etuusjohtaja Etuuspäällikkö 23 (24)

24 Palveluntuottaja Palveluntuottaja vakuuttaa, että on huolellisesti perehtynyt sopimuskokonaisuuteen liittyviin asiakirjoihin, liitteisiin ja ohjeisiin, ymmärtää näiden asettamat oikeutensa ja velvollisuutensa sekä sitoutuu noudattamaan näitä sekä kaikkia soveltuvia lakeja, asetuksia, muita viranomaisen antamia määräyksiä tai vastaavia koko sopimussuhteen ajan. Palveluntuottaja myös vakuuttaa, että sillä on kyky, osaaminen ja riittävät resurssit tämän sopimuksen tarkoittaman palvelun tuottamiseksi sovituilla vaatimuksilla ja edellytyksillä. Päiväys Palveluntuottajan nimi ja Y-tunnus tai vastaava Palveluntuottajan allekirjoitus, nimenselvennys ja ammattinimikkeet Laskuttajien nimi ja Y-tunnus, jos laskuttaja on muu kuin palveluntuottaja 24 (24)

KELAN MÄÄRÄÄMIEN TYÖKYVYN ARVIOINTITUTKIMUSTEN (SVL 15 L 13 JA KEL 61 ) HANKINTASOPIMUS AJALLE 1.1.2015 31.12.2016

KELAN MÄÄRÄÄMIEN TYÖKYVYN ARVIOINTITUTKIMUSTEN (SVL 15 L 13 JA KEL 61 ) HANKINTASOPIMUS AJALLE 1.1.2015 31.12.2016 Kansaneläkelaitos Terveysosasto malli Liite 10 29/331/2014 Palveluntuottajan nimi Osoite KELAN MÄÄRÄÄMIEN TYÖKYVYN ARVIOINTITUTKIMUSTEN (SVL 15 L 13 JA KEL 61 ) HANKINTASOPIMUS AJALLE 1.1.2015 31.12.2016

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT LIITE 2 SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT Tilaaja: Vaihtoehtoisesti: Sipoon kunta PL 7 04131 Sipoo Y-tunnus: 0203533-8 Helena Räsänen, palvelujohtaja

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA

NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA 1 SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT 1.1 Tilaaja Nurmijärven kunta (jäljempänä Tilaaja) < osoite > < Y-tunnus > 1.2 Toimittaja

Lisätiedot

Liite 3. Puitesopimusmalli

Liite 3. Puitesopimusmalli PUITESOPIMUS 1. PUITESOPIMUSTOIMITTAJA Pankkiyhteys: Yhteyshenkilö: Yhteystiedot: 2. TILAAJA Oy Helsingin Asuntohankinta Ab Yhteyshenkilö: Yhteystiedot: Tukholmankatu 2, 3. kerros, 00250 Helsinki 3. SOPIMUKSEN

Lisätiedot

Sopimus koskee Nurmijärven kunnan kouluterveydenhuollon tarvitsemia optikon ja silmälääkärin suorittamia näöntutkimuspalveluja.

Sopimus koskee Nurmijärven kunnan kouluterveydenhuollon tarvitsemia optikon ja silmälääkärin suorittamia näöntutkimuspalveluja. SOPIMUS NÄÖNTUTKIMUSPALVELUN HANKINNASTA KOULUTERVEYDENHUOLTOON 1. Sopijaosapuolet Tilaaja: Nurmijärven kunta Keskustie 2 B/PL 37 01901 Nurmijärvi Y-tunnus: 9014643-2 Yhteyshenkilöt: Sopimusasiat: hankintajohtaja

Lisätiedot

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli)

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) LIITE 5 1 KITEEN KAUPUNKI Sivistyskeskus OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) 1. Sopijapuolet Tilaaja: Yhteyshenkilö: Kiteen kaupunki Sivistyskeskus Kiteentie 25 82500 KITEE Perusopetuksen

Lisätiedot

TOIMITUSSOPIMUS KIVIKON PÄIVÄKODIN OPPIMISYMPÄRISTÖN KALUSTEISTA

TOIMITUSSOPIMUS KIVIKON PÄIVÄKODIN OPPIMISYMPÄRISTÖN KALUSTEISTA Liite 5 Sopimusmalli (Kalusteet) TOIMITUSSOPIMUS KIVIKON PÄIVÄKODIN OPPIMISYMPÄRISTÖN KALUSTEISTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: Kemin kaupunki Osoite: Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN OHUTPÄÄTTEISTÄ

TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN OHUTPÄÄTTEISTÄ 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN OHUTPÄÄTTEISTÄ Äänekosken kaupunki pyytää tarjoustanne. Tuoteryhmä Tietokonepäätteet Tarjouspyynnön sisältö ja laajuus Hankintakausi Joulukuu 2012. Ohutpäätteiden

Lisätiedot

KANSANELÄKELAITOS FOLKPENSIONSANSTALTEN Päivämäärä

KANSANELÄKELAITOS FOLKPENSIONSANSTALTEN Päivämäärä 1 KANSANELÄKELAITOS FOLKPENSIONSANSTALTEN LUONNOS Päivämäärä xx.xx.2016 Dnro xx/331/2014 Palveluntuottajan nimi Osoite SOPIMUS VAATIVAN LÄÄKINNÄLLISEN KUNTOUTUKSEN YKSILÖTERAPIAPALVELUISTA VUOSILLE 2016

Lisätiedot

Tämä Sopimus koskee tämän sopimuksen ja sopimusasiakirjojen 2-6 mukaista tilintarkastuspalvelua

Tämä Sopimus koskee tämän sopimuksen ja sopimusasiakirjojen 2-6 mukaista tilintarkastuspalvelua 1 Liite 1 Sopimus Sopijapuolet Tilaaja: Kirkkonummen kunta/ kunnanvaltuusto Toimittaja: Tässä sopimuksessa termillä tilaaja tarkoitetaan Kirkkonummen kuntaa ja termillä toimittaja xx:tä. Termillä sopimusosapuoli

Lisätiedot

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa Sopimus lastensuojelulain mukaisesta ympärivuorokautisesta hoidosta. 1. Sopijapuolet Tilaaja PL 85 45101 Kouvola Y-tunnus 0161075-9 Yhteyshenkilö Palvelupäällikkö Sanna-Riitta Junnonen PL 85 45101 Kouvola

Lisätiedot

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS 20.4.2015 IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA 1 1.1 SOVELTAMINEN Näitä erityisehtoja sovelletaan ohjelmistojen tai niiden osien toimituksiin ketterien

Lisätiedot

KANSANELÄKELAITOS Lakiyksikön kuntoutuksen kehittämisryhmä Päivämäärä Dnro

KANSANELÄKELAITOS Lakiyksikön kuntoutuksen kehittämisryhmä Päivämäärä Dnro 1/11 SOPIMUSLUONNOS KANSANELÄKELAITOS Lakiyksikön kuntoutuksen kehittämisryhmä Päivämäärä Dnro XX.XX.2016 XX/XXX/2016 Palveluntuottajan nimi Osoite Osoite KUNTOUTUS- JA SOPEUTUSMISVALMENNUSKURSSEJA KOSKEVA

Lisätiedot

xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus Nimi,osoite, y-tunnus, tehtävä Nimi, osoite, y-tunnus, tehtävä

xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus Nimi,osoite, y-tunnus, tehtävä Nimi, osoite, y-tunnus, tehtävä 1 SOPIMUSLUONNOS, AULAPALVELUT 1.1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Ympäristökeskus PL 500, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Käyntiosoite: Viikinkaari 2 a, 00790 Helsinki Y-tunnus: 0201256-6

Lisätiedot

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061 SOPIMUS OSOITE- JA POSTITUSPALVELUISTA TILAAJA Toiminimi Y-tunnus Kotipaikka Yhteyshenkilö Osoite Puhelin Sähköposti Maksuehdot 14 pv netto, laskutus 3-12 kk välein, 1. vuosi ennakkomaksu 240 e (hintaan

Lisätiedot

Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: XXX

Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: XXX Hankinta: USB-muistitikut sähköiseen ylioppilaskokeeseen, dnro 1/221/2016 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 1, SOPIMUSEHDOT SOPIMUS USB-MUISTITIKKUJEN TOIMITTAMISESTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009 KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) ALUSTAVA PUITESOPIMUS HOITAJATYÖVOIMAN HANKINNASTA (LUONNOS) SOPIJAOSAPUOLET XXX, jäljempänä Palveluntuottaja Y-tunnus ja Kirkkonummen kunta,, jäljempänä Tilaaja 02401

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS, REITTI X (X URJALAN MATKA- HUOLTO X)

HANKINTASOPIMUS, REITTI X (X URJALAN MATKA- HUOLTO X) Urjalan kunta Tarjouspyynnön liite 1 D/52/08.01.01.02/2016 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 1: HANKINTASOPIMUS, luonnos 19.1.2016 Urjalan kunnan torikuljetusten hankinta ajalla 1.4.2016 31.3.2019 + 1 + 1 optiovuotta

Lisätiedot

Sopimus ajoneuvojen ennakkoilmoittamisesta

Sopimus ajoneuvojen ennakkoilmoittamisesta Dnro Sopimus ajoneuvojen ennakkoilmoittamisesta 1. Sopijapuolet Liikenteen turvallisuusvirasto (jäljempänä Trafi) PL 320, 00101 Helsinki, ja [yritys] (jäljempänä Ennakkoilmoittaja), Y-tunnus [Y-tunnus]

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 23.3.2018 1 / 5 HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 1 SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) (jäljempänä Tilaaja ) PL33, 00023 Valtioneuvosto Y-tunnus: 0244685-8

Lisätiedot

Tilaaja: Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä Tilaaja ) PL 114 03101 Nummela Y-tunnus: 2187280-1

Tilaaja: Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä Tilaaja ) PL 114 03101 Nummela Y-tunnus: 2187280-1 SOPIMUS TEKSTIILIVUOKRAUSPALVELUN HANKINNASTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä Tilaaja ) PL 114 03101 Nummela Y-tunnus: 2187280-1 Palveluntuottaja: nn

Lisätiedot

Hankintasopimus (luonnos) Liite 4.

Hankintasopimus (luonnos) Liite 4. 1 Hankintasopimus (luonnos) Liite 4. Allekirjoittaneet Mäntsälän kunta/ Mustijoen perusturva, jota tässä sopimuksessa nimitetään tilaajaksi ja Toimittaja Oy, jota tässä sopimuksessa nimitetään toimittajaksi,

Lisätiedot

Y-tunnus Yhteystiedot. Yhteystiedot

Y-tunnus Yhteystiedot. Yhteystiedot 1 (6) Procurement training & counseling services SOPIMUS ASIANTUNTIJAPALVELUIDEN HANKINNASTA 1. SOPIJAPUOLET Tilaaja: Palveluntarjoaja: Hankintayksikkö Y-tunnus Yhteystiedot Nimi Y-tunnus Yhteystiedot

Lisätiedot

Sopijapuoli tarkoittaa Oikotietä ja Asiakasta, joka on tehnyt Oikotien kanssa sopimuksen Palvelusta.

Sopijapuoli tarkoittaa Oikotietä ja Asiakasta, joka on tehnyt Oikotien kanssa sopimuksen Palvelusta. OIKOTIE ASUNNOT OY YLEISET SOPIMUSEHDOT 1. SOVELTAMINEN JA MÄÄRITELMÄT Oikotien yleiset toimitusehdot koskevat Oikotie Asuntojen Asiakkaalle myymiä Palveluja ja ovat osa Oikotie Asuntojen ja Asiakkaan

Lisätiedot

KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000

KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000 KH&I-YSE 2000 26.1.2000 1(6) KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000 1 Soveltamisala Yleisiä sopimusehtoja sovelletaan kiinteistönhoidossa ja kiinteistöjen isännöinnissä toimeksisaajan

Lisätiedot

Toimittajan Kohteeseen toimittama kuituverkon liittymä mahdollistaa palvelukuvauksessa tarkoitetut viestintäverkon

Toimittajan Kohteeseen toimittama kuituverkon liittymä mahdollistaa palvelukuvauksessa tarkoitetut viestintäverkon 1 (5) MPY Mikonkatu 16 50100 Mikkeli MPY PALVELUT OYJ:N KUITULIITTYMIEN ERITYISEHDOT 1.6.2015 1. Yleistä Näillä sopimusehdoilla määritellään sopimuksen kohteena olevan kiinteistön, rakennuksen, huoneiston

Lisätiedot

(Muut kunnat tekevät hankinnasta oman sopimuksensa soveltaen tätä sopimusluonnospohjaa ja muuttavat kuntakohtaiset tiedot omia vastaaviksi)

(Muut kunnat tekevät hankinnasta oman sopimuksensa soveltaen tätä sopimusluonnospohjaa ja muuttavat kuntakohtaiset tiedot omia vastaaviksi) SOPIMUSLUONNOS 1(5) LIITE 7 HANKINTASOPIMUS / KÄSIPYYHEAUTOMAATTI-, KÄSIPYYHERULLA- JA VAIHTOMATTOPALVELUT 1. SOPIJAOSAPUOLET Tilaaja: Nurmijärven kunta/seudullinen hankintapalvelukeskus Y-tunnus 9014643-2

Lisätiedot

AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ

AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ 8.1.2014 2 (7) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XX (Reservinhaltija) ja Fingrid Oyj (Fingrid) ovat tehneet

Lisätiedot

Yritys (jäljempänä Toimittaja) Osoite Y-tunnus. Molemmat jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet. Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot

Yritys (jäljempänä Toimittaja) Osoite Y-tunnus. Molemmat jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet. Asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 3 1 (7) Toimistotyön ergonomiatuotteiden hankinta 1. Sopijaosapuolet Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas) Hankintapalvelut PL 640 Y-tunnus 0101263-6 2. Sopimuksen yhteyshenkilöt:

Lisätiedot

Ostajan ja liikennöitsijän välisen sopimussuhteen sisältö määräytyy tämän sopimuksen sekä siihen liittyvien seuraavien asiakirjojen perusteella:

Ostajan ja liikennöitsijän välisen sopimussuhteen sisältö määräytyy tämän sopimuksen sekä siihen liittyvien seuraavien asiakirjojen perusteella: KOULULAISKULJETUKSET OSTOLIIKENNESOPIMUS 1. Sopijapuolet Ostaja: Kunta............................................... Yhteystiedot:......................................... Ostajan edustaja:......................................

Lisätiedot

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010 YLEISET SOPIMUSEHDOT 1 (5) STT:n yleiset sopimusehdot 1. Käyttöoikeus 2. Käyttöehdot 1 Kappale päivitetty 1.1.2016 alkaen. Asiakkaalla on oikeus käyttää STT:n palvelua ja/tai siihen sisältyviä aineistoja

Lisätiedot

PUITESOPIMUS LÄHIJUNALIIKENTEEN KILPAILUTUSMATERIAALIEN KÄÄNNÖSPALVELUN HANKINNASTA

PUITESOPIMUS LÄHIJUNALIIKENTEEN KILPAILUTUSMATERIAALIEN KÄÄNNÖSPALVELUN HANKINNASTA SOPIMUSLUONNOS 1 (8) PUITESOPIMUS LÄHIJUNALIIKENTEEN KILPAILUTUSMATERIAALIEN KÄÄNNÖSPALVELUN HANKINNASTA 1 Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL) Opastinsilta 6 A 00520 Helsinki

Lisätiedot

Tilaajan yhteyshenkilö:

Tilaajan yhteyshenkilö: Sopimusmalli 1 SOPIMUS UIMAOPETUSPALVELUN TUOTTAMISESTA Sopimusosapuolet Yritys (jäljempänä palveluntuottaja) Osoite ja Kirkkonummen kunta/ sivistyspalvelut (jäljempänä tilaaja) Jäljempänä termillä sopimusosapuoli

Lisätiedot

SOPIMUS KODINHOITOAVUN JA KOTISAIRAANHOIDON ASIAKASPALVELUOSTOJEN HANKINTAA KOSKEVASTA PUITEJÄRJESTELYSTÄ

SOPIMUS KODINHOITOAVUN JA KOTISAIRAANHOIDON ASIAKASPALVELUOSTOJEN HANKINTAA KOSKEVASTA PUITEJÄRJESTELYSTÄ 1 SOPIMUS KODINHOITOAVUN JA KOTISAIRAANHOIDON ASIAKASPALVELUOSTOJEN HANKINTAA KOSKEVASTA PUITEJÄRJESTELYSTÄ 1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Osoite: Helsingin kaupungin terveyskeskus

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN JA KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VÄLINEN YHTEISTYÖSOPIMUS KOSKIEN ESPOON SAIRAALAN TUOTTAMIA PALVELUITA

ESPOON KAUPUNGIN JA KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VÄLINEN YHTEISTYÖSOPIMUS KOSKIEN ESPOON SAIRAALAN TUOTTAMIA PALVELUITA Yhteistyösopimus 1 (7) ESPOON KAUPUNGIN JA KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VÄLINEN YHTEISTYÖSOPIMUS KOSKIEN ESPOON SAIRAALAN TUOTTAMIA PALVELUITA 1. Sopimuksen osapuolet Espoon kaupunki Sosiaali- ja terveystoimen

Lisätiedot

PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki. ja xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus

PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki. ja xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus 1 SUUN TERVEYDENHUOLLON ANESTESIAPALVELUN HANKINTA 1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Osoite: Helsingin kaupungin terveyskeskus PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki ja xxxxxxx (jäljempänä

Lisätiedot

Hankintamenettely Pienhankinta Hankinnan arvo ei ylitä julkisista hankinnoista annetussa laissa tarkoitettua kansallista kynnysarvoa.

Hankintamenettely Pienhankinta Hankinnan arvo ei ylitä julkisista hankinnoista annetussa laissa tarkoitettua kansallista kynnysarvoa. 16.2.2012 TARJOUSPYYNTÖ MASTONOSTIMESTA Äänekosken kaupunki pyytää Teiltä tarjouksen käytetystä siististä mastonostimesta tarjouspyyntöliitteen mukaisesti. Tarjous koskee kaupungin kulttuuritalolle (Kalevankatu

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Terveysosasto Sopimusmalli Liite 11 Luonnos Kela 48/331/2013

Tarjouspyyntö Terveysosasto Sopimusmalli Liite 11 Luonnos Kela 48/331/2013 Kansaneläkelaitos Tarjouspyyntö Terveysosasto malli Liite 11 Luonnos Kela 48/331/2013 Palveluntuottajan nimi Osoite KUULO- JA KUULONÄKÖVAMMAISTEN JA PUHEVAMMAISTEN HENKILÖIDEN TULK- KAUSPALVELUN HANKINTASOPIMUS

Lisätiedot

SASTAMALAN RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUT OY

SASTAMALAN RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUT OY Palvelusopimus SASTAMALAN RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUT OY Hoitokatu 6 A, PL 23, 38200 Sastamala, www.servi.fi etunimi.sukunimi@servi.fi, Y-tunnus: 2414170-5 Sisällys 1. Sopijapuolet... 3 2. Määritelmät...

Lisätiedot

JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Könnintie 27 B, 60800 ILMAJOKI. Hankinta- ja taloussuunnittelija, p.

JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Könnintie 27 B, 60800 ILMAJOKI. Hankinta- ja taloussuunnittelija, p. LIITE 2 SOPIMUS SOPIMUS HAMMASLÄÄKÄRITYÖVOIMAN VUOKRAAMISESTA VIIKONLOPPU- JA ARKIPYHÄILTOIHIN 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Könnintie

Lisätiedot

Hankintasopimusluonnos

Hankintasopimusluonnos Tarjouspyyntö 1(5) Hankintasopimusluonnos SOPIMUS [x]palveluiden TUOTTAMISESTA 1. OSAPUOLET TILAAJA Oulun kaupunki / [x] (jäljempänä Tilaaja ) Y-tunnus: 0187690-1 PL 1 90015 Oulun kaupunki Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ 2 (7) Sisällys 1 SOPIMUSOSAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 AVOIN SÄHKÖNTOIMITUS... 3

Lisätiedot

Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y-tunnus 0101263-6. Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Asiakkaan yhteyshenkilö:

Espoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite Y-tunnus 0101263-6. Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus. Asiakkaan yhteyshenkilö: TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 1 (8) Uimahallikemikaalien hankinta Espoon uimahalleihin Sopijaosapuolet Sopimuksen yhteyshenkilöt: Sopimuksen kohde ja tavoitteet Sopijaosapuolten vastuut Espoon kaupunki jäljempänä

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS LUISTINRATOJEN JÄÄDYTYS JA AURAUS/HARJAUS

SOPIMUSLUONNOS LUISTINRATOJEN JÄÄDYTYS JA AURAUS/HARJAUS 1 SOPIMUSLUONNOS LUISTINRATOJEN JÄÄDYTYS JA AURAUS/HARJAUS 1. Sopijaosapuolet Tuusulan kunta /Vapaa-aikapalvelut, jäljempänä Tilaaja Hyryläntie 16, 04301 Tuusula Y-tunnus 0131661-3 ja Yritys, jäljempänä

Lisätiedot

PUITESOPIMUS KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JÄRJESTÄMISVELVOLLISUUDEN PIIRIIN KUULUVIEN TYÖTERVEYSHUOLLON PALVELUJEN TUOTTAMISESTA

PUITESOPIMUS KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JÄRJESTÄMISVELVOLLISUUDEN PIIRIIN KUULUVIEN TYÖTERVEYSHUOLLON PALVELUJEN TUOTTAMISESTA LUONNOS 2.12.2015 PUITESOPIMUS KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JÄRJESTÄMISVELVOLLISUUDEN PIIRIIN KUULUVIEN TYÖTERVEYSHUOLLON PALVELUJEN TUOTTAMISESTA 1 OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja Kemijärven kaupunki (jäljempänä

Lisätiedot

Sopijaosapuolten vastuut Palveluntuottaja vastaa siitä, että tarjouspyynnössä esitetyt vaatimukset ja kriteerit täyttyvät.

Sopijaosapuolten vastuut Palveluntuottaja vastaa siitä, että tarjouspyynnössä esitetyt vaatimukset ja kriteerit täyttyvät. 1 (5) LUONNOS SOPIMUS KOTIHOIDON KAUPPAPALVELUISTA Sopijaosapuolet Mikkelin kaupunki, jäljempänä kaupunki Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimi Maaherrankatu 9 11 50100 Mikkeli Y-tunnus 0165116-3 Kaupungin

Lisätiedot

Joukkoliikenteen aikataulusuunnitteluohjelmiston hankinta ja käyttöönotto sekä ylläpito- ja tukipalvelu ajalle 17.3.2014 (tavoite) - 31.5.

Joukkoliikenteen aikataulusuunnitteluohjelmiston hankinta ja käyttöönotto sekä ylläpito- ja tukipalvelu ajalle 17.3.2014 (tavoite) - 31.5. SOPIMUS 1(7) SOPIMUS Joukkoliikenteen aikataulusuunnitteluohjelmiston hankinta ja käyttöönotto sekä ylläpito- ja tukipalvelu ajalle 17.3.2014 (tavoite) - 31.5.2020 Sisällysluettelo 1 SOPIJAPUOLET... 2

Lisätiedot

Liite 2 tarjouspyyntöön H098-16, HEL Sydämen ultraäänitutkimuslaitteet vaativaan kardiologiseen käyttöön

Liite 2 tarjouspyyntöön H098-16, HEL Sydämen ultraäänitutkimuslaitteet vaativaan kardiologiseen käyttöön 1 (6) 1 SYDÄMEN ULTRAÄÄNITUTKIMUSLAITTEET VAATIVAAN KARDIOLOGISEEN KÄYTTÖÖN LUONNOS 1.1. Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin kaupunki Sosiaali- ja terveysvirasto PL 6000 00099 Helsingin kaupunki Y-tunnus:

Lisätiedot

KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA

KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA Inarin kunta pyytää tarjoustanne kirjastoauton korityöstä tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Kirjastoauto hankitaan Inarin kunnankirjaston käyttöön (www.inari.fi/kirjasto).

Lisätiedot

Kuulovammaisten, kuulonäkövammaisten ja puhevammaisten henkilöiden tulkkauspalvelun tuottamista koskeva hankinta puitesopimusten tekemiseksi

Kuulovammaisten, kuulonäkövammaisten ja puhevammaisten henkilöiden tulkkauspalvelun tuottamista koskeva hankinta puitesopimusten tekemiseksi Kansaneläkelaitos Terveysosasto Vammaisten henkilöiden tulkkauspalvelu Kela 48/331/2013 Kuulovammaisten, kuulonäkövammaisten ja puhevammaisten henkilöiden tulkkauspalvelun tuottamista koskeva hankinta

Lisätiedot

Kela. Terveys osasto. Kela 621331/2013. Nurmeksen kaupunki SosiaailJohtaja Ritva Tikka Pomkylänkatu 6 E 75530 Nurmes

Kela. Terveys osasto. Kela 621331/2013. Nurmeksen kaupunki SosiaailJohtaja Ritva Tikka Pomkylänkatu 6 E 75530 Nurmes KAXSRXEI $ XEIAITO$ Terveys osasto Sopi mus Kela Kela 621331/2013 Nurmeksen kaupunki SosiaailJohtaja Ritva Tikka Pomkylänkatu 6 E 75530 Nurmes KUULOVAM MAISTEN, KUULONÄKÖVAMM AISTEN JA PUHEVAMMAISTEN HENKILÖI-

Lisätiedot

Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM)

Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM) 1 SOPIMUS KAUKO- JA LÄHIJUNALIIKENTEEN OSTAMISESTA 1. OSAPUOLET Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM) VR-Yhtymä Oy (jäljempänä VR) 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS JA KOHDE LVM ostaa VR:ltä sopimuskauden

Lisätiedot

LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5

LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5 LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5 OSTOLIIKENTEEN EHDOT ASIOINTILIIKENNE / KIMPPAKYYTI Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä, jollei

Lisätiedot

MONIPALVELULIITTYMÄVERKKOON LIITTYMISEN ERITYISEHDOT. 1. Yleistä

MONIPALVELULIITTYMÄVERKKOON LIITTYMISEN ERITYISEHDOT. 1. Yleistä MONIPALVELULIITTYMÄVERKKOON LIITTYMISEN ERITYISEHDOT 1. Yleistä Näillä sopimusehdoilla määritellään sopimuksen kohteena olevan kiinteistön, rakennuksen, huoneiston tai vastaavan kohteen (jäljempänä Kohde)

Lisätiedot

Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6)

Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6) Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6) KULJETUSPALVELUT OSTOLIIKENTEEN EHDOT Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. Hoidettaessa sopimussuhteeseen

Lisätiedot

OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET

OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET KOULULAISKULJETUKSET Ostoliikennesopimuksen LIITE OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. Hoidettaessa sopimussuhteeseen

Lisätiedot

Ennakkotyö on Toimittajan Tilaajalle tekemä, ennen Sopimuksen syntymistä, tehty työ.

Ennakkotyö on Toimittajan Tilaajalle tekemä, ennen Sopimuksen syntymistä, tehty työ. 1. SOVELTAMISALA Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan elinkeinonharjoittajien väliseen Palveluiden kauppaan. Näitä ehtoja sovelletaan, elleivät osapuolet ole toisin sopineet. 2. MÄÄRITELMÄT Dokumentaatio

Lisätiedot

TARRATEKSTIT KIINNITYKSINEEN VUOSILLE

TARRATEKSTIT KIINNITYKSINEEN VUOSILLE TARRATEKSTIT KIINNITYKSINEEN VUOSILLE 2015 2018 1. Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin kaupungin taidemuseo PL 5400 00099 Helsingin kaupunki puh: 09-31087041 fax: 09-31087040 yhteyshenkilö: Pia Majava puh:

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS LIITE 3 1(6) 1.11.2012 Dnro KULTTUURI 5665/2012

SOPIMUSLUONNOS LIITE 3 1(6) 1.11.2012 Dnro KULTTUURI 5665/2012 SOPIMUSLUONNOS LIITE 3 1(6) Oulun kaupunki/ Palveluntuottaja Oy Pohjoissuomalaisten kirjastojen kirjastoaineiston kuljetuspalvelun hankinta ajalle 1.1.2013-31.12.2014 ja mahdollisena optiona ajalle 1.1.2015-31.12.2015

Lisätiedot

NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET

NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä, jollei ostoliikennesopimuksessa

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ

HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 1 TARJOUSPYYNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1 OSTAJA... 3 2 HANKINTAMENETTELY... 3 3 TARJOUSPYYNNÖN KOHDE... 3 4 TARJOAJAN KELPOISUUS...

Lisätiedot

TEKNISTALOUDELLISET TUTKIMUKSET JA SUUNNITTELU

TEKNISTALOUDELLISET TUTKIMUKSET JA SUUNNITTELU L I I T E 2 1 (10) TEKNISTALOUDELLISET TUTKIMUKSET JA SUUNNITTELU PUITESOPIMUSLUONNOS xx.xx.201x xx.xx.201x.. Oy L I I T E 2 2 (10) KONSULTTISOPIMUS 1. SOPIMUKSEN OSAPUOLET Tämän sopimuksen osapuolia ovat

Lisätiedot

JYSE-ehtojen kohdassa 22.2 tarkoitettuja kirjallisia sopimusmuutoksia voivat tehdä ainoastaan sopimuksen allekirjoittajat.

JYSE-ehtojen kohdassa 22.2 tarkoitettuja kirjallisia sopimusmuutoksia voivat tehdä ainoastaan sopimuksen allekirjoittajat. SOPIMUSLUONNOS 1. Sopijapuolet Tilaaja: Sipoon kunta (jäljempänä tilaaja ) Y-tunnus: 0203533-8 PL 7, 04131 Sipoo Palveluntuottaja: xxx (jäljempänä myös palveluntuottaja ) Y-tunnus osoite 2. Vastuu- ja

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PUITESOPIMUS (LUONNOS) 1(9)

HELSINGIN KAUPUNKI PUITESOPIMUS (LUONNOS) 1(9) HELSINGIN KAUPUNKI PUITESOPIMUS (LUONNOS) 1(9) PUITESOPIMUS MIELENTERVEYSASIAKKAIDEN ASUMISPALVELUHANKINNASTA 1 Sopijapuolet Helsingin kaupunki (Tilaaja) Osoite: Y-tunnus 0201256-6 XXX Osoite: Y-tunnus:

Lisätiedot

Skanskan vakiosopimusehdot materiaalihankinnassa

Skanskan vakiosopimusehdot materiaalihankinnassa Skanskan vakiosopimusehdot materiaalihankinnassa 1.9.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. SOPIMUSASIAKIRJAT... 2 1.1 Ehtojen tulkinta... 2 1.2 Tarjous... 2 1.3 Sopimusasiakirjojen pätevyysjärjestys... 2 2. MYYJÄN

Lisätiedot

Palvelusopimus. joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmään. liittymisestä

Palvelusopimus. joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmään. liittymisestä Palvelusopimus joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmään liittymisestä LUONNOS 05032015 Toimittaja TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy Y- tunnus 2560184-9 Bertel Jungin aukio 5 02600 ESPOO Toimittajan

Lisätiedot

Liite4/Keskeiset sopimusehdot

Liite4/Keskeiset sopimusehdot KAUPPAPALVELU Liite4/Keskeiset sopimusehdot Sopimuksen osapuolet Mäntsälän kunta/mustijoen perusturva Y-tunnus 0129261-5 Heikinkuja 4, 04600 MÄNTSÄLÄ Yhteyshenkilö: Minna Koivumäki Vanhustyön päällikkö

Lisätiedot

LASTENHOITOPALVELUJEN HANKINTA. Tilaaja: Helsingin kaupunki Opetusvirasto Stadin aikuisopisto PL Helsingin kaupunki Y-tunnus:

LASTENHOITOPALVELUJEN HANKINTA. Tilaaja: Helsingin kaupunki Opetusvirasto Stadin aikuisopisto PL Helsingin kaupunki Y-tunnus: 1 LASTENHOITOPALVELUJEN HANKINTA 1.1. Luonnos Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin kaupunki Opetusvirasto Stadin aikuisopisto PL 00099 Helsingin kaupunki Y-tunnus: 0201256-6 Palveluntuottaja: xxxxxxx (jäljempänä

Lisätiedot

SOPIMUS LIIKKEENLUOVUTUKSESTA (LUONNOS) YLÖJÄRVEN KAUPUNKI [ ]

SOPIMUS LIIKKEENLUOVUTUKSESTA (LUONNOS) YLÖJÄRVEN KAUPUNKI [ ] SOPIMUS LIIKKEENLUOVUTUKSESTA (LUONNOS) YLÖJÄRVEN KAUPUNKI JA [ ] [ ]. päivänä [ ]kuuta 2016 Sopimus Työterveyspalvelu Viisarin liiketoiminnan siirtämisestä X Oy:lle SISÄLTÖ 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET... 3

Lisätiedot

Tampereen liikenteen tilannekuva. Puitesopimus LUONNOS

Tampereen liikenteen tilannekuva. Puitesopimus LUONNOS Tampereen liikenteen tilannekuva Puitesopimus LUONNOS 29.6.2015 1 Sisällys 1 Sopijapuolet... 2 2 Sopimuksen tausta, tarkoitus ja kohde... 2 3 Sopimuksen voimaantulo ja sopimuskausi... 3 4 Sopimuksen irtisanominen...

Lisätiedot

SalesBooster Nopeuttaa myyntitulosten saavuttamista. Knowledge Investor Comset www.comset.fi www.comset.se www.comset.dk

SalesBooster Nopeuttaa myyntitulosten saavuttamista. Knowledge Investor Comset www.comset.fi www.comset.se www.comset.dk SalesBooster Nopeuttaa myyntitulosten saavuttamista SalesBooster - Mikä se on? Palvelu, joka Nopeuttaa myyntitulosten saavuttamista kiteyttämällä asiakaslupauksen helpommin ostettavaksi ja myytäväksi tuotteeksi

Lisätiedot

JÄLLEENMYYNTISOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENNUSVIRASTON PALVELUOSASTO INNOFACTOR OYJ

JÄLLEENMYYNTISOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENNUSVIRASTON PALVELUOSASTO INNOFACTOR OYJ JÄLLEENMYYNTISOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENNUSVIRASTON PALVELUOSASTO JA INNOFACTOR OYJ 16.6.2014 3815172.3 SISÄLLYSLUETTELO JÄLLEENMYYNTISOPIMUS... 3 OSAPUOLET... 3 SOPIMUKSEN TAUSTA JA TARKOITUS...

Lisätiedot

SOPIMUS JUUPAJOEN ROTKON POLUSTON KUNNOSTUSSUUNNITELMAN HANKINNASTA

SOPIMUS JUUPAJOEN ROTKON POLUSTON KUNNOSTUSSUUNNITELMAN HANKINNASTA Liite 3 Sopimusmalli SOPIMUS JUUPAJOEN ROTKON POLUSTON KUNNOSTUSSUUNNITELMAN HANKINNASTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: Juupajoen kunta (jäljempänä myös Tilaaja ) Y-tunnus: Osoite: Tilaajan yhteyshenkilö

Lisätiedot

ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS

ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS 1) SOVELTAMISALA JA MÄÄRITELMÄT Tämä sopimus sisältää Adensy Oy:n tuottaman ohjelmiston käytön ehdot asiakkaan ja Adensyn välillä. Adensy on kehittänyt ohjelman ja omistaa

Lisätiedot

NURMEKSEN KAUPUNKI. Jos liikennöitsijä tulee käyttämään alihankkijaa, tarjouksesta tulee ilmetä, mikä osuus liikenteestä hoidetaan alihankintana.

NURMEKSEN KAUPUNKI. Jos liikennöitsijä tulee käyttämään alihankkijaa, tarjouksesta tulee ilmetä, mikä osuus liikenteestä hoidetaan alihankintana. NURMEKSEN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUN EHDOT VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET Sisällysluettelo 1. Liikenneluvan voimassaolo 2. Alihankinta 3. Yhteenliittymä 4. Tiedot liikennöitsijästä 5. Kilpailukohteet

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus

Lisätiedot

Helsingin käräjäoikeus TARJOUSPYYNTÖ / Liite 4 1 (6) Keskeiset sopimusehdot. pp.kk.2014

Helsingin käräjäoikeus TARJOUSPYYNTÖ / Liite 4 1 (6) Keskeiset sopimusehdot. pp.kk.2014 Helsingin käräjäoikeus TARJOUSPYYNTÖ / Liite 4 1 (6) HANKINTASOPIMUS 1. SOPIJAPUOLET Tilaaja Helsingin käräjäoikeus Porkkalankatu 13 00180 Helsinki Toimittaja Yritys X osoite 2. YHTEYSHENKILÖT 3. SOPMUKSEN

Lisätiedot

Ruokapalvelusopimus. Turun kaupunki 1 (8) Turun Kiinteistöpalveluliikelaitos. Sisällys

Ruokapalvelusopimus. Turun kaupunki 1 (8) Turun Kiinteistöpalveluliikelaitos. Sisällys 1 (8) Ruokapalvelusopimus Sisällys 1 Sopijapuolet... 2 2 Sopimuksen tausta, tarkoitus ja kohde... 2 3 kausi... 3 4 Asiakirjojen noudattamisjärjestys... 3 5 Hinnat ja hintojen tarkistus... 3 6 Laskutus-

Lisätiedot

Asiakas tarkoittaa KT Sales & Solutions Oy:n tuotteen/palvelun hankkinutta sopimusosapuolta.

Asiakas tarkoittaa KT Sales & Solutions Oy:n tuotteen/palvelun hankkinutta sopimusosapuolta. 1 YLEISET SOPIMUSEHDOT 26.8.2015 1. Määritelmät ja soveltaminen KT Sales & Solutions Oy:n yleiset toimitusehdot koskevat KT Sales & Solutions Oy:n Asiakkaalle myymiä Palveluja ja ovat osa KT Sales & Solutions

Lisätiedot

LIITE HANKINTASOPIMUS

LIITE HANKINTASOPIMUS Kaupunginhallitus 11.9.2017 Liite 1 LIITE HANKINTASOPIMUS 1 HANKINTASOPIMUS 1. Sopimuksen osapuolet Sopijaosapuolet ovat: Hankintayksikkö (Y-tunnus ), jäljempänä Vakuutuksenottaja ja Tarjoaja, jäljempänä

Lisätiedot

IKÄIHMISTEN TEHOSTETTUA PALVELUASUMISTA KOSKEVA OSTOPALVELUSOPIMUS (PUITESOPIMUS) Palveluntuottajan yhteystiedot. Palveluntuottajan yhteyshenkilö

IKÄIHMISTEN TEHOSTETTUA PALVELUASUMISTA KOSKEVA OSTOPALVELUSOPIMUS (PUITESOPIMUS) Palveluntuottajan yhteystiedot. Palveluntuottajan yhteyshenkilö SOPIMUS IKÄIHMISTEN TEHOSTETTUA PALVELUASUMISTA KOSKEVA OSTOPALVELUSOPIMUS (PUITESOPIMUS) 1. SOPIMUSOSAPUOLET TILAAJA Kiteen kaupunki Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus HELLI-liikelaitos (jäljempänä Helli-liikelaitos)

Lisätiedot

SopimusLUONNOS viisumipalveluista

SopimusLUONNOS viisumipalveluista SOPIMUSLUONNOS 1/5 LIITE 3 SopimusLUONNOS viisumipalveluista 1. Sopijapuolet Tilaaja Toimittaja 0159216-7 Virastokatu 2, 55100 Imatra Sopimusyhdyshenkilö Yritys Oy Y-tunnus Sopimusyhdyshenkilö Etunimi

Lisätiedot

KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS

KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS KEURUUN KAUPUNKI KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS 1. Osapuolet 1..1Keuruun kaupunki (jäljempänä Kaupunki ) Perusturva / työllisyyspalvelut työllisyyspäällikkö Erja Koivula Multiantie

Lisätiedot

Sopimuksen kohteena on Casino Tampereen sisustusarkkitehtisuunnittelupalvelut.

Sopimuksen kohteena on Casino Tampereen sisustusarkkitehtisuunnittelupalvelut. SISUSTUSARKKITEHTIPALVELUITA KOSKEVA SOPIMUS 1. SOPIJAOSAPUOLET Tilaaja: Veikkaus Oy Y-tunnus: Osoite: Toimittaja: XXX Y-tunnus: Osoite: Molemmat jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet 2. SOPIMUKSEN KOHDE

Lisätiedot

PERHERYHMÄKOTI SOPIMUSLUONNOS

PERHERYHMÄKOTI SOPIMUSLUONNOS LIITE 4 PERHERYHMÄKOTI SOPIMUSLUONNOS 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: Sipoon kunta PL 7, 04131 Sipoo Y-tunnus: 0203533-8 Yhteyshenkilö: Palveluntuottaja:? Y-tunnus: Yhteyshenkilö: Perheryhmäkoti

Lisätiedot

Palveluntuottaja: nn (jäljempänä Palveluntuottaja ) Y-tunnus: Palveluntuottajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Palveluntuottaja: nn (jäljempänä Palveluntuottaja ) Y-tunnus: Palveluntuottajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: LIITE 5A SOPIMUS SOPIMUS OPPILASKULJETUSTEN HANKINNASTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: nn (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Palveluntuottaja: nn (jäljempänä Palveluntuottaja

Lisätiedot

Käyttöehdot, videokoulutukset

Käyttöehdot, videokoulutukset Käyttöehdot, videokoulutukset Edita Publishing Oy PL 700, 00043 NORDIC MORNING www.editapublishing.fi Asiakaspalvelu www.edilexpro.fi edilexpro@edita.fi puh. 020 450 2040 (arkisin klo 9 16) 1 Yleistä Tämä

Lisätiedot

SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA

SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA 1 (5) SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: Tilaajan yhteyshenkilö Toimittaja: Y-tunnus: Toimittajan yhteyshenkilö 2. Sovellettavat

Lisätiedot

LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 2

LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 2 LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 2 TARJOUSKILPAILUN EHDOT ASIOINTILIIKENNE / KIMPPAKYYTI Sisällysluettelo 1. Liikenneluvan voimassaolo 2. Alihankinta 3. Yhteenliittymä 4. Tiedot liikennöitsijästä

Lisätiedot

LIITE 3: SOPIMUSLUONNOS KARTTAPOHJAISEN ARKKITEHTUURIHAKUPALVELUN TOTEUTUKSEN HANKINNASTA

LIITE 3: SOPIMUSLUONNOS KARTTAPOHJAISEN ARKKITEHTUURIHAKUPALVELUN TOTEUTUKSEN HANKINNASTA LIITE 3: SOPIMUSLUONNOS KARTTAPOHJAISEN ARKKITEHTUURIHAKUPALVELUN TOTEUTUKSEN HANKINNASTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Palveluntuottaja:

Lisätiedot

METSURIPALVELUT

METSURIPALVELUT HANKINTASOPIMUS 1 (5) METSURIPALVELUT 2014-2015 1. SOPIJAOSAPUOLET Tilaaja: Espoon kaupunki / Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos PL 6400 Teirinsyrjä 4 02070 ESPOON KAUPUNKI Yhteyshlö etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki Palvelusopimus Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä Kemin kaupunki 1.8.2014 ATERIAPALVELUSOPIMUS 2 (8) Sisällysluettelo: 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET... 3 2 SOPIMUKSEN KOHDE... 3 3 SOPIMUSASIAKIRJAT

Lisätiedot

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Medbit Oy 1 SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT-12-2014 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Raision sosiaali- ja terveyskeskus Y- tunnus: 0204428-5 Osoite: PL 100, 20201 RAISIO Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

1 / 5. Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai yhdessä Osapuolet

1 / 5. Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai yhdessä Osapuolet 1 / 5 SOPIMUS Helsinki-lähettiläsvalmennuksen mentorointi 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai yhdessä Osapuolet Tilaaja Helsingin kaupunki, Oiva Akatemia -liikelaitos

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALAN VARASTOPALVELUJEN TUOTANTOA KOSKEVA YHTEISTOIMINTASOPIMUS

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALAN VARASTOPALVELUJEN TUOTANTOA KOSKEVA YHTEISTOIMINTASOPIMUS LUONNOS 141117 1 SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALAN VARASTOPALVELUJEN TUOTANTOA KOSKEVA YHTEISTOIMINTASOPIMUS 1 Johdanto 1.1 Sopijapuolet Helsingin kaupunki Y-tunnus: 0201256-6 Osoite: PL 1, 00099 HELSINGIN

Lisätiedot

SopimusLUONNOS viisumipalveluista

SopimusLUONNOS viisumipalveluista SOPIMUSLUONNOS 1/5 SopimusLUONNOS viisumipalveluista 1. Sopijapuolet Tilaaja Toimittaja 0159216-7 Virastokatu 2, 55100 Imatra Sopimusyhdyshenkilö Laura Inkinen Yritys Oy Y-tunnus Sopimusyhdyshenkilö Etunimi

Lisätiedot

Sivu 1 / 5. Pyhännän kunta. Liite 3 Sopimusmalli (Kalusteet) TOIMITUSSOPIMUS PYHÄNNÄN ESIKOULU-PÄIVÄKODIN KALUSTEISTA. 1. Osapuolet ja yhdyshenkilöt

Sivu 1 / 5. Pyhännän kunta. Liite 3 Sopimusmalli (Kalusteet) TOIMITUSSOPIMUS PYHÄNNÄN ESIKOULU-PÄIVÄKODIN KALUSTEISTA. 1. Osapuolet ja yhdyshenkilöt Sivu 1 / 5 Liite 3 Sopimusmalli (Kalusteet) TOIMITUSSOPIMUS PYHÄNNÄN ESIKOULU-PÄIVÄKODIN KALUSTEISTA 1. Osapuolet ja yhdyshenkilöt Tilaaja: Pyhännän kunta Y-tunnus: Osoite: Koulutie 8 A, 92930 Pyhäntä

Lisätiedot

Tilaaja: Sipoon kunta, tarkastuslautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Y-tunnus Osoite Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Tilaaja: Sipoon kunta, tarkastuslautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Y-tunnus Osoite Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: LIITE 5 SOPIMUSLUONNOS SOPIMUS HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Sipoon kunta, tarkastuslautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Y-tunnus Osoite Tilaajan yhteyshenkilö

Lisätiedot

LIITE 3. Tämän sopimuskokonaisuuden muodostavia asiakirjoja ovat. 4) Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot palveluhankinnoissa (JYSE2009PALVELUT)

LIITE 3. Tämän sopimuskokonaisuuden muodostavia asiakirjoja ovat. 4) Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot palveluhankinnoissa (JYSE2009PALVELUT) Sopimusluonnos LIITE 3 Jäljempänä mainittavat sopijaosapuolet ovat sopineet seuraavaa Sopijaosapuolet Tilaaja: Kirkkonummen kunta/ sivistyspalvelut Yhteystiedot: PL 20, 02401 KIRKKONUMMI Ostajan edustaja:

Lisätiedot

ESPOON ASUNNOT OY:N KIINTEISTÖJEN HULEVESI-, PERUSVESI- JA JÄTEVESI- PUMPPAAMOJEN TYHJENNYS, PUHDISTUS, PESU JA HUOLTO

ESPOON ASUNNOT OY:N KIINTEISTÖJEN HULEVESI-, PERUSVESI- JA JÄTEVESI- PUMPPAAMOJEN TYHJENNYS, PUHDISTUS, PESU JA HUOLTO URAKKAOHJELMA ESPOON ASUNNOT OY:N KIINTEISTÖJEN HULEVESI-, PERUSVESI- JA JÄTEVESI- PUMPPAAMOJEN TYHJENNYS, PUHDISTUS, PESU JA HUOLTO Tilaaja Espoon Asunnot Oy Upseerinkatu 3 B 02600 Espoo Espoon Asunnot

Lisätiedot