DONNAN ID NUMERO:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "DONNAN ID NUMERO: 738 118"

Transkriptio

1 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Tampereen kaupunki LENTÄVÄNNIEMEN KESKUSTAN ETELÄOSAN ASEMAKAAVA NRO 8354 ARKEOLOGINEN SELVITYS DONNAN ID NUMERO:

2 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Arkeologinen inventointi Kannen kuva: Tutkimusalueen sijainti. Kuninkaan kartaston kartta 269 (Alanen & Kepsu 1989) SISÄLLYSLUETTELO 1 Johdanto Alue Historialliset kartat Inventointityö Havainnot Tulokset Tärkeimmät lähteet KARTAT Kartta 1. Ote maantiekartasta, kohdealue merkitty punaisella ympyrällä. MK 1 : Kartta 2. Aluerajaus ja tärkeimmät havainnot (nrot 1-4). Ei mittakaavassa Taustakartat: Maanmittauslaitoksen Maastotietokannan 08/2013 aineistoa

3 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy 1 LENTÄVÄNNIEMEN KESKUSTAN ETELÄOSAN ARKEOLOGINEN SELVITYS 2013 Tutkimuksen laji Arkeologinen inventointi Tutkimuslaitos: Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Inventoija: FM Kalle Luoto Kenttätyöaika: Peruskartta: PK Tutkimusten rahoittaja: Tampereen kaupunki Muinaisjäännöskohteet: - Löydöt: - Aikaisemmat tutkimukset: Teija Nurminen 1995: Tampereen kaupungin perusinventointi 1994 Kartta 1. Kohdealue merkitty punaisella ympyrällä. MK 1 : Pohjakartta: Maanmittauslaitos 08/2013. Lisäykset pohjakarttaan: Kalle Luoto.

4 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy 2 1 Johdanto Arkeologinen selvitys laadittiin Tampereen Lentävänniemen keskusta-alueen eteläosan asemakaavan taustaselvitykseksi. Asemakaavamuutos koskee noin 18 hehtaarin aluetta, johon kuuluu myös Halkoniemen venesatama Näsijärven rannassa, Tampereen Veneilijät ry:n maja, Lentävänniemen koulu sekä matonpesupaikka. Alueen halki koillinen lounas suuntaisesti kulkee nykyinen Lielahdenkatu. Alueelta ei entuudestaan tunneta muinaisjäännöksiä eikä entuudestaan tuntemattomia kohteita tämän inventoinnin yhteydessä havaittu. Inventoinnissa tehtiin muutamia havaintoja alle 100 vuotta sitten käytöstä jääneistä rakenteista. 2 Alue Kuva 1. Ilmakuva selvitysalueesta ja kaava-alueen rajaus. Kuvan lähde: Tampereen kaupunki, Kaupunkiympäristön kehittäminen, Maankäytön suunnittelu Alue sijaitsee noin 9 km yhteyden päässä Tampereen keskustasta luoteeseen. Kaavaalueeseen kuuluu Lentävänniemen koulun kortteli Niemen kaupunginosassa, rakentamaton huoltoaseman kortteli ja Lentävänniemen kaupunginosan yleisten rakennusten ja yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevan kortteli. Lisäksi alueeseen kuuluu Halkoniemen pienvenesatama, Lielahdenkadun, Reuharinkadun ja Nottbeckinpolun katualuetta ja Lentävänniemen keskustan ja ympäristön puistoalueita. Korkeusasemansa puolesta Näsijärven ranta on tasolla +96 m mpy ja alueen korkeimmat kohdat kohoavat korkeudelle 111 m mpy. Lentävänniemi sijaitsee Tampereen luoteispuoleisella Näsijärveen työntyvällä niemellä. Niemi on entinen Ancylysjärven n ekr aikainen saari. Niemen korkein alue, kalliomoreeniselänne on niin sanotusti vedenkoskematonta maa-aluetta. Ranta-alueiden alavammat savikot ovat entistä järvenpohjaa. Asutusalueiden väliin jää entinen lahdenpoukama, kapea laakso, johon sijoittuu mm. Pyhällönpuisto. Lielahti liitettiin vuonna 1865 Suur-Pirkkalan yhteydestä Ylöjärven hallintokuntaan. Lielahden alue on muodostunut pääosin Kukkolan, Lielahden, Niemen, Pohtolan ja Possilan tiloista, joista Lielahti ja Niemi olivat suurimmat. Lielahden tilaa ovat omistaneet useat aatelissuvut. Varhaisimmassa vaiheessa Lentävänniemen alue näyttää asumattomalta ta-

5 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy 3 kamaalta. Ensimmäiset torpat ilmaantuvat alueelle 1800-luvun puolivälin jälkeen ja Lentävänniemen alueen muutos kerrostalolähiöksi alkaa 1970-luvulla. Selvitysalue on suurimmaksi osaksi tuoretta tai lehtomaista kangasta. Paikoin lähellä rantaa on kuivahkoa kangasta. Vanhinta puustoa on alueen lounaisosassa Tampereen pursiseuran majan ja kaava-alueen lounaisrajan välisellä alueella, jossa kasvaa lähes 100 vuotta vanhaa metsää, pääpuulajinaan kuusi. Myös pihlajaa, koivua ja harmaaleppää esiintyy. Alueelta tehdyissä luontoselvityksissä on tullut esiin, että alueella esiintyy perinteiseen maatalouteen liittyvää kasvistoa. mm. alueella esiintyvä Nurmikaunokki kuuluu niin sanottuihin muinaistulokkaisiin ja harvinaisiin taantuviin lajeihin. Lentävänniemen kasvisto saattaakin kertoa alueella aiemmin harjoitetusta maanviljely laidunnustaloudesta. Rantaviiva nykyisestä satama-alueesta kaava-alueen länsirajalle on jokseenkin luonnontilaista. 2.1 Historialliset kartat Historiallisten karttojen perusteella alueen maankäyttö viljelyyn ja asutukseen ajoittuu 1800-luvun loppupuolelle. Vielä 1840-luvun pitäjänkarttaan alueelle ei ole merkitty asutusta, peltoja tai tiestöä, ainoastaan hieman niittyä alueen länsipuolelle. Kaava-alueen asutus syntyi 1800-luvun lopulla, jolloin alueelle myös raivattiin peltoja ja tiestöä. Alueen tilanne pysyi melko muuttumattomana 1900-luvun jälkipuoliskolle, jolloin alueelle alettiin rakentaa kerrostaloaluetta. Entinen Männistön torppa, joka näkyy vuoden 1909 Senaatinkartassa ja vuoden 1953 peruskartassa sijaitsee nykyisen kauppakeskuksen parkkipaikan tai rakenteilla olevan kerrostalon alla. Männistön torpan perintöä kantaa kauppakeskuksen vieressä sijaitseva Männistön päiväkoti. Kuva 2. Ylöjärven pitäjänkartta 1840-luvulta, todennäköisesti vuodelta Ei mittakaavassa.

6 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy 4 Kuva 3. Senaatin kartaston kartta (mittaus vuodelta 1909). Alueelle on merkitty Männistön ja Halkoniemen talot peltoineen sekä tiestöä. Ei mittakaavassa. Kuva 4. Ote Tampereen peruskartasta vuodelta Peltoala vastaa karkeasti 1900-luvun alun tilannetta. Uutena elementtinä kartassa näkyy Lielahden tehdasalueen vedenottoputki. Ei mittakaavassa.

7 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy 5 3 Inventointityö Kuva 5. Ote alueen nykyisestä peruskartasta. Alueen muuttuminen kerrostaloalueeksi alkoi 1970-luvulla. Ei mittakaavassa. Inventoinnin esiselvitysvaiheessa tehtiin arkistoselvitys, johon kuului hankealueen aiemmin tunnettujen kohteiden ja irtolöytöjen paikantaminen sekä tutustuminen alueen tutkimushistoriaan ja tärkeimpiin arkistolähteisiin (lähinnä historialliset kartat). Maastotöissä tarkastettiin kuivanmaan alueet. Raportointivaiheessa käsiteltiin maastotöiden yhteydessä kerätty aineisto sekä laadittiin raportti sekä siihen liittyvät luettelot ja kartat. Maastossa kohteiden paikantamisen perusteena oli maaston topografia ja havainnot. Alue tarkastettiin arkeologisessa maastoinventoinnissa kattavasti silmänvaraisesti. Lisäksi tehtiin koekuoppia ja kairanpistoja sopiviin paikkoihin. Kairanpiston perusteella saatiin selville maaston kivisyys erityisesti rannan läheisyydessä. Koepistoja (koko noin 30 cm x 30 cm) tehtiin yhteensä 10 kappaletta, kaikki kiinteistön 2709 alueelle lähinnä korkeuskäyrien 100 ja 110 välille (ks. kartta 2) paikkoihin, jossa oli vähäkivisempää kaivettavaa maata. Kohteet dokumentoitiin valokuvaamalla, kirjallisin muistiinpanoin ja karttamerkinnöin. Maastossa kohteet valokuvattiin ja niistä kirjattiin havainnot sekä maasto-, maaperä- ym. havainnot sekä mahdolliset muut taustatiedot. Kohteiden paikantaminen ja tehtiin GPS-laitteen (tarkkuus noin +/- 5 m), mittanauhojen ja kompassin avulla. Paikantamiseen käytettiin Garmin GPSmap 62s satelliittipaikanninta, jolla mitattiin rakenteiden sijainti ja havaintopisteet. Tutkimuksen koordinaatistona käytettiin WGS84 koordinaattijärjestelmää. Vanhojen tai poikkeavien koordinaattien muunnokseen käytettiin MapInfo 11.5 tietokoneohjelmaa, jolla myös inventointikertomuksen kartat laadittiin. YKJ koordinaateilla on kuvattu vanhoja muinaisjäännösrekisterin mukaisia koordinaatteja. Raportin uudet ja muuttuneet koordinaatit on ilmoitettu ETRS 89 -TM 35 järjestelmän mukaisina.

8 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Havainnot Kuva 6. Alueelle kaivettiin useita koepistoja lapiolla, tuloksetta. Kuva: Kalle Luoto. Maasto alueella vaihtelee suuresti hoidetusta piha- tai puutarhamaasta satama- tai tiealueeseen. Lielahden koulun piha-alue ja Halkoniemen satama sekä matonpesupaikka ovat voimakkaasti muokattua. Luonnontilaista metsää on alueen luoteisosassa, jossa silläkin voitiin havaita merkkejä viimeisen 100 vuoden ikäisestä toiminnasta. Alueen luontainen maanpinta on kivinen. Ainostaan notkelmissa on enemmän maa-ainesta. Lisäksi rantatöyräät ovat melko jyrkät, lukuun ottamatta muokattua satama-aluetta. Lisäksi alueella on muutamia pienikokoisia puroja tai ojia, jotka inventointihetkellä olivat kuivia. Alueelta ei tehty havaintoa muinaisjäännöksenä pidettävistä rakenteista. Alla olevaan karttaan on koottu muutamia maastohavaintoja, jotka liittyvät alueen 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alkupuolen maankäyttöön. Maatalous- ja kaupunkirakentamisajanjaksoa aikaisempaa muutoksilta säilynyttä aluetta on lähinnä tarkastelualueen lounaisosassa. Katualueiden laidat on hoidettua tiealuetta. Jänsilahden rannasta Lielahden tehtaille johtanut Lielahdenkadun lounaispuolella kulkenut vesiputki on purettu muutamia vuosia sitten ja siitä ei ollut jäännöksiä jäljellä. Putki näkyy hyvin vuoden 1953 kartassa. Samassa kartassa erottuu myös alueen länsiosassa tai hieman sen ulkopuolella sijainnut talo sekä pelto tai kasvimaa-alue nykyisen kiinteistön 2709 alueella. Entinen peltoalue erottuu vielä nykykartassa katkoviivalla merkittynä alueena (ks. kartta 2, kiinteistö 2709).

9 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy 7 Kartta 2. Aluerajaus ja tärkeimmät havainnot (nrot 1-4). Ei mittakaavassa. Pohjakartan lähde: Tampereen kaupunki, Kaupunkiympäristön kehittäminen, Maankäytön suunnittelu Lisäykset pohjakarttaan: Kalle Luoto. Alla mainittujen kohteiden numerointi viittaa kartan 2 numerointiin. Kohde 1 Männistönkujan ja Lielahdenkadun välisessä kuusikossa voidaan havaita 1800-luvun lopun tai 1900-luvun alkuun ajoittuva tielinja sekä ojakaivantoja. Tielinja on ollut käytössä vielä 1900-luvun puolivälissä. Tielinja vaikuttaa melko hyvin perustetulta ja se ajoittunee Niemen kartanon ajalle. Toinen ojakaivanto on tehty vanhan tielinjan koillispuolelle ja toinen poikkeaa siitä kohti pohjoista. Kohde 2 Lielahdentien ja kävelytien välissä on eri-ikäisiä maankäytön jälkiä, kuten erilaisia täyttömaa ja hukkakivikasoja. Mielenkiintoisimmat ovat muutamat kohdat kalliota, joista on otettu kiveä rakennustyöhön. Jäänteet ajoittuvat lähinnä 1900-luvulle. Kohde 3 Alueen luoteisosassa satama-alueen ulkopuolella havaittiin käytöstä jäänyttä peltoa, joka on nykyisin voimakkaasti kasvanut umpeen. Maanpinnassa voidaan havaita vielä peltoon kuuluneita vakoja. Kohde 4 Vanhan maanviljelypalstan jäänteitä, joihin kuuluu maakellari tai muun vastaavan kaivannon jäännökset sekä vanhaa peltoaluetta, joka erottuu nykykartassa kohteen länsipuolella

10 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy 8 katkoviivalla merkittynä alueena. Maakellarin jäännös (koko 2 m x 1,5 m) sijaitsee noin 35 m länteen pursiseuran punaisesta rakennuksesta vanhan rantaterassin laidalla. Tällä entisen pellon alueella kasvaa muuten kuusivaltaisessa ja kivisessä metsässä lehtipuita ja rehevää aluskasvillisuutta. Entisen pellon reunassa on pellolta raivattuja kiviä. Kellarin ympäristössä on muutamia tiilenpaloja sekä sekalaista metalliromua. Kuva 7. Vanhaa tielinjaa Männistönkujan ja Lielahdenkadun välisellä metsäalueella. Tielinja erottuu puuttomana linjauksena. Tielinjaus ajoittunee luvun lopulle (kartta 2, kohde 1). Kuva: Kalle Luoto. Kuva 8. Ojakaivantoja Männistönkujan ja Lielahdentien välillä (kartta 2, kohde 1). Kuva: Kalle Luoto.

11 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy 9 Kuva 9. Todennäköisesti paikallisiin tarpeisiin käytetty kivenottopaikka luvulta (Kartta 2, kohde 2). Kuva: Kalle Luoto. Kuva 10. Maastohavaintojen tekemiseen käytetty punainen T-piikki painettuna maahan entisen maakellarin kohdalle (Kartan 2 piste 4). Kuva: Kalle Luoto.

12 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy 10 4 Tulokset Tässä raportissa esitetty tulkinta perustuu historialliseen aineistoon sekä maastossa tehtyihin havaintoihin ja mittauksiin. Käytännössä alueen kaikki potentiaaliset muinaisjäännösalueet käytiin läpi eikä havaintoja niistä tehty. Kulttuurihistoriallisesti mielenkiintoisia havaintoja tehtiin 1800-luvun lopun tai 1900-luvun alkupuolen tielinjoista, ojista, kellareista ja pelloista, mutta muinaisjäännöksinä niitä ei voitane pitää. Laatinut: Kalle Luoto, FM, arkeologia 5 Tärkeimmät lähteet Peruskartta (1953). Aiemmat raportit ja lausunnot: Korte Kai : Lausunto Lentävänniemen keskustan asemakaava-alueen luonnon arvoista. TAMPEREEN KAUPUNKI YHDYSKUNTAPALVELUT, SUUNNITTELUPALVELUT, SELVITYS- JA ARVIOINTIRYHMÄ. Kaavoitusyksikkö. Tampere. Kantakaupungin ympäristö- ja maisemaselvitys. Tampereen kaupunki. Suunnittelupalvelut. Selvitykset ja arvioinnit Lentävänniemi Historiatarkastelu ja rakennusinventointi. Kirjallisuus: Alanen, Timo & Saulo Kepsu (1989, toim.). Kuninkaan kartasto Suomesta Suomalaisen kirjallisuuden seuran toimituksia s. Kansallisarkisto, digitaaliarkisto Pitäjänkartta (1840-luku): Maanmittaushallitus > Maanmittaushallituksen historiallinen kartta-arkisto (kokoelma) > Pitäjänkartasto > Ylöjärvi ( Ia.* -/- -) Senaatin kartasto, Pirkkala (vuoden 1909 mittaus): Maanmittaushallitus > Maanmittaushallituksen historiallinen kartta-arkisto (kokoelma) > Senaatin kartasto > [Pirkkala] (XIX- XX 22-23)

Linnakallion asemakaavan laajennus, arkeologinen inventointi 2013

Linnakallion asemakaavan laajennus, arkeologinen inventointi 2013 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A PIRKKALAN KUNTA Linnakallion asemakaavan laajennus, arkeologinen inventointi 2013 Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20317P001 Raportti 1 (7) Kalle Sisällysluettelo

Lisätiedot

MIKONKEITAAN TUULIVOIMAPUISTO, ARKEOLOGINEN INVENTOINTI 2013

MIKONKEITAAN TUULIVOIMAPUISTO, ARKEOLOGINEN INVENTOINTI 2013 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Isojoki ja Kristiinankaupunki MIKONKEITAAN TUULIVOIMAPUISTO, ARKEOLOGINEN INVENTOINTI 2013 1.11.2013 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Arkeologinen

Lisätiedot

KUUSAMO TEOLLISUUSALUEEN OSAYLEISKAAVA ARKEOLOGINEN INVENTOINTI 2017

KUUSAMO TEOLLISUUSALUEEN OSAYLEISKAAVA ARKEOLOGINEN INVENTOINTI 2017 Kuusamon kaupunki KUUSAMO TEOLLISUUSALUEEN OSAYLEISKAAVA ARKEOLOGINEN INVENTOINTI 2017 Laatinut FM Kalle Luoto Kuusamo Arkeologinen inventointi SISÄLLYSLUETTELO 1 Johdanto... 1 3 Perustietoa inventointialueesta...

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄ Moisio-Hakkarin asemakaavan Kiviahon pohjoisosan laajennusalueen muinaisjäännösinventointi 2015 Johanna Rahtola Timo Jussila

LEMPÄÄLÄ Moisio-Hakkarin asemakaavan Kiviahon pohjoisosan laajennusalueen muinaisjäännösinventointi 2015 Johanna Rahtola Timo Jussila 1 LEMPÄÄLÄ Moisio-Hakkarin asemakaavan Kiviahon pohjoisosan laajennusalueen muinaisjäännösinventointi 2015 Johanna Rahtola Timo Jussila Tilaaja: Lempäälän kunta 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Yleiskartat...

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN VUOHTOMÄEN TUULIPUISTON YLEISKAAVA

PYHÄJÄRVEN VUOHTOMÄEN TUULIPUISTON YLEISKAAVA Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Puhuri Oy PYHÄJÄRVEN VUOHTOMÄEN TUULIPUISTON YLEISKAAVA Arkeologinen inventointi 2012 28.11.2012 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Pyhäjärven

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄ Marjamäen asemakaava ja asemakaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi 2015

LEMPÄÄLÄ Marjamäen asemakaava ja asemakaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi 2015 1 LEMPÄÄLÄ Marjamäen asemakaava ja asemakaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi 2015 Johanna Rahtola Timo Jussila Tilaaja: Lempäälän kunta 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Inventointi...

Lisätiedot

S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A. Pori Energia ja Tuuliwatti Oy. Luvian Oosinselän tuulivoimapuisto OYK. Arkeologisen inventoinnin täydennys 2012

S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A. Pori Energia ja Tuuliwatti Oy. Luvian Oosinselän tuulivoimapuisto OYK. Arkeologisen inventoinnin täydennys 2012 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A Pori Energia ja Tuuliwatti Oy Luvian Oosinselän tuulivoimapuisto OYK Arkeologisen inventoinnin täydennys 2012 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 25.10.2012 Loppu 1 (18)

Lisätiedot

MÄNTYNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA

MÄNTYNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA FCG Finnish Consulting Group Oy A-Insinöörit Suunnittelu Oy MÄNTYNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA Arkeologinen inventointi 3976-P17822 26.5.2012 FCG Finnish Consulting Group Oy Arkeologinen inventointi I 26.5.2012

Lisätiedot

PAJUKOSKEN TUULIVOIMAPUISTO

PAJUKOSKEN TUULIVOIMAPUISTO Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Ylivieskan kaupunki PAJUKOSKEN TUULIVOIMAPUISTO Arkeologinen inventointi 2013 29.7.2013 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Arkeologinen inventointi

Lisätiedot

Sastamalan Suodenniemen Kortekallion tuulivoima osayleiskaava-alueen arkeologinen inventointi

Sastamalan Suodenniemen Kortekallion tuulivoima osayleiskaava-alueen arkeologinen inventointi KULTTUURIYMPÄRISTÖPALVELUT HEISKANEN & LUOTO OY Sastamalan kaupunki Sastamalan Suodenniemen Kortekallion tuulivoima osayleiskaava-alueen arkeologinen inventointi 8.10.2014 Laatinut: Kulttuuriympäristöpalvelut

Lisätiedot

KALLE LUOTO KULTTUURIYMPÄRISTÖPALVELUT HEISKANEN & LUOTO OY KUNTA SAUVON KUNTA. Teininki STENINGEN TUULIPUISTON OSAYLEISKAAVA ARKEOLOGINEN INVENTOINTI

KALLE LUOTO KULTTUURIYMPÄRISTÖPALVELUT HEISKANEN & LUOTO OY KUNTA SAUVON KUNTA. Teininki STENINGEN TUULIPUISTON OSAYLEISKAAVA ARKEOLOGINEN INVENTOINTI KALLE LUOTO KULTTUURIYMPÄRISTÖPALVELUT HEISKANEN & LUOTO OY KUNTA SAUVON KUNTA Teininki STENINGEN TUULIPUISTON OSAYLEISKAAVA ARKEOLOGINEN INVENTOINTI 17.12.2013 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto

Lisätiedot

Ikaalinen Iso-Kalajärvi ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2014

Ikaalinen Iso-Kalajärvi ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2014 1 Ikaalinen Iso-Kalajärvi ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2014 Hannu Poutiainen Tilaaja: Ikaalisten kaupunki 2 Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Tutkimus... 4 Havainnot ja yhteenveto...

Lisätiedot

INVENTOINTIRAPORTTI. Järvenpää. Tervanokan historiallisen ajan kiinteiden muinaisjäännösten inventointi 13.6.2014

INVENTOINTIRAPORTTI. Järvenpää. Tervanokan historiallisen ajan kiinteiden muinaisjäännösten inventointi 13.6.2014 INVENTOINTIRAPORTTI Järvenpää Tervanokan historiallisen ajan kiinteiden muinaisjäännösten inventointi 13.6.2014 KULTTUURIYMPÄRISTÖN HOITO ARKEOLOGISET KENTTÄPALVELUT Vesa Laulumaa Tiivistelmä Tutkija Vesa

Lisätiedot

Porvoo Tolkkinen - Nyby Maakaasuputkilinjausten ja terminaalialueen muinaisjäännösinventointi 2012

Porvoo Tolkkinen - Nyby Maakaasuputkilinjausten ja terminaalialueen muinaisjäännösinventointi 2012 1 Porvoo Tolkkinen - Nyby Maakaasuputkilinjausten ja terminaalialueen muinaisjäännösinventointi 2012 Timo Jussila Kustantaja: Pöyry Finland Oy 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Yleiskartat...

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN VUOHTOMÄEN TUULIPUISTON YLEISKAAVA

PYHÄJÄRVEN VUOHTOMÄEN TUULIPUISTON YLEISKAAVA Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Puhuri Oy PYHÄJÄRVEN VUOHTOMÄEN TUULIPUISTON YLEISKAAVA Arkeologisen inventoinnin täydennys 2013 5.6.2013 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy

Lisätiedot

PORNAINEN Hevonselkä

PORNAINEN Hevonselkä I N V E N T O I N T I R A P O R T T I PORNAINEN Hevonselkä Järvenpääntien ja Kirkkotien osayleiskaava-alueen inventointi 24.10.2011 DG2380:1 KULTTUURIYMPÄRISTÖN HOITO ARKEOLOGISET KENTTÄPALVELUT KATJA

Lisätiedot

Puttosenkulman asemakaava-alue, arkeologinen inventointi

Puttosenkulman asemakaava-alue, arkeologinen inventointi KULTTUURIYMPÄRISTÖPALVELUT HEISKANEN & LUOTO OY Virrat Puttosenkulman asemakaava-alue, arkeologinen inventointi Laatinut: Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy FM Kalle Luoto Kulttuuriympäristöpalvelut

Lisätiedot

TUOMIPERÄN TUULIPUISTO, ARKEOLOGINEN INVEN- TOINTI 2013

TUOMIPERÄN TUULIPUISTO, ARKEOLOGINEN INVEN- TOINTI 2013 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Ylivieska TUOMIPERÄN TUULIPUISTO, ARKEOLOGINEN INVEN- TOINTI 2013 29.8.2013 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Arkeologinen inventointi Kannen

Lisätiedot

SASTAMALA, LAHDENPERÄ, ARKEOLOGINEN INVENTOINTI RANTA-ASEMAKAAVA-ALUEELLA

SASTAMALA, LAHDENPERÄ, ARKEOLOGINEN INVENTOINTI RANTA-ASEMAKAAVA-ALUEELLA Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy SASTAMALA, LAHDENPERÄ, ARKEOLOGINEN INVENTOINTI RANTA-ASEMAKAAVA-ALUEELLA 3.7.2017 Laatinut: Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Kalle Luoto

Lisätiedot

TUULIVOIMALANPAIKAN JA MAAKAAPELILINJAN ARKEOLOGINEN INVENTOINTI 2013

TUULIVOIMALANPAIKAN JA MAAKAAPELILINJAN ARKEOLOGINEN INVENTOINTI 2013 KIRSI LUOTO KULTTUURIYMPÄRISTÖPALVELUT HEISKANEN & LUOTO OY KAUHAJOKI ARONKYLÄ RIUTTANKALLIO TUULIVOIMALANPAIKAN JA MAAKAAPELILINJAN ARKEOLOGINEN INVENTOINTI Kauhajoki 9.7. SISÄLLYSLUETTELO 1 Johdanto...

Lisätiedot

SIMO II-VIROLAHTI, TUULIVOIMALA-ALUEIDEN YMPÄ- RISTÖSELVITYKSET. Oravakorven-Vaahterikon tuulivoimapuistohanke

SIMO II-VIROLAHTI, TUULIVOIMALA-ALUEIDEN YMPÄ- RISTÖSELVITYKSET. Oravakorven-Vaahterikon tuulivoimapuistohanke FCG Finnish Consulting Group Oy Tuuliwatti Oy SIMO II-VIROLAHTI, TUULIVOIMALA-ALUEIDEN YMPÄ- RISTÖSELVITYKSET VIROLAHTI Oravakorven-Vaahterikon tuulivoimapuistohanke -P16440 30.9.2011 FCG Finnish Consulting

Lisätiedot

Tervolan Löylyvaaran tuulivoimapuisto Arkeologinen selvitys

Tervolan Löylyvaaran tuulivoimapuisto Arkeologinen selvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TUULIWATTI OY Tervolan Löylyvaaran tuulivoimapuisto Arkeologinen selvitys LOPPURAPORTTI FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Loppuraportti 2 (17) FCG Suunnittelu ja tekniikka

Lisätiedot

VIHTI Otalampi Muinaisjäännösten arkistoselvitys 2015

VIHTI Otalampi Muinaisjäännösten arkistoselvitys 2015 1 VIHTI Otalampi Muinaisjäännösten arkistoselvitys 2015 Timo Jussila Tilaaja: Vihdin kunta 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Selvitys... 3 Torpat... 4 Rajamerkit... 6 Tiet... 8 Tulos... 10 Lähteet...

Lisätiedot

Punkalaidun Sarkkilan alueen vesihuoltolinjojen muinaisjäännösinventointi 2014

Punkalaidun Sarkkilan alueen vesihuoltolinjojen muinaisjäännösinventointi 2014 1 Punkalaidun Sarkkilan alueen vesihuoltolinjojen muinaisjäännösinventointi 2014 Ville Laakso Tilaaja: Punkalaitumen kunta 2 Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Inventointi... 4 Havainnot... 5 Tulos...

Lisätiedot

Sastamala Houhajärvi vesihuoltoverkoston muinaisjäännösinventointi 2015

Sastamala Houhajärvi vesihuoltoverkoston muinaisjäännösinventointi 2015 1 Sastamala Houhajärvi vesihuoltoverkoston muinaisjäännösinventointi 2015 Ville Laakso Tilaaja: Illon vesihuolto-osuuskunta 2 Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Vanhoja karttoja... 4 Inventointi...

Lisätiedot

Tammela Pääjärvi Mäkilän ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013

Tammela Pääjärvi Mäkilän ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013 1 Tammela Pääjärvi Mäkilän ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013 Timo Jussila Tilaaja: Ympäristösuunnittelu Oy 2 Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartta... 3 Inventointi... 3 Arkistolähteet:...

Lisätiedot

SAUVON KALLENMÄEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOSALUE

SAUVON KALLENMÄEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOSALUE Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Sauvo SAUVON KALLENMÄEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOSALUE Arkeologinen inventointi 2013 3.7.2013 Sauvo Kallenmäen asemakaava-alue 15.5.2012 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Turrin asemakaava-alueen tarkkuusinventointi 2015

Turrin asemakaava-alueen tarkkuusinventointi 2015 Turrin asemakaava-alueen tarkkuusinventointi 2015 Eva Gustavsson Pirkanmaan maakuntamuseo/ Kulttuuriympäristöyksikkö Tiivistelmä: Pirkanmaan maakuntamuseo suoritti arkeologisen tarkkuusinventoinnin Pirkkalan

Lisätiedot

Tampere Teiskon kirkonkylän vesihuoltotyöalueen muinaisjäännösinventointi 2014

Tampere Teiskon kirkonkylän vesihuoltotyöalueen muinaisjäännösinventointi 2014 1 Tampere Teiskon kirkonkylän vesihuoltotyöalueen muinaisjäännösinventointi 2014 Ville Laakso Antti Bilund Tilaaja: Teiskon vesihuolto-osuuskunta 2 Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartta... 3 Inventointi...

Lisätiedot

Espoo Kurttila Kurtbacka Arkeologinen valvonta historiallisen ajan kylätontilla 2014

Espoo Kurttila Kurtbacka Arkeologinen valvonta historiallisen ajan kylätontilla 2014 1 Espoo Kurttila Kurtbacka Arkeologinen valvonta historiallisen ajan kylätontilla 2014 Timo Jussila Johanna Stenberg Tilaaja: Neste Oil Oyj 2 Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Valvonta... 6 Vanhoja

Lisätiedot

Ponsivuori, tuulivoimapuiston arkeologinen inventointi

Ponsivuori, tuulivoimapuiston arkeologinen inventointi KULTTUURIYMPÄRISTÖPALVELUT HEISKANEN & LUOTO OY OX2 Wind FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Kurikka Ponsivuori, tuulivoimapuiston arkeologinen inventointi 22.9.2014 Korjattu 8.10. ja 24.11.2014 Laatinut:

Lisätiedot

Mänttä-Vilppula Kolhon alueen maakaapelointihankkeen muinaisjäännösinventointi 2015

Mänttä-Vilppula Kolhon alueen maakaapelointihankkeen muinaisjäännösinventointi 2015 1 Mänttä-Vilppula Kolhon alueen maakaapelointihankkeen muinaisjäännösinventointi 2015 Teemu Tiainen Tilaaja: Elenia Oy 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Vanhat kartat... 4 Inventointi...

Lisätiedot

PALONPERÄN ASEMAKAAVA-ALUE

PALONPERÄN ASEMAKAAVA-ALUE Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Sweco Ympäristö oy Tervola PALONPERÄN ASEMAKAAVA-ALUE 15.8.2015 Laatinut: Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Kalle Luoto Kulttuuriympäristöpalvelut

Lisätiedot

KITKIÄSVAARAN TUULIVOIMAPUISTO

KITKIÄSVAARAN TUULIVOIMAPUISTO FCG Finnish Consulting Group Oy TuuliWatti Oy KITKIÄSVAARAN TUULIVOIMAPUISTO Arkeologinen selvitys 15.11.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy arkeologinen selvitys I 15.11.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 Johdanto...

Lisätiedot

Kirkkonummi Överkurk Kurkgårdin ranta-asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2011

Kirkkonummi Överkurk Kurkgårdin ranta-asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2011 1 Kirkkonummi Överkurk Kurkgårdin ranta-asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2011 Timo Jussila Kustantaja: Seppo Lamppu tmi 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Yleiskartta... 3 Inventointi...

Lisätiedot

VESILAHTI LAUKKO muinaisjäännösinventointi rantaasemakaavan

VESILAHTI LAUKKO muinaisjäännösinventointi rantaasemakaavan 1 VESILAHTI LAUKKO muinaisjäännösinventointi rantaasemakaavan muutosalueella 2015 Timo Sepänmaa Ville Laakso Tilaaja: Insinööritoimisto Poutanen Oy 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi...

Lisätiedot

SASTAMALAN HIUNUN SAAPPAALA. Arkeologinen täydennysinventointi

SASTAMALAN HIUNUN SAAPPAALA. Arkeologinen täydennysinventointi FCG Finnish Consulting Group Oy Sastamalan kaupunki SASTAMALAN HIUNUN SAAPPAALA Arkeologinen täydennysinventointi 2.5.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Arkeologinen täydennysinventointi I 2.5.2011 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

TAPANI ROSTEDT KULTTUURIYMPÄRISTÖPALVELUT HEISKANEN & LUOTO OY SYSMÄ REKOLANVUORET TUULIVOIMALAPUISTON ARKEOLOGINEN INVENTOINTI 2014

TAPANI ROSTEDT KULTTUURIYMPÄRISTÖPALVELUT HEISKANEN & LUOTO OY SYSMÄ REKOLANVUORET TUULIVOIMALAPUISTON ARKEOLOGINEN INVENTOINTI 2014 TAPANI ROSTEDT KULTTUURIYMPÄRISTÖPALVELUT HEISKANEN & LUOTO OY SYSMÄ REKOLANVUORET TUULIVOIMALAPUISTON ARKEOLOGINEN INVENTOINTI 2014 Kansikuva: Kuva 1. Tielinjaukset voimalapaikoille ovat yleensä kivistä,

Lisätiedot

RAASEPORI Bromarv kiinteistöjen Örnvik, Bergvik ja Sandvik ranta-asemakaavan muinaisjäännösinventointi 2016 Timo Jussila Johanna Rahtola

RAASEPORI Bromarv kiinteistöjen Örnvik, Bergvik ja Sandvik ranta-asemakaavan muinaisjäännösinventointi 2016 Timo Jussila Johanna Rahtola 1 RAASEPORI Bromarv kiinteistöjen Örnvik, Bergvik ja Sandvik ranta-asemakaavan muinaisjäännösinventointi 2016 Timo Jussila Johanna Rahtola Tilaaja: Seppo Lamppu T:mi 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot...

Lisätiedot

TYNNYRIVAARAN TUULIPUISTON OSAYLEISKAAVA- ALUEEN ARKEOLOGINEN INVENTOINTI 2014

TYNNYRIVAARAN TUULIPUISTON OSAYLEISKAAVA- ALUEEN ARKEOLOGINEN INVENTOINTI 2014 KULTTUURIYMPÄRISTÖPALVELUT HEISKANEN & LUOTO OY JUUKA TYNNYRIVAARAN TUULIPUISTON OSAYLEISKAAVA- ALUEEN ARKEOLOGINEN INVENTOINTI 2014 Laatinut: Kalle Luoto, 19.9.2014 Juuka Tynnyrivaara, tuulipuiston osayleiskaava-alueen

Lisätiedot

Hämeenkyrö Kirkonseudun kortteleiden 65, 66 ja 68 alueen sekä Nuutin alueen muinaisjäännösinventointi 2012 Timo Jussila

Hämeenkyrö Kirkonseudun kortteleiden 65, 66 ja 68 alueen sekä Nuutin alueen muinaisjäännösinventointi 2012 Timo Jussila 1 Hämeenkyrö Kirkonseudun kortteleiden 65, 66 ja 68 alueen sekä Nuutin alueen muinaisjäännösinventointi 2012 Timo Jussila Kustantaja: Hämeenkyrön kunta 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Kuvia...

Lisätiedot

Ruovesi ASEMAKAAVAMUUTOS ARKEOLOGINEN SELVITYS. Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy FM Kalle Luoto

Ruovesi ASEMAKAAVAMUUTOS ARKEOLOGINEN SELVITYS. Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy FM Kalle Luoto KULTTUURIYMPÄRISTÖPALVELUT HEISKANEN & LUOTO OY 30.5.2019 Ruovesi ASEMAKAAVAMUUTOS ARKEOLOGINEN SELVITYS Laatinut: Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy FM Kalle Luoto SISÄLLYSLUETTELO 1 Johdanto...

Lisätiedot

Sastamala Hyrkin asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2010

Sastamala Hyrkin asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2010 1 Sastamala Hyrkin asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2010 Timo Jussila Tapani Rostedt Kustantaja: Sastamalan kaupunki 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Valokuvia... 4 Maastokartat...

Lisätiedot

Juupajoki Kopsamon kyläosayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2014

Juupajoki Kopsamon kyläosayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2014 1 Juupajoki Kopsamon kyläosayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2014 Hannu Poutiainen Tilaaja: Juupajoen kunta 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot Perustiedot... 2 Yleiskartta... 3 Inventointi...

Lisätiedot

Ylöjärvi Kolmenkulman osayleiskaavan muutoksen suunnittelualueen muinaisjäännösinventointi 2015

Ylöjärvi Kolmenkulman osayleiskaavan muutoksen suunnittelualueen muinaisjäännösinventointi 2015 1 Ylöjärvi Kolmenkulman osayleiskaavan muutoksen suunnittelualueen muinaisjäännösinventointi 2015 Hannu Poutiainen Tilaaja: Ramboll Finland Oy 2 Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Vanhoja karttoja...

Lisätiedot

Honkajoki Paholammin tuulivoimapuisto Osayleiskaava-alueen arkeologinen inventointi 2014

Honkajoki Paholammin tuulivoimapuisto Osayleiskaava-alueen arkeologinen inventointi 2014 Honkajoki Paholammin tuulivoimapuisto Osayleiskaava-alueen arkeologinen inventointi 2014 Tiina Vasko 2014 Satakunnan Museo 2 SISÄLLYSLUETTELO Yleiskartat 2 kpl Arkisto ja rekisteritiedot Tiivistelmä 1.

Lisätiedot

Inkoo Smeds 1 asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2016

Inkoo Smeds 1 asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2016 1 Inkoo Smeds 1 asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2016 Timo Jussila Tilaaja: Inkoon kunta 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Kartat... 4 Kuvia... 6 Alueen luoteisosan

Lisätiedot

Merikarvia Korpi-Matti - Puukoski voimajohtolinjan arkeologinen inventointi 2013

Merikarvia Korpi-Matti - Puukoski voimajohtolinjan arkeologinen inventointi 2013 Merikarvia Korpi-Matti - Puukoski voimajohtolinjan arkeologinen inventointi 2013 Tiina Vasko 2013 Satakunnan Museo 2 SISÄLLYSLUETTELO Arkisto- ja rekisteritiedot Tiivistelmä Sijaintikartta Linjakartta

Lisätiedot

Kirkkonummi Finnträsk Kurkirannan kaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013

Kirkkonummi Finnträsk Kurkirannan kaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013 1 Kirkkonummi Finnträsk Kurkirannan kaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013 Timo Jussila Tilaaja: EKE- Rakennus Oy 2 Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartta... 3 Inventointi... 3 Kuvia... 4 Vanhoja karttoja...

Lisätiedot

KIRSI LUOTO KULTTUURIYMPÄRISTÖPALVELUT HEISKANEN & LUOTO OY KANGASALA PAKKALA TURSOLANTIEN VARHAISMETALLIKAUTISEN LÖYTÖPAIKAN TARKASTUS 2014

KIRSI LUOTO KULTTUURIYMPÄRISTÖPALVELUT HEISKANEN & LUOTO OY KANGASALA PAKKALA TURSOLANTIEN VARHAISMETALLIKAUTISEN LÖYTÖPAIKAN TARKASTUS 2014 KIRSI LUOTO KULTTUURIYMPÄRISTÖPALVELUT HEISKANEN & LUOTO OY KANGASALA PAKKALA TURSOLANTIEN VARHAISMETALLIKAUTISEN LÖYTÖPAIKAN TARKASTUS 2014 SISÄLLYSLUETTELO 1 Johdanto... 2 2 Menetelmät... 3 3 Tulokset...

Lisätiedot

KORVENNEVAN TUULIVOIMAPUISTO, ARKEOLOGINEN IN- VENTOINTI 2013

KORVENNEVAN TUULIVOIMAPUISTO, ARKEOLOGINEN IN- VENTOINTI 2013 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Merikarvian kunta KORVENNEVAN TUULIVOIMAPUISTO, ARKEOLOGINEN IN- VENTOINTI 2013 1.11.2013 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Arkeologinen inventointi

Lisätiedot

Kirkkonummi Öfvergård kiinteistöjen 2:94, 2:8 ja 3:34 muinaisjäännösinventointi 2016

Kirkkonummi Öfvergård kiinteistöjen 2:94, 2:8 ja 3:34 muinaisjäännösinventointi 2016 1 Kirkkonummi Öfvergård kiinteistöjen 2:94, 2:8 ja 3:34 muinaisjäännösinventointi 2016 Timo Jussila Tilaaja: TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Vanhat

Lisätiedot

Lappeenranta Hyväristönmäki muinaisjäännösselvitys

Lappeenranta Hyväristönmäki muinaisjäännösselvitys Lappeenranta Hyväristönmäki muinaisjäännösselvitys Keskustaajaman osayleiskaava 2030 inventoinnin v. 2014 täydennys Hyväristönmäen osa-alueelta Timo Jussila Tilaaja: Lappeenrannan kaupunki Sisältö Perustiedot...

Lisätiedot

Urjala Nuutajärven Linnavuoren ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013

Urjala Nuutajärven Linnavuoren ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013 1 Urjala Nuutajärven Linnavuoren ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013 Ville Laakso Tilaaja: Urjalan seurakunta 2 Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Lähtötiedot... 5 Inventointi...

Lisätiedot

VALKINHOVIN ASEMAKAAVA

VALKINHOVIN ASEMAKAAVA Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Ruokolahti VALKINHOVIN ASEMAKAAVA Arkeologinen selvitys 2013 18.8.2013 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Arkeologinen inventointi Kannen kuva:

Lisätiedot

Kirkkonummi Hauklammen asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2016

Kirkkonummi Hauklammen asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2016 1 Kirkkonummi Hauklammen asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2016 Timo Jussila Tilaaja: Jari Kajas ja Håkan Fagerström 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Kartat... 4 Vanhoja

Lisätiedot

TAIPALSAARI Virranniemi Kaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi 2015

TAIPALSAARI Virranniemi Kaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi 2015 1 TAIPALSAARI Virranniemi Kaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi 2015 Ville Laakso Timo Sepänmaa Tilaaja: Lappeenrannan kaupunki 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Vanhat kartat... 3 Yleiskartta...

Lisätiedot

Hämeenkyrö Vt. 3:n parannusalueen välillä Turkimus - Kostula muinaisjäännösinventointi 2012

Hämeenkyrö Vt. 3:n parannusalueen välillä Turkimus - Kostula muinaisjäännösinventointi 2012 1 Hämeenkyrö Vt. 3:n parannusalueen välillä Turkimus - Kostula muinaisjäännösinventointi 2012 Timo Jussila Kustantaja: Ramboll Finland Oy 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Kartat... 8 Vanhat

Lisätiedot

Jämijärvi Lauttakankaan tuulivoimapuisto Osayleiskaava-alueen arkeologinen inventointi 2014

Jämijärvi Lauttakankaan tuulivoimapuisto Osayleiskaava-alueen arkeologinen inventointi 2014 Jämijärvi Lauttakankaan tuulivoimapuisto Osayleiskaava-alueen arkeologinen inventointi 2014 Tiina Vasko 2014 Satakunnan Museo SISÄLLYSLUETTELO Yleiskartat 2 kpl Arkisto ja rekisteritiedot Tiivistelmä 1.

Lisätiedot

Muhos Päivärinteen osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2010.

Muhos Päivärinteen osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2010. 1 Muhos Päivärinteen osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2010. Hannu Poutiainen Kustantaja: Muhoksen kunta 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Yleiskartta... 4 Muinaisjäännökset...

Lisätiedot

Lappeenranta (Joutseno) Ahosenmäen Ukonmäen asemakaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi 2015

Lappeenranta (Joutseno) Ahosenmäen Ukonmäen asemakaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi 2015 1 Lappeenranta (Joutseno) Ahosenmäen Ukonmäen asemakaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi 2015 Ville Laakso Tilaaja: Lappeenrannan kaupunki 2 Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Vanhoja karttoja...

Lisätiedot

Karkkila Nuijajoen ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi 2014

Karkkila Nuijajoen ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi 2014 1 Karkkila Nuijajoen ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi 2014 Timo Jussila Tilaaja: UPM-Kymmene Oyj / Karttaako Oy 2 Sisältö Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Muinaisjäännökset... 4 1 KARKKILA

Lisätiedot

PURANPOJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ARKEOLOGI- NEN INVENTOINTI 2013

PURANPOJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ARKEOLOGI- NEN INVENTOINTI 2013 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Paimion kaupunki PURANPOJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ARKEOLOGI- NEN INVENTOINTI 2013 10.9.2014 Laatinut: Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy,

Lisätiedot

Pälkäne Seitsye Mattilan ranta-asemakaavan muutos- ja laajennusalueen muinaisjäännösinventointi 2014

Pälkäne Seitsye Mattilan ranta-asemakaavan muutos- ja laajennusalueen muinaisjäännösinventointi 2014 LIITE 3 Pälkäne Seitsye Mattilan ranta-asemakaavan muutos- ja laajennusalueen muinaisjäännösinventointi 2014 Johanna Stenberg Tilaaja: Ympäristösuunnittelu Oy 2 Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartat...

Lisätiedot

Järvenpää Järvenpää (Träskända) Ainola

Järvenpää Järvenpää (Träskända) Ainola Järvenpää Järvenpää (Träskända) Ainola salaojituksen arkeologinen valvonta 6.-18.11.2009 Kuva: W. Perttola/Museovirasto. Rakennushistorian osasto FM Wesa Perttola 1 Arkisto- ja rekisteritiedot Järvenpää

Lisätiedot

Kolari Kurtakko - Ylläsjärvi 110 kv voimajohtolinjan muinaisjäännösinventointi 2013 Hannu Poutiainen Antti Bilund

Kolari Kurtakko - Ylläsjärvi 110 kv voimajohtolinjan muinaisjäännösinventointi 2013 Hannu Poutiainen Antti Bilund 1 Kolari Kurtakko - Ylläsjärvi 110 kv voimajohtolinjan muinaisjäännösinventointi 2013 Hannu Poutiainen Antti Bilund Tilaaja: Torniojokilaakson Sähkö Oy/TLT-Engineering Oy 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot...

Lisätiedot

Mäntyharju Kallavesi ja Korpijärvi ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi 2013

Mäntyharju Kallavesi ja Korpijärvi ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi 2013 1 Mäntyharju Kallavesi ja Korpijärvi ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi 2013 Timo Jussila Timo Sepänmaa Tilaaja: UPM-Kymmene Oyj 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Yleiskartta

Lisätiedot

PIEKSÄMÄKI NIINIMÄEN TUULIVOIMAHANKE ARKEOLOGINEN INVENTOINTI 2015

PIEKSÄMÄKI NIINIMÄEN TUULIVOIMAHANKE ARKEOLOGINEN INVENTOINTI 2015 PIEKSÄMÄKI NIINIMÄEN TUULIVOIMAHANKE ARKEOLOGINEN INVENTOINTI 2015 Kalle Luoto KULTTUURIYMPÄRISTÖPALVELUT HEISKANEN & LUOTO OY Kannen kuva: Viljelyraunio Petäjämäen tilan eteläpuolella SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄ Hirvikallio

LEMPÄÄLÄ Hirvikallio INVENTOINTIRAPORTTI LEMPÄÄLÄ Hirvikallio Tulevan varastokentän arkeologinen inventointi 28.4.2016 AKDG 4694:4 ARKEOLOGISET KENTTÄPALVELUT PETRO PESONEN 1 Tiivistelmä Museoviraston Arkeologiset kenttäpalvelut

Lisätiedot

Alavus Härkösen alueelle suunnitellun uuden tielinjan muinaisjäännösinventointi 2009

Alavus Härkösen alueelle suunnitellun uuden tielinjan muinaisjäännösinventointi 2009 1 Alavus Härkösen alueelle suunnitellun uuden tielinjan muinaisjäännösinventointi 2009 Timo Jussila Hannu Poutiainen Kustantaja: Alavuden kaupunki 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Historiallinen

Lisätiedot

Kauhajoki Suolakankaan tuulivoimapuiston muinaisjäännösinventoinnin täydennys 2015

Kauhajoki Suolakankaan tuulivoimapuiston muinaisjäännösinventoinnin täydennys 2015 1 Kauhajoki Suolakankaan tuulivoimapuiston muinaisjäännösinventoinnin täydennys 2015 Timo Jussila Tilaaja: Vöyrinkangas Wind Farm Oy 2 Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartta... 3 Inventointi... 5 Perustiedot

Lisätiedot

SYSIVUORI Luontoselvitys asemakaavan pohjaksi

SYSIVUORI Luontoselvitys asemakaavan pohjaksi SYSIVUORI Luontoselvitys asemakaavan pohjaksi 17.1.2013 Willitys tmi Marjo Lindberg Sisältö Selvitysalueen sijainti 3 Yleistä 3 Menetelmät 3 Sysivuoren luonto, yleistä 3 Kartta 4 Kuvaukset Sysivuoren luonnosta

Lisätiedot

Kauhajoki Suolakangas tuulivoimapuiston muinaisjäännösinventointi 2014

Kauhajoki Suolakangas tuulivoimapuiston muinaisjäännösinventointi 2014 1 Kauhajoki Suolakangas tuulivoimapuiston muinaisjäännösinventointi 2014 Timo Jussila Tilaaja: Vöyrinkangas Wind Farm Oy 2 Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartta... 3 Inventointi... 4 Muinaisjäännökset...

Lisätiedot

INVENTOINTIRAPORTTI. PYHTÄÄ Sammalkallio. Asemakaava alueen arkeologinen tarkkuusinventointi 26.4.2013 AKDG3153:1

INVENTOINTIRAPORTTI. PYHTÄÄ Sammalkallio. Asemakaava alueen arkeologinen tarkkuusinventointi 26.4.2013 AKDG3153:1 INVENTOINTIRAPORTTI PYHTÄÄ Sammalkallio Asemakaava alueen arkeologinen tarkkuusinventointi 26.4.2013 AKDG3153:1 KULTTUURIYMPÄRISTÖN HOITO ARKEOLOGISET KENTTÄPALVELUT PETRO PESONEN Tiivistelmä Pyhtään Sammalkallion

Lisätiedot

Nokia Satamanrannan asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2018

Nokia Satamanrannan asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2018 Nokia Satamanrannan asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2018 Timo Sepänmaa Hannu Poutiainen Timo Jussila Tilaaja: Nokian kaupunki Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Inventointi... 4 Tulos...

Lisätiedot

Sipoo Immersby Historiallisten kylänpaikkojen arkeologinen täydennysinventointi 2014

Sipoo Immersby Historiallisten kylänpaikkojen arkeologinen täydennysinventointi 2014 1 Sipoo Immersby Historiallisten kylänpaikkojen arkeologinen täydennysinventointi 2014 Timo Jussila Timo Sepänmaa Kustantaja: Sipoon kunta 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Tulos...

Lisätiedot

YLÖJÄRVI Mettistön asemakaavalaajennusalueen muinaisjäännösinventointi 2015

YLÖJÄRVI Mettistön asemakaavalaajennusalueen muinaisjäännösinventointi 2015 1 YLÖJÄRVI Mettistön asemakaavalaajennusalueen muinaisjäännösinventointi 2015 Timo Sepänmaa Ville Laakso Tilaaja: Ylöjärven kaupunki 2 Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartta... 3 Inventointi... 3 Vanhoja

Lisätiedot

Valkeakoski Holminrannan ja Kipparin-Yli-Nissin asemakaavoitettavien alueiden muinaisjäännösinventointi 2008

Valkeakoski Holminrannan ja Kipparin-Yli-Nissin asemakaavoitettavien alueiden muinaisjäännösinventointi 2008 1 Valkeakoski Holminrannan ja Kipparin-Yli-Nissin asemakaavoitettavien alueiden muinaisjäännösinventointi 2008 Hannu Poutiainen Timo Jussila Kustantaja: Valkeakosken kaupunki 2 Sisältö: Perustiedot...

Lisätiedot

Nokia Kossikatu muinaisjäännösinventointi 2017

Nokia Kossikatu muinaisjäännösinventointi 2017 1 Nokia Kossikatu muinaisjäännösinventointi 2017 Timo Sepänmaa Juuso Koskinen Timo Jussila Tilaaja: Nokian kaupunki 2 Sisältö Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Kartat... 5 Kansikuva: Alueen luoteisosaa.

Lisätiedot

INVENTOINTIRAPORTTI. Lohja. Haikarin asemakaavan muutosalueen arkeologinen inventointi 1.8.2014

INVENTOINTIRAPORTTI. Lohja. Haikarin asemakaavan muutosalueen arkeologinen inventointi 1.8.2014 INVENTOINTIRAPORTTI Lohja Haikarin asemakaavan muutosalueen arkeologinen inventointi 1.8.2014 KULTTUURIYMPÄRISTÖN HOITO ARKEOLOGISET KENTTÄPALVELUT Vesa Laulumaa Tiivistelmä Tutkija Vesa Laulumaa Museoviraston

Lisätiedot

Nokia Vihnusjärven pohjoispuoli muinaisjäännösinventointi 2017

Nokia Vihnusjärven pohjoispuoli muinaisjäännösinventointi 2017 1 Nokia Vihnusjärven pohjoispuoli muinaisjäännösinventointi 2017 Timo Sepänmaa Teemu Tiainen Timo Jussila Tilaaja: Nokian kaupunki 2 Sisältö Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Tulos... 3 Lähteet:... 3 Kuvia...

Lisätiedot

SASTAMALA, STORMIN KYLÄOSAYLEISKAAVA HISTORIALLISIA ASUINPAIKKOJA KOSKEVA ARKEOLOGINEN TÄYDEN- NYSINVENTOINTI 2014

SASTAMALA, STORMIN KYLÄOSAYLEISKAAVA HISTORIALLISIA ASUINPAIKKOJA KOSKEVA ARKEOLOGINEN TÄYDEN- NYSINVENTOINTI 2014 KIRSI LUOTO KULTTUURIYMPÄRISTÖPALVELUT HEISKANEN & LUOTO OY LIITE 6 SASTAMALA, STORMIN KYLÄOSAYLEISKAAVA HISTORIALLISIA ASUINPAIKKOJA KOSKEVA ARKEOLOGINEN TÄYDEN- NYSINVENTOINTI 2014 Sastamala Stormi 29..12.2014

Lisätiedot

Hankasalmi Revontulen ranta-asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2014

Hankasalmi Revontulen ranta-asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2014 1 Hankasalmi Revontulen ranta-asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2014 Timo Jussila Timo Sepänmaa Tilaaja: Lomakeskus Revontuli Oy 2 Sisältö Perustiedot... 2 Kartat... 3 Inventointi... 5

Lisätiedot

Vesilahti Koskenkylän ympäristön osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventoinnin v. 2011 osuus: vanha tielinja Timo Jussila

Vesilahti Koskenkylän ympäristön osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventoinnin v. 2011 osuus: vanha tielinja Timo Jussila 1 Vesilahti Koskenkylän ympäristön osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventoinnin v. 2011 osuus: vanha tielinja Timo Jussila Kustantaja: Vesilahden kunta 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Vanha tielinja...

Lisätiedot

KUKONAHON TUULIVOIMAPUISTO

KUKONAHON TUULIVOIMAPUISTO Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Nivala KUKONAHON TUULIVOIMAPUISTO Arkeologinen inventointi 2013 29.7.2013 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Arkeologinen inventointi Kannen

Lisätiedot

TAPANI ROSTEDT ja KALLE LUOTO KULTTUURIYMPÄRISTÖPALVELUT HEISKANEN & LUOTO OY KARSTULA KOIRAMÄKI TUULIVOIMALAPUISTON ARKEOLOGINEN INVENTOINTI 2014

TAPANI ROSTEDT ja KALLE LUOTO KULTTUURIYMPÄRISTÖPALVELUT HEISKANEN & LUOTO OY KARSTULA KOIRAMÄKI TUULIVOIMALAPUISTON ARKEOLOGINEN INVENTOINTI 2014 TAPANI ROSTEDT ja KALLE LUOTO KULTTUURIYMPÄRISTÖPALVELUT HEISKANEN & LUOTO OY KARSTULA KOIRAMÄKI TUULIVOIMALAPUISTON ARKEOLOGINEN INVENTOINTI 2014 Kansikuva: Kuva 1. Myllykivi Koiramäen historiallisen

Lisätiedot

Joensuu Hammaslahti vesihuoltolinjan muinaisjäännösinventointi 2014

Joensuu Hammaslahti vesihuoltolinjan muinaisjäännösinventointi 2014 1 Joensuu Hammaslahti vesihuoltolinjan muinaisjäännösinventointi 2014 Timo Sepänmaa Ville Laakso Tilaaja: Joensuun Vesi 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Inventointi... 5 Alueen topografiaa

Lisätiedot

LIITE 5. Arkeologinen inventointi Hikiä Forssa 400 + 110 kv:n. voimajohtohankkeen alueella. Vesa Laulumaa 2008

LIITE 5. Arkeologinen inventointi Hikiä Forssa 400 + 110 kv:n. voimajohtohankkeen alueella. Vesa Laulumaa 2008 1 Arkeologinen inventointi Hikiä Forssa 400 + 110 kv:n voimajohtohankkeen alueella Vesa Laulumaa 2008 Sisällys Johdanto 2 Inventointialue 2 Työnkulku ja tulokset 3 Kommenteja voimalinjan alueella sijaitsevista

Lisätiedot

KAUPINOJAN VESILAITOKSEN ASEMAKAAVAMUUTOS NRO 8506

KAUPINOJAN VESILAITOKSEN ASEMAKAAVAMUUTOS NRO 8506 Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Tampereen kaupunki KAUPINOJAN VESILAITOKSEN ASEMAKAAVAMUUTOS NRO 8506 ARKEOLOGINEN SELVITYS 19.12.2013 DONNAN ID NUMERO: 774 700 Kulttuuriympäristöpalvelut

Lisätiedot

Laukaa Laajalahti asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013

Laukaa Laajalahti asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013 1 Laukaa Laajalahti asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013 Timo Jussila Timo Sepänmaa Kustantaja: Laukaan kunta 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot:... 2 Inventointi... 3 Valokuvia... 3 Yleiskartta...

Lisätiedot

Pukkila 110 kv voimajohtolinjausten muinaisjäännösinventointi 2013

Pukkila 110 kv voimajohtolinjausten muinaisjäännösinventointi 2013 1 Pukkila 110 kv voimajohtolinjausten muinaisjäännösinventointi 2013 Hannu Poutiainen Tilaaja: TLT-Engineering Oy / Kymenlaakson Sähköverkko Oy 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Inventointi...

Lisätiedot

Urjala Naurismonlahti mt. 230 parannusalueen ja suunnitellun kevyen liikenteen väylän alueen muinaisjäännöskartoitus 2011

Urjala Naurismonlahti mt. 230 parannusalueen ja suunnitellun kevyen liikenteen väylän alueen muinaisjäännöskartoitus 2011 1 Urjala Naurismonlahti mt. 230 parannusalueen ja suunnitellun kevyen liikenteen väylän alueen muinaisjäännöskartoitus 2011 Hannu Poutiainen Tapani Rostedt Timo Sepänmaa Timo Jussila Kustantajat: Pirkanmaan

Lisätiedot

Saarijärvi, Multia Soidinmäen tuulipuiston muinaisjäännösinventointi 2013

Saarijärvi, Multia Soidinmäen tuulipuiston muinaisjäännösinventointi 2013 1 Saarijärvi, Multia Soidinmäen tuulipuiston muinaisjäännösinventointi 2013 Timo Sepänmaa Timo Jussila Tilaaja: Megatuuli Oy 2 Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Inventointi... 5 Liite museoviranomaisille:

Lisätiedot

Muurikkalan osayleiskaavan muutos, arkeologinen inventointi

Muurikkalan osayleiskaavan muutos, arkeologinen inventointi KULTTUURIYMPÄRISTÖPALVELUT HEISKANEN & LUOTO OY Miehikkälän kunta Muurikkalan kylä Muurikkalan osayleiskaavan muutos, arkeologinen inventointi Laatinut: Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy

Lisätiedot

Lempäälä Maisenranta, tila 2:11 koekuopitus 2011

Lempäälä Maisenranta, tila 2:11 koekuopitus 2011 1 Lempäälä Maisenranta, tila 2:11 koekuopitus 2011 Timo Jussila Timo Sepänmaa Kustantaja: Muistokivi Oy M. Kaila 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Tutkimus... 3 Tutkimuskartat... 5 Vanhat kartat...

Lisätiedot

LOIMIJOEN MAISEMA JA TEOLLISUUS HISTORIASTA TULEVAAN

LOIMIJOEN MAISEMA JA TEOLLISUUS HISTORIASTA TULEVAAN MAISEMALLINEN SELVITYS LINIKKALAN OSAYLEISKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU LOIMIJOEN MAISEMA JA TEOLLISUUS HISTORIASTA TULEVAAN MAAKIRJAKARTAT 1660-70-LUKU Linikkalan osayleiskaava-alueen

Lisätiedot

Lohja Vahermanjärven ranta-asemakaavan muinaisjäännösinventointi 2017

Lohja Vahermanjärven ranta-asemakaavan muinaisjäännösinventointi 2017 1 Lohja Vahermanjärven ranta-asemakaavan muinaisjäännösinventointi 2017 Timo Jussila Tilaaja: Karttaako Oy 2 Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Inventointi... 4 Alueen maankäytön historia... 5 Tulos...

Lisätiedot

Kangasala Keskustan osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2009

Kangasala Keskustan osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2009 1 Kangasala Keskustan osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2009 Tapani Rostedt Timo Jussila Kustantaja: Kangasalan kunta 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Yleiskartta... 2 Inventointi... 3 Kylätontit...

Lisätiedot

PIELAVESI Sulkavajärven rantayleiskaavaalueen muinaisjäännösinventointi 2004

PIELAVESI Sulkavajärven rantayleiskaavaalueen muinaisjäännösinventointi 2004 1 PIELAVESI Sulkavajärven rantayleiskaavaalueen muinaisjäännösinventointi 2004 Timo Jussila Kustantaja: Pielaveden kunta 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 2 Täydennysinventointi lokakuussa 2004...

Lisätiedot

LEMI kunnan pohjoisosan tuulivoimayleiskaava-alueiden muinaisjäännösinventointi 2015

LEMI kunnan pohjoisosan tuulivoimayleiskaava-alueiden muinaisjäännösinventointi 2015 1 LEMI kunnan pohjoisosan tuulivoimayleiskaava-alueiden muinaisjäännösinventointi 2015 Timo Sepänmaa Ville Laakso Tilaaja: Lemin kunta 2 Sisältö Perustiedot... 2 Kartat... 3 Inventointi... 5 Tulos... 6

Lisätiedot