Kuvakirja-opas Näin teet oman Ifolorkirjan

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuvakirja-opas Näin teet oman Ifolorkirjan"

Transkriptio

1 Kuvakirja-opas Näin teet oman Ifolorkirjan 03/2013

2 Mikä on Ifolorkirja ja Ifolor Designer? Ifolorkirja on aito painettu kirja, jonka kannet ja sisällön sinä luot omilla kuvillasi ja haluamillasi teksteillä. Laadukkaasti valmistetussa Ifolorkirjassa kuvamuistot ja tarinat säilyvät kirkkaina myös tuleville sukupolville. Malleja ja kokoja on runsaasti, eikä kuvien ja tekstin määrällä ole ylärajaa. Ifolorkirja syntyy helposti Ifolor Designer* kuvakirjaohjelmalla, jonka voi ladata maksutta Ifolorin kotisivuilta. Ohjelman lataaminen ei edellytä rekisteröitymistä ja voit tehdä Ifolorkirjasi ilman internetyhteyttä. Tarvitset verkkoyhteyden vain ohjelman lataamisen ja tilauksen tekemisen ajaksi. Voit tehdä Ifolorkirjasi hetkessä Designer-ohjelman älykkäällä Pikatoiminolla tai luoda kirjasi sivupohjineen, taustoineen ja kuvakehyksineen alusta asti ihan itse. Kuvakirjaa ei tarvitse tehdä yhdellä istumalla, vaan sen voi tallentaa ja tekemistä voi jatkaa milloin tahansa. Tehtyäsi tilauksen, saat upean Ifolorkirjasi suoraan kotiin noin 10 päivässä. Näin lataat Ifolor Designer -ohjelman koneellesi: Mene osoitteeseen ja klikkaa Lataa Ifolor Designer -painiketta. Klikkaa avautuvan ikonin painiketta Run/Suorita. Salli ohjelman tehdä koneellesi muutoksia vastaamalla Allow/Hyväksy. Seuraavaksi ruudulle ilmestyy Ifolor Designer asennusohjelma. Paina Next/Seuraava. Hyväksy käyttöehdot ja/tai ohjelmistolisenssi. Kun ohjelma pyytää valitsemaan asennuskohteen, hyväksy tarjottu kohdekansio ja paina Install/Asenna. Paina asennuksen viimeistelyikkunassa Valmis. Jos olet rastittanut viimeistelyikkunassa vaihtoehdon Käynnistä Ifolor Designer, kuvakirjaohjelma avautuu sama tien. * Tämä opas on tehty PC:n käyttäjille. Ifolorin kotisivuilta löydät myös uusimman version Ifolor Mac Designer -kuvakirjaohjelmasta. HUOM! Jos et halua avata Ifolor Designer -kuvakirjaohjelmaa vielä tässä vaiheessa, voit käynnistää sen myöhemmin klikkaamalla työpöydälle ilmestynyttä Ifolor Designer ohjelmaikonia.

3 Näin helposti teet Ifolorkirjan! 1. Päätä kirjasi aihe ja valitse kuvat Voit tehdä matkakirjan, vauvakirjan, juhlakirjan, harrastuskirjan, runokirjan, reseptikirjan, satukirjan tai mitä ikinä keksitkään. Valitse kuvat ja kerää ne yhteen kansioon. Kuvakirjaan tulevien kuvien määrällä ei ole ylä- eikä alarajaa, sillä yksittäiselle sivulle voi laittaa joko pelkkää tekstiä tai yhdestä jopa kymmeneen kuvaan. Sivuja kirjaan voi valita Tutustu kirjamalleihin ja päätä minkä teet Tutustu Ifolorin kotisivuilla erilaisiin kuvakirjamalleihin ja valitse käyttötarkoitukseesi sopivin. Voit tehdä kirjastasi pienen tai suuren (A6 A3), kovakantisen tai pehmeäkantisen, liimasidotun tai kierresidotun. 3. Avaa Designer -ohjelma ja aloita uusi kuvakirja Avaa kuvakirjaohjelma kaksoisklikkaamalla työpöytäsi Ifolor Designer ikonia. Valitse avautuvasta ikkunasta vaihtoehto Uusi. Valitse seuraavasta ikkunasta haluamasi kuvakirjamalli klikkaamalla kyseisen mallin kuvaa ja paina Seuraava. Valitse sivumäärä. Voit muuttaa sivumäärää milloin tahansa myöhemmin. Anna kuvakirjallesi nimi ja talleta kuvakirjasi tiedostot ohjelman ehdottamaan oletuskansioon painamalla Seuraava. 4. Valitse tekotapa pika tai luova Voit hyödyntää älykkään Pikatoiminnon valmiita teemakirjoja ja kuvien automaattiasettelua tai luoda kuvakirjasi itse sivu sivulta. Pikatoiminto Jos haluat tehdä kirjasi Pikatoiminolla, etene seuraavasti: Vaihe 1: Avaa Pikatoiminto Designer-ohjelman vasemman yläkulman painikkeesta. Valitse ensin kirjaasi sopiva teema ja teeman alta mieleinen malli ja paina Seuraava. Kukin malli kattaa kuvakirjan värimaailman, kuva- ja tekstipaikkojen asettelun, kehysten tyylin sekä sivuille tulevat Cliparts leikekuvat. Vaihe 2: Jos haluat käyttää kuvien automaattisijoittelua, avaa näytön vasemmasta laidasta kansio, jossa kuvakirjaan tulevat kuvat ovat, ja siirrä ne näytön yläosassa olevalle harmaalle alueelle. Voit antaa ohjelman lajitella kuvasi tiedostojen luontipäivämäärän mukaan tai laittaa kuvat manuaalisesti hiirellä vetäen haluamaasi järjestykseen. Määritä kuinka monta kuvaa haluat yhdelle sivulle ja kuinka monta sivua yhteensä haluat ja paina Seuraava. HUOM! Jos haluat hyödyntää valmista kirjapohjaa, mutta sijoittaa kuvasi itse, ohita Pikatoiminnon vaihe 2 (= valitse kuvat) painamalla Seuraava. Vaihe 3: Valitse kuvakirjallesi kansi (1), anna nimi (2) ja vedä kanteen kuva(t) hiirellä vasemman laidan kuvakansiosta (3). Pääset vielä muokkaamaan kantta sisäsivujen kuvien automaattisijoittelun jälkeen. Paina Seuraava ja Pikatoiminto asettelee valitsemasi kuvat muutamassa minuutissa kirjan sivuille. Voit vielä lisätä tekstit ja vapaasti muokata Pikatoiminolla tehtyä kirjaa. Muokkausohjeet löydät seuraavilta sivuilta

4 7 Luova tekotapa Näin Ifolor Designer -kuvakirjaohjelma toimii 9 5 Jos osaat käyttää hiirtä, osaat tehdä Ifolorkirjan! Sinun kirjasi suunnittelualue - aukeama kerrallaan. Tänne vedät hiirellä sivupohjia ja kuvia sekä kirjoitat tekstisi. Voit vapaasti siirtää kuva- ja tekstipaikkoja. Tartut niihin vaan hiirellä ja vedät. Voit myös säätää paikkojen kokoa hiiren avulla. 2. Sinun tietokoneesi kansiot. Täältä avaat kansion, jossa ovat kuvakirjaan valitsemasi kuvat. 3. Tässä valitsemasi kansion kuvat näkyvät. Täältä vedät kuvat valitsemiisi sivupohjiin. Tunnistat jo käyttämäsi kuvat vihreästä kehyksestä. Voit myös piilottaa jo käyttämäsi kuvat. 4. Täältä löydät kaikki ulkoasutyökalut kansimallit, valmiit sivupohjat, taustat ja kuvien kehykset. Kaikki toimii tartu ja vedä hiirellä -periaatteella. 5. Kirjasi sivumäärä. Täältä valitset haluamasi sivumäärän. Voit muuttaa sivumäärää milloin tahansa. 6. Kirjasi kaikki aukeamat. Tällä alueella hahmotat koko kirjasi sisällön ja näet kuinka monta tyhjää aukeamaa sinulla vielä on. Täällä voit myös vaihtaa aukeamien järjestystä tartut aukeamaan hiirellä ja vedät sen uuteen paikkaan. 7. Muista tallentaa! Se tapahtuu todella helposti painamalla tallennaikonia. Voit milloin tahansa keskeyttää kirjan teon ja palata siihen myöhemmin. 8. Esikatselu. Jokainen aukeama kannattaa esikatsella ennen kirjan tilaamista. 9. Pikatoiminto. Pääset Pikatoimintoon missä tahansa vaiheessa kuvakirjasi tekoa. Voit esimerkiksi tehdä osan sivuista itse ja antaa Pikatoiminnon hoitaa loput. Valitse Pikatoiminnon oikeasta yläkulmasta, haluatko käyttää toimintoa koko kirjassa vai vain tyhjillä sivuilla. 10. Kun olet valmis, paina Lisää ostoskoriin Tee lisää kuvakirjoja tai siirry suoraan tilaamaan. Valmiin kirjan saat postitse kotiin noin 10 päivässä kirjan tilaamisesta.

5 Hyvä tietää - lisää vinkkejä Ifolorkirjan tekemiseen Käytännön vinkkejä alkuun Tärkeintä on nimetä kuvakansiosi selkeästi tietokoneellasi. Näin löydät kuvasi helposti. Kuvakirja kannattaa aloittaa sijoittamalla ensin kuvat koko kirjaan. Sen jälkeen voit kirjoittaa tekstit. Vasta viimeiseksi kannattaa lisätä mahdolliset taustat, kehykset ym. Tekstin muokkaaminen ja oikolukutoiminto Voit valita fontin, vaihtaa tekstin väriä ja kokoa ja sijoittaa tekstin eri tavoin. Voit tallentaa valitsemasi fontin oletukseksi koko kirjaan. Kirjaohjelmassa on kätevä oikolukutoiminto, joka korostaa virheelliset sanat. Kuvien muokkaaminen Tuplaklikkaamalla kirjassa olevaa kuvaa pääset muokkaamaan sitä. Voit rajata, suoristaa ja kääntää kuvasi vaikka peilikuvaksi. Voit korjata punasilmäisyyden ja muokata kuvaa monipuolisilla erikoistehosteilla. Kehykset ja taustat Voit halutessasi viimeistellä kirjasi erilaisilla taustoilla ja kehyksillä. Vedä valitsemasi tausta tai kehys sivun tai kuvan päälle. Voit käyttää samoja koko kirjassa tai vaihdella kuvien ja aiheen mukaan. Omat kehykset Jos runsaasta valikoimasta ei löydy sopivaa vaihtoehtoa, voit vapaasti muokata kehysten väriä ja paksuutta. Pääset luomaan omat kehykset klikkaamalla kehysvalikossa olevaa vihreää plus-painiketta. Kumoa ja toista Voit helposti kokeilla mitä tahansa. Kumoa ja toista -näppäimien avulla pääset aina takaisin edelliseen tilaan. Omat sivut Vaikka sivupohjia on todella runsaasti, voit tehdä myös omia ja tallentaa ne. Teet omia sivupohjia joko muokkaamalla valmiita tai lisäämällä kuva- ja tekstielementtejä tyhjälle sivulle Tallenna oma sivupohja klikkaamalla sivulla hiiren oikeaa painiketta ja valitsemalla toiminnon tallenna sivumalliksi Asiakaspalvelumme auttaa mielellään Mikäli sinulla on kysyttävää, osaava asiakaspalvelumme auttaa aina! Asiakaspalvelusta voit myös tilata kätevästi lisäkappaleita vähintään 30 päivän ajan kirjan takakannessa olevalla 10-numeroisella koodilla. Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin Puh: Voit myös lähettää sähköpostia: Pyrimme vastaamaan kaikkiin sähköposteihin vuorokauden sisällä.

6 Ifolorkirjoja on laaja valikoima löydä omasi! Premium-kuvakirja Se kaikkein näyttävin Ifolorkirja 28x28 cm Kovat kiilto- tai mattalaminoidut kannet Ainutlaatuinen sidonta, selkä ei peitä kuvaa ja aukeaa 180º (yhtenäistä kuvapintaa jopa 56 cm) sivua Hinta alk. 54,95 (36 s.) Deluxe-kuvakirja Suomalaisten suursuosikki ja arvostettu lahja A3 vaaka, A4 pysty, A4 vaaka, 21x21 cm, A5 vaaka Kovat kiiltolaminoidut kannet Tukeva liimasidonta sivua Hinta alk. 18,95 (A5 vaaka, 26 s.) Soft-kuvakirja Edullinen ja tyylikäs pehmeäkantinen vaihtoehto A4 pysty Pehmeät mattakannet Tukeva liimasidonta sivua Hinta alk. 19,95 (26 s.) Spiral-kuvakirja Hauska vaihtoehto liimasidotulle kirjalle A4 pysty, A4 vaaka Läpinäkyvät paksut muovikannet Tyylikäs ja kestävä kierresidonta sivua Hinta alk. 21,95 (24 s.) Easy-kuvakirja Pieni suuri kirja, johon mahtuu paljon kuvia A5 pysty, A5 vaaka Läpinäkyvät paksut muovikannet Tyylikäs kierresidonta sivua Hinta alk. 13,95 (24 s.) Pocket-kuvakirja Näppärä tapa pitää kuvia mukana. Edullinen lahja A6 vaaka Läpinäkyvät paksut muovikannet Tyylikäs kierresidonta sivua Hinta alk. 8,95 (24 s.) Ifolorkirja on myös Facebookissa! Kaikki mitä olet halunnut tietää kuvakirjoista tutustu ja tykkää!

7 Jaa kuvakirjasi sähköisesti ystävien kesken! Voit lähettää tekemäsi kuvakirjan sähköisesti ystäviesi selattavaksi! Ja mikä parasta, he voivat tilata suoraan oman kappaleen. Palvelu toimii näin: Tilaa kuvakirjasi normaalisti Ifolor Designer -kuvakirjaohjelmalla. Kun kuvakirjasi on painettu, saat Ifolorilta sähköpostin, jossa on linkki kuvakirjasi sähköiseen versioon. Voit lähettää sähköpostin salasanoineen edelleen haluamillesi henkilöille. Näin ystäväsi pääsevät selaamaan tekemääsi kuvakirjaa vähintään 30 päivän ajan. Halutessaan he voivat suoraan tilata kuvakirjastasi oman kappaleen*. Samalla tavalla voit itsekin kätevästi tilata kuvakirjastasi lisäkappaleita. * Lisäkappaleita voi tilata vain Suomeen, mutta sähköistä kuvakirjaa voi selata missä tahansa maailmassa. Muistojen jakaminen ei voisi olla helpompaa! Helppo tehdä - ihana saada! SUOMEN SUOSITUIMMAT KUVAKIRJAT

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 IVUT SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI TALKOISSA 5 NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 YLLÄPITOTILANÄKYMÄN TYÖKALUT 8 Valikkorivi 8 Palkki sivujen järjestyksen vaihtamiseen 8 SIVUJEN LUOMINEN

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Rekisteröityminen... 2 Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

Seppo Luhtasaari SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS

Seppo Luhtasaari SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS Seppo Luhtasaari SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS Atk-Palvelu Luhtasaari Oy Seinäjoki 2015 SUKUTUTKIJAN ATK-OPAS SukuJutut 1.3.2015 Copyright 1993-2015. Kaikki oikeudet pidätetään. Atk-Palvelu Luhtasaari Oy Seppo

Lisätiedot

EXCEL - TAULUKKOLASKENTA...2 ALOITUS...2 PERUSTAULUKKO...3 TYÖKIRJA...3

EXCEL - TAULUKKOLASKENTA...2 ALOITUS...2 PERUSTAULUKKO...3 TYÖKIRJA...3 EXCEL - TAULUKKOLASKENTA...2 ALOITUS...2 PERUSTAULUKKO...3 TYÖKIRJA...3 SOLUJEN TÄYTTÄMINEN JA MUOKKAAMINEN...4 SOLUUN KIRJOITTAMINEN...4 TEKSTIEN JA LUKUJEN KORJAUS...5 TEKSTIEN JA LUKUJEN MUOKKAUS...5

Lisätiedot

Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa!

Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa! Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa! - Elikkä tässä ohjeessa näet kuinka voit tehdä peda.net palveluun koti/etätehtäviä tai vaikka kokeitten tekoa, tapoja on rajattomasti.

Lisätiedot

WORD- ja EXCEL-opas Office 2010

WORD- ja EXCEL-opas Office 2010 Aalto Yliopiston Teknillinen Korkeakoulu Kemian ja materiaalitieteiden tiedekunta Kemian laitos Fysikaalisen kemian ja sähkökemian tutkimusryhmä WORD- ja EXCEL-opas Office 2010 Annukka Aarnio asantasa@cc.hut.fi

Lisätiedot

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö...

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö... M-Files 10 Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 3.1 Järjestelmävaatimukset...10 3.2 Automatisoitu asennus ja jakelu...11 3.3 Asennuksen läpivienti...11

Lisätiedot

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014 Windows 7 Hannu Matikainen Päivitetty 4.7.2014 Sisältö WINDOWS-VERSIOT... 1 TYÖPÖYTÄ... 1 KUVAKKEET... 2 Kuvakkeiden ominaisuudet... 3 Pikakuvakkeet... 3 TEHTÄVÄPALKKI... 4 Tehtäväpalkin kuvakkeet... 5

Lisätiedot

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Tämä oppimateriaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 -lisenssillä. Kurssin sisältö: 1 Johdanto... 3 2 Internet... 4 2.1 Internetin peruskäyttö... 4

Lisätiedot

LoiLoScope EX/AX/FX käyttäjän opas

LoiLoScope EX/AX/FX käyttäjän opas LoiLoScope EX/AX/FX käyttäjän opas Tämä opas on tarkoitettu LoiLoScope EX, LoiLoScope AX ja LoiLoScope FX. Vahvista käyttämäsi sovellus. Voit myös tarkastella käyttöoppaassa LoiLoScope EX/AX/FX ja kameran

Lisätiedot

1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2

1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2 TomTom ONE/XL/XXL 1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2 5 6 5 6 + 7 2 SEC 8 1 2 3 3 1 2 3 180 4 5 4 2. Pakkauksen sisältö Pakkauksen sisältö a TomTom ONE/XL/ XXL b EasyPort TM -pidike c Autolaturi d RDS-TMC-liikennevastaanotin*

Lisätiedot

Opiskelijan ohje. LearnLinc 10. http://ilinc.tokem.fi

Opiskelijan ohje. LearnLinc 10. http://ilinc.tokem.fi Tämä peruskäyttöohje on tuotettu Lapin etäopetuksen tukipalvelut (LATU) -hankkeen 1.8.2008 31.12.2010 tuella. ilinc 10 Opiskelijan peruskäyttöohje Opiskelijan ohje LearnLinc 10 http://ilinc.tokem.fi Virtuaaliopintojen

Lisätiedot

Condes. Suunnistuksen ratamestariohjelmisto. Versio 7 KOULUTUSMATERIAALI. Copyright 2004 OL-Fellows. Kopiointi kielletty Sivu 1 (78)

Condes. Suunnistuksen ratamestariohjelmisto. Versio 7 KOULUTUSMATERIAALI. Copyright 2004 OL-Fellows. Kopiointi kielletty Sivu 1 (78) Condes Suunnistuksen ratamestariohjelmisto Versio 7 KOULUTUSMATERIAALI Copyright 2004 OL-Fellows. Kopiointi kielletty Sivu 1 (78) Sisältö KOULUTUKSEN SISÄLTÖ... 3 MIKÄ ON CONDES?... 4 CONDESIN OSAT JA

Lisätiedot

Käsikirja Mathcad 15.0 Lokakuu 2010

Käsikirja Mathcad 15.0 Lokakuu 2010 Käsikirja Käsikirja Mathcad 15.0 Lokakuu 2010 Copyright 2010 Parametric Technology Corporation. Parametric Technology Corporation omistaa sekä tämän ohjelman että siihen kuuluvan dokumentaation tekijänoikeudet.

Lisätiedot

Sisällysluettelo Tietokoneen osat... Hiiri... 8 Tietokoneen oheislaitteita...

Sisällysluettelo Tietokoneen osat... Hiiri... 8 Tietokoneen oheislaitteita... Sisällysluettelo Tietokoneen osat... 4 Näyttö eli monitori... 4 Keskusyksikkö... 4 Levykeasema eli korppuasema... 5 CD-ROM-asema eli romppuasema... 5 Näppäimistö... 6 Hiiri... 8 Hiiren painikkeet... 9

Lisätiedot

Opas HansaBook-palvelun käyttöön

Opas HansaBook-palvelun käyttöön Opas HansaBook-palvelun käyttöön Yleistä HansaBook-palvelu on kirjan elinkaareen sopeutuvan yksittäis- ja erätuotannon palvelu. Palvelu sisältää aineiston lataus- ja arkistointiliittymän sekä joustavan

Lisätiedot

Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2

Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 Käyttöopas Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1 Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 HUAWEI MediaPad ulkoiset osat...2 SIM- ja microsd-korttien

Lisätiedot

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu Ounet on talotekniikan keskitetyn etähallinnan internet-palvelu. Se on tarkoitettu Ouman-automaatiolaitteiden etäkäyttöön niin tietokoneen kuin mobiililaitteenkin

Lisätiedot

Word 2010 Tehokas käyttö Hannu Matikainen

Word 2010 Tehokas käyttö Hannu Matikainen Word 2010 Tehokas käyttö Päivitetty 2.11.2012 2000-2012 Sisällysluettelo: 1 Johdanto... 1 2 Asetukset... 1 2.1 Oletusasetukset... 1 2.2 Riviväli ja välistys... 1 3 Tyylit asiakirjassa... 4 3.1 Yleistä

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 625

Käyttöohje Nokia Lumia 625 Käyttöohje Nokia Lumia 625 4.0. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Puhelimessa on käyttöohje, joka on aina mukanasi ja käytettävissä, kun sitä tarvitset. Löydä vastauksia kysymyksiin

Lisätiedot

Ovaport. Käyttöohje. ID6640 V13 27.1.2015 Ohjelmaversiot 1.8.0-1.8.0

Ovaport. Käyttöohje. ID6640 V13 27.1.2015 Ohjelmaversiot 1.8.0-1.8.0 Ovaport Käyttöohje ID6640 V13 27.1.2015 Ohjelmaversiot 1.8.0-1.8.0 Sisällysluettelo Esittely...3 Käyttöönotto...3 Kirjautuminen...4 Käyttöliittymä...6 Kokonaiskuva-sivu... 11 Hälytykset-sivu... 24 Raportointi-sivu...

Lisätiedot

Nokia Lumia 610 -käyttöohje

Nokia Lumia 610 -käyttöohje Nokia Lumia 610 -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 6 Näppäimet ja osat 6 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 7 Aseta SIM-kortti paikalleen 8 Lataa puhelin 10 Antennien

Lisätiedot

1 Dreamweaver MMX. 2 Tekstin muokkaus

1 Dreamweaver MMX. 2 Tekstin muokkaus 1 Dreamweaver MMX Dreamweaverissa on samantyylisiä paletteja kuin Photoshopissa. Niitä voi olla auki useampia, mutta alkuun tarvitaan vain Properties palettia joten sulje ensin kaikki paletit ja napauta

Lisätiedot

AINA. Käyttäjän opas. Laajakaistaliittymä UUDENAJAN TEKNOLOGIAA & VANHANAJAN PALVELUA

AINA. Käyttäjän opas. Laajakaistaliittymä UUDENAJAN TEKNOLOGIAA & VANHANAJAN PALVELUA AINA Laajakaistaliittymä Käyttäjän opas UUDENAJAN TEKNOLOGIAA & VANHANAJAN PALVELUA SISÄLLYSLUETTELO 1. TERVETULOA... 3 1.1. Mitä tarvitaan?...3 1.2. Perustietoja yhteydestä...3 2. AVAUSPAKETIN SISÄLTÖ...

Lisätiedot

KÄY TÖN ALOITTAMISEEN

KÄY TÖN ALOITTAMISEEN Koulukirjat tietokoneelle OHJEITA PDF XChange Viewer -ohjelman KÄY TÖN ALOITTAMISEEN Sisällysluettelo Ohjelman hankkiminen 1 Käytön aloittaminen 1 Työkalut 2 Työkalurivin muokkaaminen 4 Työkalurivin fonttikoon

Lisätiedot

Kari J Keinonen Microsoft Excel 2013 Eng EDISTYNYT KÄYTTÖ

Kari J Keinonen Microsoft Excel 2013 Eng EDISTYNYT KÄYTTÖ Kari J Keinonen Microsoft Excel 2013 Eng EDISTYNYT KÄYTTÖ Käyttöoikeustiedot Tämän e-kirjan sisältö on suojattu tekijänoikeuslain, muiden asiaa käsittelevien lakien ja kansainvälisten sopimusten mukaisesti.

Lisätiedot

Paniikkihäiriön nettiterapiankäyttöohje

Paniikkihäiriön nettiterapiankäyttöohje Paniikkihäiriön nettiterapiankäyttöohje Kevät 2013 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Johdanto... 2 Mikä on Paniikkihäiriön nettiterapia?... 2 Pikaopas ohjelman käyttöön... 2 Tekniset vaatimukset...

Lisätiedot

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen.

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen. Onko tämä ensimmäinen käyntisi? Napsauta kohtaa Rekisteröidy. Täydennä avautuvalle sivulle sähköpostiosoitteesi ja anna salasana. Napsauta Seuraava, lue ja hyväksy tietosuojakäytäntö. Jos olet jo kirjautunut

Lisätiedot

Maarit Hynninen-Ojala. Moodle 2.3.2+ Opiskelijan opas

Maarit Hynninen-Ojala. Moodle 2.3.2+ Opiskelijan opas Moodle 2.3.2+ Opiskelijan opas Sisällys 1 Opiskelijana Moodlessa ohje 1 1.1 Kirjautuminen Moodleen 1 1.2 Etusivu 2 1.3 Navigointi 3 1.4 Minun Moodleni 4 1.5 Omat käyttäjätiedot 4 1.6 Omien käyttäjätietojen

Lisätiedot