Volvo 7900 Electric. Kulkee siellä missä ihmiset liikkuvat

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Volvo 7900 Electric. Kulkee siellä missä ihmiset liikkuvat"

Transkriptio

1 Volvo 7900 Electric Kulkee siellä missä ihmiset liikkuvat

2 virtaa joukkoliikenteeseen Uusi Volvo 7900 Electric on paljon enemmän kuin sähköbussi. Se on mahdollisuuksia luova työväline, joka antaa täysin uusia valmiuksia kehittää joukkoliikennettä ja koko kaupunkia. Uusi Volvo 7900 Electric kulkee minne tahansa. Tämä hiljainen, puhdas ja päästötön bussi kulkee kaikkialla siellä missä ihmiset liikkuvat. Sitä kaikkein lyhintä reittiä. Asuinalueilla, rajoitusalueilla, ostoskeskuksissa ja aukioilla. Ihmisten keskuuteen. Sinulla on vaihtoehto. Voit kehittää aivan uudenlaisia reittejä. Liikennöidä yöaikaan ihmisiä herättämättä. Pienentää melua vilkkailla alueilla ja nostaa aidosti niiden viihtyvyystasoa. Sinä ja kaupunkisi voitte hyötyä Volvon suotuisista ympäristövaikutuksista. electric.volvobuses.com

3 TUOTTEEN YLEISKUVAUS Kaupunkisi on uudenlaisten mahdollisuuksien edessä Avaimet käteen -ratkaisu Uusi Volvo 7900 Electric luo mielenrauhaa. Se on saatavana avaimet käteen -ratkaisuna, jotta käyttöaste pysyy hyvänä ja toiminnalliset sekä taloudelliset riskit mahdollisimman pieninä. Kaikki tarvitsemasi kapasiteetti määrättyyn kilometrihintaan. Rajoitusalueiden hallinta Monissa kaupungeissa keskusta-alueen liikennettä on rajoitettu eri tavoin. Vyöhykkeet, joissa on päästö-, melu- ja nopeusrajoituksia, yleistyvät jatkuvasti. Volvo 7900 Electric täyttää tällaiset päästö- ja melurajoitukset sellaisenaan, ja myös nopeusrajoituksista voidaan huolehtia Volvo Bus Zone Management aluehallintakonseptin avulla. Ihmisten keskuuteen Volvo 7900 Electric on monipuolinen mahdollisuus kehittää houkuttelevaa joukkoliikennettä. Uusia reittejä, melutonta liikennöintiä rajoitusalueilla ja pysäkkejä juuri siellä, minne ihmiset niitä tahtovat. Tehokas lataus Nopea ja täysin automaattinen lataus pääteasemilla pitää tuottavuuden korkeana ja linja-autot aikataulussa. Käytönaikainen lataus on huomattavasti taloudellisempaa kuin yönaikainen lataus varikolla. Ohjat kuljettajalla Volvo 7900 Electric kulkee tasaisesti ja ryhdikkäästi niin kuin kaikki Volvot. Myös kuljettajan työympäristö on eräs markkinoiden parhaista, ja ergonomialtaan se on maailmanluokkaa. Hiljaista mukavuutta Volvo 7900 Electric kokemus on tämän ansiosta erittäin hiljainen ja mukava sekä kyydissä oleville ja pysäkillä odottaville matkustajille että asukkaille reitin varrella. Todellista käyttöaikaa 7900 Electric käyttää Volvo hybridien ja sähköhybridien teknologiaa, joka on testattu käytössä tuhansissa linja-autoissa ja jota kuljetusyrittäjät ja liikennelaitokset pitävät käyttöasteen parhaana ympäri Eurooppaa. Tulevaisuus on tässä ja nyt Sähköajoneuvot johdattavat meidät oikealle tielle kohti kestäviä kuljetusratkaisuja. Volvon opastuksella selviät teknologiamuutoksesta varmasti ja turvallisesti. Ympäristötyö Volvo 7900 Electric Hybrid ei ole vain fossiilivapaa. Polttomoottoriratkaisuista poiketen se on myös meluton vastaten näin kaupunkisuunnittelun ja kansanterveyden seuraaviin suuriin haasteisiin. Kaiken lisäksi energiaa säästyy 80 %.

4 Kuuntele kaupunkiasi ja valitse sähkö

5 UUSIA MAHDOLLISUUKSIA Ympäristöystävällisyyden uusi malli Kaupungit kaikkialla maailmassa ovat saman haasteen edessä: kasvun on tapahduttava ympäristön ehdoilla. Julkisella liikenteellä on tässä merkittävä rooli. Monet kaupungit ovat jopa asettaneet selvät tavoitteet fossiilivapaalle julkiselle liikenteelle, ja tavoitteiden määräajat lähestyvät kovaa vauhtia. Volvo Buses ei tyydy pelkästään huolehtimaan ilman puhtaudesta. Haluamme myös vähentää meluhaittoja ja tarjota puhtaan ja hiljaisen kuljetusratkaisun, joka tuo täysin uudenlaisia mahdollisuuksia modernien kaupunkien kehitykselle. Volvo 7900 Electricin julkistus on pistänyt käsitykset linja-autojen mahdollisuuksista täysin uusiksi. Se on paljon muutakin kuin meluton linja-auto. Se on työkalu, joka auttaa kaupunkeja kasvamaan ja kehittymään ympäristöystävällisesti ja ihmisiä varten. Se on tulevaisuutta tässä ja nyt. Linja-autopysäkki sisätiloissa Lindholmenissa, Göteborgissa.

6 UUSIA MAHDOLLISUUKSIA Ihmisten keskuuteen Volvo 7900 Electric muuttaa käsityksen joukkoliikenteestä. Se on puhdas ja hiljainen linja-auto, joka tarjoaa uuden näkökulman joukkoliikenteeseen ja mikä tärkeintä, mahdollistaa kaupungin kehittämisen ihmislähtöisesti. Joukkoliikennelinjat voidaan suunnitella täysin uudella tavalla, koska pysäkit voidaan sijoittaa sisätiloihin esimerkiksi ostoskeskuksiin tai rautatieasemille. Meluhaitat vilkkailla alueilla poistuvat, mikä nostaa näiden alueiden viihtyvyystasoa aidosti. Linja-autoilla voidaan ajaa sairaaloiden ja koulujen lähettyvillä sekä asuinalueilla myös iltaisin ihmisiä herättämättä. Meluttomat linja-autoreitit voidaan tuoda lähemmäs käyttäjiä, mikä vapauttaa arvokasta maata asuinrakennusten ja muiden palveluiden rakentamista varten. Moderni ja houkutteleva joukkoliikenne toimii siellä, missä ihmiset liikkuvat ja minne he haluavat mennä. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

7 AVAIMET KÄTEEN -RATKAISUT Avaimet käteen kaikenkattava ratkaisu Avaimet käteen -ratkaisujemme ansiosta Volvo Electric linja-autojen käyttöönotto sujuu huolettomasti. Yksittäisten ajoneuvojen ostamisen sijaan kehität joukkoliikennettä. Yhdessä määrittelemme eri reittien vaatimukset, olosuhteet ja kapasiteettitarpeen. Olemme sitoutunut kumppani. Takaamme, että käytettävissäsi on täysin huollettuja ja toimintakykyisiä ajoneuvoja sovittuna aikana ja määrättyyn kilometrihintaan. Avaimet käteen -ratkaisu tarkoittaa sitä, että kaikki linja-autot ovat valmiita käyttöön juuri oikeaan aikaan. Oman pääoman ja kassavirran parantuminen sekä normaalia pienemmät taloudelliset ja toiminnalliset riskit hyödyttävät toimintaa. Ratkaisuun kuuluvat toimintakunnon seuranta ja optimoitu huolto, joten käytettävyys ei milloinkaan ole ongelma. Sama pätee kaikkeen, mitä ongelmattoman toiminnan varmistamiseen tarvitaan. Käyttöönottoa ei tarvitse lykätä turhaan. Se voidaan toteuttaa asteittain reitti kerrallaan. Infrastruktuurin kehittämisen hoidamme yhdessä kaupungin ensisijaisen toimittajan ja energiaviranomaisten kanssa. Siirtyminen dieselistä sähkökäyttöiseen joukkoliikenteeseen voidaan toteuttaa suunnitelmallisesti, erittäin sujuvasti sekä taloudellisuutta edistävällä tavalla. Käytönaikainen latausjärjestelmä lataa linja-autot nopeasti ja mahdollistaa infrastruktuurin tehokkaan käyttöönoton. Avaimet käteen -ratkaisuun sisältyy Volvo Zone Management aluehallintakonsepti, jolla varmistetaan paikallisten liikennerajoitusten noudattaminen. Volvo vastaa kaikista ylläpito- ja huoltotöistä sekä ajoneuvojen toimintakunnon valvonnasta.

8 SOSIOEKONOMISET SÄÄSTÖT Tämä Göteborgin todellisiin keskustaliikenteen tilastoihin perustuva esimerkki osoittaa, miten valtavia säästömahdollisuudet ovat. Esimerkki on kestävän kehityksen kuljetusratkaisuihin erikoistuneen konsulttiyrityksen Coucky&Partnersin tutkimuksesta. Tiedätkö, mikä on melun hinta? Saamme jatkuvasti enemmän tutkimustietoa siitä, että melu on paitsi terveyshaitta myös valtava kustannustekijä tieliikenteen kokonaisvaikutuksia laskettaessa. Lisäksi se on merkittävä este entistä tiheämmän kaupunkirakentamisen tiellä, ja sen vaikutus kiinteistöjen arvoihin on valtava. Monilla alueilla melu on eräs tärkeimmistä tekijöistä, jotka rajoittavat joukkoliikenteen laajempaa hyödyntämistä. Ihmiset tuntevat melun haitat yhä paremmin, ja monissa kaupungeissa ympäri maailmaa on suunnitteilla uusia lakeja melun hillitsemiseksi. Melutaso onkin nousemassa merkittäväksi tekijäksi kalustohankintoja harkittaessa. Äänettömän joukkoliikenteen sosioekonomiset hyödyt ovat mittavia; säästöt ovat noin 0,4 linja-autoa ja ajettua kilometriä kohden. Liikennemelun sosioekonomiset kokonaisvuosikustannukset Kaikki ajoneuvotyypit, käytössä dieselbussit / km ja vuosi Kaikki ajoneuvotyypit, käytössä sähköbussit / km ja vuosi Säästö 33% Linja-autojen vaikutus liikennemelun sosioekonomisiin kokonaiskustannuksiin Dieselbussit / km ja vuosi Sähköbussit / km ja vuosi Säästö 90%

9 VYÖHYKESUUNNITTELU Siirry nollapäästövyöhykkelle Kaikenlainen liikenne ei sovi ruuhkaisiin kaupunkiympäristöihin. Melun, päästöjen ja yleisen turvallisuuden vuoksi tietyillä vyöhykkeillä tai paikoilla on voimassa rajoituksia. Volvo 7900 Electric pystyy luonnollisesti toimimaan nollapäästö- ja melurajoitusvyöhykkeillä ja pysähtymään sisätiloissa olevilla pysäkeillä, mutta sen tarjoamat edut eivät rajoitu tähän. Volvo Bus Zone Management -aluehallintakonseptin avulla ajoneuvot voivat noudattaa maantieteelliseen sijaintiin, viikonpäivään ja jopa vuorokaudenaikaan liittyviä nopeusrajoituksia. Kuljettaja saa ilmoituksen ajoneuvon siirtyessä alueelle, jossa on rajoituksia, ja ajoneuvo säätää toimintaansa automaattisesti ilman kuljettajan toimia. Volvo Bus Zone Management aluehallintakonsepti Joukkoliikenteestä voidaan tehdä jopa nykyistäkin tehokkaampaa yhdistämällä GPS-paikannus reittikarttoihin ja liikennerajoituksiin. Volvo Bus Zone Management aluehallintakonseptin avulla rajoituksia voidaan noudattaa erityyppisillä rajoitetuilla alueilla.

10 LATAUS Käytönaikainen lataus Käytönaikainen lataus on loistovalinta. Yönaikaiseen lataukseen verrattuna hyötyjä ovat pienemmät kustannukset, suurempi matkustajakapasiteetti, suurempi toimintasäde ja infrastruktuurin tehokkaampi hyödyntäminen. Kun lataus voidaan tehdä päätepy säkeillä, vaikutukset aikatauluun ovat vähäisiä ja latausmenettely on selkeästi määritelty. Käytönaikaisen latauksen ansiosta voidaan myös käyttää pienempää ja kevyempää akkuyksikköä, jolloin matkustajakapasiteettia jää enemmän. Ja koska ajoneuvoa ei tarvitse pitää koko yötä latauksessa, toimintasäde suurenee ja käyttötunteja saadaan enemmän. Reitin kaikki linja-autot voivat käyttää samoja latausyksiköitä. Yönaikaista latausta käytettäessä jokaisella linja-autolla on oltava oma latausyksikkö ja varikko joutuu kuormittamaan sähköverkkoa huomattavasti. Lataaminen on täysin automaattista ja latauskontaktit ojentuvat linja-auton liittimiin ylhäältä, mikä on turvallisuuden kannalta paras mahdollinen ratkaisu. Kaikki liikkuvat osat on integroitu sähkötolppaan, ja linja-auton kontaktit puolestaan ovat kiinteitä liittimiä. Ylimääräisten huoltojen tarve ajoneuvossa vähenee, eikä ajoneuvoon tule lisäpainoa, joten matkustajia mahtuu mukaan enemmän. Perusedellytykset sähköajoneuvojen lataamiselle ovat turvallisuus, käyttövarmuus, lyhyet latausajat ja käytön helppous. Volvon käytönaikainen latausjärjestelmä täyttää kaikki nämä vaatimukset, joten käyttöaste ja energiatehokkuus ovat taatusti erinomaisia.

11 TEHOKAS KULJETTAJA Hiljaista mukavuutta ohjauspyörän takana Volvo 7900 Electricin ajaminen on vakuuttavan helppoa ja hiljaista. Riittää, että painat ON-painiketta ja lähdet liikkeelle. Kaksivaiheinen automaattivaihteisto toimii niin pehmeästi, että kuljettaja voi keskittyä pelkästään ajamiseen. Lataus tapahtuu latausasemilla täysin automaattisesti, eikä kuljettajan toimia tarvita. Kun linja-auto pysähtyy oikeaan asentoon, lataus käynnistyy automaattisesti. Latausaika on vain kuusi minuuttia, joten aikatauluista ei tarvitse tinkiä. Kuljettajan ympäristö on todennäköisesti yksi markkinoiden mukavimmista; sen ominaisuuksia ovat maailmanluokan ergonomia ja erinomainen näkyvyys. Työpaikka on myös hiljainen. Tämä vähentää kuljettajan stressiä ja auttaa häntä pysymään tarkkaavaisena ja valppaana. Ei epäilystäkään: Volvo 7900 Electric on kuljettajaa varten suunniteltu linja-auto. Hiljainen ja turvallinen kuljettajakoulutuksella Sähköbussin ajaminen on erilaista. Voimanlähde on äänetön, joten linja-autolla voidaan ajaa tiiviimmin asutuilla sekä rajoitetuilla alueilla, tulla lähemmäs ihmisiä ja jopa ajaa sekä pysähtyä sisätiloissa. Siksi kuljettajan on otettava ajoturvallisuus huomioon uudella tavalla. Kuljettajakoulutuksella kuljettajat voivat parantaa taitojaan ja opetella huomioimaan äänettömien linja-autojen ajamiseen liittyvät uudenlaiset turvallisuusnäkökohdat.

12 Matkustajille mahdollisuus rauhoittua hiljaisuudessa Hiljaisuus tuo helpotusta. Voit keskustella rauhalliseen äänen, voit kuunnella musiikkia pienemmällä äänenvoimakkuudella, ja myös stressi vähenee. Näitä ominaisuuksia matkustajasi osaavat varmasti arvostaa.

13 TYYTYVÄISET MATKUSTAJAT Hiljainen kyyti on vaikuttava kokemus Volvo 7900 Electric toivottaa matkustajat tervetulleiksi meluttomasti ja sulavasti. Äänettömän voimanlähteen ansiosta linjaautolla voidaan tulla lähemmäs ihmisten asuin- ja työympäristöjä, joten kävelymatkat bussipysäkille saadaan pidettyä lyhyinä. Äänettömyys ei kuitenkaan ole sähkömoottorin ainoa etu, sillä se tarjoaa myös tasaisen ja mukavan kyydin. Volvo 7900 Electricissä matkustajat pääsevät nauttimaan hyvin suunnitelluista sisätiloista, mukavista istuimista sekä valoisasta ja tilavasta ilmapiiristä. Kulkeminen on nopeaa ja helppoa leveistä, sähkötoimisista ovista. Ja meluttomuuden ansiosta jutteleminen, musiikin kuuntelu ja kyydistä nauttiminen helpottuvat. Mukava. Ergonomisten ja mukavien istuinten, 105 matkustajalle paikan tarjoavien ja hyvin suunniteltujen sisätilojen sekä tehokkaan sähköisen lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmän ansiosta jokainen matka Volvo 7900 Electric linja-autolla on nautinto. Kaikkina vuodenaikoina.

14 MENESTYSTARINAT Aitoja kokemuksia Volvo on maailman johtava sähköajoneuvojen valmistaja. Volvon malliston uusin tulokas Volvo 7900 Electric hyötyy Volvon pitkästä kokemuksesta hybridi- ja sähköhybriditekniikassa. Syyskuuhun 2015 mennessä näitä ajoneuvoja on myyty Euroopassa, Amerikoissa, Aasiassa ja Australiassa yli kappaletta. Göteborg: ElectriCity-projekti Monien nykyaikaisten kaupunkien tavoin Göteborg kokee ilmansaasteet, melun ja ruuhkat merkittävinä kaupunkisuunnitteluprosessia rajoittavina tekijöinä. Joukkoliikenne koetaan siellä ratkaisuksi, joka vie vihreämpään tulevaisuuteen. Göteborgin ensimmäinen sähköbussilinja avattiin Kaksi isoa kampusaluetta yhdistävällä reitillä on sisätiloihin sijoitettu pysäkki, jolta löytyy kahvila-alue. Volvo Electric linjaautot ovat hiljaisia ja päästöttömiä, ja niiden käyttämä sähkö tuotetaan tuuli- ja vesivoimalla. Katso video osoitteessa youtube.com/watch?v=scl-s4qh32c Tukholma Tukholma on kasvava kaupunki, jonka metropolialueella asuu yli kaksi miljoonaa ihmistä. Liikenne on merkittävä ympäristöongelma, ja kaupunki pitää kansanterveyttä erityisen tärkeänä. Kaupungin joukkoliikennelinjaa 73 ajetaan kahdeksalla Volvo 7900 Electric Hybrid linja-autolla ilman aikatauluongelmia. 8 km pitkä reitti kulkee esikaupunkialueen asemalta yliopistosairaalalle. Hampuri HOCHBAHN-metron innovaatiolinja 109 ajetaan lähes yksinomaan linja-autoilla, joissa käytetään innovatiivisia voimansiirtoratkaisuja. Volvon nykyiset sähköbussit ovat ajaneet linjalla joulukuusta 2014 alkaen. Projektiin kuuluvat Volvo 7900:n hybridi-, nivelhybridi- ja sähköhybridimallit. Linjalla ajetaan myös perinteisillä dieselbusseilla, jotta innovatiivisten voimansiirtoratkaisujen tieteellistä vertailua varten saadaan asianmukaiset viitearvot. Katso video osoitteessa youtube.com/watch?v=fsebmniqrd0

15 Tiedot ja luvut Mitat ja painot Pituus [m] 12.0 Leveys [m] 2.55 Korkeus [m] 3.28 Sallittu bruttopaino [kg] Voimansiirto Sähkömoottori Suurin teho [kw] Suurin vääntömomentti [Nm] Energian varastointikapasiteetti [kwh] Jännite Vaihteisto Latausjärjestelmä Käytönaikainen lataus. Nopea, täysin automaattinen latausprosessi. Lyhyt latausaika: enintään 6 min. Suurikapasiteettinen litiumioniakku V Volvon 2-vaihteinen automaattivaihteisto Akselit, jousitus ja ohjaus Etuakseli Taka-akseli ZF AV 132 Jousitus Ohjaustehostin Volvon matala jäykkä akseli (RFS) Ajoneuvossa on elektronisesti ohjattu ilmajousitus ja niiaustoiminto Sähkökäyttöinen hydrauliohjaus Renkaat 275/70R 22.5" Vanteet Teräsvanteet, " Jarrut Volvon elektronisesti ohjatut levyjarrut (EBS 5). Brake Blending -toiminto (kaikki). Sähkömoottori toimii hidastimena ja kerää jarrutusenergiaa. Kuljettajan työympäristö Tilava kuljettajan työympäristö, jossa on runsaasti yksilöllisiä säätömahdollisuuksia. Volvon kojelauta täyttää ISO ja VDV-standardien vaatimukset. ISRI-kuljettajanistuin. Matkustajakapasiteetti Matkustajamäärä max. 105 Istuinten enimmäismäärä 34+1 Istuintyypit Volvon kaupunkilinja-autoistuimia on saatavana useita eri malleja, ja ne on optimoitu helppoa puhdistusta ja ylläpitoa varten. Ovet ja ovijärjestelmä Ovijärjestelmä Sähkötoiminen Ovien sijoittelu 2+2+2, Ilmastointi Alueet Ilmanvaihto ja lämmitys Ilmastointi enintään [kw] 26 Erilliset ilmastointialueet kuljettajaa ja matkustajia varten Tehokas ilmanvaihto, lämmityslaitteet katossa Lisätietoja on osoitteessa volvobuses.fi

16 Volvo Buses. Driving quality of life RSP FI. Esitteessä kuvatut tai mainitut laitteet saattavat olla erikseen tilattavia lisävarusteita, ja ne voivat vaihdella maittain. Volvo pidättää oikeuden mallin ja rakenteen muutoksiin niistä ennakolta ilmoittamatta.

Volvo 7900 Hybrid. Tehokkaampaa liiketoimintaa ja vihreämpiä kaupunkeja

Volvo 7900 Hybrid. Tehokkaampaa liiketoimintaa ja vihreämpiä kaupunkeja Volvo 7900 Hybrid Tehokkaampaa liiketoimintaa ja vihreämpiä kaupunkeja Volvo 7900 Hybrid mallistomme vie vihreän tehokkuuden uudelle tasolle, huomattavasti yli Euro 6-vaatimusten. Se on polttoaineenkulutukseltaan

Lisätiedot

Volvo 7900 Electric Hybrid Kuuntele kaupunkiasi. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 7900 Electric Hybrid Kuuntele kaupunkiasi. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 7900 Electric Hybrid Kuuntele kaupunkiasi Volvo Buses. Driving quality of life Hakemisto Tuotteen yleiskuvaus Taustatietoa Tulevaisuuden teknologiaa Avaimet käteen -ratkaisut Ympäristötehokkuus Energiatehokkuus

Lisätiedot

Volvo 7900 Electric Hybrid. Kuuntele kaupunkiasi

Volvo 7900 Electric Hybrid. Kuuntele kaupunkiasi Volvo 7900 Electric Hybrid Kuuntele kaupunkiasi Hakemisto 4. Tuotteen yleiskuvaus 5. Taustatietoa 6. Tulevaisuuden teknologiaa 7. Avaimet käteen -ratkaisut 8. Ympäristötehokkuus 9. Energiatehokkuus 11.

Lisätiedot

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset.

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. VAIN YKSI ASKEL Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. Sinulle, joka poistut ohjaamosta ja kiipeät takaisin monta kertaa

Lisätiedot

Pikaraitiotie. Mikä se on. Davy Beilinson

Pikaraitiotie. Mikä se on. Davy Beilinson Pikaraitiotie Mikä se on Davy Beilinson Pikaraitiotien suunnittelutavoitteet Tavoitteena on kohtuuhintainen, tehokas joukkoliikenneväline, jonka kapasiteetti ja matkanopeus (noin 25 km/h pysähdyksineen)

Lisätiedot

ETULEIKKURIT. Aito runko-ohjaus. Täysi näkyvyys. Etenevyyttä nelivedolla. Helppo käyttää

ETULEIKKURIT. Aito runko-ohjaus. Täysi näkyvyys. Etenevyyttä nelivedolla. Helppo käyttää ETULEIKKURIT Fiksu ja ammattitasoinen tapa hoitaa nurmikkoa. Etuleikkuulaitteella yllät joka paikkaan ja näet mitä leikkaat. Nopeasti ja mukavasti samalla kun lannoitat nurmikon ja vältät haravoinnin.

Lisätiedot

OIKEA PETO PUUNKORJUUSEEN

OIKEA PETO PUUNKORJUUSEEN OIKEA PETO PUUNKORJUUSEEN PONSSE SCORPION PONSSE SCORPION -HARVESTERI YLIVOIMAISTA TEHOA & ERGONOMIAA Uskomaton näkyvyys ja ohjattavuus, vakaudeltaan voittamaton, tehoa ja tuottavuutta ympäristön ehdoilla,

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000 John Deere Erinomainen leikkuujälki Helppo suoraan ajettavuus on väyläleikkurin tärkeimpiä ominaisuuksia. Maailman suurimpana golfkenttien hoitokoneiden valmistajana

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

2.0 l 75 kw 2.0 l 90 kw 2.0 l 103 kw 2.0 l 130 kw

2.0 l 75 kw 2.0 l 90 kw 2.0 l 103 kw 2.0 l 130 kw Tekniset tiedot. Voimansiirto 2.0 l 75 kw 2.0 l 90 kw 2.0 l 103 kw 2.0 l 130 kw Moottorin iskutilavuus [cm³] 1 968 1 968 1 968 1 968 Sylinterien lukumäärä 4 4 4 4 Maks. teho [kw (hv)] 75 (102) 90 (122)

Lisätiedot

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Your reliable partner Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Vacumat Eco tehokas joka tavalla Veden laatu vaikuttaa tehokkuuteen Veden laatu vaikuttaa jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmien

Lisätiedot

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia.

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Yhdistelmäkoneet Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Uusi muotoilu ja uusi ohjauspyörä tekevät käytöstä

Lisätiedot

Pölynimurit. Nopeaa ja tehokasta imurointia

Pölynimurit. Nopeaa ja tehokasta imurointia Pölynimurit Nopeaa ja tehokasta imurointia Ammattitason pölynimuri päivittäiseen käyttöön Hienot ominaisuudet tekevät Kärcher pölynimurista ammattilaisen suosikin: Siinä on matala äänitaso, helppo liikuteltavuus

Lisätiedot

Bussiliikenteen sähköistyminen. Keijo Kilpinen

Bussiliikenteen sähköistyminen. Keijo Kilpinen Bussiliikenteen sähköistyminen Keijo Kilpinen Esityksen sisältö Yleistä päästöjen vähentäminen Berliini: puhtaampi tulevaisuus Wien: paikallispäästötön kaupunkibussi Potzdam: dieselistä sähköbussi Bussin

Lisätiedot

Pinoamistrukkimallisto

Pinoamistrukkimallisto Roclan käyden ajettavat Solid-pinoamistrukit lisäävät työn tuottavuutta ja sujuvuutta monikäyttöisyytensä ansiosta. Hyllyttämiseen ja lavansiirtoon tarkoitetut ulkomitoiltaan kompaktit ja ketterästi liikkuvat

Lisätiedot

Tehokas Sarja 460 T]470 T]6370 T 6390 T]9310 T]9330 T 9380 T. Kurottajien uusi teholuokka

Tehokas Sarja 460 T]470 T]6370 T 6390 T]9310 T]9330 T 9380 T. Kurottajien uusi teholuokka Tehokas Sarja 460 T]470 T]6370 T 6390 T]9310 T]9330 T 9380 T Kurottajien uusi teholuokka Pien-, pyörä- ja teleskooppikuormaajat... 14 kilowatista (20 hv) 130 kilowattiin (177 hv). Olemme suunnitelleet

Lisätiedot

FR28 KUORMATRAKTORI. Ylivoimaa harvennukseen

FR28 KUORMATRAKTORI. Ylivoimaa harvennukseen FR28 KUORMATRAKTORI Ylivoimaa harvennukseen FR28 Kuormatraktori Sampo-Rosenlew Oy vastaa kysyntään esittelemällä FR28 kuormatraktorin, joka on harvennusten erikoiskone. 10 tonnin hyötykuormallaan se sopii

Lisätiedot

Sisilisko Sähköskootterit

Sisilisko Sähköskootterit Sisilisko Sähköskootterit P u h t a a s t i s ä h k ö i n e n a j o n a u t i n t o. Ekologinen. CO2-päästöt 0 g / 100 km. Ei päästöjä. Ei melua. Ei katkua. Edullinen. Lataus tavallisesta pistorasiasta.

Lisätiedot

2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn

2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn 2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn Ram 1500 mallisto kasvoi mallivuodelle 2015! Suuren suosion saavuttanut Ram 1500 mallisto laajeni mallivuodelle 2015 Longhorn mallilla! Tarjolla neljä malliversiota

Lisätiedot

Kalustovaatimukset, Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne

Kalustovaatimukset, Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne Kalustovaatimukset, Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne Cityliikenteen tarjouskilpailu 2016 Linja-autokalustoa koskevat vaatimukset Diaarinumero TARJOUSPYYNNÖN LIITE 2. Kalustovaatimukset 1(6) Tässä

Lisätiedot

7 43 N, 119 05. VeGApolttokennojärjestelmä. Enemmän mukavuutta matkalla

7 43 N, 119 05. VeGApolttokennojärjestelmä. Enemmän mukavuutta matkalla 7 43 N, 119 05 Sähkövirtaa aina ja paikasta riippumasta? Missä vain. Tilaa nyt VeGApolttokennojärjestelmä Enemmän mukavuutta matkalla Lisää vapautta Lomaile itsenäisesti, älä ole riippuvainen sähköverkosta

Lisätiedot

SÄHKÖBUSSIKOKEMUKSIA SUOMALAISISTA KAUPUNGEISTA. Paikallisliikennepäivät Annakaisa Lehtinen, Trafix Oy

SÄHKÖBUSSIKOKEMUKSIA SUOMALAISISTA KAUPUNGEISTA. Paikallisliikennepäivät Annakaisa Lehtinen, Trafix Oy SÄHKÖBUSSIKOKEMUKSIA SUOMALAISISTA KAUPUNGEISTA Paikallisliikennepäivät 22.9.2017 Annakaisa Lehtinen, Trafix Oy SISÄLTÖ TAUSTAA SÄHKÖBUSSILIIKENNE HYÖDYT NYKYTILA Espoo Helsinki Turku Tampere KOKEMUKSIA

Lisätiedot

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä MEDIIATIIEDOTE Helsinki 17.5 Julkaisuvapaa Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä Seitsemännen sukupolven Mitsubishi Fuso Canter -kevytkuorma-autoille on ominaista käytännöllisyys, muunneltavuus

Lisätiedot

Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori.

Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori. Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori. Torqeedo on veneilijän tulevaisuutta. Perämoottori, joka menestyy sitä paremmin, mitä tiukemmaksi ympäristömääräykset käyvät. Markkinoiden tehokkaimmat

Lisätiedot

SIDE-BY-SIDE KAHDELLE (PERUSMALLI)

SIDE-BY-SIDE KAHDELLE (PERUSMALLI) KOLMIPYÖRÄT Trident SIDE-BY-SIDE KAHDELLE (PERUSMALLI) 5 7-vaihteinen (kts. lisävarusteet) perusmalli moottoriton vasemmalla istuva kuljettaja huolehtii jarruttamisesta ja ohjaamisesta molemmat voivat

Lisätiedot

Kevytrakennetekniikka ja hybridisointi alentavat polttoaineen kulutusta. Tommi Mutanen Kabus Oy 4.12.2007

Kevytrakennetekniikka ja hybridisointi alentavat polttoaineen kulutusta. Tommi Mutanen Kabus Oy 4.12.2007 Kevytrakennetekniikka ja hybridisointi alentavat polttoaineen kulutusta Tommi Mutanen Kabus Oy 4.12.2007 70 60 Braunschweig Bus Cycle F=ma Speed (km/h) 50 40 30 20 Voima ja massa ovat toisiinsa suoraan

Lisätiedot

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT 68349_Peugeot_tavaraautoesite.indd 1 19.9.2014 12.13 Peugeot Partner VAN on paitsi käytännöllinen ja taloudellinen, myös mukava ja tyylikäs. Siis oikea ammatinharjoittajan

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti muutetaan ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun valtioneuvoston asetuksen (1257/1992)

Lisätiedot

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia.

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Yhdistelmäkoneet Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Uusi muotoilu ja uusi ohjauspyörä tekevät käytöstä

Lisätiedot

Jokainen autonostaja haluaisi saada "ensivuoden mallin", ja Opel on koettanut toteuttaa tämän toiveen

Jokainen autonostaja haluaisi saada ensivuoden mallin, ja Opel on koettanut toteuttaa tämän toiveen Ofint KAPITAN jlyjl itä tarkimmin valitut raakaaineet ja äärimmäisen huolellinen tarkkuus työ tekevät jokaisesta Opelista ainutlaatuisen arvokkaan vaunun. Jokainen autonostaja haluaisi saada "ensivuoden

Lisätiedot

VALTION MAATALOUSTEKNOLOGIAN TUTKIMUSLAITOS STATE RESEARCH INSTITUTE OF ENGINEERING IN AGRICULTURE AND FORESTRY

VALTION MAATALOUSTEKNOLOGIAN TUTKIMUSLAITOS STATE RESEARCH INSTITUTE OF ENGINEERING IN AGRICULTURE AND FORESTRY Vi-AKCn) PPA 1 03400 VIHTI 913-46 211 VALTION MAATALOUSTEKNOLOGIAN TUTKIMUSLAITOS STATE RESEARCH INSTITUTE OF ENGINEERING IN AGRICULTURE AND FORESTRY KOETUSSELOSTUS TEST REPORT NUMERO 1197 RYHMÄ 13 VUOSI

Lisätiedot

Viranomaisvaatimusten rajaukset ja tulevaisuus:

Viranomaisvaatimusten rajaukset ja tulevaisuus: Viranomaisvaatimusten rajaukset ja tulevaisuus: Miten viranomainen näkee raskaan kaluston simulaatioopetuksen lähitulevaisuudessa. Sampsa Lindberg 14.2.2012 Vantaa Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia.

Lisätiedot

QASHQAI. 16" & 17" 5,7 / 18" & 19" 5,9 l/100 km

QASHQAI. 16 & 17 5,7 / 18 & 19 5,9 l/100 km QASHQAI Malli: Moottori: VARUSTETASO: 4x4 dci 130 BUSINESS 360 KORIMALLI Korimalli Viistoperä 5-ovinen MOOTTORI Sylinterien määrä, moottorityyppi 4 rivissä Venttiileitä sylinteriä kohden 4 Puristussuhde

Lisätiedot

Käyttötarkoitus. Mallit. Toimituksen sisältö. Korkeuden säätökahvat

Käyttötarkoitus. Mallit. Toimituksen sisältö. Korkeuden säätökahvat R Rollaattorin osat 1 Kahva 2 Korkeussäädettävä kahvan tanko 3 Jarru 4 Kahvan korkeuden säätövipu 5 Takapyörä 6 Runko 7 Etupyörä 8 Kori 9 Istuin 10 Tarjotin 11 Jarruvaijeri 12 Kepinpidike 2 Käyttötarkoitus

Lisätiedot

SÄHKÖBUSSIT TULEVAT VAUHDILLA JOUKKOLIIKENTEESEEN. Liikenne ja maankäyttö Annakaisa Lehtinen, Trafix Oy

SÄHKÖBUSSIT TULEVAT VAUHDILLA JOUKKOLIIKENTEESEEN. Liikenne ja maankäyttö Annakaisa Lehtinen, Trafix Oy SÄHKÖBUSSIT TULEVAT VAUHDILLA JOUKKOLIIKENTEESEEN Liikenne ja maankäyttö 4.10.2017 Annakaisa Lehtinen, Trafix Oy SISÄLTÖ TAUSTAA SÄHKÖBUSSILIIKENNE HYÖDYT JA HAASTEITA TALOUDELLINEN KANNATTAVUUS NYKYTILA

Lisätiedot

Volvo Buses. Driving quality of life. Polttoainetehokkuutta urbaaneille teille

Volvo Buses. Driving quality of life. Polttoainetehokkuutta urbaaneille teille Volvo Buses. Driving quality of life Volvo B8 R mallisto Polttoainetehokkuutta urbaaneille teille Ensiluokkaiseen kalustoon Volvo B8 R -mallisto täyttää kaikki lähi- ja työmatkaliikenteen vaatimukset.

Lisätiedot

Pinoamistrukkimallisto SPE10/12(i)/14(i)/16(i)/16s

Pinoamistrukkimallisto SPE10/12(i)/14(i)/16(i)/16s Roclan ajotasolla varustetut Solid-pinoamistrukit lisäävät työn tuottavuutta ja sujuvuutta monikäyttöisyytensä ansiosta. Hyllyttämiseen ja lavansiirtoon pidemmilläkin ajomatkoilla suunnitellut ulkomitoiltaan

Lisätiedot

Elektroninen ohjaus helposti

Elektroninen ohjaus helposti Elektroninen ohjaus helposti Koneiden vankka ja yksinkertainen ohjaus älykkään elektroniikan avulla IQAN-TOC2 oikotie tulevaisuuteen Helppo määritellä Helppo asentaa Helppo säätää Helppo diagnosoida Vankka

Lisätiedot

Teknologiaraportti. Heikki Torvinen. 18/1/11 Metropolia Ammattikorkeakoulu

Teknologiaraportti. Heikki Torvinen. 18/1/11 Metropolia Ammattikorkeakoulu Teknologiaraportti Heikki Torvinen 1 Teknologiaraportti Käsittelee tekniikan näkökulmasta nyt ja tulevaisuuden ajoneuvoratkaisuja Polttoaineet Energian varastointi Lataus Ajoneuvoryhmät Henkilöauto Hyötyajoneuvot

Lisätiedot

Sähköbussiselvitys. Annakaisa Lehtinen, Trafix/WSP

Sähköbussiselvitys. Annakaisa Lehtinen, Trafix/WSP Sähköbussiselvitys Annakaisa Lehtinen, Trafix/WSP 28.5.2018 Esityksen sisältö 1. Työn tausta ja tavoitteet 2. Yleistä sähköbussiliikenteestä 3. Toimijoiden näkemyksiä bussiliikenteen kilpailutuksesta hankintamenettelystä

Lisätiedot

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750 TEKNISET TIEDOT Täysin uusi Ford Transit alustavat tekniset tiedot Mallisto Täysin uusi Transit Van -pakettiauto L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli 3300 3750 3750 Kokonaispituus 5531 5981 6704 Kokonaispaino 3100

Lisätiedot

Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1

Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1 Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1 Ajoneuvovero erääntynyt Seuraava katsastus 14 päivän kuluessa. Auto on yksittäin maahantuotu. Tuontimaa: Iso-Britannia. Vetotapa: Etuveto

Lisätiedot

Hyvä taksinkuljettaja,

Hyvä taksinkuljettaja, Hyvä taksinkuljettaja, Taxistars (www.taxistars.eu) on EU:n osarahoittama hanke jossa mukana on 8 organisaatiota ja yritystä Kreikasta, Belgiasta, Itävallasta, Saksasta, Suomesta, Italiasta ja Kyproksesta.

Lisätiedot

A Member of the Constructor Group SATELLIITTIHYLLYSTÖ. Puoliautomaattinen tilaa säästävä varastointiratkaisu

A Member of the Constructor Group SATELLIITTIHYLLYSTÖ. Puoliautomaattinen tilaa säästävä varastointiratkaisu A Member of the Constructor Group SATELLIITTIHYLLYSTÖ Puoliautomaattinen tilaa säästävä varastointiratkaisu Satelliittihyllystömme on ratkaisu tehokkaaseen ja tilaa säästävään varastointiin Hyödyt 130

Lisätiedot

METALLI. Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA

METALLI. Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA METALLI Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA Uudet FEIN-hiomakoneet FEIN ErgoGrip-kahvalla väsymättömään hiontaan. Pidon lisääminen lisää turvallisuutta,

Lisätiedot

HUOMAA UUSI SÄHKÖISTEN DESIGNLÄMMITTIMIEN STANDARDI

HUOMAA UUSI SÄHKÖISTEN DESIGNLÄMMITTIMIEN STANDARDI Asiakirja on laadittu mahdollisimman huolellisesti. Sitä ei saa toisintaa edes osittain ilman Rettig ICC:n nimenomaista kirjallista lupaa. Rettig ICC ei ole vastuussa mistään tässä asiakirjassa esitetyn

Lisätiedot

Vuokatti Off Road 20 21.5.2006

Vuokatti Off Road 20 21.5.2006 Vuokatti Off Road 20 21.5.2006 Seurojenvälinen kilpailu Moottoriurheilukeskus Rommakko Vuokatti klo. 13.00 Kilpailun järjestää Suomen off road yhdistys ry. Katsastuksessa tarkastetaan erityisesti ettei

Lisätiedot

KULMAVAIHTEET. Tyypit W 088, 110, 136,156, 199 ja 260 TILAUSAVAIN 3:19

KULMAVAIHTEET. Tyypit W 088, 110, 136,156, 199 ja 260 TILAUSAVAIN 3:19 Tyypit W 088, 110, 16,156, 199 ja 260 Välitykset 1:1, 2:1, :1 ja 4:1 Suurin lähtevä vääntömomentti 2419 Nm. Suurin tuleva pyörimisnopeus 000 min -1 IEC-moottorilaippa valinnaisena. Yleistä Tyyppi W on

Lisätiedot

Tampereen raitiotie,

Tampereen raitiotie, Tampereen raitiotie, yleissuunnitelma Raitiotie joukkoliikennejärjestelmän runkona Kaupunginvaltuuston iltakoulu 24.4.2013 joukkoliikennepäällikkö Mika Periviita Lähtökohtia vuoden 2030 joukkoliikennejärjestelmän

Lisätiedot

päivää vapaa pistorasiasta!

päivää vapaa pistorasiasta! 365 päivää vapaa pistorasiasta! Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI EFOY COMFORT lataa käyttöakkusi täysautomaattisesti. Näin Sinulla on aina riittävästi sähköä toiveidesi täyttämiseen

Lisätiedot

MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille

MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille Öljyvapaa paineilma 100% öljyvapaata paineilmaa Puhdas ja ehdottoman öljytön paineilma on elintärkeä käyttöhyödyke sairaaloiden ja terveyskeskusten

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Amarok Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

LINJA-AUTON AJO-OPASTIMEN KEHITYSTYÖ

LINJA-AUTON AJO-OPASTIMEN KEHITYSTYÖ LINJA-AUTON AJO-OPASTIMEN KEHITYSTYÖ Kimmo Erkkilä HDEnergia seminaari, Innopoli 2, 9.5.26 2 VTT PROSESSIT 2 18 16 Ajovastuksen ja liike-energian osuus työmäärästä Helsinki-bussisyklissä, teoreettinen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO 1. RUTAKON KOULUN LIIKENNEKASVATUSSUUNNITELMA... 3 2. JALANKULKIJANA LIIKENTEESSÄ... 4

SISÄLLYSLUETTELO 1. RUTAKON KOULUN LIIKENNEKASVATUSSUUNNITELMA... 3 2. JALANKULKIJANA LIIKENTEESSÄ... 4 kuva SISÄLLYSLUETTELO 1. RUTAKON KOULUN LIIKENNEKASVATUSSUUNNITELMA... 3 2. JALANKULKIJANA LIIKENTEESSÄ... 4 3. PYÖRÄILIJÄNÄ LIIKENTEESSÄ... 5 3.1 PYÖRÄN VARUSTEET... 5 3.2. OHJEITA PYÖRÄIJÄLLE... 6 4.

Lisätiedot

Indego leikkaa nurmikon puolestasi,

Indego leikkaa nurmikon puolestasi, Säästä aikaa! Indego leikkaa nurmikon puolestasi, ja sinä voit sillä aikaa keskittyä muihin tehtäviin Älykkäällä Logicut-navigointijärjestelmällä varustettu Indego-robottiruohonleikkuri. Leikkaa nopeasti

Lisätiedot

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ Hyundai Motor Finland Oy Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki Lisätietoja: Tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen Puhelin: 050-568 7706 jonna.nevalainen@hyundai.fi 17.9.2012 Lehdistötiedote 1.10.2012 UUDISTUNUT

Lisätiedot

UUSI. Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI

UUSI. Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI UUSI Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI MATKAILUAUTO VENE MÖKKI EFOY COMFORT lataa käyttöakkusi täysautomaattisesti. Näin Sinulla on aina riittävästi sähköä toiveidesi täyttämiseen -

Lisätiedot

SCANIA TOURING Tervetuloa kyytiin

SCANIA TOURING Tervetuloa kyytiin Tervetuloa kyytiin Korosta yrityskuvaasi Tutustu Scania Touringiin. Tämä näyttävästi muotoiltu monikäyttöinen linja-auto on suunniteltu täyttämään niin linja- kuin tilausliikenteen vaatimukset myös pitkillä

Lisätiedot

Veneen sähköt ja akusto. Akkujen valinta Lataus ja -laitteet Kaapelointi ja kytkentä Yleisimmät viat sähköjärjestelmissä

Veneen sähköt ja akusto. Akkujen valinta Lataus ja -laitteet Kaapelointi ja kytkentä Yleisimmät viat sähköjärjestelmissä Veneen sähköt ja akusto Akkujen valinta Lataus ja -laitteet Kaapelointi ja kytkentä Yleisimmät viat sähköjärjestelmissä Akku Akku on laite, joka ladattaessa muuttaa sähköenergian kemialliseksi energiaksi

Lisätiedot

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Uponor C-46 -lämmönsäädin Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Tuotteen kuvaus Luovaa tekniikkaa helppo asentaa ja käsitellä Uponorin C-46-lämmönsäädin

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caravelle

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caravelle Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Caravelle Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited

Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited TEKNISET TIEDOT Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited Perustiedot Korimallit Kokoonpanotehdas 3-ovinen monikäyttöauto tai avoauto 5-ovinen monikäyttöauto Toledo South Assembly Plant, Ohio, USA Moottorit

Lisätiedot

Liikenteen vaikutukset ympäristöön

Liikenteen vaikutukset ympäristöön 1 Liikenteen vaikutukset ympäristöön Liikkumismahdollisuuksien ja yhteyksien paranemisen hintana ovat liikenteen aiheuttamat kustannukset, onnettomuudet ja moottoriajoneuvoliikenteen ympäristövaikutukset

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Transporter Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

MONIKONESIMULAATTORI. Uuden sukupolven ratkaisu työkonekoulutukseen

MONIKONESIMULAATTORI. Uuden sukupolven ratkaisu työkonekoulutukseen MONIKONESIMULAATTORI Uuden sukupolven ratkaisu työkonekoulutukseen Ylänäkymä 20 Ajoneuvon kohdealue Törmäys 10 Simulaattoriharjoitusraportti 17.4.2016 14:47:47 Tulos: Hyväksytty [m] 0 Arvo Pisteet -10

Lisätiedot

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Floor Täysin integroitu lattiajärjestelmä TriflexAIR Floor on täydellinen, helppokäyttöinen kiinnikejärjestelmä, joka takaa turvallisen,

Lisätiedot

Unleash the Potential

Unleash the Potential Unleash the Potential HEVOSTEN KILPAKÄRRYT STAR MASTER ja PRO STAR MASTER Voimakkaasti nostattavat jenkkikärryt Star Master on voimakkaasti nostattava, ns. jenkkikärry jossa hevosen nostatus ja kärryn

Lisätiedot

Tärkeimmät ominaisuudet Haluatko pestä pyykit 30 minuutissa? Helppoa. Pyykkisi ovat valmiit juuri silloin kuin haluat. Pese vaatteesi puolet nopeammin

Tärkeimmät ominaisuudet Haluatko pestä pyykit 30 minuutissa? Helppoa. Pyykkisi ovat valmiit juuri silloin kuin haluat. Pese vaatteesi puolet nopeammin RUOANVALMISTUS ASTIANPESU KYLMÄSÄILYTYS PYYKINKÄSITTELY Start Tuotteet Pyykinkäsittely Pyykinpesukoneet RTF71663W RTF71663W Vertaile Jälleenmyyjät Yleiskuva Muut tiedot Galleria Asiakastuki A+++ -energialuokka,

Lisätiedot

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS KYLMÄ KS / T Integroitu kuivain PUHTAUS PUHDASTA ILMAA Ilmaa puhtaimmassa muodossaan Teollisen prosessin tehokkuus ja tuotteiden

Lisätiedot

Puhdasta joka käänteessä

Puhdasta joka käänteessä BR 35 /12 C Puhdasta joka käänteessä Yhdistelmäkone BR 35/12 C Ennennäkemätön ketteryys Koskaan aikaisemmin ei ole siivouskone ollut yhtä ketterä ja kevyt ohjata - Berliinin CMS-messuilla palkittu BR 35/12

Lisätiedot

Käyttöopas yksityisautolle Android, ios ABAX MOBIILI

Käyttöopas yksityisautolle Android, ios ABAX MOBIILI Käyttöopas yksityisautolle Android, ios ABAX MOBIILI 2 The difference is ABAX The difference is ABAX 3 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Avaa ABAX-sovellus, ja klikkaa «Kirjaudu». Syötä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi

Lisätiedot

Unicarriersin TX-vastapainotrukit määrittelevät energiatehokkuuden, ergonomian ja turvallisuuden uudelle tasolle

Unicarriersin TX-vastapainotrukit määrittelevät energiatehokkuuden, ergonomian ja turvallisuuden uudelle tasolle Unicarriersin TX-vastapainotrukit määrittelevät energiatehokkuuden, ergonomian ja turvallisuuden uudelle tasolle LÖYDÄ TÄYSIN UUSI SUKUPOLVI Quiet Operation ProVision Concept Energy Saving Uusi TX-sukupolvi:

Lisätiedot

Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori.

Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori. Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori. Torqeedo on veneilijän tulevaisuutta. Perämoottori, joka menestyy sitä paremmin, mitä tiukemmaksi ympäristömääräykset käyvät. Markkinoiden tehokkaimmat

Lisätiedot

Vaakahaarukkavaunun HAVA2000V KÄYTTÖOHJE

Vaakahaarukkavaunun HAVA2000V KÄYTTÖOHJE Vaakahaarukkavaunun HAVA2000V KÄYTTÖOHJE Maahantuoja Haklift ABT Oy Asessorinkatu 3-7 20780 Kaarina Kiitos, että valitsit ABT Yellowline vaakahaarukkavaunun. Lue tämä käyttöopas ennen käyttöä. ABT Yellowline

Lisätiedot

Korkeatason keräilytrukki 1000 kg 20.5.1998

Korkeatason keräilytrukki 1000 kg 20.5.1998 ROCLA PICKUP PHL-10 TEKNISET TIEDOT Korkeatason keräilytrukki 1000 kg 20.5.1998 Yleistä Kaikki mallit CE-vaatimusten mukaisia. Materiaaleista on n. 95% kierrätettäviä. Kuljettajan tila Ergonomisesti haarukoiden

Lisätiedot

Leica Piper 100/200 Maailman monipuolisin putkilaser

Leica Piper 100/200 Maailman monipuolisin putkilaser Leica Piper 100/200 Maailman monipuolisin putkilaser Leica Piper Luotettavaa suorituskykyä maan päällä, putkissa ja kaivoissa Leica Geosystemsin Piper-putkilasersarjaan voi luottaa joka tilanteessa Putkessa

Lisätiedot

Maxipackerin oikean aseman tasolla. Yhdellä radiopäätteellä voidaan ohjata useampaa Maxipackeria.

Maxipackerin oikean aseman tasolla. Yhdellä radiopäätteellä voidaan ohjata useampaa Maxipackeria. MAXIPACKER EAB:n Maxipacker on ainutlaatuinen hyllyjärjestelmä, joka mahdollistaa järkevän ja taloudellisen lavavarastoinnin koko varaston tilavuudelta joko normaalilämpötilassa tai pakkasessa. Maxipacker

Lisätiedot

Zehnder Nova Neo Tehokasta lämmitystä ja mukavuusviilennystä. Lämmitys Viilennys Raitis ilma Puhdas ilma

Zehnder Nova Neo Tehokasta lämmitystä ja mukavuusviilennystä. Lämmitys Viilennys Raitis ilma Puhdas ilma Zehnder Nova Neo Tehokasta lämmitystä ja mukavuusviilennystä Lämmitys Viilennys Raitis ilma Puhdas ilma 1 Tämän päivän, huomisen ja tulevaisuuden vesikiertoinen lämpöpatteri. Matalan lämpötilan lämmitysjärjestelmät

Lisätiedot

Tulevaisuuden Tampere

Tulevaisuuden Tampere Tulevaisuuden Tampere Tampereen Lasten Parlamentin kommentit Tampereen tulevaisuustyöhön 1 Kysymys 1: Mitkä ovat Tampereen nykyiset vahvuudet? Missä olemme hyviä, mistä olemme ylpeitä? Tampereen nykyiset

Lisätiedot

LATAUSPISTE TALOYHTIÖILLE

LATAUSPISTE TALOYHTIÖILLE LATAUSPISTE TALOYHTIÖILLE ÄLYKÄS, TURVALLINEN JA LAAJENNETTAVA RATKAISU Liikenne sähköistyy, samoin autopaikat. Helen tarjoaa taloyhtiöille helpon ja turvallisen ratkaisun sähköautojen lataamiseen. MARKKINOIDEN

Lisätiedot

LATAUSPISTE TALOYHTIÖILLE VAIVATTOMASTI

LATAUSPISTE TALOYHTIÖILLE VAIVATTOMASTI LATAUSPISTE TALOYHTIÖILLE VAIVATTOMASTI ÄLYKÄS, TURVALLINEN JA LAAJENNETTAVA RATKAISU Liikenne sähköistyy, samoin autopaikat. Tarjoamme taloyhtiöille helpon ja turvallisen ratkaisun sähköautojen lataamiseen

Lisätiedot

JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA

JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA Pidä pelivaraa JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA Sisältö 3 Jalan ja pyörällä 4 Omilla teillä 5 Ajo pyöräkaistalla 6 Risteyksissä tarkkana 6 Opettele väistämissäännöt 7 Liikennemerkin mukaan 8 Kääntyvä väistää

Lisätiedot

RASTU - Ajoneuvojen energiankulutus ja päästöt kaupunkiliikenteessä. Rastu päätösseminaari Innopoli 1, Otaniemi 4.11.

RASTU - Ajoneuvojen energiankulutus ja päästöt kaupunkiliikenteessä. Rastu päätösseminaari Innopoli 1, Otaniemi 4.11. RASTU - Ajoneuvojen energiankulutus ja päästöt kaupunkiliikenteessä Rastu päätösseminaari Innopoli 1, Otaniemi 4.11.2009 Kimmo Erkkilä SISÄLTÖ Taustat ja menetelmät Uusien ajoneuvojen energiatehokkuus

Lisätiedot

Toledo North Assembly Plant, Ohio, USA

Toledo North Assembly Plant, Ohio, USA TECHNICAL SPECIFICATIONS Dodge Nitro Alla esitetyt tiedot pohjautuvat julkaisuajankohdan (20.06.2007) tietoihin ja ne voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Tiedot ovat Euroopan markkina-alueelle tarkoitettuja

Lisätiedot

Joukkoliikenteen esteettömyys, Case TKL 25. Esteetön liikkumisympäristö -koulutus, Tampere 1.2.2006

Joukkoliikenteen esteettömyys, Case TKL 25. Esteetön liikkumisympäristö -koulutus, Tampere 1.2.2006 Joukkoliikenteen esteettömyys, Case TKL 25 Esteetön liikkumisympäristö -koulutus, Tampere 1.2.2006 TKL 25 - Selvityksen tavoitteet 2 Tarkastella matkaa ovelta ovelle Matkustajainformaatio ennen matkaa,

Lisätiedot

Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN

Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN ÄLÄ YLLÄTY KOSKAAN! Kaukana kotoa, ja sitten sääkin heittäytyy hankalaksi. Tummat pilvet kasaantuvat taivaalle ja lumi alkaa tuiskuta. Tuuli

Lisätiedot

HINNASTO 1.6.2015 TALV IRENKAAT

HINNASTO 1.6.2015 TALV IRENKAAT HINNASTO 1.6.2015 TALV IRENKAAT 2 Nokian Renkaat Talvirenkaat, hinnasto 1.6.2015 HAKKAPELIITTA 8 Ennenkokematonta pitoa Vakaa ja tarkka ohjaustuntuma, luotettava talvipito Ympäristöystävällinen: pienempi

Lisätiedot

IMPACT 4.01.10 7.9.2015. 64/Kuvaus, Rakenne ja toiminta//volvon dynaaminen ohjaus, toimintakuvaus

IMPACT 4.01.10 7.9.2015. 64/Kuvaus, Rakenne ja toiminta//volvon dynaaminen ohjaus, toimintakuvaus Tulostanut:Pekka Vuorivirta Palvelu Alustatunnus Polku 64/Kuvaus, Rakenne ja toiminta//volvon dynaaminen ohjaus, toimintakuvaus Malli Tunniste FH (4) 132355236 Julkaisupäivämäärä 29.11.2013 Tunnus/Käyttö

Lisätiedot

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 2 PAVIRO PAVIRO 3 Pitää ihmiset turvassa, tietoisena, ja viihdyttää Boschilla on yli 100

Lisätiedot

Kallistettava paistinpannu

Kallistettava paistinpannu Electrolux Thermaline sarja on suunniteltu erittäin kovaan käyttöön. Thermaline sarja soveltuu erinomaisesti sairaaloihin, keskuskeittiöihin sekä hotelleihin. Sarja sisältää laajan valikoiman tuotteita,

Lisätiedot

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. R404A/R507 R134a R407C OPTYMA PLUS. Hiljainen koneikko Danfossilta REFRIGERATION & AIR CONDITIONING DIVISION

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. R404A/R507 R134a R407C OPTYMA PLUS. Hiljainen koneikko Danfossilta REFRIGERATION & AIR CONDITIONING DIVISION MAKING MODERN LIVING POSSIBLE R404A/R507 R134a R407C OPTYMA PLUS Hiljainen koneikko Danfossilta REFRIGERATION & AIR CONDITIONING DIVISION OPTYMA PLUS Koneikko alhaisia äänitasoja ja nopeaa asennusta ajatellen

Lisätiedot

LATAUSPISTE TALOYHTIÖILLE

LATAUSPISTE TALOYHTIÖILLE LATAUSPISTE TALOYHTIÖILLE ÄLYKÄS, TURVALLINEN JA LAAJENNETTAVA RATKAISU Liikenne sähköistyy, samoin autopaikat. Helen tarjoaa taloyhtiöille helpon ja turvallisen ratkaisun sähköautojen lataamiseen. MARKKINOIDEN

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN RAUTAKESKO 1 Mukavaa lämpöä - miten ja miksi? Lämpö on yksi ihmisen perustarpeista. Lämpöä tarvitaan asuinhuoneissa: kotona ja vapaa-ajanasunnoissa, mökeillä, puutarhassa,

Lisätiedot

SCANFLYERS.COM. Maahantuoja: Scandinavian Flyers PL 10, 01651 Vantaa Puh. 09-849 27 00 Fax. 09-853 14 98 Email: info@fm-iap.fi www.scanflyers.

SCANFLYERS.COM. Maahantuoja: Scandinavian Flyers PL 10, 01651 Vantaa Puh. 09-849 27 00 Fax. 09-853 14 98 Email: info@fm-iap.fi www.scanflyers. SCANFLYERS.COM Maahantuoja: Scandinavian Flyers PL 10, 01651 Vantaa Puh. 09-849 27 00 Fax. 09-853 14 98 Email: info@fm-iap.fi www.scanflyers.com MD-3 Rider: Hyvät ominaisuudet, mukava ohjaamo, tyylikästä

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy Tekniset tiedot Mallivuosi 14 Caddy Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

UUDET KIINTEÄT KUIVURIT: S-SARJA

UUDET KIINTEÄT KUIVURIT: S-SARJA UUDET KIINTEÄT KUIVURIT: S-SARJA S-SARJAN KIINTEÄT KUIVURIT KORKEALAATUISEEN JA TEHOKKAASEEN VILJANKUIVAUKSEEN Mepun S-sarjan uudet, kiinteät kuivurit kuivaavat viljan tasalaatuisesti, energiatehokkaasti

Lisätiedot

Tehokas ja ympäristöystävällinen Avant 760i 4 AVANT MAGAZINE

Tehokas ja ympäristöystävällinen Avant 760i 4 AVANT MAGAZINE Tehokas ja ympärist Av 4 AVANTMAGAZINE öystävällinen ant 760i Avant-kuormaajasarja kokee jälleen kerran suuren mullistuksen kun kuormaajavalikoimaan liittyy uusi Avant 760i. Avant 760i on uusi kuormaajamalli

Lisätiedot

Tuotteen keskeiset ominaisuudet

Tuotteen keskeiset ominaisuudet Iskuporakoneet AdvancedImpact 900 Uusi AdvancedImpact 900, joka on varustettu Boschin innovatiivisella Kickback Control -ominaisuudella ja 2-vaihteisella vaihteistolla kaikille kotinikkareille, jotka haluavat

Lisätiedot