Volvo 7900 Electric Hybrid Kuuntele kaupunkiasi. Volvo Buses. Driving quality of life

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Volvo 7900 Electric Hybrid Kuuntele kaupunkiasi. Volvo Buses. Driving quality of life"

Transkriptio

1 Volvo 7900 Electric Hybrid Kuuntele kaupunkiasi Volvo Buses. Driving quality of life

2 Hakemisto Tuotteen yleiskuvaus Taustatietoa Tulevaisuuden teknologiaa Avaimet käteen -ratkaisut Ympäristötehokkuus Energiatehokkuus Käyttöaste Kuljettajan tehokkuus Käytön joustavuus Tyytyväiset matkustajat Liiketoimintakumppanuus Asiakkaiden kertomaa Faktoja ja numeroita

3 Latauksen toimintaperiaate tukee useita latausasematyyppejä ja toimittajia. Tässä on yksi esimerkki lukuisten mahdollisten ratkaisujen joukosta. Uusi Volvo 7900 Electric Hybrid tekee kaupungistasi paremman paikan. Aivan ensin huomaat, että se on hiljainen. Ja kun moottorin melua ei ole, voit kuunnella kaupunkisi omaa ääntä. Mitä se sinulle kertoo? Ehkä se kertoo uudesta joukkoliikennevälineiden sukupolvesta, jonka ansiosta kaupunki voi kasvaa, kukoistaa ja palvella asukkaitaan entistä paremmin. Uusi Volvo 7900 Electric Hybrid on hiljainen. Se on puhtaampi ja se on täyttä totta ja se on saatavana nyt. Volvo voi auttaa kaupunkeja ottamaan ensiaskeleita uudella polulla jo nyt. Rahoitus voidaan hyödyntää aiempaa tehokkaammin, samalla kun hyödynnetään läpimurtoja kestävän kehityksen saralla. Kuuntele kaupunkiasi. Katso video osoitteessa electrichybrid.volvobuses.com

4 Uusi päivä valkenee Polttoainetehokkuus säästä 75 prosenttia Volvo 7900 Electric Hybrid on markkinoiden polttoainetaloudellisin linjaauto. Laajat kenttätestit vaativassa kaupunkiliikenteessä kertovat selvästi Volvon hybriditekniikan erinomaisesta toimivuudesta ja tehokkuudesta. Tulevaisuus on tässä ja nyt Sähköajoneuvot johdattavat meidät oikealle tielle kohti kestäviä kuljetusratkaisuja. Volvon opastuksella selviät teknologiamuutoksesta varmuudella ja turvallisesti. Avaimet käteen -ratkaisu Volvo 7900 Electric Hybrid tarjoaa mielenrauhaa. Se on saatavana avaimet käteen -ratkaisuna, ja mukana tulevilla palveluilla voidaan ylläpitää käyttöastetta sekä minimoida taloudellista riskiä. Käytön joustavuus Volvo 7900 Electric Hybrid sopeutuu joustavasti niin vilkkaaseen kaupunkiliikenteeseen kuin lähiöreiteillekin. Sitä voidaan käyttää sähköbussina määrätyillä alueilla mutta myös hybridinä millä tahansa reitillä. Nopea lataus pääteasemilla pitää tuottavuuden korkealla ja linja-autot aikataulussa. Ympäristötehokkuus Volvo 7900 Electric Hybrid toimii suunnannäyttäjänä ympäristö- ja liiketoimintatehokkuuden yhdistämisessä. Se pienentää energiankulutusta 60 %, CO 2 -päästöjä keskimäärin jopa 75 % ja haitallisia päästöjä vieläkin enemmän. Ohjat kuljettajalla Volvo 7900 Electric Hybrid kulkee yhtä tasaisesti kuin mikä tahansa Volvo. Lataaminen on täysin automaattista, samoin hybridin virranhallinta. Myös kuljettajan työympäristö on eräs markkinoiden parhaista, ja ergonomialtaan se on maailmanluokkaa. Kohti mukavuusaluetta Monissa kaupungeissa keskusta-alueen liikennettä on rajoitettu eri tavoin. Vyöhykkeet, joissa on melu- ja nopeusrajoituksia, yleistyvät jatkuvasti, samoin nollapäästöalueet. Volvo 7900 Electric Hybrid voi täyttää kaikki nämä vaatimukset, ja Volvolta saat myös tarvittavat työkalut vyöhykkeiden hallintaan. Käyttöasteeltaan erinomainen Kuljetusyrittäjät ja liikennelaitokset eri puolilla Eurooppaa ovat arvioineet Volvon hybriditeknologian käyttöasteeltaan parhaaksi. Volvo 7900 Electric Hybrid käyttää tätä samaa teknologiaa, jota on testattu tuhansissa käytössä olevissa linja-autoissa. Hiljaista mukavuutta Volvo 7900 Electric Hybridiä käytetään sähkömoottoritilassa keskimäärin 70 % matkasta. Tämän ansiosta kokemus on erittäin hiljainen ja mukava sekä kyydissä oleville ja pysäkillä odottaville matkustajille että asukkaille reitin varrella.

5 Taustatietoa Kaupunkialueen haaste Kaupungeilla on nykypäivänä monenlaisia haasteita, ja toisinaan vaatimukset vaikuttavat ristiriitaisilta. Yhtäältä joukkoliikenteen kapasiteettia pitäisi kasvattaa, toisaalta ympäristövaikutuksia pienentää huomattavasti niin pakokaasupäästöjen kuin melunkin osalta. Volvo 7900 Electric Hybrid lähettää selkeän viestin kaupunkeihin ympäri maailman: kapasiteetti ja ympäristö voivat kulkea käsi kädessä. Mikä tahansa kaupunki voi ryhtyä rakentamaan joukkoliikennejärjestelmää, joka vähentää melua, edistää kansanterveyttä ja säästää valtavasti energiaa. Mikä tahansa kaupunki voi aloittaa matkan kohti vihreän taloudellisuuden maailmaa. Tervetuloa tutustumaan Volvo 7900 Electric Hybrid -linja-autoon.

6 Tulevaisuuden teknologiaa Tulevaisuus on tässä ja nyt Volvo sähköinen 7900 Hybrid merkitsee mullistusta julkisessa tieliikenteessä. Joukkoliikenne meluttomassa ja päästöttömässä ympäristössä on nyt mahdollista. Pysäkkejä voidaan suunnitella jopa sisätiloihin, ja lukuisat muut mahdollisuudet tekevät julkisesta linja-autoliikenteestä huomattavasti nykyistä houkuttelevampaa. Kaupungin näkökulmasta sähköisen hybridi ratkaisumme käyttöönotto hoituu yksinkertaisesti ja sujuvasti, ja se sopii erittäin todennäköisesti myös nykyisiin budjettiraameihin. Voit itse päättää, hankitaanko aluksi vain muutamia ajoneuvoja yhdelle reitille vai hankitaanko heti alkuvaiheessa isompi kalusto. Infrastruktuurin tarve on melko pieni; tyypillisesti tarvitaan vain latauspaikat reittien pääteasemille. Akkujen kuntoa sekä latausprosesseja etävalvotaan automaattisesti. Päivittäisessä ajossa Volvo 7900 Electric Hybrid ei tarvitse sen enempää ylläpitoa kuin tavallinenkaan linja-auto.

7 Avaimet käteen -ratkaisut Rinnallasi alusta loppuun Volvon hybridit ovat todistetusti toimivia ja liikennöintikäytössä huippuarvostettuja, mutta sähköhybridit voivat olla monessa kaupungissa uusi asia. Avaimet käteen -ratkaisujemme ansiosta Volvon Electric Hybrid -ajoneuvojen käyttöönotto sujuu huolettomasti. Operatiivinen ja taloudellinen riski on merkittävästi pienempi kuin perinteisellä teknologialla ja perinteisissä omistusmalleissa. Ajoneuvon kunnon seuranta ja optimoitu huolto ovat osa tarjoamaamme pakettia, joten käytettävyys ei muodostu koskaan ongelmaksi. Älä turhaan lykkää käyttöönottoa. Se voidaan toteuttaa asteittain reitti kerrallaan. Ja koska linja-autot ovat hybridejä, ne voidaan ottaa käyttöön jopa ennen latausinfrastruktuurin valmistumista.

8 Ympäristötehokkuus Hiljainen, puhdas ja TURVALLINEN Volvo 7900 Electric Hybrid kulkee keskimäärin 70% matkasta sähkötilassa. Äänettömästi ja ilman päästöjä. Käytännössä tämä tarkoittaa vähemmän melua ja puhtaampaa ilmaa sekä reitin varrella että pysäkeillä ja terminaaleissa. Dieselmoottori avustaa vain tarvittaessa, ladaten myös akkuja. Aivan kuten muutkin Volvo hybridit, Volvo 7900 Electric Hybrid lataa akkuja myös alamäkeen ajettaessa ja jarrutettaessa talteen otetulla energialla. Hiljainen vyöhyke Nollapäästövyöhyke Turvallinen vyöhyke Uusi Zone Management -toiminto auttaa kuljettajaa noudattamaan rajoituksia kaupungeissa, joissa päästöjä on rajoitettu. Kuljettaja saa muistutuksen lähestyessään rajoitettua vyöhykettä, ja tällaisilla vyöhykkeillä ajoneuvo voidaan tarvittaessa määrittää käyttämään jopa pelkästään sähkömoottoria. Zone Management -palvelun avulla rajoituksia voidaan noudattaa erityyppisillä rajoitusalueilla.

9 Energiatehokkuus Säästä jopa 60 % energiakustannuksista 100% 80% 60% 40% 20% 0% Diesel Hybrid Electric Hybrid Energiansäästö Sähkö Diesel Volvo 7900 Electric Hybrid säästää käytössä keskimäärin 75 prosenttia dieselpolttoainetta tavalliseen dieselbussiin verrattuna. CO 2 -, NO x - ja hiukkaspäästöt pienenevät samassa suhteessa. Mutta entäpä sähkö? Energialla, joka korvaa 75 prosenttia dieselpolttoaineesta, täytyy olla sekä taloudellisia kustannuksia että ympäristökustannuksia. Näin asia tietysti onkin. Säästetyn dieselin tilalla käytetään sähköä, jota ladataan latausasemilla ja otetaan talteen jarrutuksissa. Ja koska linja-auto on sähkömoottorilla toimiessaan huomattavasti tehokkaampi, kustannukset ja energian kokonaiskulutus ovat merkittävästi pienempiä. Energian kokonaissäästö voi sähkö mukaan lukien olla 60 prosenttia, ja ympäristökustannukset pienenevät samassa suhteessa. Hybriditeknologiaa käytettäessä valtaosa ajoneuvon dynaamisesta energiasta voidaan ottaa talteen jarrutuksissa ja alamäissä. Näin suuria dieselmääriä voidaan korvata pienillä määrillä sähköenergiaa. Energian kokonaissäästö näkyy kaaviossa. Dieseliä koskevat luvut perustuvat eurooppalaiseen vuosikeskiarvoon 10 kilometrin reitillä, kun keskinopeus on 18 km/h ja latausaika päätepysäkeillä 6 minuuttia. Latausasema Volvo Electric Hybridin toimintaperiaate Sähkömoottori Hybridimoottori Latausasema

10 Energiatehokkuus Virtaa menestyä Volvo Electric Hybrid -voimansiirtolinja on Volvo 7900 Hybridin hyväksi todetun voimansiirtolinjan uudempi, täydennetty versio. Eroina ovat entistä tehokkaampi sähkömoottori, entistä parempi energian varastointi ja varusteet käytönaikaiseen lataukseen. Näin sähkömoottoria yleensä voidaan käyttää latausten välillä jopa 7 km tai 70 prosenttia matkasta. Volvon käytönaikaisella latausjärjestelmällä Volvo 7900 Electric Hybridin akut voidaan ladata automaattisesti. Järjestelmä rakennetaan osaksi tavallista bussipysäkkiä, ja järjestelmä sisältää täydellisen liitännän sähköverkon ja ajoneuvon välille. Lataus käynnistyy automaattisesti, kun linja-auto pysähtyy oikeaan asentoon. Latausaseman virroittimt ojentuvat linja-auton liittimiin ylhäältä, mikä on turvallisuuden kannalta paras mahdollinen ratkaisu. Kaikki liikkuvat osat on integroitu sähkötolppaan, ja linja-auton vastakappaleet puolestaan ovat kiinteitä liittimiä. Ylimääräisten huoltojen tarve ajoneuvossa vähenee, eikä ajoneuvoon tule lisäpainoa, joten matkustajia mahtuu mukaan enemmän. Volvo Electric Hybrid -järjestelmän pääkomponentit 1. Dieselmoottori 2. Sähkömoottori/-generaattori (I-SAM) 3. Vaihteisto 4. ESS (Electrical Storage System) 5. Tehoelektroniikka 6. Ajoneuvon latausliitäntä 7. Ulkoinen latausliitäntä 8. Virtalaturi 9. Sähköverkko 10. Sähkötoimiset lisävarusteet Sähköajoneuvojen lataamisen perusedellytyksiä ovat turvallisuus, käyttövarmuus, lyhyet latausajat ja käytön helppous. Volvon käytönaikainen latausjärjestelmä täyttää kaikki nämä vaatimukset, joten erinomainen käyttöaste ja energiatehokkuus ovat taattuja.

11 Käyttöaste Pitkäkestoista suorituskykyä Volvo 7900 Electric Hybridissä käytetään samaa teknologiaa kuin hyväksi todetussa Volvo 7900 Hybridissä. Eroina ovat pidempi käyttösäde sähkömoottoritilassa sekä tietenkin varusteet, joilla ajoneuvo voidaan ladata ulkoisesta lähteestä. Volvon rinnakkaishybriditeknologialla on vaikuttava käyttöhistoria. Kokemukset suurten kaupunkien suurilta liikennöitsijöiltä kertovat selvää kieltä siitä, että hybridin käyttöaste ja käytettävyys eivät jää kakkoseksi missään vertailussa. Joissakin tilanteissa Volvon hybridit suoriutuvat kaikkia muita linja-autoja paremmin. Volvo 7900 Electric Hybrid on saatavana avaimet käteen -ratkaisuna, joka turvaa käyttöasteen ja minimoi riskit. Volvo 7900 Electric Hybrid pysyy aikataulussa nopean ja tehokkaan latauksen ansiosta. Se toteutetaan päätepysäkeillä ja kestää yleensä noin kuusi minuuttia.

12 Kuljettajan tehokkuus Ohjat kuljettajalla Volvo 7900 Electric Hybridin ajaminen on mukavan vaivatonta ja mutkatonta. Lataus tapahtuu latausasemilla täysin automaattisesti, eikä kuljettajan toimia tarvita. Kun linja-auto pysähtyy oikeaan asentoon, lataus käynnistyy automaattisesti. Latausaika on vain kuusi minuuttia, joten aikatauluista ei tarvitse tinkiä. Kuljettajan ympäristö on todennäköisesti yksi markkinoiden parhaista; sen ominaisuuksia ovat maailmanluokan ergonomia ja erinomainen näkyvyys. Myös hiljainen ja tasainen kyyti auton ollessa sähkömoottoritilassa takaavat mukavuuden. Ei epäilystäkään: tämä linja-auto on suunniteltu kuljettajaa varten. I-Coaching auttaa kuljettajaa ajamaan turvallisemmin ja mukavammin sekä säästämään polttoainetta. Se antaa välitöntä palautetta esimerkiksi ylikierroksista, tarpeettomasta tyhjäkäynnistä, ylinopeudesta ja liian kovasta kaarrenopeudesta, ja tämän ansiosta kuljettaja voi tarvittaessa parantaa ajotapaansa. Kuljettajakoulutuksella voidaapn parantaa myös parhaiden kuljettajien taitotasoa ja opettaa heitä hyödyntämään kaikki bussin tarjoamat mahdollisuudet. Koulutuksen avulla ajoturvallisuutta ja -taloudellisuutta voidaan parantaa, ja näin voidaan saavuttaa mahdollisimman korkea tuottavuus ja matkustajatyytyväisyys. Suunniteltu kuljettajaa varten. Säädettävässä kojelaudassa on helppolukuinen mittaristo, ja hallintavälineet ovat miellyttävällä käyttöetäisyydellä. Mittaristo on suunniteltu näyttämään vain olennaiset tiedot ja siten minimoimaan häiriötekijät ja auttamaan kuljettajaa keskittymään ja säilyttämään huomiokykynsä.

13 Käytön joustavuus Elämää KAUPUNGISSA Volvo 7900 Electric Hybrid on erittäin energiatehokas, hiljainen ja vähäpäästöinen. Samalla se on myös erittäin joustava. Päästörajoitetuilla alueilla se voi toimia pelkällä sähkömoottorilla jopa viisi kilometriä. Hybridinä se sopii lisäksi kaikenlaisten kaupunkireittien ajamiseen toisin kuin esimerkiksi yön yli ladattavat linja-autot, raitiovaunut ja johdinautot. Hybridivoimansiirtolinjan ansiosta sillä voidaan korvata muita linja-autoja, vaikka latausvarusteita ei olisi käytettävissä. Tällä tavoin Volvo 7900 Electric Hybrid tuo lisää mahdollisuuksia ja parantaa joustavuutta liikennesuunnittelussa ja kaluston hallinnassa. Volvo 7900 Electric Hybrid avaa uusia mahdollisuuksia. Kaupunki voi järjestää joukkoliikenneyhteyksiä erilaisille rajoitusalueille, kuten koulujen, sairaaloiden ja asuinkorttelien läheisyydessä sijaitseville nopeus-, melurajoitus- ja nollapäästöalueille. Linja-autoterminaaleja voidaan avata myös sisätiloihin, mikä on usein houkutteleva vaihtoehto kauppakeskuksissa, rautatieasemilla ja lentoasemilla.

14 Tyytyväiset matkustajat Tervetuloa kyytiin Volvo 7900 Electric Hybrid toivottaa matkustajat tervetulleiksi hiljaisella ja pehmeällä käynnillään. Sähkömoottori on meluton, ja sen kyyti on tasaista ja mukavaa. Volvo 7900 Electric Hybridissä matkustajilla on vastassaan hyvin suunnitellut sisätilat, mukavat istuimet sekä valoisa ja tilava ilmapiiri. Kulkeminen on nopeaa ja helppoa leveistä, sähkötoimisista ovista. Lisäksi meluttomuuden ansiosta jutteleminen, musiikinkuuntelu ja kyydistä nauttiminen helpottuvat. Mukava. Ergonomisten ja mukavien istuinten sekä hyvin suunniteltujen sisätilojen ansiosta jokainen matka Volvo 7900 Electric Hybrid -linja-autolla on nautinto. Hiljainen. Hiljaisuus tuo helpotusta. Voit keskustella rauhalliseen äänen, voit kuunnella musiikkia pienemmällä äänenvoimakkuudella, ja myös stressi vähenee. Näitä ominaisuuksia matkustajasi osaavat varmasti arvostaa.

15 Liiketoimintakumppanuus Varma valinta Volvo 7900 Electric Hybrid on saatavana avaimet käteen -ratkaisuna, johon kuuluu joukko palveluita. Tarpeidesi mukaan voit valita myös muita lisäarvoa tuottavia palveluita. Palveluvalikoimamme on laaja, joten voit vapaasti luoda haluamasi kokonaisuuden. Kaikki palvelut on suunniteltu toimintojesi keskeisiä haasteita varten. Ajoneuvon hallinta Edullisesti kohti 100 prosentin käyttöastetta. Kaluston hallinta Pienentää kustannuksia ajoneuvokohtaisten ja tarkkojen käyttöä koskevien koontitietojen perusteella. Varaosasopimukset Varaosasopimus takaa sen, että Aitoja Volvo Varaosia on aina saatavana ja varaosavarasto pysyy sopivan kokoisena. Huoltosopimukset Huoltosopimus tuo turvaa odottamattomien pysähdysten ja kustannusten varalta tarvitsemasi laajuuden mukaisesti ja kiinteään kuukausihintaan. I-Coaching Kustannukset pienentyvät, sillä polttoainetta säästyy ja kuluminen hidastuu. Liikenteen hallinta Tukee liikennöinnin ohjausta, kaikkien palveluiden toimivuuden valvontaa ja sääntelyä sekä kuljettaja- ja matkustajatietojen hallintaa. Vyöhykkeiden hallinta Huolehtii vyöhykkeiden hallinnasta ja liikennerajoitusten noudattamisesta. Hybridiakkusopimukset Akkujen kunnosta tai kapasiteetista ei tarvitse huolehtia. Kuljettajakoulutus Kuljettajakoulutuksissa kuljettajien kehittämisalueet tunnistetaan, ja he saavat käytännön harjoitusta. Rahoitus Toimii liikennöitsijän rahoituskumppanina, joka ymmärtää aidosti asiakkaan liiketoimintaa.

16 Asiakkaiden kertomaa Luotettavaksi todettu Volvo 7900 Electric Hybrid on uudenlainen tuotelaajennus Volvon tarjonnassa. Sitäkin huolimatta se on jo kenttätesteissä hyväksi todettu, ja aiemmissa hybridimalleissa teknologia on ollut hyötykäytössä jo useita vuosia. Volvon tuote on ainutlaatuinen ympäristötehokkuuden, energiatehokkuuden ja luotettavuuden yhdistelmä. Viime kädessä tämä tarkoittaa, että julkisen liikenteen houkuttelevuus kasvaa, matkustajia voidaan palvella paremmin ja verovarat voidaan käyttää vastuullisemmin. Göteborg Volvo 7900 Electric Hybrid on liikennöinyt eräällä Göteborgin vaativimmista reiteistä. Nousut ovat jyrkkiä ja liikenne vilkasta. Näytöt puhuvat puolestaan. Matkustajat arvostavat hiljaista käyntiääntä, tasaista kyytiä ja ympäristötehokkuutta. Asukkaat matkan varrella ovat huomanneet, että häiriöt ovat merkittävästi vähentyneet. Lisäksi liikennöitsijän henkilökunta arvostaa pienentyneitä ympäristövaikutuksia sekä hiljaista ja mukavaa työympäristöä. Katso video osoitteessa youtu.be/j3lytge4jb8 Edinburgh Skotlannin johtava liikennöitsijä Lothian on ajanut reittejä Volvon hybrideillä alkuvuodesta 2013 lähtien. Sekä yleisö että kuljettajat ovat suhtautuneet uusiin linja-autoihin erittäin myönteisesti. Hybridireiteillä Lothianin matkustajamäärät ovat kasvaneet 10 %, joten arvostus on todellista. Kun kymmenestä Volvo 7900 Hybridistä koostunut erä oli koekäytetty, Lothian tilasi 40 lisää. He tekevät myös suunnitelmia sähköhybridien varalle ja odottavat innolla niiden tuloa markkinoille. Katso video osoitteessa youtu.be/0xutoyipkzu

17 Faktaa ja numeroita Mitat ja painot Pituus [m] 12,0 Leveys [m] 2,55 Korkeus [m] 3,28 Sallittu bruttopaino [kg] 19,000 Voimansiirto sähköhybridijärjestelmä Kokoonpano Päästöstandardi Euro 6 Dieselmoottori Volvo D5K 240, 4-sylinterinen dieselrivimoottori, jossa yhteispaineruiskutus Teho [hv] Vääntömomentti [Nm] Sähkömoottori Suurin teho [kw] Suurin vääntömomentti [Nm] Energiavarastoinnin järjestelmä Vaihteisto Volvo I-SAM Suurikapasiteettinen litiumioniakku Volvo I-Shift automaattisesti toimiva mekaaninen vaihdin Akselit, jousitus ja ohjaus Etuakseli Volvon matala jäykkä akseli (RFS) Taka-akseli Kaksivaihteinen portaalivetopyörästö ja optimoitu välityssuhde Jousitus Ohjaustehostin Ajoneuvossa on elektronisesti ohjattu ilmajousitus ja niiaustoiminto Sähkökäyttöinen hydrauliohjaus Renkaat 275/70R 22,5" Vanteet Jarrut Saatavana teräsvanteet Volvon elektronisesti ohjatut levyjarrut (EBS). Brake Blending -toiminto (kaikki). Sähkömoottori toimii hidastimena ja kerää jarrutusenergiaa. Kuljettajan työympäristö Tilava kuljettajan ympäristö, jossa on paljon omia säätömahdollisuuksia. Volvo-kojelauta täyttää EBSF-ja VDV-vaatimukset. Kääntyvä kuljettajan istuin. Matkustajakapasiteetti Matkustajamäärä 95 Istuinten enimmäismäärä Istuintyypit taitettu Ovet ja ovijärjestelmä Ovijärjestelmä Volvon kaupunkilinja-autoistuimia saatavana useissa eri malleissa optimoituna helppoa puhdistusta ja ylläpitoa varten. Sähkötoimiset Ovien sijoittelu Ilmastointi Alueet Ilmanvaihto ja lämmitys Ilmastointi enintään [kw] 28 Erillinen ilmastointialueet kuljettajaa ja matkustajia varten Tehokas ilmanvaihto, lämmitysyksiköt katossa 3200 Latausjärjestelmä Käytönaikainen lataus. Nopea ja täysin automaattinen lataus Nopea latausaika: jopa 6 min Lisätietoja on osoitteessa

18 Volvo Buses. Driving quality of life RSP FI. Esitteessä kuvatut tai mainitut laitteet saattavat olla erikseen tilattavia lisävarusteita, ja voivat vaihdella maittain. Volvo pidättää oikeuden mallin ja rakenteen muutoksiin niistä ennakolta ilmoittamatta.

Volvo 7900 Electric. Kulkee siellä missä ihmiset liikkuvat

Volvo 7900 Electric. Kulkee siellä missä ihmiset liikkuvat Volvo 7900 Electric Kulkee siellä missä ihmiset liikkuvat virtaa joukkoliikenteeseen Uusi Volvo 7900 Electric on paljon enemmän kuin sähköbussi. Se on mahdollisuuksia luova työväline, joka antaa täysin

Lisätiedot

Volvo 7900 Hybrid. Tehokkaampaa liiketoimintaa ja vihreämpiä kaupunkeja

Volvo 7900 Hybrid. Tehokkaampaa liiketoimintaa ja vihreämpiä kaupunkeja Volvo 7900 Hybrid Tehokkaampaa liiketoimintaa ja vihreämpiä kaupunkeja Volvo 7900 Hybrid mallistomme vie vihreän tehokkuuden uudelle tasolle, huomattavasti yli Euro 6-vaatimusten. Se on polttoaineenkulutukseltaan

Lisätiedot

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset.

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. VAIN YKSI ASKEL Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. Sinulle, joka poistut ohjaamosta ja kiipeät takaisin monta kertaa

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

SÄHKÖBUSSIKOKEMUKSIA SUOMALAISISTA KAUPUNGEISTA. Paikallisliikennepäivät Annakaisa Lehtinen, Trafix Oy

SÄHKÖBUSSIKOKEMUKSIA SUOMALAISISTA KAUPUNGEISTA. Paikallisliikennepäivät Annakaisa Lehtinen, Trafix Oy SÄHKÖBUSSIKOKEMUKSIA SUOMALAISISTA KAUPUNGEISTA Paikallisliikennepäivät 22.9.2017 Annakaisa Lehtinen, Trafix Oy SISÄLTÖ TAUSTAA SÄHKÖBUSSILIIKENNE HYÖDYT NYKYTILA Espoo Helsinki Turku Tampere KOKEMUKSIA

Lisätiedot

Volvo B8R MALLISTO. Luotu kulkemaan

Volvo B8R MALLISTO. Luotu kulkemaan Volvo B8R MALLISTO Luotu kulkemaan Turvallisempi valinta Esittelyssä Volvo B8R -mallisto Volvo B8R on todellinen myyntimenestys, mistä ovat todisteena sen miljoonat ja taas miljoonat tuottavat ajokilometrit.

Lisätiedot

Teknologiaraportti. Heikki Torvinen. 18/1/11 Metropolia Ammattikorkeakoulu

Teknologiaraportti. Heikki Torvinen. 18/1/11 Metropolia Ammattikorkeakoulu Teknologiaraportti Heikki Torvinen 1 Teknologiaraportti Käsittelee tekniikan näkökulmasta nyt ja tulevaisuuden ajoneuvoratkaisuja Polttoaineet Energian varastointi Lataus Ajoneuvoryhmät Henkilöauto Hyötyajoneuvot

Lisätiedot

Kevytrakennetekniikka ja hybridisointi alentavat polttoaineen kulutusta. Tommi Mutanen Kabus Oy 4.12.2007

Kevytrakennetekniikka ja hybridisointi alentavat polttoaineen kulutusta. Tommi Mutanen Kabus Oy 4.12.2007 Kevytrakennetekniikka ja hybridisointi alentavat polttoaineen kulutusta Tommi Mutanen Kabus Oy 4.12.2007 70 60 Braunschweig Bus Cycle F=ma Speed (km/h) 50 40 30 20 Voima ja massa ovat toisiinsa suoraan

Lisätiedot

Volvo Buses. Driving quality of life. Polttoainetehokkuutta urbaaneille teille

Volvo Buses. Driving quality of life. Polttoainetehokkuutta urbaaneille teille Volvo Buses. Driving quality of life Volvo B8 R mallisto Polttoainetehokkuutta urbaaneille teille Ensiluokkaiseen kalustoon Volvo B8 R -mallisto täyttää kaikki lähi- ja työmatkaliikenteen vaatimukset.

Lisätiedot

Bussiliikenteen sähköistyminen. Keijo Kilpinen

Bussiliikenteen sähköistyminen. Keijo Kilpinen Bussiliikenteen sähköistyminen Keijo Kilpinen Esityksen sisältö Yleistä päästöjen vähentäminen Berliini: puhtaampi tulevaisuus Wien: paikallispäästötön kaupunkibussi Potzdam: dieselistä sähköbussi Bussin

Lisätiedot

Unicarriersin TX-vastapainotrukit määrittelevät energiatehokkuuden, ergonomian ja turvallisuuden uudelle tasolle

Unicarriersin TX-vastapainotrukit määrittelevät energiatehokkuuden, ergonomian ja turvallisuuden uudelle tasolle Unicarriersin TX-vastapainotrukit määrittelevät energiatehokkuuden, ergonomian ja turvallisuuden uudelle tasolle LÖYDÄ TÄYSIN UUSI SUKUPOLVI Quiet Operation ProVision Concept Energy Saving Uusi TX-sukupolvi:

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

SIDE-BY-SIDE KAHDELLE (PERUSMALLI)

SIDE-BY-SIDE KAHDELLE (PERUSMALLI) KOLMIPYÖRÄT Trident SIDE-BY-SIDE KAHDELLE (PERUSMALLI) 5 7-vaihteinen (kts. lisävarusteet) perusmalli moottoriton vasemmalla istuva kuljettaja huolehtii jarruttamisesta ja ohjaamisesta molemmat voivat

Lisätiedot

METSÄKONEET 770D HARVESTERIT 770D

METSÄKONEET 770D HARVESTERIT 770D METSÄKONEET 770D HARVESTERIT 770D Tehokkuutta harvennuksille - John Deere 770D John Deere 770D -harvesteri on oikea valinta harvennuksille ja pienten puiden käsittelyyn. Nelipyöräinen ja pienikokoinen

Lisätiedot

ETULEIKKURIT. Aito runko-ohjaus. Täysi näkyvyys. Etenevyyttä nelivedolla. Helppo käyttää

ETULEIKKURIT. Aito runko-ohjaus. Täysi näkyvyys. Etenevyyttä nelivedolla. Helppo käyttää ETULEIKKURIT Fiksu ja ammattitasoinen tapa hoitaa nurmikkoa. Etuleikkuulaitteella yllät joka paikkaan ja näet mitä leikkaat. Nopeasti ja mukavasti samalla kun lannoitat nurmikon ja vältät haravoinnin.

Lisätiedot

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Floor Täysin integroitu lattiajärjestelmä TriflexAIR Floor on täydellinen, helppokäyttöinen kiinnikejärjestelmä, joka takaa turvallisen,

Lisätiedot

7 43 N, 119 05. VeGApolttokennojärjestelmä. Enemmän mukavuutta matkalla

7 43 N, 119 05. VeGApolttokennojärjestelmä. Enemmän mukavuutta matkalla 7 43 N, 119 05 Sähkövirtaa aina ja paikasta riippumasta? Missä vain. Tilaa nyt VeGApolttokennojärjestelmä Enemmän mukavuutta matkalla Lisää vapautta Lomaile itsenäisesti, älä ole riippuvainen sähköverkosta

Lisätiedot

Volvo Ahkera kumppanisi

Volvo Ahkera kumppanisi Volvo 8900 Ahkera kumppanisi Volvo 8900 täyttää kaikki lähiliikenteen ja tilausajokuljetusten vaatimukset. Kyseinen linja-auto on ominaisuuksiltaan erittäinen monipuolinen, keskittyen kuitenkin vahvasti

Lisätiedot

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT 68349_Peugeot_tavaraautoesite.indd 1 19.9.2014 12.13 Peugeot Partner VAN on paitsi käytännöllinen ja taloudellinen, myös mukava ja tyylikäs. Siis oikea ammatinharjoittajan

Lisätiedot

Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi JÄÄNHOITOKONEET JÄÄHALLEILLE JA ULKOKENTILLE

Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi JÄÄNHOITOKONEET JÄÄHALLEILLE JA ULKOKENTILLE Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi JÄÄNHOITOKONEET JÄÄHALLEILLE JA ULKOKENTILLE ICECAT B220 AKKUKÄYTTÖINEN JÄÄNHOITOKONE ICECAT on helppokäyttöinen ja turvallinen

Lisätiedot

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000 John Deere Erinomainen leikkuujälki Helppo suoraan ajettavuus on väyläleikkurin tärkeimpiä ominaisuuksia. Maailman suurimpana golfkenttien hoitokoneiden valmistajana

Lisätiedot

SCANIA TOURING Tervetuloa kyytiin

SCANIA TOURING Tervetuloa kyytiin Tervetuloa kyytiin Korosta yrityskuvaasi Tutustu Scania Touringiin. Tämä näyttävästi muotoiltu monikäyttöinen linja-auto on suunniteltu täyttämään niin linja- kuin tilausliikenteen vaatimukset myös pitkillä

Lisätiedot

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä MEDIIATIIEDOTE Helsinki 17.5 Julkaisuvapaa Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä Seitsemännen sukupolven Mitsubishi Fuso Canter -kevytkuorma-autoille on ominaista käytännöllisyys, muunneltavuus

Lisätiedot

keep moving www.toyota-forklifts.fi

keep moving www.toyota-forklifts.fi www.toyota-forklifts.fi keep moving Toyota Li-Ion kustannustehokkuuden optimointi seisonta-aikojen minimointi ympäristövaikutusten minimointi ei akunvaihdon tarvetta Ei akun vesitystä akun täyteen lataus

Lisätiedot

Ratikka vai rollikka?

Ratikka vai rollikka? Ratikka vai rollikka? Väärä kysymys ECO 2 liikennefoorumi 5.5.2011 joukkoliikennepäällikkö Mika Periviita Tampereen kaupunki Joukkoliikennevälineen valintaopas RASKAS RAIDELIIKENNE KEVYT RAIDELIIKENNE

Lisätiedot

Tuottavan linja-auton vakaa alusta. Volvo Buses. Driving quality of life

Tuottavan linja-auton vakaa alusta. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo B11 R Tuottavan linja-auton vakaa alusta Volvo Buses. Driving quality of life Luotettavia tuloksia Volvo B11 R on erinomainen perusta tuottavalle linja-autoliiketoiminnalle. B11 R ylittää odotuksesi

Lisätiedot

Pikaraitiotie. Mikä se on. Davy Beilinson

Pikaraitiotie. Mikä se on. Davy Beilinson Pikaraitiotie Mikä se on Davy Beilinson Pikaraitiotien suunnittelutavoitteet Tavoitteena on kohtuuhintainen, tehokas joukkoliikenneväline, jonka kapasiteetti ja matkanopeus (noin 25 km/h pysähdyksineen)

Lisätiedot

KONEET. Rolac VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN.

KONEET. Rolac VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN. Rolac KONEET VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN. Lundberg on erityisesti ympäristönhoitoon kehitetty taajamatraktori, joka on suunniteltu alan töiden monipuolisuus ja erityisvaatimukset

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

Move For The Better Life, KUMHO TYRE KUMHO KESÄRENGASKUVASTO henkilöauto, SUV, maastoauto, pakettiauto KH17 on kestävä, hiljainen rengas ja vaivaton ajettaessa. Optimaalinen vierintävastus. KH27 on edullinen

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Amarok Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

ketteryyttä ja tehoa harvennukseen PONSSE fox

ketteryyttä ja tehoa harvennukseen PONSSE fox ketteryyttä ja tehoa harvennukseen PONSSE fox ponsse fox -harvesteri sujuvaa tuottavuutta PONSSE Fox -harvesteri on uusimman teknologian ja luotettavien perusratkaisujen tehokas kokonaisuus. Innovatiivinen

Lisätiedot

OIKEA PETO PUUNKORJUUSEEN

OIKEA PETO PUUNKORJUUSEEN OIKEA PETO PUUNKORJUUSEEN PONSSE SCORPION PONSSE SCORPION -HARVESTERI YLIVOIMAISTA TEHOA & ERGONOMIAA Uskomaton näkyvyys ja ohjattavuus, vakaudeltaan voittamaton, tehoa ja tuottavuutta ympäristön ehdoilla,

Lisätiedot

FR28 KUORMATRAKTORI. Ylivoimaa harvennukseen

FR28 KUORMATRAKTORI. Ylivoimaa harvennukseen FR28 KUORMATRAKTORI Ylivoimaa harvennukseen FR28 Kuormatraktori Sampo-Rosenlew Oy vastaa kysyntään esittelemällä FR28 kuormatraktorin, joka on harvennusten erikoiskone. 10 tonnin hyötykuormallaan se sopii

Lisätiedot

TARKKA. TEHOKAS. TILAVA. TALOUDELLINEN.

TARKKA. TEHOKAS. TILAVA. TALOUDELLINEN. TITAN TARKKA. TEHOKAS. TILAVA. TALOUDELLINEN. Monipuolinen kylvölannoitin minimimuokkaukseen ja perinteiseen kylvöön Tume Titan on ominaisuuksiltaan vakuuttava kylvötöiden kumppani jonka voi varustaa myös

Lisätiedot

Volvo B11R. Entistäkin suorituskykyisempi

Volvo B11R. Entistäkin suorituskykyisempi Volvo B11R Entistäkin suorituskykyisempi Turvallinen valinta Esittelyssä Volvo B11R Volvo B11R on erinomainen perusta tuottavalle linja-autoliiketoiminnalle. B11R ylittää odotuksesi niin tilausajojen luksuslinja-autona

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caravelle

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caravelle Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Caravelle Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Tehokas ja ympäristöystävällinen Avant 760i 4 AVANT MAGAZINE

Tehokas ja ympäristöystävällinen Avant 760i 4 AVANT MAGAZINE Tehokas ja ympärist Av 4 AVANTMAGAZINE öystävällinen ant 760i Avant-kuormaajasarja kokee jälleen kerran suuren mullistuksen kun kuormaajavalikoimaan liittyy uusi Avant 760i. Avant 760i on uusi kuormaajamalli

Lisätiedot

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi.

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Iveco Daily Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa. Pakettiauto on kuitenkin vain kuori, ja sinun tulee miettiä

Lisätiedot

Helsingin seudun liikenne

Helsingin seudun liikenne Helsingin seudun liikenne HSL:n askeleet kohti sähköistä liikennettä Toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi 2 Strategia teoiksi TAVOITTEET Sujuvat matkat Asiakkaiden matkaketju perustuu joukkoliikenteen runkoverkkoon

Lisätiedot

Sisilisko Sähköskootterit

Sisilisko Sähköskootterit Sisilisko Sähköskootterit P u h t a a s t i s ä h k ö i n e n a j o n a u t i n t o. Ekologinen. CO2-päästöt 0 g / 100 km. Ei päästöjä. Ei melua. Ei katkua. Edullinen. Lataus tavallisesta pistorasiasta.

Lisätiedot

Sähköautojen ja plug-in hybridien vaikutukset sähköverkkoihin. Antti Mutanen TTY / Sähköenergiatekniikka

Sähköautojen ja plug-in hybridien vaikutukset sähköverkkoihin. Antti Mutanen TTY / Sähköenergiatekniikka Sähköautojen ja plug-in hybridien vaikutukset sähköverkkoihin Antti Mutanen TTY / Sähköenergiatekniikka Esimerkkejä sähköajoneuvoista Tesla Roadster Sähköauto Toimintasäde: 350 km Teho: 185 kw (248 hp)

Lisätiedot

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Your reliable partner Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Vacumat Eco tehokas joka tavalla Veden laatu vaikuttaa tehokkuuteen Veden laatu vaikuttaa jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmien

Lisätiedot

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v.

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v. 2017 Ajamisen opettelu ei vielä koskaan ole ollut näin yksinkertaista ja turvallista. OSET -sähkömopot ovat kevyitä, rakenteeltaan yksinkertaisia ja hämmästyttävän helppokäyttöisiä. Näillä pyörillä voidaan

Lisätiedot

Tampereen raitiotie,

Tampereen raitiotie, Tampereen raitiotie, yleissuunnitelma Raitiotie joukkoliikennejärjestelmän runkona Kaupunginvaltuuston iltakoulu 24.4.2013 joukkoliikennepäällikkö Mika Periviita Lähtökohtia vuoden 2030 joukkoliikennejärjestelmän

Lisätiedot

Jokainen autonostaja haluaisi saada "ensivuoden mallin", ja Opel on koettanut toteuttaa tämän toiveen

Jokainen autonostaja haluaisi saada ensivuoden mallin, ja Opel on koettanut toteuttaa tämän toiveen Ofint KAPITAN jlyjl itä tarkimmin valitut raakaaineet ja äärimmäisen huolellinen tarkkuus työ tekevät jokaisesta Opelista ainutlaatuisen arvokkaan vaunun. Jokainen autonostaja haluaisi saada "ensivuoden

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Caddy Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

keep moving www.toyota-forklifts.fi

keep moving www.toyota-forklifts.fi www.toyota-forklifts.fi keep moving Esittelyssä Toyotan Litium-Ion-teknologiaan pohjautuva, uusi varastotrukkivalikoima, joka toimii pidempään vähemmällä energialla ja pienemmillä kustannuksilla. Ei enää

Lisätiedot

Joukkoliikenteen esteettömyys, Case TKL 25. Esteetön liikkumisympäristö -koulutus, Tampere 1.2.2006

Joukkoliikenteen esteettömyys, Case TKL 25. Esteetön liikkumisympäristö -koulutus, Tampere 1.2.2006 Joukkoliikenteen esteettömyys, Case TKL 25 Esteetön liikkumisympäristö -koulutus, Tampere 1.2.2006 TKL 25 - Selvityksen tavoitteet 2 Tarkastella matkaa ovelta ovelle Matkustajainformaatio ennen matkaa,

Lisätiedot

Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä

Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä Maakaasuyhdistyksen kevätpäivä 23.04.2009 Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä Asko Salminen Veho Group Oy Ab Mercedes-Benz hyötyajoneuvot PL 118 / Lommilanrinne 3 02771 ESPOO,

Lisätiedot

Mökin ja kodin tuhattaituri

Mökin ja kodin tuhattaituri Suomi Mökin ja kodin tuhattaituri Vahva 20 hv moottori Hämmästyttävän tehokas Turvavyö ja ROPS/FOPS turvakaari vakiona Kun haluat enemmän tehoa Väkivahva Kohler EFI-moottori Työlaitehydrauliikka 42 l/min

Lisätiedot

SCANIA LINJA-AUTOT. Esittelyssä Scania Citywide

SCANIA LINJA-AUTOT. Esittelyssä Scania Citywide SCANIA LINJA-AUTOT Esittelyssä Scania Citywide SCANIA CITYWIDE 2-3 Valmiina kohtaamaan kaupungin haasteet Nykyisin yli puolet maapallon väestöstä asuu kaupungeissa. Ja kaupungistumiskehitys jatkuu kiihtyvällä

Lisätiedot

NISSAN INTERSTAR Van/Bus/Ohjaamoalusta

NISSAN INTERSTAR Van/Bus/Ohjaamoalusta // VARUSTEET MITTARISTO TURVALLISUUS Digitaalinen kello ABS jarrut Nopeusmittari välimatkamittarilla ESP (ei saatavana Robottivaihteiston kanssa) - - Jäähdytysnesteen lämpötila Kuljettajan turvatyyny Kierrosluku

Lisätiedot

A registered trademark of SNA Europe Group UUDET KÄYNNISTINAVUT

A registered trademark of SNA Europe Group UUDET KÄYNNISTINAVUT A registered trademark of SNA Europe Group 2011 Bahco käynnistinapujen Pääominaisuudet 4 Pitkät ja paksut kaapelit Kaksinkertaisesti eristetyt hitsauskaapelit suojaavat vahingoilta, takaavat pitkän kestoajan

Lisätiedot

100 % Käyttöaste. Uusi Gold Huoltosopimus.

100 % Käyttöaste. Uusi Gold Huoltosopimus. 100 % Käyttöaste. Uusi Gold Huoltosopimus. Aina askeleen edellä. Uusi Huoltosuunnitelma Ajoneuvon tietoliikenneyksikön ansiosta voimme ennakoidusti suunnitella korjaamokäyntisi ennen ajon keskeytymistä.

Lisätiedot

Renault SCENIC & GRAND SCENIC

Renault SCENIC & GRAND SCENIC Uusi Renault SCENIC & GRAND SCENIC Tekniset tiedot ja värit Tekniset tiedot SCENIC / GRAND SCENIC (7 istuinta) Energy TCe 115 Energy TCe 130 Energy dci 110 Energy dci 110 EDC Energy dci 160 EDC Polttoaine

Lisätiedot

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ Hyundai Motor Finland Oy Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki Lisätietoja: Tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen Puhelin: 050-568 7706 jonna.nevalainen@hyundai.fi 17.9.2012 Lehdistötiedote 1.10.2012 UUDISTUNUT

Lisätiedot

Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen. - Älykäs, hallittu talotekniikka -

Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen. - Älykäs, hallittu talotekniikka - Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen - Älykäs, hallittu talotekniikka - Agenda Mistä on kyse? Hyödyt Älykäs talotekniikan ohjaus käytännössä Miksi HomeSoft? Tekninen ratkaisu

Lisätiedot

VARAAJAT JATKAVAT MATKAA

VARAAJAT JATKAVAT MATKAA HAWKER MODULAARISET VARAAJAT JATKAVAT MATKAA VAIKKA OSA JOUKKUEESTA PUUTTUISIKIN... MODULAR: ASETTAA UUDEN STANDARDIN HUIPPUTEHOKAS JA LUOTETTAVA Varaajan algoritmi hallinnoi moduuleja, jotka tarvitsee

Lisätiedot

TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR

TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR UUSI PONSSE BEAR TEHO, TUOTTAVUUS JA TEK Täysin uusi PONSSE Bear on aito metsien kuningas. Tehtävänään ei vähempää kuin metsien paras käytettävyys, tuottavuus

Lisätiedot

Tehokas Sarja 460 T]470 T]6370 T 6390 T]9310 T]9330 T 9380 T. Kurottajien uusi teholuokka

Tehokas Sarja 460 T]470 T]6370 T 6390 T]9310 T]9330 T 9380 T. Kurottajien uusi teholuokka Tehokas Sarja 460 T]470 T]6370 T 6390 T]9310 T]9330 T 9380 T Kurottajien uusi teholuokka Pien-, pyörä- ja teleskooppikuormaajat... 14 kilowatista (20 hv) 130 kilowattiin (177 hv). Olemme suunnitelleet

Lisätiedot

Kallistettava paistinpannu

Kallistettava paistinpannu Electrolux Thermaline sarja on suunniteltu erittäin kovaan käyttöön. Thermaline sarja soveltuu erinomaisesti sairaaloihin, keskuskeittiöihin sekä hotelleihin. Sarja sisältää laajan valikoiman tuotteita,

Lisätiedot

Viranomaisvaatimusten rajaukset ja tulevaisuus:

Viranomaisvaatimusten rajaukset ja tulevaisuus: Viranomaisvaatimusten rajaukset ja tulevaisuus: Miten viranomainen näkee raskaan kaluston simulaatioopetuksen lähitulevaisuudessa. Sampsa Lindberg 14.2.2012 Vantaa Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia.

Lisätiedot

Sähkökäyttöisiin tai muihin energiatehokkaisiin ajoneuvoihin pohjautuvan liikennejärjestelmän vaihtoehtojen ja vaikutusten arviointi

Sähkökäyttöisiin tai muihin energiatehokkaisiin ajoneuvoihin pohjautuvan liikennejärjestelmän vaihtoehtojen ja vaikutusten arviointi SYÖKSY Väliseminaari 18.1.2011 Sähkökäyttöisiin tai muihin energiatehokkaisiin ajoneuvoihin pohjautuvan liikennejärjestelmän vaihtoehtojen ja vaikutusten arviointi Kuvaus palvelumalleista Tampereen teknillinen

Lisätiedot

Volvo FM MetaaniDiesel Volvo FM MetaaniDiesel

Volvo FM MetaaniDiesel Volvo FM MetaaniDiesel Vlv FM MetaaniDiesel Vlv FM MetaaniDiesel Vlv FM MetaaniDiesel Saatavana n myös Vlv FMX MetaaniDiesel D13C-mttri kaasu D13C-Gas MetaaniDiesel EURO 5 -päästömääräykset Nettteh: ISO 1585, dir. 89/491/ETY,

Lisätiedot

TEHOKKUUDESTA TÄYSI KYMPPI

TEHOKKUUDESTA TÄYSI KYMPPI TEHOKKUUDESTA TÄYSI KYMPPI PONSSE GAZELLE KETTERYYTTÄ JA VOIMAA KOMPAKTISSA PAKETISSA PONSSE Gazelle on kooltaan pieni, mutta voimiltaan suuri. Pieni omapaino ja tasainen painonjakauma yhdistettynä tehokkaaseen

Lisätiedot

Maxipackerin oikean aseman tasolla. Yhdellä radiopäätteellä voidaan ohjata useampaa Maxipackeria.

Maxipackerin oikean aseman tasolla. Yhdellä radiopäätteellä voidaan ohjata useampaa Maxipackeria. MAXIPACKER EAB:n Maxipacker on ainutlaatuinen hyllyjärjestelmä, joka mahdollistaa järkevän ja taloudellisen lavavarastoinnin koko varaston tilavuudelta joko normaalilämpötilassa tai pakkasessa. Maxipacker

Lisätiedot

SAUMAUSPISTOOLI AMMATTIKÄYTTÖÖN

SAUMAUSPISTOOLI AMMATTIKÄYTTÖÖN Saumauspistoolit, 2012/2013 Huippuluokan ladattavat työkalut ammattikäyttöön SAUMAUSPISTOOLI AMMATTIKÄYTTÖÖN UUSI 4,2 Ah 14,4 V / 4,2 Ah: ENNENNÄKEMÄTÖN AKKUKAPASITEETTI TUO TEHOA TOIMINTAAN TEHOA, KÄYTÄNNÖLLISYY

Lisätiedot

Suunnittelee ja valmistaa itseseisovia putki ja ristikkomastoja pientuulivoimaloille 1 250 kw

Suunnittelee ja valmistaa itseseisovia putki ja ristikkomastoja pientuulivoimaloille 1 250 kw PORI YLIOPISTOKESKUS 21.9.2010 Esa Salokorpi Cell +358 50 1241 esa@nac.fi Oy Nordic AC Ltd Suunnittelee ja valmistaa itseseisovia putki ja ristikkomastoja pientuulivoimaloille 1 250 kw Modulaarinen rakenne

Lisätiedot

Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö

Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö Laadukas ja tukeva ruostumattomasta teräksestä valmistettu biojätteen vähennysyksikkö. Laitteessa on yhdistettynä jätemylly ja vedenpoistoyksikkö teräksisessä tiskipöydässä.

Lisätiedot

QASHQAI. 16" & 17" 5,7 / 18" & 19" 5,9 l/100 km

QASHQAI. 16 & 17 5,7 / 18 & 19 5,9 l/100 km QASHQAI Malli: Moottori: VARUSTETASO: 4x4 dci 130 BUSINESS 360 KORIMALLI Korimalli Viistoperä 5-ovinen MOOTTORI Sylinterien määrä, moottorityyppi 4 rivissä Venttiileitä sylinteriä kohden 4 Puristussuhde

Lisätiedot

GLIDER ULKOASENTEINEN ILMALAUHDUTTEINEN VEDENJÄÄHDYTIN

GLIDER ULKOASENTEINEN ILMALAUHDUTTEINEN VEDENJÄÄHDYTIN GLIDE GLIDER ULKOASENTEINEN ILMALAUHDUTTEINEN VEDENJÄÄHDYTIN JÄÄHDYTYS/LÄMMITYS Jäähdytysteho Lämmitysteho Kylmäaine Puhallintyyppi Mikroprosessori Vapaajäähdytys 190,0 1 613,0 187,0 1 078,0 ruuvi R134a

Lisätiedot

Liikenteen päästövähennystavoitteet ja keinot vuoteen Saara Jääskeläinen Liikenne- ja viestintäministeriö

Liikenteen päästövähennystavoitteet ja keinot vuoteen Saara Jääskeläinen Liikenne- ja viestintäministeriö Liikenteen päästövähennystavoitteet ja keinot vuoteen 2030 Saara Jääskeläinen Liikenne- ja viestintäministeriö 1 Kotimaan liikenteen ennakoitu päästökehitys ja tavoite vuoteen 2030 2 Liikenteen tavoitteet/keinot

Lisätiedot

The New Generation in Limetec Design

The New Generation in Limetec Design The New Generation in Limetec Design The New Generation in Limetec Design Limetecin uusi muotoilu - pelkistetyn linjakas ja moderni rakenne Limetec Next - uuden sukupolven muotoilu täysin tiiviillä sandwich-lattiarakenteella

Lisätiedot

Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori.

Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori. Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori. Torqeedo on veneilijän tulevaisuutta. Perämoottori, joka menestyy sitä paremmin, mitä tiukemmaksi ympäristömääräykset käyvät. Markkinoiden tehokkaimmat

Lisätiedot

Pölynimurit. Nopeaa ja tehokasta imurointia

Pölynimurit. Nopeaa ja tehokasta imurointia Pölynimurit Nopeaa ja tehokasta imurointia Ammattitason pölynimuri päivittäiseen käyttöön Hienot ominaisuudet tekevät Kärcher pölynimurista ammattilaisen suosikin: Siinä on matala äänitaso, helppo liikuteltavuus

Lisätiedot

Volvo Lisäarvoa matkustajille

Volvo Lisäarvoa matkustajille Volvo 9500 Lisäarvoa matkustajille Volvo 9500 on hyvä ensimmäinen askel Volvo linja-autojen maailmaan. Se on erittäin kustannustehokas vaihtoehto keskipitkillä matkoilla. Erittäin polttoainetaloudellinen

Lisätiedot

SÄHKÖAUTON LATAUSPISTE KIINTEISTÖILLE

SÄHKÖAUTON LATAUSPISTE KIINTEISTÖILLE SÄHKÖAUTON LATAUSPISTE KIINTEISTÖILLE KIINTEISTÖT OVAT LUONTEVIA PAIKKOJA SÄHKÖAUTOJEN LATAUKSEEN Ilmastopäästöjen vähentämisessä sähköisellä liikenteellä on tärkeä osuus. Sähköauton tärkeimmät edut ovat

Lisätiedot

tarvitsetko tilaa ja kustannustehokkuutta?

tarvitsetko tilaa ja kustannustehokkuutta? tarvitsetko tilaa ja kustannustehokkuutta? Optimointiin ja hätään Tilan määrä Kun pääkonttoriin iskee vesivahinko tai luokat täyttyvät koululaisista, vastaus on Cramo. Saat laadukkaat ratkaisut kaikkiin

Lisätiedot

Yhden kosketuksen lakaisua minimaalisilla kokonaiskustannuksilla

Yhden kosketuksen lakaisua minimaalisilla kokonaiskustannuksilla Yhden kosketuksen lakaisutoiminto tekee käytön erittäin helpoksi, sillä kaikki toiminnot pääharja, sivuharjat, imumoottori ja lisävarusteena saatava DustGuard aktivoituvat/pysähtyvät yhtä aikaa. Sivuharjoissa

Lisätiedot

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750 TEKNISET TIEDOT Täysin uusi Ford Transit alustavat tekniset tiedot Mallisto Täysin uusi Transit Van -pakettiauto L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli 3300 3750 3750 Kokonaispituus 5531 5981 6704 Kokonaispaino 3100

Lisätiedot

Volkswagen Caddy Transporter Crafter

Volkswagen Caddy Transporter Crafter Volkswagen Caddy Transporter Crafter Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa. Pakettiauto on kuitenkin vain kuori,

Lisätiedot

Kestävä liikenne ja matkailu

Kestävä liikenne ja matkailu Kestävä liikenne ja matkailu Avainsanat: kestävä liikenne, kestävä matkailu, vastuullinen kuluttaminen Liikenne mitä se on? Liikenne on... ihmisten, asioiden, raaka-aineiden ja tavaroiden kuljetusta tietoliikennettä

Lisätiedot

2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn

2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn 2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn Ram 1500 mallisto kasvoi mallivuodelle 2015! Suuren suosion saavuttanut Ram 1500 mallisto laajeni mallivuodelle 2015 Longhorn mallilla! Tarjolla neljä malliversiota

Lisätiedot

Lisätietoa tuotteista saa Pemcon nettisivuilta www.pemco.fi, soittamalla Pemcolle p. 03 887410 tai käymällä Finnbuild messuosastollamme 6d31.

Lisätietoa tuotteista saa Pemcon nettisivuilta www.pemco.fi, soittamalla Pemcolle p. 03 887410 tai käymällä Finnbuild messuosastollamme 6d31. [1] Erittäin hiljaisia ja huippulaatuisia puhallinpattereita vaativiin kohteisiin. Pemco Oy on ottanut omia tuotteitaan täydentämään saksalaiset Roller puhallinpatterit. Niiden äänenpainetaso on alhaisimmillaan

Lisätiedot

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA.

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. KOE MENESTYS. Täysin uusi BMW 5-sarja on yhdistelmä rohkeaa dynaamisuutta ja modernia ylellisyyttä. Samalla se tulee jatkamaan BMW 5-sarjan menestystä luokkansa

Lisätiedot

2-nopeuksinen akkuporakoneruuvain 10,8 V "Light Duty" DD 2G 10.8-LD

2-nopeuksinen akkuporakoneruuvain 10,8 V Light Duty DD 2G 10.8-LD Bahnhofstraße 5 77 Steinheim Puhelin +49 744 828-0 Faksi +49 744 25899 2-nopeuksinen akkuporakoneruuvain 0,8 V "Light Duty" DD 2G 0.8-LD Tilausnumero 48.064 2-nopeuksinen akkuporakoneruuvain 0,8 V "Light

Lisätiedot

301.4C. Minikaivukone

301.4C. Minikaivukone 301.4C Minikaivukone Moottori Nettoteho 13,2 kw 17,7 hp Paino Työpaino turvakaaren kanssa 1 380 kg 3 042 lb Työpaino ohjaamon kanssa 1 470 kg 3 241 lb Monipuolisuus Helppo kuljettaa ja käyttää erilaisilla

Lisätiedot

TRANSSMART ÄLYKKÄIDEN LIIKENNEPALVELUIDEN KEHITTÄMINEN. Helsinki 10.10.2013, Matti Roine, johtava tutkija, VTT

TRANSSMART ÄLYKKÄIDEN LIIKENNEPALVELUIDEN KEHITTÄMINEN. Helsinki 10.10.2013, Matti Roine, johtava tutkija, VTT TRANSSMART ÄLYKKÄIDEN LIIKENNEPALVELUIDEN KEHITTÄMINEN Helsinki 10.10.2013, Matti Roine, johtava tutkija, VTT ÄLYKÄS JA VÄHÄHIILISTÄ ENERGIAA KÄYTTÄVÄ LIIKENNE VTT:N LIIKENTEEN KÄRKIOHJELMA 2013 - Liikenteen

Lisätiedot

TURVALLISESTI KAUPUNGILTA KOTIIN JOUKKOLIIKENTEEN TURVALLISUUS

TURVALLISESTI KAUPUNGILTA KOTIIN JOUKKOLIIKENTEEN TURVALLISUUS TURVALLISESTI KAUPUNGILTA KOTIIN JOUKKOLIIKENTEEN TURVALLISUUS Näkökulmia joukkoliikennevälineiden turvallisuushaasteisiin ja matkustajien ja kuljettajien turvallisuuden parantamiseen Sami Aherva Helsingin

Lisätiedot

Täydelliseen puhdistukseen

Täydelliseen puhdistukseen T 12/1 eco!efficiency Täydelliseen puhdistukseen Tehokas, taloudellinen, hiljainen 40% energiansäästö hiljainen vain 56 db(a) Ei mikä tahansa imuri Uusi T 12/1 eco!efficiency on erilainen pölynimuri. Se

Lisätiedot

Sähköauton historia I

Sähköauton historia I Puhtaasti sähköllä! Sähköauton historia I Ensimmäinen sähkömoottori 1821 Ensimmäiset sähköautot 1820-luvulla Ánvos Jedlik kehitti 1828 ensimmäisen sähköauton Sähköauton historia II Camille Jenatzyn "Le

Lisätiedot

Käsityökaluja muovivannehtimiseen

Käsityökaluja muovivannehtimiseen Käsityökaluja muovivannehtimiseen Akkukäyttöiset käsityökalut Yhdistelmätyökalu Käsikiristin/lukitsin Strapexin edut Käsityökalut, vanne ja huoltopalvelu kokonaispakettina Oikea työkalu Sovellukset käsin

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Transporter Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

TIEMERKINTÄ- JA VIIVAMAALAUSLAITTEET

TIEMERKINTÄ- JA VIIVAMAALAUSLAITTEET TIEMERKINTÄ- JA VIIVAMAALAUSLAITTEET Lariette 2000 LARIUS LARIETTE KORKEAPAINEMAALAUSLAITE VIIVAMAALAUKSIIN Lariette on Lariuksen viivamaalauslaite valikoiman pienin ja samalla edullisin malli. Sen on

Lisätiedot

Dodge Avenger TEKNISET TIEDOT. Yleistä. Sterling Heights Assembly, Michigan, USA

Dodge Avenger TEKNISET TIEDOT. Yleistä. Sterling Heights Assembly, Michigan, USA TEKNISET TIEDOT Dodge Avenger Alla esitetyt tiedot pohjautuvat julkaisuajankohdan (20.06.2007) tietoihin ja ne voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Tiedot ovat Euroopan markkina-alueelle tarkoitettuja

Lisätiedot

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri.

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri. Kia cee d 5-ovinen 1,4 ISG 1,6 ISG 1,6 DCTautomaatti 1,4 CRDi ISG 1,6 CRDi ISG 1,6 CRDi EcoDynamics 100 hv EcoDynamics 135 hv 135 hv EcoDynamics 90 hv EcoDynamics 128 hv automaatti 128 hv Varustetasot

Lisätiedot

Automaattinen Ovijärjestelmä Besam Slim

Automaattinen Ovijärjestelmä Besam Slim Automaattinen Ovijärjestelmä Besam Slim Lisävarusteet ja -laitteet Profiilin tyyppi: - Slim - Slim Thermo Profiilin viimeistely: - anodisoitu alumiini, väri toiveen mukaan - maalattu RAL-värillä tyyppi:

Lisätiedot

RASTU - Ajoneuvojen energiankulutus ja päästöt kaupunkiliikenteessä. Rastu päätösseminaari Innopoli 1, Otaniemi 4.11.

RASTU - Ajoneuvojen energiankulutus ja päästöt kaupunkiliikenteessä. Rastu päätösseminaari Innopoli 1, Otaniemi 4.11. RASTU - Ajoneuvojen energiankulutus ja päästöt kaupunkiliikenteessä Rastu päätösseminaari Innopoli 1, Otaniemi 4.11.2009 Kimmo Erkkilä SISÄLTÖ Taustat ja menetelmät Uusien ajoneuvojen energiatehokkuus

Lisätiedot

EkoAuton julkistustilaisuus 22.2.2011

EkoAuton julkistustilaisuus 22.2.2011 EkoAuton julkistustilaisuus Katja Lohko Trafi Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Trafi 2 Sisältö Trafin Ekoautoilusivusto ja henkilöauton hankintaohje Turvallinen auto Ympäristöä vähemmän kuormittava

Lisätiedot