Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/2014 1 (2)"

Transkriptio

1 Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2) Vertaistukitapaaminen Helsingissä Pidämme jälleen vapaamuotoisen vertaistukitapaamisen lauantaina klo Helsingin Ihopisteellä, osoite Messeniuksenkatu 5, Helsinki. Ohjelmassa mukavaa yhdessäoloa ja iktyoosikon arjesta keskustelua kahvin, limonadin ja pienen naposteltavan kera. TERVETULOA! Kevättapaaminen ja vuosikokous Tampereella Kevättapaamista vietimme mukavissa merkeissä Tampereella mukana reilu 40 osallistujaa. Erityisesti lapset kiersivät Särkänniemen laitteita, vaikka välillä tulikin raekuuroja. Illalla saunottiin, syötiin ja vaihdettiin kokemuksia elämästä iktyoosin kanssa. Sunnuntai-aamuna aamupalan jälkeen pidimme virallisen vuosikokouksen: 2014 jäsenmaksut vahvistettiin ja samalla pyydettiin hallitusta miettimään jatkossa jäsenmaksuista päättämisen ajankohtaa (nyt päätös tehtiin vasta, kun jäsenmaksu oli jo maksettu). Puheenjohtajana jatkaa Silja Lindqvist. Muut hallituksen jäsenet ovat Marjukka Tyrväinen, Satu Markkanen ja uutena Anu Toija. Suomulapsirahasto jakaa apurahoja iktyoosia sairastaville lapsille. Suomulapsirahaston sääntöjä uudistettiin vuosikokouksessa. Merkittävin muutos on, että yhdenkään avustuksia myöntävän apurahajaoston jäsenen ei tarvitse olla ihotautilääkäri, mutta kuitenkin yhdistyksen ulkopuolinen ihosairauksien asiantuntija. Uudistetut säännöt löytyvät Iktyoosiyhdistyksen nettisivuilta: Ihopotilaiden kurssit Iktyoosikoille KELA-kurssit: Kela on tänä vuonna pitänyt sopeutumisvalmennuskursseja kolmella otsikolla: 1. Vaikeita ja pitkäaikaisia ihon sairauksia sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi 2. Ihon sairauksia sairastavien nuorten osittainen perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi 3. Ihon sairauksia sairastavien lasten perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi Näille kursseille on ns. jatkuva haku. Tälle vuodelle ei ole enää vapaita paikkoja, mutta ensi vuoden ajankohdat löytyvät jo Kelan sivuilta: -> Kuntoutuskurssihaku. Valitsemalla Sairaus-kohtaan Ihon sairaudet saa näkyviin kaikki ihopotilaille tarkoitetut kurssit ja niiden ajankohdat. Kela-kurssien hakuohjeet ja lisätiedot: tai Iholiitosta: koulutussuunnittelija Launis Teija, , teija.launis[at]iholiitto.fi. Iholiiton järjestämiä Raha-automaattiyhdistyksen kursseja ei tänä vuonna enää järjestetä iktyoosikoille, mutta toivomuksia ensi vuoden ohjelmaan saa esittää sähköpostiimme iktyoosiyhdistys[at]gmail.com.

2 Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2) Pesu/kuorintahanska Olemme myyneet jo yli puolet saamistamme kuorintakintaista / pesuhanskoista mutta vielä niitä on jäljellä. Pesukintaat maksavat 3,5 + postikulut jäsenille ja 5 + postikulut eijäsenille. Tilaukset sähköpostitse iktyoosiyhdistys[at]gmail.com. Tarkemmat maksuohjeet saat vastausviestissä. Risteily 2015 Ensi vuoden päätapahtumaksi suunnitellaan yhteisristeilyä Ruotsin iktyoosiyhdistyksen kanssa Ajatuksena on, että he saapuisivat lauantai-aamuna Helsinkiin, vierailisimme yhdessä Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla ja lähtisimme sitten yhdessä risteilylle heidän kanssaan Tukholmaan. Suunnitelmista kerromme lisää talven mittaan. Tietoa iktyoosista päivähoitoon ja kouluun Olemme koonneet pienen tietopaketin iktyoosista ajatellen erityisesti päivähoidon ja koulun aloittavia iktyoosilapsiamme. Opas on tämän tiedotteen liitteenä. Muistathan myös Iktyoosikkojen kesäleiri 2015 Entiseen tapaan meillä on tarkoitus järjestää iktyoosikkojen oma leiri kesällä Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, minne päin Suomea toivoisitte leiriä järjestettävän. Iktyoosikkojen Facebook-ryhmä Meitä on jo yli 50 henkilöä omassa suljetussa Facebook-ryhmässä. Keskustelun aiheina on ollut mm. arjen tapahtumia sekä kuulumisia maailmalta, sekä kokemukset uusista sukista kuiville kantapäille ja uuden tyyppinen kuorintakinnas. Löydät meidät Facebookista tällä osoitteella: Tule mukaan! Sähköpostiosoitteet Koska kirje- ja postimaksut koko ajan nousevat, lähetämme mielellämme teille tietoja sähköpostilla. Jos pystyt jatkossa ottamaan vastaan tiedotteemme sähköpostilla, niin ilmoittele ajantasainen osoitteesi iktyoosiyhdistys[at]gmail.com. Tervetuloa mukaan! t. Hallitus iktyoosiyhdistys[at]gmail.com

3 Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2) Vertaistukitapaaminen Helsingissä Pidämme jälleen vapaamuotoisen vertaistukitapaamisen lauantaina klo Helsingin Ihopisteellä, osoite Messeniuksenkatu 5, Helsinki. Ohjelmassa mukavaa yhdessäoloa ja iktyoosikon arjesta keskustelua kahvin, limonadin ja pienen naposteltavan kera. TERVETULOA! Kevättapaaminen ja vuosikokous Tampereella Kevättapaamista vietimme mukavissa merkeissä Tampereella mukana reilu 40 osallistujaa. Erityisesti lapset kiersivät Särkänniemen laitteita, vaikka välillä tulikin raekuuroja. Illalla saunottiin, syötiin ja vaihdettiin kokemuksia elämästä iktyoosin kanssa. Sunnuntai-aamuna aamupalan jälkeen pidimme virallisen vuosikokouksen: 2014 jäsenmaksut vahvistettiin ja samalla pyydettiin hallitusta miettimään jatkossa jäsenmaksuista päättämisen ajankohtaa (nyt päätös tehtiin vasta, kun jäsenmaksu oli jo maksettu). Puheenjohtajana jatkaa Silja Lindqvist. Muut hallituksen jäsenet ovat Marjukka Tyrväinen, Satu Markkanen ja uutena Anu Toija. Suomulapsirahasto jakaa apurahoja iktyoosia sairastaville lapsille. Suomulapsirahaston sääntöjä uudistettiin vuosikokouksessa. Merkittävin muutos on, että yhdenkään avustuksia myöntävän apurahajaoston jäsenen ei tarvitse olla ihotautilääkäri, mutta kuitenkin yhdistyksen ulkopuolinen ihosairauksien asiantuntija. Uudistetut säännöt löytyvät Iktyoosiyhdistyksen nettisivuilta: Ihopotilaiden kurssit Iktyoosikoille KELA-kurssit: Kela on tänä vuonna pitänyt sopeutumisvalmennuskursseja kolmella otsikolla: 1. Vaikeita ja pitkäaikaisia ihon sairauksia sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi 2. Ihon sairauksia sairastavien nuorten osittainen perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi 3. Ihon sairauksia sairastavien lasten perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi Näille kursseille on ns. jatkuva haku. Tälle vuodelle ei ole enää vapaita paikkoja, mutta ensi vuoden ajankohdat löytyvät jo Kelan sivuilta: -> Kuntoutuskurssihaku. Valitsemalla Sairaus-kohtaan Ihon sairaudet saa näkyviin kaikki ihopotilaille tarkoitetut kurssit ja niiden ajankohdat. Kela-kurssien hakuohjeet ja lisätiedot: tai Iholiitosta: koulutussuunnittelija Launis Teija, , teija.launis[at]iholiitto.fi. Iholiiton järjestämiä Raha-automaattiyhdistyksen kursseja ei tänä vuonna enää järjestetä iktyoosikoille, mutta toivomuksia ensi vuoden ohjelmaan saa esittää sähköpostiimme iktyoosiyhdistys[at]gmail.com.

4 Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2) Pesu/kuorintahanska Olemme myyneet jo yli puolet saamistamme kuorintakintaista / pesuhanskoista mutta vielä niitä on jäljellä. Pesukintaat maksavat 3,5 + postikulut jäsenille ja 5 + postikulut eijäsenille. Tilaukset sähköpostitse iktyoosiyhdistys[at]gmail.com. Tarkemmat maksuohjeet saat vastausviestissä. Risteily 2015 Ensi vuoden päätapahtumaksi suunnitellaan yhteisristeilyä Ruotsin iktyoosiyhdistyksen kanssa Ajatuksena on, että he saapuisivat lauantai-aamuna Helsinkiin, vierailisimme yhdessä Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla ja lähtisimme sitten yhdessä risteilylle heidän kanssaan Tukholmaan. Suunnitelmista kerromme lisää talven mittaan. Tietoa iktyoosista päivähoitoon ja kouluun Olemme koonneet pienen tietopaketin iktyoosista ajatellen erityisesti päivähoidon ja koulun aloittavia iktyoosilapsiamme. Opas on tämän tiedotteen liitteenä. Muistathan myös Iktyoosikkojen kesäleiri 2015 Entiseen tapaan meillä on tarkoitus järjestää iktyoosikkojen oma leiri kesällä Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, minne päin Suomea toivoisitte leiriä järjestettävän. Iktyoosikkojen Facebook-ryhmä Meitä on jo yli 50 henkilöä omassa suljetussa Facebook-ryhmässä. Keskustelun aiheina on ollut mm. arjen tapahtumia sekä kuulumisia maailmalta, sekä kokemukset uusista sukista kuiville kantapäille ja uuden tyyppinen kuorintakinnas. Löydät meidät Facebookista tällä osoitteella: Tule mukaan! Sähköpostiosoitteet Koska kirje- ja postimaksut koko ajan nousevat, lähetämme mielellämme teille tietoja sähköpostilla. Jos pystyt jatkossa ottamaan vastaan tiedotteemme sähköpostilla, niin ilmoittele ajantasainen osoitteesi iktyoosiyhdistys[at]gmail.com. Tervetuloa mukaan! t. Hallitus iktyoosiyhdistys[at]gmail.com

5 Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2) Vertaistukitapaaminen Helsingissä Pidämme jälleen vapaamuotoisen vertaistukitapaamisen lauantaina klo Helsingin Ihopisteellä, osoite Messeniuksenkatu 5, Helsinki. Ohjelmassa mukavaa yhdessäoloa ja iktyoosikon arjesta keskustelua kahvin, limonadin ja pienen naposteltavan kera. TERVETULOA! Kevättapaaminen ja vuosikokous Tampereella Kevättapaamista vietimme mukavissa merkeissä Tampereella mukana reilu 40 osallistujaa. Erityisesti lapset kiersivät Särkänniemen laitteita, vaikka välillä tulikin raekuuroja. Illalla saunottiin, syötiin ja vaihdettiin kokemuksia elämästä iktyoosin kanssa. Sunnuntai-aamuna aamupalan jälkeen pidimme virallisen vuosikokouksen: 2014 jäsenmaksut vahvistettiin ja samalla pyydettiin hallitusta miettimään jatkossa jäsenmaksuista päättämisen ajankohtaa (nyt päätös tehtiin vasta, kun jäsenmaksu oli jo maksettu). Puheenjohtajana jatkaa Silja Lindqvist. Muut hallituksen jäsenet ovat Marjukka Tyrväinen, Satu Markkanen ja uutena Anu Toija. Suomulapsirahasto jakaa apurahoja iktyoosia sairastaville lapsille. Suomulapsirahaston sääntöjä uudistettiin vuosikokouksessa. Merkittävin muutos on, että yhdenkään avustuksia myöntävän apurahajaoston jäsenen ei tarvitse olla ihotautilääkäri, mutta kuitenkin yhdistyksen ulkopuolinen ihosairauksien asiantuntija. Uudistetut säännöt löytyvät Iktyoosiyhdistyksen nettisivuilta: Ihopotilaiden kurssit Iktyoosikoille KELA-kurssit: Kela on tänä vuonna pitänyt sopeutumisvalmennuskursseja kolmella otsikolla: 1. Vaikeita ja pitkäaikaisia ihon sairauksia sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi 2. Ihon sairauksia sairastavien nuorten osittainen perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi 3. Ihon sairauksia sairastavien lasten perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi Näille kursseille on ns. jatkuva haku. Tälle vuodelle ei ole enää vapaita paikkoja, mutta ensi vuoden ajankohdat löytyvät jo Kelan sivuilta: -> Kuntoutuskurssihaku. Valitsemalla Sairaus-kohtaan Ihon sairaudet saa näkyviin kaikki ihopotilaille tarkoitetut kurssit ja niiden ajankohdat. Kela-kurssien hakuohjeet ja lisätiedot: tai Iholiitosta: koulutussuunnittelija Launis Teija, , teija.launis[at]iholiitto.fi. Iholiiton järjestämiä Raha-automaattiyhdistyksen kursseja ei tänä vuonna enää järjestetä iktyoosikoille, mutta toivomuksia ensi vuoden ohjelmaan saa esittää sähköpostiimme iktyoosiyhdistys[at]gmail.com.

6 Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2) Pesu/kuorintahanska Olemme myyneet jo yli puolet saamistamme kuorintakintaista / pesuhanskoista mutta vielä niitä on jäljellä. Pesukintaat maksavat 3,5 + postikulut jäsenille ja 5 + postikulut eijäsenille. Tilaukset sähköpostitse iktyoosiyhdistys[at]gmail.com. Tarkemmat maksuohjeet saat vastausviestissä. Risteily 2015 Ensi vuoden päätapahtumaksi suunnitellaan yhteisristeilyä Ruotsin iktyoosiyhdistyksen kanssa Ajatuksena on, että he saapuisivat lauantai-aamuna Helsinkiin, vierailisimme yhdessä Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla ja lähtisimme sitten yhdessä risteilylle heidän kanssaan Tukholmaan. Suunnitelmista kerromme lisää talven mittaan. Tietoa iktyoosista päivähoitoon ja kouluun Olemme koonneet pienen tietopaketin iktyoosista ajatellen erityisesti päivähoidon ja koulun aloittavia iktyoosilapsiamme. Opas on tämän tiedotteen liitteenä. Muistathan myös Iktyoosikkojen kesäleiri 2015 Entiseen tapaan meillä on tarkoitus järjestää iktyoosikkojen oma leiri kesällä Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, minne päin Suomea toivoisitte leiriä järjestettävän. Iktyoosikkojen Facebook-ryhmä Meitä on jo yli 50 henkilöä omassa suljetussa Facebook-ryhmässä. Keskustelun aiheina on ollut mm. arjen tapahtumia sekä kuulumisia maailmalta, sekä kokemukset uusista sukista kuiville kantapäille ja uuden tyyppinen kuorintakinnas. Löydät meidät Facebookista tällä osoitteella: Tule mukaan! Sähköpostiosoitteet Koska kirje- ja postimaksut koko ajan nousevat, lähetämme mielellämme teille tietoja sähköpostilla. Jos pystyt jatkossa ottamaan vastaan tiedotteemme sähköpostilla, niin ilmoittele ajantasainen osoitteesi iktyoosiyhdistys[at]gmail.com. Tervetuloa mukaan! t. Hallitus iktyoosiyhdistys[at]gmail.com

7 Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2) Vertaistukitapaaminen Helsingissä Pidämme jälleen vapaamuotoisen vertaistukitapaamisen lauantaina klo Helsingin Ihopisteellä, osoite Messeniuksenkatu 5, Helsinki. Ohjelmassa mukavaa yhdessäoloa ja iktyoosikon arjesta keskustelua kahvin, limonadin ja pienen naposteltavan kera. TERVETULOA! Kevättapaaminen ja vuosikokous Tampereella Kevättapaamista vietimme mukavissa merkeissä Tampereella mukana reilu 40 osallistujaa. Erityisesti lapset kiersivät Särkänniemen laitteita, vaikka välillä tulikin raekuuroja. Illalla saunottiin, syötiin ja vaihdettiin kokemuksia elämästä iktyoosin kanssa. Sunnuntai-aamuna aamupalan jälkeen pidimme virallisen vuosikokouksen: 2014 jäsenmaksut vahvistettiin ja samalla pyydettiin hallitusta miettimään jatkossa jäsenmaksuista päättämisen ajankohtaa (nyt päätös tehtiin vasta, kun jäsenmaksu oli jo maksettu). Puheenjohtajana jatkaa Silja Lindqvist. Muut hallituksen jäsenet ovat Marjukka Tyrväinen, Satu Markkanen ja uutena Anu Toija. Suomulapsirahasto jakaa apurahoja iktyoosia sairastaville lapsille. Suomulapsirahaston sääntöjä uudistettiin vuosikokouksessa. Merkittävin muutos on, että yhdenkään avustuksia myöntävän apurahajaoston jäsenen ei tarvitse olla ihotautilääkäri, mutta kuitenkin yhdistyksen ulkopuolinen ihosairauksien asiantuntija. Uudistetut säännöt löytyvät Iktyoosiyhdistyksen nettisivuilta: Ihopotilaiden kurssit Iktyoosikoille KELA-kurssit: Kela on tänä vuonna pitänyt sopeutumisvalmennuskursseja kolmella otsikolla: 1. Vaikeita ja pitkäaikaisia ihon sairauksia sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi 2. Ihon sairauksia sairastavien nuorten osittainen perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi 3. Ihon sairauksia sairastavien lasten perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi Näille kursseille on ns. jatkuva haku. Tälle vuodelle ei ole enää vapaita paikkoja, mutta ensi vuoden ajankohdat löytyvät jo Kelan sivuilta: -> Kuntoutuskurssihaku. Valitsemalla Sairaus-kohtaan Ihon sairaudet saa näkyviin kaikki ihopotilaille tarkoitetut kurssit ja niiden ajankohdat. Kela-kurssien hakuohjeet ja lisätiedot: tai Iholiitosta: koulutussuunnittelija Launis Teija, , teija.launis[at]iholiitto.fi. Iholiiton järjestämiä Raha-automaattiyhdistyksen kursseja ei tänä vuonna enää järjestetä iktyoosikoille, mutta toivomuksia ensi vuoden ohjelmaan saa esittää sähköpostiimme iktyoosiyhdistys[at]gmail.com.

8 Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2) Pesu/kuorintahanska Olemme myyneet jo yli puolet saamistamme kuorintakintaista / pesuhanskoista mutta vielä niitä on jäljellä. Pesukintaat maksavat 3,5 + postikulut jäsenille ja 5 + postikulut eijäsenille. Tilaukset sähköpostitse iktyoosiyhdistys[at]gmail.com. Tarkemmat maksuohjeet saat vastausviestissä. Risteily 2015 Ensi vuoden päätapahtumaksi suunnitellaan yhteisristeilyä Ruotsin iktyoosiyhdistyksen kanssa Ajatuksena on, että he saapuisivat lauantai-aamuna Helsinkiin, vierailisimme yhdessä Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla ja lähtisimme sitten yhdessä risteilylle heidän kanssaan Tukholmaan. Suunnitelmista kerromme lisää talven mittaan. Tietoa iktyoosista päivähoitoon ja kouluun Olemme koonneet pienen tietopaketin iktyoosista ajatellen erityisesti päivähoidon ja koulun aloittavia iktyoosilapsiamme. Opas on tämän tiedotteen liitteenä. Muistathan myös Iktyoosikkojen kesäleiri 2015 Entiseen tapaan meillä on tarkoitus järjestää iktyoosikkojen oma leiri kesällä Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, minne päin Suomea toivoisitte leiriä järjestettävän. Iktyoosikkojen Facebook-ryhmä Meitä on jo yli 50 henkilöä omassa suljetussa Facebook-ryhmässä. Keskustelun aiheina on ollut mm. arjen tapahtumia sekä kuulumisia maailmalta, sekä kokemukset uusista sukista kuiville kantapäille ja uuden tyyppinen kuorintakinnas. Löydät meidät Facebookista tällä osoitteella: Tule mukaan! Sähköpostiosoitteet Koska kirje- ja postimaksut koko ajan nousevat, lähetämme mielellämme teille tietoja sähköpostilla. Jos pystyt jatkossa ottamaan vastaan tiedotteemme sähköpostilla, niin ilmoittele ajantasainen osoitteesi iktyoosiyhdistys[at]gmail.com. Tervetuloa mukaan! t. Hallitus iktyoosiyhdistys[at]gmail.com

9 Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2) Vertaistukitapaaminen Helsingissä Pidämme jälleen vapaamuotoisen vertaistukitapaamisen lauantaina klo Helsingin Ihopisteellä, osoite Messeniuksenkatu 5, Helsinki. Ohjelmassa mukavaa yhdessäoloa ja iktyoosikon arjesta keskustelua kahvin, limonadin ja pienen naposteltavan kera. TERVETULOA! Kevättapaaminen ja vuosikokous Tampereella Kevättapaamista vietimme mukavissa merkeissä Tampereella mukana reilu 40 osallistujaa. Erityisesti lapset kiersivät Särkänniemen laitteita, vaikka välillä tulikin raekuuroja. Illalla saunottiin, syötiin ja vaihdettiin kokemuksia elämästä iktyoosin kanssa. Sunnuntai-aamuna aamupalan jälkeen pidimme virallisen vuosikokouksen: 2014 jäsenmaksut vahvistettiin ja samalla pyydettiin hallitusta miettimään jatkossa jäsenmaksuista päättämisen ajankohtaa (nyt päätös tehtiin vasta, kun jäsenmaksu oli jo maksettu). Puheenjohtajana jatkaa Silja Lindqvist. Muut hallituksen jäsenet ovat Marjukka Tyrväinen, Satu Markkanen ja uutena Anu Toija. Suomulapsirahasto jakaa apurahoja iktyoosia sairastaville lapsille. Suomulapsirahaston sääntöjä uudistettiin vuosikokouksessa. Merkittävin muutos on, että yhdenkään avustuksia myöntävän apurahajaoston jäsenen ei tarvitse olla ihotautilääkäri, mutta kuitenkin yhdistyksen ulkopuolinen ihosairauksien asiantuntija. Uudistetut säännöt löytyvät Iktyoosiyhdistyksen nettisivuilta: Ihopotilaiden kurssit Iktyoosikoille KELA-kurssit: Kela on tänä vuonna pitänyt sopeutumisvalmennuskursseja kolmella otsikolla: 1. Vaikeita ja pitkäaikaisia ihon sairauksia sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi 2. Ihon sairauksia sairastavien nuorten osittainen perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi 3. Ihon sairauksia sairastavien lasten perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi Näille kursseille on ns. jatkuva haku. Tälle vuodelle ei ole enää vapaita paikkoja, mutta ensi vuoden ajankohdat löytyvät jo Kelan sivuilta: -> Kuntoutuskurssihaku. Valitsemalla Sairaus-kohtaan Ihon sairaudet saa näkyviin kaikki ihopotilaille tarkoitetut kurssit ja niiden ajankohdat. Kela-kurssien hakuohjeet ja lisätiedot: tai Iholiitosta: koulutussuunnittelija Launis Teija, , teija.launis[at]iholiitto.fi. Iholiiton järjestämiä Raha-automaattiyhdistyksen kursseja ei tänä vuonna enää järjestetä iktyoosikoille, mutta toivomuksia ensi vuoden ohjelmaan saa esittää sähköpostiimme iktyoosiyhdistys[at]gmail.com.

10 Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2) Pesu/kuorintahanska Olemme myyneet jo yli puolet saamistamme kuorintakintaista / pesuhanskoista mutta vielä niitä on jäljellä. Pesukintaat maksavat 3,5 + postikulut jäsenille ja 5 + postikulut eijäsenille. Tilaukset sähköpostitse iktyoosiyhdistys[at]gmail.com. Tarkemmat maksuohjeet saat vastausviestissä. Risteily 2015 Ensi vuoden päätapahtumaksi suunnitellaan yhteisristeilyä Ruotsin iktyoosiyhdistyksen kanssa Ajatuksena on, että he saapuisivat lauantai-aamuna Helsinkiin, vierailisimme yhdessä Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla ja lähtisimme sitten yhdessä risteilylle heidän kanssaan Tukholmaan. Suunnitelmista kerromme lisää talven mittaan. Tietoa iktyoosista päivähoitoon ja kouluun Olemme koonneet pienen tietopaketin iktyoosista ajatellen erityisesti päivähoidon ja koulun aloittavia iktyoosilapsiamme. Opas on tämän tiedotteen liitteenä. Muistathan myös Iktyoosikkojen kesäleiri 2015 Entiseen tapaan meillä on tarkoitus järjestää iktyoosikkojen oma leiri kesällä Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, minne päin Suomea toivoisitte leiriä järjestettävän. Iktyoosikkojen Facebook-ryhmä Meitä on jo yli 50 henkilöä omassa suljetussa Facebook-ryhmässä. Keskustelun aiheina on ollut mm. arjen tapahtumia sekä kuulumisia maailmalta, sekä kokemukset uusista sukista kuiville kantapäille ja uuden tyyppinen kuorintakinnas. Löydät meidät Facebookista tällä osoitteella: Tule mukaan! Sähköpostiosoitteet Koska kirje- ja postimaksut koko ajan nousevat, lähetämme mielellämme teille tietoja sähköpostilla. Jos pystyt jatkossa ottamaan vastaan tiedotteemme sähköpostilla, niin ilmoittele ajantasainen osoitteesi iktyoosiyhdistys[at]gmail.com. Tervetuloa mukaan! t. Hallitus iktyoosiyhdistys[at]gmail.com

11 Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2) Vertaistukitapaaminen Helsingissä Pidämme jälleen vapaamuotoisen vertaistukitapaamisen lauantaina klo Helsingin Ihopisteellä, osoite Messeniuksenkatu 5, Helsinki. Ohjelmassa mukavaa yhdessäoloa ja iktyoosikon arjesta keskustelua kahvin, limonadin ja pienen naposteltavan kera. TERVETULOA! Kevättapaaminen ja vuosikokous Tampereella Kevättapaamista vietimme mukavissa merkeissä Tampereella mukana reilu 40 osallistujaa. Erityisesti lapset kiersivät Särkänniemen laitteita, vaikka välillä tulikin raekuuroja. Illalla saunottiin, syötiin ja vaihdettiin kokemuksia elämästä iktyoosin kanssa. Sunnuntai-aamuna aamupalan jälkeen pidimme virallisen vuosikokouksen: 2014 jäsenmaksut vahvistettiin ja samalla pyydettiin hallitusta miettimään jatkossa jäsenmaksuista päättämisen ajankohtaa (nyt päätös tehtiin vasta, kun jäsenmaksu oli jo maksettu). Puheenjohtajana jatkaa Silja Lindqvist. Muut hallituksen jäsenet ovat Marjukka Tyrväinen, Satu Markkanen ja uutena Anu Toija. Suomulapsirahasto jakaa apurahoja iktyoosia sairastaville lapsille. Suomulapsirahaston sääntöjä uudistettiin vuosikokouksessa. Merkittävin muutos on, että yhdenkään avustuksia myöntävän apurahajaoston jäsenen ei tarvitse olla ihotautilääkäri, mutta kuitenkin yhdistyksen ulkopuolinen ihosairauksien asiantuntija. Uudistetut säännöt löytyvät Iktyoosiyhdistyksen nettisivuilta: Ihopotilaiden kurssit Iktyoosikoille KELA-kurssit: Kela on tänä vuonna pitänyt sopeutumisvalmennuskursseja kolmella otsikolla: 1. Vaikeita ja pitkäaikaisia ihon sairauksia sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi 2. Ihon sairauksia sairastavien nuorten osittainen perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi 3. Ihon sairauksia sairastavien lasten perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi Näille kursseille on ns. jatkuva haku. Tälle vuodelle ei ole enää vapaita paikkoja, mutta ensi vuoden ajankohdat löytyvät jo Kelan sivuilta: -> Kuntoutuskurssihaku. Valitsemalla Sairaus-kohtaan Ihon sairaudet saa näkyviin kaikki ihopotilaille tarkoitetut kurssit ja niiden ajankohdat. Kela-kurssien hakuohjeet ja lisätiedot: tai Iholiitosta: koulutussuunnittelija Launis Teija, , teija.launis[at]iholiitto.fi. Iholiiton järjestämiä Raha-automaattiyhdistyksen kursseja ei tänä vuonna enää järjestetä iktyoosikoille, mutta toivomuksia ensi vuoden ohjelmaan saa esittää sähköpostiimme iktyoosiyhdistys[at]gmail.com.

12 Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2) Pesu/kuorintahanska Olemme myyneet jo yli puolet saamistamme kuorintakintaista / pesuhanskoista mutta vielä niitä on jäljellä. Pesukintaat maksavat 3,5 + postikulut jäsenille ja 5 + postikulut eijäsenille. Tilaukset sähköpostitse iktyoosiyhdistys[at]gmail.com. Tarkemmat maksuohjeet saat vastausviestissä. Risteily 2015 Ensi vuoden päätapahtumaksi suunnitellaan yhteisristeilyä Ruotsin iktyoosiyhdistyksen kanssa Ajatuksena on, että he saapuisivat lauantai-aamuna Helsinkiin, vierailisimme yhdessä Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla ja lähtisimme sitten yhdessä risteilylle heidän kanssaan Tukholmaan. Suunnitelmista kerromme lisää talven mittaan. Tietoa iktyoosista päivähoitoon ja kouluun Olemme koonneet pienen tietopaketin iktyoosista ajatellen erityisesti päivähoidon ja koulun aloittavia iktyoosilapsiamme. Opas on tämän tiedotteen liitteenä. Muistathan myös Iktyoosikkojen kesäleiri 2015 Entiseen tapaan meillä on tarkoitus järjestää iktyoosikkojen oma leiri kesällä Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, minne päin Suomea toivoisitte leiriä järjestettävän. Iktyoosikkojen Facebook-ryhmä Meitä on jo yli 50 henkilöä omassa suljetussa Facebook-ryhmässä. Keskustelun aiheina on ollut mm. arjen tapahtumia sekä kuulumisia maailmalta, sekä kokemukset uusista sukista kuiville kantapäille ja uuden tyyppinen kuorintakinnas. Löydät meidät Facebookista tällä osoitteella: Tule mukaan! Sähköpostiosoitteet Koska kirje- ja postimaksut koko ajan nousevat, lähetämme mielellämme teille tietoja sähköpostilla. Jos pystyt jatkossa ottamaan vastaan tiedotteemme sähköpostilla, niin ilmoittele ajantasainen osoitteesi iktyoosiyhdistys[at]gmail.com. Tervetuloa mukaan! t. Hallitus iktyoosiyhdistys[at]gmail.com

13 Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2) Vertaistukitapaaminen Helsingissä Pidämme jälleen vapaamuotoisen vertaistukitapaamisen lauantaina klo Helsingin Ihopisteellä, osoite Messeniuksenkatu 5, Helsinki. Ohjelmassa mukavaa yhdessäoloa ja iktyoosikon arjesta keskustelua kahvin, limonadin ja pienen naposteltavan kera. TERVETULOA! Kevättapaaminen ja vuosikokous Tampereella Kevättapaamista vietimme mukavissa merkeissä Tampereella mukana reilu 40 osallistujaa. Erityisesti lapset kiersivät Särkänniemen laitteita, vaikka välillä tulikin raekuuroja. Illalla saunottiin, syötiin ja vaihdettiin kokemuksia elämästä iktyoosin kanssa. Sunnuntai-aamuna aamupalan jälkeen pidimme virallisen vuosikokouksen: 2014 jäsenmaksut vahvistettiin ja samalla pyydettiin hallitusta miettimään jatkossa jäsenmaksuista päättämisen ajankohtaa (nyt päätös tehtiin vasta, kun jäsenmaksu oli jo maksettu). Puheenjohtajana jatkaa Silja Lindqvist. Muut hallituksen jäsenet ovat Marjukka Tyrväinen, Satu Markkanen ja uutena Anu Toija. Suomulapsirahasto jakaa apurahoja iktyoosia sairastaville lapsille. Suomulapsirahaston sääntöjä uudistettiin vuosikokouksessa. Merkittävin muutos on, että yhdenkään avustuksia myöntävän apurahajaoston jäsenen ei tarvitse olla ihotautilääkäri, mutta kuitenkin yhdistyksen ulkopuolinen ihosairauksien asiantuntija. Uudistetut säännöt löytyvät Iktyoosiyhdistyksen nettisivuilta: Ihopotilaiden kurssit Iktyoosikoille KELA-kurssit: Kela on tänä vuonna pitänyt sopeutumisvalmennuskursseja kolmella otsikolla: 1. Vaikeita ja pitkäaikaisia ihon sairauksia sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi 2. Ihon sairauksia sairastavien nuorten osittainen perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi 3. Ihon sairauksia sairastavien lasten perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi Näille kursseille on ns. jatkuva haku. Tälle vuodelle ei ole enää vapaita paikkoja, mutta ensi vuoden ajankohdat löytyvät jo Kelan sivuilta: -> Kuntoutuskurssihaku. Valitsemalla Sairaus-kohtaan Ihon sairaudet saa näkyviin kaikki ihopotilaille tarkoitetut kurssit ja niiden ajankohdat. Kela-kurssien hakuohjeet ja lisätiedot: tai Iholiitosta: koulutussuunnittelija Launis Teija, , teija.launis[at]iholiitto.fi. Iholiiton järjestämiä Raha-automaattiyhdistyksen kursseja ei tänä vuonna enää järjestetä iktyoosikoille, mutta toivomuksia ensi vuoden ohjelmaan saa esittää sähköpostiimme iktyoosiyhdistys[at]gmail.com.

14 Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2) Pesu/kuorintahanska Olemme myyneet jo yli puolet saamistamme kuorintakintaista / pesuhanskoista mutta vielä niitä on jäljellä. Pesukintaat maksavat 3,5 + postikulut jäsenille ja 5 + postikulut eijäsenille. Tilaukset sähköpostitse iktyoosiyhdistys[at]gmail.com. Tarkemmat maksuohjeet saat vastausviestissä. Risteily 2015 Ensi vuoden päätapahtumaksi suunnitellaan yhteisristeilyä Ruotsin iktyoosiyhdistyksen kanssa Ajatuksena on, että he saapuisivat lauantai-aamuna Helsinkiin, vierailisimme yhdessä Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla ja lähtisimme sitten yhdessä risteilylle heidän kanssaan Tukholmaan. Suunnitelmista kerromme lisää talven mittaan. Tietoa iktyoosista päivähoitoon ja kouluun Olemme koonneet pienen tietopaketin iktyoosista ajatellen erityisesti päivähoidon ja koulun aloittavia iktyoosilapsiamme. Opas on tämän tiedotteen liitteenä. Muistathan myös Iktyoosikkojen kesäleiri 2015 Entiseen tapaan meillä on tarkoitus järjestää iktyoosikkojen oma leiri kesällä Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, minne päin Suomea toivoisitte leiriä järjestettävän. Iktyoosikkojen Facebook-ryhmä Meitä on jo yli 50 henkilöä omassa suljetussa Facebook-ryhmässä. Keskustelun aiheina on ollut mm. arjen tapahtumia sekä kuulumisia maailmalta, sekä kokemukset uusista sukista kuiville kantapäille ja uuden tyyppinen kuorintakinnas. Löydät meidät Facebookista tällä osoitteella: Tule mukaan! Sähköpostiosoitteet Koska kirje- ja postimaksut koko ajan nousevat, lähetämme mielellämme teille tietoja sähköpostilla. Jos pystyt jatkossa ottamaan vastaan tiedotteemme sähköpostilla, niin ilmoittele ajantasainen osoitteesi iktyoosiyhdistys[at]gmail.com. Tervetuloa mukaan! t. Hallitus iktyoosiyhdistys[at]gmail.com

15 Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2) Vertaistukitapaaminen Helsingissä Pidämme jälleen vapaamuotoisen vertaistukitapaamisen lauantaina klo Helsingin Ihopisteellä, osoite Messeniuksenkatu 5, Helsinki. Ohjelmassa mukavaa yhdessäoloa ja iktyoosikon arjesta keskustelua kahvin, limonadin ja pienen naposteltavan kera. TERVETULOA! Kevättapaaminen ja vuosikokous Tampereella Kevättapaamista vietimme mukavissa merkeissä Tampereella mukana reilu 40 osallistujaa. Erityisesti lapset kiersivät Särkänniemen laitteita, vaikka välillä tulikin raekuuroja. Illalla saunottiin, syötiin ja vaihdettiin kokemuksia elämästä iktyoosin kanssa. Sunnuntai-aamuna aamupalan jälkeen pidimme virallisen vuosikokouksen: 2014 jäsenmaksut vahvistettiin ja samalla pyydettiin hallitusta miettimään jatkossa jäsenmaksuista päättämisen ajankohtaa (nyt päätös tehtiin vasta, kun jäsenmaksu oli jo maksettu). Puheenjohtajana jatkaa Silja Lindqvist. Muut hallituksen jäsenet ovat Marjukka Tyrväinen, Satu Markkanen ja uutena Anu Toija. Suomulapsirahasto jakaa apurahoja iktyoosia sairastaville lapsille. Suomulapsirahaston sääntöjä uudistettiin vuosikokouksessa. Merkittävin muutos on, että yhdenkään avustuksia myöntävän apurahajaoston jäsenen ei tarvitse olla ihotautilääkäri, mutta kuitenkin yhdistyksen ulkopuolinen ihosairauksien asiantuntija. Uudistetut säännöt löytyvät Iktyoosiyhdistyksen nettisivuilta: Ihopotilaiden kurssit Iktyoosikoille KELA-kurssit: Kela on tänä vuonna pitänyt sopeutumisvalmennuskursseja kolmella otsikolla: 1. Vaikeita ja pitkäaikaisia ihon sairauksia sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi 2. Ihon sairauksia sairastavien nuorten osittainen perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi 3. Ihon sairauksia sairastavien lasten perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi Näille kursseille on ns. jatkuva haku. Tälle vuodelle ei ole enää vapaita paikkoja, mutta ensi vuoden ajankohdat löytyvät jo Kelan sivuilta: -> Kuntoutuskurssihaku. Valitsemalla Sairaus-kohtaan Ihon sairaudet saa näkyviin kaikki ihopotilaille tarkoitetut kurssit ja niiden ajankohdat. Kela-kurssien hakuohjeet ja lisätiedot: tai Iholiitosta: koulutussuunnittelija Launis Teija, , teija.launis[at]iholiitto.fi. Iholiiton järjestämiä Raha-automaattiyhdistyksen kursseja ei tänä vuonna enää järjestetä iktyoosikoille, mutta toivomuksia ensi vuoden ohjelmaan saa esittää sähköpostiimme iktyoosiyhdistys[at]gmail.com.

16 Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2) Pesu/kuorintahanska Olemme myyneet jo yli puolet saamistamme kuorintakintaista / pesuhanskoista mutta vielä niitä on jäljellä. Pesukintaat maksavat 3,5 + postikulut jäsenille ja 5 + postikulut eijäsenille. Tilaukset sähköpostitse iktyoosiyhdistys[at]gmail.com. Tarkemmat maksuohjeet saat vastausviestissä. Risteily 2015 Ensi vuoden päätapahtumaksi suunnitellaan yhteisristeilyä Ruotsin iktyoosiyhdistyksen kanssa Ajatuksena on, että he saapuisivat lauantai-aamuna Helsinkiin, vierailisimme yhdessä Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla ja lähtisimme sitten yhdessä risteilylle heidän kanssaan Tukholmaan. Suunnitelmista kerromme lisää talven mittaan. Tietoa iktyoosista päivähoitoon ja kouluun Olemme koonneet pienen tietopaketin iktyoosista ajatellen erityisesti päivähoidon ja koulun aloittavia iktyoosilapsiamme. Opas on tämän tiedotteen liitteenä. Muistathan myös Iktyoosikkojen kesäleiri 2015 Entiseen tapaan meillä on tarkoitus järjestää iktyoosikkojen oma leiri kesällä Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, minne päin Suomea toivoisitte leiriä järjestettävän. Iktyoosikkojen Facebook-ryhmä Meitä on jo yli 50 henkilöä omassa suljetussa Facebook-ryhmässä. Keskustelun aiheina on ollut mm. arjen tapahtumia sekä kuulumisia maailmalta, sekä kokemukset uusista sukista kuiville kantapäille ja uuden tyyppinen kuorintakinnas. Löydät meidät Facebookista tällä osoitteella: Tule mukaan! Sähköpostiosoitteet Koska kirje- ja postimaksut koko ajan nousevat, lähetämme mielellämme teille tietoja sähköpostilla. Jos pystyt jatkossa ottamaan vastaan tiedotteemme sähköpostilla, niin ilmoittele ajantasainen osoitteesi iktyoosiyhdistys[at]gmail.com. Tervetuloa mukaan! t. Hallitus iktyoosiyhdistys[at]gmail.com

17 Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2) Vertaistukitapaaminen Helsingissä Pidämme jälleen vapaamuotoisen vertaistukitapaamisen lauantaina klo Helsingin Ihopisteellä, osoite Messeniuksenkatu 5, Helsinki. Ohjelmassa mukavaa yhdessäoloa ja iktyoosikon arjesta keskustelua kahvin, limonadin ja pienen naposteltavan kera. TERVETULOA! Kevättapaaminen ja vuosikokous Tampereella Kevättapaamista vietimme mukavissa merkeissä Tampereella mukana reilu 40 osallistujaa. Erityisesti lapset kiersivät Särkänniemen laitteita, vaikka välillä tulikin raekuuroja. Illalla saunottiin, syötiin ja vaihdettiin kokemuksia elämästä iktyoosin kanssa. Sunnuntai-aamuna aamupalan jälkeen pidimme virallisen vuosikokouksen: 2014 jäsenmaksut vahvistettiin ja samalla pyydettiin hallitusta miettimään jatkossa jäsenmaksuista päättämisen ajankohtaa (nyt päätös tehtiin vasta, kun jäsenmaksu oli jo maksettu). Puheenjohtajana jatkaa Silja Lindqvist. Muut hallituksen jäsenet ovat Marjukka Tyrväinen, Satu Markkanen ja uutena Anu Toija. Suomulapsirahasto jakaa apurahoja iktyoosia sairastaville lapsille. Suomulapsirahaston sääntöjä uudistettiin vuosikokouksessa. Merkittävin muutos on, että yhdenkään avustuksia myöntävän apurahajaoston jäsenen ei tarvitse olla ihotautilääkäri, mutta kuitenkin yhdistyksen ulkopuolinen ihosairauksien asiantuntija. Uudistetut säännöt löytyvät Iktyoosiyhdistyksen nettisivuilta: Ihopotilaiden kurssit Iktyoosikoille KELA-kurssit: Kela on tänä vuonna pitänyt sopeutumisvalmennuskursseja kolmella otsikolla: 1. Vaikeita ja pitkäaikaisia ihon sairauksia sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi 2. Ihon sairauksia sairastavien nuorten osittainen perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi 3. Ihon sairauksia sairastavien lasten perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi Näille kursseille on ns. jatkuva haku. Tälle vuodelle ei ole enää vapaita paikkoja, mutta ensi vuoden ajankohdat löytyvät jo Kelan sivuilta: -> Kuntoutuskurssihaku. Valitsemalla Sairaus-kohtaan Ihon sairaudet saa näkyviin kaikki ihopotilaille tarkoitetut kurssit ja niiden ajankohdat. Kela-kurssien hakuohjeet ja lisätiedot: tai Iholiitosta: koulutussuunnittelija Launis Teija, , teija.launis[at]iholiitto.fi. Iholiiton järjestämiä Raha-automaattiyhdistyksen kursseja ei tänä vuonna enää järjestetä iktyoosikoille, mutta toivomuksia ensi vuoden ohjelmaan saa esittää sähköpostiimme iktyoosiyhdistys[at]gmail.com.

18 Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2) Pesu/kuorintahanska Olemme myyneet jo yli puolet saamistamme kuorintakintaista / pesuhanskoista mutta vielä niitä on jäljellä. Pesukintaat maksavat 3,5 + postikulut jäsenille ja 5 + postikulut eijäsenille. Tilaukset sähköpostitse iktyoosiyhdistys[at]gmail.com. Tarkemmat maksuohjeet saat vastausviestissä. Risteily 2015 Ensi vuoden päätapahtumaksi suunnitellaan yhteisristeilyä Ruotsin iktyoosiyhdistyksen kanssa Ajatuksena on, että he saapuisivat lauantai-aamuna Helsinkiin, vierailisimme yhdessä Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla ja lähtisimme sitten yhdessä risteilylle heidän kanssaan Tukholmaan. Suunnitelmista kerromme lisää talven mittaan. Tietoa iktyoosista päivähoitoon ja kouluun Olemme koonneet pienen tietopaketin iktyoosista ajatellen erityisesti päivähoidon ja koulun aloittavia iktyoosilapsiamme. Opas on tämän tiedotteen liitteenä. Muistathan myös Iktyoosikkojen kesäleiri 2015 Entiseen tapaan meillä on tarkoitus järjestää iktyoosikkojen oma leiri kesällä Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, minne päin Suomea toivoisitte leiriä järjestettävän. Iktyoosikkojen Facebook-ryhmä Meitä on jo yli 50 henkilöä omassa suljetussa Facebook-ryhmässä. Keskustelun aiheina on ollut mm. arjen tapahtumia sekä kuulumisia maailmalta, sekä kokemukset uusista sukista kuiville kantapäille ja uuden tyyppinen kuorintakinnas. Löydät meidät Facebookista tällä osoitteella: Tule mukaan! Sähköpostiosoitteet Koska kirje- ja postimaksut koko ajan nousevat, lähetämme mielellämme teille tietoja sähköpostilla. Jos pystyt jatkossa ottamaan vastaan tiedotteemme sähköpostilla, niin ilmoittele ajantasainen osoitteesi iktyoosiyhdistys[at]gmail.com. Tervetuloa mukaan! t. Hallitus iktyoosiyhdistys[at]gmail.com

19 Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2) Vertaistukitapaaminen Helsingissä Pidämme jälleen vapaamuotoisen vertaistukitapaamisen lauantaina klo Helsingin Ihopisteellä, osoite Messeniuksenkatu 5, Helsinki. Ohjelmassa mukavaa yhdessäoloa ja iktyoosikon arjesta keskustelua kahvin, limonadin ja pienen naposteltavan kera. TERVETULOA! Kevättapaaminen ja vuosikokous Tampereella Kevättapaamista vietimme mukavissa merkeissä Tampereella mukana reilu 40 osallistujaa. Erityisesti lapset kiersivät Särkänniemen laitteita, vaikka välillä tulikin raekuuroja. Illalla saunottiin, syötiin ja vaihdettiin kokemuksia elämästä iktyoosin kanssa. Sunnuntai-aamuna aamupalan jälkeen pidimme virallisen vuosikokouksen: 2014 jäsenmaksut vahvistettiin ja samalla pyydettiin hallitusta miettimään jatkossa jäsenmaksuista päättämisen ajankohtaa (nyt päätös tehtiin vasta, kun jäsenmaksu oli jo maksettu). Puheenjohtajana jatkaa Silja Lindqvist. Muut hallituksen jäsenet ovat Marjukka Tyrväinen, Satu Markkanen ja uutena Anu Toija. Suomulapsirahasto jakaa apurahoja iktyoosia sairastaville lapsille. Suomulapsirahaston sääntöjä uudistettiin vuosikokouksessa. Merkittävin muutos on, että yhdenkään avustuksia myöntävän apurahajaoston jäsenen ei tarvitse olla ihotautilääkäri, mutta kuitenkin yhdistyksen ulkopuolinen ihosairauksien asiantuntija. Uudistetut säännöt löytyvät Iktyoosiyhdistyksen nettisivuilta: Ihopotilaiden kurssit Iktyoosikoille KELA-kurssit: Kela on tänä vuonna pitänyt sopeutumisvalmennuskursseja kolmella otsikolla: 1. Vaikeita ja pitkäaikaisia ihon sairauksia sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi 2. Ihon sairauksia sairastavien nuorten osittainen perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi 3. Ihon sairauksia sairastavien lasten perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi Näille kursseille on ns. jatkuva haku. Tälle vuodelle ei ole enää vapaita paikkoja, mutta ensi vuoden ajankohdat löytyvät jo Kelan sivuilta: -> Kuntoutuskurssihaku. Valitsemalla Sairaus-kohtaan Ihon sairaudet saa näkyviin kaikki ihopotilaille tarkoitetut kurssit ja niiden ajankohdat. Kela-kurssien hakuohjeet ja lisätiedot: tai Iholiitosta: koulutussuunnittelija Launis Teija, , teija.launis[at]iholiitto.fi. Iholiiton järjestämiä Raha-automaattiyhdistyksen kursseja ei tänä vuonna enää järjestetä iktyoosikoille, mutta toivomuksia ensi vuoden ohjelmaan saa esittää sähköpostiimme iktyoosiyhdistys[at]gmail.com.

20 Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2) Pesu/kuorintahanska Olemme myyneet jo yli puolet saamistamme kuorintakintaista / pesuhanskoista mutta vielä niitä on jäljellä. Pesukintaat maksavat 3,5 + postikulut jäsenille ja 5 + postikulut eijäsenille. Tilaukset sähköpostitse iktyoosiyhdistys[at]gmail.com. Tarkemmat maksuohjeet saat vastausviestissä. Risteily 2015 Ensi vuoden päätapahtumaksi suunnitellaan yhteisristeilyä Ruotsin iktyoosiyhdistyksen kanssa Ajatuksena on, että he saapuisivat lauantai-aamuna Helsinkiin, vierailisimme yhdessä Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla ja lähtisimme sitten yhdessä risteilylle heidän kanssaan Tukholmaan. Suunnitelmista kerromme lisää talven mittaan. Tietoa iktyoosista päivähoitoon ja kouluun Olemme koonneet pienen tietopaketin iktyoosista ajatellen erityisesti päivähoidon ja koulun aloittavia iktyoosilapsiamme. Opas on tämän tiedotteen liitteenä. Muistathan myös Iktyoosikkojen kesäleiri 2015 Entiseen tapaan meillä on tarkoitus järjestää iktyoosikkojen oma leiri kesällä Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, minne päin Suomea toivoisitte leiriä järjestettävän. Iktyoosikkojen Facebook-ryhmä Meitä on jo yli 50 henkilöä omassa suljetussa Facebook-ryhmässä. Keskustelun aiheina on ollut mm. arjen tapahtumia sekä kuulumisia maailmalta, sekä kokemukset uusista sukista kuiville kantapäille ja uuden tyyppinen kuorintakinnas. Löydät meidät Facebookista tällä osoitteella: Tule mukaan! Sähköpostiosoitteet Koska kirje- ja postimaksut koko ajan nousevat, lähetämme mielellämme teille tietoja sähköpostilla. Jos pystyt jatkossa ottamaan vastaan tiedotteemme sähköpostilla, niin ilmoittele ajantasainen osoitteesi iktyoosiyhdistys[at]gmail.com. Tervetuloa mukaan! t. Hallitus iktyoosiyhdistys[at]gmail.com

21 Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2) Vertaistukitapaaminen Helsingissä Pidämme jälleen vapaamuotoisen vertaistukitapaamisen lauantaina klo Helsingin Ihopisteellä, osoite Messeniuksenkatu 5, Helsinki. Ohjelmassa mukavaa yhdessäoloa ja iktyoosikon arjesta keskustelua kahvin, limonadin ja pienen naposteltavan kera. TERVETULOA! Kevättapaaminen ja vuosikokous Tampereella Kevättapaamista vietimme mukavissa merkeissä Tampereella mukana reilu 40 osallistujaa. Erityisesti lapset kiersivät Särkänniemen laitteita, vaikka välillä tulikin raekuuroja. Illalla saunottiin, syötiin ja vaihdettiin kokemuksia elämästä iktyoosin kanssa. Sunnuntai-aamuna aamupalan jälkeen pidimme virallisen vuosikokouksen: 2014 jäsenmaksut vahvistettiin ja samalla pyydettiin hallitusta miettimään jatkossa jäsenmaksuista päättämisen ajankohtaa (nyt päätös tehtiin vasta, kun jäsenmaksu oli jo maksettu). Puheenjohtajana jatkaa Silja Lindqvist. Muut hallituksen jäsenet ovat Marjukka Tyrväinen, Satu Markkanen ja uutena Anu Toija. Suomulapsirahasto jakaa apurahoja iktyoosia sairastaville lapsille. Suomulapsirahaston sääntöjä uudistettiin vuosikokouksessa. Merkittävin muutos on, että yhdenkään avustuksia myöntävän apurahajaoston jäsenen ei tarvitse olla ihotautilääkäri, mutta kuitenkin yhdistyksen ulkopuolinen ihosairauksien asiantuntija. Uudistetut säännöt löytyvät Iktyoosiyhdistyksen nettisivuilta: Ihopotilaiden kurssit Iktyoosikoille KELA-kurssit: Kela on tänä vuonna pitänyt sopeutumisvalmennuskursseja kolmella otsikolla: 1. Vaikeita ja pitkäaikaisia ihon sairauksia sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi 2. Ihon sairauksia sairastavien nuorten osittainen perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi 3. Ihon sairauksia sairastavien lasten perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi Näille kursseille on ns. jatkuva haku. Tälle vuodelle ei ole enää vapaita paikkoja, mutta ensi vuoden ajankohdat löytyvät jo Kelan sivuilta: -> Kuntoutuskurssihaku. Valitsemalla Sairaus-kohtaan Ihon sairaudet saa näkyviin kaikki ihopotilaille tarkoitetut kurssit ja niiden ajankohdat. Kela-kurssien hakuohjeet ja lisätiedot: tai Iholiitosta: koulutussuunnittelija Launis Teija, , teija.launis[at]iholiitto.fi. Iholiiton järjestämiä Raha-automaattiyhdistyksen kursseja ei tänä vuonna enää järjestetä iktyoosikoille, mutta toivomuksia ensi vuoden ohjelmaan saa esittää sähköpostiimme iktyoosiyhdistys[at]gmail.com.

22 Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2) Pesu/kuorintahanska Olemme myyneet jo yli puolet saamistamme kuorintakintaista / pesuhanskoista mutta vielä niitä on jäljellä. Pesukintaat maksavat 3,5 + postikulut jäsenille ja 5 + postikulut eijäsenille. Tilaukset sähköpostitse iktyoosiyhdistys[at]gmail.com. Tarkemmat maksuohjeet saat vastausviestissä. Risteily 2015 Ensi vuoden päätapahtumaksi suunnitellaan yhteisristeilyä Ruotsin iktyoosiyhdistyksen kanssa Ajatuksena on, että he saapuisivat lauantai-aamuna Helsinkiin, vierailisimme yhdessä Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla ja lähtisimme sitten yhdessä risteilylle heidän kanssaan Tukholmaan. Suunnitelmista kerromme lisää talven mittaan. Tietoa iktyoosista päivähoitoon ja kouluun Olemme koonneet pienen tietopaketin iktyoosista ajatellen erityisesti päivähoidon ja koulun aloittavia iktyoosilapsiamme. Opas on tämän tiedotteen liitteenä. Muistathan myös Iktyoosikkojen kesäleiri 2015 Entiseen tapaan meillä on tarkoitus järjestää iktyoosikkojen oma leiri kesällä Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, minne päin Suomea toivoisitte leiriä järjestettävän. Iktyoosikkojen Facebook-ryhmä Meitä on jo yli 50 henkilöä omassa suljetussa Facebook-ryhmässä. Keskustelun aiheina on ollut mm. arjen tapahtumia sekä kuulumisia maailmalta, sekä kokemukset uusista sukista kuiville kantapäille ja uuden tyyppinen kuorintakinnas. Löydät meidät Facebookista tällä osoitteella: Tule mukaan! Sähköpostiosoitteet Koska kirje- ja postimaksut koko ajan nousevat, lähetämme mielellämme teille tietoja sähköpostilla. Jos pystyt jatkossa ottamaan vastaan tiedotteemme sähköpostilla, niin ilmoittele ajantasainen osoitteesi iktyoosiyhdistys[at]gmail.com. Tervetuloa mukaan! t. Hallitus iktyoosiyhdistys[at]gmail.com

23 Suomen Iktyoosiyhdistys ry TIEDOTE 2/ (2) Vertaistukitapaaminen Helsingissä Pidämme jälleen vapaamuotoisen vertaistukitapaamisen lauantaina klo Helsingin Ihopisteellä, osoite Messeniuksenkatu 5, Helsinki. Ohjelmassa mukavaa yhdessäoloa ja iktyoosikon arjesta keskustelua kahvin, limonadin ja pienen naposteltavan kera. TERVETULOA! Kevättapaaminen ja vuosikokous Tampereella Kevättapaamista vietimme mukavissa merkeissä Tampereella mukana reilu 40 osallistujaa. Erityisesti lapset kiersivät Särkänniemen laitteita, vaikka välillä tulikin raekuuroja. Illalla saunottiin, syötiin ja vaihdettiin kokemuksia elämästä iktyoosin kanssa. Sunnuntai-aamuna aamupalan jälkeen pidimme virallisen vuosikokouksen: 2014 jäsenmaksut vahvistettiin ja samalla pyydettiin hallitusta miettimään jatkossa jäsenmaksuista päättämisen ajankohtaa (nyt päätös tehtiin vasta, kun jäsenmaksu oli jo maksettu). Puheenjohtajana jatkaa Silja Lindqvist. Muut hallituksen jäsenet ovat Marjukka Tyrväinen, Satu Markkanen ja uutena Anu Toija. Suomulapsirahasto jakaa apurahoja iktyoosia sairastaville lapsille. Suomulapsirahaston sääntöjä uudistettiin vuosikokouksessa. Merkittävin muutos on, että yhdenkään avustuksia myöntävän apurahajaoston jäsenen ei tarvitse olla ihotautilääkäri, mutta kuitenkin yhdistyksen ulkopuolinen ihosairauksien asiantuntija. Uudistetut säännöt löytyvät Iktyoosiyhdistyksen nettisivuilta: Ihopotilaiden kurssit Iktyoosikoille KELA-kurssit: Kela on tänä vuonna pitänyt sopeutumisvalmennuskursseja kolmella otsikolla: 1. Vaikeita ja pitkäaikaisia ihon sairauksia sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi 2. Ihon sairauksia sairastavien nuorten osittainen perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi 3. Ihon sairauksia sairastavien lasten perhekurssi, sopeutumisvalmennuskurssi Näille kursseille on ns. jatkuva haku. Tälle vuodelle ei ole enää vapaita paikkoja, mutta ensi vuoden ajankohdat löytyvät jo Kelan sivuilta: -> Kuntoutuskurssihaku. Valitsemalla Sairaus-kohtaan Ihon sairaudet saa näkyviin kaikki ihopotilaille tarkoitetut kurssit ja niiden ajankohdat. Kela-kurssien hakuohjeet ja lisätiedot: tai Iholiitosta: koulutussuunnittelija Launis Teija, , teija.launis[at]iholiitto.fi. Iholiiton järjestämiä Raha-automaattiyhdistyksen kursseja ei tänä vuonna enää järjestetä iktyoosikoille, mutta toivomuksia ensi vuoden ohjelmaan saa esittää sähköpostiimme iktyoosiyhdistys[at]gmail.com.

Kelan kuntoutukseen haku ja kuntoutuskurssit vuonna 2016

Kelan kuntoutukseen haku ja kuntoutuskurssit vuonna 2016 Kelan kuntoutukseen haku ja t vuonna 2016 o keskustele lääkärin tai hoitajan kanssa kuntoutuksen mahdollisuudesta o kysy sopivinta kurssia esim. hoitavalta lääkäriltä, Kelasta, kuntoutuslaitoksesta tai

Lisätiedot

Tampereen Seudun Atopiayhdistys. Jäsenkirje kevät 2015

Tampereen Seudun Atopiayhdistys. Jäsenkirje kevät 2015 Tampereen Seudun Atopiayhdistys Jäsenkirje kevät 2015 Yhdistyksen kevätkokous Aika Tiistaina 31.3.2015 kello 18.00 Paikka Pääkirjasto Metso, sali 4, pohjakerros. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

Lisätiedot

Tampereen Seudun Atopiayhdistys. Jäsenkirje syksy 2014

Tampereen Seudun Atopiayhdistys. Jäsenkirje syksy 2014 Tampereen Seudun Atopiayhdistys Jäsenkirje syksy 2014 Syyskokous / jäsentapaaminen Aika Torstai 30.10.2014 klo 18.00 Paikka Tampereen Pääkirjasto Metso 2. krs, kokoushuone Kokouksessa käsitellään syyskokoukselle

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 18.12.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Verkosta virtaa järjestötoimintaan

Verkosta virtaa järjestötoimintaan Verkosta virtaa järjestötoimintaan 1. Järjestöpäivät 7.9.2018 Anu Sauliala Mitä sanoja sinulle tulee mieleen verkkotoiminnasta? Mennään sinne missä ihmiset ovat Tarinoita arjesta Vertaisuutta Vapaaehtoistoimintaa

Lisätiedot

Kelan kuntoutuksena toteutettavat sydänsairaiden aikuisten kuntoutuskurssit ja sydänsairaiden lasten sopeutumisvalmennuskurssit vuosina 2017 2020

Kelan kuntoutuksena toteutettavat sydänsairaiden aikuisten kuntoutuskurssit ja sydänsairaiden lasten sopeutumisvalmennuskurssit vuosina 2017 2020 Hankintapalveluryhmä KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 8.4.2016 Dnro 14/331/2016 Kelan kuntoutuksena toteutettavat sydänsairaiden aikuisten kuntoutuskurssit ja sydänsairaiden lasten sopeutumisvalmennuskurssit vuosina

Lisätiedot

Keväinen tervehdys Palovammayhdistyksestä

Keväinen tervehdys Palovammayhdistyksestä Keväinen tervehdys Palovammayhdistyksestä Talvi on osoittautunut tänäkin vuonna kylmäksi ja lumiseksi, vaikka talven ja lumen tulemista saimmekin odotella pitkään. Nyt on kevät kuitenkin jo vääjäämättä

Lisätiedot

Koska yhdistyksen toiminta jatkuu jälleen normaaliin tapaan, perimme jäsenmaksut kuluvalta vuodelta elokuun aikana.

Koska yhdistyksen toiminta jatkuu jälleen normaaliin tapaan, perimme jäsenmaksut kuluvalta vuodelta elokuun aikana. Etelä-Hämeen lihastautiyhdistys ry Jäsenkirje, heinäkuu 2017 Yhdistyksen toiminta jatkuu ALS-vertaistukitapaaminen Lahdessa Kutsu kolmen yhdistyksen kesäpäiville Lihastautiliiton fysioterapeutti Lahdessa

Lisätiedot

Yhdistystiedote 1/2016

Yhdistystiedote 1/2016 Yhdistystiedote 1/2016 Tärkeimmät: Aivoituksen aineistopäivä on pe 29.1. Raha-automaattiyhdistys (RAY) myönsi meille jälleen jäsenjärjestöavustuksen Jäsenmäärä kasvoi 2015 vuonna 12% Ystäväkurssilla vielä

Lisätiedot

Sivu 1/6 «takaisin Tulosta Sivun sijainti: Etusivu» Liitto» Viestintä» Yhdistyskirje marraskuu 2014 Yhdistyskirje marraskuu 2014 27.11.2014 SISÄLLYS 1. Edustajakokous kokoontui Helsingissä 22.11.2014 2.

Lisätiedot

HOLLOLAN JHL. Jäsenkirje 2016. Puheenjohtajalta

HOLLOLAN JHL. Jäsenkirje 2016. Puheenjohtajalta HOLLOLAN JHL Jäsenkirje 2016 Puheenjohtajalta Vuosi alkoi muutoksin yhdistyksessämme, uusina jäseninä aloitti Padasjoen JHL:läiset TERVETULOA! Työnantaja vaihtui Hämeenkoskelaisilla kuntaliitoksen myötä

Lisätiedot

HARVINAISEN SAIRAUDEN YHDISTYS MUKANA HARVINAISESSA KATTOJÄRJESTÖSSÄ. Katri Karlsson Suomen HAE-yhdistyksen puheenjohtaja

HARVINAISEN SAIRAUDEN YHDISTYS MUKANA HARVINAISESSA KATTOJÄRJESTÖSSÄ. Katri Karlsson Suomen HAE-yhdistyksen puheenjohtaja HARVINAISEN SAIRAUDEN YHDISTYS MUKANA HARVINAISESSA KATTOJÄRJESTÖSSÄ Katri Karlsson Suomen HAE-yhdistyksen puheenjohtaja SISÄLLYS - HAE eli hereditäärinen angioödeema - Mikä on Suomen HAE-yhdistys? - Miten

Lisätiedot

Kuntoutus-Auris toteuttaa vuonna 2014 Valkeassa talossa Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuksen perhekursseja sekä lasten yksilöllisiä

Kuntoutus-Auris toteuttaa vuonna 2014 Valkeassa talossa Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuksen perhekursseja sekä lasten yksilöllisiä KUNTOUTUSKALENTER I 2014 Kuntoutus-Auris toteuttaa vuonna 2014 Valkeassa talossa Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuksen perhekursseja sekä lasten yksilöllisiä kuntoutuksen perhejaksoja. Kuntoutuspäätöstä

Lisätiedot

Hakuohje Nuorten perhekursseille

Hakuohje Nuorten perhekursseille 1(5) Hakuohje Nuorten perhekursseille Norio-keskus järjestää koko perheelle suunnattuja sopeutumisvalmennuskursseja. Kurssit järjestetään Helsingissä Norio-keskuksen tiloissa, jossa osallistujat asuvat

Lisätiedot

Vuoden 2016 kurssit. Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset MS-kurssit

Vuoden 2016 kurssit. Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset MS-kurssit Vuoden 2016 kurssit Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset MS-kurssit Vuoden 2016 kurssit Neuroliiton Avokuntoutus Aksoni tarjoaa valtakunnallisesti ryhmämuotoisia sopeutumisvalmennuskursseja

Lisätiedot

AURINKOISTA KEVÄTTÄ KAIKILLE!

AURINKOISTA KEVÄTTÄ KAIKILLE! HAEtut Uutiset 2015 1 AURINKOISTA KEVÄTTÄ KAIKILLE! Suomen HAE- yhdistys lähestyy teitä ajankohtaisilla uutisilla sekä kutsulla kevättapahtumaan. Kevättapahtuma SYDÄMELLISESTI TERVETULOA TAMPEREELLE (24.)

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 30.9.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 32 2 PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA 32 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 33

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 32 2 PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA 32 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 33 30 Nuorisovaltuusto 9.4.2014 AIKA 9.4.2014 klo 16.30 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 32 2 PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA

Lisätiedot

Atopialiiton avoin valokuvauskilpailu facebookissa

Atopialiiton avoin valokuvauskilpailu facebookissa puheenjohtaja ja vertaistukihenkilö varapuheenjohtaja ja vertaistukihenkilö sihteeri rahastonhoitaja varsinainen jäsen Varajäsen varajäsen varajäsen YHDISTYKSEN HALLITUS KAUDELLA 2013 Tony Kallioinen Pia

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013

Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013 1 Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013 Hyvä yhdistysväki Tässä kirjeessä kerrotaan seuraavista asioista: Liiton organisaatiouudistus Revanssin toimituksen uudet yhteystiedot Yhdistysten juhlista ja tapahtumista

Lisätiedot

ampereen seudun Atopiayhdistys

ampereen seudun Atopiayhdistys ampereen seudun Atopiayhdistys Jäsenkirje syksy 2011 Syyskokous/ jäsentapaaminen Aika Torstaina 27.10.2011 klo 17.30 Paikka IHOPISTE, Hämeenkatu 25 B 4 krs. Kokouksessa käsitellään syyskokoukselle kuuluvat

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUKSEN 29.9.2009 PÖYTÄKIRJA. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Jari Pekkola. Kokouksen sihteeriksi valittiin Jan Ameri

YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUKSEN 29.9.2009 PÖYTÄKIRJA. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Jari Pekkola. Kokouksen sihteeriksi valittiin Jan Ameri F.C. Barcelona Fan Club Finland n:o 1426 Kaunisharju 17 K, 01230 VANTAA FINLAND www.fcbarcelonafinland.com PÖYTÄKIRJA VUOSIKOKOUS 2009 1(3) YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUKSEN 29.9.2009 PÖYTÄKIRJA 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2010

Toimintasuunnitelma 2010 Kympin Lapset - HYKSin lapsisyöpäpotilaiden vanhemmat ja ystävät r.y. 20.3.2010 Toimintasuunnitelma 2010 www.hyksinsyopalapset.com KYMPIN LAPSET - HYKSIN LAPSISYÖPÄPOTILAIDEN VANHEMMAT JA YSTÄVÄT R.Y.

Lisätiedot

Hakuohje Huuli- ja suulakihalkio -perhekursseille

Hakuohje Huuli- ja suulakihalkio -perhekursseille 1(5) Hakuohje Huuli- ja suulakihalkio -perhekursseille Norio-keskus järjestää koko perheelle suunnattuja sopeutumisvalmennuskursseja. Kurssit järjestetään Helsingissä Norio-keskuksen tiloissa, jossa osallistujat

Lisätiedot

Hakuohje Huuli- ja suulakihalkio -perhekursseille

Hakuohje Huuli- ja suulakihalkio -perhekursseille HAKUOHJE Hakuohje Huuli- ja suulakihalkio -perhekursseille Norio-keskus järjestää koko perheelle suunnattuja sopeutumisvalmennuskursseja. Kurssit järjestetään Helsingissä Norio-keskuksen tiloissa, jossa

Lisätiedot

LEPPÄLAMMI-TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry:n

LEPPÄLAMMI-TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry:n LEPPÄLAMMI-TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry:n Jäsenkirje 1/2017 Viime vuonna joulukuussa yhdistys juhlisti 10 vuotis taivaltaan jouluisella ruoalla ja viihdyttävän ohjelman parissa Haapaniemen tilalla Karkussa.

Lisätiedot

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit työelämässä oleville Kyyhkylässä 2015

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit työelämässä oleville Kyyhkylässä 2015 Kelan kuntoutus- ja t Kyyhkylässä 2015 Kurssille hakeutuminen Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaikeavammaisen kuntoutus). Liitteenä tulee

Lisätiedot

MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS

MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS ESITYSLISTA Aika: 19.2.2013 klo 18.00 Paikka: Keskussairaalan hallintorakennuksen kokoustila Porrassalmenkatu 35-37, vanhan sisäpihan hallintorakennus 1. VUOSIKOKOUKSEN

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit työelämässä oleville Kyyhkylässä 2016

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit työelämässä oleville Kyyhkylässä 2016 Kelan kuntoutus- ja t Kyyhkylässä 2016 Kurssille hakeutuminen Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaikeavammaisen kuntoutus). Liitteenä tulee

Lisätiedot

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSIA SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N YHTEYSTIEDOT Suomen Monikkoperheet ry, Ilmarisenkatu 17 A, 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 3 / 2014

JÄSENTIEDOTE 3 / 2014 LAVATANSSISEURA TANSSIKAS RY JÄSENTIEDOTE 3 / 2014 Hallituksen tervehdys Syksyn tapahtumat Tulevan talven ohjelmaa HALLITUKSEN TERVEHDYS Kymmenen ensimmäistä vuotta Tanssikkaan historiassa on tanssittu

Lisätiedot

NÄKÖVAMMAISTEN AIKUISTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT 2014

NÄKÖVAMMAISTEN AIKUISTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT 2014 NÄKÖVAMMAISTEN AIKUISTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT 2014 Toiminta- ja palvelukeskus MERI-KARINA Seiskarinkatu 35, Turku Tervetuloa sopeutumisvalmennuskursseille Meri-Karinan toiminta- ja palvelukeskukseen

Lisätiedot

Hakuohje Huuli- ja suulakihalkio -perhekursseille

Hakuohje Huuli- ja suulakihalkio -perhekursseille 1(5) Hakuohje Huuli- ja suulakihalkio -perhekursseille järjestää koko perheelle suunnattuja sopeutumisvalmennuskursseja. Kurssit järjestetään pääkaupunkiseudulla. Järjestäjällä ei ole omia kurssitiloja,

Lisätiedot

Suomen Australiankarjakoirat ry:n sääntömääräinen vuosikokous 6.3.2016

Suomen Australiankarjakoirat ry:n sääntömääräinen vuosikokous 6.3.2016 Suomen Australiankarjakoirat ry:n sääntömääräinen vuosikokous 6.3.2016 PAIKKA: Jämsä, Teboil Patalahti osoite: Patalahdentie 20, 42100 Jämsä (9-tien varressa) Klo 14 Valtakirjojen tarkistus ja paikalle

Lisätiedot

2 Kokouksen järjestäytyminen, valitaan kokouksen puheenjohtaja, kokouksen sihteeri, 2 pöytäkirjantarkastajaa, 2 ääntenlaskijaa

2 Kokouksen järjestäytyminen, valitaan kokouksen puheenjohtaja, kokouksen sihteeri, 2 pöytäkirjantarkastajaa, 2 ääntenlaskijaa LAPIN KULLANKAIVAJAIN LIITTO RY PÖYTÄKIRJA 1 (5) VUOSIKOKOUS 2010 Aika: lauantai 27.3.2010 klo 14.00-16.12 Paikka: Siidan auditorio, Inari Läsnä: 52 jäsentä (liite 1) 1 Kokouksen avaus ja läsnäolevien

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Suomen Pitkäkarvakerho ry Deutsch Langhaar Klub Finnland -yhdistyksen vuosikokouksesta 2015

PÖYTÄKIRJA Suomen Pitkäkarvakerho ry Deutsch Langhaar Klub Finnland -yhdistyksen vuosikokouksesta 2015 PÖYTÄKIRJA Suomen Pitkäkarvakerho ry Deutsch Langhaar Klub Finnland -yhdistyksen vuosikokouksesta 2015 Paikka: Wanha Karhunmäki, Lapua Aika: 14.11.2015 1. Kokouksen avaus Hallituksen jäsen Joni Riste avasi

Lisätiedot

Suomen Biokierto ja Biokaasu ry LISÄTIETOA UUDESTA YHDISTYKSESTÄ

Suomen Biokierto ja Biokaasu ry LISÄTIETOA UUDESTA YHDISTYKSESTÄ Suomen Biokierto ja Biokaasu ry 1.3.2019 LISÄTIETOA UUDESTA YHDISTYKSESTÄ Yhdistyksen tarkoitus Suomen Biokierto ja Biokaasu ry tarkoituksena on edistää kestävää ja vastuullista biohajoavien jätteiden

Lisätiedot

Kuopion kuvataiteilijat ry, Ars Libera. Aapatie 1, 70780 Kuopio. 050-4901531/ 040-7621830. www.arslibera.com

Kuopion kuvataiteilijat ry, Ars Libera. Aapatie 1, 70780 Kuopio. 050-4901531/ 040-7621830. www.arslibera.com TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Kuopion kuvataiteilijat ry, Ars Libera. Aapatie 1, 70780 Kuopio. 050-4901531/ 040-7621830. www.arslibera.com 1. YHDISTYS 2. ORGANISAATIO Kuopion kuvataiteilijat ry eli Ars Libera

Lisätiedot

Lapin Martat ry:n tiedote 7/2012 10.12.2012

Lapin Martat ry:n tiedote 7/2012 10.12.2012 Lapin Martat ry:n tiedote 7/2012 10.12.2012 1. Kohti joulua 2. Lapin Martat ry:n hallitus 2013 3. Vuoden marttayhdistys 4. Taitoavainkoulutukset 5. Vuoden 2013 teemavuoden sisältö 6. Joululahjavinkkejä

Lisätiedot

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA Naisagronomien jäsenkirje 2/2014 28. lokakuuta 2014 HYVÄ NAISAGRONOMI Syksy on jo pitkällä ja pian on taas vuosikokouksen aika, toivottavasti pääset osallistumaan. Kaipaamme myös ajatuksiasi ja toiveitasi

Lisätiedot

Yhdistyshallinnon vuoden askeleet Opas Aivovammaliiton yhdistysten hallinnosta vastaaville

Yhdistyshallinnon vuoden askeleet Opas Aivovammaliiton yhdistysten hallinnosta vastaaville Yhdistyshallinnon vuoden askeleet Opas Aivovammaliiton yhdistysten hallinnosta vastaaville Oppaan idea Neljä eri vaihetta toimintavuodessa = askeleet Oppaasta voi käydä läpi toimintavuoden aikana useassa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 SUOMEN AKUSTIKUSNEURINOOMAYHDISTYS ry 1/5 FINLANDS AKUSTIKUSNEURINOMFÖRENING rf TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 1. TOIMINTAVUOSI 2015 Suomen Akustikusneurinoomayhdistys ry on aktiivinen yhdistys. Jäsenistö

Lisätiedot

Liite 3 LA1. Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvan koulunsa aloittavan tai alakoulussa olevan lapsen kyselylomake 1.

Liite 3 LA1. Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvan koulunsa aloittavan tai alakoulussa olevan lapsen kyselylomake 1. Liite 3 LA1 Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvan koulunsa aloittavan tai alakoulussa olevan lapsen kyselylomake 1. Hyvä kurssilainen! Osallistut narkolepsiaa sairastavien lasten sopeutumisvalmennuskurssille.

Lisätiedot

HARVINAISIA SAIRAUKSIA SAIRASTAVIEN VALTAKUNNALLINEN KURSSI 26-27.9.09 HELSINGISSÄ

HARVINAISIA SAIRAUKSIA SAIRASTAVIEN VALTAKUNNALLINEN KURSSI 26-27.9.09 HELSINGISSÄ 1 HARVINAISIA SAIRAUKSIA SAIRASTAVIEN VALTAKUNNALLINEN KURSSI 26-27.9.09 HELSINGISSÄ Lämpimästi tervetuloa mukaan kaikki harvinaiset! TEEMA: HARVINAISIA IHMISSUHTEITA Toinen harvinaisten yhdistysten itsensä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Suomen CFS yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Vuonna 2017 yhdistys jatkaa pitkälti edellisen vuoden toiminnan kärjillä eli vahvistaa ja laajentaa edelleen vertaistukitoimintaa Invalidiliitolta saadun

Lisätiedot

Vuoden 2016 kurssit. Meillä jälleen! MS-tauti

Vuoden 2016 kurssit. Meillä jälleen! MS-tauti Vuoden 2016 kurssit MS-tauti Parkinsonin tauti Avh Epilepsia Omaishoitajat Primaarinen ataksia ALS Lihassairaus ja/tai dystrofia Myastenia gravis (MG) CP-oireyhtymä Kehitysvammat ja -häiriöt sekä monivammat

Lisätiedot

Aloitamme yhdistyksemme toimintoja kerhojen, liikuntaryhmien, laskiaisretken ja vuosikokouksen merkeissä.

Aloitamme yhdistyksemme toimintoja kerhojen, liikuntaryhmien, laskiaisretken ja vuosikokouksen merkeissä. Pohjois-Savon AVH-yhdistys JÄSENKIRJE Tulliportinkatu 52 (II kerros) 1/2016 70110 KUOPIO 15.1.2016 HYVÄT JÄSENET Aloitamme yhdistyksemme toimintoja kerhojen, liikuntaryhmien, laskiaisretken ja vuosikokouksen

Lisätiedot

MTK:n esitteet ja materiaalit verkkokaupassa

MTK:n esitteet ja materiaalit verkkokaupassa MTK:n esitteet ja materiaalit verkkokaupassa http://mtkmateriaalit.valmiskauppa.fi Ohjeiden versio 23.9.2014 MTK:n esitteiden ja materiaalien tilaus siirtyy syyskuussa 2014 verkkokauppaan. MTK:n liitot

Lisätiedot

tehdä itsensä tunnetuksi aktiivisena, jäsenistään huolehtivana ja vastuunsa kantavana järjestönä.

tehdä itsensä tunnetuksi aktiivisena, jäsenistään huolehtivana ja vastuunsa kantavana järjestönä. MAOL TIEDOTTAA Liiton tavoitteena on sisäisen ja ulkoisen tiedotuksen avulla tehdä itsensä tunnetuksi aktiivisena, jäsenistään huolehtivana ja vastuunsa kantavana järjestönä. Liiton eri tiedotuskanavat

Lisätiedot

Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvan koulunsa aloittavan tai alakoulussa olevan lapsen kyselylomake 2

Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvan koulunsa aloittavan tai alakoulussa olevan lapsen kyselylomake 2 Liite 9 LA2 Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvan koulunsa aloittavan tai alakoulussa olevan lapsen kyselylomake 2 Hyvä kurssilainen! Osallistut narkolepsiaa sairastavien lasten sopeutumisvalmennuskurssin

Lisätiedot

TAMPEREEN TEKNILLISEN YLIOPISTON HENKILÖSTÖYHDISTYS (TTYHY) ry. SÄÄNNÖT 2015 (Hyväksytty Patentti- ja rekisterihallituksessa 18.6.

TAMPEREEN TEKNILLISEN YLIOPISTON HENKILÖSTÖYHDISTYS (TTYHY) ry. SÄÄNNÖT 2015 (Hyväksytty Patentti- ja rekisterihallituksessa 18.6. TAMPEREEN TEKNILLISEN YLIOPISTON HENKILÖSTÖYHDISTYS (TTYHY) ry SÄÄNNÖT 2015 (Hyväksytty Patentti- ja rekisterihallituksessa 18.6.2015) Yhdistyksen nimi on Tampereen teknillisen yliopiston henkilöstöyhdistys

Lisätiedot

Korttien avulla voi esimerkiksi

Korttien avulla voi esimerkiksi Mallia luonnosta Korttien avulla voi esimerkiksi Kasveille ja eläimille on kehittynyt monenlaisia keinoja toimia energiatehokkaasti ja hyödyntää uusiutuvaa energiaa. Näistä ihmisellä on paljon opittavaa.

Lisätiedot

Tutkimustiedote vanhemmalle/huoltajalle, jota pyydetään osallistumaan seuraavaan tutkimukseen:

Tutkimustiedote vanhemmalle/huoltajalle, jota pyydetään osallistumaan seuraavaan tutkimukseen: Liite S2: Tutkimustiedote vanhemmalle/huoltajalle, jota pyydetään osallistumaan seuraavaan tutkimukseen: Narkolepsiaa sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssia koskeva arviointitutkimus

Lisätiedot

Hakuohje Nuorten perhekursseille

Hakuohje Nuorten perhekursseille 1(5) Hakuohje Nuorten perhekursseille järjestää koko perheelle suunnattuja sopeutumisvalmennuskursseja. Kurssit järjestetään pääkaupunkiseudulla. Järjestäjällä ei ole omia kurssitiloja, joten kurssit toteutetaan

Lisätiedot

PIKAOPAS Nuorisolautakunnan avustukset. perustuu: Nuorisoyhdistysten avustusohjesääntö

PIKAOPAS Nuorisolautakunnan avustukset. perustuu: Nuorisoyhdistysten avustusohjesääntö PIKAOPAS Nuorisolautakunnan avustukset perustuu: Nuorisoyhdistysten avustusohjesääntö 1.1.2011 alkaen 1 Tämä opas perustuu nuorisolautakunnan hyväksymään nuorisoyhdistysten avustusohjesääntöön 1.1.2011

Lisätiedot

Vuoden 2017 kurssit. Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset MS-kurssit

Vuoden 2017 kurssit. Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset MS-kurssit Vuoden 2017 kurssit Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset MS-kurssit Vuoden 2017 kurssit Neuroliiton Avokuntoutus Aksoni tarjoaa valtakunnallisesti ryhmämuotoisia sopeutumisvalmennuskursseja

Lisätiedot

Rimmin Räpylä. Rimmilän kyläyhdistyksen tiedotuslehti 2/2015

Rimmin Räpylä. Rimmilän kyläyhdistyksen tiedotuslehti 2/2015 Rimmin Räpylä Rimmilän kyläyhdistyksen tiedotuslehti 2/2015 Puheenjohtajan palsta Vireä kyläyhdistyksemme on toiminut jo yli 13 vuotta ja aina vaan tekemistä riittää. Vappuna on yhteisiä menoja, äitienpäivän

Lisätiedot

JÄSENKIRJE. Meijerialan Ammattilaiset MVL Häme ry:n jäsen. Vuosi 2018 on alkanut rapsakan talvisena ja meidän onkin aika vilkaista vuoden tapahtumia.

JÄSENKIRJE. Meijerialan Ammattilaiset MVL Häme ry:n jäsen. Vuosi 2018 on alkanut rapsakan talvisena ja meidän onkin aika vilkaista vuoden tapahtumia. Meijerialan Ammattilaiset MVL Häme ry:n jäsen Vuosi 2018 on alkanut rapsakan talvisena ja meidän onkin aika vilkaista vuoden tapahtumia. Johtokunta kokoontuu säännöllisesti puheenjohtaja Teemu Tuomisen

Lisätiedot

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013 PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013 ARVOISAT LEIJONAT, LEOT, LADYT JA PUOLISOT KAUSI ON PUOLIVÄLISSÄ Kausi on ollut vauhdikas ja tapahtumarikas. Kiitokset klubeille ja jäsenille menneestä syksystä.

Lisätiedot

Tervetuloa LUT:hen! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille

Tervetuloa LUT:hen! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille Tervetuloa LUT:hen! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille SISÄLTÖ Opiskelupaikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen Opintoportaali Uni Opetuksen alkaminen ja orientaatioviikko LOAS ja opiskelijakortti Opintotuki

Lisätiedot

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille!

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! Tangon saloihin meitä ovat perehdyttämässä tanssinopettajat: Jari ja Sari Aaltonen (JaSa) Tanssikoulu Aaltonen, Oulu Kimmo ja Marika Lasanen (KiMa)

Lisätiedot

Neuvokas-projekti 1996-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry * mukana 23 sosiaali- ja terveysjärjestöä * rahoitti RAY

Neuvokas-projekti 1996-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry * mukana 23 sosiaali- ja terveysjärjestöä * rahoitti RAY Neuvokas-projekti 1996-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry * mukana 23 sosiaali- ja terveysjärjestöä * rahoitti RAY Järjestötalo-hanke 1999-2000 * hallinnoi Lakeuden Mielenterveysseura ry *

Lisätiedot

Sopeutumisvalmennuskurssit 2017

Sopeutumisvalmennuskurssit 2017 -2016 Meri-karinan kurssi- ja neuvontapalvelut Seiskarinkatu 35, 20900 Turku lounais-suomen syöpäyhdistyksen Sopeutumisvalmennuskurssit 2017 KELAN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT ETURAUHASSYÖPÄPOTILAAT JA LÄHEISET

Lisätiedot

2) Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa

2) Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS Aika: Keskiviikko 3.6.2015 klo 19.00 Paikka: Paikalla: Tinametsä 5, Espoo Seuran jäsenet: Päivi Leinonen Leea Sokura Seppo Fagerlund Tuomo Hynninen 1) Kokouksen avaus Seuran

Lisätiedot

Jyty Kalajoki ry Kesätiedote

Jyty Kalajoki ry Kesätiedote Jyty Kalajoki ry Kesätiedote Yhdistys tarjoaa jäsenille teatteriesityksen joko Pyhäjoen tai Kalajoen kesäteatteriin. 1 lippu / jäsen!! Kertomalla nimesi ja näyttämällä jäsenkorttia voit käydä katsomassa

Lisätiedot

VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT

VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT Oripään kunta, Sosiaalilautakunta Koulutie 2 32500 Oripää puh. 02 7625 300 VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT voimaan 1.8.2014 alkaen Lasten päivähoitomaksut määräytyvät sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista

Lisätiedot

Yliopistonkatu 8 96300 Rovaniemi. Aika: Maanantai 9.3.2015 klo 12:00. Paikka: Lapin yliopisto, akvaario. Läsnä:

Yliopistonkatu 8 96300 Rovaniemi. Aika: Maanantai 9.3.2015 klo 12:00. Paikka: Lapin yliopisto, akvaario. Läsnä: Remburssi ry PÖYTÄKIRJA Yliopistonkatu 8 96300 Rovaniemi REMBURSSI RY:N HALLITUKSEN KOKOUS Aika: Maanantai 9.3.2015 klo 12:00. Paikka: Lapin yliopisto, akvaario. Läsnä: Varsinaiset jäsenet: Matias Kassala,

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

SEURAPOSTI 1 / 2013. Seurapostissa tällä kertaa

SEURAPOSTI 1 / 2013. Seurapostissa tällä kertaa SEURAPOSTI 1 / 2013 Seurapostissa tällä kertaa Ansiomerkit 2013 haku viimeistään 28.2.2013 Ringeten Tukirahaston avustukset vuodelle 2013 Hae seuratoiminnan kehittämistukea 15.3. mennessä Lähde ringetteleirille!

Lisätiedot

Vuoden 2018 kurssit. Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset kuntoutuskurssit. avokuntoutus.fi

Vuoden 2018 kurssit. Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset kuntoutuskurssit. avokuntoutus.fi Vuoden 2018 kurssit Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset kuntoutuskurssit avokuntoutus.fi A vokuntoutus Aksoni tarjoaa valtakunnallisesti ryhmämuotoisia teema-, sopeutumisvalmennus-

Lisätiedot

Hyvät Castrén-suvun jäsenet

Hyvät Castrén-suvun jäsenet Huhtikuussa 2015 Hyvät Castrén-suvun jäsenet ON KULUNUT viisi vuotta kun olimme koolla Helsingissä. Kuluvan kauden aikana julkaistiin ajantasainen sukukalenteri Castrén-suku 2012 ja aloitettiin uuden kirjan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sivu 1/5 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Yleistä MLL Meilahden yhdistys ry () on keskoslasten ja heidän vanhempiensa ja muiden läheistensä sekä keskosten kanssa työskentelevien oma yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena

Lisätiedot

Lipunnosto on klo 20 ja kokko sytytetään klo 22.

Lipunnosto on klo 20 ja kokko sytytetään klo 22. TIEDOTE 2/2009 TERVETULOA JUHANNUSJUHLIIN! Laaksolahden huvilayhdistys järjestää perinteiset juhannusaaton juhlat kokkorannassa yhdessä Pitkäjärven VPK:n kanssa. Ohjelmassa on musiikkia, tanssia, ongintaa

Lisätiedot

NÄKÖVAMMAISTEN AIKUISTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT 2014

NÄKÖVAMMAISTEN AIKUISTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT 2014 NÄKÖVAMMAISTEN AIKUISTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT 2014 Toiminta- ja palvelukeskus MERI-KARINA Seiskarinkatu 35, Turku www.lssy.fi Tervetuloa sopeutumisvalmennuskursseille Meri-Karinan toiminta- ja palvelukeskukseen

Lisätiedot

Vuoden 2015 kurssit. Omaishoitajat

Vuoden 2015 kurssit. Omaishoitajat Vuoden 2015 kurssit Omaishoitajat Avh-kommunikaatio Parkinsonin tauti Primaarinen ataksia Epilepsia Downin oireyhtymä CP-oireyhtymä Kehitysvammat ja -häiriöt sekä monivammat Myastenia gravis (MG) ALS Lihassairaus

Lisätiedot

Työsuojeluvalvojat ry:n jäsentiedote 2/

Työsuojeluvalvojat ry:n jäsentiedote 2/ 1 Kutsu Työsuojeluvalvojat ry:n vuosikokoukseen 2014 Kevät etenee varmoin askelin, ja Työsuojeluvalvojat ry:n hallitus kutsuu yhdistyksen jäseniä vuosikokoukseen. Vuosikokous pidetään Tampereella lauantaina

Lisätiedot

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2014

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit Kyyhkylässä 2014 Kelan kuntoutus- ja t Kyyhkylässä 2014 Kurssille hakeutuminen Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaikeavammaisen kuntoutus). Liitteenä tulee

Lisätiedot

KOIRAKÄVELYT JA KOIRAKAHVILA MIELENTERVEYDEN VAHVISTAJINA

KOIRAKÄVELYT JA KOIRAKAHVILA MIELENTERVEYDEN VAHVISTAJINA KOIRAKÄVELYT JA KOIRAKAHVILA MIELENTERVEYDEN VAHVISTAJINA *** Lohjan mielenterveysseuran kehittämä toimintamalli Minna Malin Päihde- ja mielenterveyspäivät 10.10.2013 TUKIKOIRAKKO - TOIMINTA Toiminta on

Lisätiedot

Ääreishermo- ja lihassairaudet -kurssi

Ääreishermo- ja lihassairaudet -kurssi Ääreishermo- ja lihassairaudet -kurssi Palveluntuottajien koulutus Anita Ketola suunnittelija Kela, kuntoutuspalvelujen ryhmä Ääreishermo- ja lihassairaudet -kurssi Lasten perhekurssi Nuorten osittainen

Lisätiedot

Sinut ry:n lehti Testaa tietosi Sinuista. Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara

Sinut ry:n lehti Testaa tietosi Sinuista. Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara Sinut ry:n lehti 2014 Testaa tietosi Sinuista Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara Mikä tää on? Hyppysissäsi oleva lehti on sijaisperheiden nuorille suunnattu Sinutlehti. Suomen Sijaiskotinuorten

Lisätiedot

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Golfkentänhoitajien Yhdistys - Finnish Greenkeepers Association r.y. ja sen kotipaikka on Espoon kaupunki. 2 Tarkoitus ja tehtävät Yhdistyksen

Lisätiedot

Toimintakaudelle tilintarkastajaksi valittiin Seija Lindell.

Toimintakaudelle tilintarkastajaksi valittiin Seija Lindell. Porin Taitoluistelu ry VUOSIKERTOMUS sivu 1 VUOSIKERTOMUS 1.1.2011 31.12.2011 Porin Taitoluistelu ry:n virallinen rekisteröintipäivä on 1.4.2000. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja lisätä taitoluistelun

Lisätiedot

SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012. Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com.

SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012. Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com. SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012 Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com Puheenjohtajalta Marko Ahtiainen puheenjohtaja p. 044 3044626 marko.ahtiainen@pohjois-savonliikunta.fi

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry S i v u 2 DIABETESHOITAJAT RY VUOSIKERTOMUS 2014 SISÄLTÖ 1.YHDISTYS... 2 3.HALLINTO... 3 5.2. Yhteistyö... 4 5.3. Tiedotus... 4 5.4. Toimikuntatyöskentely... 5 6.1.

Lisätiedot

LAIVASTON SUKELTAJAKILLAN TIEDOTE 1-2016

LAIVASTON SUKELTAJAKILLAN TIEDOTE 1-2016 TIEDOTE 1 (3) Laivaston Sukeltajakilta ry Tapani Korhonen 28.1.2016 LAIVASTON SUKELTAJAKILLAN TIEDOTE 1-2016 Tervehdys hyvät kiltaveljet! Killan 31. toimintavuosi on pyörähtänyt vauhdilla käyntiin. Tämän

Lisätiedot

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit työelämässä oleville Kyyhkylässä 2015

Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit työelämässä oleville Kyyhkylässä 2015 Kelan kuntoutus- ja t Kyyhkylässä 2015 Kurssille hakeutuminen Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaikeavammaisen kuntoutus). Liitteenä tulee

Lisätiedot

Jäsenkirje 4 2015 29.9.2015 SISÄLTÖ. MTKL parantaa jäsenpalvelua. Yhdistyksen jäsenmaksujen laskutusaikataulu muuttuu. Liiton koulutukset

Jäsenkirje 4 2015 29.9.2015 SISÄLTÖ. MTKL parantaa jäsenpalvelua. Yhdistyksen jäsenmaksujen laskutusaikataulu muuttuu. Liiton koulutukset Jäsenkirje 4 2015 29.9.2015 SISÄLTÖ LIITTEET MTKL parantaa jäsenpalvelua Yhdistyksen jäsenmaksujen laskutusaikataulu muuttuu Liiton koulutukset EU ruoka-apu vähävaraisille Mielenterveysviikko 47 Mielenterveysmessut

Lisätiedot

Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2015

Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2015 Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2015 BEST WESTERN Hotel Samantta Välitie 1 90830 Haukipudas 7.3.2015 klo: 15.00. Kokouspöytäkirja Kokouksen alussa palkittiin ansioituneet koirat ja

Lisätiedot

Syksyn 2018 kurssit. MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville. kuntoutukseen.fi

Syksyn 2018 kurssit. MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville. kuntoutukseen.fi Syksyn 2018 kurssit MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville kuntoutukseen.fi Neuroliitto tarjoaa valtakunnallisesti kursseja MStautia ja harvinaisia neurologisia sairauksia sairastaville,

Lisätiedot

Suomen Ratsastajainliiton syyskokousviikonloppu Helsingissä

Suomen Ratsastajainliiton syyskokousviikonloppu Helsingissä Suomen Ratsastajainliiton syyskokousviikonloppu 25.11. - 26.11. Helsingissä Ratsastajainliiton syyskokousviikonloppua vietetään Helsingissä 25. 26.11.2017. Lauantaina järjestetään Urheilufoorumi ja lajiseminaarit

Lisätiedot

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kosmos Buran ry Hallituksen kokous 1/2016 Pöytäkirja Aika: torstai 14.1.2016 klo 15:00 Paikka: Yliopiston akvaario Läsnä: Hilma Sormunen, Liina Tamminen, Jarno Vartiainen, Iida Vesterinen, Bigga Konola,

Lisätiedot

Yhdistystiedote 7/2015

Yhdistystiedote 7/2015 Yhdistystiedote 7/2015 Tärkeimmät: - Jäsenjärjestöavustuksen haulla kiire. Ottakaa asia puheeksi hallituksessa! - Liittopäivät ilmoittautuminen lähestyy - Syksyn aikana runsaasti koulutusmahdollisuuksia

Lisätiedot

KOE- JA KURSSITIEDOTE

KOE- JA KURSSITIEDOTE KOE- JA KURSSITIEDOTE 1.8.2012 Tiedotteen sisältö: Kokeet 1 Öljylämmitysalan kurssi 3 Öljylämmitysalan asennustyöt 4 Säiliöntarkastustyöt 5 Kaasuasennustyöt 6 Lämmityslaitteistojen sähköasennustyöt 7 ASENNUSALAN

Lisätiedot

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin,

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin, Turun Seudun Epilepsiayhdistys ry TOIMISTO AVOINNA: Vartiokuja 1 20700 TURKU tiistai keskiviikko 9:00 15:00 Puh. (02) 231 9632 torstai 9:00 17:00 e-mail: toimisto@tsey.fi Internetsivut: www.tsey.fi torstaikerhoiltaisin

Lisätiedot

Tervetuloa LUT:iin! Ohjeet maisteriohjelmiin hyväksytyille

Tervetuloa LUT:iin! Ohjeet maisteriohjelmiin hyväksytyille Tervetuloa LUT:iin! Ohjeet maisteriohjelmiin hyväksytyille SISÄLTÖ Opiskelupaikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen Opintoportaali Uni Opetuksen alkaminen ja infopäivät LOAS ja opiskelijakortti Opintotuki

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. - valvoo kunnallistekniikkaa ja palvelujen järjestämistä sekä tekee niitä koskevia ehdotuksia

SÄÄNNÖT. - valvoo kunnallistekniikkaa ja palvelujen järjestämistä sekä tekee niitä koskevia ehdotuksia SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vaasan Purolan kyläyhdistys ry Vasa Bobäck byaförening rf ja kotipaikka Vaasan kaupunki. Yhdistyksen toimialue on Purolan kaupunginosa Vaasassa. 2 Tarkoitus

Lisätiedot