Ensimmäinen sivu. Puheenjohtajan jorinat:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ensimmäinen sivu. Puheenjohtajan jorinat:"

Transkriptio

1 3/2008

2 Ensimmäinen sivu Puheenjohtajan jorinat: Loistava Eurooppa kokous takana, loppuvuosi kamarielämää edessä. Vantaan Nuorkauppakamari näkyi, kuului ja antoi kaikkensa tämän vuotisessa Eurooppa kokouksessa. Kansallinen puheenjohtaja JJ suoriutui urakastaan loistavasti ja kunniakkaasti (lisää JJ:n terveisiä ensi lehdessä), Sari pokkasi parhaan kouluttajapalkinnon sekä kouluttajamme Hintriika, Sari ja minä pidimme 75 % Suomen NOM koulutuksista. Myös pestini SA trainings roolissa oli antoisa. Kamaristamme osallistui 6 jäsentä (40 % jäsenistöstä) Eurooppa kokoukseen. Mahtavaa! Tällä hetkellä suurin osa meistä lomaille ja keräilee voimia syksyn koitoksiin. Toiselle kamarin vuosipuoliskolle seilaamme elopurjehduksen vetämänä ja siitä alkaakin tapahtumarikas syksy. Tulossa on kamarin omia sekä yhteistyökumppanien kanssa tehtäviä koulutuksia, eduskuntavierailua, hyvää oloa, yhteiskunnallista vaikuttamista ja mahtuu vielä mukaan yhteistyökumppanitilaisuuskin vieläköhän se Senaatti jaksaa meitä yllättää? Joulun tienoilla sitten askarrellaan, ratkotaan Vantaalaisia tekoja ja toteutetaan toisen kerran joulupuu. Aurinkoisia lomakelejä, Puheenjohtajanne Timo Raahen vuosikokous oli puristettu tynkäkokouksen muottiin, sillä vain viralliset edustajat keskusliiton kera oli kutsuttu paikalle. Suurimpina päätöksinä olivat aluejaon pitäminen ennallaan ja yhden EVP viran supistaminen. Uudistunut FC:kin saatiin vietyä onnellisesti läpi pääkouluttaja Sarin lempeän teräksisellä otteella. Hyvin meni, vaikka pääkouluttajan äänikin hukkui matkalla.

3 Ensimmäinen kerta Eurooppakokouksessa! Kokouksen ollessa Turussa, oli helppoa lähteä ilman sen kummempia valmisteluja. Samalla sai jätettyä seuraavalle kerralle vielä uutta jännitystä. Nyt kun järjestelyt olivat tutulla tavalla suomalaisten tekemiä. Intoa täynnä olin sopinut yhden kesälomaviikoistani Eurooppakokouksen aikaan. Koko viikko vapaata osoittautui fiksuksi valinnaksi. Maanantain ja tiistain aikana ehti kerätä sopivasti voimia tulevaan kokoukseen. Yksi parhaimmista asioista Nuorkauppakamarissa on uusien erilaisten ihmisten tapaaminen. Ensimmäinen minulle uusi tuttavuus oli Vantaan oma senaattori Arto. Eiköhän Artoon olisi tutustunut myöhemmin Vantaan omissa tapahtumissa, mutta voiko keneltäkään saada yhtä hyvää first timer -ohjelmaa! Jo menomatkalla kuulin runsaasti hyödyllistä tietoa, mitä Eurooppakokouksessa tapahtuu höystettynä mielenkiintoisilla jutuilla aiempien kokousten tapahtumista. Condominium Vantaan asukkaita: Sinikka, Arto, Sari ja Hellu Mikkelistä, vai mistä se oli Mieleeni uusista tuttavuuksista jäivät Arton lisäksi erityisesti hollantilainen Kevin ja virolainen Katrin. Kevinille pääsin opastamaan vanhaa kunnon letkajenkkaa. Ensimmäisen illan Suomibileissä raikasi Vesivehmaa. Kevin lupasi opettaa palattuaan kotiin letkajenkan mutkikkaat askeleet oman kamarinsa jäsenille. Kävi myös ilmi, että hän oli opiskellut samaan aikaan samassa yliopistossa, jossa itse olin vaihdossa. Näin se on pieni maailma! Lukuisasta koulutustarjonnasta valitsin perjantaille yhteiskuntavastuullisuuden koulutuksen. Samassa koulutuksessa oli myös Katrin. Häneltä kuulin, että hänen kamarinsa Tallinnassa on painottunut ympäristöasioihin. Koulutuksessa pääsi vaihtamaan ajatuksia yhteiskuntavastuullisuuden eri osa-alueista. Olen itse kiinnostunut tuosta aiheesta ja kansainvälinen seura antoi siihen uusia näkökulmia. Nyt EC:stä on kulunut jo useampi viikko. Päällimmäisenä mielessä on, että Eurooppakokoukseen pitää päästä pian uudestaan. Niin antoisat neljä päivää olivat. Sinikka Lieho EC-koulutuksesta hyvillä mielin selviytyneenä JC-elämän parhaita puolia on se, että haasteita ei tarvitse erikseen mistään lähteä etsimään; niitä on tarjolla joka käänteessä kaikenlaisia. Erityisesti näitä haasteita on runsaasti julkisen esiintymisen saralla. Ensimmäinen haaste, jonka itse sillä alueella otin vastaan, oli osallistuminen kamarin puhekilpailuun vain kolme ja puoli vuotta sitten. Siitä tuntuu olevan nyt todella pitkä aika eikä isomman tai pienemmän joukon edessä puhuminen tunnu enää ihan niin jännittävältä. Väliin onkin mahtunut aluekokouksessa kamarimme edustaminen puhekilpailussa, koulutuskilpailuun osallistuminen, Prime, Designer, Tampereen vaalikokouksessa kouluttaminen, Ihmisosaaja onnistuu - kouluttamista ja paljon muuta puhetta ja kouluttamista. Kaikkein eniten olen näinä vuosina jännittänyt alueen puhekilpailua yli 3 vuotta sitten ja ensimmäistä

4 kouluttamaani Taitokarttakoulutusta siitäkin on aikaa kulunut jo 2 vuotta. Viimeisin haasteeni oli lähteä kouluttamaan Turun EC:ssä englanniksi, eikä se jännittänyt lainkaan kamalasti. Vain ihan sopivasti. Positiivisuutta elämään! Myönteisyys Menestystekijänä -seminaari pidetään Helsingissä Tennispalatsissa torstaina 4.9 klo 14 alkaen. Alateeman tänä vuonna on Ravinto - Hyvinvointi - Rakkaus. Tilaisuudessa luvassa Positiivisia vinkkejä siitä, miten itse voit vaikuttaa omaan elämänlaatuusi. Tilaisuudessa julkistetaan myös Vuoden Positiivisin Suomalainen voittaja. Seven Steps to Happiness. Kun viime vuoden joulukuussa mietin, mitä voisin Turun EC:ssä kouluttaa, minulla oli inspiraation lähteenä äitini mökin seinällä oleva kulkukauppiaalta joskus 50 vuotta sitten ostettu seinätaulu, jossa lukee :Tyytyväisyys on elämän onni. Siitä lähti liikkeelle koulutukseni Seven Steps to Success and Happiness. Koko kevään tuskailin koulutukseni kanssa ja välillä toivoin, etten olisi moista haastetta itselleni ottanut ollenkaan. Onneksi otin. Taas olen yhtä kokemusta rikkaampi ja kouluttajana ja esiintyjänä yhden askeleen varmempi ja parempi. Ja kaiken lisäksi kouluttaminen oli kivaa. Apukouluttajana minulla oli Mikkelin kamarista Helena Lamberg ja kahdestaan koulutukseen valmistautuminen ja jännityksen jakaminen toisen JC:n kanssa oli mukava kokemus. Tärkein askel matkalla minne tahansa on se ensimmäinen; sen kun uskaltaa ottaa, niin loppukin kyllä sujuu. Kannattaa kokeilla kouluttamista osana nuorkauppakamaritoimintaa. Se on hauskaa ja antoisaa. Hintriika Helemäe Aluetiimit ovat nimenneet ehdokkaat alueiltaan Vuoden Positivisimmaksi Nuorkauppakamarilaiseksi. Äänestysaika on Vuoden Positiivisin JC julkistetaan lokakuussa kansallisessa vaalikokouksessa Syksyn Sävelessä Lahdessa.. Käy äänestämässä positiivisinta JiiCeetä osoitteessa otsakkkeiden projektimme/positiivisin suomalainen/vuoden positiivisin jc alla Alue 5:n ehdokas on -Arja Virtanen (Espoon nkk)

5 Kamarimme uusimmat koejäsenet: Jopo ja Kimmo Hei, olen Johanna Sjöholm, lempinimeltä Jopo. Asun Vantaan Hakunilassa kerrostalossa. Onnelliseen suurperheeseeni kuuluu 4 lasta, Vilma 2, Viena 3, Veeti 8, Valle 10 ja avomieheni Ville Turkka. Pidän uimisesta, jalkapallon pelaamisesta, sateesta, musiikista, puutarha hommista ja mökkeilystä. Rakkaimpia harrastuksiani on kaikki vapaaehtoistyö ja luottamustehtävät joita hoidan. Haaveilen omasta ajasta jolloin matkustaisin ympäri maailmaa, meloisin ja nauttisin luonnon ihmeellisyyksistä. Tutustuisin myös kaikkeen mahdolliseen tarjolla olevaan kulttuuriin eri puolilla maailmaa. Olen surullinen maailman epätasaarvosta ja kaikesta vääryydestä joita esiintyy erityisesti lapsia ja naisia kohtaan. Suurin työllistäjäni on perheeni. Suurperheen äitinä olen oppinut hoitamaan suuria kokonaisuuksia, tekemään etukäteissuunnittelua, koordinoimaan ja olemaan erittäin joustava. Tilanteet muuttuvat usein. Stressinsietokykyni on oikein hyvä. Teen töitä freelancerina pääsääntöisesti Vantaan Icehearts ry:lle sekä Vantaan Nicehearts ry:lle. Iceheartsilla toimin talousassistenttina ja projektisihteerinä. Niceheartsissa toimin toiminnanjohtajana. Omistan puolet kauneudenalan maahantuontia ja koulutusta sekä palveluja tuottavasta yrityksestä BaEs Beauty House Oy. Yritys on perustettu vuonna 2006 ja käynnistänyt toimintansa 2007 tammikuussa. Yritys toimii Helsingissä. Teen yrityksessä markkinointia ja organisoin ja johdan työntekijöitä. Luottamustehtäviä ovat Suomi- Somaliseuran hallitus vuodesta 2007 ja Hakunilan aluetoimikunnan puheenjohtaja vuoden 2008 alusta. Olen istunut myös sekä Iceheartsin hallituksessa, että Niceheartsin hallituksessa silloin kun en ole ollut työsuhteessa yhdistyksiin. Tällä hetkellä työn alla mm. tyttöjen ja naisten ympärileikkausta ennaltaehkäisevä hanke Daphne, jonka tavoitteena kansallinen ja kansainvälinen strategia yhteistyössä hyvin laajan ammattiverkoston sekä eduskunnan edustajien kanssa. Motto: edetään päivä kerrallaan ja annetaan kaikkien kukkien kukkia. Koejäsen Kimmo Olen 36-vuotias helsinkiläinen kemiantekniikan DI ja töissä CPS Colorilla Development Scientistina. Minulla ei ole aiempaa kokemusta nuorkauppakamaritoiminnasta. Sen sijaan minulla on yleistä järjestökokemusta n. 10 vuotta erilaisista luottamustehtävistä. Kansainvälistä näkökulmaa minulle tuo 5 vuoden asuminen ulkomailla 3 maanosassa. Kiinnostuin nuorkauppakamarista kun kuulin siitä työtoveriltani. Vantaan Nuorkauppakamarin jäsenyyttä haen, koska se sijaitsee sopivasti sekä työpaikkani että kotini lähellä. Olen kiinnostunut näkemään mitä nuorkauppakamarilla on annettavana minulle ja mitä minä voin sen kautta antaa muille.

6 Vantaan jäsenillat Jäsenillat ovat oiva mahdollisuus toiminnastamme kiinnostuneille, uusille, vanhoille ja koejäsenille oppia uutta kouluttautumalla sekä samalla tutustua kamarimme jäseniin ja toimintaan. Jäsenillan aikana pidetään koulutus ajankohtaisesta aiheesta kuten muistin tai stressin hallinta, nautitaan pientä iltapalaa ja kerrotaan hieman lisää tominnastamme ja projekteistamme. Jäsenillat ovat ilmaisia ja tarkoitettu nimenomaan jäsenyydestä kinnostuneille. Mukaan tarvitaan vain hieman uteliaisuutta, halu kehittää itseään, hieman rohkeutta ja sinut. Onnistumisen aakkoset koulutus ohjaa meitä omalla polullamme lukemaan ne oikeat aakkoset jolla varmistamme onnistumisemme. Virheistä voitoksi koulutus opastaa todellisten tarinoiden, sanontojen ja kokemusten avulla miten elämän karikot muuttuvat virheistä voitoksi. Vantaan kouluttajat EC:ssä: Sari, Timo Debaattiin! Debatti on väittelytilaisuus, jossa toinen joukkue vuorollaan puolustaa ja toinen vastustaa yhteistä teemaa. Joukkueessa on kolme jäsentä, joista kahdella jäsenellä on puheoikeus. Debattijoukkueita arvioi ja johtaa kolmihenkinen tuomaristo. Kilpailun jälkeen tuomaristo ilmoittaa käsityksensä siitä, kumman joukkueen esittämät todistelut olivat vakuuttavampia ja pätevämpiä. Olisiko Vantaalla kiinnostuneita kehittämään itseään väittelyn jalolla saralla? Jos kiinnostuit, niin ota yhteys Alue järjestää elokuussa debaatti koulutuksen! Jäsenillat Päivä klo Illan koulutus klo Onnistumisen aakkoset klo Virheistä voitoksi Hellu(Mikkeli) ja Hintriika

7 Sarista vuoden kouluttaja. Otoksia EC kokouksista Condonium Vantaan meininkiä Alueen 5 IPRO edustaa Finlandia nightissa Palkittu, palkinto ja koulutusesite 5 Vantaan puheenjohtajaa, First Lady ja WP Graham

8 Vantaalla Virtaa! ja vähän muuallakin... JCI Presenter ja JCI Trainer koulutukset Elopurjehdus Astu Laivaan! ja liity Vantaan NKK:n rentoon tunnelmaan! Ilmottautuminen Tarulle Alueen Rapujuhlat pe Pirunkirkossa Ilmoittaudu NYT! Vielä ehtii mukaan jo perinteeksi muodostuneisiin Vitosen Rapujuhliin Suomenlinnan Pirunkirkkoon. Älä missaa loppukesän parhaita bileitä vaan ilmoittaudu nyt, paikkoja rajoitetusti! Aika: perjantai 29. elokuuta kello 18:30 alkaen.paikka: Suomenlinnan Pirunkirkko Hinta: 46 Euroa (hintaan sisältyy alkuruoka, rapuja lisukkeineen sekä tietenkin ruokajuomaa ja snapsia...) HUOM! Viime vuoden tapaan tarjoilemme suomalaisia tuoreita rapuja! Ilmoittautumiset: tai Tapani Roimaa puh JCI Mariehamn training weekend 15th - 17th of August JCI Mariehamn invites you to take part of the JCI Presenter or JCI Trainer courses the 15-17th of August in a relaxing and nice setting by the sea. Headcoach for the weekend is the ITF trainer Timo Holopainen. At the courses you'll learn among other things techniques to present your message and how to keep the attention of the audiences. If you want to become a certified JCI trainer, these courses are the cornerstones. At Övernäsgården near the water in Mariehamn at the Åland Islands, Since you are going to stay in a cottage, please let us know if you have special wishes about room-mates. To make sure to receive accommodation at the location, please let us know at least 1 month before the course starts. JCI Presenter registration fee: 50 EUR, twith accomadation and meals 120 EUR. JCI Trainer registration fee: 80 EUR, with accomodation and meals 180 EUR. Contact registration@jcimariehamn.ax or timo.holopainen@cpscolor.com for assistance.

9 PAREMPI KUNTO - Parempi johtaja EI luentosaleja. EI kiristäviä smokkipaitoja. EI powerpointteja. EI kampaajajonoja. PAREMPI KUNTO - parempi johtaja-koulutus on jotain aivan muuta. Se on tiiminjohtamistaitoja valmentava koulutus Kisakallion maastossa. Siis johtajakoulutus, jossa itsensä joutuu laittamaan ihan kirjaimellisesti likoon. Lauantai-sunnuntai Kisakallion Urheiluopistossa Lohjalla. Tavoitteena on rakentaa uudentyyppinen jc-koulutus, jossa johtajuuskoulutus on pääosassa, hulabaloot sivuroolissa. Tapahtumalla on korkeat koulutukselliset tavoitteet: valmentaa koulutukseen osallistujien tiiminjohtamistaitoja arkielämälle vieraissa, yllättävissäkin olosuhteissa. Tavoitteena on myös herättää kukin osallistuja miettimään omaa johtamiskuntoaan. Koulutuksen järjestää Lohjan Nuorkauppakamari ry ja se on osa Suomen Nuorkauppakamareiden Pääteemaa "Johtajuus yhteiskunnan menestystekijänä". Pääkouluttajana toimii ITF Timo Holopainen. Lisätiedot: Lohjan Nuorkauppakamari, Nana Närhi puh nana.narhi (at) elisanet.fi. Espoon Nuorkauppakamari toivottaa sydämellisesti tervetulleeksi kaikki alue 5:n ja alue 2:n nuorkauppakamarilaiset, senaattorit, kunniajäsenet ja seuralaiset yhteiseen Eteläkonferenssiimme Espoon sydämeen kokoushotelli Meripuistoon. Tule konferenssiimme kuulemaan Key Note Speaker Pekka Pohjakalliolta mm. millaisia innovaatio-mahdollisuuksia internet antaa. Pekka Kivisen hyvinvointiteeman valmennukset ovat aiheena aina ajankohtaisia ja tärkeitä ja tukevat niin työelämää, kuin elämää työn ulkopuolella. Ei työtä, ilman huvia pisteenä i:n päälle: Jan Storgårds, The Digital Game show!! Tänä vuonna Enkk juhlii 40-vuotista historiaansa. Mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa syntymäpäiviä, kuin viettää ne yhdessä hyvien JC-ystävien kanssa. Rekisteröinti ja lisätietoa: Lahden nuorkauppakamariorkesterin tahdittama Syksyn sävel vaalikokous kutsuu kaikki jc-ystävät ympäri Suomen Lahteen! Lauantain ja sunnuntain kokoukset ja koulutukset pidetään keskellä kaupunkia, Kongressikeskus Fellmannissa, joka tarjoaa monipuoliset tilat ja toimivan tekniikan höystettynä ystävällisellä palvelulla.

10 Syksyn sävel -vaalikokouksen päähotellina toimii NEXT Hotel Salpaus, jossa myös tulojuhla. HUOM! majoitusvaraukset suoraan hotelleihin. Lisätietoa Syksyn säveltä lahtelaisittain Lahti täyttyy jiiceistä, kokousta ja koulutusta. Ota lasi käteen, ollaan ystävii. Pyydä minut geeteelle, ei vettä jiiseelle. Nyt on lokakuu ja olut on viljaa. En vaaleissa itke, en bileissä itke, jos itken, niin itken huomista vaan, kun muualla oon ennen kuin huomaankaan. APUVA! Vantaan Palkinnot kadoksissa! Vantaan NKK palkitsee tekijänsä vuoden lopussa, mutta alla olevat palkinnot ovat kateissa. Please katsokaa hyllynne ja nurkkanne jos sattumoisin joku noista palkinnoista on teillä. Pres Timo ottaa mielellään palkinnot hetkellisesti hoivaansa jakaakseen ne myöhemmin eteenpäin. "Kakkosnelonen" Polarin 1997 lahjoittama kiertopalkinto (business) Hevosenkenkä Uudelleen aktivoituneen jäsenen palkinto. Monipuolinen aktiivisuus: Lasikynttilänjalka Projektipalkinto: Graniittinen maapallo. Porvoon mitta Porvoon nkk:n 15- vuotislahja. Muki, jonka mittaan ei aina parane luottaa. Kossuvatupassi Aluetta hyödyntäneen projektin tai idean palkinto. Jalanjälki Maineteko, joka on jättänyt jalanjäljet kamariin. Pöllö Heikki Korhosen lahjoittama. Palkinnon voi saada henkilö vain kerran uraa uurtavasta työstä. TOYF NUORI MAASEUTUYRITTÄJÄ TOYF kilpailulla halutaan korostaa nuorten, alle 40-vuotiaiden maaseutuyrittäjien työpanosta sekä kannustaa heitä kehittämään toimintaansa. Palkintoohjelman tavoitteena on rohkaista maaseudulla toimivia yrittäjiä kohtaamaan tulevaisuuden haasteita sekä herättää ihmisten mielenkiintoa maaseutua ja maaseutuyrittäjyyttä kohtaan. Kilpailuaika on Lisää tietoa Keskuspuiston kamari kutsuu elokuun KKtapahtumaan TAEKWONDO: VAPAUTA MIELESI JA LÖYDÄ TAISTELIJA SISÄLLÄSI! Tule kokeilemaan taekwondoa, viettämään hauska hetki yhdessä liikunnan parissa, sykettä ja vähän hikeä pintaan nostaen! Demotreenit alueen taisteluhenkisille järjestetään klo 18 19:30 Helsingin Taekwondo-seuran harjoitustiloissa, jotka sijaitsevat osoitteessa Sörnäisten rantatie 29. Tilat ovat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Sörnäisten metroasemalta. Lisätietoa ja ilmoittautumiset Sirpa p ) tai timo.holopainen cpscolor.com.. Mukaan mahtuu noin n. 25 innokasta. Jäsenmaksut laitettu sähköpostin välityksellä. Olethan jo maksanut omasi?

11 Koulutuksia... Johtajuuden haasteet ja johtajuus menestystekijänä kiristyvillä työmarkkinoilla Koulutuksen järjestää Vihdin Nkk 5.8., joka tarjoaa meille kaksi huippupuhujaa: Tj Kari Virta, ISS Palvelut Oy ja Vtj Anssi Vanjoki, Nokia Oyj. Varaa paikkasi jo nyt, ilmottautuminen Tilaisuuden hinta 10 euroa. Rauman Nuorkauppakamarin 50- vuotisjuhla-seminaari esiintyjineen tarjoaa sinulle ja muille yrityksesi asiantuntijoille iltapäivän, jossa johtajuuden ammattilaiset kertovat mitä johtajuudesta ajattelevat sekä käsittelevät aihetta teorian ja esimerkkien avulla. Valmentajana toimii Heidi Viljamaa, psykologi, CareerStorm Oy:n toimitusjohtaja. Ilmoittautumiset mennessä sähköpostilla: koulutuksen paikka ilmoitetaan myöhemmin. Uudistunut FC suoritettiin onnistuneesti! Uudistuneen FC:n strategiakouluttajakoulutus järjesttiin Hämeenlinnassa ja itse Future Chapter koulutus Kalajokilaakson järjestämänä Pääkouluttajana toimi IG Sari Paljakka. FC Koulutuksessa käydään läpi Suomen Nuorkauppakamareiden FC:n päivitettyä VIA-strategiatyökalua. Luennoitsijoina, Filosofi Timo Airaksinen Oras Invest Oy:n toimitusjohtaja Jari Paasikivi, Ravintoloitsija Seppo "Sedu" Koskinen ja Nuorkauppakamarin kansallinen puheenjohtaja Jyrki Lihr Paikka:Satakunnan ammattikorkeakoulu Rauma-sali, Satamakatu 26. Hinta: 85 e (sis. alv 22%). Osallistumismaksu sisältää seminaarin aineistoineen, lounaan ja kahvin. Lisätietoa Uranavigointi II, klo Koulutus on tarkoitettu nuorkauppakamarilaisille, joille oman uran kehittäminen omia toiveita paremmin vastaavaksi on ajankohtainen aihe. Tervetulleita ovat sekä ne, jotka ovat ajelehtineet nykyiseen tehtäväänsä että ne, jotka navigoivat. Illan aiheina mm. Iskevä CV ja Hakemus: Haastattelu ja Palkkaneuvottelu: Koulutuskilpailuun jatkoaikaa! Koulutuskilpailuun voi osallistua nuorkauppakamarin tiimi ei-kaupallisessa kilpailussa tai yksittäinen nuorkauppakamarilainen yrityksensä kautta. Mahdollisuus rahapalkintoihin aina 5000 euroon saakka. Lisätietoja: KPP LI, Timo Wallenius, timowallenius@dnainternet.net, puh sekä Jouni Röksä, Koulutus- ja tutkimuspäällikkö, Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset SMKj ry, puh , jouni.roksa@smkj.fi.

12 Mitä tulevaisuudessa tapahtuu... Milloin Mitä Ilmottautuminen/lisätietoa Elokuu Senaatti yllättää? Jäsenkysely tupsahtaa 5.8. Johtajuuden haasteet Hallitus VI JCI Presenter JCI Trainer Elopurjehdus Elokuussa alueellinen debaatti koulutus KePu TAEKWONDO Parempi kunto-parempi johtaja Alueen rapujuhla, Suomenlinna (Hki-Itäväylä) Syyskuu 1.9.START-koulutus ja Hallitus VII 4.9. Myönteisyys Menestystekijänä 4.9. Hyvinvointi tapahtuma: Hyvänolon Ilta Stressinhallintakoulutus yhteistyössä Vantaan Yrittäjät Porvoon 45 juhlat (EsPoNuVa) Debaattijoukkue ilmoitus RC:lle TOYF kilpailu loppuu 16.9 Jäsenilta: Onnistumisen aakkoset Uranavigointi Eteläkonferenssi, Espoo Vko 39/40 Eduskuntavierailu Lokakuu Alueellinen Ihmisosaaja koulutus Hallitus VIII Innostava johtajuus Kulttuurit kohtaavat (EsPoNuVa) 15.10, Matrikkelin päivitys Vantaan NKK:n vaalikokous Syksyn sävel kansallinen vaalikokous Marraskuu Maailmankokous, Intia Hallitus IX Jäsenilta: Virheistä voitoksi LOM koulutus & Alueen vuosijuhla Jouluaskartelu Preslio koulutus Joulukuu Vuoden Vantaalainen Teko Hallitus X Joulupuu Pitkä Lounas Jouluaatto Vantaan tapahtumat mustalla Muiden kamarien tapahtumat sinisellä Alueelliset tapahtumat vihreällä Kansalliset/KV tapahtumat punaisella

KUUKAUSITIEDOTE Kotkan Nuorkauppakamari ry * 09 / 2012

KUUKAUSITIEDOTE Kotkan Nuorkauppakamari ry * 09 / 2012 KUUKAUSITIEDOTE Kotkan Nuorkauppakamari ry * 09 / 2012 Värikästä syksyä kaikille! Ajankohtaista Uusi hallitus vuodelle 2013 on valittu JCI Kotkan vaalikokouksessa 2.10.2012 PRES (President), puheenjohtaja:

Lisätiedot

Pieksämäen Nuorkauppakamari ry hakee Suomen Nuorkauppakamarit ry:n Alue B:n Vaalikokousta ajalle 10. 12.9.2010.

Pieksämäen Nuorkauppakamari ry hakee Suomen Nuorkauppakamarit ry:n Alue B:n Vaalikokousta ajalle 10. 12.9.2010. Sivu 1/6 21.5.2009 VAALIKOKOUS HAKEMUS hakee Suomen Nuorkauppakamarit ry:n Alue B:n Vaalikokousta ajalle 10. 12.9.2010. Kokouspaikkana: Hotelli Savonsolmu Pieksämäellä. Kokouksen teemana: All together!

Lisätiedot

SELL Student Games kansainvälinen opiskelijaurheilutapahtuma

SELL Student Games kansainvälinen opiskelijaurheilutapahtuma SELL Student Games kansainvälinen opiskelijaurheilutapahtuma Painonnosto 13.5.2016 (kansallinen, CUP) Below in English Paikka: Nääshalli Näsijärvenkatu 8 33210 Tampere Alustava aikataulu: Punnitus 12:00-13:00

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

TIETEEN PÄIVÄT OULUSSA 1.-2.9.2015

TIETEEN PÄIVÄT OULUSSA 1.-2.9.2015 1 TIETEEN PÄIVÄT OULUSSA 1.-2.9.2015 Oulun Yliopisto / Tieteen päivät 2015 2 TIETEEN PÄIVÄT Järjestetään Oulussa osana yliopiston avajaisviikon ohjelmaa Tieteen päivät järjestetään saman konseptin mukaisesti

Lisätiedot

Osaava myyjä saa paikan!

Osaava myyjä saa paikan! mutkatonta suoraa uutiskirje marraskuu 2015 MailService marraskuu 2015 Osaava myyjä saa paikan! Kyllä vain! Tällaisia rekrytointi-ilmoituksia voimme lukea lehdistä liki päivittäin ja työvoimaviranomaisen

Lisätiedot

SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA

SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA 2016 IPC WDS SUOMI OPEN, SUOMI OPEN 2016 EI-IPC, PYÖRÄTUOLITANSSIN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT Lohja, Finland 30. huhtikuuta 1. toukokuuta, 2016 Suomen pyörätuolitanssiliitto

Lisätiedot

Henkilöstöjohtamisen kehittämispäivät

Henkilöstöjohtamisen kehittämispäivät 1 Henkilöstöjohtamisen kehittämispäivät KJY:n Henkilöstöjohtamisen verkosto järjestää henkilöstöjohtamisen seminaarin 13. 14.10.2009 Lahdessa. Seminaarin teemana on henkilöstösuunnittelu. Seminaarin toisen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Kehittyvä yritysyhteistyö ja yhteiskuntavastuu Missio: Tarjoamme kestävää johtajuutta, kehittämisen kipinöitä ja intohimoista tekemistä. 2 1. TAUSTA JA TEKIJÄT 1.1 Kalajokilaakson

Lisätiedot

KLUBIRAKENNUKSEN REMONTTI otetaan vastaan , jonka jälkeen kaikki tilat ovat jäsenten käytettävissä!

KLUBIRAKENNUKSEN REMONTTI otetaan vastaan , jonka jälkeen kaikki tilat ovat jäsenten käytettävissä! 1 Hyvä Klubin jäsen Klubin viikkokirje on ilmestynyt 25.8.2017 http://www.klubi.biz/viikkokirje.html SYYSKUUN KUUKAUDEN TAIDETEOS Seppo Larste öljyvärityö Ströömin auringonlasku 2017 KLUBIRAKENNUKSEN REMONTTI

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

UUTISKIRJE HELMIKUU 2016

UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 Satuhetki Saduttaako? Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on hyvä aika suunnistaa kirjastoon kuuntelemaan millaisia jänniä tarinoita satutäti Katrilla on tällä kertaa kerrottavana.

Lisätiedot

Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu

Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu -juliste -kutsu kilpailuun -ohjelma -kokouskutsu Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu -ilmoittautuminen -kilpailusäännöt 17.10.2015 Peltolan koulu, Lummetie 27 b Tikkurila, Vantaa emantakisat@gmail.com

Lisätiedot

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat Matkatyö vie miestä 5.4.2001 07:05 Tietotekniikka on helpottanut kokousten valmistelua, mutta tapaaminen on silti arvossaan. Yhä useampi suomalainen tekee töitä lentokoneessa tai hotellihuoneessa. Matkatyötä

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu 2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu Jokaisella lapsella tulisi olla itsestään kuva yksilönä joka ei tarvitse ulkopuolista hyväksyntää ympäristöstään. Heillä

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Jalkapallojaoston tiedote 6/2013

Jalkapallojaoston tiedote 6/2013 Tampereen Kisatoverit Jalkapallojaosto, Roope Nutikka 2013 1 SISÄLTÖ 1) Taito-, kyky- ja maalivahtikoulu 3 2) Jalitsu-hallin talkoot 3 3) Jalkapallojaoston kehityspalaveri 4 4) E-valmentajakurssi 5 5)

Lisätiedot

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU a) TEKSTIVIESTIN KIRJOITTAMINEN Hei Minna! (Hei!) (Kiitos viestistä(si).) Asia lyhyesti Terveisin Minna / T. Minna / Terveisin Minna Aho (MUISTA LÄHETTÄJÄ!!!) Kirjoita tähän

Lisätiedot

KOIRAKÄVELYT JA KOIRAKAHVILA MIELENTERVEYDEN VAHVISTAJINA

KOIRAKÄVELYT JA KOIRAKAHVILA MIELENTERVEYDEN VAHVISTAJINA KOIRAKÄVELYT JA KOIRAKAHVILA MIELENTERVEYDEN VAHVISTAJINA *** Lohjan mielenterveysseuran kehittämä toimintamalli Minna Malin Päihde- ja mielenterveyspäivät 10.10.2013 TUKIKOIRAKKO - TOIMINTA Toiminta on

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Kotkan Nuorkauppakamarin Kuukausitiedote 02 / 2012

Kotkan Nuorkauppakamarin Kuukausitiedote 02 / 2012 Kotkan Nuorkauppakamarin Kuukausitiedote 02 / 2012 Iloista karkauspäivää! Muistathan ilmoittautua viimeistään 29.2. Alue B:n vuosikokoukseen Kouvolaan! Kurkkaa ketkä ovat jo mukana Kouvolassa: http://puustapitkalle.blogspot.com

Lisätiedot

Lion löpinöitä. Onneksi olkoon! Vantaan uusille jäsenille: Johanna Aarniolle ja Terhi Vilhuselle

Lion löpinöitä. Onneksi olkoon! Vantaan uusille jäsenille: Johanna Aarniolle ja Terhi Vilhuselle Lion löpinöitä Onneksi olkoon! Vantaan uusille jäsenille: Johanna Aarniolle ja Terhi Vilhuselle Jäsenemme Johanna Lundan on saavuttanut NG eli National Graduate kouluttaja-arvon Vantaan NKK voitti alueella

Lisätiedot

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen 115 vuotta Uudenmaan Martat ry 85 vuotta Anne Lempinen Uudenmaan Martat 85 vuotta Tuodaan juhlavuosi osaksi arkea Juhlavuotta tuodaan monin tavoin ja erilaisin tapahtumin esille tavoitteena on, että juhlavuosi

Lisätiedot

Ensimmäinen sivu. LIO:n Löpinöitä

Ensimmäinen sivu. LIO:n Löpinöitä 1/2009 Ensimmäinen sivu LIO:n Löpinöitä Uusi vuosi, uudet kujeet. Vantaan nuorkauppakamarin vuosi 2008 saatiin hyvin pakettiin ja uusi vuosi uusin voimin on lähtenyt ripeästi liikkeelle. Tässä digilehdessä

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimiala

Tekninen ja ympäristötoimiala Lahden seudun ympäristöpalvelut Tekninen ja ympäristötoimiala 6.11.2006 24.11. alkaa kaamos. Aurinko painuu alas Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa noustakseen seuraavan kerran taivaanrantaan

Lisätiedot

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ.

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. Wulff-Yhtiöt Oyj rekrytointi Kari Juutilainen InHunt Group gsm 044 995 5382 kari.juutilainen@inhunt.fi www.urawulffilla.fi Myynti on työtä, jossa tuloksellisuus

Lisätiedot

Moniammatillinen tiimityön valmennus, Mikkelin ammattikorkeakoulun oppimisympäristössä

Moniammatillinen tiimityön valmennus, Mikkelin ammattikorkeakoulun oppimisympäristössä Moniammatillinen tiimityön valmennus, Mikkelin ammattikorkeakoulun oppimisympäristössä Etelä-Savon RAMPE osahankkeessa toteutettiin moniammatillisen tiimityön valmennusta simulaatio oppimisympäristössä

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1 / 2015 PUHEENJOHTAJALTA

JÄSENKIRJE 1 / 2015 PUHEENJOHTAJALTA JÄSENKIRJE 1 / 2015 PUHEENJOHTAJALTA Olen Vantaan yrittäjänaisten uusi puheenjohtaja Anne Nurminen. Olen paljasjalkainen vantaalainen ja työskentelen oppimisen, arvioinnin ja monikielisyyden kentällä.

Lisätiedot

Healthy European Youth. Erasmus+ -meeting in Nokia, Finland 24.-29.5.2015

Healthy European Youth. Erasmus+ -meeting in Nokia, Finland 24.-29.5.2015 Healthy European Youth Erasmus+ -meeting in Nokia, Finland 24.-29.5.2015 Tervetuloa Info-iltaan! Illan kulku: - Kahvitarjoilu - rehtorin puheenvuoro Eija Paukkuri - Erasmus-tiimi esittäytyy - viikon ohjelma

Lisätiedot

Viiniseura Jyväskylän:n Munskänkarna ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka

Viiniseura Jyväskylän:n Munskänkarna ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka Viiniseura Jyväskylän:n Munskänkarna ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Viiniseura Jyväskylän:n Munskänkarna ry, ruotsiksi Vinföreningen Munskänkarna i Jyväskylä rf, ja sen kotipaikka

Lisätiedot

HR-ryhmäcoaching syksyllä 2018

HR-ryhmäcoaching syksyllä 2018 HR-ryhmäcoaching syksyllä 2018 Voimaa ja vaikuttavuutta HR-työhön Uusi ryhmä starttaa 24.8.2018 Ilmoittaudu 15.6. mennessä Riitta Perttilä, Novetos Oy riitta.perttila@novetos.fi p. +358 50 549 2797 HR-ryhmäcoaching

Lisätiedot

Aamunavaus alakoululaisille

Aamunavaus alakoululaisille Aamunavaus alakoululaisille Punainen Risti on maailmanlaajuinen järjestö, jonka päätehtävänä on auttaa hädässä olevia ihmisiä. Järjestön toiminta pohjautuu periaatteisiin, jotka antavat sille mahdollisuuden

Lisätiedot

2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia..

2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia.. 2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia.. Pääkirjoitus. Hei vaan kaikki lukijat, tässä olisi nyt toinen numero lehdestä jolla on nyt nimikin.

Lisätiedot

Hyvät Castrén-suvun jäsenet

Hyvät Castrén-suvun jäsenet Huhtikuussa 2015 Hyvät Castrén-suvun jäsenet ON KULUNUT viisi vuotta kun olimme koolla Helsingissä. Kuluvan kauden aikana julkaistiin ajantasainen sukukalenteri Castrén-suku 2012 ja aloitettiin uuden kirjan

Lisätiedot

Kansainvälisyyspäällikkö Arja Virtanen

Kansainvälisyyspäällikkö Arja Virtanen Kansainvälisyyspäällikkö 2011 Arja Virtanen Yleistä Suomen nuorkauppakamarilaiset tunnetaan aktiivisina maailmanmatkaajina joiden matkalaukusta löytyy reipasta reissumieltä sekä hulvattomia seikkailuja.

Lisätiedot

Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan

Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan Paremman avioliiton jatkoseminaari Hartolassa 26.-27.11.2011 Ilmoittaudu www.parempiavioliitto.fi www.hnmky.fi Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan Linna-hotelliin ja Hartolaan 26.-27.11.2011. Nyt on

Lisätiedot

KLUBIN AUKIOLOAJOISTA tänään, perjantaina 29.4. suljetaan klo 15.00 torstaina 5.5. suljettu perjantaina 6.5. suljettu

KLUBIN AUKIOLOAJOISTA tänään, perjantaina 29.4. suljetaan klo 15.00 torstaina 5.5. suljettu perjantaina 6.5. suljettu 1 Hyvä Klubin jäsen, Klubin viikkokirje 29.4.2016 kahdelle viikolle on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html. KLUBIN AUKIOLOAJOISTA tänään, perjantaina 29.4. suljetaan klo 15.00 torstaina 5.5.

Lisätiedot

SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2011

SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2011 SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2011 Ota yhteyttä muutosehdotuksissa/korjauksissa toiminnanjohtaja Hulda Ahoseen: executive.officer@bridgefinland.com VERSIO 2.12.2010 SBL:n hallitus vahvistaa

Lisätiedot

Kohtele minua samanarvoisesti, älä korosta erityisyyttäni

Kohtele minua samanarvoisesti, älä korosta erityisyyttäni Valtakunnalliset lastensuojelupäivät 2012 4.10.2012 Finlandia-talo Johanna Barkman & Pipsa Vario Pesäpuu ry Kohtele minua samanarvoisesti, älä korosta erityisyyttäni Selviytyjät lastensuojelun kehittäjäryhmä..on

Lisätiedot

Miestenviikko 2. 8.11.2015

Miestenviikko 2. 8.11.2015 Miestenviikko 2. 8.11.2015 iestenviikon Miehet kuulolla Oulun kaupunginkirjaston ala-aulassa koko miesten viikon ajan klo 12 17 Mahdollisuus keskustella mukana olevien työntekijöiden kanssa miehen elämään

Lisätiedot

Kuka tekee arjen valinnat? Hyvää ikää kaikille seminaari Seinäjoki 18.9.2014 autismikuntoutusohjaaja Sanna Laitamaa

Kuka tekee arjen valinnat? Hyvää ikää kaikille seminaari Seinäjoki 18.9.2014 autismikuntoutusohjaaja Sanna Laitamaa Kuka tekee arjen valinnat? Hyvää ikää kaikille seminaari Seinäjoki 18.9.2014 autismikuntoutusohjaaja Sanna Laitamaa Erityistarpeita vai ihan vaan perusjuttuja? Usein puhutaan autismin kirjon ihmisten kohdalla,

Lisätiedot

Pilates Mestarien käsissä

Pilates Mestarien käsissä CASTREN & SNELLMAN KEHONAHALLINNAN Yhteistyössä METHOD TALVEN PUTKISTO TIETO- JA TAITOPÄIVÄT INSTITUUTTI 2014 Tarjoaa Method Putkisto 3D Luonnollinen kasvoklinikka näytetuntitapahtuman Marja Putkiston

Lisätiedot

Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmä 3.6.2009 Annukka Luomi ja Katja Viberg, ympäristökasvattajat

Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmä 3.6.2009 Annukka Luomi ja Katja Viberg, ympäristökasvattajat Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmä 3.6.2009 Annukka Luomi ja Katja Viberg, ympäristökasvattajat Aamupäivän ohjelma 8.45 Aamukahvit 9.00 Ympäristökoulun esittely 9.15 Pääsuunnitteluryhmän

Lisätiedot

SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2011

SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2011 SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2011 Ota yhteyttä muutosehdotuksissa/korjauksissa toiminnanjohtaja Hulda Ahoseen: executive.officer@bridgefinland.com VERSIO 9.11.2011 SBL:n hallitus on vahvistanut sitovasti

Lisätiedot

Lapin Rovaniemen moduuli 2 verkko-opiskelijoiden kysymyksiä tetoimiston virkailijoiden tapaamiseen AC-huoneessa:

Lapin Rovaniemen moduuli 2 verkko-opiskelijoiden kysymyksiä tetoimiston virkailijoiden tapaamiseen AC-huoneessa: Lapin Rovaniemen moduuli 2 verkko-opiskelijoiden kysymyksiä tetoimiston virkailijoiden tapaamiseen AC-huoneessa: Koulutukseen ja Te-toimiston rooliin liittyviä kysymykset: 1. Olen yli 30-vuotias mutta

Lisätiedot

1. Kokouksen avaaminen Kokouksen puheenjohtajana toimiva hallituksen puheenjohtaja avasi kokouksen kello 18:08.

1. Kokouksen avaaminen Kokouksen puheenjohtajana toimiva hallituksen puheenjohtaja avasi kokouksen kello 18:08. Esityslista Robin Hood ry Hallituksen kokous 5/2015 Aika: 29.9.2015 kello 18 Paikka: Tuulimäen väestönsuoja, Itätuulenkuja 9, Espoo Läsnä: Jaakko Setälä Anne Lantee Jukka Karvonen Seppo Hätönen Jarkko

Lisätiedot

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013 PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013 ARVOISAT LEIJONAT, LEOT, LADYT JA PUOLISOT KAUSI ON PUOLIVÄLISSÄ Kausi on ollut vauhdikas ja tapahtumarikas. Kiitokset klubeille ja jäsenille menneestä syksystä.

Lisätiedot

Ritva bingo-emäntänä VANA

Ritva bingo-emäntänä VANA VANA JOUNI TENTATTA- Ritva bingo-emäntänä Halusin haastatella Jounia siksi, että hän on ahkerasti kirjoittanut lehteemme vuosien aikana, mutta en muista onko häntä haastateltu lehdessä kertaakaan. Esitin

Lisätiedot

AIKAMUODOT. Perfekti

AIKAMUODOT. Perfekti AIKAMUODOT Perfekti ???! YLEISPERFEKTI Puhumme menneisyydestä YLEISESTI, mutta emme tiedä tarkasti, milloin se tapahtui Tiesitkö, että Marja on asunut Turussa? Minä olen käynyt usein Kemissä. Naapurit

Lisätiedot

Ensi keväänä vietettävien Kevätpäivien osalta järjestelyt ovat vielä avoinna. Viimeistään tulevassa syyskokouksessa saamme varmistusta asiaan.

Ensi keväänä vietettävien Kevätpäivien osalta järjestelyt ovat vielä avoinna. Viimeistään tulevassa syyskokouksessa saamme varmistusta asiaan. Jäsenkirje 2/12 SUOMEN RAVINAISTEN LIITTO RY:N JÄSENYHDISTYKSILLE Hyvät Ravinaiset Kesä on jo takanapäin, mutta voimme vielä muistella hienoja Mikkelin kuninkuusraveja ja muita tapahtumia. Syksy on tullut

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Euroopan rikoksentorjuntakilpailu (ECPA) hyvien käytäntöjen esiintuojana

Euroopan rikoksentorjuntakilpailu (ECPA) hyvien käytäntöjen esiintuojana Euroopan rikoksentorjuntakilpailu (ECPA) hyvien käytäntöjen esiintuojana Rikoksentorjunta kunnissa turvallisesti kotona, asuinalueella ja liikenteessä Rikoksentorjuntaneuvoston ja Helsingin kaupungin järjestämä

Lisätiedot

18.8.2010. Suomen Kuntaliitto ja Lapin liitto järjestävät Lapin kuntapäivän ajankohtaisista kuntaasioista.

18.8.2010. Suomen Kuntaliitto ja Lapin liitto järjestävät Lapin kuntapäivän ajankohtaisista kuntaasioista. 18.8.2010 Jakelussa mainituille KUTSU LAPIN KUNTAPÄIVÄÄN 22.9.2010 Arvoisa vastaanottaja, Suomen Kuntaliitto ja Lapin liitto järjestävät Lapin kuntapäivän ajankohtaisista kuntaasioista. Tilaisuus järjestetään

Lisätiedot

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Petri Kallio Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Asiantuntijaryhmän jäsen Petra Tiihonen Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Henkilökohtainen avustajatoiminta Syyskuu 2014

Lisätiedot

OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET -LIITTO RY TAPAHTUMAKALENTERI 2011

OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET -LIITTO RY TAPAHTUMAKALENTERI 2011 OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET -LIITTO RY TAPAHTUMAKALENTERI 2011 Ajankohta Tilaisuus Paikka Ilmoitt. viim. Alueell./ valtak. kutsu TAMMIKUU 13.1. Työvaliokunta kokoontuu, eduskunta Helsinki 25.1. Hankepoliklinikka

Lisätiedot

Parisuhteen vaiheet. Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta.

Parisuhteen vaiheet. Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta. Parisuhteen vaiheet Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta. Parisuhteen vaiheet ovat seurusteluvaihe, itsenäistymisvaihe ja rakkausvaihe. Seuraavaksi saat tietoa näistä vaiheista. 1.

Lisätiedot

Taitaja 2016 SEINÄJOKI. Ti 10. to 12.5.2016

Taitaja 2016 SEINÄJOKI. Ti 10. to 12.5.2016 Taitaja 2016 SEINÄJOKI Ti 10. to 12.5.2016 Sisältöä Kuka on Samppa Juryn toiminta Päätuomarin rooli Vastalauseen käsittely Esimerkkejä ongelmatilanteista Muistettavaa Taitaja 2016 Seinäjoki / Samppa 18.4.2016

Lisätiedot

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry Hallituksen esitys kevätkokoukselle 14.4.2016 Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry Säännöt 1 Nimi Yhdistyksen nimi on Naisjärjestöjen Keskusliitto Kvinnoorganisationernas

Lisätiedot

minä#yritys Yrittäjävalmennuksen työkirja Start

minä#yritys Yrittäjävalmennuksen työkirja Start minä#yritys Yrittäjävalmennuksen työkirja Start 2. painos 2019 Julkaisija ja kustantaja: Varsinais-Suomen Yrittäjät Tekijät: Johanna Vainio ja Hanna Tarvainen / Varsinais-Suomen Yrittäjät Valokuvat: Emmi

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2015

TOIMINTAKERTOMUS 2015 Sairilan ratsastajat ry. TOIMINTAKERTOMUS 2015 www.sairilanratsastajat.net SAIRILAN RATSATSAJAT Sairilan Ratsastajat (SarRa) on mikkeliläinen ratsastusharrastusta edistävä seura, joka toimii yhteistyössä

Lisätiedot

Vantaa Sähköisin Siivin. Vantaan Nuorkauppakamari ry:n sähköinen julkaisu 1/2010. Suurella tunteella

Vantaa Sähköisin Siivin. Vantaan Nuorkauppakamari ry:n sähköinen julkaisu 1/2010. Suurella tunteella Vantaa Sähköisin Siivin Vantaan Nuorkauppakamari ry:n sähköinen julkaisu 1/2010 Suurella tunteella Sisällysluettelo 1 Puheenjohtajan tervehdys 2 Vuoden 2009 puheenjohtaja kiittää ja kumartaa 3 Vantaan

Lisätiedot

Pete Okkonen Kasvu Open* - toteu1aja Aava & Bang Oy *Kasvu Open is registered trademark of Central Finland Chamber of Commerce

Pete Okkonen Kasvu Open* - toteu1aja Aava & Bang Oy *Kasvu Open is registered trademark of Central Finland Chamber of Commerce Pete Okkonen Kasvu Open* - toteu1aja Aava & Bang Oy *Kasvu Open is registered trademark of Central Finland Chamber of Commerce Tervetuloa Kasvu Open verkostoon Rauman seutu! Kasvu Open on alueellisen ja

Lisätiedot

Tervetuloa 17. Leppävaara Cup 23.-24.4.2016

Tervetuloa 17. Leppävaara Cup 23.-24.4.2016 Tervetuloa 17. Leppävaara Cup 23.-24.4.2016 Yleisinfo Turnaus pelataan Leppävaaran urheilupuistossa (Vanha maantie 15) kolmella tekonurmikentällä Leppävaaran urheilupuistossa ja Lepa-Areenalla. Kenttien

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry JAGUARS!S!P!I!R!I!T!!!!A!T!H!L!E!T!E!S Jäsentiedote 4/2015 Syystervehdys kaikille jäsenillemme! Syyskauden startin myötä olemme saaneet seuraamme jälleen paljon uusia jäseniä.

Lisätiedot

SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2012

SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2012 SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2012 Ota yhteyttä muutosehdotuksissa/korjauksissa toiminnanjohtaja Hulda Ahoseen: executive.officer@bridgefinland.com VERSIO 1.12.2011 SBL:n hallitus on vahvistanut sitovasti

Lisätiedot

Verkostoista voimaa ergonomiaosaamiseen

Verkostoista voimaa ergonomiaosaamiseen Verkostoista voimaa ergonomiaosaamiseen Eija Mämmelä, Oulun Ammattikorkeakoulu Fysioterapian tutkintovastaava, Potilassiirtojen ergonomiakorttikouluttaja Hyvät ergonomiset käytänteet vanhusten hoitotyön

Lisätiedot

Saaristomeren Melojat ry / Nuorisojaosto TIEDOTE loka- marraskuu 2014

Saaristomeren Melojat ry / Nuorisojaosto TIEDOTE loka- marraskuu 2014 Saaristomeren Melojat ry / Nuorisojaosto TIEDOTE loka- marraskuu 2014 Ajankohtaista loka- marraskuussa: Ilmoittaudu mukaan ratanuorten syysleirille! Sileän veden melonnan kilpalajien seuratoiminnan ja

Lisätiedot

KOTKAN NUORKAUPPAKAMARIN KUUKAUSITIEDOTE 09/2011

KOTKAN NUORKAUPPAKAMARIN KUUKAUSITIEDOTE 09/2011 KOTKAN NUORKAUPPAKAMARIN KUUKAUSITIEDOTE 09/2011 1. Ajankohtaista tammikuu 2012 2. Menneet tapahtumat marras-joulukuu 2011 3. Uudet koejäsenet 1. Ajankohtaista ja tulevaa kronologisessa järjestyksessä

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 /Nuorisojaosto Ajankohtaista: Oletko kiinnostunut lähtemään yhden yön retkelle syyskuun viikonloppuna? Mukaan sunnuntain 28.6. Gullö Rundiin Tammisaareen?

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry JAGUARS!S!P!I!R!I!T!!!!A!T!H!L!E!T!E!S Jäsentiedote 4/2014 Syyskausi käynnistyy pian Hyvä jäsenemme, tässä on vuoden 2014 neljäs jäsentiedote. Jäsentiedotteesta saat paljon tärkeää

Lisätiedot

Lohjan Laivurit 40 vuotta

Lohjan Laivurit 40 vuotta Lohjan Laivurit 40 vuotta Lohjan Laivurit perustettiin keväällä 1976. Aluksi tarkoituksena oli laivurikurssien järjestäminen ja siksi seura liittyi Suomen Navigaatioliiton jäseneksi. Kolme vuotta myöhemmin

Lisätiedot

Riihimäen Rakennusmestarit ja insinöörit AMK ry

Riihimäen Rakennusmestarit ja insinöörit AMK ry Riihimäen Rakennusmestarit ja insinöörit AMK ry 73 vuotta 15.12.2012 www.rkl.fi KUUKAUSIKOKOUS NRO: 5/2013 PÖYTÄKIRJA Aika 11.9.2013 klo 19.00 1(2) Paikka Scandic Hotels, Hämeenaukio 1, Riihimäki Läsnä

Lisätiedot

Valtakunnalliset työpajapäivät. Hyria säätiö sr. Yksilölliset polut valmennuksessa. Ke Rulla

Valtakunnalliset työpajapäivät. Hyria säätiö sr. Yksilölliset polut valmennuksessa. Ke Rulla Valtakunnalliset työpajapäivät Hyria säätiö sr Yksilölliset polut valmennuksessa Ke 10.4 16-17 Rulla Heikki Kallunki, Tanja Kuri, Kaisa Saariniemi, Kristiina Kauranen, Laura Heikkilä PALVELUTARJOTTIMEN

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 18.12.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Päivän tärkein ateria -toimintamalli

Päivän tärkein ateria -toimintamalli Päivän tärkein ateria -toimintamalli Hei isä ja äiti! Tarjoan sinulle aamupalan. Ei maksa mitään, kysy vain mitä minulle kuuluu. Yhteistyössä Yllätetään yhteiskunta verkosto YMCA Finland Suomen Vanhempainliitto

Lisätiedot

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Tampereella Tietoa yhdistyksille Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa

Lisätiedot

Opinnoista Osaajaksi hankkeessa aikaansaatua:

Opinnoista Osaajaksi hankkeessa aikaansaatua: Opinnoista Osaajaksi hankkeessa aikaansaatua: Varhaiskasvatuksen pilotin tulokset ja oppilaitosyhteistyön tulevaisuus 9.2.2012 PKS-KOKO Riikka Heloma, työvoimasuunnittelija, Sosiaalivirasto, Helsingin

Lisätiedot

Lean Management käytännössä - Arjen kehittäminen ytimessä - tuottavuuden kehittämistilaisuus

Lean Management käytännössä - Arjen kehittäminen ytimessä - tuottavuuden kehittämistilaisuus Lean Management käytännössä - Arjen kehittäminen ytimessä - tuottavuuden kehittämistilaisuus JTO LEAN LEARNING CENTER OY 6.11.2015 klo 11.00 16.00 Finlandia Hotel Airport Oulu Vihiluoto 10, Kempele JTO

Lisätiedot

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät.

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: Älkää

Lisätiedot

Keski-Suomen Yrittäjänaiset:

Keski-Suomen Yrittäjänaiset: Tervehdys kaikille ihanat Yrittäjänaiset. Vuosi alkaa olla lopuillaan ja on aika pikkuhiljaa rauhoittua Joulun viettoon, kukin tavallaan. Mennyt vuosi yhdistyksellämme oli varsin vaiherikas lukuisine tapahtumineen

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun.

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. RISKIARVIOINTILOMAKE 1. Henkilön nimi Pekka P. 2. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. 3. Ketä kutsutaan mukaan

Lisätiedot

SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2012

SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2012 SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2012 Ota yhteyttä muutosehdotuksissa/korjauksissa Kilpailutoimikunnan puheenjohtajaan: Mauri Saastamoinen 050 57 47 557 / competition@bridgefinland.com SBL:n hallitus on

Lisätiedot

Arvostava kohtaaminen vertaistuen lähtökohtana

Arvostava kohtaaminen vertaistuen lähtökohtana Arvostava kohtaaminen vertaistuen lähtökohtana Vertaistuki Samassa elämäntilanteessa olevat tai riittävän samankaltaisia elämänkohtaloita kokeneet henkilöt jakavat toisiaan kunnioittaen kokemuksiaan. Vertaisuus

Lisätiedot

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti ONKS U N E L M I? I! Motivaatio Hyvinvointi Raha Pohdintakortti KÄDEN TAIDOT Käden taidot ovat nykyään tosi arvostettuja. Työssäoppimisjakso vakuutti, että tää on mun ala ja on siistii päästä tekee just

Lisätiedot

PÄÄMINISTERIN PARHAAT KÄYTÄNNÖT KILPAILU

PÄÄMINISTERIN PARHAAT KÄYTÄNNÖT KILPAILU KILPAILUOHJE 10.1.2006 PÄÄMINISTERIN PARHAAT KÄYTÄNNÖT KILPAILU Koko kansan tietoyhteiskunta ja pääministerin parhaat käytännöt - palkinto Hallituksen tietoyhteiskuntaohjelman tavoitteena on koko kansan

Lisätiedot

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 HSY:n kompostointikurssi Aiheuttaako kompostointi päänvaivaa? Oletko suunnitellut kompostin perustamista? Tule käytännölliselle ja maksuttomalle kompostointikurssille ma 2.5.2016

Lisätiedot

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen)

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen) Näin homma toimii seminaari sekä Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry 15 - vuotta Aika: Torstai 31.10.2013 Paikka: Wegeliussali, ODL, Albertinkatu 16, 90100 Oulu 9.30 Aamukahvi 10.00 Musiikkiesitys

Lisätiedot

Minua opastaa vapaa tahto! Minua tasapainottaa tunneälykkyys. Luomisvoimani ovat yllätys ja mielenselkeys.

Minua opastaa vapaa tahto! Minua tasapainottaa tunneälykkyys. Luomisvoimani ovat yllätys ja mielenselkeys. Päivä 67 3.8 Sininen Lunaarinen Käsi Mistä pitää kiinni kaksin käsin ja mistä irrottaa ote? Haasteen lunaarinen sointu tarjoilee valintoja ja vastakohtia. On aika valita niin että oma voima saa virrata

Lisätiedot

Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa:

Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa: Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu Rakentajanaukio 4 A, PL 12100, 00076 Aalto http://rmseura.tkk.fi Y-tunnus: 1108237-1 Jäsentiedote 03.04.2012 JÄSENTIEDOTE 1/2012 Hyvä Rakenteiden Mekaniikan

Lisätiedot

ESIMIESVALMENNUS ENTISTÄ TIETOISEMPAAN JOHTAJUUTEEN!

ESIMIESVALMENNUS ENTISTÄ TIETOISEMPAAN JOHTAJUUTEEN! ESIMIESVALMENNUS ENTISTÄ TIETOISEMPAAN JOHTAJUUTEEN! Johtajuus on työyhteisön erilaisin ja yksinäisin rooli, mutta tärkein voimavara! HYVÄ JOHTAJA JA ESIMIES! Tarvitsetko ajan ja paikan, missä voit tutkia

Lisätiedot

Koulutusta 35 vuotta. Laboratorioalan teemapäivät 22. 23.9.2009. www.pohto.fi

Koulutusta 35 vuotta. Laboratorioalan teemapäivät 22. 23.9.2009. www.pohto.fi Koulutusta 35 vuotta. Laboratorioalan teemapäivät 22. 23.9.2009 www.pohto.fi Laboratorioalan teemapäivät Teemapäivistä on muodostunut laboratorioalan ammattilaisten alkusyksyn kohtaamispaikka, missä kuullaan,

Lisätiedot

Yliopistonkatu 8 96300 Rovaniemi. Aika: Maanantai 9.3.2015 klo 12:00. Paikka: Lapin yliopisto, akvaario. Läsnä:

Yliopistonkatu 8 96300 Rovaniemi. Aika: Maanantai 9.3.2015 klo 12:00. Paikka: Lapin yliopisto, akvaario. Läsnä: Remburssi ry PÖYTÄKIRJA Yliopistonkatu 8 96300 Rovaniemi REMBURSSI RY:N HALLITUKSEN KOKOUS Aika: Maanantai 9.3.2015 klo 12:00. Paikka: Lapin yliopisto, akvaario. Läsnä: Varsinaiset jäsenet: Matias Kassala,

Lisätiedot

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille!

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! Tangon saloihin meitä ovat perehdyttämässä tanssinopettajat: Jari ja Sari Aaltonen (JaSa) Tanssikoulu Aaltonen, Oulu Kimmo ja Marika Lasanen (KiMa)

Lisätiedot

HYKKI HERÄÄ! Koko koulun yhteinen aamuviritys

HYKKI HERÄÄ! Koko koulun yhteinen aamuviritys HYKKI HERÄÄ! Koko koulun yhteinen aamuviritys Kaikki liikkeelle yhdessä Miksi HYKKI HERÄÄ? Liikunta ja fyysinen aktiivisuus parantaa / kehittää / lisää muisti, tarkkaavaisuus, tiedonkäsittely- ja ongelmanratkaisutaidot

Lisätiedot

SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2010

SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2010 SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2010 Ota yhteyttä muutosehdotuksissa/korjauksissa toiminnanjohtaja Hulda Ahoseen: executive.officer@bridgefinland.com VERSIO 15.1.2010 TAMMIKUU 2.1. klo 11.00

Lisätiedot

Miten minä voisin ansaita rahaa

Miten minä voisin ansaita rahaa Miten minä voisin ansaita rahaa Aloitetaan vaikka sillä että kerron mitä osaan ja harrastan. Harrastan uintia, pianonsoittoa, kuorolaulua, tanssia ja tykkään myös piirtää paljon. Osaan myös askarrella

Lisätiedot

Keski- Karjalan joulunaika. Kuva: Juhanan tupa, Hepovaaran tila ja Nikon kuvauspalvelu

Keski- Karjalan joulunaika. Kuva: Juhanan tupa, Hepovaaran tila ja Nikon kuvauspalvelu Keski- Karjalan joulunaika Kuva: Juhanan tupa, Hepovaaran tila ja Nikon kuvauspalvelu Tervetuloa Keski- Karjalaan! Keski-Karjalan joulunaika on aitoja makuja ja upeita tapahtumia täynnä. Alueen neljän

Lisätiedot