KRASNOJARSKI KRAI MESSUT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KRASNOJARSKI KRAI MESSUT 2010-2011"

Transkriptio

1 KRASNOJARSKI KRAI MESSUT Helsinki Moscow Krasnojarsk

2 SIBERIA INTERNATIONAL EXHIBITION AND BUSINESS CENTRE MESSUT TEKHNODREV 2010 ELECTRICAL ENGINEERING 2010 CONSTRUCTION AND ARCHITECTURE 2011 SIBERIAN INDUSTRIAL FORUM 2011 FOOD INDUSTRY 2011 SIBERIAN CONSTRUCTION FORUM 2011 MOTOREXPOSHOW 2011 TEKHNODREV 2011 ELECTRICAL ENGINEERING 2011

3 TEKHNODREV Siperian tärkein metsä, puu ja paperiteollisuuden tapahtuma Tapahtumassa on esillä eri laite ja konevalmistajien tuotteitta metsä, paperi ja puuteollisuuden tarpeisiin Metsätyö, - metsähoito koneet ja laitteet Sahateollisuuden koneet ja laitteet Sellu ja paperiteollisuuden koneet ja laitteet Puuntyöstökoneet ja laitteet Puurakentamisen koneet ja laitteet Levy ja viilu tuotannon koneet ja laitteet Työturvallisuus Logistiikka Biopolttoaineratkaisut Huolto ja varaosat Puunkäsittelyn ohjausjärjestelmät Automaatiosuunnittelu Prosessisuunnittelu Kone ja laitesuunnittelu Uusiutuva energia Jätteenkäsittely TechnoDrev Metsäkoneet Puuntyöstökoneet Kuljetuskalusto Laitteet ja koneet puunkäsittelyyn Ohjelmistot puunkäsittelyyn sekä työstöön Automaatio Vuonna 2009 tapahtumassa kävi yli 6000 vierasta joista noin 70% oli metsä, paperi ja puuteollisuuden ammattilaisia. Näytteilleasettajia oli paikalla yli 20 maasta kuten Saksasta, Ruotsista, Suomesta, Hollannista, Puolasta, Turkista, Itävallasta, Italiasta ja Amerikasta.

4 ELECTRICAL ENGINEERING Energiatuotannon koneet ja laitteet Vesivoima Tuulivoima Aurinkoenergia Biopolttoaineet Uusiutuva energia Maalämpö Ilma/vesilämpöpumput Atomienergia Fossiiliset polttoaineet Muuntajat Johtimet Kaapelit Automaatio Sähkökalusteet Moderni valaisintekniikka Energiatehokas infrastruktuuri Voimalaitossuunnittelu Sähkösuunnittelu Automaatiosuunnittelu Prosessisuunnittelu LVIS, LTO suunnittelu Tapahtuman yhteydessä järjestetään Venäjän energiataloutta käsittelevä konferenssi sekä bioteknologian foorumi. Vuonna 2009 Näytteilleasettajia oli paikalla yli 15 maasta kuten Saksasta, Englannista, Ruotsista, Suomesta, Hollannista, Puolasta, Turkista, Itävallasta, Italiasta ja Amerikasta.

5 CONSTRUCTION & ARCHITECTURE Ekologinen rakentaminen Ekologinen ympäristö rakentaminen Esteetön rakentaminen Rakennuskoneet ja laitteet Työkalut ja Tarvikkeet Rakennusmateriaalit LVIS tuotteet ja tarvikkeet Pinnoitteet Eristeet Tiivisteet Putkistot, viemärit Pintakäsittely Nostimet, hissit Katot, ovet, ikkunat Saunat, pesutilat, märkätilat Työturvallisuus Jätteenkäsittely, kierrätys Uudet rakennusmenetelmät Rakennussuunnittelu LVIS- suunnittelu Sisustussuunnittelu Turvasuunnittelu Suunnitteluohjelmat Vuonna 2009 kävijöitä oli yli joista yli 55% rakennusalan ammattilaisia. Näytteilleasettajia oli useasta eri maasta kuten, Saksasta, Ruotsista, Puolasta, Suomesta, Italiasta, Turkista, Kiinasta ja Amerikasta Varaa ajoissa oma paikkasi Siperian keskeisimpään rakennusteollisuuden messutapahtumaan.

6 SIBERIAN INDUSTRIAL FORUM Teollisuuden ja metallintyöstön erikoismessut Teollisuuden koneet ja laitteet Teollisuuden työkalut ja tarvikkeet Metalliteollisuuden koneet ja laitteet Metalliteollisuuden tuotanto ja työstö Metalliteollisuuden työkalut ja tarvikkeet Raaka-aineiden käsittely Konepajateollisuus Koneenrakennus Erikoistyökalut Pneumatiikka Pumput ja kompressorit Plasmatyöstö ja leikkaus Hitsauslaitteet Hitsausautomaatio Dieselhitsausryhmät Komposiittimateriaalit Tehdassuunnittelu Konepajasuunnittelu Prosessisuunnittelu Automaatiosuunnittelu Automaatio Vuonna 2010 näytteilleasettajia oli yli 15 maasta kuten: Saksasta, Italiasta, Turkista, Puolasta, Suomesta, Ruotsista ja Amerikasta. Messuvieraita oli yli joista ammattilaisia noin 65%.

7 FOOD INDUSTRY Elintarvike ja leipomoteollisuuden keskeisin tapahtuma Siperiassa Elintarviketeollisuuden koneet ja laitteet Pakkauskoneet ja laitteet Varaosat ja tarvikkeet Sopimuskuljetukset Kylmä- ja lämminkuljetukset Lämpösäädellyt kuljetukset Pakastekuljetukset Raaka-aineet ja tarvikkeet Puolivalmisteet Hedelmät ja vihannekset Luomutuotteet Luomuviljely Ekologinen raaka-aine tuotanto Ympäristötekniikka, kierrätys, jätehuolto Modernit valmistusmenetelmät Laaduntarkkailu / Analyysi Lähiruoka / sopimusvalmistajat Lannoitteet ja ravinteet Turvallisuus ja hygienia Tuotantosuunnittelu Vuonna 2009 näytteilleasettajia oli yli 15 eri maasta kuten: Saksasta, Italiasta, Turkista, Ruotsista, Suomesta, Puolasta, Itävallasta, Kiinasta ja Amerikasta. Tapahtumassa kävi yli vierasta joista ammattilaisia oli yli 69%.

8 SIBERIAN CONSTRUCTION FORUM Tapahtuma viimeistelymateriaalien, rakennusmateriaalinen valmistajille sekä puurakentamisen ammattilaisille. Ekologinen rakentaminen Ympäristöteknologia Kierrätysmateriaalit Uusiutuva energia Tasoitteet Maalit Kaakelit Tapetit Kattomateriaalit Eristemateriaalit Lattiamateriaalit Puurakentaminen Puumateriaalit Puuntyöstökoneet ja laitteet Uudet rakennusmenetelmät Puurakentaminen Rakennussuunnittelu LVIS- suunnittelu Sisustussuunnittelu Turvasuunnittelu Suunnitteluohjelmat Vuonna 2009 tapahtumassa oli näytteilleasettajia yli 20 maasta kuten: Saksasta, Italiasta, Kreikasta, Puolasta, Itävallasta, Suomesta, Ruotsista ja Amerikasta. Kävijöitä tapahtumassa oli yli joista ammattilaisia noin 60%. Tapahtuman suosio kasvaa hurjaa vauhtia, joten varaa paikkasi ajoissa Siperian keskeisimpään rakennusmateriaalien ja puurakentamisen tapahtumaan.

9 MOTOREXPOSHOW Paras autonäyttely Siperian sydämmessä Erikoisajoneuvot Hyötyajoneuvot Raskaskalusto Pelastusajoneuvot Trailerit ja peräkärryt Henkilöautot Urheiluautot Kilpa-autot Lisävarusteet Moottoripyörät Mönkijät Lumiajoneuvot Tuning-osat ja tarvikkeet Autohifilaitteet ja tarvikkeet Navigointi Logistiikka Ajonhallintalaitteet Varaosat ja huolto Työkalut ja laitteet Korjaamokoneet ja laitteet Autohoitotuotteet Tämä autonäyttely on vahvasti suunnattu erikoisajoneuvojen, hyötyajoneuvojen sekä raskaankaluston valmistajille. Näyttelyssä on esillä paljon lisävarusteita ja tarvikkeita ammattiautoilua varten. Näyttelyssä käy vuosittain noin 5000 autoalan ammattilaista Siperian alueelta. Vuonna 2009 näyttelyssä oli näytteilleasettajia yli 15 maasta.

10 TEKHNODREV Siperian tärkein metsä, puu ja paperiteollisuuden tapahtuma Tapahtumassa on esillä eri laite ja konevalmistajien tuotteita metsä, paperi ja puuteollisuuden tarpeisiin Metsäkoneet ja laitteet Metsänhoitokoneet ja laitteet Sahateollisuuden koneet ja laitteet Sellu ja paperiteollisuuden koneet ja laitteet Puuntyöstökoneet ja laitteet Puurakentamisen koneet ja laitteet Levy ja viilu tuotannon koneet ja laitteet Työturvallisuus Logistiikka Biopolttoaineratkaisut Huolto ja varaosat Puunkäsittelyn ohjausjärjestelmät Automaatiosuunnittelu Prosessisuunnittelu Kone ja laitesuunnittelu Uusiutuva energia Jätteenkäsittely TechnoDrev Metsäkoneet Puuntyöstökoneet Kuljetuskalusto Laitteet ja koneet puunkäsittelyyn Ohjelmistot puunkäsittelyyn sekä työstöön Automaatio Vuonna 2009 tapahtumassa kävi yli 6000 vierasta joista noin 70% oli metsä, paperi ja puuteollisuuden ammattilaisia. Näytteilleasettajia oli paikalla yli 20 maasta kuten Saksasta, Ruotsista, Suomesta, Hollannista, Puolasta, Turkista, Itävallasta, Italiasta ja Amerikasta.

11 ELECTRICAL ENGINEERING Energiatuotannon koneet ja laitteet Vesivoima Tuulivoima Aurinkoenergia Biopolttoaineet Uusiutuva energia Maalämpö Ilma/vesilämpöpumput Atomienergia Fossiiliset polttoaineet Muuntajat Johtimet Kaapelit Automaatio Sähkökalusteet Moderni valaisintekniikka Energiatehokas infrastruktuuri Voimalaitossuunnittelu Sähkösuunnittelu Automaatiosuunnittelu Prosessisuunnittelu LVIS, LTO suunnittelu Tapahtuman yhteydessä järjestetään Venäjän energiataloutta käsittelevä konferenssi sekä bioteknologian foorumi. Vuonna 2009 Näytteilleasettajia oli paikalla yli 15 maasta kuten Saksasta, Englannista, Ruotsista, Suomesta, Hollannista, Puolasta, Turkista, Itävallasta, Italiasta ja Amerikasta.

12 SIBERIA EXHIBITION AND BUSINESS CENTRE Vuonna 2006 valmistunut moderni messu- ja bisnes keskus Siberia tarjoaa nykyaikaiset puitteet kansainväliseen messuosallistumiseen ja kaupankäyntiin. Siberia on nopeasti saavuttanut keskeisimmän messu ja bisnes keskuksen aseman Siperian sydämessä. Siberian toimintaa ja toimintaympäristöä kehitetään jatkuvasti palvelemaan paremmin kansainvälisiä messuja, tapahtumia sekä kaupankäyntiä. Keskuksessa järjestetään useita eri toimialojen erikoistapahtumia. Suuri osa tapahtumista järjestetään kyseisen toimialan messujen yhteyteen. Siberia toimii ympärivuoden Krasnojarski Krain liike-elämän ja teollisuuden kansainvälisenä kohtauspaikkana. Monet alueella toimivat teollisuuden suuryritykset sekä investoijat kohtaavat mielellään Siberian tarjoamassa modernissa ympäristössä. Messupaviljongit 1, 2, 3, 4 Messu ja tapahtumapalvelut Kongressi ja seminaaritilat Kokous ja neuvottelutilat Hotelli ja majoituspalvelut Business center Ravintolat ja yökerho Saunat ja uima-allas Kuntosali ja hieronta Taxi ja kuljetuspalvelut Vuonna 2009 Siberia Exhibition and Business centerissa järjestettiin yli 20 tapahtumaa eri toimialoja koskien. Näytteilleasettajia oli yhteensä yli 8000 ja messuvieraita yli joista eri toimialojen ammattilaisia yli 58%. Suosituimpia tapahtumia ovat rakennus, metsä, energia sekä auto-alan tapahtumat Lisää tietoa asiasta löytyy osoitteessa

13 Suomalainen teknologia ja osaaminen on erittäin arvostettua ja kysyttyä Krasnojarski Krain alueella. Sääolosuhteet ja armoton luonto asettavat omat vaatimuksensa alueen kehittämisen suhteen. Alueen mittavien luonnonvarojen valjastaminen teollisuuden käyttöön on yhä keskeisemmässä roolissa alueen kehittämisessä. Alueella on meneillään kymmeniä rakennus, kehitys sekä modernisointihankkeita, ja kehityksen painoarvo on asetettu kestävän kehityksen sekä ekologisten ratkaisumallien käyttöönottoon uusissa ja olemassa olevissa hankkeissa. Alueella on valtavat määrät raaka-aineita eri teollisuuden aloja ajatellen. Krasnojarskiin pääset helpoiten lentämällä ensin Moskovaan josta on suora jatkolento Krasnojarskiin. Helsinki Moskova lento toteutetaan yhteistyössä Finnairin ja Aeroflotin kanssa. Lento Moskovasta Krasnojarskiin on Aeroflotin non-stop ohjelman kuuluva lento ja se suoritetaan uudella Airbus 320 koneella. Lento Moskovasta Krasnojarskiin kestää 4 tuntia ja se lennetään Serementjevon uudesta terminaalista. Krasnojarskin lentokentältä on noin 40 minuutin ajomatka Siberia messu ja business centeriin. Alle kilometrin päässä Siberia bisnescenterista sijaitsee uusi iso kauppakeskus Planeta jossa on hyvät ostosmahdollisuudet sekä monta tasokasta ravintolaa. Expoeast Oy järjestää Krasnojarskiin täydenpalvelun messuosallistumisia. Lisää tietoa Expoeast Oy:n palveluista Krasnojarskissa saat osoitteesta

Uuden sukupolven synteettiset Mobil SHC Rarus -sarjan kompressoriöljyt

Uuden sukupolven synteettiset Mobil SHC Rarus -sarjan kompressoriöljyt Uuden sukupolven synteettiset Mobil SHC Rarus -sarjan kompressoriöljyt Tarjoaa mahdollisesti kaksin- tai jopa kolminkertaiset öljynvaihtovälit kilpaileviin synteettisiin öljyihin verrattuna * Suunniteltu

Lisätiedot

Nyt lännen nopeimmat elementtitoimitukset!

Nyt lännen nopeimmat elementtitoimitukset! SAVON YRITYS- UUTISET 1/2013 Tammikuu Sisällä: SAVON YRITYSUUTISET 1 s. 2-23 Metsä- ja sahateollisuus s. 24-45 Metsäkoneet ja bioenergia s. 46-64 Voimalaitos s. 65-71 Metalliteollisuus Nyt lännen nopeimmat

Lisätiedot

teollisuuden asiakkaille

teollisuuden asiakkaille CETETHERM OY:N ASIAKAS- JA UUTISLEHTI SYKSY 2003 ERIKOISNUMERO teollisuuden asiakkaille TÄSSÄ NUMEROSSA: Teollisuudella merkittävä rooli Cetethermin toiminnassa s.3 UUTTA SYNERGIAA LVI-osaamisen ja teollisuuden

Lisätiedot

Rauman Kauppakamari Satakunnan Kauppakamari. PrizzTech Oy 11.3.2003

Rauman Kauppakamari Satakunnan Kauppakamari. PrizzTech Oy 11.3.2003 Rauman Kauppakamari Satakunnan Kauppakamari 11.3.2003 1 ESIPUHE...3 1. SATAKUNNAN INFRASTRUKTUURI SEKÄ VAHVA PERUSTEOLLISUUS...5 1.1. Rauman seudun teollinen rakenne...5 1.2. Porin seudun teollinen rakenne...7

Lisätiedot

pohjoismaiden merkittävin energiateknologian keskittymä

pohjoismaiden merkittävin energiateknologian keskittymä pohjoismaiden merkittävin energiateknologian keskittymä 2012 2 EnergyVaasa on yksi puhtaamman maailman tekijöistä maailman, jossa energiaa tuotetaan ympäristön kannalta kestävin menetelmin ja käytetään

Lisätiedot

SUOJAPAIKKA METALLI- JA TEOLLISUUSUUTISET. Euroopan johtavat kaivosteknologiamessut Tampereella

SUOJAPAIKKA METALLI- JA TEOLLISUUSUUTISET. Euroopan johtavat kaivosteknologiamessut Tampereella METALLI- JA TEOLLISUUSUUTISET 1 METALLI- JA TEOLLISUUSUUTISET Syyskuu Kesäkuu 4/2007 3/2013 Helmikuu Joulukuu Osoitteellinen jakelu Tietopaketti teollisuuteen 1/2007 5/2006 Osoitteellinen jakelu Alihankintaextra

Lisätiedot

OPISKELUAINEISTO KIINTEISTÖNHOITOALA

OPISKELUAINEISTO KIINTEISTÖNHOITOALA OPISKELUAINEISTO KIINTEISTÖNHOITOALA Päivitetty 11.11.2014 AMMATTILAINEN JA YMPÄRISTÖ... 3 YMPÄRISTÖVAIKUTUKSET... 4 ELINKAARIAJATTELU... 7 MATERIAALITEHOKKUUS... 8 HYVÄT HANKINNAT... 9 YMPÄRISTÖMERKIT...

Lisätiedot

Sijoitu Saloon. Kasvun paikkoja ja menestystarinoita tulevaisuuden tekijöille

Sijoitu Saloon. Kasvun paikkoja ja menestystarinoita tulevaisuuden tekijöille Sijoitu Saloon Kasvun paikkoja ja menestystarinoita tulevaisuuden tekijöille SALO on enemmän Salo sijaitsee yrittäjän näkökulmasta kaiken keskellä, Suomen ehkä parhaimmalla paikalla: pääkaupunkiseutu on

Lisätiedot

OPISKELUAINEISTO RAKENNUSALA

OPISKELUAINEISTO RAKENNUSALA OPISKELUAINEISTO RAKENNUSALA AMMATTILAINEN JA YMPÄRISTÖ... 3 YMPÄRISTÖVAIKUTUKSET... 4 ELINKAARIAJATTELU... 7 MATERIAALITEHOKKUUS... 8 HYVÄT HANKINNAT... 9 YMPÄRISTÖMERKIT... 10 JÄTTEET... 12 RAKENNUSALA

Lisätiedot

EnergyVaasan yritysten ja muiden yhteisöjen tuotteita ja palveluita ovat mm.

EnergyVaasan yritysten ja muiden yhteisöjen tuotteita ja palveluita ovat mm. 2 EnergyVaasan yritysten ja muiden yhteisöjen tuotteita ja palveluita ovat mm. POHJOISMAIDEN merkittävin ENERGIATEKNOLOGIAN KESKITTYMÄ voimalaitokset diesel- ja kaasumoottorit sähkömoottorit sähkön- ja

Lisätiedot

RAKENTAMINEN & LOUHINTA

RAKENTAMINEN & LOUHINTA RAKENTAMINEN & LOUHINTA OY Atlas Copco louhintatekniikka ab:n asiakaslehti 1 / 2013 >>>Pääkirjoitus >>>Tässä numerossa rakentaminen & louhinta 1 / 2013 3 Atlas Copco 140 vuotta Tänä vuonna vietetään Atlas

Lisätiedot

sisältö Tutkimus ja tuotekehitys 14 Tuotanto ja logistiikka 16 Myynti ja markkinointi 18 Yhteiskuntavastuu 20 Ympäristö 22

sisältö Tutkimus ja tuotekehitys 14 Tuotanto ja logistiikka 16 Myynti ja markkinointi 18 Yhteiskuntavastuu 20 Ympäristö 22 2 sisältö Vacon lyhyesti 4 Toimitusjohtajan katsaus 6 Vuosi 2007 8 Toimintaympäristö 10 Strategia 12 Tutkimus ja tuotekehitys 14 Tuotanto ja logistiikka 16 Myynti ja markkinointi 18 Yhteiskuntavastuu 20

Lisätiedot

Maukkaat syystarjoukset. Lähiruoka puhuttaa. Suodattimet. Kylmäaineet tutuksi. Kierroksella keittiöissä

Maukkaat syystarjoukset. Lähiruoka puhuttaa. Suodattimet. Kylmäaineet tutuksi. Kierroksella keittiöissä Metos Oy Ab www.metos.com Ahjonkaarre 04220 Kerava U U T I S E T Puhelin 0204 3913 ISSN 1238-9056 2/2011 Kierroksella keittiöissä Noormarkun Kerho, Noormarkku Laakson sairaalan tuotantokeittiö, Helsinki

Lisätiedot

3Vain. Tilaa Puu&Tekniikka osoitteesta www.puutekniikka.fi tai soita tilaajapalveluumme puh. 03 4246 5336.

3Vain. Tilaa Puu&Tekniikka osoitteesta www.puutekniikka.fi tai soita tilaajapalveluumme puh. 03 4246 5336. 3Vain M Suomen Posti Oyj Puutuoteteollisuuden uutis- ja ammattilehti 9 / 2012 3.10.2012 Kaikkien lokakuun loppuun mennessä tilanneiden kesken arvomme DeWaltin iskuvääntimen (ovh 479 euroa). Voit osallistua

Lisätiedot

Metallirakenteiden valmistus

Metallirakenteiden valmistus Metallirakenteiden valmistus www.toimialaraportit.fi Metallirakenteiden valmistus Toimialaraportti 9/2007 Juha Elf Julkaisusarjan nimi ja tunnus Käyntiosoite Postiosoite Toimialaraportti Aleksanterinkatu

Lisätiedot

Russian Regional Business Review

Russian Regional Business Review Serving the business community since 1868 Russian Regional Business Review Numero 2/2010 pääaiheena: Tšeljabinsk Hyvät Ystävät! Minulla on ilo tervehtiä teitä kaupunkimme puolesta. Yksi Tšeljabinskin tärkeimmistä

Lisätiedot

Business and Technology

Business and Technology Finnish Business and Technology 2 2006 Joensuun seudun metalliteollisuus on hyvässä vauhdissa Millainen on houkutteleva toimintaympäristö? s. 4-5 Hitsaus- ja koneistuskeskus kouluttaa huippuosaajia s.

Lisätiedot

T a m p e r e e n k a u p u n k i TULEVAISUUS EI OLE KOHTA ENTISENSÄ HUIPPUOSAAMISTA TAMPEREELTA

T a m p e r e e n k a u p u n k i TULEVAISUUS EI OLE KOHTA ENTISENSÄ HUIPPUOSAAMISTA TAMPEREELTA T a m p e r e e n k a u p u n k i TULEVAISUUS EI OLE KOHTA ENTISENSÄ HUIPPUOSAAMISTA TAMPEREELTA 2 Huippuosaaminen on valinta Aina voi odottaa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tulevaisuuttaan voi rakentaa

Lisätiedot

Amerikan mallin mukaiseen käytäntöön, jossa on varoitettu kissankin kuivaamista mikrouunissa. Ei suinkaan, tapahtuman pelastussuunnitelma

Amerikan mallin mukaiseen käytäntöön, jossa on varoitettu kissankin kuivaamista mikrouunissa. Ei suinkaan, tapahtuman pelastussuunnitelma Alle sadan hengen pilkkitapahtumassa vaaran aiheuttaa keväinen oikukas jää ja koskaan ei voi tietää kuinka paljon ihmisiä tulee johonkin yleisötapahtumaan. Mikäli tapahtuma järjestetään tilassa, joka on

Lisätiedot

Suuret ikkunapinnat ja niukkalinjainen arkkitehtuuri oli mahdollista toteuttaa Honkarakenteen. Honka Fusio-hirren ansiosta.

Suuret ikkunapinnat ja niukkalinjainen arkkitehtuuri oli mahdollista toteuttaa Honkarakenteen. Honka Fusio-hirren ansiosta. Puutuoteteollisuuden uutis- ja ammattilehti 11 / 2 011 16.11.2011 Huonekaluteollisuuden haettava kasvua viennistä Sivu 4 Lokakuun lopulla julkistetun Huonekaluteollisuuden toimialakatsauksen mukaan alan

Lisätiedot

Pohjanmaa-Oulu Marras-/joulukuu 4/2010

Pohjanmaa-Oulu Marras-/joulukuu 4/2010 Teollisuus maailma Pohjanmaa-Oulu Marras-/joulukuu 4/2010 KUOPIO Microkatu 1, 70210 Kuopio TAMPERE Kuninkaankatu 21, 5. krs, 33210 Tampere JYVÄSKYLÄ Mattilanniemi 2, 40100 Jyväskylä ESPOO, Kappelitie 6

Lisätiedot

2012 VUOSIKERTOMUS. energianlähteitä.

2012 VUOSIKERTOMUS. energianlähteitä. 2012 VUOSIKERTOMUS tämä on Vacon Oyj:n vuoden 2012 vuosikertomus. Vacon suunnittelee ja valmistaa tuotteita, joilla voidaan laajamittaisesti lisätä energian tehokasta käyttöä, parantaa huomattavasti teollisuuden

Lisätiedot

!!! Kotkan Ristinkallioon uusi raskaan kaluston Scania-autotalo. Metsätrans 1 / 2013 ilmestyy viikolla 8

!!! Kotkan Ristinkallioon uusi raskaan kaluston Scania-autotalo. Metsätrans 1 / 2013 ilmestyy viikolla 8 AGCO EAME 2012 palkinto Trelleborgille Rengasvalmistaja Trelleborg on saanut AGCO EAME 2012 Vuoden tavarantoimittaja -palkinnon kategoriassa Yhteistyö. - Olemme äärimmäisen ylpeitä tästä tunnustuksesta,

Lisätiedot

Keski-Suomi Marraskuu 3/2011

Keski-Suomi Marraskuu 3/2011 Yritys- maailma www.toimitilatjkl.fi Keski-Suomi Marraskuu 3/2011 25 Reitti Mme-Jkl-Joutsa-Vantaan Ikea-Messuk.-Keskusta 3.12. alkaen myös reittiä Äki-S:hti-Laukaa +5, joka kuun ensimmäisenä lauantaina

Lisätiedot

Susanna Vanhamäki & Irma Mäkelä (toim.) Cleantech insinöörikoulutuksessa

Susanna Vanhamäki & Irma Mäkelä (toim.) Cleantech insinöörikoulutuksessa Susanna Vanhamäki & Irma Mäkelä (toim.) Cleantech insinöörikoulutuksessa Lahden ammattikorkeakoulun julkaisu, sarja C Artikkelikokoelmat, raportit ja muut ajankohtaiset julkaisut, osa 131 Susanna Vanhamäki

Lisätiedot

Cleantech Finland ympäristöstä liiketoimintaa

Cleantech Finland ympäristöstä liiketoimintaa Ympäristöohjelma Cleantech Finland ympäristöstä liiketoimintaa Kansallinen toimintaohjelma ympäristöliiketoiminnan kehittämiseksi Ympäristöohjelma Cleantech Finland ympäristöstä liiketoimintaa Kansallinen

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2013 THE DRIVES FAMILY

VUOSIKERTOMUS 2013 THE DRIVES FAMILY VUOSIKERTOMUS 2013 THE DRIVES FAMILY VISIO THE DRIVES FAMILY VACONIN UUSI YHTEISÖLLINEN VISIO NÄEMME, että todellista arvoa luodaan yhdessä. Tämän vuoksi tulemme luomaan The Drives Familyn, tiiviin yhteisön,

Lisätiedot

2015-2020. Kokkolan elinkeino-ohjelma

2015-2020. Kokkolan elinkeino-ohjelma 2015-2020 Kokkolan elinkeino-ohjelma Versio 2.1 Kokkolan kaupunki 2015-2020 Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 25.05.2015 Sisältö 1. KAUPUNGIN TEHTÄVÄ ELINKEINOPOLITIIKAN EDISTÄJÄNÄ... 3 1.1. TOIMINTA-AJATUS...

Lisätiedot

CLEANTECH 6FAKTAA MARKKINOI OSAAMISESI, LUO OMA TULEVAISUUTESI HAITIA. Bruce J. Oreck: Kysy itseltäsi minkälaisen tulevaisuuden sinä itsellesi haluat.

CLEANTECH 6FAKTAA MARKKINOI OSAAMISESI, LUO OMA TULEVAISUUTESI HAITIA. Bruce J. Oreck: Kysy itseltäsi minkälaisen tulevaisuuden sinä itsellesi haluat. 6FAKTAA ILMOITUSLIITE TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI ILMOITUSLIITE Hiilijalanjälki mittarissa Kustannusäästöjä ympäristöä säästämällä Ympäristöliiketoiminta Hyvällä osaamisella hyvää

Lisätiedot

Vuosaaren satamaa viimeistellään

Vuosaaren satamaa viimeistellään K &L 5/2008 Kaikki TALKOISIIN Vuosaaren satamaa viimeistellään 4 DB Schenker seminaari keskittyi ympäristökysymyksiin 10 Raahessa uudistetaan satamaa ja väyliä 13 Porin Satama jatkaa erikoistumista 14

Lisätiedot