TIMBECON ELEMENTTITALOT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TIMBECON ELEMENTTITALOT"

Transkriptio

1 Timbecon elementtitalot golfkeskuksessa Ruotsissa TIMBECON ELEMENTTITALOT Parhain mahdollinen täydellisyys elementtitalojen puuelementeille Timbecon päätoimialoihin sisältyvät puurakennusten suunnittelu, tuotanto ja asennus. Timbeco on rakentanut 20 vuoden aikana yli 2500 rakennusta 25 maahan. Tärkeimmät tuoteryhmät ovat puuelementit, elementtitalot, ThermoLog -ekotalot ja hirsitalot.

2 2 Timbecon elementtitalot TIETOA TIMBECOSTA Lähes 95% Timbecon tuotannosta menee vientiin. Suurimpia markkina-alueita ovat Japani, Norja, Ruotsi, Suomi ja Iso- Britannia. Viimeisen 10 vuoden ajan yrityksen päämarkkinat ovat suuntautuneet Japaniin, jonne Timbeco on toimittanut yli 1200 kontillista taloja tämä on selvä todiste tuotteiden korkeasta laadusta. Timbecon tavoitteena on tuottaa korkealaatuisia elementtitaloja maksimaalisella valmiudella sekä pyrkiä olemaan TUOTTEET Puuelementit Suunnittelemme, tuotamme ja asennamme korkealaatuiset puuelementit: julkisivu-, katto-, sisäkatto-, lattia-, sisäseinä- ja terassielementit. Kaikki puuelementit on valmistettu asiakkaan vaatimusten ja kansainvälisten rakennusmääräysten (ISO 9001:2008, ETA, CE, TEK10, RYL, Eurocode 5, RTohjekortti) mukaan. pääurakoitsijoiden, rakennuttajien ja jälleenmyyjien Elementtirakennukset Suunnittelemme, tuotamme ja asennamme korkealaatuiset elementtitalot: kerrostalot, kesämökit, rivitalot, julkiset rakennukset ja hotellit. Kaikki rakennukset on valmistettu asiakkaan vaatimusten ja kansainvälisten rakennusmääräysten (ISO 9001:2008, TEK10, ETA, CE, RYL, Eurocode 5, RTohjekortti) mukaan. ThermoLog - ekotalot Suunnittelemme, valmistamme ja asennamme ThermoLog-ekotalot (ISO 9001:2008, TEK10, ETA, CE, RYL, Eurocode 5, RT-ohjekortti). Thermolog on tavaramerkkimme taloille, jotka on rakennettu ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita materiaaleja käyttäen. ThermoLog-ekotalon ilmatiiviys vähentää lämmityskustannuksia, on ympäristöystävällinen ja varmistaa hyvän sisäilman. Hirsitalot Timbeco on yksi vanhimmista hirsitalojen valmistajista Virossa. Suunnittelemme, tuotamme ja asennamme korkealaatuisia massiivi- ja liimahirsitaloja. PALVELUT Suunnittelu Kaikki rakennukset on suunniteltu 3D CAD - suunnitteluohjelmistoja (AutoCad, HSBCad, ArchiCad) käyttäen. Tämä mahdollistaa nopean, tehokkaan ja korkealaatuisen suunnittelun (energiatehokkuus, vahvuuslaskelmat jne.). Kuljetus Tarjoamme kuljetuspalvelun kaikille tehtaallamme valmistetuille tuotteille. Teemme yhteistyötä eri kuljetus- ja huolintayritysten kanssa, minkä avulla voimme valita kustannustehokkaimmat kuljetusvälineet, ottaen samalla huomioon lähetyksen mitat ja painon. Asennus Tarjoamme kaupallisille ja yksityisille taloille asennuspalvelun osakkuusyhtiömme Timbeco Constructionin kautta. Timbeco Constructionin pääasiallisena toimintana on Timbeco Woodhousen valmistamien talojen asennus ja rakennus.

3 Timbecon elementtitalot 3 ELEMENTTITALON RAKENTAMINEN Timbecon elementtitalot on esivalmistettu tehtaalla suurelementteinä, ja valmistuksessa pyritään täydellisyyden maksimointiin. Suurelementtien käyttö tarkoittaa sitä, että koko rakenne on jaettu pienempiin osiin ja esirakennettu tehtaalla. Nostolaitteita käytetään elementtien kokoamiseen, mikä vähentää merkittävästi rakentamiseen käytettävää aikaa paikan päällä. Suurelementit ovat mitoiltaan jopa 12 m pitkiä ja 2,8 m korkeita (voivat olla pidempiä ja korkeampia, jos käytössä on erityiskuljetuskalusto). Valmistamme elementtitalon rakenteet aina asiakkaan tarpeiden mukaan noudattaen kansainvälisiä rakennusmääräyksiä (ulko- ja sisäseinät, katto, valekatto, lattia, parvekkeet, terassit). Tarjoamme myös laajan valikoiman standardeja rakenteellisia Rakenteiden standardiratkaisut Ulkoseinä Katto Eristys (mm) Rungon leveys (mm) Lämmönpitävyys (U=W/m² K) Eristys (mm) Rungon leveys (mm) Lämmönpitävyys (U=W/m² K) U=0, (145+45) U=0, U=0,2 240 ( ) U=0, (195+95) U=0, (195+95) U=0, ( ) U=0, ( ) U=0, ( ) U=0,09 Välitasot ja lattiat Väliseinä Eristys (mm) Rungon leveys (mm) Eristys (mm) Rungon leveys (mm)

4 4 Timbecon elementtitalot KYMMENEN SYYTÄ VALITA TIMBECON ELEMENTTITALOT 1. Kattava tekninen dokumentaatio Korkealaatuisen elementtitalon rakentaminen alkaa suunnittelusta. Kaikki elementtitalojen valmistajat eivät voi ylpeillä omalla suunnitteluyksiköllä ja 3Dsuunnittelujärjestelmällä. Timbeco voi. Oman suunnitteluyksikön etuna on tiivis yhteistyö ja kommunikointi tuotantoyksikön, suunnittelijoiden ja rakentajien välillä - kaikki tämä johtaa laadukkaaseen lopputulokseen. 3D-suunnittelun etuna on lähinnä se, että tuotannon piirustukset toimivat myös asennusohjeina. Tämä tekee koko suunnittelusta helposti ymmärrettävää ja kattavaa. 2. Energiatehokas nivelet Elementtitalojemme rakennesaumat on optimoitu perustuen energialaskelmiin Passive House Planning Package (PHPP2007) - simulointiohjelmistoa käyttäen. Tällä tavoin olemme poistaneet kylmäsiltoja ja talojemme energiatehokkuus on kasvanut. Rakenteidemme U-arvot on laskettu rakenteen sisällä olevaan todelliseen tilanteeseen perustuen. 3. Erityisen jäykkä puunrungon rakenne Toisin kuin useimmat elementtitalojen valmistajat, käytämme lävistäjiä ja tappija jäykkyyden lisäämiseen puun runkorakenteissa. Runkojen lävistäjät ja tappit on tehty täysautomaattista Hundegger K2 -puunjalostusjärjestelmää käyttäen. Ylimääräisen jäykkyyden lisäämisen lisäksi lävistäjät ja tappit parantavat rakenteen kantavuutta tulipalon sattuessa. 4. Talot voidaan asentaa säällä kuin säällä Timbeco pakkaa tehtaalla kuivissa olosuhteissa valmistetut elementit säänkestävään muoviin. Säänkestävän pakkauksen käyttämisestä on suurta hyötyä rakennuksen asennusvaiheessa, sillä suojamuovia käyttäen rakennukset on mahdollista asentaa myös talvella ja sateella. 5. Kokenut asennustiimi Kuten tuotanto, myös elementtitalojen asennus vaatii tietämystä ja kokemusta. Runsas kokemus, ammattitaitoinen henkilökunta sekä asennusyksikön ja suunnittelu- ja tuotantoyksiköiden välinen suora yhteydenpito edistävät kaikki osaltaan korkealaatuisen lopputuloksen syntymistä. 6. Kokeiltu ja todellinen integroitu ratkaisu Rakennuksen rakenteen ilmatiiviys on osoitettu painekokeiden avulla. Timbeco erottuu muista valmistajista siinä, että Timbecon rakenteelliset ratkaisut testataan painekokeita käyttäen. Käytämme puhallinovitestiä, jossa rakennukseen luodaan ylipaine ja ilmanpaine mitataan. Tällaiset painetestit antavat palautetta rakenteellisen ratkaisun tehokkuudesta. Ne kertovat myös asiakkaalle elementtitalon laadusta.

5 Timbecon elementtitalot 5 7. Tehtaalla asennetut sähköiset lisävarusteet Tarjoamme parhaimman mahdollisen täydellisyyden tehtaallamme valmistetuille valmiselementeille. Tämä sisältää jäykän putkiston ja kytkentälaitteiden asennuksen, mikä on tarpeen asiakkaan valmisteleman sähköjohdotusprojektin mukaisiin sähköjohtotöihin. Verrattuna työmaalla tapahtuvaan asennukseen, tehtaalla asennettu johdotus säästää huomattavasti rakennusaikaa. Se takaa myös korkeamman laadun, sillä johtokanavat asennetaan huolellisesti villakerrosten väliin, rikkomatta höyrynsulkuja tai tuulensuojia, sekä puristamatta tai painamatta villakerrosta, joka aiheuttaisi rakenteen eristyksen heikkenemistä. 8. Lastaus pakkauksiin Otimme käyttöön pakkausmenetelmän, joka helpottaa elementtien lastaamista ja purkamista. Ajoneuvon mitoista riippuen, useat elementit pakataan yhteen ja nostetaan yhtenä pakettina. Lastausajan säästämisen lisäksi tämä menetelmä mahdollistaa asiakkaalle helpon elementtien varastoinnin paikan päällä, sillä elementtien pitämiseksi pystyssä ei ole tarvetta rakentaa runkoa. Elementit voidaan pakata siten, että otetaan huomioon kuljetuskapasiteetti tai niiden asennusjärjestys. 9. Joustava tuotanto Joustavuus tuotannossa on yksi eduistamme moniin muihin elementtitalojen valmistajiin verrattuna. Tämä joustavuus piilee tehtaamme ja laitteistomme kyvyssä tuottaa elementtejä asiakkaan vaatimien mittojen ja täydellisyystason mukaisesti. Tähän verrattuna puuelementtien tuotantolinja pystyy tuottamaan ainoastaan elementtejä kiinteillä mitoilla, ottamatta huomioon kuljetuksen tai paikan päällä vallitsevien olosuhteiden erityispiirteitä. 10. Tuotantomäärä Tuotantomäärämme on noin kymmenen taloa kuukaudessa suurimmalla mahdollisella täydellisyydellä, sisältäen kaikki elementeistä tehdyt rakenteet. "Yksi elementtitalo" tarkoittaa tässä tapauksessa omakotitaloa 120 m3 lattiapinta-alalla. Tuotantomäärämme neliömetreissä on 5000 m2 elementtirakenteita kuukaudessa. Tuotantomäärä riippuu kuitenkin projektin monimutkaisuudesta, jolloin se on korkeampi yksinkertaisemmissa suunnitelmissa ja matalampi vastaavasti monimutkaisemmissa suunnitelmissa. Tarvittaessa voimme lisätä kuukausittaista tuotantomäärää 8000 m2 saakka. Tavoitteenamme on kasvattaa kuukausittaista elementtirakenteiden tuotantomäärää m2 saakka vuoteen 2016 mennessä. VALITSE KORKEALAATUISET TIMBECON ELEMENTTITALOT!

6 6 Timbecon elementtitalot ULKOINEN VIIMEISTELY Valmistustekniikkamme ansiosta Timbecon elementtitaloihin on mahdollista sisällyttää erilaisia ulkoisia viimeistelyratkaisuja. Hirsitalomainen viimeistely Elementtitalo voi näyttää hirsitalolta. Voimme käyttää laudoitusta, joka näyttää hirsiseinältä. Lisäämällä hirsiristikkoja kulmiin ja hirsiyksityiskohtia terasseihin, saat energiatehokkaan elementtitalon, joka näyttää täsmälleen samalta kuin hirsitalo. Timbecon elementtitalo Virossa Kiviviimeistely Mahdollisuus klassisen kiinteän kiven, julkisivujen pinnoissa käytettävän kiven tai koristeellisen kivipinnan käyttöön. Koristeellinen kivipinta on ohutta laattaa, joka on liimattu kuitusementtilevyyn. Klassisen kiinteän kivipinnan tapauksessa talolle rakennetaan laajempi perusta. Timbecon julkisivuelementtiprojekti 13 kerrostaloon Suomessa Kipsiviimeistely Yleisimmin käytettyjä kipsijärjestelmiä voidaan levittää kuitusementtilevylle, joka antaa julkisivulle tasaisen ja kiinteän ulkoasun. Ensiksi liitokset käsitellään, ja sitten kaikki kerrokset levitetään kipsijärjestelmän ohjeiden mukaisesti. Timbecon julkisivuelementtiprojekti 2 kerrostaloon Norjassa Puulevyviimeistely Puuta on erittäin helppo käsitellä, ja tämän vuoksi ulkoiseen viimeistelyyn on loputtomasti vaihtoehtoja. On mahdollista käyttää monia eri profiileja, puulajeja ja puun käsittelytapoja. Laudoitus voidaan lämpökäsitellä, maalata, petsata jne. Pysty- ja vaakasuuntainen sekä diagonaalinen laudoitus on mahdollista. Timbecon julkisivuelementtiprojekti 12 kerrostaloon Suomessa

7 Timbecon elementtitalot Ruotsissa

8 8 Timbecon elementtitalot ENERGIATEHOKKUUS Eristeet Eristysmateriaaleina käytetään vain korkealaatuisia ja matalan λ-arvon materiaaleja. Materiaalit asennetaan huolellisesti elementteihin kuivissa olosuhteissa, mikä takaa rakenteiden laskennallisen U-arvon. Ilman ja höyryn eristejärjestelmät Ilmatiiviys on energiatehokkaan talon tärkeä ominaisuus. Takaamme ilmatiiviyden käyttämällä vain sertifioituja ilman ja höyryn eristejärjestelmiä, jotka takaavat riittävän suorituskyvyn vuosikymmenten ajaksi. Erikoisteippejä käytetään kaikkien liitosten ja läpivientien tiivistämiseen ilman ja höyryn eristeissä hyvän ilmatiiviyden varmistamiseksi. Luonnollista latex-pohjaista liimaa käytetään ilman ja höyryn eristeiden kiinnittämiseen betoniin ja puuhun. Höyryeristeen paperin teippaus Läpiviennin teippaus Katon ja seinän välisen liitoksen päällyste PALONKESTÄVYYS (minuuttia) Usein luullaan, että puutalot eivät ole yhtä palonkestäviä kuin muuntyyppiset talot. On olemassa kuitenkin erilaisia menetelmiä, joiden avulla puurakenteista voidaan tehdä yhtä palonkestäviä kuin kivitalon. Rakennusten palonkestävyysluokat ja -vaatimukset on lueteltu rakennuslaissa ja ne on saavutettava rakennusmateriaalista riippumatta. Alemmat palonkestävyysluokitukset on erittäin helppo saavuttaa puurakenteilla ja niillä on usein suuri etu muihin rakenteisiin verrattuna. Esimerkiksi teräsrakenteen lujuus heikkenee hyvin nopeasti lämpötilan noustessa tulipalossa, kun taas puu palaa pitkään, muodostaen pinnalle suojaavan hiiltyneen kerroksen ennen kantokyvyn menettämistä. Jos käytetään sertifioituja materiaaleja, jotka on valittu huolella sekä rakennettu ja käsitelty valmistajan ohjeiden mukaan, puurakenteet voivat saavuttaa korkean palonkestävyyden ja ne ovat yhtä turvallisia kuin muutkin talot. Palonkestävät levyt Käytämme kipsi- ja sementtilevyjä puurakenteiden suojaamiseen tulelta. Korkeampien palonkestovaatimusten saavuttamiseen voidaan käyttää useita kerroksia. Sertifioidut palonkestävät maalit ja kyllästys Käytämme palonkestäviä maaleja ja sertifioitua eri valmistajien (Holz Prof, Teknos, Dricon jne.) palonkestävää kyllästystä puurakenteiden palonkestävyyden parantamiseksi. Palonkestävät eristeet Käytössä on A-luokan eristemateriaalit, jotka ovat palonkestäviä ja suojaavat puuta tulelta. Rakenteen vahvistaminen Myös lävistäjät ja nastat auttavat rakennetta säilyttämään paremmin lujuutta ja jäykkyyttä tulipalon sattuessa. Palonkestävät ikkunat ja ovet Asiakkaan toiveiden ja projektin vaatimusten mukaan tarjoamme myös palonkestävät ovet ja ikkunat yhteistyössä kumppaniemme kanssa. Palonkestävät ovet on täytetty palamattomalla eristeellä. Lukot ja saranat on palotestattu, ja ovi pysyy tiukasti suljettuna tulipalon sattuessa.

9 Timbecon elementtitalot 9 STANDARDIT TALOSUUNNITELMAT Tarjoamme jälleenmyyjille ja kehittäjille mahdollisuuden kehittää standardeja talosuunnitelmia. Timbecon arkkitehdit ja insinöörit yhteistyössä jälleenmyyjän tai kehittäjän kanssa, laativat kehitysprojektin tai ratkaisut, joissa otetaan huomioon kohdemarkkinoiden tarpeet. Meillä on jo yli 40 standardia talomallia, joista voit valita yhden, joka sopii tarpeisiisi. Kerrostalot Rivi- ja paritalot Yksityiskodit Ajan säästäminen Standardit talomallit, jotka täyttävät jälleenmyyjän markkinoiden tai kehittäjän hankkeen vaatimukset, auttavat tarjoamaan loppukäyttäjälle hyvin suunnitellut arkkitehtoniset ja rakenteelliset ratkaisut, jotka vähentävät merkittävästi asiakkaan ponnisteluja asiakkaan etsiessä taloa ja käyttäessä aikaa ostopäätöksen tekemiseen. Samaan tapaan talon valmistajalle standardien talomallien saatavuus tarkoittaa nopeampaa tuotantoa, sillä aikaa vievä rakennesuunnitteluvaihe on jo saatu päätökseen. Talo voidaan valmistaa huomattavasti lyhyemmässä ajassa. Rahan säästäminen Koska standardoitujen talojen tuottaminen on paljon nopeampaa valmistajalle, myös lopullinen hinta on huomattavasti alhaisempi. Pääsääntöisesti talon rakennesuunnittelu vie kolmasosan tuotantoprosessista. Standarditalojen kohdalla suunnitteluvaihe ei vie juuri ollenkaan aikaa. Tämän lisäksi tuotantolaitteiden säätämiseen kuluu huomattavasti vähemmän aikaa. Lopuksi, jälleenmyyjä tai kehittäjä pystyy vastaanottamaan standardoituja taloja hyvään hintaan nopealla toimitusajalla. Menestystarina - Lesjastandarditalon suunnittelu Yhteistyössä norjalaisen arkkitehdin kanssa Timbeco kehitti standardit mallit norjalaistyyppisille hirsitaloille. Norjan vuoristoalueille sopiviksi suunnitelluista, kohtuuhintaisista, asianmukaisesti toimitetuista ja suuren määrän muunnoksia sisältäneistä standardimalleista tuli nopeasti suosittuja Länsi-Norjan loma- ja hiihtokeskuksissa. Tähän päivään mennessä Timbeco on

10 10 Timbecon elementtitalot ELEMENTTITALON ASENNUS Elementit kuljetetaan asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Asiakkaalla on mahdollisuus valita pakataanko elementit ajoneuvoon asennusjärjestyksen mukaan vai ajoneuvon kapasiteetin maksimoimiseksi. Elementit ovat säänkestävässä pakkauksessa, jotta asennustyöt voidaan suorittaa säästä riippumatta. Elementtitalot voidaan asentaa myös talvella. Timbecon elementtitalot asentaa ammattitaitoinen tiimi, jolla on laaja kokemus rakentamisesta. Päivä 1 - elementtien siirto tehtaalta Päivä 2 - asennuksen valmistelut Päivä 3 - ulkoseinien asennus Päivä 3 - kattoristikoiden asennus Päivä 4 - jäljellä olevien kattoelementtien asennus Päivä 4 - säältä suojattu suljettu runko päivän 4 lopussa Päivä 5 - katteen asennus Päivä 5 - lopullinen viimeistely Päivä 6 - talo on valmis ulkopuolelta

11 Timbecon elementtitalo Virossa

12 12 Timbecon elementtitalot TEHDASTUOTANTO VS. PAIKAN PÄÄLLÄ RAKENTAMINEN Usein uskotaan, että paikan päällä rakentaminen on kustannustehokkaampaa kuin täydellisten rakenteiden tilaaminen tehtaalta. Alla on täydellisen, säänkestävän omakotitalon eristetyn rungon rakentamisen vertailu tehtaalla ja paikan päällä. Säänkestävä eristetty runko tarkoittaa maalattua ulkovuorausta, eristettyjä ulkoseiniä, sisäseiniä, valekattoa, kattoa katemateriaaleilla sekä asennettuja ovia ja ikkunoita. TEHDASTUOTANTO PAIKAN PÄÄLLÄ RAKENTAMINEN Tuotannon aloitus ja lopetus voidaan suunnitella tarkasti. Sää ei vaikuta tuotantoon. Tehdastuotanto tapahtuu samanaikaisesti perustan rakentamisen aikana. Tehdasvalmisteiset rakenteet on mahdollista asentaa myös talvella. Sopimuksen allekirjoittamisesta alkaen säänkestävä talo valmistuu vähintään kymmenessä viikossa. Timbecon tuotanto perustuu kansainvälisesti sertifioituihin laatu- ja hallintajärjestelmiin (ISO 9001:2008, ETA, CE). Sisätiloissa materiaalit suojataan sään vaikutuksilta. Rakenteet ovat säänkestävissä pakkauksissa. Rakennusaika Laatu Budjetti Paikan päällä rakentamisen alkua ja päättymistä on vaikea suunnitella. Sää (sade) vaikuttaa merkittävästi rakentamisen kestoon paikan päällä. Runkoa ei voida rakentaa ennen kuin perusta on valmis. Paikan päällä rakentaminen on talven aikana mahdollista, mutta aiheuttaa lisäkustannuksia. Sopimuksen allekirjoittamisesta alkaen säänkestävä talo valmistuu vähintään 20 viikossa. Laatuvaatimukset on vaikea täyttää. Materiaalit ovat suuressa vaarassa kastua (kosteus, turpoaminen). Laatutyö vie enemmän aikaa. Etukäteen tarkkaan suunnitellun rakennusajan ansiosta myös budjetti voidaan suunnitella tarkasti. Vastaavalla laadulla tehdastuotanto on kustannustehokkaampi. Koska sää voi aiheuttaa viivästyksiä rakentamisessa, budjettia on vaikea suunnitella. Lisäkustannukset: materiaalien säilytys, materiaalien suojaus säältä, puhdistustyöt, rakennustelineiden ja nostolaitteiden vuokraus, jätteet, turvallisuus, vakuutukset, takuut ja pankin korot.

13 Timbecon elementtitalot Ruotsissa

14 14 Timbecon elementtitalot MIKSI VALITA TIMBECO? 20 vuoden kokemus 20 vuoden aktiivinen yritystoiminta puhuu puolestaan. Yli 2500 puutaloa 25 eri maassa. Täyspalvelu yhdeltä kumppanilta Tarjoamme täyden palvelun suunnittelusta ja valmistuksesta rakentamiseen ja elementtitalojen asennukseen saakka. Tämän vuoksi prosessinhallinta on helppoa asiakkaalle. AA-luottoluokitus Yrityksen luotettavuudesta kertoo AA-luottoluokitus, jonka Krediidiinfo on myöntänyt vuosien ajan. Vakaudesta kertoo myös se, että yrityksen omistaa saman perheen kaksi sukupolvea, jotka ovat aktiivisesti mukana yrityksen hallinnassa. Toimitustakuu Takaamme toimituksen pankkitakuulla. Jos toimitus saapuu myöhässä Timbecosta johtuvista syistä, asiakkaalle korvataan toimituksen myöhästymisestä aiheutuneet kulut. Maksutakuusopimus Takaamme maksusopimuksen. Tämä varmistaa, että kaikki ennakkomaksut ovat pankin takaamia. Korkeatasoinen teknologia Timbecon etuina moniin kilpailijoihin verrattuna on tuotannossa käytettävät huipputason teollisuuslaitteet ja huomattavasti korkeampi arvoketju. Mallikappaleen valmistus Timbeco Woodhouse tarjoaa mahdollisuuden laadunvarmistukseen mallikappaleesta ennen laajamittaisen tuotannon alkua. BM TRADAN myöntämä Euroopan talousalueen sertifikaatti - yksi maailman johtavista sertifiointivirastoista puunjalostussektorilla. SINTEFIN myöntämä eurooppalainen tekninen hyväksyntä - Pohjoismaiden suurin riippumaton rakennusalan tutkimuslaitos. DNV Business Assurancen myöntämä ISO 9001:2008 laadunhallinnan sertifikaatti elementtitalojen suunnitteluun, tuotantoon ja myyntiin - johtava maailmanlaajuinen akkreditoitujen Experianin myöntämä erittäin hyvä luottoluokitus - sertifikaatti - yksi maailman johtajista kuluttajien ja yritysten luottotietojen raportoinnissa. Timbecolla on ollut AA-luottoluokitus Timbecon tuotantokokonaisuus

15 Timbecon elementtitalot 15 VIIMEISIMMÄT ELEMENTTITALOPROJEKTIT Elementtitalo Virossa "Avaimet käteen" -valmius 30 huoneen hostelli 1100 m² puuelementtejä Projektin kesto 6 kuukautta. Elementtitalo Ruotsissa 220 m² lattia-alaa Ikkunat ja ulkoinen viimeistely asennettu tehtaalla Timbeco Woodhouse OÜ Puh Osoite: Tõdva, Harjumaa, Viro

16 Elementtitalo Norjassa Päiväkoti 3000 m² puuelementtejä 1000 m² lattia-alaa Täysielementtinen taloratkaisu Elementtitalo Virossa Olemme rakentaneet yli 40 elementtitaloa Virossa Timbeco Woodhouse OÜ Puh: Osoite: Tõdva, Harjumaa, Viro

Pientalon terve ja turvallinen eristäminen

Pientalon terve ja turvallinen eristäminen Pientalon terve ja turvallinen eristäminen Rakennuseristeet.0 Kesäkuu 00 Korvaa.0 Marraskuu 00 PIENTALON TERVE JA TURVALLINEN ERISTÄMINEN Sisällys PAROC Vuorivillalla eristät tehokkaasti ja turvallisesti...

Lisätiedot

H E L S I N G I N. Rakennusmestarit ja -insinöörit 2011. teema. Pientalorakentaminen

H E L S I N G I N. Rakennusmestarit ja -insinöörit 2011. teema. Pientalorakentaminen T E E M A L E H T I H E L S I N G I N Rakennusmestarit ja -insinöörit 2011 Pientalorakentaminen SISÄLTÖ 6B 2011 Toimittajalta Pientalorakentaminen kertoo jo sanana, miten se eroaa muusta rakentamisesta.

Lisätiedot

Hyvään rakentamisen laatuun tarvitaan kolme asiaa

Hyvään rakentamisen laatuun tarvitaan kolme asiaa Huomattava ero Hyvään rakentamisen laatuun tarvitaan kolme asiaa hyvä suunnittelu ammattilaiset tekijöinä hyvät rakennusmateriaalit Rakennusalan ammattilaiselle on tärkeää, että valmiit rakenteet ovat

Lisätiedot

Taitotuote Oy. Teräsrunkoiset design-portaat sekä lasikaiteet. Helsingin. Formex Oy Kalkkipetteri, 08700 LOHJA Puh. 010 315 8810 www.formex.

Taitotuote Oy. Teräsrunkoiset design-portaat sekä lasikaiteet. Helsingin. Formex Oy Kalkkipetteri, 08700 LOHJA Puh. 010 315 8810 www.formex. Helsingin RAKENNUSMAAILMA 1 HENGITÄ PUHDASTA RAIKASTA SISÄILMAA Marraskuu 7/2013 Köysikuja 1 B 01640 Vantaa puh. 050 353 4465 fax (09) 852 3307 pk.ilmastointi@suomi24.fi www.pk-ilmastointi.fi Formex Oy

Lisätiedot

Stora Enso CLT. Puu maailman vanhin ja myös modernein rakennusmateriaali. www.storaenso.com

Stora Enso CLT. Puu maailman vanhin ja myös modernein rakennusmateriaali. www.storaenso.com Stora Enso CLT Puu maailman vanhin ja myös modernein rakennusmateriaali www.storaenso.com Stora Enso Toimi ihmisten ja planeetan hyväksi. Stora Enso on pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden

Lisätiedot

Kodin tekee. Talo Helmestä löydät upeat Luxaflex -kaihdinuutuudet: SIlhouette ja Facette. Talossa on laajasti myös muitakin kaihdinratkaisuja.

Kodin tekee. Talo Helmestä löydät upeat Luxaflex -kaihdinuutuudet: SIlhouette ja Facette. Talossa on laajasti myös muitakin kaihdinratkaisuja. Rakentajan RAKENTAJAN TIETO Tieto Savon 2/2010 Messujakelu: Asuntomessut Kuopiossa 16.7.-15.8.2010 KODIN KAIKKI KALUSTEET - keittiöt - kodinhoito- huoneet - komerot - wc-kalusteet - maksuton suunnittelu

Lisätiedot

Menestyvän rakentajan opas 1. 2. 3.

Menestyvän rakentajan opas 1. 2. 3. Menestyvän rakentajan opas 1. 2. 3. 1114 Keep it simple, kun haluat menestyä! + + = 1. Ole asiakaslähtöisempi. Keskity asiakkaallesi olennaiseen. Käytä voimavarat siihen, mikä on asiakkaallesi oikeasti

Lisätiedot

METSÄ WOOD HAVUVANERIT RAKENTAMISEEN

METSÄ WOOD HAVUVANERIT RAKENTAMISEEN METSÄ WOOD HAVUVANERIT RAKENTAMISEEN 1. HAVUVANERIT MONI- PUOLISEEN KÄYTTÖÖN Metsä Wood tarjoaa kilpailukykyisiä ja ekotehokkaita puuhun perustuvia ratkaisuja teollisen rakentamisen, teollisuusasiakkaiden

Lisätiedot

FEIN MultiMaster nyt myös akkukäyttöisenä versiona

FEIN MultiMaster nyt myös akkukäyttöisenä versiona Alkuperäinen Saksassa valmistettu FEIN MultiMaster on nyt saatavana myös akkumallina. 14,4 voltin litiumioniakuilla varustetun monitoimikoneen teho ja käyttömahdollisuudet ovat samat kuin tutulla verkkolaitteella,

Lisätiedot

energiaextra Newsletter s. 10

energiaextra Newsletter s. 10 Newsletter #2 2012 energiaextra s. 10 Suomen parasta myynti- ja suunnittelupalvelua s. 3 Lasiterassilla neljä vuodenaikaa s. 15 Esittelyssä kymmenen kodikasta talomallia s. 16 Suomen ammattitaitoisinta

Lisätiedot

Stora Enso CLT. Puu maailman vanhin ja myös modernein rakennusmateriaali. www.storaenso.com

Stora Enso CLT. Puu maailman vanhin ja myös modernein rakennusmateriaali. www.storaenso.com Stora Enso CLT Puu maailman vanhin ja myös modernein rakennusmateriaali www.storaenso.com Stora Enso Toimi ihmisten ja planeetan hyväksi. Hartolan ja Pälkäneen yksiköt Hartolan ja Pälkäneen yksiköissä

Lisätiedot

Pientalo rahtikonteista

Pientalo rahtikonteista Petteri Välimäki Pientalo rahtikonteista Metropolia Ammattikorkeakoulu Insinööri (AMK) Rakennustekniikka Insinöörityö 28.4.2015 Tiivistelmä Tekijä Otsikko Sivumäärä Aika Petteri Välimäki Pientalo rahtikonteista

Lisätiedot

Lämmityslasku pienemmäksi

Lämmityslasku pienemmäksi 2013 Lämmityslasku pienemmäksi Jari Lehtinen Lämpövinkki Oy 6.2.2013 Sisältö Miksi lukisit tämän oppaan?... 3 Miksi energian hinta nousee?... 3 Oppaan sisältö... 5 Mihin energiaa kuluu?... 5 Mistä tietää,

Lisätiedot

PUUINFO OY 1999. P L A T F O R M pientalo-opas suunnittelu ja rakentaminen

PUUINFO OY 1999. P L A T F O R M pientalo-opas suunnittelu ja rakentaminen PUUINFO OY 1999 P L A T F O R M pientalo-opas suunnittelu ja rakentaminen Platform pientalo-opas - suunnittelu ja rakentaminen Teksti ja taitto: Kuvitus: Kansi: Mikko Viljakainen Annika Alppi Anna-Mari

Lisätiedot

Eristämisen pikkujätti. - taskuopas rakentajille

Eristämisen pikkujätti. - taskuopas rakentajille Eristämisen pikkujätti - taskuopas rakentajille Heinäkuu 2007 Johdanto Rockwool haluaa tämän oppaan avulla antaa yleistiedot tarjoamistaan tuotteista ja palveluista. Oppaaseen on koottu kaikki oleelliset

Lisätiedot

Pientalorakentajan perustieto

Pientalorakentajan perustieto Pientalorakentajan perustieto SISÄLLYS ALKUSANAT... 2 1.0 HANKKEEN VAIHEET... 3 2.0 SUUNNITTELU... 4 2.1 TARPEIDEN KARTOITTAMINEN... 4 2.2 TONTTI... 5 2.3 KUSTANNUKSET... 6 2.4 SUUNNITTELUN OHJAAMINEN...

Lisätiedot

Selluvillaeristeinen Myrskypääsky esittäytyy Kuopiossa Sivu 5

Selluvillaeristeinen Myrskypääsky esittäytyy Kuopiossa Sivu 5 Selluvillaeristeinen Myrskypääsky esittäytyy Kuopiossa Sivu 5 Finnlamelli uudistaa tuotantoaan Sivu 4 Passiivitalokin tarvitsee lämmityksen Sivu 6 Pahvinjalostajasta puhallusvillaurakoitsijaksi Sivu 10

Lisätiedot

PALAAKO PUU KERROSTALOIHIN Tietopaketti kerrostalorakentamisesta

PALAAKO PUU KERROSTALOIHIN Tietopaketti kerrostalorakentamisesta PALAAKO PUU KERROSTALOIHIN Tietopaketti kerrostalorakentamisesta Tutkimus - Rahoitus - Kehittäminen - Suunnittelu - Kaavoitus Palaako puu kerrostaloihin Puukerrostalorakentamisen tietopaketti tarjoaa mallin

Lisätiedot

Petri Hiljanen HALLIN ULKOSEINIEN VERTAILU. Satakunnan ammattikorkeakoulu Tekniikka Pori Rakennustekniikan koulutusohjelma 2010

Petri Hiljanen HALLIN ULKOSEINIEN VERTAILU. Satakunnan ammattikorkeakoulu Tekniikka Pori Rakennustekniikan koulutusohjelma 2010 Petri Hiljanen HALLIN ULKOSEINIEN VERTAILU Satakunnan ammattikorkeakoulu Tekniikka Pori Rakennustekniikan koulutusohjelma 2010 HALLIN ULKOSEINIEN VERTAILU Hiljanen, Petri Satakunnan ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

LÄMMÖLLÄ SAUNAAN, KOTIIN JA MÖKILLE. Etelä-Savon. Huhtikuu 1/2013 YRITYSMAAILMA 1

LÄMMÖLLÄ SAUNAAN, KOTIIN JA MÖKILLE. Etelä-Savon. Huhtikuu 1/2013 YRITYSMAAILMA 1 Etelä-Savon YRITYSMAAILMA 1 Huhtikuu 1/2013 Terveenä töissä! Ergonomiatuotteisiin kannattaa aina panostaa, sillä jokaisella on oikeus hyvään ja turvalliseen työympäristöön. Pyydä työnantajaasi hankkimaan

Lisätiedot

NIBE Maalämpö. Lämpöpumppujen uusi sukupolvi

NIBE Maalämpö. Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE Maalämpö Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE- MAALÄMPÖ 1 NIBE- MAALÄMPÖ 2 + Auringon lämpöä maassa valtava energiavarasto, joka vain odottaa hyödyntämistään. Mitä näet katsoessasi ulos ikkunasta? Kadun?

Lisätiedot

KARELIA-AMMATTIKORKEAKOULU Rakennustekniikan koulutusohjelma

KARELIA-AMMATTIKORKEAKOULU Rakennustekniikan koulutusohjelma KARELIA-AMMATTIKORKEAKOULU Rakennustekniikan koulutusohjelma Erkki Laakkonen PUURUNKOISEN ULKOSEINÄN ERISTÄMISMENETELMIEN VERTAILU Opinnäytetyö Toukokuu 2013 OPINNÄYTETYÖ Toukokuu 2013 Rakennustekniikan

Lisätiedot

THERMIA. 40 VUOTTA PUMPPUJA. MAALÄMPÖ- www.kotisun.fi. www.kotisun.fi. Tampereen seudun. Luonnonmukaiset maalit ja pintakäsittelyaineet 1/2014

THERMIA. 40 VUOTTA PUMPPUJA. MAALÄMPÖ- www.kotisun.fi. www.kotisun.fi. Tampereen seudun. Luonnonmukaiset maalit ja pintakäsittelyaineet 1/2014 Tampereen seudun RAKENNUSMAAILMA 1 1/2014 Käyttövesi- ja lämpöverkkoremontit www.kotisun.fi www.kotisun.fi 0207 669 940 0207 669 940 Luonnonmukaiset maalit ja pintakäsittelyaineet Maalauskauden messutarjoukset!

Lisätiedot

TEKNIIKAN JA LIIKENTEEN TOIMIALA. Rakennustekniikka. Tuotantototekniikka INSINÖÖRITYÖ VALMISTALOT JA NIIDEN MARKKINATILANNE SUOMESSA.

TEKNIIKAN JA LIIKENTEEN TOIMIALA. Rakennustekniikka. Tuotantototekniikka INSINÖÖRITYÖ VALMISTALOT JA NIIDEN MARKKINATILANNE SUOMESSA. TEKNIIKAN JA LIIKENTEEN TOIMIALA Rakennustekniikka Tuotantototekniikka INSINÖÖRITYÖ VALMISTALOT JA NIIDEN MARKKINATILANNE SUOMESSA. Työn tekijä: Tuomas Kaarlela Työn valvoja: Pekka Tommila Työn ohjaaja:

Lisätiedot

Tuotteet ja hinnat 1.2.2015. Pääesite 2015 www.velux.fi

Tuotteet ja hinnat 1.2.2015. Pääesite 2015 www.velux.fi Tuotteet ja hinnat 1.2.2015 Pääesite 2015 www.velux.fi 10% 90% Vietämme 90 % ajastamme sisätiloissa kotona, työssä, opinnoissa ja harrastuksissa. Makuuhuone Lastenhuone Olohuone Portaat ja käytävä Kylpyhuone

Lisätiedot

HIABIN ASIAKASLEHTI 3.2006. Riskinotto kuuluu. yrittämiseen. TÄSSÄ NUMEROSSA: Kuormausnosturit Maalaus Konseptiajoneuvot Elektroniikka

HIABIN ASIAKASLEHTI 3.2006. Riskinotto kuuluu. yrittämiseen. TÄSSÄ NUMEROSSA: Kuormausnosturit Maalaus Konseptiajoneuvot Elektroniikka HIABIN ASIAKASLEHTI 3.2006 suomi Riskinotto kuuluu yrittämiseen TÄSSÄ NUMEROSSA: Kuormausnosturit Maalaus Konseptiajoneuvot Elektroniikka Turvallisuutta ja tehokkuutta kehittämässä Olemme lehtemme aiemmissa

Lisätiedot

RAKENNUS-EXTRA. Koulukatu kt 46,5 m². 2h, kk, peruskuntoinen 1. asuinkerroksen. Harjupolku rt 37,0 m². Järjestä liikuttava NYT SE ON TÄÄLLÄ

RAKENNUS-EXTRA. Koulukatu kt 46,5 m². 2h, kk, peruskuntoinen 1. asuinkerroksen. Harjupolku rt 37,0 m². Järjestä liikuttava NYT SE ON TÄÄLLÄ Pohjois-Karjalan Yritys- maailma Huhtikuu 1/2014 RAKENNUS-EXTRA Kokemusta ja ammattitaitoa Joensuusta Torikatu 15, 80100 Joensuu puh. 0500 188 605, fax 013 318 013 toimisto@tiimi-perinta.fi www.tiimi-perinta.fi

Lisätiedot

Hyvinvoinnin arkkitehtuuria

Hyvinvoinnin arkkitehtuuria Hyvinvoinnin arkkitehtuuria HYVIN- VOINNIN 2 arkkitehtuuria Hyvä koti tai lomanviettopaikka muodostuu kotoisasta tunnelmasta, kauniista ja käytännöllisestä arkkitehtuurista sekä hyvin toimivista teknisistä

Lisätiedot

Ihana ja energiaa säästävä lattialämmitys! lattialämmitys kuvasto

Ihana ja energiaa säästävä lattialämmitys! lattialämmitys kuvasto Ihana ja energiaa säästävä lattialämmitys! lattialämmitys kuvasto 1 2 Merkitsemme eniten energiaa säästävät tuotteemme perhossymbolilla. sisällysluettelo 05 / 06 / 08 / 10 / 12 / 14 / 16 / LÄMPÖÄ, JOKA

Lisätiedot

ENERGIATEHOKAS PIENTALO. s.4. s.12. s.8. Motivan kehitysjohtaja Ilari Aho: Energiatehokkuusdirektiivi on RAKENTAJAN OHJENUORA

ENERGIATEHOKAS PIENTALO. s.4. s.12. s.8. Motivan kehitysjohtaja Ilari Aho: Energiatehokkuusdirektiivi on RAKENTAJAN OHJENUORA s.4 Motivan kehitysjohtaja Ilari Aho: Energiatehokkuusdirektiivi on RAKENTAJAN OHJENUORA s.12 Leijona-tuulensuojien UUDET OMINAISUUDET s.8 Pyhännän Rakennustuotteen ja PRT-Lamin ratkaisuilla syntyy ENERGIATEHOKAS

Lisätiedot