Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 4/ Kunnanhallitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 4/2014 68 Kunnanhallitus 10.3.2014"

Transkriptio

1 Nro 4/ Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai kello Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. x Vaparanta Heikki vpj. x Lehti Minna j. x Mattila Marja j. x Mäkitalo Martti j. x Niemelä-Laaksonen Anne j. x Urmas Petteri j. x Muut saapuvilla Pietilä Heikki valt. pj. x olleet Anttila Jyrki valt. I vpj. x Nuotio Pirjo-Liisa valt. II vpj x Kesäniemi Jari kj / esittelijä x Matilainen Jukka sos- hj / ptk x Laillisuus ja 50 päätösvaltaisuus Asiat n 51 tarkastustapa Allekirjoitukset Heikki Tuominen Puheenjohtaja Jukka Matilainen npitäjä n tarkastus on tarkastettu ja hyväksytty. Tarkastusaika Perjantai Allekirjoitukset Petteri Urmas Heikki Vaparanta n nähtäväolo Todistaa Maanantai klo 9:00-14:30 Kosken Tl kunnantalo Hallinto- ja sosiaalijohtaja Jukka Matilainen

2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kh Kunnan hallintosäännön 28 :n (Kokouksen koollekutsuminen) mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja ja hänen estyneenä ollessa varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat (asialista). Esityslista lähetetään mahdollisuuksien mukaan kokouskutsun yhteydessä. Kokouskutsu lähetetään jäsenille ja muille, joilla on läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus, toimielimen päättämällä tavalla. Lisäksi kokouskutsu ja esityslista julkaistaan kunnan kotisivuilla samassa yhteydessä kun esityslistat lähetetään toimielimen jäsenille. Kunnanhallitus on päättänyt, että se kokoontuu varsinaisiin kokouksiinsa Kosken Tl kunnantalolla joka kolmas maanantai (viikkojärjestysnumeroltaan kolmella kerrannaiset maanantait) kello Kokouskutsu lähetetään postitse. Kiireellisessä tapauksessa kokous kutsutaan koolle puhelimitse. pidetään yleisesti nähtävänä kokouksen jälkeisenä seuraavana arkimaanantaina Kuntalain 58 :n 2 mom:n mukaan muu toimielin kuin valtuusto on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Tämän kokouksen kokouskutsu esityslistoineen on lähetetty postitse kunnanhallituksen jäsenille, kunnanvaltuuston puheenjohtajille. Lisäksi esityslista on lähetetty tiedoksi Turun Sanomille, Salon Seudun Sanomille, Auranmaan Viikkolehdelle, Yleisradion Länsi-Suomen toimintakeskukselle sekä Radio Melodialle torstaina Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3 Koski Tl PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Kh Kunnan hallintosäännön 39 :n mukaan pöytäkirjan kirjoittaa puheenjohtajan johdolla pöytäkirjanpitäjä. n allekirjoittaa puheenjohtaja ja varmentaa pöytäkirjanpitäjä. tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Kunnanhallituksen käytäntönä on ollut, että pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan kussakin kokouksessa varsinaisista jäsenistä aakkosjärjestyksessä kaksi pöytäkirjantarkastajaa Tarkastettu pöytäkirja oikaisuvaatimusohjeineen ja valitusosoituksineen pidetään nähtävänä kunnanviraston keskustoimistossa tarkastuspäivää seuraavana maanantaina viraston normaalina aukioloaikana. on tarkastettava ennen nähtävillä oloaikaa. n tarkastusvuorossa ovat Petteri Urmas ja Heikki Vaparanta. ntarkastajiksi valittiin Petteri Urmas ja Heikki Vaparanta.

4 VEROVAROJEN TILITYKSET KOSKEN TL KUNNALLE Kh Syyskuussa 2013 voimaan tulleella kertymäjaksojen yhtenäistämisellä on vaikutusta vuodenvaihteen tilityksiin yhteisöveron sekä ansio- ja pääomatuloverojen osalta. Koko maassa joulukuun 2013 ansio- ja pääomatuloverojen tilitettävä määrä oli vajaat 300 miljoonaa euroa tavanomaista suurempi. Määrän kasvu johtui verovuoden 2012 jäännösverojen nopeutetusta tilittämisestä. Ansio- ja pääomatuloverojen tammikuun tilitys tulee siten olemaan saman verran vähemmän. Vastaavasti yhteisöveron verovuoden 2012 ennakonpalautusten nopeutetun tilittämisen vuoksi joulukuun 2013 yhteisöverojen tilitys oli noin 300 miljoonaa euroa tavanomaista pienempi. Tammikuussa 2014 yhteisöveroa tilitetään noin 500 miljoonaa euroa (vuotta aiemmin 155 miljoonaa euroa), sillä verovuoden 2012 ennakonpalautukset eivät ole vähentämässä tilitettävää määrää. Kunnantoimistossa on laadittu yhteenveto verovarojen tilityksistä Kosken Tl kunnalle helmikuun loppuun Selvitys perustuu verohallinnon antamaan verotilitysyhteenvetoon. Tarkasteluvälillä kunnalle on tilitetty kunnallisveroa ennen vähennyksiä euroa, joka on euroa (9,0 %) enemmän kuin vuonna 2013 vastaavaan aikaan. Yhteisöveroa on vastaavalla ajanjaksolla tilitetty euroa, joka on euroa (117,1%) enemmän kuin vuonna 2013 vastaavaan aikaan. Kiinteistöveroa ei vielä ole merkittävästi tilitetty. Kokonaisuudessaan kalenterivuoden alusta on tilitetty verotuloja euroa, joka on euroa enemmän kuin vuonna 2013 vastaavaan aikaan. Kunnanhallitus päättää merkitä selvityksen verovarojen tilityksestä tietoonsa saatetuksi. Hyväksyttiin.

5 Koski Tl LAUTAKUNTIEN PÖYTÄKIRJAT SEKÄ VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖKSET Kh Kunnanhallitus ei käytä kuntalain 51 :ssä säädettyä otto-oikeutta seuraaviin viranomaisten päätöksiin: Tekninen lautakunta Rakennuslautakunta Ympäristönsuojelulautakunta Kunnanjohtajan päätöspöytäkirjat Hallinto- ja sosiaalijohtajan päätöspöytäkirjat Hyväksyttiin.

6 KOSKEN TL KUNNAN KUNTASTRATEGIA Kh Strategialla tarkoitetaan pitkäjänteistä ja johdonmukaista toimintaa muuttuvassa toimintaympäristössä. Strategia on lisäksi viesti siitä, mitä asioita kunnassa pidetään tärkeänä. Lyhyen aikavälin tapahtumat tulee peilata strategiaa vasten esim. vuosittainen talousarvion valmistelu. Kosken Tl kunnan strategiatyön lähtökohtana ovat: - kuntalaki, kuntalain mukaan kunnan on pyrittävä edistämään asukkaidensa hyvinvointia sekä kestävää kehitystä alueellaan. - asukkaiden ja ympäristön hyvinvointi, asukkaiden hyvinvointi ja vaikutusmahdollisuudet sekä lähipalvelut. Yritystoiminnan ja yhteisöjen kilpailukyky ja hyvinvointi. Ympäristön hyvinvointi ja kestävä kehitys. Hyvä strategia on selkeä kannanotto asioihin jotka koetaan kaikkein tärkeimmiksi ja joihin tulee kiinnittää erityistä huomiota, jotta varmistetaan kuntalaisten hyvinvointi ja kunnan kehittyminen. Strategiatyön prosessiin halutaan mukaan kaikki kunnan asukkaat ja erilaiset sidosryhmät mahdollisimman kattavasti yleisötilaisuuksien ja sähköisten viestinten avulla. Kunnan nettisivuille avataan kysely, missä selvitetään koskelaisten hyvinvoinnin ja kunnan kehityksen kannalta keskeisempiä kysymyksiä. Sidosryhmille kuten yrittäjille, järjestetään seminaari missä pohditaan keinoja joilla lisätään asukkaiden, yritysten ja ympäristön hyvinvointia. Kuntastrategian laadintaa ohjaa kunnanhallitus ja sen nimittämä ohjausryhmä. Ohjausryhmä koostuu kunnan johtoryhmästä, kunnanhallituksen nimeämistä luottamushenkilöistä ja henkilöstön edustajasta. Prosessin ohjeellinen eteneminen: kunnanhallitus aloituskokous - valtuuston iltakoulu (tavoitteet, taloudelliset reunaehdot, hyvinvoinnin tilan arviointi, kriittiset asiat joihin tulisi saada muutos ja strategian laadintaprosessin kuvaus ja pelisäännöistä sopiminen yms.) - kuntalaisilta (valtuuston iltakoulun esille nostamien asioiden esittely ja kuntalaispalautteen kerääminen) - kunnanhallituksen ja ohjausryhmän työseminaari - lausuntojen pyytäminen - kunnanhallituksen ja ohjausryhmän työseminaari (strategian laadinta perustehtävän ja vision kirkastus. Toimenpiteet hyvinvoinnin kehittämiselle vuoteen 2020). - valtuuston iltakoulu - kunnanhallitus (strategian dokumentointi, laaditaan strategiaasiakirja) - uuden kuntastrategian hyväksyminen valtuuston kokouksessa joulukuussa 2013 Strategiaprosessia ohjaava ohjausryhmä joka vastaa työn valmistumisesta ja siihen liittyvistä käytännön järjestelyistä.

7 Koski Tl valmistelija: kunnanjohtaja Kesäniemi ja johtoryhmä Kunnanhallitus päättää; 1. Aloittaa Kosken Tl kunnan kuntastrategian laadinnan vuosille Työnimenä käytetään Koski Tl älykäs kunta. 2. Nimetä strategiatyötä ohjaavan ohjausryhmän 3. Hyväksyä ylläkerrotun ohjeellisen ohjelman strategian laadinnalle Kh Kunnanhallitus päätti 1. aloittaa Kosken Tl kunnan kuntastrategian laadinnan vuosille Työnimenä käytetään Koski Tl älykäs kunta. 2. nimetä strategiatyötä ohjaavan ohjausryhmään Kosken Tl kunnan johtoryhmän (kunnanjohtaja, tekninen johtaja, sivistystoimenjohtaja sekä hallinto- ja sosiaalijohtaja) ja luottamushenkilöinä Heikki Tuomisen, Minna Lehden sekä Petteri Urmaksen. Lisäksi kunnanhallitus pyytää työntekijäjärjestöjä nimeämään henkilöstön edustajan strategiatyön ohjausryhmään. 3. hyväksyä ylläkerrotun ohjeellisen ohjelman strategian laadinnalle. Kunnanhallituksen nimeämä strategiatyön ohjausryhmä kokoontui Kunnan nykytilaa kuvattaessa ohjausryhmä nosti esiin seuraavat Kosken Tl kunnan menestymisen vaikuttavat tekijät: - kulttuuri - ikärakenne ja väestö - elinkeinorakenne - työhyvinvointi - päätöksentekokulttuuri - sijainti - palvelurakenne - imago järjestettiin kunnanvaltuuston iltakoulu, jossa käsiteltiin niitä asioita, joita uutta kuntastrategiaa tehtäessä tulisi ottaa huomioon. Illan aikana nousivat seuraavat asiat esille kunnan kriittisinä menestystekijöinä: - koulutus- ja sivistyspalvelut - aktiivinen elinkeino- ja tonttipolitiikka - laadukkaat lähipalvelut - maaseutumainen asuinympäristö - yhteisöllisyys - kulttuuri Kuntalaisille järjestetään avoin keskustelutilaisuus missä esitellään nyt esille nousseita asioita. Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi strategiatyön valmisteluvaiheen. Hyväksyttiin.

8 Kh Strategian valmisteluprosessiin on ollut mahdollisuus osallistua asukkailla, sidosryhmillä ja toimielimillä. Hyvä strategia on selkeä kannanotto asioihin jotka koetaan kaikkein tärkeimmiksi ja joihin tulee kiinnittää erityistä huomiota, jotta varmistetaan kuntalaisten hyvinvointi ja kunnan kehittyminen ottaen huomioon kunnan lähtökohdat ja erityispiirteet. Strategia on punainen lanka siihen, mitä asioita kunnassa pidetään tärkeänä. Lyhyen aikavälin tapahtumat tulee peilata strategiaa vasten esim. vuosittaisessa talousarvion valmistelussa. Tavoite on, että kunnan strategia, valtuustolle hyväksyttäväksi tulossa oleva hyvinvointikertomus ja talousarvio muodostavat kokonaisuuden jota toimialojen käyttösuunnitelmat tukevat ja vievät eteenpäin. Koska strategian tavoitteiden tulee ohjata myös toimialojen yksityiskohtaista suunnittelua, varasi strategiatyön ohjausryhmä hallintokunnille mahdollisuuden esittää lausunnon painopistealueista ja tärkeäksi kokemistaan asioista osana kuntastrategiaa. Valmistelun aikana ovat Kosken Tl kunnan menestystekijöiksi ja painopistealueiksi nousseet - Aktiivinen elinkeino- ja tonttipolitiikka - Kestävä kehitys - Laadukkaat koulutus- ja sivistyspalvelut - Laadukkaat lähipalvelut - Liikunnan ja kulttuurin merkitys - Turvallisuus - Yhteisöllisyys ja maaseutumaisuus Esityslistan liitteenä on Kosken Tl kunnan strategia Koski Tl älykäs kunta. Kh Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle kuntastrategian Kosken Tl kunnan strategia Koski Tl älykäs kunta hyväksymistä. Esittelystä kunnanhallitus päätti jättää asian pöydälle. Edellisen käsittelyn jälkeen on kunnan menestystekijöitä ja painopistealueita avattu kunnanhallituksen lähetekeskustelun perusteella. Esityslistan liitteenä on Kosken Tl kunnan strategia Koski Tl älykäs kunta. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle kuntastrategian Kosken Tl kunnan strategia Koski Tl älykäs kunta hyväksymistä. Hyväksyttiin.

9 Koski Tl LAUSUNTO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISLAIN HALLI- TUKSEN ESITYKSEN LUONNOKSESTA Kh Sosiaali- ja terveysministeriön asettama sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmä on laatinut loppuraportin, jossa on todettu uudistuksen pääperiaatteet. Nämä periaatteet perustuvat pääministeri Kataisen hallitusohjelmaan ja hallituksen tekemiin tarkentaviin linjauksiin. Raportti on laadittu toimeksiannon mukaisesti hallituksen esityksen muotoon. Hallituksen esitys laiksi sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä sisältää säännökset sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä ja rahoittamisesta. Sosiaali- ja terveysministeriö pyytää kunnilta lausunnot lakiesityksestä. Lausuntopyyntö ja lakiesitys löytyvät sosiaali- ja terveysministeriön Internet-osoitteesta: Valmisteluryhmän laatimaa ehdotusta hallituksen esitykseksi on täydennetty lisäämällä siihen sosiaali- ja terveysministeriössä virkamiesvalmisteluna laaditut yleisperustelujen jaksot 4 6 (mm. vaikutusarviointi) ja yksityiskohtaisten perustelujen jaksot 2 4 (mm. suhde perustuslakiin ja säätämisjärjestys). Lausuntopyyntöön tulee vastata sähköisellä kyselyllä, jossa on kohdennettuja kysymyksiä hallituksen esitysluonnokseen liittyen. Kyselyyn annettuja vastauksia on mahdollista perustella, minkä lisäksi kyselyyn on varattu runsaasti tilaa myös vapaamuotoiselle kommentoinnille. Lausunnot pyydetään antamaan torstaihin mennessä. Kyselyvastausten muotoon laaditut lausunnot tullaan huomioimaan hallituksen esityksen viimeistelytyössä. Lakiesitys annetaan eduskunnalle kevätistuntokaudella ja lain on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2015 alusta lukien. Kuntia tullaan kuulemaan lain vahvistamisen jälkeen sosiaali- ja terveysalueiden ja perustason alueiden sekä erityisvastuualueiden muodostamisesta. Esityslistan liitteenä ovat sekä sähköisenä kyselynä annettu lausunto että erillinen kirjallinen lausunto, joita Liedon sosiaali- ja terveislautakunta on esittänyt Härkätien yhteistoiminta-alueen kunnille. Kosken Tl kunnanhallitus päättää hyväksyä esityslistan liitteen mukaisen lausunnon. Hyväksyttiin. Lisäksi päätettiin esittää, että asia palautetaan uudelleen parlamentaariseen valmisteluun.

10 LAUSUNTO PARAS-LAIN VELVOITTEIDEN JATKAMISESTA Kh Sosiaali- ja terveysministeriö on valmistellut esityksen laiksi Paras -lain velvoitteiden jatkamisesta. Kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta annetussa laissa (169/2007, Paras-puitelaki) on säädetty perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon järjestämisestä kuntien yhteistoiminta-alueilla. Lain mukainen yhteistoimintavelvoite on voimassa vuoden 2014 loppuun. Jotta olemassa olevaa kuntien yhteistoimintaa ei purettaisi ennen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain mukaisten sosiaali- ja terveysalueiden ja perustason alueiden toiminnan käynnistymistä, sosiaali- ja terveysministeriössä on valmisteltu lakiehdotus Paras-puitelain mukaisten yhteistoimintavelvoitteiden jatkamiseksi vuoden 2016 loppuun. Lakiehdotus on tarkoitus liittää eduskunnalle annettavaan hallituksen esitykseen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annettavaksi laiksi ja siihen liittyväksi lainsäädännöksi. Sosiaali- ja terveysministeriö pyytää kunnilta lausuntoa ehdotuksesta laiksi Paras-puitelain eräiden velvoitteiden voimassaolon jatkamisesta mennessä. Esityslistan liitteenä on sekä sähköisenä kyselynä annettu lausunto, jonka Liedon sosiaali- ja terveislautakunta on esittänyt Härkätien yhteistoiminta-alueen kunnille. Kosken Tl kunnanhallitus päättää hyväksyä esityslistan liitteen mukaisen lausunnon. Hyväksyttiin.

11 Koski Tl LAUSUNTO VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN STRATEGIALUONNOKSESTA VUOSILLE Kh Sairaanhoitopiirissä on valmisteltu luonnos sairaanhoitopiirin uudeksi strategiaksi vuosille Ehdotuksesta on pyydetty lausunto mennessä sähköisellä kyselylomakkeella. Sairaanhoitopirin hallitus käsitteli uutta strategiaa mm. koska sairaanhoitopiirin taloudellinen tilanne on heikentynyt nopeasti, mikä on aiheuttanut tarpeen rajoittaa toimintakulujen kasvua valtuuston käsittelemän vakauttamisohjelman mukaisesti. Toimintakulujen kasvun hillitsemiseksi on välttämätöntä toteuttaa ripeällä aikataululla toimintakuluihin vaikuttavia rakenteellisia muutoksia. Sairaanhoitopiirin valtuusto palautti 26. marraskuuta 2013 pidetyssä kokouksessa ehdotuksen sairaanhoitopiirin vuosien strategiaksi hallitukselle jatkovalmistelua varten. Palautuspäätöksen jälkeen hallitus käynnisti välittömästi strategian jatkovalmistelun, joka on sisältänyt hallitus- ja virkamiesvalmistelun lisäksi muun muassa henkilöstön kanssa käydyt keskustelu- ja palautetilaisuudet kaikissa piirin sairaaloissa. Jatkovalmistelun tuloksena on laadittu uusi liitteenä seuraava strategialuonnos, jossa on pyritty vastaamaan valtuustokäsittelyn ja jatkovalmistelun aikana esitettyihin kysymyksiin. Jatkovalmistelun seuraavana vaiheena on hallituksen päätöksen mukaisesti omistajakuntien ja Turun yliopiston lausuntojen pyytäminen. Lausuntomahdollisuus on varattu hallituksen päätöksen mukaisesti myös muille julkisyhteisöille kuten terveyskeskuskuntayhtymille sekä sairaanhoitopiirin muille toimielimille. Uuden strategian valmistelussa keskeisinä seikkoina ovat muutosvoimat, jotka aiheuttavat tulevaisuudessa väistämättömiä muutoksia potilashoidon sisältöön, ja toisaalta toimenpideohjelmalla tavoiteltavat kustannussäästöt. Strategiaesityksessä on lähdetty erikoissairaanhoidon palveluiden saatavuuden turvaamisesta kattavasti koko maakunnan alueella. Esityksen mukaisesti aluesairaaloiden toiminta jatkuu, ja päiväkirurgian työnjaolla eri sairaaloiden välillä haetaan kustannustehokkuutta. Lausuntopyynnössä kysytään strategianluonnoksen lisäksi myös lausunnonantajien näkemyksiä sairaanhoitopiirin vakauttamisohjelmaan sisältyvistä muista toimenpiteistä talousarviossa pysymiseksi. Sairaanhoitopiirin perussopimuksen mukaan talousarviota valmisteltaessa jäsenkunnille ja Turun yliopistolle on varattava tilaisuus esityksen tekemiseen kuntayhtymän toiminnan kehittämisestä. Strategiassa esitetyt linjaukset vaikuttavat merkittävästi vuoden 2015 talousarvion valmisteluun ja vakauttamisohjelman taloudellisiin reunaehtoihin.

12 Kyselyssä pyydetään tämän vuoksi kannanottoa myös niistä seikoista, jotka sairaanhoitopiirin tulisi huomioida valmistellessaan vuoden 2015 talousarviota ja vuosien taloussuunnitelmaa. Lausunnot otetaan huomioon hallituksen jatkotyössä valmisteltaessa strategiaa uutta valtuustokäsittelyä varten, jonka vuoksi annetut kannanotot ovat keskeistä informaatiota valmistelijoiden työn tukemiseksi. Esityslistan liitteenä on sekä sähköisenä kyselynä annettu lausunto, jonka Liedon sosiaali- ja terveyslautakunta on esittänyt Härkätien yhteistoiminta-alueen kunnille. Kosken Tl kunnanhallitus päättää hyväksyä esityslistan liitteen mukaisen lausunnon. Lisäksi kunnanhallitus haluaa korostaa erityisesti aluesairaaloiden merkitystä sekä asiakasnäkökulmaa vaikuttavia ja tehokkaita palveluprosesseja kehitettäessä. Hyväksyttiin.

13 Koski Tl ETUOSTO-OIKEUDEN KÄYTTÄMINEN Kh Kunnanhallitus päättää, että ei käytä mahdollista etuosto-oikeutta seuraavissa kaupanvahvistajan ilmoittamissa kiinteistökaupoissa: - Kosken Tl kunnan Partelan kylän Satulinna RN:o 6:37 tila 3640 m2, luovuttaja Valli Seppo ja Hilkka - Kosken Tl kunnan Hongiston kylän Formisto RN:o 6:1 tila ja Hyrkkö RN:o 7:1 tila, luovuttaja Nikkinen Terttu Hyväksyttiin edellä mainittujen sekä seuraavien osalta: - Määräala Kosken Tl kunnan Tuimalan kylän Isotalo II RN:o 1:239 tilasta 4600 m2, luovuttaja Saari Janne ja Pirkko - Kosken Tl kunnan Isosorvaston kylän Koivurinne RN:o 6:84 tila 8740 m2, luovuttaja Kattelus Lasse - Kosken Tl kunnan Isosorvaston kylän Honkala RN:o 9:18, Kaituri RN:o 1:30, Kiviniitty RN:o 10:11, Varpula RN:o 9:22, Käyrä RN:o 6:7, Mäkisuo RN:o 6:71, Reunamäki RN:o 9:33, Rajakorpi RN:o 20.3, Kunnankaikko RN:o 3:86, Kerppula RN:o 9:23, Kaikko RN:o 3:39, Honkala II RN:o 9:32, Määttäskänpelto RN:o 15:3 ja Kulmaniitty RN:o 6:72 tilat, luovuttajat Kattelus Terttu ja Eero Merkittiin pöytäkirjaan, että Petteri Urmas poistui kokouksesta siltä osin, kun käsiteltiin tilan Isotalo luovutusta. ntarkastajana toimi siltä osin Minna Lehti.

14 RAKENNUSTARKASTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN Kh Kunnassa vuodesta 1985 lähtien rakennustarkastaja virassa toiminut Mauno Mäentausta jää eläkkeelle rakennustarkastajan virasta niin, että viimeinen työssäolopäivä on Eläkkeelle Mäentausta jää Kunnanhallitus päättää aloittaa rakennustarkastajan viran täyttötoimet. Hyväksyttiin siten, että rakennustarkastajan viran täyttötoimet aloitetaan 50 % viran täyttämiseksi. Kh % rakennustarkastajan virka on ollut julkisesti haettavana välisen ajan. Hakemuksia määräaika mennessä saapui 8 kpl. Esityslistan liitteenä on yhteenveto hakijoista. Kunnanhallitus päättää; 1. valita haastatteluun kutsuttavat 50 % rakennustarkastajan viran hakijat 2. valita haastatteluun osallistuvat luottamushenkilöt ja viranhaltijat Esittelystä kunnanhallitus päätti 1. haastatella kaikki kahdeksan hakijaa. 2. valita haastattelijoiksi kunnanjohtaja Jari Kesäniemen, rakennustarkastaja Mauno Mäentaustan, hallinto- ja sosiaalijohtaja Jukka Matilaisen, rakennuslautakunnan puheenjohtaja Pekka Kulmasen, kunnanhallituksen jäsen Heikki Vaparannan, kunnanhallituksen jäsen Marja Mattilan, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Heikki Pietilän ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Heikki Tuomisen.

15 Koski Tl LAUSUNTO VARSINAIS-SUOMEN MAAKUNTASTRATEGIASTA Kh Varsinais-Suomen maakuntastrategialuonnos käsittää sekä maakuntasuunnitelman vuoteen että maakuntaohjelman kaudelle Maakuntasuunnitelma on pitkän aikavälin strateginen suunnitelma, jossa on asetettu maakunnan kehittämisen tavoitteet ja strategia. Maakuntaohjelma sisältää mm. kehittämisen kannalta keskeisimmät hankkeet ja toimenpiteet. Strategia on nimetty kumppanuusstrategiaksi. Se on valmisteltu laajassa yhteistyössä eri sidosryhmien kesken. Asiakirjan keskeisenä teemana on kumppanuus ja yhdessä toimiminen. Maakunnan visiona on "Varsinais-Suomessa elämisen laatu on Suomen parasta. Menestyvää ja hyvinvoivaa maakuntaa rakennetaan yhteistyöllä ja kumppanuudella". Strategian kärkiteemoja on neljä: 1) Vastuullisuus - tulevaisuus on valintoja nyt 2) Yhteistyötaidot - yhdessä rajat ylittäen 3) Saavutettavuus - lähestyttävä Itämeren portti 4) Resurssiviisaus - innovoivaa edelläkävijyyttä Maakuntahallitus pyytää mennessä maakuntastrategialuonnoksesta lausuntoa, jossa toivotaan otettavan erityisesti kantaa seuraaviin kysymyksiin: - Ovatko maakuntasuunnitelmassa esitetyt visiot oikeansuuntaisia? - Ovatko maakuntastrategian kärkiteemat maakunnan kehittämisen kannalta oikeat? - Vastaavatko toimenpiteet lähivuosien haasteisiin vai tarvitaanko muita toimenpiteitä edistämään strategian arvokärkiä? - Miten näette ja asemoitte oman roolinne suhteessa strategian päätoimenpiteeseen Kumppanuusfoorumiin? Maakuntastrategialuonnos on saatavissa liiton kotisivuilta osoitteesta Kunnanhallitus antaa maakuntastrategiasta seuraavan lausunnon: Maakuntasuunnitelmassa esitetyt visiot ovat oikeansuuntaisia ja kärkiteemat maakunnan kehittämisen kannalta keskeisiä ja tarkoituksenmukaisia. Esitetyt toimenpiteet vastaavat pääosin lähivuosien keskeisiin haasteisiin vaikka selkeä kärkiteema puuttuukin. haluaa olla aktiivinen toimija suhteessa strategian päätoimenpiteeseen Kumppanuusfoorumiin. Hyväksyttiin. Lisäksi haluttiin korostaa maaseudun merkitystä osana Varsinais-Suomen identiteettiä ja elinvoimaa.

16 ILMOITUSASIAT Kh Kunnanhallitus merkitsee oheisen liitteen mukaiset kirjeet ja ilmoitukset tiedokseen. Hyväksyttiin.

17 Koski Tl MUUT ASIAT Kh Verhonkulman tuulivoimaosayleiskaavan viranomaisneuvottelu on Kunnanvaltuuston kokouksen yhteydessä pidetään valtuustolle iltakoulu kunnan investointitilanteesta. 3. Kosken Alppiseura ry:n vaakunan käyttöoikeushakemus. 1. Merkitään tiedoksi. 2. Merkitään tiedoksi. 3. Hyväksytään vaakunan käyttöoikeus. 1. Hyväksyttiin. 2. Hyväksyttiin. 3. Hyväksyttiin. Merkittiin pöytäkirjaan että kunnanvaltuuston II varapuheenjohtaja Pirjo- Liisa Nuotio poistui kokouksesta siltä osin kun käsiteltiin ja päätettiin kohdasta 3.

18 VIEMÄRILAITOKSEN LIITTYMIS- JA KÄYTTÖMAKSUTAKSAN TARKISTAMINEN Tekla Kunnanvaltuusto on kokouksessaan / 19 vahvistanut viemärilaitoksen liittymismaksut ja käyttömaksut lukien seuraaviksi: 1. Käyttömaksu: 1,55 euroa / m 3 2. Perusmaksu: Omakotitalot Rivi- ja kerrostalot Muut 26,70 /vuosi 71,15 /vuosi 71,15 /vuosi 3. Sakokaivolietteen vastaanottomaksu 8,75 / m 3 Umpisäiliölietteen vastaanottomaksu 3,10 / m 3 Em. maksuihin lisätään arvonlisävero 24 %. 4. Liittymismaksu: 3,00 /k-m 2 Pientalot: Maksuluokka 1 alle 100 m Maksuluokka m m Maksuluokka m Haja-asutusalueen asuin- ja vapaa-ajankiinteistöjen sekä niiden asemakaava-alueen pientalojen, joihin tulee viemärilaitoksen toimesta asennettavaksi talokohtainen pumppaamo, liittymismaksu on Liittymismaksut ovat kunnanvaltuuston päätöksen / 194 mukaan siirto- ja palautuskelpoiset / arvonlisäverottomat. Lautakunta ehdottaa kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle, että viemärilaitoksen liittymis- ja käyttömaksut tarkistettaisiin lukien seuraaviksi: 1. Käyttömaksu: 1,64 euroa / m 3 2. Perusmaksu: Omakotitalot Rivi- ja kerrostalot Muut 27,50 /vuosi 73,28 /vuosi 73,28 /vuosi 3. Sakokaivolietteen vastaanottomaksu 9,28 / m 3 Umpisäiliölietteen vastaanottomaksu 3,29 / m 3 Todetaan, että voimassa olevan jätelain mukaan sako- ja umpikaivoliete on jätettä, jonka käsittelytaksan vahvistaa jätelautakunta ( Forssan kaupungin jätelautakunta).

19 Koski Tl Esitetään sakokaivo- ja umpikaivolietteen vastaanottomaksu Forssan kaupungin jätelautakunnan vahvistettavaksi. Em. maksuihin lisätään arvonlisävero 24 %. 4. Liittymismaksu: 3,09 /k-m 2 Pientalot: Maksuluokka 1 alle 100 m Maksuluokka m m Maksuluokka m Haja-asutusalueen asuin- ja vapaa-ajankiinteistöjen sekä niiden asemakaava-alueen pientalojen, joihin tulee viemärilaitoksen toimesta asennettavaksi talokohtainen pumppaamo, liittymismaksu on Liittymismaksut ovat kunnanvaltuuston päätöksen / 194 mukaan siirto- ja palautuskelpoiset / arvonlisäverottomat. Taksan tarkistukset ovat pientalojen liittymismaksujen ja hajaasutusalueen liittymismaksujen osalta 2,5 % ja käyttömaksujen osalta 6 %. Liittymismaksuja on korotettu Maanrakennusindeksin / kunnallistekniset järjestelmät mukaan ( pisteluku 1/2013; 132,4 ja 1/2014; 134,9 = 2,5 % ). Kh Käsittely: Teknisen lautakunnan päätös on kunnanhallituksen käytettävissä kokouksessa. Kunnanhallitus tekee kunnanvaltuustolle ehdotuksen viemärilaitoksen liittymis- ja käyttömaksujen tarkistamisesta lukien. Tarkennettu päätösehdotus esitetään kokouksessa. Kunnanhallitus merkitsee tiedokseen teknisen lautakunnan päätöksen: Lautakunta keskusteli viemärilaitoksen taksan tarkistamisesta. Kimmo Kupi esitti, että tehty päätösehdotus hyväksyttäisiin siten muutettuna, että jätevesimaksu korotettaisiin 1,70 /m3. Pirjo Leino kannatti Kupin tekemää muutosehdotusta. Puheenjohtaja totesi, että oli tehty esittelijän ehdotuksesta poikkeava esitys. Asiasta päätettiin järjestää äänestys niin, että ne jotka kannattavat esittelijän ehdotusta äänestävät JAA ja ne jotka kannattavat Kupin tekemää muutosesitystä äänestävät EI. Äänestyksessä annettiin ääniä seuraavasti: Syrjälä EI, Kupi Ei ja Leino EI.

20 Puheenjohtaja totesi lautakunnan hyväksyneen yksimielisesti Kupin tekemän muutosehdotuksen. Muutettu päätösehdotus: Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että viemärilaitoksen liittymis- ja käyttömaksut tarkistettaisiin lukien seuraaviksi: 1. Käyttömaksu: 1,64 euroa / m 3 2. Perusmaksu: Omakotitalot Rivi- ja kerrostalot Muut 27,50 /vuosi 73,28 /vuosi 73,28 /vuosi 3. Sakokaivolietteen vastaanottomaksu 9,28 / m 3 Umpisäiliölietteen vastaanottomaksu 3,29 / m 3 Todetaan, että voimassa olevan jätelain mukaan sako- ja umpikaivoliete on jätettä, jonka käsittelytaksan vahvistaa jätelautakunta ( Forssan kaupungin jätelautakunta). Esitetään sakokaivo- ja umpikaivolietteen vastaanottomaksu Forssan kaupungin jätelautakunnan vahvistettavaksi. Em. maksuihin lisätään arvonlisävero 24 %. 4. Liittymismaksu: 3,09 /k-m 2 Pientalot: Maksuluokka 1 alle 100 m Maksuluokka m m Maksuluokka m Haja-asutusalueen asuin- ja vapaa-ajankiinteistöjen sekä niiden asemakaava-alueen pientalojen, joihin tulee viemärilaitoksen toimesta asennettavaksi talokohtainen pumppaamo, liittymismaksu on Liittymismaksut ovat kunnanvaltuuston päätöksen / 194 mukaan siirto- ja palautuskelpoiset / arvonlisäverottomat. Taksan tarkistukset ovat pientalojen liittymismaksujen ja hajaasutusalueen liittymismaksujen osalta 2,5 % ja käyttömaksujen osalta 6 %. Liittymismaksuja on korotettu Maanrakennusindeksin / kunnallistekniset järjestelmät mukaan ( pisteluku 1/2013; 132,4 ja 1/2014; 134,9 = 2,5 % ). Hyväksyttiin.

21 Koski Tl VESILAITOKSEN LIITTYMIS- JA KÄYTTÖMAKSUTAKSAN TARKISTAMINEN Tekla Kunnanvaltuusto on kokouksessaan / 20 vahvistanut vesilaitoksen liittymismaksut ja käyttömaksut seuraaviksi: 1. Käyttömaksut: 0,64 /m 3 2. Perusmaksu: Omakotitalot Rivi- ja kerrostalot Muut 26,70. /vuosi 71,15 /vuosi 71,15 /vuosi. Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %. 3. Liittymismaksu: 3,09 /k-m 2. Pientalot: Maksuluokka 1 alle 100 m Maksuluokka m m Maksuluokka m Liittymismaksut ovat kunnanvaltuuston päätöksen / 194 mukaan siirto- ja palautuskelpoiset / arvonlisäverottomat. Lautakunta ehdottaa kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle, että vesilaitoksen liittymis- ja käyttömaksut tarkistettaisiin lukien seuraaviksi: 1. Käyttömaksut: 0,67 /m 3 2. Perusmaksu: Omakotitalot Rivi- ja kerrostalot Muut 27,50 /vuosi 73,28 /vuosi 73,28 /vuosi Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %. 3. Liittymismaksu: 3,09 /k-m 2. Pientalot: Maksuluokka 1 alle 100 m Maksuluokka m m Maksuluokka m Liittymismaksut ovat kunnanvaltuuston päätöksen / 194 mukaan siirto- ja palautuskelpoiset / arvonlisäverottomat. Taksan tarkistukset ovat pientalojen liittymismaksujen osalta 2,5 % ja käyttömaksujen osalta 5 %. Liittymismaksuja on korotettu Maanrakennusindeksin / kunnallistekniset järjestelmät mukaan (pisteluku 1/2013; 132,4 ja 1/2014; 134,9 = 2,5 %).

22 Kh Käsittely: Teknisen lautakunnan päätös on kunnanhallituksen käytettävissä kokouksessa. Kunnanhallitus tekee kunnanvaltuustolle ehdotuksen vesilaitoksen liittymis- ja käyttömaksujen tarkistamisesta lukien. Tarkennettu päätösehdotus esitetään kokouksessa. Kunnanhallitus merkitsee tiedokseen, että teknisen lautakunnan kokouksessa päätösehdotus hyväksyttiin. Muutettu päätösehdotus: Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle vesilaitoksen liittymis- ja käyttömaksujen tarkistamista teknisen lautakunnan esityksen mukaisesti. Hyväksyttiin.

23 Koski Tl LAUSUNTO TYÖTERVEYSHUOLTO TYÖKYMPIN TOIMINNAN JÄRJESTÄMI- SESTÄ Kh Loimaan kaupunki, Härkätien kuntayhtymä sekä Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä (Auran, Koski Tl:n., Liedon, Marttilan, Oripään, Pöytyän ja Tarvasjoen kunnat) ovat voimaan tulleella yhteistoimintasopimuksella sopineet, että alueellinen työterveysyksikkö Työkymppi vastaa kansanterveyslain mukaisesta kuntien velvollisuudesta järjestää työterveyshuollonpalveluja alueellaan toimiville yrityksille, yrittäjille ja yhteisöille. Sopimus on voimassa toistaiseksi ja sen irtisanomisaika on kalenterivuosi. Sopijatahojen työterveyshenkilöstö on siirtynyt alkaen Loimaan kaupungin palvelukseen. Työkymppi toimii Loimaan kaupungin organisaatiossa eriytettynä taseyksikkönä. Kunnat ovat sopimuksen mukaisesti kolmannen toimintavuoden lopulla valmistelleet toiminnan jatkamisen, muuttamisen tai lakkauttamisien vaihtoehtoja. Vuosina kertynyt toiminnan alijäämä on tasattu sopimuksen mukaisesti. Työterveyspalvelu Työkympin yhtiöittämisselvitys valmisteltiin konsulttityönä kevään 2011 aikana tarkoituksena toiminnan yhtiöittäminen alkaen. Sopimustahoilta pyydettiin mennessä lausunnot osakeyhtiön valmistelun jatkamisesta sekä mm. osakepääomaan ja muuhun pääomasijoitukseen sitoutumisesta, liiketoimintasuunnitelmasta sekä jatkovalmistelun ja yhtiön perustamisen aikataulusta. Yhtiöittämisen valmistelua jatkettiin loppuvuoden 2011 aikana tavoitteena, että osakeyhtiö olisi perustettuna viimeistään mennessä ja varsinaisen palvelutoiminnan käynnistäminen vuoden vaihteessa Yhtiöittämisen valmistelu keskeytettiin keväällä Mm. Liedon kunta ilmoitti, että valmisteilla olevan sosiaali- ja terveystoimen valtakunnallisen uudistuksen johdosta sillä ei ole tässä vaiheessa valmiutta sitoutua osakkaaksi perustettavaan yhtiöön. Yhtiöittämisvalmistelun jälkeen on tapahtunut muutoksia, jotka vaikuttavat alueellisen Työkympin toiminnan ja palvelujen järjestämiseen. Härkätien kuntayhtymän toiminta päättyi vuoden vaihteessa ja Härkätien yhteistoiminta-alue (Lieto, Koski, Marttila ja Tarvasjoki) järjestää alueen sosiaali- ja terveyspalvelut. Liedon kunta on kilpailuttanut oman henkilöstönsä työterveyspalvelut ajalle ja päättänyt hankkia työterveyspalvelut Mehiläinen Oy:ltä. Liedon kunnan työntekijöiden määrä on noin Muutokset ovat aiheuttaneet epävarmuutta myös henkilöstön parissa ja henkilökunnan vaihtuvuus on varsinkin Liedon toimipisteessä ollut kevään 2013 aikana normaalia vilkkaampaa.

24 Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri perusti syksyllä 2012 Länsirannikon työterveyshuolto Oy:n, joka tuottaa työterveyshuollon palveluita kunnille ja kuntayhtymille. Käytännössä osakeyhtiö huolehtii aluksi sairaanhoitopiirin itsensä tarvitsemista työterveyspalveluista. Yhtiön toiminta on käynnistetty yhteistoiminnasta tai toiminnan sulauttamisesta osaksi ko. yhtiötä. Loimaan kaupunginhallitus päätti pyytää Työterveysyksikkö Työkympin sopimuskumppaneilta lausunnot toiminnan järjestämisvaihtoehdoista. Lausunnoissa toivotaan kehitysehdotusten lisäksi kannanottoa mm. seuraaviin asioihin: 1. Liedon kunnan henkilöstön työterveyshuollon hankintapäätöksen aiheuttamiin toiminnallisiin muutostarpeisiin 2. toiminnan jatkamiseen nykyisessä kolmessa (Loimaa, Lieto ja Pöytyä) toimipisteessä 3. sitoutuminen mahdollisiin muutoksista aiheutuviin toimipistekohtaisiin taloudellisiin alijäämiin 4. neuvotteleminen Työkympin mahdollisesta yhteistyöstä / yhdistämisestä osaksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin perustamaa Länsirannikon työterveyshuolto Oy:tä. Terveydenhuoltolain (1326/2010) 18 :n mukaan kunnan on järjestettävä alueellaan sijaitsevissa työpaikoissa työskenteleville työntekijöille työterveyshuoltolain (1383/2001) 12 :ssä ja muualla laissa säädetyt työterveyshuoltopalvelut. Kunta voi sopia alueellaan toimivan työnantajan kanssa siitä, että kunnan terveyskeskus järjestää työnantajan palveluksessa oleville työntekijöille työterveyshuoltolain 14 :n mukaisia palveluja. Vastaavanlainen sopimus voidaan tehdä myös yrittäjän ja muun omaa työtään tekevän kanssa. Loimaan kaupunginhallitus on irtisanonut työterveyshuolto Työkymppiä koskevan yhteistyösopimuksen. Sopimuksen voimassaolo päättyy kuluvan vuoden lopussa ja uudella toimintamallilla tulisi aloittaa Merkittävimpänä syynä sopimuksen irtisanomiseen on Härkätien toimipisteen kannattamattomuus. Toimipisteen alijäämä oli vuonna 2013 n euroa ja ilman merkittäviä muutostoimenpiteitä alkaneen vuoden alijäämän arvioidaan olevan euroa. Sopimuskumppanien neuvottelussa sovittiin, että kunnat ilmoittavat kantansa jatkotoimenpiteisiin helmi-maaliskuun 2014 aikana. Loimaan kaupunginhallitus pyytää sopimuskumppanien kannanottoja mennessä seuraaviin asioihin: - Onko kunta mukana työterveyshuolto Työkympin aiempien suunnitelmien mukaisessa mahdollisessa yhtiöittämisessä ja sen mukaisessa toiminnassa tavoiteltavassa aikataulussa alkaen? - Jos yhtiöittämiseen ei löydy valmiuksia, onko kunta mukana toiminnassa yhteistyösopimusta päivittämällä ja mm. toimipisteiden mahdollisiin alijäämiin sitoutumalla?

25 Koski Tl Kannanotoista tulisi myös käydä ilmi halukkuus jatkoon, mikäli toiminta supistuu kahteen toimipisteeseen (Loimaa ja Pöytyä). Yhtiöittämisen osalta on hyvä todeta, että mikäli työterveyspalvelut yhtiöitetään ja palveluja myydään vähäistä määrää enemmän ulkopuolisille, on kunkin kunnan kilpailutettava työterveyspalvelut. Olennaista olisi taata hyvät ja toimivat työterveyspalvelut alueella jatkossakin. Kunnanhallitus päättää antaa seuraavan lausunnon: 1. on mukana työterveyshuollon yhtiöittämisessä esitetyssä aikataulussa 2. Kosken Tl kunnalla on valmius olla mukana myös sopimusperusteisessa työterveyshuollon järjestämisessä. Kosken kunta ei voi sitoutua toimipistekohtaisiin alijäämiin, vaan katsoo, että kunkin toimipisteen ja toiminnan kokonaisuudessaan tulee olla kannattavaa. 3. on valmis olemaan mukana työterveyshuollon järjestämisessä myös kahden toimipisteen mallissa. Toimipisteiden määrä ja sijainti tulee ratkaista palvelutarpeen ja kannattavuuden kautta. Hyväksyttiin.

26 ASUNTO-OSAKKEEN HANKKIMINEN Kh Maaseudun Notariaatti Oy on rakentanut rivitaloja osoitteeseen Hämeentie 16, Koski Tl. Osakeyhtiömuotoisen taloyhtiön nimeksi tuli Asunto Oy Kosken Tl Pihakoivu ja siihen tuli 13 huoneistoa. Maaseudun Notariaatti Oy tarjoaa kunnalle 3H + K +S = 75 m2 asuntoosaketta hintaan Kosken Tl kunnan vuoden 2014 talousarviossa on varattu määrärahaa asunto-osakkeiden ostoon Kunnanhallitus päättää ostaa 3H+K+S, 75 m2 huoneiston A1 osakkeet 1-75 (75 kpl) Huoneiston velaton hankintahinta on yhteensä euroa. Muutettu päätösehdotus: Kunnanhallitus päättää jättää asian pöydälle. Hyväksyttiin. Merkittiin pöytäkirjaan että kunnanhallituksen jäsen Petteri Urmas poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Kh Käsittely: Maaseudun Notariaatti Oy tarjoaa kunnalle 2H + K +S = 60 m2 asuntoosaketta hintaan Kunnanhallitus käy periaatekeskustelun asunto-osakkeiden hankinnasta ja päättää tarvittavista jatkotoimista. Käsittelyn kuluessa todettiin, että yleisperiaatteena voidaan pitää yhden asunnon hankkimista / kohde / asunto-osakeyhtiö. Myös kunnan kokonaisasuntotilanne vaikuttaa aina erikseen harkittavaan päätökseen. Muutettu päätösehdotus: Kunnanhallitus päättää käsittelyn mukaisin perustein, että tarjottua asunto-osaketta ei osteta. Hyväksyttiin. Merkittiin pöytäkirjaan että Petteri Urmas poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. ntarkastajana toimi 66 ajan Minna Lehti.

27 Koski Tl KOSKEN TL KUNNANHALLI- TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät: Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät: HallintolainkäyttöL 5 :n/muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet Etuostolaki 58 OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- vaatimus- viranomainen ja -aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite KOSKEN TL KUNNANHALLITUS Härkätie Koski Tl Pykälät: Oikaisu- vaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 8/2015 124 Kunnanhallitus 25.5.2015

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 8/2015 124 Kunnanhallitus 25.5.2015 Nro 8/2015 124 Kokousaika Maanantai 25.5.2015 kello 18.00 18.30 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. x Vaparanta Heikki vpj. x Lehti Minna j. x Mattila

Lisätiedot

KOSKEN TL KUNNANVALTUUSTO 21.3.2011 2/2011

KOSKEN TL KUNNANVALTUUSTO 21.3.2011 2/2011 6 KUNNANVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2011 KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Aika: Maanantaina 21. päivänä maaliskuuta 2011 kello 19.00-19.35 Paikka: Kosken Tl kunnantalo, kunnanvaltuuston istuntosali 7 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 3/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 3/ Kunnanhallitus Nro 3/2017 25 Kunnanhallitus 7.2.2017 Kokousaika Tiistai 7.2.2017 kello 18.00 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj. Lehti Minna

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 7. helmikuuta 2013 kello 19.00 20.40 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo Leino j. x Elina Rauhala

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 3/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 3/ Kunnanhallitus Nro 3/2017 45 Kunnanhallitus 7.2.2017 Kokousaika Tiistai 7.2.2017 kello 18.00 19:00 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. x Vaparanta Heikki vpj.

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 9/2016 209 Kunnanhallitus 27.6.2016

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 9/2016 209 Kunnanhallitus 27.6.2016 Nro 9/2016 209 Kunnanhallitus 27.6.2016 Kokousaika Maanantai 27.6.2016 kello 18.30 18.45 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Koski Tl Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj.

Lisätiedot

Koski Tl kunta Esityslista Nro 7/2013 1 Kunnanhallitus. Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Koski Tl kunta Esityslista Nro 7/2013 1 Kunnanhallitus. Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Esityslista Nro 7/2013 1 Kunnanhallitus _ Kokousaika Maanantai 20.5.2013 kello 18.00- Kokouspaikka Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Esityslista Nro13/2014 Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Esityslista Nro13/2014 Kunnanhallitus Kosken Tl kunta Nro13/2014 Kokousaika Maanantai 29.9.2014 kello 18.00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj. Lehti Minna

Lisätiedot

225 Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro10/2014 Kunnanhallitus

225 Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro10/2014 Kunnanhallitus 225 Kosken Tl kunta Nro10/2014 Kunnanhallitus Kokousaika Tiistai 22.7.2014 kello 17.00 17.45 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. x Vaparanta

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 25.3.2015

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 25.3.2015 Kokousaika Keskiviikko 25. maaliskuuta 2015 kello 16.00 17.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanvirasto Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j.

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän väliraportti

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän väliraportti Kunnanhallitus 252 01.10.2013 Kunnanhallitus 64 17.03.2014 Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän väliraportti KH 01.10.2013 252 Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2011 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2011 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2011 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Torstai 3. helmikuuta 2011 kello 19.00 21.30 Paikka: Kunnanvirasto Läsnä Poissa Puheenjohtaja Martti Mäkitalo x Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 Kokousaika Keskiviikko 27.02.2018 klo 9.00-11.30 Kokouspaikka Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

37 Saapuneet asiakirjat 38 Viranhaltijapäätökset 39 Vuoden 2015 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2016-2017

37 Saapuneet asiakirjat 38 Viranhaltijapäätökset 39 Vuoden 2015 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2016-2017 YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 7/2014 KOKOUSAIKA 8.10.2014 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 37 Saapuneet asiakirjat 38 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 4/2018. Rakennuslautakunta Kosken Tl kunnanvirasto. Kalle Ahola Riikka Laine

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 4/2018. Rakennuslautakunta Kosken Tl kunnanvirasto. Kalle Ahola Riikka Laine Rakennuslautakunta 28.8.2018 1 Kokousaika Tiistai 28.8.2018 kello 18:00- Kokouspaikka Kosken Tl kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Jäsenet: Pekka Kulmanen

Lisätiedot

Koski Tl kunta Pöytäkirja Nro 1/2012 1 Kunnanhallitus. Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Koski Tl kunta Pöytäkirja Nro 1/2012 1 Kunnanhallitus. Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirja Nro 1/2012 1 Kunnanhallitus _ Kokousaika Maanantai 16.1.2012 kello 18.00-20.35 Kokouspaikka Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen

Lisätiedot

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA 7.12.2015 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 235

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA 7.12.2015 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 235 Kunnanhallitus 235 Aika 7.12.2015 klo 16.00-16.17 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 157 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 158 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 159 Työjärjestyksen

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 25. helmikuuta 2016 kello 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Jari Laurila pj Esko Syrjälä j. Kimmo Kupi j. Pirjo Leino j. Tuija Välimaa j. Läsnä Poissa Muut saapuvilla

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 11/ Kunnanhallitus Kunnanhallituksen kokoushuone, Kosken Tl kunnantalo

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 11/ Kunnanhallitus Kunnanhallituksen kokoushuone, Kosken Tl kunnantalo Nro 11/2015 206 Kokousaika Maanantai 10.8.2015 kello 18:00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Kosken Tl kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj.

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 3/2016 51 Kunnanhallitus 29.2.2016

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 3/2016 51 Kunnanhallitus 29.2.2016 Nro 3/2016 51 Kunnanhallitus 29.2.2016 Kokousaika Maanantai 29.2.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj. Lehti

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 1/ Kunnanvaltuusto

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 1/ Kunnanvaltuusto Nro 1/2014 1 Kokousaika Maanantai 17.3.2014 kello 19.00 19.35 Kokouspaikka Kosken Tl kunnantalo, valtuustosali Saapuvilla Liite nro 1 olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanjohtaja Jari Kesäniemi

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 10/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 10/ Kunnanhallitus Nro 10/2018 181 Kunnanhallitus 20.8.2018 Kokousaika Maanantai 20.8.2018 kello 18:00 18:50 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Koski Tl Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj.

Lisätiedot

Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ENONTEKIÖN KUNTA Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka PÖYTÄKIRJA Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Sari Keskitalo pj olleet jäsenet

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 7/2018

Tarkastuslautakunta 7/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 7/2018 Kokousaika: 29.10.2018 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 7/2018

Tarkastuslautakunta 7/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 7/2018 Kokousaika: 13.12.2018 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Torstaina 13.9.2018 klo 9.00 12.05 Kokouspaikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 8/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 8/ Kunnanhallitus Nro 8/2018 147 Kunnanhallitus 11.6.2018 Kokousaika Maanantai 11.6.2018 kello 18:00 18:35 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Koski Tl Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj.

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 2/2019

Tarkastuslautakunta 2/2019 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 2/2019 Kokousaika: 18.4.2019 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 6/2017 KOKOUSAIKA 30.3.2017 klo 17.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 46 Kunnanjohtajan viranhaku Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 4/2018

Tarkastuslautakunta 4/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 4/2018 Kokousaika: 28.5.2018 klo 17.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 5/2017 KOKOUSAIKA 27.3.2017 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 45 Kunnanjohtajan viranhaku Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 11/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 11/ Kunnanhallitus Nro 11/2016 231 Kunnanhallitus 15.8.2016 Kokousaika Maanantai 15.8.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj. Lehti

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52 Kokousaika 11.4.2016 kello 18.00 18.55 Kokouspaikka kunnantalo Läsnä Matti Kulmanen Tero Kuosa Pertti Liinoja Heikki Mäkinen, pj. Taru Ojanperä

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja ENONTEKIÖN KUNTA Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousaika 28.9.2011 klo 16-16.25 Kokouspaikka Virastotalo Saapuvilla Seppo Alatörmänen pj olleet jäsenet Jyri Hautamäki vpj Mika Vaari vj Sirpa-Liisa Korva

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 13/ Kunnanhallitus Kunnanhallituksen kokoushuone, Kosken Tl kunnantalo

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 13/ Kunnanhallitus Kunnanhallituksen kokoushuone, Kosken Tl kunnantalo Nro 13/2015 252 Kokousaika Maanantai 21.9.2015 kello 18:00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Kosken Tl kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj.

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 1/2019

Tarkastuslautakunta 1/2019 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 1/2019 Kokousaika: 23.1.2019 klo 14.00 14.55 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 2/2014. KOKOUSAIKA 1.4.2015 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Tekninen lautakunta 2/2014. KOKOUSAIKA 1.4.2015 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 2/2014 KOKOUSAIKA 1.4.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 10 Saapuneet asiakirjat 11 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 2/2018

Tarkastuslautakunta 2/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 2/2018 Kokousaika: 17.4.2018 klo 16.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 49 PERUSTURVAPALVELUT / VUODEN 2015 TALOUSARVIO JA VUOSIEN

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 49 PERUSTURVAPALVELUT / VUODEN 2015 TALOUSARVIO JA VUOSIEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 8/2014 Kokousaika 22.10.2014 klo 16.00 21.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 29.8.2013

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 29.8.2013 Kokousaika Torstai 29. elokuuta 2013 kello 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 17.00 18.00 Kosken Op:n auditorio ( Htp:n valokuituesittely 18.00 n.18.30 ) Saapuvilla olleet jäsenet Jari Laurila pj Esko Syrjälä

Lisätiedot

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 21. helmikuuta 2013 kello 20.00 21.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo Leino j. x Elina Rauhala

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen.

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Toivakan kunta Pöytäkirja 9/2014 1 / 12 Kunnanhallitus 14.04.2014 Aika 14.04.2014 klo 19:55-20:36 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

LAUSUNTOPYYNTÖ PARAS-LAIN VELVOITTEIDEN JATKAMISESTA

LAUSUNTOPYYNTÖ PARAS-LAIN VELVOITTEIDEN JATKAMISESTA LAUSUNTOPYYNTÖ PARAS-LAIN VELVOITTEIDEN JATKAMISESTA Sosiaali- ja terveysministeriö on valmistellut esityksen laiksi Paras-lain velvoitteiden jatkamisesta. Kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta annetussa

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 16/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 16/ Kunnanhallitus Nro 16/2017 383 Kunnanhallitus 18.12.2017 Kokousaika Maanantai 18.12.2017 kello 18:00 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj.

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.4.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

1 Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 1/2015 Kunnanvaltuusto 9.2.2015. Sivistysjohtaja Mirja Rautavuori-Lehtinen Tekninen johtaja Jouko Sinkko

1 Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 1/2015 Kunnanvaltuusto 9.2.2015. Sivistysjohtaja Mirja Rautavuori-Lehtinen Tekninen johtaja Jouko Sinkko 1 Nro 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.2.2015 kello 19.00 19.15 Kokouspaikka Kosken Tl kunnantalo, valtuustosali Saapuvilla Liite nro 1 olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanjohtaja Jari Kesäniemi Hallinto-

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 4/2016 Kunnanvaltuusto 27.06.2016

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 4/2016 Kunnanvaltuusto 27.06.2016 Nro 4/2016 Kokousaika Maanantai 27.06.2016 kello 19.00 - Kokouspaikka Kosken Tl kunnantalo, valtuustosali Saapuvilla Liite nro 1 olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanjohtaja Jari Kesäniemi Hallinto-

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012 KOKOUSAIKA 07.06.2012 klo 17.00-17.40 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 9 ILMOITUSASIAT 2 10 YKSITYISTIEAVUSTUKSET 2012 / KORJAUKSIA 3 11 VIEMÄRIVERKON

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016 Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Torstai 28.01.2016 klo 18.00 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali Toivakan kunta Pöytäkirja 4/2015 1 / 9 Tarkastuslautakunta 16.04.2015 Aika 16.04.2015 klo 16:30-19:50 Paikka Toivakan kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 4/2019

Tarkastuslautakunta 4/2019 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 4/2019 Kokousaika: 4.6.2019 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 15/2013 353 Kunnanhallitus 2.12.2013

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 15/2013 353 Kunnanhallitus 2.12.2013 Nro 15/2013 353 Kunnanhallitus 2.12.2013 Kokousaika Maanantai 2.12.2013 kello 18.00 18:49 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. x Vaparanta Heikki

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 5/2012 Perusturvalautakunta 13.08.2012

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 5/2012 Perusturvalautakunta 13.08.2012 Perusturvalautakunta 13.08.2012 KOKOUSAIKA 13.08.2012 klo 17.00-18.05 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 15 LAUSUNTOPYYNTÖ ESKOON SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN TOIMINTOJEN KEHITTÄMISESTÄ

Lisätiedot

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk)

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 310 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 15/2009 KOKOUSAIKA Perjantaina 04.12.2009 kello 15.00 15.40 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 29 Kunnanhallitus 1.2.2016

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 29 Kunnanhallitus 1.2.2016 Nro 2/2016 29 Kunnanhallitus 1.2.2016 Kokousaika Maanantai 1.2.2016 kello 18.00 19.30 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. x Vaparanta Heikki vpj.

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Tiistai 2.3.2010 kello 9.00 13.00 KOKOUSPAIKKA Kuhmon kaupungintalo Kaupunginhallituksen kokoushuone, Joki 88900 KUHMO SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 23.04.2012 klo 18.00 18.55 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 26 49 27 49 28 49

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 12/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 12/ Kunnanhallitus Nro 12/2016 231 Kunnanhallitus 5.9.2016 Kokousaika Maanantai 5.9.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj. Lehti

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/ 1/2014 1 (9) 3.4.2014. Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Pentti Reponiemi Tarja Salo Teuvo Tolvanen

Muonion kunta Esityslista/ 1/2014 1 (9) 3.4.2014. Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Pentti Reponiemi Tarja Salo Teuvo Tolvanen Muonion kunta Esityslista/ 1/2014 1 (9) Tarkastuslautakunnan kokous Aika to klo 16.30 Paikka kunnantalo, alakerran kahvihuone Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 27.5.2014

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 27.5.2014 1 Kokousaika Ti 27.5.2014 klo 14.00 15:45 Paikka Muonion terveyskeskus, ruokasali Jäsenet: Läsnä Keimiöniemi Anne-Mari Malila Kari Kurkela Outi, vj. Poissa Eira Birgitta Pettissalo Petri Muut saapuvilla

Lisätiedot

1 Rakennuslautakunnan kokoukset 2016, kokouskutsut ja pöytäkirjan nähtävänä pito 2. Viranhaltijapäätökset. Saapuneet asiakirjat

1 Rakennuslautakunnan kokoukset 2016, kokouskutsut ja pöytäkirjan nähtävänä pito 2. Viranhaltijapäätökset. Saapuneet asiakirjat YPÄJÄN KUNTA Rakennuslautakunta ASIALUETTELO 1 / 2016 KOKOUSAIKA 3.3.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 1 Rakennuslautakunnan kokoukset 2016, kokouskutsut

Lisätiedot

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 18/2017 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Lauantai 7.10.2017 KOKOUSPAIKKA Tallinna, Tallink City hotelli KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 382 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013. Saapuvilla: läsnä poissa

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013. Saapuvilla: läsnä poissa ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013 Aika: Maanantaina 11.3.2013 kello 18.00 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala Varapuheenjohtaja Matti Tausa Jäsenet

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 Kokousaika: Torstaina 13.12.2018 klo 9.00 12.15 Kokouspaikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 4/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 4/ Kunnanhallitus Nro 4/2015 67 Kunnanhallitus 16.3.2015 Kokousaika Maanantai 16.3.2015 kello 18.00 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj. Lehti

Lisätiedot

Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Varastokatu 2 87100 KAJAANI Hallituksen kokous 25.8.2006 nro 7/2006

Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Varastokatu 2 87100 KAJAANI Hallituksen kokous 25.8.2006 nro 7/2006 Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(6) KOKOUSAIKA Perjantai 25.8.2006 kello 9.00 12.55 KOKOUSPAIKKA Kainuun Jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87100 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1. Tekninen lautakunta 19.1.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1. Tekninen lautakunta 19.1.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 Tekninen lautakunta 19.1.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.1.2011 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 24/2014 605 Kunnanhallitus 27.10.2014 Aika Maanantai 27.10.2014 klo 17:30-18:56 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko Drockila Leif Alestalo

Lisätiedot

KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 7/2011. Aika: Maanantai 23.5.2011 kello 18.00-19.30.

KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 7/2011. Aika: Maanantai 23.5.2011 kello 18.00-19.30. 126 KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 7/2011 Aika: Maanantai 23.5.2011 kello 18.00-19.30. Paikka: Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone läsnä poissa Puheenjohtaja: Heikki Tuominen x Varapuheenjohtaja:

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 8/2011 Tekninen lautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 8/2011 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta 15.12.2011 KOKOUSAIKA 15.12.2011 klo 17.00-18.42 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 34 ILMOITUSASIAT 51 35 MAA-AINESLUPA, LEMMINKÄINEN INFRA OY 52 36 AMMATTIMIEHEN

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 05.07.2010 klo 17.00 19.00 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 59 88 60 88 61 89

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

EDUPOLI, Ammattitie 1, Porvoo

EDUPOLI, Ammattitie 1, Porvoo 18.10.2012 1 KOKOUSAIKA 18.10.2012 klo 17.15-18.58 KOKOUSPAIKKA EDUPOLI, Ammattitie 1, Porvoo KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no Yh 123 : Kokouksen avaus... 3 Yh 124 : Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...

Lisätiedot

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 Ympäristölautakunta Kokousaika: 23.11.2015 ke llo 18.00-18.35 Kokouspaikka: Kunnanhallitukse n kokoushuone Saapuvilla olleet: Jäsenet: Varajäsenet: X Kangas Antti

Lisätiedot

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta Auran kunta Pöytäkirja 3/2018 1 ( 10) Aika 11.09.2018, klo 08:41-14:43 Paikka Käsitellyt asiat Kunnanvirasto, valtuustosali 12 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjantarkastajat 14 Kunnan taloudellisen

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 5/2018

Tarkastuslautakunta 5/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 5/2018 Kokousaika: 13.9.2018 klo 10.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 13/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 13/ Kunnanhallitus Nro 13/2018 235 Kunnanhallitus 22.10.2018 Kokousaika Maanantai 22.10.2018 kello 18:00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Koski Tl Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 5.6.2014

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 5.6.2014 Kokousaika Torstai 5. kesäkuuta 2014 kello 18.00 21.10 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 11/2017 KOKOUSAIKA 28.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 1/2012 Kunnanvaltuusto 1. Kosken Tl kunnantalo, valtuustosali

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 1/2012 Kunnanvaltuusto 1. Kosken Tl kunnantalo, valtuustosali Pöytäkirja Nro 1/2012 Kunnanvaltuusto 1 _ Kokousaika Tiistai 14.2.2012 kello 19.00-20.20 Kokouspaikka Kosken Tl kunnantalo, valtuustosali Saapuvilla Liite nro 1 olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanjohtaja

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 1/2011

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 1/2011 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Tiistai 8.2.2011 kello 9.00 11.30 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, ruokalan vieressä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2013 2016 PÖYTÄKIRJA 3/2014 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 25.4.2014 klo 9.00 13.05 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka

Lisätiedot

Tarkastustarkastuslautakunta

Tarkastustarkastuslautakunta Kinnulan kunnan Tarkastustarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNNAN JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS Kokousaika: to 3.9.2009 klo 13.00-15.55. Kokouspaikka: Kinnulan kunnanvirasto jäsen varajäsen Läsnä: Rauno

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Perjantai 8.4.2016 kello 16.00 17.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 Maaseutulautakunta 26.04.2011 AIKA 26.04.2011 klo 19:00-19:25 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KOKOUSAIKA Torstai 11.2.2016 kello 15.15 16.10 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Ympäristölautakunta 06.02.2014 AIKA 06.02.2014 klo 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012 Sivistyslautakunta 17.01.2012 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 Puumilan Taitotalo Inkinen Anneli Räsänen Jesse

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2011

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2011 ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2011 Aika: keskiviikko 24.8.2011 kello 18.00-19.35 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala x Varapuheenjohtaja Jutta

Lisätiedot

233 Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro11/2014 Kunnanhallitus 18.8.2014

233 Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro11/2014 Kunnanhallitus 18.8.2014 233 Kosken Tl kunta Nro11/2014 Kokousaika Maanantai 18.8.2014 kello 18.00 18.45 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. x Vaparanta Heikki

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 Tekninen lautakunta 30.9.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 30.9.2014 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä

Lisätiedot

79 Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 4/ 2013 Kunnanvaltuusto Kosken Tl kunnantalo, valtuustosali

79 Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 4/ 2013 Kunnanvaltuusto Kosken Tl kunnantalo, valtuustosali 79 Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 4/ 2013 Kokousaika Maanantai 27.5.2013 kello 19.00 20:05 Kokouspaikka Kosken Tl kunnantalo, valtuustosali Saapuvilla Liite nro 1 olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x)

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x) KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu Nro 4 5.7.2017 26 Kokousaika 5.7.2017 klo 19-20.25 Kokouspaikka Kunnanvirasto, neuvotteluhuone Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x

Lisätiedot