Vartiovuoren Tytöt. Vartiovuoren Tytöt ry on vuonna1960 perustettu erähenkinen partiolippukunta Vartiokylästä, Itä-Helsingistä.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vartiovuoren Tytöt. Vartiovuoren Tytöt ry on vuonna1960 perustettu erähenkinen partiolippukunta Vartiokylästä, Itä-Helsingistä."

Transkriptio

1 Vartiovuoren Tytöt Vartiovuoren Tytöt ry on vuonna1960 perustettu erähenkinen partiolippukunta Vartiokylästä, Itä-Helsingistä.

2 Tietoa Vartiovuoren Tytöistä Vartiovuoren Tyttöjen ensimmäinen vartiokokous pidettiin , ja lippukuntamme perustava kokous Lippumme vihittiin Partiolippukuntien Vartiovuoren Tyttöjen ja Vartiovuoren Poikien Vartiovuorimitali on perustettu Vanhempainyhdistyksen kämpän, Korpitörmän, vihkiäiset Isojärven rannalla Pornaisissa. Eräohjelmaan siirtyminen lokakuussa 1979, samalla partiopuvun väri vaihtui ruskeaksi. Uusi partiohuivi otettiin käyttöön Yrjönpäivänä Uuden kämpän vihkiäiset Pornaisissa. Olemme osa suurta partioyhteisöä Olemme partiopiirin, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n, jäsen. PäPa:n lippukunnissa partiolaisia on yhteensä reilut Piirit puolestaan kuuluvat Suomen Partiolaisiin, joka on partiolaisten kattojärjestö Suomessa. Suomessa on partiolaisia yli Suomalaiset partiotytöt kuuluvat Partiotyttöjen Maailmanliittoon, WAGGGS:iin ja pojat puolestaan Partiopoikien Maailmanjärjestöön, WOSM:iin. Maailmassa on partiolaisia yli 38 miljoonaa. Yhteistyö Toimintaamme tukevat taustayhteisöt ovat Vartiokylän seurakunta ja Partiolippukuntien Vartiovuoren Tytöt ja Vartiovuoren Pojat vanhempainyhdistys ry (VY). Seurakunnalta ja VY:ltä saatu tuki on korvaamattoman arvokasta. Teemme yhteistyötä mm. SPR:n ja paikallisten koulujen sekä Lions Clubien kanssa. VarTy on myös aktiivisesti järjestänyt tapahtumia muiden alueen lippukuntien kanssa.

3 Sudenpennut Sudenpentuosastoon (SPO) kuuluvat lippukuntamme nuorimmista, 7-10-vuotiaista partiolaisista, koostuvat ryhmät. Sudenpenturyhmiä kutsutaan laumoiksi ja laumoja johtavat koulutetut laumanjohtajat eli lj:t. Sudenpentuvaihe on vartioon valmistava. Leikin varjolla harjoittelemme niin partiotaitoja kuin myös ihan jokapäiväisessä elämässä tarvittavia taitoja ja tietoja. Oppiminen ja harjoittelu tapahtuvat pääasiassa itse tekemisen ja kokemisen kautta, leikkimällä, tutkimalla ja askartelemalla. Viikoittaisten partiokokoontumisten aiheena saattavat olla vaikka ensiaputaidot, suunnistaminen, solmut, partiohistoria ja tarinat, hyvät tavat ja toisten auttaminen, luonto ja sen suojelu, kierrättäminen tai vaikka kaupassa asiointi. Toisinaan saatamme leipoa tai ommella laumalle oman viirin. Sudenpennut suorittavat sudenpentu aikanaan pikku hukka, hukka ja susimerkit. Suorituskohtia merkkeihin saa niin kokouksista kuin retkistäkin. Vartiovuoren Tytöissä laumat ovat myös toisinaan suorittaneet sudenpentujen taitomerkkejä, joissa aiheena on ollut mm. suunnistus, retkeily, erätaidot ja ensiapu. Olemme eräpartiolippukunta ja se näkyy myös sudenpentujen toiminnassa. Jo sudenpennut tekevät telttaretkiä metsään ja partiokäm- pälle. Retkillä harjoittelemme esimerkiksi puukon käyttöä, teltan pystytystä ja nuotion sytytystä. Kaikki tapahtuu tietenkin koulutettujen laumanjohtajien opastuksella ja valvonnassa! Toisinaan teemme retkiä myös muihin mielenkiintoisiin kohteisiin, museoihin, näyttelyihin tai vaikka elokuviin. Sudenpentuajan yksi kohokohdista on varmasti Itsenäisyyspäivän kirkossa annettu sudenpentulupaus.

4 Vartiolaiset Partiotyttöosastoon (PTO) kuuluvat vartiolaiset. Vartiolaiset ovat yli kymmenenvuotiaita partiolaisia, jotka toimivat noin 5-10 hengen vartioissa n vuotiaiden vartionjohtajien johdolla. Vartiossa syvennetään jo sudenpennuissa opeteltuja taitoja ja tietoja sekä opitaan paljon uutta. Eräpartiolaisina painotamme retkeilyä ja erätaitoja. Vartiossa opeteltavat tiedot ja taidot on jaettu III-, II- ja I-luokkiin. III-luokassa vaaditaan lähinnä perustaitoja, jotka kymmenvuotiaskin oppii. I-luokka taas tarjoaa haasteita kokeneemmallekin eräpartiolaiselle. Aina yhden näistä luokista suoritettuaan vartiolainen saa ruskeaan partiopaitaansa suoritusmerkin. Partiolupaus annetaan ensimmäisenä vuotena vartiossa, useimmiten lippukunnan kevätjuhlassa. Viikoittaisesta puolitoista tuntia kestävässä kokouksessa harjoitellaan niin retkillä kuin jokapäiväisessä elämässäkin hyödyllisiä taitoja. Kokouksen aiheena voi olla mm. sol- mut, ensiapu, suunnistaminen tai luonto. Myös erilaisia projekteja on kokouksissa tehty. Opimme p ä ä o s i n tekemällä ja k o k e m a l l a, erityisesti ottamaan vastuuta ensin itsestämme ja sen jälkeen myös kaveristakin. Vartiossa toimiminen opettaa, vastuunottamisen lisäksi, tekemään yhteistyötä muiden kanssa. Vartiossa panostetaan yhä enemmän erätaitoihin ja eräretkeilyyn. Retkiä pyritään tekemään vähintään neljä vuodessa, osa maastoon ja osa Korpitörmä-kämpälle. Maastoretkillä yövymme joko laavuilla tai teltoilla, valmistamme ruokia nuotion lämmössä, suunnistamme sekä harjoittelemme kaikenlaisia retkeilyyn liittyviä taitoja.

5 Johtajat / vaeltajat Vartio muuttuu vaeltajaryhmäksi yleensä niillä vaiheilla, kun vartiolaiset koulutetaan vartionjohtajiksi n vuotiaina. Toiminta jatkuu vaeltajaryhmässä aktiivisena ainakin siihen asti kunnes I-luokka on suoritettu ja toisinaan sen jälkeenkin. Vartiovuoren Tytöissä vaeltajat toimivat Vaeltajaosastossa (VAO). VAO:n toimintaa on kaikki sellainen mitä tehdään yhdessä ilman vartiolaisia ja sudenpentuja ja osastoon kuuluvat kaikki Vartiojohtaja-kurssin käyneet johtajat. tule. Lisäksi johtajat suunnittelevat osastojen ja lippukunnan päivä- ja viikonloppuretkiä, varainhankintaa, sekä kevät- ja joulujuhlat ja itsenäisyyspäivän juhla. Myös virallinen puoli rekisteröitynä yhdistyksenä hoidetaan kirjanpitoa ja vuosikokousta myöten. VAO:n jo perinteiksi muodostuneita tapahtumia ovat keväinen keilaturnaus, Leffaralli, talviturkinheitto ennen vappua, erilaiset maastoretket sekä yhdessä Vartiovuoren Poikien kanssa Värijuhla ja Korpitörmä Express (KTE). Kaikki johtajamme käyvät VJ-kurssin, Ensiapu I-kurssin ja sammutuskurssin. Lisäksi johtajiamme koulutetaan mm. laumanjohtaja-, partiojohtaja-, lippukunnanjohtamis-, muonitus-, leikki-, erätaito- ja viestikurssilla. Johtajistoa on useimmin koolla Johtajaneuvoston (JN), Vartionjohtajaneuvoston (VJN), Laumanjohtajaneuvoston (LJN) ja hallituksen kokouksissa. Usein on meneillään myös jokin projekti, esimerkiksi kesäleirin suunnittelu. Johtajisto kantaa suuren vastuun normaalista partiotoiminnasta lippukunnassa. Viikoittain koko lukuvuoden ajan suunnitellaan, valmistellaan ja pidetään laumojen ja vartioiden kokoukset. Erätaidot ovat tarpeen järjestettäessä retkiä niin maastoon kuin kämpälle, jolle ei sähköä eikä vesijohtoa

6 Partioasu Vuoden aikana on paljon kokouksia ja retkiä, joissa kuuluu huivin lisäksi käyttää partiopaitaa. Lisäksi on useita perinteisiä tapahtumia, kuten juhlat ja partioparaati, joissa kaikilla tulee olla partiopuku. Partiopuku osaltaan kehittää ja ylläpitää partiolaisten keskinäistä yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Vartiovuoren Tytöissä partiopukuun kuuluu: - lippukuntamme harmaa-musta partiohuivi - sudenpennuilla tummansininen sudenpentupaita ja muilla ruskea partiopaita - partiovyö - tummansininen suora polvipituinen hame - tummat pikkukengät - sudenpennuilla tummansiniset sukkahousut ja muilla ruskeat -sudenpennuilla väiski pukunnista, joissa käytetään sinistä paitaa. Tämä juontaa juurensa siitä, että siirryimme suorittamaan eräohjelmaa vuonna 1979, jonka merkiksi paitojemme väri vaihdettiin ruskeaksi. Sudenpentupaita on aina ollut sininen, ja sudenpentumme noudattavat peruspartio-ohjelmaa. Puvun asusteiden tulee olla oikeita. Merkit ja tunnukset tulee kiinnittää oikeisiin paikkoihin. Merkit yleensä saa (tai saa oikeuden ostaa ne) suorituksen jälkeen. On tärkeää, että partiopuku on siisti. Sudenpentujen partiopuku ja merkit Sudenpentujen paita: tummansininen o-aukkoinen sudenpentupaita (kololla on mahdollisesti myynti-ilmoituksia villaisista paidoista, myös esim. kuvioton poolo tai college käy) Lippukunnassamme sudenpennuilla ovat käytössä ansiomerkkien lisäksi seuraavat merkit: Jäsentunnuksia ovat paikkakuntatunnus HELSINKI ja Pääkaupunkiseudun Partio- Vartiolaisten ja johtajien partiopaidan väri on ruskea poiketen useimmista Suomen liplaiset ry:n piiritunnus. Ne kiinnitetään vasemman hihan keskelle, paikkakuntatunnus yläreuna olkasaumaa pitkin ja piiritunnus yläreuna 3 cm etäisyydelle olkasaumasta, liljan kärki tulee ylöspäin (kuva 1). Sudenpentulupaus annetaan ensimmäisenä partiovuotena. Sudenpentujen lupausmerkki sudenpää ommellaan sudenpentupaidan vasempaan rintaan kainalon korkeudelle ja olkapään keskelle (kuva 2).

7 Kuva 1. Jäsentunnukset vasemmassa hihassa Sudenpentujärjestelmässä on kolme ns. vaihetta: pikkuhukka, hukka ja susi. Vaihemerkki pikkuhukka ommellaan sudenpentupaitaan lupausmerkin vasemmalle puolelle, keskiö lupausmerkin yläreunan tasalla, merkkien väli 0,5 cm. Hukka ommellaan vastaavasti lupausmerkin oikealle puolelle. Susi ommellaan lupausmerkin yläpuolelle, merkkien väli 0,5 cm (kuva 2). Kankainen tai nahkainen osanottomerkki (esimerkiksi jonkin tapahtuman tai leirin merkki) kiinnitetään paitaan oikeaan rintaan (hieman kainalon yläpuolelle ja olkapään keskelle). Samanaikaisesti käytetään vain yhtä osanottomerkkiä. Merkkiä kannetaan tapahtuman jälkeen enintään yksi vuosi. Metallinen osallistumismerkki kiinnitetään partiovyöhön. Vyömerkkiä voi kantaa aina. Harrastusmerkit (tavallisesti kolmion muotoisia) ommellaan sudenpentupaidan oikeaan hihaan kahtena rivinä (suurikokoiset yksin keskelle). Ylimmäksi kiinnitettävien merkkien yläreuna on 3 cm olkasaumasta. Pariton merkki kiinnitetään alimmaksi keskelle. Merkkien väli on 0,5 cm. Kuva 2. Lupaus- ja pikkuhukkamerkki, sekä hukka- ja susimerkkien paikat. Vartiolaisten ja johtajien partiopuku ja merkit Seuraavat ohjeet koskevat myös johtajia ja vaeltajia. Vartiolaisilla partiopukuun kuuluu: - lippukuntamme harmaa-musta partiohuivi (ostetaan kololta) - ruskea partiopaita (partiokaupoista, kololla on mahdollisesti myynti-ilmoituksia) - partiovyö - tummansininen suora polvipituinen hame - ruskeat sukkahousut - tummat pikkukengät.

8 Lippukunnassamme vartiolaisilla ovat käytössä ansiomerkkien lisäksi seuraavat merkit: Lippukunnan merkki kiinnitetään partiopuseron oikean taskun laskoksen näkyvän osan puoliväliin (kuva 3). Jäsentunnuksia ovat paikkakuntatunnus HELSINKI, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n piiritunnus ja Suomen Partiolaiset ry:n järjestötunnus. Paikkakuntatunnus kiinnitetään vasemman hihan keskelle yläreuna olkasaumaa pitkin ja piiritunnus yläreuna 3 cm etäisyydelle olkasaumasta, liljan kärki tulee ylöspäin (kuva 1). Järjestötunnus kiinnitetään partiopuseron oikean taskun yläpuolelle siten, että tunnus kiinni taskun yläreunassa ja taskun keskellä (kuva 3). Lupausmerkki kiinnitetään partiopuseron oikean taskun laskokseen lippukuntamerkin alapuolelle (kuva 3). Kuva 3. Järjestötunnus, lippukunnan merkki ja lupausmerkki oikeassa taskussa. Kuva 4. I- ja II-luokan merkit, vj-nauhat ja vuositähtiä vasemmassa taskussa Vartiolaiset suorittavat kolme luokkaa, alkaen kolmannesta. Luokkamerkit kiinnitetään vasemman taskun laskokseen. III-luokan merkki kiinnitetään laskoksen keskelle. IIluokan merkki kiinnitetään III-luokan merkin yläpuolelle, jolloin III-luokan merkkiä lasketaan alaspäin. I-luokan merkki kiinnitetään IIluokan merkin yläpuolelle, jolloin III-luokan merkki poistetaan ja II-luokan merkkiä lasketaan alaspäin (kuva 4). Kankainen tai nahkainen osanottomerkki (esimerkiksi jonkin tapahtuman tai leirin merkki) kiinnitetään partiopuseron oikean taskun yläpuolelle, 1 cm järjestötunnuksesta. Samanaikaisesti käytetään vain yhtä osanottomerkkiä. Merkkiä kannetaan tapahtuman jälkeen enintään yksi vuosi. Metallinen osallistumismerkki kiinnitetään pysyvästi partiovyöhön. Vuositähdet kiinnitetään riviin vasemman taskun yläpuolelle alkaen taskun oikeasta laidasta (kuva 4). Yhden vuoden tähti on hopeanvärinen ja viiden vuoden tähti kullanvärinen. Liittymispäivästä lukien jokainen toimintavuosi oikeuttaa käyttämään yhtä tähteä, jokaista viisivuotiskautta kohti on käytettävä yhtä viiden vuoden tähteä. Viiden vuoden tähdet kiinnitetään rivin alkuun. Harrastusmerkit lippukunnassamme taitomerkkejä ei kiinnitetä paitaan. Jänkäsusi kiinnitetään oikeaan hihaan yläreuna 20 cm olkasaumasta. Nahkalilja kiinnitetään partiovyöhön. Kaukoretkimerkki karhunhammas kiinnitetään partiopuseron oikean taskun napiksi.

9 Johtajilla edellisten lisäksi Myöhemmin partiourallasi sinulla saattaa olla oikeus kantaa myös seuraavia merkkejä ja tunnuksia: Nimineula, jossa on viikinkivenekuvio, kiinnitetään keskelle oikean taskun läppää. SPOJ-, PTOJ-, VAOJ- tai viestikurssimerkki kiinnitetään partiopuseron oikean taskun laskoksen alareunaan. Vain yhtä merkkiä käytetään kerrallaan. Ensiapumerkkiä, joka kiinnitetään vasemman hihan keskelle kolmion kärki alaspäin ja yläreuna 20 cm olkasaumasta, saa käyttää SPR:n Ensiapu I -kurssin suoritettuaan (kuva 5). Kuva 5. Jäsentunnukset, hihalilja ja ea-merkki vasemmassa hihassa. Tehtävää kuvaavana tunnuksena vartionjohtajan apulaisella on vasemman taskun laskoksen sisäreunassa, ja vartionjohtajalla molemmissa reunoissa valkoiset kanttinauhat (kuva 4). Johtajapartiolainen käyttää myös kolmatta nauhaa taskun keskellä. Vartionjohtaja, vartionjohtajan apulainen, laumanjohtaja, laumanjohtajan apulainen ja vaeltaja käyttävät mustaa pillinarua. Pj-kurssimerkkiä, nahkaista osmonsolmua, käytetään huivissa. Partiojohtajamerkkiä saa käyttää, kun pj-valtakirja on myönnetty. Merkki kiinnitetään partiopuseron vasemman taskun laskoksen keskelle, jolloin luokkamerkit ja kanttinauhat poistetaan. Partiojohtajan pillinaru on vihreä. Partiojohtaja saa kiinnittää paitansa olkapäille poletit. Hihalilja, joka kiinnitetään vasemman hihan keskelle yläreuna 15 cm olkasaumasta, osoittaa partiojohtajan tehtävän (kuva 5). Liljan väri on lippukunnanjohtajalla ja lippukunnan apulaisjohtajalla keltainen, osastonjohtajalla vihreä, piirinjohtajalla hopean- ja järjestön johtajalla kullanvärinen. Partiojohtajalla, jolla on muu päätehtävä lippukunnassa lilja on musta, piirissä sininen ja järjestössä helmenharmaa. Partiojohtajalla on suikan sijaan oikeus käyttää BP-lakkia. Pj-jatkokurssin (KoGi) tunnuksina ovat Gilwell-huivi, nahkainen osmonsolmu eli Gilwell-punos, Kolmiapila ja Metsämerkki eli nappulat. Gilwell-huivin kanssa käytetään aina nahkaista osmonsolmua ja nappuloita, Gilwell-huivia ei käytetä edustettaessa lippukuntaa. Kolmiapila kiinnitetään partiopuseron vasemman taskun laskokseen ylimmäiseksi. Metsämerkin kanssa ei käytetä pillinarua. Ansiomerkkejä myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta: Ansiomerkeistä ja niiden käytöstä noudatamme Suomen Partiolaisten ansiomerkkiosviittaa. Vartiovuoren Tytöillä ja Vartiovuoren Pojilla on oma ansiomerkkijärjestelmä. Vartiovuoriansiomerkki kiinnitetään lippukunnan merkin paikalle. Vartiovuori-mitalia käytetään, kuten muitakin nauhassa kannettavia ansiomerkkejä, vain juhlatilaisuuksissa. Muissa partiotilaisuuksissa käytetään nauhalaattaa.

10 Varusteet Lippukunnassamme on tapana käyttää partiopaitaa ja huivia jokaisessa kokouksessa ja tapahtumassa. Kokoukseen on hyvä ottaa mukaan ainakin - partiovihko - lyijykynä ja kumi - sisätossut - säänmukaiset vaatteet Lisäksi jos kotoa löytyy - omat sakset - teroitin Kun olet lähdössä retkelle, mieti tarkkaan mitä varusteita otat mukaan ja miten pakkaat ne. Jos kaikki matkat tehdään autolla, yöpyminen on sisätiloissa eikä tavaroita tarvitse kantaa pitkää matkaa, kannattaa pakata tavalliseen kassiin tai reppuun, koska näitä on helpompi pakata autoon. Maastoretkillä tai kun olet menossa bussilla kämpälle, pakkaa tavarasi rinkkaan. Mitä tasapainoisemmin rinkka on pakattu, sitä helpompi sitä on kantaa. Rinkan säädöt kannattaa tarkastaa jo kotona. Vaatteita pakatessa kannattaa pitää mielessä, että kerrospukeutuminen on redulla kätevää. Kun teet jotain raskaampaa, vaikkapa kannat vettä lähteeltä, voit riisua villapaidan. Vaelluksen tauolla on taas hyvä pukea lisää päälle, ettei turhaan tarvitse palella. Vaatetus riippuu tietysti myös vuodenajasta. Järjen käyttö on sallittua, mutta suosittelemme ottamaan varustelistassa olevat varusteet mukaan. Tässä on jonkinlainen varustelista helpottamaan pakkaamista. Lista ei välttämättä ole täydellinen, eikä kaikkea tarvitse ottaa mukaan jokaiselle retkelle. Jos olet lähdössä ensimmäistä kertaa retkelle, kysy lisäohjeita omalta johtajaltasi. Jos sinulta puuttuu vielä rinkka tai makuupussi, ota yhteyttä omaan johtajaasi, saat varmasti lainaksi puuttuvan varusteen ja pääset mukaan retkelle!

11 Varustelista - rinkka tai reppu - makuupussi ja -alusta - sadetakki ja -housut - kumisaappaat - kunnon kengät (esim. lenkkarit tai vaelluskengät) - lämpimät päällysvaatteet - villapaita - vaihtovaatteita - kerrasto - alusvaatteita - sukkia - villasukkia - lapasia ja/tai rukkasia - pipo (maastoretkellä yöllä on kylmä jo varhain syksyllä) - yöpuku - pyyhe - peseytymisvälineet - ruokailuvälineet ja -pussi - tulitikut - taskulamppu ja varapatterit - puukko (terävä on tylsää turvallisempi) - kompassi - muistiinpanovälineet - rulla vessapaperia - ödäri (eli unilelu) - partiohuivi - EA-kamoja esim. kyypakkaus, laastaria; OMAT LÄÄKKEET! Lisäksi on hyvä muistaa - maastoretkille vettä; 2 yötä n. 3 litraa, 1 yö: n. 2 litraa - talvella pulkka tai liukuri - kesällä aurinkovoide ja uikkarit - rinkkasuojus tai pari jätesäkkiä - narua - pikku naposteltavaa - ei riippukorviksia tai muita koruja - elektroniikka on hyvä jättää kotiin

12 Hilpari Hilpari on lippukuntamme oma lehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa, kaksi kertaa syys- ja kevätkaudella. Johtajat ja myös laumat ja vartiot pääsevät kantamaan oman kortensa kekoon lehden tekemisessä. Jokaisesta Hilparista löydät esimerkiksi sudarisivut, Lävellä Lörpöteltyä, johtajien yhteystietoja ja tietoa tulevista tapahtumista. Hilparissa on myös vartioiden ja laumojen omia juttuja retkistä ja tapahtumista. 1/2008 Vartiovuoren Tytöt ry

13 Usein kysyttyjä kysymyksiä 1. Kuinka paljon partio maksaa? Ollakseen mukana toiminnassa tulee jokaisen maksaa Suomen Partiolaisten jäsenmaksu n. 30. Jäsenmaksu on oltava maksettuna siksi, että se sisältää partiovakuutuksen retkiä, kokouksia ja muita partiotapahtumia varten. Lippukunta ei kerää erikseen omaa jäsenmaksua, vaan rahoittaa toimintaansa omatoimisella varainhankinnalla sekä kaupungin ja seurakunnan avustuksilla. Vartiolaisten partiopaita maksaa n. 45 ja sudenpentujen neule partioliikkeistä n. 15, huivi- ja merkkimaksu ovat yhteensä 17. Hilparissa ja kololla myydään välillä vanhoja partiopaitoja. Tavallisesti viikonloppuretket maksavat 6-8 ja erikoisemmat retket ja leirit joskus vähän enemmän. Partiouran alussa pärjää retkillä ihan tavallisilla ulkoiluvaatteilla ja rinkan ja makuupussin voi yrittää lainata tutuilta. Jos partio tuntuu omalta harrastukselta saa varusteisiin upotettua suuriakin summia rahaa. 2. Kuinka paljon johtajat saavat palkkaa? Partio on kaikille, niin sudenpennuille kuin johtajillekin, harrastus, eikä kenellekään makseta palkkaa. 3. Onko kokouksissa aina pakko käydä? Partiokokouksissa ei ole läsnäolopakkoa, mutta pyydämme aina ilmoittamaan, jos ei jostain syystä pääsekään paikalle! Tämä siksi, että osaamme suunnitella kokouksen ohjelman osallistujamäärälle sopivaksi. Tarkoitus kuitenkin olisi, että kokouksissa käytäisiin viikottain! 4. Miten liittyä partioon? Jos olet luokkalainen, ota yhteyttä sudenpentuosastonjohtaja Riikka Tikkaseen Jos olet luokkalainen, ota yhteyttä partiotyttöosastonjohtaja Nina Enrothiin Muussa tapauksessa ota yhteyttä lippukunnanjohtaja Anna Tikkaseen Sähköpostiosoitteet ovat muotoa 5. Mistä saa huivin, paidan, jne? Huivin saa kun maksaa 17 euroa. Tämä sisältää myös kaikki saatavat merkit. Jos huivi häviää tai haluaa uuden huivin, se maksaa 15 euroa. Paidan, vyön ja muut partiovarusteet voi ostaa Partioaitasta tai voi kysellä muiden partiolaisten pieniksi jääneitä paitoja. Muista ettet kuitenkaan voi ostaa sinistä paitaa.

14 6. Saako kännykkä olla mukana? Kokouksissa puhelimen pitää olla kiinni, jotta se ei häiritse kokousta. Retkille ei kännykkää eikä muuta elektroniikkaa (esim. korvalappustereot) saa ottaa mukaan, sillä partiovakuutus ei korvaa jos ne hajoavat. Eivätkä ne muutenkaan sovi retkille ja ne voivat häiritä ohjelmaa. Johtajalla on puhelin mukana hätätilanteita varten. 7. Kokousaika ei sovi? Ota yhteyttä osastonjohtajaan ja kysy mahdollisia muiden ryhmien kokousaikoja. Sudenpennut: Riikka Tikkanen Vartiolaiset: Nina Enroth Sähköpostiosoitteet muotoa 8. Saako rahat takaisin, jos ei pääsekään johonkin tapahtumaan vaikka on jo ilmoittautunut? Lähdemme aina siitä olettamuksesta, että retkelle ilmoittautuminen on sitova. Jos osallistumisen peruttaminen tulee kovin myöhään, on rahat jo usein käytetty retken ruokaan tai muuhun ohjelmamateriaaliin. Tällöin rahoja on mahdotonta palauttaa. Ilmoittautuessasi tapahtumaan sitoudut maksamaan osallistumismaksun, joten joudumme perimään retkimaksun, vaikka peruisit osallistumisesi, jos hankintoja retkeä varten on jo tehty. Retken/tapahtuman ollessa osallistujille ilmainen lippukunta maksaa yleensä kaikki kulut. Tällöin jos perut osallistumisesi, eikä sinulla ole lääkärintodistusta, perimme sinulta osallistumismaksun (retkistä yleensä 6 ). Tällä tavalla haluamme varmistaa, että myös ilmaisille retkille ilmoittaudutaan sitovasti. Rahat retkistä ja leireistä saa kuitenkin sairastapauksissa takaisin lääkärintodistusta vastaan. 9. Saavatko vanhemmat rahaa lasten kuljettamisesta retkille? Emme kerää emmekä maksa bensarahaa kuljetuksista. Toivomme vanhempien osallistuvan kuljetuksiin mahdollisuuksien mukaan. 10. Mitä partiovakuutus kattaa? Partiovakuutus sisältää korvaukset retkillä ja muissa partiotapahtumissa sattuneisiin onnettomuuksiin. Partiovakuutus ei sisällä tavaroille sattuneita tuhoja.

15 Vartiovuoren Pojat & Vartiovuoren Tytöt vanhempainyhdisys Toiminta-ajatuksemme on tukea aatteellisesti, toiminnallisesti ja taloudellisesti lippukuntiamme. Käytännössä tämä tarkoittaa toimintaedellytysten takaamista reippaaseen partiotoimintaan. Tärkein vuosittainen tehtävämme on Pornaisissa sijaitsevan uuden partiokämpän ja muiden rakennusten huoltaminen. Se hoidetaan kaksilla talkoilla - keväisin & syksyisin -- jolloin tehdään pikkukorjauksia, katsellaan kompostit kuntoon ja täytetään liiteri polttopuilla sekä siivotaan rakennukset sisältä ja ulkoa! Partioretkien turvallisuuden takaamiseksi kustannamme aina tarpeen mukaan lippukuntien johtajille sammutuskoulutusta. Kämpälle olemme hankkineet sammuttimia ja laatineet turvaohjekansion. Kaikki partiolaisten perheet ovat yhdistyksen jäseniä. Kannatusluonteisen jäsenmaksun on maksanut vuosittain lähes 100 perhettä. Muita varainhankintamuotoja ovat Itsenäisyyspäivämyyjäiset ja Äitienpäivälounas. Myyjäisiin vanhempainyhdistyksen jäsenet tuovat tekemiään leivonnaisia yms. myytäväksi. Yhdistys kokoontuu vuoden aikana 5-6 kertaa ja kokoukset ovat avoimia kaikille partiolaisten vanhemmille. Tule mukaan tukemaan lapsesi partiotoimintaa! Ota yhteyttä VY:n puheenjohtaja Seppo Sarliniin, p !

16 Tärkeitä yhteystietoja Kolo: Kiviportintie Helsinki Tehtävä Nimi Puhelinnumero Lippukunnanjohtaja, tiedottaja Anna Tikkanen Lippukunnan apulaisjohtaja Anna Suntio Sudenpentuosastonjohtaja Riikka Tikkanen Partiotyttöosastonjohtaja Nina Enroth Sihteeri Kiira Virolainen Jäsenrekisterinhoitaja, rahastonhoitaja Riikka Tikkanen Hyödyllisiä linkkejä: Vartiovuoren Tyttöjen kotisivut Vartiovuoren Poikien kotisivut Vanhempainyhdistyksen sivut Vartiokylän seurakunnan sivut Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kotisivut Suomen Partiolaiset Partiotyttöjen Maailmanliitto Partiopoikien Maailmanjärjestö Partioaitta Partiovaruste Nettisivuillemme päivitetään kokousajat ja tiedot syksyn tapahtumista. Myös ryhmien johtajien yhteystiedot löydät sieltä.

Varusteet Lippukunnassamme on tapana käyttää partiopaitaa ja huivia jokaisessa kokouksessa ja tapahtumassa.

Varusteet Lippukunnassamme on tapana käyttää partiopaitaa ja huivia jokaisessa kokouksessa ja tapahtumassa. Vartiovuoren Tyttöjen ensimmäinen vartiokokous pidettiin 11.1.1960, ja lippukuntamme perustava kokous 28.3.1960. Lippumme vihittiin 16.4.1961. Partiolippukuntien Vartiovuoren Tytöt ja Vartiovuoren Pojat

Lisätiedot

PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE

PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE Jyväskylän Versot ry Pukuohje 1(5) PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE Kaikki partiolaiset eri puolilla maailmaa pukeutuvat partioasuun. Partiopuku yhdistää partiolaisia ja lippukunnan omat perinteet ovat

Lisätiedot

KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS. www.käppäräpartio.fi

KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS. www.käppäräpartio.fi KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS www.käppäräpartio.fi 1 Sisällysluettelo o Partiopuku yhdistää............. 2 o Lippukunnan perinteet............. 2 o Helpotusta ahdingon sijaan............. 2 o Sudenpennun

Lisätiedot

Niihaman Saukkojen puku ja merkki ohjesääntö

Niihaman Saukkojen puku ja merkki ohjesääntö Niihaman Saukkojen puku ja merkki ohjesääntö Lippukunnallamme on muutamia tapahtumia vuodessa (esim. paraati, joulujuhla, lipunlasku ja nosto), joissa kaikkien tulisi olla pukeutuneita "virallisiin" eli

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2005

TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii vuonna 2005 Suomen Partiolaisten ohjelmaa toteuttaen. Vuoden päätapahtumana on lippukunnan kesäleiri,

Lisätiedot

VIRALLINEN PARTIOASU JA PARTIOPAIDAN MERKIT

VIRALLINEN PARTIOASU JA PARTIOPAIDAN MERKIT VIRALLINEN PARTIOASU JA PARTIOPAIDAN MERKIT MIKAELIN SINIKELLOT 2015 SUDENPENNUN PARTIOASU Asuun kuuluu: Partiopaita = tummansininen college-paita o Paitoja myydään mm. partiokaupassa Partiohuivi = kirkkaan

Lisätiedot

Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006. Vartiolaisen nimi:

Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006. Vartiolaisen nimi: Nenustannokka Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006 LEIRILÄISEN KÄSIKIRJA Vartiolaisen nimi: Tervetuloa Nenustannokalle! Hyvä vartiolainen. Olet ilmoittautunut Salon alueen lippukuntien yhteiselle

Lisätiedot

Mikä-mihin-milloin? Partiolaisen puku- ja merkkiopas

Mikä-mihin-milloin? Partiolaisen puku- ja merkkiopas Mikä-mihin-milloin? Partiolaisen puku- ja merkkiopas 1 Partiolaisen puku- ja merkkiopas Puku- ja merkkiohje 2 Vihkon tekstit: SP:n ohjelmaryhmä Avustajat: SP:n kenttäosasto / Ville Jokinen SP:n tiedotus

Lisätiedot

PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT

PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT Laadittu uuden ikäkausijaon perusteella ja partiopuku-uudistuksen mukaisesti Laadittu lokakuussa 2011/Liisa Tulosmaa huomioi hankintoja tehdessäsi mahdolliset hintamuutokset

Lisätiedot

Tervetuloa VaMeen. Tietoa partiolippukunta Vantaan Metsänkävijöistä, lippukunnan toiminnasta sekä partioliikkeestä

Tervetuloa VaMeen. Tietoa partiolippukunta Vantaan Metsänkävijöistä, lippukunnan toiminnasta sekä partioliikkeestä Tervetuloa VaMeen Tietoa partiolippukunta Vantaan Metsänkävijöistä, lippukunnan toiminnasta sekä partioliikkeestä Tervetuloa mukaan! Tervetuloa VAMEen Sinulle partiolainen Näiden muutamien sivujen tarkoituksena

Lisätiedot

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään?

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään? Tervetuloa partioon Partio on vastavoima Miks mun pitäis ja Ei kuulu mulle -asenteille. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin

Lisätiedot

Klapasvaatteiden tilaus Virallinen partiopaita sinistä Sudenpentujen Hinta 25 Seikkailijoiden, tarpojien, samoajien, vaeltajien ja aikuisten

Klapasvaatteiden tilaus Virallinen partiopaita sinistä Sudenpentujen Hinta 25 Seikkailijoiden, tarpojien, samoajien, vaeltajien ja aikuisten Aika päivittää partiovaatetus kuntoon! Siispä tässä ohjeet virallisten partiopaitojen hankkimiseen kaikille ikäkausille. Lisäksi nyt on mahdollisuus tilata tyylikkäitä lippukunnan logolla varustettuja

Lisätiedot

Risupesä 2/2014. Partioparaati su 4.5. Pyhän Yrjön Funk Jamit ke 14.5. klo 18.30 20. Koko perheen voimin kesäteatteriin!

Risupesä 2/2014. Partioparaati su 4.5. Pyhän Yrjön Funk Jamit ke 14.5. klo 18.30 20. Koko perheen voimin kesäteatteriin! Risupesä 2/2014 Tärkeimpiä tulevia tapahtumia ovat partioparaati ja Pyhän Yrjön Funk Jamit. Nappaa tästä Risupesästä talteen loppukevään tärkeät päivämäärät! Partioparaati su 4.5. Partiomarssi lähestyy

Lisätiedot

OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA LIEKKITYTÖT RY

OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA LIEKKITYTÖT RY OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA LIEKKITYTÖT RY YHTEYSTIEDOT Lippukunnan nimi: Lippukunnan www-sivut: Kokoontumispaikka eli kolot: Partiolippukunta Liekkitytöt ry www.liekkitytot.fi Poltinahon

Lisätiedot

Lounais-Suomen Partiopiiri ry PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT kiinnitysohjeita mallipaitaan

Lounais-Suomen Partiopiiri ry PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT kiinnitysohjeita mallipaitaan Lounais-Suomen Partiopiiri ry PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT kiinnitysohjeita mallipaitaan Sudenpennun puvut ja merkit Sudenpentu kantaa lippukuntahuivia ja on pukeutunut sudenpentupaitaan, jossa on sudenpää-

Lisätiedot

Tavastien merkkiohjeet. Poikien paita on ruskea ja tyttöjen sininen. Paita hankitaan itse esim. Scandinavian Outdoor -liikkeestä.

Tavastien merkkiohjeet. Poikien paita on ruskea ja tyttöjen sininen. Paita hankitaan itse esim. Scandinavian Outdoor -liikkeestä. Tavastien merkkiohjeet Poikien paita on ruskea ja tyttöjen sininen. Paita hankitaan itse esim. Scandinavian Outdoor -liikkeestä. Paidan rinnus Oikean rintataskun yllä Vasemman rintataskun yllä Leiri-/tapahtumamerkki

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA VARTIOVUOREN TYTÖT RY.

PARTIOLIPPUKUNTA VARTIOVUOREN TYTÖT RY. PARTIOLIPPUKUNTA VARTIOVUOREN TYTÖT RY. TILINPÄÄTÖS 1.1.-31.12.2007 VUOSIKOKOUKSEN HYVÄKSYMÄ 24.1.2008 TOIMINTAKERTOMUS...2-13 TULOSLASKELMA...14-15 TASE...16-17 ALLEKIRJOITUKSET...18 TILINTARKASTUSKERTOMUS...19

Lisätiedot

HENRIKIN TAPULITYTÖT PUKU JA MERKKIOHJE

HENRIKIN TAPULITYTÖT PUKU JA MERKKIOHJE HENRIKIN TAPULITYTÖT SISÄLLYS Tästä ohjeesta löydät kaiken tarvittavan tiedon kunkin ikäkauden partioasusta sekä merkkien ompelusta. Partioasu kannattaa katsoa kuntoon jo hyvissä ajoin ennen kevään kevään

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Nakkilan Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille Nakkilan kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Lippukunta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

Vuonna 2014 on edelleen tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan ja pyrkiä kasvattamaan jäsenmäärää.

Vuonna 2014 on edelleen tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan ja pyrkiä kasvattamaan jäsenmäärää. TOIMINTASUUNNITELMA 1. YLEISTÄ Lippukunnan tarkoituksena on edistää partiolaisen myönteistä kokonaiskehitystä. Se pyrkii kasvattamaan terveitä, sosiaalisen vastuunsa tuntevia yksilöitä. Tähän sisältyy

Lisätiedot

MIKÄ IHMEEN MINIGIBA??

MIKÄ IHMEEN MINIGIBA?? MiniGiba 1/17 GIBA Vastaava toimittaja Sampo Rapeli Tämän giban tekivät Sampo Rapeli, Olli Särkilahti, Oona Paananen, Taru Kosomaa, Monna Laari, Juha van Wensen Taitto Juha van Wensen Painosmäärä 150

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2006

TOIMINTASUUNNITELMA 2006 Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 2006 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii vuonna 2006 Suomen Partiolaisten ohjelmaa toteuttaen. Vuoden päätapahtumana on lippukunnan kesäleiri,

Lisätiedot

Harjun Pojat - Tervetuloa lippukuntaan!

Harjun Pojat - Tervetuloa lippukuntaan! Harjun Pojat - Tervetuloa lippukuntaan! Harjun Pojat-partiolippukunta Perustettu 1929 Jäseniä n. 120 Tukikohtana toimii kirkonkylän kolo, toinen kolo Suoramalla sekä Havisevalla Kangasalan seurakunnan

Lisätiedot

Kausi. Kevät 3. Kevät 4

Kausi. Kevät 3. Kevät 4 Vartiolaisen suorituskirja Vantaan Metsänkävijät ry 20 - Versio 24.08.2004 Versio 24.08.2004-1 2 - Versio 24.08.2004 Versio 24.08.2004-19 Yleiset: artiohuivi Rinkka / iso kassi, johon mahtuvat kaikki mukaan

Lisätiedot

Opas uudelle partiolaiselle

Opas uudelle partiolaiselle Opas uudelle partiolaiselle Kaivokselan Delfiinit ry Kaivokselan Delfiinit ry Kaivokselan Delfiinit (KaiDe) on vuonna 1963 perustettu partiolippukunta eli partion paikallisyhdistys, jossa partiota voivat

Lisätiedot

Vuonna 2012 on tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan.

Vuonna 2012 on tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan. TOIMINTASUUNNITELMA 1. YLEISTÄ Lippukunnan tarkoituksena on edistää partiolaisen myönteistä kokonaiskehitystä. Se pyrkii kasvattamaan terveitä, sosiaalisen vastuunsa tuntevia yksilöitä. Tähän sisältyy

Lisätiedot

KEVÄÄN 2014 TIEDOTUSKIRJEET: (Pääsiäisleiri, Kohtaaminen, Suurjuhla, Lapinvaellus)

KEVÄÄN 2014 TIEDOTUSKIRJEET: (Pääsiäisleiri, Kohtaaminen, Suurjuhla, Lapinvaellus) KEVÄÄN 2014 TIEDOTUSKIRJEET: (Pääsiäisleiri, Kohtaaminen, Suurjuhla, Lapinvaellus) SINUT ON KUTSUTTU mukaan matkalle Hollywoodiin! Pääsiäinen on jo pian nurkan takana ja niin on taas Rastipartion vuotuisen

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2010

Toimintakertomus vuodelta 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1 / 5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusille toimintavuosi 2010 oli jälleen aktiivinen toiminnan kannalta. Lippukunnan jäsenmäärä on melko paljon noussut viime

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2014

Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Mankkaan Eräsudet ry 1 / 7 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Mankkaan Eräsudet ry jatkaa 21. toimintavuotenaan nykyisen partio-ohjelman toteuttamista. Vuonna 2014

Lisätiedot

Heippa! Keväisin terveisin Milja Kokko

Heippa! Keväisin terveisin Milja Kokko 1.3.2016 Heippa! Sädetyttöjen maaliskuun tapahtumia ovat ilmoittautuminen Tammileirille sekä Pyöreän pöydän sädärit päiväretki. Lisäksi nyt on hyvä hetki tarkistaa, näkyykö löytötavaroiden joukossa tuttuja

Lisätiedot

EDDA'14 Leirikirje Hei leiriläinen ja kotiväki!

EDDA'14 Leirikirje Hei leiriläinen ja kotiväki! EDDA'14 Leirikirje # 2 Hei leiriläinen ja kotiväki! Ilmoittautuminen Edda 14 kesäleirille on päättynyt ja mukaan on ilmoittautunut reilusti yli 100 pohjanveikkoa. Mahtavaa, että juuri sinä olet yksi heistä!

Lisätiedot

2 Kokouksen järjestäytyminen ja menettelytavat

2 Kokouksen järjestäytyminen ja menettelytavat NAKKILAN PARTIOLAISET RY Noora Heikintalo 13.11.2010 PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 1/3 LIPPUKUNNAN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika Lauantaina 13.11.2010 klo 16.00-17.20 Paikka Partiomaja, Savikontie

Lisätiedot

Vuonna 2013 on tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan.

Vuonna 2013 on tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan. TOIMINTASUUNNITELMA 1. YLEISTÄ Lippukunnan tarkoituksena on edistää partiolaisen myönteistä kokonaiskehitystä. Se pyrkii kasvattamaan terveitä, sosiaalisen vastuunsa tuntevia yksilöitä. Tähän sisältyy

Lisätiedot

KÄPYNEN UUDEN PARTIOLAISEN PAINOS KYSELY KOTEIHIN. www.käppäräpartio.fi. Partiolaisen nimi: Huoltajien nimet: Kotiväen puhelinnumero (tai numerot):

KÄPYNEN UUDEN PARTIOLAISEN PAINOS KYSELY KOTEIHIN. www.käppäräpartio.fi. Partiolaisen nimi: Huoltajien nimet: Kotiväen puhelinnumero (tai numerot): KYSELY KOTEIHIN Partiolaisen nimi: Huoltajien nimet: Kotiväen puhelinnumero (tai numerot): KÄPYNEN Kotiväen sähköpostiosoite (tai osoitteet): Olen kiinnostunut tukemaan lapseni partiotoimintaa: osallistumalla

Lisätiedot

OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE MERIPARTIOLIPPUKUNTA NIIHAMAN SAUKKOJEN OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE Esipuhe Pidät kädessäsi meripartiolippukunta Niihaman Saukkojen omaa opasta partiolaisen kotiväelle. Olemme keränneet tähän oppaaseen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY 1(5) Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 Mankkaan Eräsusien seitsemäntenätoista toimintavuotena jatkamme uuden ohjelman toteuttamista ja tulemme

Lisätiedot

Haagan Eräveikot lyhyt peruskurssi

Haagan Eräveikot lyhyt peruskurssi Haagan Eräveikot lyhyt peruskurssi Tervetuloa Haagan Eräveikkoihin! Tämän vihon tarkoituksena on auttaa teitä alkuun yhteisessä partioharrastuksessa ja vastata moniin partiota ja eräveikkoja koskeviin

Lisätiedot

MERIPARTIOLIPPUKUNTA NIIHAMAN SAUKKOJEN RY OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

MERIPARTIOLIPPUKUNTA NIIHAMAN SAUKKOJEN RY OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE MERIPARTIOLIPPUKUNTA NIIHAMAN SAUKKOJEN RY OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE Esipuhe Pidät kädessäsi Meripartiolippukunta Niihaman Saukkojen ry omaa opasta partiolaisen kotiväelle. Olemme keränneet tähän oppaaseen

Lisätiedot

Nukkumajoki - toinen leirikirje 1/7

Nukkumajoki - toinen leirikirje 1/7 1/7 KOHTA MENNÄÄN! Hei! Leiri lähenee ja jännitys tiivistyy. Tämä on toinen leirikirje, jossa on tärkeää tietoa leirin osallistujille. Ensimmäinen leirikirje on lähetetty osallistujille jo aiemmin, ja

Lisätiedot

Kevätvaellus 2015, Laipanmaa, Pälkäne

Kevätvaellus 2015, Laipanmaa, Pälkäne Liekkityttöjen ja Kaskenkaatajien yhteinen kevätvaellus järjestetään 13.5.-17.5. Kevätvaellus 2015, Laipanmaa, Pälkäne Paikka: Vaelluksen paikkana on upea Laipanmaan retkeilyalue Pälkäneellä lähellä Sappeen

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA MERITUULEN TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 01.12.2014 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Merituulen omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle. Olemme keränneet tähän

Lisätiedot

TÖÖLÖN SINISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Sivu 1/6 14.10.2009. Yleistä

TÖÖLÖN SINISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Sivu 1/6 14.10.2009. Yleistä Sivu 1/6 14.10.2009 Yleistä Vuosi 2010 on Töölön Sinisten 77. toimintavuosi. Kokoontumispaikkamme tullee olemaan Töölönkadun kolo ja retkipaikkamme Långvikin uusi kämppä. Alkavan vuoden tavoitteena on

Lisätiedot

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto.

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto. 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii Sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta pitää sodankyläistä partioperinnettä

Lisätiedot

Hei! klo marssiharkat kaikille ikäkausille Hannunniitun kololla. Partioasu.

Hei! klo marssiharkat kaikille ikäkausille Hannunniitun kololla. Partioasu. 1.4.2016 Hei! Huhtikuun tärkeimmät partiotapahtumat ovat lupauksenanto ja partioparaati, joihin osallistumme koko lippukunnan voimin. Lisätietoa näistä tapahtumista sekä pukeutumisesta löydät tämän kirjeen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2008

Toimintasuunnitelma vuodelle 2008 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1/5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusien viidettätoista toimintavuotta leimaavat uudistuksen tuulet. Tavoitteena on ottaa syksyllä 2008 käyttöön Suomen Partiolaisten

Lisätiedot

KORVEN KOUKKAAJAT -INFO elokuu 2015

KORVEN KOUKKAAJAT -INFO elokuu 2015 KORVEN KOUKKAAJAT -INFO elokuu 2015 Hei koukkaajat ja koukkaajien vanhemmat! Helteinen kesä ja kuiva on vaipumassa muistoihin, mutta lippukunnan syyskausi on sitä vastoin pääsemässä kunnolla vasta käyntiin!

Lisätiedot

Susiveikkojen toiminnan painopisteitä ovat laadukas peruspartiotoiminta kokouksissa, retkillä ja leireillä johtajahuolto jäsenmäärän kasvattaminen

Susiveikkojen toiminnan painopisteitä ovat laadukas peruspartiotoiminta kokouksissa, retkillä ja leireillä johtajahuolto jäsenmäärän kasvattaminen Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 15.8.2010 14.8.2011 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii toimintakaudella 15.8.2010-14.8.2011 partio-ohjelmaa toteuttaen. Toimintakauden päätapahtuma

Lisätiedot

TERVETULOA BPC-LEIRILLE

TERVETULOA BPC-LEIRILLE TERVETULOA BPC-LEIRILLE Kesä on vihdoin täällä ja on aika ryhtyä valmistautumaan leiriä varten. Tästä leirikirjeestä löytyy tietoa leirille valmistautumista varten. SAAPUMINEN LEIRILLE Lippukunnat ovat

Lisätiedot

MUISTOJA KESÄLEIRILTÄ!!!

MUISTOJA KESÄLEIRILTÄ!!! MUISTOJA KESÄLEIRILTÄ!!! YKSI MAAILMA YKSI LUPAUS Sivu 2 JOULULEHTI 2007 Tuleva joululehti on jo kolmastoista, jonka me partiolaiset julkaisemme. Lehtiön Johanna hoitaa tänä vuonna lehden päätoimittajan

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2011

TOIMINTAKERTOMUS 2011 TOIMINTAKERTOMUS 2011 1. YLEISTÄ Leppävaaran Korvenkävijät ry:ssä (LeKo) toimi kaudella 2011 noin 40 alle 18-vuotiasta partiolaista sekä 18 täysi-ikäistä johtajaa ja 4 aikuispartiolaista. Lippukunta on

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 MANKKAAN ERÄSUDET RY 1(5) Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Mankkaan Eräsusien yhdeksäntenätoista toimintavuotena jatkamme uuden ohjelman toteuttamista ja tulemme

Lisätiedot

1. Lähtövalmistelut. Osallistujakirje 3 16.7.2008. Hei!

1. Lähtövalmistelut. Osallistujakirje 3 16.7.2008. Hei! Osallistujakirje 3 16.7.2008 Hei! Tässä tulee jälleen tärkeää asiaa Yodli! -leiristä. Tämä 3. ja viimeinen osallistujakirje on samalla virallinen leirikirje. Lukekaa kirje huolella! Kirje on jaettu kolmeen

Lisätiedot

Kurssi järjestetään Oriniemen Partiomajalla, Hirvensalossa (Ukko

Kurssi järjestetään Oriniemen Partiomajalla, Hirvensalossa (Ukko Tervetuloa Akela- ja Sampokurssille! Tietojemme mukaan olet ilmoittautunut partiopiirimme Akela- tai sampokurssille. Loistava juttu! Seuraavana on lisätietoa kurssista, varusteluettelo, ajo-ohje Partiomajalle,

Lisätiedot

Tervetuloa partiojohtajan peruskurssille!

Tervetuloa partiojohtajan peruskurssille! Maailma on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan! Tervetuloa partiojohtajan peruskurssille! -Muumipappa On aika herätä talviunilta! Kaikki muumit ovat kerrankin laaksossa kun

Lisätiedot

Jokihiset ry:n sääntömääräinen syyskokous

Jokihiset ry:n sääntömääräinen syyskokous Jokihiset ry Syyskokouksen 2014 pöytäkirja Jokihiset ry:n sääntömääräinen syyskokous Aika: tiistai 28.11.2014 klo 18.00 Paikka: Kolo, Jokiniemen koulun paviljonki, Valkoisenlähteentie 51, 01370 VANTAA

Lisätiedot

Partio on Partiokasvatuksen tavoitteena Partiossa oppii

Partio on Partiokasvatuksen tavoitteena Partiossa oppii Vanhempainilta Tuo tie meitä vie Mitä partio on? Partioaate ja ihanteet Partio-ohjelma Tampereen Kotkat Retkille ja tapahtumiin valmistautuminen Perusvarusteet Kysymykset Mitä partio on? Partio on monipuolista

Lisätiedot

- Eli lyhyt käyttöohje vapaaehtoisille Lahden Sinisissä -

- Eli lyhyt käyttöohje vapaaehtoisille Lahden Sinisissä - - Eli lyhyt käyttöohje vapaaehtoisille Lahden Sinisissä - 1 Tervetuloa vapaaehtoiseksi partioon! Vaikka partio onkin tarkoitettu lapsille ja nuorille, on partiossa aikuisilla vapaaehtoisilla eli vapareilla

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 1. Yleistä Vuosi 2018 on Reippaitten Poikien 101. toimintavuosi. Lippukunnan jäsenmäärä on vuoden 2017 lopussa noin 120-130 jäsenen tasolla ja sitä pyritään kasvattamaan. Toiminnassa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2007

Toimintasuunnitelma vuodelle 2007 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1/5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusien neljättätoista toimintavuotta leimaavat lukuisat tapahtumat. Vuosi 2007 on partioliikkeen 100-vuotis juhlavuosi ja

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA KULMAN KIERTÄJÄT RY NIMISEN YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

PARTIOLIPPUKUNTA KULMAN KIERTÄJÄT RY NIMISEN YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Partiolippukunta Kulman Kiertäjät ry PARTIOLIPPUKUNTA KULMAN KIERTÄJÄT RY NIMISEN YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Hyväksytty perustavassa kokouksessa 13.12.1982 Muutokset hyväksytty lpk:n kokouksessa 22.10.1985, 28.2.1986

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2013

Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Mankkaan Eräsudet ry 1 / 6 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Mankkaan Eräsudet ry jatkaa 20. toimintavuotenaan nykyisen partio-ohjelman toteuttamista. Vuonna 2013

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2006

Toimintasuunnitelma vuodelle 2006 Järjestöhallitus Puheenjohtaja Jussi Sipilä (kevät) Ilkka Lehto (syksy) Varapuheenjohtaja Ilkka Lehto (kevät) Jussi Sipilä (syksy) Sihteeri Juha Lehto (kevät) Janne Peltola (syksy) Isännistö Visa Jokelainen

Lisätiedot

UUSI JÄSENTIETOJÄRJESTELMÄ KUKSA

UUSI JÄSENTIETOJÄRJESTELMÄ KUKSA 1/5 19.8.2015 KUILUN KULKIJAT RY Pihatie 24 71820 PÖLJÄ «Sukunimi» «Etunimet» «Katuosoite» «Postinumero» «Postipaikka» Olemme koonneet tähän kirjeeseen Kulukijoiden syksyn ohjelmaa. Toimintaa on tarjolla

Lisätiedot

Toiminta-ajatus 2011-

Toiminta-ajatus 2011- Toiminta-ajatus 2011- HELSINGIN METSÄNKÄVIJÄT RY SISÄLLYS KOLKAT... 3 JERMUT... 5 VARTIOKÄISET... 7 VAELTAJAT... 10 TOIMINTA-AJATUS Julkaisija: Helsingin Metsänkävijä ry 1. painos 2011 2 KOLKAT (8-9V)

Lisätiedot

Päätoimittajan terveiset

Päätoimittajan terveiset NUMERO 52 25.4.2006 Päätoimittajan terveiset Hyvää kevättä kaikille lukijoille. Piirileiri ILVES 06 lähestyy. Lippukunnastamme on leirille lähdössä näillä näkymin 36 partiolaista. Onhan tässä toki ennen

Lisätiedot

LAHDEN ALUEEN PARTIOLAISET RY

LAHDEN ALUEEN PARTIOLAISET RY LAHDEN ALUEEN PARTIOLAISET RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2017 Sisältö YLEISTÄ... 2 LAHTELAISTEN LIPPUKUNTIEN TOIMINTA... 2 TOIMINTAA KAIKILLE IKÄKAUSILLE... 3 Muistelemispäivä... 3 Ryhmänohjaajakoulutus...

Lisätiedot

Lahden siniset TOIMINTASUUNNITELMA, TAPAHTUMAKALENTERI JA TALOUSARVIO 2008

Lahden siniset TOIMINTASUUNNITELMA, TAPAHTUMAKALENTERI JA TALOUSARVIO 2008 Lahden siniset TOIMINTASUUNNITELMA, TAPAHTUMAKALENTERI JA TALOUSARVIO 2008 Sisällysluettelo 1. Kansi sivu 1 2. Toimintasuunnitelma sivu 3 3. Tapahtumakalenteri sivu 5 4. Talousarvio sivu 7 Perustiedot

Lisätiedot

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014 Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014 Rastivarsat ry Suunnistuksen erikoisseura Orimattilasta Suunnistuskoulua 80-luvun alkupuolelta asti Vuoden suunnistusseura Suomessa 2008 Sinettiseura

Lisätiedot

Nukkumajoki - ensimmäinen leirikirje 1 / 7

Nukkumajoki - ensimmäinen leirikirje 1 / 7 1 / 7 NUKKUMAJOKI KUTSUU! Hei! Kiva kun olet ilmoittautunut Oulun Valppaiden ja Oulun Metsänkävijöiden yhteiselle juhlaleirille 27.7.-3.8.2017. Leirille on lähdössä yhteensä noin 100 osallistujaa - olet

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 23.8.2009 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Jyväskylän Versot ry:n omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle.

Lisätiedot

4.1 Samirin uusi puhelin

4.1 Samirin uusi puhelin 4. kappale (neljäs kappale) VÄRI T JA VAATTEET 4.1 Samirin uusi puhelin Samir: Tänään on minun syntymäpäivä. Katso, minun lahja on uusi kännykkä. Se on sedän vanha. Mohamed: Se on hieno. Sinun valkoinen

Lisätiedot

Varusteluettelo ikäkausittain

Varusteluettelo ikäkausittain Varusteluettelo ikäkausittain Tässä dokumentissa jokaisen ikäkauden varusteluettelo on erillisellä sivulla. Tämä helpottaa varusteluettelon jakamista. Myötäpäivät yhteyshenkilön vastuulla on varusteluettelon

Lisätiedot

Partiolippukunta Ryttylän Eräveikot ry

Partiolippukunta Ryttylän Eräveikot ry 1 Partiolippukunta Ryttylän Eräveikot ry Partiovuoden 2003 toiminta oli monipuolista ja aktiivista. Jokaisella laumalla ja vartiolla oli osaavat ja innostuneet johtajat, mistä tuloksena oli lukuisat suoritetut

Lisätiedot

Tervetuloa Karhunvartijoiden vanhempainiltaan

Tervetuloa Karhunvartijoiden vanhempainiltaan Tervetuloa Karhunvartijoiden vanhempainiltaan Illan ohjelma Sanastoa Lippukunta & kuulumiset Partioohjelma & tavoitteet Kuksa Syksyn 2017 toimintakalenteri Uusien partiolaisten varusteet Oman pienryhmän

Lisätiedot

Tiedotuskanava. Merituulen tiedotuslehti koteihin. syyskuu - lokakuu

Tiedotuskanava. Merituulen tiedotuslehti koteihin. syyskuu - lokakuu Tiedotuskanava Merituulen tiedotuslehti koteihin syyskuu - lokakuu Tärkeitä puhelinnumeroita Kokoontumisajat Tulevat tapahtumat Syksyntapahtumia Merituulessa tapahtuu Tuisku 2015 MERITUULI Lisää tietoa

Lisätiedot

OPAS SUDENPENTUJEN VANHEMPAINILTA

OPAS SUDENPENTUJEN VANHEMPAINILTA A K E L A N OPAS 3. SUDENPENTUJEN VANHEMPAINILTA AKELAN OPAS 3. SUDENPENTUJEN VANHEMPAINILTA Tekstit: Ohjelmaryhmä, sudenpenturyhmä, Suvi Jaakkola Avustajat: Partiotalo Kuvitus: Annu Martelius Taitto:

Lisätiedot

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille Kuksa -jäsenrekisteri Kuksa on Suomen Partiolaisten jäsenrekisterijärjestelmä. Kuksaan on luotu oma profiili sekä partiolaisille että alaikäisten partiolaisten

Lisätiedot

Opas eräpojan kotiväelle

Opas eräpojan kotiväelle Tampereen Eräpojat ry Partiolippukunta Tampereen Eräpojat ry Rapeeta Retonkia Tampereen Eräpojat ry Sivu 2 / 12 ESIPUHE Pidät kädessäsi partiolippukunta Tampereen Eräpojat ry:n omaa opasta partiolaisen

Lisätiedot

Uskomatonta ja ennenkokematonta:

Uskomatonta ja ennenkokematonta: Uskomatonta ja ennenkokematonta: LEIRI KESKELLÄ KAUPUNKIA! Oululaiset partiolaiset kokoontuvat yhteiselle leirille Kuusisaareen ensi kesänä. Ohjelmaa merellä, rannalla, keskellä kaupunkia. Uusien ja vanhojen

Lisätiedot

lwannas(ät)paju.oulu.fi 050-3534564 elinanuo(ät)paju.oulu.fi 050-3745906

lwannas(ät)paju.oulu.fi 050-3534564 elinanuo(ät)paju.oulu.fi 050-3745906 Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan partiopiirien talvimestaruuskilpailut Oulussa 17. 18.2.2007 Sivu 1/6 Ennakko-ohje TERVETULOA Vartionne on ilmoittautunut Lapin ja Pohjois- Pohjanmaan partiopiirien talvimestaruuskisoihin,

Lisätiedot

Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2004

Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2004 Oma Napa Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2004 Ipanat esittelyssä Partiossakin on oma kielensä Itsenäisyyspäivä, perinteitä kunnioittaen Terveisiä Lankanappi-partiopäivästä Nakkilan Partiolaiset

Lisätiedot

Ambulo 2015. Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin. Toinen leirikirje

Ambulo 2015. Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin. Toinen leirikirje Ambulo 2015 Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin Toinen leirikirje Kuljetusten aikataulu Lähtö : Bussi lähtee maanantaina 27.7.2015 kello 12.00 Konalan kirkolta (kyntäjäntie 4, 00390 Helsinki). Olethan

Lisätiedot

17.10.210 MUHOKSEN METSÄNKÄVIJÄT PARTIOKIRJE. Partiolippukunta Muhoksen Metsänkävijät ry

17.10.210 MUHOKSEN METSÄNKÄVIJÄT PARTIOKIRJE. Partiolippukunta Muhoksen Metsänkävijät ry 17.10.210 MUHOKSEN METSÄNKÄVIJÄT PARTIOKIRJE Partiolippukunta Muhoksen Metsänkävijät ry 2 Hinajaa, hunajaa, kaikki nallet halajaa! Rokua raikasi, kun yli 50 henkilöä viettivät Muhoksen Metsänkävijöiden

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 21.9.2011 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Jyväskylän Versot ry:n omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle.

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 28.5.2012 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Jyväskylän Versot ry:n omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle.

Lisätiedot

Tavoitteena on, että ikäkausiryhmät osallistuvat kipinä hetkiin koloilloissaan.

Tavoitteena on, että ikäkausiryhmät osallistuvat kipinä hetkiin koloilloissaan. 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta pitää Sodankyläistä partioperinnettä

Lisätiedot

JÄSENTIETOJÄRJESTELMÄ KUKSA

JÄSENTIETOJÄRJESTELMÄ KUKSA 1/5 16.8.2017 KUILUN KULKIJAT RY Pihatie 24 71820 PÖLJÄ «Sukunimi» «Etunimet» JA HUOLTAJA(T) «Katuosoite» «Postinumero» «Postipaikka» Olemme koonneet tähän kirjeeseen Kulukijoiden syksyn ohjelmaa. Toimintaa

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

Toimintakertomus!vuodelle!2008!

Toimintakertomus!vuodelle!2008! TÖÖLÖNSINISETRY TOIMINTAKERTOMUS 12.3.2009 Toimintakertomusvuodelle2008 Yleistä Vuosi 2008 oli partiolippukunta Töölön Siniset ry:n 75. toimintavuosi. Toimipaikkamme on edelleentöölöjakolotöölönkatu34:ssä.uusirakenteillaolevaeräkämppäonkirkkonummella,

Lisätiedot

Sudenpentuluotsi (Yliakela) Sudenpentuluotsi johtaa sudenpentuosastoa ja vastaa sen toiminnasta.

Sudenpentuluotsi (Yliakela) Sudenpentuluotsi johtaa sudenpentuosastoa ja vastaa sen toiminnasta. Sudenpentuluotsi (Yliakela) Sudenpentuluotsi johtaa sudenpentuosastoa ja vastaa sen toiminnasta. Sudenpentuosaston johtaminen: - seuraa laumojen toimintaa ja huolehtii, että se on sudenpentuohjelman mukaista,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2009

TOIMINTASUUNNITELMA 2009 Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 2009 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii vuonna 2009 uutta partiohjelmaa toteuttaen. Vuoden päätapahtuma on Susiveikkojen oma 30-vuotisjuhlakesäleiri.

Lisätiedot

Susiveikkojen toiminnan painopisteitä ovat laadukas peruspartiotoiminta kokouksissa, retkillä ja leireillä johtajahuolto jäsenmäärän kasvattaminen.

Susiveikkojen toiminnan painopisteitä ovat laadukas peruspartiotoiminta kokouksissa, retkillä ja leireillä johtajahuolto jäsenmäärän kasvattaminen. Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 15.8.2012-14.8.2013 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii toimintakaudella 15.8.2011-14.8.2012 partio-ohjelmaa toteuttaen. Toimintakauden päätapahtuma

Lisätiedot

Pu P h u h h a h u a s u 3/ 3 1 / 0 1

Pu P h u h h a h u a s u 3/ 3 1 / 0 1 Puhhaus 3/10 PÄÄKIRJOITUS Mikä olisikaan hauskempaa kuin kokeilla jotain aivan uutta ja jännittävää. Olen käynyt monilla kursseilla: vartionjohtajakurssi, ensiapukurssit, leikki- ja askartelukurssi, erätaitokurssit.

Lisätiedot

Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015

Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala Toimintasuunnitelman sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. TAPAHTUMAKALENTERI... 3 3. SUDENPENTUJEN

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

Töölön Siniset ry. Vanhempainilta

Töölön Siniset ry. Vanhempainilta Töölön Siniset ry Vanhempainilta 30.8.2006 Töölön Siniset ry:n rakenne Vuosikokous Hallitus Lippukunnajohtaja Johtajat Akela Sampo Valtermanni LJN Laumanjohtaja VJN Vartionjohtaja Hankeohjaaja Laumat Vartiot

Lisätiedot

Järvi-Suomen Partiolaiset ry. LÄHIALUETAPAAMISET kevät 2014 Ajankohtaiset asiat

Järvi-Suomen Partiolaiset ry. LÄHIALUETAPAAMISET kevät 2014 Ajankohtaiset asiat Järvi-Suomen Partiolaiset ry LÄHIALUETAPAAMISET kevät 2014 Ajankohtaiset asiat MUISTATHAN Ajankohtaiset asiat ANSIOMERKIT haetaan neljä kertaa vuodessa: 15.1. Yrjönpäivänä jaettavat merkit 15.4. Kesäleireillä

Lisätiedot