Vartiovuoren Tytöt. Vartiovuoren Tytöt ry on vuonna1960 perustettu erähenkinen partiolippukunta Vartiokylästä, Itä-Helsingistä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vartiovuoren Tytöt. Vartiovuoren Tytöt ry on vuonna1960 perustettu erähenkinen partiolippukunta Vartiokylästä, Itä-Helsingistä."

Transkriptio

1 Vartiovuoren Tytöt Vartiovuoren Tytöt ry on vuonna1960 perustettu erähenkinen partiolippukunta Vartiokylästä, Itä-Helsingistä.

2 Tietoa Vartiovuoren Tytöistä Vartiovuoren Tyttöjen ensimmäinen vartiokokous pidettiin , ja lippukuntamme perustava kokous Lippumme vihittiin Partiolippukuntien Vartiovuoren Tyttöjen ja Vartiovuoren Poikien Vartiovuorimitali on perustettu Vanhempainyhdistyksen kämpän, Korpitörmän, vihkiäiset Isojärven rannalla Pornaisissa. Eräohjelmaan siirtyminen lokakuussa 1979, samalla partiopuvun väri vaihtui ruskeaksi. Uusi partiohuivi otettiin käyttöön Yrjönpäivänä Uuden kämpän vihkiäiset Pornaisissa. Olemme osa suurta partioyhteisöä Olemme partiopiirin, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n, jäsen. PäPa:n lippukunnissa partiolaisia on yhteensä reilut Piirit puolestaan kuuluvat Suomen Partiolaisiin, joka on partiolaisten kattojärjestö Suomessa. Suomessa on partiolaisia yli Suomalaiset partiotytöt kuuluvat Partiotyttöjen Maailmanliittoon, WAGGGS:iin ja pojat puolestaan Partiopoikien Maailmanjärjestöön, WOSM:iin. Maailmassa on partiolaisia yli 38 miljoonaa. Yhteistyö Toimintaamme tukevat taustayhteisöt ovat Vartiokylän seurakunta ja Partiolippukuntien Vartiovuoren Tytöt ja Vartiovuoren Pojat vanhempainyhdistys ry (VY). Seurakunnalta ja VY:ltä saatu tuki on korvaamattoman arvokasta. Teemme yhteistyötä mm. SPR:n ja paikallisten koulujen sekä Lions Clubien kanssa. VarTy on myös aktiivisesti järjestänyt tapahtumia muiden alueen lippukuntien kanssa.

3 Sudenpennut Sudenpentuosastoon (SPO) kuuluvat lippukuntamme nuorimmista, 7-10-vuotiaista partiolaisista, koostuvat ryhmät. Sudenpenturyhmiä kutsutaan laumoiksi ja laumoja johtavat koulutetut laumanjohtajat eli lj:t. Sudenpentuvaihe on vartioon valmistava. Leikin varjolla harjoittelemme niin partiotaitoja kuin myös ihan jokapäiväisessä elämässä tarvittavia taitoja ja tietoja. Oppiminen ja harjoittelu tapahtuvat pääasiassa itse tekemisen ja kokemisen kautta, leikkimällä, tutkimalla ja askartelemalla. Viikoittaisten partiokokoontumisten aiheena saattavat olla vaikka ensiaputaidot, suunnistaminen, solmut, partiohistoria ja tarinat, hyvät tavat ja toisten auttaminen, luonto ja sen suojelu, kierrättäminen tai vaikka kaupassa asiointi. Toisinaan saatamme leipoa tai ommella laumalle oman viirin. Sudenpennut suorittavat sudenpentu aikanaan pikku hukka, hukka ja susimerkit. Suorituskohtia merkkeihin saa niin kokouksista kuin retkistäkin. Vartiovuoren Tytöissä laumat ovat myös toisinaan suorittaneet sudenpentujen taitomerkkejä, joissa aiheena on ollut mm. suunnistus, retkeily, erätaidot ja ensiapu. Olemme eräpartiolippukunta ja se näkyy myös sudenpentujen toiminnassa. Jo sudenpennut tekevät telttaretkiä metsään ja partiokäm- pälle. Retkillä harjoittelemme esimerkiksi puukon käyttöä, teltan pystytystä ja nuotion sytytystä. Kaikki tapahtuu tietenkin koulutettujen laumanjohtajien opastuksella ja valvonnassa! Toisinaan teemme retkiä myös muihin mielenkiintoisiin kohteisiin, museoihin, näyttelyihin tai vaikka elokuviin. Sudenpentuajan yksi kohokohdista on varmasti Itsenäisyyspäivän kirkossa annettu sudenpentulupaus.

4 Vartiolaiset Partiotyttöosastoon (PTO) kuuluvat vartiolaiset. Vartiolaiset ovat yli kymmenenvuotiaita partiolaisia, jotka toimivat noin 5-10 hengen vartioissa n vuotiaiden vartionjohtajien johdolla. Vartiossa syvennetään jo sudenpennuissa opeteltuja taitoja ja tietoja sekä opitaan paljon uutta. Eräpartiolaisina painotamme retkeilyä ja erätaitoja. Vartiossa opeteltavat tiedot ja taidot on jaettu III-, II- ja I-luokkiin. III-luokassa vaaditaan lähinnä perustaitoja, jotka kymmenvuotiaskin oppii. I-luokka taas tarjoaa haasteita kokeneemmallekin eräpartiolaiselle. Aina yhden näistä luokista suoritettuaan vartiolainen saa ruskeaan partiopaitaansa suoritusmerkin. Partiolupaus annetaan ensimmäisenä vuotena vartiossa, useimmiten lippukunnan kevätjuhlassa. Viikoittaisesta puolitoista tuntia kestävässä kokouksessa harjoitellaan niin retkillä kuin jokapäiväisessä elämässäkin hyödyllisiä taitoja. Kokouksen aiheena voi olla mm. sol- mut, ensiapu, suunnistaminen tai luonto. Myös erilaisia projekteja on kokouksissa tehty. Opimme p ä ä o s i n tekemällä ja k o k e m a l l a, erityisesti ottamaan vastuuta ensin itsestämme ja sen jälkeen myös kaveristakin. Vartiossa toimiminen opettaa, vastuunottamisen lisäksi, tekemään yhteistyötä muiden kanssa. Vartiossa panostetaan yhä enemmän erätaitoihin ja eräretkeilyyn. Retkiä pyritään tekemään vähintään neljä vuodessa, osa maastoon ja osa Korpitörmä-kämpälle. Maastoretkillä yövymme joko laavuilla tai teltoilla, valmistamme ruokia nuotion lämmössä, suunnistamme sekä harjoittelemme kaikenlaisia retkeilyyn liittyviä taitoja.

5 Johtajat / vaeltajat Vartio muuttuu vaeltajaryhmäksi yleensä niillä vaiheilla, kun vartiolaiset koulutetaan vartionjohtajiksi n vuotiaina. Toiminta jatkuu vaeltajaryhmässä aktiivisena ainakin siihen asti kunnes I-luokka on suoritettu ja toisinaan sen jälkeenkin. Vartiovuoren Tytöissä vaeltajat toimivat Vaeltajaosastossa (VAO). VAO:n toimintaa on kaikki sellainen mitä tehdään yhdessä ilman vartiolaisia ja sudenpentuja ja osastoon kuuluvat kaikki Vartiojohtaja-kurssin käyneet johtajat. tule. Lisäksi johtajat suunnittelevat osastojen ja lippukunnan päivä- ja viikonloppuretkiä, varainhankintaa, sekä kevät- ja joulujuhlat ja itsenäisyyspäivän juhla. Myös virallinen puoli rekisteröitynä yhdistyksenä hoidetaan kirjanpitoa ja vuosikokousta myöten. VAO:n jo perinteiksi muodostuneita tapahtumia ovat keväinen keilaturnaus, Leffaralli, talviturkinheitto ennen vappua, erilaiset maastoretket sekä yhdessä Vartiovuoren Poikien kanssa Värijuhla ja Korpitörmä Express (KTE). Kaikki johtajamme käyvät VJ-kurssin, Ensiapu I-kurssin ja sammutuskurssin. Lisäksi johtajiamme koulutetaan mm. laumanjohtaja-, partiojohtaja-, lippukunnanjohtamis-, muonitus-, leikki-, erätaito- ja viestikurssilla. Johtajistoa on useimmin koolla Johtajaneuvoston (JN), Vartionjohtajaneuvoston (VJN), Laumanjohtajaneuvoston (LJN) ja hallituksen kokouksissa. Usein on meneillään myös jokin projekti, esimerkiksi kesäleirin suunnittelu. Johtajisto kantaa suuren vastuun normaalista partiotoiminnasta lippukunnassa. Viikoittain koko lukuvuoden ajan suunnitellaan, valmistellaan ja pidetään laumojen ja vartioiden kokoukset. Erätaidot ovat tarpeen järjestettäessä retkiä niin maastoon kuin kämpälle, jolle ei sähköä eikä vesijohtoa

6 Partioasu Vuoden aikana on paljon kokouksia ja retkiä, joissa kuuluu huivin lisäksi käyttää partiopaitaa. Lisäksi on useita perinteisiä tapahtumia, kuten juhlat ja partioparaati, joissa kaikilla tulee olla partiopuku. Partiopuku osaltaan kehittää ja ylläpitää partiolaisten keskinäistä yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Vartiovuoren Tytöissä partiopukuun kuuluu: - lippukuntamme harmaa-musta partiohuivi - sudenpennuilla tummansininen sudenpentupaita ja muilla ruskea partiopaita - partiovyö - tummansininen suora polvipituinen hame - tummat pikkukengät - sudenpennuilla tummansiniset sukkahousut ja muilla ruskeat -sudenpennuilla väiski pukunnista, joissa käytetään sinistä paitaa. Tämä juontaa juurensa siitä, että siirryimme suorittamaan eräohjelmaa vuonna 1979, jonka merkiksi paitojemme väri vaihdettiin ruskeaksi. Sudenpentupaita on aina ollut sininen, ja sudenpentumme noudattavat peruspartio-ohjelmaa. Puvun asusteiden tulee olla oikeita. Merkit ja tunnukset tulee kiinnittää oikeisiin paikkoihin. Merkit yleensä saa (tai saa oikeuden ostaa ne) suorituksen jälkeen. On tärkeää, että partiopuku on siisti. Sudenpentujen partiopuku ja merkit Sudenpentujen paita: tummansininen o-aukkoinen sudenpentupaita (kololla on mahdollisesti myynti-ilmoituksia villaisista paidoista, myös esim. kuvioton poolo tai college käy) Lippukunnassamme sudenpennuilla ovat käytössä ansiomerkkien lisäksi seuraavat merkit: Jäsentunnuksia ovat paikkakuntatunnus HELSINKI ja Pääkaupunkiseudun Partio- Vartiolaisten ja johtajien partiopaidan väri on ruskea poiketen useimmista Suomen liplaiset ry:n piiritunnus. Ne kiinnitetään vasemman hihan keskelle, paikkakuntatunnus yläreuna olkasaumaa pitkin ja piiritunnus yläreuna 3 cm etäisyydelle olkasaumasta, liljan kärki tulee ylöspäin (kuva 1). Sudenpentulupaus annetaan ensimmäisenä partiovuotena. Sudenpentujen lupausmerkki sudenpää ommellaan sudenpentupaidan vasempaan rintaan kainalon korkeudelle ja olkapään keskelle (kuva 2).

7 Kuva 1. Jäsentunnukset vasemmassa hihassa Sudenpentujärjestelmässä on kolme ns. vaihetta: pikkuhukka, hukka ja susi. Vaihemerkki pikkuhukka ommellaan sudenpentupaitaan lupausmerkin vasemmalle puolelle, keskiö lupausmerkin yläreunan tasalla, merkkien väli 0,5 cm. Hukka ommellaan vastaavasti lupausmerkin oikealle puolelle. Susi ommellaan lupausmerkin yläpuolelle, merkkien väli 0,5 cm (kuva 2). Kankainen tai nahkainen osanottomerkki (esimerkiksi jonkin tapahtuman tai leirin merkki) kiinnitetään paitaan oikeaan rintaan (hieman kainalon yläpuolelle ja olkapään keskelle). Samanaikaisesti käytetään vain yhtä osanottomerkkiä. Merkkiä kannetaan tapahtuman jälkeen enintään yksi vuosi. Metallinen osallistumismerkki kiinnitetään partiovyöhön. Vyömerkkiä voi kantaa aina. Harrastusmerkit (tavallisesti kolmion muotoisia) ommellaan sudenpentupaidan oikeaan hihaan kahtena rivinä (suurikokoiset yksin keskelle). Ylimmäksi kiinnitettävien merkkien yläreuna on 3 cm olkasaumasta. Pariton merkki kiinnitetään alimmaksi keskelle. Merkkien väli on 0,5 cm. Kuva 2. Lupaus- ja pikkuhukkamerkki, sekä hukka- ja susimerkkien paikat. Vartiolaisten ja johtajien partiopuku ja merkit Seuraavat ohjeet koskevat myös johtajia ja vaeltajia. Vartiolaisilla partiopukuun kuuluu: - lippukuntamme harmaa-musta partiohuivi (ostetaan kololta) - ruskea partiopaita (partiokaupoista, kololla on mahdollisesti myynti-ilmoituksia) - partiovyö - tummansininen suora polvipituinen hame - ruskeat sukkahousut - tummat pikkukengät.

8 Lippukunnassamme vartiolaisilla ovat käytössä ansiomerkkien lisäksi seuraavat merkit: Lippukunnan merkki kiinnitetään partiopuseron oikean taskun laskoksen näkyvän osan puoliväliin (kuva 3). Jäsentunnuksia ovat paikkakuntatunnus HELSINKI, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n piiritunnus ja Suomen Partiolaiset ry:n järjestötunnus. Paikkakuntatunnus kiinnitetään vasemman hihan keskelle yläreuna olkasaumaa pitkin ja piiritunnus yläreuna 3 cm etäisyydelle olkasaumasta, liljan kärki tulee ylöspäin (kuva 1). Järjestötunnus kiinnitetään partiopuseron oikean taskun yläpuolelle siten, että tunnus kiinni taskun yläreunassa ja taskun keskellä (kuva 3). Lupausmerkki kiinnitetään partiopuseron oikean taskun laskokseen lippukuntamerkin alapuolelle (kuva 3). Kuva 3. Järjestötunnus, lippukunnan merkki ja lupausmerkki oikeassa taskussa. Kuva 4. I- ja II-luokan merkit, vj-nauhat ja vuositähtiä vasemmassa taskussa Vartiolaiset suorittavat kolme luokkaa, alkaen kolmannesta. Luokkamerkit kiinnitetään vasemman taskun laskokseen. III-luokan merkki kiinnitetään laskoksen keskelle. IIluokan merkki kiinnitetään III-luokan merkin yläpuolelle, jolloin III-luokan merkkiä lasketaan alaspäin. I-luokan merkki kiinnitetään IIluokan merkin yläpuolelle, jolloin III-luokan merkki poistetaan ja II-luokan merkkiä lasketaan alaspäin (kuva 4). Kankainen tai nahkainen osanottomerkki (esimerkiksi jonkin tapahtuman tai leirin merkki) kiinnitetään partiopuseron oikean taskun yläpuolelle, 1 cm järjestötunnuksesta. Samanaikaisesti käytetään vain yhtä osanottomerkkiä. Merkkiä kannetaan tapahtuman jälkeen enintään yksi vuosi. Metallinen osallistumismerkki kiinnitetään pysyvästi partiovyöhön. Vuositähdet kiinnitetään riviin vasemman taskun yläpuolelle alkaen taskun oikeasta laidasta (kuva 4). Yhden vuoden tähti on hopeanvärinen ja viiden vuoden tähti kullanvärinen. Liittymispäivästä lukien jokainen toimintavuosi oikeuttaa käyttämään yhtä tähteä, jokaista viisivuotiskautta kohti on käytettävä yhtä viiden vuoden tähteä. Viiden vuoden tähdet kiinnitetään rivin alkuun. Harrastusmerkit lippukunnassamme taitomerkkejä ei kiinnitetä paitaan. Jänkäsusi kiinnitetään oikeaan hihaan yläreuna 20 cm olkasaumasta. Nahkalilja kiinnitetään partiovyöhön. Kaukoretkimerkki karhunhammas kiinnitetään partiopuseron oikean taskun napiksi.

9 Johtajilla edellisten lisäksi Myöhemmin partiourallasi sinulla saattaa olla oikeus kantaa myös seuraavia merkkejä ja tunnuksia: Nimineula, jossa on viikinkivenekuvio, kiinnitetään keskelle oikean taskun läppää. SPOJ-, PTOJ-, VAOJ- tai viestikurssimerkki kiinnitetään partiopuseron oikean taskun laskoksen alareunaan. Vain yhtä merkkiä käytetään kerrallaan. Ensiapumerkkiä, joka kiinnitetään vasemman hihan keskelle kolmion kärki alaspäin ja yläreuna 20 cm olkasaumasta, saa käyttää SPR:n Ensiapu I -kurssin suoritettuaan (kuva 5). Kuva 5. Jäsentunnukset, hihalilja ja ea-merkki vasemmassa hihassa. Tehtävää kuvaavana tunnuksena vartionjohtajan apulaisella on vasemman taskun laskoksen sisäreunassa, ja vartionjohtajalla molemmissa reunoissa valkoiset kanttinauhat (kuva 4). Johtajapartiolainen käyttää myös kolmatta nauhaa taskun keskellä. Vartionjohtaja, vartionjohtajan apulainen, laumanjohtaja, laumanjohtajan apulainen ja vaeltaja käyttävät mustaa pillinarua. Pj-kurssimerkkiä, nahkaista osmonsolmua, käytetään huivissa. Partiojohtajamerkkiä saa käyttää, kun pj-valtakirja on myönnetty. Merkki kiinnitetään partiopuseron vasemman taskun laskoksen keskelle, jolloin luokkamerkit ja kanttinauhat poistetaan. Partiojohtajan pillinaru on vihreä. Partiojohtaja saa kiinnittää paitansa olkapäille poletit. Hihalilja, joka kiinnitetään vasemman hihan keskelle yläreuna 15 cm olkasaumasta, osoittaa partiojohtajan tehtävän (kuva 5). Liljan väri on lippukunnanjohtajalla ja lippukunnan apulaisjohtajalla keltainen, osastonjohtajalla vihreä, piirinjohtajalla hopean- ja järjestön johtajalla kullanvärinen. Partiojohtajalla, jolla on muu päätehtävä lippukunnassa lilja on musta, piirissä sininen ja järjestössä helmenharmaa. Partiojohtajalla on suikan sijaan oikeus käyttää BP-lakkia. Pj-jatkokurssin (KoGi) tunnuksina ovat Gilwell-huivi, nahkainen osmonsolmu eli Gilwell-punos, Kolmiapila ja Metsämerkki eli nappulat. Gilwell-huivin kanssa käytetään aina nahkaista osmonsolmua ja nappuloita, Gilwell-huivia ei käytetä edustettaessa lippukuntaa. Kolmiapila kiinnitetään partiopuseron vasemman taskun laskokseen ylimmäiseksi. Metsämerkin kanssa ei käytetä pillinarua. Ansiomerkkejä myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta: Ansiomerkeistä ja niiden käytöstä noudatamme Suomen Partiolaisten ansiomerkkiosviittaa. Vartiovuoren Tytöillä ja Vartiovuoren Pojilla on oma ansiomerkkijärjestelmä. Vartiovuoriansiomerkki kiinnitetään lippukunnan merkin paikalle. Vartiovuori-mitalia käytetään, kuten muitakin nauhassa kannettavia ansiomerkkejä, vain juhlatilaisuuksissa. Muissa partiotilaisuuksissa käytetään nauhalaattaa.

10 Varusteet Lippukunnassamme on tapana käyttää partiopaitaa ja huivia jokaisessa kokouksessa ja tapahtumassa. Kokoukseen on hyvä ottaa mukaan ainakin - partiovihko - lyijykynä ja kumi - sisätossut - säänmukaiset vaatteet Lisäksi jos kotoa löytyy - omat sakset - teroitin Kun olet lähdössä retkelle, mieti tarkkaan mitä varusteita otat mukaan ja miten pakkaat ne. Jos kaikki matkat tehdään autolla, yöpyminen on sisätiloissa eikä tavaroita tarvitse kantaa pitkää matkaa, kannattaa pakata tavalliseen kassiin tai reppuun, koska näitä on helpompi pakata autoon. Maastoretkillä tai kun olet menossa bussilla kämpälle, pakkaa tavarasi rinkkaan. Mitä tasapainoisemmin rinkka on pakattu, sitä helpompi sitä on kantaa. Rinkan säädöt kannattaa tarkastaa jo kotona. Vaatteita pakatessa kannattaa pitää mielessä, että kerrospukeutuminen on redulla kätevää. Kun teet jotain raskaampaa, vaikkapa kannat vettä lähteeltä, voit riisua villapaidan. Vaelluksen tauolla on taas hyvä pukea lisää päälle, ettei turhaan tarvitse palella. Vaatetus riippuu tietysti myös vuodenajasta. Järjen käyttö on sallittua, mutta suosittelemme ottamaan varustelistassa olevat varusteet mukaan. Tässä on jonkinlainen varustelista helpottamaan pakkaamista. Lista ei välttämättä ole täydellinen, eikä kaikkea tarvitse ottaa mukaan jokaiselle retkelle. Jos olet lähdössä ensimmäistä kertaa retkelle, kysy lisäohjeita omalta johtajaltasi. Jos sinulta puuttuu vielä rinkka tai makuupussi, ota yhteyttä omaan johtajaasi, saat varmasti lainaksi puuttuvan varusteen ja pääset mukaan retkelle!

11 Varustelista - rinkka tai reppu - makuupussi ja -alusta - sadetakki ja -housut - kumisaappaat - kunnon kengät (esim. lenkkarit tai vaelluskengät) - lämpimät päällysvaatteet - villapaita - vaihtovaatteita - kerrasto - alusvaatteita - sukkia - villasukkia - lapasia ja/tai rukkasia - pipo (maastoretkellä yöllä on kylmä jo varhain syksyllä) - yöpuku - pyyhe - peseytymisvälineet - ruokailuvälineet ja -pussi - tulitikut - taskulamppu ja varapatterit - puukko (terävä on tylsää turvallisempi) - kompassi - muistiinpanovälineet - rulla vessapaperia - ödäri (eli unilelu) - partiohuivi - EA-kamoja esim. kyypakkaus, laastaria; OMAT LÄÄKKEET! Lisäksi on hyvä muistaa - maastoretkille vettä; 2 yötä n. 3 litraa, 1 yö: n. 2 litraa - talvella pulkka tai liukuri - kesällä aurinkovoide ja uikkarit - rinkkasuojus tai pari jätesäkkiä - narua - pikku naposteltavaa - ei riippukorviksia tai muita koruja - elektroniikka on hyvä jättää kotiin

12 Hilpari Hilpari on lippukuntamme oma lehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa, kaksi kertaa syys- ja kevätkaudella. Johtajat ja myös laumat ja vartiot pääsevät kantamaan oman kortensa kekoon lehden tekemisessä. Jokaisesta Hilparista löydät esimerkiksi sudarisivut, Lävellä Lörpöteltyä, johtajien yhteystietoja ja tietoa tulevista tapahtumista. Hilparissa on myös vartioiden ja laumojen omia juttuja retkistä ja tapahtumista. 1/2008 Vartiovuoren Tytöt ry

13 Usein kysyttyjä kysymyksiä 1. Kuinka paljon partio maksaa? Ollakseen mukana toiminnassa tulee jokaisen maksaa Suomen Partiolaisten jäsenmaksu n. 30. Jäsenmaksu on oltava maksettuna siksi, että se sisältää partiovakuutuksen retkiä, kokouksia ja muita partiotapahtumia varten. Lippukunta ei kerää erikseen omaa jäsenmaksua, vaan rahoittaa toimintaansa omatoimisella varainhankinnalla sekä kaupungin ja seurakunnan avustuksilla. Vartiolaisten partiopaita maksaa n. 45 ja sudenpentujen neule partioliikkeistä n. 15, huivi- ja merkkimaksu ovat yhteensä 17. Hilparissa ja kololla myydään välillä vanhoja partiopaitoja. Tavallisesti viikonloppuretket maksavat 6-8 ja erikoisemmat retket ja leirit joskus vähän enemmän. Partiouran alussa pärjää retkillä ihan tavallisilla ulkoiluvaatteilla ja rinkan ja makuupussin voi yrittää lainata tutuilta. Jos partio tuntuu omalta harrastukselta saa varusteisiin upotettua suuriakin summia rahaa. 2. Kuinka paljon johtajat saavat palkkaa? Partio on kaikille, niin sudenpennuille kuin johtajillekin, harrastus, eikä kenellekään makseta palkkaa. 3. Onko kokouksissa aina pakko käydä? Partiokokouksissa ei ole läsnäolopakkoa, mutta pyydämme aina ilmoittamaan, jos ei jostain syystä pääsekään paikalle! Tämä siksi, että osaamme suunnitella kokouksen ohjelman osallistujamäärälle sopivaksi. Tarkoitus kuitenkin olisi, että kokouksissa käytäisiin viikottain! 4. Miten liittyä partioon? Jos olet luokkalainen, ota yhteyttä sudenpentuosastonjohtaja Riikka Tikkaseen Jos olet luokkalainen, ota yhteyttä partiotyttöosastonjohtaja Nina Enrothiin Muussa tapauksessa ota yhteyttä lippukunnanjohtaja Anna Tikkaseen Sähköpostiosoitteet ovat muotoa 5. Mistä saa huivin, paidan, jne? Huivin saa kun maksaa 17 euroa. Tämä sisältää myös kaikki saatavat merkit. Jos huivi häviää tai haluaa uuden huivin, se maksaa 15 euroa. Paidan, vyön ja muut partiovarusteet voi ostaa Partioaitasta tai voi kysellä muiden partiolaisten pieniksi jääneitä paitoja. Muista ettet kuitenkaan voi ostaa sinistä paitaa.

14 6. Saako kännykkä olla mukana? Kokouksissa puhelimen pitää olla kiinni, jotta se ei häiritse kokousta. Retkille ei kännykkää eikä muuta elektroniikkaa (esim. korvalappustereot) saa ottaa mukaan, sillä partiovakuutus ei korvaa jos ne hajoavat. Eivätkä ne muutenkaan sovi retkille ja ne voivat häiritä ohjelmaa. Johtajalla on puhelin mukana hätätilanteita varten. 7. Kokousaika ei sovi? Ota yhteyttä osastonjohtajaan ja kysy mahdollisia muiden ryhmien kokousaikoja. Sudenpennut: Riikka Tikkanen Vartiolaiset: Nina Enroth Sähköpostiosoitteet muotoa 8. Saako rahat takaisin, jos ei pääsekään johonkin tapahtumaan vaikka on jo ilmoittautunut? Lähdemme aina siitä olettamuksesta, että retkelle ilmoittautuminen on sitova. Jos osallistumisen peruttaminen tulee kovin myöhään, on rahat jo usein käytetty retken ruokaan tai muuhun ohjelmamateriaaliin. Tällöin rahoja on mahdotonta palauttaa. Ilmoittautuessasi tapahtumaan sitoudut maksamaan osallistumismaksun, joten joudumme perimään retkimaksun, vaikka peruisit osallistumisesi, jos hankintoja retkeä varten on jo tehty. Retken/tapahtuman ollessa osallistujille ilmainen lippukunta maksaa yleensä kaikki kulut. Tällöin jos perut osallistumisesi, eikä sinulla ole lääkärintodistusta, perimme sinulta osallistumismaksun (retkistä yleensä 6 ). Tällä tavalla haluamme varmistaa, että myös ilmaisille retkille ilmoittaudutaan sitovasti. Rahat retkistä ja leireistä saa kuitenkin sairastapauksissa takaisin lääkärintodistusta vastaan. 9. Saavatko vanhemmat rahaa lasten kuljettamisesta retkille? Emme kerää emmekä maksa bensarahaa kuljetuksista. Toivomme vanhempien osallistuvan kuljetuksiin mahdollisuuksien mukaan. 10. Mitä partiovakuutus kattaa? Partiovakuutus sisältää korvaukset retkillä ja muissa partiotapahtumissa sattuneisiin onnettomuuksiin. Partiovakuutus ei sisällä tavaroille sattuneita tuhoja.

15 Vartiovuoren Pojat & Vartiovuoren Tytöt vanhempainyhdisys Toiminta-ajatuksemme on tukea aatteellisesti, toiminnallisesti ja taloudellisesti lippukuntiamme. Käytännössä tämä tarkoittaa toimintaedellytysten takaamista reippaaseen partiotoimintaan. Tärkein vuosittainen tehtävämme on Pornaisissa sijaitsevan uuden partiokämpän ja muiden rakennusten huoltaminen. Se hoidetaan kaksilla talkoilla - keväisin & syksyisin -- jolloin tehdään pikkukorjauksia, katsellaan kompostit kuntoon ja täytetään liiteri polttopuilla sekä siivotaan rakennukset sisältä ja ulkoa! Partioretkien turvallisuuden takaamiseksi kustannamme aina tarpeen mukaan lippukuntien johtajille sammutuskoulutusta. Kämpälle olemme hankkineet sammuttimia ja laatineet turvaohjekansion. Kaikki partiolaisten perheet ovat yhdistyksen jäseniä. Kannatusluonteisen jäsenmaksun on maksanut vuosittain lähes 100 perhettä. Muita varainhankintamuotoja ovat Itsenäisyyspäivämyyjäiset ja Äitienpäivälounas. Myyjäisiin vanhempainyhdistyksen jäsenet tuovat tekemiään leivonnaisia yms. myytäväksi. Yhdistys kokoontuu vuoden aikana 5-6 kertaa ja kokoukset ovat avoimia kaikille partiolaisten vanhemmille. Tule mukaan tukemaan lapsesi partiotoimintaa! Ota yhteyttä VY:n puheenjohtaja Seppo Sarliniin, p !

16 Tärkeitä yhteystietoja Kolo: Kiviportintie Helsinki Tehtävä Nimi Puhelinnumero Lippukunnanjohtaja, tiedottaja Anna Tikkanen Lippukunnan apulaisjohtaja Anna Suntio Sudenpentuosastonjohtaja Riikka Tikkanen Partiotyttöosastonjohtaja Nina Enroth Sihteeri Kiira Virolainen Jäsenrekisterinhoitaja, rahastonhoitaja Riikka Tikkanen Hyödyllisiä linkkejä: Vartiovuoren Tyttöjen kotisivut Vartiovuoren Poikien kotisivut Vanhempainyhdistyksen sivut Vartiokylän seurakunnan sivut Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kotisivut Suomen Partiolaiset Partiotyttöjen Maailmanliitto Partiopoikien Maailmanjärjestö Partioaitta Partiovaruste Nettisivuillemme päivitetään kokousajat ja tiedot syksyn tapahtumista. Myös ryhmien johtajien yhteystiedot löydät sieltä.

PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE

PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE Jyväskylän Versot ry Pukuohje 1(5) PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE Kaikki partiolaiset eri puolilla maailmaa pukeutuvat partioasuun. Partiopuku yhdistää partiolaisia ja lippukunnan omat perinteet ovat

Lisätiedot

KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS. www.käppäräpartio.fi

KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS. www.käppäräpartio.fi KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS www.käppäräpartio.fi 1 Sisällysluettelo o Partiopuku yhdistää............. 2 o Lippukunnan perinteet............. 2 o Helpotusta ahdingon sijaan............. 2 o Sudenpennun

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2005

TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii vuonna 2005 Suomen Partiolaisten ohjelmaa toteuttaen. Vuoden päätapahtumana on lippukunnan kesäleiri,

Lisätiedot

VIRALLINEN PARTIOASU JA PARTIOPAIDAN MERKIT

VIRALLINEN PARTIOASU JA PARTIOPAIDAN MERKIT VIRALLINEN PARTIOASU JA PARTIOPAIDAN MERKIT MIKAELIN SINIKELLOT 2015 SUDENPENNUN PARTIOASU Asuun kuuluu: Partiopaita = tummansininen college-paita o Paitoja myydään mm. partiokaupassa Partiohuivi = kirkkaan

Lisätiedot

Mikä-mihin-milloin? Partiolaisen puku- ja merkkiopas

Mikä-mihin-milloin? Partiolaisen puku- ja merkkiopas Mikä-mihin-milloin? Partiolaisen puku- ja merkkiopas 1 Partiolaisen puku- ja merkkiopas Puku- ja merkkiohje 2 Vihkon tekstit: SP:n ohjelmaryhmä Avustajat: SP:n kenttäosasto / Ville Jokinen SP:n tiedotus

Lisätiedot

PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT

PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT Laadittu uuden ikäkausijaon perusteella ja partiopuku-uudistuksen mukaisesti Laadittu lokakuussa 2011/Liisa Tulosmaa huomioi hankintoja tehdessäsi mahdolliset hintamuutokset

Lisätiedot

Tervetuloa VaMeen. Tietoa partiolippukunta Vantaan Metsänkävijöistä, lippukunnan toiminnasta sekä partioliikkeestä

Tervetuloa VaMeen. Tietoa partiolippukunta Vantaan Metsänkävijöistä, lippukunnan toiminnasta sekä partioliikkeestä Tervetuloa VaMeen Tietoa partiolippukunta Vantaan Metsänkävijöistä, lippukunnan toiminnasta sekä partioliikkeestä Tervetuloa mukaan! Tervetuloa VAMEen Sinulle partiolainen Näiden muutamien sivujen tarkoituksena

Lisätiedot

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään?

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään? Tervetuloa partioon Partio on vastavoima Miks mun pitäis ja Ei kuulu mulle -asenteille. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin

Lisätiedot

Risupesä 2/2014. Partioparaati su 4.5. Pyhän Yrjön Funk Jamit ke 14.5. klo 18.30 20. Koko perheen voimin kesäteatteriin!

Risupesä 2/2014. Partioparaati su 4.5. Pyhän Yrjön Funk Jamit ke 14.5. klo 18.30 20. Koko perheen voimin kesäteatteriin! Risupesä 2/2014 Tärkeimpiä tulevia tapahtumia ovat partioparaati ja Pyhän Yrjön Funk Jamit. Nappaa tästä Risupesästä talteen loppukevään tärkeät päivämäärät! Partioparaati su 4.5. Partiomarssi lähestyy

Lisätiedot

Lounais-Suomen Partiopiiri ry PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT kiinnitysohjeita mallipaitaan

Lounais-Suomen Partiopiiri ry PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT kiinnitysohjeita mallipaitaan Lounais-Suomen Partiopiiri ry PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT kiinnitysohjeita mallipaitaan Sudenpennun puvut ja merkit Sudenpentu kantaa lippukuntahuivia ja on pukeutunut sudenpentupaitaan, jossa on sudenpää-

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA VARTIOVUOREN TYTÖT RY.

PARTIOLIPPUKUNTA VARTIOVUOREN TYTÖT RY. PARTIOLIPPUKUNTA VARTIOVUOREN TYTÖT RY. TILINPÄÄTÖS 1.1.-31.12.2007 VUOSIKOKOUKSEN HYVÄKSYMÄ 24.1.2008 TOIMINTAKERTOMUS...2-13 TULOSLASKELMA...14-15 TASE...16-17 ALLEKIRJOITUKSET...18 TILINTARKASTUSKERTOMUS...19

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

Vuonna 2014 on edelleen tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan ja pyrkiä kasvattamaan jäsenmäärää.

Vuonna 2014 on edelleen tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan ja pyrkiä kasvattamaan jäsenmäärää. TOIMINTASUUNNITELMA 1. YLEISTÄ Lippukunnan tarkoituksena on edistää partiolaisen myönteistä kokonaiskehitystä. Se pyrkii kasvattamaan terveitä, sosiaalisen vastuunsa tuntevia yksilöitä. Tähän sisältyy

Lisätiedot

Harjun Pojat - Tervetuloa lippukuntaan!

Harjun Pojat - Tervetuloa lippukuntaan! Harjun Pojat - Tervetuloa lippukuntaan! Harjun Pojat-partiolippukunta Perustettu 1929 Jäseniä n. 120 Tukikohtana toimii kirkonkylän kolo, toinen kolo Suoramalla sekä Havisevalla Kangasalan seurakunnan

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2006

TOIMINTASUUNNITELMA 2006 Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 2006 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii vuonna 2006 Suomen Partiolaisten ohjelmaa toteuttaen. Vuoden päätapahtumana on lippukunnan kesäleiri,

Lisätiedot

Opas uudelle partiolaiselle

Opas uudelle partiolaiselle Opas uudelle partiolaiselle Kaivokselan Delfiinit ry Kaivokselan Delfiinit ry Kaivokselan Delfiinit (KaiDe) on vuonna 1963 perustettu partiolippukunta eli partion paikallisyhdistys, jossa partiota voivat

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2010

Toimintakertomus vuodelta 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1 / 5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusille toimintavuosi 2010 oli jälleen aktiivinen toiminnan kannalta. Lippukunnan jäsenmäärä on melko paljon noussut viime

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2014

Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Mankkaan Eräsudet ry 1 / 7 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Mankkaan Eräsudet ry jatkaa 21. toimintavuotenaan nykyisen partio-ohjelman toteuttamista. Vuonna 2014

Lisätiedot

EDDA'14 Leirikirje Hei leiriläinen ja kotiväki!

EDDA'14 Leirikirje Hei leiriläinen ja kotiväki! EDDA'14 Leirikirje # 2 Hei leiriläinen ja kotiväki! Ilmoittautuminen Edda 14 kesäleirille on päättynyt ja mukaan on ilmoittautunut reilusti yli 100 pohjanveikkoa. Mahtavaa, että juuri sinä olet yksi heistä!

Lisätiedot

KEVÄÄN 2014 TIEDOTUSKIRJEET: (Pääsiäisleiri, Kohtaaminen, Suurjuhla, Lapinvaellus)

KEVÄÄN 2014 TIEDOTUSKIRJEET: (Pääsiäisleiri, Kohtaaminen, Suurjuhla, Lapinvaellus) KEVÄÄN 2014 TIEDOTUSKIRJEET: (Pääsiäisleiri, Kohtaaminen, Suurjuhla, Lapinvaellus) SINUT ON KUTSUTTU mukaan matkalle Hollywoodiin! Pääsiäinen on jo pian nurkan takana ja niin on taas Rastipartion vuotuisen

Lisätiedot

Kausi. Kevät 3. Kevät 4

Kausi. Kevät 3. Kevät 4 Vartiolaisen suorituskirja Vantaan Metsänkävijät ry 20 - Versio 24.08.2004 Versio 24.08.2004-1 2 - Versio 24.08.2004 Versio 24.08.2004-19 Yleiset: artiohuivi Rinkka / iso kassi, johon mahtuvat kaikki mukaan

Lisätiedot

KÄPYNEN UUDEN PARTIOLAISEN PAINOS KYSELY KOTEIHIN. www.käppäräpartio.fi. Partiolaisen nimi: Huoltajien nimet: Kotiväen puhelinnumero (tai numerot):

KÄPYNEN UUDEN PARTIOLAISEN PAINOS KYSELY KOTEIHIN. www.käppäräpartio.fi. Partiolaisen nimi: Huoltajien nimet: Kotiväen puhelinnumero (tai numerot): KYSELY KOTEIHIN Partiolaisen nimi: Huoltajien nimet: Kotiväen puhelinnumero (tai numerot): KÄPYNEN Kotiväen sähköpostiosoite (tai osoitteet): Olen kiinnostunut tukemaan lapseni partiotoimintaa: osallistumalla

Lisätiedot

TÖÖLÖN SINISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Sivu 1/6 14.10.2009. Yleistä

TÖÖLÖN SINISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Sivu 1/6 14.10.2009. Yleistä Sivu 1/6 14.10.2009 Yleistä Vuosi 2010 on Töölön Sinisten 77. toimintavuosi. Kokoontumispaikkamme tullee olemaan Töölönkadun kolo ja retkipaikkamme Långvikin uusi kämppä. Alkavan vuoden tavoitteena on

Lisätiedot

Haagan Eräveikot lyhyt peruskurssi

Haagan Eräveikot lyhyt peruskurssi Haagan Eräveikot lyhyt peruskurssi Tervetuloa Haagan Eräveikkoihin! Tämän vihon tarkoituksena on auttaa teitä alkuun yhteisessä partioharrastuksessa ja vastata moniin partiota ja eräveikkoja koskeviin

Lisätiedot

MERIPARTIOLIPPUKUNTA NIIHAMAN SAUKKOJEN RY OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

MERIPARTIOLIPPUKUNTA NIIHAMAN SAUKKOJEN RY OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE MERIPARTIOLIPPUKUNTA NIIHAMAN SAUKKOJEN RY OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE Esipuhe Pidät kädessäsi Meripartiolippukunta Niihaman Saukkojen ry omaa opasta partiolaisen kotiväelle. Olemme keränneet tähän oppaaseen

Lisätiedot

OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE MERIPARTIOLIPPUKUNTA NIIHAMAN SAUKKOJEN OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE Esipuhe Pidät kädessäsi meripartiolippukunta Niihaman Saukkojen omaa opasta partiolaisen kotiväelle. Olemme keränneet tähän oppaaseen

Lisätiedot

2 Kokouksen järjestäytyminen ja menettelytavat

2 Kokouksen järjestäytyminen ja menettelytavat NAKKILAN PARTIOLAISET RY Noora Heikintalo 13.11.2010 PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 1/3 LIPPUKUNNAN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika Lauantaina 13.11.2010 klo 16.00-17.20 Paikka Partiomaja, Savikontie

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA MERITUULEN TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 01.12.2014 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Merituulen omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle. Olemme keränneet tähän

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY 1(5) Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 Mankkaan Eräsusien seitsemäntenätoista toimintavuotena jatkamme uuden ohjelman toteuttamista ja tulemme

Lisätiedot

Kevätvaellus 2015, Laipanmaa, Pälkäne

Kevätvaellus 2015, Laipanmaa, Pälkäne Liekkityttöjen ja Kaskenkaatajien yhteinen kevätvaellus järjestetään 13.5.-17.5. Kevätvaellus 2015, Laipanmaa, Pälkäne Paikka: Vaelluksen paikkana on upea Laipanmaan retkeilyalue Pälkäneellä lähellä Sappeen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2008

Toimintasuunnitelma vuodelle 2008 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1/5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusien viidettätoista toimintavuotta leimaavat uudistuksen tuulet. Tavoitteena on ottaa syksyllä 2008 käyttöön Suomen Partiolaisten

Lisätiedot

TERVETULOA BPC-LEIRILLE

TERVETULOA BPC-LEIRILLE TERVETULOA BPC-LEIRILLE Kesä on vihdoin täällä ja on aika ryhtyä valmistautumaan leiriä varten. Tästä leirikirjeestä löytyy tietoa leirille valmistautumista varten. SAAPUMINEN LEIRILLE Lippukunnat ovat

Lisätiedot

Susiveikkojen toiminnan painopisteitä ovat laadukas peruspartiotoiminta kokouksissa, retkillä ja leireillä johtajahuolto jäsenmäärän kasvattaminen

Susiveikkojen toiminnan painopisteitä ovat laadukas peruspartiotoiminta kokouksissa, retkillä ja leireillä johtajahuolto jäsenmäärän kasvattaminen Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 15.8.2010 14.8.2011 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii toimintakaudella 15.8.2010-14.8.2011 partio-ohjelmaa toteuttaen. Toimintakauden päätapahtuma

Lisätiedot

1. Lähtövalmistelut. Osallistujakirje 3 16.7.2008. Hei!

1. Lähtövalmistelut. Osallistujakirje 3 16.7.2008. Hei! Osallistujakirje 3 16.7.2008 Hei! Tässä tulee jälleen tärkeää asiaa Yodli! -leiristä. Tämä 3. ja viimeinen osallistujakirje on samalla virallinen leirikirje. Lukekaa kirje huolella! Kirje on jaettu kolmeen

Lisätiedot

KORVEN KOUKKAAJAT -INFO elokuu 2015

KORVEN KOUKKAAJAT -INFO elokuu 2015 KORVEN KOUKKAAJAT -INFO elokuu 2015 Hei koukkaajat ja koukkaajien vanhemmat! Helteinen kesä ja kuiva on vaipumassa muistoihin, mutta lippukunnan syyskausi on sitä vastoin pääsemässä kunnolla vasta käyntiin!

Lisätiedot

Partio on Partiokasvatuksen tavoitteena Partiossa oppii

Partio on Partiokasvatuksen tavoitteena Partiossa oppii Vanhempainilta Tuo tie meitä vie Mitä partio on? Partioaate ja ihanteet Partio-ohjelma Tampereen Kotkat Retkille ja tapahtumiin valmistautuminen Perusvarusteet Kysymykset Mitä partio on? Partio on monipuolista

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2011

TOIMINTAKERTOMUS 2011 TOIMINTAKERTOMUS 2011 1. YLEISTÄ Leppävaaran Korvenkävijät ry:ssä (LeKo) toimi kaudella 2011 noin 40 alle 18-vuotiasta partiolaista sekä 18 täysi-ikäistä johtajaa ja 4 aikuispartiolaista. Lippukunta on

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2007

Toimintasuunnitelma vuodelle 2007 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1/5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusien neljättätoista toimintavuotta leimaavat lukuisat tapahtumat. Vuosi 2007 on partioliikkeen 100-vuotis juhlavuosi ja

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 MANKKAAN ERÄSUDET RY 1(5) Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Mankkaan Eräsusien yhdeksäntenätoista toimintavuotena jatkamme uuden ohjelman toteuttamista ja tulemme

Lisätiedot

Tervetuloa partiojohtajan peruskurssille!

Tervetuloa partiojohtajan peruskurssille! Maailma on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan! Tervetuloa partiojohtajan peruskurssille! -Muumipappa On aika herätä talviunilta! Kaikki muumit ovat kerrankin laaksossa kun

Lisätiedot

UUSI JÄSENTIETOJÄRJESTELMÄ KUKSA

UUSI JÄSENTIETOJÄRJESTELMÄ KUKSA 1/5 19.8.2015 KUILUN KULKIJAT RY Pihatie 24 71820 PÖLJÄ «Sukunimi» «Etunimet» «Katuosoite» «Postinumero» «Postipaikka» Olemme koonneet tähän kirjeeseen Kulukijoiden syksyn ohjelmaa. Toimintaa on tarjolla

Lisätiedot

- Eli lyhyt käyttöohje vapaaehtoisille Lahden Sinisissä -

- Eli lyhyt käyttöohje vapaaehtoisille Lahden Sinisissä - - Eli lyhyt käyttöohje vapaaehtoisille Lahden Sinisissä - 1 Tervetuloa vapaaehtoiseksi partioon! Vaikka partio onkin tarkoitettu lapsille ja nuorille, on partiossa aikuisilla vapaaehtoisilla eli vapareilla

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA KULMAN KIERTÄJÄT RY NIMISEN YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

PARTIOLIPPUKUNTA KULMAN KIERTÄJÄT RY NIMISEN YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Partiolippukunta Kulman Kiertäjät ry PARTIOLIPPUKUNTA KULMAN KIERTÄJÄT RY NIMISEN YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Hyväksytty perustavassa kokouksessa 13.12.1982 Muutokset hyväksytty lpk:n kokouksessa 22.10.1985, 28.2.1986

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2006

Toimintasuunnitelma vuodelle 2006 Järjestöhallitus Puheenjohtaja Jussi Sipilä (kevät) Ilkka Lehto (syksy) Varapuheenjohtaja Ilkka Lehto (kevät) Jussi Sipilä (syksy) Sihteeri Juha Lehto (kevät) Janne Peltola (syksy) Isännistö Visa Jokelainen

Lisätiedot

Toiminta-ajatus 2011-

Toiminta-ajatus 2011- Toiminta-ajatus 2011- HELSINGIN METSÄNKÄVIJÄT RY SISÄLLYS KOLKAT... 3 JERMUT... 5 VARTIOKÄISET... 7 VAELTAJAT... 10 TOIMINTA-AJATUS Julkaisija: Helsingin Metsänkävijä ry 1. painos 2011 2 KOLKAT (8-9V)

Lisätiedot

Päätoimittajan terveiset

Päätoimittajan terveiset NUMERO 52 25.4.2006 Päätoimittajan terveiset Hyvää kevättä kaikille lukijoille. Piirileiri ILVES 06 lähestyy. Lippukunnastamme on leirille lähdössä näillä näkymin 36 partiolaista. Onhan tässä toki ennen

Lisätiedot

4.1 Samirin uusi puhelin

4.1 Samirin uusi puhelin 4. kappale (neljäs kappale) VÄRI T JA VAATTEET 4.1 Samirin uusi puhelin Samir: Tänään on minun syntymäpäivä. Katso, minun lahja on uusi kännykkä. Se on sedän vanha. Mohamed: Se on hieno. Sinun valkoinen

Lisätiedot

Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2004

Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2004 Oma Napa Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2004 Ipanat esittelyssä Partiossakin on oma kielensä Itsenäisyyspäivä, perinteitä kunnioittaen Terveisiä Lankanappi-partiopäivästä Nakkilan Partiolaiset

Lisätiedot

Varusteluettelo ikäkausittain

Varusteluettelo ikäkausittain Varusteluettelo ikäkausittain Tässä dokumentissa jokaisen ikäkauden varusteluettelo on erillisellä sivulla. Tämä helpottaa varusteluettelon jakamista. Myötäpäivät yhteyshenkilön vastuulla on varusteluettelon

Lisätiedot

Lahden siniset TOIMINTASUUNNITELMA, TAPAHTUMAKALENTERI JA TALOUSARVIO 2008

Lahden siniset TOIMINTASUUNNITELMA, TAPAHTUMAKALENTERI JA TALOUSARVIO 2008 Lahden siniset TOIMINTASUUNNITELMA, TAPAHTUMAKALENTERI JA TALOUSARVIO 2008 Sisällysluettelo 1. Kansi sivu 1 2. Toimintasuunnitelma sivu 3 3. Tapahtumakalenteri sivu 5 4. Talousarvio sivu 7 Perustiedot

Lisätiedot

17.10.210 MUHOKSEN METSÄNKÄVIJÄT PARTIOKIRJE. Partiolippukunta Muhoksen Metsänkävijät ry

17.10.210 MUHOKSEN METSÄNKÄVIJÄT PARTIOKIRJE. Partiolippukunta Muhoksen Metsänkävijät ry 17.10.210 MUHOKSEN METSÄNKÄVIJÄT PARTIOKIRJE Partiolippukunta Muhoksen Metsänkävijät ry 2 Hinajaa, hunajaa, kaikki nallet halajaa! Rokua raikasi, kun yli 50 henkilöä viettivät Muhoksen Metsänkävijöiden

Lisätiedot

lwannas(ät)paju.oulu.fi 050-3534564 elinanuo(ät)paju.oulu.fi 050-3745906

lwannas(ät)paju.oulu.fi 050-3534564 elinanuo(ät)paju.oulu.fi 050-3745906 Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan partiopiirien talvimestaruuskilpailut Oulussa 17. 18.2.2007 Sivu 1/6 Ennakko-ohje TERVETULOA Vartionne on ilmoittautunut Lapin ja Pohjois- Pohjanmaan partiopiirien talvimestaruuskisoihin,

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 23.8.2009 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Jyväskylän Versot ry:n omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle.

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 21.9.2011 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Jyväskylän Versot ry:n omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle.

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 28.5.2012 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Jyväskylän Versot ry:n omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle.

Lisätiedot

Tavoitteena on, että ikäkausiryhmät osallistuvat kipinä hetkiin koloilloissaan.

Tavoitteena on, että ikäkausiryhmät osallistuvat kipinä hetkiin koloilloissaan. 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta pitää Sodankyläistä partioperinnettä

Lisätiedot

Toimintakertomus!vuodelle!2008!

Toimintakertomus!vuodelle!2008! TÖÖLÖNSINISETRY TOIMINTAKERTOMUS 12.3.2009 Toimintakertomusvuodelle2008 Yleistä Vuosi 2008 oli partiolippukunta Töölön Siniset ry:n 75. toimintavuosi. Toimipaikkamme on edelleentöölöjakolotöölönkatu34:ssä.uusirakenteillaolevaeräkämppäonkirkkonummella,

Lisätiedot

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014 Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014 Rastivarsat ry Suunnistuksen erikoisseura Orimattilasta Suunnistuskoulua 80-luvun alkupuolelta asti Vuoden suunnistusseura Suomessa 2008 Sinettiseura

Lisätiedot

Sudenpentuluotsi (Yliakela) Sudenpentuluotsi johtaa sudenpentuosastoa ja vastaa sen toiminnasta.

Sudenpentuluotsi (Yliakela) Sudenpentuluotsi johtaa sudenpentuosastoa ja vastaa sen toiminnasta. Sudenpentuluotsi (Yliakela) Sudenpentuluotsi johtaa sudenpentuosastoa ja vastaa sen toiminnasta. Sudenpentuosaston johtaminen: - seuraa laumojen toimintaa ja huolehtii, että se on sudenpentuohjelman mukaista,

Lisätiedot

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille Kuksa -jäsenrekisteri Kuksa on Suomen Partiolaisten jäsenrekisterijärjestelmä. Kuksaan on luotu oma profiili sekä partiolaisille että alaikäisten partiolaisten

Lisätiedot

Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015

Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala Toimintasuunnitelman sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. TAPAHTUMAKALENTERI... 3 3. SUDENPENTUJEN

Lisätiedot

1.-2.11.2013 JÄLJILLÄ 2013 ENNAKKO -JA KILPAILUOHJE

1.-2.11.2013 JÄLJILLÄ 2013 ENNAKKO -JA KILPAILUOHJE 1.-2.11.2013 JÄLJILLÄ 2013 ENNAKKO -JA KILPAILUOHJE Tervetuloa Jäljille 2013 Olette ilmoittautuneet Mikaelin Sinikellojen mestaruuskisoihin, onnittelut loistavasta valinnasta! Tervetuloa mukaan! Tutustukaa

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA LAHDEN SINISTEN

PARTIOLIPPUKUNTA LAHDEN SINISTEN PARTIOLIPPUKUNTA LAHDEN SINISTEN 1 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Lahden Sinisten omaa opasta partiolaisen kotiväelle. Olemme keränneet tähän oppaaseen mielestämme tärkeitä asioita, jotka myös

Lisätiedot

Ansiomerkit Lounais-Suomen Partiopiirissä

Ansiomerkit Lounais-Suomen Partiopiirissä Ansiomerkit Lounais-Suomen Partiopiirissä Sisältö 1. Kirjallisuutta 2. Miksi ansiomerkkejä? 3. Partioansiot 4. Ansiomerkkijärjestelmä 5. Ansiomerkkien ehdottaminen 6. Ehdotusten käsittely 7. Ansiomerkkien

Lisätiedot

Susiveikkojen toiminnan painopisteitä ovat laadukas peruspartiotoiminta kokouksissa, retkillä ja leireillä johtajahuolto jäsenmäärän kasvattaminen.

Susiveikkojen toiminnan painopisteitä ovat laadukas peruspartiotoiminta kokouksissa, retkillä ja leireillä johtajahuolto jäsenmäärän kasvattaminen. Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 15.8.2012-14.8.2013 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii toimintakaudella 15.8.2011-14.8.2012 partio-ohjelmaa toteuttaen. Toimintakauden päätapahtuma

Lisätiedot

Ambulo 2015. Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin. Toinen leirikirje

Ambulo 2015. Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin. Toinen leirikirje Ambulo 2015 Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin Toinen leirikirje Kuljetusten aikataulu Lähtö : Bussi lähtee maanantaina 27.7.2015 kello 12.00 Konalan kirkolta (kyntäjäntie 4, 00390 Helsinki). Olethan

Lisätiedot

Nousiaisten Henrikin Lippukunta

Nousiaisten Henrikin Lippukunta Nousiaisten Henrikin Lippukunta TOIMINTAKERTOMUS 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2008 Nousiaisten Henrikin Lippukunta 158 jäsentä perustettu 1963 Lippukunnanjohtaja: Aleksi Heikkilä Apulaislippukunnanjohtaja:

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 27.8.2015 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Jyväskylän Versot ry:n omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle.

Lisätiedot

Partiolippukunta Tornipääskyt ry

Partiolippukunta Tornipääskyt ry Partiolippukunta Tornipääskyt ry Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2010 SISÄLLYSLUETTELO 1 LIPPUKUNNAN TAVOITTEET VUODELLE 2009 3 2 VARSINAINEN TOIMINTA 3 2.1 Sudenpentutoiminta 3 2.2 Seikkailijatoiminta

Lisätiedot

Ryhmä Tyttöjä Poikia Yhteensä

Ryhmä Tyttöjä Poikia Yhteensä Klapaset ry TOIMINTAKERTOMUS 01.01.2006-31.12.2006 c/o Rantanen Jämeräntaival 1C 363 02150 Espoo 25.3.2007 1. JÄSENET JA RYHMÄT Vuoden 2006 lopussa lippukunnassa oli jäseniä yhteensä 132 seuraavasti: Ryhmä

Lisätiedot

Tiedotuskanava. Merituulen tiedotuslehti koteihin. syyskuu - lokakuu

Tiedotuskanava. Merituulen tiedotuslehti koteihin. syyskuu - lokakuu Tiedotuskanava Merituulen tiedotuslehti koteihin syyskuu - lokakuu Tärkeitä puhelinnumeroita Kokoontumisajat Tulevat tapahtumat Syksyntapahtumia Merituulessa tapahtuu Tuisku 2015 MERITUULI Lisää tietoa

Lisätiedot

OPAS SUDENPENTUJEN VANHEMPAINILTA

OPAS SUDENPENTUJEN VANHEMPAINILTA A K E L A N OPAS 3. SUDENPENTUJEN VANHEMPAINILTA AKELAN OPAS 3. SUDENPENTUJEN VANHEMPAINILTA Tekstit: Ohjelmaryhmä, sudenpenturyhmä, Suvi Jaakkola Avustajat: Partiotalo Kuvitus: Annu Martelius Taitto:

Lisätiedot

Kepeli 2015. Toinen leirikirje

Kepeli 2015. Toinen leirikirje Kepeli toinen leirikirje Tervetuloa Kepelille! Vespan kesäleirille Kepelille on ilmoittautunut reilu 430 leiriläistä 9 eri lippukunnasta. Hienoa, että sinäkin lähdet leirille! Leirikirjeen sisältö: 1)

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

Partiolippukunta Lahden siniset ry

Partiolippukunta Lahden siniset ry Partiolippukunta Lahden siniset ry TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS 2008 Sisällysluettelo 1. Kansi sivu 1 2. Toimintakertomus sivu 3 3. Tuloslaskelma sivu 9 Perustiedot Partiolippukunta Lahden Siniset ry

Lisätiedot

III Luokan riihitys. Aika: Lauantai 25.4.2015 klo 10:00 (arvioitu päättymisaika klo 15)

III Luokan riihitys. Aika: Lauantai 25.4.2015 klo 10:00 (arvioitu päättymisaika klo 15) III Luokan riihitys III luokan loppututkinnon riihitys on valoisan aikaan tehtävä partiotaitokilpailun kaltainen päiväretki. Reitti on noin 7 km pitkä. Reitin varrella on lähdön ja maalin lisäksi 6 miehitettyä

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015. Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015. 1. Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Sen kotipaikka

Lisätiedot

Uskomatonta ja ennenkokematonta:

Uskomatonta ja ennenkokematonta: Uskomatonta ja ennenkokematonta: LEIRI KESKELLÄ KAUPUNKIA! Oululaiset partiolaiset kokoontuvat yhteiselle leirille Kuusisaareen ensi kesänä. Ohjelmaa merellä, rannalla, keskellä kaupunkia. Uusien ja vanhojen

Lisätiedot

Mesikämmen 2/2006 2/2006

Mesikämmen 2/2006 2/2006 Mesikämmen 2/2006 2/2006 Partiolippukunta Mankkaan Eräsusien tiedotuslehti 2/2006 2 Mesikämmen 2/2006 Mesikämmen on partiolippukunta Mankkaan Eräsusien virallinen tiedotuslehti. Päätoimittaja ja taitto:

Lisätiedot

Partiolippukunta Teiska Partio ry:n Toimintakertomus 2014

Partiolippukunta Teiska Partio ry:n Toimintakertomus 2014 Partiolippukunta Teiska Partio ry:n Toimintakertomus 2014 Toimintakertomuksessa käytetään lippukunnan tavan mukaisesti lippukunnan yhteisistä viikonloppuretkistä nimitystä leiri, vaikka ne Suomen Partiolaisten

Lisätiedot

ILMOITTAUDU 30.4.2015 mennessä, jälki-ilmoittautuminen 31.5.2015. Yli-18-vuotiaat johtajat: 70 Päivämaksu: 18 Rakennusleiri: 0

ILMOITTAUDU 30.4.2015 mennessä, jälki-ilmoittautuminen 31.5.2015. Yli-18-vuotiaat johtajat: 70 Päivämaksu: 18 Rakennusleiri: 0 Monen vuoden tauon jälkeen Susiveikot lähtee ikiomalle kesäleirille Bengtsårin saareen Hangon edustalle. Saarella odottaa huikea seikkailu täynnä yllätyksiä ja elämyksiä. Et varmasti halua jäädä rannalle

Lisätiedot

LEIRIELÄMÄÄ. Ilves 13 - Piirileiri parrasvaloissa 2

LEIRIELÄMÄÄ. Ilves 13 - Piirileiri parrasvaloissa 2 LEIRI-INFO LEIRIELÄMÄÄ Ilves 2013 on Hämeen Partiopiirin telttaleiri Evolla Hämeenlinnassa. Leirin teema on elokuvamaailma. Leirille odotetaan noin 4000 hämäläistä partiolaista. Ilves 13 - Piirileiri parrasvaloissa

Lisätiedot

1. Yhteystiedot Sivu a. Lippukunnan yhteystiedot 3 b. Ryhmien kokoontuminen 3 c. Yhteystiedot ja yhteydenotto ongelmatilanteessa 4 2.

1. Yhteystiedot Sivu a. Lippukunnan yhteystiedot 3 b. Ryhmien kokoontuminen 3 c. Yhteystiedot ja yhteydenotto ongelmatilanteessa 4 2. 1 2 1. Yhteystiedot Sivu a. Lippukunnan yhteystiedot 3 b. Ryhmien kokoontuminen 3 c. Yhteystiedot ja yhteydenotto ongelmatilanteessa 4 2. Partiosta yleisesti a. Mitä partio on? 5 b. Lyhyt partiosanakirja

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Nakkilan Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille Nakkilan kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2009

TOIMINTASUUNNITELMA 2009 TOIMINTASUUNNITELMA 2009 SISÄLLYSLUETTELO Toimintasuunnitelma 2009... 3 Yleistä... 3 Toiminta... 3 Toimintaryhmät... 3 Koulutus... 4 Muu toiminta... 4 Tiedotus ja viestintä... 4 Tapahtumat... 4 Tossu...

Lisätiedot

Mitä partio on? 29.3.2012 2

Mitä partio on? 29.3.2012 2 PARTIO Mitä se on? Mitä partio on? Partio on monipuolinen harrastus lapsille, nuorille ja aikuisille Partio on käytännön toimintaa, jonka takana on kuitenkin arvoja ja ihanteita Viikoittaisissa kokouksissa

Lisätiedot

Mesikämmen 2/2003 2/2003. Partiolippukunta Mankkaan Eräsusien tiedotuslehti 2/2003, painosmäärä 250 kappaletta

Mesikämmen 2/2003 2/2003. Partiolippukunta Mankkaan Eräsusien tiedotuslehti 2/2003, painosmäärä 250 kappaletta 2/2003 Partiolippukunta Mankkaan Eräsusien tiedotuslehti 2/2003, painosmäärä 250 kappaletta Pääkirjoitus Kesäloma lähenee uhkaavalla vauhdilla ja pian ovat tämän kevään viimeiset kokoukset jo takana päin.

Lisätiedot

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009 . (tulostettava pdf-versio) sivu 1(5) Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Su 6.12. klo 16 Partiolaisten harjoitukset alkavat jo klo 15.15 Olethan silloin paikalla! Jyväskylän vapaaseurakunnassa (Puutarhakatu

Lisätiedot

Retkitoimintaa varten käytössämme oli Partiolippukunta Susiveikkojen Kannatusyhdistys ry:n omistama retkikämppä Mylly-Majalammella Vihdissä.

Retkitoimintaa varten käytössämme oli Partiolippukunta Susiveikkojen Kannatusyhdistys ry:n omistama retkikämppä Mylly-Majalammella Vihdissä. Sivu 2 (14) Toimintakertomus Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimi vuonna 2009 Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry:n partio-ohjelmaa toteuttaen. Lippukunta järjesti kesällä oman noin 80 henkilön

Lisätiedot

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 22.10.2009

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 22.10.2009 . (tulostettava pdf-versio) sivu 1(9) TIEDOTTEET LIPPUKUNTALAISTEN KOTEIHIN @ Lippukuntamme Jyväskylän Versot ry on siirtynyt syksystä 2008 lähettämään tiedotteet sähköisesti. Sama tiedote laitetaan näkyviin

Lisätiedot

Lounais-Suomen Partiopiirin Ansiomerkkiohje

Lounais-Suomen Partiopiirin Ansiomerkkiohje Lounais-Suomen Partiopiirin Ansiomerkkiohje Tämän Lounais-Suomen Partiopiirin ansiomerkkiohje -vihkosen lisäksi partion ansiomerkkijärjestelmää kuvaa Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry:n Partiolaisten

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN 3.2.2016 vj Oikeudet: huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla,

Lisätiedot

3 Tupsulakkiin tehtävät lisäykset

3 Tupsulakkiin tehtävät lisäykset 1/7 1 Soveltamisala Tällä tunnusohjesäännöllä annetaan tarkempia määräyksiä Oulun Teekkariyhdistys ry:n, jäljempänä yhdistys, sääntöjen 28 :ssä tarkoitetuista yhdistyksen tunnuksista ja niiden käytöstä.

Lisätiedot

Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala TOIMINTASUUNNITELMA 2013-2014

Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala TOIMINTASUUNNITELMA 2013-2014 Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala TOIMINTASUUNNITELMA 2013-2014 Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala Toimintasuunnitelman sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. TAPAHTUMAKALENTERI... 3 Kesä

Lisätiedot

ENNAKKOINFO JA A TIKKO - JA ALPPIKIIPEILYKURSSI STORSTEINFJELLET, NARVIK, 5pv

ENNAKKOINFO JA A TIKKO - JA ALPPIKIIPEILYKURSSI STORSTEINFJELLET, NARVIK, 5pv ENNAKKOINFO JA A TIKKO - JA ALPPIKIIPEILYKURSSI STORSTEINFJELLET, NARVIK, 5pv Kurssin sisältö Vuoristo-olosuhteet o vuoriston eri osat o vuoriston jatkuva muutos o sään vaikutus toimintaan Jäätikkövaeltamisen

Lisätiedot

Partiolippukunta Lahden siniset ry

Partiolippukunta Lahden siniset ry Partiolippukunta Lahden siniset ry TOIMINTASUUNNITELMA, TAPAHTUMAKALENTERI JA TALOUSARVIO 2011 Sisällysluettelo 1. Kansi sivu 1 2. Toimintasuunnitelma sivu 3 3. Tapahtumakalenteri sivu 6 4. Talousarvio

Lisätiedot

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 28.4.2010

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 28.4.2010 Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 28.4.2010 Rastivarsat ry. Suunnistuksen erikoisseura Orimattilasta Suunnistuskoulua 80- luvun alkupuolelta asti Sinettiseura 2008 Vuoden suunnistusseura

Lisätiedot

SUDENPENTUOSASTO. Syksy 2014. 2.10. Avoimet ovet vanhemmille partiotiloissa. 4. 5.10. Sudenpentujen retkiviikonloppu: laumat järjestävät omat retkensä

SUDENPENTUOSASTO. Syksy 2014. 2.10. Avoimet ovet vanhemmille partiotiloissa. 4. 5.10. Sudenpentujen retkiviikonloppu: laumat järjestävät omat retkensä SUDENPENTUOSASTO Vko 36 Laumojen ensimmäiset kokoukset 20.9. Syysexcu, sudenpentuosaston syysretki 4. 5.10. Sudenpentujen retkiviikonloppu: laumat järjestävät omat retkensä Vko 48 Kynttiläkokoukset (laumankokouksessa

Lisätiedot