Työssäoppiminen/ työpaikkoihin tutustuminen Thaimaa :

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Työssäoppiminen/ työpaikkoihin tutustuminen Thaimaa 23.11.-5.12.2014:"

Transkriptio

1 Työssäoppiminen/ työpaikkoihin tutustuminen Thaimaa : su Sunnuntaina kokoonnuimme Helsinki-Vantaan lentokentällä, terminaali 1:ssä kello 14. En ollut koskaan aiemmin nähnyt tai puhunut kenenkään matkaan lähtevän kanssa. Sähköpostia oltiin vaihdeltu melko tiiviisti viimeiset viikot. Matkaan lähti siis neljä opiskelijaa ja kaksi opettajaa. Lento lähti ja se sujui hyvin, joskaan unta ei tullut nautittua kuin noin kaksi tuntia. ma Lentomme laskeutui Bangkokiin 7.30 paikallista aikaa eli Suomessa kello oli tuolloin Lämpötila oli tuohon aikaan vaivaiset 25 astetta. Siitä alkoikin melkoinen matkalaukkujen raahaaminen junaan ja SkyTrainiin, kunnes lopulta löysimme hotellimme ja pikkolo nappasi matkalaukkumme. Kello oli tuolloin jotain 10 Kun olimme asettuneet huoneisiimme, päätimme lähteä hieman tutustumaan lähiympäristöön ja haukkaamaan jotain pientä katukeittiöistä. Kello 12 hotelliimme saapui suomalaiset Jyrki ja Satu. He tulivat kertomaan meille käytännön asioita Thaimaalaisesta kulttuurista, käytöstavoista ja muutamista kohteista. Thaimaa on hyvin toisia kunnioittava maa ja hymyileminen on pakollista KOKOAJAN. Ketään ei KOSKAAN sinutella Thaiksi. Thaimaassa eletään luokkajaossa. Thaimaalaiset asettavat jokaisen ihmisen omaan lokeroonsa, kunhan ovat ensin muutamalla kysymyksellä selvittäneet mihin lokeroon toinen kuuluu. Esimerkiksi syödä sanasta käytetään viittä eri sanaa, yhtä sanaa käyttää kuningas, yhtä munkit ja kolmea muuta tavalliset pulliaiset (ja niiden kolmen sanankin välillä on eroja ja se juuri jaottelee ihmisiä). Uskonnolla on suuri merkitys ja henkilökortissakin lukee mitä uskontoa edustat. Thaimaalaiset eivät pysty myöntämään että eivät tiedä jotain ellet ole itse myöntänyt sitä ensin. Elikkä jos vaikka kysyt missä rautatieasema on, niin saat varmasti vastauksen, mutta se voi olla täysin väärä. Tosin, jos aloitat kysymyksen sanomalla ettet tiedä missä rautatieasema on, niin silloin paikallinen voi todeta, ettei itsekkään tiedä ja ehkä jopa ottaa asiasta selvää. Toinen asia mikä keskustellessa thaimaalaisen kanssa voi aiheuttaa väärin käsityksiä on se että he voivat vastata YES YES, mutta eivät tarkoita sitä. Heille tuo tarkoittaa että ovat kuulleet asian, mutta eivät välttämättä ole samaa mieltä. Thaimaassa on vain yksi aikamuoto ja se on preesens (eilen teen, tänään teen, vuosi sitten teen ). Tämän vuoksi voi olla haastavaa selvittää milloin jokin asia on oikeasti tapahtunut. ti Aamupalan jälkeen päätimme Buraphaan minun kanssa matkaavan opiskelijan kanssa lähteä nopealle aamukävelylle, ennen kuin meitä tultaisiin hakemaan hotelliltamme. Kyytimme saapui klo 10 ja matkaan lähti siis kaksi opiskelijaa ja yksi opettaja, toinen samanlainen satsi lähti suunnistamaan kohti omaa kohdettaan (päiväkoti Bangkokissa). Meitä tuli hakemaan

2 kuljettajan lisäksi yksi monista kansainvälisyys vastaavista, Rung. Yliopistoalue olikin melkoinen yllätys. Olin ajatellut sen olevan jotain Otaniemeen verrattavaa, mutta todellisuus olikin, että alueella asui enemmän asukkaita kuin kotikaupungissani, siis yli asukasta. Hotellimme oli siisti ja vastasi tarpeitamme (sänky, suihku/ wc, wifi yhteys ja jääkaappi), lisänä mini parveke. Illalla lähdimme illallistamaan ja keskustelemaan Dr. Pornpatn (yliopiston henkilökuntaa) kanssa Suomen ja Thaimaan koulujärjestelmistä. Yliopiston portilta ke Päivä starttasi 8.00 aamupalalla. Aamupalan jälkeen Rung tuli hakemaan meidät rakennukseen missä opetetaan hoitoyötä. Meillä oli luento missä kerrottiin yleistä yliopistosta ja hoitajaksi opiskelusta. Luennon jälkeen pääsimme pika visiitille yliopiston opiskelijoiden lapsille tarkoitettuun päiväkotiin. Päiväkodin jälkeen meitä kierrätettiin hoidon luokissa. Täällä on upeat tilat hoidontyön tunneille. Tarvikkeita on joka lähtöön ja ryhmät ovat pieniä, jotta opiskelusta saisi mahdollisimman paljon irti. Kierroksen jälkeen palasimme luentosaliin ja meille kerrottiin faktoja thaimaalaisista vanhuksista. Saamamme tiedot auttavat meitä ymmärtämään asioita joita näemme vielä reissun aikana ja osaa asioista joita olemme jo nähneet. Kello neljä yliopiston opiskelijaa (tutoreita meille) tulivat hakemaan meidät syömään ja samalla saimme kysellä heiltä heidän opiskeluistaan ja he kyselivät meiltä mitä halusivat tietää meistä ja Suomesta. to Aamupalan jälkeen lähdimme kävelemään rakennukselle jossa luentomme alkaisi klo Luennon aihe oli vanhustenhoito. Luennon jälkeen meidät haettiin autolla (hoidon opettaja lähti mukaan), määränpäänämme yksityinen sairaala (Samitivej) yliopisto alueen ulkopuolella.

3 Sairaalassa meille oli ensin pieni PowerPoint esitys sairaalasta ja siellä työskentelevistä ammattiryhmistä. Esityksen ja vapaan keskustelun (kaikki haluavat tietää lähihoitaja opiskelusta Suomessa ja muutenkin hieman meidän taustoistamme) jälkeen lähdimme opastetusti kiertämään sairaalaa. Sairaala huoneet olivat hulppeat. Yhden hengen huoneita, joissa oli kaikki mukavuudet: valtava tv, parveke meri näköalalla, sohva mahdollisia omaisia varten, oma keittiö, oma wc/ pesuhuone ammeineen ja tietysti viimeisen päälle oleva sänky. Yksi yö sairaalassa maksaa Bath eli noin euroa. Sairaalasta matkamme taittui autolla (kuski odotti koko ajan meitä ulkona) takaisin yliopiston hotelliimme. Illemmalla uudet tutorin (yliopiston hoitaja opiskelijoita) olivat tulleet hakemaan meitä. Kävimme syöttämässä kaloja ja aerobic tunnilla, lopuski menimme syömään. Yksityisen sairaalan aulasta, henkilökuntaa ja me pe Klo 8.30 meitä tultiin hakemaan autolla yliopiston toimesta tämän päivän vierailu kohteeseemme. Kohde oli vanhainkoti. Aluksi oli taas pieni PowerPoint esitys vanhainkodista, sen historiasta ja käytännön asioista koskien vanhainkotia. Vanhainkodissa vanhukset on jaettu kolmeen ryhmään: 1. vanhukset jotka pystyvät itse tekemään asioita (pukemaan, syömään ), 2. vanhukset jotka tarvitsevat hieman apua ja 3. vanhukset jotka ovat vain sängyssä. Johtaja vaikutti hyvin yhteistyöhaluiselta ja voisin uskoa, että tämä voisi olla yksi mahdollinen työharjoittelu paikka tulevaisuudessa. Vanhainkodissa olisi paljon tekemistä lähihoitajaopiskelijalle ja jopa osa asukkaista osasi hieman englantia. Ehdottomasti hieno paikka!! Vanhainkodin jälkeen suuntasimme autolla Pattayalle. Pattayalla kävimme Alcazar Cabaret Showssa. Se oli show missä miehet, jotka ovat vaihtaneet sukupuolta tanssivat ja vetivät hienon show n.

4 Vanhainkodin pihalta la Aamupalan jälkeen suuntasimme yhdeksäksi hoidon tiedekuntaan friedship partyhin. Juhlassa oli siis ulkomailta Buraphan yliopistoon opiskelemaan tulleita nuoria, yliopiston oppilaita, korkein koulun johto ja me. Meitä kohdeltiin kuin kunnia vieraita, istuimme eturivissä ja esittäydyimme mikrofonin kanssa koko yleisölle (vain koulun korkein johto teki samoin). Juhlien jälkeen lähdimme metsästämään vania jolla pääsisimme Bangkokiin. Van löytyi helposti ja kohta olimmekin jo matkalla miljoona kaupunkiin. Matka kesti 1.5 h ja perillä meidän määränpäänämme oli valtavat markkinat. Markkinoille löysimme vain seuraamalla massaa (lähes kaikki oli menossa sinne), matka taittui vielä SkyTrainilla. Emme kyenneet kiertämään edes neljäsosaa alueesta muutaman tunnin aikana. Paluu matka sujuikin nopeasti, sillä kuskin keskinopeus taisi lähennellä 150km/h su Aamulla lähdimme tutoreiden kanssa avoimeen eläintarhaan. Osa eläimistä tosiaan eläintarhan nimensäkin mukaan olivat ihmisten seassa. Eläintarhasta suuntasimme autolla Pattayalle, missä kohteenamme oli kelluva marketti. Marketilla kiertelyn jälkeen suuntasimme yliopistolle. ma Aamulla pääsimme osallistumaan vanhusten jumppaan. Siitä matkamme jatkui kahteen eri kotiin. Ensimmäisessä asui 8-vuotias poika mumminsa kanssa. Pojan kotoa suuntasimme yhden mummon luokse. Klo menimme hoidon tiedekunnalle ja sieltä kävelimme toiseen rakennukseen, missä vanhukset pitivät musiikki tuntia.

5 Vanhusten aamujumpasta ti Tänään päivämme ei alkanutkaan normaaliin tapaan aamupalalla, sillä lähtömme oli jo klo Kyyti lähti tosiaan 6.30 hotellimme pääovilta ja matkaa me taitoimme liki kolme tuntia. Sairaala johon saavuimme, on sairaala missä käytetään vaihtoehtoista hoitoa. Eli lääkkeiden sijaan suositaan hierontoja ja kaikenlaisia yrttejä. Lounaan jälkeen suuntasimme Temppeleille. Päivä oli jälleen pitkä, mutta antoisa. ke Aamupalan jälkeen klo 9.00, meitä tultiin hakemaan ensimmäiseen vierailu kohteeseemme, joka oli Thaimaan Punaisen Ristin sairaala (aika lähellä yliopistoa). Sairaalalla katsoimme ensin 10min mittaisen videon sairaalan historiasta. Videon jälkeen pääsimme käymään eri osastoilla, sairaalassa oli monia eri osastoja. Kuten lasten, vanhusten, ortopedian, äitiys, perinne lääketiede Kierroksen ja lounaan jälkeen veimme oppaamme yliopistolle ja mukaamme lähti toinen työntekijä. Sitten lähdimme Skandinavia kylää kohti, joka myös oli aivan yliopiston lähellä. Siellä saimmekin sitten puhua myös suomea yhden asukkaan kanssa. Ihan mieletön paikka. Tämän vierailun jälkeen meidät vietiin yliopiston kirjastoon, jossa katselimme hieman hoitoalaan liittyviä kirjoja.

6 Skandinavia kylästä löytyi tuttu lippu to Aamupalan jälkeen (joka oli viimeinen täällä) klo 8.40 lähdimme kävelemään viimeistä kertaa hoidon tiedekuntaan. Siellä meillä oli yhteenveto koko kymmenestä päivästä ja saimme antaa palautetta. Saimme todistukset täällä olosta. Saimme myös kaikennäköisiä lahjoja, ihania muistoja täältä. Virallisen osuuden jälkeen juttelimme rennommissa merkeissä. Jutustelun jälkeen lähdimme toisen työntekijän kanssa käymään autolla apina vuorilla ja kiinalaisessa temppelissä. Siihen loppui viralliset menomme, sillä jostain syystä jäähyväis juhlat oli peruttu Reissu on ollut kaiken kaikkiaan aivan mieletön. Olen saanut niin paljon uusia kokemuksia, uutta tietoa thaimaalaisista, heidän kulttuuristaan, heidän tavasta hoitaa eri-ikäisiä ihmisiä, nähnyt niin paljon erilaisia paikkoja ja asioita, ettei kukaan turisti voi päästä kokemaan samoja asioita

7 mitä me ollaan päästy kokemaan ja tekemään. Sillä niitä asioita ei voi rahalla ostaa. Olen todella kiitollinen, että minulle annettiin tämä mahdollisuus. Marjukka Lamppu

Unohtumaton kevät Ranskassa 2009

Unohtumaton kevät Ranskassa 2009 Unohtumaton kevät Ranskassa 2009 Leonardo Da Vinci - Projekti Legta Charles Baltet Ranska 14.4-5.5.2009 Iina Hulkko Maaseutuopisto Kannus Johdanto Sähköpostia tutkiessani osui heti silmääni otsikko Ranskaan!!!

Lisätiedot

Työssäoppiminen ulkomailla, matkaraportti

Työssäoppiminen ulkomailla, matkaraportti Työssäoppiminen ulkomailla, matkaraportti Hain työssäoppimaan ulkomaille jo aikaisin keväällä 2011. Kiina oli ensimmäinen vaihtoehtoni listassa jota seurasivat Englanti ja Kreikka. Tarkoituksena oli ensiksi,

Lisätiedot

Työssäoppimassa Kiinassa: Ville Varjonen

Työssäoppimassa Kiinassa: Ville Varjonen Työssäoppimassa Kiinassa: Ville Varjonen 4.4.-5.4. Lentokone laskeutui Shanghain kentälle. Sumu ympäröi lentokoneen. Katselin sivuille, ei näkynyt 30 metriä pidemmälle. Terminaaliin astuttuani en ollut

Lisätiedot

Kädessäsi oleva kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia.

Kädessäsi oleva kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia. Palaako mielesi maailmalle? Pidät nyt käsissäsi seitsemännettä koostetta Vaasan yliopiston vaihdossa olleiden opiskelijoiden kokemuksista. Kirjaseen on koottu akateemisen vuoden 2003 2004 vaihtokertomuksia,

Lisätiedot

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä?

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä? Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä? Tämän vuoden Ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset vihkosessa 2009-2010 esitellään

Lisätiedot

Ennen ulkomaille lähtöä

Ennen ulkomaille lähtöä Ulkomaanjakson raportti Hotelli- ja ravintola-alan perustutkinto (kokki) Ristorante Le Mura Via Mentana, 25 FOLIGNO Tel. +39 0742.354648 355298 9.5.2011 5.6.2011 Ennen ulkomaille lähtöä Kaikki lähti liikkeelle

Lisätiedot

Tämä kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia.

Tämä kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia. Palaako mielesi maailmalle? Käsissäsi on jo kahdeksas ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset kirjanen. Tähän on koottu Vaasan yliopiston opiskelijoiden vaihtokertomuksia akateemiselta vuodelta 2004-2005,

Lisätiedot

Rauno Vääräniemi. Hotelli Nafsika Rodoksen kaupungissa.

Rauno Vääräniemi. Hotelli Nafsika Rodoksen kaupungissa. Kreikka Rodos 2013 Tämä matkakertomus / kuvallinen matkapäiväkirja on kirjoitettu viikon Rodoksen lomalta. Matkan ajankohta oli 28.8. 4.9.2013. Kirjoittaja oli reissussa yksin. Majoituin Rodoksen kaupungissa

Lisätiedot

Matkapäiväkirja. Bogotasta, Sasaimasta, Calista ja Santa Martasta sekä lastenkotityöstä Kolumbiassa

Matkapäiväkirja. Bogotasta, Sasaimasta, Calista ja Santa Martasta sekä lastenkotityöstä Kolumbiassa Matkapäiväkirja Bogotasta, Sasaimasta, Calista ja Santa Martasta sekä lastenkotityöstä Kolumbiassa Teksti, kuvat ja kuvatekstit: jorma.soini@in105.fi Päiväkirjan tekstit on poimittu lähes sellaisenaan

Lisätiedot

MATKARAPORTTI ESC GRENOBLE. KEVÄT 2013 Jasmi Lehtola ja Teemu Peltokallio

MATKARAPORTTI ESC GRENOBLE. KEVÄT 2013 Jasmi Lehtola ja Teemu Peltokallio MATKARAPORTTI ESC GRENOBLE KEVÄT 2013 Jasmi Lehtola ja Teemu Peltokallio Sisällysluettelo 1. Grenoblen kaupunki... 3 2. Ennakkojärjestelyt... 4 3. Saapuminen Grenobleen... 5 4. Asuminen... 5 5. Käytännön

Lisätiedot

Olen ollut juutalaisille kuin juutalainen voittaakseni lain alla eläviä, vaikka en olekaan lain alainen. 1.Kor.9:20

Olen ollut juutalaisille kuin juutalainen voittaakseni lain alla eläviä, vaikka en olekaan lain alainen. 1.Kor.9:20 Pisarakirje Helmikuu 2014 Kulttuurieroja Olen ollut juutalaisille kuin juutalainen voittaakseni lain alla eläviä, vaikka en olekaan lain alainen. 1.Kor.9:20 Kännykässäni olen säilyttänyt 18.1.2011 saamani

Lisätiedot

Kulkueen jälkeen 21:00 alkoi kalasatamassa suuri ja näyttävä ilotulitus.

Kulkueen jälkeen 21:00 alkoi kalasatamassa suuri ja näyttävä ilotulitus. Tammikuu 2008 1.1. HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2008 Vuoden ensimmäinen päivä on mennyt rauhallisesti. Ilotulitteita ovat vielä paukutelleet pitkin päivää jossain päin Puertoa. Päivä oli aamulla pelkkää paistetta,

Lisätiedot

RiSLO 1/2014 LAPSUS CALAMI. aesculapius.fi

RiSLO 1/2014 LAPSUS CALAMI. aesculapius.fi LAPSUS CALAMI aesculapius.fi RiSLO 1/2014 Pääkirjoitus Taas on pyörähtänyt puoli vuotta ajan rattaassa eteen päin ja on aika julkaista Lapsus Calamin huikea toinen numero! Edesmenneisiin noin kuuteen kuukauteen

Lisätiedot

Minuun voi ottaa yhteyttä: elie.kopaly@aalto.fi ja raporttini voi julkaista internetissä yhteystietojen kanssa.

Minuun voi ottaa yhteyttä: elie.kopaly@aalto.fi ja raporttini voi julkaista internetissä yhteystietojen kanssa. Elie Kopaly Sähkötekniikka Mines ParisTech 1.9.2013-6.6.2014 Erasmus Kurssit ranskaksi Minuun voi ottaa yhteyttä: elie.kopaly@aalto.fi ja raporttini voi julkaista internetissä yhteystietojen kanssa. Hakuprosessi

Lisätiedot

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI TAPOLA Talvi 2003/04 LEHTI Lumihiutale Sinä valkoinen, hentoinen Pitsinen hohtavainen pieni Kevyt ilmassa leijäten. Alas pilven reunalta Leijailet tänne jonnekin. Loiste, joka valaisee. Läpi pimeyden tuoden

Lisätiedot

Matka Sapporoon 2008 Joona Mäkelä

Matka Sapporoon 2008 Joona Mäkelä Matka Sapporoon 2008 Joona Mäkelä TLA7SN Oulun seudun ammattikorkeakoulu Tekniikan yksikkö Johdanto: Mielenkiinto lähdöstä ulkomaille oli jo opintojen alusta alkaen. Kun kuulin vaihtomahdollisuudesta Sapporossa

Lisätiedot

NAKURUN LASTENKOTI - ARAP MOI TYÖELÄMÄHARJOITTELU III 5.3-13.5.2007

NAKURUN LASTENKOTI - ARAP MOI TYÖELÄMÄHARJOITTELU III 5.3-13.5.2007 NAKURUN LASTENKOTI - ARAP MOI TYÖELÄMÄHARJOITTELU III 5.3-13.5.2007 Elina Rantanen 0503182 Työelämäharjoittelu III Helsingin Ammattikorkeakoulu Stadia 2007 kevät Sosiaaliala Opettaja: Hanna Sinkkanen 2

Lisätiedot

Käymäläseura Huussi ry. - Global Dry Toilet Association of Finland

Käymäläseura Huussi ry. - Global Dry Toilet Association of Finland Sari Huuhtanen Matkapäiväkirja Sambiasta 2.-23.5.2007 2.-3.5.2007 Sambiaan saavuttuamme löysimme pienen odottelun jälkeen meitä kentälle vastaan tulleet NECOS:in (Network for Environmental Concerns and

Lisätiedot

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia.

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia. Huhtikuu 2005 to. 7.4. ma. 11.4. ke. 14.4. su 17.4. Muutto Teneriffalle. Lähtö Helsingistä 7.4.2005 Tjareborgin turistilennolla MYT 2007 Klo. 9:00. Iltapäivällä laskeuduimme Teneriffan pohjoiselle kentälle

Lisätiedot

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia.

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia. Huhtikuu 2005 to. 7.4. ma. 11.4. ke. 14.4. su 17.4. Muutto Teneriffalle. Lähtö Helsingistä 7.4.2005 Tjareborgin turistilennolla MYT 2007 Klo. 9:00. Iltapäivällä laskeuduimme Teneriffan pohjoiselle kentälle

Lisätiedot

Toivomme, että tämä kooste ensikäden kokemuksista opiskelusta maailmalla on sinulle avuksi, kun valitset omaa vaihtopaikkaasi!

Toivomme, että tämä kooste ensikäden kokemuksista opiskelusta maailmalla on sinulle avuksi, kun valitset omaa vaihtopaikkaasi! Käsissäsi on kolmas kooste Vaasan yliopiston opiskelijoiden kokemuksista vaihtoajalta. Tämä kirjanen sisältää kertomuksia akateemiselta vuodelta 2000-2001, ja mukana on 41 korkeakoulua 17 eri maasta. Tarinat

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Huhtikuu 2014 1. Pisaran taloudesta

Pisarakirje. Pisarakirje Huhtikuu 2014 1. Pisaran taloudesta Pisaran taloudesta Pisarakirje Huhtikuu 2014 Äskettäin oli televisiossa ohjelma, jossa arvioitiin hengellisten järjestöjen saamia rahankeräyslupia. Luvan myöntää Poliisihallitus. Sitä ei myönnetä hengelliseen

Lisätiedot

Tuhkapilvileirikoulu. Barcelona 2010. Hermannin koulu 9E. Esa Orelma

Tuhkapilvileirikoulu. Barcelona 2010. Hermannin koulu 9E. Esa Orelma Tuhkapilvileirikoulu Barcelona 2010 Hermannin koulu 9E Esa Orelma 12.4.2010 maanantai Matkapäivän aamuna minulla oli herätys aamulla klo 6:25. Bussi Saloon lähti 11:20, joskin olin väärällä puolella tietä..

Lisätiedot

UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA

UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA 1 J JOULURUOKAMYYJÄISIIN VALMISTAUTUMASSA Joulukuun viimeiset myyjäiset vuonna 2013 olivat Jouluruokamyyjäiset. Kirkonkylän omiin puurojuhliin tuli paljon

Lisätiedot

2. Mitkä seikat ulkomaisessa to-paikassasi ja työtehtävissäsi erosivat vastaavista asioista Suomessa?

2. Mitkä seikat ulkomaisessa to-paikassasi ja työtehtävissäsi erosivat vastaavista asioista Suomessa? Ulkomaisen työssäoppimisjakson raportit Autoala Opiskelijan nimi: Paavo Heiskanen Opiskeluala: Autoala, asentaja. Kohdemaa: Saksa Kohdepaikkakunta: Dortmund Isäntäoppilaitos: Leopold-Hoesch-Berufskollege,

Lisätiedot

KOOTUT KERTOMUKSET LUKUVUODELTA 201-2011

KOOTUT KERTOMUKSET LUKUVUODELTA 201-2011 KOOTUT KERTOMUKSET LUKUVUODELTA 201-2011 Tässä Ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset vihkosessa esitellään Vaasan yliopiston opiskelijoiden vaihtokokemuksia lukuvuoden 2010-2011. Mukana on kertomuksia

Lisätiedot

Eelis Laine Vihreää ruohoa, vihreää verkaa

Eelis Laine Vihreää ruohoa, vihreää verkaa Eelis Laine Vihreää ruohoa, vihreää verkaa Vapaaehtoisena Aasian ja Tyynenmeren alueella käsikirjoitus If you have come here to help me, you are wasting our time. But if you have come because your liberation

Lisätiedot

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaidon ja uusia ystäviä?

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaidon ja uusia ystäviä? Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaidon ja uusia ystäviä? Tässä yhdeksännessä Ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset 2005 2006 vihkosessa esitellään

Lisätiedot

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi Turkki 2012 Tämä matkakertomus / kuvallinen matkapäiväkirja on kirjoitettu viikon Turkin lomalta. Matkan ajankohta oli 9.8. 16.8.2012. Kirjoittaja oli reissussa yksin. Majoituin Turkin Kusadasissa Hotelli

Lisätiedot

ASMON MUISTELUKSIA. Kertomuksia. Toivomusten mukaisesti koetan hieman kertoilla näitä elämäni varrella sattuneita tapauksia.

ASMON MUISTELUKSIA. Kertomuksia. Toivomusten mukaisesti koetan hieman kertoilla näitä elämäni varrella sattuneita tapauksia. Kertomuksia. Toivomusten mukaisesti koetan hieman kertoilla näitä elämäni varrella sattuneita tapauksia. Kun olin aivan pieni ja pappani kuoli, olin ollut kovin onneton ja kulkenut surullisena hokien:

Lisätiedot