Pyöräreittejä Hyvinkäällä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pyöräreittejä Hyvinkäällä"

Transkriptio

1 Pyöräreittejä Hyvinkäällä

2 Reittejä on yhteensä 12 kpl. Ne ovat kaikki ympyrälenkkejä pituudeltaan 9 km:sta 30 km:iin. Lenkit ovat tarkoitetut nautiskeluun, ei varsinaiseen kuntoajoon. Ne sisältävät mielenkiintoista ja vaihtelevaa kaupunkiympäristöä, kaunista maalaismaisemaa sekä erilaisia pysähtymiskohteita kahviloitakaan unohtamatta. Lyhyemmät lenkit sopivat hyvin pieniksi iltalenkeiksi vaikka työpäivän jälkeen. Kaikki lenkit alkavat ja päättyvät keskustaan. Ne sisältävät osin samoja osuuksia keskustaajaman alueella. Kaikki lenkit on Ridasjärven lenkkiä lukuun ottamatta kuvattu ajettavan vastapäivään. Mukaan pyöräretkelle kannattaa ottaa reitistä riippuen evästä, renkaan paikkausvälineet, Hyvinkään pyöräilykartta sekä lehdessä oleva reittikartta reittiselostuksineen. Kaikki reitit löytyvät niiden julkaisun jälkeen myös netistä kaupungin Askel - työryhmän sivuilta (

3 Koiraradan lenkki, n. 10 km

4 Reitti lähtee Keskusaukiolta ja menee Vaiveronkatua Kulomäen huipun upean maisemakatselupaikan vierestä Vantaanjoen yli Pöölintielle. Loppuosa reitistä onkin sitten paljolti ulkoilutietä. Vanhan 3. tien jälkeen poikkeamiskohteita ovat eläinten hautausmaa sekä koirarata, jossa ainakin näkee milloin siellä ovat seuraavat vinttikoirakilpailut. Sieltä tullaan suopursujen tuoksussa suoalueen reunaa kohti Perttulan kenttiä. Reitti kiertää vielä Sveitsin komeimpien maisemien kautta uimalalle ja sen ja Rantasipin välistä Aleksis Kiven kadulle ja viehättävää asutuksen keskellä olevaa kevyen liikenteen väylää Promenadigallerian kulmalle. Keskustaan ajetaan Saukkosenkujan kautta, jossa on Terho Sakin tekemä suihkulähde, ja sitten Pyrhösen kaupan kulmalta ns. kerroksellisen kaupunkirakenteen kautta Uudenmaankadulle.

5 Hyyppärän lenkki, n. 10 km

6 Hyyppärän lenkki kulkee Siltakadun vanhojen puutalojen sivuitse Asemankadulle ja sitten Kauniston vanhainkotia sivuten kohti Hyyppärää. Hyyppärän ratsastuskeskus muodostaa omanlaisensa miljöön ja siellä on aina nähtävissä runsaasti hevosia ja poneja joko ratsastuskentällä tai aitauksissa. Sieltä poljetaan katsomaan vähitellen rakentuvaa siirtolapuutarha-aluetta, joka on jo varsin mielenkiintoinen kohde, poiketen myös Vantaanjoen koskelle. Koneen hissiliikenneympyrästä käännytään vielä kiertämään komean Hiiltomon teollisuusalueen kautta ennen paluuta Terrisuon varteen ja kohti Siltakatua.

7 Kytäjän lenkki, n. 27 km

8 Lenkin ideana ovat Kytäjärven kiertäminen ja sen upeat maisemat. Menomatkalla totutusta poiketen ajetaan Läntiseltä yhdystieltä Talvisillan kautta Usminlammelle, jossa vähän ennen lampea käännytään kohti Invalidien majaa. N. 300 metrin päässä käännytään Kytäjän viitan mukaisesti vasemmalle traktoriuralle, jolla on helpointa taluttaa pyöräänsä n. 200 metrin matka. Kytäjälle saavuttaessa ajetaan kartanolle nyt jo taasen komeaa koivukujaa pitkin. Koko järven pohjoispuoli on miljööltään varsin hienoa, hevostarhoja, vanhoja rakennuksia, järvimaisemaa, komeita kallioita ja erilaisia lehtipuita ja paikoin voi nähdä vanhan Karkkilan radan linjaa. Vastaavasti järven länsipäässä pyöräillään golfkenttien keskellä ja järven eteläpuolella taas avautuvat ylempää katsottavat hienot järvimaisemat. Kytäjällä on kaksi hyvää lounas- ja kahvipaikkaa: Kytäjä Golfin klubirakennus, jonka terassilta avautuu upea maisema järvelle, sekä Kytäjän kioski terasseineen. Myös Kytäjän kirkolla kannattaa poiketa. Paluu tapahtuu sitten normaalisti Kytäjäntietä pitkin.

9 Maaseutuopiston lenkki, n. 13 km

10 Reitti menee Siltakadun kautta Läntisen yhdystien varteen ja edelleen vanhan 3-tien vartta Maaseutuopistolle. Nämä pyörätiet ovat ajoradasta irti olevina kohtuullisen miellyttäviä polkea. Maaseutuopistolle on tehty hyvä eväspaikka joen mutkan kohdalle. Siitä alkaa myös joen ylityksellä jokipolku, joka kannattaa ehdottomasti kävellä. Maaseutuopistolla on usein nähtävissä myös eläimiä ja opiston alueella on komea asuntolarakennus. Opistolta lähtiessä ylitetään taasen Vantaanjoki ja v yksityisenä hankkeena valmistunut Hangonrata, joiden jälkeen oikealla on kuurojenkoti Åvik. Hyvinkäänkylä onkin täynnä historiaa. Pian Hyvinkäänkylän koulun jälkeen olevalle Hyvinkäänkylän työväentalolle pääsee Jurvantietä. Sen kohdalla toisella puolen tietä eli Alikylässä on yli satavuotias Mutilan tilan päärakennus ja heti sen jälkeen Ali-Anttilan päärakennus, joka on Hyvinkään vanhin rakennus; sen itäpää on vuodelta Siinä on luvulla ollut myös kestikievari, jossa mm. Sakari Topelius on yöpynyt. Reitti jatkuu Kittelän kautta, jossa kannattaa jälleen poiketa Vantaanjoella. Sitten mennään Vehkojan luvuilla rakennetun pientaloalueen läpi puistoa pitkin. Keskustaan palataan Kalevankadun ja Hyvinkäänkadun kautta. Jos ei ole aiemmin käynyt kahvilla, niin kannattaa käydä Rautatiemuseon pihalla, jossa on Hyvinkään idyllisin kesäkahvipaikka.

11 Monnin lenkki, n. 15 km

12 Lenkistä lähes puolet on Hausjärven puolella. Aluksi ajetaan Hämeenkatua ja sen jatketta Ilmailutietä lentokentän päähän, jossa voi katsastaa näkyisikö lentokoneita. Sieltä koukataan Pohjoisen ohikulkutien toiselle puolelle ja jos moottoriurheilukeskuksen kohdalla vasemmalta kuuluu moottorin ujellusta, niin voi poiketa katsomaan mikroautojen ajoa. Rauhannummen hautausmaalla kannattaa myös poiketa hetkeksi rauhassa kävelemään. Monnin tienhaarasta käännytään vasemmalle ja heti kohta oikealle kohti Rutikkaa. Rutikassa on hyvä uimapaikka ja lammen ympäri kiertää mukava polku, jossa pääsee haistelemaan suopursuja. Monnissa voi katsastaa sinne syntyneen uuden asuntoalueen ja valmistautua ison alamäen alla kääntymään jyrkästi vasemmalle. Hyvinkään puolelle tultaessa ajetaan Kerkkolankatua Sahanmäen varsin siistin näköisen teollisuusalueen kautta Kauppalankadulle ja keskustaan.

13 Usmin lenkki, n. 26 km

14 Lenkki suuntautuu Kytäjän Usmin ulkoilualueelle. Se kulkee Vaiveronkadulta Sveitsinpuiston poikki Usmintielle. Sitten reitti menee talvisia latureittejä Ladun majan ohitse ja kohti Kiiskilampea. Iso - Kypärän kohdalla on polku lammen rannalla olevalle nuotiopaikalle. Kiiskilammen ja Iso - Haiskarin kohdalla on hyvät uimapaikat. Metsäalueella kokee luonnonrauhaa ja se on Hyvinkään hiljaisia alueita. Reittiosuus on paikoin mäkinen ja tienhaaroissa kannattaa olla viittojen kanssa tarkkana, jottei eksy reitiltä. Siitäkään ei tosin olisi muuta haittaa kuin että ajaisi hieman pidemmän tai lyhyemmän reitin. Paluu tapahtuu Kytäjäntietä. Lenkille kannattaa ottaa omat eväät, koska siellä on monta hienoa eväspaikkaa ja ensimmäinen kahvila on vasta Kuumolassa.

15 Palopuron- Myllykylän- Kaukasten lenkki, n. 30 km

16 Lenkillä tutustutaan Palopuroon, Myllykylään, Kaukasiin, Jokelaan ja ympäröiviin maalaismaisemiin sekä runsaaseen maaseudun kulttuuritarjontaan. Lenkki aloitetaan Jokelankadulta, jota jatketaan radanvarsitien pyörätietä Jokelan suuntaan n. 5 km, tällöin käännytään juuri lakkautetun Palopuron koulun kohdalta radan alikulusta Haapasaarentielle. Poljettuasi vain puolisen kilometriä Haapasaarentieltä on oikealla Knehtilän luomutila (Eerola), jossa toimii Ateljee Sikala. Sikalan puoti on kesällä avoinna lauantaisin kello ( ja Jatkettuasi vielä parisataa metriä on tien vasemmalla puolella metsässä Palas Taidepolku ympäristötaidenäyttely (avoinna Tämän jälkeen reitti jatkuu Haapasaarentien hienoissa maalaismaisemissa noin 5 km. Tien lopussa on Tiikerinlenkin suorituslaatikko ( Uudenkyläntien ylityksen jälkeen reitti jatkuu sata metriä pyörätietä Koskenmaantien risteykseen, josta jatketaan Myllykylään päin. Noin kahden kilometrin päästä (vihreän talon kohdalta) lähtee oikealle peltotie, jonka päässä on kyläläisten ylläpitämä uimapaikka. Uimapaikan risteyksestä vain parinsadan metrin jälkeen tien oikealla puolella on Koskenmaan Kartanon Kulttuurikeskus (avoinna la - su klo 12 15, Täältä matka jatkuu Koskenmaantietä vielä puolisen kilometriä Taimelantien risteykseen, jota jatketaan Kaukasten koulun kautta Ali-Myllyntielle, jota jatketaan oikealle ja kaartuvan Ali-Myllyn sillan jälkeen vasemmalle kohti Kaukasta. Kaukasissa tullaan kohta rivitaloalueen jälkeen Vanutehtaan vanhojen kasarmiasuntojen kohdalle. Käänny vasemmalle Jokipadontielle, ohita vuonna 1934 valmistunut Kaukasten Juhlatalo ja jatka eteenpäin kohden Kaukasten patoallasta. Patoaltaalla voi syödä vaikka retkieväitä ja ihailla patoallasta, kalatietä ja vanhaa Suomen Vanutehtaan tehdasta ( Reitti jatkuu patosillan yli ylämäkeen, ohi Kaukasten teollisuuden muistomerkin. Mäen päällä käänny oikealle ja tehtaan konttorirakennuksen jälkeen oikealle alas Vanuntietä. Vanuntie yhtyy Kaukastentiehen ja risteyksestä alkaa pyörätie, jota jatkuu Jokelaan asti. Uudenkyläntien risteyksestä jatketaan pyörätietä vasemmalle Jokelaa kohti, jonne matkaa kertyy Uudenkylän lävitse noin viisi kilometriä. Jokelassa on mahdollista käydä syömässä tai kaupassa. Paluu Hyvinkäälle tapahtuu radanvarsitien pyörätietä pitkin (n. 10 km). Jos pyöräily tuntuu jo riittävän, voi Jokelasta palata pyöränsä kanssa myös junalla (lisämaksu pyörästä 4,20 ).

17 Ridasjärven lenkki, n. 23 km

18 Lenkki kiertää Ridasjärven ympäri pitkin maalaismaisemia. Aluksi ajetaan Hämeenkatua ja Ilmailutietä lentokentän pohjoispäähän, jossa voi monesti nähdä lentokoneiden nousuja ja laskuja. Siitä käännytään kohti Ridasjärveä. Ridasjärvellä n. 100 m ennen entistä kyläkauppaa käännytään lintutornille. Lintujen tarkkailua varten kannattaa ottaa kiikarit mukaan. Kyläkaupassa toimii viikonvaihteessa kyläyhdistyksen kirpputori ja kahvio. Yksi mukava eväiden syöntipaikka on tästä kilometrin päässä oleva venevalkama-alue. Ridasjärvestä alkavan Keravanjoen ylityksen jälkeen käännytään oikealle ja ajetaan Porvoonväylän reunaa kunnes käännytään jälleen oikealle Ahdenkalliontielle. Noin 1,5 km ennen Hyvinkäätä on Ahdenkallion kartanon rakennuksia, ensin oikealla 1928 rakennettu Tiikerinkallio ja sen jälkeen 1905 rakennettu päärakennus. Hyvinkään kaupunkialue alkaa uudella Kenraalinkulman alueella, joka on saanut nimensä Erkylän ja Ahdenkallion kartanoiden omistajasta, vuosina eläneestä kenraali, vapaaherra Munckista. Loppumatka ajetaan uusittua Ahdenkallionkatua ja Kutomonkatua pitkin ja matkalla on vielä mahdollista poiketa uimaan maauimalaan.

19 Golfradan lenkki, n. 9 km

20 Reitti seuraa Hämeensillalta varsin viihtyisää radanvartta Paavolaan asti, jossa siirrytään Paavolan pitkälle koivukujalle, ohitetaan Paavolan komea vanhainkoti ja koukataan sitten Jussilankadun kautta Pohjoiselle yhdystielle. Siltä käännytään golfkenttäalueelle, jossa on mukava kahvipaikka klubirakennuksen terassilla. Sieltä avautuu upea maisema Kulomäkeen, golfkentälle lampineen ja Vaiveron Myllytilalle. Myllytilalla kannattaa käyskennellä ja poiketa myös Vantaanjoen ylittävälle pikkusillalle. Sieltä matka jatkuu Vaiveronkadun jatkeelle ja ylämäen jälkeen kannattaa poiketa Kulomäen laskettelukeskukseen ja kiivetä siellä mäen päälle, josta näkyy koko Hyvinkää ja myös Riihimäelle sen kuin puilta erottaa. Paluu tapahtuu sitten Vaiveronkatua, jossa voi vielä halutessaan juoda toiset kahvit kioskilla, seurata Euro -liigan pelejä Perttulan kentällä sekä poiketa Hyvinkään Taiteilijaseuran Promenadigalleriaan.

21 Hyvinkään ympäryslenkki, 27 km

22 Hyvinkään ympäryslenkki noudattaa suurelta osin talvista hiihtolenkkiä kaupungin ympäri. Tiet ovat pääosin sorapintaisia ulkoiluteitä. Tienpinnan kunto vaihtelee reitin aikana, mutta on ajettavissa normaalipyörällä. Reitin varren metsämaasto on hyvin vaihtelevaa vanhasta sekametsästä nuoreen taimikkoon. Martinlehdon - Tapainlinnan kohdalla on suorastaan nuori pihlajisto lisukkeenaan pieniä koivuja, kuusia ja mäntyjä. Martissa ajetaan myös rakennettujen puistojen kautta. Reitillä kannattaakin keskittyä luonnon katseluun. Ahdenkallion ja Kruununmaan kohdalla voi silti tutustua myös kaupungin uusimpiin omakotitaloalueisiin ja lisäksi Hyyppärässä hevosiin. Lentokentän historia on mielenkiintoinen. Se rakennettiin sotilaskentäksi ja otettiin käyttöön 70 vuotta sitten. Kentän ympäristön isot kivikasat liittyivät lentokoneiden ja miehistöjen sirpalesuojiin. Pääosan sota-ajasta kenttä toimi varakenttänä, mutta oli syksystä 1944 vuoden 1947 alkuun peräti Suomen päälentoasemana, joskin liikenne oli tuolloin melko hiljaista. Malmin kenttä oli tuon ajan valvontakomission käytössä. Lentokentän ja moottoritien välinen osuus on varsin mäkinen, mutta kannattaa silti polkea tasaisempien kiertoteiden sijasta tai, jos ei ole runsaasti vaihteita, niin taluttaa isoimmat ylämäet. Reitille lähdetään Jokelantietä ja varsinaisesti reitti alkaa Martin aallopilta, joskin yhtä hyvin voi lähteä monesta muustakin kohtaa. Kahvilat keskittyvät Hyyppärään ja Kuumolaan.

23 Suomiehen lenkki, n. 23 km

24 Lenkin ajatuksena on kiertää viihtyisiä reittejä pitkin Hyvinkään vanhaa maaseutuasutusta. Lähtö tapahtuu pitkin Hyvinkäänkatua ja Kirjavaltatolpalta ajetaan sitten Uudenmaankatua viihtyisän Hyvinkäänkylän lävitse vanhalle 3 -tielle. Sieltä jatketaan Nopontietä, jonka varsi on vähitellen täyttymässä taloista. Nopontien päätyttyä ajetaan pyörätietä Suomiehentielle neljän päätien alitse niin, että outo ei enää tiedä minkä tien alitse milloinkin polkee. Suomiehentieltä voi poiketa kävellen katsomaan komeaa jääkautista jätinkatua. Sitten reitti jatkuu sekä uutta että vanhaa sisältäen seuraavasti: Rantakulmantie Kaltevantie Kitteläntie Eteläinen kehäkatu Kalevankatu Uudenmaankatu.

Kaikille avoin, jokamiesluokan Maisema-Triathlon Hämeenkyrössä 26.7.2015 klo 12.00.

Kaikille avoin, jokamiesluokan Maisema-Triathlon Hämeenkyrössä 26.7.2015 klo 12.00. Kaikille avoin, jokamiesluokan Maisema-Triathlon Hämeenkyrössä 26.7.2015 klo 12.00. Kilpailukeskus: Laitilan sillan pielessä, ent. Meijerin tontilla, os. Trossitie Sarjat ja matkat: Miehet yleinen, Naiset

Lisätiedot

KAIKKI REITIT MERKITTY REITTI

KAIKKI REITIT MERKITTY REITTI KAIKKI REITIT MERKITTY REITTI Reitit on merkitty maastoon keltaisella värillä. Polku on helppoa ja soveltuu näin ollen myös vähemmän maastopyöräilykokemusta omaaville. Reittiopasteet sijaitsevat leirintäalueella

Lisätiedot

Reittiopas. Härkätie Hämeenlinnasta Turkuun. Rauno Huikari

Reittiopas. Härkätie Hämeenlinnasta Turkuun. Rauno Huikari Reittiopas Härkätie Hämeenlinnasta Turkuun Rauno Huikari Alkusanat Reittioppaan tarkoituksena on esittää ymmärrettävässä ja helposti luettavassa muodossa Hämeen Härkätien reitti valmistusajankohdan kartoilla.

Lisätiedot

Joensuu Run 2017 reitit

Joensuu Run 2017 reitit Joensuu Run 2017 reitit Pitkällisen suunnittelun ja pähkimisen päätteeksi olemme saaneet vihdoin ja viimein reitit hyvin lähelle sitä muotoa kuin ne tulevat tapahtumassa olemaan. Kevät ei ihan vielä ole

Lisätiedot

DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI

DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI Lopen sininen retkeilyreitti 3 km Lopen sininen reitti lähtee Tauluntien varressa olevalta pysäköintialueelta. Reitti kulkee aluksi kapeaa polkua pitkin mäntymetsikön

Lisätiedot

Ulkoilua Kuolimon äärellä!

Ulkoilua Kuolimon äärellä! Ulkoilua Kuolimon äärellä! Kuolimon ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Rantametsissä on kilometreittäin merkittyjä retkipolkuja ja monin paikoin myös laavuja

Lisätiedot

NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU

NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU 43 NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU 44 Kevyen liikenteen reittitarkastelu välillä Sahanteränkatu Enqvistinkatu 1. Työn sisältö ja tarkoitus Reitti alkaa Sahanteränkadun päästä ja päättyy

Lisätiedot

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA Joulunajan viikko-ohjelma on voimassa 23.12.2011 8.1.2012 PERJANTAI 23.12. / 30.12. / 6.1. 12:00 MOOTTORIKELKKASAFARI ERÄMAAHAN Nauti ulkoilmaelämästä moottorikelkkasafarilla luonnon sydämeen. Reittimme

Lisätiedot

HCR 2013 Kaupunkimittausosasto, Helsinki 019/2013

HCR 2013 Kaupunkimittausosasto, Helsinki 019/2013 HCR 2013 Kaupunkimittausosasto, Helsinki 019/2013 Course measurement data sheet Course name: HCR tarkistusmittaus Date: 19.5.2013 Measurer: Kari Ristanen Time: 15:18 start 18:25 end Temperature: 22 20

Lisätiedot

Väliväylä Kannuskoski - Pyötsiä 9 km

Väliväylä Kannuskoski - Pyötsiä 9 km Kannuskoski - Pyötsiä 9 km Sulunkoski, niva / I- N 60 57.179' E 27 09.474' (WGS84) Kivisessä koskessa on oikeassa reunassa oleva suora ja kapea kivetön ränni. Kyykoski, I N 60 57.221' E 27 09.632' (WGS84)

Lisätiedot

REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1

REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1 REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1 KEVYEN LIIKENTEEN REITTITARKASTELUT KESKUSTASTA ITÄÄN - ESISELVITYS 1. Työn sisältö ja tarkoitus Keskustasta itään suuntautuva reitti kulkee Lapinniemestä Rauhaniementien

Lisätiedot

Hirviniemi HIRVINIEMI

Hirviniemi HIRVINIEMI Hirviniemi HIRVINIEMI 62 09,3' N 29 09,5' E Kaunis niemenkärki pitkän ja kapean järvenselän etelärannalla. Kallioiden vieressä pieni ja viihtyisä lahden poukama. Lisäksi kalliossa on kiinnityslenkit. Satamaan

Lisätiedot

4. Historialliset tiet

4. Historialliset tiet 4. Historialliset tiet Muinaisten huomattavien kulkuteiden jäännökset ovat muinaismuistolain suojaamia kiinteitä muinaisjäännöksiä (Muinaismuistolaki 2 ). Lain tarkoittamien teiden lähtökohtana pidetään

Lisätiedot

Palvelun kuvaus, Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne

Palvelun kuvaus, Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne Palvelun kuvaus, Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne Cityliikenteen tarjouskilpailu 2016 Diaarinumero TARJOUSPYYNNÖN LIITE 1. Palvelun kuvaus 1(15) 1 Cityliikenteen linjat Cityliikenteen linjojen

Lisätiedot

Syötteen PSM-tempon yleisopastus ja reittikuvaukset

Syötteen PSM-tempon yleisopastus ja reittikuvaukset 1 Syötteen PSM-tempon yleisopastus ja reittikuvaukset Lähtö/maalialueen vieressä on isot sorapintaiset paikoitusalueet. Kilpailulähtöjen ollessa käynnissä lämmittely teillä ajaen onnistuu ainoastaan Syötekyläntiellä

Lisätiedot

Maisemallinen maankäyttösuunnitelma

Maisemallinen maankäyttösuunnitelma Maisemallinen maankäyttösuunnitelma Asemakaavan Lavanko 340400 Katriinantien länsipuolinen alue Suunnittelualueen sijainti maisemassa Lähtökohdat Suunnittelualue sijaitsee valtakunnallisesti arvokkaan

Lisätiedot

TIIVISTELMÄ KYLÄKYSELYSTÄ SEKÄ KYLÄPÄIVYSTYKSESTÄ KANGASLAHTI

TIIVISTELMÄ KYLÄKYSELYSTÄ SEKÄ KYLÄPÄIVYSTYKSESTÄ KANGASLAHTI Kehittämisyhdistys Kalakukko ry RAKE-hanke Juankoskentie 7A 73500 Juankoski TIIVISTELMÄ KYLÄKYSELYSTÄ SEKÄ KYLÄPÄIVYSTYKSESTÄ KANGASLAHTI Kyselylomake postitettiin 13.2.2009 Kangaslahden kylän maanomistajille,

Lisätiedot

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Kaikille löytyy sopivia reittejä patikoida ja samalla antautua luonnon rauhoittavaan syleilyyn. Nuotiopaikat, laavut ja kahvilat toivottavat kulkijan virkistävälle

Lisätiedot

Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma

Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma Kauppi-Niihaman vertaissuunnittelu, kevät 2019 Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma Pirkanmaan polkujuoksu ry / Tampere Trail Running Jarkko Bamberg & Manu Humppi Kauppi-Niihaman polkuverkosto

Lisätiedot

NEULANIEMEN OSAYLEISKAAVA. Rakennemallivaihtoehtojen vertailu LUONNOS. Strateginen maankäytönsuunnittelu 3.2.2015 TK

NEULANIEMEN OSAYLEISKAAVA. Rakennemallivaihtoehtojen vertailu LUONNOS. Strateginen maankäytönsuunnittelu 3.2.2015 TK NEULANIEMEN OSAYLEISKAAVA Rakennemallivaihtoehtojen vertailu LUONNOS Neulaniemen rakennemallien kuvaus VE1 Vuoristotie Malli pohjautuu kahteen tieyhteyteen muuhun kaupunkirakenteeseen. Savilahdesta tieyhteys

Lisätiedot

Koskikaltiojoen suu (länsi) /1-;p 01 0311- 3844 03 SUOJANPERÄ x= 7691 52-3, y= 3543 641~ z= n. 120 Inari ) t_/ Suojanperä. 14 f' Of o.

Koskikaltiojoen suu (länsi) /1-;p 01 0311- 3844 03 SUOJANPERÄ x= 7691 52-3, y= 3543 641~ z= n. 120 Inari ) t_/ Suojanperä. 14 f' Of o. TARKASTUSRAPORTTI FM Tiina Äikäs tarkasti seuraavat kohteet Pohjois-, Itä- ja tunturi-lapin alueella 2.7.- 12.7.2007 osana väitöskirjaansa liittyviä kenttätöitä. Apuna kenttätöissä oli fil. yo Siiri Tolonen.

Lisätiedot

Rykäsyn kilpailuohjeet sekä reittiselosteet 2016

Rykäsyn kilpailuohjeet sekä reittiselosteet 2016 SELOSTE Sivu 1 / 17 Rykäsyn kilpailuohjeet sekä reittiselosteet 2016 SELOSTE Sivu 2 / 17 Sisällys Rykäsyn kilpailuohjeet sekä reittiselosteet 2016... 1 Rykäsy... 3 Ilmoittautuminen... 3 Kilpailunumero...

Lisätiedot

5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti

5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti 5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti Korkeakoskenhaaran ja Koivukoskenhaaran haarautumiskohdassa on laaja kulttuurikeskittymä vanhoilla kylätonteilla sijaitsevine kylineen ja vanhoine peltoineen. Joen niemekkeet

Lisätiedot

Aulanko. Matkailija rautatieasemalta Aulankoon. Tuukka Virtanen

Aulanko. Matkailija rautatieasemalta Aulankoon. Tuukka Virtanen Aulanko Matkailija rautatieasemalta Aulankoon Tuukka Virtanen Hämeenlinnan rautatieasema Hämeenlinnan rautatieasemalla pysähtyy päivittäin noin parisenkymmentä Helsingin ja Tampereen välillä kulkevaa lähi-

Lisätiedot

Kytäjä-Usmi Ulkoilualue

Kytäjä-Usmi Ulkoilualue Kytäjä-Usmi Ulkoilualue 1 Tervetuloa Kytäjä-Usmi ulkoilualueelle Kytäjä-Usmi ulkoilualueen luonto ja alueella sijaitsevat retki kohteet tarjovata loistavat mahdollisuudet lenkkeilyyn, pyöräilyyn, grillaukseen,

Lisätiedot

ESPOONJOKILAAKSON ESISELVITYS

ESPOONJOKILAAKSON ESISELVITYS ESPOONJOKILAAKSON ESISELVITYS ANALYYSI JA KEHITTÄMISSUUNNITELMA 20.10.2011 Suunnittelualueen sijainti / maiseman historia Jokilaakso oli pitkään metsäselänteiden reunustamaa avointa maisemaa, peltoja ja

Lisätiedot

Suolijärvi: Reittikartta

Suolijärvi: Reittikartta Suolijärvi: Reittikartta Juoksureitin rajat määrittyvät koko matkalla ulkoilureitin reunojen mukaan. Jumi 55 Kataja (kävelytien pohjoispuolella sisäkaarteessa käännyttäessä sähkölinjalle) Pirkan Hölkän

Lisätiedot

HelTri Cup- kilpailusarja sekä Rykäsyn reittiseloste

HelTri Cup- kilpailusarja sekä Rykäsyn reittiseloste SELOSTE Sivu 1 / 12 HelTri Cup- kilpailusarja sekä Rykäsyn reittiseloste SELOSTE Sivu 2 / 12 Sisällys HelTri Cup- kilpailusarja sekä Rykäsyn reittiseloste... 1 HelTri-cup säännöt... 3 Kilpaileminen...

Lisätiedot

Kuva: Veikko Hahmo. Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO

Kuva: Veikko Hahmo. Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO Kuva: Veikko Hahmo Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO Retkelle lännestä Mistä retkelle: Kuntakeskusta, Takamaa, Vähäjärvi Kävellen kohti Takamaata ja moottoritien alikulun

Lisätiedot

Viher-Nikkilä. A-36.1152 Yhdyskuntasuunnittelun perusteet, MaKa2

Viher-Nikkilä. A-36.1152 Yhdyskuntasuunnittelun perusteet, MaKa2 Viher-Nikkilä 00 A-36.115 Yhdyskuntasuunnittelun perusteet, MaKa SELOSTUS Suunnittelemamme alueen valintaan vaikuttivat monet tekijät. Päädyimme alueeseen, joka sijaitsee lähellä Nikkilän keskustaa ja

Lisätiedot

Löydä päivävaelluksen hauskuus

Löydä päivävaelluksen hauskuus Päivävaelluksen suunnittelu FValitse jokin hauska ja mielenkiintoinen retkikohde. Jos liikutte ryhmänä, ota muut huomioon retkikohteen valinnassa. FOta selvää vaellusreitin pituudesta ja siitä, kuinka

Lisätiedot

Juankosken rakennuskulttuurin inventointi 2011

Juankosken rakennuskulttuurin inventointi 2011 Juankosken rakennuskulttuurin inventointi 2011 Joulukuu 2011 Juha Rajahalme, rakennusarkkitehti AMK RakennusArkki RA Juankosken rakennuskulttuurin inventointi 2011 Inventoinnin tausta Juankosken keskustaajamassa

Lisätiedot

LIITE 2 KUNNOSSAPITO-OHJE JA LATUJEN LAATUKRITEERISTÖ. Hakkarin alueen reitit

LIITE 2 KUNNOSSAPITO-OHJE JA LATUJEN LAATUKRITEERISTÖ. Hakkarin alueen reitit LIITE 2 KUNNOSSAPITO-OHJE JA LATUJEN LAATUKRITEERISTÖ Hakkarin alueen reitit Tasaisen pohjan leveys 4,0 5 m. Urheilukentän reunoilla ylläpidetään hiihtohalstereita (2 kpl) Pohjan epätasaisuus 5 cm Radat

Lisätiedot

KONKAKUMPU. Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista

KONKAKUMPU. Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista KONKAKUMPU Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista KONKAKUMPU Tarjolla hyvä elämä Fiskarsissa! Kuvittele että voisit saada parhaat palat sekä maaseudusta että kaupungista. Luonto ja historia olisivat lähellä,

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN ARVOKKAAT LUONTOKOHTEET. Harjut ja kalliot

LEMPÄÄLÄN ARVOKKAAT LUONTOKOHTEET. Harjut ja kalliot Harjut ja kalliot 52. Sotavallan harju Pinta-ala: Kylä: Omistaja: Status Metso soveltuvuus: 10,7 ha Sotavalta Yksityinen Arvokas harjualue, Pohjavesialue, Opetuskohde, Arvokas luontokohde Kyllä Merkittävä

Lisätiedot

Firmaliiga Högbacka

Firmaliiga Högbacka Firmaliiga 16.5.2017 Högbacka Analyysi reittihärvelipiirrosten pohjalta A-rata 3-4: Pitkä väli, jossa oli useita eri reitinvalintavaihtoehtoja. Haasteita oli rastilta lähdössä ja toteutuksen sujuvuudessa.

Lisätiedot

Ratamestarin analyysiä muutamista avainväleistä eri radoilta

Ratamestarin analyysiä muutamista avainväleistä eri radoilta Ratamestarin analyysiä muutamista avainväleistä eri radoilta Kaikki ykköset 3, 5, 7 ja 10km radoilla oli lyhyemmät ykköset (56 ja 53). 9, 12 ja 15km radoilla pidemmät (62 ja 67). Lyhyillä ykkösillä oli

Lisätiedot

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata?

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? TASAISESTI KOKO SUUNNITTELUALUEELLE NYKYISEEN ASUTUKSEEN TUKEUTUEN JA MAISEMAAN SOVELTUEN KYLÄKESKUSTAA PAINOTTAEN, MUUALLE

Lisätiedot

YLÄNE KAPPELNIITTU rautakautisen ja historiallisen ajan muinaisjäännösalueen pohjoisosan kartoitus 2004

YLÄNE KAPPELNIITTU rautakautisen ja historiallisen ajan muinaisjäännösalueen pohjoisosan kartoitus 2004 YLÄNE KAPPELNIITTU rautakautisen ja historiallisen ajan muinaisjäännösalueen pohjoisosan kartoitus 2004 Päivi Kankkunen ja Sirkku Pihlman Museovirasto - arkeologian osasto - koekaivausryhmä 1 '' 1 Yläne

Lisätiedot

Reittianalyysi Osakilpailu 4 Rauma, Tarvonsaari. RTM Anni Heikkonen & Henrik Väisänen

Reittianalyysi Osakilpailu 4 Rauma, Tarvonsaari. RTM Anni Heikkonen & Henrik Väisänen Reittianalyysi Osakilpailu 4 Rauma, Tarvonsaari 28.12.2014 RTM Anni Heikkonen & Henrik Väisänen K-1 Punainen reitti on hieman pidempi, mutta lähtö seuraavalle rastille on sujuvampi Sininen reitti on hieman

Lisätiedot

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa Leimaus 2011 Kisakeskuksessa ma 6.6. Lähdimme perinteisesti Lappia talolta kimpsuinemme klo 12 kohti etelää. Martti ja Mauri otettiin kyytiin Keminmaasta. Onneksi autossa oli DVD laite ja ilmastointi,

Lisätiedot

MAISEMATARKASTELU PORLAN ALUE, LOHJA

MAISEMATARKASTELU PORLAN ALUE, LOHJA MAISEMATARKASTELU PORLAN ALUE, LOHJA 27.1.2014 MAISEMARAKENNE kalliokummut (maaperä kartoittamatta) savilaaksot vedenjakaja moreenikumpareet (mm. Liessaari) Lohjanjärvi hiekkavaltainen harju (Lohjanselkä)

Lisätiedot

Katson maisemaa ja kuuntelen

Katson maisemaa ja kuuntelen Katson maisemaa ja kuuntelen Hiljan-päivän seminaari 8.10.2015 Helsinki Anne Savola, ympäristöasiantuntija Satakuntaliitto Eilen #meri kohisi, tänään aallot lipuvat liplatellen rantaan @luontoilija Äänet

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ Kesäohjelma 2016 Helsingin Seurakuntayhtymä Näkövammaistyö Seurakuntien talo, 4 krs. Kolmas linja 22, 00530 Helsinki Toimisto 09-2340 2538

Lisätiedot

Liite 9 kohtaiset suunnitelmataulukot 1/3 kuvioiden perustiedot 1/10 1 0,0563 2 04 1 32 20 29 91 Omakotitalotonttien välinen lähimetsä. Komea vanha männikkö, alla kuusikko 2 0,0356 3 04 1 26 20 25 114

Lisätiedot

ANTINSAARI. Varmista nyt paikkasi Hyvinkään uudelta Antinsaaren teollisuusalueelta!

ANTINSAARI. Varmista nyt paikkasi Hyvinkään uudelta Antinsaaren teollisuusalueelta! ANTINSAARI Varmista nyt paikkasi Hyvinkään uudelta teollisuusalueelta! dut e n i g n pu u a k yt! u d k ö y h Pik olin p o r t e m Hyvinkää on yritystoiminnan vetovoimainen keskus Erinomaisen sijainnin

Lisätiedot

TOIMENPITEET MÄNTSÄLÄ Liite 1 1 (5) MÄNTSÄLÄN KESKUSTA 1/2. Onn. Väh. (hvjo/v) Liikennevalojen kokonaistarkastelu SV 2 SV 3 SV 2

TOIMENPITEET MÄNTSÄLÄ Liite 1 1 (5) MÄNTSÄLÄN KESKUSTA 1/2. Onn. Väh. (hvjo/v) Liikennevalojen kokonaistarkastelu SV 2 SV 3 SV 2 1 (5) MÄNTSÄLÄN KESKUSTA 1/2 1 Lahdentie, keskustaajaman 2 Lahdentie, keskustaajaman 3 Lahdentie, keskustaajaman 140/12/200 140/13/1000 140/11/4500 140/13/1000 140/11/4500 140/13/1500 Liikennevaloliittymien

Lisätiedot

SM Kuvagalleria /21

SM Kuvagalleria /21 www.saunamafia.fi 6.6.2011 1/21 Linja-autossa on tunnelmaa. Shakkia pelaa Lars! Rantagrillikin löytyi. Erik ja Larissa matkalla mukana. Välillä väsyttää.. Ensimmäinen majapaikkamme Fregat-leirintäalueella.

Lisätiedot

Hyvinkään JOUKKOLIIKENTEEN AIKATAULUT

Hyvinkään JOUKKOLIIKENTEEN AIKATAULUT Hyvinkään JOUKKOLIIKENTEEN AIKATAULUT 10.8.2016 3.6.2017 Liikennöintikauden vaihtumisessa on vaihtelua liikennöitsijöittäin. Tarkista aikataulut tarvittaessa liikennöitsijältä tai Matkahuollosta. Koosteen

Lisätiedot

++Luontop 2.5.2002 15:04 Page 1

++Luontop 2.5.2002 15:04 Page 1 ++Luontop 2.5.2002 15:04 Page 1 C M Y CM MY CY CMY K ++Luontop 2.5.2002 15:04 Page 2 PL 32, 90015 OULUN KAUPUNKI www.ouka.fi/tekninen PL 124, 90101 OULU, puh. (08) 315 8300 www.vyh.fi/ppo/ppo.htm OULUN

Lisätiedot

Kuinka kaukana Länsirannasta asut?

Kuinka kaukana Länsirannasta asut? Porvoon kaupunki 22.9.2014 LÄNSIRANNAN KAAVATYÖN ALOITUSVAIHEEN INTERNETKYSELYN TULOKSET Länsirannan ranta-alueen asemakaavan tavoitteiden asettamista varten tarvitaan tietoa alueen käyttäjien toiveista.

Lisätiedot

Rata F / L-1 Kanneltie kasin pihalle

Rata F / L-1 Kanneltie kasin pihalle Rata F / L-1 Kanneltie kasin pihalle B on nopeampi kunhan K- pisteestä osaa heti siirtyä Kanneltielle lumikasaa kiertäen. Ei A:kaan ole huono valinta eikä kisa vielä tähän ratkennut Rata F / 1-2 Asemalle

Lisätiedot

Studio Puisto Arkkitehdit Oy. 5.4.2016 Karhunkaatajan työpajavisio. Studio Puisto

Studio Puisto Arkkitehdit Oy. 5.4.2016 Karhunkaatajan työpajavisio. Studio Puisto Studio Puisto Arkkitehdit Oy 5.4.2016 Karhunkaatajan työpajavisio Studio Puisto Tausta: Osana Laiturin Ratikka- näyttelyä päätettiin järjestää Karhunkaatajan alueeseen liittyvästä Viilarintiestä työpaja.

Lisätiedot

Hyvinkään JOUKKOLIIKENTEEN AIKATAULUT

Hyvinkään JOUKKOLIIKENTEEN AIKATAULUT Hyvinkään JOUKKOLIIKENTEEN AIKATAULUT 1.1. 2.6.2019 Liikennöintikauden vaihtumisessa on vaihtelua liikennöitsijöittäin. Tarkista aikataulut tarvittaessa liikennöitsijältä tai Matkahuollosta. Koosteen on

Lisätiedot

Varareittisuunnitelma Keski-Suomen tieverkolle 2019

Varareittisuunnitelma Keski-Suomen tieverkolle 2019 Varareittisuunnitelma Keski-Suomen tieverkolle 2019 Liite: Reittikartat, valtatie 9 KARI KESKI-LUOPA SAKARI LINDHOLM VALTATIE 9, KESKI-SUOMI Varareitit 1-17, 201, 202 9 17 1 7 6 8 201, 202 2 3 5 VALTATIE

Lisätiedot

KYSELY: Kivistön alueen katuverkoston nykykunto. Katukohtaiset asukaspalautteet 15.4-15.5.2010

KYSELY: Kivistön alueen katuverkoston nykykunto. Katukohtaiset asukaspalautteet 15.4-15.5.2010 KYSELY: Kivistön alueen katuverkoston nykykunto Katukohtaiset asukaspalautteet 15.4-15.5.2010 Kannistontie 1/3 Tiessä on keväisin routavaurioita hulevesiviemäreiden kohdalla. Routavauriot aiheuttavat sietämättömän

Lisätiedot

6,1 km 8,75. Haikolan talo oikealla. Rautatien ylitys

6,1 km 8,75. Haikolan talo oikealla. Rautatien ylitys 1 Kyltti Höljäkkä 6 kohti Höljäkkää. Tie muuttuu sorasta asfaltiksi (tie nro 5261). Oikealle Kohtavaarantie Tie muuttuu soraksi 12 NURMES 470 m Hyvärilä 2 6,1 Haikolan talo 8,75 Rautatien ylitys 17,6 Tie

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN ARVOKKAAT LUONTOKOHTEET. Suot ja kosteikot

LEMPÄÄLÄN ARVOKKAAT LUONTOKOHTEET. Suot ja kosteikot Suot ja kosteikot 47. Mantereenrahka Pinta-ala: Kylä: Omistaja: Status: Metso soveltuvuus: 4,2 ha Hulaus Yksityinen Arvokas luontokohde Kyllä Mantereenrahka sijaitsee Hulausjärven rannalla Vesilahden ja

Lisätiedot

JUUANJOEN VIRTAVESIEN KALATALOUDELLINEN KARTOITUS

JUUANJOEN VIRTAVESIEN KALATALOUDELLINEN KARTOITUS JUUANJOEN VIRTAVESIEN KALATALOUDELLINEN KARTOITUS Manu Vihtonen Pielisen Järvilohi ja Taimen 2008 2010 -hanke 2009 53 9 VEPSÄNJOEN KARTOITETUT KOSKET JA TOIMENPIDESUOSITUKSET 9.1 Ilvolankoski Vepsänjoen

Lisätiedot

MUUTTUVA NASTOLA. Siunauskappeli 1960 - luvulla ja nykyaikana. Huomaa tiealueen nosto etualalla.

MUUTTUVA NASTOLA. Siunauskappeli 1960 - luvulla ja nykyaikana. Huomaa tiealueen nosto etualalla. Näyttely kertoo, kuinka Nastola on kehittynyt ja maisema muuttunut. Näyttelyssä on rinnan vanhoja ja uusia näkymiä samoista kohteista. Valitut kohteet ovat olleet tärkeitä paikkoja. Myös niiden merkitys

Lisätiedot

WWW.KUOPIONALUE.FI 1

WWW.KUOPIONALUE.FI 1 WWW.KUOPIONALUE.FI 1 SISÄLLYSLUETTELO LINJAT JA AIKATAULUT Poikkeuspäivien liikenne 4 Merkkien selitykset Kuopion kaupunkiliikenne 6-61 Yhdistelmäaikataulut, Neulamäki 18-19 Yhdistelmäaikataulut, Kelloniemi

Lisätiedot

KOULUVERKKOSELVITYS VUOSILLE 2011 2030

KOULUVERKKOSELVITYS VUOSILLE 2011 2030 KOULUVERKKOSELVITYS VUOSILLE 2011 2030 Opetuslautakunta 28.9.2010/ 94 28.9.2010 tehdyt muutokset kursivoitu 1 SISÄLTÖ Sivu 1. Johdanto 1 2. Väestömuutokset 2.1. Väestökehitys Hyvinkäällä 2 2.2. Luonnollinen

Lisätiedot

Hyvinkään JOUKKOLIIKENTEEN AIKATAULUT

Hyvinkään JOUKKOLIIKENTEEN AIKATAULUT Hyvinkään JOUKKOLIIKENTEEN AIKATAULUT 1.1. 2.6.2019 Liikennöintikauden vaihtumisessa on vaihtelua liikennöitsijöittäin. Tarkista aikataulut tarvittaessa liikennöitsijältä tai Matkahuollosta. Koosteen on

Lisätiedot

Espoon RantaMaraton tapahtumat 2014; reittikuvaukset nettiin. MARATON, PUOLIMARATON ja RANTAKYMPPI MARATON: Espoo 10.9.2014 / PerttiS.

Espoon RantaMaraton tapahtumat 2014; reittikuvaukset nettiin. MARATON, PUOLIMARATON ja RANTAKYMPPI MARATON: Espoo 10.9.2014 / PerttiS. Espoo 10.9.2014 / PerttiS. Maratonin aikakontrollit (sulkuajat) tarkistettu / AW 8.9.2014 RantaKympin maaliintulo muutettu; Otaniemen kentän alueella nyt samalla tavalla kuin Maraton ja Puolimaraton /

Lisätiedot

PLASSINPUISTO YLEISSUUNNITELMA

PLASSINPUISTO YLEISSUUNNITELMA LIITE 1 1/1 K alajoen k aupunki K alajoen keskustan osayleisk aava PLASSINPUISTO YLEISSUUNNITELMA TUTKIELMA YLEISKAAVAA VARTEN 17.10.01 SERUM ARKKITEHDIT OY NILSIÄNK ATU 11-1 F 6 FIN-0010 HELSINKI FINLAND

Lisätiedot

Jenna Rinta-Könnö, vaatetus15

Jenna Rinta-Könnö, vaatetus15 Jenna Rinta-Könnö, vaatetus15 Työssäoppipaikka, Fade Out Label Fade Out Label on v. 2015 perustettu yritys, joka valmistaa vanhoista kierrätetyistä farkuista unisex-mallisia vaatteita. Koko tuotanto tapahtuu

Lisätiedot

Keto-Mökit. www.kouvolanmatkatoimisto.fi. Mökit

Keto-Mökit. www.kouvolanmatkatoimisto.fi. Mökit Keto-Mökit Mökit KELO - 1,5-kerroksinen kelohirsinen mökki, jonka pinta-ala on 78 m². Mökissä on tilaa 6-8 henkilölle. Alakerrassa olohuone, makuuhuone, keittiö, sähkösauna, wc ja veranta. Tulikivitakka.

Lisätiedot

HERTTONIEMEN SEURAKUNNAN RIPARIT 2020

HERTTONIEMEN SEURAKUNNAN RIPARIT 2020 HERTTONIEMEN SEURAKUNNAN RIPARIT 2020 V A I N K E R R A N E L Ä M Ä S S Ä! T E R V E T U L O A R I P A R I L L E! Olet saattanut kuulla biisin, jossa lauletaan: Vaik askeleet on aamuisin viel tahmeita,

Lisätiedot

Kooste yleisötilaisuudesta

Kooste yleisötilaisuudesta Kunnantalon alueen asemakaavamuutos Kaavahankkeen esittely ja avoin ideointitilaisuus 23. 8. 2018 Kooste yleisötilaisuudesta 1. Yleisötilaisuuden kooste Kunnantalon alue 1 Suunnittelualue Suunnittelu koskee

Lisätiedot

LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET

LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET Page 1 of 2 kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Hailuodon rakennusinventointi HAILUOTO KIRKONKYLÄ RUONALA Ruonalan porakivinavetta on komealla paikalla Rantatien

Lisätiedot

PAIKAT, REITIT, RAKENNUKSET tärkeät, mukavat, kauniit, turvalliset epämielusat, rumat, pelottavat kehitettävät

PAIKAT, REITIT, RAKENNUKSET tärkeät, mukavat, kauniit, turvalliset epämielusat, rumat, pelottavat kehitettävät Lasten Parlamentti Tesoma-kävely 13.11.2012 PAIKAT, REITIT, RAKENNUKSET tärkeät, mukavat, kauniit, turvalliset epämielusat, rumat, pelottavat kehitettävät MITÄ MUUTTAISIT, MITÄ UUTTA? paikkoja, reittejä,

Lisätiedot

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA MAANANTAI 9:00-12:00 KESÄAAMUN MAASTOPYÖRÄILYRETKI Nauti raikkaasta kesäaamun tuulesta sekä Oulun kaupungin kauniista luonnosta korkealuokkaisen maastopyörän ohjaksissa. Retki lähtee kauppatorilta ja jatkuu

Lisätiedot

MK 1. LÄHTÖ: Huolto suoritetaan Heinolan2ellä noin 300m ennen lähtöä. Huomioikaa muut 2ellä liikkujat.

MK 1. LÄHTÖ: Huolto suoritetaan Heinolan2ellä noin 300m ennen lähtöä. Huomioikaa muut 2ellä liikkujat. MK 1 Huolto suoritetaan Heinolan2ellä noin 300m ennen lähtöä. Huomioikaa muut 2ellä liikkujat. Takki huolto suoritetaan Heinolan2en sekä Rutalahden2en risteysalueella, noin 500 MK maalista eteenpäin. Huom!

Lisätiedot

päänäkymä HOHDE NÄKYMÄ etelästä pohjoiseen kadun pohjoisosassa. alueelle myös pimeinä aikoina.

päänäkymä HOHDE NÄKYMÄ etelästä pohjoiseen kadun pohjoisosassa. alueelle myös pimeinä aikoina. päänäkymä NÄKYMÄ etelästä pohjoiseen kadun pohjoisosassa. Valojuova hohtaa ja tuo viihtyisyyttä alueelle myös pimeinä aikoina. ILLUSTROITU POHJA leikkaus tarkennusalue P JOHDANTO Ideasuunnitelmamme lähtökohtana

Lisätiedot

Hyvinkään JOUKKOLIIKENTEEN AIKATAULUT

Hyvinkään JOUKKOLIIKENTEEN AIKATAULUT Hyvinkään JOUKKOLIIKENTEEN AIKATAULUT 6.8. 31.12.2018 Liikennöintikauden vaihtumisessa on vaihtelua liikennöitsijöittäin. Tarkista aikataulut tarvittaessa liikennöitsijältä tai Matkahuollosta. Koosteen

Lisätiedot

LIITE 7 KORPELA RANTA-ASEMAKAAVA RAKENNUS-, KULTTUURIHISTORIA- JA MAISEMATAR- KASTELU VALOKUVAT 1-22

LIITE 7 KORPELA RANTA-ASEMAKAAVA RAKENNUS-, KULTTUURIHISTORIA- JA MAISEMATAR- KASTELU VALOKUVAT 1-22 LIITE 7 KORPELA RANTA-ASEMAKAAVA RAKENNUS-, KULTTUURIHISTORIA- JA MAISEMATAR- KASTELU VALOKUVAT 1-22 Rakennukset, kulttuurihistoria Korpelan tilan entisessä talouskeskuksessa sijaitsevat asuinrakennus,

Lisätiedot

Hyvinkään JOUKKOLIIKENTEEN AIKATAULUT

Hyvinkään JOUKKOLIIKENTEEN AIKATAULUT Hyvinkään JOUKKOLIIKENTEEN AIKATAULUT 10.8.2017 2.6.2018 Liikennöintikauden vaihtumisessa on vaihtelua liikennöitsijöittäin. Tarkista aikataulut tarvittaessa liikennöitsijältä tai Matkahuollosta. Koosteen

Lisätiedot

Maastoon matalalla kynnyksellä. Tiiina Riikonen

Maastoon matalalla kynnyksellä. Tiiina Riikonen Maastoon matalalla kynnyksellä Tiiina Riikonen PyöräPolku hanke 2014-2015 Hanke keskittyi maastopyöräilyyn luontoympäristössä. Maastopyöräily on monipuolinen laji. Kuntoliikuntana, ulkoiluna, retkeilynä

Lisätiedot

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN MÖKILLE SAMMALNIEMEEN Lähde kaupungin kiireestä Sammalniemen luontoon viettämään unohtumaton loma! Raision Seudun Lasten Tuen mökki on avoinna ympärivuoden, mökki sijaitsee Juupajoella Sammalniemen leirikeskuksen

Lisätiedot

Pihlajapiiri Senioritalo Sandels Välskärinkatu 4, Töölö TIISTAISIN KLO

Pihlajapiiri Senioritalo Sandels Välskärinkatu 4, Töölö TIISTAISIN KLO Pihlajapiiri Senioritalo Sandels Välskärinkatu 4, Töölö TIISTAISIN KLO 13.00 14.30 Senioritoiminnan järjestämä kerhoryhmä on kaikille iäkkäille ihmisille maksuton. Voit osallistua ryhmään silloin, kun

Lisätiedot

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visbyn risteily Silja Europalla Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visby on kaupunki ja maineensa veroinen. Täällä kävijän hurmaavat sen matalat, ruusuihin peittyvät talot, sen korkeat tornit, varjoisat

Lisätiedot

Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Tampere Siuro Liite 1 /1

Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Tampere Siuro Liite 1 /1 Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Tampere Siuro Liite 1 /1 Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Siuro Heinoo Liite 1 /2 Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Heinoo Ahvenus Liite 1 /3 Perinteisen kaluston

Lisätiedot

Sopiva paikka asuinrakentamiselle. Yleiskaavakyselyn tuloksia 1 (13) 2018

Sopiva paikka asuinrakentamiselle. Yleiskaavakyselyn tuloksia 1 (13) 2018 Sopiva paikka asuinrakentamiselle Yleiskaavakyselyn tuloksia 1 (13) Yleiskaavakyselyn tuloksia 2 (13) Sopiva paikka asuinrakentamiselle Vastaajien lukumäärä Yleiskaavakyselyn tuloksia 3 (13) Sopiva paikka

Lisätiedot

Tutustuminen Riikaan, 2-3 tuntia? Ihan Riikan keskustaan ei autolla kannata mennä, autoilla on siellä rajoituksia.

Tutustuminen Riikaan, 2-3 tuntia? Ihan Riikan keskustaan ei autolla kannata mennä, autoilla on siellä rajoituksia. Majakkamatka 2015 Liettuaan ja Latviaan, aikatauluja 9.4.2015/eh 12.7.2015/eh 26.7.2015/eh lisätty tietoa Kuurin kyntään luonnonsuojelualueen maksusta 8.8.2015/eh lisätty tietoa Klaipedan nätävyyksistä

Lisätiedot

TYÖVIHKO 2 - 2 - VIERUMÄELLE ASUNTOJA, ASUKKAITA JA TYÖNTEKIJÖITÄ 1 MITÄ MIELTÄ OLET? www.heinola.fi / maankäytöntehostaminen

TYÖVIHKO 2 - 2 - VIERUMÄELLE ASUNTOJA, ASUKKAITA JA TYÖNTEKIJÖITÄ 1 MITÄ MIELTÄ OLET? www.heinola.fi / maankäytöntehostaminen - 2 - VRUMÄELLE ASUNTOJA, ASUKKAITA JA TYÖNTEKIJÖITÄ 1 KERRO MLIPITEESI JA IDEASI - TÄYTÄ JA PALAUTA TYÖVIHKO 16.12.2010 MNESSÄ! Postita vihko osoitteeseen Arkkitehtitoimisto A-Konsultit Ratakatu 19 B

Lisätiedot

LAUKAA Vanha Laukaantie Vehniän kylän kohdalla

LAUKAA Vanha Laukaantie Vehniän kylän kohdalla I N V E N T O I N T I R A P O R T T I LAUKAA Vanha Laukaantie Vehniän kylän kohdalla Historiallisen ajan tielinjan arkistotutkimus KULTTUURIYMPÄRISTÖN HOITO ARKEOLOGISET KENTTÄPALVELUT ESA MIKKOLA 2 Tiivistelmä

Lisätiedot

Luontoreittien esteettömyyskartoitus

Luontoreittien esteettömyyskartoitus Luontoreittien esteettömyyskartoitus Evo, Hämeenlinna Evon alue on yksi Etelä-Suomen suurimmista metsäalueista. Evon retkeilyalueella kulkijan käytössä on yhteensä noin 8500 hehtaarin suuruinen alue, jossa

Lisätiedot

VALOKUVIA LIITE 22 PUNKAHARJUN KESKUSTAAJAMA ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS

VALOKUVIA LIITE 22 PUNKAHARJUN KESKUSTAAJAMA ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS PUNKAHARJUN KESKUSTAAJAMA ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS VALOKUVIA LIITE 22 MUUTOS JA LAAJENNUS LIITE 22 SIVU 1 Näkymä vesitornista koilliseen Eetun elle. Näkymä Punkasalmen sillalta länteen Rantarai lle.

Lisätiedot

Beat 1 Rostad ja Sanden

Beat 1 Rostad ja Sanden Beat 1 Rostad ja Sanden Rostad. Oikea ranta. Rostad on kalastusalueen ylin pooli ja on pituudeltaan noin 500 metriä. Se on luonteeltaan hitaasti virtaavaa syvää nivaa kosken yläpuolella. Täällä ranta on

Lisätiedot

Tule mukaan lepakkoseurantaan 2012! Eeva-Maria Kyheröinen: Lepakkoseurannat LUONNONTIETEELLINEN KESKUSMUSEO, ELÄINMUSEO

Tule mukaan lepakkoseurantaan 2012! Eeva-Maria Kyheröinen: Lepakkoseurannat LUONNONTIETEELLINEN KESKUSMUSEO, ELÄINMUSEO Tule mukaan lepakkoseurantaan 2012! Miksi seurantaa? Seurannan avulla saadaan arvokasta tietoa lepakoiden esiintymisestä, runsaudesta ja runsauksien muutoksista. Tällaista tietoa tarvitaan esimerkiksi

Lisätiedot

Aika: 18.4.2013 klo 18.00-20.00 Paikka: Vantaan kaupungintalo, valtuustosali. Asematie 7, Vantaa.

Aika: 18.4.2013 klo 18.00-20.00 Paikka: Vantaan kaupungintalo, valtuustosali. Asematie 7, Vantaa. Tikkurilan alueneuvonpito Aika: 18.4.2013 klo 18.00-20.00 Paikka: Vantaan kaupungintalo, valtuustosali. Asematie 7, Vantaa. Tikkurilan alueneuvonpidossa käytiin keskustelua Tikkurilasta viiden eri teeman

Lisätiedot

Horhattulan, Katajamäen ja Johannisbergin lähiliikunta-alueen rakennussuunnitelma

Horhattulan, Katajamäen ja Johannisbergin lähiliikunta-alueen rakennussuunnitelma Porvoon kaupunki 22.12.2010 Liikuntatoimi : Liikuntajohtaja, Per Högström. Puistoyksikkö: Kaupunginpuutarhuri, Mikko Kaunisto. Liikuntapaikkamestariopiskelija: Pasi Liitiäinen Horhattulan, Katajamäen ja

Lisätiedot

Käpylän elävä keskipiste

Käpylän elävä keskipiste Käpylän elävä keskipiste Käpylän elävä keskus Amerin talona tunnettu Mäkelänkatu 91 uudistuu. Siitä tulee viihtyisä ja inhimillisen kokoinen kaupunginosan keskus. Kiinteistössä on tilaa erilaisille toimijoille:

Lisätiedot

Helsingin Kaupungin Asunnot Oy c/o Heka Pihlajisto Oy H E N R I K L Ä T T I L Ä I S E N K A T U 1 2

Helsingin Kaupungin Asunnot Oy c/o Heka Pihlajisto Oy H E N R I K L Ä T T I L Ä I S E N K A T U 1 2 HANKESELOSTUS 1 (13) Heka Pihlajisto Oy H E N R I K L Ä T T I L Ä I S E N K A T U 1 2 HANKESELOSTUS 2 (13) Yleistä Sijainti Tontti 36110 / 12 Henrik Lättiläisenkatu 12, Viikki 00560 Helsinki Tontin koko

Lisätiedot

Tehdashistorian elementtejä

Tehdashistorian elementtejä Tehdashistorian elementtejä Vanhaa paperitehtaan esineistöä otetaan talteen ja säilytetään tulevaa käyttöä varten. Esineet voidaan käyttää osana ympäristörakentamista tai paperitehtaan uutta sisustusta.

Lisätiedot

Vähäjoki KAARINA. TURKU Linnankatu. Vanhalinna. Ravattula. Loukinainen. 1 km. Halistenkoski. Halistentie. Koroisten muinaismuistoalue.

Vähäjoki KAARINA. TURKU Linnankatu. Vanhalinna. Ravattula. Loukinainen. 1 km. Halistenkoski. Halistentie. Koroisten muinaismuistoalue. km alistenkoski Vähäjoki Koroisten muinaismuistoalue alistentie Liedon Vanhalinna Vierasvenesatama Turun Linna Saaristomeren melontareitti, Sininen Reitti TURKU Linnankatu Puutarhakatu Puistokatu Aninkaistenkatu

Lisätiedot

AURINKO VALON JA VARJON LÄHDE

AURINKO VALON JA VARJON LÄHDE AURINKO VALON JA VARJON LÄHDE Tavoite: Tarkkaillaan auringon vaikutusta valon lähteenä ja sen vaihtelua vuorokauden ja vuodenaikojen mukaan. Oppilaat voivat tutustua myös aurinkoenergian käsitteeseen.

Lisätiedot

Varareittisuunnitelma Keski-Suomen tieverkolle

Varareittisuunnitelma Keski-Suomen tieverkolle Varareittisuunnitelma Keski-Suomen tieverkolle Liite: Reittikartat, valtatie 9 KARI KESKI-LUOPA SAKARI LINDHOLM Varareittisuunnitelma Keski-Suomen tieverkolle Liite: Reittikartat, Valtatie 9 VALTATIE

Lisätiedot

Alavus Härkösen alueelle suunnitellun uuden tielinjan muinaisjäännösinventointi 2009

Alavus Härkösen alueelle suunnitellun uuden tielinjan muinaisjäännösinventointi 2009 1 Alavus Härkösen alueelle suunnitellun uuden tielinjan muinaisjäännösinventointi 2009 Timo Jussila Hannu Poutiainen Kustantaja: Alavuden kaupunki 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Historiallinen

Lisätiedot