Apurahoja on kahdenlaisia: kaksi kertaa vuodessa haettava projektiapuraha sekä jatkuva matka-apuraha.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Apurahoja on kahdenlaisia: kaksi kertaa vuodessa haettava projektiapuraha sekä jatkuva matka-apuraha."

Transkriptio

1 1 Apurahat Jaamme vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää tukea suomalaisen nykytaiteen kansainvälistymiseen. Näillä sivuilla kerromme apurahoistamme sekä annamme ohjeita apurahan hakemiseen ja myönnetyn apurahan käyttämiseen. Tuemme apurahoilla uusia avauksia ja vahvistamme jo syntyneitä suhteita. Apurahan tarkoituksena on toimia taiteilijalle ponnahduslautana ja luoda alustaa kauaskantoisille vaikutuksille, kuten uusille työtilaisuuksille ja yhteistyöprojekteille. Myönnämme apurahaa suomalaisen visuaalisen taiteen edistämiseen ja tukemiseen seuraavilla nykytaiteen aloilla: kuvataide, valokuvataide, mediataide, taidekäsityö, sarjakuvataide, performanssi ja äänitaide. Apurahoja voi hakea suomalaisten ja Suomessa työskentelevien taiteilijoiden ulkomaiseen näyttelytoimintaan, esilläoloon messuilla, vieraskielisiin julkaisuihin sekä asiantuntijavierailuihin sekä matka-, majoitus- ja kuljetuskuluihin. Tänä vuonna matka-apurahaa voivat hakea myös ulkomaiset asiantuntijavieraat Suomeen suuntautuviin matkoihin. Myös suomalaiset tai Suomessa työskentelevät työryhmät voivat nyt hakea matka-apurahaa. Apurahamuodot Apurahoja on kahdenlaisia: kaksi kertaa vuodessa haettava projektiapuraha sekä jatkuva matka-apuraha. Projektiapuraha Projektiapurahoja myönnetään seuraaviin käyttötarkoituksiin: kansainväliseen näyttelytoimintaan taidemessuille osallistumiseen vieraskielisiin julkaisuihin asiantuntijavierailuihin Avustusta voi hakea esimerkiksi kuljetus-, matka- tai majoituskuluihin sekä teoksen installointiin liittyviin kuluihin. Apurahaa voi hakea taiteilija, taiteen ammattilainen, työryhmä sekä kotimainen tai ulkomainen organisaatio. Apurahaa ei voi hakea takautuvasti. Hankkeella tulee olla myös muuta rahoitusta.

2 2 Matka-apurahat Matka-apurahoja myönnetään kansainväliseen näyttelytoimintaan tai muuhun tapahtumaan. Avustusta voi hakea vain henkilökohtaisiin matka-, majoitus- ja kuljetuskuluihin. Apurahaa voivat hakea suomalaiset tai Suomessa työskentelevät taiteilijat, taiteen ammattilaiset ja työryhmät. Ulkomaiset asiantuntijat ja kuraattorit voivat hakea apurahaa Suomeen suuntautuviin matkoihin. Hankkeella tulee olla myös muuta rahoitusta. Hakemus on jätettävä ennen matkalle lähtöä. Apurahoja ei myönnetä: yksinomaan opinnäytteisiin yksinomaan työskentelyyn tai elinkustannusten kattamiseen taannehtivasti jo kokonaisuudessaan toteutuneisiin hankkeisiin taideteosten tuotanto- ja materiaalikuluihin päivärahoihin residensseihin taiteelliseen työskentelyyn tai siihen liittyviin kuluihin (kuten työhuoneen vuokra) ulkomaisen taiteilijan kuluihin yleisiin laite- tai ohjelmistohankintoihin Hakuajat Projektiapurahat vuoden 2017 hankkeisiin: , hakuaika päättyy kello Suomen aikaa Matka-apurahat vuonna 2016 tehtäviin matkoihin: Haku on jatkuva saakka, ja päätökset tehdään kuukausittain heinäkuuta lukuunottamatta.

3 3 Matka-apurahahakemusten kuukausittaiset deadlinet 2016: Päätökset julkistetaan noin kahden viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Hakuajan jälkeen jätetyt hakemukset käsitellään automaattisesti seuraavan kuun päätöskierroksella. elokuu syyskuu lokakuu Apurahapalvelu Apurahaa haetaan verkossa apurahapalvelussa: Apuraha on valtionavustus Framen apurahamenettely perustuu säätiön vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriöltä saamaan valtionavustukseen. Apurahahakua koskevat opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustusehdot. Lue erityisavustusehdoista.

4 4 Apurahan hakijalle Lue nämä ohjeet huolellisesti ennen kuin ryhdyt kirjoittamaan apurahahakemusta. Kerromme tässä osiossa myös apurahojen arviointiperusteista. Projektiapuraha Kuka voi hakea apurahaa? yksityinen henkilö suomalaiset tai Suomessa työskentelevät kuvataiteilijat suomalaiset tai ulkomaalaiset kuraattorit tai tuottajat suomalaiset työryhmät kuvataiteilijat, kuraattorit, tuottajat yhteisöt suomalaiset tai ulkomaiset yhteisöt ja säätiöt, kuten taidemuseot, galleriat ja kulttuuri-instituutit Ohjeet työryhmälle Työryhmällä tulee olla nimetty yhteyshenkilö, joka tekee hakemuksen. Anna selvitys työryhmän muista jäsenistä hakemuslomakkeen kohdassa työryhmän jäsenet. Apurahan myöntämisen jälkeen työryhmän kaikkien jäsenten on täytettävä valtuutusasiakirja, joka tulee apurahasopimuksen liitteeksi. Tämän jälkeen yhteyshenkilö voi allekirjoittaa apurahasopimuksen, nostaa apurahan ja toimittaa selvityksen apurahan käytöstä. Kaikki valtuutussopimuksen allekirjoittaneet työryhmän jäsenet ovat tasavertaisesti vastuussa apurahan asianmukaisesta käytöstä ja tilityksestä. Työryhmän tai ryhmänäyttelyn ulkomaalaisille taiteilijoille ei myönnetä apurahaa. Mihin projektiapurahaa voi hakea? Projektiapurahoja myönnetään seuraaviin käyttötarkoituksiin: kansainväliseen näyttelytoimintaan taidemessuille osallistumiseen vieraskielisiin julkaisuihin asiantuntijavierailuihin

5 5 Avustusta voi hakea esimerkiksi kuljetus-, matka- tai majoituskuluihin sekä teoksen installointiin liittyviin kuluihin. Apurahaa ei voi hakea takautuvasti. Hankkeella tulee olla myös muuta rahoitusta. Huom! Apurahoja ei myönnetä: yksinomaan opinnäytteisiin yksinomaan työskentelyyn tai elinkustannusten kattamiseen taannehtivasti jo kokonaisuudessaan toteutuneisiin hankkeisiin taideteosten tuotanto- ja materiaalikuluihin päivärahoihin residensseihin taiteelliseen työskentelyyn tai siihen liittyviin kuluihin (kuten työhuoneen vuokra) ulkomaisen taiteilijan kuluihin yleisiin laite- tai ohjelmistohankintoihin Mille ajalle apurahaa voi hakea? Apuraha on käytettävä samana vuonna kuin se on myönnetty. Milloin voin hakea? Projektiapurahaa vuoden 2017 hankkeisiin voi hakea Haku päättyy hakuajan viimeisenä päivänä klo Suomen aikaa. Hakuajan päättymisen jälkeen hakemusta ei voi enää lähettää. Emme käsittele myöhästyneitä tai muulla tavoin kuin apurahapalvelussa toimitettuja hakemuksia. Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? projektikuvaus ansioluettelo 1 2 sivua työryhmiltä lyhyet ansioluettelot tai biografiat selvitys siitä, kenen kanssa hanketta tehdään (galleria, museo, biennaali tms). 3 5 kuvaa tai kuvaliitettä julkaisut: kansainvälinen levityssuunnitelma asiantuntijavierailut: matkasuunnitelma

6 6 Missä muodossa liitteet tulee toimittaa? Lisää liitteet PDF- tai JPG-muodossa. Yhden tiedoston koko voi olla enimmillään 3 MT. Postitse otamme liitteitä vastaan hakuajan päättymiseen asti. Emme palauta liitteitä. Millä kielellä hakemus tehdään? Voit hakea apurahaa suomeksi ja englanniksi. Matka-apuraha Kuka voi hakea apurahaa? suomalaiset tai Suomessa työskentelevät kuvataiteilijat ja taiteen ammattilaiset suomalaiset tai Suomessa työskentelevät työryhmät ulkomaiset taiteen asiantuntijat ja kuraattorit Suomeen suuntautuviin matkoihin Mihin voin hakea matka-apurahaa? Matka-apurahoja myönnetään kansainväliseen näyttelytoimintaan tai muuhun tapahtumaan. Avustusta voi hakea vain henkilökohtaisiin matka-, majoitus- ja kuljetuskuluihin. Hankkeella tulee olla myös muuta rahoitusta. Mille ajalle apurahaa voi hakea? Apuraha on käytettävä samana vuonna kuin se on myönnetty. Hakemus on jätettävä ennen matkalle lähtöä. Miten teen hakemuksen? Täytä hakemus verkossa Framen apurahapalvelussa.

7 7 Milloin voin hakea? Voit hakea milloin tahansa Hakemukset käsitellään kerran kuussa heinäkuuta lukuunottamatta. Matka-apurahahakemusten kuukausittaiset deadlinet vuonna 2016: helmikuu: maaliskuu: huhtikuu toukokuu kesäkuu elokuu syyskuu lokakuu Päätökset julkistetaan noin kahden viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Hakuajan jälkeen jätetyt hakemukset käsitellään automaattisesti seuraavan kuun päätöskierroksella. Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? matkasuunnitelma projektikuvaus ansioluettelo 1 2 sivua työryhmiltä lyhyet ansioluettelot tai biografiat selvitys siitä, kuka ja minkälainen vastaanottava taho on 3 5 kuvaa tai kuvaliitettä Missä muodossa liitteet tulee toimittaa? Lisää liitteet PDF- tai JPG-muodossa. Yhden tiedoston koko voi olla enimmillään 3 MT. Millä kielellä hakemus tehdään? Voit hakea apurahaa suomeksi tai englanniksi.

8 8 Käsittely Hakija voi seurata hakemuksen käsittelyvaiheita apurahapalvelussa. Framen apurahatoimikunta käsittelee hakemukset verkossa ja näkee ne samassa muodossa kuin hakija. Voit seurata käsittelyä apurahapalvelussa. Käsittelyn vaiheet ovat: hakemus lähetetty hakemus käsittelyssä apuraha myönnetty / apuraha ei myönnetty Arviointi Apurahapäätökset perustuvat vertaisarviointiin. Seuraavat vertailuperusteet ovat ohjeellisia: kaikkien kohtien ei tarvitse täyttyä. Päätöksenteossa otetaan huomioon myös muita näkökohtia, kuten alueellisuus tai kieli. Lisäksi huomiota kiinnitetään sukupuolten tasa-arvoiseen kohteluun. 1. Taiteellisen toiminnan laatu Onko hakija vakuuttava taiteenalansa kentässä? Onko hakija (tai työryhmän jäsen) ammattilainen tai onko toiminta ammattimaista? 2. Hankkeen laatu Ovatko hankkeen tavoitteet selkeät? Synnyttääkö hanke kansainvälisiä suhteita siihen osallistuville? Kehittääkö hanke siihen osallistuvien taitoja ja osaamista? 3. Hankkeen laajuus ja vaikuttavuus Onko hanke kansainvälisesti merkittävä? Onko hankkeessa yhteistyökumppaneita? Synnyttääkö hanke lisäarvoa myös muille kuin hankkeeseen osallistuville? 4. Hankkeen talousarvio ja toteutuksen organisointi Onko hanke ja sen talousarvio realistisesti suunniteltu ja kykeneekö hakija toteuttamaan sen? Onko apuraha hankkeen kannalta tarpeellinen? Käykö hakemuksesta ilmi hankkeen laajempi rahoitus ja ovatko muut tulonlähteet realistisia?

9 9 Päätökset Apurahapäätökset perustuvat vertaisarviointiin. Framella on apurahatoimikunta, johon kuuluvat 2 3 vuoden välein vaihtuvat hallituksen nimeämät jäsenet. Framen johtaja on apurahatoimikunnan puheenjohtaja, joka ei osallistu arviointiin. Apurahatoimikunta voi tarvittaessa pyytää lausunnon hakemuksesta ulkopuoliselta asiantuntijalta. Apurahatoimikunnan jäsenet ovat julkisia. Apurahatoimikunnan jäsenet ovat: Kaudella : kuraattori Henna Paunu, taiteilija Antti Tanttu ja taiteilija Salla Tykkä. Henna Paunu edustaa Framen hallitusta apurahatoimikunnassa. Framen johtaja Raija Koli toimii apurahatoimikunnan puheenjohtajana. Projektiapurahat Hakuajan päätyttyä hakemukset käsitellään Framessa ja apurahatoimikunta arvioi ne. Apurahatoimikunta tekee hallitukselle ehdotuksen myönnettävistä apurahoista. Frame-säätiön hallitus tekee apurahojen myöntämistä koskevat päätökset tekee noin 8 viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Matka-apurahat Hakemukset käsitellään Framessa, ja vaihtuva apurahatoimikunnan jäsen arvioi ne kerran kuukaudessa. Arvioija tekee ehdotuksen myönnettävistä apurahoista johtajalle. Frame-säätiön toimitusjohtaja tekee apurahojen myöntämistä koskevat päätökset aina kalenterikuukauden loppuun mennessä (lukuun ottamatta heinäkuuta).

10 10 Perustelut Framesta haetaan apurahoja valtavasti suhteessa jaettavien apurahojen määrään. Emme perustele yksittäisiä apurahapäätöksiä. Framen apurahakoordinaattori tai toimitusjohtaja tarkistavat ensin jokaisesta hakemuksesta, että se täyttää valtionavustusten ja Framen apurahaohjesäännön mukaiset yleiset hakuehdot. Apurahapäätökset perustuvat arviointi-osiossa mainittuihin vertailuperusteisiin (taiteellisen toiminnan laatu, hankkeen laatu, hankkeen vaikuttavuus ja hankkeen toteutuskelpoisuus). Hankkeen kansainväliseen vaikuttavuuteen ja hakijan kykyyn toteuttaa hanke kiinnitetään huomiota. Talousarvion ja muun rahoituksen avulla arvioidaan, onko hankkeen talous realistisesti suunniteltu. Kokonaisarviointiin vaikuttavat myös samaan hakuun tulleet muut hakemukset. Hakemuksia arvioidaan suhteessa toisiinsa. Päätöksentekoa säätelee myös opetus- ja kulttuuriministeriön Framelle edelleen jaettavaksi myöntämän valtionavustuksen suuruus. Tietosuoja Frameen saapuneet hakemukset käsitellään luottamuksellisesti. Hakemuksia käsittelevät ja arvioivat henkilöt eivät kerro sivullisille mitään hakemuksiin tai hakijoihin liittyvää. Lähettäessään apurahahakemuksen Frameen hakijat luovuttavat säätiölle itseään koskevia tietoja, joista muodostuu säätiölle henkilötietoja sisältävä rekisteri. Rekisterinpitäjän oikeudesta kerätä, tallettaa, käyttää sekä muutoin käsitellä henkilötietoja säädetään lailla. Yleissäännökset sisältyvät henkilötietolakiin. Jokaisella on oikeus tarkastaa itseään koskevat henkilötiedot. Henkilötietolain mukaan jokaisella on salassapitosäännösten estämättä oikeus saada tietää, mitä häntä koskevia henkilötietoja henkilörekisteriin on talletettu tai ettei rekisterissä ole häntä koskevia tietoja. Rekisterinpitäjän on samalla ilmoitettava rekisteröidylle rekisterin säännönmukaiset tietolähteet sekä mihin henkilörekisterin tietoja käytetään ja säännönmukaisesti luovutetaan. Tarkastusoikeus voidaan evätä tietyissä henkilötietolaissa säädetyissä tilanteissa, ja tarkastusoikeutta ei ole lainkaan esimerkiksi pelkästään tieteelliseen tutkimustarkoituksiin ja tilastointitarkoituksiin kerättyihin tietoihin.

11 11 Rekisteritietojen tarkistuspyyntö on esitettävä Framelle kirjallisesti tai henkilökohtaisesti säätiön toimistossa. Lisätietoja tarkistusoikeudesta. Tiedot tulee antaa ilman aiheetonta viivytystä, ymmärrettävässä muodossa ja pyydettäessä kirjallisena. Tarkastusoikeus on maksuton kerran vuodessa toteutettuna.

12 12 Apurahan saajalle Vastaanottaminen ja maksaminen Maksusuunnitelma Kun olet saanut myönteisen apurahapäätöksen, täytä maksusuunnitelma Framen apurahapalvelussa. Lähetämme sen jälkeen sinulle apurahasopimuksen postitse. Työryhmä: Työryhmän yhteyshenkilö täyttää maksusuunnitelman apurahapalvelussa. Lisäksi hänen on ladattava valtuutusasiakirja apurahapalvelun maksusuunnitelma-sivulta ja toimitettava työryhmän jäsenille allekirjoitettavaksi. Sopimus Allekirjoita apurahasopimus ja postita se takaisin Frameen apurahan maksua varten. Työryhmä: Työryhmän jäsenten allekirjoittama valtuutusasiakirja lähetetään apurahasopimuksen liitteenä tai ladataan skannattuna apurahapalvelun maksusuunnitelma-sivulle. Maksaminen Maksamme apurahan sopimuksessa ilmoitetulle, apurahan saajan käytössä olevalle tilille. Maksupäivä on noin kerran kuukaudessa. Täytä maksusuunnitelma hyvissä ajoin. Käyttö Framen apuraha on käytettävä siihen tarkoitukseen, johon se myönnetty eli hakemuksessa mainittuun hankkeeseen ja hakemuksessa ilmoitettuihin kuluihin. Pidä kirjaa kuluista apurahaa käyttäessäsi. Ota kuitit ja muut tositteet talteen: niiden perusteella teet selvityksen apurahan käytöstä. Voit käydä ennakkoon tutustumassa raportointilomakkeeseen Framen apurahapalvelussa. Se helpottaa raportointia. Ota selvitystä varten projektistasi dokumentaatiokuvia. Jos olet epävarma apurahan käyttöön liittyvissä asioissa, ota yhteyttä Framen toimistoon. Kaikista apurahahankkeeseen liittyvistä muutoksista on ilmoitettava Frameen. Jos apurahaa ei ole käytetty sopimuksessa määriteltyjen ehtojen mukaan, joudumme perimään apurahan osittain tai kokonaan takaisin. Jos apurahahanke peruuntuu, ilmoita siitä välittömästi Framelle.

13 13 Jos hankkeen sisältö tai työryhmän kokoonpano muuttuu merkittävästi, on muutoksista sovittava Framen kanssa. Apurahan käyttökausi Apuraha on käytettävä myöntövuoden aikana. Keskeyttäminen, peruminen ja takaisinperintä Selvitys Keskeyttäminen Jos apurahahanke keskeytyy, ilmoita siitä välittömästi Framelle. Jos apurahansaaja laiminlyö ilmoitusvelvollisuutensa, voimme perua apurahan tai periä sen takaisin. Peruminen Jos apurahaa ei ole käytetty hakemuksessa ilmoitettuun hankkeeseen, vielä maksamaton apuraha voidaan perua ja jo maksettu apuraha periä takaisin. Maksetun apurahan takaisinperintä Framella on oikeus periä maksettu apuraha takaisin apurahasopimuksessa mainittujen ehtojen mukaan. Apuraha peritään takaisin, jos: apuraha on käytetty olennaisesti muuhun tarkoitukseen kuin se on myönnetty. apurahaa tai osaa siitä ei voida käyttää apurahan myöntämispäätöksessä edellytetyllä tavalla tai siinä ajassa, johon se on myönnetty. hyväksyttävää selvitystä apurahan käytöstä ei ole toimitettu määräajassa. apurahan saaja on antanut Framelle väärää tai harhaanjohtavaa tietoa tai salannut tietoa, mikä on olennaisesti vaikuttanut apurahan saantiin, määrään tai ehtoihin. apurahan saaja on muulla tavoin olennaisesti rikkonut apurahasopimuksessa asetettuja ehtoja tai määräyksiä. apuraha on maksettu saajalle virheellisesti, liikaa tai ilmeisen perusteettomasti. Selvitys tehdään täyttämällä apurahapalvelussa selvityslomake apurahankäytöstä.

14 14 Projektiapurahan saaja: Raportoi apurahan käytöstä kahden kuukauden kuluessa hankkeen päättymisestä. Matka-apurahan saaja: Raportoi matka-apurahan käytöstä yhden kuukauden kuluessa matkan päättymisestä. Ohje kaikille apurahansaajille Selvityksestäsi on käytävä ilmi, miten olet käyttänyt saamasi apurahan sekä seuraavat asiat: hankkeen alkamis- ja päättymispäivä selostus hankkeesta hankkeen tulot ja menot ja tulot eriteltyinä. Yhteisöhakijat esittävät kustannuspaikkaraportin tai vastaavan kirjanpidon tositteen. selostus apurahan käytöstä hankkeessa selvitys muista samaa tarkoitusta varten saaduista avustuksista Maksukuitteja tai niiden kopioita ei tarvitse liittää mukaan, ellemme pyydä niitä erikseen. Apurahan saaja on velvollinen säilyttämään tositteet itsellään. Selvityksessä on hyvä olla mukana dokumentaatiomateriaalia, kuten kuvia paikan päältä, lentovahvistus tai painolasku, joka osoittaa hankkeen tapahtuneen. Jos et pysty toimittamaan hyväksyttävää selvitystä säätiölle määräajassa tai et ole käyttänyt apurahaa hakemuksessa ilmoittamaasi tarkoitukseen, on Framella oikeus periä maksettu apuraha takaisin. Selvityksen tekemättä jättäminen estää uuden apurahan myöntämisen. Frame vastaa apurahojen käytöstä valtion erityisavustusehtojen mukaisesti ja tekee niistä selvityksen vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriölle. Framen mainitseminen Frame täytyy mainita hankkeen tai julkaisun tukijana kaikissa hankkeeseen liittyvissä materiaaleissa (kutsu, esite, katalogi tai muu painettu materiaali ja verkko-

15 15 sivut) tai itse julkaisussa. Maininta voidaan tehdä tekstimainintana tai käyttämällä Framen logoa. Logo Framen logo on saatavana suomen- ja englanninkielisenä versiona. Molemmat kieliversiot ovat saatavina mustavalkoisena ja värillisenä versiona (CMYK/RGB). Lataa logot Framen aineistopankista: AoJ90kblTa?dl=0 Framen nimi Framen nimi on Frame Contemporary Art Finland. Nimen voi lyhentää Frame Finland. Nimeä ei käännetä suomeksi tai muille kielille. Sosiaalinen media Kun itse viestit hankkeestasi sosiaalisessa mediassa, voit mainita Framen joko lisäämällä Framen nimen tai käyttämällä #FrameGrant -tunnistetta. Frame Frame Frame Facebookissa: Frame Contemporary Art Finland Jos olet epävarma, miten Frame pitäisi mainita projektissasi, ole yhteydessä Framen viestintään: Heljä Franssila, Päätösten julkisuus Apurahan myöntämistä koskevat päätöstiedot ovat julkisia. Frame tiedottaa päätöksistä verkkosivuillaan. Lisäksi voimme tiedottaa apurahapäätöksistä tiedotusvälineissä ja julkaista tiedot säätiön vuosikertomuksessa.

16 16 Verotus Ilmoitamme vuosittain tammikuussa verottajalle tiedot edellisenä vuonna luonnollisille henkilöille myönnetyistä vähintään 1000 euron apurahoista. Apurahan saajan täytyy ilmoittaa saatu apuraha ja siihen liittyvät kulut omassa veroilmoituksessaan. Framen myöntämät apurahat ovat kohdeapurahoja, ja apurahaan kohdistettavia kuluja on oltava myönnetyn apurahan verran. Kuluja ei voi vähentää muussa verotuksessa. Apuraha lasketaan sen vuoden tuloksi, jolloin se on nostettavissa. Frame on apurahan myöntäjänä yksityinen säätiö, vaikka jaamme apurahoja valtion siihen myöntämällä avustuksella. Yksityisten tahojen myöntämät apurahat ovat verottomia, jos niiden yhteismäärä menojen vähentämisen jälkeen on korkeintaan valtion vuotuisen taiteilija-apurahan verran (20 070,64 euroa vuonna 2015).

Hakijan opas: Turun kaupunkitutkimusohjelman tutkijastipendit 2015

Hakijan opas: Turun kaupunkitutkimusohjelman tutkijastipendit 2015 Hakijan opas: Turun kaupunkitutkimusohjelman tutkijastipendit 2015 Kuka voi hakea? Turun kaupunki myöntää tässä haussa vuoden (12 kk) apurahoja väitöskirjatutkimukseen ja väitöksen jälkeiseen (post- doc)

Lisätiedot

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö. Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Tiedotustilaisuus 7.5.2015, Opetushallitus

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö. Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Tiedotustilaisuus 7.5.2015, Opetushallitus Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Tiedotustilaisuus 7.5.2015, Opetushallitus Valtionavustuslaki (688/2001) Valtionavustuslaki on yleislaki, jossa säädetään niistä

Lisätiedot

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Jaana Airaksinen, asiantuntija Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Opetustoimen henkilöstökoulutus vuonna 2014 tiedotustilaisuus 1.11.2013, Opetushallitus Valtionavustuslaki (688/2001) Valtionavustuslaki

Lisätiedot

APURAHAHAKEMUS Linjattu säätiön hallituksessa 15.12.2004

APURAHAHAKEMUS Linjattu säätiön hallituksessa 15.12.2004 AGRONOMILIITON TIEDE- JA TUTKIMUSSÄÄTIÖ P. Makasiinikatu 6 A 8, 00130 Helsinki Puh. (09) 2511 160, faksi (09) 2511 1610 Saapunut: 1 APURAHAHAKEMUS Linjattu säätiön hallituksessa 15.12.2004 A Matka-apuraha

Lisätiedot

4. YLEISAVUSTUKSEN ENNAKKO 6 4A. Miten ennakkoa haetaan 7

4. YLEISAVUSTUKSEN ENNAKKO 6 4A. Miten ennakkoa haetaan 7 0 SISÄLTÖ: 1. YLEISTÄ 1 1A. Avustusmuodot 1 2. KAIKKIA AVUSTUSMUOTOJA KOSKEVAT EHDOT 1 2A. Myöntämisen edellytykset 1 2B. Myöntämisessä otetaan huomioon 2 2C. Avustettavien yhteisöjen määritelmät 2 2D.

Lisätiedot

Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö

Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö Kurikan vapaa-aikalautakunnan 16.3.2016 hyväksymä Voimaantulo, kun vapaa-aikalautakunnan päätös on lainvoimainen. Vuoden 2016 haettavat avustukset käsitellään hyväksytyn

Lisätiedot

Saamelaiskäräjien kulttuurilautakunta on päättänyt, että sen myöntämiin kulttuuriavustuksiin sovelletaan seuraavia ohjeita:

Saamelaiskäräjien kulttuurilautakunta on päättänyt, että sen myöntämiin kulttuuriavustuksiin sovelletaan seuraavia ohjeita: SAAMELAISESTA KULTTUURIMÄÄRÄRAHASTA MYÖNNETTÄVIEN KULTTUURIAVUSTUSTEN TEKNISET OHJEET Saamelaiskäräjien kulttuurilautakunta on päättänyt, että sen myöntämiin kulttuuriavustuksiin sovelletaan seuraavia

Lisätiedot

Humanistisen tiedekunnan väitöskirja-apurahat vuodelle

Humanistisen tiedekunnan väitöskirja-apurahat vuodelle Humanistisen tiedekunnan väitöskirja-apurahat vuodelle 2012 Petri Karonen 28.10.2011 Jyväskylän yliopiston tohtorikoulutusjärjestelmä 1) Jyväskylän yliopiston tutkijakoulu kattoorganisaationa - Aloittanut

Lisätiedot

SEURASAARISÄÄTIÖN TUTKIJAHUONESTIPENDIT

SEURASAARISÄÄTIÖN TUTKIJAHUONESTIPENDIT SEURASAARISÄÄTIÖN TUTKIJAHUONESTIPENDIT Suomessa tehtävään kansatieteelliseen tutkimukseen on haettavissa tutkijahuonestipendejä Seurasaarisäätiön Emil ja Lempi Hietasen rahastosta. Emil ja Lempi Hietasen

Lisätiedot

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö. Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Tiedotustilaisuus 10.11.2014, Opetushallitus

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö. Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Tiedotustilaisuus 10.11.2014, Opetushallitus Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Tiedotustilaisuus 10.11.2014, Opetushallitus Valtionavustuslaki (688/2001) Valtionavustuslaki on yleislaki, jossa säädetään niistä

Lisätiedot

Kansalaisuus Valitaan annetuista vaihtoehdoista tai valitaan Muu/mikä? ja kirjoitetaan oma kansalaisuus

Kansalaisuus Valitaan annetuista vaihtoehdoista tai valitaan Muu/mikä? ja kirjoitetaan oma kansalaisuus 1(5) TÄYTETTÄVÄT LOMAKKEET 2016 Suomenkielisten hakijoiden toivotaan kirjoittavan koko hakemuksensa liitteineen suomeksi. Jos suomenkielisen hakijan työskentelykieli on englanti, liitteet voivat olla englanninkielisiä,

Lisätiedot

Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin

Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin Heljä Franssila Kulttuuriyrittäjyysluento: Kuvataiteilijat ja tuottajat kohtaavat. 27.10.2014 Frame vahvistaa suomalaisen nykytaiteen

Lisätiedot

Lomakkeen 15 täyttäminen

Lomakkeen 15 täyttäminen Tässä esityksessä lomakkeen kohdat käydään läpi käytännöllisessä täyttöjärjestyksessä, joka poikkeaa osittain lomakkeen numerojärjestyksestä. 1. Nimi, henkilötunnus 2. Taiteen ala tai ammatti, esim. kuvataide

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan kulttuuriavustussääntö

Nurmijärven kunnan kulttuuriavustussääntö Nurmijärven kunnan kulttuuriavustussääntö www.nurmijarvi.fi 2 NURMIJÄRVEN KUNNAN KULTTUURIAVUSTUSSÄÄNTÖ 1.YLEISET PERIAATTEET 2. AVUSTUKSET 2.1 Tuotantotuki 2.2 Yhdistyksen vuokra-avustus 2.3 Työskentelyapuraha

Lisätiedot

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö. Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Kick off , Opetushallitus

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö. Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Kick off , Opetushallitus Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Kick off 12.5.2014, Opetushallitus Valtionavustuslaki (688/2001) Valtionavustuslaki on yleislaki, jossa säädetään niistä perusteista

Lisätiedot

OHJE NUORISOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSISTA. Nuorisopalvelut Vanha Suurtori 7, 20500 Turku Puh. (02) 2623 112 PL1000, 20501 Turku www.turku.

OHJE NUORISOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSISTA. Nuorisopalvelut Vanha Suurtori 7, 20500 Turku Puh. (02) 2623 112 PL1000, 20501 Turku www.turku. 1 OHJE NUORISOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSISTA Nuorisopalvelut Vanha Suurtori 7, 20500 Turku Puh. (02) 2623 112 PL1000, 20501 Turku www.turku.fi/nuoriso 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä avustuksista 2. Mihin tarkoituksiin

Lisätiedot

VALTIONAVUSTUSHAKEMUS

VALTIONAVUSTUSHAKEMUS Hakija Hankkeen hallinnoinnista vastaava kunta, kuntayhtymä tai muu toimija Hakijan postiosoite Vastuuhenkilön Yhteyshenkilön Talouden vastuuhenkilön Hankkeen nimi ja siitä käytettävä lyhenne sekä hankkeen

Lisätiedot

Luonnontieteellinen tiedekunta julistaa haettavaksi APURAHOJA

Luonnontieteellinen tiedekunta julistaa haettavaksi APURAHOJA Luonnontieteellinen tiedekunta julistaa haettavaksi APURAHOJA 1. TYÖSKENTELYAPURAHAT vuodelle 2011 = APURAHAT TOHTORINTUTKINTOON TÄHTÄÄVIIN OPINTOIHIN 1. ERÄ 2. JATKO-OPISKELIJOIDEN MATKA-APURAHAT 3. TUTKIJOIDEN

Lisätiedot

TUTKIMUSAPURAHOJEN HAKUOPAS

TUTKIMUSAPURAHOJEN HAKUOPAS TUTKIMUSAPURAHOJEN HAKUOPAS 2015 OP-Pohjola-ryhmän tutkimussäätiö Kyösti Haatajan säätiö SÄÄTIÖIDEN SYNTY JA TOIMINTA OP-Pohjola-ryhmän tutkimussäätiö ja Kyösti Haatajan säätiö ovat tukeneet tieteellistä

Lisätiedot

Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun kansainvälisen opiskelijavaihdon periaatteet

Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun kansainvälisen opiskelijavaihdon periaatteet Opintoasiain päällikön päätös 1 (1) Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun kansainvälisen opiskelijavaihdon periaatteet Aalto-yliopisto tukee perustutkinto-opiskelijoiden kansainvälistä opiskelijavaihtoa

Lisätiedot

YLEISOHJE VALTIONAVUSTUSTEN HAKIJOILLE JA KÄYTTÄJILLE

YLEISOHJE VALTIONAVUSTUSTEN HAKIJOILLE JA KÄYTTÄJILLE 2/500/2016/OPH YLEISOHJE VALTIONAVUSTUSTEN HAKIJOILLE JA KÄYTTÄJILLE Opetushallituksen yleisohje harkinnanvaraisten valtionavustusten hakemisesta, käytöstä ja käytön valvonnasta Sisällysluettelo 1.Yleistä...

Lisätiedot

Taiteen edistämiskeskus ja taidetoimikunnat taiteen tukijoina

Taiteen edistämiskeskus ja taidetoimikunnat taiteen tukijoina Taiteen edistämiskeskus ja taidetoimikunnat taiteen tukijoina Esa Rantanen Taiteen tukemisen päällikkö 7.4.2014 Taiteen edistämiskeskus (TAIKE) laki Taiteen edistämiskeskuksesta voimaan 1.1.2013 Taike

Lisätiedot

Oppiarvo. Nimi Oppiarvo tai asema Kotikunta Syntymävuosi

Oppiarvo. Nimi Oppiarvo tai asema Kotikunta Syntymävuosi APURAHAHAKEMUS YKSITYISYRITTÄJÄIN SÄÄTIÖN HALLITUKSELLE APURAHAN HAKIJA TAI HAKIJARYHMÄ Sukunimi (myös entinen) Etunimi (puhuttelunimi alleviivataan) Osoite: Hanikka 19 A, 02360 Espoo Puh. 040 514 2552

Lisätiedot

Hyvä hankehallinto. Varhaiskasvatuksen kehittäminen Kick-off Eeva-Kaisa Linna

Hyvä hankehallinto. Varhaiskasvatuksen kehittäminen Kick-off Eeva-Kaisa Linna Hyvä hankehallinto Varhaiskasvatuksen kehittäminen Kick-off 20.9.2016 Eeva-Kaisa Linna Valtionavustuslaki (688/2001) Valtionavustuslaki on yleislaki, jossa säädetään niistä perusteista ja menettelyistä,

Lisätiedot

Jatko-opiskelijat hyvin erilaisissa tilanteissa rahoituksen suhteen

Jatko-opiskelijat hyvin erilaisissa tilanteissa rahoituksen suhteen Mistä rahoitusta jatko-opintoihin? Jatko-opiskelijat hyvin erilaisissa tilanteissa rahoituksen suhteen Suomen Akatemian kautta jaettava tohtoriohjelmarahoitus (aiemmin tutkijakoulurahoitus) rahoitus tutkimusprojektilta

Lisätiedot

Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona

Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona Merja Kaija, projektipäällikkö ja kyläasiamies Pohjois-Savon Kylät ry / Kehittyvät Kylät hanke Ensin idea, sitten mistä tukea! Säätiöiden

Lisätiedot

Taide- ja kulttuurifestivaalien valtionavustusten informaatioja keskustelutilaisuus

Taide- ja kulttuurifestivaalien valtionavustusten informaatioja keskustelutilaisuus Taide- ja kulttuurifestivaalien valtionavustusten informaatioja keskustelutilaisuus OKM 16.10.2017 Erityisasiantuntija Kirsi Väkiparta Taiteen edistämiskeskuksesta Taike on OKM:n alainen taiteen edistämisen

Lisätiedot

TAITEEN JA KULTTUURIN RAHOITUS. - Miten tehdään hyvä hakemus?

TAITEEN JA KULTTUURIN RAHOITUS. - Miten tehdään hyvä hakemus? TAITEEN JA KULTTUURIN RAHOITUS - Miten tehdään hyvä hakemus? MITEN TEHDÄÄN HYVÄ HAKEMUS? HAKISINKO APURAHAA? Kohdista oikein: mieti, mihin apurahaa tarvitaan kuka hakee? taiteilija / työryhmä / yhteisö

Lisätiedot

YRITYSTEN TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITTÄMIS- AVUSTUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA

YRITYSTEN TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITTÄMIS- AVUSTUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA 1 YRITYSTEN TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITTÄMIS- AVUSTUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA Maksatuksen yleisiä edellytyksiä... 1 Hakemuksen täyttöohjeita... 2 Hakijan perustiedot... 3 Maksatuksen tiedot...

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan kulttuuriavustussääntö

Nurmijärven kunnan kulttuuriavustussääntö Nurmijärven kunnan kulttuuriavustussääntö www.nurmijarvi.fi 2 NURMIJÄRVEN KUNNAN KULTTUURIAVUSTUSSÄÄNTÖ 1.YLEISET PERIAATTEET 2. AVUSTUKSET 2.1 Tuotantotuki 2.2 Yhdistyksen vuokra-avustus 2.3 Työskentelyapuraha

Lisätiedot

KAUNIAISLAISEN NUORISOTOIMINNAN AVUSTUSOHJE

KAUNIAISLAISEN NUORISOTOIMINNAN AVUSTUSOHJE 0 KAUNIAISTEN KAUPUNKI Nuorisolautakunta KAUNIAISLAISEN NUORISOTOIMINNAN AVUSTUSOHJE Nuorisolautakunnan 23.6.1999 31 vahvistama, päivitetty 16.2.2006 14 1 1. JOHDANTO... 2 2. NUORISOTOIMINTA, JOTA NUORISOLAUTAKUNTA

Lisätiedot

Valtionavustushankkeiden talouden hallinta

Valtionavustushankkeiden talouden hallinta Valtionavustushankkeiden talouden hallinta 7.11.2016 Hankeryhmät: Osaamisperusteisuuden ja asiakaslähtöisyyden edistäminen ja Ammatillisen koulutuksen kansainvälistyminen Marja Savilepo taloustarkastaja

Lisätiedot

Mikäli Akatemia on päätöksessään asettanut myönnölle erityisehdon, on sitä noudatettava.

Mikäli Akatemia on päätöksessään asettanut myönnölle erityisehdon, on sitä noudatettava. 30.1.2007 SUOMEN AKATEMIAN RAHOITUSPÄÄTÖSTEN YLEISET EHDOT Tuki tutkijakouluille ja valtakunnallisille tutkijankoulutuskursseille, tutkimusyhteistyön edistäminen, tuki tiedeakatemioille ja tiedepoliittisille

Lisätiedot

Yleisten apurahojen hakuohjeet

Yleisten apurahojen hakuohjeet Yleisten apurahojen hakuohjeet 1) Mihin tarkoitukseen rahasto jakaa yleisiä apurahoja? Erilaisia hankkeita tukemalla rahasto haluaa lisätä Suomen ja Norjan välisiä kontakteja sekä lisätä molempien maiden

Lisätiedot

Erityisavustushankkeet. Erityisasiantuntija Artsi Alanne

Erityisavustushankkeet. Erityisasiantuntija Artsi Alanne Erityisavustushankkeet Erityisasiantuntija Artsi Alanne 1 Myönnetään: Erityisavustukset tutkimus- ja kehittämishankkeisiin oppimateriaalin tuotantoon ja hankintaan tietojenkäsittelyn kehittämiseen ja laitteiden

Lisätiedot

NASTOLAN ALUEJOHTOKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ

NASTOLAN ALUEJOHTOKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ Kaupunginhallituksen toimiala NASTOLAN ALUEJOHTOKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ Nastolan aluejohtokunta 23.02.2016 12 1 NASTOLAN ALUEJOHTOKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ Sisällysluettelo Sivu 1. Avustuksen saajat... 2 2. Avustuksen

Lisätiedot

Nastolan aluejohtokunnan avustussääntö

Nastolan aluejohtokunnan avustussääntö Nastolan aluejohtokunnan avustussääntö Nastolan aluejohtokunta 22.8.2017 41 Osallisuuden ja hyvinvoinnin jaosto 24.8.2017 11 Kaupunginhallitus 4.9.2017 280 avustussääntö 2 (6) Sisällys 1. Avustuksen saajat...

Lisätiedot

Ohjeet tutkimustukien ja apurahojen hakemista, raportointi ja maksatusta varten

Ohjeet tutkimustukien ja apurahojen hakemista, raportointi ja maksatusta varten Ohjeet tutkimustukien ja apurahojen hakemista, raportointi ja maksatusta varten Viestintäalan tutkimussäätiö myöntää avustukset vuosittain vahvistetun budjetin mukaisesti. Säätiö voi sitoutua myös pidempiaikaisiin

Lisätiedot

Tiina ja Antti Herlinin säätiö myöntää sekä vapaamääräisiä että kokovuotiseen tieteelliseen työhön tarkoitettuja tutkimusavustuksia.!

Tiina ja Antti Herlinin säätiö myöntää sekä vapaamääräisiä että kokovuotiseen tieteelliseen työhön tarkoitettuja tutkimusavustuksia.! HAKUOHJEET 2014 Tiina ja Antti Herlinin säätiön ensimmäinen hakuaika järjestetään 1.-30.11.2014. Säätiö vastaanottaa avustushakemuksia sekä yhteisöiltä että yksityishenkilöiltä. Avustuksia myönnetään säätiön

Lisätiedot

Tiedotustilaisuus Ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjille

Tiedotustilaisuus Ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjille Tiedotustilaisuus Ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjille valtionavustuksista 19.3.2010 klo12-15 15 Avustusten hakeminen Annikki Häkkilä Ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjille myönnettävät avustukset

Lisätiedot

Hakuaika päättyy ma klo 14.00, jolloin sähköinen hakuohjelma sulkeutuu. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Hakuaika päättyy ma klo 14.00, jolloin sähköinen hakuohjelma sulkeutuu. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. HAKULOMAKKEEN TÄYTTÖOHJE 16.8.2019 Apurahahakemus täytetään ja lähetetään sähköisesti verkkopalvelussa. Hakuaika päättyy ma 16.9.2019 klo 14.00, jolloin sähköinen hakuohjelma sulkeutuu. Myöhästyneitä hakemuksia

Lisätiedot

HILDA KINNUSEN RAHASTON APURAHAHAKEMUS SUOMEN LASTENHOITOALAN LIITON HALLITUKSELLE 1. HAKIJA

HILDA KINNUSEN RAHASTON APURAHAHAKEMUS SUOMEN LASTENHOITOALAN LIITON HALLITUKSELLE 1. HAKIJA 1 HILDA KINNUSEN RAHASTON APURAHAHAKEMUS SUOMEN LASTENHOITOALAN LIITON HALLITUKSELLE 1. HAKIJA Sukunimi, etunimet Henkilötunnus Lähiosoite Postinumero Postitoimipaikka Arvo tai ammatti Virka tai toimi

Lisätiedot

Ohje apurahan myöntäjälle (Luonnos) Miten myönnetyt apurahat ilmoitetaan Melaan

Ohje apurahan myöntäjälle (Luonnos) Miten myönnetyt apurahat ilmoitetaan Melaan Ohje apurahan myöntäjälle (Luonnos) Miten myönnetyt apurahat ilmoitetaan Melaan Tämä ohjeluonnos perustuu eduskunnassa vielä käsiteltävänä olevaan lakiesitykseen (HE 92/2008), jonka on esitetty tulevan

Lisätiedot

SEURASAARISÄÄTIÖN TUTKIMUSSTIPENDIT

SEURASAARISÄÄTIÖN TUTKIMUSSTIPENDIT SEURASAARISÄÄTIÖN TUTKIMUSSTIPENDIT Suomessa tehtävään kansatieteelliseen tutkimukseen on haettavissa tutkimusstipendejä Seurasaarisäätiön Emil ja Lempi Hietasen rahastosta. Emil ja Lempi Hietasen rahasto

Lisätiedot

VALINTAKRITEERIT. Suomen Terveydenhoitajaliitto ylläpitää erityispätevyys-rekisteriä, johon hakijalle myönnetty erityispätevyys kirjataan.

VALINTAKRITEERIT. Suomen Terveydenhoitajaliitto ylläpitää erityispätevyys-rekisteriä, johon hakijalle myönnetty erityispätevyys kirjataan. VALINTAKRITEERIT Terveydenhoitajan erityispätevyyttä hakevan henkilön tulee olla Suomen Terveydenhoitajaliiton jäsen. Hakijalla tulee olla suoritettuna terveydenhoitajan tutkinto (opistoaste tai amk) ja

Lisätiedot

HAKUOHJEET / CIRKON RESIDENSSIHAKU 2016-2017

HAKUOHJEET / CIRKON RESIDENSSIHAKU 2016-2017 1(5) HAKUOHJEET / CIRKON RESIDENSSIHAKU 2016-2017 Mitä haetaan ja mille ajalle? Cirkon residenssihaussa voi hakea 2-4 viikon mittaista residenssityöskentelyjaksoa Cirkossa, Helsingin Suvilahdessa. Tässä

Lisätiedot

Ohjeet tutkimustukien ja apurahojen hakemista, raportointi ja maksatusta varten

Ohjeet tutkimustukien ja apurahojen hakemista, raportointi ja maksatusta varten Ohjeet tutkimustukien ja apurahojen hakemista, raportointi ja maksatusta varten Viestintäalan tutkimussäätiö myöntää avustukset vuosittain vahvistetun budjetin mukaisesti. Säätiö voi sitoutua myös pidempiaikaisiin

Lisätiedot

Tampereen työllistämistuen myöntämisen edellytykset työnantajalle

Tampereen työllistämistuen myöntämisen edellytykset työnantajalle TAMPEREEN TYÖLLISTÄMISTUKI Tampereen työllistämistuen tavoitteena on edistää yksilöllisiä erityispalveluita tarvitsevien työnhakijoiden työllistymistä, parantaa tamperelaisten välityömarkkinoiden toimivuutta

Lisätiedot

Pelastuslaitosten, kuntien ja sopimuspalokuntien erityisavustukset rakennushankkeisiin vuodelle 2016

Pelastuslaitosten, kuntien ja sopimuspalokuntien erityisavustukset rakennushankkeisiin vuodelle 2016 1 KIRJE SMDno-2015 1766 23.10.2015 Aluehallintovirastot Pelastuslaitokset Ahvenanmaan maakunnan hallitus Pelastuslaitosten, kuntien ja sopimuspalokuntien erityisavustukset rakennushankkeisiin vuodelle

Lisätiedot

Ilmoita organisaatiosi kotipaikkana toimiva maa tai alue 2.c KEPA: Sisältääkö hanke 5 prosentin omarahoitusosuuden?

Ilmoita organisaatiosi kotipaikkana toimiva maa tai alue 2.c KEPA: Sisältääkö hanke 5 prosentin omarahoitusosuuden? Hakemuslomake Huom: Lomaketta päivitetty 21.3.2018. Sujuvoitettu kieliasua ja lisätty ohje lomakkeen täyttämisestä Word-tiedostoon. Täytetty hakemus on lähetettävä verkkohakemusmoduulin kautta osoitteessa

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Runar Bäckströmin säätiön apuraha- ja yhteystietorekistereistä ja tapahtumaluetteloista

Tietosuojaseloste Runar Bäckströmin säätiön apuraha- ja yhteystietorekistereistä ja tapahtumaluetteloista Tietosuojaseloste Runar Bäckströmin säätiön apuraha- ja yhteystietorekistereistä ja tapahtumaluetteloista Laatimispäivämäärä: 24.9.2018 EU:n tietosuoja-asetus 2016/679 1. Rekisterinpitäjä Runar Bäckströmin

Lisätiedot

Kulttuurilautakunnan päätös

Kulttuurilautakunnan päätös IISALMEN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN AVUSTUSSÄÄNTÖ Kulttuurilautakunnan päätös 20.1.2011 7 1. YLEISPERIAATTEET Kulttuurilautakunta esittää vuosittain kaupungin talousarvioon määrärahan käytettäväksi paikallisten

Lisätiedot

Tietosuojaseloste: apuraharekisteri 2018

Tietosuojaseloste: apuraharekisteri 2018 Tietosuojaseloste: apuraharekisteri 2018 Tutustu huolellisesti Frame-säätiön apurahoihin liittyvän henkilörekisterin tietosuojaselosteeseen. Henkilötietojasi voivat käsitellä Frame-säätiön asiamiehet sekä

Lisätiedot

JOENSUU. Joensuun Musllkkijuhlat ry. hakijana. Saapunut 1 1 L/ Käsitelty. Maksettu. Ii litetty. Raportoitu. Diaarinumero. Kulttuuri sihteeri

JOENSUU. Joensuun Musllkkijuhlat ry. hakijana. Saapunut 1 1 L/ Käsitelty. Maksettu. Ii litetty. Raportoitu. Diaarinumero. Kulttuuri sihteeri JOENSUU Joensuun kaupunki AVUSTUSHAKEMUS 2015 Kulttuuri palvelut Tarkoi 1 Kohdeavustus Taiteilijan työskentelyavustus /i ranomai sen tus IJ Kiihtelysvaaran kulttuurirahaston avustus merkintäjä (hdistys

Lisätiedot

HE 95/2016 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtion taiteilija-apurahoista annetun lain muuttamisesta

HE 95/2016 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtion taiteilija-apurahoista annetun lain muuttamisesta Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtion taiteilija-apurahoista annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi valtion taiteilija-apurahoista annettua

Lisätiedot

Rahoitushakemuksen täyttöohje

Rahoitushakemuksen täyttöohje Rahoitushakemuksen täyttöohje 1 Hankkeen nimi Kannattaa pyrkiä lyhyeen ja ytimekkääseen nimeen. Tarvittaessa keksittävä hankkeelle lyhenne. Viranomainen, jolle hanke-esitys osoitetaan Alla on lueteltu

Lisätiedot

Ulkomainen kaunokirjallisuus suomeksi

Ulkomainen kaunokirjallisuus suomeksi This is a previewing sample. Please submit your application via the online application form. Ulkomainen kaunokirjallisuus suomeksi Hakijan tiedot Hakijan yhteystiedot Huom. suomennostukea voi hakea vain

Lisätiedot

https://valtionavustukset.oph.fi/paatos/avustushaku/68/hakemus/6cfb301a9d c5d...

https://valtionavustukset.oph.fi/paatos/avustushaku/68/hakemus/6cfb301a9d c5d... Sivu 1/5 PÄÄTÖS 6.3.2017 35/588/2016 Helsingin kaupunki, Opetusvirasto ASIA VALTIONAVUSTUSHAKEMUSTA KOSKEVA PÄÄTÖS Valtionavustukset kielten opiskelun varhentamiseen, kehittämiseen ja lisäämiseen perusopetuksessa

Lisätiedot

Yleisten apurahojen yhteiset hakuohjeet

Yleisten apurahojen yhteiset hakuohjeet Yleisten apurahojen yhteiset hakuohjeet 1) Mihin tarkoitukseen rahasto jakaa yleisiä apurahoja? Erilaisia hankkeita tukemalla rahasto haluaa lisätä Suomen ja Tanskan välisiä kontakteja sekä lisätä molempien

Lisätiedot

Kulttuuriavustussääntö 2017

Kulttuuriavustussääntö 2017 Kulttuuriavustussääntö 2017 www.nurmijarvi.fi NURMIJÄRVEN KUNNAN KULTTUURIAVUSTUSSÄÄNTÖ Sivistyslautakunta 28.01.2016 3 Sisältö 1. YLEISET PERIAATTEET... 3 2. AVUSTUKSET... 4 2.1 Tuotantotuki... 4 2.2

Lisätiedot

Kulttuuriavustussääntö 2016

Kulttuuriavustussääntö 2016 Kulttuuriavustussääntö 2016 www.nurmijarvi.fi SISÄLTÖ NURMIJÄRVEN KUNNAN KULTTUURIAVUSTUSSÄÄNTÖ Sivistyslautakunta 28.01.2016 3 1. YLEISET PERIAATTEET... 3 1. YLEISET PERIAATTEET 2. AVUSTUKSET... 4 2.1

Lisätiedot

HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSET 2014 JA 2015

HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSET 2014 JA 2015 HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSET 2014 JA 2015 1. Toiminta-avustukset a. Taide- ja kulttuurilaitosten toiminta-avustukset 2015 b. Taide- ja kulttuuriyhteisöjen toiminta-avustukset

Lisätiedot

HYVINKÄÄN KULTTUURIFOORUMI OUTI RAATIKAINEN

HYVINKÄÄN KULTTUURIFOORUMI OUTI RAATIKAINEN HYVINKÄÄN KULTTUURIFOORUMI OUTI RAATIKAINEN 1.3.2017 UUSI AVUSTUSSÄÄNTÖ: kokemukset ensimmäisen vuoden jälkeen ja tarkennuksia raportointiin Uusittu kulttuuripalveluiden avustussääntö astui voimaan 1.9.2015.

Lisätiedot

Nastolan aluejohtokunnan projektiavustusten toimintaperiaatteet ja hakuohjeet

Nastolan aluejohtokunnan projektiavustusten toimintaperiaatteet ja hakuohjeet Nastolan aluejohtokunnan projektiavustusten toimintaperiaatteet ja hakuohjeet Nastolan aluejohtokunta 11.12.2018 62 Osallisuuden ja hyvinvoinnin jaosto 12.12.2018 48 toimintaperiaatteet ja hakuohjeet 2

Lisätiedot

Apurahat tieteenharjoittajan verotuksessa

Apurahat tieteenharjoittajan verotuksessa Apurahat tieteenharjoittajan verotuksessa 17.3.2014 Raija Isotupa Verohallinto, Pääkaupunkiseudun verotoimisto Apurahat verotuksessa Apurahat voivat vaikuttaa verotukseen kahta eri kautta: 1. Voidaanko

Lisätiedot

KOUVOLAN KAUPUNGIN NUORISOTOIMIALAN AVUSTUSSÄÄNTÖ

KOUVOLAN KAUPUNGIN NUORISOTOIMIALAN AVUSTUSSÄÄNTÖ KOUVOLAN KAUPUNGIN NUORISOTOIMIALAN AVUSTUSSÄÄNTÖ 2 Sisällys Johdanto... 3 1. Toiminta-avustus... 3 1.1. Hakukelpoisuus avustukseen... 3 1.2. Toiminta-avustuksen hakeminen... 4 1.3. Toiminta-avustusten

Lisätiedot

Kulttuuriavustussääntö Nurmijärven kunta/hyvinvointilautakunta/

Kulttuuriavustussääntö Nurmijärven kunta/hyvinvointilautakunta/ Kulttuuriavustussääntö 2019 Nurmijärven kunta/hyvinvointilautakunta/22.1.2019 0 1. Avustustoiminnan tavoitteet Hyvinvointilautakunta myöntää harkinnanvaraista kulttuuriavustusta, jolla tuetaan -taiteen

Lisätiedot

OPETUSHALLITUKSEN YLEISOHJE Valtionavustuksen hakijoille ja käyttäjille

OPETUSHALLITUKSEN YLEISOHJE Valtionavustuksen hakijoille ja käyttäjille OPETUSHALLITUKSEN YLEISOHJE Valtionavustuksen hakijoille ja käyttäjille 17.1.2012 2 Sisällysluettelo 1. Valtionavustuksen hakeminen.3 2. Valtionavustuksen asianmukaiseen käyttöön liittyviä ohjeita. 3 3.

Lisätiedot

PIKAOPAS Nuorisolautakunnan avustukset. perustuu: Nuorisoyhdistysten avustusohjesääntö

PIKAOPAS Nuorisolautakunnan avustukset. perustuu: Nuorisoyhdistysten avustusohjesääntö PIKAOPAS Nuorisolautakunnan avustukset perustuu: Nuorisoyhdistysten avustusohjesääntö 1.1.2011 alkaen 1 Tämä opas perustuu nuorisolautakunnan hyväksymään nuorisoyhdistysten avustusohjesääntöön 1.1.2011

Lisätiedot

Avustushakemus Kaupungin avustus seuralle/yhdistykselle. Vuosi. Yleishallinto. Seura/Yhdistys/Ryhmä. Osoite. Pankki ja tilin n:o.

Avustushakemus Kaupungin avustus seuralle/yhdistykselle. Vuosi. Yleishallinto. Seura/Yhdistys/Ryhmä. Osoite. Pankki ja tilin n:o. Avustushakemus Kaupungin avustus seuralle/yhdistykselle Vuosi Yleishallinto Hakija Seura/Yhdistys/Ryhmä Osoite Pankki ja tilin n:o Y-tunnus Kotipaikka Rekisteröitymisvuosi Toimihenkilöt Puheenjohtaja Puh.nro

Lisätiedot

KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT

KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT alkaen 1.2.2016 1 Sisällys 1. KÄYTTÖVUOROJEN HAKU... 3 1.1 YLEISTÄ... 3 2. KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET JA KÄYTÄNTEET... 3 2.1 VAKIOVUOROT...

Lisätiedot

Valtionavustusten käyttö ja käytön valvonta. Oppimisympäristöjen kehittämishankkeiden seminaari 6.11.2014

Valtionavustusten käyttö ja käytön valvonta. Oppimisympäristöjen kehittämishankkeiden seminaari 6.11.2014 Valtionavustusten käyttö ja käytön valvonta Oppimisympäristöjen kehittämishankkeiden seminaari 6.11.2014 Opetushallituksen vastuut valtionapuviranomaisena Päätöksenteko Prosessivastuu Valvontavastuu Vaikuttavuuden

Lisätiedot

Liikuntapaikkojen rakentamisavustukset

Liikuntapaikkojen rakentamisavustukset Liikuntapaikkojen rakentamisavustukset Nuoriso- ja liikuntatoimen valtionavustukset ja sähköinen haku Vaasa 5.10.2017 Ismo Myllyaho Yksikön päällikkö Opetus- ja kulttuuritoimen vastuualue Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNNAN LIIKUNTALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ AVUSTUKSEN MÄÄRITTELY

NURMIJÄRVEN KUNNAN LIIKUNTALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ AVUSTUKSEN MÄÄRITTELY NURMIJÄRVEN KUNNAN LIIKUNTALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNTÖ AVUSTUKSEN MÄÄRITTELY 1 Nurmijärven kunnan liikuntalautakunta jakaa vuosittain lautakunnan johtosäännön 4 :n 2. kohdan mukaisesti avustuksia paikallisen

Lisätiedot

Hyvä hankehallinto Kieltenopetuksen varhentaminen, kehittäminen ja lisääminen Aloitustapaaminen

Hyvä hankehallinto Kieltenopetuksen varhentaminen, kehittäminen ja lisääminen Aloitustapaaminen Hyvä hankehallinto Kieltenopetuksen varhentaminen, kehittäminen ja lisääminen Aloitustapaaminen 15.5.2017 Eeva-Kaisa Linna Opetushallitus valtionapuviranomaisena Prosessivastuu Päätöksenteko Valvontavastuu

Lisätiedot

Arne Ritari -säätiö. Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys 23.4.2016

Arne Ritari -säätiö. Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys 23.4.2016 Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys 23.4.2016 Säätiön tarkoitus Suomalaisen Lionstoiminnan tukeminen Historia Säätiö perustettiin Kuvernöörineuvoston päätöksellä 1986. Tavoitteena on

Lisätiedot

Ylä-Savon Veturi ry Tapahtumatonni teemahanke Maksuinfo kevät 2019

Ylä-Savon Veturi ry Tapahtumatonni teemahanke Maksuinfo kevät 2019 Ylä-Savon Veturi ry Tapahtumatonni 2019 - teemahanke Maksuinfo kevät 2019 Yleistä hankkeesta Toimenpiteen toteuttaja vastaa siitä, että toimenpide toteutetaan allekirjoitetun sopimuksen mukaisesti Hankintojen

Lisätiedot

Hae tutkimusrahoitusta Koneen Säätiöltä!

Hae tutkimusrahoitusta Koneen Säätiöltä! Hae tutkimusrahoitusta Koneen Säätiöltä! Tiedeasiamies Kalle Korhonen syyskuu 2015 6.9.15 KONEEN SÄÄTIÖ 1 Koneen Säätiö Koneen Säätiö on itsenäinen ja riippumaton v. 1956 perustettu yleishyödyllinen säätiö

Lisätiedot

Valtionavustusten taloudenhoito

Valtionavustusten taloudenhoito Valtionavustusten taloudenhoito Yleistä avustusten myönnöstä Valtionavustuspäätös Avustuksen käyttötarkoitus/hyväksyttävät menot/ valtionavustus Avustuksen maksu, käyttöaika Avustuksen käytön valvonta/tarkastus

Lisätiedot

Piiriapurahojen hakeminen ja raportointi Rotarypiirissä 1420

Piiriapurahojen hakeminen ja raportointi Rotarypiirissä 1420 Piiriapurahojen hakeminen ja raportointi Rotarypiirissä 1420 Piiriapurahojen tarkoitus Rotarypiirin 1420 alueelle toimivat klubit voivat hakea piiriltä apurahaa ensisijaisesti rotaryaatteen mukaisiin humanitaarisiin

Lisätiedot

Kuusamon kaupunki tukee työllisyyttä käyttämällä työmarkkinatuen kuntaosuuteen varattua määrärahaa uusien työpaikkojen luomiseen alueelle

Kuusamon kaupunki tukee työllisyyttä käyttämällä työmarkkinatuen kuntaosuuteen varattua määrärahaa uusien työpaikkojen luomiseen alueelle Uusi työ Kuusamossa Kuusamon kaupunki tukee työllisyyttä käyttämällä työmarkkinatuen kuntaosuuteen varattua määrärahaa uusien työpaikkojen luomiseen alueelle Kuusamon kaupunki haluaa tukea osaltaan alueen

Lisätiedot

Tohtoriopintojen rahoitus

Tohtoriopintojen rahoitus Tohtoriopintojen rahoitus Tohtoriopiskelijoiden orientaatio13.9.2012 Johanna Hakala tutkimuksen kehittämispäällikkö Mistä rahoitusta jatko-opintoihin? Tohtoriopiskelijat ovat hyvin erilaisissa tilanteissa

Lisätiedot

Maaseutuvirasto pyytää tarvittaessa hakijaa täydentämään hakemustaan, ja tekee maksuhakemusta käsiteltyään päätöksen tuen maksamisesta.

Maaseutuvirasto pyytää tarvittaessa hakijaa täydentämään hakemustaan, ja tekee maksuhakemusta käsiteltyään päätöksen tuen maksamisesta. 1(5) LOMAKKEEN 3317 TOIMINTARYHMÄN TOIMINTARAHAN MAKSUHAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJE Lnro 3316A EUROOPAN UNIONI Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin Manner-Suomen

Lisätiedot

Espoon kulttuurilautakunnan myöntämien avustusten yleiset ehdot ja periaatteet

Espoon kulttuurilautakunnan myöntämien avustusten yleiset ehdot ja periaatteet Espoon kulttuurilautakunnan myöntämien avustusten yleiset ehdot ja periaatteet Liite: Espoon kulttuurilautakunnan avustusperiaatteet 3.4.2017 alkaen Kulttuurilautakunta 14.2.2017 Kulttuurilautakunnan myöntämillä

Lisätiedot

Apurahojen verotus. Fulbright Center 12.5.2015

Apurahojen verotus. Fulbright Center 12.5.2015 Apurahojen verotus Fulbright Center 12.5.2015 Apurahojen verotus - yleistä Seuraavat apurahat ovat tuloverolain mukaan verovapaita: Valtiolta, kunnalta muulta julkisyhteisöltä tai Pohjoismaiden neuvostolta

Lisätiedot

Valtionavustushankkeen taloushallinto - ohjaus ja seuranta

Valtionavustushankkeen taloushallinto - ohjaus ja seuranta Valtionavustushankkeen taloushallinto - ohjaus ja seuranta Yleistä avustusten myönnöstä Valtionavustuspäätös Avustuksen käyttötarkoitus/hyväksyttävät kokonaismenot/ valtionavustus Avustuksen maksu, käyttöaika

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE 3.10.2012

TIETOSUOJASELOSTE 3.10.2012 TIETOSUOJASELOSTE 3.10.2012 Henkilötietolaki 10 ja 24 1. Rekisterinpitäjä Nimi Suomen Kulttuurirahasto Y-tunnus 0116947-3 Yhteystiedot PL 203 (Bulevardi 5 A) 00121 Helsinki 09-612 810 Telefaksi 09-640

Lisätiedot

Apurahahakemus Heinon Tukun 100-vuotisjuhlarahastolle

Apurahahakemus Heinon Tukun 100-vuotisjuhlarahastolle Apurahahakemus Heinon Tukun 100-vuotisjuhlarahastolle 1 (2) Hakija voi olla henkilö tai ryhmä. Sukunimi: Etunimet: Osoite: Syntymävuosi: Puhelinnumero: Sähköposti: Nykyinen työ- tai opiskelupaikka: Ryhmän

Lisätiedot

APURAHAHAKEMUS OSK.HUTTUSEN SÄÄTIÖN HALLITUKSELLE

APURAHAHAKEMUS OSK.HUTTUSEN SÄÄTIÖN HALLITUKSELLE APURAHAHAKEMUS OSK.HUTTUSEN SÄÄTIÖN HALLITUKSELLE hakijan valokuva HUOM! Liitteet lähetettävä suoraan asiamiehelle erillisenä pdf-tiedostona 1.Hakijan henkilötiedot Sukunimi: Etunimet ( puhuttelunimi lihavoituna)

Lisätiedot

Hyvä Helsingin kaupungin tutkimusapurahan hakija!

Hyvä Helsingin kaupungin tutkimusapurahan hakija! Hyvä Helsingin kaupungin tutkimusapurahan hakija! Täytä hakemus huolella ja noudata ohjeita. Puutteellisia hakemuksia ei käsitellä. Apurahat on tarkoitettu ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneille jatko-opintojen

Lisätiedot

Valtakunnallinen tutkimushankkeiden tietovaranto

Valtakunnallinen tutkimushankkeiden tietovaranto Valtakunnallinen tutkimushankkeiden tietovaranto Vastaajan yhteystiedot 1. Yhteystiedot (jätä halutessasi) Rahoitusorganisaatio kdjflak Yhteyshenkilö lkjaölksdj Puhelin 5678 Sähköposti 2. Kiinnostus osallistua

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA VALTIONEUVOS C.F. JA MARIA VON WAHLBERGIN RAHASTON TAITEILIJA-APURAHAN MYÖNTÄMISPERUSTEET

KIRKKONUMMEN KUNTA VALTIONEUVOS C.F. JA MARIA VON WAHLBERGIN RAHASTON TAITEILIJA-APURAHAN MYÖNTÄMISPERUSTEET KIRKKONUMMEN KUNTA VALTIONEUVOS C.F. JA MARIA VON WAHLBERGIN RAHASTON TAITEILIJA-APURAHAN MYÖNTÄMISPERUSTEET Sisällysluettelo 1. Taiteilija apurahojen tarkoitus...2 2. Apurahamuodot...2 2.1.Työskentelyapurahat...2

Lisätiedot

Apurahojen verotuksesta

Apurahojen verotuksesta Apurahojen verotuksesta Jukka Puolakanaho Veroasiantuntija Pohjois-Pohjanmaan verotoimisto Esityksen sisältö apurahoja koskeva verolainsäädäntö verovapaat ja veronalaiset apurahat / suoritukset vähennykset

Lisätiedot

toteutuneet kustannukset

toteutuneet kustannukset ESR-PROJEKTIN MAKSATUSHAKEMUS- JA RAHOITUSSEURANTALOMAKE Ohjelmakausi 2007-2013 Viranomaisen merkintöjä Saapumispvm Diaarinumero Käsittelijä Puhelinnumero Projektikoodi S11800 Tunniste S11800.0000 Tila

Lisätiedot

Teemahaku Hakuopas 2015

Teemahaku Hakuopas 2015 Teemahaku Hakuopas 2015 Muuttuva Museo apurahaa haetaan Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahaston hakuaikana 10.1.-10.2.2015. Hakemus tehdään Kulttuurirahaston verkkopalvelussa. (https://apurahat.skr.fi/haku/userlogin.aspx)

Lisätiedot

Miten ja mistä julkisen taiteen työmahdollisuuksia taiteilijalle? Hanna Hannus, projektisuunnittelija

Miten ja mistä julkisen taiteen työmahdollisuuksia taiteilijalle? Hanna Hannus, projektisuunnittelija Miten ja mistä julkisen taiteen työmahdollisuuksia taiteilijalle? Hanna Hannus, projektisuunnittelija YMPÄRISTÖTAITEEN SÄÄTIÖ Kuka julkista taidetta tilaa? Kuka siitä päättää? Miten voin parantaa mahdollisuuksiani?

Lisätiedot

Valtionavustuksen yleisohje hakijoille ja rahoituksen asianmukainen käyttö

Valtionavustuksen yleisohje hakijoille ja rahoituksen asianmukainen käyttö Jaana Summanen, asiantuntija Valtionavustuksen yleisohje hakijoille ja rahoituksen asianmukainen käyttö Opetustoimen henkilöstökoulutus vuonna 2013 tiedotustilaisuus 2.11.2012, Opetushallitus Valtionavustuslaki

Lisätiedot

Valtiopäivätoiminnan 150. merkkivuoden juhlarahasto APURAHAOHJESÄÄNTÖ. versio 4.7

Valtiopäivätoiminnan 150. merkkivuoden juhlarahasto APURAHAOHJESÄÄNTÖ. versio 4.7 Valtiopäivätoiminnan 150. merkkivuoden juhlarahasto APURAHAOHJESÄÄNTÖ versio 4.7 Irma Kettunen päivitetty 28.8.2015 1 Sisällysluettelo 1. Valtiopäivätoiminnan 150. merkkivuoden juhlarahaston tarkoitus...

Lisätiedot

Pois syrjästä hankkeen toteuttamisaika on 1.1.2014 31.10.2016. Hankkeen hallinnoijan Satakunnan sairaanhoitopiirin esittämä maksatusaikataulu:

Pois syrjästä hankkeen toteuttamisaika on 1.1.2014 31.10.2016. Hankkeen hallinnoijan Satakunnan sairaanhoitopiirin esittämä maksatusaikataulu: Tiedote 10.8.2015 1(5) Kehittämisosioiden vastuuhenkilöille Hanketyöntekijöille Kehittämisosion taloudesta vastaavat MAKSATUSHAKEMUSTEN TOIMITTAMINEN JA RAPORTOINTI 1. AIKATAULU Pois syrjästä hankkeen

Lisätiedot